ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

Τελευταία Νέα του "Αντιαιρετικός"

Ευχαριστούμε όλες και όλους εσάς που επισκέπτεστε το ιστολόγιο μας ... Διαβάστε την καινούργια σελίδα μας "Απάνθισμα Πατερικών Κειμένων" ...ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

26 Απρ 2015

H ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΕΙΣΑΙ;

Του Ευστάθιου Μπαρνασά


Στον  σύγχρονο  κόσμο ακούγονται όλο και πιο  συχνά  ότι δεν υπάρχει θεός ή υπάρχει πράγματι ο θεός; Και που είναι ο θεός; Ποιος αποδεικνύει την ύπαρξη του θεού;  Είναι μόνος ο θεός; Και μπορούμε να έρθουμε σε επαφή με τον θεό; Αυτά και άλλα πολλά είναι τα ερωτήματα που κάνουν οι άνθρωποι προκειμένου να πάρουν θέση στο υπαρξιακό γίγνεσθαι.
Ποιοι όμως μπορούν να απαντήσουν σε αυτά τα ερωτήματα;
Η θρησκεία από την αρχή των γεγονότων έχει δώσει  τις δικές της εξηγήσεις για την ύπαρξη του θεού και τους τρόπους με τους οποίους θα τον πλησιάσουμε, αλλά δεν χρειάστηκε να το αποδείξει με μαθηματικά...
Η φιλοσοφία έχει πάρει θέσεις σε ότι αποδεικνύεται ή λύνεται με ορθολογισμό, αλλά ο θεός δεν αποδεικνύεται με τον ορθολογισμό, γιατί είναι κατ’ ουσία ανεξήγητος και γίνεται αντιληπτός μόνο από τις ιδιότητές του.
Η επιστήμη βασίζεται στις αρχές της φυσικής για να αποδείξει λιγότερο την ύπαρξη  και περισσότερο την ανυπαρξία του θεού και τις υποστηρίζει ακόμα και εάν αυτές αποδειχτούν μεταβλητές.
Ο καθένας λοιπόν  μέσα από αυτούς τους κανόνες παίρνει θέση και την υποστηρίζει σύμφωνα με την ευφυΐα του,  ή με  την καλή του πίστη, ή με τα συμφέροντα του. Άλλοι πάλι ακολουθούν ιδέες αυθαίρετες  και από έλλειψη της  γνώσης το κάτι είναι καλύτερο από το τίποτα. Είναι βεβαίως τελείως χαοτικό να προσπαθείς να βρεις νόημα σε γελοίες θεωρίες  και σε πράγματα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Οι άνθρωποι πολλές φορές κάνουν μια συναισθηματική επιλογή και μετά κρατούν όποιο στοιχείο ή πληροφορία τους δικαιώνει.
Ας σκεφτούμε πόσο ορθολογιστές ή πιστοί είμαστε σε τελική ανάλυση και πόσα πράγματα πιστεύουμε τα οποία δεν ταιριάζουν με την περιγραφή που θα κάνουμε για τον τρόπο σκέψης μας. Ας σκεφτούμε και τις αιτίες και ίσως καταλάβουμε καλύτερα τον εαυτό μας.

ΕΙΣΑΙ ΠΙΣΤΟΣ;
Ο πιστός άνθρωπος είναι αυτός που παραδέχεται πράγματα και γεγονότα που δεν τα είδε, δεν τα άκουσε, αλλά τα αποδέχεται ως πληροφορία. Δέχεται την πληροφορία από κάποιους που τους εμπιστεύεται και πιστεύει ότι αυτά που του λέγουν είναι αληθινά και αδιαμφισβήτητα, Εβραίους 11:1 – 6.
Οι πιστοί αυτοί, διαφέρουν από τους πιστούς που πιστεύουν ιστορικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στο μακρινό παρελθόν και υπεραμύνονται αυτών ενώ απορρίπτουν τα θρησκευτικά γεγονότα ως ανεπαρκή για  τα οποία πιστεύουν ότι στερούνται  της αλήθειας και ότι είναι αναξιόπιστα και …
Υπάρχουν και οι πιστοί οι οποίοι πιστεύουν στα διασταυρωμένα και τεκμηριωμένα ιστορικά γεγονότα, αλλά πιστεύουν και στα θρησκευτικά δεδομένα τα οποία δεν αποδεικνύονται είναι αόρατα και μη αντιληπτά, είναι όμως αποδεκτά μέσω πίστης. 
Ο πιστός πιστεύει και σε αυτά που βλέπει αλλά και σε αυτά που δεν βλέπει, τα οποία υποστηρίζονται από γεγονότα και αποδείξεις.
Ο πιστός είναι απολύτως βέβαιος ότι θα ανταμειφθεί στο μέλλον με αγαθά που τώρα δεν υπάρχουν, ή φαίνεται ότι δεν υπάρχουν, αλλά περιμένει με αληθινή ελπίδα να γίνουν πραγματικότητα.

ΕΙΣΑΙ ΑΠΙΣΤΟΣ;
Ο άπιστος είναι εκείνος που δεν δέχεται τίποτα ακόμα και εάν αυτό συμβεί μπροστά στα μάτια του, Ψαλμός 144:11 – 15.
Ο άπιστος δεν ελπίζει σε τίποτα και το μόνο που περιμένει και τον τρομάζει, είναι η στιγμή που θα μεταφερθεί από την υλική υπόσταση στη άϋλη ανυπαρξία.  
Ο πραγματικός άπιστος φοβάται να πεθάνει γιατί πιστεύει, ότι ο θάνατος τον αποκλείει για πάντα από το συμπαντικό γίγνεσθαι. Τρομοκρατείται στο γεγονός ότι δεν θα μπορέσει να ολοκληρώσει τις φαντασιώσεις του στον χρόνο που του δόθηκε. Η ζωή στην πραγματικότητα δεν υπάρχει και η κάθε μέρα είναι για αυτόν η τελευταία, ο θάνατος είναι η αληθινή πίστη, ο μοναδικός θεός. Η μόνη αλήθεια στην ζωή του μοιάζει με κάτι ανάλογο που συνέβαινε στην ταινία MATRIX.
Ο άπιστος είναι δειλός, που αφού έχασε το θάρρος του, διεφθάρη από την απιστία και απώλεσε τις ηθικές του δυνάμεις, 1 Πέτρου 4:3 – 5.
Ο άπιστος υποστηρίζει, ότι ακόμα και οι προσευχές  ενός θρησκευόμενου υποκριτή  είναι πιο βλάσφημες από τους  χλευασμούς  ενός άθεου. Απαρνήθηκε την θυσία που τον κάλεσε και παραδόθηκε στην απόγνωση, περιμένοντας χωρίς να αποδέχεται την μοιραία τελική κρίση.
Ο άπιστος ως αμετανόητος είναι ο αιώνια καταδικασμένος, αυτός που δεν έχει καμιά άλλη επιλογή.
Ο άπιστος δεν μπορεί ή δεν αποδέχεται εσκεμμένα να διακρίνει και να θαυμάσει κοιτάζοντας γύρω του το θαύμα της θείας εικόνας της δημιουργίας, Ρωμ. 1:20 – 23. Αρνείται να κοιτάξει πέρα του ορατού κόσμου τον οποίο δέχεται ως προϊόν τύχης και απορρίπτει την χάρη να αντιλαμβάνεται το υπερφυσικό.
Ο άπιστος ζει  στην απέραντη μοναξιά του, γιατί παγίδεψε την ζωή του στον  εφήμερο κόσμο του και στην καταθλιπτική αναμονή του αιώνιου τέλους της, Ψαλμ. 36:1 – 2.

ΕΙΣΑΙ ΑΘΕΟΣ;
Η εξέλιξη των εννοιών τείνουν να ορίσουν  τον άθεο ως άθρησκο εξισώνοντας τον με τον θρήσκο και να δικαιολογήσουν την θέση του ως έναν μη αποδέκτη της θεϊστικής θεωρίας. Δηλαδή με λίγα λόγια εάν ο θρήσκος είναι θρησκεία και ο άθεος είναι θρησκεία.
Οι άθεοι είναι ιδιαίτεροι άνθρωποι. Χρειάζεται περισσότερη πίστη για να γίνεις άθεος παρά θρησκευόμενος.
Ο άθεος κυριολεκτικά είναι αυτός που δεν πιστεύει στην ύπαρξη του θεού γιατί τον ενοχλεί και δεν συμβιβάζεται με την αδικία και την πονηρία που υπάρχει πάνω στην γη, Αββακούμ 1:1 – 4.
Βέβαια η έννοια άθεος έχει και παρελκόμενες ερμηνείες όπως άπιστος, ασεβής, πλατωνικός, μηδενιστής και φυσικά  αντί-χριστιανός.                                                                                      
Ο άθεος θέλει να εξηγήσει τον κόσμο μέσα από το οπτικό πεδίο που μπορεί να αναγνωρίσει και απορρίπτει κάθετα οτιδήποτε δεν τον προσελκύει, ως ανεξήγητο.                                                      
Υποστηρίζει την θεωρία της ύλης στην οποία έχουν όλοι δικαίωμα χωρίς θεϊκούς μεσάζοντες. Δέχεται την πράξη χωρίς το στοιχείο της ανταμοιβής ή τον φόβο της τιμωρίας. Πιστεύει ότι, όταν  καθιερωθεί η αρετή  και αποδίδονται οι πράξεις ως ηθική, τότε η θρησκεία είναι περιττή.
Εάν δηλαδή ότι κάνεις ως αρετή είναι ανιδιοτελής πράξη και δεν αποβλέπει στην ιδιοτέλεια της ανταμοιβής της σωτηρίας της ψυχής σου τότε δεν χρειάζεται η θρησκεία. Και με αυτό το σκεπτικό κάνει την αθεΐα αρετή.
Για τον άθεο η μόνη αλήθεια είναι ότι υπάρχει και άλλη αλήθεια. Η αλήθεια όμως δεν ανακαλύπτεται, η αλήθεια αποκαλύπτεται.

ΕΙΣΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ;
Χριστιανός είναι αυτός που ασκεί πίστη στον Χριστό και στις διδαχές του.                                                          
Πιστεύει ότι είναι Χριστιανός επειδή είναι βαπτισμένος ως Χριστιανός ή επειδή αυτό αναγράφεται στα πολιτικά και θρησκευτικά του πιστοποιητικά;
Πιστεύει ότι είναι Χριστιανός επειδή πηγαίνει κάθε Κυριακή στην εκκλησία, εξομολογείται τακτικά σε έναν πνευματικό και χωρίς αληθινή μετάνοια πηγαίνει να κοινωνήσει για να αποκτήσει το δικαίωμα να ξανά – αμαρτήσει;
Πιστεύει ότι είναι Χριστιανός χωρίς να γνωρίζει ούτε ένα εδάφιο της Αγίας Γραφής ;                
Πιστεύει ότι είναι Χριστιανός επειδή κάνει τον σταυρό του όταν περνάει έξω από εκκλησία και καμιά φορά ανάβει και κανένα κερί;                                                                                       
Πιστεύει  ότι είναι Χριστιανός όταν δεν εφαρμόζει ούτε μια από τις Δέκα Εντολές που είναι στην ουσία η βάση της Χριστιανικής διδασκαλίας;
Είχε ποτέ διάθεση να κάνει κάτι στη ζωή του από αυτά που αναφέρονται στην επί του Όρους Ομιλία του Ιησού Χριστού;
Πιστεύει ότι επειδή είναι καλός άνθρωπος και δίνει ελεημοσύνη μερικές φορές σε ζητιάνους και φτωχούς αυτό είναι αρκετό και τον καλύπτει στα μάτια του Θεού;
Τελικά τι αντιπροσωπεύει σήμερα ο Χριστιανός,  τον πιστό άνθρωπο,  τον καλό άνθρωπο,  τον υποκριτή ή και τα τρία μαζί;

ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ;
Ο αντί – χριστιανός τις περισσότερες φορές κρύβεται πίσω από αυτούς που δηλώνουν άθεοι. Είναι συνήθως γνώστης της Βιβλικής και Πατερικής βιβλιογραφίας και  ενθουσιάζεται από την συμμετοχή του σε διαλόγους αγιογραφικούς και κάνει ότι είναι δυνατόν για να απορρίψει,  αυτά που ξοδεύει χρόνο για να τα μελετήσει, 1 Τιμ. 1:7, Ιακ. 3:1.
Παλεύει να πείσει τους πάντες  για την ανυπαρξία του Χριστιανικού Θεού γιατί είναι ο μόνος τρόπος για να συνεχίσει να το πιστεύει. Μισεί τον Χριστιανισμό επειδή δεν μπορεί να συνδυάσει  τον υγιή ορθολογισμό με την ταπεινότητα της πίστης και γιατί δεν δέχεται κάποιος να του υποδεικνύει ότι δεν πρέπει να λέει Εγώ, αλλά Εσύ, 1 Τιμ. 6:3 – 4.
Ο  αντί – χριστιανός δεν επιτίθεται στο Ισλάμ, στον Ιουδαϊσμό και σε άλλες θρησκευτικές ομάδες όπως επιτίθεται στον Χριστιανισμό, γιατί βρίσκει σε αυτούς ιερή συμμαχία.
Πιστεύει ότι οτιδήποτε αποβλέπει στην πίστη στον Θεό και στον Χριστιανισμό είναι σκοταδισμός, φανατισμός και  πνευματικά μεσαιωνική ιερά εξέταση.                                                                 
Δεν διαχωρίζει τις αρετές του Χριστιανισμού από τις όποιες κακοήθειες  μιας μερίδας λεγομένων Χριστιανών και του αρέσει να ανακατεύει το αλεύρι με τα πίτουρα.                                       
Δεν θέλει να γίνει αποδέκτης του θαύματος του Χριστιανισμού με τις όσες αρετές συνεπάγεται θέλει απλά να χαθεί ο Χριστιανισμός, Τιμ. 2: 3 – 8.                                                
Στηρίζει την αντιπάθεια του και την άρνηση  στο γεγονός, ότι αυτός που λέει ότι είναι Χριστιανός δεν εφαρμόζει τις περισσότερες από τις δέκα εντολές και εκμεταλλεύεται  την μετάνοια για να αμαρτάνει κατ’ εξακολούθηση,  προβάλλοντας το…. «ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω», Τίτο 1:15 – 16.

ΕΙΣΑΙ ΦΟΝΤΑΜΕΤΑΛΙΣΤΗΣ;
Η θρησκευτική  πίστη  ισορροπεί  μεταξύ  της  αδυναμίας  του φόβου για το άγνωστο και τον θάνατο και της απόλυτης βεβαιότητας για την γνώση της μοναδικής και υπέρτατης αλήθειας.
Είναι τελείως αλαζονικό αυτό που νομίζει ο Φονταμενταλιστής πιστός, ότι η πίστη σε ένα αυστηρό δημιουργό τον κατατάσσει στο κέντρο του σύμπαντος, ως το Α και το Ω ενός θεϊκού σχεδίου, Ρωμ. 10:2 – 3.
Ο Φονταμενταλιστής άπιστος που δηλώνει και άθεος δεν έχει ούτε δόγματα ούτε συνείδηση ηθικής. Δεν παραδέχεται τίποτα αλλά δεν τεκμηριώνει και τίποτα, απλά ισχυρίζεται κάτι χωρίς να το ξέρει.
Βασισμένος στις εντάσεις των θρησκευτικών του ισχυρισμών χρησιμοποιεί ανύπαρκτες  θεϊκές  απαιτήσεις  για να εδραιώσει  την ρηχή ιδεολογία του. Δεν δέχεται διαφορετικές απόψεις εκτός από αυτές που συνάδουν με το βαθύ παραδοσιακό του υπόβαθρο.                       
Υποστηριζόμενος ο Φονταμενταλιστής πιστός από τις μεγάλες οργανωμένες θρησκείες γίνεται επικίνδυνος  ακόμα και για την ύπαρξη του πολιτισμού και δεν πρέπει να αγνοηθεί πριν γίνει ο Φονταμενταλισμός θρησκευτική δικτατορία.
Αγαλλιάζει από το μαρτύριο της αναμονής  το οποίο καλλιέργησε με μύθους και ανυπομονεί για την μετά θάνατο επιβράβευση. Στηρίζεται στο συνειδησιακό του κενό επειδή είναι αδύναμος να δεχτεί την πραγματικότητα.
Δικαιολογεί τις πράξεις του ως θεϊκές επιθυμίες, που δεν μπορούν να τιθασευτούν ακόμα και εάν κάποιος, του αποδείκνυε την ύπαρξη της κολάσεως.
Ο πιστός Χριστιανός Φονταμενταλιστής είναι από την μια ορθολογιστής και  δεν θέλει να αποκλίνει από τις θρησκευτικές αρχές, από την άλλη όμως υποστηρίζει την παράδοση στην πρακτική της αντίληψη.
Ο Χριστιανός Φονταμενταλιστής δέχεται την πολιτική εξέλιξη αλλά δεν δέχεται τον εκσυγχρονισμό της Εκκλησίας και αντιστέκεται σε οτιδήποτε αλλάζει τα δεδομένα της παράδοσης.
Τέλος υπάρχει και ο ακραίος πλέον Ισλαμιστής  Φονταμενταλιστής , ο οποίος δρα μόνο με την θρησκευτική  ετικέτα  για πολιτική εκμετάλλευση εξουσίας με βίαιους και ανορθόδοξους τρόπους.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ
Το ανθρώπινο είδος τελικά δεν είναι ποτέ πιο ειλικρινές παρά από την στιγμή που παραδέχεται ότι λέει ψέματα, Μαρκ Τουαίν (Mark Twain).
Η αλήθεια ορίζεται ως συμφωνία με γεγονότα ή πραγματικότητα, μια δήλωση που αποδεικνύεται  ότι  είναι  ή γίνεται αποδεκτή ως αληθινή πραγματικότητα ή ακρίβεια. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι αυτό που είναι αλήθεια για σένα δεν είναι αλήθεια για μένα.                        
Και τώρα να μπούμε στην ουσία  της υπόθεσης  για να δει  ο καθένας από κοντά τι λέει τόσα χρόνια στον εαυτό του για να τον πείσει να τα πιστέψει και έτσι να  νοιώθει και να αισθάνεται καλύτερα. Αυτό που δεν γίνεται αντιληπτό είναι το γιατί δεν παίρνεις την απόφαση να κάνεις κάτι για να αλλάξεις και να βγεις από την μοναξιά σου απολαμβάνοντας την πραγματική ευτυχία.
Το να προσπαθείς να ξεχωρίσεις  για να φανείς καλύτερος από αυτό που νομίζεις ότι είσαι, με προσχήματα και άλλα παιχνίδια εντυπώσεων  το μόνο που καταφέρνεις είναι να  παραμένεις στην ατομική σου υποκρισία.
Είναι θέμα αυτοεκτίμησης εάν αυτά που λες  είναι  αλήθεια και  που με πάθος τα πιστεύεις,  όμως να μην παραμυθιάζεις τον εαυτό σου και τους άλλους πιστεύοντας  στα δικά σου κατά «συνθήκη ψέματα».
Και θα ολοκληρώσω ρωτώντας …
Υπάρχει απόλυτη αλήθεια και απόδειξη που την τεκμηριώνει; Ναι υπάρχει και είναι η συνείδηση μας  που μας ενημερώνει για να καταλάβουμε το σωστό από το λάθος, το καλό από το κακό, τον νόμο από την ανομία.                                                             
Η επιστήμη πάλι θεμελιώνει τις θεωρίες της στην πίστη για  τις αντικειμενικές πραγματικότητες  για να βεβαιώσει την δική της αλήθεια.                                                                               
Οι θρησκείες πίσω από την βασική πίστη εστιάζουν στο γεγονός ότι η ζωή δεν είναι αυτό που βλέπουμε αυτό που γνωρίζουμε, πρέπει να υπάρχει κάτι περισσότερο από αυτό, κάτι που η κάθε μια ερμηνεύει διαφορετικά.
Ποιος όμως ισχυρίστηκε ότι είναι η Αλήθεια; Μόνον ένας.
Εγώ είμαι η οδός ,η αλήθεια και η ζωή ,κανείς δεν πηγαίνει στον Πατέρα παρά μόνο αν περάσει από μένα, Ιωάννης 14:6.
Εγώ, Εσύ, ο άλλος τι πιστεύουμε ότι είμαστε, ας κάνουμε στ’ αλήθεια την αυτοκριτική μας.

ΥΓ Το άρθρο απευθύνεται σε όλους  ιδιαίτερα  όμως σ’ ένα Φίλο.





ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προσοχή! Χωρίς όνομα ή κάποιο ψευδώνυμο δεν γίνεται δημοσίευση σχολίου. Επίσης δεν πρέπει να είναι υβριστικό και άσχετο με το θέμα του άρθρου.

56 σχόλια:

Σ Χ Ο Λ Ι Α Σ Τ Η Σ είπε...

Τα άρθρα σας κύριε Ευστάθιε Μπαρνασά, αποτελούν μια σειρά που θα την χαρακτήριζα ως «Εξελικτική Ψυχρολουσία».

Το ένα ηλεκτροσόκ διαδέχεται το άλλο.

Εκτός από τα συγχαρητήρια μου θα ήθελα να επισημάνω, ότι, δεν έχω την ελπίδα πως θα σχολιάσουν κάποιοι, γιατί για να ανοίξεις διάλογο κάτω από τέτοιου είδους άρθρα θα πρέπει πρώτα να έχεις ξεκαθαρίσει με τον εαυτό σου το ποιος είσαι, που πιστεύεις, και που θα καταλήξεις, αν και το τελευταίο το γνωρίζει μόνο ο Θεός.

Ίσως σχολιάσει ο Filos γιατί αν κατάλαβα καλά σε αυτόν απευθύνεσαι στην τελευταία πρόταση του άρθρου σας.

Οι υπόλοιποι δεν έχουν τα κότσια, είναι ψάρια του γλυκού νερού, ή φωτοβολίδες που έρχονται για μερικά δήθεν σχόλια, και όταν αρχίσουν τα δύσκολα την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια...
Ή αλλιώς, η γαργάρα πάει σύννεφο !!!

ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ είπε...

Αγαπητέ ΣΧολιαστη'.
Ευχαριστώ για το σχόλιο σας και θέλω να επισημανω, οτι πρώτος την διόρθωση πορείας, την χρειάζομαι εγώ .
Έγραψα αυτό το άρθρο για να κατεβάσουν το δάκτυλο όλες οι κατηγορίες των ανθρώπων και με ταπείνωση να κανουν την αυτοκριτική τους και ν'αλλαξουν πορεία .
Πολλοί έγιναν δικαστές, αλλά δεν πρόσεξαν οτι καθονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου.
Ο Ιησούς Χριστός είπε οτι είναι πιό εύκολο να περάσει καμήλα απο την τρύπα μιας βελόνας, παρά ένας πλούσιος στην βασιλεία των Ουρανών.
Εγώ συμπληρώνω, οτι σήμερα στην βασιλεία των Ουρανών έτσι όπως είναι τα πράγματα ,δεν περνάει ούτε κουνούπι.
Αγαπητέ, γίναμε δάσκαλοι χωρίς να υπάρξουμε πρώτα μαθητές.
Είναι αλήθεια οτι θέλει θάρρος και αυτοεκτίμηση ο διάλογος σε αυτό το άρθρο.

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρον άρθρο, κατάλληλο για προβληματισμό.

Ας μου επιτραπεί απλά να προσθέσω ότι, για τον Χριστιανό, εκτώς από τη συνείδηση υπάρχει και η βίωση της παρουσίας του Θεού στη ζωή του.

Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό να εξηγηθεί σε κάποιον που δεν πιστεύει στο Θεό, δεν παύει, όμως, να είναι γεγονός που επιβεβαιώνει στον πιστό την αλήθεια της πίστης του.

Φιλικά,
Αγωνιστής.

Ανώνυμος είπε...

Τι είναι ο άθεος;

Ο «Θεός» είναι μια αναγκαίων ιδιοτήτων οντότητα, υπερβατική, απεριόριστη, παντοδύναμη, άναρχη, ακατάληπτη και απροσπέλαστη για την πεπερασμένη διάνοια του ανθρώπου (ο Θεός είναι άφραστος, απερινόητος, αδιάγνωστος, «ούτε λόγω ούτε διανοία ερμηνευθήναι δυνάμενος»), μια οντότητα υπεύθυνη για την ύπαρξη του κόσμου.
Στην προσπάθεια κατανόησης της ύπαρξης και της πολυπλοκότητας του κόσμου καθώς και του φαινομένου της ζωής, πολλοί υποστήριξαν την ύπαρξη ενός όντος ακόμη πιο πολύπλοκου και ακατανόητου, του Θεού. Έτσι όμως απλώς μετέθεσαν το πρόβλημα, δεν έδωσαν καμιά απάντηση. Αντικατέστησαν μια πολυπλοκότητα που αδυνατούμε να εξηγήσουμε με μια άλλη πολυπλοκότητα ακόμη πιο ακατανόητη. Όποιος δεν ικανοποιείται με αυτήν την “εξήγηση” μη αποδεχόμενος την ύπαρξη μιας τέτοιας οντότητας, είναι άθεος. Αυτό και τίποτα περισσότερο.

Filos.

ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ είπε...

Αγαπητέ Αγωνιστή καλησπέρα.
Θα ήθελα να σας ρωτήσω πως αντιλαμβάνεστε την βίωση της παρουσίας του Θεού στην ζωή ενός χριστιανού και ποιά είναι τα ηθικά κριτήρια του συγκεκριμένου κατα την γνώμη σας χριστιανού, για να έχει την επιβράβευση του Θεού.
Επίσης, πως θεμελιώνεται η πίστη στον Θεό που να επιβεβαιώνει την αλήθεια του πιστού σήμερα .Πχ καλύπτεται ο χριστιανός με τον ασκεί πίστη σε όλες τις εντολές ή αρκεί μόνο η προσπάθεια με οτι αυτή επισύρει.

ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ είπε...

Αγαπητέ filos.

Ως ορισμός αυτό που λέτε είναι σωστό, ως ορθολογισμός όμως είναι λάθος.

Ο άθεος που δεν αποδέχεται την ύπαρξη της πολυπλοκότητας ως Θεό, κάνει το λάθος να αποδέχεται την ύπαρξη της πολυπλοκότητας ως μηδέν.

Το μηδέν ως πολυπλοκότητα είναι το απόλυτο τίποτα και το απόλυτο τίποτα δεν γεννάει και δεν πολλαπλασιάζεται,εκτός και εάν το δεχτούμε ως οντότητα.

Πρέπει να προτείνετε κάτι θετικό αλλιώς θα οδηγηθούμε στον χορό του Ζαλόγγου.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Έλληνα της Ολλανδίας,

Η βίωση της αγάπης του Θεού, επειδή ακριβώς πρόκειται για βίωση, δεν παίρνει κάποια συγκεκριμένη μορφή που να είναι κοινή σε όλους. Η καλύτερη περιγραφή που μπορώ να δώσω είναι ότι ορισμένες δυσκολίες που μας φαίνεται αδύνατο να ξεπεραστούν τελικά λύνονται με κάποιον τρόπο που δεν περιμέναμε.

Δεν θα χαρακτήριζα το γεγονός αυτό επιβράβευση, καθώς ο Θεός δίνει εξίσου τα δώρα Του σε όλους. Απλά ο Χριστιανός είναι σε θέση να αντιληφθεί την παρουσία του Θεού, ενώ άλλοι θα αποδώσουν τα γεγονότα αυτά σε τυχαίες συμπτώσεις.

Για να είμαι ειλικρινής, ο όρος "ασκεί πίστη" δεν μου αρέσει. Είναι σαν ο άνθρωπος να αντιμετωπίζει την πίστη του σαν μια σχέση δούναι και λαβείν, όπου, αν κάνει ότι ο Θεός ζητάει από αυτόν, μόνο τότε θα αμοιφθεί αναλόγως. Ο Κύριος εξετάζει προτίστως την πρόθεση του ανθρώπου, και όχι τα αποτελέσματα. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι αρκεί κανείς να θέλει να είναι σωστός χωρίς να κάνει καμία προσπάθεια, αλλά σημαίνει ότι, ακόμα και εάν ο άνθρωπος αποτύχει στην προσπάθειά του ενώ θέλει να γίνει καλύτερος, ο Θεός εκτιμάει την προσπάθεια.

Φιλικά,
Αγωνιστής.

Σ Χ Ο Λ Ι Α Σ Τ Η Σ είπε...

Το σχόλιο - απάντηση του Έλληνα της Ολλανδίας προς τον Filos, έρχεται να προσυπογράψει για άλλη μια φορά αυτό που ισχυρίζομαι και πιστεύω.
Αυτό είναι ότι, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΘΕΟΙ.
Ο μύθος περί αθεΐας έρχεται να καλύψει τον φόβο του ανθρώπου για το άγνωστο.

Η συζήτηση με τον Filos είναι εξ' ορισμού καταδικασμένη σε αποτυχία για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Ο Filos δεν είναι άθεος, έχει θεό τον εαυτό του.
Πολεμάει τους φόβους του και αυτοί γιγαντώνονται κάθε φορά που τους πετροβολά.
Ο Θεός, ο Αληθινός Θεός δεν είναι ανακάλυψη, είναι αποκάλυψη.
Αν δεν αποκαλυφθεί ο Ίδιος τότε είναι αδύνατον να γίνει ο άνθρωπος συνειδητός Χριστιανός.

Ο Filos πολεμάει κάτι άγνωστο, κάτι που ποτέ δεν γνώρισε.
Είναι ένας άλλος Δον Κιχώτης που πολεμάει τους ανεμόμυλους της αρρωστημένης φαντασίας του. Σας προτείνω να πάψετε να ασχολείστε με τον Filos αν θέλετε να σώσετε τα προσχήματα σε έναν σοβαρό διάλογο και να μη τον κάνετε περίγελο του διαδικτύου.

Συζητάτε με έναν άνθρωπο που σας εξηγεί κάτι που ποτέ δεν έχει γνωρίσει, και έχει πλήρη άγνοια για αυτό για το οποίο σας διδάσκει, ανακρίνοντας σας όλα αυτά τα χρόνια, ηδονιζόμενος από την αφέλειά σας να συνεχίζεται την ρίψη νερού στον βλάσφημο νερόμυλο του.

Για να πούμε και του στραβού το δίκιο αυτός έχει ορισμένα δικαιολογητικά, όπως η άγνοια και η αλαζονεία.
Αυτοί όμως που υποκρίνονται τον Χριστιανό, κάνουν μεγάλους Σταυρούς και σηκώνουν το δάκτυλο του Φαρισαίου κατά του Filos ή του κάθε Filos, αυτοί έχουν απείρως μεγαλύτερη ευθύνη, γιατί γνωρίζουν και συνεχίζουν με αποτέλεσμα να αποδεικνύουν ότι εμμένουν όπως ο πατέρας τους ο Διάβολος.

Προσπαθώ και εύχομαι να μην ανήκω στην δεύτερη κατηγορία, γιατί στην πρώτη σίγουρα δεν ανήκω.

Θα σας πω και μια σκέψη που πέρασε από το μυαλό μου, και ευτυχώς δεν στάθηκε για πολύ...
Προς στιγμήν σκέφτηκα ότι ο Filos είναι το ίδιο πρόσωπο με τον κ.Χρήστο - Αντιαιρετικό, γιατί μόνο αυτός θα ήθελε τα σχόλια του Αντιαιρετικού να πολλαπλασιάζονται με τέτοια μεγάλη αύξηση και να αριθμούν μερικές χιλιάδες (αν δεν κάνω λάθος).

Ευτυχώς αυτή η σκέψη πέρασε αλλά δεν στάθηκε.
Για αυτό που είμαι απόλυτος και κάθετος, είναι ότι ο διάλογος με τον Filos δεν πρόκειται να καταλήξει πουθενά, θα είναι σαν την ημέρα της Μαρμότας, κάθε ημέρα θα είναι η ίδια, και ο μόνος που θα κερδίζει θα είναι ο κ.Χρήστος - Αντιαιρετικός με τα χιλιάδες σχόλια του ιστολογίου του.


Καλή συνέχεια...

ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ είπε...

Αγαπητέ Αγωνιστή .

Λέτε ότι ο Θεός δίνει εξίσου τα δώρα του σε όλους. Με ποια κριτήρια το λέτε αυτό, αφού γνωρίζουμε τους κανόνες για την τελική κρίση.
Με αυτό που λέτε θα μπούμε στο σκεπτικό ότι υποστηρίζει περισσότερο τους πλούσιους και άθεους από τους φτωχούς πιστούς.

Εκτός και εάν θεωρείται ότι αυτό είναι μια δοκιμασία, για να προσπαθήσουμε να αποκτήσουμε ανάλογο μετρικό βάρος..

Στον ασθενή δίνουμε συνταγή για μόνιμη θεραπεία, που εάν όμως δεν την ακολουθήσει το πρόβλημα θα γίνει χρόνιο, θα αμειφθεί επειδή δεν μας άκουσε αλλά θα συνεχίσει να παίρνει φάρμακα.

Ανώνυμος είπε...

Έλληνα της Ολλανδίας, η ανθρωπότητα διανύει ακόμα την παιδική της ηλικία. Μόλις τους δύο τρεις τελευταίους αιώνες άρχισε να ανακαλύπτει και να κατανοεί σε βάθος πλευρές του σύμπαντος αλλά και της ζωής. Δεν είναι δυνατόν να απαιτείς ολοκληρωμένες απαντήσεις για όλα εδώ και τώρα. Στην επιστήμη τα πάντα είναι υπό διαρκή αμφισβήτηση, επανεξέταση και επανατεκμηρίωση. Δεν υπάρχουν δόγματα ούτε αλήθειες εξ αποκαλύψεως. Ο άθεος γνωρίζει αυτά που αποκαλύπτει το φως της Επιστήμης. Στο προσεχές μέλλον θα έχουμε τις απαντήσεις. Είναι αντιδεοντολογικό να μέμφεσαι τον άθεο επειδή αρνείται να δεχτεί ότι δεν μπορεί να υπάρχει δάσος χωρίς να ζουν σ’ αυτό νεράιδες και ξωτικά.


Σχολιαστής @Ο μύθος περί αθεΐας έρχεται να καλύψει τον φόβο του ανθρώπου για το άγνωστο.@

Μήπως συμβαίνει το αντίθετο; Εγώ μια χαρά ζω με το άγνωστο. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να μην γνωρίζω, δεν δυσκολεύομαι να πω ότι δεν ξέρω, παρά μόνο αυτά που η Επιστήμη επιβεβαιώνει. Αντιθέτως η πίστη, σου προσφέρει βεβαιότητες και απαντήσεις για όλα, ικανοποιώντας τις ανασφάλειές σου και την αγωνία σου για το επέκεινα.

Filos.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Έλληνα της Ολλανδίας,

Δεν ξέρω αν έχεις διαβάσει τη συζήτηση που έχω με τον Filoσ στο άρθρο "ΜΕΤΑΝΟΙΑ, Η «ΘΥΡΑ» ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΕΛΕΟΥΣ". Εκεί προσπαθώ να του εξηγήσω ακριβώς αυτό που με ρωτάς.

Εν συντομία, ο Θεός δίνει τα δώρα Του σε όλους (Ματθ. ε' 45). Ο κάθε άνθρωπος, όμως, αντιλαμβάνεται τα δώρα αυτά διαφορετικά, ανάλογα με την ψυχική του κατάσταση. Σε όσους αγαπούν το Θεό τα δώρα αυτά φέρνουν χαρά, σε όσους αποστρέφονται το Θεό φέρνουν λύπη.

Φιλικά,
Αγωνιστής.

Σ Χ Ο Λ Ι Α Σ Τ Η Σ είπε...

Filos --> @Μήπως συμβαίνει το αντίθετο; Εγώ μια χαρά ζω με το άγνωστο. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να μην γνωρίζω, δεν δυσκολεύομαι να πω ότι δεν ξέρω, παρά μόνο αυτά που η Επιστήμη επιβεβαιώνει.@ 28 Απριλίου 2015 - 6:57 μ.μ.


Απάντηση --> Αν ζεις μια χαρά με το άγνωστο και τρως αβασάνιστα ότι σου πετάει η επιστήμη, τότε έχεις θεό την επιστήμη και ο θεός σου είναι πολύ βλάκας γιατί άλλα λέει σήμερα και άλλα λέει αύριο, αλλά εσύ επειδή είσαι βολεμένος με το άγνωστο χωρίς να έχεις νοημοσύνη και θέληση για πρόοδο, προσκυνάς την επιστήμη - θεό σου, που σε έχει πουλήσει πάμπολλες φορές.

Ο δικός μου Θεός δεν με έχει πουλήσει ποτέ, και μου λέει να ερευνώ και να μαθαίνω, σέβεται την ελευθερία μου και το δικαίωμα στην επιλογή και την κυριαρχία μου πάνω στον εαυτό μου, την ελεύθερη βούληση.

Δεν μου έχει πει ψέματα ποτέ, και όσα μου έχει πει είναι σωστά, τότε που η επιστήμη έλεγε ότι η γη βρίσκεται στους ώμους κάποιου γίγαντα καβάλα σε μια γιγάντια χελώνα.

Από την εμπειρία γνωρίζουμε ότι τα ζώα (κτήνη) αρκούνται στο άγνωστο (όπως εσύ) και στο τέλος τα σφάζουμε αφού πρώτα τα μεγαλώνουμε με στοργή και μπόλικο φαΐ.

Αν σε ικανοποιεί το άγνωστο όπως δήλωσες, και αν εμπιστεύεσαι στον θεό - επιστήμη που κάθε μέρα τα γυρνάει και λέει τα χθεσινά και ξανά απ' την αρχή, τότε, Filos έχεις σοβαρό πρόβλημα και μοιάζεις με τα ζώα που προορίζονται για το σφαγείο.

Ο άνθρωπος είναι η κορωνίδα της δημιουργίας και δεν ζει ικανοποιημένος με το άγνωστο, αλλά όπως λέει και η λέξη «άνω θρώσκω».

Αν εσύ θέλεις να ζεις χωρίς να ξέρεις που πάνε τα τέσσερα, και ποιος είσαι, από που έρχεσαι και που πηγαίνεις, τότε είσαι ο κατάλληλος για την Νέα Τάξη πραγμάτων, την παγκοσμιοποίηση και την απρόσωπη μάζα τυποποιημένων ανθρώπων που ετοιμάζει η ελίτ των ισχυρών της γης.

Εμείς οι Χριστιανοί είμαστε το τελευταίο προπύργιο που ανατρέπει αυτά τα σχέδια.

Αν πέσουμε εμείς τότε όλος ο πλανήτης θα είναι ικανοποιημένος με το άγνωστο, όπως δήλωσες ότι είσαι και εσύ.

ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ είπε...

Αγαπητέ Filos.

Δεν απαιτώ να μου απαντήσετε για πράγματα που είναι άγνωστα ,όμως θα πρέπει να παραδεχτείτε ότι και η επιστήμη συμφωνεί μέσα στην άγνοια της με το ....τα πάντα εν σοφία εποίησες..

Επίσης, σε καμία περίπτωση δεν καταδικάζω, όχι μόνο τον άθεο και τον άπιστο και οποιονδήποτε άλλο ,αλλά υποστηρίζω και το δικαίωμα του καθενός να λειτουργεί όπως αυτός θέλει, ακόμα και εάν εγώ είμαι κάθετα αντίθετος.

Θα παραθέσω τι πιστεύει η επιστήμη.
Όμως, η επιστήμη του 20ου αιώνα -και τώρα του 21ου- μας οδηγεί πάλι πίσω στο μονοπάτι του Σχεδιασμού.

Φρεντ Χόϋλ (Βρετανός αστροφυσικός): «Μια ερμηνεία των δεδομένων βάσει κοινής λογικής, υποδηλώνει πως κάποια υπέρ-διάνοια έχει παίξει με την φυσική, καθώς και την χημεία και την βιολογία, και πως δεν υφίστανται τυφλές δυνάμεις στην φύση που να είναι αξιόλογες. Οι αριθμοί που προκύπτουν από τον υπολογισμό των δεδομένων, μου φαίνονται τόσο συγκλονιστικοί, ώστε να τοποθετούν αυτό το ενδεχόμενο σχεδόν εκτός έρευνας.» (2)
Αλαν Σάντετζ (βραβείο αστρονομίας Crawford): «Το βρίσκω πολύ απίθανο μια τέτοια τάξη να προήλθε από το χάος. Πρέπει να υπάρχει κάποια οργανωτική αρχή. Για μένα, ο Θεός είναι μυστήριο, αλλά είναι και η εξήγηση του θαύματος τής ύπαρξης -; τού γιατί υπάρχει κάτι αντί για τίποτε»

ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ είπε...

Αγαπητέ Αγωνιστή .

Παρακολουθώ τον διάλογο με τον filos ,αλλά εσείς γράψατε το εξής.

ο Θεός δίνει εξίσου τα δώρα Του σε όλους. Απλά ο Χριστιανός είναι σε θέση να αντιληφθεί την παρουσία του Θεού, ενώ άλλοι θα αποδώσουν τα γεγονότα αυτά σε τυχαίες συμπτώσεις.

Τώρα γράφετε αυτό.

Σε όσους αγαπούν το Θεό τα δώρα αυτά φέρνουν χαρά, σε όσους αποστρέφονται το Θεό φέρνουν λύπη.

Και σας ρωτώ.

Πως είναι δυνατόν τα ίδια δώρα να αποδίδουν διαφορετικά συναισθήματα.

Ανώνυμος είπε...

Σχολιαστή, μια από τις βασικές αιτίες των προβλημάτων στις ανθρώπινες κοινωνίες είναι το γεγονός ότι ο ανόητοι μιλούν με βεβαιότητα, ενώ οι σοφοί με αμφιβολία.

Το να μέμφεται κάποιος την Επιστήμη και τη διαδρομή της από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, ενώ ο ίδιος βασίζει την κοσμοθεωρία του σ’ ένα βιβλίο με ιστορίες για ραβδιά που γίνονται φίδια, είναι τουλάχιστον αστείο.

Filos.

Σ Χ Ο Λ Ι Α Σ Τ Η Σ είπε...

Filos, δεν περίμενα από σένα να κάνεις γαργάρα το τόσο σοβαρό θέμα, και την τόσο σοβαρή δήλωση που έκανες σχετικά την πίστη σου στο άγνωστο.

Όλη η ουσία του Χριστιανισμού είναι η γνώση δια της αποκαλύψεως Του Θεού στον άνθρωπο.

Εσύ ως αρνητής δεν δέχεσαι την αποκάλυψη αυτή, και φυσικά δεν την έχεις βιώσει ποτέ.
Εξήγησα ότι η λογική σου είναι ακριβώς η ίδια με αυτή των ζώων.

Τα ζώα αρκούνται με το άγνωστο και δέχονται ότι τους δώσει το αφεντικό τους. Εσύ είσαι το ίδιο, όπως εσύ δήλωσες. Αρκείσαι με το άγνωστο, δεν το ψάχνεις αλλά εμπιστεύεσαι τον θεό σου την επιστήμη, χωρίς να σε προβληματίζει ότι άλλα λέει σήμερα και τελείως διαφορετικά λέει αύριο.

Ο Θεός ο δικός μου δεν έχει αλλάξει ούτε ένα ιώτα ούτε μια τελεία.

Αν θέλεις Filos μπορείς να απαντήσεις στο προηγούμενο σχόλιο μου, βάσει της δικής σου δήλωσης ότι πιστεύεις στο άγνωστο, δέχεσαι τον θεό - επιστήμη, και δεν σε προβληματίζει ότι η επιστήμη άλλα λέει σήμερα και άλλα λέει αύριο, με εσένα να την δέχεσαι τυφλά.

Filos --> @Μήπως συμβαίνει το αντίθετο; Εγώ μια χαρά ζω με το άγνωστο. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να μην γνωρίζω, δεν δυσκολεύομαι να πω ότι δεν ξέρω, παρά μόνο αυτά που η Επιστήμη επιβεβαιώνει.@ 28 Απριλίου 2015 - 6:57 μ.μ.

Απάντηση --> Αν ζεις μια χαρά με το άγνωστο και τρως αβασάνιστα ότι σου πετάει η επιστήμη, τότε έχεις θεό την επιστήμη και ο θεός σου είναι πολύ βλάκας γιατί άλλα λέει σήμερα και άλλα λέει αύριο, αλλά εσύ επειδή είσαι βολεμένος με το άγνωστο χωρίς να έχεις νοημοσύνη και θέληση για πρόοδο, προσκυνάς την επιστήμη - θεό σου, που σε έχει πουλήσει πάμπολλες φορές.

Ο δικός μου Θεός δεν με έχει πουλήσει ποτέ, και μου λέει να ερευνώ και να μαθαίνω, σέβεται την ελευθερία μου και το δικαίωμα στην επιλογή και την κυριαρχία μου πάνω στον εαυτό μου, την ελεύθερη βούληση.

Δεν μου έχει πει ψέματα ποτέ, και όσα μου έχει πει είναι σωστά, τότε που η επιστήμη έλεγε ότι η γη βρίσκεται στους ώμους κάποιου γίγαντα καβάλα σε μια γιγάντια χελώνα.

Από την εμπειρία γνωρίζουμε ότι τα ζώα (κτήνη) αρκούνται στο άγνωστο (όπως εσύ) και στο τέλος τα σφάζουμε αφού πρώτα τα μεγαλώνουμε με στοργή και μπόλικο φαΐ.

Αν σε ικανοποιεί το άγνωστο όπως δήλωσες, και αν εμπιστεύεσαι στον θεό - επιστήμη που κάθε μέρα τα γυρνάει και λέει τα χθεσινά και ξανά απ' την αρχή, τότε, Filos έχεις σοβαρό πρόβλημα και μοιάζεις με τα ζώα που προορίζονται για το σφαγείο.

Ο άνθρωπος είναι η κορωνίδα της δημιουργίας και δεν ζει ικανοποιημένος με το άγνωστο, αλλά όπως λέει και η λέξη «άνω θρώσκω».

Αν εσύ θέλεις να ζεις χωρίς να ξέρεις που πάνε τα τέσσερα, και ποιος είσαι, από που έρχεσαι και που πηγαίνεις, τότε είσαι ο κατάλληλος για την Νέα Τάξη πραγμάτων, την παγκοσμιοποίηση και την απρόσωπη μάζα τυποποιημένων ανθρώπων που ετοιμάζει η ελίτ των ισχυρών της γης.

Εμείς οι Χριστιανοί είμαστε το τελευταίο προπύργιο που ανατρέπει αυτά τα σχέδια.

Αν πέσουμε εμείς τότε όλος ο πλανήτης θα είναι ικανοποιημένος με το άγνωστο, όπως δήλωσες ότι είσαι και εσύ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Έλληνα της Ολλανδίας,

Κάποιος που δεν θέλει το Θεό στη ζωή του δεν χαίρεται με την αγάπη που ο Θεός του δείχνει, διότι αυτό αποτελεί έμμεσα μια υπογράμμιση της δικής του λάθοε συμπεριφοράς. Αυτός θα προτιμούσε έναν καό Θεό, που δεν θα τον αγαπούσε, ούτως ώστε να μπορεί να δικαιολογήσει τη στάση του.

Φυσικά, τη στιγμή που κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν να συμβεί, τελικά αναγκάζεται να πείσει τον εαυτό του είτε ότι δεν υπάρχει Θεός, είτε ότι ο Θεός είναι κακός μαζί του.

Γι' αυτό, ενώ κάποιος που αγαπάει το Θεό χαίρεται όταν βλέπει τις εκδηλώσεις της αγάπης του Θεού, κάποιος που μισεί το Θεό λυπάται, αφού έτσι καταστρέφεται η ψεύτικη εικόνα που έχει φτιάξει και έρχεται και πάλι προ των ευθυνών του.

Φιλικά,
Αγωνιστής.

Ανώνυμος είπε...

Σχολιαστή, βασική προϋπόθεση για τον διάλογο είναι να μιλάμε και να αντιλαμβανόμαστε την ίδια γλώσσα. Εγώ, απαντώντας στον παραλογισμό σου ότι ο άθεος φοβάται το άγνωστο, έγραψα “μια χαρά ζω με το άγνωστο” και εσύ ισχυρίζεσαι ότι εγώ “πιστεύω στο άγνωστο”. Τι εννοείς, ούτε που καταλαβαίνω. Δηλαδή αν σου έλεγα πως ζω μια χαρά χωρίς αυτοκίνητο, σε τι θα έλεγες ότι πιστεύω;

Δεν διακατέχομαι από ανασφάλειες και ανωριμότητα ώστε να απαιτώ απαντήσεις εδώ και τώρα για τα πάντα. Μπορώ να ζήσω μια χαρά χωρίς τις απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα. Θα είμαι ευτυχής βέβαια αν οι απαντήσεις αυτές δοθούν όσο είμαι εν ζωή, καθόσον έχω και περιέργεια και φιλομάθεια.

Η Επιστήμη προϋποθέτει την αναζήτηση και την αμφιβολία, προϋποθέτει ανοιχτό πνεύμα, προϋποθέτει να μην επαναπαύεσαι, να διατηρείς ενδοιασμούς, να μην δέχεσαι τίποτα ως αμετάκλητο, ως απόλυτο και τελεσίδικο αλλά να εξετάζεις, να επαληθεύεις.
Για την Επιστήμη η Αλήθεια βρίσκεται πάντα σε εκκρεμότητα, οι αποδείξεις της διαρκώς αμφισβητούνται και πολλές ανατρέπονται. Και αυτό δεν αποτελεί αδυναμία της αλλά το όπλο της επιτυχίας της, το μέσο για όλα τα επιτεύγματά της.

Οι άνθρωποι πιστεύουν πιο εύκολα αυτό που τους ικανοποιεί ψυχολογικά, παρά την πραγματικότητα και την επιστημονική τεκμηρίωση. Τα δόγματα και οι απολυτότητες, οι «αλάθητες πηγές», σε αντίθεση με την Επιστήμη δεν βασίζονται στον ορθολογισμό και τη διαρκή επαλήθευση, αλλά στη συναισθηματική αναπλήρωση. Είναι τα παραισθησιογόνα που βοηθούν τον άνθρωπο να αντιμετωπίσει τη σκληρή πραγματικότητα. Γι αυτό και οι πιστοί των δογμάτων, συνήθως δεν είναι ψύχραιμοι, και ανεκτικοί αλλά μισαλλόδοξοι και φανατικοί, όπως οι εθισμένοι. Η προσήλωση σε μια -προ χιλιετιών- άπαξ δοθείσα εξ αποκαλύψεως Αλήθεια, προσφέρει σιγουριά, παρηγοριά, απαλλαγή από το άγχος της αβεβαιότητας, της αναζήτησης, ιδαίτερα όταν σε διαβεβαιώνει για τη δυνατότητα αιώνιας παράτασης της ύπαρξής σου. Προσφέρει αυτό το ευχάριστο συναίσθημα που νιώθει το μικρό παιδί ενώ κρατιέται από τη φούστα της αυθεντίας-μητέρας του.

Filos.

ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ είπε...

Αγαπητέ Αγωνιστή.

Γράψατε ότι.

@@ Κάποιος που δεν θέλει το Θεό στη ζωή του δεν χαίρεται με την αγάπη που ο Θεός του δείχνει@@.

Καταλαβαίνετε φυσικά ότι όταν λέτε κάποιος εννοείτε ότι ανάμεσα στους πολλούς που τον αγαπάνε τον Θεό βρίσκεται και κάποιος, δηλαδή ένας ή και λίγοι ακόμα, που δεν τον αγαπάνε.

Ίσως με αυτό, ίσως λέω, να σκιαγραφείτε τον Filos... και λίγους σαν αυτόν... που δηλώνει ότι δεν πιστεύει ότι υπάρχει Θεός και ως εκ τούτου βγαίνει και το συμπέρασμα, ότι δεν τον αγαπάει τον Θεό.

Παρακάτω γράφετε ότι.

@@Γι' αυτό, ενώ κάποιος που αγαπάει το Θεό χαίρεται όταν βλέπει τις εκδηλώσεις της αγάπης του Θεού@@.

Εσείς υποθέτω, είστε κάποιος από αυτούς που τον αγαπάνε τον Θεό και σωστά κάνετε, όμως εάν βγείτε έξω και ρωτήσετε όλους αυτούς που δηλώνουν χριστιανοί, για να μην τους ταυτοποιήσω ως ορθόδοξους, θα καταλάβετε ότι δεν έχουν την ευθιξία και την ειλικρίνεια του Filos για να δηλώσουν ότι δεν τον ξέρουν καθόλου τον Θεό και έτσι θα βλέπατε ότι ο κάποιος, είναι σχεδόν όλοι.

Εδώ αγαπητέ τι θέση παίρνετε;

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Έλληνα της Ολλανδίας,

Η μόνη θέση που μπορώ να πάρω είναι ότι δεν ξέρω. Δεν μπορώ να γνωρίζω ποιά είναι η σχέση του κάθε ανθρώπου με το Θεό.

Σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι οπυ είναι Χριστιανοί μόνο στην ταυτότητα. Υπάρχουν όμως και οι άγιοι της Εκκλησίας, οι οποίοι έχουν πολύ στενότερη σχέση με το Θεό από εμάς. Και ανάμεσα σε αυτές τις κατηγορίες υπάρχει πλήθος άλλων, ανάλογα με την πνευματική πρόοδο του κάθε ανθρώπου. Το πού βρίσκεται ο καθένας μόνο ο Θεός το γνωρίζει.

Όσο για τους εκτός Εκκλησίας, και πάλι δεν μπορώ να πώ με βεβαιότητα ποιός μπορεί να σωθεί και ποιός όχι. Περιγράφω απλά μια κατηγορία ανθρώπων που γνωρίζω ότι υπάρχει, γιατί ο Κύριος την αναφέρει (Ιωαν. ΙΒ' 37-40). Δεν πρόκειται για ανθρώπους που απορρίπτουν πραγματικά την ύπαρξη του Θεού, αλλά για αυτούς που, ενώ αντιλαμβάνονται την παρουσία του Θεού, δεν την θέλουν, γιατι τους ελέγχει.

Φιλικά,
Αγωνιστής.

Σ Χ Ο Λ Ι Α Σ Τ Η Σ είπε...

Filos--> @Σχολιαστή, βασική προϋπόθεση για τον διάλογο είναι να μιλάμε και να αντιλαμβανόμαστε την ίδια γλώσσα. Εγώ, απαντώντας στον παραλογισμό σου ότι ο άθεος φοβάται το άγνωστο, έγραψα “μια χαρά ζω με το άγνωστο” και εσύ ισχυρίζεσαι ότι εγώ “πιστεύω στο άγνωστο”. Τι εννοείς, ούτε που καταλαβαίνω. Δηλαδή αν σου έλεγα πως ζω μια χαρά χωρίς αυτοκίνητο, σε τι θα έλεγες ότι πιστεύω;@


Απάντηση--> Αν και δεν είχα κανέναν σκοπό να ανοίξω συζήτηση μαζί σου, έγραψα ένα σχόλιο όχι για σένα, το έγραψα για να το διαβάσουν οι αναγνώστες και να δουν με ποιον έχουν να κάνουν.

Ότι δεν μιλάμε την ίδια γλώσσα αυτό είναι βέβαιο, εγώ δεν κάνω λογοπαίγνια ούτε προσπαθώ να σπάσω τα νεύρα του αντιπάλου.

Άρχισες τις αταίριαστες συγκρίσεις, εδώ μιλάμε για τον θεό και εσύ μιλάς για τα αυτοκίνητα.

Όταν λες: “μια χαρά ζω με το άγνωστο” σημαίνει ότι αυτή είναι η κοσμοθεωρία σου.
Εγώ όταν λέω ότι “μια χαρά ζω με Τον Θεό” σημαίνει ότι πιστεύω στον Θεό.

Η επιστήμη που έχρισες ως θεό σου είναι ένα ανθρώπινο κατασκεύασμα και ως ανθρώπινο είναι ατελές και λανθασμένο.
Ο Θεός είναι τέλειος και αλάνθαστος, ο λόγος Του μένει εις τον αιώνα και δεν κάνει σφάλματα ούτε παίρνει τον λόγο Του πίσω.

Μοιάζεις σε μερικά πιστεύω σου με τους Μάρτυρες του Ιεχωβά.
Πιστεύεις και εσύ ότι θα πεθάνεις σαν ένα σκυλί και ότι θα εκμηδενιστείς, ότι δεν έχεις ψυχή, και σε αυτό έρχεσαι να συμφωνήσεις μαζί μου που έγραψα ότι έχεις πολλά κοινά με τα ζώα που ζουν με το άγνωστο και τους αρκεί ένα ξεροκόμματο για να ζήσουν με τον θεό τους τον άνθρωπο.

Έχω δηλώσει ότι ο διάλογος μαζί σου είναι χάσιμο χρόνου και δεν βγάζει πουθενά.
Ο λόγος που γράφω (επαναλαμβάνω) είναι για να διαβάσουν κάποιοι από τους αναγνώστες και σε καμία περίπτωση δεν θα έγραφα για να διαβάσεις εσύ, γιατί με αυτό τον τρόπο θα υποτιμούσα την νοημοσύνη μου.

Εξακολουθείς να λες ότι καλύπτομαι ψυχολογικά και συναισθηματικά από τον Θεό.
Έχω ήδη απαντήσει, έχω πει ότι δεν πιστεύω στον Θεό λόγω των γνώσεων αλλά λόγω της αποκάλυψης Του Θεού σε εμένα.

Ο Θεός είναι βίωμα δεν είναι γνώση. Υπάρχουν πολλοί καθηγητές θεολογίας, και άλλοι επιστήμονες που γνωρίζουν την Αγία Γραφή απ' έξω και όλη την γραμματεία της Εκκλησίας, και όμως είναι άθεοι δεν έχουν καμία σχέση με Τον Θεό και τον Χριστιανισμό, και το έχουν δηλώσει οι ίδιοι, μένουν στις θέσεις τους λόγω των χρημάτων που εισπράττουν.

Έχουν θεοποιήσει την κοιλιά τους, και περιμένουν να ψοφήσουν και να τελειώσει μια για πάντα η ύπαρξή τους, όμως λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο...

Αν υποθέσουμε για μια στιγμή ότι δεν υπάρχει τίποτα, (υποθετικά πάντα) ακόμη και τότε εγώ ζω χίλιες φορές καλύτερα από εσένα, είμαι ευτυχισμένος και ικανοποιημένος από την ζωή μου, είμαι γεμάτος εσωτερικά, έχω λύσει τα υπαρξιακά μου προβλήματα, και δεν έχω άγχος ούτε φόβο για το μετά, για την άλλη ζωή.

Εσύ είσαι ένας δυστυχισμένος που προσπαθείς να καλύψεις και να γεφυρώσεις τα υπαρξιακά σου προβλήματα γράφοντας σχόλια, και κάνοντας διάλογο με Χριστιανούς που δεν έχουν καμία σχέση μαζί σου, με ποιο σκοπό;

Ηδονίζεσαι σκεπτόμενος ότι θα μπορέσεις να αποσταθεροποιήσεις την πίστη κάποιων, δηλαδή αυτό που εσύ ποτέ δεν είχες και πάντα φθονούσες.

Γιατί γράφεις τόσα χρόνια στον Αντιαιρετικό;
Από καθαρή ανωμαλία ψυχής και πνεύματος.
Διαλέγεσαι για κάτι που δεν πιστεύεις. Καθαρή σχιζοφρένεια!!!


Για παράδειγμα, εγώ δεν πιστεύω στην ύπαρξη των καλικάντζαρων. Αν έμπαινα σε ένα ιστολόγιο που συζητούν για τους καλικάντζαρους αυτοί που πιστεύουν σε αυτούς, και άρχιζα επί χρόνια να γράφω για τους καλικάντζαρους και να μελετώ, να λογομαχώ, και να αφιερώνω την ζωή μου διαβάζοντας και συζητώντας για τους καλικάντζαρους, την στιγμή που δεν πιστεύω ότι υπάρχουν, αυτό τι θα ήταν;

Καθαρή σχιζοφρένεια, καθαρή παλαβομάρα!!!

Λοιπόν, καλύτερα να πας σε ένα γιατρό γιατί ίσως προχωρήσει η κατάστασή σου και μετά θα μεγαλώσει το πρόβλημα και δεν θα μπορείς να το κοντρολάρεις.

Ανώνυμος είπε...

Σχολιαστή, το σχόλιό σου έρχεται να επιβεβαιώσει με εκκωφαντικό τρόπο αυτό που σου είπα:
«οι πιστοί των δογμάτων, συνήθως δεν είναι ψύχραιμοι, και ανεκτικοί αλλά μισαλλόδοξοι και φανατικοί, όπως οι εθισμένοι.»

Εσύ, επειδή εγώ δεν πιστεύω ότι το σύμπαν και ο άνθρωπος οφείλουν την ύπαρξή τους σε μια ανώτερη δύναμη που με το μαγικό της ραβδάκι εποίησε τα πάντα, θες με το ζόρι να μου προσάψεις πίστη σε άλλους θεούς, ότι θεοποιώ την Επιστήμη. Η Επιστήμη όμως αγαπητέ, είναι υποπόδιο των ποδιών μου, βρίσκεται παντού, από την αναπαυτική σόλα των υποδημάτων μου μέχρι τα σφραγίσματα των δοντιών μου. Δεν την υπηρετώ εγώ, όπως συμβαίνει με τον θεό, αυτή με υπηρετεί.

Εκφράζεσαι απαξιωτικά γι’ αυτούς που πιστεύουν ότι θάνατος σημαίνει απλά μετάβαση στην ανυπαρξία, χωρίς να συνειδητοποιείς τη δική σου αλαζονία να θες να υπάρχεις παντοτινά. Ανύπαρκτος ήσουν μέχρι να γεννηθείς, τι πιο φυσικό να επιστρέψεις σ’ αυτήν την ανυπαρξία. Όμως ο αλαζονικός εγωισμός σου σε συνδυασμό με το ζωώδες ένστικτο της επιβίωσης απαιτούν αιώνια ζωή, απαιτούν αθανασία. Και εννοείται ότι πάντα θα υπάρχουν αυτοί που θα θωπεύουν την αλαζονική σου επιθυμία, και όχι μόνο θα σε διαβεβαιώσουν για τη δυνατότητα αιώνιας παράτασης της ύπαρξής σου αλλά θα σου εγγυώνται και τον τρόπο για να την κατακτήσεις.
Η πρώτη θρησκεία ήταν η σύλληψη ενός επιτήδειου όταν βρέθηκε στο δρόμο του ένας ανόητος υπό τον πανικό του θανάτου.

Filos.

Ανώνυμος είπε...

Σου γράφω:

«Η προσήλωση σε μια -προ χιλιετιών- άπαξ δοθείσα εξ αποκαλύψεως Αλήθεια, προσφέρει σιγουριά, παρηγοριά, απαλλαγή από το άγχος της αβεβαιότητας, της αναζήτησης, ιδιαίτερα όταν σε διαβεβαιώνει για τη δυνατότητα αιώνιας παράτασης της ύπαρξής σου. Προσφέρει αυτό το ευχάριστο συναίσθημα που νιώθει το μικρό παιδί ενώ κρατιέται από τη φούστα της αυθεντίας-μητέρας του.
Η πίστη, σου προσφέρει βεβαιότητες και απαντήσεις για όλα, ικανοποιώντας τις ανασφάλειές σου και την αγωνία σου για το επέκεινα.»

Και απαντάς:

«Αν υποθέσουμε για μια στιγμή ότι δεν υπάρχει τίποτα, (υποθετικά πάντα) ακόμη και τότε εγώ ζω χίλιες φορές καλύτερα από εσένα, είμαι ευτυχισμένος και ικανοποιημένος από την ζωή μου, είμαι γεμάτος εσωτερικά, έχω λύσει τα υπαρξιακά μου προβλήματα, και δεν έχω άγχος ούτε φόβο για το μετά, για την άλλη ζωή.»

Ευχαριστώ για την επιβεβαίωση.

Filos.

Σ Χ Ο Λ Ι Α Σ Τ Η Σ είπε...

Filos, τα δικά σου συμπεράσματα είναι προϊόν της πολεμικής κατά των Χριστιανών, ενώ τα δικά μου γραφόμενα είναι προϊόν των δικών σου δηλώσεων.

Είμαι ήρεμος και χαλαρός και σε λίγο μπορεί να λιώσω από την χαλάρωση, δεν αγχώνομαι καθόλου, και σε διαβεβαιώνω πως περνάω την ώρα μου μαζί σου, ενώ εσύ έχεις φρικάρει από το στρίμωγμα και δεν ξέρεις πως να συμμαζέψεις τα όσα τραγελαφικά έχεις ισχυριστεί.

Που τον είδες τον φανατικό;
Εσύ δεν απάντησες ούτε στο παράδειγμα με τους καλικάντζαρους.
Έχεις επιδοθεί στην συγγραφή σχολίων για κάτι που δεν πιστεύεις.
Βάσει της κοινής λογικής κάποιος λόγος είναι αυτός που σε κάνει να διαλέγεσαι εδώ στον Αντιαιρετικό.

Ποιος είναι αυτός ο λόγος; Ποια είναι η αιτία;
Λες ότι είσαι άθεος και δεν πιστεύεις στην ύπαρξη Του Θεού.
Τότε γιατί ασχολείσαι με τους Χριστιανούς;

Αν είχες κάποιο λόγο θα το καταλάβαινα, όμως την στιγμή που δεν πιστεύεις θα έπρεπε να γράψεις μερικά σχόλια για την πλάκα σου και μετά να φύγεις.

Εσύ έχεις τόσα χρόνια εδώ μέσα που γράφεις λες και κάνεις κάποιον πόλεμο, ή ότι προσπαθείς για να κερδίσεις κάτι.
Τι έχεις να κερδίσεις μέσα από όλους αυτούς τους διαλόγους;

Εγώ είμαι Χριστιανός και έχω τους λόγους μου να γράφω, εσύ που δεν πιστεύεις γιατί γράφεις;
Έχεις εμμονή και μίσος προς τους Χριστιανούς;

Άρα ΕΣΥ είσαι ο φανατικός και ο μνησίκακος και όχι εγώ.
Εγώ βρίσκομαι στον φυσικό μου χώρο, ενώ εσύ πολεμάς με λύσσα αυτό που δεν πιστεύεις ότι υπάρχει και όταν σου λέω ότι αυτό είναι ψυχική ασθένεια, γυρνάς και λες ότι εγώ είμαι ο φανατικός!!!

Δεν έχει αντιληφθεί ότι έχεις καταντήσει περίγελος;
Σου έδωσαν αξία αυτοί που σε πήραν στα σοβαρά.
Εγώ ποτέ δεν έγραψα εδώ μέσα κάποιο σχόλιο για να το διαβάσεις εσύ.

Όλα όσα γράφω αποσκοπούν αλλού, και έχουν άλλους παραλήπτες.
Με εσένα κάνω την πλάκα μου, και όταν σκέφτομαι ότι είσαι άνθρωπος κάνω και μερικές προσευχές για να κάνει έλεος ο Θεός και να σε λυπηθεί.

Με αυτό το σχόλιο απέδειξα ότι ΕΣΥ είσαι ο φανατικός και ο προβληματικός, και όχι εγώ.

Ίσως να σκεφτείς την πιθανότητα να συμβουλευτείς κάποιον ψυχίατρο, και αν δεν δεις φως στο πρόβλημα σου τότε η τελική λύση είναι ο εξορκισμός.

Ανώνυμος είπε...

Σχολιαστή, ο χριστιανισμός δεν αποδέχεται την αστρολογία. Έτσι δεν είναι; Δεν είναι όμως λίγα τα άρθρα θεολόγων και κληρικών που την επικρίνουν και την αποδομούν. Γιατί αυτοί ασχολούνται με κάτι που δεν πιστεύουν;
Και να φανταστείς ότι η αστρολογία ούτε διδάσκεται στα σχολεία, ούτε οι αστρολόγοι είναι δημόσιοι υπάλληλοι, ούτε η είσοδος του Ερμή στον αστερισμό της Παρθένου είναι εθνική εορτή, ούτε ήταν ποτέ υποχρεωτικό να αναγράφεται το ζώδιό σου στην ταυτότητα, ούτε κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες όταν ο Ερμής είναι ανάδρομος, ούτε το Σύνταγμα της χώρας αρχίζει με τη φράση “Εις το όνομα της Παρθένου, του Τοξότη και του Αιγόκερου”.

Filos.

Σ Χ Ο Λ Ι Α Σ Τ Η Σ είπε...

Filos, σε παρακαλώ πολύ όταν θα απαντάς σε εμένα να μη με μπερδεύεις με τον Αγωνιστή.
Αυτά που μου γράφεις είναι ανέκδοτα με ξανθιές.

Η αστρολογία είναι ένα θέμα για το οποίο επιβάλλεται να πάρει θέση η Εκκλησία, για τον απλούστατο λόγο ότι έχει να κάνει με πνευματισμό και σατανισμό.

Πρόσεχε! Άλλο αστρολογία και άλλο αστρονομία.

Όποιος πιστεύει στον Θεό, πιστεύει και στην ύπαρξη του Σατανά και ολόκληρου του πνευματικού κόσμου.

Filos, εσύ δεν πιστεύεις στον Θεό, άρα δεν πιστεύεις ούτε στον Σατανά, ούτε στον πνευματικό κόσμο.
Είσαι υλιστής, πιστεύεις στην ύλη, και στην επιστημονική απόδειξη, κάθε τι που δεν δύναται να εγκλωβιστεί και να εξεταστεί στο εργαστήριο του επιστήμονα για εσένα δεν υπάρχει, είναι φανταστικό και ανύπαρκτο.

Γι' αυτό οι θεολόγοι και όσοι άλλοι καταδικάζουν την αστρολογία πράττουν ορθώς και καλά κάνουν εφόσον η αστρολογία είναι μια μέθοδος και ένα τέχνασμα του Σατανά, του Σατανά που ΕΣΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ.

Αφού δεν πιστεύεις στον πνευματικό κόσμο, δεν πιστεύεις στην ύπαρξη του Σατανά, ούτε στην ύπαρξη Του Θεού, σε ερωτώ:

ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΔΩ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟ;;;

Το παράδειγμά σου με την αστρολογία είναι άσχετο με το θέμα, ενώ το δικό μου παράδειγμα με τους καλικάντζαρους είναι σωστό και εσύ το έκανες γαργάρα και δεν απάντησες.


Έχεις επιδοθεί στην συγγραφή σχολίων για κάτι που δεν πιστεύεις.
Βάσει της κοινής λογικής κάποιος λόγος είναι αυτός που σε κάνει να διαλέγεσαι εδώ στον Αντιαιρετικό.

Ποιος είναι αυτός ο λόγος; Ποια είναι η αιτία;
Λες ότι είσαι άθεος και δεν πιστεύεις στην ύπαρξη Του Θεού.
Τότε γιατί ασχολείσαι με τους Χριστιανούς;

Αν είχες κάποιο λόγο θα το καταλάβαινα, όμως την στιγμή που δεν πιστεύεις θα έπρεπε να γράψεις μερικά σχόλια για την πλάκα σου και μετά να φύγεις.

Εσύ έχεις τόσα χρόνια εδώ μέσα που γράφεις λες και κάνεις κάποιον πόλεμο, ή ότι προσπαθείς για να κερδίσεις κάτι.
Τι έχεις να κερδίσεις μέσα από όλους αυτούς τους διαλόγους;

Εγώ είμαι Χριστιανός και έχω τους λόγους μου να γράφω, εσύ που δεν πιστεύεις γιατί γράφεις;
Έχεις εμμονή και μίσος προς τους Χριστιανούς;

Άρα ΕΣΥ είσαι ο φανατικός και ο μνησίκακος και όχι εγώ.
Εγώ βρίσκομαι στον φυσικό μου χώρο, ενώ εσύ πολεμάς με λύσσα αυτό που δεν πιστεύεις ότι υπάρχει και όταν σου λέω ότι αυτό είναι ψυχική ασθένεια, γυρνάς και λες ότι εγώ είμαι ο φανατικός!!!

Δεν έχει αντιληφθεί ότι έχεις καταντήσει περίγελος;
Σου έδωσαν αξία αυτοί που σε πήραν στα σοβαρά.
Εγώ ποτέ δεν έγραψα εδώ μέσα κάποιο σχόλιο για να το διαβάσεις εσύ.

Όλα όσα γράφω αποσκοπούν αλλού, και έχουν άλλους παραλήπτες.
Με εσένα κάνω την πλάκα μου, και όταν σκέφτομαι ότι είσαι άνθρωπος κάνω και μερικές προσευχές για να κάνει έλεος ο Θεός και να σε λυπηθεί.

Με αυτό το σχόλιο απέδειξα ότι ΕΣΥ είσαι ο φανατικός και ο προβληματικός, και όχι εγώ.

Ίσως να σκεφτείς την πιθανότητα να συμβουλευτείς κάποιον ψυχίατρο, και αν δεν δεις φως στο πρόβλημα σου τότε η τελική λύση είναι ο εξορκισμός.

ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ είπε...

Αγαπητέ Filos.

Μπορείτε να δηλώνετε ότι είστε άθεος, αλλά δεν μπορείτε να αποδείξετε ότι δεν υπάρχει Θεός.

Δεν δέχεστε την θεωρία της ύπαρξης του Θεού και την παλεύετε όσο μπορείτε ορθολογικά.

Δεν δίνετε απάντηση, ούτε για τις θέσεις των βραβευμένων της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας που αποδέχονται στην κυριολεξία, τον ευφυή σχεδιασμό του κόσμου.

Δεν απαντήσατε ευθέως και στις ερωτήσεις του ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ και φέρατε ως παράδειγμα την μη αποδοχή της αστρολογίας από τους θεολόγους και τον κλήρο ως μη υπαρκτή, για να στηρίξετε τις θέσεις σας.

Οι θεολόγοι και ο κλήρος δεν την αποδέχονται ως επιστήμη, αλλά γνωρίζουν ότι υφίσταται ως υπηρεσία του πνευματισμού.

Εφόσον υφίσταται ο σκοτεινός κόσμος που και αυτόν απορρίπτετε, τότε υφίσταται και ο φωτεινός κόσμος που δυστυχώς και αυτόν απορρίπτετε, μόνο και μόνο επειδή δεν σας το είπε κάποιος επιστήμονας με ορθολογική άποψη.

Θα σας αναφέρω λοιπόν κάτι για να δείτε εξ ιδίων την ύπαρξη των πνευματικών δυνάμεων και μην νομίσετε ότι είμαι γραφικός ή εύπιστος, κάτι που αποδεικνύει την ύπαρξη αυτών των σκοτεινών δυνάμεων.

Να κοιτάξετε στο διαδίκτυο ένα video για την Μαρία από την Πάτρα που αποδεικνύει τις σκοτεινές δυνάμεις και θα σας αναφέρω και μια δική μου εμπειρία.

Το 2002 στο Hong-Kong ένας εντυπωσιακός Ινδός με πλησίασε για να μου πει την μοίρα μου με αμοιβή 30 δολάρια. Γέλασα και του είπα, δεν ξέρεις την δική σου και θα μου πεις την δική μου. Εάν δεν σου τα πω σωστά μου λέει μην πληρώσεις. Τον ρωτάω να που πει το όνομα της συζύγου του φίλου μου που ήταν δίπλα μου και της μητέρας μου που ήταν στην Αθήνα. Τα έγραψε σε ένα χαρτί το έβαλε στην χούφτα μου το φύσηξε τρείς φορές και μου είπε κοίταξε το. Ήταν όχι μόνο σωστά αλλά είχε γράψει και το δεύτερο όνομα της φίλης μου. Με είδε δύσπιστο και μου είπε σκέψου ένα νούμερο, σκέφτηκα το 7 και κατευθείαν μου το είπε. Μου λέει τότε αυτός, εξακολουθείς να μην με πιστεύεις για αυτό θα σου πω, ότι αύριο στις 6 ώρα το πρωί θα πετάξετε για το Bali της Ινδονησίας. Τότε του είπα, θα σου δώσω τα 30 δολάρια αλλά μέχρι να εξαφανιστούμε να μην μας πεις τίποτε άλλο και έτσι έγινε.

Αυτό αγαπητέ δεν είναι απόδειξη της ύπαρξης σκοτεινών δυνάμεων, που αφού αυτές υπάρχουν δεν αποδεικνύουν με τον ορθολογισμό, ότι υπάρχουν και οι φωτεινές δυνάμεις;

Ο ορθολογισμός αγαπητέ δεν είναι μονόδρομος. Περιμένετε να σας αποδείξει στο μέλλον η επιστήμη ότι δεν υπάρχει Θεός, την στιγμή που υποστηρίζει ότι υπάρχει.



Ανώνυμος είπε...

Σχολιαστή, αγνοούσα ότι για την Ορθοδοξία η Άση Μπήλιου και η Λίτσα Πατέρα είναι ιέρειες του Σατανά. Φαντάζομαι, και όποιος κάνει την ερώτηση “Tι ζώδιο είσαι;” φλερτάρει με τον σατανισμό και τον “σκοτεινό κόσμο”.
Νόμιζα ότι η πολεμική της Εκκλησίας εναντίον της αστρολογίας είναι ενάντια στο ψέμα και την απάτη και όχι πόλεμος ενάντια στους δαίμονες.
Ο λόγος της δικής μου ενασχόλησης με κάτι στο οποίο δεν πιστεύω πως υπάρχει -αφού καίγεσαι να μάθεις- είναι ακριβώς αυτός, η αποκάλυψη του ψέματος και της απάτης. H θρησκεία είναι το ψέμα που μετατράπηκε σε ακλόνητη πεποίθηση και στη συνέχεια επιβλήθηκε με το πέρασμα του χρόνου και τη δύναμη των θεσμών ως η Αλήθεια. Η σύλληψη ήταν απλή: Διαβεβαίωσε έναν άνθρωπο ότι έχει ψυχή η οποία ζει αιώνια και στη συνέχεια τρόμαξέ τον με παραμύθια για το τι θα του συμβεί μετά θάνατον. Πείσε τον ότι γνωρίζεις τον τρόπο να σώσει την ψυχή του και τότε θα τον εξουσιάζεις για την υπόλοιπη ζωή του.

Είναι κωμικό πάντως να μιλάς για ψυχίατρο εσύ που πιστεύεις σε όντα χωρίς υλική υπόσταση, εσύ που θεωρείς λόγο του Θεού μια μυθιστορία όπου τα ζώα μιλούν, τα ραβδιά γίνονται φίδια, οι δαίμονες καταλαμβάνουν χοίρους, άνθρωποι περπατούν στο νερό και πεθαμένοι ανασταίνονται. Σίγουρα μπορείς να προσφέρεις στην ψυχιατρική ατελείωτο υλικό και να αποτελέσεις αστείρευτη πηγή διερεύνησης ψυχοπαθολογικών δυσλειτουργιών.


Έλληνα της Ολλανδίας, δεν μπορώ να αποδείξω ότι δεν υπάρχει θεός, όπως ακριβώς δεν μπορώ να αποδείξω ότι δεν υπάρχει ένας τεράστιος ροζ ελέφαντας σε τροχιά γύρω από τη γη έχοντας ικανότητες να παραμένει αόρατος και μη ανιχνεύσιμος από τον άνθρωπο.

Ακόμη και οι επιστήμονες που αποδέχονται τον ευφυή σχεδιασμό, δεν μιλούν με απόλυτη βεβαιότητα γι’ αυτόν και επιπλέον η δική τους άποψη για ένα πνευματικό ον – σχεδιαστή, απέχει παρασάγγας από τους Ιουδαϊκούς μύθους περί Παραδείσου και πρωτόπλαστων.

Όσο για τα παραδείγματα που αναφέρεις, δεν καταλαβαίνω γιατί ο φωτεινός κόσμος να είναι ο δικός σου και ο σκοτεινός αυτός του Ινδουϊστή ή του Βουδιστή. Άσχετα όμως από αυτό, τέτοια παραδείγματα δεν πείθουν κανέναν -εκτός από ευκολόπιστους και επιρρεπείς στο δέος του μεταφυσικού- πρώτον επειδή ο ανθρώπινος νους παραμένει σε μεγάλο βαθμό ανεξερεύνητος και δεύτερον επειδή κανείς πλέον δεν θεωρεί το μαντείο των Δελφών ναό χθόνιων θεοτήτων αλλά απλώς μια καλοστημένη επιχείρηση. Εκείνη την εποχή βέβαια όλοι θα ορκίζονταν για το αντίθετο.

Filos.

Σ Χ Ο Λ Ι Α Σ Τ Η Σ είπε...

Filos, ο μεγαλύτερος ψεύτης, απατεώνας, και απ' αρχής ανθρωποκτόνος, είναι ο Διάβολος.

Το μεγαλύτερο ψεύδος, και η μεγαλύτερη πλάνη του Διαβόλου είναι να πείσει τους ανθρώπους πως δεν υπάρχει, πως είναι ανύπαρκτος.

Αυτή είναι η πλάνη στην οποία πιστεύεις και εσύ, σε έχει εξαπατήσει ο Διάβολος.

Γράφω και θα γράφω ότι δεν σχολιάζω για εσένα, σχολιάζω για αυτούς που διαβάζουν.

Εσύ δεν γιατρεύεσαι με σχόλια και με γνώση, γνώση έχεις υπέρ αρκετή.

Εσύ γιατρεύεσαι με νηστεία και προσευχή μετά δακρύων, για να βγει το δαιμόνιο της πλάνης από μέσα σου, εκτός εάν όντως είσαι ψυχοπαθής οπότε χρειάζεσαι ψυχίατρο.

Για την αστρολογία έχω απαντήσει σε προηγούμενο σχόλιο, και όσον αφορά το αν είναι απάτη και εάν έτσι την αντιμετωπίζει η Εκκλησία, βεβαίως και είναι απάτη αλλά αυτό δεν αποκλείει την δαιμονική επιρροή και τις δαιμονικές καταβολές.

Το ανέκδοτο που έγραψες στο προηγούμενο σχόλιο με έκανε να γελάσω με την καρδιά μου.
Τελικά ομολόγησες αυτό που έλεγα από την αρχή, ότι είσαι ένας Δον Κιχώτης που πολεμάει ανεμόμυλους.

Ισχυρίζεσαι ότι παλεύεις για να μας πείσεις πως δεν υπάρχει ο Θεός.

Πολεμάς κάτι ανύπαρκτο (κατά την γνώμη σου), προφανώς για να λάμψει η αλήθεια που μόνο εσύ βλέπεις.

Καλή συνέχεια με τον πόλεμό σου, μα να ξέρεις ότι δεν πολεμάς κανέναν άλλον παρά μόνο τον εαυτό σου και το αιώνιο μέλλον σου.

Τώρα συνέχισε με τα ανεδαφικά και γελοία επιχειρήματά σου, και στο επόμενο σχόλιο ίσως με πείσεις για την ορθότητα των λεγομένων σου.

Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία...

ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ είπε...

Aγαπητέ Filos.

Εγώ αγαπητέ δεν σας είπα να δεχτείτε Ιουδαϊκούς μύθους, εσείς είπατε ότι στο μέλλον οι επιστήμονες θα αποδείξουν ότι δεν υπάρχει Θεός, αλλά μέχρι να το αποδείξουν ισχυρίζονται ότι υπάρχει πνευματικό ον -σχεδιαστής, τον οποίο εσείς δεν αποδέχεστε ως συμπαντική οντότητα και περιμένετε να αποδειχτεί το αντίθετο.
Αυτό κατά την γνώμη μου είναι αντιφατική δεοντολογία.

Όσο για το παράδειγμα που ανέφερα σας ξεκαθάρισα ότι δεν είμαι ούτε ευκολόπιστος, ούτε επιρρεπής σε μεταφυσικά φαινόμενα, αλλά γιατί να πεισθώ ότι αυτά που είπε ο Ινδός ήταν παιχνίδια του ανθρώπινου Νου και όχι επηρεασμός πνευματικών δυνάμεων.

Και εάν μπορούσε να ελέγξει τις νοητικές του ικανότητες θα καθότανε να λέει την υποτιθέμενη μοίρα του καθενός και δεν θα πήγαινε σε κάποιο ερευνητικό κέντρο να τους αποκαλύψει τα μελλοντικά μυστικά, αποκομίζοντας μεγάλες αμοιβές.

Νομίζω ότι θα έχετε ακούσει εάν δεν έχετε δει στην τηλεόραση, διεθνείς αλλά και ντόπιους καλλιτέχνες να παραδέχονται ότι η καριέρα τους βασίζεται σε συμφωνίες με σκοτεινές δυνάμεις και ούτε ένας δεν παραδέχτηκε, ότι συμφώνησε με φωτεινές δυνάμεις.

Οι αποκαλύψεις αυτές μας δίνουν την δυνατότητα να ξεχωρίσουμε τι προσφέρει στους ανθρώπους η κάθε πλευρά και με τι ανταλλάγματα.

Και μη μου πείτε ότι όλα αυτά, οφείλονται στα μυρωδικά.

Ανώνυμος είπε...

Σχολιαστή, δεν παλεύω να σας πείσω ότι δεν υπάρχει Θεός. Δεν μπορείς να πείσεις έναν πιστό για κάτι τέτοιο. Η πίστη του δεν βασίζεται στην λογική και σε αποδείξεις αλλά σε μια βαθιά εδραιωμένη ανάγκη να πιστεύει. Ακόμη και ταξίδι πίσω στον χρόνο να τον πας και να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι ότι τα πράγματα δεν έγιναν έτσι όπως πιστεύει, δεν θα αλλάξει η πίστη του. Το πιθανότερο είναι να πείσει τον εαυτό του ότι τον πειράζει ο Σατανάς.
Θέτω απλώς εις δοκιμή τα επιχειρήματά μου. Τα καταθέτω και βλέπω αν -και σε τι βαθμό- αντικρούονται ή καταρρίπτονται.

Η πίστη, είναι έκφανση του ανθρώπινου ενστίκτου επιβίωσης. Ο άνθρωπος δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις σε υπαρξιακά ερωτήματα ούτε να αποτρέψει τον θάνατο. Καταφεύγει λοιπόν σε επινοήματα, αποδίδοντας σε μια υπερφυσική οντότητα την αιτία για τα πάντα, προσπαθώντας στη συνέχεια να εξευμενίσει και να προσεταιριστεί αυτήν την οντότητα προς όφελος της δικής του ευημερίας και αιώνιας σωτηρίας.
Ο άνθρωπος είναι καταδικασμένος να υφίσταται τις συνέπειες της σύγκρουσης ανάμεσα στην επίγνωση του αναπόφευκτου του θανάτου και στην ασυνείδητη άρνησή του να αποδεχτεί το πεπερασμένο της ύπαρξής του. Αυτό τον κάνει ευκολόπιστο σε δοξασίες που ευαγγελίζονται τη συνέχιση της ύπαρξής του σε κάποιον παράδεισο. Θέλει εξασφάλιση και παρηγοριά στη ζωή του και κυρίως στο θάνατό του. Χρειάζεται πατέρα παντοδύναμο και στοργικό. Απαιτεί η ύπαρξή του να είναι ο λόγος της ύπαρξης του Σύμπατος. Απαιτεί να υπάρχει αιώνια το Εγώ του.


Έλληνα της Ολλανδίας, οι επιστήμονες που υποστηρίζουν τον ευφυή σχεδιασμό είναι ελάχιστοι. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι δεν υπάρχει καμιά επιστημονική ανακοίνωση που να αποδίδει τεκμηριωμένα το ότιδήποτε σε κάποιον υπερφυσικό σχεδιαστή. Αν υπάρχει έστω και μία να μου την γνωστοποιήσεις σε παρακαλώ.

Όσο για τις “σκοτεινές δυνάμεις” και τον πνευματικό κόσμο, αν αρκούσαν αυτά που λες για να παραδεχτούμε την ύπαρξή τους, θα ήταν αρκετή και η δήλωση του πρώην υπουργού Άμυνας του Καναδά για τους εξωγήινους ώστε να παραδεχτούμε και αυτών την ύπαρξη. Υπάρχουν ογδόντα είδη εξωγήινων κατά δήλωσή του και κάποιοι ζουν ανάμεσά μας. Δεν το λέει κάποιος τυχαίος, γιατί να μην τον πιστέψουμε;

Filos.

Σ Χ Ο Λ Ι Α Σ Τ Η Σ είπε...

Filos --> @ Θέτω απλώς εις δοκιμή τα επιχειρήματά μου. Τα καταθέτω και βλέπω αν -και σε τι βαθμό- αντικρούονται ή καταρρίπτονται. @

Απάντηση --> Δηλαδή μας δοκιμάζεις. Κάνεις test και μας χρησιμοποιείς ως πειραματόζωα για να δεις πόσο αντέχουμε και αν μπορούμε να απαντήσουμε στα επιχειρήματά σου.

Το θέμα είναι ότι δεν δοκιμάζεις ούτε αμφισβητείς εμάς. Εμείς δεν είμαστε άξιοι να απαντήσουμε στα επιχειρήματά σου.

Εμείς σου λέμε αυτό που πιστεύουμε, εκφράζουμε όσο καλύτερα μπορούμε, αυτά που μαθαίνουμε από την Εκκλησία. Δεν έχουμε δική μας άποψη ούτε δική μας εξήγηση. Όλα είναι απαντημένα και εξηγημένα από τους Αγίους μας, από τους Πατέρες που δια Αγίου Πνεύματος έγραψαν και μίλησαν, και από την Αγία Ορθόδοξη Εκκλησία μας.

Αυτό σημαίνει ότι, εσύ βάζεις τον εαυτό σου υπέρ άνω όλων των Αγίων, και υπέρ άνω της Εκκλησίας, και λες ότι όλοι οι Άγιοι, η προφορική και η γραπτή Ιερά Παράδοση, και το Άγιο Πνεύμα που οδηγεί την Εκκλησία, όλοι εμείς είμαστε χαμηλής νοημοσύνης, άσχετοι και αδαείς, με εσένα τον έξυπνο να κάνεις πειράματα και να μας δοκιμάζεις με τα επιχειρήματά σου.

Filos, έχεις σκεφτεί ποτέ πόσο άρρωστος είσαι;
Αυτό που σου γράφω δεν έχει να κάνει με φανατισμό, ή μίσος. Αυτό που σου γράφω έχει να κάνει με αγάπη και λύπηση προς το αξιοθρήνητο πρόσωπό σου.

Τελικά ποιος νομίζεις ότι είσαι;
Εσύ είσαι υπέρ άνω όλων, και όλοι εμείς, όλοι οι Χριστιανοί των προηγούμενων δυο χιλιάδων ετών, είμαστε εκτός πραγματικότητας;

Πως μπορείς να αποδείξεις ότι δεν εμφανίστηκε ο Χριστός σε εμένα; Με ποιον τρόπο; Με πολλούς τρόπους. Γνωρίζω ανθρώπους στους οποίους έχει εμφανιστεί ο Χριστός. Γνωρίζω ανθρώπους στους οποίους έχουν εμφανιστεί Άγιοι, και η Παναγία.

Πως μπορείς να αποδείξεις και να τεκμηριώσεις ότι αυτό δεν έγινε; Όλοι αυτοί είναι φαντασμένοι ή απατεώνες;

Πως μπορείς να εξηγήσεις το γεγονός πως υπάρχουν πάμπολλοι επιστήμονες οι οποίοι πιστεύουν στον Χριστό;

Σύμφωνα με την δική σου "λογική" οι επιστήμονες δεν θα έπρεπε να πιστεύουν στον Θεό.
Γιατί πιστεύουν; Αναφέρομαι σε επιστήμονες, όχι σε αγράμματους που θα μπορούσες να πεις ότι δεν γνωρίζουν και ότι έχουν άγνοια.

Μπορείς να δώσεις απαντήσεις σε όλα αυτά;

Έχεις βάλει τον εαυτό σου πάνω από όλους τους Αγίους, πάνω από την Εκκλησία, και πάνω από το Άγιο Πνεύμα.

Φαντάζομαι ότι θα θεωρείς και τον απόστολο Παύλο ως απατεώνα ή αφελή, καθ'ότι του εμφανίστηκε ο Χριστός και του άλλαξε την ζωή. Μήπως ήταν ψέμα και αυτό, ή μήπως είναι παραμύθι και η Αγία Γραφή;

Filos, δεν νομίζεις ότι τα έχεις ισοπεδώσει όλα;

ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ είπε...

Αγαπητέ Filos.

Αφήνω τα παραδείγματα με τις σκοτεινές και τις φωτεινές δυνάμεις γιατί αυτά δεν σας πείθουν ακόμα και εάν συμβούν μπροστά στα μάτια σας.

Λέτε ότι οι επιστήμονες δεν πιστεύουν στον ευφυή σχεδιασμό ,οπότε εννοείτε ότι όλα συνέβησαν από το απόλυτο μηδέν.

Μπορείτε εσείς να δικαιολογήσετε ότι υπάρχουμε τώρα, γιατί ενδεχομένως και να μην υπάρχουμε.
Έχετε μελετήσει τις συγκυρίες;

Δεν σας πείθουν οι ιστορίες με τα μπαστουνόφιδα αλλά πιστεύετε τις ιστορίες που εξηγούν τι συνέβη δισεκατομμύρια χρόνια πριν, χωρίς όμως να προσκομίζετε και τις ανάλογες αποδείξεις.

Τι τεκμηριώνει ότι το τίποτα παράγει, είτε στην σχέση του με την δημιουργία είτε στην σχέση του με την εξέλιξη. Μπορείτε να απαντήσετε.

Ανώνυμος είπε...

Σχολιαστή, ΔΙΑΛΟΓΟΣ λέγεται, όχι ισοπέδωση. Επιχειρήματα δοκιμάζονται και όχι άνθρωποι. Δεν υπάρχουν πειραματόζωα αλλά απόψεις, θέσεις, πεποιθήσεις. Αν ο διάλογος σε αναστατώνει ή σε ενοχλεί, να τον αποφεύγεις.

Δεν ξέρω αν είσαι εκτός πραγματικότητας όμως τα ίδια ακριβώς με εσένα επικαλούνται και οι πιστοί των άλλων θρησκειών. Έχουν τις θεόπνευστες γραφές τους, τους αγίους τους, τους προφήτες τους, τους αυτόπτες μάρτυρες αποκαλύψεων και θαυμάτων, την ιερή παράδοσή τους και τον ίδιο ζήλο με εσένα. Αυτά λοιπόν δεν κάνουν αληθινή τη δική σου θρησκεία. Τουλάχιστον όχι πιο αληθινή από τη δική τους.

Η δική μου λογική δεν λέει ότι οι επιστήμονες δεν θα έπρεπε να πιστεύουν. Άνθρωποι είναι και αυτοί. Υπάρχουν επιστήμονες που είναι μουσουλμάνοι, ινδουϊστές, βουδιστές, ταοϊστές, καμπαλιστές και φυσικά χριστιανοί. Αυτό ούτε αποδεικνύει κάτι ούτε διαψεύδει.



Έλληνα της Ολλανδίας, σ’ αυτά που ρωτάς έχει δώσει απαντήσεις μια ευρεία γκάμα επιστημονικών τομέων, από την παλαιοντολογία και τη γενετική μέχρι την αστροφυσική. Τελευταία έχουν διατυπωθεί και θεωρίες για την εμφάνιση ύλης εκ του μηδενός. Για περισσότερα θα πρέπει να αναζητήσεις τις σχετικές πηγές.

Πάντως, η κατάσταση του σύμπαντος είναι χαοτική, αδιάκοπες συγκρούσεις και εκρήξεις, ένας Αρμαγεδδώνας σε διαρκή εξέλιξη. Δεν προδίδει κάποιον ευφυή σχεδιασμό. Ειδικά αν η Γη είναι ο μοναδικός πλανήτης που φιλοξενεί ζωή, είναι εντελώς παράλογη αυτή η ασύλληπτη σπατάλη χώρου και ύλης. Και κυρίως, αν η κορωνίδα αυτού του σχεδιασμού είναι ο σημερινός άνθρωπος, κάθε άλλο παρά ένα ευφυές σχέδιο αποκαλύπτει.

Filos.

ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΊΑΣ είπε...

Αγαπητέ Filos.
Γιατί πρέπει να δεχτώ οτι λένε οι σχετικές πηγές ώς αποδεικτικό.
Εάν πιστέψω την θεωρία της εμφάνισης ύλης εκ του μηδενός γιατί είναι παράλογο ότι υπάρχει ένας ευφυής σχεδιαστης .
Όσο για τις συγκρούσεις στο σύμπαν γνωρίζετε ότι αυτές γίνονται επειδή στο σύμπαν πεθαίνουν και γεννιούνται νέα άστρα καί πιθανόν αυτό να είναι ένας άλλος σχεδιασμός πού εμείς δεν μπορούμε να κατανοήσουμε και το λέμε χαοτική κατάσταση,σύμφωνα με τα δικά μας δεδομένα .

Εάν πάλι υπήρχε ζωή και σε αλλους πλανήτες αυτό θα σας έπειθε ότι υπάρχει ευφυής σχεδιασμός η θα λέγατε πάλι ότι όλα ειναι καλά για τους κατοικήσιμους πλανήτες αλλά οι μη κατοικήσιμοι είναι περιττή σπατάλη χώρου και θα προτιμούσατε το απόλυτο σκοτάδι και όχι αυτό που φαίνεται τώρα.

Τότε θας σας έπειθε το σκοτάδι γύρω από τους κατοικήσιμους πλανήτες, οτι αυτό είναι ευφυής σχεδιασμός?

Έχετε πολλές γνώσεις αλλά αυτά που λέτε ειλικρινά τα πιστεύετε η γελατε μαζί μας σαν να είμαστε του νηπιαγωγείου!!

Ανώνυμος είπε...

Έλληνα της Ολλανδίας, ο ευφυής σχεδιαστής δεν εντοπίζεται πουθενά. Κορυφαίοι επιστήμονες, μεταξύ αυτών και ο Stephen Hawking, λένε πως το σύμπαν, είναι έτσι όπως θα ήταν αν δεν υπήρχε Θεός. Τίποτα σ’ αυτό δεν αφήνει να εννοηθεί η αναγκαιότητα μιας υπερφυσικής πνευματικής δύναμης. Δεν έχουν διαπιστώσει κάτι που να υποδηλώνει υπερφυσικό “κοινούν αίτιον”.
Το Σύμπαν όμως υπάρχει, και αφού υπάρχει, κάπως ήρθε σε ύπαρξη. Αυτό προσπαθούν να εξηγήσουν. Μέχρι πρόσφατα η πιο δημοφιλής αλλά όχι ολοκληρωμένη θεωρία ήταν αυτή του Big Bang. Πολλοί βέβαια πιστεύουν ότι κάποιος κούνησε ένα μαγικό ραβδάκι και έλαβε χώρα αυτή η μεγάλη έκρηξη.
Δέχονται ότι υπάρχει σχεδιαστής, υπό το δέος και τον θαυμασμό που τους προκαλεί το σύμπαν καθώς και η δομή και οι λειτουργίες των έμβιων όντων.
Όταν όμως ο τόπος ο οποίος προορίζεται για κατοικία της κορωνίδας αυτού του σχεδιασμού είναι στη μεγαλύτερή του έκταση αφιλόξενος, αυτό κάθε άλλο παρά ευφυή σχεδιασμό προδίδει. Πόση σοφία διακρίνεται στη δημιουργία ενός πλανήτη κατά το ήμισυ εχθρικού προς την ανθρώπινη επιβίωση;
Όταν ο τόπος αυτός άλλοτε ξερνά λάβα, άλλοτε ταρακουνιέται κι άλλοτε πλημμυρίζει, δεν φανερώνει ευφυή σχεδιαστή, λες και ο σχεδιαστής αυτός δεν είχε τη σοφία και τη δυνατότητα να σχεδιάσει μια διαδικασία διαμόρφωσης και διατήρησης της γης χωρίς φαινόμενα που θα θέτουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή. Εκτός κι αν του αρέσει το μπάχαλο, η αναμπουμπούλα και η ακαταστασία, κάτι που θα εξηγούσε και την πλήρη αναστάτωση που επικρατεί στο σύμπαν με τη διαρκή καταστροφή και γέννηση ουράνιων σωμάτων.
Πάντως, ένας ευφυής σχεδιαστής, θέτει τους νόμους του σύμπαντος, δεν υπόκειται σ’ αυτούς, ώστε να είναι αναπόφευκτο το μπάχαλο.

Αν υπάρχει ευφυής σχεδιαστής, μάλλον έχει και περίεργη αίσθηση του χιούμορ καθόσον σχεδίασε και μερικά πραγματάκια άκρως αντιπαθητικά όπως θανατηφόρους ιούς που έφεραν την ανθρωπότητα αρκετές φορές στο χείλος της εξαφάνισης καθώς και μερικά είδη ζωής με ιδιαιτέρως δολοφονικά ένστικτα.

Τα οστά του κρανίου προστατεύουν τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Όμως τα οστά σπάνε, όχι με ιδιαίτερη δυσκολία. Φαίνεται πως η ευφυία του, δεν μπόρεσε να σχεδιάσει καλύτερης ποιότητας οστά στην προσπάθειά του για κάτι ανθεκτικό αλλά και ελαφρύ. Στην προσπάθειά του επίσης να σχεδιάσει μια εύκαμπτη σπονδυλική στήλη με μεγάλο εύρος κίνησης, κατέστησε τον νωτιαίο μυελό ευάλωτο. Και μάλλον από αφηρημάδα -δεν μπορώ να υποθέσω κάτι άλλο, παρέλειψε να προσδώσει ικανότητα αναπαραγωγής ή επιδιόρθωσης σε μερικά από τα σημαντικότερα είδη κυττάρων του ανθρώπινου οργανισμού όπως τα νευρικά κύτταρα.

Filos.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Filos,

Εάν η ύπαρξη νοήμονος Δημιουργού σου φαίνεται παράλογη, οφείλεις να εξηγήσεις γιατί σου φαίνεται λιγότερο παράλογη η δημιουργία του σύμπαντος εκ του μηδενός. Πόσες πιθανότητες πιστεύεις ότι υπάρχουν στο να δημιουργηθεί εκ του μηδενός ύλη (πράγμα επιστημονικά αδύνατο), ζωή, και ακόμα περισσότερο νοήμονα ζωή;

Εάν δεν υπάρχουν απαντήσεις, τότε μιλάμε και πάλι για πίστη, απλά όχι στο Θεό. Οπότε μην προσπαθείς να παρουσιάσεις τα δικά σου πιστεύω ώς πιό λογικά.

Φιλικά,
Αγωνιστής.

ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ είπε...

Αγαπητέ Filos.

Εάν παίζετε μπιλιάρδο θα ξέρετε, ότι όσο και εάν προσπαθήσετε να μην χτυπήσετε τις άλλες μπάλες δεν θα τα καταφέρετε, διότι είναι μαθηματικά αδύνατον.

Ως εκ τούτου όχι μόνο το σύμπαν αλλά πρώτο το ηλιακό μας σύστημα θα είχε κάνει μια ωραία αλλά και τρομακτική καραμπόλα.

Μέχρι τώρα όλοι πίστευαν στο Big-Bang και στα παράλληλα σύμπαντα, αναδιπλώθηκαν με τις θεωρίες του καμπυλωμένου χρόνου και συνεχίζουν με φύκια και μεταξωτές κορδέλες.
Αγαπητέ αυτά σπούδασαν και έτσι πρέπει να κάνουν διαφορετικά, δεν έχει βραβείο Νόμπελ.

Και πάμε στο σοβαρότερο περί της γής.
Αγαπητέ η γη ήταν έτσι από την αρχή...και είπε ο Θεός στους πρωτόπλαστους να εργασθούν και θα τους ευλογήση να κάνουν την γη παράδεισο αλλά αυτοί τα χάλασαν.

Ο Καντάφι βρήκε κάτω από την έρημο μια θάλασσα γλυκού νερού, αρκετό για να ποτίζει την έρημο για πενήντα χρόνια και αποφάσισε βάζοντας ξένες τεχνικές εταιρείες να φτιάξει κανάλια και να υδροδοτήσει την έρημο κάνοντας την ένα τεράστιο πάρκο, όμως δυστυχώς δεν πρόλαβε γιατί τον έφαγαν τα ανθρώπινα συμφέροντα.

Οι Ισραηλίτες πήραν τα νερά του Γκολάν και μετέτρεψαν την έρημο σε σε τεράστιο φυτώριο, τροφοδοτώντας όλο τον κόσμο με λαχανικά και φρούτα αρίστης ποιότητας.

Κάτι έπρεπε να κάνουν και οι κοπρίτες οι άνθρωποι γιατί είδατε τι έγινε στον κήπο της Εδέμ που τους τα έφτιαξε όλα ο Θεός, από την βαριεστημάρα τους ασχολήθηκαν με άλλες συνταγές.

Όσο για τους νόμους του σύμπαντος ο Αϊνστάιν είπε το εξής, ο Θεός δεν έπαιξε ζάρια με την φυσική.

Τώρα για τους θανατηφόρους ιούς που σκοτώνουν νομίζω ότι παίζετε με τις έννοιες.

Όταν τους είπε να κάνετε αυτά και θα είστε αθάνατοι νομίζω ότι αντιλαμβάνεστε ότι θα είχαν και το ανάλογο ανοσοποιητικό σύστημα για να μην ασχολούνται με τους ιούς και με τις θυγατέρες.
Πχ ο κροκόδειλος και η σαύρα του Κομόντο έχουν τέτοιο ανοσοποιητικό που δεν διαταράσσετε από ιούς, οπότε καταλαβαίνετε τι θα έδινε ο Θεός στον άνθρωπο.

Λέω τωρα ότι θα ήταν κάπως έτσι αλλά πιστεύω ότι θα ήταν πολύ μαγικά.

Λέτε για τα οστά που σπάνε και ότι αυτό δείχνει την αδυναμία του Θεού.
Όταν λέμε αθάνατος αγαπητέ εννοούμε ότι κάποιος δεν πεθαίνει και ότι έχει στον οργανισμό του μηχανισμούς επιδιόρθωσης που τον συντηρούν και τον επισκευάζουν στο λεπτό.
Εάν λειτουργούσε το 100 της νοημοσύνης του ανθρώπου, θα μπορούσε να πετάει, να εξαφανίζεται, να μην τρώει ίσως και θα ήξερε πως να μην κάνει λάθος επιλογές ούτως ώστε να μην σπάσει το κεφάλι του αλλά και του άλλου. Δεν περίμεναν να τους δοθεί αυτή η ευκαιρία.

Τέλος εάν μπορούν οι άνθρωποι να κάνουν πλάνα για διαστημικούς σταθμούς και αποικίες στον Άρη και στην Σελήνη τι ήταν το δύσκολο για τον Θεό.
Η απληστία και απιστία φίλε μου είναι οι χειρότεροι σύμβουλοι και δυστυχώς μας έφαγαν.

Ανώνυμος είπε...

Aγωνιστή, τη δημιουργία του σύμπαντος εκ του μηδενός την αποδέχεσαι και εσύ. Έτσι δεν είναι; Εκ του μηδενός δημιούργησε ο νοήμων δημιουργός το σύμπαν.
Η διαφορά μας είναι ότι εσύ πιστεύεις στην ύπαρξη αυτού του άυλου άχρονου νοήμονα δημιουργού, με την ικανότητα να δημιουργεί εκ του μηδενός.
Δεν πιστεύω ότι το σύμπαν δημιουργήθηκε εκ του μηδενός. Δεν το πιστεύω επειδή δεν υπάρχει ακόμα επιστημονική τεκμηρίωση παρά μόνο μια απλή θεωρία.
Δέχομαι μόνο ό,τι μπορεί να τεκμηριωθεί και να επαληθευθεί επιστημονικά.

Filos.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Filos,

Από τη στιγμή που αποδέχομαι την ύπαρξη Δημιουργού που ξεπερνά τους νόμους του σύμπαντος, τότε μπορώ να μιλάω για δημιουργία εκ του μηδενός, αφού υπάρχει κάποιος να το κάνει. Η επιστήμη είναι αυτή που δεν μπορεί να ισχυριστεί κάτι τέτοιο, αφού δεσμεύεται από τους φυσικούς νόμους.

Εάν δέχεσαι μόνο ό,τι μπορεί να τεκμηριωθεί και να επαληθευθεί επιστημονικά, αποδέχεσαι μια θεωρία με κενά, αφού δεν είσαι σε θέση να γνορίζεις ούτε τον τρόπο ούτε το λόγο ύπαρξης τόσο του κόσομου όσο και του εαυτού σου.

Πώς, λοιπόν, απορρίπτεις με τόση βεβαιότητα τις θέσεις των άλλων, τη στιγμή που εσύ δεν έχεις καν άποψη για το θέμα;

Φιλικά,
Αγωνιστής.

Σ Χ Ο Λ Ι Α Σ Τ Η Σ είπε...

Filos, εσύ την δουλειά σου κάνεις, όμως το ιστολόγιο αυτό έχει τον βαρύγδουπο τίτλο: " Α Ν Τ Ι Α Ι Ρ Ε Τ Ι Κ Ο Σ " και εσύ δεν είσαι αιρετικός είσαι άθεος.

Προπαγανδίζεις την αθεΐα μέσα σε ένα ιστολόγιο που υποτίθεται ότι υποστηρίζει την πίστη, και οι καθηγητές θεολόγοι, αντιαιρετικοί ερευνητές, Ιερείς, και όλοι οι υπερασπιστές της πίστεως, αντί να σχολιάσουν και να σου απαντήσουν, ή να σε διαγράψουν από τον ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟ, σου κρατάνε το φανάρι, και εσύ οδηγείς τις ψυχές των αναζητητών της αλήθειας, κατευθείαν στην κόλαση και στην απιστία.

Το ιστολόγιο ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΣ σου έδωσε το βήμα για να ασκήσεις την προπαγάνδα της αθεΐας, και να επηρεάσεις τις αστήρικτες ψυχές.

Filos, συνέχισε καλά τα πας !

ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ είπε...

Αγαπητέ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ.

Το ιστολόγιο είναι υποχρεωμένο να δημοσιεύει όλες τις απόψεις και να ακούγονται όλες οι φωνές.

Εαν δεν υπαρχουν μέλη του να υποστηρίξουν τις θέσεις της χριστιανικης τους πίστης τι πρέπει να κάνει ο Αντιαιρετικος, να φιμωσει ολους όσους δεν συνάδουν και να γίνει μονόδρομος.

Όποιος δεν έχει επιχειρήματα να αντιμετωπισει την μάχη τοτε ενα είναι σίγουρο, οτι θα χασει τον πόλεμο φωνάζοντας.

Σ Χ Ο Λ Ι Α Σ Τ Η Σ είπε...

Έλληνα της Ολλανδίας, δεν γνωρίζω αν θα δημοσιευτεί αυτό το σχόλιο, αλλά έχω να σου απαντήσω ότι εκτός από την ιδιαίτερη ευαισθησία σου για τον ιδιοκτήτη του Αντιαιρετικού (...) πρέπει να λάβεις υπ' όψη σου ότι ο ιδιοκτήτης του Αντιαιρετικού έχει λογοκρίνει και δικά μου σχόλια, και τα έχει "κόψει" από το ιστολόγιό του.

Τα σχόλια που "έκοψε" ήταν πολύ πιο ακίνδυνα από τα σχόλια του Filos.

Δεν περιμένω να με δικαιώσεις, αλλά με ανάγκασες να το αποκαλύψω.

Όταν θα γράψεις και εσύ με τον τρόπο που γράφω εγώ, και βγάλεις την ζάχαρη απ' τον καφέ, τότε θα τα πούμε...

Εκτός από αυτό, με την δικηγορική επέμβασή σου στον διάλογο, είναι σαν μας λες ότι ο Αντιαιρετικός δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα μόνος του, και χρειάζεται την βοήθειά σου.

Ότι κι' αν ισχύει από τα ανωτέρω, το σχόλιο σου ήταν άστοχο γιατί το στρέφεις πάντοτε προς μια κατεύθυνση χωρίς να χτυπάς τους ευαίσθητους στόχους.

Η ομελέτα απαιτεί σπασμένα αυγά και εσύ δεν θέλεις να λερώσεις το πιάτο σου.


Αν θέλεις να συνεχίσουμε οι δυο μας, θα χαρεί ο Αντιαιρετικός μαζί με τον Filos, για να μην αναφέρω τους υπόλοιπους δειλούς παρατηρητές...

Ανώνυμος είπε...

όχι άλλο κάρβουνο



Madragoras

ΧΡΗΣΤΟΣ είπε...

Προς Σχολιαστή
Σου κόβω τα σχόλια σου γιατί ως συνήθως είναι άσχετα με το θέμα του άρθρου, όπως τα δύο τελευταία που έκανες και τα ανέβασα καθαρά για λόγους δεοντολογικούς, και καταφέρνεις κάθε φορά να κάνεις την συζήτηση μπάχαλο!!
Ως συνήθως το "παίζεις" σαν αδικημένος λαϊκός ήρωας, σαν πονεμένο παιδί του λαού! Σε πληροφορώ πως ο Νίκος Ξανθόπουλος μας τέλειωσε!
Αν θες να σχολιάσεις επί του θέματος του άρθρου καλώς. Αν θες να συνεχίσεις να το "παίζεις" Νίκος Ξανθόπουλος μάλλον σε λάθος ιστολόγιο έχεις μπει.

Χρήστος αντιαιρετικός

Υ.Γ. Οποιοδήποτε σχόλιο θα είναι άσχετο με το θέμα του άρθρου θα κόβεται.

Ανώνυμος είπε...

Έλληνα της Ολλανδίας, στο δικό μας ηλιακό σύστημα καραμπόλες έχουν γίνει άπειρες. Μόνο στην επιφάνεια της σελήνης, μπορείς να μετρήσεις δεκάδες ίχνη από τις “μπάλες” που την χτύπησαν. Απλώς, η ανθρώπινη ύπαρξη μετρά απειροελάχιστο χρονικό διάστημα σε σχέση με την ύπαρξη της γης ώστε εύκολα να νομίζουμε ότι επικρατεί ηρεμία και τάξη.

Μάλλον τα έχεις μπερδέψει λίγο. Ο ευφυής σχεδιασμός δεν έχει καμιά σχέση με πρωτόπλαστους. Είναι θεωρία ανεξάρτητη από δόγματα και θρησκείες, παρά το ότι υιοθετήθηκε από πιστούς συγκεκριμένων δογμάτων με τις δέουσες προσαρμογές.
Σύμφωνα με τη θεωρία του ευφυούς σχεδιασμού, ο σημερινός άνθρωπος είναι το αποτέλεσμα αυτού του σχεδιασμού και όχι κάποιος αναμάρτητος σε κάποιον παράδεισο. Τον συγχέεις με την “Εξελικτική Δημιουργία”.
Ο ευφυής σχεδιασμός υποστηρίζει ότι πρέπει να υπήρξε μια δημιουργική πρώτη αιτία, το πρωταρχικό “κινούν αίτιο”. Λέει ότι η αξιοθαύμαστη πολυπλοκότητα του σύμπαντος και των οργανισμών, δεν μπορεί να προέκυψε μέσω των μηχανισμών της φυσικής επιλογής και της τυχαιότητας, άρα πρέπει να υπήρξε ένας ευφυής σχεδιαστής.
Δέχεται την Εξέλιξη όχι όμως ως αποτέλεσμα αδιάκοπων τυχαίων μεταλλάξεων αλλά ως προκαθορισμένη, βάσει σχεδίου. Πρέπει να υπήρξε ένα ευφυές σχέδιο που κατεύθυνε τη δημιουργία του σύμπαντος, της ζωής και την εξέλιξή της. Δεν προσδιορίζει όμως τον ευφυή αυτόν σχεδιαστή ως τον Θεό των χριστιανών ή κάποιον συγκεκριμένο Θεό. Έχω την εντύπωση ότι δεν χρησιμοποιεί καν τη λέξη “Θεός”.

Filos.

ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ είπε...

Αγαπητέ filos.

Ανέφερα τους πρωτόπλαστους γιατί κάποιοι δημιουργήθηκαν πρώτοι και δεν ήρθαν απο το πουθενά και η αιτία ήταν ο ευφυής σχεδιαστής και αυτό για την αναφορά σας, στο τι παθαίνει το ανθρώπινο γένος απο τους ιούς.

Δέχεστε τον ευφυή σχεδιασμό απο κάποιον ευφυή σχεδιαστή αλλά δεν καταλαβαίνω, γιατί προβληματίζεστε, για το πως θα τον αποκαλέσουμε αυτόν τον σχεδιαστή;

Εάν δεν τον λέγαμε Θεό και τον λέγαμε Δημιουργό, τότε θα μπορούσατε αφού είστε άθεος να γίνεται Δημιουργιστής;

Δείτε τι λέει κάποιος πρώην άθεος επιστήμονας.

Πάνω απ' όλα, η ανίκητη εκείνη δύ­ναμη,Χένρυ «Φριτς» Σέφερ (Καθηγητής Χημείας στο Graham Perdue και διοικητής του Computational Quantum Chemistry στο Πανεπιστήμιο Georgia): «Η σημασία και η χαρά στην επιστήμη μου πηγάζει από εκείνες τις περιστασιακές στιγμές όταν ανακαλύπτω κάτι καινούργιο, και που λέω στον εαυτό μου: ώστε έτσι το έκανε ο Θεός!'; Ο στόχος μου είναι να κατανοήσω μια μικρή γωνιά του μυαλού του Θεού.

Και κάποιος άλλος γράφει...
Το σύνολο των αιτιών δημιουργίας και ανακαλύψεων, - που - είτε το ήθελε ο άνθρωπος είτε όχι - του επεβάλετο και θα του επι­βάλλεται σαν θάλασσα που δεν μπορεί να χωρέσει σε μικρό δοχείο, την ασύλληπτη σοφία, σαν στοιχεία τα ο­ποία ο εγκέφαλός του, που έστω κι αν δημιουργήθηκε από αυτόν, δύσκολα μπορεί να συλλάβει. Γιατί είναι ατέλειωτα και συνεχώς εναλλασσόμενα και μόνον υ­πό μία μορφή, προσωποποίηση, α­πεικόνιση και μία λέξη (ΘΕΟΣ) μπορεί να την καταλάβει, να την δεχτεί ανώ­δυνα ο εγκέφαλός του και να συμπορευτεί μαζί της, δια της λατρείας, δια της πίστης σε μία λέξη, η οποία στο υποσυνείδητο και το συνειδητό του εί­ναι γνωστή και ανεκτή, αποφεύγοντας έτσι την πλημμύρα των γνώσεων η οποία θα μπορούσε να τον τρελάνει, εάν δεν ήταν έτοιμος οργανικά να την δε­χτεί. Αυτό που δεν μπορεί να γίνει σή­μερα από το ανθρώπινο σύνολο, αλλά κάποια στιγμή θα γίνει.


Ανώνυμος είπε...

Ο Δημιουργός του ουρανού και της γης… είναι ο Θεός, (Ησ. 42:5. 45:18. 48:13. Ζαχ. 12:1. Ψαλμ. 145:6 [146].

«…λέει ο Άγιος Θεός, «με ποιον θα ταυτιστώ; Τα μάτια σας σηκώσατε στον ουρανό και δέστε• αυτά τ’ αστέρια ποιος τα δημιούργησε, αν όχι αυτός που σε παράταξη σαν στράτευμα τα βγάζει, κι όλα με τα’ όνομά του τα καλεί; Η δύναμή του τόσο είναι μεγάλη και τέτοια η ισχύς του, ώστε ποτέ δε λείπει ούτ’ ένα τους» (Ησ. 40:25-26. Μετάφραση της Ε. Β. Ε.)

Όσοι δεν πιστεύουν ότι «δεν υπάρχει Θεός, η Γραφή έγραψε γι’ αυτούς:

«Ο ασεβής, δια την αλαζονείαν του πρόσωπου αυτού, δεν θέλει εκζητήσει τον Κύριον• πάντες οι διαλογισμοί αυτού δεν υπάρχει Θεός» (Ψαλμ. 10:4. Από τη Γραφή του Ν. Β. )

«Είπεν άφρων εν καρδία αυτού• ουκ έστι Θεός» (Ψαλμ. 13:1 [14], ίδε και Ψαλμ. 52:1 [53].


Μετάφραση του Π. Ν. Τρεμπέλα: Είπεν εις το βάθος του εσωτερικού του ο σκοτισθείς από την αμαρτίαν και εις αφροσύνην πορώσεως καταντήσας άνθρωπος• Δεν υπάρχει Θεός.

Τα έχει πει αυτά αγαπητοί φίλοι, ο Προφητάναξ Δαυίδ εν Αγίω Πνεύματι εκατοντάδες χρόνια πριν, ότι θα υπάρξουν «ανόητοι» άνθρωποι που θα λένε ότι «δεν υπάρχει Θεός»!

Και ένας που δεν πιστεύει ότι «δεν υπάρχει Θεός», γράφει ότι θέλει για τη δημιουργία του σύμπαντος…!


GEORGIOS O.X.

Ανώνυμος είπε...

Έλληνας της Ολλανδίας: @Όταν τους είπε να κάνετε αυτά και θα είστε αθάνατοι νομίζω ότι αντιλαμβάνεστε ότι θα είχαν και το ανάλογο ανοσοποιητικό σύστημα για να μην ασχολούνται με τους ιούς και με τις θυγατέρες.

Λέτε για τα οστά που σπάνε και ότι αυτό δείχνει την αδυναμία του Θεού.
Όταν λέμε αθάνατος αγαπητέ εννοούμε ότι κάποιος δεν πεθαίνει και ότι έχει στον οργανισμό του μηχανισμούς επιδιόρθωσης που τον συντηρούν και τον επισκευάζουν στο λεπτό.

Ανέφερα τους πρωτόπλαστους γιατί κάποιοι δημιουργήθηκαν πρώτοι και δεν ήρθαν απο το πουθενά και η αιτία ήταν ο ευφυής σχεδιαστής και αυτό για την αναφορά σας, στο τι παθαίνει το ανθρώπινο γένος απο τους ιούς.@

Σας εξήγησα ότι ο “ευφυής σχεδιασμός” θεωρεί τον σημερινό άνθρωπο κορωνίδα του σχεδιασμού αυτού. Το αρχικό σχέδιο ήταν ο σημερινός άνθρωπος, με τα εύθραυστα οστά, τον ευάλωτο οργανισμό, με το σχετικά μικρό προσδόκιμο ζωής, εκτεθειμένος σε άπειρους -επίσης ευφυώς σχεδιασμένους- κινδύνους. Σύμφωνα με τη θεωρία αυτή, ο Σχεδιαστής, αυτόν τον άνθρωπο σχεδίασε και όχι κάποιον καλύτερο.
Δεν αποκλείεται βέβαια η αρχικά σχεδιασμένη εξέλιξή του να μην έχει ολοκληρωθεί ακόμα και μετά από μερικές χιλιετίες όντως να είναι βελτιωμένος και πολύ λιγότερο ευάλωτος είτε χάρη στα επιτεύγματά του είχε χάρη στη -βάσει του σχεδίου- φυσική του εξέλιξη.
Δεν υπάρχουν στη θεωρία αυτή ούτε άφθαρτοι πρωτόπλαστοι, ούτε και Δημιουργός που να υπόσχεται αθανασία και αφθαρτοποίηση. Αποτελεί μια παραλλαγή της Δαρβινικής Εξελικτικής θεωρίας με τη διαφορά ότι η εξέλιξη αυτή είναι σχεδιασμένη από ένα ευφυές υπερφυσικό ον.
Και πάλι σας λέω ότι μπερδεύεστε με τη θεωρία της Εξελικτικής Δημιουργίας.

Λάθος καταλάβατε, δεν αποδέχομαι τον ευφυή σχεδιασμό, άσχετα από το πώς θα αποκαλείται ο σχεδιαστής. Σας λέω απλώς τι υποστηρίζει. Για μένα δεν διαφέρει αυτή η θεωρία από την αντίστοιχη μιας άλλης εποχής που απέδιδε τους κεραυνούς και τους σεισμούς σε κάποιον “σχεδιαστή”. Η ανακάλυψη όμως του τι είναι και πώς προκαλούνται οι κεραυνοί και οι σεισμοί, απομάκρυνε από αυτούς κάθε τι το μυστηριώδες και υπερφυσικό. Και στο τελευταίο καμπαναριό τοποθετήθηκε αλεξικέραυνο.
Για όλα όσα ακόμα μας είναι αδιάγνωστα, για όσα μας προκαλούν δέος και θαυμασμό, πολλοί θα θεωρούν “υπεύθυνο” κάποιον υπερφυσικό ευφυή σχεδιαστή.


Αγαπητέ Γεώργιε, φαντάζομαι ότι δεν θεωρείτε τον Θεό τόσο ματαιόδοξο και μικρόψυχο ώστε να θίγεται από ανθρώπους που αμφισβητούν την υπαρξή του.

Filos.

ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ είπε...

Αγαπητέ Filos.

Δεν έχω κανένα μα κανένα πρόβλημα που δηλώνετε άθεος.

Έχετε το δικαίωμα της επιλογής και σας το αναγνωριζω με λευκά φτερά .

Αυτό που θέλω να πιστεύω είναι, οτι δεν σας κατατάσσει η αθεια στην ομάδα των κακών ανθρώπων και ως εκ τούτου, θα σας ζητησω να δείξετε την καλοσύνη σας και να μου εξηγησετε .

Εάν εισασταν ένας δάσκαλος της αθειας και εγώ θα ήθελα να γίνω ακόλουθος σας,μαθητής σας,πως θα μου εξηγουσατε τι είναι αθεια και ποιά θα ηταν τα δικά σας χαρακτηριστικά σε αυτόν τον κοσμο;

Τι θα με συμβουλευατε να κανω, για να γίνω ενας καλός μαθητής σας, η να σας μοιασω;

Υγ.Συγγνώμη για τον τονισμό αλλά δεν με βοηθάει η ταμπλέτα.

Ανώνυμος είπε...

Μα δεν υπάρχουν “δάσκαλοι” της αθεΐας. Η αθεΐα δεν διδάσκεται. Οι θρησκείες είναι αυτές που διδάσκουν και προσηλυτίζουν. Ο άθεος απλά θα σου εξηγήσει πώς λειτουργεί το σύμπαν. Δεν θα κάνει τίποτα περισσότερο. Ο πιστός είναι αυτός που θα έρθει και σου πει ...«Ναι, έτσι λειτουργεί το σύμπαν αλλά τους νόμους που διέπουν τη λειτουργία του τους έθεσε ο θεός και συγκεκριμένα ο δικός μου θεός που είναι και ο μοναδικός αληθινός θεός».
Ο άθεος, απλά θα σου πει ότι το σύμπαν δημιουργήθηκε με το Big Bang. Ο πιστός είναι αυτός που θα έρθει και θα σου πει πως το Big Bang το προκάλεσε ο θεός του.
Ο άθεος θα σου αναλύσει τη δομή, την πολυπλοκότητα και τις λειτουργίες του dna. Ο πιστός είναι αυτός που θα σου πει ότι το dna είναι υπερβολικά πολύπλοκο και αποκλείεται να είναι αυθύπαρκτο και τυχαίο προϊόν μιας αρχέγονης “σούπας” αλλά είναι σχεδιασμένο από κάποιο ευφυές ανώτερο ον, τον θεό του.
Μαθητές και ακόλουθους έχουν οι θρησκείες αγαπητέ και όχι η αθεΐα. Τα μωρά σε όλο τον κόσμο άθεα γεννιούνται και άθεα μεγαλώνουν. Μέχρι που αρχίζει η κατήχηση.

Κατά τα άλλα, οι άθεοι δεν διαφέρουν ιδιαίτερα από τους πιστούς, ο σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή, στα ανθρώπινα δικαιώματα, η αλληλεγγύη, η κοινωνική προσφορά, είναι πανανθρώπινες αξίες. Η μόνη ίσως διαφορά είναι ότι οι πρώτοι, ό,τι καλό κάνουν, το κάνουν χωρίς να αποσκοπούν εις το βραβείον της άνω κλήσεως, χωρίς να αποβλέπουν σε «μισθόν πλήρη», σε «ζωήν αιώνιον».

Filos.

ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ είπε...

Αγαπητέ Filos.

Nα σας τα πω κάπως αλλιώς.
Δεν ξέρω, ίσως εάν θα ζούσαμε τα επόμενα 1000 χρόνια ή και περισσότερα, να μπορουσατε να μου αποδείξετε τους ισχυρισμούς σας, λεγοντας μου τα εξής. Ειδες,τότε που τα λέγαμε δεν πετούσε ο γάιδαρος ενώ τώρα πετάει και θα σας έλεγα εγώ ,ναι! νομιζω είχατε δίκιο.

Όμως τώρα δεν πετάει και δεν πετούσε και στο παρελθον και αυτό πιστεύω θα συμβαίνει και στο μέλλον.

Έτσι λοιπον, εγώ έχω περισσοτερες πιθανοτητες να μην κάνω το λάθος της ανατρεπομενης θεωρίας.

Ξέρετε κάτι αγαπητέ, οι υγιείς θρησκευτικές πεποιθήσεις δεν είναι κατάλοιπο ανθρώπων με χαμηλό IQ.

Σήμερα οι πολύ καθώς πρέπει ντρεπονται να κανουν διαλογο θρησκευτικών πεποιθήσεων, ενω την ίδια στιγμη είναι άδειοι επιστημονικης γνώσης .

Έχει γίνει trendy σε όλα τα τραπεζάκια η μπουρδολογια,ο κόσμος φίλε μου δεν καταλαβαίνει τα μηνύματα,μόνο τον Dan Brown και τους Ιλλουμινάτοι.

Ξέρετε κάτι,ισως είναι καλύτερα για ενα πιστό να μην επαληθευτεί μια προφητεία δεν ειναι το ιδιο ομως για εναν άπιστο,γιατί σκεφτείτε το αντίθετο.

Οι συντηρητικοί έφτιαξαν τον μύθο των έξυπνων ανθρώπων που αντι να κοιταζουν το συμπαν κοιταζουν το δακτυλο,για να υποστηρίξουν τις σημερινές τάσεις χειραγώγησης της κοινωνίας.

Η τεχνητή νοημοσύνη δεν πιστεύει τίποτε άλλο εκτός απο αυτό που βλέπει.

Δυστυχώς θα μας απορρίψει η μεγάλη μας αυτοπεποίθηση.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ μου, παρόλο που κάποιοι ισχυρίζονται ότι η αιώνια ζωή, η ατελεύτητη χρονική παράταση της ατομικής σου ύπαρξης είναι εφιαλτική ακόμη κι αν ευδαιμονείς αιωνίως σε κάποιον παράδεισο και πως είναι πιο παρήγορη και λυτρωτική η μετάβαση μετά θάνατον στην ανυπαρξία, θα χαιρόμουν να διαψευτώ κι ας με περιμένει η Κόλαση. Άλλωστε λένε πως ο Παράδεισος φημίζεται για την ηρεμία του και τη μακαριότητά του ενώ η Κόλαση για τις ενδιαφέρουσες συναναστροφές.

Filos.

ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ είπε...

Αγαπητέ Filos.

Ξέρετε καμιά φορά όλοι λέμε χάριν αστείου...μωρέ στην κόλαση θα έχει πολύ γλέντι αρκεί να Μην μας πατανε το κεφάλι μέσα.

Όμως κάνετε ένας λάθος γιατί ποιός σας είπε οτι ο παράδεισος έχει την έννοια ενος κλειστού έστω και μεγάλου χώρου ή είναι ένας χώρος απλά ευδαιμονίας.

Ο Απόστολος Παύλος πήγε εκεί και είπε δεν μπορω να εξηγήσω αυτά που είδα. Ήταν τέτοιο το μεγαλείο που δεν είχε λέξεις για να το εξηγηση.

Ένας αμερικανος νευροχειρουργός ο οποίος είχε μεταθανάτια εμπειρία η οποία είναι στο διαδίκτυο,την έγραψε και σε βιβλίο, λέει οτι αυτά που είδα και αυτά που ανελυσα εκεί δεν μπορω να σας τα εξηγησω, δεν βρίσκω τις λέξεις αλλά το μονο που μπορω να σας πω είναι,οτι οι φυσικοί νόμοι όπως τους γνωρίζουμε δεν υφίστανται εκεί.

Λέτε οι δαίμονες να βαρέθηκαν και να ειπαν στον αρχηγό ,δεν την κοπαναμε για την γη που είναι γεμάτη γκομενες .

Πιστεύετε οτι εαν ....υπάρχει θεός...δεν θα έφτιαχνε κάτι που δεν θα βαρετό ή μήπως το σύμπαν είναι βαρετό.

Ανώνυμος είπε...

Oι πέριξ του θρόνου του Θεού, στην Αποκάλυψη του Ιωάννη, «ανάπαυσιν ουκ έχουσιν ημέρας και νυκτός, λέγοντες άγιος, άγιος, άγιος Κύριος ο Θεός ο παντοκράτωρ». Αν και οι θαμώνες του Παραδείσου πρόκειται εις την αιωνιότητα να κάνουν το ίδιο, τότε η λέξη “βαρετό” ίσως και να είναι ευφημισμός.
Η Κόλαση απ’ την άλλη, αν ο Θεός διέθετε χιούμορ, θα μπορούσε όντως να είναι χώρος κοινωνικής συναναστροφής με ενδιαφέρουσες προσωπικότητες. Σίγουρα πάντως δεν είναι χώρος με “τήγανα και λέβητες” εκτός κι αν ο Αυγουστίνος έχει δίκιο.

Οι χριστιανοί πιστεύουν ότι μπορούν να νιώθουν απόλυτη ευτυχία στον Παράδεισο ακόμη κι αν οι πολύ πλησίον τους βασανίζονται αιώνια στην Κόλαση. Φαίνεται ότι “το μεγαλείο, που δεν υπάρχουν λέξεις να το περιγράψεις” είναι τόσο εκστατικό που ξεχνάς ότι κάποιοι που αγαπάς, υποφέρουν αιώνια.
Πιστεύουν πως μπορείς να νιώθεις μακαριότητα και ευτυχία στην “αγκαλιά του Αβραάμ” όταν το παιδί σου ή οι γονείς σου, οι συγγενείς σου ή οι αγαπημένοι σου φίλοι, στην άλλη πλευρά της “τάφρου” θρηνούν και “αποτηγανίζονται”.
Η περί σωτηρίας αντίληψη των χριστιανών είναι μέχρι απανθρωπιάς εγωκεντρική.
Δεν συνειδητοποιούν ότι η ατομική σωτηρία είναι βασανισμός αν έχουν αποκλειστεί από αυτήν πρόσωπα που αγαπάμε.

Η δική μου θέληση επομένως είναι να βρίσκομαι εκεί που θα είναι τα αγαπημένα μου πρόσωπα. Δεν μπορώ όμως να γνωρίζω που θα βρεθούν αυτοί και πού εγώ. Θα διάλεγα λοιπόν την Κόλαση. Αν είναι και αυτοί εκεί, θα είμαι δίπλα τους σ’ αυτή τη δυστυχία. Αν δεν είναι, θα με παρηγορεί το γεγονός ότι θα βρίσκονται στον Παράδεισο.
Αυτό που δεν θα ήθελα, είναι να βρίσκομαι ΕΓΩ στον Παράδεισο ενώ αγαπημένα μου πρόσωπα θα βρίσκονται στην Κόλαση. Αυτό για μένα θα ήταν χειρότερο από Κόλαση. Θα ήμουν δυστυχισμένος και απαρηγόρητος. Εκτός κι αν ο Θεός με αποχαύνωνε, με μεθούσε με ευτυχία και άλλα “μεγαλεία που δεν περιγράφονται” με συνέπεια τη λήθη. Κάτι που δεν θα το ήθελα.

Filos.

ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ είπε...

Η κόλαση εαν υπάρχει είναι επιλογή του καθενός να αλλάξει κατεύθυνση.

Το οτι αγαπάτε παρά πολύ τους προσφιλείς σας και δεν θα αντεχατε να βασανιζονται σε ενα άσχημο χώρο, δείχνει αλτρουισμό και μπράβο σας για αυτό,όμως δεν σκέφτεστε, οτι ίσως εσείς να φερετε την ευθύνη που τους προσηλυτίσατε σε μια νεκρή θεωρία.

Όσο για τους αγγέλους που ψαλλουν δεν νομιζω οτι αισθάνονται ανηποφορα, διότι είναι πλασμένοι να είναι εκεί και να είναι ευτυχισμένοι Και δεν κρίνονται με ανθρώπινα κριτήρια .

Πάντως δεν είναι εγωιστικό να βαλετε τους αγαπημένους σας στο ίδιο λεωφορείο,που εσείς οδηγείτε,ακολουθώντας ενα δρόμο που δεν ξέρετε που θα σας βγάλει.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...