ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

Τελευταία Νέα του "Αντιαιρετικός"

Ευχαριστούμε όλες και όλους εσάς που επισκέπτεστε το ιστολόγιο μας ... Διαβάστε την καινούργια σελίδα μας "Απάνθισμα Πατερικών Κειμένων" ...ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

25 Νοε 2009

Η ΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΜΟΡΜΟΝΩΝ ή «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ»

Του συνεργάτη μας Ιγνατίου Ε. Γ.

Ναός των Μορμόνων στο Freiberg της Γερμανίας - (Πηγή, επίσημη ιστοσελίδα των Μορμόνων )

Στη σημερινή εποχή παρατηρείται μία έξαρση δογμάτων και θρησκειών οι οποίες έχουν παράλληλα να δείξουν ένα πλήθος «αρετών» που βιώνουν τα μέλη τους συνειδητά ή και ασυνείδητα.
Όλες οι Αιρέσεις μοιάζουν μεταξύ τους ως προς το δόγμα αλλά και διαφέρουν συγχρόνως αρκετά. Θα μπορούσε κάποιος να τις κατατάξει σε ΔΥΟ κατηγορίες όπως αυτές διαιρούνται από την Σύγχρονη Έρευνα στην Εποχή των Αποστόλων.
Στους Αποστολικούς χρόνους η πρώτη κατηγορία των Αιρέσεων προέρχονταν από την μίξη διδασκαλιών μεταξύ Χριστιανισμού και Ειδωλολατρίας.
Στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν οι Αιρέσεις που προέρχονταν από την μίξη Χριστιανισμού και Ιουδαϊσμού. Υπήρχαν βέβαια και Αιρέσεις που είχαν στοιχεία και από τις δύο ομάδες. Όλες όμως έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη ζωή της Εκκλησία γιατί της έδωσαν αφορμή να ξεχωρίσει τις αλήθειες από την πλάνη και να τις κατοχυρώσει.
Σήμερα η παραγωγή αιρέσεων έχει – θα μπορούσαμε να πούμε λαϊκιστί – πολλά πλοκάμια και όχι μόνον δύο. Αυτό όμως είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα και δεν μπορεί να μας απασχολήσει μόνο στις λίγες γραμμές ενός blogspot.
Με το παρόν άρθρο σκοπό μας είναι να εκθέσουμε εν μέρει την διδασκαλία των Μορμόνων. Δεν θέλουμε να θίξουμε την «Εκκλησία» τους αλλά να δείξουμε στους αναγνώστες μας, ότι πολλές θρησκείες έχουν δήθεν ως βάση τον Χριστό αλλά στην ουσία μόνον κατ’ Όνομα τον αναφέρουν Μαρ 7:6 «ο δε είπεν αυτοίς, Καλώς επροφήτευσεν Ησαΐας περί υμών των υποκριτών, ως γέγραπται ότι Ούτος ο λαός τοις χείλεσιν με τιμά, η δε καρδία αυτών πόρρω απέχει απ' εμού».Πριν αρχίσουμε την παρουσίαση ορισμένων εκ των «κακοδοξιών» των Μορμόνων θα επιθυμούσαμε μέσα από το άρθρο αυτό, να ευχαριστήσουμε θερμά τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Γρηγόριο Κωνσταντίνου για την πολύτιμη βοήθεια του και την επιμέλεια βασικών σημείων. Άλλωστε το σύνολο σχεδόν των παραθέσεών μας, είναι από την διδακτορική του διατριβή «Η ΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΜΟΡΜΟΝΩΝ ή ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ». Επίσης ευχαριστούμε θερμά και τον κ. Χρήστο - Αντιαιρετικό ιδιοκτήτη του blogspot για την φιλοξενία του άρθρου....

19 Νοε 2009

ΑΠΟΚΡΥΦΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ

Του συνεργάτη μας Ιγνατίου Ε. Γ.



Δεν είχε παρέλθει πολύς καιρός από την συμπλήρωση του Κανόνα της Κ.Δ όταν άρχισε η εμφάνιση και άλλων συγγραμμάτων που αναφέρονταν σε πρόσωπα και γεγονότα της Καινής Διαθήκης αλλά και της Παλαιάς Διαθήκης. Τα σπουδαιότερα από τα συγγράμματα αυτά γράφτηκαν τον 2ο και 3ο Αιώνα.
Τα περισσότερα από αυτά είναι Ανώνυμα αλλά ορισμένα φέρουν ονόματα ιερών Ανδρών της Αγίας Γραφής.
Τα συγγράμματα αυτά λέγονται Απόκρυφα επειδή πολλά από αυτά παρουσιάζονται σαν να περιέχουν παράδοση αποστολική που διαβιβάσθηκε κατά τρόπο μυστηριώδη κατά τρόπο Απόκρυφο και διατηρήθηκε από τους λίγους και Εκλεκτούς....

2 Νοε 2009

Αντί – Τριαδική υστερία της «Σκοπιάς»

Του συνεργάτη μας και εκδότη της εφημερίδας «Μαχόμενη Ορθοδοξία», Ευθύμιου Ζουλιανίτη

Η φιλοξενία του Αβραάμ, Προτύπωση του Τριαδικού Θεού στην Παλαιά Διαθήκη
Όλος ο Χριστιανικός κόσμος, από τα πρώτα χρόνια των Αγίων Αποστόλων και μαθητών του Ιησού Χριστού ίσα με σήμερα, πιστεύει στον Ένα Αληθινό Θεό που αποτελείται από τρία Πρόσωπα – ξεχωριστές υποστάσεις.
Τον Πατέρα, τον Υιό και το Άγιο Πνεύμα.
Η διδασκαλία αυτή της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού δεν είναι αυθαίρετη αλλά Αγιαγραφικώς τεκμηριωμένη, όπως θα δούμε στη συνέχεια με πολλά χωρία της Αγίας Γραφής, Παλαιάς και Καινής Διαθήκης.....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...