ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

Τελευταία Νέα του "Αντιαιρετικός"

Ευχαριστούμε όλες και όλους εσάς που επισκέπτεστε το ιστολόγιο μας ... Διαβάστε την καινούργια σελίδα μας "Απάνθισμα Πατερικών Κειμένων" ...ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

29 Ιαν 2012

ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ


Υπό του Γεωργίου Δημ. Αποστόλου θεολόγου, Δ/ντή Γεν. Λυκείου Αταλάντης

     «…Τους τρεις μέγιστους φωστήρας της τρισηλίου Θεότητος...συνελθόντες ύμνοις τιμήσωμεν…» (Απολυτίκιο).
       Ο κοινός εορτασμός τους (εκτενέ­στατα μας μιλά το Συναξάρι της εορτής) καθιερώθηκε σε ολόκληρο την Ορθόδοξο Χριστιανοσύνη τον 11ο αιώνα, από τον αυτοκράτορα του Βυζαντίου Αλέξιο Κομνηνό, γιατί ήταν παραδείγματα και άξια πρότυπα προς μίμηση για όλους.
       Σήμερα, δεν θα αναφερθούμε στη ζωή και το συγγραφικό έργο των  Άγιων που είναι γνωστά, αλλά ούτε και στην πολύπλευρη δραστηριότητα τους γιατί το έργο τους όχι μόνο το θεολογικό, αλλά και το ανθρωπιστικό ήταν τόσο ευρύ και πολύμορφο από άποψη εκκλησιαστική, ηθική, πολιτιστική, παιδαγωγική και κοινωνική, ώστε να γράφονται πολλοί τόμοι γι’ αυτούς, αποδεικνύοντας τη διαχρονικότητά τους. Άλλωστε, αδυνατούμε στον περιορισμένο χρόνο μας να μιλήσουμε για πολλά και διάφορα θέματα.
 Θα αναφερθούμε όμως με λίγα λόγια: «Στο κοινω­νικό έργο της Εκκλησίας κατά τους Τρεις Ιεράρχες, και στη σημερινή οικονομική κρίση»...
       Αφορμή για την επιλογή αυτού του θέματος, κατά πρώτον, είναι η ηθική-πνευματική  κρίση που μαστίζει την σημερινή Ελλάδα με συνέπεια την απαξίωση των αξιών της ζωής του ανθρώπου με τις αρνητικές συνέπειες, έχοντας σαν αποτέλεσμα να έλθει και η οικονομική κρίση. Επικρατεί σύγχυση, αβεβαιότητα, ατολμία, δειλία και πολλοί είναι εκείνοι που ως επιτήδειοι δημαγωγοί εκμεταλλεύτηκαν τον πόνο του ανθρώπου προκαλώντας οδυνηρότερη κρίση, οδηγώντας πολλούς συνανθρώπους μας ακόμα και σε αυτοκτονία. 
        Κατά δεύτερον, αφορμή επίσης στάθηκε το γεγονός της «εκστρατείας αγάπης» της Ελλαδικής Εκκλησίας με τα συσσίτια, και τις δωρεάν ιατρικές εξετάσεις για ευπαθείς ομάδες από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τον Ιατρικό σύλλογο, προς τα δοκιμαζόμενα θύματα αυτής της οικονομικής και καταστροφικής κρίσης, τύπου τσουνάμι, απ’ όπου και πάλι φαίνεται το αδιαμφισβήτητο κοινωνικό έργο της Εκκλησίας, που προσπαθεί να δώσει διέξοδο στο αδιέξοδο της κοινωνίας.
        Σε τέτοιες δύσκολες στιγμές στην ιστορία της Πατρίδας μας  εμφανίζονται οι αληθινοί Εκκλησιαστικοί ηγέτες, οι άγιοί της, για να αντιπαραταχθούν με τόλμη και παρρησία σε αυτούς που πολεμούν τον δοκιμαζόμενο λαό.
        Τέτοιον αγώνα έκαναν και οι Τρεις Ιεράρχες, αυτοί οι μεγάλοι δάσκαλοι της Εκκλησίας μας και της Οικουμένης, οι οποίοι δεν έμειναν στη θεωρία, αλλά παρουσίασαν ένα τεράστιο κοινωνικό έργο, γιατί ανακάλυψαν ότι, όσο προσεγγίζει κάποιος το Θεό τό­σο πιο πολύ ανακαλύπτει και πλησιάζει τον άνθρωπο. Στην καρδιά τους ρίζωσε η εντολή της αγάπης προς τον πλησίον, πού τους οδήγησε στην υψίστη μορφή τελειότητας, δηλ. στη θέωση.
       Ο Μέγας Βασίλειος (330-379), ο ταπεινός Αρχιεπίσκοπος της Καισαρείας της Καππαδοκίας, ο «ουρανοφάντωρ του Χριστού», αυτός ο υπέροχος συγγραφέας και δεινός ρήτορας, αλλά και μέγας ηγέτης της Ορθοδοξίας, που διέθετε άφθονα φυσικά χαρίσματα, υπήρξε το κλασικό πρότυπο της χριστιανικής κοινωνικής δράσης και είναι γνωστός ως πατέρας και εμπνευστής των λεγομένων σήμερα «κοινωνικών υπηρεσιών», καθώς και κάθε μορφής ιδρυματικής δραστηριότητας.
       Με δικά του χρήματα οικοδόμησε την περίφημη «Βασιλειάδα» (370), πού είναι από τα σπουδαιότερα παραδείγματα οργανωμένου κοινωνικού φορέα και ήταν μια πραγματική πόλη αγάπης, στην οποία αντιμετωπιζόταν κάθε ανθρώπινη στέρηση.
       Σ’ αυτήν υπήρχε μεγάλος αριθμός οικοδομημάτων, μεταξύ των οποίων νοσοκομείο για τους ασθενείς, και άλλες κοινωνικές υπηρεσίες για την παροχή κάθε είδους βοήθειας προς τους ξένους, τους φτωχούς και όσους βρισκότανε σε κάποια ανάγκη.
       Ο Άγιος Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός στον Επιτάφιο λόγο του στον Μέγα Βασίλειο, μιλώντας για τοκοινωνικό του έργο αναφέρει: «Βγες για λίγο έξω από την πόλη και δες την καινούργια πόλη, το θησαυροφυλάκιο αυτό της ευσέβειας, το κοινό αυτό αποταμίευμα των πλου­σίων, στο όποιο με τις προτροπές εκείνου ( δηλ. του Μ. Βασιλείου) καταθέτονται τα περισσεύμα­τα του πλούτου, τώρα δε και τα απαραίτητα για την ζωή, και έτσι αποτινάζουν τον σκό­ρο. Δεν φέρνουν χαρά στους κλέφτες και ξεφεύγουν την πάλη του φθόνου και τη φθορά του χρόνου· μέσα σ’ αυτό η αρρώστια αντιμετωπίζεται με διάθεση φιλοσοφική και η συμφορά γίνεται ευτυχία και η συμπόνια δοκιμάζεται».
       Ο Μέγας Βασίλειος βοήθησε επίσης και στην ίδρυση και άλλων νοσοκομείων και πτωχοτροφείων, γύρω από τη χώρα της Καισαρείας της Καππαδοκίας, και, κατά πάσαπιθανότητα, ένα από αυτά ήταν για την περίθαλψη των λεπρών, το πρώτο νοσοκομείο από όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα του είδους αυτού. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στη «Βασιλειάδα» βρίσκανε τροφή, περίθαλψη και προ παντός αγάπη περίπου 30.000 δυστυχείς άνθρωποι.
       Πιστοί στη διδασκαλία της Αγ. Γραφής περί δικαιοσύνης, οι Πατέρες της Εκκλησίας μας πρωτοστάτησαν και στον αγώνα για κοινωνική ισότητα και δικαιοσύνη, καλλιερ­γώντας κοινωνικό πνεύμα και πολεμώντας, με πάθος κάθε τάση ατομισμού ως διαστροφή της ουσίας της χριστιανικής κοινωνίας. Αντιτάχθηκαν σε κάθε μορφή αδικίας, πήραν το μέρος των φτωχών και των αδυνάτων, τους οποίους θεωρούσαν ότι ήσαν «θύματα» των πλουσίων, διατυπώνοντας και υψηλές κοινωνικές αρχές, και αποδείχθη­καν τολμηρότεροι και ριζοσπαστικότεροι απ’ όλους τους εκφραστές των συγχρόνων κοι­νωνικών συστημάτων.
       Ο Άγιος Βασίλειος, ο «θείος διδάσκαλος και φωτοφόρος φωστήρας της Εκκλησίας» όπως τον σκιαγραφεί ο υμνογράφος, ήταν ένας από αυτούς πού αγωνίσθηκε με μεγάλο πάθος, και δε θεώρησε ότι είναι καλό να σιωπά, ούτε να λέγει ψέματα, ούτε να κρύβεται στην αδιαφο­ρία, μπροστά στα προβλήματα της κοινωνίας της εποχής του, τονίζοντας ότι «τόσους αδικείς, όσους θα μπορούσες να βοηθήσεις και δεν τους βοηθάς».
       Ο Άγιος Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός, αναφερόμενος στον Μέγα Βασίλειο, λέγει: «Εκείνος περισσότερο από όλους μας έπεισε στ’ αλήθεια ότι, αφού είμαστε άνθρωποι, δεν πρέπει να περιφρονούμε τους ανθρώπους, ούτε με την απανθρωπιά μας προς εκεί­νους, δηλαδή τους πάσχοντες, να προσβάλλουμε το Χριστό πού είναι ο αρχηγός όλων», γι’ αυτό μας προτρέπει: «Μη φανούμε οι λογικοί (άνθρωποι) σκληρότεροι από τα ζώα. Γιατί εκείνα χρησιμοποιούν αυτά, πού από τη φύση της βλαστάνει η γη, από κοινού... Εμείς όμως παίρνουμε για δικά μας αυτά, πού ανήκουν σε όλους, κρατάμε μόνο για μας αυτά, πού ανήκουν στους πολλούς». Συνεχίζοντας τις προτροπές του και τον έλεγχο των πλουσίων, λέγει: «...το ψωμί, που κρατάς κρυμμένο, ανήκει σε εκείνον, που πεινά. Τα ρούχα, που φυλάς στην αποθήκη σου, είναι του γυμνού. Τα υποδήματα που τα ’χεις και σαπίζουν, είναι του ξυ­πόλυτου. Τα λεφτά, που τα καταχωνιάζεις, είναι εκείνου που δεν έχει».
       Ο Μ. Βασίλειος, πίστευε ότι η κατάσταση θα άλλαζε με την ελεημοσύνη και τη γενναιοδωρία των πλουσίων προς τους φτωχούς και γι’ αυτό θεωρούσε «έγκλημα» την απανθρωπιά τους. Επίσης θεωρεί την ελεημοσύνη σαν πράξη ευγενή, με την οποία ο Θεός παρέχει τις ευλογίες Του και την συγχώρεση των αμαρτιών στους ελεήμονες, γι’ αυτό έλεγε: «Δεν έδωσες ελεημοσύνη, κανένας δε θα δείξει έλεος για σένα· δεν άνοιξες το σπίτι σου, θα απομακρυνθείς από την Βασιλεία των Ουρανών. δεν έδωσες ψωμί του πει­νασμένου, δε θα κερδίσεις την αιώνια ζωή». Συνεχίζοντας ερωτά: «Τι θα απαντήσεις στο Δίκαιο Κριτή, εσύ πού στολίζεις τους τοίχους, αλλά δεν ντύνεις τον πλησίον σου; Εσύ πού αφήνεις το σιτάρι να μουχλιάσει στην αποθήκη σου, αλλά δεν το δίνεις στον πεινα­σμένο; Εσύ πού θάβεις (αποταμιεύεις) τον χρυσάφι, αλλά δεν βοηθάς τον καταπιε­ζόμενο»;
       Ο Άγιος Βασίλειος επιμένει πολύ επί «των αναγκαίων»: « Όποιος παίρνει πιο πολλά από τα απαραίτητα χαλά την ισορροπία, εισάγει την αδικία και την ανισότητα...». Συνεχίζοντας προσθέτει: «Εάν ο καθένας μας έπαιρνε μόνο εκείνα πού έχει ανάγκη, ενώ το περίσσευμα το άφηνε εκείνου πού δεν έχει, τότε δεν θα υπήρχε ούτε πλούσιος, αλλά ούτε και φτωχός, τότε κανένας δεν θα είχε καμιά ανάγκη».
       Ιδού, λοιπόν, πως άλλαξε την κοινωνία της εποχής του. Αυτό θα πρέπει να γίνει και σήμερα, δηλαδή «οι έχοντες και κατέχοντες να προσφέρουν» για τον δοκιμαζόμενο λαό.   
       Ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος ο Ναζιανζηνός (329-390), «ο ποιητής του Ποιητού», που αναδείχθηκε Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως, παρά το βάθος της Θεολογικής του σκέψης, για την οποίαν τον εγκωμιάζουν ως «πολύφημον και Θεοφόρον διδάσκαλον, μέγα της Εκκλησίας κήρυκα, θείον του Χρίστου στόμα, μέγαν εν Θεολογία», αρέσκεται στην εκτέλεση της αρετής. «Ωραία είναι η θεωρία και ωραία η πράξις· - μας λέγει - η μεν μία, διότι υψώνεται υπεράνω των εγκόσμιων και προχωρεί εις τα άγια των αγίων και επανα­φέρει τον νουν μας προς το συγγενές (τον Θεό)· η δε άλλη, διότι υποδέχεται τον Χριστό και τον υπηρετεί και με τα έργα αποδεικνύει την αγάπη (προς Αυτόν)».
       Έτσι, σ’ όλη του τη ζωή, όπως και ο Μέγας Βασίλειος, αγωνίστηκε με λόγια και έργα για να βοηθήσει τους φτωχούς και τους πεινασμένους, και να περιορίσει το κακό και την αδικία μέσα στην κοινωνία, δείχνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο ότι δεν μπορούσε να μείνει ασυγκίνητος στις ανάγκες του λαού.
       Απευθυνόμενος προς τους πλουσίους λέγει: «Πλούσιος είσαι; θα φιλοσοφήσεις με ποιο τρόπο μπορείς να απελευθερωθείς από τα πλούτη», διαφορετικά «να ντραπείτε σεις, πού κρατάτε όσα ανήκουν στους άλλους, και να μιμηθείτε την ισότητα του Θεού, και δε θα μείνει κανένας φτωχός...», γι’ αυτό ο ίδιος «όλη του την περιουσία την δώρισε στην Εκκλησία της Ναζιανζού, για την διακονία των φτωχών».
       Πίστευε ότι ο λαός δεν διδάσκεται τόσο με τα λόγια, όσο με το παράδειγ­μα, τη «σιωπηλή παραίνεση», όπως το χαρακτηρίζει. Συνεχίζοντας τις προτροπές του αναφέρει: «Ας καθαρίσουμε, λοιπόν, τους εαυτούς μας με την ελεημοσύνη και ας τους λευκάνουμε, άλλοι όπως το μαλλί, άλλοι όπως το χιόνι, ανάλογα με την ευσπλαχνία πού θα δείξει καθένας μας... Ενόσω είναι ακόμα καιρός, δηλαδή βρισκόμαστε στην παρούσα ζωή, ας επισκεφθούμε το Χριστό, ας Τον υπηρετήσουμε, ας Του δώσουμε τρο­φή, ας Τον ντύσουμε, ας Τον περιμαζέψουμε στο σπίτι μας, ας Τον τιμήσουμε...».
       Στην περίπτωση, βέβαια, του Γρηγορίου δεν έχουμε την οργανωμένη εκδήλωση της φιλανθρωπίας των δύο άλλων Ιεραρχών. «Βασιλιάδες» και «συσσίτια Χρυσοστομικά» δεν μας παρουσίασε ο άγιος Γρηγόριος. Αυτό το φαινόμενο έχει διπλή εξήγηση, γιατί όπως είπαμε, ήταν φύση στοχαστική, θεωρητική κατά πρώτον και δεύτε­ρον δαπανήθηκε περισσότερο σε αγώνες εναντίον των αιρετικών.
       Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως(354-407), κατά τον βιογράφο του Παλλάδιο, οικοδομεί νοσοκομεία, στα όποια τοποθετεί ως προσωπικό δύο ευλαβείς πρεσβυτέρους, επίσης, ιατρούς, μαγείρους και ανεγνωρισμένης τιμιότητας αγάμους εργάτες, για να μπορούν απερίσπαστοι να περιθάλπουν τους ξένους, εκείνους πού βρίσκονται στην πόλη και σε περίπτωση ασθένειας των δεν θα είχαν κάποιον να φροντίζει γι’ αυτούς. Και αυτό δεν το έκανε μόνο σαν μία αγαθή πράξη, αλλά και για την δόξα του Σωτήρος, γιατί η ζωή και οι πράξεις του ανθρώπου παίρνουν αξία όταν αναφέρονται στον Θεό, προς τον Όποιον και κατευθύνεται ο άνθρωπος. Επίσης, κατά τον Παλλάδιο, η κοινωνική δράση του Χρυσοστόμου περιλαμβάνει πάρα πολλούς τομείς, όπως ήταν: «η κηδεμονία των χηρών, η περίθαλψη των ασθενών, η βοήθεια προς τους πονεμένους, η επιστροφή των πλανεμένων, η φροντίδα προς τους συντετριμμένους, η επίσκεψη στις φυλακές».
       Ο Θεοδώρητος, Επίσκοπος Κύρου, γράφοντας για τον πλούτο της αγάπης του αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, λέγει: «Άλλος τον τραβά, αρπάζοντας τον ως βοηθό. Άλλος, πού δικάζεται, τον προσκαλεί για συνήγορο. Άλλος, πού πεινά, τον παρακαλεί για τροφή... Άλλος, παρακαλώντας, του παίρνει και τα ρούχα πού φορεί. Άλλος, πού πενθεί, τον έχει ανάγκη για παρηγοριά. Άλλος τον παρακαλεί με δυνατή φωνή, για να απολυθεί από τη φυλακή. Κάποιος άλλος τον τραβά να επισκεφθεί ασθενείς· ξένος του  ζητά καταφύγιο...η χήρα φωνάζει δυνατά το «ελέησον», ενώ άλλη θρηνεί για την ορφάνια της...».
       Ο ίδιος ο ιερός Χρυσόστομος αναφέρει, ότι στην Αντιόχεια η Εκκλησία συντηρούσε τρεις χιλιάδες χήρες και πολλούς άλλους ασθενείς και αυτούς πού έμειναν στις φυλακές, καθώς επίσης και πέντε χιλιάδες στην Κων/πολη και αυτό το έπραξε όταν περνούσε από την πόλη της Αντιόχειας σε εποχή χειμώνα και  αντίκρισε το «ελεεινό και θλιβερό θέαμα» των φτωχών που κατοικούσαν σ’ αυτή, παρατημένοι στην αγορά χωρίς καμιά μέριμνα.
       Ο ιερός Πατέρας γνωρίζοντας ότι, «ο Θεός είναι αγάπη» (1 Ιωάν. 4:8), και ότι αυτή είναι το ασφαλέστερο μέσο για να μιμηθεί κάποιος τον Θεό, λέγει: «Η αγάπη ρίζα και πηγή και μητέρα είναι όλων των αγαθών» ή «το θεμέλιο της κοινωνικής ζωής και η ρίζα όλων των αγαθών είναι η αγάπη προς τους ανθρώπους, απεναντίας η ρίζα όλων των κακών και η απουσία της ευλάβειας, είναι η απανθρωπιά».(Βλ. P.G. 50, 468).
       Ο «τρισμάκαρ» ιερός Χρυσόστομος (Μεγαλυνάριο 13ης Νοεμβρίου), ως ο σπουδαιότερος εκκλησιαστικός ρήτορα, μας προτρέπει: «Ένα μόνο πράξε,... των άλλων τα πράγματα να μην επιθυμείς, της χήρας και του ορφανού να μην αρπάζεις το σπίτι... Να μην αρπάζεις τη γη, αλλά τον ουρανό», διότι, προσθέτει, στη συνέχεια: «Η απανθρωπιά ή το λιγότερο η αδιαφορία για τον πλησίον μας, γέννησε στον άνθρωπο την επιθυμία της αυξήσεως του πλούτου του και έφερε τον πόλεμο, τη μάχη μεταξύ των ανθρώπων, διότι εκεί πού υπάρχει το «δικό μου» και «το δι­κό σου», αυτά τα ψυχρά λόγια, εκεί υπάρχει και λόγος για διαίρεση και πόλεμος».
       Αυτά, βέβαια, «τα λέω όχι γιατί τα χρήματα καθ’ αυτά είναι αμαρτία,… αμαρτία είναι όταν δεν μοιράζονται στους φτωχούς, όταν δεν γίνεται καλή χρήση τους». Συνεχίζοντας ο ιερός πατήρ, θεωρεί ότι ο διασκορπισμός των αγαθών από τους πλούσιους ομοιάζει με διανομή ξένων κολλύβων, σύμφωνα με τη λαϊκή παροιμία, γιατί τα αγαθά δεν είναι δικά των, αλλά του Θεού και πρέπει να δαπανώνται χάρη των συνανθρώπων μας. Οι άνθρωποι, μας λέγει, είναι απλοί διαχειριστές και οικονόμοι των εμπιστευθέντων σ’ αυτούς αγαθών του Θεού, τα όποια μόνο προσφερόμενα μπορούν να μετατραπούν σε αιώνια πνευματικά αγαθά.
       Με άλλα λόγια η ελεημοσύνη, «η βασίλισσα των αρετών», κηρύσσεται από τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο με τόση επιμονή, ώστε ονομάστηκε από τους μεταγενεστέρους «ο ελεήμων». Η ελεημοσύνη φέρνει τη συγχώρεση των αμαρτιών και οδηγεί στη Βασι­λεία των ουρανών: «Και αν έχεις πολλές αμαρτίες, μη φοβάσαι όταν έχεις συνήγορο την ελεημοσύνη», γιατί «είναι ικανή και άλλες αμαρτίες να εξαλείψει και την κρίση να απομακρύνει», γι’ αυτό λοιπόν οδηγεί «στις αψίδες των ουρανών τους ανθρώπους».
       Τέλος, ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, ο «πρέσβης των φτωχών», όπως τον είπαν, γιατί βλέπει στο πρόσωπο του φτωχού τον ίδιο τον Χριστό, τονίζει: «Όταν λοιπόν, δεις φτωχό πιστό, νόμιζε ότι βλέπεις Θυσιαστήριο»(Ομιλ. 1 Κορ. 20:3, P.G. 61,540), γιατί σε τίποτα δεν ωφελεί η προσφορά μετάξης και πολυτίμων μετάλλων στο Ναό, εάν αφήσεις έξω τον φτωχό(Χριστό) να υποφέρει από το ψύχος και τη γυμνότητα. «Δεν είναι η Εκκλησία χρυσοχοείο, ούτε αργυροκοπείο, αλλά σύναξη αγγέλων…Ποιο το όφελος να είναι γεμάτη η τράπεζα του Ναού από χρυσά ποτήρια και ο ίδιος ο Χριστός(φτωχός) να πεθαίνει της πείνας; Χόρτασε πρώτα την πείνα Του -στα πρόσωπα των φτωχών αδελφών Του- και τότε από το περίσσευμα, στόλισε και την τράπεζα Του…Μη στολίζεις, λοιπόν, το Ναό, τη στιγμή που αδιαφορείς για τη θλίψη του αδελφού σου. Αυτός είναι από εκείνον ανώτερος ναός».
       Βλέπουμε, λοιπόν, ότι ο ιερός πατήρ, είχε φλογερή πίστη στη δημιουργική δύναμη της Χριστιανικής αγάπης, γενόμενος ο ίδιος ένα ζωντανό παράδειγμα προς μίμηση.
       Επεδίωξε δε καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του να εξαλείψει την κοινωνική ανισότητα, ώστε να μην υπάρχουν πλούσιοι και φτωχοί, «δούλοι, ουδέ ελεύθεροι» (πρβλ. Γαλ. 3,28), γι’ αυτό έλεγε: «Ό Θεός έδωσε σε κάθε άνθρωπο χέρια και πόδια για να μην έχει ανάγκη των δούλων, εάν είχε ανάγκη αυτών, μετά τον Αδάμ έπρεπε να δημιουργηθεί και ο δούλος».
       Των ίδιων απόψεων είναι και ο άγιος Γρηγόριος, ο οποίος αναφέρει: «Άπλωσε τα χέρια σου, όχι στον ουρανό, αλλά στα χέρια των φτωχών».
Από αυτά, πού με συντομία παραπάνω εκθέσαμε, γίνεται φανερό πως η πνευματική ζωή και η κοινωνική δραστηριότητα των Τριών Ιεραρχών, οι οποίοι πιστά υπηρέτησαν τον Θεό και τον άνθρωπο, προσφέροντας λύσεις στα προβλήματα του κόσμου, τους καταξίωσαν στην συνείδηση του πιστού λαού, ως τα αιώ­νια πρότυπα αγάπης και κοινωνικής προσφοράς.
       Γι’ αυτό θα πρέπει να εμπνέουν την σκέψη, την ζωή και την δράση μας μέσα στο κοινωνικό σύνολο, αλλά  και τη σημερινή μας Εκκλησία, η οποία δεν έπαψε να αγαπά και να εργάζεται με τα διάφορα φιλανθρωπικά της ιδρύματα για τον πονεμένο συνάνθρωπό μας, καταθέτοντας τη μαρτυρία της στο σύγχρονο κόσμο, προς δόξα Κυρίου και ωφέλεια των πιστών. Το ίδιο θα πρέπει να πράξει και η Πολιτεία σήμερα.
       Να λοιπόν, με ποιόν τρόπο μας προτρέπουν οι Τρεις Ιεράρχες να βγούμε από αυτή την οικονομική κρίση, που είναι πρώτιστα ηθική. «Δεν έδωσες ελεημοσύνη, κανένας δεν θα δείξει έλεος για σένα»(Μ. Βασίλειος), γι’ αυτό «άπλωσε τα χέρια σου, όχι στον ουρανό, αλλά στα χέρια των φτωχών»(άγ. Γρηγόριος), γιατί «η αγάπη είναι η ρίζα και η πηγή και η μητέρα όλων των αγαθών»(ιερός Χρυσόστομος).

Αταλάντη, 2012

(εκφωνήθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Αταλάντης) 






ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προσοχή! Χωρίς όνομα ή κάποιο ψευδώνυμο δεν γίνεται δημοσίευση σχολίου. Επίσης δεν πρέπει να είναι υβριστικό και άσχετο με το θέμα του άρθρου.

156 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ...

http://www.pare-dose.net/?p=3255

Ανώνυμος είπε...

Έχουν χιούμορ οι νεο-παγανιστές, οπαδοί ιστοσελίδων που υποστηρίζουν ψευδολόγους και παραδοξολόγους όπως ο Καλόπουλος ή ο Ρούσσος.

Πραγματικά, για να μπορείς να διαβάζεις μια ιστοσελίδα που αναδημοσιεύει ανοησίες όπως αυτές που γράφει ο Ρούσσος, χωρίς πηγές και χωρίς τεκμηρίωση, θα πρέπει να έχεις τόση σχέση με την επιστήμη που να νομίζεις ότι ο... Καζαμίας είναι επιστημονικό βιβλίο...

Ως πότε θα συνδέουν οι φανατικοί αυτοί όλες τις λέξεις "Έλληνας" που υπάρχουν στην εκκλησιαστική γραμματεία με το... έθνος;!

Στην συντριπτική τους πλειοψηφία, οι όροι "Έλλην" σημαίνουν τον ειδωλολάτρη γενικά.

Φανταστείτε ότι ονομάζουν "ανθέλληνα" τον Χρυσόστομο που τον έχρισε διάδοχό του ο δάσκαλός του ο μέγας ρήτορας Λιβάνιος, λυπημένος βέβαια που τον "άρπαξαν" οι Χριστιανοί...

Και προσέξτε την πιο επίσημη τοποθέτηση της Εκκλησίας σε ένα από τα σπουδαιότερα δογματικά της κείμενα:

«Ανάθεμα σε όσους ασχολούνται με τα ελληνικά μαθήματα και δεν τα χρησιμοποιούν μόνο για τη ΜΟΡΦΩΣΗ τους, αλλά και ακολουθούν τις περιττές διδασκαλίες τους και τις δέχονται σαν αληθινές, και μάλιστα ομολογούν πίστη σ' αυτές»!

Σε δογματικό κείμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας, η αρχαία γραμματεία, η γλώσσα, οι επιστήμες γίνονται απολύτως αποδεκτά για τη μόρφωση των ανθρώπων.

Και βεβαίως, διαχωρίζονται σαφώς από την ειδωλολατρική πίστη η οποία απορρίπτεται.

Μήπως αυτή, απορρίπτεται μόνο από τους Χριστιανούς;

Ασφαλώς όχι.

Σήμερα, υπάρχει λογικός άνθρωπος σε πανεπιστήμιο που να σπουδάζει τις αρχαίες επιστήμες ή την κλασική φιλολογία, και να αισθάνεται υποχρεωμένος να πιστεύει τις ανοησίες του Ησίοδου;!

Άρα, η Εκκλησία δίδασκε το αυτονόητο για κάθε φυσιολογικό άνθρωπο: δεχόμαστε απολύτως την Ελληνική παιδεία, απορρίπτουμε απολύτως την ειδωλολατρική λατρεία ή τους κανιβαλισμούς των ανθρωποθυσιών της. Σήμερα, η ειδωλολατρική λατρεία έχει εξευτελιστεί τόσο στα μάτια της ανθρωπότητας που οι πρακτικές της έχουν αποδωθεί στον σατανισμό (ανθρωποθυσίες, σεξουαλικές-διονυσιακές μανίες κ.λπ.).


Φανταστείτε λοιπόν το χαμηλό επίπεδο στο οποίο καλούμαστε να τοποθετηθούμε, όταν κάποιοι θέλουν να μας πουν ότι οι Τρεις Ιεράρχες, μερικά από τα σημαντικότερα πρόσωπα της Ορθόδοξης Εκκλησίας, θα ήταν δυνατόν να έχουν γνώμες αντίθετες, από την επίσημη τοποθέτηση των δογματικών κειμένων της Εκκλησίας που τους τιμά!

Μόνο από αυτό, μπορεί κανείς να βγάλει πολλά συμπεράσματα για την κατάντια και το αδιέξοδο της σημερινής αμάθειας των νεο-παγανιστών...

[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΤΟΝ ΙΕΡΑΡΧΗ ΣΑΣ...

Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος:
«Αν κοιτάξεις στα ενδότερα (των ελληνικών σκέψεων) θα δεις, τέφρα και σκόνη και τίποτε υγιές, αλλά τάφος ανοιγμένος είναι ο λάρυγγας (των Ελλήνων φιλοσόφων!), όλα δε είναι γεμάτα ακαθαρσίες και πύον, και πάντα τα δόγματα τους βρίθουν από σκουλίκιαν… Αυτά γέννησαν και αύξησαν οι Έλληνες, παίρνοντας από τους φιλοσόφους τους… Εμείς όμως, δεν παραιτούμαστε από την μάχη εναντίον τους».

«Κανένας δεν πρέπει να δίνει στα παιδιά του ονόματα των Ελλήνων προγόνων του, του πατέρα, της μητέρας, του παππού και του προπάππου, αλλά να δίνει τα ονόματα των δικαίων της Παλαιάς Διαθήκης».

Χρήστος - αντιαιρετικός είπε...

Παρακαλούνται ο κύριος ή οι κύριοι ανώνυμοι να βάλουν ένα οποιοδήποτε όνομα ή ψευδώνυμο στα σχόλια τους, προς διευκόλυνση του διαλόγου. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγραφούν.

Χρήστος - αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

Καλά... Άστα αυτά...
Εδώ, τα γνωστά κολπάκια να τα αφήσεις.

Τα εδάφια αυτά κυκλοφορούν στο διαδίκτυο σε μετάφραση και χωρίς ακριβή παραπομπή και έτσι, ο κάθε άσχετος μπορεί να τα βρει χωρίς αυτό να λέει τίποτα.
Εδώ, συζητήσεις με τρόπο πανηγυριώτικο που έχετε μάθει ως τώρα, ξεχάστε τες.

Οπότε, δεν ρωτάω απλά ΑΝ μπορείς, αλλά αν θέλεις διάλογο, ΑΠΑΙΤΩ να μου δώσεις ακριβείς παραπομπές του πρωτότυπου κειμένου του Χρυσοστόμου.

Προσωπικά μπορώ να βρω αν υπάρχουν ή όχι οι παραπομπές αυτές και τι λένε, όμως για να φανεί περί τίνος πρόκειται και για να μην χάνουμε άσκοπα την ώρα μας, απαιτώ να φέρεις τις ακριβείς παραπομπές στο πρωτότυπο και τότε συνεχίζουμε.

[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

Ανώνυμος είπε...

Την εποχή εκείνη που γράφτηκε αυτό από τον Ιερό Χρυσόστομο , η προτροπή να μη δίνουν Ελληνικά ονόματα στα παιδιά τους οι Χριστιανοί εδόθη με σκοπό να προφυλάξει ορισμένους από το να πέσουν στην Ειδωλολατρία.

Αργότερα , όταν έφυγε η Ειδωλολατρία και ο κίνδυνος κατέπαυσε, τα Ελληνικά ονόματα δίνονταν χωρίς καμία απαγόρευση. Άξιο προσοχής είναι το γεγονός ότι έχουμε Μάρτυρες με αρχαία ονόματα όπως Πλάτων, Ξενοφών κ.λ.π

Να ρωτήσουμε κι εμείς κάτι τον φίλο μας.

Ο Χρυσόστομος όπου γράφει «Έλληνας» εννοεί το Έθνος των Ελλήνων ή την Ειδωλολατρική θρησκεία των Ελλήνων;

ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Σωστά αγαπητέ Μανδραγόρα, αλλά ας μην στερηθούμε την χαρά να μας δώσει τις παραπομπές ο νεο-παγανιστής επισκέπτης μας!

Ο οποίος νεοπαγανιστής, γράφει αυτές τις αερολογίες, την στιγμή που συμμετείχε ένας... Ορθόδοξος Πλάτων στις εργασίες της Ζ΄ Οικουμενικής Συνόδου!!

Διότι, ως γνωστόν, ο θείος του μεγίστου Θεοδώρου Στουδίτη, λεγόταν Πλάτων και ήταν ηγούμενος της Μονής Σακκουδίωνος!!

Κατά τα άλλα επικαλούνται ρήση που λέει να μην δίνουμε στα παιδιά μας τα ονόματα των Ελλήνων προγόνων μας!

Οπότε, υπάρχει πολύς χώρος για να διασκεδάσουμε με όσα θα μας πει ο φίλος μας νεοπαγανιστής, αφού πρώτα μας πει βεβαίως τις αυθεντικές παραπομπές του Χρυσοστόμου διότι διαφορετικά συζήτηση δεν θα υπάρξει.

Αναμένουμε...


[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΙΣΤΟΙ ΘΩΜΑΔΕΣ ΖΗΤΑΝΕ ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΩΘΕΝ ΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, ΟΡΙΣΤΕ:
1. «Εις Άγιον Ιωάννην τον Ευαγγελιστήν».
2. «Περί κενοδοξίας και πως δει τους γονείς ανατρέφειν τα τέκνα».

ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

:-)

Ήμουν σίγουρος!

Τελικά έχουμε πολύ πλάκα!

Επειδή οι άνθρωποι αυτοί δεν γνωρίζουν ούτε καν το "Α" της επιστημονικής αλφαβήτου, έχουν την εντύπωση πως όταν λέμε "παραπομπή του Χρυσοστόμου" ζητάμε τον... τίτλο της ομιλίας!

Πήγε λοιπόν ο αγαπητός νεο-παγανιστής, στις ίδιες ακριβώς άθλιες ιστοσελίδες που γράφουν ατεκμηρίωτα τα περί των τριών Ιεραρχών, κοίταξε τον τίτλο της ομιλίας που έχουν γράψει από κάτω και τον αντέγραψε, νομίζοντας ότι αυτό είναι... παραπομπή!

Φανταστείτε στην επιστημονική βιβλιογραφία να έδιναν τέτοιες "παραπομπές", και να κάθονταν ο κόσμος να ψάχνει να βρει δύο φράσεις, μέσα σε ένα κείμενο... 30, 40, 50, 70 σελίδων που εκτείνεται μια ομιλία!!!

Παραπομπή αγαπητέ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ο τίτλος της ομιλίας!

Παραπομπή σημαίνει να μου δώσεις:

Τίτλο ομιλίας ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ, Όνομα εκδότη, σε ποια έκδοση, ποιος εκδοτικός οίκος, ποιο έτος και ποιος ο αριθμός σελίδας όπου βρίσκουμε τις συγκεκριμένες φράσεις.

Άστα λοιπόν αυτά που σου έμαθαν στις ιστοσελίδες που διαβάζεις.

Περιμένω την παραπομπή και να μας δώσεις εννοείται και το κείμενο στο αρχαίο πρωτότυπο για να κάνουμε την σύγκριση της μετάφρασης σου.

Διότι είναι επιστημονικά υποχρεωτικό όταν κάποιος μεταφράζει, να δίνει στον αναγνώστη και το πρωτότυπο κείμενο για σύγκριση.


ΥΓ
Και να σκεφτεί κανείς ότι ειδικά για τον Χρυσόστομο το να βρεις παραπομπή για το μεγαλύτερο μέρος των έργων του, είναι κάτι που μπορεί να το κάνει και ένα παιδάκι 10 ετών.

Αν επρόκειτο για άλλον εκκλησιαστικό συγγραφέα, θα περιμέναμε μερικά... χρόνια να μας φέρει την παραπομπή!

Πάντως, εμείς αναμένουμε...


[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

Ανώνυμος είπε...

Αχαχα χα χα αχαχα

Δείτε τι έγραψε ο παγανόπληττος φίλος μας!

ΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΙΣΤΟΙ ΘΩΜΑΔΕΣ ΖΗΤΑΝΕ ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΩΘΕΝ ΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, ΟΡΙΣΤΕ:
1. «Εις Άγιον Ιωάννην τον Ευαγγελιστήν».
2. «Περί κενοδοξίας και πως δει τους γονείς ανατρέφειν τα τέκνα».
ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΣΑΣ.
>

Από αυτό καταλαβαίνουμε ότι έχουμε να κάνουμε με άνθρωπο που δεν έχει ιδέα τι σημαίνει παραπομπή. Άρα αντέγραψε ότι διάβασε από το Internet!

Καλό μου θύμα του Νεοπαγανισμού, εγώ θέλω να σε βοηθήσω να ξεφύγεις από αυτόν τον κακό άνθρωπο τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ. Σου ζητάει το νούμερο του Τόμου που είναι το έργου και τον αριθμό της σελίδας.

Η παραπομπή σου δεν πρέπει να έχει A,B,C,D δίπλα από τη σελίδα , διότι ο Χρυσόστομος στην Πατρολογία δεν έχει Λατινικά γράμματα (χωρίσματα) δίπλα στο κείμενο.

Τιιιι, δεν κατάλαβες; Αγαπητό μου θύμα του Νεοπαγανισμού. Θέλει μια παραπομπή του τύπου PG = Ελληνική Πατρολογία, Αριθμό Τόμου από 47-64 και Αριθμό σελίδας. Η τελική μορφή πρέπει να είναι π.χ PG 60,886 ή PG 60,555 ανάλογα με το που είναι το απόσπασμα που παρέθεσες.

θέλεις να το βρώ εγώ αυτό που σου ζητάει, έναντι αμοιβής φυσικά;;;

Ε;;;

ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ...
1. Ομιλία ξς΄ 59.369.12 - 370.11
2. 641.65

ΑΝΤΕ, ΞΙΔΑΚΙ ΤΩΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ...
1. Ομιλία ξς΄ 59.369.12 - 370.11
2. 641.65
ΑΝΤΕ, ΞΙΔΑΚΙ ΤΩΡΑ.
_______________________________

Δεν χρειαζόμαστε ξυδάκι εμείς.
Ήδη απαντήσαμε στις παραπομπές σου και παραθέσαμε το λόγο της προτροπής : Την εποχή εκείνη που γράφτηκε αυτό από τον Ιερό Χρυσόστομο , η προτροπή να μη δίνουν Ελληνικά ονόματα στα παιδιά τους οι Χριστιανοί εδόθη με σκοπό να προφυλάξει ορισμένους από το να πέσουν στην Ειδωλολατρία.

Αργότερα , όταν έφυγε η Ειδωλολατρία και ο κίνδυνος κατέπαυσε, τα Ελληνικά ονόματα δίνονταν τότε όπως δίνονται και σήμερα χωρίς καμία απαγόρευση.
Άξιο προσοχής είναι το γεγονός ότι έχουμε Μάρτυρες με αρχαία ονόματα όπως Πλάτων, Ξενοφών κ.λ.π


Σε ρωτήσαμε κάτι όμως ΕΜΕΙΣ και ΕΣΥ δεν απάντησες

Ο Χρυσόστομος όπου γράφει «Έλληνας» εννοεί το Έθνος των Ελλήνων ή την Ειδωλολατρική θρησκεία των Ελλήνων;

Αναμένω την απάντησή σου.

MANΔΡΑΓΟΡΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΧΑ ΧΑ ΧΑ!

ΕΙΣΤΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ!

Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ. ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ;

Ανώνυμος είπε...

Γιατί είμαστε απίστευτοι;

Σου απαντήσαμε με επιχειρήματα που επαληθεύονται.Μάρτυρες της εποχής του Χρυσοστόμου με αρχαία ονόματα υπάρχουν πάρα πολλοί.
Εάν σταματούσαν να δίνονται τα αρχαία ονόματα τότε είχες δίκιο να έλεγες κάτι. Τώρα όμως οι καταστάσεις σε διαψεύδουν.

Εσύ μπορείς να ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ στην ερώτηση μου την οποία σου κάνω για 3η φορά : Ο Χρυσόστομος όπου γράφει «Έλληνας» εννοεί το Έθνος των Ελλήνων ή την Ειδωλολατρική θρησκεία των Ελλήνων;

Φοβάσαι να απαντήσεις;


ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ

Ανώνυμος είπε...

1/2

Νομίζω ότι καταντά αστεία η όλη υπόθεση...
Αυτά που σου ζήτησα είναι ξεκάθαρα!

Για να καταλάβουμε την έλλειψη επιστημονικής παιδείας, βλέπουμε έναν άνθρωπο να αγωνίζεται για τα αυτονόητα.

Ακόμα δεν έχει καταλάβει τι σημαίνει παραπομπή!

Μας γράφει:

1. Ομιλία ξς΄ 59.369.12 - 370.11
2. 641.65


Αποκάλυψε μας επιτέλους αγαπητέ, τι θα χρειαστεί να αγοράσω για να βρω αυτά τα νούμερα που μου δίνεις;!

Τι σημαίνει το 370.11;
Τι σημαίνει το 59.369.12;
Τι σημαίνει το 641.65;

Φυσικά, έχουμε καταλάβει ότι ο άνθρωπος δεν γνωρίζει ούτε τα βασικότατα που θα έπρεπε, προκειμένου να επικαλεστεί ένα παράθεμα.


Εξήγησε μας λοιπόν:

1. Τι σημαίνουν τα νούμερα αυτά;
2. Τα νούμερα χωρίς αναφορά στην πηγή δεν έχουν ουδεμία σημασία! Σε άλλες πηγές αναφέρονται σε σελίδες, σε άλλες αναφέρονται σε στήλες, σε άλλες αναφέρονται σε βιβλίο, κεφάλαιο, ενότητα κ.λπ. κ.λπ.

Του ζήτησα παραπομπή στο αυτούσιο κείμενο του Χρυσοστόμου, και μου δίνει το νούμερο... 641.65!!!

Αυτό είναι το μεγαλείο του νεο-παγανισμού...


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

Ανώνυμος είπε...

2/2

Βεβαίως, για να φανεί ακόμα περισσότερο η ασχετοσύνη των ανθρώπων του νεο-παγανισμού, μια διάψευση της ισοπεδωτικής αντίληψης τους περί του Χρυσοστόμου δεν χρειάζεται περισσότερο από μερικά δευτερόλεπτα:

"Ανάγνωθι, ει βούλει, και τα παρ’ ημίν, και τα έξωθεν (και γαρ και εκείνα γέμει τούτων των παραδειγμάτων), ει των ημετέρων καταφρονείς εξ απονίας. ει τα των φιλοσόφων θαυμάζεις, καν τούτοις πρόσιθι. εκείνοί σε διδάξουσι, συμφοράς παλαιάς διηγούμενοι, και ποιηταί, και ρήτορες, και σοφισταί, και λογογράφοι πάντες. Πάντοθεν ευρίσκεις, ει βούλει, τα υποδείγματα".

("Υπόμνημα εις την προς Θεσσαλονικείς επιστολήν δευτέραν», PG 62,472)

Ένα και μόνο ενδεικτικό απόσπασμα μας δείχνει ότι αυτά που προσπαθούν με τη βία να υπονοήσουν για τον Χρυσόστομο είναι γελοιότητες.


Περιμένουμε λοιπόν από τον νεο-παγανιστή, να μας ξεκαθαρίσει πρώτα την πηγή του, και κατόπιν να μας πει:

Πως συνδυάζονται από την μία αυτά που γράφουν οι νεο-ειδωλολάτρες και μας μεταφέρει εδώ ο νεο-παγανιστής, όταν από την άλλη, έχουμε προτροπή του Χρυσοστόμου να μελετά κάποιος Φιλοσόφους, ποιητές, ρήτορες και σοφιστές;

Άραγε αντιφάσκει ο Χρυσόστομος, ο διάδοχος του μεγάλου ρήτορα κατά ομολογία του Λιβάνιου;

Ή μήπως η απάτη του νεο-παγανισμού, κρύβει το πραγματικό περιεχόμενο του αποσπάσματος του Χρυσοστόμου, το οποίο όλοι καταλαβαίνουμε ότι δεν αναφέρεται γενικά και αόριστα στους φιλοσόφους, αλλά ΜΟΝΟ στην Θεολογία της ειδωλολατρίας;

Περιμένουμε την πηγή του φίλου μας νεο-παγανιστή και να μας εξηγήσει αν ο Χρυσόστομος τελικά:

- μας προτείνει να διαβάζουμε τους φιλοσόφους;

- μας προτείνει να μην τους διαβάζουμε;

- ή μήπως οι νεο-παγανιστές είναι απατεώνες;


[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητό μου θύμα του Νεοπαγανισμού έγραψες : «Κανένας δεν πρέπει να δίνει στα παιδιά του ονόματα των Ελλήνων προγόνων του, του πατέρα, της μητέρας, του παππού και του προπάππου, αλλά να δίνει τα ονόματα των δικαίων της Παλαιάς Διαθήκης».

Eγώ στο Ίντερνετ βρήκα ότι το κείμενο που μας παρέθεσες εσύ δεν είναι σωστά μεταφρασμένο αλλά περιέχει μέσα λέξεις που δεν βγαίνουν από το πρωτότυπο.

Στο site εδώ ΠΑΤΗΣΤΕ,ΕΔΩ η μετάφραση δεν είναι όπως μας την παρουσιάζεις,αλλά έχει ως εξής :

"Κανένας λοιπόν, ας μη σπεύδη να δώση στα παιδιά τα ονόματα των προγόνων, του πατέρα δηλαδή, της μητέρας, του πάππου και του προπάππου, αλλά να δίνωνται τα ονόματα των δικαίων, των μαρτύρων, των επισκόπων, των αποστόλων."

Το δικό σου το κείμενο αναφέρει τη λέξη "Ελλήνων" η οποία δεν υπάρχει στο κείμενο του blog.Το νόημα τους είναι διαφορετικό.

Mήπως μπορείς να μας παραθέσεις επακριβώς την παραπομπή και το αρχαίο κείμενο για να ελέγξουμε ποιός παραποιεί τον Χρυσόστομο;

ΜΑΝΔΔΡΑΓΟΡΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Ο νεο-παγανιστής, πράγματι έγραψε:

"Κανένας δεν πρέπει να δίνει στα παιδιά του ονόματα των Ελλήνων προγόνων του"

Θέλουμε λοιπόν να δούμε στο πρωτότυπο κείμενο την λέξη:

Ελλήνων

Διαφορετικά, ενώπιον όλων, βλέπουμε ολοζώντανο το αισχρό σύστημα της ψευδολογίας και απάτης του νεο-παγανισμού και της αμάθειας των οπαδών του.

Διότι, πέρα από το γεγονός ότι ακόμα κι αν έγραφε "Ελλήνων" θα έπρεπε να μας δείξει ο νεο-παγανιστής αν εννοεί το ελληνικό έθνος ή τους ειδωλολάτρες γενικά, επιπλέον όμως, αν δεν αναφέρει ΚΑΘΟΛΟΥ τη λέξη Ελλήνων τότε το όλο νόημα αλλάζει και έτσι θα δούμε ποιος θα χρειαστεί "ξύδι" και ποιος θα αποχωρήσει καταισχυνόμενος εξαιτίας των ψευδών του...

Και να μην ξεχνιόμαστε...
Περιμένουμε να μας αποκαλύψει ο αγαπητός νεο-παγανιστής την πηγή των παραπομπών του διότι τα σκέτα νούμερα δεν λένε τίποτα.

[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

Κοσμάς Αιτωλός είπε...

Οι 3 ιεράρχες είναι οι μεγάλοι πατέρες, οι διδάσκαλοι όλης της Οικουμένης. Η ζωή τους βρίσκονταν πάντα σε αρμονία με τα λόγια τους, απλή, χωρίς πολυτέλειες, αφιερωμένη στους φτωχούς και δυστυχισμένους συνανθρώπους τους. Και οι τρεις ήταν σοφοί-φωτισμένοι άνθρωποι. Αγαπούσαν τα γράμματα και τον πολιτισμό των αρχαίων Ελλήνων. Ήταν μεγάλοι δάσκαλοι και σπουδαίοι ρήτορες. Δεν δίστασαν να αντιμετωπίσουν την οργή των δυνατών της εποχής τους μαχόμενοι πάντα για την αλήθεια, το χριστιανισμό και την αγάπη. Το παράδειγμά τους θα πρέπει πάντα να φωτίζει το δρόμο μας.


http://www.youtube.com/watch?v=a-KD9BniaqU&feature=player_embedded#!

Ανώνυμος είπε...

«Ο μεν γαρ Ελληνισμός πανταχού της γης εκταθείς, και τας απάντων ανθρώπων ψυχάς κατασχών, ούτως ύστερον, μετά την τοσαύτην ισχύν και την επίδοσιν, υπό της του Χριστού κατελύθη δυνάμεως»
[Λόγος εις τον μακάριον Βαβύλαν και κατά Ιουλιανού και προς Έλληνας]

Ο Ελληνισμός, όπως λέει και ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος, είχε κατακτήσει όλον τον γνωστό κόσμο, αλλά ευτυχώς ήρθαν οι χριστιανοί και τον κατέλυσαν.
Χάρη στους χριστιανούς, ο “Έλλην” από “πολιτισμένος”, από “ο έχων παιδεία”, από το αντίθετο του “βαρβάρου”, κατέληξε να σημαίνει ο “ειδωλολάτρης”, ο αβάπτιστος, ο μιαρός, ο αλιτήριος.
Κι έτσι, οι ανυπέρβλητοι Έλληνες γλύπτες, φιλόσοφοι, ποιητές, αθλητές, επισκιάστηκαν από ημίτρελους “ακινητούντες” χριστιανούς που έμεναν ακίνητοι με τα χέρια ανοιχτά σε σχήμα σταυρού και από “στυλίτες” που έμεναν κουρνιασμένοι πάνω σε υψηλούς στύλους, μεταξύ ουρανού και γης, πάνω στο τελευταίο σκαλοπάτι τής κλίμακος του Παραδείσου, κάνοντας το σκατό τους παξιμάδι και τρώγοντάς το.

Δήκτης.

Ανώνυμος είπε...

Θα περιμένουμε τον "Ανώνυμο" σχολιαστή να μας φέρει την ακριβή παραπομπή του χωρίου καθώς και το αρχαίο κείμενο για να προχωρήσει το θέμα και να αποκαλυφθεί η παραχάραξη εκ μέρους του.

Ο τελευταίος σχολιαστής που υπογράφει ως Δήκτης είναι γνωστός εδώ στο Blog.Εμφανίζεται συνήθως για να ξελασπώσει οποιονδήποτε γράφει εδώ μέσα αρκεί ο τελευταίος να γράφει κατά του Χριστιανισμού.

Έχουμε ασχοληθεί μαζί του πολλές φορές και μας έχει αποδείξει ότι ξέρει πολύ καλά να κάνει κωλοτούμπες.Ο Αναγνώστης μπορεί να ανατρέξει στα σχόλια διαφόρων άρθρων μας όπου και θα διαπιστώσει του λόγου το αληθές.Όλα τα σχόλια του Δήκτη καθώς και τα σχόλιά μας είναι αναρτημένα όπως ακριβώς εγράφησαν από όλους μας.

Σε μελλοντικό σχόλιο του Δήκτη θα δώσω ως απάντηση τα ανάλογα link των άρθρων ώστε να δουν όλοι οι αναγνώστες τις απίθανες κωλοτούμπες του Δήκτη που είναι ικανές από μόνες τους να αποτελέσουν Νούμερο του Τσίρκου!

ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Μίλησε και ο επ' αυτοφώρω συλληφθείς απατεώνας για παραχάραξη...

Ετοιμάσου απατεώνα χρήστη Δήκτη, να έχεις ως παρέα σου στην απάτη και τον ανώνυμο νεο-παγανιστή, διότι αμφιβάλλω αν θα βρει τη λέξη "Έλληνας" στην αναφορά περί προγόνων.

Μάλιστα, εντύπωση φριχτή προκαλεί το γεγονός ότι ο απατεώνας χρήστης Δήκτης μας φέρνει εδάφιο που με το γνωστό όνομα "Έλλην" μιλάει γενικά για την ειδωλολατρία, αφού πρώτα στην ίδια ακριβώς ομιλία, ο αναγνώστης ίσα που κρατιέται να μην κάνει εμετό, διότι ο Χρυσόστομος περιγράφει τους κανιβαλισμούς του παγανισμού...

Όταν τα παιδιά μας λέει, φτάνουν στο σημείο να παραδίδονται στην σφαγή από τους ίδιους τους γονείς τους από τους οποίους περίμεναν ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, τότε τι χειρότερο μπορεί να συναντήσει κανείς σε αυτή τη γη από την κατάρα της ειδωλολατρίας;

Και προσέξτε σκεπτικό:

Οι κανίβαλοι δικαιώνονται από τους απατεώνες του νεο-παγανισμού και εκείνος που γράφει ότι δεν είναι ανάγκη να χύνετε πλέον τα αίματα των ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ στους βωμούς των ψευτο-θεών, κατηγορείται ως... μισό-τρελος...

Για να καταλάβουμε όλοι που έχει φτάσει ο παραλογισμός των ανθρώπων...

[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

Ανώνυμος είπε...

Και αξίζει να προσθέσουμε και την έλλειψη παιδείας αυτών που προσπαθούν δήθεν να μας παραστήσουν τους προστάτες του Ελληνισμού, όταν οι Χριστιανοί ήταν που κράτησαν ζωντανό μέχρι σήμερα τον ελληνισμό!

Και μας λέει ο γνωστός και σεσημασμένος απατεώνας ότι οι Χριστιανοί τάχα ταύτισαν το Έλλην με τη θρησκευτική του έννοια!

Διότι οι Χριστιανοί, ως γνωστόν, αρχικά για τους ειδωλολάτρες χρησιμοποιούσαν την λέξη "ΕΘΝΙΚΟΣ"! Άρα, πώς ευθύνονται οι Χριστιανοί για το "Έλλην";

Και φυσικά, όπως μας λέει ο Χρήστου:

«Κατά τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες το όνομα Έλλην άλλαξε ολοσχερώς έννοια. Οι περιστάσεις, υπό τις οποίες διατελούσε τότε ο βίος της χριστιανικής Εκκλησίας, υποβοήθησαν σ' αυτήν την μεταβολή, αλλά βέβαια ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΑΛΕΣΑΝ ΑΥΤΕΣ, όπως πολύ συχνά γράφεται, διότι αυτή είχε ξεκινήσει ενωρίτερα»
(Χρήστου Παναγιώτης, «Οι Περιπέτειες των Εθνικών Ονομάτων των Ελλήνων», 4η έκδ., Κυρομάνος, Θεσσαλονίκη 1993, σελ. 71)


Εντοπίζει μάλιστα ο καθηγητής τα πρώτα δείγματα της μετατροπής του ονόματος «Έλλην» από εθνικό σε θρησκευτικό, κατά την πρώτη ρωμαϊκή εποχή:

«Οι επιμεληταί των κοινών των Αχαιών και των Αμφικτυόνων κατά την περίοδο τούτη φέρουν συγχρόνως τους τίτλους του αρχιερέως και του ΕΛΛΑΔΑΡΧΗ, πράγμα που συνάπτει τις δύο έννοιες, δηλαδή την έννοια του θρησκευτικού θεσμού με την έννοια του εθνικού θεσμού. Μια αναμνηστική επιγραφή αναφέρεται στον Τ. Φλαούϊον Κύλλου υιόν Ευβίοτον αρχιερέα και αγωνοθέτην των σεβαστών θεών επί τοις δύο στεφάνοις και αγωνοθέτην των μεγάλων Πυθίων και επιμελητήν του κοινού των Αμφικτυόνων και ελλαδάρχην και ευεργέτην’».
(Χρήστου Παναγιώτης, «Οι Περιπέτειες των Εθνικών Ονομάτων των Ελλήνων», σελ. 71-72)


Επιπλέον όμως απόδειξη της μή ταύτισης του Έλλην με το ειδωλολάτρης, βρίσκει όποιος ερευνήσει «ποια λέξη χρησιμοποιούσαν οι χριστιανοί για τους ειδωλολάτρες πριν η λέξη ‘ελληνικός’ αναδειχτεί σε πάγιο όρο», και τότε θα βρει ότι «η λέξη που χρησιμοποιείται πάγια για τον ‘ειδωλολάτρη’ είναι ‘ΕΘΝΙΚΟΣ’».
(Bowersock Glen Warren, «Ο ελληνισμός στην ύστερη αρχαιότητα», 2η έκδ., ΜΙΕΤ, Αθήνα 2000, σελ. 33)


Και φυσικά, έχουμε τον τρομερό Γρηγόριο Θεολόγο, που όταν επιχειρεί να κάνει το κόλπο αυτό ο Ιουλιανός, του λέει ξεκάθαρα, άστα αυτά Ιουλιανέ, που θέλεις με το ζόρι να συνδέσεις το όνομα Έλλην ότι σχετίζεται με τη θρησκεία και όχι με τη γλώσσα!

(«… ώσπερ της θρησκείας όντα τον Έλληνα λόγον, αλλ' ου της γλώσσης … ώσπερ αν ει και τεχνών είρξεν ημάς, όσαι παρ’ έλλησιν εύρηνται» (PG 35,536Α)!


Είναι τρομερό, όχι μόνο να είσαι αγράμματος, αλλά να θέλεις να το επιδεικνύεις κιόλας γράφοντας μαργαριτάρια αμάθειας...

(πολλά στοιχεία υπάρχουν εδώ: http://www.oodegr.com/neopaganismos/ellinikotita/andrianopoulos_1.htm)

[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

Ανώνυμος είπε...

Ετοιμάσου απατεώνα χρήστη Δήκτη, να έχεις ως παρέα σου στην απάτη και τον ανώνυμο νεο-παγανιστή, διότι αμφιβάλλω αν θα βρει τη λέξη "Έλληνας" στην αναφορά περί προγόνων.
[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]31 Ιανουαρίου 2012 7:11 π.μ.


Το αξιοπρόσεκτο είναι πως, όπως
ο "Ανώνυμος" έφυγε ξαφνικά από τη συζήτηση ακριβώς την ώρα που ήταν να αποκαλυφθεί η παραχάραξη- απάτη,έτσι εντελώς ξαφνικά ξεπετάχθηκε ο Δήκτης στη θέση του...Δηλαδή, εκεί που περιμέναμε να μας απαντήσει ο "Ανώνυμος" αντ'αυτού μας απάντησε ο Δήκτης θίγοντας άλλο θέμα με σκοπό να πεταχθεί η μπάλλα στην εξέδρα.

Δέν αποκλείεται ο "Ανώνυμος" και ο Δήκτης να ταυτίζονται!!!

Who knows...

ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑ ΜΙΛΑΜΕ: ΟΙ "ΠΑΤΕΡΕΣ" ΠΕΡΝΑΝΕ ΓΕΝΕΕΣ 14 ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ. ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ. ΑΛΛΑ, ΓΙΑ ΣΤΑΘΕΙΤΕ... ΠΟΙΟΣ ΕΔΩΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ; ΟΙ "ΠΑΤΕΡΕΣ" ΔΕΝ ΗΤΑΝ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΣΑΜΠΟΥΝΑΤΕ ΛΟΙΠΟΝ;

ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΖΗΤΑΤΕ ΑΚΡΙΒΕΙΣ ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ, ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ.

http://khazarzar.skeptik.net/pgm/PG_Migne/Basilius%20Caesariensis_PG%2029-32/Enarratio%20in%20prophetam%20Isaiam.pdf

ΠΡΩΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ: ΣΤΊΧΟΣ 7.196.
ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΕΙΜΕΝΟ: ΣΤΙΧΟΣ 9.230.

ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΑΣ ΤΩΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΝΩΜΗ. ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟ:

«Προσταγή! Μη δειλιάζετε από των ελληνικών πιθανολογημάτων…τα οποία είναι σκέτα ξύλα, μάλλον δε δάδες που απώλεσαν και του δαυλού την ζωντάνια και του ξύλου την ισχύ, μη έχοντας δε ούτε και του πυρός την φωτεινότητα, αλλά σαν δάδες καπνίζουσες καταμελανώνουν και σπιλώνουν όσους τα πιάνουν και φέρνουν δάκρυα στα μάτια όσων τα πλησιάζουν. Έτσι και (των Ελλήνων) η ψευδώνυμος γνώση σε όσους την χρησιμοποιούν».
(«Εις τον προφήτην Ησαΐαν Προοίμιον», 7.196.3)

«Είναι εχθροί οι Έλληνες…διότι διασκεδάζουν καταβροχθίζoντας με ορθάνοιχτο στόμα τον “Ισραήλ”. Στόμα δε, λέγει εδώ ο προφήτης (βλ. Ησαΐας Θ΄: 11) την σοφιστική του λόγου δύναμη, η οποία τα πάντα χρησιμοποίησε για να παραπλανήσει αυτούς που πιστεύουν με απλότητα στον Θεό».
(«Εις τον προφήτην Ησαΐαν Προοίμιον», 9.230.8)

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ, ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΕΔΩ:
1. http://khazarzar.skeptik.net/pgm/PG_Migne/John%20Chrysostom_PG%2047-64/In%20Joannem.pdf
2. http://khazarzar.skeptik.net/pgm/PG_Migne/John%20Chrysostom_PG%2047-64/De%20inani%20gloria%20et%20de%20educandis%20liberis.pdf

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΖΗΤΑΤΕ ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ; ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟΥΣ "ΠΑΤΕΡΕΣ"; ΧΑ ΧΑ ΧΑ!

Ανώνυμος είπε...

Είπε ο νεοπαγανιστής:

"ΠΟΙΟΣ ΕΔΩΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ; ΟΙ "ΠΑΤΕΡΕΣ" ΔΕΝ ΗΤΑΝ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΣΑΜΠΟΥΝΑΤΕ ΛΟΙΠΟΝ;"

Επειδή προφανώς έχεις βαθιά άγνοια των θεμάτων, αν κοιτάξεις μερικά μηνύματα παραπάνω θα δεις ότι και κάποιος άλλος είπε ακριβώς το ίδιο παραμύθι και πήρε την απάντηση ότι οι Ρωμαίοι ειδωλολάτρες ήταν οι πρώτοι που έκαναν την σύνδεση του ονόματος Έλλην με την θρησκευτική σημασία.

Και μάλιστα, ο μέγας ειδωλολάτρης Ιουλιανός, προκειμένου να βρει αιτιολογία να σταματήσει τους Χριστιανούς από τη διδασκαλία των αρχαίων συγγραφέων, έκανε και αυτός την ίδια απατηλή σύνδεση που ΕΣΥ λόγω άγνοιας ΛΕΣ ότι την έκαναν οι Χριστιανοί!

Έλα όμως που δεν στα είπαν καλά, γιατί αν κοιτάξεις παραπάνω, θα δεις ότι οι Χριστιανοί χρησιμοποιούσαν τον όρο ΕΘΝΙΚΟΣ για τους Ειδωλολάτρες και όχι τον όρο Έλλην. Άρα, η εμφάνιση του χριστιανισμού δεν έχει καμία σχέση με έναρξη της ταύτισης αυτής.

Και όπως θα δεις εκεί, ο Γρηγόριος ο Θεολόγος, ονομάζει απατεώνα τον Ιουλιανό, ακριβώς επειδή προσπαθεί να κάνει αυτό που λες εσύ!

Κατηγορεί δηλ. τον Ιουλιανό ο Γρηγόριος επειδή με απατηλό τρόπο προσπαθεί να συνδέσει το όνομα Έλλην με την θρησκευτική σημασία και όχι με την σημασία του Έλληνος Λόγου όπως ήταν κανονικά ο όρος.

Ήταν λοιπόν καιρός να μάθεις ότι την ταύτιση του όρου Έλλην με τον κανιβαλισμό των ανθρωποθυσιαστών της ειδωλολατρίας, την έκαναν ΠΡΩΤΟΙ οι ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ!


Και βεβαίως, ήδη απαντήθηκαν παραπάνω τα όσα προσπάθησες να πεις, και ήδη σου θέσαμε ερωτήσεις να απαντήσεις.

Περιμένουμε...


ΥΓ
Επίσης, ακούγεται λιγάκι γελοίο το να προσπαθείς να κάνεις τον έξυπνο, την στιγμή που έκανες αγώνα δρόμου για να καταλάβεις τη σημαίνει η απλή λέξη "παραπομπή"!

Εμείς την ζητάγαμε για να δείξουμε ακριβώς αυτό που όλοι καταλάβαμε: ότι οι νεοπαγανιστές είναι παντελώς άσχετοι με την επιστημονική ορολογία και τεκμηρίωση.


Χαιρετίσματα λοιπόν και περιμένουμε τις απαντήσεις.

Κυρίως την εξής:

Στο απόσπασμα περί ονομάτων που έφερες από τον Χρυσόστομο υπάρχει ή όχι το όνομα "Ελλήνων";

Διότι με στέλνεις σε απόσπασμα που λέει:

Μηδεὶς τοίνυν εἰς τὰ τῶν προγόνων σπευδέτω καλεῖν ὀνόματα τὰ παιδία, τοῦ πατρὸς καὶ τῆς μητρὸς καὶ τοῦ πάππου καὶ τοῦ ἐπιπάππου, ἀλλ' εἰς τὰ τῶν δικαίων, τῶν μαρτύρων, τῶν ἐπισκόπων, τῶν ἀποστόλων.

Ενώ εσύ έγραψες:

"«Κανένας δεν πρέπει να δίνει στα παιδιά του ονόματα των Ελλήνων προγόνων του, του πατέρα, της μητέρας, του παππού και του προπάππου, αλλά να δίνει τα ονόματα των δικαίων της Παλαιάς Διαθήκης»."


Άρα, πρόσθεσες με απάτη την λέξη "Ελλήνων" σε ένα απόσπασμα που δεν αναφέρει τη λέξη αυτή στο πρωτότυπο.

Μόλις το παραδεχθείς, αυτομάτως θα χαρακτηριστείς απατεώνας και παραχαράκτης των αυθεντικών κειμένων.

Όσο για τα υπόλοιπα αποσπάσματα, η έννοια του Έλλην έχει την σημασία της ειδωλολατρίας, της πίστης που πρέσβευε συνήθειες λατρευτικές που μόνο κανίβαλοι είχαν, όπως οι ανθρωποθυσίες. Εκεί είχε καταντήσει η ειδωλολατρία του αρχαίους προγόνους μας οι οποίοι δυστυχώς:

- Θυσίασαν την Πολυξένη πάνω στον τάφο του Αχιλλέα.

- Θυσίασαν τον Μενοικέα με εντολή του Τειρεσία.

- Έσφαξαν δώδεκα αιχμαλώτους στον τάφο του Πάτροκλου.

- Θυσιάσαν τουλάχιστον μία κόρη του Ερεχθέα κατ' εντολή του μαντείου των Δελφών.

Και πάρα πολλές άλλες πράξεις παρόμοιες που μόνο κανίβαλοι θα μπορούσαν να κάνουν.

Σε αυτά εναντιώνονται οι Πατέρες και ήδη παραπάνω σου έφερα απόσπασμα για προτροπή του Χρυσοστόμου στην μελέτη των φιλοσόφων, ποιητών και ρητόρων, και οφείλεις απάντηση ΚΑΙ επ' αυτού.


[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

Ανώνυμος είπε...

έγραψες:

"«Κανένας δεν πρέπει να δίνει στα παιδιά του ονόματα των Ελλήνων προγόνων του, του πατέρα, της μητέρας, του παππού και του προπάππου, αλλά να δίνει τα ονόματα των δικαίων της Παλαιάς Διαθήκης»."


Άρα, πρόσθεσες με απάτη την λέξη "Ελλήνων" σε ένα απόσπασμα που δεν αναφέρει τη λέξη αυτή στο πρωτότυπο.

_______________________________

ΑΝΘΡΩΠΕ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΑΦΕΛΗ; ΤΑ ΣΥΜΦΡΑΖΟΜΕΝΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;

ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ ΔΕΝ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΕΣ; ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΚΟΥΝΕΛΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ. ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ;

«Ἔστω αὐτοῖς καὶ τοῦτο ζῆλος· ὁ μὲν Πέτρος καλείσθω, ὁ δὲ Ἰωάννης, ὁ δὲ ἑτέραν τινὰ προσηγορίαν ἑνὸς τῶν ἁγίων. Καὶ μή μοι τὰ ἔθη τὰ ἑλληνικά. Οὐ μικρὰ γὰρ αἰσχύνη καὶ κατάγελως, ὅταν ἐν οἰκίᾳ χριστιανῶν ἔθη τινὰ ἑλληνικὰ ἐπιτελῆται καὶ λύχνους ἀνάπτωσι καὶ ἀναμένωσιν ἐπιτηροῦντες τὸν σβεσθέντα πρῶτον καὶ καυθέντα,
καὶ ἕτερά τινα τοιαῦτα ἅπερ οὐ τὸν τυχόντα ὄλεθρον ἐπάγει τοῖς τοιαῦτα ποιοῦσιν».

ΤΟ ΟΤΙ ΜΠΗΚΕ Η ΛΕΞΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΕΠΕΞΗΓΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, ΚΑΘΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ; ΘΑ ΤΟ ΗΘΕΛΕΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΓΩ ΕΔΩΣΑ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΠΟΥ ΕΣΥ ΑΓΝΟΟΥΣΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ως συνήθως, φθόνου μεστά και βλακείας και φλυαρίας πολλής τα όσα γράφεις οοδεσίλογε Παναγιώτη.

@ οι Χριστιανοί ήταν που κράτησαν ζωντανό μέχρι σήμερα τον ελληνισμό @

Ναι. Μ’ αυτή την αγωνία έπεφταν για ύπνο, πώς να κρατήσουν ζωντανό τον ελληνισμό! Ποιοι; Αυτοί που θεωρούσαν -όπως και ο κομπλεξικός Τατιανός- τον ελληνικό πολιτισμό συρραφή πνευματικών κλοπιμαίων από άλλους λαούς. Αυτοί που έβλεπαν τη Σαπφώ μόνο ως γύναιον πορνικό και ερωτομανές.

«Ο μεν γαρ Ελληνισμός πανταχού της γης εκταθείς, και τας απάντων ανθρώπων ψυχάς κατασχών, ούτως ύστερον, μετά την τοσαύτην ισχύν και την επίδοσιν, υπό της του Χριστού κατελύθη δυνάμεως»
[Λόγος εις τον μακάριον Βαβύλαν και κατά Ιουλιανού και προς Έλληνας]

Οι χριστιανοί θεώρησαν τον “ελληνισμό” αντίπαλό τους, επιδίωξαν την εξαφάνισή του και θριαμβολογούσαν για την ήττα του.


@ οι Ρωμαίοι ειδωλολάτρες ήταν οι πρώτοι που έκαναν την σύνδεση του ονόματος Έλλην με την θρησκευτική σημασία. @

Πάντως οι χριστιανοί δεν πρέπει να ζορίστηκαν και πολύ για να ταυτίσουν τον “Έλληνα” με τον “ειδωλολάτρη”. Και δεν ήθελαν με τίποτα η λέξη “Έλλην” να πάψει να σημαίνει “ειδωλολάτρης”, “άπιστος”, “ασεβής”, ακόμη και μετά από πολλούς αιώνες:

«έμαθα πώς με την χάριν του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και Θεού, δεν είστενε Έλληνες, δεν είστενε ασεβείς, αιρετικοί, άθεοι, αλλ’ είστενε ευσεβείς ορθόδοξοι χριστιανοί.»
[Α’ Διδαχή Κοσμά του Αιτωλού]


υγ. Κανίβαλοι είναι οι χριστιανοί. Αυτοί ομολογούν πως τρώνε ανθρώπινη σάρκα και πίνουν ανθρώπινο αίμα.
Για ανθρωποθυσίες ας μη μιλάνε οι πιστοί ενός Θεού που μόνο με “ανθρωποσφαγία” πρόσφερε τη σωτηρία. Ας μη μιλάνε για ανθρωποθυσίες αυτοί που πιστεύουν πως χωρίς ανθρώπινη “αιματεκχυσία”, δεν θα σωζόταν η ανθρωπότητα.


Δήκτης.

Ανώνυμος είπε...

ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑ ΜΙΛΑΜΕ: ΟΙ "ΠΑΤΕΡΕΣ" ΠΕΡΝΑΝΕ ΓΕΝΕΕΣ 14 ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ. ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ. ΑΛΛΑ, ΓΙΑ ΣΤΑΘΕΙΤΕ... ΠΟΙΟΣ ΕΔΩΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ; ΟΙ "ΠΑΤΕΡΕΣ" ΔΕΝ ΗΤΑΝ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΣΑΜΠΟΥΝΑΤΕ ΛΟΙΠΟΝ;

ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΖΗΤΑΤΕ ΑΚΡΙΒΕΙΣ ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ, ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ.

http://khazarzar.skeptik.net/pgm/PG_Migne/Basilius%20Caesariensis_PG%2029-32/Enarratio%20in%20prophetam%20Isaiam.pdf

ΠΡΩΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ: ΣΤΊΧΟΣ 7.196.
ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΕΙΜΕΝΟ: ΣΤΙΧΟΣ 9.230.

ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΑΣ ΤΩΡΑ.
__________________________________

Αγαπητό νεό θύμα του Νέου Παγανισμού. Η μετάφρασή σου που προσκόμισες εδώ είναι παραποιημένη.

Δες τη σύγκριση του πρωτοτύπου με τη δική σου :

ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ : Μηδεὶς τοίνυν εἰς τὰ τῶν προγόνων σπευδέτω καλεῖν ὀνόματα τὰ παιδία͵ τοῦ πατρὸς καὶ τῆς μητρὸς καὶ τοῦ πάππου καὶ τοῦ ἐπιπάππου͵ ἀλλ΄ εἰς τὰ τῶν δικαίων͵ τῶν μαρτύρων͵ τῶν ἐπισκόπων͵ τῶν ἀποστόλων.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ : : «Κανένας δεν πρέπει να δίνει στα παιδιά του ονόματα των Ελλήνων προγόνων του, του πατέρα, της μητέρας, του παππού και του προπάππου, αλλά να δίνει τα ονόματα των δικαίων της Παλαιάς Διαθήκης».

Όπως βλέπεις παραποίησες το κείμενο και έχεις βάλει τη λέξη "Έλληνας" μέσα στη μετάφραση η οποία δεν υπάρχει στο πρωτότυπο.

Και αυτά τα μπλόγκ μαζί με σένα παραποιοούν τα λόγια του Χρυσοστόμου προσθέτοντας τη λέξη "Έλληνας" ενώ δεν υπάρχει στο πρωτότυπο:

ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΙΚΗΦΗΝΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
ethnikoi.org/mishellenes.html

ΠΟΣΟ ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛHΣΙΑΣ;
homepage.mac.com/dodecatheon/PHILELLHNES%20PATERES.pdf

Αποβολή Του Χριστιανισμού;;
www.aparadektoi.gr/.../index.php?topic...

Phorum.gr • ΟΙ 'ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ' ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
www.phorum.gr/viewtopic.php?f=8&t..

ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ: Η ουσία της ύπαρξης, κατά τους ...
ellinonpaligenesia.blogspot.com/.../blog-p...

endimos: Οι τρεις σκοταδιστές
www.endimos.net/2011/.../blog-post_25.h...

ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΙΚΗΦΗΝΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
ethnikoi.org/mishellenes.html -

ΠΟΣΟ ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛHΣΙΑΣ;
homepage.mac.com/dodecatheon/PHILELLHNES%20PATERES.pdf

Ο. Ι ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ.
www.aparadektoi.gr/.../index.php?topic... - Προσωρινά αποθηκευμένη

Phorum.gr • ΟΙ 'ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ' ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
www.phorum.gr/viewtopic.php?f=8&t...

ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ: Η ουσία της ύπαρξης, κατά τους ...
ellinonpaligenesia.blogspot.com/.../blog-p...

endimos: Οι τρεις σκοταδιστές
www.endimos.net/2011/.../blog-post_25.h...

ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΗΤΑΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ!! | ΣΥΝ ...
molonlabe.blog.com/2011/.../ΚΑΙ-ΟΙ-ΤΡΕΙΣ-ΗΤΑΝ-ΑΝΘΕΛΛΗΝΕ...

Αν χτυπήσεις στο google τη λέξη "Χρυσόστομος απαγόρευσε ονόματα" θα βρείς κι ένα σωρό άλλα.

Γεμίσατε το Internet με απάτες τις οποίες η ΟΟΔΕ έχει ήδη ασχοληθεί απο το 2004 εδώ

http://www.oodegr.com/neopaganismos/pateres/onomata1.htm

ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΘΡΩΠΕ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΑΦΕΛΗ; ΤΑ ΣΥΜΦΡΑΖΟΜΕΝΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;

ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ ΔΕΝ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΕΣ; ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΚΟΥΝΕΛΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ. ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ;

«Ἔστω αὐτοῖς καὶ τοῦτο ζῆλος· ὁ μὲν Πέτρος καλείσθω, ὁ δὲ Ἰωάννης, ὁ δὲ ἑτέραν τινὰ προσηγορίαν ἑνὸς τῶν ἁγίων. Καὶ μή μοι τὰ ἔθη τὰ ἑλληνικά. Οὐ μικρὰ γὰρ αἰσχύνη καὶ κατάγελως, ὅταν ἐν οἰκίᾳ χριστιανῶν ἔθη τινὰ ἑλληνικὰ ἐπιτελῆται καὶ λύχνους ἀνάπτωσι καὶ ἀναμένωσιν ἐπιτηροῦντες τὸν σβεσθέντα πρῶτον καὶ καυθέντα,
καὶ ἕτερά τινα τοιαῦτα ἅπερ οὐ τὸν τυχόντα ὄλεθρον ἐπάγει τοῖς τοιαῦτα ποιοῦσιν».

ΤΟ ΟΤΙ ΜΠΗΚΕ Η ΛΕΞΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΕΠΕΞΗΓΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, ΚΑΘΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ; ΘΑ ΤΟ ΗΘΕΛΕΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΓΩ ΕΔΩΣΑ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΠΟΥ ΕΣΥ ΑΓΝΟΟΥΣΕΣ.
___________________________________

Eδώ μάλιστα μας κάνεις και τον έξυπνο!!!

Ο Χρυσόστομος δεν αναφέρεται στους Έλληνες προγόνους αποκλειστικά ΑΛΛΆ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΑΝΑΙΞΑΡΤΗΤΩΣ ΕΘΝΟΥΣ.

Όταν λέει "ΈΘΗ ΕΛΛΗΝΙΚΑ" εννοεί έθιμα ειδωλολατρικά.

Όσο για το άν είναι ανθέλληνας ο Χρυσόστομος , ας γελάσω!!

Ο ίδιος ο Χρυσόστομος ΣΥΣΤΗΝΕΙ να "Εύχεσθαι υπέρ των Ελλήνων" στο link

ΕΔΩ

Οι απάτες σας βγαίνουν στη φόρα μία μία εδώ και χρόνια

ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Καταρχάς, ακόμα χαμογελάω με την ρήση του νεο-παγανιστή, ότι δεν ήξερα την πηγή και μου την... έμαθε εκείνος!

Δεν έχει καταλάβει ακόμα σε ποιο blog ήρθε.

Και βεβαίως, τα νούμερα που μας έδωσε αρχικά, δεν αντιστοιχούν στην πηγή που μας έδωσε μετά, διότι κάτι θέλει να κρύψει!

Γιατί δεν δίνεις την αρχική σου πηγή αγαπητέ, που δήθεν είμαστε εμείς που δεν γνωρίζουμε τις πηγές;

Αλλά το κυριότερο είναι άλλο.
Ακούστε αγαπητοί φίλοι την ομολογία της απάτης!

"ΤΟ ΟΤΙ ΜΠΗΚΕ Η ΛΕΞΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΕΠΕΞΗΓΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, ΚΑΘΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ;"

Αγαπητέ, κατέχεις πλέον την επίσημη σφραγίδα του παραχαράκτη:

Από που κι ως που έρχεσαι και υπονοείς αυθαίρετα με τη λέξη "Ελλήνων", ότι οι άνθρωποι στους οποίους απευθύνεται η ομιλία είχαν ως προγόνους... ειδωλολάτρες και μάλιστα Έλληνες;!!!!

Καταρχάς, οι πρόγονοι των ανθρώπων αυτών θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι χριστιανοί! Και η μάνα τους, και ο πατέρας τους, και ο παππούς τους! Διότι η ομιλία σε χριστιανούς απευθύνεται!


Και τους λέει λοιπόν, φίλτατε απατεώνα, μην σπεύδετε να δίνετε στα παιδιά σας τα ονόματα ακόμα και του Χριστιανού πατέρα, ή μητέρας, ή παππού σας, αλλά να δίνετε ονόματα αγίων, μαρτύρων ή επισκόπων.
Και φυσικά, πολλά από τα ονόματα αυτά των μαρτύρων ή των επισκόπων, φίλτατε απατεώνα, ήταν ΕΛΛΗΝΙΚΑ!


Και τολμάς και την μέγιστη αυτή αλλοίωση που με απάτη διέπραξες, την ονομάζεις:

"ΜΠΗΚΕ Η ΛΕΞΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΕΠΕΞΗΓΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ;"


Μετά την ομολογία σου, μπορεί ο καθένας να δει τους τιμητές του νεο-παγανισμού που όχι μόνο τελούν εν αγνοία βασικών επιστημονικών αρχών, αλλά διαπράττουν απάτες τεραστίων διαστάσεων με ελαφριά τη συνείδηση και μάλιστα όταν συλλαμβάνονται προσπαθούν να υπερασπιστούν τις απάτες τους!

Αυτοί είναι δυστυχώς οι συνομιλητές μας...

[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει ανθρωποθυσία στον Χριστιανισμό απατεώνα χρήστη Δήκτη, και μόλις διατύπωσες άλλη μιαν απάτη.

Το γεγονός ότι ο Χριστός ήταν ΚΑΙ τέλειος άνθρωπος δεν μεταβάλει την ουσία των πραγμάτων.

Ανθρωποθυσίες και κανιβαλισμό είχαν μόνο οι ειδωλολάτρες οι οποίοι έσφαζαν τα παιδιά τους τα οποία τους παρακαλούσαν για έλεος και τους κοιτούσαν με απορία, την ώρα που τα έσφαζαν...
Μεγαλύτερο ζώο στον πλανήτη από αυτόν που σφάζει το ίδιο του το παιδί ως θυσία στους "θεούς" δεν θα υπάρξει ποτέ. Τέτοια ζώα είμασταν μέχρι να πετάξουμε από πάνω μας αυτή την άθλια θρησκεία του κανιβαλισμού και να γίνουμε άνθρωποι όπως μας άρμοζε με την παιδεία που είχαμε. όταν όμως κάποιος πάει να εξαγιάσει τόσο αρχαίες περιόδους πρωτογονισμού και να τις βάλει στη ζυγαριά με τη φιλοσοφία για να εξαγνίσει τον κανιβαλισμό, είναι χειρότερος από κανίβαλος και ο ίδιος.


Και βεβαίως, "ξύπνησε" και ο χρήστης Δήκτης, ο οποίος συνεχίζει στον δρόμο της απάτης που ξεκίνησε.

Διότι ο πατροκοσμάς εκεί αναφέρεται στην ειδωλολατρία, και ως γνωστόν λέει:

"Να σπουδάζετε τά παιδιά σας νά μανθάνουν τά έλληνικά, διατί καί ή Εκκλησία μας είναι είς τήν έλληνικήν"

Και αλλού:

"Καλύτερα, άδελφέ μου, νά έχης σχολείον έλληνικόν, παρά νά έχης βρύσες καί ποτάμια.".

χρήστη Δήκτη, άντε να δεις αν έρχομαι...

[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητό μου νέο θύμα του Νέου Παγανισμού!

1/2

Το κείμενο έχει ως εξής :

“ Καὶ μή μοι τὰ ἔθη τὰ ἑλληνικά. Οὐ μικρὰ γὰρ αἰσχύνη καὶ κατάγελως͵ ὅταν ἐν οἰκίᾳ χριστιανῶν ἔθη τινὰ ἑλληνικὰ ἐπιτελῆται καὶ λύχνους ἀνάπτωσι καὶ ἀναμένωσιν ἐπιτηροῦντες τὸν σβεσθέντα πρῶτον καὶ καυθέντα͵ καὶ ἕτερά τινα τοιαῦτα ἅπερ οὐ τὸν τυχόντα ὄλεθρον ἐπάγει τοῖς τοιαῦτα ποιοῦσιν. Μὴ γὰρ δὴ νομίσητε μικρὰ εἶναί τινα καὶ εὐτελῆ τὰ γινόμενα. Τοῦτο οὖν καὶ ὑμᾶς παρακαλῶ͵ ταῖς τῶν δικαίων προσηγορίαις ἐπονομάζειν τὰ ὑμέτερα παιδία Παρὰ μὲν γὰρ τὴν ἀρχὴν εἰκότως ταῦτα ἐγίνετο καὶ ταῖς προσηγορίαις τῶν προγόνων τοὺς παῖδας ὠνόμαζον· παραμυθία γὰρ τοῦ θανάτου ἦν͵ ἵνα ὁ ἀπελθὼν δοκῇ ζῆν διὰ τῆς ἐπωνυμίας· νῦν δὲ μηκέτι. Ὁρῶμεν γοῦν τοὺς δικαίους οὐχ οὕτω καλοῦντας τοὺς ἑαυτῶν παῖδας· ὁ γὰρ Ἀβραὰμ τὸν Ἰσαὰκ ἐγέννησεν· ὁ Ἰακώβ͵ ὁ Μωϋσῆς οὐκ ἀπὸ προγόνων ἐκλήθησαν͵ οὐδέ τινα τῶν δικαίων εὑρήσομεν οὕτω καλούμενον. Πόσης τοῦτο ὑπόδειγμά ἐστιν ἀρετῆς καὶ παράκλησις καὶ ἡ προσηγορία; Ἐπεὶ οὐδὲ ἄλλην εὑρήσομεν τὴν αἰτίαν τῆς μετονομασίας ἢ ταύτην͵ τὸ ὑπόμνησιν εἶναι ἀρετῆς. Σὺ γάρ͵ φησίν͵ κληθήσῃ Κηφᾶς͵ ὃ ἑρμηνεύεται Πέτρος. Διὰ τί; Ἐπειδὴ ὡμολόγησας. Καὶ σὺ κληθήσῃ Ἀβραάμ. Διὰ τί; Ἐπειδὴ ἔσῃ πατὴρ ἐθνῶν. Καὶ Ἰσραήλ͵ ἐπειδὴ εἶδεν τὸν Θεόν. Ἐντεῦθεν οὖν καὶ ἡμεῖς τῆς περὶ τοὺς παῖδας ἐπιμελείας ἀρξώμεθα καὶ ῥυθμίζωμεν αὐτούς. τὸν Θεόν. Ἐντεῦθεν οὖν καὶ ἡμεῖς τῆς περὶ τοὺς παῖδας ἐπιμελείας ἀρξώμεθα καὶ ῥυθμίζωμεν αὐτούς.
…”.


Αγαπητό μου νέο θύμα του Νέου Παγανισμού!

Ο Χρυσόστομος σημειώνει πως δεν θέλει σε σπίτι Χριστιανικό να τελούνται ειδωλολατρικά έθιμα.
Αυτό είναι πολύ φυσικό διότι κατ’αναλογία οι ειδωλολάτρες δεν πρέπει και αυτοί να τελούν Χριστιανικά έθιμα.Φυσικό είναι επίσης , κι εσείς ως Νέοι Νεοπαγανιστές να μην κάνετε αγιασμούς Χριστιανικός στα σπίτια σας ούτε και να ονομάζετε τα παιδία σας Αβραάμ και Ισαάκ, όπως κι εμείς να μην λατρεύουμε τον Δία στα δικά μας σπίτια.

Σημειώνει πως το ειδωλολατρικό έθιμο τηρούνταν ως παρηγόρια στο θάνατο , όπως ακριβώς κάνουμε σήμερα. Ονομάζουμε το εγγόνι όπως έλεγαν τον πάππου για να μην χαθεί από τη μνήμη μας ο Παππούς. Αυτό επεξηγεί εδώ ο Χρυσόστομος : "Παρά μεν γαρ την αρχήν εικότως ταύτα εγίνετο και ταις προσηγορίαις των προγόνων τους παίδας ωνόμαζον• παραμυθία γαρ του θανάτου ην͵ ίνα ο απελθών δοκή ζην δια της επωνυμίας• νυν δε μηκέτι".

Οι πρόγονοι εδώ για τους οποίους αναφέρεται ο Χρυσόστομος είναι οι Ιουδαίοι.Στο παράδειγμα του αναφέρεται σε Ιουδαίους πρόγονους και λέει πως αυτοί δεν έδιναν στα παιδιά τους τα ονόματα των πρόγονων τους όπως γινόταν στο ειδωλολατρικό έθιμο.

Ανώνυμος είπε...

Λέει χαρακτηριστικά σε ελεύθερη μετάφραση : Βλέπουμε τους δίκαιους να μην ονομάζουν τα παιδιά τους κατ’αυτό τον τρόπο (να μη δίνουν τα ονόματα των πρόγονών τους). Ο Αβραάμ γέννησε τον Ισαάκ, ο Ιακώβ και ο Μωυσής δεν ονομάσθηκαν έτσι λόγω των πρόγονων τους όπως και κανένας δίκαιος της Π.Δ δεν πήρε το όνομα του εξαιτίας κάποιου προγόνου του.Πόσης αρετής και παράκλησης υπόδειγμα είναι ετούτο; Επειδή δεν βρίσκουμε άλλη αιτία της ονομασίας τους ειμι μόνον την αρετή τους.
Εσύ θα καλείσαι Κηφάς, το οποίο ερμηνεύεται Πέτρος. Γιατί (κλήθηκε) Κηφάς; Επειδή ομολόγησε. Και εσύ θα καλείσαι Αβραάμ. Γιατί; Επειδή έγινε πατέρας των Εθνών. Και Ισραήλ εκλήθη επειδή είδε τον Θεό.

Όπως βλέπεις αγαπητό μου νέο θύμα του Νέου Παγανισμού τα ονόματα στην Αγία Γραφή δεν δίνονται με βάση πως έλεγαν τον πρόγονο του καθενός, αλλά δίνονταν ανάλογα με την περίσταση.Γιαυτό και έχουμε αλλαγές ονομάτων κατά την πορεία της ζωής του Ανθρώπου π.χ πριν τον έλεγαν Άβραμ ενώ μετά Αβραάμ.

Η προτροπή του Χρυσοστόμου συστήνει στους Χριστινούς να μην ονομάζουν τα παιδία τους σύμφωνα με το ειδωλολατρικό έθιμο με το όνομα του παππού τους (προγόνου) όπως κάνουν γενικά οι Ειδωλολάτρες στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι Έλληνες.

Δεν αναφέρεται στον Ελληνικό Έθνος ως Έθνος, ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΔΩΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, όπως ψευδώς θέλετε να περάσετε όλοι εσείς οι Νεοπαγανιστές απατεώνες.

Σημ: Για τη θέση των Πατέρων της Εκκλησίας απέναντι στους Έλληνες ποιητές και τους φιλοσόφους δείτε στο link
πάσα η ποίησις τω Ομήρω αρετής εστιν έπαινος


Για τη στάση των Πατέρων στην Εθνική παιδεία δείτε στο link
δια πάσης ελθὼν της των Ελλήνων παιδεύσεως

Για το πως βλέπουν την Αθήνα ως Πόλη οι Πατέρες δείτε στo link Ω Μούσες και Λόγοι και Αθήναι, τι δώρα χαρίζετε στους εραστές σας


ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Διόρθωση επειδή το τελευταίο link δεν δουλέυει.

Για το πως βλέπουν την Αθήνα ως Πόλη οι Πατέρες δείτε στo link
Ω Μούσες και Λόγοι και Αθήναι, τι δώρα χαρίζετε στους εραστές σας

ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ

Robben είπε...

Χαχαχα. Πόση ασχετοσύνη, Θεέ μου!!! Η ασχετοσύνη ανήκει στα θύματα του νεοπαγανισμού που αναμασούν χωρίς έρευνα και χωρίς προσωπική κρίση ανεκδιήγητες απάτες μόνο και μόνο επειδή έχουν λόξα κατά του Χριστού και της Εκκλησίας Του. Όμως, οι μέντορες τους ΕΝ ΓΝΏΣΗ τους ΠΑΡΑΠΟΙΟΎΝ τα κείμενα, και γίνονται ρεζίλι όταν ξεσκεπάζονται από γνώστες των πραγμάτων.

Ανώνυμος είπε...

Καταρχάς, ακόμα χαμογελάω με την ρήση του νεο-παγανιστή, ότι δεν ήξερα την πηγή και μου την... έμαθε εκείνος! Δεν έχει καταλάβει ακόμα σε ποιο blog ήρθε.
[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

Συγχώρεσέ τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ. Νόμιζε ότι μπήκε σε κανένα blog της πλάκας και πως οι συμμετέχοντες δεν γνωρίζουν. Αν έκανε τον κόπο προτού γράψει το πρώτο του σχόλιο να μπει στην ενότητα, στο link

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

τότε θα έβλεπε ποιοι είναι οι συμμετέχοντες καθώς και το επίπεδο των συμμετεχόντων και δεν θα μας έγραφε πως αγνοούσαμε την Πηγή. Δεν φανταζόταν ποτέ πως θα ξεμπροστιάζαμε την παραχάραξη του συγκεκριμένου χωρίου εκθέτοντας μαζί όλα τα Νεοπαγανιστικά blog που αντιγράφουν την απάτη.

Ας είναι όμως. Εμείς γι’αυτό είμαστε εδώ : Να αποκαλύπτουμε Νεοπαγανιστικές, Ιεχωβίτικες και Προτεσταντικές απάτες.

Aκριβώς έτσι είναι Robben.

ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ

Ανώνυμος είπε...

@ Και βεβαίως, "ξύπνησε" και ο χρήστης Δήκτης, ο οποίος συνεχίζει στον δρόμο της απάτης που ξεκίνησε.

Διότι ο πατροκοσμάς εκεί αναφέρεται στην ειδωλολατρία
@


Διαβάζεις αυτά που γράφω ή φαντασιώνεσαι;

- Πάντως οι χριστιανοί δεν πρέπει να ζορίστηκαν και πολύ για να ταυτίσουν τον “Έλληνα” με τον “ειδωλολάτρη”. Και δεν ήθελαν με τίποτα η λέξη “Έλλην” να πάψει να σημαίνει “ειδωλολάτρης”, “άπιστος”, “ασεβής”, ακόμη και μετά από πολλούς αιώνες:

«έμαθα πώς με την χάριν του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και Θεού, δεν είστενε Έλληνες, δεν είστενε ασεβείς, αιρετικοί, άθεοι, αλλ’ είστενε ευσεβείς ορθόδοξοι χριστιανοί.»
[Α’ Διδαχή Κοσμά του Αιτωλού]

Δήκτης. 1 Φεβρουαρίου 2012 5:58 π.μ.

Ο Κοσμάς ο Αιτωλός και η Ορθοδοξία, δεκαπέντε αιώνες αργότερα, εξακολουθούσαν να ταυτίζουν τον “Έλληνα” με τον ειδωλολάτρη.
Αν γνωρίζεις ελληνικά, αυτό ακριβώς γράφω κι εσύ επανέρχεσαι μιλώντας για απάτη και πως ... “ο πατροκοσμάς εκεί αναφέρεται στην ειδωλολατρία” ενώ γράφω πως ο πατροκοσμάς ταυτίζει τον έλληνα με τον ειδωλολάτρη.
Η απάτη είναι όλη δική σου.


@ "Καλύτερα, άδελφέ μου, νά έχης σχολείον έλληνικόν, παρά νά έχης βρύσες καί ποτάμια." @

Τώρα, για ποιο λόγο άνοιγε σχολεία ο πατροκοσμάς, είναι γνωστό. Ο πατροκοσμάς και η Εκκλησία, ήθελαν σχολεία κατηχητικά, προθάλαμους των μοναστηριών:

«Από το σχολείον μανθάνομεν τι είνε Θεός, τι είνε Αγία Τριάς, τι είνε Άγγελοι, δαίμονες, παράδεισος, κόλασις, αρετή, κακία, τι είνε ψυχή, σώμα κ.λ.π. Διότι χωρίς το σχολείον περιπατούμεν εις το σκότος, από το σχολείον ανοίγει το μοναστήριον.»
[Διδαχή Α’]


Ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος ήθελε όντως να αλλάξει τα πατρογονικά έθιμα των ελλήνων και να τους κάνει να ενστερνιστούν τα εβραϊκά, όμως τον “έγραψαν” κανονικότατα, και μέχρι και σήμερα οι γονείς δίνουν στα παιδιά τα ονόματα των προγόνων, παππούδων και γιαγιάδων.

Είναι γεγονός όμως ότι η Εκκλησία δεν ήθελε όχι τα ονόματα των προγόνων γενικώς, αλλά τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ονόματα. Και σ’ αυτό είναι αποκαλυπτική μια εγκύκλιος του Πατριαρχείου, το Μάρτιο του 1819:

«Και η κατά καινοτομίαν παρά ταύτα εισαχθείσα των παλαιών ελληνικών ονομάτων επιφώνησις εις τα βαπτιζόμενα βρέφη των πιστών, ως ηκούσαμεν, λαμβανομένη ως μία καταφρόνησις της χριστιανικής ονοματοθεσίας, είναι διόλου απροσφυής και ανάρμοστος, όθεν ανάγκη η Αρχιερωσύνη σας να διαδώσητε παραγγελίας εντόνους εις τους Ιερείς των ενοριών σας, και νουθεσίας πνευματικάς εις τους ευλογημένους επαρχιώτας σας, δια να λείψη τουντεύθεν και η κατάχρησις αύτη».

Η λέξη “Έλληνας” παρέμεινε στιγματισμένη από τη Εκκλησία για 1500 χρόνια κι αν ήταν στο χέρι της θα λεγόμασταν “Ρωμαίοι” (Ρωμιοί) και όχι Έλληνες. Υπάρχουν ακόμα και σήμερα ουκ ολίγοι ορθόδοξοι πολέμιοι του “Έλληνα” και
λυσσασμένοι υπερασπιστές του “Ρωμιού”. Έτσι μας αποκαλούν ως σήμερα αυτοί και οι Τούρκοι.


@ Μεγαλύτερο ζώο στον πλανήτη από αυτόν που σφάζει το ίδιο του το παιδί ως θυσία .. @

Μα αν δεν κάνω λάθος, ο Θεός στον οποίο πιστεύεις, παρέδωσε προς σφαγή το παιδί του, ως θυσία, ο άσπιλος και άμωμος αμνός του Θεού, ο αίρων την αμαρτία του κόσμου, ήταν ο γιος του.
Για τον παντοδύναμο Γιαχβέ, “αδύνατον είναι αίμα ταύρων και τράγων να αφαιρή αμαρτίας” αλλά μόνο αίμα ανθρώπου.
Θα έλεγα πως δεν υπάρχει μεγαλύτερο ζώο στον πλανήτη από αυτόν που πιστεύει πως μια ανθρωποθυσία (“αυτός τας αμαρτίας ημών εβάστασε”) ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για να δωθεί συγχώρεση και άφεση αμαρτιών.

Δήκτης.

Ανώνυμος είπε...

Για τις σαχλαμάρες του διαδικτύου και την ταύτιση λογίων του Βυζαντίου με τους Έλληνες έχουν γραφτεί πολλά

Μπορείς να διαβάσεις εδώ:

http://www.antibaro.gr/node/2079

Άλλωστε και όταν εγώ κοπιάζω και στέλνω απαντήσεις εσύ μονίμως στρίβεις και κάνεις τον κινέζο.

Πριν από λίγο δεν έγραφες τις γνωστές απάτες ότι οι Χριστιαοί ταύτισαν το "Έλλην" με το ειδωλολάτρης, πήρες απάντηση που έδειχνε ότι είσαι άσχετος και μετά ενώ είδαν όλοι ότι είσαι άσχετος άρχισες άλλο θέμα.

Η ταύτιση των βυζαντινών με του Έλληνες άρχισε από τον 10ο-11ο αιώνα και συνεχίστηκε.

Έτσι είναι η γλώσσα: σήμερα λέμε αυτός είναι γερμανός, και όταν αναφερόμαστε στη δουλειά εννοούμε ότι δουλεύει με τάξη και μέθοδο.

Ο Πατροκοσμάς χρησιμοποιούσε την έννοια ως διπλή. Ως θρησκευτική και έλεγε ότι δεν είστε ασεβείς ειδωλολάτρες και ως εθνική και μιλούσε για γλώσσα.

Το τι πίστευε για τα σχολεία ο Πατροκοσμάς ουδεμία σχέση έχει με αυτά που λες εσύ.
Ταυτίζε την Ελληνική γλώσσα με την ορθοδοξία όπως κάνουμε και σήμερα.
Αυτή είναι η μεγαλύτερη τιμή για τους Έλληνες που σταμάτησαν να είναι κανίβαλοι.

Ρωμαίοι βρε ταλαίπωρε ονομάστηκαν οι Έλληνες όταν ήταν ακόμη ειδωλολάτρες και μάλιστα έκαναν τούμπες από τη χαρά τους επί Καρακάλα.

Μόνοι μας ονομαστήκαμε Ρωμαίοι και είμασταν ευτυχισμένοι όταν το κάναμε...


Το αν νομίζεις εσύ ότι οι εβραίοι και οι χριστιανοί έχουν την ίδια θρησκεία, οφείλεται στο ότι ήσουν Μάρτυρας του Ιεχωβά.

Επίσης, όταν είναι γνωστό ότι οι "έλληνες" είναι οι ειδωλολάτρες και είναι ακόμα κανίβαλοι στην εποχή του Χρυσοστόμου, αυτό έλειπε να δίδασκε ένας φυσιολογικός άνθρωπος να πλησιάσουμε την πίστη των κανιβάλων.

Η Εκκλησία ήθελε να μετατρέπει τα έθιμα και να τα βαφτίζει στο αίμα του Χριστού και να εξαγιάζονται. Για παράδειγμα μετέθεσε την γέννηση του Χριστού την 25η Δεκεμβρίου για να εξαγιάσει τις εορτές των κανιβάλων.


Επίσης, πως φαίνεται ότι είσαι ακόμα εμποτισμένος με την άρρωστη σέκτα των ΜτΙ

Ποιος Γιαχβέ βρε ταλαίπωρε "παρέδωσε προς σφαγή το παιδί του";;;;

Ο Γιαχβέ (δηλ. Θεός) - Χριστός ήρθε και θυσιάστηκε ΑΥΤΕΞΟΥΣΙΑ και με ενιαία βούληση και των τριών προσώπων της Αγίας Τριάδας!!!


Και άσε τα εδάφια που σου έμαθαν οι ΜτΙ διότι υπάρχουν δεκάδες άλλα που αναιρούν τις σαχλαμάρες τους και ειδικά εδώ, έχουν συζητηθεί για μήνες.

Γι' αυτό λέει η ανάλυση ότι η σέκτα αυτή είτε ελκύει ανθρώπους με ψυχώσεις, είτε τους τις δημιουργεί μετά:

http://www.oodegr.com/paratir/meletes/aima3_anthrwpothysies.htm


Η απόδειξη είναι ότι μετά τους ΜτΙ κατάφεραν να σε τραβήξουν οι νεο-παγανιστές, ένα κίνημα πραγματικά για αμαθείς και χωρίς κριτική σκέψη ανθρώπους, όπως ακριβώς κάνει η Σκοπιά τα θύματά της.

ΥΓ
Η συζήτηση έχει κλείσει. Μην μου τρως τον χρόνο που είναι πολύτιμος. Δεν γυρνάω εγώ σε φόρουμ να περνάω την ώρα μου, αλλά την διαθέτω σε χιλιάδες ώρες μελέτης.
Άντε κάνε κάτι χρήσιμο και διάβασε κανένα σοβαρό βιβλίο αντί να τσιμπάς από το διαδίκτυο κάθε νεο-παγανιστικό επιχείρημα τη συμφοράς...


[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

Ανώνυμος είπε...

"Είναι γεγονός όμως ότι η Εκκλησία δεν ήθελε όχι τα ονόματα των προγόνων γενικώς, αλλά τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ονόματα. Και σ’ αυτό είναι αποκαλυπτική μια εγκύκλιος του Πατριαρχείου, το Μάρτιο του 1819“…εισαχθείσα των παλαιών ελληνικών ονομάτων επιφώνησις εις τα βαπτιζόμενα βρέφη των πιστών, λαμβανομένη ως μία καταφρόνησις της χριστιανικής ονοματοθεσίας, είναι διόλου απροσφυής και ανάρμοστος•… γονείς και ανάδοχοι να ονοματοθετώσιν εις το εξής εν τω καιρώ της θείας και μυστικής αναγεννήσεως τα ειθισμένα ταις ευσεβέσιν ακοαίς πατροπαράδοτα χριστιανικά ονόματα των εγνωσμένων τη Εκκλησία…”.

Τα αυθαίρετα συμπεράσματα δίνουν και παίρνουν εδώ μέσα.
Η απαγόρευση ήταν γενική και έτσι ξεκίνησε επειδή αφορούσε όλα τα ειδωλολατρικά ονόματα από όπου κι αν προέρχονταν αυτά.


Αν σε κάποια χρονική περίοδο το πρόβλημα εντοπίζονταν στο να δίνονται ονόματα ειδωλολατρικά από την αρχαία ειδωλολατρική Ελληνική θρησκεία και να παραμελούνται τα Χριστιανικά τότε στιγματίζονταν ειδικά αυτό το γεγονός χωρίς να σημαίνει αυτό πως η Εκκλησία στρέφεται κατά του Ελληνικού Έθνους. Η ονοματοδοσία έχει θρησκευτικά κίνητρα και όχι εθνικά, όπως εσφαλμένα προσπαθούν να περάσουν οι Νέοι Παγανιστές , τα Νέα θύματα του Αρχεκάκου όφεως!!!

Άκρως κατατοπιστικό είναι το άρθρο που αλίευσα σήμερα το πρωί στο Internet, το οποίο δικαιώνει πανηγυρικά το πρώτο μου σχόλιο που είχα γράψει εδώ προ ημερών :
“Την εποχή εκείνη που γράφτηκε αυτό από τον Ιερό Χρυσόστομο , η προτροπή να μη δίνουν Ελληνικά ονόματα στα παιδιά τους οι Χριστιανοί εδόθη με σκοπό να προφυλάξει ορισμένους από το να πέσουν στην Ειδωλολατρία.Αργότερα , όταν έφυγε η Ειδωλολατρία και ο κίνδυνος κατέπαυσε, τα Ελληνικά ονόματα δίνονταν χωρίς καμία απαγόρευση. Άξιο προσοχής είναι το γεγονός ότι έχουμε Μάρτυρες με αρχαία ονόματα όπως Πλάτων, Ξενοφών . ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ τη 30 Ιανουαρίου 2012 11:37 π.μ.”

Δείτε το άρθρο στο link
ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ


Η απόδειξη είναι ότι μετά τους ΜτΙ κατάφεραν να σε τραβήξουν οι νεο-παγανιστές, ένα κίνημα πραγματικά για αμαθείς και χωρίς κριτική σκέψη ανθρώπους, όπως ακριβώς κάνει η Σκοπιά τα θύματά της. [ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]


Από ότι ξέρω ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, οι Παγανιστές τράβηξαν από τους ΜτΙ τον Μ.Κ. Δηλαδή τόσο καιρό μιλούσαμε με τον Μ.Κ που υπέγραφε ως "Δήκτης".

Έτσι εξηγείται το γεγονός της Ανωνυμίας και της κατά συρροή εφαρμογής της τακτικής της κωλοτούμπας που του καταλογίζεις εδώ η οποία του είναι γνωστή από τους ΜτΙ , που και αυτοί την εφαρμόζουν κατά συρροή όταν στριμωχθούν: [ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ] “ Πριν από λίγο δεν έγραφες τις γνωστές απάτες ότι οι Χριστιανοί ταύτισαν το "Έλλην" με το ειδωλολάτρης, πήρες απάντηση που έδειχνε ότι είσαι άσχετος και μετά ενώ είδαν όλοι ότι είσαι άσχετος άρχισες άλλο θέμα”

Πήρε την απάντηση του όπως λες, αλλά τι να κάνει; Να παραδεχθεί ότι έγραψε αρλούμπες μπροστά στα Παγάνια που τον παρακολουθούν εδώ; Και τα καημένα τα Παγάνια τι θα κάνουν τότε; Δεν θα απορρίψουν τον Μέντορά τους αφού αυτός θα έχει «ταπωθεί» σε Χριστιανικό blog;Ποιος θα αγοράσει μετά τα βιβλία των Νεοπαγανιστών;

MANΔΡΑΓΟΡΑΣ

Ανώνυμος είπε...

"Πήρε την απάντηση του όπως λες, αλλά τι να κάνει; Να παραδεχθεί ότι έγραψε αρλούμπες"


Πράγματι, μιλάμε για τον χειρότερο τύπο συνομιλητή. Το έχουμε επισημάνει από καιρό. Χωρίς καμία αναστολή, γράφει ό,τι του είπαν στις διάφορες γνωσιο-ρυπογόνες ιστοσελίδες των νεοπαγανιστών, παίρνει απαντήσεις στις οποίες πράγματι δεν έχει τι να απαντήσει και άρχίζει μετά άλλον... αμανέ!

Και πάρα βρέχει...

Βεβαίως αυτό που δεν μπορεί να αποφύγει είναι το γεγονός ότι γίνεται ξεκάθαρο πλέον ποιοι είναι οι συνομιλητές μας και πώς εξηγείται τόσα ψέματα, τόσες παραχαράξεις, τόσα παραμύθια, τόσα φανταστικά σενάρια χωρίς στοιχεία, τόσες αδιανόητες ατεκμηρίωτες ακροβασίες, να γίνονται αποδεκτά από κάποιους ανθρώπους.

Ο Δήκτης είναι ένα ξεκάθαρο δείγμα τέτοιου ανθρώπου, που συμπεριφέρεται με έναν τρόπο που αν μας τον περιέγραφαν θα λέγαμε ότι είναι αλόκοτος...

Έχεις δει βρε άνθρωπε 100-200 φορές ότι αυτά που σε "τάϊσαν" στις διάφορες ιστοσελίδες είναι ανοησίες για μικρά παιδιά. Δεν θα ξυπνήσεις ποτέ; Δηλαδή, ποιος μπορεί εσένα να σε ξυπνήσει; Τι πρέπει να γίνει για να καταλάβεις που έχεις πέσει;

Μόνο ο Θεός ξέρει... Ανθρωπίνως δεν νομίζω ότι διορθώνονται τέτοιες καταστάσεις...

[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

Ανώνυμος είπε...

«Κορνήλιε, αι ελεημοσύναι σου και αι προσευχαί σου ανέβησαν εις μνημόσυνον ενώπιον του Θεού; Και ην το πρώην Έλλην, μετά τούτο δε, αφ’ ου ελάλησεν αυτώ ο άγγελος, εγένετο πιστός, και ούτω προσεδέχθησαν.»
[Ι. Χρυσοστόμου, Περί ελεημοσύνης]

«Πού εισίν οι διαπιστούντες τη αναστάσει; Τίνες εισίν; Ειπέ μοι, Έλληνες ή Χριστιανοί;
[Ι Χρυσοστόμου, Υπόμνημα εις τας Πράξεις των Αποστόλων, Ομιλία Β’]


Αυτοί που ταύτισαν τον “Έλληνα” με τον ειδωλολάτρη, ήταν οι Ιουδαίοι και φυσικά δεν θα έκαναν διαφορετικά και οι πιστοί της Ιουδαϊκής αίρεσης που στη συνέχεια έγιναν γνωστοί ως Ναζωραίοι - Χριστιανοί.
Θα ήταν λίγο περίεργο οι Ρωμαίοι ...ειδωλολάτρες, που υιοθέτησαν το ελληνικό πάνθεον σχεδόν στο σύνολό του, να αποκαλούσαν τους Έλληνες ... ειδωλολάτρες.
Πάντως, εκτός από κάποια ανιστόρητα ζωντανά απολιθώματα που μυρίζουν από μακρυά μισαλλόδοξη βαρβατίλα, οι σοβαροί άνθρωποι από το χώρο της Ορθοδοξίας, αναγνωρίζουν τους αρχαίους Έλληνες ως “πολυθεϊστές” και όχι ως “ειδωλολάτρες”. Πρέπει να είσαι ιστορικά κρετίνος ώστε να ταυτίζεις τους Έλληνες με κανιβάλους και ειδωλολάτρες παλαιότερων ή ύστερων εποχών. Αν και, για κανιβαλισμό, δεν θα έπρεπε να μιλάνε αυτοί που πίνουν αίμα και τρώνε ανθρώπινη σάρκα μέχρι και σήμερα.


@ Αργότερα , όταν έφυγε η Ειδωλολατρία και ο κίνδυνος κατέπαυσε, τα Ελληνικά ονόματα δίνονταν χωρίς καμία απαγόρευση. @

Η επιφώνησις των παλαιών ελληνικών ονομάτων (ειδωλολατρικών σύμφωνα με τη χριστιανική παράνοια, λες και το όνομα είναι φορέας πίστης) εις τα βαπτιζόμενα βρέφη των πιστών, απαγορεύτηκε ως “καταφρόνησις της χριστιανικής ονοματοθεσίας” με πατριαρχική εγκύκλιο το 1819.
Εν έτει 1819 υπήρχε ακόμη ο κίνδυνος της ειδωλολατρίας;


@ Ο Γιαχβέ (δηλ. Θεός) - Χριστός ήρθε και θυσιάστηκε ΑΥΤΕΞΟΥΣΙΑ και με ενιαία βούληση και των τριών προσώπων της Αγίας Τριάδας!!! @

Εγώ θυμάμαι κάποιον να κλαψουρίζει και να εκλιπαρεί “παρελθέτω απ’ εμού το ποτήριον τούτο”. Και τελικά υπάκουσε στο θέλημα του Πατρός που απαιτούσε να χυθεί αίμα.
Και η Ιφιγένεια εκουσίως τελικά προσήλθε στο χώρο της θυσίας. Κι ήταν μια νεαρή κοπελίτσα, όχι ο Θεός εν σαρκί.
Το ότι έπρεπε οπωσδήποτε να υπάρξει θυσία (πόσο μάλλον ανθρωποθυσία) για τη λύτρωση του ανθρώπου, το ότι έπρεπε ο θεάνθρωπος να δώσει την ψυχήν αυτού λύτρον αντί πολλών για να να σωθεί η ανθρωπότητα, να δώσει εαυτόν αντίλυτρον υπέρ πάντων, είναι τουλάχιστον φαιδρή σαχλαμάρα. Αν είναι ποτέ δυνατόν ο Θεός να έχει τέτοια βίτσια.


Δήκτης.

Ανώνυμος είπε...

@ Δείτε το άρθρο στο link
ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
@


Το είδα:

“Η πρώτη απαγορευτική εγκύκλιος της εκκλησίας, για τ' αρχαία ονόματα εκδόθηκε στις 4-11-1874 και ανανεώθηκε το Μάρτιο το 1934. Τώρα οι μητροπολίτες επιτρέπουν στους πιστούς με την εγκύκλιο 2627 Μαϊου 1997, να δίνουμε στα παιδιά μας ιστορικά ονόματα. Σε καμιά περίπτωση όμως να ονοματίζονται Νέρων, Διοκλητιανός, Λένιν ή Στάλιν ή να φέρουν τ’ όνομα πολιτικών, αστέρων του θεάτρου, του κινηματογράφου ή του αθλητισμού.”


Απ’ ό,τι διαβάζω, ο κίνδυνος της ειδωλολατρίας εξέλιπε μόλις το 1997.

Η απαγορευτική εγκύκλιος είχε ανανεωθεί το 1934. Φαίνεται θα υπήρξαν σημάδια ... επανάκαμψης της ειδωλολατρίας.

Μ’ αρέσει που αποκλείονται συγκεκριμένα τα ονόματα “Λένιν” και “Στάλιν” (παπαδοπαίδι και απόφοιτος εκκλησιαστικής σχολής) αλλά όχι το όνομα “Αδόλφος” ή “Χίλτερ”. Έτσι είναι, οι παλιές αγάπες δεν ξεχνιούνται.


Δήκτης.

Ανώνυμος είπε...

Παρατηρούμε με ενδιαφέρον την μάλλον γραφική προσπάθεια να δημιουργήσει ο απατεώνας χρήστης Δήκτης μια δική του θεωρία, ενάντια στην βιβλιογραφία που δείχνει όχι μόνο ότι οι χριστιανοί δεν ξεκίνησαν τον όρο Έλλην ως ειδωλολάτρης, αλλά αντιθέτως, χρησιμοποιούσαν ενταντικά τον όρο "Έθνη" και "Εθνικός". Όμως, κατά το γνωστό σύστημα που έμαθε από τους ΜτΙ κάνει ότι δεν διαβάζει και τα στοιχεία:

Όπως είδες παραπάνω πονηρέ χρήστη Δήκτη, ο Γρηγόριος ο Θεολόγος ήταν αυτός που έκανε παρατήρηση στον απατεώνα Ιουλιανό, ο οποίος πήγε να κρυφτεί πίσω από την ομωνυμία των όρων και να ισχυριστεί ότι το Έλλην, αφορά πράγματα που οφείλουν να προσεγγίζουν μόνο όσοι είναι ειδωλολάτρες, δηλαδή κανίβαλοι.

Ο Ιουλιανός λοιπόν, ο αρχι-ειδωλολάτρης, έδινε το σύνθημα στους δικούς του ότι το "Έλλην" σημαίνει "κανίβαλος".


Για τα περί Θεού, απαντάμε στους ΜτΙ τα γνωστά, και ένα από τα δεκάδες εδάφια ταύτισης του Χριστού με τον Γιαχβέ είναι το:

«Εγώ κύριος ετάζων καρδίας και δοκιμάζων νεφρούς του δούναι εκάστω κατά τας οδούς αυτού και κατά τους καρπούς των επιτηδευμάτων αυτού» (Ιερ. 17,10)

«Τάδε λέγει ο Υιός του Θεού ... Εγώ ειμί ο ερευνών νεφρούς και καρδίας. Και δώσω υμίν εκάστω κατά τα έργα υμών» (Αποκ. 2,23)


Επίσης, κάθε εποχή έχει χρέος ο Χριστιανός να επιλέγει Χριστιανικά ονόματα και όχι αντιχριστιανικά. Αυτό έλειπε να ονομάζουν τα παιδιά τους Ιουλιανό, Άρειο ή Μάνη. Αυτό θα ήταν τόσο παρανοϊκό, όσο και ένας Έλληνας μικρασιάτης πρόσφυγας που θα βάφτιζε το παιδί του Μουσταφά Κεμάλ...

Είναι λυπηρό να βλέπεις τον χρήστη Δήκτη να παλεύει με τα αυτονόητα μόνο και μόνο για να γράψει δυο γραμμές, για πρόσχημα ότι κάτι είπε...


Και όπως υπενθυμίζει εγκύκλιος του 1997 της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος:

"Εφ' όσον εν τω Αγιολογίω διαλαμβάνωνται αρχαία ελληνικά ονόματα, οία Πλάτων, Σωκράτης κ.ά., τούτο αφ' ενός μεν αποτελεί κατάφασιν των αρχαίων ελληνικών ονομάτων [...] Σημειωτέον, τέλος, ότι ουκ ολίγα ονόματα αγίων προέρχονται εκ του ειδωλολατρικού χώρου, εξαγιασθέντα εν τω προσώπω επωνύμων φορέων αυτών, ηγιασμένων εν Χριστώ' (πρβλ. Δημήτριος εκ της Δήμητρας, Διονύσιος εκ του Διονύσου, Αρτέμιος εκ της Αρτέμιδος, Φοίβη εκ του Απόλλωνος κ.λ.π.)".

Βρες κανένα άλλο blog... Δεν νομίζω ότι έχεις ελπίδες εδώ να παραστήσεις τον έξυπνο.


[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

Ανώνυμος είπε...

@ Αργότερα , όταν έφυγε η Ειδωλολατρία και ο κίνδυνος κατέπαυσε, τα Ελληνικά ονόματα δίνονταν χωρίς καμία απαγόρευση. @

Δήκτης είπε : Η επιφώνησις των παλαιών ελληνικών ονομάτων (ειδωλολατρικών σύμφωνα με τη χριστιανική παράνοια, λες και το όνομα είναι φορέας πίστης) εις τα βαπτιζόμενα βρέφη των πιστών, απαγορεύτηκε ως “καταφρόνησις της χριστιανικής ονοματοθεσίας” με πατριαρχική εγκύκλιο το 1819.
Εν έτει 1819 υπήρχε ακόμη ο κίνδυνος της ειδωλολατρίας; Το είδα:“Η πρώτη απαγορευτική εγκύκλιος της εκκλησίας, για τ' αρχαία ονόματα εκδόθηκε στις 4-11-1874 και ανανεώθηκε το Μάρτιο το 1934. Τώρα οι μητροπολίτες επιτρέπουν στους πιστούς με την εγκύκλιο 2627 Μαϊου 1997, να δίνουμε στα παιδιά μας ιστορικά ονόματα. Σε καμιά περίπτωση όμως να ονοματίζονται Νέρων, Διοκλητιανός, Λένιν ή Στάλιν ή να φέρουν τ’ όνομα πολιτικών, αστέρων του θεάτρου, του κινηματογράφου ή του αθλητισμού. ”Απ’ ό,τι διαβάζω, ο κίνδυνος της ειδωλολατρίας εξέλιπε μόλις το 1997.Η απαγορευτική εγκύκλιος είχε ανανεωθεί το 1934. Φαίνεται θα υπήρξαν σημάδια ... επανάκαμψης της ειδωλολατρίας.


Πάντα υπήρχε ο κίνδυνος της ειδωλολατρίας και η επανάκαμψή της. Ακόμα και σήμερα υπάρχει ο κίνδυνος της ειδωλολατρίας με τους Νέους Ειδωλολάτρες τα Νέα Θύματα του Νέου Παγανισμού που παραχαράσσουν τα κείμενα από σκοπιμότητα, μίσος και απατεωνιά, ή από αγραμματοσύνη.

Η μεγαλύτερη απόδειξη για τη χρήση των αρχαίων Ελληνικών ονομάτων είναι τα ίδια τα εορτολόγια της Εκκλησίας η οποία δυστυχώς είναι ορατή μόνον από λογικούς ανθρώπους και βρίσκεται στο link ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Για όσους δεν ανήκουν στους λογικούς ανθρώπους δεν είναι είναι ορατές οι αναφορές του link

Οπότε η Νέα απάτη των Νέων Παγανιστών περί των ονομάτων αποτελεί παρελθόν.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ προς Δήκτη :Βρες κανένα άλλο blog... Δεν νομίζω ότι έχεις ελπίδες εδώ να παραστήσεις τον έξυπνο.

Πρέπει να πάρει τη ρεβάνς πρώτα. Δεν αντέχει να φύγει ύστερα από τόσες φορές που έχει εξευτελιστεί.

ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ

χριστακης απο κυπρο είπε...

γεια σας. καλω ολους τους αμυαλους υπηρετες του καλοπουλου να πανε στο μαγκωμενο σαιτ του.εκει που λεει ο ιησους δεν ηταν αναμαρτητος. να διαβασουν τα κομματια που παραθετει ο καλοπουλος απο την καινη διαθηκη .μετα να παρουν μια καινη διαθηκη και να δουν αν το κειμενο που παραθετει ο δωδεκαθειστης απατεωνας ειναι σωστο.αν το βρειτε λαθος τοτε σημαινει οτι αρχισατε να σκεφτεστε.αν οχι τοτε δεν θα σκεφτειτε ποτε ξανα

χριστακης απο κυπρο είπε...

ποσο ελληνες ειναι αυτοι που υπογραφουν σαν ανωνυμοι?τι φοβασαι αγαπητε?μηπως ξερεις οτι οσα λες ειναι γελοιοτητες?

Ανώνυμος είπε...

Ο Γρηγόριος ο Θεολόγος, δεν εναντιώθηκε στον Ιουλιανό επειδή προσπάθησε να συνδέσει το όνομα “Έλλην” με τη θρησκεία. Εναντιώθηκε επειδή ο Ιουλιανός προσπάθησε να συνδέσει τη θρησκεία με τη γλώσσα.
Όταν κάνεις copy paste από την ΟΟΔΕ να διαβάζεις και τα συμφραζόμενα. Το όνομα “Έλλην” ήδη σήμαινε για τους χριστιανούς (και μόνον γι’ αυτούς) τον “ειδωλολάτρη”. Άλλωστε ο ίδιος ο Γρηγόριος γράφει «γενέσθαι γαρ άνδρα Έλληνα μεν την θρησκεία, τον τρόπον δε υπέρ Έλληνα».
Ο Γρηγόριος διαμαρτύρεται επειδή ο Ιουλιανός ήθελε να αποκόψει όσους δεν δέχονταν την ελληνική θρησκεία, από την ελληνική παιδεία, επειδή ταύτιζε τη θρησκεία με την παιδεία “σαν ο ελληνικός λόγος να ανήκει στη σφαίρα της θρησκείας και όχι της γλώσσας, σαν να είμαστε κλέφτες ξένων αγαθών, μας στέρησε τον λόγο μας. Όπως θα συνέβαινε αν μας απέκλειε και από τις Τέχνες, όσες έχουν εφευρεθεί από τους Έλληνες”.
Ούτε copy paste της προκοπής δεν μπορείς να κάνεις.

Ο Θεοδώρητος στην Εκκλησιαστική Ιστορία, γράφει πως επί Ιουλιανού «οπόσα και ποία κατά των Χριστιανών ετόλμησαν οι Έλληνες παρ’ αυτού λαβόντες την εξουσίαν.»
Όπως καταλαβαίνεις και για τον Θεοδώρητο, την εποχή του Ιουλιανού, “Έλληνες” ήταν οι ειδωλολάτρες. Και πολλοί Πατέρες της Ορθοδοξίας, πριν τον Γρηγόριο, ταυτίζουν τον “Έλληνα” με τον ειδωλολάτρη.


@ Επίσης, κάθε εποχή έχει χρέος ο Χριστιανός να επιλέγει Χριστιανικά ονόματα και όχι αντιχριστιανικά. Αυτό έλειπε να ονομάζουν τα παιδιά τους Ιουλιανό, Άρειο ή Μάνη. @

Τι μπούρδες λες πάλι; Υπάρχουν τουλάχιστον πέντε μάρτυρες με το όνομα Ιουλιανός που εορτάζεται η μνήμη τους και μαρτύρησαν πολύ πριν την εποχή του Ιουλιανού. Όπως υπάρχει και Άγιος Άρειος, ένας από τους δέκα μάρτυρες εν Αιγύπτω.
Κάλλιστα οι χριστιανοί μπορούν να ονομάζουν τα παιδιά τους Ιουλιανό και Άρειο και Απόλλωνα (άλλος ένας από τους δέκα εν Αιγύπτω) και Ερμή και Έρωτα και Ρωμύλο.

Για κάθε ένα σχεδόν αρχαίο ελληνικό όνομα, υπήρχε και ένας μάρτυρας ή άγιος που το έφερε. Το πρόβλημα προέκυψε, όπως έλεγε και η εγκύκλιος, όταν άρχισαν οι υπόδουλοι έλληνες να βαπτίζουν κυρίως με τέτοια ονόματα τα παιδιά τους “η κατά καινοτομίαν παρά ταύτα εισαχθείσα των παλαιών ελληνικών ονομάτων επιφώνησις εις τα βαπτιζόμενα βρέφη των πιστών”.
Όταν βέβαια έδιναν τα ονόματα π.χ. Σωκράτης, Πάτροκλος, Αλέξανδρος, δεν είχαν στο νου τους ούτε το μάρτυρα ούτε τον οσιομάρτυρα (όπως και σήμερα άλλωστε). Και φυσικά, η Εκκλησία θορυβήθηκε όχι βέβαια μην τυχόν και επανακάμψει η ειδωλολατρία (αυτές είναι μπούρδες του ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑ) αλλά για τον ίδιο λόγο που είχε θορυβηθεί και ο Αλή Πασάς. Και ο νοών νοείτω.

Δήκτης.

Ανώνυμος είπε...

Η διατύπωση της εγκυκλίου του 1934 είναι:

"ο εφημέριος να αρνήται απολύτως να δώση εις βαπτιζόμενον όνομα όπερ έφερον αιρετικοί ή διαβόητοι επί κακία άνθρωποι και εχθροί εν γένει της Χριστιανικής θρησκείας"

Βεβαίως, επειδή κατά απόλυτο τρόπο είναι αδύνατον να γνωρίζει κάποιος όλα τα ονόματα των διαβόητων επί κακία ανθρώπων, η εγκύκλιος του 1997 λέει πως η εγκύκλιος του 1934:

"χρήζει περιορισμού εις την τελευταίαν μόνον απαγόρευσιν των αντιχριστιανικών ονομάτων ως την μόνην δυνατήν προς επίτευξιν".


Άρα λοιπόν, όπως βλέπουμε τα όσα έγραψα είναι σε ισχύ ακριβώς και το να με διορθώνει ο χρήστης Δήκτης είναι κάπως αστείο...

Εντούτοις, για εκείνους που δεν γνωρίζουν την παραπάνω εγκύκλιο, καλό είναι να διευκρινιστεί ότι ο ιερέας μπορεί να αποφύγει κάτι τέτοιο στις περιπτώσεις που με κάποιον τρόπο μπορεί να κατανοήσει ότι δεν πηγάζει το όνομα από τον ομώνυμο μάρτυρα ή άγιο, αλλά από τον αιρετικό ή αντιχριστιανό. Ένα ακραίο παράδειγμα είναι να θέλει να ονομάσει το παιδί Φλάβιο Κλαύδιο Ιουλιανό. Η πιο απλή περίπτωση είναι μόλις ακούσει το όνομα ο ιερέας να καλέσει τους γονείς και τον ανάδοχο σε συζήτηση για να δει από που πηγάζει η συγκεκριμένη ονοματοδοσία και να τους συμβουλέψει σχετικά.

Ο χρήστης Δήκτης είπε:
"Ο Γρηγόριος ο Θεολόγος, δεν εναντιώθηκε στον Ιουλιανό επειδή προσπάθησε να συνδέσει το όνομα “Έλλην” με τη θρησκεία".

Και μετά ρίχνει την πυρηνική βόμβα:
"Εναντιώθηκε επειδή ο Ιουλιανός ... ταύτιζε τη θρησκεία με την παιδεία"

Προφανώς, κάποιος κάνει πλάκα και στον ίδιο του τον εαυτό! Ακριβώς από το ζήτημα της παιδείας πηγάζει το πρόβλημα, διότι ακριβώς μέσα στα εργαλεία της Ελληνικής παιδείας ενυπάρχει η ειδωλολατρία! Γι' αυτό διαχώριζε π.χ. ο Μ. Βασίλειος και έλεγε να διαβάζετε τους αρχαίους συγγραφείς αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα λαμβάνετε υπόψη όσα λένε για τους θεούς!

Γι' αυτό ο Γρηγόριος λέει:

"ως αλλοτρίου καλού φώρας, των λόγων ή μας απήλλαξεν"

Σαν να είμαστε εμείς οι Χριστιανοί ξένοι από την ελληνική παιδεία, λόγω του ότι αυτή παρήχθη από ειδωλολάτρες! Φανταστείτε τον ταλιμπανισμό του κανίβαλου Ιουλιανού, να λέει σήμερα σε χιλιάδες πανεπιστήμια του πλανήτη ότι, όποιος θέλει να λάβει την Ελληνική παιδεία και έτσι να είναι Έλλην ή Ελληνίζων, θα πρέπει πρώτα να γίνει ειδωλολάτρης κανίβαλος!

Κια όπως βλέπουμε από τη μετάφραση της Ε.Π.Ε., ο Γρηγόριος λέει για τον Ιουλιανό:

"εάν ενόμιζεν ότι διαφέρομεν και ως προς αυτό ένεκα της συνωνυμίας".

Άρα οι νεο-παγανιστικές παρωπίδες δεν αφήνουν τον χρήστη Δήκτη να δει ότι η συνωνυμία του Έλλην με την κανιβαλική ειδωλολατρία ήταν κάτι ΔΕΔΟΜΕΝΟ για ΟΛΟΥΣ και γι' αυτό ακριβώς το ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗΚΕ ο κανίβαλος Ιουλιανός!

[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

Ανώνυμος είπε...

Όταν βέβαια έδιναν τα ονόματα π.χ. Σωκράτης, Πάτροκλος, Αλέξανδρος, δεν είχαν στο νου τους ούτε το μάρτυρα ούτε τον οσιομάρτυρα (όπως και σήμερα άλλωστε). Και φυσικά, η Εκκλησία θορυβήθηκε όχι βέβαια μην τυχόν και επανακάμψει η ειδωλολατρία (αυτές είναι μπούρδες του ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑ) αλλά για τον ίδιο λόγο που είχε θορυβηθεί και ο Αλή Πασάς. Και ο νοών νοείτω. Δήκτης.
8 Φεβρουαρίου 2012 1:06 π.μ.


Λάθος κάνεις.

Πολλοί είναι αυτοί που αγνοούν το πως έλεγαν τον παππού τους και βαπτίζουν το παιδί τους στο όνομα ενός Αγίου που δεν υπήρχε στην Οικογένειά τους.Ο φόβος της ειδωλολατρίας είναι πάντα υπαρκτός και υπολογίσιμος σε κάθε περίοδο της Ιστορίας.

Σημ: Ο ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ γράφει σωστά και υπεθυνα πράγματα .Εσύ είσαι αυτός που γράφει μπούρδες εδώ μέσα.

ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Να κάνουμε μια μικρή ανακεφαλαίωση να δούμε τι ανοησίες έχεις γράψει;

@ οι Χριστιανοί χρησιμοποιούσαν τον όρο ΕΘΝΙΚΟΣ για τους Ειδωλολάτρες και όχι τον όρο Έλλην. Άρα, η εμφάνιση του χριστιανισμού δεν έχει καμία σχέση με έναρξη της ταύτισης αυτής.

οι Ρωμαίοι ειδωλολάτρες ήταν οι πρώτοι που έκαναν την σύνδεση του ονόματος Έλλην με την θρησκευτική σημασία.

Ήταν λοιπόν καιρός να μάθεις ότι την ταύτιση του όρου Έλλην με τον κανιβαλισμό των ανθρωποθυσιαστών της ειδωλολατρίας, την έκαναν ΠΡΩΤΟΙ οι ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ!
@

Έχεις υπόψη σου τι λέει ο δικός σας, ο Γ. Μεταλληνός;

“ Το όνομα «Έλλην» όμως από την εποχή των Μακκαβαίων (γ'-β' αι. π.Χ) απέκτησε και καθαρά θρησκευτική σημασία, πέρα από την εθνική και πολιτιστική, ταυτίσθηκε δε με την ειδωλολατρία και την ασέβεια (εθνισμός-εθνικοί). Στην ανθελληνική αυτή στάση των Ιουδαίων συνετέλεσαν πολύ η στάση του Αντίοχου Δ' του Επιφανούς, που δεν σεβάστηκε τα έθη των Εβραίων, αλλ' εισήγαγε ειδωλολατρικά στοιχεία (μεταξύ άλλων, απαγόρευσε επίσημα την περιτομή, επιβάλλοντας ελληνικά πρότυπα στην ιουδαική λατρεία με ποινή θανάτου!). Έτσι, ενώ έως τότε ο εξελληνισμός, αναφερόμένος μόνο στον πολιτισμό και όχι στη θρησκεία, ήταν ευπρόσδεκτος από τους Εβραίους, τώρα έγινε βδελυκτός, κυρίως στην συντηρητικότερη φαρισαϊκή παράταξη, που οδήγησε σε σκληρό και άκαμπτο εθνικισμό με καθαρά ανθελληνικό χαρακτήρα.
Οι μη Χριστιανοί Έλληνες λόγιοι των πρώτων αιώνων της Αυτοκρατορίας, απορρίπτοντας τον Χριαστιανισμό ως πίστη και για τις ιουδαικές ρίζες του έδωσαν στους χριστιανούς συγγραφείς την αφορμή, να επιμένουν στην θρησκευτική εκδοχή του ονόματος «Έλλην», ώστε να επικρατήσει η ταύτιση του με την ειδωλολατρία, χωρίς όμως να χαθεί τελείως και η εθνική του σημασία. “
[«Η Αυτοκρατορία της Νέας Ρώμης και οι πολίτες της» Γ. Μεταλληνός]

Είναι σαφές λοιπόν πως αυτοί που πρώτοι ταύτισαν τον Έλληνα με την ειδωλολατρία, ήταν οι Ιουδαίοι και στη συνέχεια, οι πρώτοι χριστιανοί, προερχόμενοι από τον Ιουδαϊσμό, ταύτισαν κι αυτοί τον Έλληνα με την ειδωλολατρία.

Πέρα από το ανιστόρητο τού να ισχυρίζεσαι πως οι Ρωμαίοι έκαναν τη σύνδεση του ονόματος Έλλην με την ειδωλολατρία, είναι και παράλογο, εκτός κι αν οι Ρωμαίοι θεωρούσαν είδωλα τους θεούς τους (κοινοί μ’ αυτούς των Ελλήνων) και τίτλο τιμής ... το να σε αποκαλούν ειδωλολάτρη.


ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ: @ Όταν βέβαια έδιναν τα ονόματα π.χ. Σωκράτης, Πάτροκλος, Αλέξανδρος, δεν είχαν στο νου τους ούτε το μάρτυρα ούτε τον οσιομάρτυρα (όπως και σήμερα άλλωστε). Και φυσικά, η Εκκλησία θορυβήθηκε όχι βέβαια μην τυχόν και επανακάμψει η ειδωλολατρία (αυτές είναι μπούρδες του ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑ) αλλά για τον ίδιο λόγο που είχε θορυβηθεί και ο Αλή Πασάς. Και ο νοών νοείτω.
Δήκτης. 8 Φεβρουαρίου 2012 1:06 π.μ.

Λάθος κάνεις.

Πολλοί είναι αυτοί που αγνοούν το πως έλεγαν τον παππού τους και βαπτίζουν το παιδί τους στο όνομα ενός Αγίου που δεν υπήρχε στην Οικογένειά τους.
@

Όταν και σήμερα, οι χριστιανοί δίνουν στα παιδιά τους ονόματα όπως Αλέξανδρος, Θεμιστοκλής, τι νομίζεις ότι έχουν στο νου τους; Τον Μεγάλο Αλέξανδρο (το μανιακό μειράκιο κατά τον χριστιανό Τατιανό) ή κάποιον από τους 22 Αλέξανδρους του ορθόδοξου Συναξαριστή; Τον Αθηναίο Θεμιστοκλή που εξολόθρευσε τους Πέρσες στη Σαλαμίνα ή το βοσκό και μάρτυρα του χριστιανισμού;


Δήκτης.

Ανώνυμος είπε...

Όταν και σήμερα, οι χριστιανοί δίνουν στα παιδιά τους ονόματα όπως Αλέξανδρος, Θεμιστοκλής, τι νομίζεις ότι έχουν στο νου τους; Τον Μεγάλο Αλέξανδρο (το μανιακό μειράκιο κατά τον χριστιανό Τατιανό) ή κάποιον από τους 22 Αλέξανδρους του ορθόδοξου Συναξαριστή; Τον Αθηναίο Θεμιστοκλή που εξολόθρευσε τους Πέρσες στη Σαλαμίνα ή το βοσκό και μάρτυρα του χριστιανισμού; Δήκτης.

Όσοι έχουν το όνομα Αλέξανδρος εορτάζουν στις 30 Αυγούστου.
Στις 30 Αυγούστου εορτάζει ο Αλέξανδρος Επίσκοπος Κων/λεως.
Όμως ,άλλο είναι το θέμα μας εδώ.

Όποιον κι αν έχει στο μυαλό του ο καθένας και ανεξάρτητα το πως σκέφτεται, το χειροπιαστό και επιβεβαιωμένο από την πλευρά της Εκκλησίας, επαναλαμβάνω ότι είναι ορατό μόνον για τους λογικούς ανθρώπους, είναι πως τα Συναξάρια φλόμωσαν από αρχαία Ελληνικά ονόματα όπως φαίνεται στο link http://users.hellasnet.gr/tilefos/anak-2.htm : «Σας παρουσιάζω αυτά, που ακούγονται σπανίως ή και καθόλου: Ευκλής (1/8), Κήρυξ (1/8), Ιάμβλιχος (22/10), Νάρκισσος (4/8, 31/10), Νικάνωρ (8/8, 28/7), Πάμφιλος (2/8), Ηλίοδωρος (20/8, 28/9, 19/11), Μέμνων (11/8, 28/4), Ευώδης (1/9, 7/9), Ερμογένης (1/9, 24/11, 10/12, 24/1), Αριστίων (3/9), Μελάνιππος (2/9, 6/9), Φιλάδελφος (2/9, 10/5), Αρτεμίδωρος (8/9, 3/12, 16/2), Πηλέας (17/9), Δορυμέδων (19/9), Κορδάτος (21/9, 10/3, 21/4,) Επίχαρις (27/9), Καλλιστράτη (27/9), Αλφειός (28/9, 18/12, 10/5), Θεαγένης (3/10, 2/1), Αδαυκτος (3/10), Διόσκουρος (12/10, 11/5), Κέλσιος (14/10, 8/1), Λογγίνος (16/10, 24/4, 25/6), Ευκράτης (21/10), Γλύκων (26/10), Κρονίων (30/10), Νέων (30/10, 24/4), Επίμαχος (31/10, 9/5, 6/7), Πηγάσιος (2/1), Νίκανδρος (4/11, 15/3, 5/6), Ερμαίος (4/11), Γαλακτίων (5/12), Ιέρων (7/11), Αθηνόδωρος (7/11, 7/12), Ροδίων (10/10), Σωσίπατρος (10/10, 29/4), Εραστος (10/10), Ορίων (10/10), Μίλος (10/10), Θεσπέσιος (20/11), Ανατόλιος (20/11), Φιλήμων (22/11, 14/12, 21/3, 28/4, 6/7, 14/2, 19/12), Αρχιππος (22/11), Μένιγνος (22/11), Ελενος (23/11), Ισχυρίων (23/11), Αμφιλόχιος (23/11), Παγκόσμιος (29/11), Φαίδρος (29/11), Ηρακλαίμων (12/12), Μυρόπη (2/12, 1/9), Διογένης (5/12), Σωσθένης (8/12), Απολλώ (8/12, 25/1, 21/4) Θύρσος (14/12), Aπολλώνιος (14/12, 6/7, 10/7, 23/7), Ερμύλος (18/12, 13/1), Γοργόνιος (28/12, 9/3) Ολυμπιοδώρα (31/12), Ελλάδιος (8/1, 24/1, 27/5), Παγκράτιος (9/2, 9/7), Κόνων (5/3), Αρχέλαος (5/3), Δίων (8/3), Θαλλός (11,3), Ερμείας (31/5, 17/6) Υάκινθος (3/7), Πολύευκτος (1/8), Ελεσα (1/8), Ευσίγνιος (5/8), Ηρων (10/8), Στράτων (17/8), Τιθόης (26/10), Φινέες (2/9), Διόδωρος (11/9), Κρονίδης (13/9), Θεοκλής (14/9), Καλλισθένη (4/10), Αντίγονος (13/10), Λεπτίνα (26/10), Εύγραφος (10/9), Ανθος (12/12), Ιακχος (17/12), Ευάρεστος (23/10), Γόρδιος (3/1), Αττικός (8/1), Ηλιος (12/1), Φύλων (24/1), Παλλάδιος (28/1), Χάρις (28/1), Χρυσής (30/1), Θείων (1/2), Αγαθόδωρος (2/2), Ηρακλής (9/3), Τιμόλαος (15/3), Λυδία (27/3), Χιονία (16/4), Χαρίσσα (16/4), Γλαφύρα (26/4), Θέογνις (28/4), Αντίπατρος (28/4), Εσπερος (2/5), Σεληνιάς (5/6), Ατταλος (6/6), Ζηναϊς (7/6), Αλεξανδρίων (6/7), Αθηνογένης (16/7), Ερμόλαος (26/7), Ερμιππος (26/7), Θαλής (20/9), Αριστόβουλος (15/3, 31/10), Λίνος (5/11), Ορέστης (10/10, 13/12), Πλάτων (18/11), Θεμιστοκλής (21/12), Αντίοχος (23/2, 14/2), Ιάσων (19/3, 29/4), Ιππόλυτος (30/1, 10/8), Ευανθία (1/9), Ια (10/9, 11/9), Αριάδνη (18/9), η Χαριτίνη (5/10), Χάρις (28/9), Θωμαϊς (14/4), Νίκη (16/4, 25/4), Κίρα (28/2).

Η ονοματοδοσία έχει θρησκευτικά κίνητρα και όχι εθνικά, όπως εσφαλμένα προσπαθούν να περάσουν οι Νέοι Παγανιστές , τα Νέα θύματα του Αρχεκάκου όφεως!!! Από κει και πέρα ,το τι σκέφτεσαι εσύ για μένα δεν έχει καμία σημασία.

Σημασία έχει το γεγονός, πως εξαιτίας των ενστάσεών σου μας έκανες να ψάξουμε το θέμα και έτσι ξεσκεπάσαμε μια ακόμα απάτη του Νέου Παγανισμού εδώ στον "Αντιαιρετικό".

Η συμβολή σου ήταν πολύτιμη!
Αν δεν έγραφες ΔΕΝ θα ψάχναμε!

ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Πρώτον αυτά που έγραψα τα αναφέρει ο Χρήστου και ο Bowersock και όχι εγώ.

Και αυτά που γράφουν, αποδεικνύουν ξεκάθαρα ότι η άποψη αυτή του Μεταλληνού που επικαλείσαι είναι λάθος.

Διότι από την εποχή του ψυχοπαθούς κανίβαλου, που δυστυχώς είναι πρόγονός μας, του Αντίοχου του Επιμανούς (παράφρονας) όπως έλεγαν το παρατσούκλι του, μεσολαβεί ένα διάστημα που η ερμηνεία του Μεταλληνού για κακή σου τύχη δεν μπορεί να καλύψει.


Και το κενό αυτό παρουσιάζει με σαφήνεια ο Χρήστου και ο Bowersock:

"Θά μπορούσε νά αναρωτηθεί κανείς ποια λέξη χρησιμοποιούσαν οί χριστιανοί γιά τούς ειδωλολάτρες πριν ή λέξη «ελληνικός» αναδειχτεί σε πάγιο όρο, δηλαδή
συγκεκριμένα πώς αποκαλούνταν οί ειδωλολάτρες στά κείμενα των χριστιανών συγγραφέων πριν από τόν 4ο αιώνα μ.Χ. Τά λεξικά είναι σαφή και στο σημείο αυτό, άν και ή σημασία του δέν εκτιμήθηκε δεόντως. Στόν Ποιμένα τοΰ Έρμα, στόν Ιππόλυτο, στόν Κλήμεντα, στόν Ώριγένη και σέ άλλους, ή λέξη πούχρησιμοποιείται πάγια γιά τόν «ειδωλολάτρη» είναι «εθνικός», και τό άντίστοιχο της λέξης «έλληνισμός» στήν ϋστερη αρχαιότητα είναι «έθνος» σ' αύτή τήν πρώιμη περίοδο. Οί τοπικές ή φυλετικές διασυνδέσεις της ειδωλολατρίας ορίζονται σαφώς άπό τή χρήση αύτών των όρων. Τό ότι ή λέξη «έθνικός» έπρόκειτο νά αντικατασταθεί αργότερα άπό τή λέξη «ελληνικός» γιά νά δηλώσει τήν ειδωλολατρία ύπαινίσσεται τόν τοπικό χαρακτήρα τών ειδωλολατρικών πρακτικών (δηλαδή τήν έλλειψη συγκροτημένης έκκλησίας) και ταυτόχρονα τή συμβολή τοΰ έλληνικοΰ πολιτισμού στή διατήρηση αύτών τών λατρευτικών πρακτικών."

(Bowersock Glen Warren, 'Ο ελληνισμός στην ύστερη αρχαιότητα', 2η έκδ., ΜΙΕΤ, Αθήνα 2000, σελ. 33)


Αν ήταν σε ισχύ η άποψη του Μεταλληνού και όχι του Bowersock, τότε δεν θα είχε μεσολαβήσει ένα ολόκληρο διάστημα όπου οι ειδωλολάτρες θα ονομάζονταν "εθνικοί".

Όπως βλέπεις το κλειδί για την κατανόηση των λανθασμένων απόψεων είναι η φράση του Bowersock :

"άν και ή σημασία του [δηλ. της χρήσης του όρου Εθνικός] δέν εκτιμήθηκε δεόντως."

Καθώς δεν εκτιμήθηκε δεόντος, κάποιοι όπως ο Μεταλληνός (από επιστημονικό σφάλμα) και εσύ (από άρρωστη ιδεολογική εμπάθεια) παρέβλεψαν αυτό το τεράστιο κενό στην σκέψη που λέει ότι το Έλλην συνδέθηκε οριστικά με το "κανίβαλος" από τους εβραίους. Αν είχε γίνει έτσι, τότε δεν κολλάει πουθενά η χρήση του όρου "εθνικός" για ΑΙΩΝΕΣ!

Οπότε, σε χαιρετώ για άλλη μια φορά χρήστη Δήκτη...

Και για να σαλπίσω πιο έντονα την άτακτη υποχώρησή σου (για πολλοστή φορά) παραθέτω:

"Φαίνεται μάλιστα πώς οί πρώτοι πού χρησιμοποίησαν τή λέξη «ελληνικός» μέ τή θρησκευτική της σημασία ήταν οί ίδιοι οί ειδωλολάτρες."
(Bowersock, ό.π., σελ. 32)

Όταν λοιπόν επικαλείσαι μια άποψη, να μπορείς πρώτα να την τεκμηριώνεις...


[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

Ανώνυμος είπε...

Η άποψη του Μεταλληνού είναι λάθος, απεφάνθη ο φωστήρας της ημιμάθειας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, επικαλούμενος τον Χρήστου, αγνοώντας πως ο Χρήστου έχει την ίδια άποψη με τον Μεταλληνό:

“Ήδη από τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες το όνομα Έλλην είχε αλλάξει έννοια, από εθνική σε θρησκευτική, και εσήμαινε πλέον τον ειδωλολάτρη και τον ασεβή. Στην πραγματικότητα η μεταβολή αυτή έλαβε χώρα στους εβραίους, και ειδικά μετά την σύγκρουση Eλληνισμού- Iουδαϊσμού επί Σελευκιδών (Αντιόχου Δ’ του Επιφανούς) και Μακκαβαίων. Έτσι στην Παλαιά Διαθήκη το όνομα Έλλην έχει πάντοτε θρησκευτική, ή και θρησκευτική, σημασία. Αντιθέτως στην Καινή Διαθήκη συναντάται με όλες τις έννοιες, σχεδόν πάντοτε όμως όχι με αυστηρώς θρησκευτική σημασία.
Η εξέλιξις προς την ακραιφνώς θρησκευτική έννοια υπήρξε βραδεία και oλοκληρώθηκε μέσω της συγκρούσεως ελληνισμού - χριστιανισμού.
…… Εν τω μεταξύ οι αρχαιόθρησκοι Έλληνες λόγιοι, χαρακτηρίζουν τον χριστιανισμό βαρβαρικό προϊόν και τους χριστιανούς βαρβάρους, ακόμη και εάν είναι ελληνικής καταγωγής και μορφωμένοι. Έτσι και οι τελευταίοι εγκαταλείπουν τελικώς το πάλαι ποτέ εθνικό τους όνομα, στο οποίο μάλιστα δίδεται περιφρονητική σημασία. Στην εξέλιξη αυτή πρωτοστάτησαν οι εξ Ανατολής, μη ελληνικής καταγωγής, χριστιανοί, στην πολεμική των οποίων διακρίνεται, πέραν της θρησκευτικής, υποβόσκουσα και η φυλετική αντίθεσις.”
[Π. Χρήστου, <«Οι περιπέτειες των εθνικών ονομάτων των Ελλήνων»]

Βέβαια, το όνομα “’Ελλην” χρησιμοποιείται ήδη στην Κ.Δ. από τους χριστιανούς με την έννοια “ειδωλολάτρης” αφού η ίδιοι οι ορθόδοξοι ερμηνεύοντας τα σχετικά με τη Συροφοινίκισσα γράφουν πως … “Ονομάζεται επίσης Ελληνίς, διότι ήτο κατά τη θρησκείαν ειδωλολάτρις”. Σύμφωνα δηλαδή με αυτούς, η χρήση της λέξης “Έλλην” με τη σημασία του “ειδωλολάτρη” έγινε και από τους συγγραφείς των ευαγγελίων.


ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑ, όταν ένας χριστιανός βαπτίζει το παιδί του Αλέξανδρο, το όνομα αυτό, ποιον “Αλέξανδρο” του φέρνει στη θύμηση (εκτός απ’ τον πατέρα του αν είχε το ίδιο όνομα); Το πιθανότερο αν όχι βέβαιο, είναι ότι αγνοεί πλήρως τον βίο και την πολιτεία του συνονόματου “αγίου”. Και τέλος πάντων, οι χριστιανοί ορθόδοξοι της νεότερης ιστορίας, αισθάνονται -ανορθοδόξως και αιρετικώς- υπερήφανοι για τον Μεγάλο Αλέξανδρο, ή τον θεωρούν μανιακό μειράκιον, όπως οι πατέρες της Oρθοδοξίας;

Δήκτης.

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑ, όταν ένας χριστιανός βαπτίζει το παιδί του Αλέξανδρο, το όνομα αυτό, ποιον “Αλέξανδρο” του φέρνει στη θύμηση (εκτός απ’ τον πατέρα του αν είχε το ίδιο όνομα); Το πιθανότερο αν όχι βέβαιο, είναι ότι αγνοεί πλήρως τον βίο και την πολιτεία του συνονόματου “αγίου”. Και τέλος πάντων, οι χριστιανοί ορθόδοξοι της νεότερης ιστορίας, αισθάνονται -ανορθοδόξως και αιρετικώς- υπερήφανοι για τον Μεγάλο Αλέξανδρο, ή τον θεωρούν μανιακό μειράκιον, όπως οι πατέρες της Oρθοδοξίας; Δήκτης.9 Φεβρουαρίου 2012 5:58 μ.μ.

Όσοι εορτάζουν την ημέρα αυτή του Aγίου Αλεξάνδρου θυμούνται τον Άγιό τους. Ανοίγουν τα σπίτια τους και δέχονται τις ευχές του Κόσμου. Αυτό γινόταν στη συντριπτική πλειοψηφία τουλάχιστον πριν από την κρίση. Αυτό δεν τους εμποδίζει να θαυμάζουν και τον Μέγα Αλέξανδρο. Και τον Μέγα Αλέξανδρο θαυμάζουν και τον Άγιό τους τιμούν.


Μην προσπαθείς να μεταθέσεις το θέμα ως συνήθως!Εδώ λέμε αν δίνονται αρχαία Ελληνικά ονόματα σε Χριστιανούς και όχι αν θυμάται τον Άγιο του ο καθένας που τον λένε Αλέξανδρο.
.

Τα αρχαία Ελληνικά ονόματα κατέχουν ένα σημαντικό ποσοστό στο εορτολόγιο της Εκκλησίας σε κάθε περίοδο. Τα Συναξάρια φλόμωσαν από αρχαία Ελληνικά ονόματα όπως φαίνεται στο linkhttp://users.hellasnet.gr/tilefos/anak-2.htm : «Σας παρουσιάζω αυτά, που ακούγονται σπανίως ή και καθόλου: Ευκλής (1/8), Κήρυξ (1/8), Ιάμβλιχος (22/10), Νάρκισσος (4/8, 31/10), Νικάνωρ (8/8, 28/7), Πάμφιλος (2/8), Ηλίοδωρος (20/8, 28/9, 19/11), Μέμνων (11/8, 28/4), Ευώδης (1/9, 7/9), Ερμογένης (1/9, 24/11, 10/12, 24/1), Αριστίων (3/9), Μελάνιππος (2/9, 6/9), Φιλάδελφος (2/9, 10/5), Αρτεμίδωρος (8/9, 3/12, 16/2), Πηλέας (17/9), Δορυμέδων (19/9), Κορδάτος (21/9, 10/3, 21/4,) Επίχαρις (27/9), Καλλιστράτη (27/9), Αλφειός (28/9, 18/12, 10/5), Θεαγένης (3/10, 2/1), Αδαυκτος (3/10), Διόσκουρος (12/10, 11/5), Κέλσιος (14/10, 8/1), Λογγίνος (16/10, 24/4, 25/6), Ευκράτης (21/10), Γλύκων (26/10), Κρονίων (30/10), Νέων (30/10, 24/4), Επίμαχος (31/10, 9/5, 6/7), Πηγάσιος (2/1), Νίκανδρος (4/11, 15/3, 5/6), Ερμαίος (4/11), Γαλακτίων (5/12), Ιέρων (7/11), Αθηνόδωρος (7/11, 7/12), Ροδίων (10/10), Σωσίπατρος (10/10, 29/4), Εραστος (10/10), Ορίων (10/10), Μίλος (10/10), Θεσπέσιος (20/11), Ανατόλιος (20/11), Φιλήμων (22/11, 14/12, 21/3, 28/4, 6/7, 14/2, 19/12), Αρχιππος (22/11), Μένιγνος (22/11), Ελενος (23/11), Ισχυρίων (23/11), Αμφιλόχιος (23/11), Παγκόσμιος (29/11), Φαίδρος (29/11), Ηρακλαίμων (12/12), Μυρόπη (2/12, 1/9), Διογένης (5/12), Σωσθένης (8/12), Απολλώ (8/12, 25/1, 21/4) Θύρσος (14/12), Aπολλώνιος (14/12, 6/7, 10/7, 23/7), Ερμύλος (18/12, 13/1), Γοργόνιος (28/12, 9/3) Ολυμπιοδώρα (31/12), Ελλάδιος (8/1, 24/1, 27/5), Παγκράτιος (9/2, 9/7), Κόνων (5/3), Αρχέλαος (5/3), Δίων (8/3), Θαλλός (11,3), Ερμείας (31/5, 17/6) Υάκινθος (3/7), Πολύευκτος (1/8), Ελεσα (1/8), Ευσίγνιος (5/8), Ηρων (10/8), Στράτων (17/8), Τιθόης (26/10), Φινέες (2/9), Διόδωρος (11/9), Κρονίδης (13/9), Θεοκλής (14/9), Καλλισθένη (4/10), Αντίγονος (13/10), Λεπτίνα (26/10), Εύγραφος (10/9), Ανθος (12/12), Ιακχος (17/12), Ευάρεστος (23/10), Γόρδιος (3/1), Αττικός (8/1), Ηλιος (12/1), Φύλων (24/1), Παλλάδιος (28/1), Χάρις (28/1), Χρυσής (30/1), Θείων (1/2), Αγαθόδωρος (2/2), Ηρακλής (9/3), Τιμόλαος (15/3), Λυδία (27/3), Χιονία (16/4), Χαρίσσα (16/4), Γλαφύρα (26/4), Θέογνις (28/4), Αντίπατρος (28/4), Εσπερος (2/5), Σεληνιάς (5/6), Ατταλος (6/6), Ζηναϊς (7/6), Αλεξανδρίων (6/7), Αθηνογένης (16/7), Ερμόλαος (26/7), Ερμιππος (26/7), Θαλής (20/9), Αριστόβουλος (15/3, 31/10), Λίνος (5/11), Ορέστης (10/10, 13/12), Πλάτων (18/11), Θεμιστοκλής (21/12), Αντίοχος (23/2, 14/2), Ιάσων (19/3, 29/4), Ιππόλυτος (30/1, 10/8), Ευανθία (1/9), Ια (10/9, 11/9), Αριάδνη (18/9), η Χαριτίνη (5/10), Χάρις (28/9), Θωμαϊς (14/4), Νίκη (16/4, 25/4), Κίρα (28/2).

Σημ:Όσο γράφεις κι όσο γράφουμε ο αναγνώστης βρίσκει πιο εύκολα τις παραθέσεις των σχολίων μας στις μηχανές αναζήτησης του Internet και όλο και περισσότεροι μαθαίνουν την αποκάλυψη της Νεάς Παγανιστικής απάτης του Νέου Παγανισμού.

MAΝΔΡΑΓΟΡΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Ο χρήστης Δήκτης προφανώς παριστάνει τον τρελλό...

Αλλιώς δεν εξηγείται...

Διαβάστε τι γράφει ο χρήστης Δήκτης:

"ο Χρήστου έχει την ίδια άποψη με τον Μεταλληνό"


Κοιτάξτε τώρα τι γράφει ο Χρήστου, μέρος από το οποίο του το ΠΑΡΕΘΕΣΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΠΑΝΩ!!!


"Κατά τούς πρώτους χριστιανικούς αιώνες τό όνομα Έλλην άλλαξε ολοσχερώς έννοια. Οί περιστάσεις, ύπό τις όποιες διατελούσε τότε ό βίος τής χριστιανικής Εκκλησίας, ύποβοήθησαν σ' αύτήν τήν μεταβολή, άλλά βέβαια δέν τήν προεκάλεσαν αύτές, όπως πολύ συχνά γράφεται, διότι αύτή είχε ξεκινήσει ένωρίτερα. Έν πάση περιπτώσει τό δνομα άπό έθνικό μεταβάλλεται σέ θρησκευτικό. Όπως έδείχθηκε στά προηγούμενα, οί Έλληνες εύρισκαν ένα άπό τά κύρια έθνικά τους γνωρίσματα στή λατρεία τών ιδιαιτέρων θεών τους· ήταν λοιπόν φυσικό ότι όταν άργότερα τό έθνικό τους δνομα έλαβε καί πολιτιστική σημασία, σ' αύτήν συμπεριελήφθηκε καί τό θρησκευτικό στοιχείο. Τούτο έτονίσθηκε περισσότερο έπειτα άπό τήν ύποδούλωσι στούς Ρωμαίους καί τήν άπώλεια τής πολιτικής έλευθερίας των, ή όποία έπέφερε μία παράλληλη έξύψωσι τών θρησκευτικών θεσμών πού έμειναν άλλωστε άθικτοι. Οί έπιμεληταί τών κοινών τών 'Αχαιών καί τών Άμφικτυόνων κατά τήν περίοδο τούτη φέρουν συγχρόνως τούς τίτλους τοΰ άρχιερέως καί τοΰ έλλαδάρχη, πράγμα πού συνάπτει τις δύο έννοιες, δηλαδή τήν έννοια τοΰ θρησκευτικοΰ θεσμοΰ μέ τήν έννοια τοΰ έθνικοΰ θεσμού."

(Χρήστου Παναγιώτης, 'Οι Περιπέτειες των Εθνικών Ονομάτων των Ελλήνων', σελ. 71)


Με κίνδυνο να φανούμε ηλίθιοι, αναγκαζόμαστε να δείξουμε στον άνθρωπο αυτό ότι ούτε ο ίδιος δεν καταλαβαίνει τι γράφει.

Ο Μεταλληνός λέει:
"Ήδη από τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες το όνομα Έλλην είχε αλλάξει έννοια, από εθνική σε θρησκευτική, και εσήμαινε πλέον τον ειδωλολάτρη και τον ασεβή. Στην πραγματικότητα η μεταβολή αυτή έλαβε χώρα στους εβραίους"

Ο Χρήστου γράφει ότι οι ειδωλολάτρες ξεκίνησαν αυτή την ταύτιση με του "Έλλην" με τους κανίβαλους:

"Όπως έδείχθηκε στά προηγούμενα, οί Έλληνες εύρισκαν ένα άπό τά κύρια έθνικά τους γνωρίσματα στή λατρεία τών ιδιαιτέρων θεών τους· ήταν λοιπόν φυσικό ότι όταν άρ-
γότερα τό έθνικό τους δνομα έλαβε καί πολιτιστική σημασία, σ' αύτήν συμπεριελήφθηκε καί τό θρησκευτικό στοιχείο
. Τούτο έτονίσθηκε περισσότερο έπειτα άπό τήν ύπο-
δούλωσι στούς Ρωμαίους καί τήν άπώλεια τής πολιτικής έλευθερίας των, ή όποία έπέφερε μία παράλληλη έξύψωσι"



Ο Bowersock γράφει όπως και ο Χρήστου:

"Φαίνεται μάλιστα πώς οί πρώτοι πού χρησιμοποίησαν τή λέξη «ελληνικός» με τη θρησκευτική της σημασία ήταν οι ίδιοι οί ειδωλολάτρες."

Και μάλιστα, ο Χρήστου μας λέει ότι οι ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΕΤΕΛΕΣΑΝ στο να ταυτίζεται το όμορφο όνομα Έλλην με το "κανίβαλος".

Ακόμα χειρότερα δηλαδή...


Επειδή η συμπεριφορά σου καταντάει αηδία, και ο εγωισμός σου και ο ταλιμπανική ιδεοληψία σου δεν σε αφήνει να παραδεχτείς πράγματα που βλέπεις και εσύ όπως και όλος ο κόσμος, αυτός δεν είναι λόγος να επανέρχεσαι 2 και 3 φορές ακριβώς στα ίδια και να μου τρως την ώρα.

Τα μηνύματά σου αν συνεχίσεις να επιμένεις στα ίδια για 4η φορά, καταντούν πλέον διαδικτυακοί ρύποι!

[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

Ανώνυμος είπε...

@ Διαβάστε τι γράφει ο χρήστης Δήκτης:

"ο Χρήστου έχει την ίδια άποψη με τον Μεταλληνό"

Με κίνδυνο να φανούμε ηλίθιοι, αναγκαζόμαστε να δείξουμε στον άνθρωπο αυτό ότι ούτε ο ίδιος δεν καταλαβαίνει τι γράφει.

Ο Μεταλληνός (!!!) λέει:
"Ήδη από τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες το όνομα Έλλην είχε αλλάξει έννοια, από εθνική σε θρησκευτική, και εσήμαινε πλέον τον ειδωλολάτρη και τον ασεβή. Στην πραγματικότητα η μεταβολή αυτή έλαβε χώρα στους εβραίους"
@


Μάλλον ΕΣΥ δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις με κίνδυνο να φανείς (αφού είσαι άλλωστε) πανηλίθιος. Αυτό που παραθέτεις, δεν το λέει ο Μεταλληνός αλλά ο Χρήστου:

“Ήδη από τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες το όνομα Έλλην είχε αλλάξει έννοια, από εθνική σε θρησκευτική, και εσήμαινε πλέον τον ειδωλολάτρη και τον ασεβή. Στην πραγματικότητα η μεταβολή αυτή έλαβε χώρα στους εβραίους, και ειδικά μετά την σύγκρουση Eλληνισμού- Iουδαϊσμού επί Σελευκιδών (Αντιόχου Δ’ του Επιφανούς) και Μακκαβαίων. Έτσι στην Παλαιά Διαθήκη το όνομα Έλλην έχει πάντοτε θρησκευτική, ή και θρησκευτική, σημασία. Αντιθέτως στην Καινή Διαθήκη συναντάται με όλες τις έννοιες, σχεδόν πάντοτε όμως όχι με αυστηρώς θρησκευτική σημασία.
Η εξέλιξις προς την ακραιφνώς θρησκευτική έννοια υπήρξε βραδεία και oλοκληρώθηκε μέσω της συγκρούσεως ελληνισμού - χριστιανισμού.
......... Εν τω μεταξύ οι αρχαιόθρησκοι Έλληνες λόγιοι, χαρακτηρίζουν τον χριστιανισμό βαρβαρικό προϊόν και τους χριστιανούς βαρβάρους, ακόμη και εάν είναι ελληνικής καταγωγής και μορφωμένοι. Έτσι και οι τελευταίοι εγκαταλείπουν τελικώς το πάλαι ποτέ εθνικό τους όνομα, στο οποίο μάλιστα δίδεται περιφρονητική σημασία. Στην εξέλιξη αυτή πρωτοστάτησαν οι εξ Ανατολής, μη ελληνικής καταγωγής, χριστιανοί, στην πολεμική των οποίων διακρίνεται, πέραν της θρησκευτικής, υποβόσκουσα και η φυλετική αντίθεσις.”
[Π. Χρήστου «Οι περιπέτειες των εθνικών ονομάτων των Ελλήνων»]

Διάβασε τι λέει και ο Μεταλληνός:

Το όνομα «Έλλην» όμως από την εποχή των Μακκαβαίων (γ'-β' αι. π.Χ) απέκτησε και καθαρά θρησκευτική σημασία, πέρα από την εθνική και πολιτιστική, ταυτίσθηκε δε με την ειδωλολατρία και την ασέβεια (εθνισμός-εθνικοί). Στην ανθελληνική αυτή στάση των Ιουδαίων συνετέλεσαν πολύ η στάση του Αντίοχου Δ' του Επιφανούς, που δεν σεβάστηκε τα έθη των Εβραίων, αλλ' εισήγαγε ειδωλολατρικά στοιχεία (μεταξύ άλλων, απαγόρευσε επίσημα την περιτομή, επιβάλλοντας ελληνικά πρότυπα στην ιουδαϊκή λατρεία με ποινή θανάτου!). Έτσι, ενώ έως τότε ο εξελληνισμός, αναφερόμένος μόνο στον πολιτισμό και όχι στη θρησκεία, ήταν ευπρόσδεκτος από τους Εβραίους, τώρα έγινε βδελυκτός, κυρίως στην συντηρητικότερη φαρισαϊκή παράταξη, που οδήγησε σε σκληρό και άκαμπτο εθνικισμό με καθαρά ανθελληνικό χαρακτήρα.
Οι μη Χριστιανοί Έλληνες λόγιοι των πρώτων αιώνων της Αυτοκρατορίας, απορρίπτοντας τον Χριστιανισμό ως πίστη και για τις ιουδαικές ρίζες του έδωσαν στους χριστιανούς συγγραφείς την αφορμή, να επιμένουν στην θρησκευτική εκδοχή του ονόματος «Έλλην», ώστε να επικρατήσει η ταύτιση του με την ειδωλολατρία, χωρίς όμως να χαθεί τελείως και η εθνική του σημασία. “
[«Η Αυτοκρατορία της Νέας Ρώμης και οι πολίτες της» Γ. Μεταλληνός]

Είναι ολοφάνερο πως Χρήστου και Μεταλληνός συμφωνούν ότι ο “Έλλην” ταυτίστηκε με τον ειδωλολάτρη από τους εβραίους-Ιουδαίους, και οι χριστιανοί ήταν αυτοί που συνέχισαν και ολοκλήρωσαν την ταύτιση αυτή.

Ανώνυμος είπε...

Κι αν δε σου αρκούν αυτοί, υπάρχει και ο Μπαμπινιώτης (σελ. 596):

“Μέχρι της επικρατήσεως του χριστιανισμού το Έλληνες είναι απλώς εθνικό όνομα. Με το Χριστιανισμό το Έλληνες παίρνει αρχικώς τη σημασία «ειδωλολάτρες, εθνικοί», αυτοί που πιστεύουν σε πολλούς θεούς, άρα οι μη (μονοθεϊστές) Χριστιανοί και Ιουδαίοι. Αργότερα, το Έλληνες σημαίνει γενικότερα τους «μη Χριστιανούς» (Έλληνες, Ιουδαίους και άλλους).”

Η ταλιμπανική ιδεοληψία σου δεν σε αφήνει να παραδεκτείς πράγματα που παραδέχονται σημαντικοί άνθρωποι της Ορθοδοξίας, καθώς και κορυφαίοι ειδικοί επιστήμονες - ορθόδοξοι χριστιανοί όπως ο Μπαμπινιώτης. Αλήθεια, σε ποιο εξτρεμιστικό “ορθόδοξο” παραεκκλησιαστικό παραμάγαζο ανήκεις;


υγ. «Ως στοιχειώδες μέσο αμύνης των Χριστιανών εκαλλιεργήθηκε ασυναισθήτως η αποστροφή προς το όνομα Έλλην και η απόδοσις σ’ αυτό περιφρονητικής σημασίας. Φυσικά αισθάνονταν εντροπή να το φέρουν οι ίδιοι πλέον.»

Ψιτ, μάντεψε από πού προέρχεται ο άνωθεν διαδικτυακός ... ρύπος.

Δήκτης.

Ανώνυμος είπε...

Πήγαινε πρώτα να δεις αν έρχομαι...

Ο Χρήστου, αναφέρει ξεκάθαρα την ευθύνη των ειδωλολατρών για την ταύτιση του "Έλλην" με το κανίβαλος, και χαρακτηρίζει προϊόν ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ στάσης την επικράτηση του "Έλλην" με την σημασία του "ειδωλολάτρης" στις τάξεις των Χριστιανών!

"Είναι φυσικό ότι οί χριστιανοί θεολόγοι, όταν αναφέρονταν στούς Έλληνες ή τούς Ιουδαίους, ένδιαφέρονταν κυρίως γιά τις θρησκευτικές δοξασίες των, άλλά πάντως δέν έπρεπε νά άναμένεται ότι άνθρωποι έλληνικής καταγωγής θά έχρησιμοποιοΰσαν τό έθνικό τους όνομα γιά νά δηλώσουν τούς οπαδούς άντίπαλης πίστεως. Στή μεταβολή συνετέλεσε πρωτίστως ή στάσις τών ειδωλολατρών Ελλήνων λογίων άπέναντι στόν Χριστιανισμό. Στηριζόμενοι αύτοί οί λόγιοι στήν προέλευσι του Χριστιανισμού άπό ιουδαϊκές ρίζες καί στήν άπαιδευσία τών Αποστόλων, τόν άπεκήρυξαν ώς βαρβαρικό παράγωγο [...] Τέλος οί εθνικοί έκάλεσαν βαρβάρους καί τούς ιδίους τούς Χριστιανούς".

(Χρήστου Παναγιώτης, 'Οι Περιπέτειες των Εθνικών Ονομάτων των Ελλήνων', σελ. 77-78)


Άρα, οι ειδωλολάτρες, και ανάμεσά τους και οι Έλληνες πρόγονοί μας, οπαδοί του κανιβαλισμού, ενώ έσφαζαν παιδάκια ζωντανά σε βωμούς, ονόμαζαν... "βάρβαρους" τους Χριστιανούς! Αν είναι δυνατόν!!
Και προσέξτε ότι οι Χριστιανοί χαρακτηρίζονται "βάρβαροι" ανεξαρτήτως έθνους! Χαρακτηρίζονται "βάρβαροι" εξαιτίας της πίστης τους! Και ποιοι τους βρίζουν ως "βαρβάρους"; Οι ειδωλολάτρες. Ποιος λοιπόν ξεφτίλισε τον ελληνισμό και τον εγκλώβισε σε μια θρησκευτική διάσταση, την οποία την διακύρηξε ως αντιθετική με τον χριστιανισμό;
Βλέπουν λοιπόν όλοι ότι ο χρήστης Δήκτης εξακολουθεί να διαπράττει απάτες και παραχαράσεις χωρίς ίχνος ντροπής;

Και τι γίνεται λοιπόν τότε;
Όπως μας λέει ο Χρήστου, αυτό το συνεχές υβρεολόγιο των ειδωλολατρών προς τους Χριστιανούς οδήγησε σε αντίδραση και:

Ως στοιχειώδες μέσο ΑΜΥΝΗΣ των Χριστιανών εκαλλιεργήθηκε ασυναισθήτως η αποστροφή προς το όνομα Έλλην και η απόδοσις σ' αυτό περιφρονητικής σημασίας" (σελ. 78).

Και γιατί, εξηγεί ο Χρήστου, εκδηλώθηκε αυτή η αμυντική στάση; Είναι πραγματικά Α-Π-Ι-Σ-Τ-Ε-Υ-Τ-Ο:

Επειδή "όλοι οί Χριστιανοί, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΗΣΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΙΧΑΝ ΠΛΟΥΣΙΑ ΜΟΡΦΩΣΙ, εχαρακτηρίζονταν από τους μη Χριστιανούς Έλληνες, βάρβαροι" !!!!!!!!!!!! (σελ. 78)

Άρα, οι Έλληνες ειδωλολάτρες δεν ονόμαζαν βαρβάρους τους Χριστιανούς επειδή ήταν αγράμματοι, αλλά επειδή ήταν Χριστιανοί, επειδή δηλ. δεν πίστευαν στον παγανισμό, δηλ. δεν πίστευαν στην σφαγή παιδιών, στην παιδεραστία του Απόλλωνα και του Διόνυσου, στους βιασμούς του Δία, επειδή δεν έκαναν πόρνες τα 12χρονα κοριτσάκια τους!
Ποιος λοιπόν ξεφτίλισε τον ελληνισμό και τον εγκλώβισε σε μια θρησκευτική διάσταση, την οποία την διακήρυξε ως αντιθετική με τον χριστιανισμό;

Φανταστείτε κατάντια! Να υβρίζουν οι κανίβαλοι τους συνέλληνες και να αμαυρώνουν το όνομα "Έλλην" και να λένε -όπως και ο Ιουλιανός- ότι "Έλλην" είναι ΜΟΝΟ ο πιστός του κανιβαλισμού!!!

Πόση απάτη λοιπόν θα γραφτεί από το χέρι του χρήστη Δήκτη; Πόσες φορές τον έχουμε συλλάβει να παραχαράσσει κείμενα; Αλλάζει κατά 180 μοίρες τα νοήματα του Χρήστου, ο οποίος ρίχνει όλο το φταίξιμο στους ίδιους τους ειδωλολάτρες!

Εκεί μας είχε καταντήσει η πρωτόγονη και υπανάπτυκτη αυτή θρησκεία της ειδωλολατρίας, να λέμε ότι:

- "Έλλην" είσαι μόνο αν σφάζεις και κόβεις κομμάτια αθώα παιδάκια, θυσία στους ανώμαλους "θεούς"!
- "Έλλην" είσαι μόνο αν δίνεις την κόρη σου να γίνει πόρνη για να κονομάνε οι "ναοί" της Αφροδίτης!
- "Έλλην" είσαι μόνο αν κάνεις τάματα στον προστάτη τη παιδεραστίας, τον Απόλλωνα!

Φανταστείτε να λέγαμε σε όλους τους Ελληνιστές του πλανήτη ότι αυτές είναι οι προϋποθέσεις για να μετέχετε της Ελληνικής Παιδείας!!!
Ευτυχώς που μόνο την χλεύη έχει κερδίσει αυτό το κίνημα του νεο-κανιβαλισμού στη χώρα μας!


[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

Ανώνυμος είπε...

@ Ως στοιχειώδες μέσο ΑΜΥΝΗΣ των Χριστιανών εκαλλιεργήθηκε ασυναισθήτως η αποστροφή προς το όνομα Έλλην και η απόδοσις σ' αυτό περιφρονητικής σημασίας" (σελ. 78). @

Δεν είναι ανάγκη να επαναλαμβάνεις αυτά που παραθέτω αλλά έστω και έτσι, έρχεσαι επιτέλους να παραδεχτείς πως οι ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ έδωσαν στο όνομα Έλλην περιφρονητική σημασία, αφού το λέει και ο Χρήστου.
Κάλλιο αργά παρά ποτέ.
Όσο για τα υπόλοιπα που λες,καλά είναι για τις γριούλες και για το κατηχητικό.

Δήκτης.

Ανώνυμος είπε...

Για να κλείσουμε ακόμα καλύτερα το ζήτημα, τι καλύτερη επιβεβαίωση για τον Χρήστου και τον Bowersock (και για εμάς που τους επικαλούμαστε), από τη γνώμη του ιστορικού Ζώσιμου, ενός από τους πιο μανιακούς ειδωλολάτρες, και ταυτόχρονα ενός από τους φανατικούς εχθρούς του Χριστιανισμού.

Κοιτάξτε με πόση χαρά συνδέει το όνομα Έλλην με τον κανιβαλισμό:

"... βασιλεύς τε και η γερουσία στρατηγόν επί τω κατά Γαίνην αιρούνται πολέμω Φράουιττον, άνδρα βάρβαρον μεν το γένος, Έλληνα δε άλλως ού τρόπω μόνον αλλά και προαιρέσει και τη περί τα θεία θρησκεία" (Ζώσιμος, Νέα Ιστορία 5,20)

Που σημαίνει:

"... η σύγκλητος και ο αυτοκράτορας συμφώνησαν να διορίσουν αρχιστράτηγο του πολέμου εναντίον του τον Φράουιττο. Ο τελευταίος ήταν βαρβαρικής καταγωγής, όμως κατά τα άλλα ΕΛΛΗΝΑΣ όχι μόνο στους τρόπους αλλά και στις ιδέες και ΣΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ" (!!!)

(Ζώσιμος, 'Νέα ιστορία' (306-410 μ.Χ.) (μτφρ. Αβραμίδης Ιω.-Καλαϊτζάκης Θεοφ.), εκδ. Θύραθεν, Θεσσαλονίκη 2007, σελ. 328-329)


Φανταστείτε: ενώ ξέρει ο Ζώσιμος ότι επρόκειτο για έναν ΒΑΡΒΑΡΟ στην καταγωγή, εντούτοις του προσφέρει το όνομα "Έλλην" μόνο και μόνο επειδή είναι κανίβαλος! Αντιθέτως, οι ειδωλολάτρες ήταν τόσο μανιακοί, που ακόμα και έναν ΑΘΗΝΑΙΟ, λαμπρά μορφωμένο, αν τυχόν ήταν Χριστιανός, τον χαρακτήριζαν ΒΑΡΒΑΡΟ!!!

Τέτοιος ιστορικός εξεφτελισμός του ονόματος "Έλλην" πραγματοποιήθηκε από τους πιστούς του κανιβαλισμού...


Και βεβαίως, ο Χρήστου μας επιβεβαιώνει ΑΠΟΛΥΤΑ για το γεγονός ότι ΚΑΙ ο Ιουλιανός ο αρχι-ειδωλολάτρης ταύτιζε το όμορφο όνομα "Έλλην" με τους κανίβαλους:

Ο "εκλατινισμένος ιλλυριός ή ελληνοϊλλυριός αυτοκράτωρ των Ρωμαίων ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ, εκαυχώνταν λέγοντας «Έλλην ειμί», εννοώντας το πράγμα πολιτιστικώς και θρησκευτικώς".

(Χρήστου Παναγιώτης, 'Οι Περιπέτειες των Εθνικών Ονομάτων των Ελλήνων', σελ. 81)


Να λοιπόν πώς επιβεβαιώνει η βιβλιογραφία τα όσα γράψαμε.

[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

Ανώνυμος είπε...

Βρε ανόητε, και ο Ζώσιμος και ο Ιουλιανός και οι Ρωμαίοι και όλοι οι αρχαίοι Έλληνες, προσδίδουν στο όνομα Έλλην πολιτιστική και θρησκευτική σημασία. Αυτό δεν το αρνείται κανείς ότι συνέβαινε.
Το ζήτημα είναι ποιοι έδωσαν στο όνομα Έλλην ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΤΙΚΗ σημασία, ποιοι το ταύτισαν με τον ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΗ, με τον ΑΣΕΒΗ (ή ΔΥΣΣΕΒΗ όπως λέει και ο Χρήστου), ποιοι ντρέπονταν να αποκαλούνται Έλληνες και επιχείρησαν να το αφανίσουν ως εθνονύμιο αν όχι και ως λέξη. Εκτός των Ιουδαίων και των χριστιανών το να αποκαλείσαι Έλλην όντως σε διαχώριζε από τους βαρβάρους, από τους γιδοβοσκούς της Παλαιστίνης που στα χίλια τουλάχιστον χρόνια της ύπαρξής τους δεν είχαν να επιδείξουν τίποτα άλλο από το βιβλίο του Μωϋσή, και τους φορείς της νέας θρησκείας που απαιτούσαν να εξαφανιστούν όλες οι άλλες γιατί μόνο η δική τους ήταν η αληθινή. Ολόκληρο κεφάλαιο στο βιβλίο του Χρήστου έχει τίτλο "Δυσσεβείς Έλληνες".
Και φυσικά όλοι συμφωνούν πως ήταν αρχικά οι Ιουδαίοι επί Μακκαβαίων και στη συνέχεια οι χριστιανοί που μετέτρεψαν το όνομα Έλλην από τίτλο τιμής και πολιτισμού σε βρισιά.

Δε μου είπες, σε ποια παραεκκλησιαστική οργάνωση ανήκεις. Τέτοιες ανοησίες που λες, κανένας σοβαρός ορθόδοξος δεν τις υποστηρίζει.

Δήκτης.

Παράμεσος είπε...

Δεν βαρέθηκε ο Δείκτης να διαψεύδεται συνεχώς;

Ανώνυμος είπε...

Παράμεσε,
άντε πρώτα να μάθεις τη διαφορά τού δήκτη από τον δείκτη, και μετά … κουνήσου.

Δήκτης.

Παράμεσος είπε...

Νευράκια νευράκια ο κος Δείκτης; Μήπως τα βρίσκετε μπαστουνάκια;

Ανώνυμος είπε...

Ο χρήστης Δήκτης έγραψε:

"Βρε ανόητε, και ο Ζώσιμος και ο Ιουλιανός και οι Ρωμαίοι και όλοι οι αρχαίοι Έλληνες, προσδίδουν στο όνομα Έλλην πολιτιστική και θρησκευτική σημασία. Αυτό δεν το αρνείται κανείς ότι συνέβαινε."


Και το' λεγα ότι όταν μου απαντάει ο χρήστης Δήκτης, σα να μου φαίνεται ότι βλέπω καπνό...

Τελικά έχει κάψει φλάτζα...

[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

Ανώνυμος είπε...

Μέχρι στιγμής μας έχεις πει:

1. Ο Μεταλληνός κάνει λάθος.

2. Απέδωσες κείμενο του Χρήστου, στον Μεταλληνό. Κείμενο το οποίο συμφωνεί απόλυτα με την άποψη του Μεταλληνού.

3. Κάνει λάθος και ο Μπαμπινιώτης.

4. Συγχέεις τη θρησκευτική σημασία ενός εθνονύμιου με το συκοφαντικό και υβριστικό προσδιορισμό "ειδωλολάτρης" τον οποίο προσέδωσαν μόνο οι Ιουδαίοι και οι χριστιανοί,ισχυριζόμενος ότι οι ¨Ελληνες αυτοαποκαλούνταν ... ειδωλολάτρες και πως οι Ρωμαίοι αποκαλούσαν τους Έλληνες ... ειδωλολάτρες!!!

Εγώ συμφωνώ και με τον Μεταλληνό και με τον Χρήστου και με τον Μπαμπινιώτη και με την ΟΟΔΕ:

"Κατά την αρχαιότητα οι μεν Έλληνες έλεγαν «πας μη Έλλην βάρβαρος», οι δε Ιουδαίοι «πας μη Ιουδαίος Έλλην», οι δε Χριστιανοί «πας μη Χριστιανός θύραθεν», δηλαδή έξω από την θύρα (της μάνδρας του Χριστού). Τα Ιουδαίος, και Έλλην έπαυσαν να είναι Εθνικά, ήσαν πλέον θρησκευτικά. Ιουδαίος δεν λεγόταν μόνο ο Εβραίος αλλά και κάθε άνθρωπος πάσης φυλής και γλώσσης και υπηκοότητας που δεχόταν να περιτμηθή και να θρησκεύει κατά τον Μωσαϊκό νόμο. Και Έλλην δεν λεγόταν ο κάτοικος της Ελλάδας, αλλά κάθε ειδωλολάτρης κάθε φυλής και γλώσσας, εφόσον δεν ήταν Ιουδαίος.

Κατά Μάρκον, Κεφ. Ε΄«ακούσασα γαρ γυνή περί αυτού, ης είχε το θυγάτριον αυτής πνεύμα ακάθαρτον, ελθούσα προσέπεσε προς τους πόδας αυτού. Η δε γυνή ην Ελληνίς, Συροφοινίκισσα τω γένει. Και ηρώτα αυτόν ίνα το δαιμόνιον εκβάλη εκ τής θυγατρός αυτής».
Όπως καταλαβαίνει κανείς, το «Έλλην» στην εποχή του Χριστού, είναι δηλωτικό της θρησκείας και όχι τής εθνότητας, διότι ξεκαθαρίζει ότι η γυναίκα που προσέτρεξε για βοήθεια στον Θεάνθρωπο ήταν Συροφοινίκισα στο γένος. Ξεκαθαρίζει δηλαδή, ότι όταν μιλάει για "Ελληνίς", δεν εννοεί εθνότητα, αλλά το κατανοεί ως θρησκευτικό προσδιορισμό. Με τον ίδιο τρόπο το λένε και οι πατέρες που καταφέρονται κατά τών "Ελλήνων". Καταφέρονται κατά "τών ειδωλολατρών", και όχι τού Ελληνικού έθνους. Γιατί τότε η λέξη δεν είχε εθνική σημασία."


Για την ταύτιση του ονόματος "Ελλην" με τον "ειδωλολάτρη", ευθύνονται οι Ιουδαίοι και στη συνέχεια οι χριστιανοί. Αυτό το ομολογεί ακόμη και η ΟΟΔΕ.

Eσύ συνέχισε με την απολυτότητα του ανόητου ημιμαθή να πρεσβεύεις ανιστόρητες βλακείες.

Δήκτης.

Ανώνυμος είπε...

Ο χρήστης Δήκτης έγραψε:

"Βρε ανόητε, και ο Ζώσιμος και ο Ιουλιανός και οι Ρωμαίοι και όλοι οι αρχαίοι Έλληνες, προσδίδουν στο όνομα Έλλην πολιτιστική και θρησκευτική σημασία. Αυτό δεν το αρνείται κανείς ότι συνέβαινε."

Ταυτόχρονα, έγραψε:

"Για την ταύτιση του ονόματος "Ελλην" με τον "ειδωλολάτρη", ευθύνονται οι Ιουδαίοι και στη συνέχεια οι χριστιανοί"


Μην τρομάζετε αγαπητοί φίλοι...
Έχει ξαναγράψει εδώ πολλές φορές αμελώντας την φαρμακευτική του αγωγή...

Απλά μην τον πλησιάζετε πολύ και ΠΑ-ΡΑ-ΚΑ-ΛΩ μείνετε ΠΙ-ΣΩ από τα προστατευτικά κάγκελα γιατί μπορεί να σας δαγκώσει

(καταλάβατε τώρα γιατί τον φωνάζουμε έτσι... ο "Δήκτης"... που δαγκώνει... αφήστε... πικρή ιστορία...)


[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

Παράμεσος είπε...

Αντί ο κος Δείκτης να γράφει ως "Δείκτης", είναι καλύτερα να γράφει ως "Καρπαζοεισπράκτορας". Εφόσον όλο καρπαζιές τρώει...

Ανώνυμος είπε...

:-)

Καθόλου κακή ιδέα...

[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

Ανώνυμος είπε...

Φαίνεται πως κάποιος, σ’ έχει πείσει πως η βλακεία είναι αρετή. Δεν εξηγείται αλλιώς η επιμονή σου να την επιδεικνύεις τόσο προκλητικά.
Το μέγεθος της βλακείας .... απροσμέτρητο. Ταυτίζεις δύο διαφορετικά πράγματα: Την (μεταξύ άλλων και όχι αποκλειστικά) θρησκευτική σημασία του ονόματος “Έλλην”, με την απόδοση περιφρονητικής και υβριστικής σημασίας σ’ αυτό.

Ένα παράδειγμα απ’ τη νεώτερη Ιστορία ίσως σε κάνει να αντιληφθείς πόσο βλακώδης είναι ο ισχυρισμός σου πως “την ταύτιση αυτή (του Έλληνα με τον ειδωλολάτρη) την έκαναν πρώτοι οι ειδωλολάτρες, Έλληνες και Ρωμαίοι”.
Οι ορθόδοξοι χαρακτηρίζουν την ένωση του Ελληνισμού με την Ορθοδοξία, ως αυθεντική χριστιανικότητα. Μιλούν για “Ελληνορθοδοξία” και θεωρούν οποιαδήποτε απόπειρα αυτονόμησης του Ελληνισμού από τον Χριστιανισμό, εθνικά ύποπτη και πολιτισμικά επιζήμια. Ταυτίζουν σε τελική ανάλυση τον Έλληνα με την Ορθοδοξία. Άλλωστε σύμφωνα και με το Σύνταγμα του 1824 «Έλλην είναι όστις κατοικεί αυτόν εδώ τον τόπον και πιστεύει εις τον Ιησούν Χριστόν ως εις Θεόν και Σωτήρα». Οι ισλαμιστές, αποκαλούν τους χριστιανούς και φυσικά και τους ορθόδοξους, άπιστους. Αν οι ισλαμιστές ταυτίσουν το όνομα Έλληνας με τον άπιστο, αν μετατρέψουν τη λέξη “Έλλην” σε βρισιά, αυτό σύμφωνα με τη δική σου λογική, θα το έχουν κάνει πρώτοι οι ορθόδοξοι.

Και για να τελειώνουμε, απάντησε στην εξής ερώτηση:

Ποιος έδωσε περιφρονητική, υβριστική σημασία στο όνομα “Έλλην”;

Μερικά απλά βοηθήματα για να βρεις τη σωστή απάντηση:

α) «Ως στοιχειώδες μέσο αμύνης των Χριστιανών εκαλλιεργήθηκε ασυναισθήτως η αποστροφή προς το όνομα Έλλην και η απόδοσις σ’ αυτό περιφρονητικής σημασίας. Φυσικά αισθάνονταν εντροπή να το φέρουν οι ίδιοι πλέον»
(Π. Χρήστου «Οι περιπέτειες των εθνικών ονομάτων των Ελλήνων»)

β) «Οι μη Χριστιανοί Έλληνες λόγιοι των πρώτων αιώνων της Αυτοκρατορίας, απορρίπτοντας τον Χριστιανισμό ως πίστη και για τις ιουδαϊκές ρίζες του, έδωσαν στους χριστιανούς συγγραφείς την αφορμή να επιμένουν στην θρησκευτική εκδοχή του ονόματος Έλλην, ώστε να επικρατήσει η ταύτιση του με την ειδωλολατρία»
(Γ. Μεταλληνός «Η Αυτοκρατορία της Νέας Ρώμης και οι πολίτες της»)

γ) «Μέχρι της επικρατήσεως του χριστιανισμού το Έλληνες είναι απλώς εθνικό όνομα. Με το Χριστιανισμό το Έλληνες παίρνει αρχικώς τη σημασία “ειδωλολάτρες, εθνικοί”, αυτοί που πιστεύουν σε πολλούς θεούς, άρα οι μη (μονοθεϊστές) Χριστιανοί και Ιουδαίοι.»
(Γ. Μπαμπινιώτης «Λεξικό Ν. Ελληνικής Γλώσσας»)

Βέβαια, όπως αναφέρουν και οι τρεις τους, τη βρωμοδουλειά την άρχισαν οι Ιουδαίοι επί Μακκαβαίων. Οι χριστιανοί όμως ήταν αυτοί που διατήρησαν ως ύβρεις τις λέξεις “Έλλην” και “Ελληνισμός” για περισσότερα από 1500 χρόνια.

Δήκτης.

Ανώνυμος είπε...

Και ξαναλέμε:

Κοιτάξτε με πόση χαρά συνδέει το όνομα Έλλην με τον κανιβαλισμό ο ειδωλολάτρης Ζώσιμος:

"... βασιλεύς τε και η γερουσία στρατηγόν επί τω κατά Γαίνην αιρούνται πολέμω Φράουιττον, άνδρα βάρβαρον μεν το γένος, Έλληνα δε άλλως ού τρόπω μόνον αλλά και προαιρέσει και τη περί τα θεία θρησκεία" (Ζώσιμος, Νέα Ιστορία 5,20)

Που σημαίνει:

"... η σύγκλητος και ο αυτοκράτορας συμφώνησαν να διορίσουν αρχιστράτηγο του πολέμου εναντίον του τον Φράουιττο. Ο τελευταίος ήταν βαρβαρικής καταγωγής, όμως κατά τα άλλα ΕΛΛΗΝΑΣ όχι μόνο στους τρόπους αλλά και στις ιδέες και ΣΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ" (!!!)

(Ζώσιμος, 'Νέα ιστορία' (306-410 μ.Χ.) (μτφρ. Αβραμίδης Ιω.-Καλαϊτζάκης Θεοφ.), εκδ. Θύραθεν, Θεσσαλονίκη 2007, σελ. 328-329)


Φανταστείτε: ενώ ξέρει ο Ζώσιμος ότι επρόκειτο για έναν ΒΑΡΒΑΡΟ στην καταγωγή, εντούτοις του προσφέρει το όνομα "Έλλην" μόνο και μόνο επειδή είναι κανίβαλος! Αντιθέτως, οι ειδωλολάτρες ήταν τόσο μανιακοί, που ακόμα και έναν ΑΘΗΝΑΙΟ, λαμπρά μορφωμένο, αν τυχόν ήταν Χριστιανός, τον χαρακτήριζαν ΒΑΡΒΑΡΟ!!!


Και βεβαίως, ο Χρήστου μας επιβεβαιώνει ΑΠΟΛΥΤΑ για το γεγονός ότι ΚΑΙ ο Ιουλιανός ο αρχι-ειδωλολάτρης ταύτιζε το όμορφο όνομα "Έλλην" με τους κανίβαλους:

Ο "εκλατινισμένος ιλλυριός ή ελληνοϊλλυριός αυτοκράτωρ των Ρωμαίων ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ, εκαυχώνταν λέγοντας «Έλλην ειμί», εννοώντας το πράγμα πολιτιστικώς και θρησκευτικώς".

(Χρήστου Παναγιώτης, 'Οι Περιπέτειες των Εθνικών Ονομάτων των Ελλήνων', σελ. 81)


Και ο Bowersock λέει:

"Φαίνεται μάλιστα πώς οί πρώτοι πού χρησιμοποίησαν τή λέξη «ελληνικός» μέ τή θρησκευτική της σημασία ήταν οί ίδιοι οί ειδωλολάτρες."
(Bowersock, ό.π., σελ. 32)


Και ο Χρήστου λέει:

"Οί περιστάσεις, ύπό τις όποιες διατελούσε τότε ό βίος τής χριστιανικής Εκκλησίας, ύποβοήθησαν σ' αύτήν τήν μεταβολή, άλλά βέβαια δέν τήν προεκάλεσαν αύτές, όπως πολύ συχνά γράφεται, διότι αύτή είχε ξεκινήσει ένωρίτερα. Έν πάση περιπτώσει τό δνομα άπό έθνικό μεταβάλλεται σέ θρησκευτικό. Όπως έδείχθηκε στά προηγούμενα, οί Έλληνες εύρισκαν ένα άπό τά κύρια έθνικά τους γνωρίσματα στή λατρεία τών ιδιαιτέρων θεών τους· ήταν λοιπόν φυσικό ότι όταν άργότερα τό έθνικό τους δνομα έλαβε καί πολιτιστική σημασία, σ' αύτήν συμπεριελήφθηκε καί τό θρησκευτικό στοιχείο".

Και ο χρήστης Δήκτης παραδέχεται:

"Βρε ανόητε, και ο Ζώσιμος και ο Ιουλιανός και οι Ρωμαίοι και όλοι οι αρχαίοι Έλληνες, προσδίδουν στο όνομα Έλλην πολιτιστική και θρησκευτική σημασία. Αυτό δεν το αρνείται κανείς ότι συνέβαινε."


Εφόσον Έλληνες και Ρωμαίοι είναι προγενέστεροι της επανάστασης των μακκαβαίων, άρα είναι δεδομένο ποιοι ξεκίνησαν την ύβρη της σύνδεσης του Έλλην με αυτόν που κάνει πράξεις κανιβάλου.

Και φυσικά, το γεγονός ότι οι εβραίοι ξεκίνησαν να συνδέεουν το Έλλην με τον κανίβαλο, οφείλεται στον ηλίθιο Αντίοχο ο οποίος σκότωνε τον κόσμο για τα πιστεύω του, ντροπιάζοντας τον λαό μας.

Φανταστείτε, επαναλαμβάνουμε για 4η φορά τα ίδια...

[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

Ανώνυμος είπε...

Σαφή απάντηση στην ερώτηση που σου έκανα δεν βλέπω να έδωσες, αν και ψέλλισες κάτι για τους εβραίους.

- Ποιος έδωσε περιφρονητική, υβριστική σημασία στο όνομα “Έλλην”;

Μήπως εκτός από το Μεταλληνό κάνει λάθος και ο Χρήστου;

«Ως στοιχειώδες μέσο αμύνης των Χριστιανών εκαλλιεργήθηκε ασυναισθήτως η αποστροφή προς το όνομα Έλλην και η απόδοσις σ’ αυτό περιφρονητικής σημασίας. Φυσικά αισθάνονταν εντροπή να το φέρουν οι ίδιοι πλέον.»
(Π. Χρήστου «Οι περιπέτειες των εθνικών ονομάτων των Ελλήνων» σελ. 78).


υγ. «Ελλήνων παίδες εξευτελίζουσι την θείαν Γραφήν ως βαρβαρόφωνον».

«Έλλην εν Έλλησι παιδευθείς λόγοις προς το βάρβαρον εξώκειλε τόλμημα».

Όσο για το ποιοι ήταν κανίβαλοι και βάρβαροι, έχει αποφανθεί η Ιστορία αλλά και η θεία ευχαριστία. Όλοι οι στόλοι του κόσμου θα μπορούσαν να πλεύσουν στο αίμα που χύθηκε εν ονόματι της επικράτησης της χριστιανικής “αγάπης”, της επιβολής της χριστιανικής “αλήθειας” και της κυριαρχίας του “ορθού” δόγματος και για να μπορούμε να πίνουμε το αίμα και να τρώμε τη σάρκα του σαρκοποιηθέντος Ιησού.

Δήκτης.

Ανώνυμος είπε...

Στο επαναλαμβανόμενο παραλήρημα απαντήσαμε με αποδείξεις από την βιβλιογραφία και είπαμε:


Για τη θέση του Χρήστου και του Bowershock ότι πρώτοι οι ειδωλολάτρες συνέδεσαν το "κανίβαλος" με το "Έλλην".

Σε αυτά προσθέτουμε τις μαρτυρίες ότι ο Ζώσιμος και ο Ιουλιανός συνέδεαν ξεκάθαρα το όνομα "Έλλην" με την πίστη στον κανιβαλισμό.

Σε αυτά προσθέτουμε την ομολογία του χρήστη Δήκτη ότι όντως, οι Έλληνες συνέδεαν το όνομα "Έλλην" με τον κανιβαλισμό.

Σε αυτά προσθέτουμε ότι οι πρόγονοί μας εξευτέλιζαν το όνομα "Έλλην" δίνοντας του την χροιά της πίστης στον κανιβαλισμό, καθώς το αντιδιέστελαν με το "Χριστιανός".

Σε αυτά προσθέτουμε τον εξευτελισμό του όνοματος "ΈΛλην" το οποίο χάριζαν απλώχερα σε πιστούς του κανιβαλισμού από όποια χώρα κι αν προέρχονταν, και το αρνιόνταν σε ΕΛΛΗΝΕΣ μορφωμένους και παιδευμένους, μόνο και μόνο επειδή δεν ήταν.. κανίβαλοι!!!!


Οι πρόγονοί μας είχαν φτάσει σε τέτοιο σημείο αλλοτρίωσης, ώστε να αυτοχαρακτηρίζονται κανίβαλοι-ανθρωποθυσιαστές, κανίβαλοι που πιθανόν έτρωγαν εντόσθια ανθρώπων στη θυσία του Λυκαίου Δία, και δήλωναν ταυτόχρονα οπαδοί της "ιερής" πορνείας, της "ιερής" παιδεραστίας, της "ιερής ανωμαλίας" για χάρη των "θεών" χρησιμοποιώντας το υπέροχο όνομα "Έλλην".

Και κατόπιν όλων αυτών, ο χρήστης Δήκτης έχει το θράσος να ρωτάει:

,"- Ποιος έδωσε περιφρονητική, υβριστική σημασία στο όνομα “Έλλην”;"


Για να δούμε ότι η πώρωση του αντιχριστιανισμού οδηγεί τον άνθρωπο να γίνεται υπερασπιστής πρωτόγονων κανιβαλικών λατειών, αρκεί να εναντιωθεί στο υπέροχο όνομα Ιησούς Χριστός.

Τέτοια κατάντια του ανθρωπίνου γένους...

[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

Ανώνυμος είπε...

Εγώ δεν υπερασπίζομαι τίποτα. Εσύ υπερασπίζεσαι ανιστόρητες βλακείες.

Διαθέτεις την στοιχειώδη αξιοπρέπεια και εντιμότητα να απαντήσεις στην ερώτηση ή θα υπεκφεύγεις φλυαρώντας;


-Ποιος έδωσε περιφρονητική, υβριστική σημασία στο όνομα “Έλλην”;

Μήπως, εκτός από το Μεταλληνό κάνει λάθος και ο Χρήστου;

«Ως στοιχειώδες μέσο αμύνης των Χριστιανών εκαλλιεργήθηκε ασυναισθήτως η αποστροφή προς το όνομα Έλλην και η απόδοσις σ’ αυτό περιφρονητικής σημασίας. Φυσικά αισθάνονταν εντροπή να το φέρουν οι ίδιοι πλέον.»
(Π. Χρήστου «Οι περιπέτειες των εθνικών ονομάτων των Ελλήνων» σελ. 78).


Δήκτης.

Ανώνυμος είπε...

@ χρησιμοποιώντας το υπέροχο όνομα "Έλλην". @

Πόσο ανόητος είσαι τελικά! Αφού το όνομα "Έλλην" είναι υπέροχο, γιατί το πολέμησαν οι ορθόδοξοι με νύχια και με δόντια, απαιτώντας να λεγόμαστε Ρωμαίοι/ Ρωμιοί και όχι Έλληνες; Γιατί έβγαζαν σπυράκια στο άκουσμα και μόνο της λέξης "Έλλην" λίγο πριν την απελευθέρωση;

Δήκτης.

Ανώνυμος είπε...

1/2

Το όνομα "Έλλην" πανέξυπνε, δεν το πολέμησε κανείς. Το πρόβλημα ήταν το περιεχόμενο που του είχαν δώσει οι πιστοί του κανιβαλισμού.

Η ίδια η Κ.Δ. δεν έχει κανένα πρόβλημα με το όνομα "Έλλην":

"εις έν σώμα εβαπτίσθημεν, είτε Ιουδαίοι είτε Έλληνες"

"ουκ ένι Ιουδαίος ουδέ Έλλην"

"ου γάρ εστι διαστολή Ιουδαίου τε και Έλληνος"

"αυτοίς δε τοίς κλητοίς, Ιουδαίοις τε και Έλλησι"

"ακούσαι τον λόγον τού Κυρίου Ιησού, Ιουδαίους τε και Έλληνας"

"διαμαρτυρόμενος Ιουδαίοις τε και Έλλησι την εις τον Θεόν μετάνοιαν και πίστιν την εις τον Κύριον ημών Ιησούν Χριστόν"


Κοιτάξτε πόσες φορές η Καινή Διαθήκη αναφέρεται με ΘΕΤΙΚΟΤΑΤΟ τρόπο στο όνομα "Έλλην",

Πράξ. 18,4
"διελέγετο δέ εν τή συναγωγή κατά πάν σάββατον έπειθέν τε Ιουδαίους καί Έλληνας"

Πράξ. 19,10
"τούτο δέ εγένετο επί έτη δύο, ώστε πάντας τούς κατοικούντας τήν Ασίαν ακούσαι τόν λόγον τού κυρίου, Ιουδαίους τε καί Έλληνας"

Α' Κορ. 1,24
"αυτοίς δέ τοίς κλητοίς, Ιουδαίοις τε καί Έλλησιν, Χριστόν θεού δύναμιν καί θεού σοφίαν"

Α' Κορ. 10,32
"απρόσκοποι καί Ιουδαίοις γίνεσθε καί Έλλησιν καί τή εκκλησία τού θεού"

Πράξ. 14,1
"Εγένετο δέ εν Ικονίω κατά τό αυτό εισελθείν αυτούς εις τήν συναγωγήν τών Ιουδαίων καί λαλήσαι ούτως ώστε πιστεύσαι Ιουδαίων τε καί Ελλήνων πολύ πλήθος"

Πράξ. 17,4
"καί τινες εξ αυτών επείσθησαν καί προσεκληρώθησαν τώ Παύλω καί τώ Σιλά, τών τε σεβομένων Ελλήνων πλήθος πολύ"

Ρωμ. 10,12
"ου γάρ εστιν διαστολή Ιουδαίου τε καί Έλληνος, ο γάρ αυτός κύριος πάντων"

Ιω. 12,20
"Ησαν δέ Έλληνές τινες εκ τών αναβαινόντων ίνα προσκυνήσωσιν εν τή εορτή"

Α' Κορ. 1,22
"Έλληνες σοφίαν ζητούσιν"

Α' Κορ. 12,13
"καί γάρ εν ενί πνεύματι ημείς πάντες εις έν σώμα εβαπτίσθημεν, είτε Ιουδαίοι είτε Έλληνες"

Γαλ. 2,3
"Τίτος ο σύν εμοί, Έλλην ών"

Γαλ. 3,28
"ουκ ένι Ιουδαίος ουδέ Έλλην, ουκ ένι δούλος ουδέ ελεύθερος, ουκ ένι άρσεν καί θήλυ· πάντες γάρ υμείς είς εστε εν Χριστώ Ιησού"

Κολ. 3,11
"όπου ουκ ένι Έλλην καί Ιουδαίος...αλλά [τά] πάντα καί εν πάσιν Χριστός"


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

Ανώνυμος είπε...

2/2

Δυστυχώς όμως είχαν προλάβει οι ειδωλολάτρες πρόγονοί μας να ταυτίσουν το "Έλλην" με το κανίβαλος και έτσι να μετατρέψουν το όνομα "Έλλην" σε βρισιά για την ανθρωπότητα!

Όταν για παράδειγμα μια λέξη έχει ταυτιστεί με βρισιά και έχει πάρει ήδη το νόημά της, τότε δεν μπορείς εύκολα να αλλάξεις την σημασία της λέξης και να την μετατρέψεις σε κάτι εντελώς διαφορετικό, παρά μόνο αφού περάσει καιρός πολύς.

Δυστυχώς, οι πιστοί του κανιβαλισμού είχαν δώσει στο όνομα "Έλλην" περιεχόμενο χειρότερο από βρισιά. Διότι με απόλυτη συνείδηση λέγοντας "Έλλην" το ταύτιζαν με σφαγές βρεφών, με ανθρωποφαγίες, με ιερές ανωμαλίες, με παιδεραστίες, με ιερές πορνείες.

Γι' αυτό, αφού πρώτα κατάντησαν το όνομα "Έλλην" συνώνυμο της κανιβαλικής εμετικής διαστροφής, ονομάζοντας μάλιστα "βάρβαρους" όσους δεν ήταν κανίβαλοι(!) μετά δεν μπορούσαν να ζητούν τα ρέστα για ποιον λόγο αποστρεφόταν ο κόσμος το όνομα "Έλλην".


Το καθάρισε όμως ο Χριστιανισμός το όμοεφο αυτό όνομα, και έτσι το ταύτισε οριστικά με την ιερότητα και καθαρότητα που του άξιζε:

"ΠΟΛΙΤΙΚΟΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
§ 2. Περί 'Έλληνος καί πολίτου.
13. Έλληνες είναι,
α΄. Όσοι αυτόχθονες της Ελληνικής Επικρατείας πιστεύουσιν εις Χριστόν.

β΄. Όσοι εις ξένας επικρατείας εγεννήθησαν εκ γονέων αυτοχθόνων ή εκ μόνου πατρός Έλληνος, και πρεσβεύουσι την πατρίου Θρησκείαν,
γ΄. Όσοι πρεσβεύοντες την επικρατούσαν θρησκείαν ομόγλωσσοι και ετερόγλωσσοι συνέτρεξαν εις την Ελλάδα και συνηγωνίσθησαν...εν τω διαστήματι του ιερού προς την ελευθερίαν αγώνος.
δ΄. Όσοι εκ των πρεσβευόντων την επικρατούσαν θρησκείαν ήλθον προ ενός έτους εις την Ελλάδα και έχουσι σταθεράν κατοικίαν [...]"
ε΄. Όσοι αλλοεθνείς εις Χριστόν πιστεύοντες ήλθον και συνηγωνίσθησαν μετά των αυτοχθόνων τρία έτη τον της ελευθερίας αγώνα [...]"

[...]

6. Η επικρατούσα θρησκεία εις την Έλληνικήν Επικράτειαν είναι η της Ανατολικής Ορθοδόξου και Αγίας του Χριστού Εκκλησίας. Καθείς όμως πρεσβεύει τα της θρησκείας του ακωλύτως και πάσα θρησκεία, της οποίας αι τελεταί γίνονται πασιφανώς και δημοσίως, έχει ίσην υπεράσπισιν υπό των νόμων"
.


Και αλλού,

"Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΝΕΛΕΥΣΙΣ, ΙΓ΄ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΙΣ
Αριθ. 34
Την 3 Μαρτίου 1827
"Ο Έλλην μάχεται ανενδότως υπέρ της πίστεως του Ιησού Χριστού και υπέρ της φιλτάτης πατρίδος του [...] η φρικτή μάχαιρα των δημίων...επί κεφαλής τόσων χιλιάδων αθώων πλάσματων, θέλει επιφέρει πανταχού της Ελλάδος τον θάνατον, την ερήμωσιν και την καταστροφήν
".


Αυτή είναι η επαναφορά του ονόματος "Έλλην" στο βάθρο της ωραιότητας που του αξίζει, και όχι συνώνυμο της ανωμαλίας, του κανιβαλισμού και της ανθρωποφαγίας...


[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

Ανώνυμος είπε...

Τι εννοείς με ΘΕΤΙΚΟΤΑΤΟ τρόπο;
Στην Κ.Δ. “Έλλην”, στο σύνολο σχεδόν των αναφορών πλην μερικών εξαιρέσεων, εννοείται ο ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΗΣ. Ρίξε μια ματιά τι λέει σχετικά ο Χρήστου και ο Μεταλληνός.


Όσο για τα υπόλοιπα, είναι φανερό πως είσαι άσχετος. Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Ρωμανίδη.
Διάβασε λίγο ΟΟΔΕ και μετά τα ξαναλέμε. Διάβασε το άρθρο της ΟΟΔΕ για το πώς ο Ναπολέων (σύμφωνα με τους ορθοδόξους πάντα) μας ονόμασε “Έλληνες”. Αυτός, και ο πράκτοράς του Αδ. Κοραής.

«Πώς οι Ρωμαίοι ονομάσθηκαν “Έλληνες”; Ποια συμφέροντα ευγενών ικανοποίησε αυτή η ανιστόρητη ενέργεια; Τι δολοπλοκίες έγιναν για να επιτευχθεί αυτή η ψευδής ονομασία

“Ψευδής ονομασία” λοιπόν το όνομα “Έλληνες”. Δεν το ήθελαν οι ορθόδοξοι για τους ελεύθερους πολίτες του νεοσύστατου κράτους. Ήθελαν να ονομάζονται “Ρωμαίοι” τρομάρα τους, φαντασιώνοντας ότι θα κληρονομήσουν την πάλαι ποτέ Ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Το ξέρω θα φρίξεις, αλλά καλό είναι να μαθαίνεις τι πραγματικά πρεσβεύουν οι ορθόδοξοι. Όχι μόνο δεν ήθελαν να επαναφέρουν το όνομα “Έλλην” όπως βλακωδώς ισχυρίζεσαι αλλά συκοφαντούσαν ως πράκτορες ξένων συμφερόντων όσους επιδίωξαν (και δυστυχώς για την Ορθοδοξία πέτυχαν) την επαναφορά του. Άσχετε. Διάβασε:

Πώς ο … Ναπολέων ονόμασε τους Ρωμαίους, “Έλληνες”

http://www.oodegr.com/neopaganismos/ellinikotita/napolewn1.htm

Δήκτης.

Ανώνυμος είπε...

@ Αυτή είναι η επαναφορά του ονόματος "Έλλην" στο βάθρο της ωραιότητας που του αξίζει, και όχι συνώνυμο της ανωμαλίας, του κανιβαλισμού και της ανθρωποφαγίας... @

Έλλην, ήταν πάντα ο πολιτισμένος, ο παιδευμένος, ο μορφωμένος, ο μη βάρβαρος. Η θρησκευτική του σημασία ήταν ο θεοσεβής, ο πιστός.
Οι Ιουδαίοι και οι χριστιανοί το μετέτρεψαν σε βρισιά, του έδωσαν περιφρονητική σημασία, όπως λέει και ο Χρήστου και όλοι οι σοβαροί άνθρωποι, ορθόδοξοι και μη. Εσύ το χαβά σου. Δεν μπορείς βέβαια να κάνεις κι αλλιώς. Είσαι απλά θρήσκος και ως γνωστόν η θρησκεία είναι νευροβιολογική ασθένεια.

Δήκτης.

Ανώνυμος είπε...

"Αριθ. 1777
ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΥ
"[...] οι ημέτεροι νόμοι τον Έλληνα διαστέλλουσιν από μόνα δύω, να είναι αυτόχθων και να πιστεύη εις Χριστόν [...]"
Εν Άργει, τη ιζ΄ Ιουνίου, αωκβ΄
".

Οπότε, κλείνοντας, θα έλεγα χρήστη Δήκτη... άντε να δεις αν έρχομαι...


[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

Ανώνυμος είπε...

Ναι καλά! Όταν εγώ ερχόμουν εσύ ακόμα πήγαινες.

Πριν απαντήσεις, διαβάζεις αυτά που έχω γράψει ή απαντάς με τυφλοσούρτη;


Δήκτης 19 Φεβρουαρίου 2012 12:05 π.μ.
Ένα παράδειγμα απ’ τη νεώτερη Ιστορία ίσως σε κάνει να αντιληφθείς πόσο βλακώδης είναι ο ισχυρισμός σου πως “την ταύτιση αυτή (του Έλληνα με τον ειδωλολάτρη) την έκαναν πρώτοι οι ειδωλολάτρες, Έλληνες και Ρωμαίοι”.
Οι ορθόδοξοι χαρακτηρίζουν την ένωση του Ελληνισμού με την Ορθοδοξία, ως αυθεντική χριστιανικότητα. Μιλούν για “Ελληνορθοδοξία” και θεωρούν οποιαδήποτε απόπειρα αυτονόμησης του Ελληνισμού από τον Χριστιανισμό, εθνικά ύποπτη και πολιτισμικά επιζήμια. Ταυτίζουν σε τελική ανάλυση τον Έλληνα με την Ορθοδοξία. Άλλωστε σύμφωνα και με το Σύνταγμα του 1824 «Έλλην είναι όστις κατοικεί αυτόν εδώ τον τόπον και πιστεύει εις τον Ιησούν Χριστόν ως εις Θεόν και Σωτήρα». Οι ισλαμιστές, αποκαλούν τους χριστιανούς και φυσικά και τους ορθόδοξους, άπιστους. Αν οι ισλαμιστές ταυτίσουν το όνομα Έλληνας με τον άπιστο, αν μετατρέψουν τη λέξη “Έλλην” σε βρισιά, αυτό σύμφωνα με τη δική σου λογική, θα το έχουν κάνει πρώτοι οι ορθόδοξοι.

Για άλλη μια φορά, άντε να διαβάσεις, να μάθεις τι υποστηρίζει η Ορθοδοξία, ώστε να μην εκτίθεσαι και να αποφεύγεις τη γελοιοποίηση:

«Οι παραδοσιακοί κύκλοι στην Ελλάδα και ιδιαίτερα οι κύκλοι της Ορθοδοξίας, ως και η λαϊκή συνείδηση, πάντοτε προτιμούσαν την λέξη Ρωμηός αντί του Έλλην, εφ’ όσον ο Ρωμηός είναι πρωταρχικά ο Ελληνορθόδοξος που ως μητρική γλώσσα μπορεί να έχει την αρβανίτικη, την βουλγαρική, την τουρκική ή την αραβική. Έτσι αποτρέπονται οι αποσχιστικές τάσεις που βασίζονται στο γλωσσικό ιδίωμα και μόνον.»

(Γ. Μεταλληνός “Το όνομα Ρωμηός και η ιστορική του σημασία”)
http://www.oodegr.com/neopaganismos/romi/onoma_rwmanias_1.htm

Δήκτης.

Ανώνυμος είπε...

Είπε ο χρήστης Δήκτης:

"Ναι καλά! Όταν εγώ ερχόμουν εσύ ακόμα πήγαινες"

Ναι, αλλά εγώ πήγαινα για 5η φορά...


Ο Μεταλληνός δεν γράφει καθόλου αυτό που λες, αλλά χρησιμοποιεί ΟΛΟΥΣ τους όρους που νοηματοδότησαν ιστορικά τον Ελληνισμό χωρίς κανένα πρόβλημα:

"... ο γράφων" [λέει για τον εαυτό του ο Μεταλληνός] "χρησιμοποιεί από ετών τη διπλή μορφή: ΒΥΖΑΝΤΙΟ - ΡΩΜΑΝΙΑ ή ΡΩΜΑΝΙΑ - ΒΥΖΑΝΤΙΟ και τον πνευματικό - πολιτιστικό όρο Ρωμηοσύνη (μέ -η—), σε συνδυασμό όχι με την Παλαιά, αλλά τη Νέα Ρώμη, παράλληλα με τους ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΥΣ όρους: Ελλάς, Έλλην, Ελληνισμός, Ελληνικότητα και έξω φυσικά από κάθε αποσκίασμα εθνικισμού".

(Μεταλληνός Δ. Γεώργιος, "Ελληνισμός μετέωρος", σελ. 80)


Εδώ λοιπόν κλείνει το παραμυθάκι για τον Μεταλληνό και το τι πρεσβεύει και αποκαλύπτεται έτσι άλλη μια απάτη του χρήστη Δήκτη που επιλέγει φράσεις χωρίς να γνωρίζει το πλήρες έργο του Μεταλληνού...

Από εκεί και πέρα:

Αν η ανθρωποθυσία, ο κανιβαλισμός, η παιδεραστία, η ιερή πορνεία και κάθε άλλη ιερή ανωμαλία, αποτελούσαν δομική διδασκαλία του Χριστιανισμού, τότε δικαίως θα έλεγαν αυτό οι ισλαμιστές.

Αν μια θρησκεία με τέτοια δομικά χαρακτηριστικά ταύτιζε τον εαυτό τη με έναν οποιονδήποτε τίτλο, τότε θα τον μετέτρεπε αυτομάτως σε βρισιά.

Δεν χρειάζεται να ψάξουμε πολύ άλλωστε και το παράδειγμα είναι μπροστά μας, και είναι ο σημερινός σατανισμός, ο οποίος αποτελεί σχεδόν πλήρη αναβίωση όλων των τελετουργικών πράξεων της αρχαίας ειδωλολατρίας (ανθρωποθυσίες, κανιβαλισμοί, "ιερές" πορνείες κ.λπ.).

Το "σατανισμός" δεν είναι παρά μια απλή λέξη. Όταν όμως εκφραστεί ως πίστη, αποτελεί κάτι βδελυρό, εμετικό, κάτι που προκαλεί αποστροφή
καθώς εμπεριέχει όλα αυτά τα αποκρουστικά νοήματα της θρησκευτικής τελετουργίας του σατανισμού.

Γι' αυτό είναι οι ίδιοι οι ειδωλολάτρες που μόλυναν το όνομα "Έλλην" καθώς το ταύτισαν με τελετουργικές θρησκευτικές πράξεις εφάμιλλες του σατανισμού, μιας πίστης υπανάπτυκτων, μιας πίστης για υπάνθρωπους, μιας πίστης για κανίβαλους.

Επίσης:
Προσέξτε τώρα ότι ο χρήστης Δήκτης, σε ένα ρεσιτάλ ασχετοσύνης μας λέει για την προτίμηση του όρου Ρωμηός σε σχέση με το "Έλλην", όταν ο "Κώδικας Εκκλησιαστικής Νομοθεσίας" ονομάζεται "Κώδικας Εκκλησιαστικής Νομοθεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος" και βεβαίως στις καταστατικές διατάξεις η Εκκλησία μας ονομάζεται διαρκώς "Ελληνική Εκκλησία"!


Και στις διατάξεις π.χ. προς "εγγραφή ... εις τον κατάλογον των προς Αρχιερατείαν εκλόγιμων" καταγράφονται μεταξύ άλλων τα εξής προσόντα:

"δ) Να έχη την ελληνικήν ιθαγένειαν ή να είναι Έλλην το γένος".


Χρήστη Δήκτη, είσαι πολύ επιπόλαιος, αφόρητα εγωκεντρικός, έχεις υποστεί τα πάνδεινα ενώπιον όλων, και εξακολουθείς να παριστάνεις τον έξυπνο με θέματα που δεν γνωρίζεις ούτε στο ελάχιστο...

Λυπήσου λιγάκι τον εαυτό σου τουλάχιστον.

[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

Ανώνυμος είπε...

@ Ο Μεταλληνός δεν γράφει καθόλου αυτό που λες @

«Οι παραδοσιακοί κύκλοι στην Ελλάδα και ιδιαίτερα οι κύκλοι της Ορθοδοξίας, ως και η λαϊκή συνείδηση, πάντοτε προτιμούσαν την λέξη Ρωμηός αντί του Έλλην, εφ’ όσον ο Ρωμηός είναι πρωταρχικά ο Ελληνορθόδοξος που ως μητρική γλώσσα μπορεί να έχει την αρβανίτικη, την βουλγαρική, την τουρκική ή την αραβική. Έτσι αποτρέπονται οι αποσχιστικές τάσεις που βασίζονται στο γλωσσικό ιδίωμα και μόνον.»

(Γ. Μεταλληνός “Το όνομα Ρωμηός και η ιστορική του σημασία” από το βιβλίο του “Παγανιστικός Ελληνισμός ή Ελληνορθοδοξία;” σελ. 267).

Λυπάμαι αλλά το γράφει. Δες και στη σελίδα της ΟΟΔΕ που σε παραπέμπω στο προηγούμενο σχόλιό μου.


@ Γι' αυτό είναι οι ίδιοι οι ειδωλολάτρες που μόλυναν το όνομα "Έλλην" καθώς το ταύτισαν με τελετουργικές θρησκευτικές πράξεις εφάμιλλες του σατανισμού, μιας πίστης υπανάπτυκτων, μιας πίστης για υπάνθρωπους, μιας πίστης για κανίβαλους. @

Σου έχω ξαναπεί πως αυτά γίνονται πιστευτά μόνο από θεούσες γριούλες και παιδάκια του κατηχητικού.
Κανίβαλοι και υπάνθρωποι, αποκλείεται να ήταν αυτοί που χάρισαν στην ανθρωπότητα τις επιστήμες, οι οποίες σε όλες τις γλώσσες του κόσμου εξακολουθούν να φέρουν το ελληνικό όνομά τους, από τη Φιλοσοφία, τη Λογική και τη Γεωμετρία μέχρι την Ψυχολογία και την Ιστορία. Για να μην αναφέρω τη Δημοκρατία και την Πολιτική.
Για υπανάπτυκτους και αγριάνθρωπους ψάξε σ’ αυτούς που επί χίλια χρόνια, πέρα από μία Βίβλο που εξιστορεί τα εγκλήματά τους δεν δημιούργησαν τίποτα άλλο και σ’ αυτούς που επί 1300 χρόνια δεν άφησαν ούτε ένα αξιόλογο σύγγραμμα που να έτυχε παγκόσμιας αναγνώρισης.

H Εκκλησία, εκ των πραγμάτων σύρθηκε τόσο στην ανακήρυξη του αυτοκέφαλου όσο και στην ονομασία της ως Εκκλησία της Ελλάδος, αφού το νέο κράτος ήδη ονομαζόταν ΕΛΛΑΣ. Ακόμη και σήμερα πολλοί ιεράρχες το φέρουν βαρέως όπως ο μητροπολίτης Ναυπάκτου που αποκαλεί την ίδρυσή της “πραξικοπηματική ενέργεια” αλλά και ο νυν οικουμενικός πατριάρχης που δεν κρύβει τη θλίψη του: “αλλοτριωμένοι πνευματικώς και επιλήσμονες του μητρικού γάλακτος υιοί της, την εσταύρωναν”.

Το ρεσιτάλ ασχετοσύνης είναι όλο δικό σου, έχει μάλιστα εξελιχθεί σε κρεσέντο.
Μόλις πενήντα χρόνια πριν την επανάσταση, ο Κοσμάς ο Αιτωλός έλεγε:

«έμαθα πως με την χάριν του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και Θεού δεν είστε Έλληνες, δεν είστε ασεβείς, αιρετικοί, άθεοι, αλλ’ είστε βαπτισμένοι εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, και είσθε τέκνα και θυγατέρες του Χριστού μας.»

Μόλις πενήντα χρόνια πριν την επανάσταση και την ίδρυση του ελληνικού κράτους, για τον δάσκαλο της Ορθοδοξίας, “Έλλην” ήταν ο ειδωλολάτρης, ο ασεβής, ο άθεος.

Ο ίδιος αποκαλούσε την πατρίδα του “ψεύτικη πατρίδα” και ισχυριζόταν πως δεν έχει πατρίδα παρά μόνο την …ουράνιον βασιλείαν:

«Η πατρίδα μου η ψεύτικη, η γήϊνος και ματαία, είναι από του Αγίου Άρτης και από την επαρχίαν Απόκουρο»

«Ημείς, χριστιανοί μου, δεν έχομεν εδώ πατρίδα. Διά τούτο και ο Θεός μας έκαμε με το κεφάλι ορθούς, και μας έβαλε το νου εις το επάνω μέρος, διά να στοχαζώμεθα πάντοτε την ουράνιον βασιλείαν, την αληθινήν πατρίδα μας.».

Φαντάζομαι και συ, ως συνεπής ορθόδοξος χριστιανός, δεν έχεις πατρίδα.

Δήκτης.

Ανώνυμος είπε...

Χρήστη Δήκτη, από εδώ και πέρα μάλλον παίζουμε τις κουμπάρες και χρόνο για πέταμα δεν είχα ποτέ...

Για τον Πατροκοσμά τα ξαναείπαμε και αλλού, ξαναέγραψες τα ΙΔΙΑ ακριβώς και απλώς βαριέμαι να κάνω copy-paste τα ίδια και τα ίδια.

Κλείνοντας γράφεις:

"Φαντάζομαι και συ, ως συνεπής ορθόδοξος χριστιανός, δεν έχεις πατρίδα"


Και απαντά ο μέγιστος Πατέρας πατέρων άγιος Γρηγόριος Νύσσης:

"Ει δε τινες κακώς επιδημούντες τω βίω, τυραννικοί τε και πικροί την προαίρεσιν, πάσαις ακολασίαις δεδουλωμένοι, θυμώ παραπλήγες, φειδόμενοι των ανηκέστων κακών ουδενός, λησταί και ανδροφόνοι και πατρίδων προδόται η ει τι τούτων εστίν εναγέστερον οίον πατροφόνοι τε και μητρολώαι και παιδοκτόνοι και ταις παρανόμοις μίξεσιν επιλυσσώντες, ει τοιούτοί τινες όντες εν τη κακία ταύτη γηράσκουσιν"

που σημαίνει:

"Κι αν κάποιοι πού κυκλοφορούν στή ζωή αύτή γεμάτοι κακία, κι είναι τυραννικοί, μέ πικρή διάθεση ύποδουλωμένοι σέ κάθε άκολασία, παράφρονες άπό θυμό, άδίσταχτοι μπροστά σ' οποιοδήποτε αθεράπευτο κακό, ληστές καί δολοφόνοι, προδότες της πατρίδας τους ή όποιο άλλο είναι πιο άνόσιο άπό αύτά (οί πατροκτόνοι γιά παράδειγμα καί οί μητροκτόνοι καί παιδοκτόνοι καί οί λυσσασμένοι γιά παράνομες σχέσεις)· όσοι έχουν τά έλαττώματα αύτά, σ' αύτά μέσα γερνούν".

(Γρηγόριος Νύσσης, 'Περί των νηπίων προ ώρας αφαρπαζομένων' 91)


Βλέπεις ξεκάθαρα φαντάζομαι με ποιον τρόπο καταδικάζονται οι των "πατρίδων προδόται".

Άντε πάλι να δεις αν έρχομαι που θα ερμηνεύσεις εσύ τον πατροκοσμά ή τους Πατέρες...


[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

Ανώνυμος είπε...

Τον Πατροκοσμά τον αναφέρω μήπως και έχεις κάποια λογική απάντηση πώς γίνεται ξαφνικά να αγάπησαν οι ορθόδοξοι το όνομα “Έλλην” ενώ μόλις πενήντα χρόνια πριν την ίδρυση του ελληνικού κράτους, ο αντισημίτης άγιος και κήρυκας της εθελοδουλείας στους Οθωμανούς Κοσμάς ο Αιτωλός, έλεγε “Έλληνες” και εννοούσε “ειδωλολάτρες”.

Δεν αμφιβάλλω πως σε λίγο θα μας βγάλεις πατριώτες τον Ιησού και τους Αποστόλους. Είναι γνωστό βεβαίως βεβαίως, πως ο Ιησούς κήρυξε την αγάπη προς την πατρίδα και τον αγώνα για την απελευθέρωση της Ιουδαίας από τους Ρωμαίους. Ψάχνεις για συγκάτοικους στην τρέλλα σου; Και οι πρώτοι Ιουδαίοι χριστιανοί πολέμησαν στα τείχη της Ιερουσαλήμ υπέρ πατρίδος, ενώ είναι γνωστό τι τους παρήγγειλε ο Ιησούς να κάνουν.
Ο Ιησούς και οι απόστολοι κήρυξαν την υποταγή στον κατακτητή, “πατρίδος προδόται” ήσαν και όχι πατριώτες. Την πατρίδα την είχαν χεσμένη.

Οι χριστιανοί «πατρίδας οικούσιν ιδίας, αλλ’ ως πάροικοι, μετέχουσι πάντων ως πολίται, και πάνθ’ υπομένουσιν ως ξένοι, πάσα ξένη, πατρίς εστίν αυτών και πάσα πατρίς ξένη.» και ο νοών νοείτω.


Δήκτης.

Ανώνυμος είπε...

Χρήστη Δήκτη, για να έχει νόημα το "νοείτω" πρέπει να υπάρχει και "νοών".

Δυστυχώς όμως στην περίπτωσή σου απουσιάζει παντελώς η διάσταση αυτή...

Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι για να δείξει ότι ο χριστιανός αδιαφορεί για την πατρίδα, μας έφερε εδάφιο της Προς Διόγνητον Επιστολή που λέει:

"μετέχουσι πάντων ως πολίται"

Ο άνθρωπος είναι ανεδκιήγητος...

Και φυσικά λίγο πριν ένας από τέσσερις μεγίστους Πατέρες της Εκκλησίας έδειξε την σχέση που οφείλει να έχει ο χριστιανός με την πατρίδα του.

Και πριν είδε ότι δικαίωμα να γίνει αρχιερέας σύμφωνα με την εκκλησιαστική νομοθεσία θα πρέπει να είναι "Έλλην το γένος"

Και πριν, του έδειξα τι ακριβώς λέει ο Μεταλληνός και αυτός λέει ότι δεν είναι έτσι...

Και πριν του έδειξα εδάφια που δείχνουν την απόλυτη ανατροπή του Έλλην το οποίο από βρισιά που το είχαν μετατρέψει οι κανίβαλοι έγινε όνομα όμορφο και πάλι.

Και πριν του έδειξα εδάφια για το πόσες φορές μιλάει ο Πατροκοσμάς με την έννοια Έλλην ως εθνικό και γλωσσικό χαρακτηριστικό και του έδειξα επίσης ότι η συγκεκριμένη φράση που μας έφερε και την χρησιμοποιούν οι νεο-παγανιστές, εννοεί το Έλλην ως θρησκευτικό...

Απλώς έχει καταντήσει εδώ και μέρες όλη η κατάσταση εντελώς γελοία διότι ο άνθρωπος αυτός δεν ανδιαφέρεται καν για την αξιοπρέπειά του.

[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

Ανώνυμος είπε...

@ Και πριν, του έδειξα …

Και πριν του έδειξα εδάφια που δείχνουν ……
Και πριν του έδειξα εδάφια για το πόσες φορές ……
@

Και μετά ξύπνησες.

Πού και πού να κοιτάς και τις ημερομηνίες λήξης σ΄αυτά που παίρνεις.


@ Και πριν του έδειξα εδάφια που δείχνουν την απόλυτη ανατροπή του Έλλην το οποίο από βρισιά που το είχαν μετατρέψει οι κανίβαλοι έγινε όνομα όμορφο και πάλι. @

Σε βρισιά το είχαν μετατρέψει οι μισαλλόδοξοι Ιουδαίοι (έκφραση του Π. Χρήστου) και οι χριστιανοί.
Η επαναφορά του ως εθνονύμιο ήταν βρωμοδουλειά του Ναπολέοντα και του πράκτορά του Αδ. Κοραή, όπως λένε οι ορθόδοξοι και η ΟΟΔΕ. Εσύ όμως κάνε πως δεν τα βλέπεις. Προσποιήσου ότι ψιχαλίζει, δεν σε φτύνουν.

Δήκτης.

Ανώνυμος είπε...

@ Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι για να δείξει ότι ο χριστιανός αδιαφορεί για την πατρίδα, μας έφερε εδάφιο της Προς Διόγνητον Επιστολή που λέει:

"μετέχουσι πάντων ως πολίται"
@

Ωραία. Να το επαναλαμβάνουν λοιπόν καθημερινώς οι ορθόδοξοι και σήμερα για την Ελλάδα:

πάσα ξένη πατρίς και πάσα πατρίς ξένη.

Εμπρός λοιπόν.

Δήκτης.

Ανώνυμος είπε...

Δε βαριέσαι. Έτσι κι αλλιώς όλο το κίνημα του νεο-κανιβαλισμού με ψευδαισθήσεις και τέτοια παραμυθάκια επιβιώνει... Ελπίζουμε κάποτε να ξυπνήσετε.

[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

Ανώνυμος είπε...

Αν μετά από όλον αυτόν τον διάλογο αυτό που κατάλαβες είναι πως έχεις να κάνεις με νέο-παγανιστή, τότε κοιμάσαι βαθέως και όχι μόνο σε οριζόντια θέση αλλά και όρθιος και καθήμενος. Άλλοι, και όχι εγώ, πιστεύουν πως οι θεοί των παγανιστών ήταν υπαρκτοί (!!!) και ήταν δαίμονες.

Όσο για παραμυθάκια που επιβιώνουν, ας αφήσω να τα πει καλύτερα κάποιος άλλος:

“Λέγεται ότι, πριν από κάποια χρόνια, ιεράρχης μεγάλης στην Ελλάδα μητρόπολης, λίγο προτού πεθάνει, είπε σε δικό του άνθρωπο: «Δεν έχω παράπονο. Ένα χωριατόπουλο ήμουν, πάμφτωχο και όχι ικανό για επιστήμες. Αλλά χάρη στο παραμύθι του Χριστούλη πέρασα τη ζωή μου σαν πρίγκιπας».”

Χρ. Γιανναράς «Μεθοδευμένη λοβοτομή» ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 28-8-2001.

Δήκτης.

Ανώνυμος είπε...

Α, πονηρούλη...

Είδες τον τίτλο "Μεθοδευμένη λοβοτομή" και σκέφτηκες ότι σε αφορά...

[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

Ονήσιμος Ελευθεριάδης είπε...

Οι εχθροί Του Χριστού, πάντα (ή σχεδόν πάντα),
μας λένε το ίδιο παραμύθι.

Πως είναι δυνατόν, να μη πιστεύεις, και να μάχεσαι με ζήλο και φανατισμό, αυτό που δηλώνεις πως δεν υπάρχει;

Λυπάμαι για αυτούς, δεν είναι μόνο δυστυχισμένοι, είναι εντελώς μόνοι.

Δίχως Τον Ιησού Χριστό, ο άνθρωπος είναι μόνος, ακάλυπτος, ένα αξιοθρήνητο πλάσμα που δεν βρίσκει ανάπαυση ποτέ, κατά την διάρκεια της θλιβερής ζωής του.

Ανώνυμος είπε...

Ονήσιμε, λάθος σε πληροφόρησαν. Εγώ ούτε δυστυχισμένος είμαι ούτε μόνος. Ούτε ακάλυπτος ούτε χωρίς ανάπαυση και κάθε άλλο παρά θλιβερή είναι η ζωή μου.
Αν όμως εσύ θεωρείς τον πιστό περισσότερο ευτυχισμένο από έναν άθεο, αυτό δεν μου λέει τίποτα διότι κι ένας μεθυσμένος είναι πιο ευτυχισμένος από έναν ξεμέθυστο.
Κι αν κάποιοι αποκαλούν τη θρησκεία “το όπιο του λαού” η οποία εκτός από τις παρενέργειες όπως η αποβλάκωση και το μούδιασμα, έχει και τις ευεργετικές του δράσεις, όπως η ευχαρίστηση, η μακαριότητα, η πληρότητα, η ηρεμία, πέφτουν έξω, και μακάρι να είχαν δίκιο. Δυστυχώς η θρησκευτική πίστη, συχνά έχει λειτουργήσει και ως αφροδισιακό για φρικαλεότητες, ως αμφεταμίνη για θηριωδίες. Στην καλύτερη των περιπτώσεων, όπως έλεγε κάποιος, ανεγείρει ψηλά καμπαναριά. Στη χειρότερη όμως μετατρέπει ολόκληρους πολιτισμούς σε νεκροταφεία.
Και τέλος πάντων, επειδή μίλησες για “ανάπαυση”, θα ήθελα να ήξερα πώς μπορείς και κοιμάσαι ήσυχος όταν πιστεύεις σε μια θρησκεία που για τους επιζήσαντες μιας πολύνεκρης καταστροφής, δηλώνει πως αυτοί “είχαν άγιο”. Επίσης, πού την βρίσκεις την ανάπαυση όταν ο Θεός στον οποίο πιστεύεις, σκοτώνει μωρά στον ύπνο τους (σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου).

Δήκτης.

Ανώνυμος είπε...

Απλά να επισημάνω ότι ο χρήστης Δήκτης είναι μια κλασική περίπτωση πρώην προτεστάντη.

Αν η πίστη ήταν αποτέλεσμα σωτηρίας της φυσικής μας ύπαρξης, ή αν προϋπόθεση της πίστης στον Θεό ήταν η σωτηρία μας από τις δυσκολίες, τότε δεν θα έπρεπε να υπήρχε καν η πίστη αυτή διότι ο Ιησούς υποσχέθηκε... ΔΙΩΓΜΟΥΣ και ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ σαν αυτές που πέρασε ο ίδιος και όχι καλοπέραση ή αιώνια επίγεια ζωή!

Σύμφωνα με την προτεσταντική λογική του παραλόγου που αναπτύσσει ο χρήστης Δήκτης, οι Απόστολοι και εκατομμύρια άλλοι άνθρωποι δεν θα έπρεπε να πεθάνουν ποτέ, ή δεν θα έπρεπε να πεθάνουν από μαρτυρικούς θανάτους και να ζούσαν μια ζωή χωρίς πόνο, δάκρυ ή ταλαιπωρίες!

Και την ίδια στιγμή έχουμε τόσα παραδείγματα μέσα στην Καινή Διαθήκη για παιδιά που πεθαίνουν!


Που είδε λοιπόν να ισχύει όλο το πανηγύρι που μας διηγείται ο άνθρωπος αυτός; Κανείς δεν ξέρει... Απλώς επαναλαμβάνει τις αφέλειες που επικαλούνται οι αθεο-νεο-παγανιστές.


Όταν όμως λέει αφελείς διαπιστώσεις όπως:

"Δυστυχώς η θρησκευτική πίστη, συχνά έχει λειτουργήσει και ως αφροδισιακό για φρικαλεότητες, ως αμφεταμίνη για θηριωδίες"

Δεν μας εξηγεί για ποιον λόγο οι μεγαλύτεροι τερατόμορφοι εγκληματίες που γέννησε ποτέ η ανθρωπότητα ήταν ΑΘΕΟΙ και όπως ο Δήκτης ΠΟΛΕΜΙΟΙ του ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ και ΚΑΘΕ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ και μάλιστα γεννήθηκαν στον 20ο αιώνα, την δήθεν εποχή της προόδου, και καταδίκασαν μέχρι θανάτου σε καταναγκαστικά έργα, κρέμασαν για παραδειγματισμό, έσφαξαν, έθαψαν ζωντανούς, αποκεφάλισαν, παλούκωσαν, άνδρες, γυναίκες και μικρά παιδιά ακόμη.

Σύμφωνα με τα δεδομένα λοιπόν, ο αθεϊσμός, η πολεμική ενάντια στον Χριστιανισμό και η πολεμική ενάντια στις θρησκείες, οδηγεί την ανθρωπότητα στην καταστροφή. Οφείλουν λοιπόν να εξαφανιστούν οι άθεοι και οι πολέμιοι των θρησκειών.

Αυτό μας είπε ο χρήστης Δήκτης.

Επίσης, επειδή η μεγαλύτερη και φριχτότερη καταμέτρηση εγκλημάτων που έχει γίνει στην ανθρωπότητα αφορά εγκλήματα ερωτικά, οφείλουν οι άνθρωποι να σταματήσουν να ερωτεύονται ή να παντρεύονται!

Αυτό μας είπε ο χρήστης Δήκτης.

Αυτή φυσικά είναι λογική που χρίζει ψυχοπαθολογικής εξέτασης...


Απολαύστε τώρα τις ανάποδες κωλοτούμπες του χρήστη Δήκτη που έπεσε στην τρύπα που έσκαψε για άλλους...



[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

Ονήσιμος Ελευθεριάδης είπε...

Ο χρήστης Δήκτης το ακούει το ονοματάκι του!

Αν και δεν αναφέρθηκα σε αυτόν, αυτός θεώρησε σκόπιμο να απαντήσει, διότι αποδέχεται προφανώς, τον τίτλο του εχθρού Του Ιησού Χριστού.

Ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετική, και εντελώς προσωπική σχέση με Τον Θεό.

Για εμένα δεν ισχύουν όσα αναφέρει ο χρήστης Δήκτης.

Όταν μιλώ (προσεύχομαι), ο Κύριός μου με ακούει, και δεν ακούει μόνο, αλλά μου απαντάει.

Ο Ιησούς Χριστός με έχει βοηθήσει πάρα πολλές φορές.

Με έχει σώσει από σίγουρο θάνατο, αρκετές φορές, και με έχει γλιτώσει από πολλά δεινά.

Έχω συζητήσει με πολλούς ανθρώπους, διαφορετικών πεποιθήσεων. Όχι μόνο με αυτούς που ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει Θεός, αλλά και με πολλούς αιρετικούς διαφορετικών αιρετικών κύκλων.

Από προσωπική πείρα έχω να δηλώσω, ότι, δεν με κάλυψε κανείς από όλους αυτούς, αλλά αντιθέτως μου δημιούργησαν χειρότερα αδιέξοδα, χωρίς καμία λογική απάντηση στα ερωτήματά μου.

Αυτός που μπόρεσε να απαντήσει, είναι Ο Κύριός μου, ο Ιησούς Χριστός.

Συμφωνώ και εγώ, στο ότι, ο χρήστης Δήκτης, είναι πρόσωπο προερχόμενο από προτεσταντικό περιβάλλον, και ιδιαιτέρως σκληρό ως προς την προσέγγιση προς τα μέλη του.

Η σέκτα από την οποία προέρχεται ο Δήκτης, δεν έχει και τόση μεγάλη σημασία.

Σημασία έχει, να μπορέσει αυτός ο ταλαιπωρημένος άνθρωπος, να αποβάλλει το μίσος, τον θυμό, και την πικρία, έτσι ώστε να ηρεμήσει, και να βρει τον δρόμο του.

Γνωρίζω ότι είναι δύσκολο αυτό.

Έχω υποστεί, και ακόμη δέχομαι σε μικρότερο βαθμό, την "αγάπη" των μελών μιας σέκτας, και μπορώ να διαβεβαιώσω, πως είναι πραγματικά, πάρα πολύ επώδυνη.

Ο χρήστης Δήκτης, έχει σοβαρότατο πρόβλημα, ψυχική διαταραχή, η οποία δεν είναι εύκολο να βελτιωθεί με μια απλή συζήτηση.

Λυπάμαι αλλά έχω δει πολλές φορές το ίδιο "έργο". Πολλά γνωστά μου πρόσωπα, δεν άντεξαν την πίεση της σέκτας, και σαν τον Δήκτη, κατάντησαν να χρειάζονται φαρμακευτική υποστήριξη για να συνεχίσουν μια ομαλή, και κάπως ας πούμε, φυσιολογική ζωή.

Το μίσος και η απόγνωση, φαίνονται καθαρά, από την αλλοπρόσαλλη τοποθέτηση των επιχειρημάτων, και την ακατάστατη και παντελώς απαράδεκτη, αστήρικτη επιχειρηματολογία.

Ξέρω ότι ίσως η τοποθέτησή μου αυτή, να μην είναι αποδεκτή από κάποιους περισπούδαστους αντίχριστους, αλλά κατά την ταπεινή μου γνώμη, άνθρωποι τέτοιου είδους, είναι έρμαια του προσωπικού τους δαίμονος.

Ως Χριστιανός υποστηρίζω Τον Κύριό μου, και πιστεύω ότι ο Σατανάς είναι αυτός που ομιλεί, μέσα από αυτούς τους δυστυχείς ανθρώπους.

Καλό θα ήταν, να τους χειριζόμαστε με αγάπη, κατανόηση, και να βλέπουμε πέρα από το φαινόμενο, την αληθινή αιτία της συμπεριφοράς αυτής, η οποία δεν είναι άλλη από την δαιμονική επενέργεια.

Ο χρήστης Δήκτης, πιστεύει πως τα επιχειρήματα που θέτει ως αντίπαλο δέος στον συνομιλητή του, είναι άξια λόγου.

Θέλω να τον διαβεβαιώσω, με όλη την δύναμη της ψυχής μου, πως δεν έχω καμία αμφιβολία, πως πρόκειται για άνθρωπο που μέσα από αυτόν, μιλάει ο Σατανάς.

Δεν μπορεί να εννοήσει ότι, με αυτό τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα θέματα αυτά, το μόνο που καταφέρνει, είναι να μεγαλώνει το χάσμα στην νοσηρή προσωπικότητά του, και να ενδυναμώνει την πίστη των Χριστιανών, οι οποίοι αντιλαμβάνονται άριστα, τον σκοπό, και τα τεχνάσματα του πονηρού.

Ειλικρινά, λυπάμαι τον άνθρωπο, και μισώ το δαιμόνιο, και το κακό που του έχει κάνει.

Προσεύχομαι για αυτόν, και τον διαβεβαιώνω, πως, αν θέλει να μας κάνει ακόμα πιο δυνατούς, να εξακολουθήσει να σχολιάζει με τον ίδιο τρόπο, τα θέματα της πίστεώς μας.

Να ξέρεις χρήστη Δήκτη, πως με αυτό τον τρόπο, επιτυγχάνεις το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα, από αυτό που επιδιώκεις.

Αυτό στο υπογράφω!

π.β. είπε...

Δήκτης:
''κι ένας μεθυσμένος είναι πιο ευτυχισμένος από έναν ξεμέθυστο.''

Λάθος!

Δεν είναι πιο ευτυχισμένος.

Νομίζει ότι είναι αγαπητέ.

π.β.

Ανώνυμος είπε...

@ Σημασία έχει, να μπορέσει αυτός ο ταλαιπωρημένος άνθρωπος, να αποβάλλει το μίσος, τον θυμό, και την πικρία, έτσι ώστε να ηρεμήσει, και να βρει τον δρόμο του.

Θέλω να τον διαβεβαιώσω, με όλη την δύναμη της ψυχής μου, πως δεν έχω καμία αμφιβολία, πως πρόκειται για άνθρωπο που μέσα από αυτόν, μιλάει ο Σατανάς.

Ειλικρινά, λυπάμαι τον άνθρωπο, και μισώ το δαιμόνιο, και το κακό που του έχει κάνει
@

Θα σταθώ σ’ αυτό, γιατί εδώ βρίσκεται και όλη η ουσία. Πέρασαν δύο χιλιετίες, η μία γνωστή και ως “Μεσαίωνας”, και ακόμη κάποιοι αυτοαποκαλούμενοι χριστιανοί να συνηθίσουν την ύπαρξη της διαφορετικής γνώμης. Ακόμη να αποδεχτούν το δικαίωμα συνανθρώπων τους, να θεωρούν ως “ψέμα ειπωμένο με μαεστρία”, αυτό που οι ίδιοι θεωρούν “Αλήθεια και Φως αληθινό”.
Γιατί χρυσό μου παιδί, σ’ αυτόν που δεν συμφωνεί μαζί σου βλέπεις “μίσος” και πιστεύεις πως “θα βρει το δρόμο του” μόνο αν βαδίσει στο δικό σου δρόμο;
Γιατί θες να πιστεύεις πως δεν είναι ήρεμος και πως θα ηρεμήσει μόνο αν αποδεχτεί την πίστη σου;
Γιατί είναι ταλαιπωρημένος και …δαιμονισμένος αυτός που δεν συμφωνεί μαζί σου;

Αντιλαμβάνεσαι πόσο αντιδημοκρατικό και επικίνδυνο είναι να αποδίδεις τη διαφορετική άποψη στο … Σατανά και σε δαιμόνιο; Έχεις συναίσθηση, πόσοι άνθρωποι οδηγήθηκαν στην πυρά, πόσοι άνθρωποι δεινοπάθησαν προκειμένου να τους ξεριζώσουν το δαιμόνιο που λες; Έχεις ιδέα πόσοι “θεοστήρικτοι” βασιλιάδες έχυσαν ποτάμια αίματος “αιρετικών”, “βλάσφημων” και άθεων, εκμεταλλευόμενοι τον δικό σου τρόπο σκέψης;

Οι πιστοί έχουν τη βλακωδέστατη συνήθεια να αποκαλούν “θεία δίκη” αυτό που θα έκαναν εκείνοι αν ήταν στη θέση του Θεού. Δεν φαντάζομαι να είσαι τόσο ανόητος που να πιστεύεις ότι ο Θεός (αν υπάρχει) θίγεται ή ενοχλείται από κάποιον που δεν πιστεύει στην ύπαρξή Του. Ή πως του επιφυλάσσει διαφορετική αντιμετώπιση από τα άλλα, τα φρόνιμα παιδιά του. Ή πως έχει φροντίσει ώστε όσοι δεν Τον θέλουν, να βιώνουν την προσωπική τους μετά θάνατον “κόλαση”. Αυτά είναι γελοιότητες μιας άλλης εποχής.

Ο Παναγιώτης, για άλλη μια φορά, τρεις λαλούν και δυο χορεύουν. Αδυνατεί να κατανοήσει πως κακοί άνθρωποι που πράττουν το κακό υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα όπως και καλοί άνθρωποι που πράττουν το καλό.
Για να πράξει όμως καλός άνθρωπος το κακό, χρειάζεται η θρησκεία, η θρησκευτική πίστη, χρειάζεται η πίστη σε δαιμόνια, σε σατανάδες και σε ανθρώπους δαιμονισμένους τους οποίους πρέπει να ελευθερώσουμε από τα …δαιμόνια. Ενίοτε -αν όχι συνήθως- παρά τη θέλησή τους.


@ Και την ίδια στιγμή έχουμε τόσα παραδείγματα μέσα στην Καινή Διαθήκη για παιδιά που πεθαίνουν! @

Μα τι λες πάλι; Ανέκαθεν υπήρχε βρεφική θνησιμότητα. Τι σχέση έχει η Καινή Διαθήκη;
Εγώ απλώς έγραψα πως ο Θεός σκοτώνει μωρά στον ύπνο τους. Και όχι μόνο. Μωρά γεννιούνται με αναπηρίες, η τερηδόνα καταστρέφει τα δόντια μας, θανατηφόροι ιοί (πάντα εν σοφία εποίησε), καρκίνος και τόσα άλλα επειδή … η Εύα έφαγε τον απηγορευμένον καρπόν. Τελικά ο Θεός σου είναι πολύ μοχθηρός.


π.β. Και ο πιστός το ίδιο. Νομίζει. Είναι γνωστό πως οι χριστιανοί εκτός των άλλων, θέλησαν να επιβάλουν και τη δογματική αξίωση πως η ευτυχία είναι αυτό που εννοούν αυτοί και πως πραγματικά ευτυχισμένος είναι μόνο ο πιστός χριστιανός. Πάλι καλά που δεν ισχυρίστηκαν πως άνθρωπος είναι μόνο ο χριστιανός. Αν και εμμέσως πλην σαφώς το έχουν κάνει και αυτό.

Δήκτης.

Ανώνυμος είπε...

Ο απίθανος παραδοξολόγος χρήστης Δήκτης, ενώ παραδέχεται ότι άθεοι πράττουν το κακό και φέρνουν τον όλεθρο προκειμένου να απαλλάξουν τον κόσμο από τις θρησκείες, κατόπιν όμως μας λέει το σχιζοφρενικό:

"Για να πράξει όμως καλός άνθρωπος το κακό, χρειάζεται η θρησκεία, η θρησκευτική πίστη"

!!!!!!!!

Μόνο μια διεστραμμένη ψυχή θα έλεγε ότι δεν φταίμε εμείς που κάποιον τον κάψαμε και τον παλουκώσαμε ζωντανό ή τον αποκεφαλίσαμε, τον βασανίσαμε και τον κόψαμε σε κομμάτια, αλλά φταίει αυτός που πρεσβεύει κάποια θρησκεία!!!!

Και φυσικά, πέρα από τη φρίκη που γεννά μια τέτοια άποψη και από τα λεγόμενα του χρήστη Δήκτη φαίνεται πόσο επικίνδυνοι είναι οι άθεοι, αδιαφορεί για το γεγονός ότι οι άθεοι έφεραν τον όλεθρο ακόμα και σε μικρά παιδιά που δείχνει το μέγεθος της παράνοιας και της διαστροφής που γεννά η αθεΐα!!!

Και φυσικά, μόνο σε έναν πλανήτη ψυχασθενών θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε ότι για το γεγονός ότι με καίνε ζωντανό, φταίω ΕΓΩ και όχι αυτός που με έκαψε!!!!!!!


Κλείνοντας επισημαίνω την εξίσου αλλοπρόσαλλη φράση του χρήστη Δήκτη:

"Μα τι λες πάλι; Ανέκαθεν υπήρχε βρεφική θνησιμότητα. Τι σχέση έχει η Καινή Διαθήκη;
Εγώ απλώς έγραψα πως ο Θεός σκοτώνει μωρά στον ύπνο τους. Και όχι μόνο. Μωρά γεννιούνται με αναπηρίες, η τερηδόνα καταστρέφει τα δόντια μας, θανατηφόροι ιοί (πάντα εν σοφία εποίησε), καρκίνος και τόσα άλλα επειδή … η Εύα έφαγε τον απηγορευμένον καρπόν. Τελικά ο Θεός σου είναι πολύ μοχθηρός"


Προφανώς, όσοι γνωρίζουν στοιχειωδώς τις θεολογικές διαφορές του χριστιανισμού χαμογελούν διότι καταλαβαίνουν ξεκάθαρα ότι ο άνθρωπος αυτός έχει μακρά θητεία στις σέκτες του προτεσταντισμού!!!!

Διότι η Ορθοδοξία απορρίπτει σαφέστατα ότι είτε ο θάνατος, είτε το κακό, είτε η αμαρτία, προέρχονται από τον Θεό αλλά πηγάζουν από την αυτεξούσια παραμόρφωση του κατά φύση από τον άνθρωπο.

Προφανώς ο χρήστης Δήκτης επηρεασμένος από τις προτεσταντικές σέκτες, νομίζει ότι η Ορθοδοξία περιέχει στοιχεία Διαρχικά ή Γνωστικιστικά.

Και βεβαίως, ας μην κάνει τον κόπο να κάνει καταμετρήσεις θυμάτων. Χωρίς καμία απολύτως διάθεση να δικαιολογήσουμε το κάψιμο μαγισσών, η "καλή" αθεΐα εξόντωσε απαράριθμα περισσότερους ανθρώπους και μάλιστα κατά τον 20ο αιώνα, πριν λίγα χρόνια δηλαδή. Η σύγκριση είναι από κάθε πλευρά γελοία...

Και όπως είδατε άλλωστε, αδυνατεί να μας συμβιβάσει τα γεγονότα των θανάτων με τις ανθρώπινες επιλογές. Διότι σύμφωνα με τη λογική του χρήστη Δήκτη, επειδή συμβαίνουν διαρκώς ερωτικά εγκλήματα, εμείς θα πρέπει να πολεμήσουμε το φαινόμενο και όχι την ρίζα του προβλήματος...

Φυσικά, αυτά αποτελούν ένα νέο αντικείμενο της φιλοσοφίας, το οποίο γέννησε η άγνοια και η ιδεοληψία, και λέγεται αθειστικός λαϊκισμός.

Και ιδού ο χρήστης Δήκτης, ιδανικός εκπρόσωπος του αθειστικού λαϊκισμού.

[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

Ανώνυμος είπε...

Ο απίθανος παραδοξολόγος χρήστης Δήκτης, ενώ παραδέχεται ότι άθεοι πράττουν το κακό και φέρνουν τον όλεθρο προκειμένου να απαλλάξουν τον κόσμο από τις θρησκείες, κατόπιν όμως μας λέει το σχιζοφρενικό:Για να πράξει όμως καλός άνθρωπος το κακό, χρειάζεται η θρησκεία, η θρησκευτική πίστη !!!!!!!!Μόνο μια διεστραμμένη ψυχή θα έλεγε ότι δεν φταίμε εμείς που κάποιον τον κάψαμε και τον παλουκώσαμε ζωντανό ή τον αποκεφαλίσαμε, τον βασανίσαμε και τον κόψαμε σε κομμάτια, αλλά φταίει αυτός που πρεσβεύει κάποια θρησκεία!!!!

Mην ανησυχείς ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
Σύντομα θα μάθουμε περισσότερα... όταν βγεί το ψυχογράφημα...!

ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ

Ονήσιμος Ελευθεριάδης είπε...

Χρήστη Δήκτη, ακολουθεί ένα από τα εκατομμύρια παραδείγματα ανθρώπων, Ορθοδόξων Χριστιανών, οι οποίοι μαρτύρησαν στα χέρια των ΑΘΕΩΝ.

Το μαρτύριο του γιατρού Χρήστου Πάγγειου:

" Ο δυστυχής ούτος εσύρετο εκάστην πρωΐαν απο το δεσμωτήριον εις τον τόπον του μαρτυρίου.

Έκεί διηνοίγοντο βραδέως δια μαχαίρας αι σάρκες των άκρων κατ' αρχάς, εν συνεχεία δε του υπολοίπου σώματος του.

Εις τας βαθείας πληγάς ερρίπτετο άφθονον άλας και μετά πρόχειρον επίδεσιν το θύμα διεκομίζετο και πάλιν εις τας φυλακάς.

Την επομένην διεκομίζετο πάλιν εις τον τόπον του μαρτυρίου (οικία Κ. Καρακώστα), όπου διηνοίγοντο νέαι πληγαι κατά τον ίδιον τρόπον.

Οταν δε επλησίασε η 20η ημέρα, εγένετο αποκοπή των άκρων και εξώρυξις των οφθαλμών του.

Τέλος την 20ην ημέραν από της ενάρξεως του μαρτυρίου και ενώ ο εν λόγω ιατρός, με κατακρεουργημένον πλέον το σώμα και σκωληκόβρωτον, ευρίσκετο εν αφασία, εσύρθη δια σχοινιών και ερρίφθη εις την μάνδραν Κ. Καρακώστα, όπου και κατεσπαράχθη υπό εγκεκλεισμένων εκεί πειναλέων χοίρων."
----------------
"Διεπράχθησαν εγκλήματα, τα οποία εις φρικαλεότητα, στυγερότητα και αποτροπιασμόν υπερβαίνουν κάθε ανθρώπινη φαντασία.

Ώς ελάχιστον παράδειγμα αναφέρω τα μαρτύρια του ιατρού Χρ. Πάγγειου, καταγομένου από το χωρίον Όχθια,
και υποστάντος φρικωδέστατον θάνατον είς την περιοχή "Γιαννόπουλοι" του Βάλτου.

Συνελήφθη από άθεους, και ωδηγήθη ενώπιον των δημίων του.

Eδάρη μέχρις αναισθησίας και κατόπιν με oξυτάτην μάχαιραν του άνοιξαν πληγές (τον χάραξαν, κατά την γλώσσα του λαού) και δέσμιον τον πέταξαν είς το μπουντρούμι.

Είς τας πληγάς του εγεννήθησαν σκώληκες και δεν ηδύνατο ούτε να τους τινάξη καν.

Μετά πολλάς ημέρας, ο δυστυχής πατέρας του ανεκάλυψε το μπουντρούμι, άλλ' ο σκοπός δεν του επέτρεψε να δει τον βασανιζόμενον υιόν του.

Στην απελπισία του ο πατέρας φώναξε:

«Τί κάνεις Χρήστο, παιδάκι μου;»

Και ακούσθη από τό μπουντούμι, ή καλύτερα από τον κρυερόν τάφον:

« Πεθαίνω πατέρα, φέρε μου λίγο νερό!»

Άλλα ο "ηρωϊκός" σκοπός κακήν κακώς εδίωξε τον πατέρα με την ύβριν:

«Φύγε Ορθόδοξε γιατί σ' έφαγα!»

Γύρισε ο πατέρας στο χωριό του Όχθια και εντός δύο ημερών πέθανε από απερίγραπτη λύπη, αφήσας δύο θυγατέρας απροστάτευτους και ορφανάς.

Του θνήσκοντος ιατρού, δύο ημέρας πριν ξεψυχήση, του έβγαλαν τα μάτια με ξιφολόγχην".

_____________

Ανώνυμος είπε...

Eίναι φανερό για πολλοστή φορά πως τρεις λαλούν και δυο χορεύουν. Στο έχω επισημάνει κι άλλη φορά. Διάβαζε πιο προσεκτικά. Δεν ξέρω τι φταίει, η ηλικία σου, η αγραμματοσύνη σου;
Δεν κατάλαβες τίποτα από αυτό που παρέθεσα. Το οποίο, ειπώθηκε από μια πολύ “διεστραμμένη ψυχή” (είναι γνωστή η ανεκτικότητα των χριστιανών στη διαφορετική άποψη, πόσο μάλλoν των μεσαιωνικών ζωντανών απολιθωμάτων σαν και σένα), από τον φιλόσοφο Bertrand Russell.

@ Μόνο μια διεστραμμένη ψυχή θα έλεγε ότι δεν φταίμε εμείς που κάποιον τον κάψαμε και τον παλουκώσαμε ζωντανό ή τον αποκεφαλίσαμε, τον βασανίσαμε και τον κόψαμε σε κομμάτια, αλλά φταίει αυτός που πρεσβεύει κάποια θρησκεία!!!! @

Ένας καλός άνθρωπος, είναι δυνατόν να βασανίσει, να κάψει στην πυρά κάποιον συνάνθρωπό του; Μόνο αν η θρησκεία τον πείσει πως ο άνθρωπος που θα καεί στην πυρά είναι δαίμονας, μάγισσα, εχθρός του Ιησού. Κατάλαβες τώρα; Για να πράξει λοιπόν ένας καλός άνθρωπος το κακό, χρειάζεται η θρησκεία.

Όσο για τα υπόλοιπα, απλώς με επιβεβαιώνεις:

@ η Ορθοδοξία απορρίπτει σαφέστατα ότι είτε ο θάνατος, είτε το κακό, είτε η αμαρτία, προέρχονται από τον Θεό αλλά πηγάζουν από την αυτεξούσια παραμόρφωση του κατά φύση από τον άνθρωπο. @

Αυτή η κακούργα η Εύα φταίει για όλα.

Δήκτης.

Ανώνυμος είπε...

Την ώρα που μιλάμε για τα απάνθρωπα εγκλήματα των ΑΘΕΩΝ, ο χρήστης Δήκτης λέει:

"Κατάλαβες τώρα; Για να πράξει λοιπόν ένας καλός άνθρωπος το κακό, χρειάζεται η θρησκεία"

....... (άφωνος)

Τώρα, αν ο άνθρωπος αυτός σε άλλη συζήτηση συμμετέχει και σε άλλη απαντάει, τότε χρειάζεται επειγόντως το... ψυχογράφημα!

[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

Ανώνυμος είπε...

@ Την ώρα που μιλάμε για τα απάνθρωπα εγκλήματα των ΑΘΕΩΝ… @

Βλέπω έχεις εμπεδώσει απόλυτα το νόημα της ευαγγελικής ρήσης “έκβαλε πρώτον την δοκόν εκ του οφθαλμού σου”.

Το θέμα δεν είναι τι έκαναν οι άθεοι. Άλλωστε αυτοί ποτέ δεν διακήρυξαν “αγαπάτε τους εχθρούς υμών, ευλογείτε τους καταρωμένους υμάς, καλώς ποιείτε τοις μισούσιν υμάς”.
Το θέμα είναι τι έκαναν οι χριστιανοί, καθόσον η αγάπη τους υποτίθεται πως ουκ ασχημονεί, ου παροξύνεται, ου λογίζεται κακόν.
Φαίνεται όμως πως ανέκαθεν ένιωθαν πιο κοντά στον ιερέα Φινεέ, αυτόν που απεκέντησεν αμφοτέρους, τον Ισραηλίτη και τη Μαδιανίτιδα γυναίκα του, διά της μήτρας αυτής παρακαλώ.
“Εχθραίνετε τοις Μαδιηναίοις και πατάξατε αυτούς” διέταζε ο Ιησούς Γιαχβέ. Kαι οι πιστοί του θεού-Αγάπη, στη θέση των Μαδιανιτών, έβαλαν ειδωλολάτρες, εβραίους, αιρετικούς, ακόμη και τον κολλητά πλησίον τους, ακόμη και τον ομόδοξο.

Δήκτης.

Ανώνυμος είπε...

Nομίζεις βρε άνθρωπε ότι αυτά που γράφεις γλυτώνουν τους άθεους κανίβαλους εγκληματίες από τις μνημειώδεις διακηρύξεις υποκρισίας;!

Στο κλασικό εγχειρίδιο των Μπουχάριν-Πρεομπραζένσκι, το οποίο υιοθέτησαν όλα τα αθεϊστικά καθεστώτα, το "ευαγγέλιο" δηλ. των άθεων που αποτελεί και το μέγιστο μνημείο υποκρισίας, δηλώνεται πως:

Η "αστική τάξη [...] ληστεύει το λαό της χώρας της" (εκδ. ΚΨΜ, Αθήνα 2010, σελ. 283) ενώ οι ίδιοι οι άθεοι καταλήστεψαν τον λαό συντρίβοντάς τον εγκληματικά, ανάμεσα στην βίαιη αποδοχή της εξοντωτικής φτώχειας ή τον φριχτό θάνατο.

Τολμάνε οι άθλιοι υποκριτές να αφιερώνουν το αθεϊστικό ευαγγέλιο:

"σε όσους πέθαναν στη φυλακή, σε όσους χάθηκαν από Βασανιστήρια, σε όσους απαγχονίστηκαν ή δολοφονήθηκαν δουλεύοντας για το Κόμμα" (σελ. 38) την στιγμή που οι ίδιοι ήταν αυτοί που βασάνισαν ανελέητα, φυλάκισαν, αποκεφάλισαν, διαμέλισαν τους άθεους συντρόφους τους σε ένα φρικαλέο παραλήρημα αθεϊστικής βίας.

Κατηγορούν σε ένα ζωώδες αθεϊστικό παραλλήρημα και μιλάνε για:

"τα δεσμά της πείνας, η οποία αναγκάζει τον εργάτη να δουλέψει για λογαριασμό του καπιταλιστή" (σελ. 60) όταν μόνο στην Ουκρανία τα άθεα κτήνη δολοφόνησαν με μεθοδευμένη πείνα τουλάχιστον ΠΕΝΤΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ και περίπου ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΙΝΕΖΟΥΣ, πέρα φυσικά από τα γεγονότα της Καμπότζης που ούτε το δυνατότερο στομάχι δεν αντέχει την αθεϊστική φρικαλεότητα.

ΕΚΑΤΟ τέτοια μνημεία υποκρισίας και αθλιότητας μπορώ να βρω στα επίσημα αθεϊστικά "ευαγγέλια" χρήστη Δήκτη, οπαδέ του αθεϊστικού φασισμού, του αθεϊστικού μίσους, της αθεϊστικής υποκρισίας και των αθεϊστικών εγκλημάτων...


[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

Ανώνυμος είπε...

Και προσθέτω:

Την απάντηση του τι έπρατε ο Φινεές μας την δίνει η ίδια η Γραφή:

''Τι πράγματα είναι αυτά που κάνετε; Τι είναι αυτά τα αίσχη σας, που έρχονται στ' αυτιά μου απ' όλο το λαό; Σταματήστε, παιδιά μου! Είναι τρομερά αυτά που ακούω και που έχουν διαδοθεί μέσα στο λαό του Κυρίου" (Α΄ Σαμ. 2,23-24)


Και φυσικά, την απάντηση του τι έπραξε ο Ιησούς-Γιαχβέ, την έδωσε επάνω στον Σταυρό, σφαγμένος ανελέητα χωρίς την παραμικρή αφορμή, συγχωρόντας τους σταυρωτές του.

Δυστυχώς, τα χιλιοπαιγμένα επεισόδια είναι πάντα κουραστικά, είτε αφορούν στην τηλεοραση, είτε στην γλυκανάλατη και χιλιοαπαντημένη αθεο-παγανιστική επιχειρηματολογία του πρώην σεκταριστή χρήστη Δήκτη.

[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

Ανώνυμος είπε...

@ Την απάντηση του τι έπρατε ο Φινεές μας την δίνει η ίδια η Γραφή @

Δικαιολογημένοι οι φόνοι δηλαδή.
Τι άλλο θ’ ακούσουμε απ’ τους δήθεν πιστούς τού “Ου φονεύσεις”.
Ο αδίστακτος φονιάς Φινεές επιβραβεύτηκε από τον Θεό για το αποτρόπαιο έγκλημά του (Αρ. 25:12-13).
«Φόνον ποιήσας ευδοκίμησεν» όπως λέει και ο Χρυσόστομος. Μόνο φρίκη μπορεί να προκαλεί η προσπάθεια δικαιολόγησης του φόνου από τον Χρυσόστομο: «Καθάπερ γαρ οι ιατροί ποιούσι τα σεσηπότα των μελών εκτέμνοντες, ολόκληρον σώζουσι το σώμα».
Ο Φινεές δηλαδή, σκότωσε δύο ανθρώπους κι έτσι γλίτωσαν οι υπόλοιποι από την οργή του Γιαχβέ: «Φινεές υιός Ελεάζαρ υιού Ααρών του ιερέως κατέπαυσε τον θυμόν μου από υιών Ισραήλ εν τω ζηλώσαι μου τον ζήλον εν αυτοίς, και ουκ εξανήλωσα τους υιούς Ισραήλ εν τω ζήλω μου» (Αρ. 25:11).
Σκότωσε δύο, για να μην σκοτώσει ο Γιαχβέ χιλιάδες. «Ο Φινεές ένα τινά ανελών, ολόκληρον την κατά του έθνους οργήν έπαυσε».

Ο Χρυσόστομος πάλι, μας λέει πως αν φονεύσει κάποιος κατά το θέλημα του Θεού (!!!), ο φόνος αυτός είναι καλύτερος (!!!) από κάθε φιλανθρωπία:

«Καν φονεύση τις κατά γνώμην του Θεού, φιλανθρωπίας απάσης βελτίων εστίν ο φόνος, καν φείσηται τις και φιλανθρωπεύσηται παρά το δοκούν εκείνω, φόνου παντός ανοσιωτέρα γένοιτ’ αν η φειδώ. Ου γαρ η φύσις των πραγμάτων, αλλ’ αι του Θεού ψήφοι καλά και φαύλα είναι τα αυτά ποιούσι.»
(Λόγοι Κατά Ιουδαίων, Λόγος Δ’, α’).

«Ο γουν Φινεές δύο φόνους εργασάμενος εν μια καιρού ροπή, και άνδρα μετά γυναικός ανελών, ιερωσύνη τιμάται, ούτως ου μόνον ουκ εμόλυνε την χείρα τω αίματι, αλλά και καθαρωτέραν ειργάσατο.»
(Λόγοι Κατά Ιουδαίων, Λόγος Δ’, β’).

Τάση προς εμετό είναι το λιγότερο που σου ‘ρχεται διαβάζοντάς το. Τα χέρια του, όχι μόνο δεν λερώθηκαν με τους φόνους αλλά έγιναν και καθαρότερα.


Βλέπω ότι επιμένεις να ασχολείσαι με το κάρφος το εν τω οφθαλμώ των άθεων παρά με την δοκόν την εν τω οφθαλμώ των χριστιανών.
Αν σύμφωνα με τη δική σου παιδαριώδη λογική χρεώσουμε στην κοσμοθεωρία του αθεϊσμού τα εγκλήματα των απανταχού της γης άθεων (από την Καμπότζη μέχρι τη Honolulu), τότε θα πρέπει να χρεώσουμε στην Ορθοδοξία τα εγκλήματα όλων των ορθοδόξων, όπως για παράδειγμα τις φρικαλεότητες Βυζαντινών αυτοκρατόρων, τις θηριωδίες των Βούλγαρων κομιτατζήδων, των Σέρβων παραστρατιωτικών αλλά και αυτά των Ελλήνων χουντικών. Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών (Ορθοδόξων βεβαίως βεβαίως).

Δήκτης.

Ανώνυμος είπε...

1/2

Πραγματικά η παρουσία του χρήστη Δήκτη, μας δίνει την ευκαιρία να παρουσιάζουμε και να καταρίπτουμε όλες τις μεθοδεύσεις του αθεϊστικού λαϊκισμού.

Οι παραχαράκτες αυτοί, ως κόλπο και σύστημα εδώ και μερικά χρόνια έχουν την ταύτιση της Ορθοδοξίας με τον Ιουδαϊσμό πράγμα εντελώς γελοίο. Επικαλούνται λοιπόν είτε νομοθεσίες του Δευτερονομίου, είτε άλλα περιστατικά όπως αυτό του Φινεέ για να μιλήσουν για το "ήθος" της Ορθοδοξίας.

Καταρχάς, και μόνο η παρανοϊκή προσπάθεια του χρήστη Δήκτη να μας πει ότι ο φόνος ευλογείται στην Ορθοδοξία, μας κάνει συγκαταβατικούς στο μεγάλο πρόβλημά του που είναι το εξής:

Στα αθεϊστικά καθεστώτα, ο φόνος είναι ΔΟΜΙΚΟ στοιχείο της εφαρμογής του αθεϊστικού συστήματος και προβλέπεται στα "ευαγγέλιά" τους.
Αντιθέτως, ο φόνος δεν προβλέπεται ούτε και δικαιώνεται στο δικό μας ευαγγέλιο, ούτε από τους Πατέρες που ερμηνεύουν την Καινή Διαθήκη, ούτε φυσικά από τους Ιερούς Κανόνες όπου καταδικάζεται και ο εκούσιος και ο ακούσιος φόνος. Θα πρέπει να καταλάβουν ότι η Ορθοδοξία δεν είναι Ιουδαϊσμός. Άρα, ακόμα και αν θέλουν να βαφτίζουν "φόνο" την θανατική καταδίκη που προβλέπεται στο ιουδαϊκό θεοκρατικό καθεστώς, όμως, την επίκληση της ιουδαϊκής νομοθεσίας δεν μπορούν να την συσχετίζουν με τον Χριστιανισμό όποτε τους βολεύει
.

Όπως λοιπόν σωστά λέει ο Θεοδώρητος (PG 80,396Α) για τα γεγονότα του βιβλίου των Αριθμών, η μέθοδος των παγανιστών ήταν να παρασύρουν τους Ισραηλίτες πρώτα στην ερωτική μανία για τις Μωαβίτισσες και μετά στην θρησκεία του ειδωλολατρικού κανιβαλισμού, των σεξουαλικών οργίων και των ανθρωποθυσιών.

Και θα δούμε ότι ο Φινεές σκότωσε μεν, αλλά αυτό -για την εποχή εκείνη- εντάσσεται στο ίδιο ακριβώς πλαίσιο, όπως ένας φρουρός που αφαιρεί τη ζωή ενός σκληρού παραβάτη του νόμου.
Διαβάζουμε λοιπόν στο Αριθμ. 25,6-8:

"Προσήγαγε τον αδελφόν αυτού προς την Μαδιανίτιν εναντίον Μωυσή ... παρά την θύραν της σκηνής του μαρτυρίου [...] εισήλθεν [ο Φινεές] οπίσω του ανθρώπου του Ισραηλίτου εις την κάμινον [δηλ. στην σκηνή]".

Θα πρέπει λοιπόν κάποιος να γνωρίζει τι σήμαινε για την νομοθεσία των ισραηλιτών η Σκηνή του Μαρτυρίου. Η Σκηνή του Μαρτυρίου ήταν το κέντρο της λατρείας των ιουδαίων, ήταν η κινητή κατοικία του ίδιου του Θεού!

Ο ισραηλίτης φέρνει την φιλενάδα του την ειδωλολάτρισσα και μπαίνουν μέσα στη Σκηνή του Μαρτυρίου. Αν μάλιστα δούμε τις ερμηνείες των Πατέρων, όπου ο Γρ. Νύσσης χαρακτηρίζει ως "πόρνο" τον ισραηλίτη και ο Ισίδωρος Πηλουσιώτης αναφέρει ότι το ζευγάρι πόρνευε, και συνδυάσουμε μια αναφορά του Αριθμ. 25,8 στην "μήτρα" της γυναίκας, μπορούμε να υποθέσουμε πως ο ισραηλίτης με την γυναίκα είχαν εμπλακεί σε σεξουαλικές πράξεις μέσα στην Σκηνή του Μαρτυρίου! Άλλωστε, στις χαναανιτικές ειδωλολατρικές τελετές που είχαν μυηθεί οι ισραηλίτες, βασικό στοιχείο τους ήταν η νεκρομαντεία, τα όργια και οι ανθρωποθυσίες. Και θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι στο "Λευιτικό", και η απλή απρέπεια στον χώρο αυτό και η παραμικρή παραβίαση χωρίς εντολή, καταδικαζόταν με την εσχάτη των ποινών. Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι ο ισραηλίτης γνώριζε ότι η τύχη τους ήταν προδιαγεγραμμένη αφού και μόνο η είσοδός τους στη Σκηνή του Μαρτυρίου αποτελούσε την μέγιστη βεβύλωση για την νομοθεσία τους.

Και πάλι όμως, δεν μπορούν να συσχετίζουν με τέτοιο τρόπο την ιουδαϊκή νομοθεσία με την Ορθοδοξία. Και είναι δεδομένο ότι ο Χρυσόστομος όταν μιλάει για τον Φινεές, αναφέρεται στα γεγονότα με τα δεδομένα της Π.Δ. και όχι με τα δεδομένα που ισχύουν στον Χριστιανισμό.


[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

Ανώνυμος είπε...

2/2

Είναι αστείο να κατηγορεί ο χρήστης Δήκτης τον Χρυσόστομο ότι τάχα υπερασπίζεται τον φόνο, διότι ο άγιος Ιωάννης λέει:

"Ο βιαίω θανάτω, και δι’ αγχόνης η δι’ άλλων τινών καταλύων το ζήν ουκ αν είη δίκαιος εγκαλείσθαι καθ’ υμάς. Νυν δε και ο Θεός τους τοιούτους κολάζει των ανδροφόνων μάλλον και πάντες βδελυττόμεθα"» (PG 61, 618).

Η καταδίκη του φόνου από τον Χρυσόστομο είναι απόλυτη, αλλά βλέπουμε ότι ο αθεο-παγανιστής χρήστης απλά επαναλαμβάνει τα σκουπίδια του διαδικτύου ως επιχειρήματα κόβοντας και ράβοντας βολικές φράσεις, αποφεύγει όμως να μελετήσει το σύνολο.

Και βεβαίως, αν ίσχυαν οι μωρολογίες του χρήστη Δήκτη, θα έπρεπε να δεχτούμε ότι ο Χρυσόστομος βλαστημά τον Θεό, διότι τον φόνο τον θεωρεί έργο του πονηρού:
"Ώσπερ αρχηγός της κακίας αυτός αν είη ο την κακίαν τεκών και αρχηγός φόνου ο τον φόνον πρώτος εισαγαγών, ούτω και αρχηγός της ζωής ο παρ' εαυτού την ζωήν έχων" (PG 60,78).

Όμως, όπως και η Ορθοδοξία, έτσι και ο Χρυσόστομος, δεν αποδέχεται την ευθύνη του Θεού για τα κακά του κόσμου και έτσι μας δίνει μια ερμηνευτική απάντηση στα ζητήματα ηθικής:

"Αν όλοι αγαπούσαν και αγαπιόντουσαν, λέει ο Ιωάννης, κανείς δε θα μπορούσε να αδικήσει κανέναν, αλλά και φόνοι και μάχες και πόλεμοι και επαναστάσεις και πλεονεξίες και όλα γενικώς τα κακά θα αφανίζονταν, και το όνομα της κακίας θα ήταν άγνωστο" (PG 61, 271).

Κάθε τι το κακό λοιπόν, έχει πηγή του τον Πονηρό και τον άνθρωπο. Διότι από τον άνθρωπο και το αυτεξούσιό του εξαρτάται να σταματήσουν οι σκοτωμοί ("Αν όλοι αγαπούσαν και αγαπιόντουσαν"), και αυτό λέει πολλά για την σημασία κάποιων ανθρωποπαθών εκφράσεων της Π.Δ.

Άρα, αυτό που κάνει ο χρήστης Δήκτης είναι παιδιάστικης Α-σοβαρότητας και παραβίαση του θεμελιώδους ερμηνευτικού νόμου που μας περιγράφει ο καθ. Σταύρος Καλαντζάκης. ("Εισαγωγή στην Παλαιά Διαθήκη", 2006, σελ. 84):

"Αφ' εαυτής η Παλαιά δε δύναται να χρησιμοποιηθεί, παρά μόνο σε συνάφεια με την Καινή, η οποία κατέχει την πληρότητα της θείας Αποκαλύψεως. Γι' αυτό και οι παραπομπές αδιακρίτως σε παλαιοδιαθηκικά χωρία, που άπτονται κυρίως ζητημάτων πίστεως και ηθικής δεν επιτρέπεται, αν αυτά δε σχετίζονται με τα παράλληλά τους καινοδιαθηκικά. Διότι αυτό παραβλάπτει το γνήσιο πνεύμα της χριστιανικής διδασκαλίας".

Όταν λοιπόν οι αναγνώστες πέσουν σε μία τέτοια κλασική περίπτωση όπου οι αθεο-παγανιστές επικαλούνται εδάφια της Π.Δ. από νόμους που για τους Χριστιανούς δεν ισχύουν, οφείλουν να τους θυμίζουν ότι για όλα αυτά μπορούν να απευθύνονται κάλλιστα στους Εβραίους, οι οποίοι δεν αποδέχονται την Καινή Διαθήκη για την οποία ο Χρυσόστομος λέει:

"Ουδέ γαρ ίνα αποκτείνη ημάς και εξαγάγη της παρούσης ζωής ήλθεν ο Χριστός" (PG 61, 618)

Και πάλι όμως, το να μιλούν οι σφαγείς, οι δολοφόνοι, οι μανιακοί εκτελεστές του αθεϊσμού για "κακές νομοθεσίες", είναι από μόνο του τόσο γελοίο που δείχνει και το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν. Διότι οι άθεοι δεν μπορούν να είναι κατήγοροι διότι είναι κατηγορούμενοι και οφείλουν πολλές συγγνώμες στην ανθρωπότητα για την εγκληματική λαίλαπα του αθεϊσμού.

Νομίζω το έχουμε αποδείξει περίτρανα, συντρίβοντας τα επιχειρήματα του χρήστη Δήκτη ο οποίος παραμένει αμετανόητος, ότι απέναντι σε αυτούς, ο διάλογος περισσεύει και το επιχείρημα οφείλει να είναι ένα και μόνο:

Αφού κάποιοι από αυτούς δεν έχουν σκοπό να αλλάξουν εκτός αν τους φωτίσει ο Θεός, δεν πρόκειται να ανεχτούμε το δικαστικό υφάκι από ανθρώπους που η πίστη τους στον αθεϊσμό και στον πόλεμο κατά των θρησκειών και του Χριστιανισμού έφερε μια γιγάντια παρακμή, ένα τεράστιο φονικό κύμα, έναν ατέλειωτο ωκεανό αίματος και θρήνου στον πλανήτη και μάλιστα στην εποχή της "προόδου" και της "επιστήμης" του 20ου αιώνα...

Το σφαγιαστικό καθεστώς του αθεϊσμού, τους στερεί το δικαίωμα να παριστάνουν την "αθώα περιστερά"...


[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

Ανώνυμος είπε...

Αργεί πολύ το ψυχογράφημα του Δήκτη...

Τι στο καλό... Μια βδομάδα έχει που το ζήτησε ο Τ... που είναι... έπρεπε να είχε ήδη βγει.


ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ

Ονήσιμος Ελευθεριάδης είπε...

Τα εγκλήματα των ΑΘΕΩΝ χαρακτηρίζονται από απίστευτη βαναυσότητα,
ανθρώπινος νους είναι αδύνατον να χωρέσει, και να αντέξει αυτά που έκαναν
αυτά τα ανθρωπόμορφα τέρατα της κολάσεως, σε απλούς καλοκάγαθους, και
τίμιους Ιερείς, αλλά και σε εκατοντάδες χιλιάδες Ορθοδόξων Χριστιανών.

Διαβάστε το μαρτύριο του Ιερέως ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΚΕΛΕΠΟΥΡΗ, και αν αντέξετε
αυτά που θα διαβάσετε, απαντήστε στον εαυτό σας, αν έχετε ακούσει μεγαλύτερη
θηριωδία από αυτή των ΑΘΕΩΝ τεράτων της κολάσεως.


Το μαρτύριο του ιερέα ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΚΕΛΕΠΟΥΡΗ

Eις το ορεινό χωριό ΑΕΤΟΣ Ξηρομερίου, το οποίον είναι κτισμένο σαν πραγματική αετοφωλιά εις τα γυμνά βράχια με τους 900 περίπου κατοίκους του, γεννήθηκε το 1895 ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΕΛΕΠΟΥΡΗΣ. Από μαθητής του Δημοτικού Σχολείου εξέφρασε την επιθυμία να αφοσιωθή εις την εκκλησία. Η οικογένεια του δεν του έφερε αντίρρησι. Έτσι έγινε παπάς. Ο παπά - Αναστάσης δημιούργησε μιά πολύ καλή οικογένεια. Η πρεσβυτέρα υπέροχη χριστιανή, όπως το ίδιο και τα έξη παιδιά τους, τέσσερα αγόρια και δύο κορίτσια, όλα ανήλικα την εποχή εκείνη της ξενικής κατοχής. Ο παπά - Αναστάσης με την πρεσβυτέρα ήταν πρότυπο οικογενείας. Ζούσαν χριστιανικά και ποτέ δεν παραμελούσαν τα εκκλησιαστικά τους καθήκοντα. Ο ιερεύς, έντιμος, ηθικών αρχών, ειλικρινής, συνειδητός και απόλυτα αφοσιωμένος στις Ελληνοχριστιανικές παραδόσεις μας. Υπήρξε φλογερός πατριώτης. Διά τούτο πολλάκις παρατηρούσε τους άθεους, ασεβείς κομμουνιστάς, συμβουλεύοντάς τους πατρικά, στοργικά, σαν καλός ποιμενάρχης. Η εθνική του τοποθέτησις, ο θρησκευτικός και ιδεολογικός του αγώνας, ήσαν εμπόδια για τους κομμουνιστάς. Έτσι απεφάσισαν να τον εξοντώσουν.

Την εποχή εκείνη εφημέρευε εις το παραθαλάσσιο χωριό Σπάρτο του Ξηρόμερου, με τους φιλήσυχους γεωργοκτηνοτρόφους κατοίκους του. Την 1η Ιουνίου 1944, μετά την Θεία Λειτουργία, που ετέλεσε εις τό εξωκκλήσι της ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ, επιστρέφοντας στο σπίτι του ο σεμνός ιερέας, συνελήφθη καθ' οδόν από τον πλέον αιμοβόρο εγκληματικό καπετάνιο του ΕΛΑΣ, Διονύσιο Κατσιγιάννη. Παρά τις διαμαρτυρίες του, οδηγήθηκε βάναυσα από κατσικόδρομους και σύδενδρα στο στρατόπεδο συγκεντρώσεως εθνικιστών πατριωτών του χωρίου Κομπωτή Ξηρομέρου. Εκεί, οι άνανδροι βασανισταί του, επί πέντε συνεχείς ημέρες τον υπέβαλαν εις τα πλέον απάνθρωπα, μεσαιωνικά βασανιστήρια. Επί πλέον του έβγαλαν με τανάλιες τα νύχια από πόδια και χέρια. Οι πόνοι ήσαν αφόρητοι, το αίμα έρρεε από τις πληγές του, ενώ οι οιμωγές και τα βογγητά του ακούγονταν τραγικός αντίλαλος σε μεγάλη απόστασι της περιοχής. Οι απαίσιοι ερυθροί καννίβαλοι του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, γιά να διασκεδάσουν ακόμη περισσότερο το φρικτό κατάντημα του, εσκέφθησαν κάτι το σατανικό. Μετά τα βασανιστήρια που υπέστη, του είπαν οτι είναι ελεύθερος να φύγη γιά να επιστρέψη σπίτι του.

Ο κακότυχος παπά - Αναστάσης, στην αξιοθρήνητη κατάσταση του με χαίνουσες και αιμορραγούσες τις πληγές του σε πόδια και χέρια, πίστεψε ο άμοιρος τους δόλιους βασανιστάς του και παρά το τραγικό του κατάντημα, ξεκίνησε να πάη στην οικογένεια του, γιά να παύση και το δικό τους ψυχικό μαρτύριο. Μετά την αναχώρηση του από την Κομπωτή στάθμευσε γιά λίγο στην αγροτική κατοικία του Θωμά Παπαϊωάννου, καταγωμένου από την Κομπωτή, όπου και του προσεφέρθη φαγητό. Οι αδίστακτοι δήμιοι του τον περιέπαιζαν με την δήθεν φιλεύσπλαχνη απόφαση τους να τον αφήσουν ελεύθερο. Όμως την ώρα του φαγητού κάποιος του φώναξε να βγή έξω από την αγροικία. Ο ταλαίπωρος Ιερέας κατάλαβε. Κύτταξε τον αγρότη και του είπε με πνιγμένο αναστεναγμό: «Θωμά ήλθε το τέλος μου. Ο Θεός άς συγχωρήση και αυτούς κι' εμένα».



ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

Ονήσιμος Ελευθεριάδης είπε...

Το μαρτύριο του ιερέα ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΚΕΛΕΠΟΥΡΗ

Σηκώθηκε, βγήκε έξω από την αγροικία και προχώρησε... Ξαφνικά μερικοί συμμορίτες πετάχθηκαν από τους κρυψώνες τους και τον συνέλαβαν με την κατηγορία οτι δήθεν δραπέτευσε από το στρατόπεδο της Κομπωτής. Μάλιστα ο Κωνσταντίνος Μήτσης, ένας σεσημασμένος εγκληματίας και αφάνταστα σκληρός στην μορφή και στην ψυχή, γνωστός κομμουνιστής από το χωριό «ΑΧΥΡΩΝ ή ΑΧΥΡΑ», ο οποίος κατά το παρελθόν κατεδικάσθη δι' αξιόποινες πράξεις και εξέτισε διάφορες ποινές σε εγκληματικές φυλακές και ο οποίος κατά την περίοδο εκείνη της τρομοκρατίας, της βίας και του εγκλήματος της επάρατης κατοχής εξετέλεσε εν ψυχρώ περισσότερους των 60 Ελλήνων πατριωτών, ευρίσκετο επικεφαλής των αγροίκων εκείνων συντρόφων του, άρπαξαν, έδεσαν τον παπά-Αναστάση και κακήν κακώς τον οδήγησαν στην τοποθεσία ΓΟΥΣΙ που απέχει περί τα δύο χιλιόμετρα από τό χωριό TPΥΦΟΣ Ξηρομέρου Βονίτσης. Ήταν περίπου 7η απογευματινή της 5ης προς 6ην Ιουνίου 1944. Στην τοποθεσία αυτή οι αγροίκοι του ΕΑΜ βασανισταί του, τον υπέβαλαν σε νέα φρικτότερα μαρτύρια.

Αφού του έδεσαν πίσω στην πλάτη με καλώδια τα χέρια του, με τανάλια του ξερρίζωσαν τα δόντια, απολαμβάνοντες οι καννίβαλοι με σαδιστική ικανοποίησι το φρικτό μαρτύριο του δύσμοιρου ιερέως. Του εξώρρυξαν τα μάτια, του απέκοψαν τα αυτιά, του τραβούσαν βασανιστικά, απάνθρωπα, τα απόκρυφα μέλη του σώματος του και τελικά του τα απέκοψαν, ενώ βωμολοχούσαν και γελούσαν τα απαίσια αυτά κτήνη σαρκαστικά. Οι θρήνοι του από τους αφόρητους πόνους ήταν τόσο οδυνηροί, ώστε ο ανατριχιαστικός αντίλαλος τους που δονούσε την άγρια γύρω περιοχή ακούγονταν πένθιμος, καταθλιπτικός, εφιαλτικός, σε μεγάλη απόστασι, από την τοποθεσία του φρικτού μαρτυρίου του.
Μετά τα τόσο πρωτόγονα, απάνθρωπα αυτά βασανιστήρια, τον περιέλουσαν με πετρέλαιο, τον έρριξαν σε ασβεστοκάμινο και τον έκαψαν ζωντανό.

Τα εφιαλτικά, απάνθρωπα μαρτύρια και τον τραγικό θάνατο του καλοκάγαθου άγιου ιερέως ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΚΕΛΕΠΟΥΡΗ, παρακολούθησε τυχαία η χήρα ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΛΑΜΠΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΕΛΟΥ, η οποία έπαθε τέτοιο νευροψυχικό κλονισμό, ώστε επιστρέφοντας στο χωριό Τρύφου, αφού τα αφηγήθηκε με λυγμούς που συνεκλόνιζαν το κορμί της, ενώ τα δάκρυα της μούσκευαν το συσπασμένο από τον πόνο πελιδνό πρόσωπο της, πέθανε από συγκοπή καρδιάς από την τόσο εφιαλτική εκείνη τραγωδία που αντίκρυσε, που έζησε.

Αυτό το τραγικό τέλος είχε ένας ακόμη εθνομάρτυς, λαμπρός Ιερέας, ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΕΛΕΠΟΥΡΗΣ, θύμα και αυτός των αρνησιπάτριδων, ειδεχθών εγκληματιών της Φυλής μας κομμουνιστοσυμμοριτών, διότι ήταν αφοσιωμένος εις τα ακατάλυτα Ιδεώδη της Φυλής μας και πιστός υπηρέτης του ΚΥΡΙΟΥ και της Ιερής Εκκλησίας μας.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς, και πολλοί δικοί μας συμπατριώτες είχαν δάσκαλό τους στα βασανιστήρια το ανθρωπόμορφο τέρας Ιωσήφ Στάλιν...

//////

Το ψυχογράφημα του συγκεκριμένου θέλει ειδικά μηχανήματα και πρέπει να γίνει παραγγελία, οπότε, όσο να' ναι, καθυστερεί κάπως...


[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

Ανώνυμος είπε...

@ Η καταδίκη του φόνου από τον Χρυσόστομο είναι απόλυτη @

Όχι όμως ο φόνος που γίνεται “κατά γνώμην Θεού”, όπως λέει ο Χρυσόστομος.
Μήπως δεν ξέρεις να διαβάζεις;

«Καν φονεύση τις κατά γνώμην του Θεού, φιλανθρωπίας απάσης βελτίων εστίν ο φόνος»
(Λόγοι Κατά Ιουδαίων, Λόγος Δ’, α’).

«Ο γουν Φινεές δύο φόνους εργασάμενος εν μια καιρού ροπή, και άνδρα μετά γυναικός ανελών, ιερωσύνη τιμάται, ούτως ου μόνον ουκ εμόλυνε την χείρα τω αίματι, αλλά και καθαρωτέραν ειργάσατο.»
(Λόγοι Κατά Ιουδαίων, Λόγος Δ’, β’).



@ Άρα, ακόμα και αν θέλουν να βαφτίζουν "φόνο" την θανατική καταδίκη που προβλέπεται στο ιουδαϊκό θεοκρατικό καθεστώς… @

Συγγνώμη αλλά η θανατική καταδίκη δεν προβλεπόταν στο Ιουδαϊκό θεοκρατικό καθεστώς. Προβλεπόταν από το λόγο και τις εντολές του Θεού σας, που δόθηκαν στους Ισραηλίτες. Όπου δεν σας βολεύει η Π.Δ. παύει να είναι λόγος του Θεού και γίνεται κώδικας του “Ιουδαϊκού θεοκρατικού καθεστώτος”; Ακόμα και αυτό το Ιουδαϊκό θεοκρατικό καθεστώς, δομήθηκε και συγκροτήθηκε σύμφωνα με τις εντολές του θεού.


@ Επικαλούνται λοιπόν είτε νομοθεσίες του Δευτερονομίου, είτε άλλα περιστατικά όπως αυτό του Φινεέ για να μιλήσουν για το "ήθος" της Ορθοδοξίας. @

Μα αν δεν κάνω λάθος, ο φονιάς Φινεές είναι άγιος για την Ορθοδοξία η οποία τιμά τη μνήμη του στις 2/9.


@ να μας πει ότι ο φόνος ευλογείται στην Ορθοδοξία @

Δεν είπα κάτι τέτοιο. Είπα αυτό που λέει ο Χρυσόστομος, «Καν φονεύση τις κατά γνώμην του Θεού, φιλανθρωπίας απάσης βελτίων εστίν ο φόνος».
Αισχρό και σοκαριστικό, πράγματι.


@ .Ο ισραηλίτης φέρνει την φιλενάδα του την ειδωλολάτρισσα και μπαίνουν μέσα στη Σκηνή του Μαρτυρίου. Αν μάλιστα δούμε τις ερμηνείες των Πατέρων, όπου ο Γρ. Νύσσης χαρακτηρίζει ως "πόρνο" τον ισραηλίτη και ο Ισίδωρος Πηλουσιώτης αναφέρει ότι το ζευγάρι πόρνευε, και συνδυάσουμε μια αναφορά του Αριθμ. 25,8 στην "μήτρα" της γυναίκας, μπορούμε να υποθέσουμε πως ο ισραηλίτης με την γυναίκα είχαν εμπλακεί σε σεξουαλικές πράξεις μέσα στην Σκηνή του Μαρτυρίου! @

Μπορείς να υποθέσεις ότι θέλεις. Άφησε τη φαντασία σου ελεύθερη. Μπορείς να υποθέσεις οτιδήποτε προκειμένου να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα.
Όμως αυτό που μας ενδιαφέρει είναι τι γράφει η Π.Δ. Και αυτό που γράφει είναι ότι «άνθρωπος των υιών Ισραήλ ελθών, προσήγαγε τον αδελφόν αυτού προς την Μαδιανίτιν εναντίον Μωϋσή και εναντίον πάσης συναγωγής υιών Ισραήλ, αυτοί δε έκλαιον παρά την θύραν της σκηνής του μαρτυρίου».
Ο Φινεές σκότωσε ένα ζευγάρι που έκλαιγε ενώπιον της συναγωγής. Ήδη βέβαια είχαν θανατωθεί 24.000 Ισραηλίτες. Οι σεξουαλικές πράξεις μέσα στη σκηνή του Μαρτυρίου είναι στη φαντασία σας και μόνο. Κατανοητό βέβαια πως οι Πατέρες έπρεπε να βρουν κάποια ελαφρυντικά για τον δολοφόνο με το σειρομάστη. Ίσως βρείτε και για τον δολοφόνο με το πριόνι.


Ονήσιμος: @ Τα εγκλήματα των ΑΘΕΩΝ χαρακτηρίζονται από απίστευτη βαναυσότητα,
ανθρώπινος νους είναι αδύνατον να χωρέσει, και να αντέξει αυτά που έκαναν
αυτά τα ανθρωπόμορφα τέρατα της κολάσεως
@

Δεν αντιλέγω. Ο Χίτλερ πάντως δεν ήταν άθεος. Ούτε οι Waffen - SS.

Δήκτης.

Ανώνυμος είπε...

Οι απόψεις σου χρήστη Δήκτη λίγο με απασχολούν και τα τερτίπια σου για τον Χρυσόστομο επίσης.

Η καταδίκη του φόνου από τον άγ. Ιωάννη χωρίς καμία υποσημείωση είναι δεδομένη. Άρα, η αναφορά του δεν μπορεί παρά να εκληφθεί ως ρητορικό σχήμα, ή αν αφορά τον Φινεές, σχετίζεται απολύτως με τα γεγονότα της Π.Δ.

Όμως, επειδή η θητεία σου στις σέκτες των προτεσταντών σου έχει βάλει παρωπίδες, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι το κύρος του ο Χρυσόστομος και όλοι οι Πατέρες το αντλούν από την Εκκλησία και ποτέ το αντίστροφο.

Είναι λοιπόν δεδομένο ότι ακόμα και
αν μια άρρωστη νοοτροπία όπως αυτή που εκφράζεις δεν επιθυμεί να συμφωνήσει στο αυτονόητο, τότε και πάλι δεν ωφελείσαι σε τίποτα: αν πράγματι για σένα ο Χρυσόστομος έχει την θέση αυτή, τότε αυτή είναι μια θέση που δεν εγκρίνεται από την Εκκλησία. Είναι απλό.

Το γεγονός ότι κάποιο πρόσωπο της Π.Δ. γίνεται αποδεκτό ως άγιος, αυτό δεν σημαίνει ούτε πως η Εκκλησία αποδέχεται τις πρακτικές της Π.Δ. που δεν έχουν αντίστοιχο με την Κ.Δ. ούτε αποδέχεται τις πράξεις που είναι ασύμβατες με το Ευαγγέλιο. Το ίδιο ισχύει π.χ. για τον φόνο του Αιγυπτίου από τον Μωυσή.

Και βεβαίως, ήδη σου παρουσίασα τη θέση του Χρυσοστόμου ότι όλες οι πράξεις που οδηγούν σε βία, έχουν ρίζα όχι τον Θεό φυσικά, αλλά τον άνθρωπο. Γι' αυτό ακριβώς η θανατική ποινή προβλεπόταν από το θεοκρατικό καθεστώς.

Οπότε σε χαιρετώ και επ' αυτού.

Μην λες λοιπόν ό,τι σου κατεβαίνει, πράγμα που βεβαίως αποτελεί μια φρούδα ελπίδα από μέρους μου, καθώς ουδέποτε κατάφερες εδώ μέσα να κάνεις κάτι διαφορετικό.

Για παράδειγμα, η γελοιότητα των επιχειρημάτων που έχουμε ακούσει εδώ από εσένα, φτάνει στο σημείο να μιλά για κάλτσες, παπούτσια ή κουβέρτες που έχουν ψυχή και πάνε στον Άδη.

και καθώς έχεις πιαστεί να διαπράττεις τις μεγαλύτερες απάτες εδώ, ενώπιον όλων. Θυμίζω τις απανωτές παραχαράξεις που διέπραξες στην "Εκκλησιαστική Αλήθεια" για να βγεις "λάδι". Άσε λοιπόν τους Πατέρες και τα ελαφρυντικά, και κοίτα στον καθρέφτη σου.

Ο Χίτλερ πρέσβευε ακριβώς τα ίδια με σένα ως προς τον αντιχριστιανισμό του, και μισούσε θανάσιμα τον Χριστιανισμό ακριβώς γιατί τον θεωρούσε ως απόρροια του μισητού γι' αυτόν ιουδαϊσμού.

Βλέπεις λοιπόν πόσο ισχυρές είναι οι συγγένειές σου με όλως των ειδών τους εγκληματίες...


[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

Ονήσιμος Ελευθεριάδης είπε...

Τα απάνθρωπα εγκλήματα, των ΑΘΕΩΝ.

Οι ΑΘΕΟΙ διέπραξαν τις χειρότερες θηριωδίες, που δεν χωράει ανθρώπινος νους.

Μια επανάσταση αδιαχώριστη από την τρομοκρατία (1927-1946)


Όταν, τον Ιανουάριο του 1928, οι κάτοικοι ενός χωριού της Κόκκινης Σημαίας είδαν να φτάνει μια ομάδα στρατού κραδαίνοντας το άλικο φλάμπουρο, συντάχθηκαν με ενθουσιασμό με ένα από τα πρώτα κινεζικά «σοβιέτ», αυτό του Χάι-Λου-Φενγκ. το οποίο διοικούσε ο Πενγκ Πάι. Οι κομμουνιστές αρέσκονταν στο διφορούμενο, αλλά ήξεραν να υποδαυλίζουν με το λόγο τους τα τοπικά μίση και, τελικά, αξιοποιώντας τη συνεκτικότητα του μηνύματος τους, να τα σφετερίζονται για τους δικούς τους σκοπούς, ενώ ταυτόχρονα παραχωρούσαν στους νεοφώτιστους οπαδούς τους το ελεύθερο να ικανοποιούν τις πιο ποταπές παρορμήσεις τους. Έτσι, σαράντα ή πενήντα χρόνια νωρίτερα, υπήρξε, κατά τη διάρκεια μερικών μηνών του 1927-1928, ένα είδος προαναγγελίας των χειρότερων στιγμών της Πολιτιστικής Επανάστασης και του καθεστώτος των Ερυθρών Χμερ.

Από το 1922, το κίνημα είχε προετοιμαστεί με την έντονη δραστηριότητα την οποία είχαν αναλάβει τα αγροτικά συνδικάτα και στη συνέχεια το ΚΚ, και είχε καταλήξει σε μια ισχυρή πόλωση μεταξύ «φτωχών χωρικών» και «γαιοκτημόνων» οι οποίοι καταγγέλλονταν ακούραστα, ενώ ούτε οι παραδοσιακές συγκρούσεις ούτε η κοινωνική πραγματικότητα δικαιολογούσαν αυτόν το διαχωρισμό. Όμως η παραγραφή των χρεών και η ακύρωση των αγροτικών μισθωμάτων εξασφάλιζαν στο σοβιέτ πλατιά υποστήριξη.

Ο Πενγκ Πάι επωφελήθηκε για να εγκαθιδρύσει ένα καθεστώς «δημοκρατικής τρομοκρατίας»: Ο λαός προσκαλούνταν να παραβρεθεί στις δημόσιες δίκες των «αντεπαναστατών», οι οποίοι σχεδόν πανομοιότυπα καταδικάζονταν σε θάνατο- παρακολουθούσαν τις εκτελέσεις, φωνάζοντας «θάνατος, θάνατος» και παροτρύνοντας τους Ερυθροφρουρούς που ασχολούνταν με τον σταδιακό τεμαχισμό του θύματος· συχνά έψηναν τα κομμάτια του και τα έτρωγαν ή υποχρέωναν την οικογένεια του θύματος να τα φάει, μπροστά στα μάτια του καταδικασμένου ο οποίος ζούσε ακόμη. Ήταν όλοι καλεσμένοι στα τσιμπούσια όπου μοιραζόταν το συκώτι και η καρδιά τού πάλαι ποτέ ιδιοκτήτη και στις συνελεύσεις όπου ο ρήτορας μιλούσε μπροστά σε μια σειρά από παλούκια στα οποία ήταν μπηγμένα κεφάλια πρόσφατα κομμένα. Αυτή η γοητεία ενός εκδικητικού κανιβαλισμού, που θα ξαναβρούμε στην Καμπότζη του Πολ Ποτ, και ο οποίος αντιστοιχούσε σε ένα πολύ παλιό αρχέτυπο διαδεδομένο πλατιά στην ανατολική Ασία, εμφανιζόταν συχνά σε στιγμές; παροξυσμού της κινεζικής ιστορίας. Έτσι σε μια εποχή ξένων επεμβάσεων, το 613.

Ο αυτοκράτορας Γιανγκ (δυναστεία Σουέι) εκδικήθηκε κάποιον επαναστάτη καταδιώκοντας ακόμη και τους πιο μακρινούς συγγενείς του: «Οι πιο σκληρά τιμωρημένοι έπρεπε να υποστούν τις τιμωρίες του τεμαχισμού σε τέσσερα μέρη και της έκθεσης της κεφαλής πάνω σε ένα κοντάρι ή τους κομμάτιαζαν, τους τρυπούσαν με βέλη. Ο αυτοκράτορας διέταξε τους μεγάλους αξιωματούχους να καταβροχθίσουν κομμάτι-κομμάτι το κρέας των θυμάτων». Ο μεγάλος συγγραφέας Λου Σουν, θαυμαστής του κομμουνισμού σε μια στιγμή που ο τελευταίος δεν ταυτιζόταν με τον εθνικισμό και τον αντι-δυτικισμό, έγραψε: «Οι Κινέζοι είναι κανίβαλοι»... Λιγότερο δημοφιλείς από αυτά τα αιματηρά όργια ήταν οι ακρότητες των Ερυθροφρουρών, το 1927, στους ναούς και σε βάρος των ταοϊστών ιερέων-μάγων: οι πιστοί έβαφαν κόκκινα τα αγάλματα σε μια προσπάθεια να τα προστατεύσουν, και ο Πενγκ Πάι άρχισε να απολαμβάνει τα πρώτα σημάδια μιας θεοποίησης. 50.000 άτομα, μεταξύ των οποίων πολλοί φτωχοί, εγκατέλειψαν την περιοχή κατά τη διάρκεια των τεσσάρων μηνών της κυριαρχίας του σοβιέτ.

Ο Πενγκ Πάι (εκτελέστηκε το 1931) ήταν ο πραγματικός πρωτεργάτης του αγροτικού και στρατιωτικοποιημένου κομμουνισμού, λύση την οποία υιοθέτησε αμέσως ο Μάο Τσε Τουνγκ (αγροτικής καταγωγής και αυτός), στέλεχος του ΚΚΚ, λίγο περιθωριακό μέχρι τότε, ο οποίος και τον θεωρητικοποίησε στο περίφημο βιβλίο του Αναφορά για το αγροτικό κίνημα στο Χουνάν (1927)...

Ανώνυμος είπε...

«Ούτω γίνεται πολλάκις ο θυμός αγαθών πράξεων υπηρέτης» λέει ο Μ. Βασίλειος στην Ομιλία του “Κατά οργιζομένων”. Και “αγαθές πράξεις” εννοεί το διπλό φονικό που διέπραξε ο Φινεές, τη σφαγή 450 ιερέων από τον Ηλία και τη θανάτωση του βασιλιά Αγάγ από τον Σαμουήλ. “Αγαθές πράξεις”.

Θα έλεγα πως ο Χίτλερ είχε τουλάχιστον ένα κοινό με τον χριστιανισμό, το μίσος για τον Ιουδαϊσμό και τους εβραίους. Και για τους ομοφυλόφιλους επίσης, και για τους κομμουνιστές. Οι ηγούμενοι του Αγίου Όρους πανηγύριζαν έξαλλα την επίθεσή του κατά της ΕΣΣΔ.

Gott mit uns (Ο Θεός μαζί μας) έγραφαν οι αγκράφες στις ζώνες του γερμανικού στρατού. Ο όρκος που έδιναν οι στρατιώτες της Wehrmacht, όσο και αυτός που έδιναν οι “φριχτοί εγκληματίες πολέμου, οι βιαστές, οι ανελέητοι σφαγείς, οι κατά συρροή δολοφόνοι, τα ανθρωπόμορφα κτήνη, τα μέλη των SS” χαρακτηριζόταν από την επίκληση στον Θεό. Τον Θεό των Γερμανών χριστιανών. Άλλωστε ο Χίτλερ, μεγάλωσε ως Καθολικός και πήγε σε μοναστηριακό σχολείο.

Ισχυρή συγγένεια με εγκληματίες τέτοιου διαμετρήματος γνωρίζω αυτήν των ηγουμένων του Αγίου Όρους που ευχήθηκαν νίκες και μακροημέρευση στον Χίτλερ και εξέφρασαν την επιθυμία τους να τεθούν υπό την προστασία του ώστε να γλιτώσουν από τους Βούλγαρους ...ορθοδόξους, καθώς και αυτήν της Ορθοδοξίας με τον εκτυφλωτή 14.000 (ορθόδοξων παρακαλώ) Βουλγάρων “στασιαστών”, γνωστό ως εξολοθρευτή Βουλγάρων (Βουλγαροκτόνο). Πώς λέμε κατσαριδοκτόνο; Κάπως έτσι. Σε μια εικόνα του μάλιστα, φέρει φωτοστέφανο, πλαισιώνεται από αγίους και δέχεται τα σύμβολα της εξουσίας του από τον Χριστό και τους αρχαγγέλους.
Κανένας βέβαια εγκληματίας δεν προσεγγίζει ούτε στο απειροελάχιστο τον κορυφαίο εγκληματία και ύψιστο Θεό Σαβαώθ παντοκράτορα, όπως μας συστήθηκε μέσα από την Π.Δ.


Δήκτης.

Ονήσιμος Ελευθεριάδης είπε...

Ένας άθεος, απλώς δεν έχει πεισθεί για την ύπαρξη του Θεού. Όμως δεν τρέφει καμία εμπάθεια για όσους πιστεύουν, ή για τα σεβάσματά τους. Δεν δογματίζει για τη μη ύπαρξη του Θεού. Απλώς ο ίδιος δεν έχει πεισθεί, και είναι ανοιχτός σε κάθε λογίκευση, χωρίς παρωπίδες και εμμονές. Ο άνθρωπος αυτός, ουσιαστικά ταυτίζεται με τον Εμπειρικό Αγνωστικιστή, και μόνο οι λέξεις διαφέρουν.

Από την άλλη, ένας αθεϊστής είναι δογματικός στις απόψεις του ότι δεν υπάρχει Θεός. Το αποκλείει με βεβαιότητα, και με θρησκευτικό ζήλο. Ο άνθρωπος αυτός θρησκεύει μια αντίθετη θρησκεία από την πίστη. Η φιλοσοφία του καταντά θρησκεία, στο βαθμό που ο δογματισμός του απολυτοποιείται και τον ωθεί σε ανάλογους επηρεασμούς της ζωής του.

Ο Αντιχριστιανός όμως, είναι κάτι διαφορετικό. Αν και συχνά εμφανίζεται ως "άθεος", ή "αθεϊστής", (και έτσι θέλει να εμφανίζεται), στην πραγματικότητα αυτό που τον ωθεί στις ενέργειές του, δεν είναι ούτε η απιστία, ούτε η πίστη σε κάτι, ούτε ο δογματισμός πως δεν υπάρχει Θεός. Η κινητήρια δύναμη που τον ωθεί, είναι ΤΟ ΜΙΣΟΣ κατά του Χριστιανισμού, και ευρύτερα ενάντια σε ό,τι έχει σχέση με αυτόν.

Κατ' αρχήν, αν οι Αντιχριστιανοί ήταν άθεοι, δεν θα είχαν μίσος. Θα είχαν ουδέτερα συναισθήματα, όχι μόνο στην πίστη του Χριστιανικού, αλλά και άλλων "θεών". Ή αν ήταν αθεϊστές όπως ισχυρίζονται, θα αρνούνταν κάθε είδος "θεού", οποιασδήποτε θρησκείας, ή θα έτρεφαν μίσος εξ ίσου για κάθε είδος "θεού", ανεξαρτήτως θρησκείας. Όταν όμως παρατηρούμε, να γίνεται μια άνιση επίθεση ενάντια ΕΙΔΙΚΑ σε οτιδήποτε έχει σχέση με τον Χριστιανισμό, και να ξεχνιούνται, ή ακόμα και να "λιβανίζονται" "θεοί" άλλων θρησκειών από αυτούς, εδώ είναι εμφανές ότι κάτι άλλο συμβαίνει, και πως οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι ιδεολόγοι, αλλά εμπαθείς.

Ανώνυμος είπε...

Τα εκατό εκατομμύρια σφαγμένων μέσα σε 80 χρόνια, είναι το δικό σας αξεπέραστο πρωτάθλημα sthn istor;ia χρήστη Δήκτη...

Όσο για τον Χίτλερ, εκτός των χιλιοειπωμένων και γελοίων επιχειρημάτων που αντιγράφεις από το διαδίκτυο, είσαι τόσο άσχετος που παραβλέπεις τα εξής:

Τα αμέτρητα ποτάμια αίματος που έτρεξαν από τις σφαγές της Ορθόδοξης Εκκλησίας με τον Λένιν, τον Τρότσκι και τον Στάλιν στην εξουσία, δικαιολογούν σε φυσιολογικούς ανθρώπους κάθε είδους χαράς όταν έρθει η στιγμή που πιστεύεις ότι καταλύεται η εξουσία τους και εσύ μιλάς για τους Αγιορίτες;!

Μάλιστα, ξέρουμε καλά ότι στον στρατό του Χίτλερ είχαν καταταχτεί ΡΩΣΣΟΙ, και στα SS βλέπουμε μεγάλο αριθμό Ουκρανών πράγμα ανερμήνευτο για όσους δεν ξέρουν το ζωώδες παρελθόν του αθεϊσμού που πρεσβεύεις. Οι ίδιοι οι Ρώσοι δηλ. δείχνουν την κτηνωδία του αθεϊστικού καθεστώτος όταν αρχικά τάχτηκαν με τον Χίτλερ.

Το τι είδους κτήνος ήταν ο Χίτλερ φάνηκε πολύ μετά και βεβαίως όταν είδαν ότι και αυτός ήταν εξίσου ζώο με όσους πρέσβευαν τον αθεϊσμό και τον αντιχριστιανισμό, τότε αναγκαστικά, πολέμησαν στο πλευρό του Στάλιν.

Εξυπνάκια άσχετε...

[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

Ανώνυμος είπε...

Είναι στατιστικώς διαπιστωμένο, πως οι φανατικοί υπέρμαχοι του χριστιανισμού, σχεδόν πάντα ταυτίζονται με ό,τι πιο εκτρωματικό και απάνθρωπο έχει ξεράσει η ανθρώπινη Ιστορία. Οι πιο συχνά εκκλησιαζόμενοι και οι πιο συχνά επκαλούμενοι τον Θεό και την Αγία Γραφή, υπερασπίστηκαν με λύσσα τον θεσμό της δουλείας και των ρατσιστικών διακρίσεων στην αμερικάνικη ήπειρο. Οι ζηλωτές της Ορθοδοξίας στην Ελλάδα, υπήρξαν υποστηρικτές της χούντας, ρουφιάνοι, συνεργάτες των Γερμανών και έτρεφαν συμπάθεια αν όχι και θαυμασμό για τον Φύρερ. Ένα δυο παραστρατήματα αν δεν είχε κάνει, θα κοσμούσε η φωτογραφία του τους ναούς της Ορθοδοξίας όπως κοσμεί ακόμη και σήμερα αίθουσα μονής του Αγίου Όρους. Ευτυχώς οι σημερινοί νέοι γυρίζουν την πλάτη σ’ αυτό το μεσαιωνικό βυζαντινοτραφές ζωντανό (προς το παρόν) απολίθωμα. Δικαιολογημένο και το παράπονο του συγγραφέα σχετικού άρθρου.

Δήκτης.

Ανώνυμος είπε...

Δήκτης.Ευτυχώς οι σημερινοί νέοι γυρίζουν την πλάτη σʼ αυτό το μεσαιωνικό βυζαντινοτραφές ζωντανό (προς το παρόν) απολίθωμα. Δικαιολογημένο και το παράπονο του συγγραφέα σχετικού άρθρου.

Οι Νέοι όλο και περισσότερο έρχονται στην Εκκλησία. Προφανώς η αρρώστια σου, έχει επηρεάσει τα μάτια και τα αυτιά σου.

MAΝΔΡΑΓΟΡΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Λέξεις που χρησιμοποίησες:

Νέοι

Αρρώστια

Εκκλησία.

“Αρχιμανδρίτης ασελγούσε σε παιδιά στο Μενίδι”

“Aποτροπιασμό προκαλεί η είδηση ότι ο αρχιμανδρίτης του ιερού ναού Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μενίδι, εξανάγκαζε ανήλικα αγόρια να έρχονται σε σεξουαλική επαφή μαζί του.
Η φρικιαστική υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από καταθέσεις των μαθητών, που περιέγραψαν στους αστυνομικούς τα όσα τους ανάγκαζε να κάνουν ο ιερέας, στο πνευματικό κέντρο του ναού. Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και του κατέσχεσαν lap top με υλικό παιδικής πορνογραφίας και με ομοφυλοφιλικό υλικό.”

“Τα τρία παιδιά -εκ των οποίων το ένα με νοητική υστέρηση- πήγαιναν στο Κατηχητικό και αποκάλυψαν στους γονείς τους ότι είχαν πέσει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον Αρχιμανδρίτη.
Πρόκειται για ένα 10χρονο, ένα 14χρονο και ένα 20χρονο αγόρι με νοητική υστέρηση.
Οι γονείς τους αμέσως κατήγγειλαν τα πάντα στην Αστυνομία και ο Αρχιμανδρίτης του ιερού ναού Κωνσταντίνου & Ελένης στο Μενίδι συνελήφθη.
Σύμφωνα με την Αστυνομία σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκε σε ηλεκτρονικό υπολογιστή πορνογραφικό υλικό.
Ο 42χρονος Αρχιμανδρίτης κατηγορείται για: αποπλάνηση ανηλίκων, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, πορνογραφία ανηλίκων και υπεξαίρεση καθώς είχε πάρει 6.500 ευρώ απ’ το φιλόπτωχο ταμείο.
Ο Αρχιμανδρίτης οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, όπου αρνήθηκε τις κατηγορίες.”

Ειδήσεις 8/3/12.


Οι νέοι θα πρέπει να προσέχουν, καθόσον στα ενδότερα της Εκκλησίας συναντάς πολύ αρρώστια.

Δήκτης.

Ανώνυμος είπε...

Ο άθεος Μάο, "παρενοχλούσε σεξουαλικά μικρά κορίτσια" και "για τις ιδιωτικές του στιγμές, δεν επιθυμούσε διάσημες ηθοποιούς και τραγουδίστριες, αλλά άπειρες χωριατοπούλες, στο 1/3 της ηλικίας του" (βλ. ΕΔΩ)

Και βεβαίως, εκτός από τους άθεους, έχουμε και την εκτεταμένη συμμετοχή σε παιδική κακοποίηση από τις ανθρωπιστικές οργανώσεις και τις ειρηνευτικές δυνάμεις σε χώρες του "τρίτου κόσμου" (βλ. ΕΔΩ σχετικές καταγγελίες)

Βλέπουμε λοιπόν ότι οι παιδεραστές επιλέγουν να εισχωρήσουν σε κάθε τομέα που ενδεχομένως θα τους προσφέρει πρόσβαση σε παιδιά.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα καταργήσουμε τα πάντα επειδή υπάρχουν ανώμαλοι! Αλλιώς θα καταργούσαμε τις κατασκηνώσεις επειδή έχουν βρεθεί παιδεραστές ομαδάρχες, τις ανθρωπιστικές οργανώσεις, τους παιδοψυχολόγους, τους εμψυχωτές παιδικών πάρτι, τους δασκάλους κ.λπ. κ.λπ. Επίσης, μόνο ένας ανόητος θα έλεγε ότι φταίει η εκπαίδευση επειδή υπάρχουν παιδεραστές δάσκαλοι, ότι φταίει η δικαιοσύνη επειδή υπάρχουν δικηγόροι και δικαστές παιδεραστές.

Παρατηρούμε λοιπόν ότι άνθρωποι σαν τον χρήστη Δήκτη είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι ως οργανωτές της παραπληροφόρησης.

Προφανώς, θέλουν να κατευθύνουν τα παιδιά σε άλλα μονοπάτια που τους ταιριάζουν ιδεολογικά και έτσι θα μπορούν οι άθεοι να έχουν ευκολότερη πρόσβαση στα ανήλικα.

Οι άνθρωποι που την παιδεραστία την εστιάζουν στην ιδιότητα, το λειτούργημα ή το επάγγελμα και όχι στην ΑΡΡΩΣΤΙΑ του ΑΝΩΜΑΛΟΥ παιδεραστή, είναι επικίνδυνοι για παραπλάνηση και αισχρά ΥΠΟΠΤΟΙ...



[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

Ανώνυμος είπε...

Οι νέοι θα πρέπει να προσέχουν, καθόσον στα ενδότερα της Εκκλησίας συναντάς πολύ αρρώστια. Δήκτης. 8 Μαρτίου 2012 8:15 μ.μ.



Το πρόβλημα το δικό σου δεν είναι ότι δεν έρχεσαι στην Εκκλησία εξαιτίας των σκανδάλων των ταγών της ή λόγω των κατά καιρούς θρησκευτικών –δογματικών συγκρούσεων της Ιστορίας.

Δεν σε εμποδίζει εσένα να έρθεις στην Εκκλησία ο σκανδαλοποιος ιερέας ή οι πόλεμοι των βυζαντινών χρόνων. Πολέμους και σκάνδαλα έχουν πολλοί άλλοι εκτός της Εκκλησίας, αλλά εσύ πότε δεν εξέφρασες κάποια αρνητικά σχόλια γι’αυτούς.Συνεπώς, το πρόβλημα το δικό σου είναι η ίδια η Εκκλησία ασχέτως αν έκανε καλά ή κακά.

Η φύση του προβλήματός σου είναι η αποστροφή σου προς την Εκκλησία, όχι λόγω των σκανδάλων και των κακών πράξεων των ταγών της, αλλά λόγω του δαιμονίου που σε κατέχει , το οποίο ονομάζεται «λεγεών».

MΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ

Ονήσιμος Ελευθεριάδης είπε...

Τα είπε όλα ο αδελφός μου, με αυτό το σχόλιο:

[Η φύση του προβλήματός σου είναι η αποστροφή σου προς την Εκκλησία, όχι λόγω των σκανδάλων και των κακών πράξεων των ταγών της, αλλά λόγω του δαιμονίου που σε κατέχει , το οποίο ονομάζεται «λεγεών». ]

Ανώνυμος είπε...

Αν και δεν έχει νόημα να διαλέγεσαι με ανθρώπους που εν έτει 2012 πιστεύουν σε …δαιμόνια, αν ο Μάο και τα εγκλήματά του χρεώνονται στην αθεΐα, τότε και ο Δουρής και κάθε βαπτισμένος ορθόδοξος παιδεραστής, θα πρέπει να χρεώνεται στην Ορθοδοξία.
Και πραγματικά έχουμε να κάνουμε “με επικίνδυνο και αισχρά ύποπτο άτομο” όταν μπροστά σε τέτοια συμβάντα, κάποιος δηλώνει χαλαρά ...“δεν τρέχει τίποτα, συμβαίνει και αλλού”.
Αναμενόμενο βέβαια, αφού για την Ορθοδοξία, η παιδεραστία, ο φόνος, και τα ειδεχθέστερα εγκλήματα, δεν διαφέρουν σε τίποτα ακόμη κι απ’ τα αθωότερα των πταισμάτων. Αρκεί η μετάνοια. Γι αυτό κι ένας αισχρός βιαστής και δολοφόνος, είναι άγιός της (ο Ιάκωβος ο Ασκητής).

“Κάποτε ποθούσα υπερβολικά μια πανέμορφη κοπέλα και παρακαλούσα τον Θεό στις προσευχές μου να με ποθήσει κι αυτή. Μετά από καιρό κατάλαβα ότι ο Θεός δεν λειτουργεί έτσι. Βίασα την κοπέλα και από τότε νύχτα μέρα παρακαλώ το Θεό να με συγχωρέσει”.
Είναι μια από τις συνταγές επιτυχίας του χριστιανισμού.

Δήκτης.

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ @ Πολέμους και σκάνδαλα έχουν πολλοί άλλοι εκτός της Εκκλησίας, αλλά εσύ πότε δεν εξέφρασες κάποια αρνητικά σχόλια γι’αυτούς @

Εσύ γιατί παριστάνεις τον χαζό;
Όπως έχω πει, οι άλλοι, οι εκτός της Εκκλησίας, δεν ισχυρίστηκαν ποτέ ότι αγαπούν τους εχθρούς τους, ότι έχουν τη χάρη κάποιου αγίου πνεύματος και πως ο θεός είναι μαζί τους.

Δήκτης.

Ανώνυμος είπε...

Και τι σημασία έχει βρε φερέφωνο αστειοτήτων;;!!

Το συνάφι σου είναι ακόμη χειρότερο: διότι οι άθεοι έχουν πει ότι αγαπούν τους φίλους τους, όπως για παράδειγμα τον λαό που ήθελαν να "φωτίσουν" και να τον κρατήσουν μακριά από τις θρησκείες, τον οποίο όμως κατέσφαξαν, σε ένα εμετικό ρεσιτάλ αίματος και υποκρισίας αφού του ρούφηξαν μέχρι και το μεδούλι!!!

Φανταστείτε περί τίνος πρόκειται: κατηγορεί όσους λένε ότι αγαπούν τους εχθρούς τους, ενώ δεν έχει κανένα πρόβλημα με τις σφαγές των δικών τους, από εκείνους που λένε ότι αγαπούν τους φίλους τους!!!



Είσαι με τα καλά σου χρήστη Δήκτη; Όταν σε δίδαξαν την αστειότητα αυτή ήσουν σε καταστολή και την επαναλαμβάνεις ως δικαιολογία;;!!

Μα με τι είδους ανθρώπους μιλάμε;

[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

Ανώνυμος είπε...

Προσέξτε σκεπτικό:

"αν ο Μάο και τα εγκλήματά του χρεώνονται στην αθεΐα, τότε και ο Δουρής και κάθε βαπτισμένος ορθόδοξος παιδεραστής, θα πρέπει να χρεώνεται στην Ορθοδοξία"!!!!

Μιλάμε ότι πρέπει να μας πληρώνουν ψυχική οδύνη κατά την προσπάθεια επικοινωνίας μας με τους ανθρώπους αυτούς...

Δεν έχει καταλάβει ότι επικαλούμαστε τα ανόητα επιχειρήματά τους ενάντια στην Εκκλησία για να ειρωνευτούμε τις ανοησίες που λένε, και αυτός νομίζει ότι βρήκε... επιχείρημα!

Βρε είσαι σίγουρα καλά; Διότι στις προσωπικές επαφές βλέπουμε τον άνθρωπο και καταλαβαίνουμε αν έχει προβλήματα και τι είδους κι από το πρόσωπο, από τις κινήσεις. Με το διαδίκτυο όμως, μου φαίνεται μιλάμε με ανθρώπους που έχουν ανάγκη φροντίδας και ψυχολογικής υποστήριξης.

[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

Ανώνυμος είπε...

@ Το συνάφι σου είναι ακόμη χειρότερο @

Χειρότερο συνάφι από αυτό που αγιοποιεί μετανοημένους βιαστές και δολοφόνους, δεν μπορώ να φανταστώ.


Δήκτης.

Ανώνυμος είπε...

Αν και δεν έχει νόημα να διαλέγεσαι με ανθρώπους που εν έτει 2012 πιστεύουν σε …δαιμόνια, αν ο Μάο και τα εγκλήματά του χρεώνονται στην αθεΐα, τότε και ο Δουρής και κάθε βαπτισμένος ορθόδοξος παιδεραστής, θα πρέπει να χρεώνεται στην Ορθοδοξία. Δήκτης. 9 Μαρτίου 2012 7:29 μ.μ

Αυτό ακριβώς κάνεις τόσο καιρό! Οτιδήποτε κάνει ο κάθε βαπτισμένος ορθόδοξος παιδεραστής το χρεώνεις στην Ορθοδοξία. Αυτή σου η τακτική είναι πάγια τακτική που σου την έχει μάθει ο έτερος σου εαυτός ο «λεγεών» που σε διακατέχει! Οτιδήποτε κάνει ένας ορθόδοξος το χρεώνει και αυτός στην Ορθοδοξία.

Και πραγματικά έχουμε να κάνουμε “με επικίνδυνο και αισχρά ύποπτο άτομο” όταν μπροστά σε τέτοια συμβάντα, κάποιος δηλώνει χαλαρά ...“δεν τρέχει τίποτα, συμβαίνει και αλλού”. Δήκτης. 9 Μαρτίου 2012 7:29 μ.μ

Δεν είπα αυτό εγώ.Ξαναδιάβασε τι είπα και μην αποσπάς μισές προτάσεις.

Αναμενόμενο βέβαια, αφού για την Ορθοδοξία, η παιδεραστία, ο φόνος, και τα ειδεχθέστερα εγκλήματα, δεν διαφέρουν σε τίποτα ακόμη κι απ’ τα αθωότερα των πταισμάτων. Αρκεί η μετάνοια. Δήκτης. 9 Μαρτίου 2012 7:29 μ.μ

Που είναι το παράξενο; Και για τους άθεους αρκεί η μετάνοια. Ανά πάσα στιγμή που θα μετανοιώσουν η Εκκλησία έχει ανοιχτές της αγκάλες της.

ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ @ Πολέμους και σκάνδαλα έχουν πολλοί άλλοι εκτός της Εκκλησίας, αλλά εσύ πότε δεν εξέφρασες κάποια αρνητικά σχόλια γι’αυτούς @

Εσύ γιατί παριστάνεις τον χαζό;Όπως έχω πει, οι άλλοι, οι εκτός της Εκκλησίας, δεν ισχυρίστηκαν ποτέ ότι αγαπούν τους εχθρούς τους, ότι έχουν τη χάρη κάποιου αγίου πνεύματος και πως ο θεός είναι μαζί τους. Δήκτης. 9 Μαρτίου 2012 7:39 μ.μ.

Και ποιός σου είπε εσένα πως όποιος δεν ισχυρίστηκε ποτέ ότι αγαπά τους εχθρούς του και ότι δεν έχει τη χάρη του Αγίου Πνεύματος είναι άμοιρος ευθυνών όταν διαπράττει σκάνδαλα;

ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Όχι μόνο μπορείς να φανταστείς, αλλά ήσουν και ένας από αυτούς, αφού η εταιρεία Σκοπιά φροντίζει και κρατάει μυστικές τις λίστες με τους παιδεραστές, και μάλιστα, στέλνει τα κακοποιημένα παιδιά πίσω στα σπίτια που τα βίαζαν.

BBC: οι ΜτΙ καλύπτουν τους παιδόφιλους

Το να φύγεις από αυτούς και να γίνεις οπαδός των άθεων σφαγέων, είναι απόλυτα φυσικό.

[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ @ Που είναι το παράξενο; Και για τους άθεους αρκεί η μετάνοια. Ανά πάσα στιγμή που θα μετανοιώσουν η Εκκλησία έχει ανοιχτές της αγκάλες της. @

Δεν είχε καθόλου άδικο αυτός που είπε πως η πίστη των χριστιανών οφείλεται στο ότι στην Ιερουσαλήμ δεν υπήρχαν ψυχιατρεία.
Δεν ξέρω αν έχεις παιδιά, αλλά ας πούμε ότι έχεις. Ένας διεστραμμένος τα απαγάγει, τα κακοποιεί σεξουαλικά και στη συνέχεια τα τεμαχίζει ζωντανά. Τα τεμαχισμένα σώματά τους καταλήγουν στον κάδο των σκουπιδιών και οι ψυχούλες τους στον κόλπο του Θεού (ή του Αβραάμ, θα σε γελάσω) ο οποίος έχει παρακολουθήσει όλα όσα έπαθαν τα παιδιά σου επειδή το αυτεξούσιο και η ελεύθερη βούληση του παιδεραστή, τοποθετήθηκαν πάνω από τις ζωές και τα δικαιώματα των αθώων παιδιών. Εσύ πάλι οφείλεις να τρέφεις τα καλύτερα συναισθήματα για τον δολοφόνο και βιαστή των παιδιών σου, να τον αγαπάς πραγματικά και να προσεύχεσαι υπέρ αυτού ενώ αντικρύζεις τα κομμάτια από τα κατακρεουργημένα σώματά τους στο φορείο του νεκροτομείου. Στο τέλος, εσύ, τα παιδιά σου και ο μετανοημένος παιδόφιλος φονιάς, βρίσκεστε ενώπιον του καθημένου επί τω θρόνω εις την αγίαν Ιερουσαλήμ, άδοντας «άγιος, άγιος, άγιος Κύριος ο Θεός ο παντοκράτωρ” ενώ ο αιρετικός που δεν πείραξε άνθρωπο βιώνει την μετά του τάφου Κόλασή του επειδή πίστευε πως το άγιον πνεύμα εκπορεύεται ΚΑΙ υπό του Υιού ή ότι ο χυμός του σταφυλιού είναι πάντα κρασί και ποτέ αίμα.
Καθόλου άδικα, οι περισσότερες θρησκευτικές πεποιθήσεις κατατάσσονται στη σφαίρα των διανοητικών διαταραχών.

Παναγιώτη, “οπαδός” δεν υπήρξα ποτέ. Πόσο μάλλον “οπαδός σφαγέων”. Εσύ όμως γίνεσαι οπαδός σφαγέων αρκεί αυτοί να είναι ορθόδοξοι. Προσκυνάς εικόνες σφαγέων. Εορτάζεις και πανηγυρίζεις επετείους νικηφόρων σφαγών. Ακόμη και σφαγές ορθοδόξων από ορθόδοξους πανηγυρίζεις. Φαντάζομαι πρόθυμα θα γίνεις και ο ίδιος σφαγέας, αν είναι “κατά γνώμην Θεού”:
«Καν φονεύση τις κατά γνώμην του Θεού, φιλανθρωπίας απάσης βελτίων εστίν ο φόνος».

Δήκτης.

Ανώνυμος είπε...

Είχες γράψει σε σχόλιό σου:

@ ΕΚΑΤΟ τέτοια μνημεία υποκρισίας και αθλιότητας μπορώ να βρω στα επίσημα αθεϊστικά "ευαγγέλια" χρήστη Δήκτη, οπαδέ του αθεϊστικού φασισμού, του αθεϊστικού μίσους, της αθεϊστικής υποκρισίας και των αθεϊστικών εγκλημάτων... @

Μα αν αποτελούν μνημεία υποκρισίας και αθλιότητας τα όσα έλεγαν οι άθεοι, που στο κάτω κάτω, για τους εχθρούς τους έλεγαν πως θα τους κυνηγήσουν θα τους πολεμήσουν θα τους κρεμάσουν, τι να πούμε για τις διδασκαλίες και τις ιερές γραφές των χριστιανών που υπόσχονταν πως θα αγαπούν τους εχθρούς τους και για το “Ου φονεύσεις”; Νομίζω ότι η “υποκρισία” και η “αθλιότητα” είναι ευφημισμοί στην προκειμένη περίπτωση. Ίσως να μην υπάρχουν λέξεις να το χαρακτηρίσουν.


Δήκτης.

Ανώνυμος είπε...

Τι λες βρε φερέφωνο!

Οι άθεοι σφάζατε όχι μόνο εχθρούς αλλά και φίλους! Αρκούσε μια γρήγορη βάφτιση με το όνομα "εχθρός της επανάστασης".

Έτσι, αν ο φίλος είχε περισσότερα χρήματα, ωραιότερο σπίτι, ή ωραιότερη γυναίκα, ο άθεος έσφαζε τον φίλο του και μετά τον ονόμαζε εχθρό της επανάστασης!

Χειρότερα κτήνη από τους άθεους δεν γέννησε ακόμα η ανθρωπότητα...

[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

Ανώνυμος είπε...

Δεν είχε καθόλου άδικο αυτός που είπε πως η πίστη των χριστιανών οφείλεται στο ότι στην Ιερουσαλήμ δεν υπήρχαν ψυχιατρεία. Δήκτης.
10 Μαρτίου 2012 12:57 π.μ.


Αυτός που το είπε αυτό συμπάσχει μαζί με σένα εξαιτίας του «Λεγεών». Έχει χρόνια που σε κρατάει ο «Λεγεών» και δεν λέει να σ’αφήσει.

...ο αιρετικός που δεν πείραξε άνθρωπο βιώνει την μετά του τάφου Κόλασή του... Δήκτης.10 Μαρτίου 2012 12:57 π.μ.


Εσύ τι δουλειά έχεις να παρέμβεις στην επιλογή του Αιρετικού; Αν αυτός επέλεξε να διαλέξει τη γνώμη του από την Ορθή διδασκαλία με αποτέλεσμα να προκαλέσει ταραχή και σχίσμα στην Εκκλησία του Θεού και να συμπαρασύρει κι άλλους εκτός Εκκλησίας με δική του βούληση , εσένα τι σε κόφτει που του αρέσει να είναι μακριά από τον Θεό σ’αυτή και στην άλλη ζωή;

ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ

Ανώνυμος είπε...

@ Χειρότερα κτήνη από τους άθεους δεν γέννησε ακόμα η ανθρωπότητα... @

Αυτό σημαίνει πως το έγκλημα που έχει διαπράξει ένας άθεος, δεν το έχει διαπράξει ακόμη πιστός. Μπορείς να μου πεις ένα τέτοιο έγκλημα;


Μανδραγόρα, δεν κατάλαβες. Και γενικώς, δεν καταλαβαίνεις, οπότε άστο.


Δήκτης.

Ονήσιμος Ελευθεριάδης είπε...

Δήκτη, αν μου επιτρέπεις, θα ήθελα να προσθέσω την γνώμη μου, σε αυτό το σχόλιο.

@Χειρότερα κτήνη από τους άθεους δεν γέννησε ακόμα η ανθρωπότητα...@

Χωρίς να θέλω να σε πληγώσω, είσαι ένα από αυτά τα κτήνη, και αν θα είχες την ευκαιρία, θα τα ξεπερνούσες κατά πολύ!

Ανώνυμος είπε...

Μανδραγόρα, δεν κατάλαβες. Και γενικώς, δεν καταλαβαίνεις, οπότε άστο.Δήκτης.12 Μαρτίου 2012 3:14 μ.μ.

Μωρέ κατάλαβα και πολύ καλά μάλιστα.
Καλλίτερα δεν γίνεται.

1.Μέμφεσαι αυτούς που διέπραξαν εγκλήματα επειδή είχαν επικαλεστεί το όνομα του Θεού, ενώ για τους άλλους που έπραξαν τα ίδια εγκλήματα χωρίς να επικαλεστούν το όνομα κάποιου Θεού,δεν εξέφρασες ΠΟΤΕ κάποιο αρνητικό σχόλιο ούτε και καταδίκασες τα εγκλήματά τους.

Γιατί καταδικάζεις μονομερώς
ΜΟΝΟΝ αυτούς που εγκλημάτισαν επικαλούμενοι το όνομα του οποιουδήποτε θεού;

2. Και το μεγαλύτερο καραγκιοζιλίκι ποιό είναι;

Μετρούσες τόσο καιρό με το εξής μέτρο : ό,τι έκανε ο κάθε βαπτισμένος ορθόδοξος παιδεραστής το χρέωνες στην Ορθοδοξία.

Όταν σε μετρήσαμε κι εμείς με το ίδιο μέτρο, δηλαδή χρεώσαμε τα εγκλήματα ενός αθέου στην ΑΘΕΙΑ τότε αμέσως επαναστάτησες και μας έβγαλες παράλογους.

Δεν σε ξέρω φατσικά ούτε ονομαστικά και είμαι σίγουρος πως δεν χάνω τίποτα που δεν σε γνώρισα. Είμαι όμως 100% σίγουρος πως το πρόβλημα σου είναι μεγάλο.

Μην το πάρεις κατάκαρδα.
Δεν είσαι ο μόνος! Ο "Λεγεών" δουλεύει πυρετωδώς εδώ και 2000 χρόνια σε διαφορετικούς ανθρώπους...

ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Μανδραγόρα,

1. Είναι αυτονόητο πως καταδικάζω τις εγκληματικές πράξεις είτε άθεοι είτε πιστοί κάποιου θεού είναι αυτοί που τις πράττουν. Το ζήτημα είναι πως η Ορθοδοξία, τις δικές της εγκληματικές πράξεις όχι μόνο δεν τις καταδικάζει αλλά τις ευλογεί κι από πάνω, ενώ υποκριτικά και φαρισαϊκά διδάσκει την αγάπη προς τον εχθρό και το “ου φονεύεις”. Ο Χρυσόστομος λέει πως αν φονεύσεις “κατά γνώμην του Θεού” ο φόνος είναι καλύτερος κι απ’ την φιλανθρωπία.

2. Εγώ δεν χρέωσα κάθε ορθόδοξο παιδεραστή την Ορθοδοξία. Εσύ είπες πως οι νέοι στρέφονται στην Εκκλησία κι απλώς επισήμανα πως καλά θα έκαναν να προσέχουν γιατί εκεί βρίσκονται μερικοί από τους χειρότερους και πιο διεστραμμένους παιδεραστές. Τα αστυνομικά δελτία των τελευταίων χρόνων το επιβεβαιώνουν.

Εδώ και 2000 χρόνια οι πιστοί του Γιαχβέ, για όσους δεν συμφωνούν μαζί τους, λένε πως “έχουν πρόβλημα” και μάλιστα μεγάλο. Ευτυχώς, κάποια στιγμή, τους απαγορεύτηκε το δικαίωμα να λύνουν το υποτιθέμενο πρόβλημα. Κανείς βέβαια δεν ξεχνά πόσοι χαρακτηρίστηκαν “προβληματικοί” κατά τη φρικτή χιλιετία του χριστιανικού Μεσαίωνα και πώς λυνόταν τότε το πρόβλημά τους. Πόσοι βασανίστηκαν, δημεύτηκαν οι περιουσίες τους, εξορίστηκαν ή οδηγήθηκαν στην πυρά, επειδή η Εκκλησία διαπίστωσε πως ο “Λεγεών” δούλευε πυρετωδώς μέσω αυτών.


Ονήσιμε, η κατάστασή σου είναι τραγική και επικίνδυνη (και για σένα αλλά κυρίως για τους άλλους). Αποκαλείς “κτήνος” κάποιον μόνο και μόνο επειδή δεν συμφωνεί μαζί σου. Σύνελθε άνθρωπέ μου. Πού βαδίζεις;

Δήκτης.

Ονήσιμος Ελευθεριάδης είπε...

Αγαπητέ Δήκτη, σε ευχαριστώ για την συμβουλή σου.
Δεν έχω πρόβλημα για το ότι δεν συμφωνείς μαζί μου.

Αν ήταν αυτό το θέμα, δεν θα με ενοχλούσε καθόλου.
Δεν έχεις καμία διαφορά από τον πατέρα σου τον Σατανά.

Ο Σατανάς είναι ψεύτης, από την αρχή ανθρωποκτόνος, ο πατέρας του ψεύδους, και κάθε αισχρού πράγματος.

Δήκτη, εσύ είσαι όργανο του Σατανά, επιτελείς το έργο του, και είσαι πιστός δούλος του. Θα ήθελα να σε βοηθήσω, αλλά δυστυχώς αν δεν θελήσεις δεν μπορεί να γίνει κάτι. Κάποιος που είναι όργανο του Σατανά, δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο, παρά κτήνος.

Αν έβριζες εμένα ίσως να σε ευχαριστούσα, αλλά τώρα που βρίζεις Τον Θεό μου, δεν θα σε σεβαστώ, και θα είμαι απέναντί σου, για όσο χρονικό διάστημα, διατηρείς αυτή την βλάσφημη στάση.

Ανώνυμος είπε...

"Μπορείς να μου πεις ένα τέτοιο έγκλημα;"

Όχι ένα...

περίπου 100.000.000 εγκλήματα σε μόλις 80 χρόνια.

Μιλάμε για το απόλυτο, το απύθμενο σατανικό μίσος. Η αθεΐα ως έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

Ανώνυμος είπε...

H οποιαδήποτε αμφισβήτηση-κριτική βαφτίζεται ύβρις, αυτός που αμφισβητεί-κρίνει βαφτίζεται όργανο του Σατανά και κτήνος, και ευτυχώς που δεν βρισκόμαστε στο Μεσαίωνα διαφορετικά θα στηνόταν και η πυρά.
Ελπίζω κάποτε να συμβιβαστείς με έννοιες όπως ο σεβασμός, ο διάλογος, η δημοκρατία.
Ο Σατανάς αγαπητέ, είχε πατέρα. Οποιοσδήποτε πατέρας είχε έναν γιο σαν τον Σατανά θα ένιωθε αποτυχημένος και ανίκανος πατέρας. Εσύ έχεις έναν τέτοιο πατέρα ως Θεό σου.

Δήκτης.

Ανώνυμος είπε...

Παναγιώτη, συνέχισε να κοιμάσαι, γιατί ξύπνησες; Ωραίο όνειρο έβλεπες.

Δήκτης.

Ανώνυμος είπε...

"Το ζήτημα είναι πως η Ορθοδοξία, τις δικές της εγκληματικές πράξεις όχι μόνο δεν τις καταδικάζει αλλά τις ευλογεί κι από πάνω"

Σταμάτα επιτέλους να λες ανοησίες για μικρά παιδιά. Δεν έχεις καταλάβει πως δεν υπάρχει τίποτε σοβαρό να αρθρώσεις με αυτά; Απλώς ιδεολογικά δεν σου αρέσει ο χριστιανισμός. Πες αυτό και τελείωνε. Μην εκτίθεσαι σαν να είσαι χαμηλής αντίληψης.

Ακόμα και τη φράση του Χρυσοστόμου δεν μπορείς να επικαλεστείς διότι αφορά τον Φινεές. Και ο Φινεές δεν έκανε φόνο, αλλά σκότωσε με βάση την αρχαία ισραηλίτικη νομοθεσία ζευγάρι που γύριζε "πορνοταινία" μέσα στη Σκηνή του Μαρτυρίου στα πλαίσια ειδωλολατρικής τελετής.

Όσο και να χτυπιέσαι, αυτό σε φόνο δεν μετατρέπεται.

Και ήδη σου είπα ότι για τον Χρυσόστομο καμία ισχύ δεν έχει αυτό στην Κ.Δ. διότι το λέει κατά λέξη ότι ο Χριστός δεν ήρθε για να σκοτώσει κανέναν.

Είσαι χαμένος όποια δικαιολογία κι αν χρησιμοποιήσεις και στο έχουμε αποδείξει.

[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

Ανώνυμος είπε...

"Αποκαλείς “κτήνος” κάποιον μόνο και μόνο επειδή δεν συμφωνεί μαζί σου. Σύνελθε άνθρωπέ μου. Πού βαδίζεις;"

Ξέρεις καλά ότι δεν είσαι κάποιος που απλά "δεν συμφωνεί" μαζί μας!

Είσαι αισχρά και σε γλοιώδη βαθμό βλάσφημος με αυτό που οι άλλοι θεωρούν σημαντικό και ιερό.

Έχεις εκτοξεύσει όποια βρομερότερη βρισιά ξέρεις κατά της πίστης μας, έχεις αφοδεύσει με τις χυδαιότερες λέξεις που έχει εφεύρει ο άνθρωπος κατά των αγιοτέρων πιστεύω μας.

Είσαι ένας κανονικός χιτλεράκος που την ελευθερία του "Aντιαιρετικού" την έχεις μετατρέψει σε ασυδοσία, χωρίς όρια, χωρίς σεβασμό, χωρίς μέτρο, χωρίς ανθρωπιά, αλλά δείχνοντας απόλυτη λεκτική κτηνωδία ενάντια σε όσα οι άλλοι πρεσβεύουν.

Εμείς πιστεύουμε ότι η κτηνωδία που βγαίνει από τα λόγια σου, υπάρχει και μέσα στην καρδιά σου. Είναι "εκ του περισσεύματος" και προφανώς αυτό εννοεί ο Ονήσιμος. Και δεν έχεις καν την δικαιολογία της αντίδρασης, διότι πρώτος εσύ μπήκες να υβρίσεις και να χλευάσεις. Αν δεν σου άρεσε, ας μην έμπαινες.

Ας μην φανταστούμε τι θα μπορούσαν να κάνουν άνθρωποι σαν και σένα αν τους δινόταν η εξουσία που είχε ο Λένιν, ο Μάο, το Στάλιν ή ο Τρότσκι.

Και κυρίως, ο Θεός να μας λυπηθεί και να μην το ζήσουμε...

[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

Ανώνυμος είπε...

Μανδραγόρα,
1. Είναι αυτονόητο πως καταδικάζω τις εγκληματικές πράξεις είτε άθεοι είτε πιστοί κάποιου θεού είναι αυτοί που τις πράττουν.Δήκτης. 12 Μαρτίου 2012 4:35 μ.μ.


Από που κι ως που είναι αυτονόητο ότι τις καταδικάζεις εσύ ,ενώ δεν έχεις δείξει ποτέ κάτι τέτοιο;
Αν κάνω λάθος επεσήμανε μου σε παρακαλώ ΕΝΑ σχόλιό σου που να φαίνεται πως καταδικάζεις άθεους εγκληματίες.

Το ζήτημα είναι πως η Ορθοδοξία, τις δικές της εγκληματικές πράξεις όχι μόνο δεν τις καταδικάζει αλλά τις ευλογεί κι από πάνω, ενώ υποκριτικά και φαρισαϊκά διδάσκει την αγάπη προς τον εχθρό και το “ου φονεύεις”.Δήκτης. 12 Μαρτίου 2012 4:35 μ.μ.

Η Ορθοδοξία σαν Ορθοδοξία δεν έχει καμία εγκληματική πράξη στο ενεργητικό της. Όσες υπάρχουν έχουν ως αιτία τον ζηλωτισμό και άλλες φανατικές μορφές εκδήλωσης.

Ο Χρυσόστομος λέει πως αν φονεύσεις “κατά γνώμην του Θεού” ο φόνος είναι καλύτερος κι απ’ την φιλανθρωπία.Δήκτης. 12 Μαρτίου 2012 4:35 μ.μ.

Δεν θα μπω στη συζήτησή που έχεις με τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ.

Εγώ δεν χρέωσα κάθε ορθόδοξο παιδεραστή την Ορθοδοξία.Δήκτης. 12 Μαρτίου 2012 4:35 μ.μ.

Συνέχεια αυτό κάνεις.
Ποτέ δεν ξεχώρισες την ευθύνη ενός ορθοδόξου προσώπου από την Ορθοδοξία εν γένει.

Εσύ είπες πως οι νέοι στρέφονται στην Εκκλησία κι απλώς επισήμανα πως καλά θα έκαναν να προσέχουν γιατί εκεί βρίσκονται μερικοί από τους χειρότερους και πιο διεστραμμένους παιδεραστές. Τα αστυνομικά δελτία των τελευταίων χρόνων το επιβεβαιώνουν.Δήκτης. 12 Μαρτίου 2012 4:35 μ.μ.

Εδώ συμφωνώ μαζί σου.
Όταν όμως σου είπα πως σε κάθε χώρο υπάρχουν εσύ πήγες να με βγάλεις τρελλό λέγοντας πως οι εκτός Εκκλησίας που διαπράττουν σκάνδαλα δεν ισχυρίστηκαν ποτέ ότι αγαπούν τους εχθρούς τους, ότι έχουν τη χάρη κάποιου αγίου πνεύματος και πως ο θεός είναι μαζί τους.


Εδώ και 2000 χρόνια οι πιστοί του Γιαχβέ, για όσους δεν συμφωνούν μαζί τους, λένε πως “έχουν πρόβλημα” και μάλιστα μεγάλο. Δήκτης. 12 Μαρτίου 2012 4:35 μ.μ.

Και που είναι η διαφορά;
Ο άνθρωπος από την πρώτη στιγμή που δημιούργησε ομάδες θρησκευτικές και μη πάντα θεωρεί πως οι άλλοι δεν βαδίζουν σωστά. Και οι μουσουλμάνοι λένε πως είμαστε άπιστοι και πρέπει να πιστέψουμε με το ζόρι.Και οι αρχαίοι έλληνες έλεγαν πως είναι μωρία η πίστη στον Χριστό.

Ευτυχώς, κάποια στιγμή, τους απαγορεύτηκε το δικαίωμα να λύνουν το υποτιθέμενο πρόβλημα.
Κανείς βέβαια δεν ξεχνά πόσοι χαρακτηρίστηκαν “προβληματικοί” κατά τη φρικτή χιλιετία του χριστιανικού Μεσαίωνα και πώς λυνόταν τότε το πρόβλημά τους. Πόσοι βασανίστηκαν, δημεύτηκαν οι περιουσίες τους, εξορίστηκαν ή οδηγήθηκαν στην πυρά, επειδή η Εκκλησία διαπίστωσε πως ο “Λεγεών” δούλευε πυρετωδώς μέσω αυτών. Δήκτης. 12 Μαρτίου 2012 4:35 μ.μ.


Δεν γράφεις κάτι καινούργιο. Θρηκευτικές συγκρούσεις και επίλυση διαφορών δια της βίας υφίσταται από γενέσεως ανθρώπου.Δεν ήταν ανάγκη να την ανακαλύψουν οι ορθόδοξοι αλλά ούτε και μπορούμε να πούμε πως δεν θα υπήρχε αν δεν είχαν εμφανιστεί οι ορθόδοξοι.

Σου το ξαναλέω χωρίς καμία διάθεση ειρωνείας : Η φύση του προβλήματός σου είναι η αποστροφή σου προς την Εκκλησία, όχι λόγω των σκανδάλων και των κακών πράξεων των ταγών της, αλλά λόγω του δαιμονίου που σε κατέχει , το οποίο ονομάζεται «λεγεών».

Αυτό το πρόβλημά σου πρέπει να το κοιτάξεις κάποια στιγμή.

ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ

Ανώνυμος είπε...

@ ο Φινεές δεν έκανε φόνο, αλλά σκότωσε

Όσο και να χτυπιέσαι, αυτό σε φόνο δεν μετατρέπεται.
@

Κι εγώ που νόμιζα πως φόνος είναι η αφαίρεση ανθρώπινης ζωής .. Φαίνεται πως για σας υπάρχει και φόνος που δεν είναι …φόνος (!!!). Ίσως υπάρχει και …“ολίγον έγκυος”.


@ Ας μην φανταστούμε τι θα μπορούσαν να κάνουν άνθρωποι σαν και σένα αν τους δινόταν η εξουσία που είχε ο Λένιν, ο Μάο, το Στάλιν ή ο Τρότσκι. @

Δε λέω, καλά κουμάσια ήταν όλοι αυτοί. Απ’ την άλλη, οι ορθόδοξοι χριστιανοί τσάροι της Ρωσίας έδιναν περισσότερη σημασία στις φοράδες τους παρά στην ανθρώπινη ύπαρξη. Πόσα εκατομμύρια μουζίκοι πέθαναν εξαθλιωμένοι επί τσαρικής Ρωσίας;
Εννοείται φυσικά πως οι σημερινοί ομόδοξοι των αγίων (!!!) Ρομανώφ, ακόμη και σήμερα νιώθουν πιο κοντά στην αυτοκρατορική αυλή παρά στους ταπεινούς μουζίκους.

Δήκτης.

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ @ Η φύση του προβλήματός σου είναι η αποστροφή σου προς την Εκκλησία, όχι λόγω των σκανδάλων και των κακών πράξεων των ταγών της, αλλά λόγω του δαιμονίου που σε κατέχει , το οποίο ονομάζεται «λεγεών».

Αυτό το πρόβλημά σου πρέπει να το κοιτάξεις κάποια στιγμή.
@

Μήπως να κάνω έναν εξορκισμό γιατρέ μου;

Δήκτης.

Ανώνυμος είπε...

Δεν κάνω πλάκα.

ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Μανδραγόρα, απ΄ όσο θυμάμαι, όταν ο “Λεγεών” εξήλθε από τον δαιμονισμένο των Γαδαρηνών, εισήλθε σε μια αγέλη χοίρων. Έχω σκύλο. Μήπως να τον απομακρύνω την ώρα του εξορκισμού; Δεν θέλω με τίποτα ο σκύλος μου να πάθει αυτό που έπαθαν οι χοίροι. Μήπως κινδυνεύει και ο σκύλος του γείτονα; Οι αδέσποτες γατούλες της γειτονιάς;


Δήκτης.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω πως θα τα καταφέρεις πάντως η κατάστασή σου είναι πολύ σοβαρή.
Αλήθεια λέω.

ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Δήκτη are you all right; Ι havent seen you since Three Days.

Τι έγινε , που χάθηκες; Έχεις 3 ολόκληρες μέρες να γράψεις!

Δεν πιστεύω να πήγες να σου κάνουν εξορκισμό και να συνέβη τίποτα μη ελεγχόμενο...;

Να σου πω την αλήθεια, δεν είναι βέβαιο ότι θα σου βγεί με τον εξορκισμό. Μην το δέσεις κόμπο ότι είναι ο "Λεγεών" που σε διακατέχει επειδή σου το είπα εγώ.

Μπορεί να είναι το άλλο το δαιμόνιο που ούτε οι μαθητές του Χριστού δεν μπορούσαν να το βγάλουν! Ίσως είναι εκείνο το γένος που δεν βγαίνει , εκείνο το γένος που πήγε ο ίδιος ο Κύριος για να το βγάλει!

Σε παρακαλώ γράψε κάτι για να σιγουρευτώ πως είσαι καλά τουλάχιστον στη σωματική σου υγεία , γιατί στην άλλη, άστο καλλίτερα...

MAΝΔΡΑΓΟΡΑΣ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...