ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

Τελευταία Νέα του "Αντιαιρετικός"

Ευχαριστούμε όλες και όλους εσάς που επισκέπτεστε το ιστολόγιο μας ... Διαβάστε την καινούργια σελίδα μας "Απάνθισμα Πατερικών Κειμένων" ...ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

13 Μαΐ 2012

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ «ΣΚΟΠΙΑ»: ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ!



Ένα ελάχιστο μόνο μέρος των κτιρίων που διαθέτει η Οργάνωση των Μαρτύρων του Ιεχωβά «Σκοπιά», η αυτοαποκαλούμενη και ως Εταιρία

       Θύελλα διαμαρτυριών και ενστάσεων εγείρονται από μέρους των Μαρτύρων του Ιεχωβά, όταν τους επισημαίνεται, πως η Οργάνωση «Σκοπιά» στην οποία ανήκουν, δεν έχει καμιά σχέση με το Θεό και το Χριστό, αφού πρόκειται για μια βορειαμερικανική εκδοτική εταιρία η οποία με κάλυμμα θρησκευτικό, αποκομίζει κάθε χρόνο τεράστια κέρδη. Κέρδη τα οποία εξασφαλίζονται από το σχεδόν μηδενικό κόστος παραγωγής των προϊόντων της, το οποίο επιτυγχάνεται, αφού όσοι εργάζονται για την έκδοση των προϊόντων αυτών ζουν σε συνθήκες σύγχρονης «σκλαβιάς» με αμοιβές κατώτερες πολλές φορές των αντίστοιχων τριτοκοσμικών και η προώθηση τους έχει ανατεθεί στους ισόβια αμισθί πλασιέ οπαδούς της. Το οικονομίστικο πνεύμα της «Μέκκας του Καπιταλισμού» Αμερικής έχει διαπεράσει παντελώς την Οργάνωση «Σκοπιά» και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα και στην διδασκαλία της αλλά και στις οδηγίες που στέλνονται για τον τρόπο συμπεριφοράς των οπαδών της. Όλα αυτά θα τα δούμε μέσα από τα ίδια τα έντυπα της Οργάνωσης που μας τα προμηθεύουν οι ίδιοι οι Μάρτυρες του Ιεχωβά...
       Ότι η Οργάνωση των Μαρτύρων του Ιεχωβά «Σκοπιά» δεν έχει καμιά σχέση με το Θεό και το Χριστό γιατί απλά είναι μια εκδοτική Οργάνωση, δεν υπάρχει ουδεμία αμφιβολία περί τούτου. Δεν μας αφήνει άλλωστε κανένα περιθώριο και η ίδια, αφού μόνη της αυτοαποκαλείται εκδοτική Οργάνωση. Και που συμβαίνει αυτό; Μα στο επίσημο περιοδικό της που φέρει τον ίδιο τίτλο με την Οργάνωση και είναι αυτό της 1ης Ιανουαρίου 1972 σελίδα 17. Αξίζει να προσεχθεί επίσης στο ντοκουμέντο αυτό που θα παραθέσουμε ευθύς αμέσως και ο ενθουσιασμός που διακρίνει την Εταιρία «Σκοπιά» επειδή οι πωλήσεις της σε έντυπα ανέβηκαν κατακόρυφα, με αποτέλεσμα να χρειάζεται και άλλο εργοστάσιο για να μπορέσει ανταποκριθεί στη ζήτηση των εντύπων της. Καθαρή συμπεριφορά εταιρίας που σέβεται τον εαυτό της και τον πελάτη της. Επ’ αυτού βέβαια δεν έχουμε καμιά αντίρρηση. Γιατί και εμείς αυτό ισχυριζόμαστε. Πως δεν είναι τίποτα άλλο από μια Εταιρία που τρελαίνεται για business (μπίζνες):           

Αποχωρισμένοι από τον Κόσμο
Ενώ η οργάνωσις του Σατανά καταρρέει, η οργάνωσις του Ιεχωβά ευημερεί με αξιοθαύμαστο τρόπο κάτω από τη δική του προστασία και καθοδήγησι. Εκείνοι οι οποίοι συμβολίζουν την αφιέρωσί των στον Ιεχωβά με το εν ύδατι βάπτισμα αυξάνουν γοργά κάθε χρόνο—82.842 το 1968, 120.905 το 1969 και 164.193 το υπηρεσιακό έτος 1970. Με 1.500.000 και πλέον ευαγγελιζομένους στον αγρό κάθε μήνα, η εκδοτική οργάνωσις των μαρτύρων του Ιεχωβά πιέζεται σκληρά να συμβαδίση με τη ζήτησι των εκδόσεών της. Το 1967 η παραγωγή του εργοστασίου του Μπρούκλυν σε Γραφές και δεμένα βιβλία έφθασε ένα σύνολο από 8.252.860 τόμους, το 1968 ο αριθμός ανέβηκε σε 12.130.996 τόμους και το 1969 στον καταπληκτικό αριθμό 24.038.531 τόμων. Αλλά το 1970 οι Γραφές και τα βιβλία που τυπώθηκαν έφθασαν το σύνολο των 26.232.766 αντιτύπων. Η παραγωγή περιοδικών εξακολουθεί ν’ αυξάνη καταπληκτικά επίσης, και κατά το τέλος του 1969 η Εταιρία Σκοπιά έκαμε τα αναγκαία διαβήματα να διπλασιάση σχεδόν το χώρο του εργοστασίου του Μπρούκλυν με την αγορά ενός άλλου εργοστασιακού συγκροτήματος.
«Σκοπιά» 1ης Ιανουαρίου 1972 σελίδα 17, η Οργάνωση των Μαρτύρων του Ιεχωβά είναι μια εκδοτική Οργάνωση

       Ουδεμία επιπλέον αμφιβολία μένει, πως η Οργάνωση των Μαρτύρων του Ιεχωβά είναι μια εκδοτική Οργάνωση και από το εξής γεγονός. Πως ονομάζονται οι υπάλληλοι που προωθούν και πωλούν τα προϊόντα μιας εκδοτικής Εταιρίας; Βιβλιοπώλες δεν ονομάζονται; Ε, λοιπόν, και η ίδια η Οργάνωση τους οπαδούς της που προωθούσαν τα έντυπά της, έτσι τους ονόμαζε επί χρόνια. Βιβλιοπώλες! Οπότε «τι χρεία άλλων μαρτύρων έχουμε», κοινώς, τι χρειαζόμαστε άλλους μάρτυρες, όπως λέει και το ευαγγελικό ανάγνωσμα, για την πραγματική και όχι εικονική δραστηριότητα της «Σκοπιάς»; Το ντοκουμέντο που δημοσιεύουμε είναι από τη «Σκοπιά» της 1ης Μαΐου 1988 σελίδα 22: 

Ο Ιεχωβά Δεν Λησμονεί τους Δούλους Του
Υπηρεσία ως Βιβλιοπώλες
Κλείσαμε το ραφείο και απολύσαμε τους υπαλλήλους. Γεμάτοι χαρά, αρχίσαμε να ενασχολούμαστε στο κήρυγμα από πόρτα σε πόρτα στην Οζάκα. Το Σεπτέμβριο του 1929, έγινα η δεύτερη βιβλιοπώλισσα της Ιαπωνίας, όπως ονομάζονταν τότε οι ολοχρόνιοι διάκονοι, κι ο σύζυγός μου ενώθηκε με τις τάξεις των βιβλιοπωλών αργότερα. Καλύψαμε μαζί τα τρία τέταρτα της Ιαπωνίας, στα οποία περιλαμβανόταν η Οζάκα, το Κιότο, η Ναγκόγια, το Τόκιο, το Σεντάι, το Σαπόρο, η Οκαγιάμα και τα νησιά του Σικοκού. Μέναμε σε κάθε μέρος περίπου έξι μήνες, νοικιάζαμε ένα διαμέρισμα και συγκεντρώναμε τις προσπάθειές μας στη διανομή εντύπων.
Χρησιμοποιούσαμε έντυπα που ήταν διαθέσιμα στα ιαπωνικά, όπως τα βιβλία Η Κιθάρα του Θεού, Απελευθέρωσις, Δημιουργία, Καταλλαγή και Κυβέρνησις, καθώς και τα περιοδικά Ο Χρυσούς Αιών (τώρα Ξύπνα!) και Η Σκοπιά. Ως βιβλιοπώλες, δαπανούσαμε 180 ώρες το μήνα πηγαίνοντας από πόρτα σε πόρτα. Αν και εξαντλούμασταν σωματικά, η χαρά που βρίσκαμε στην υπηρεσία ήταν πολύ μεγάλη.
«Σκοπιά» 1ης Μαΐου 1988 σελίδα 22, οι Μάρτυρες του Ιεχωβά είναι βιβλιοπώλες

       Ο σοφός λαός λέει πως «ο έρωτας και ο βήχας δεν κρύβονται». Έτσι και η Εταιρία «Σκοπιά» και να θέλει να κρυφτεί πίσω από το θρησκευτικό προσωπείο που πλασάρει δεν μπορεί και πολλές φορές δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο που δεν είναι άλλο – ας μας επιτραπεί ένας νεολογισμός – παρά αυτός της «μπίζνας». Τόσο πολύ την έχει διαποτίσει αυτή η «μπίζνα» ώστε έχει διαμορφώσει ανάλογα την διδασκαλία της στο πνεύμα της «μπίζνας» και αυτή και οι οπαδοί της. Έτσι παρουσιάζει άλλοτε τον Χριστό σαν «μπίσνεσμαν» και άλλοτε τον Θεό σαν εργοστασιάρχη. Ιδού και οι αποδείξεις. Στην «Σκοπιά» της 1ης Σεπτεμβρίου 2002 σελίδα 23 διαβάζουμε πως ο Χριστός αναλαμβάνει να ξεχρεώσει τα χρέη μιας επιχείρησης και την ξανανοίγει για να βρουν δουλειά οι παλιοί εργαζόμενοι:     

Να Μιμείστε τον Μεγάλο Δάσκαλο
Ο τρόπος με τον οποίο σώζει ο Ιησούς τους απογόνους του Αδάμ μπορεί να παρομοιαστεί με την περίπτωση κατά την οποία ένας πλούσιος ευεργέτης πληρώνει τα χρέη μιας επιχείρησης (που είχαν δημιουργηθεί από κάποιον ανέντιμο διευθυντή) και ανοίγει ξανά το εργοστάσιο, φέρνοντας έτσι οφέλη στους πολλούς εργαζομένους της.—Η Σκοπιά 15 Φεβρουαρίου 1991, σελίδα 13.
«Σκοπιά» 1 Σεπτεμβρίου 2002 σελίδα 23, ο Χριστός «μπίσνεσμαν»

       Στην «Σκοπιά» της 15ης Δεκεμβρίου 2002 σελίδα 16, την θέση του «μπίσνεσμαν» Χριστού, παίρνει ο Θεός – Πατέρας. Ο οποίος είναι πρόεδρος μιας μεγάλης εταιρίας που δεν μπορεί να τα κάνει όλα μόνος του και θέλει και βοηθούς:

«Αυτός θα Πλησιάσει Εσάς»
Ας δώσουμε ένα παράδειγμα: Ο πρόεδρος μιας μεγάλης εταιρίας έχει πολλές ευθύνες. Ο ίδιος αποφασίζει ποια ζητήματα θα χειρίζεται προσωπικά και ποια θα αναθέτει σε άλλους. Παρόμοια, ο Υπέρτατος Κυρίαρχος του σύμπαντος έχει τη δυνατότητα να επιλέγει με ποια ζητήματα θα ασχολείται ο ίδιος και ποια θα αναθέτει σε άλλους.
«Σκοπιά» 15 Δεκεμβρίου 2002 σελίδα 16, ο Θεός – Πατέρας πρόεδρος εταιρίας

       Βέβαια με την θεωρία της «μπίζνας» έχουν εμποτιστεί και οι οπαδοί της, αυτό δα έλειπε να αποτελούν εξαίρεση αυτοί, γι’ αυτό και στην «Σκοπιά» της 1ης Ιανουαρίου 2001 σελίδα 14, η βάπτιση ενός Μάρτυρα του Ιεχωβά θεωρείται από την μητέρα του επένδυση:

Μέχρι που Φτάνει η Αγάπη Σας;
Ως αποτέλεσμα, πολλοί Χριστιανοί γονείς έχουν νιώσει χαρά παρόμοια με αυτήν που ένιωσε μια μητέρα στην Ολλανδία. Αφού παρακολούθησε το βάφτισμα του γιου της—ενός από τα 575 άτομα που βαφτίστηκαν στην Ολλανδία πέρσι—έγραψε: «Αυτή τη στιγμή, η επένδυση που έκανα τα τελευταία 20 χρόνια απέδωσε. Όλος ο χρόνος και ο κόπος—καθώς και ο πόνος, η προσπάθεια και η λύπη—έχουν τώρα ξεχαστεί».
«Σκοπιά» 1ης Ιανουαρίου 2001 σελίδα 14, η βάπτιση ενός Μάρτυρα του Ιεχωβά θεωρείται από την μητέρα του επένδυση

       Ας δούμε τώρα τους τρόπους που μεταχειρίζεται η εκδοτική Οργάνωση των Μαρτύρων του Ιεχωβά «Σκοπιά» για την προώθηση των θρησκευτικών προϊόντων της, την εκπαίδευση των υπαλλήλων της, που όπως είπαμε δεν είναι άλλοι από τους ισόβια αμισθί πλασιέ οπαδούς της, οι οποίοι μέσα στην αφέλειά τους πιστεύουν πως μ’ αυτό τον τρόπο υπηρετούν το Θεό και τέλος την προάσπιση των συμφερόντων της δηλαδή του εαυτού της.
       Πρώτον και κύριον για να πάει μια εταιρεία καλά πρέπει να διακρίνεται για το πνεύμα οικονομίας. Με το πνεύμα λοιπόν αυτό της οικονομίας εκπαιδεύει τους οπαδούς της. Μην κάνετε δώρα τα Χριστούγεννα στα παιδιά σας τους λέει στην «Σκοπιά» της 15ης Μαρτίου 1975 σελίδα 165, γιατί τότε είναι ακριβά:  

Είναι Αυτός ο Τρόπος για να Τιμούμε τον Ιησού Χριστό;
Όσον αφορά τα δώρα—μπορείτε να τα δώσετε στα παιδιά σας οποτεδήποτε στη διάρκεια του έτους, και συνήθως εκτιμά κανείς τα δώρα περισσότερο όταν τα παίρνη σε καιρό που δεν τα περιμένει. Θα δίνετε, όχι από υποχρέωσι ή πίεσι από τον εμπορικό κόσμο όταν οι τιμές είναι υψηλές, αλλ’ όταν η καρδιά σας σάς ωθή να το κάνετε. Αυτά τα δώρα—για τα οποία τα παιδιά σας ευχαριστούν όχι τον «Σάντα Κλως» αλλά τους γονείς των—συντελούν πολύ περισσότερο στην ενίσχυσι των οικογενειακών δεσμών.
«Σκοπιά» 15η Μαρτίου 1975 σελίδα 165, όχι δώρα τα
Χριστούγεννα στα παιδιά γιατί τότε είναι ακριβά

       Το πνεύμα όμως οικονομίας της «Σκοπιάς» δεν περιορίζεται μόνο στα δώρα τα Χριστούγεννα. Προχωράει ακόμα μια πέρα και φτάνει σε όλο του το μεγαλείο. Μην μιλάτε πολύ τους λέει στην «Σκοπιά» της 15ης Δεκεμβρίου 1965 σελίδα 748, γιατί ξοδεύετε μεγάλο μέρος της νευρικής σας ενέργειας!  

ΣΟΦΗ ΧΡΗΣΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΑΣ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ
Μπορείτε, επίσης, να σπαταλήσετε ένα μεγάλο μέρος της νευρικής ενεργείας, όταν ομιλήτε πάρα πολύ, μολονότι οι μυς της γλώσσης πιθανόν να μην κουρασθούν ποτέ! 
«Σκοπιά» 15η Δεκεμβρίου 1965 σελίδα 748, να μην μιλάνε πολύ οι Μάρτυρες του Ιεχωβά για να μην κουράζονται

       Εκτός από το πνεύμα οικονομίας που πρέπει να διέπει μία επιχείρηση, είναι και η φήμη που την ενδιαφέρει, αφού αν αποκτήσει καλή φήμη θα μπορεί όχι μόνο να προωθεί πιο άνετα τα προϊόντα της αλλά και θα αυξήσει και τις πωλήσεις της. Ένα λοιπόν βασικό στοιχείο για να αποκτηθεί αυτή η καλή φήμη, δεν είναι άλλο από την συμπεριφορά των πωλητών της οι οποίοι πλασάρουν τα προϊόντα της. Από τον κανόνα αυτό βέβαια δεν εξαιρείται και η Εταιρία «Σκοπιά», γι’ αυτό και οι δεκάδες εντολές και οδηγίες που φθάνουν μέσω των εντύπων της σε εβδομαδιαία βάση στους οπαδούς – πλασιέ της για την ανάλογη συμπεριφορά τους. Έτσι τους συμβουλεύει να προσέχουν το ντύσιμό τους και την συμπεριφορά τους, όπου βρεθούν και όπου σταθούν και ιδιαίτερα όταν συμμετέχουν στις ετήσιες συνελεύσεις τους. Να μην φορούν κοντά παντελόνια ή τζιν ή μακό μπλουζάκια, γιατί εκτός των άλλων μπορεί να δυσαρεστηθεί και ο Ιεχωβά – Θεός! Δεν αστειευόμαστε, ούτε έχουμε καμιά διάθεση να ειρωνευτούμε τους Μάρτυρες του Ιεχωβά. Εμείς απλώς εκθέτουμε ότι διαβάζουμε στα έντυπα της Οργάνωσής τους. Όλα λοιπόν τα παραπάνω τα διαβάσαμε στο έντυπο των Μαρτύρων του Ιεχωβά «Η Διακονία μας της Βασιλείας» του Απριλίου 2007 σελίδα 4. Ιδού και η απόδειξη:   

Να Ακολουθείτε τον Χριστό Εκδηλώνοντας Αξιοπρέπεια
Αξιοπρεπής Εμφάνιση: Πολλοί εξέφρασαν εκτίμηση για τις υπενθυμίσεις που παρουσιάστηκαν στην ομιλία της περσινής συνέλευσης περιφερείας με θέμα «Να Εκδηλώνετε Χριστιανική Αξιοπρέπεια σε Κάθε Περίπτωση», η οποία τόνιζε ότι οι υπηρέτες του Θεού πρέπει να αγωνίζονται να εκδηλώνουν Χριστιανική αξιοπρέπεια με το ντύσιμο και την εμφάνισή τους. Φέτος πρέπει να δώσουμε ξανά μεγάλη προσοχή σε αυτό το ζήτημα. Η εμφάνισή μας αντανακλά τα αισθήματά μας για τον Ιεχωβά και για το προνόμιο που έχουμε να είμαστε Μάρτυρές του. Πρέπει να ντυνόμαστε πάντοτε ως άτομα «που ισχυρίζονται ότι έχουν ευλάβεια για τον Θεό».—1 Τιμ. 2:9, 10.
5 Μήπως πρέπει να έχουμε αξιοπρεπή εμφάνιση μόνο όταν παρακολουθούμε τη συνέλευση; Να θυμάστε ότι πολλοί θα μας δουν να φοράμε τις κονκάρδες μας ενόσω θα είμαστε στην πόλη της συνέλευσης. Η εμφάνισή μας πρέπει να μας κάνει να ξεχωρίζουμε από το ευρύ κοινό. Γι’ αυτό, ακόμη και στις ώρες χαλάρωσης, όπως όταν βγαίνουμε έξω για φαγητό μετά το πρόγραμμα, πρέπει να ντυνόμαστε με τρόπο που αρμόζει σε διακόνους οι οποίοι βρίσκονται στην πόλη για να παρακολουθήσουν κάποια Χριστιανική συνέλευση, και δεν πρέπει να φοράμε ρούχα όπως τζιν, κοντά παντελόνια ή μακό μπλουζάκια. Τι εντυπωσιακή μαρτυρία θα δώσει αυτό στην περιοχή! Ο Ιεχωβά ευαρεστείται όταν η εμφάνισή μας αντανακλά το ρόλο μας ως διακόνων.
«Η Διακονία μας της Βασιλείας» Απρίλιος 2007 σελίδα 4, να μην φορούν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά κοντά παντελόνια ή τζιν ή μακό μπλουζάκια, γιατί εκτός των άλλων μπορεί να δυσαρεστηθεί και ο Ιεχωβά – Θεός!

       Αλλά δεν είναι μόνο το ντύσιμο και η συμπεριφορά που πρέπει να επιδεικνύουν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά. Για την προώθηση των προϊόντων της «Σκοπιάς» και την παγίδευση του ανυποψίαστου θύματος και πιθανόν ενός ακόμα ισοβίου αμισθί – πλασιέ παίζει ρόλο και το πλησίασμα από τον Μάρτυρα του Ιεχωβά στο υποψήφιο θύμα. Το πλησίασμα λοιπόν πρέπει να γίνεται με χαμόγελο και όχι με «ξινισμένα μούτρα». Γι’ αυτό και όταν σας χτυπούν την πόρτα ή σας συναντούν στο δρόμο οι Μάρτυρες του Ιεχωβά «σκάνε» ένα χαμόγελο, λες και διαφημίζουν καμιά οδοντόκρεμα. Από το ίδιο έντυπο της Εταιρίας «Σκοπιά» την «Διακονία μας της Βασιλείας» του Απριλίου 2006 σελίδα 1, οι παραπάνω οδηγίες:

Να Εκδηλώνετε Προσωπικό Ενδιαφέρον—Μέσω Καλής Οπτικής Επαφής
2 Η δημιουργία οπτικής επαφής με τους άλλους είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να δώσουμε μαρτυρία όταν κάνουμε έργο δρόμου ή όταν κηρύττουμε σε άλλους δημόσιους χώρους. Κάποιος αδελφός κοιτάζει στα μάτια εκείνους που πλησιάζει. Όταν δημιουργεί οπτική επαφή, χαμογελάει και κατόπιν παρουσιάζει τα περιοδικά. Χρησιμοποιώντας αυτή την προσέγγιση, απολαμβάνει αρκετές ευχάριστες συζητήσεις και δίνει πολλά έντυπα.
«Η Διακονία μας της Βασιλείας» Απρίλιος 2006 σελίδα 1, να χαμογελάνε οι Μάρτυρες του Ιεχωβά όταν πλησιάζουν το θύμα

      Όπως εξάλλου είναι γνωστό, σπουδαίο ρόλο για την προώθηση των προϊόντων μιας Εταιρίας και την αύξηση των πωλήσεων της είναι και το δώρο που συνοδεύει τα προϊόντα της, ούτως ώστε να γίνονται πιο ελκυστικά στον αγοραστή και να τα προτιμήσει από άλλα προϊόντα άλλης Εταιρίας. Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά και η Εταιρία «Σκοπιά» γι’ αυτό και συστήνει στους οπαδούς – πλασιέ της, για να δελεάσουν κάποιον να προτιμήσει τα δικά της προϊόντα, με το που θα γίνει συνδρομητής στα έντυπά της, άμεσα με την εγγραφή του θα του προσφερθεί δωρεάν και ένα βιβλίο τσέπης. Στην «Διακονία μας της Βασιλείας» του Φεβρουαρίου 1980 σελίδα 4, δίνονται οι παραπάνω οδηγίες στους Μάρτυρες του Ιεχωβά:

Έχομε Αυτό που Χρειάζονται!
Αυτό το μήνα, θα προσφέρωμε, εκτός από βιβλία, και μια συνδρομή μαζί μ’ ένα βιβλίο τσέπης δωρεάν, προς 100 δραχμές. (Βλέπε Ανακοινώσεις για λεπτομέρειες.) Μεταξύ των εδαφίων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιούνται εύκολα στον αγρό, είναι και τα εδάφια 2 Πέτρου 3:13 και Αποκάλυψη 21:4, που υποδεικνύουν «τη θεία υπόσχεσι για κάτι Νέο.» Προσπαθήστε να βοηθήσετε όσο το δυνατόν περισσότερους να διακρίνουν ότι και αυτοί, επίσης, χρειάζονται τη «Σκοπιά».
«Η Διακονία μας της Βασιλείας» Φεβρουάριος 1980 σελίδα 4, με την εγγραφή κάποιου στην «Σκοπιά» θα του προσφερθεί δωρεάν και ένα βιβλίο τσέπης

       Βέβαια τι θα ήταν μια Εταιρία χωρίς διαφήμιση. Το Α και το Ω για την μακροημέρευση της Εταιρίας αυτής, την προώθηση των προϊόντων της και την αύξηση των πωλήσεων της δεν είναι άλλο από την διαφήμιση. Είναι τόσο σπουδαίος ο ρόλος της και επιδρά τόσο στον ψυχισμό μας, που δεν είναι λίγες οι φορές που κάτω από την επίδρασή της όλοι μας έχουμε πέσει θύματα, αγοράζοντας προϊόντα που όχι μόνο δεν τα χρειαζόμασταν αλλά και πιθανώς δεν τα χρησιμοποιήσαμε και ποτέ. Γνωρίζοντας λοιπόν η Εταιρία «Σκοπιά» τον τεράστιο ρόλο της διαφήμισης, θα τον άφηνε να περάσει ανεκμετάλλευτο για την προώθηση των προϊόντων της; Όχι βέβαια! Γι’ αυτό συνέχεια στέλνει οδηγίες στους οπαδούς – πλασιέ της για αυτήν. ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ – ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ – ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ … τους λέει. ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕ – ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕ – ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕ …τους ξαναλέει. Μάλιστα, εδώ είναι και το πιο απίθανο που δείχνει το τι  πραγματικά είναι, δηλαδή μια βορειαμερικανική εκδοτική εταιρία με κάλυμμα θρησκευτικό, πως η ίδια αποκαλεί τα θρησκευτικά φυλλάδια που μας μοιράζουν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, διαφημιστικά! Και για του λόγου το αληθές, ορίστε τις οδηγίες που τους δίνει στο έντυπό της η «Διακονία μας της Βασιλείας»  τον Αύγουστο του 2005 σελίδα 4:   

Χρησιμοποιείτε τα Διαφημιστικά Φυλλάδια;
Μια μέρα ένα 11χρονο αγόρι βρήκε κάποιο φυλλάδιο που διαφήμιζε μια δημόσια ομιλία με θέμα την κόλαση. «Αυτό το θέμα με ενδιέφερε πάρα πολύ», εξήγησε αργότερα, «καθώς φαινόταν ότι πάντα έκανα το κακό, και έτσι είχα πολύ μεγάλη ανησυχία σχετικά με το αν θα πήγαινα στον πύρινο άδη όταν θα πέθαινα». Παρακολούθησε την ομιλία και, περίπου έναν χρόνο αργότερα, ύστερα από αρκετές Γραφικές μελέτες, βαφτίστηκε. Έτσι ξεκίνησε η Χριστιανική σταδιοδρομία του Καρλ Κλάιν, ο οποίος υπηρέτησε αργότερα επί πολλά χρόνια ως μέλος του Κυβερνώντος Σώματος των Μαρτύρων του Ιεχωβά. Όλα άρχισαν από ένα διαφημιστικό φυλλάδιο.
Τα διαφημιστικά εξακολουθούν να είναι αποτελεσματικό εργαλείο μαρτυρίας σήμερα. Πολλοί ευαγγελιζόμενοι διαπιστώνουν ότι το να δώσουν ένα διαφημιστικό σε κάποιο άτομο είναι καλός τρόπος για να συστηθούν και να αρχίσουν συζήτηση. Οι γονείς μπορούν να συμπεριλαμβάνουν τα μικρά τους παιδιά στη διακονία δίνοντάς τους την ευκαιρία να προσφέρουν κάποιο διαφημιστικό στην πόρτα. Οι ευαγγελιζόμενοι που δίνουν μαρτυρία μέσω επιστολών μπορούν να διαφημίζουν τις συναθροίσεις εσωκλείοντας κάποιο τέτοιο φυλλάδιο. Και, φυσικά, τα διαφημιστικά είναι βολικό μέσο για να προσκαλείτε τους σπουδαστές της Γραφής και άλλα ενδιαφερόμενα άτομα να έρθουν στις συναθροίσεις μας.
Κάνετε εσείς καλή χρήση των διαφημιστικών φυλλαδίων στη διακονία σας;
«Η Διακονία μας της Βασιλείας» Αύγουστος 2005 σελίδα 4, η ίδια η Εταιρία «Σκοπιά» αποκαλεί τα θρησκευτικά φυλλάδια που μας μοιράζουν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, διαφημιστικά!

       Συνεπώς, λογικό είναι μετά από όλα αυτά, η Οργάνωση των Μαρτύρων του Ιεχωβά «Σκοπιά», η αυτοαποκαλούμενη μάλιστα και Εταιρία, να διαχειρίζεται κάθε χρόνο τεράστια ποσά, με τα ανάλογα κέρδη. Βέβαια η ίδια δηλώνει πως δεν είναι κερδοσκοπική Εταιρία, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δουλεύει για να … ζημιώνεται! Ενδεικτικά αναφέρουμε για να γίνει αντιληπτό από τον αναγνώστη το μέγεθος των ποσών που διαχειρίζεται, πως για το έτος 2011 δαπάνησε για ένα μέρος των υπαλλήλων της που βρίσκονται σε ειδική κατηγορία ώστε να παίρνουν κάποια ελάχιστη αμοιβή και όχι η πλειοψηφία των Μαρτύρων του Ιεχωβά που όπως είπαμε προωθούν τα προϊόντα της ως ισόβια αμισθί πλασιέ, το ποσό των 173.000.000 $.
       Το κρίμα βέβαια σ’ αυτή την υπόθεση είναι η παγίδα που έχει πέσει η πλειοψηφία των Μαρτύρων του Ιεχωβά, που νομίζοντας οι δυστυχείς πως προωθούν το έργο του Ιεχωβά – Θεού, στην ουσία προωθούν τα συμφέροντα μιας βορειαμερικανικής εκδοτικής εταιρίας με κάλυμμα θρησκευτικό. 
 
 
 
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προσοχή! Χωρίς όνομα ή κάποιο ψευδώνυμο δεν γίνεται δημοσίευση σχολίου. Επίσης δεν πρέπει να είναι υβριστικό και άσχετο με το θέμα του άρθρου.

28 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλό το άρθρο.
Περιμένουμε τώρα τους εντεταλμένους επί του διαδυκτίου ΜτΙ να εκφέρουν τις αντιρρήσεις τους...

Βασίλης είπε...

Δεν είμαι ΜτΙ αλλά έχω συναναστραφεί με αυτούς τον τελευταίο καιρό, ενώ εδώ και 17 χρόνια διαβάζω τα βιβλία τους. Ήμουν δόκιμος μοναχός πρίν από 2 χρόνια σε 2 μονές(η μία στο Άγιο Όρος)...θα αναφερθώ στο ότι η Γραφή είναι κάθετη σε κάποιες διδασκαλίες...πχ οι νεκροί είναι νεκροί-δεν υπάρχουν, ο Ιησούς είναι δημιούργημα, η Μαρία έκανε και άλλα παιδιά κτλ...διαφωνώ όμως με την ''αόρατη επάνοδο του Ιησού'' και μάλιστα με συγκεκριμέν η ημερομηνία(πχ 1914) ή ότι 144,000 Ιεχωβίτες θα πάνε στον ουρανό κτλ...θα ήθελα να συζητήσουμε κάποια θέματα.
Ευχαριστώ, Βασίλης.

Βασίλης είπε...

Να σας πώ ότι δεν έχω πιστεί καθόλου για το ''καλό'' πρόσωπο που δείχνουν, φαίνεται να είναι πιεσμένοι από την Οργάνωση. Δεν είναι τυχαίο, ότι επιβάλλεται υποχρεωτικό σκαπανικό 50 ωρών κάθε μήνα, για να ευηρεστηθεί ο Θεός(δεν έχει σημασία αν τον λένε Γι.εΧ.οΒ.άΧ. ή Γι.άΧ.Β.εΧ. κτλ).
Αυτό καταγράφεται σε καρτέλες και θεωρώ ότι είναι άκρως εκβιαστικό...δεν νοείται πίστη στον Θεό που ''βαθμολογείται'' με επίδοση στο κύρηγμα.
Επίσης είναι πολύ απόλυτοι σε αυτό που λένε και αν πείς κάτι άλλο, αμέσως γίνονται επιθετικοί. Αυτό συμβαίνει επειδή πιστεύουν ότι ξέρουν την ''αλήθεια''. Δεν αντιλέγω ότι ερμήνευσαν ένα μεγάλο μέρος της Γραφής σωστά, αλλά παντογνώστης δεν είναι κανένας...''το πνεύμα όπου θέλει πνέει''..άλλωστε.
Βασίλης.

Ανώνυμος είπε...

Θέλω να διαμαρτυρηθώ για τη φίμωση που επικρατεί
στο Ιστολόγιο ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.

Στό άρθρο τους στο λινκ εδώ http://earlychristiandoctrine.wordpress.com/2012/02/26/1200/#comment-151 έχω γράψει ένα σχόλιο το οποίο παρότι δεν είναι υβριστικό δεν μου το δημοσιεύουν.

Έχω γράψει το εξής σχόλιο : Για το θέμα του Νεοπλατωνισμού ο αναγνώστης πρέπει να διαβάσει τα λινκ

http://www.oodegr.com/oode/filosofia/skopia_pateres_filosofia_1.htm

http://www.oodegr.com/oode/filosofia/pateres_filosofia_florofski_2.htm

Το σχόλιό μου αυτό , όπως βλέπετε δεν είναι απρεπές ούτε υβριστικό. Επειδή όμως ανατρέπει το
θέμα που διαπραγματεύεται το blog προφανώς δεν μου το εγκρίνουν για δημοσίευση.

Συγχαρητήρια στο blog σας που δημοσιεύει όλα τα σχόλια των αναγνωστών του.

ΕΛΛΗΝΑΣ

Νικόλαος είπε...

Πολλά συγχαρητήρια, κ. Χρήστο, για το άρθρο σας. Τι να πει κανείς· θα έπρεπε να τα βλέπουν και από μόνοι τους οι μάρτυρες του Ιεχωβά, αλλά το να ανήκεις σε μία σέκτα είναι καμιά φορά γλυκό...

Φίλε Βασίλη, καλώς ήρθες στο ιστολόγιο! Αν έχεις κάποια απορία πάνω σε οποιοδήποτε θέμα, μπορούμε κατ' αρχήν να σε παραπέμψουμε στο κατάλληλο άρθρο του Αντιαιρετικού και, γιατί όχι, να αρχίσουμε εκεί κάποια συζήτηση.

Καλό απόγευμα!

Ανώνυμος είπε...

Ένας ορθόδοξος αρχιερέας, ένας μητροπολίτης, δεν κρύβει τη συμπάθειά του για τη Χρυσή Αυγή, δεν βρίσκει καν ανατρεπτικές τις απόψεις της, μέμφεται όσους την εχθρεύονται για το μισανθρωπισμό, το φιλοναζισμό και το ρατσισμό της και η Ιερά σύνοδος δεν ασχολείται καν με το άθλιο αυτό προκαθήμενο υποκείμενο.
Για άλλη μια φορά η Ορθοδοξία στην Ελλάδα δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο. Τη συγγένειά της με το αυγό του φιδιού, τους νοσταλγούς του φασισμού και του Χίτλερ.

Aidiasmenos.

Νικολαος είπε...

Σε καθε θρησκεια υπαρχει κατι ''κακο''που μπορει να βρει καποιος...Ο θρησκευτικος φανατισμος στους Μουσουλμανους,η πιεση στους μαρτυρες του Ιεχωβα,η αναμειξη του Α.Ορους στα πολιτικα και οικονομικα,η παιδεραστια των Καθολικων ιερεων .....Διαιρει και βασιλευε.....Το νο1 οπλο του Σατανα του Διαβολου για να απομακρυνει τον ανθρωπο απο την σχεση του με τα Θεια....Το λεει και το ονομα του αλλωστε....Απο εκει και μετα για τους Χριστιανους 2 ειναι τα κριτιρια

α)αγαπα το Θεο με ολο σου το ειναι
β)αγαπα τον πλησιον σου σαν εσενα

ολα τα αλλα ειναι φιλοσοφικες συζητησεις.....
Το αποτελεσμα μετραει......

Ανώνυμος είπε...

Aγαπητέ "Αντιαιρετικέ" το κείμενο σου είναι για τρελά γέλια!!!!
Όλα όσα γράφεις δεν ισχύουν και αυτό μπορεί να αποδειχθεί πάρα πολύ εύκολα αν συναναστεφείς με Χριστιανούς Μάρτυρες του Ιεχώβα και κατλάβεις εις βάθος τι πιστεύουν! Το να πάιρνεις κομμάτια και αποσπάσματα από διάφορα έντυπα τους, δίχως να έχεις ολόκληρα τα άρθα δημοσιευμένα, είναι πάρα πολύ εύκολο να ερμηνεύεις φράσεις και παραγράφους όπως εσύ νομίζεις. Κανείς δεν μπορεί να έχει άποψη για το όποιο θέμα αν δεν το έχει ψάξει από μέσα!!!
Δυστυχώς η χώρα μας δεν έζησε διαφοτησμό και η θρησκεία της ορθοδοξίας την πήγε πολύ πίσω και τη βύθισε στο σκοτάδι! Εξαιτίας της ορθοδοξίας έγιναν πολλά από τα μεγαλύτερα εγκλήματα. Ο Ιουνστινιανός ήταν ο μεγαλύτερος ΑνθΈλληνας, εξ'αιτίας του έκελεισε η σχολή του Πλάτων στην Αθήνα που λειτουργούσε από την αρχαιότητα. Επίσης πάλι εξ' αιτίας του σφάξαν και πολλούς Έλληνες και η ορθοδοξία στην Ελλάδα όπως και σε πολλές χώρες εγκαθιδρήθηκε με τη βία. Και μη με ρωτήσετε που τα βρήκα και τα λέω, αυτή είναι η ιστορία! Και αν δηλαδή οι Μάρτυρες του Ιεχωβά είναι μπίζνες όπως ισχυρίζεσε, η ορθοδοξία τι είναι; Πόσο πλούτο έχει; οι πατέρες επίσης πλήρώνονται με μισθό από το δημόσιο. Και στην τελική γιατί να με είμαι υποχρεομένος να είμαι ορθόδοξος. Εγώ γουστάρω να είμαι Μουσουλμάνος(ασχέτος αν έχεις να καταλογήσεις πράγματα για το Ισλάμ, εφόσον ξέρεις πράγματα ΕΙΛΗΚΡΙΝΑ ΕΙΣ ΒΑΘΟΣ ΑΠΌ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ), γιατί θα πρέπει να με βλέπεις σαν εχθρό και να είμαι δακτυλοδεικτούμενος και παρίσακτος;
Αυτά... Καλή δύναμη

Χρήστος – αντιαιρετικός είπε...

Αγαπητέ Ανώνυμε, αν πραγματικά θέλεις ουσιαστικό διάλογο πρώτον και κύριον βάλε ένα ψευδώνυμο ή οποιοδήποτε όνομα γιατί την επόμενη φορά που θα τύχει να κάνεις σχόλιο ανώνυμα θα σου το διαγράψω. Αν όπως λες δεν ξέρω τίποτα για τους ΜτΙ και τους έχω … παρεξηγήσει!!!, αντί να κάνεις σχόλιο «αχταρμά», που να μπερδεύεις άσχετα πράγματα μεταξύ τους, απόδειξέ μου με στοιχεία από το συγκεκριμένο άρθρο που έχω λάθος και φέρε εσύ όλα τα άρθρα των ΜτΙ δημοσιευμένα για να αποδείξεις αυτό το λάθος μου. Εγώ και οι συνεργάτες μου, που κάποιοι από αυτούς είναι και πρώην ΜτΙ, σε περιμένουμε ευχαρίστως για διάλογο. Ελπίζω να τολμήσεις αυτόν τον διάλογο και όχι να εξαφανιστείς, όπως κάνουν κατά την προσφιλή τους τακτική οι ΜτΙ. Σε χαιρετώ και σε περιμένουμε.

Χρήστος – αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

Δώστου λίγο καιρό να μάθει να γράφει ΕΛΛΗΝΙΚΑ πρώτα και ύστερα θα έρθει να μιλήσει μαζί μας.

Madragoras

Ahmet είπε...

Γεια χαρά σε όλους

θα ήθελα να προσθέσω και εγώ κάτι, είναι πολύ ενδιαφέρον να βλέπουμε τα πράγματα και από άλλη οπτική γωνία δηλαδή από αυτή που δεν θα μας άρεσε προκειμένου να έχουμε μια καλητερη εικόνα του ζητήματος . Ομολογώ ότι πρέπει να δεχτώ αυτά που λέτε όσον και αν με πληγώνουν !

Αποκόπηκα πριν από λίγο καιρό ήταν για λόγους ανηθικότητας ο γάμος μου ήτανε σκέτοι καταστροφοι τα νεανικά μου χροννια μεστους φόβους και πάντα συνοδία με την κατάθλιψη και της λάθος απόφασης δεν ανατραφικά από μάρτυρες γονείς είμαι πρώην μουσουλμάνος και τώρα πρώην μάρτυρας.

Είχα αρκετές άσχημες εμπειρίες με αδερφούς στης συναθρησης όπως σας είπα αντραφικά σαν μουσυλμανος και θυμαμε στα σχολικά μου χροννια πάντα αυτό το απαίσιο ρατσιστικό κλίμα που με περικικλονε θυμαμε ότι είχα μεταφερθή στο νοσοκομείο μέσα στα αίματα στο πέος μου ναι καλά ακουσταε στο πέος είχα κάνει περιτομεί και την επόμενη μέρα λαχταρούσα να πάω στο σχολείο παρόλο που η γονείς μου επιμένανε να μηνό σπίτη τελικά μετά από 2 μέρες πήγα και σαν καλωσόρισμα δέχτηκα μια δυνατή κλοτσιά από ένα συμαθητή μου ο οπιος ήτανε από την 6 τάξη ενώ εγώ από την 2 δημοτικού ...

εκεί που έλεγα ότι η μάρτυρες ήμαστε όλη αδέρφια βιώνουμε τα ίδια σκεφτόμαστε το ίδιο δεν ύπαρχοι ρατσισμός διαπίστωσα ότι όλο και πιο διαφορετικά είνα τα πραγαματα αλλιώς είναι ο ευρωπαίος μάρτυρας και αλλιώς ο τρίτο κόσμιος είχα την ευκαιρία να δο μέχρι στιγμής 13 χώρες και να έρθω σε επαφή με πολλούς αδερφούς
τη να πο δεν είναι όλη το ίδιο υπάρχουν αρκετοί αδρερφη με πολλυ κακή διάθεση και δίψα για εξοχότητα και τίτλους δεν θα σας αναφέρω περισότερα αρνητικά πράγματα ο κύριος αντιερετικός τον έχει κάνει είδη πριν από εμένα απλά όμως του έχω καπιες ερώτησης και θα χαιρόμουν για κάθε καλό σχολείο από όλους



01 παρόλου που δέχομαι ότι η μάρτυρες του ιεχωβά έχουνε κάνεi αρκετά λάθη είμαι απολλητα πεπισμένος ότι αγία γραφή είναι ο λόγως το θεού και το ονόματο είναι το τετραγρματο ας πούμε ιεχωβά η γιαχβέ είναι ο μόνος αληθινός θεός ερώτηση πίστευετέ εσυς σε αυτών το θεό της αγία γραφής και αναφέρετε το όνομα του στις προσευχές σας ? για να αγιαστή το όνομα του όπως ανάφερε και ο ιησούς

02 πιστευετε ότι ο ίδιος ο ιεχωβά θεός θα εξάληψη τα προβλήματα της ανθρωπότητας ?

03 υπάρχει ένα μεγάλο πλυθος ανθρώπων που εναντιονοντε στους μάρτυρες και στις διδασκαλίες τους η λεγόμενη αποστάτες τη είσθαι πρόθυμος να επιτύχετε με την εκστρατία σας ενάντια στους μάρτυρες ?

04 δεν χριαζεται να μπούμε σε μια λεπτομερή έρευνα όπως κάνατε με τους μάρτυρες για να διαπιστώσουμε τα λάθη και τον υπολιπων χριστιαννων επησης και τον αγαπητών σας ορθοδόξων είνα όλα φως φανάρι δέχεστε πραγματικά την ορθοδοξία πράγματι και ως ορθή πάρο όλου την αδιάντροπη χλιδή της και την ειδολοατριας της ?

σας ευχαριστώ εκ τον προτέρων και ζητώ συγνώμη για τα παρά πολλά ορθογραφικά μου λάθη .

Χρήστος - αντιαιρετικός είπε...

Αγαπητέ Ahmet, σε χαιρετώ και έρχομαι να απαντήσω ευθύς αμέσως στις ερωτήσεις που έθεσες:

1. Γράφεις:
«παρόλου που δέχομαι ότι η μάρτυρες του ιεχωβά έχουνε κάνεi αρκετά λάθη είμαι απολλητα πεπισμένος ότι αγία γραφή είναι ο λόγως το θεού και το ονόματο είναι το τετραγρματο ας πούμε ιεχωβά η γιαχβέ είναι ο μόνος αληθινός θεός ερώτηση πίστευετέ εσυς σε αυτών το θεό της αγία γραφής και αναφέρετε το όνομα του στις προσευχές σας ? για να αγιαστή το όνομα του όπως ανάφερε και ο ιησούς »

Απάντηση:
Το Γιαχβέ ή Ιεχωβά, δεν είναι το αληθινό όνομα του Θεού, αλλά ένα τεχνητό όνομα που δημιούργησαν οι Μασορίτες, και το οποίο όπως και η ίδια η Σκοπιά παραδέχεται το πήρε από την παράδοση των ανθρώπων, επειδή ήταν σε χρήση εδώ και αρκετούς αιώνες. Περισσότερα γι’ αυτό το θέμα και με ντοκουμέντα από τα έντυπα της Σκοπιάς μπορείς να δεις στο άρθρο μου ΙΕΧΩΒΑ: ΕΝΑ ΤΕΧΝΗΤΟ ΟΝΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΟ

http://antiairetikos.blogspot.com/2008/03/blog-post_30.html

2. Γράφεις:
«πιστευετε ότι ο ίδιος ο ιεχωβά θεός θα εξάληψη τα προβλήματα της ανθρωπότητας ?»

Απάντηση:
Ναι, το πιστεύουμε, όταν γίνει η Δευτέρα Παρουσία του Χριστού.

3. Γράφεις:
«υπάρχει ένα μεγάλο πλυθος ανθρώπων που εναντιονοντε στους μάρτυρες και στις διδασκαλίες τους η λεγόμενη αποστάτες τη είσθαι πρόθυμος να επιτύχετε με την εκστρατία σας ενάντια στους μάρτυρες ?»

Απάντηση:
Πρώτον και κύριο προσπαθούμε να υπερασπίσουμε την πίστη μας, η οποία τόσο βάναυσα διαστρεβλώνεται από τους ΜτΙ, αλλά το κυριότερο να διαφωτίσουμε τον κόσμο για το ποια είναι πραγματικά η Οργάνωση των ΜτΙ, ώστε να μην κάνουν το λάθος και πέσουν στην παγίδα της Οργάνωσης ή αν είναι μέσα στην Οργάνωση να την εγκαταλείψουν και να ελευθερωθούν. Άλλωστε όπως ισχυρίζεσαι και εσύ ο ίδιος αλλά και η ίδια η Οργάνωση στα έντυπά της, οι ΜτΙ έχουν κάνει επανειλημμένα λάθη, ιδιαίτερα σε ζητήματα πίστης. Εσύ λοιπόν, αν γνωρίζεις πως κάποιος λέει ψέματα σε ζητήματα πίστης και κάνει λάθη, θα τον αφήσεις έτσι να παρασέρνει κόσμο, χωρίς να κάνεις ή να λες τίποτα;

4. Γράφεις:
«δεν χριαζεται να μπούμε σε μια λεπτομερή έρευνα όπως κάνατε με τους μάρτυρες για να διαπιστώσουμε τα λάθη και τον υπολιπων χριστιαννων επησης και τον αγαπητών σας ορθοδόξων είνα όλα φως φανάρι δέχεστε πραγματικά την ορθοδοξία πράγματι και ως ορθή πάρο όλου την αδιάντροπη χλιδή της και την ειδολοατριας της ?»

Απάντηση:
Η χλιδή δεν έχει να κάνει με την ορθή πίστη. Μην ξεχνάς πως ο Χριστός ενώ ήταν εναντίον των Φαρισαίων για τον τρόπο ζωής τους, έλεγε στο κόσμο να τηρούν την διδασκαλία τους Ματθ. 23:2 – 3. Όσο για το αν είμαστε ειδωλολάτρες, εσύ το λες αυτό. Σε είδωλα πάντως εμείς δεν πιστεύουμε.

Σε χαιρετώ
Χρήστος – αντιαιρετικός

Ahmet είπε...

01 σωστά το όνομα ιεχωβά είναι τεχνίτη προφορά δεν διαφωνώ η ερώτηση ήτανε όμως αν το χρησιμοπίτε στις προσευχές σας και το τονίζω αν το χρησιμοπίτε διότι η προφορά του έτσι και αλιως δεν είναι εφοικτοι διότι καπιοι σταρτιώτες του σατανά καταφέρανε να διαδοσυν την δισιδαιμονία ότι δεν κάνει να το λέμε

το ότι η ορθογραφία νου είναι για κλάματα αυτό σημαίνει ότι δεν είμαι κατανοητός ?
eipa η ερώτησης μου είναι στον αντιερετικό και το γράφω πάλι λάθος και όμως απαντήσατε εσυς

μου άρεσε ένα σχολείο στο κείμενο από τον Γιώργο

είπε...
Λέτε να είναι τεχνητό και το όνομα "ΕΛΛΗΝΑΣ";
Η μήπως το "ΓΚΡΑΙΚΟΣ";
Τι να πούμε το "Ρωμιός";
Ποια είναι η 'Ρωμιοσύνη' που τραγουδάει ο Νταλάρας;
Οταν οι Γερμανοί λένε 'Γκρίχεν' για τους Ελληνες και άλλοι 'Γκρέκο' ή ακόμα και 'Χελλένεν', γιατί δεν τους διορθώνετε και αφήνετε τις λανθασμένες προφορές ενώ για το όνομα του Θεού καίγεστε αν αυτό προφέρεται Ιεχωβά ή Γιαχβέ;

Κυιρε Χριστό Αντί αιρετικαι ο Θεός θέλη να τον αποκαλούμε με το όνομα του
λέτε στην δευτερη ερώτηση ότι το δέχεστε
αλλά μάλλον ούτε καν σέβεστε τους ανθρώπους που έστω και αν το λένε λάθος κάνουν ηλικρίνες προσπάθιες να υπηρετούν ναι τον μόνο αληθινό θεό Ιεχωβά

03 να ελευθερωθούν και να πάνε που ? άνθρωποι διανούμενη Θεολόγοι πάντα θα έχουν και μια καλύτερη εξήγηση του ζητήματος και γιαυτό δεν είνα περίεργο που η πλειονότητα τον μαρτύρων αποτελίτε από ανθρώπους απλούς και ταπεινούς που κάνανε αρκετά λάθη όμως δεν είναι κρυφά τα λάθη τους τα δέχονται και προχωρούν μπροστά και ζυτανε συγνώμη

άλλη μια φορά να πάνε που ??? πρώην ναρκομανής υβριστές κλέφτες και ούτω καθεξής μάθανε τρόπους αφήσανε πίσω τους μια βρώμικη ζωή όταν ήρθανε στην οργάνωση ΚΑΙ ΈΣΤΩ ΓΊΝΑΝΕ ΠΛΑΣΙΈΔΕΣ όπως λέτε και πάλι κατάφεραν αυτό που η μεγάλη διδασκαλη και ψυχολογή σας ούτε μποροην να κάνουν

προτιμώ να βλέπω τους μάρτυρες σαν μια στοργική μητέρα που πολλές φορές κάνει και χαζομάρες αλλά είναι για το καλό τους η μουσουλμάνοι γόνης μου τόσα ελληνικά μου μάθανε τόσα μιλάω τα παιδιά μου σίγουρα θα είνα σε καλύτερη θέση από εμένα αν καtaλαβαινετε τη ενοω δεν θα κάτσω να κλαίω γιατα λάθη του παρελθόν
σας εγκιούμε αν ο ρώσσελ σήμερα θα ζούσε θα ήταν αποκομένος


04 To Ματθαίος 23 αναφεροι Όλα όσα σας λένε, λοιπόν, να τα κάνετε και να τα τηρείτε, αλλά να μην ενεργείτε σύμφωνα με τις πράξεις τους,

ωραία για πιους το λει αυτό πιοι είναι αυτή που μας τα λένε εσης ? η μάρτυρες ?

αχ αχ ηλικρινα θα ψήνομουνα πιο πολλή αν μου λεγατε αγόρι άστα ότι και να λέμε λόγια είνα εφόσον όλη πιστευουμε στο ερχομό του κυρίου μας ας καθορίση αυτός τα κατσίκια από τα πρόβατα και μην πέρνης την θρησκια τόσο στα σοβαρά και μην ξεχνάτε ΥΠΆΡΧΟΥΝ και άνθρωποι που ασπάζονται της αγελλάδες την να πούμε για αυτούς ?

κύριε Χριστό έχετε κάνει το φόρουμ σας θέμα κόντρας και όχι ηλικρίνης εξήγησης λέτε πως χαθήκανε η μάρτυρες και δεν βρήκαν λόγια για της λογομαχίες σας λυπαμε ηλικρινα και κουραστικά πια από έξυπνους θέλω να είμαι με τα ανθρωπάκια όχι τους πολλιξερους που πιάνοντε από μια εβραϊκή η elliniki λέξη και προσπαθούν να λύσουν της απλές κουβέντες του κυρίου μας Ιησού Χρήστου ο οπιος πολιτεφτηκε με ανθρωπάκια ψαράδες και αγραμάτους και τώρα θα κάτσουμε να αναλύσουμε τη έγραψαν η αγραματοι αν ήταν σωστό η λάθος η τη ενοωσαν

δεν θα σας απαντήσω πλέον κλινο μερική ίσος θα αναρωτηθούν τη θα κάνω αν θα γυρίσω πίσω στους μάρτυρες και φυσικά θα το κάνω
αν ο μακάριος η ο παπάς της ρώμης ανακινωση το όνομα του θεού τότε θα γίνω ρομεοκαθολικός η ορθόδοξóς

αν η θρησκια είναι μαγαζάκι ελπίδας τότε διαλέγο τους Μάρτυρες του Ιεχωβά δεν ύπαρχοι πουθενά αλου τόση σκληρή προσπαθια για να αγιαστή το Παν άγιο όνομα του Ιεχωβά

σας αγαπο όλους

Αχμέτ η και ο αγράματος όπως προτιμάτε

Ανώνυμος είπε...

Ahmet, είπες: «Κύριε Χρήστο Αντί αιρετικοί ο Θεός θέλει να τον αποκαλούμε με το όνομα του
λέτε στην δεύτερη ερώτηση ότι το δέχεστε αλλά μάλλον ούτε καν σέβεστε τους ανθρώπους που έστω και αν το λένε λάθος κάνουν ειλικρίνειες προσπάθειες να υπηρετούν ναι τον μόνο αληθινό θεό Ιεχωβά».
Για να δούμε τι λέει η «Σκοπιά» στο θέμα αυτό:

Ένας λόγος είναι ότι έως τώρα δεν έχει βρεθή κανένα αντίγραφο αρχαίου χειρογράφου που να περιέχη το θείον όνομα στην πλήρη μορφή του» (Σκοπιά, 15.11.1971, σελ.677)

«Είναι αλήθεια ότι κανένα από τα υπάρχοντα αρχαία ελληνικά χειρόγραφα της «Καινής Διαθήκης» δεν περιέχει το προσωπικό όνομα του Θεού» (Σκοπιά, 01.03.1991, σελ.28).


Είδες τι λέει «Σκοπιά», ότι δεν υπάρχει κανένα αρχαίο ελληνικό χειρόγραφο της «Καινής Διαθήκης» που να περιέχει το προσωπικό όνομα του Θεού!

Σε ερωτώ, γιατί στην μετάφραση του Νέου Κόσμου της «Καινής Διαθήκης» υπάρχει το όνομα του Ιεχωβά;
Η ΣΚΟΠΙΑ δεν είπε, ότι δεν υπάρχει κανένα ελληνικό χειρόγραφο της «Καινής Διαθήκης» που να περιέχει το προσωπικό όνομα του Θεού;
Γιατί το πρόσθεσε; Μπορείς να μου απαντήσεις;


GEORGIOS D.

Ahmet είπε...

Nαι Γιώργο σωστά δεν έχει βρέθη ακόμα στις ελληνικές γραφές αλλά στις εβραϊκές ανανφερετε 7000 φορές αυτό σημαίνη ότι Ιησούς μιλούσε για έναν αλών Θεό όταν έλεγε τους γνωστοποισα το όνομα σου ?
και κάτι άλλο μήπως ήταν ο Ιησούς Σχιζοφρενής ?
όταν έλεγε ότι έχει φανέρωση το όνομα του αλλά στην ουσία ενοουσε το εαυτό το του ? diladi την περίφημη τριάδα που κατέχη της ρίζες από της διάφορες θεότητες το παγγανών ?

ΔΕΝ ΔΕΧΕΣΕ της εβραϊκές γραφές ?
το ότι δεν έχει βρέθη ακόμα σημαίνη ότι δεν θα βρέθη και ποτέ ?

αλλά ακόμα κάνης δεν απάντησε στην ερώτηση τη θα γίνη θα το χρησιμοπιούμε στις προσευχές μας ??????????
πίστεψε με είμαι ικανός να μιλάω μέχρι το πρωί και μου αρεση παρά πολλή η λογομαχία αλλά η αγάπη μου υπερέχει από τον εγωισμό μου και γιαυτό προτιμώ τους ανθρώπους με ηλικρίνια όχι με κόντρα να μου λένε αν μπορώ να απαντήσω !

εση μπόρις να μου απάντησης τη θα γίνη με τους αγγελαδο λάτρες στην ινδία γιατί και αυτά αδέρφια μας είναι
και μην θαψης πάλι την σκοπιά

Αχμετάκος

Ανώνυμος είπε...

Ahmet είπες:

@ Nαι Γιώργο σωστά δεν έχει βρεθεί ακόμα στις ελληνικές γραφές αλλά στις εβραϊκές αναφέρετε 7000 φορές…@

Μάλιστα, μας είπες ότι δεν έχει βρεθεί ακόμα (το όνομα του Θεού) στις ελληνικές γραφές. Τότε στην «Καινή Διαθήκη» της μετάφρασης Νέου Κόσμου των «Μαρτύρων του Ιεχωβά», γιατί υπάρχει το όνομα του Ιεχωβά;
Για πες μου ένα χειρόγραφο από της εβραϊκές Γραφές που να περιέχει το όνομα «Ιεχωβά» κατά γράμμα;
Στο σχόλιο σου (10 Νοεμβρίου 2013 - 4:21 μ.μ. ), παραδέχτηκες ότι το όνομα «Ιεχωβά» είναι τεχνητό (= λάθος)!
Γιατί να προσεύχεσαι σε λάθος όνομα;


GEORGIOS D.

Ανώνυμος είπε...

Nαι Γιώργο σωστά δεν έχει βρέθη ακόμα στις ελληνικές γραφές αλλά στις εβραϊκές ανανφερετε 7000 φορές αυτό σημαίνη ότι Ιησούς μιλούσε για έναν αλών Θεό όταν έλεγε τους γνωστοποισα το όνομα σου ?
_________________________________

Οχι. Δεν σημαίνει πως μιλούσαν για έναν άλλο θεό. Σημαίνει πως μιλούσαν για τον ίδιο θεό είτε πεις το όνομα του εβραικά είτε πεις το ονομα του σε μετάφραση.


S.G

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα ξεκινά από τη στιγμή που θα μιλήσουμε για προσωπικό όνομα του Θεού. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε πως είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε και να περιγράψουμε την ουσία του Θεού, πράγμα αδύνατο.

Όσο για τις ερωτήσεις του Ahmet, θα απαντήσω εν συντομία τα εξής:

1) Ο Κύριος δεν φανέρωσε το Γιαχβέ σαν όνομα του Θεού, αλλά το Πατέρα, το οποίο και χρησιμοποιούσε.

2) Για το ζήτημα της Αγίας Τριάδας υπάρχουν εξειδικευμένα άρθρα στο blog, στα οποία μπορεί κάνεις να βρει περισσότερες πληροφορίες.

3) Οι εβραϊκές γραφές δεν αναφέρουν το όνομα Ιεχωβά. αναφέρουν το τετραγράμματο (ΓΧΒΧ), το οποίο η "Σκοπιά" αντικαθιστά στη μετάφρασή της με τη λέξη Ιεχωβά.

4) Το επιχείρημα ότι ίσως κάποτε να βρεθεί κείμενο που να δικαιώνει τη "Σκοπιά" είναι μάλλον απλοϊκό. Εάν ποτέ βρεθεί κάτι τέτοιο, τότε θα ασχοληθούμε με αυτό.

5) Για το αν πειράζει να χρησιμοποιούμε το Ιεχωβά όταν προσευχόμαστε, προσωπικά, επειδή (όσο γνωρίζω) το όνομα αυτό δημιουργήθηκε από αποκρυφιστές (οι μασσωρίτες δεν ήταν οι πρώτοι που το χρησιμοποίησαν), καλό θα ήταν να αποφεύγεται. Εξάλλου γιατί να μην ονομάζουμε το Θεό Πατέρα, όπως μας έμαθε ο Κύριος;

Φιλικά,
Αγωνιστής.

Ανώνυμος είπε...


Αν διαβάσει κανείς βιβλία ερμηνείας της Π.Δ θα δει εκεί πως ο Θεός δεν αποκάλυψε κανένα όνομα.

Είπε μόνο 'εγώ ειμί ο ων'

το οποίο σημαίνει εγώ είμαι αυτός που είναι, δηλ. που υπάρχω πάντα.

Δεν είπε ότι τον λένε έτσι ή αλλιώς.

Κατά τον Ιουστίνο τον Φιλόσοφο ο Θεός δεν έχει όνομα διότι δεν του το έδωσε κανένας !!!

Και τούτο διότι για να πάρεις όνομα εσύ ή εγώ ή ο καθένας πρέπει κάποιος να προυπάρχει από σένα για να στο δώσει. Ο Θεός λοιπόν κατά τον Ιουστίνο δεν έχει κανέναν που να προυπήρχε από αυτόν ώστε να του δώσει κάποιο όνομα.

Αυτά τα λίγα εν ολίγοις.

Madragoras

Αλεξία Κρηνίτη είπε...

Μου έχουν δημιουργηθεί δύο απορίες σχετικά με τους Μάρτυρες του Ιεχωβά. Γράφω τη μία εδώ, νομίζω ότι ταιριάζει καλύτερα, επειδή παρουσιάζει την επιχειρηματική δράση της Σκοπιάς.

Διάβασα στην αγγλική wikipedia ότι μέχρι το 1990, οι ΜτΙ πωλούσαν τα περιοδικά τους στο έργο πόρτα-πόρτα. Στη συνέχεια τα μοίραζαν δωρεάν, διαφορετικά δικαστήριο των ΗΠΑ θα τους υποχρέωνε να πληρώσουν δισεκατομμύρια δολάρια πρόστιμο, για φόρους που δεν πλήρωναν τόσα χρόνια. Από το 1990 και μετά, ναι μεν τα διανείμουν δωρεάν, αλλά ζητούν κάποια συνεισφορά από το πρόσωπο που θα πάρει τη Σκοπιά και το Ξύπνα. Ξέρει μήπως κάποιος αν αληθεύει αυτό; Και αν ναι, πόσο πουλούσαν τα περιοδικά; Πολλές φορές ΜτΙ μου προσφέρουν έντυπα, ποτέ όμως κάποιο περιοδικό, οπότε δεν ξέρω αν ζητούν συνεισφορά.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπτητή Αλεξία,

Η "Σκοπιά" χειρίζεται το θέμα των κερδών της ως εξής:

Στα χαρτιά υπάρχουν δύο εταιρίες, μία της Νέας Υόρκης και μία της Πενσυλβανίας, οι οποίες, όμως, έχουν τους ίδιους διευθυντές (το κυβερνόν σώμα). Η μία παρουσιάζεται ως θρησκευτική οργάνωση, και άρα έχει φοροαπαλλαγές, και η άλλη ως ανώνυμη εταιρία. Η δεύτερη είναι αυτή που τυπώνει τα βιβλία και τα περιοδικά της οργάνωσης, αλλά δεν εισπράττει χρήματα από αυτά, άρα δεν εμφανίζει κέρδη και έτσι δεν φορολογείται. Τα κέρδη δίνονται στην πρώτη, η οποία ως "θρησκεία" δεν φορολογείται, με τη μορφή δωρεών. Αποτέλεσμα είναι η "Σκοπιά" να μπορεί να πουλάει τα έντυπά της και παράλληλα να μην φορολογείται.

Αυτό, όμως, προϋποθέτει εσωτερική κατανάλωση των εντύπων της, αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να βγούν στην επιφάνεια οι μανούβρες αυτές. Έτσι, ενώ παλιά τα περιοδικά τους πωλούνταν στο κοινό (εάν θυμάμαι καλά η τιμή των περιοδικών ήταν 20c στην Αμερική), τώρα τα περιοδικά αγοράζονται από τους οπαδούς οι οποίοι έπειτα θα τα μοιράσουν δωρεάν. Στην αρχή τους επιτρεπόταν να κρατούν τα χρήματα που τυχόν θα τους έδινε κάποιος που θα έπαιρνε τα έντυπά τους, αλλά αργότερα η "Σκοπιά" απαίτησε να της δίνονται και αυτά τα χρήματα.

Όσο για το αν θα ζητήσουν χρήματα ή όχι, αυτό η εταιρία το αφήνει "εν λευκώ". Ουσιαστικά, πάντως, τους λέει να το κάνουν, αρκεί αυτό να μην εκθέτει την εταιρία.

Φιλικά,
Αγωνιστής.

ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ είπε...

Για το συγκεκριμένο σχόλιο της κ. Αλεξίας Κρηνίτη, γνωρίζω ότι οι Μάρτυρες του Ιεχωβά τα έντυπα και τα περιοδικά (τα οποία είναι το ίδιο πράγμα) τα δίνουν δωρεάν.

Αλεξία Κρηνίτη είπε...

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Προς Αγωνιστή:
Πολύ ενδιαφέρουσα η τακτική της Σκοπιάς για την αποφυγή της φορολογίας.

Επίσης, έχω ξανακούσει ότι οι ΜτΙ υποχρεώνονται να πληρώνουν για τα περιοδικά που δίνουν στον κόσμο και μου φαίνεται σκληρή πρακτική σε τόσο δύσκολους καιρούς.

Αλεξία Κρηνίτη είπε...

Έλληνα της Ολλανδίας, τι εννοείς όταν γράφεις πως "τα έντυπα και τα περιοδικά (τα οποία είναι το ίδιο πράγμα)";

Η Σκοπιά πάντως κάνει διάκριση ανάμεσα σε φυλλάδια και περιοδικά και δίνει οδηγία στους ΜτΙ: "Έργο Δρόμου: Έχετε χρησιμοποιήσει φυλλάδια στο έργο δρόμου; Μερικοί περαστικοί βιάζονται και δεν έχουν διάθεση να σταματήσουν για να συζητήσουν μαζί μας. Ίσως είναι δύσκολο να εξακριβώσουμε σε ποιο βαθμό ενδιαφέρονται. Αντί να τους δώσετε τα τελευταία περιοδικά χωρίς να ξέρετε αν θα τα διαβάσουν, γιατί να μην τους δώσετε ένα φυλλάδιο; " (Η Διακονία της Βασιλείας μας, Οκτ. 2012, σελ. 2-3).

Unknown είπε...

Άρθρο για το όνομα του Θεού θ'αναρτηθει από 'μενα προσεχώς.Αρθρο για τα κέρδη τους θ'αναρτηθει επίσης από 'μενα αλλά δεν εγγυώμαι ότι τα στοιχεία που περιέχονται σ'αυτο ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα διότι προέρχονται μόνο από μια πηγή : από τέως μάρτυρα του Ιεχωβά και δεν είναι διασταυρωμένα , δεν είναι εξακριβωμένα.

Unknown είπε...

Ισχυρίζεται η οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά ότι το όνομα του Θεού είναι Ιεχωβά και αντικαθιστούν το Κύριος με το Ιεχωβα.Δεν έλαβαν υπ'οψη ότι Κύριος και Θεός ονομάζεται και ο υιός : Αποκριθεις ο Θωμάς είπεν αυτώ : ο Κύριος μου και ο Θεός μου.Τηρουμενων των αναλογιών και με το ίδιο σκεπτικό , ο αυτόπτης μαθητής έπρεπε να πει : ο Ιεχωβά μου και ο Θεός μου.Το δέχεται αυτό η οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά ;

Στοχαστης είπε...

είπε...
Eξοδος,εδάφιο γ,στίχο 14,15 : Τι είναι το όνομα αυτού;Τι θέλω ειπείν προς αυτούς;Είπεν ο Θεός προς τον Μωυσην:Εγώ είμαι ο ΩΝ.Ουτως θέλεις ειπείν:Ο ΩΝ με απέστειλε προς υμάς.Τουτο μου εστίν όνομα αιωνιον. Ευαγγέλιον Ιωάννου,εδάφιο πρώτο,στίχο 18:Θεόν ουδείς εωρακε πωποτε.Ο μονογενης υιός ο ΩΝ εις τον κόλπο του Πατρός,εκείνος εξηγησατο.εδαφιο γ,στίχο 12:ουδείς ανεβη εις τον ουρανόν,ει μη ο καταβας εκ του ουρανού,ο υιός του ανθρώπου,ο ΩΝ εν τω ουρανώ. Απόστολος Παύλος,επιστολή προς Ρωμαίους,εδάφιο θ,στίχο 5:.... ο Χριστός το κατά σάρκα, ο ΩΝ επί πάντων Θεος,ευλογητός εις τους αιώνας. Απόστολος Παύλος,δεύτερη προς Κορινθίους επιστολή,εδάφιο η,στίχο 9:γινωσκετε γαρ την χάριν του Κυρίου Ιησού Χριστού,ότι δι 'υμας επτωχευσε,πλούσιος ΩΝ ,ίνα υμείς τη εκεινου πτωχεια πλουτησετε. Απόστολος Παύλος,επιστολή προς Εφεσίους,εδάφιο β,στίχο 4:Ο δε Θεός πλούσιος ΩΝ εν ελεει,δια την πολλήν αγάπην αυτού ην ηγαπησεν ημάς. Απόστολος Παύλος,επιστολή προς Εβραίους,εδάφιο πρώτο,στίχο 3:ος ΩΝ απαύγασμα της δόξης και χαρακτήρ της υποστάσεως αυτού,....

Στοχαστης είπε...

Στην Αποκάλυψη του Ιωάννου , εδάφιο τέταρτο , στίχο 8 - 9 , δηλώνεται : Άγιος , Άγιος , Άγιος , Κύριος ο Θεός ο Παντοκράτωρ , ο ων και ο ην και ο ερχόμενος.Το ίδιο έγραψε ο Ησαιας : Άγιος , Άγιος , Άγιος , Κύριος Σαβαώθ , πλήρης ο ουρανός και η γη της δόξης αύτου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...