ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

Τελευταία Νέα του "Αντιαιρετικός"

Ευχαριστούμε όλες και όλους εσάς που επισκέπτεστε το ιστολόγιο μας ... Διαβάστε την καινούργια σελίδα μας "Απάνθισμα Πατερικών Κειμένων" ...ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

13 Οκτ 2008

ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ: ΑΠΟΦΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο … ΑΣΤΕΓΟΣ ΘΕΟΣ

Ούτε μια τέτοια καλύβα δεν διέθετε ο ... Θεός για να μείνει, πριν να φτιάξει τον ... ουρανό, σύμφωνα με τη "Σκοπιά"!!!!

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΤΙΣΜΟΣ
πό πολύ νωρίς ο Χριστιανισμός θέλοντας να προφυλάξει την θεϊκότητα του Θεού από τις ειδωλολατρικές και ανθρωπομορφικές αντιλήψεις, εισήγαγε στην θεολογία του, την έννοια του αποφατισμού. Ήδη τα πρώτα σπέρματά του τα ανιχνεύουμε στην Καινή Διαθήκη. Γράφει λοιπόν ο Παύλος στην προς Ρωμαίους επιστολή του αναφερόμενος στην δικαιοσύνη του Θεού απέναντι στους ασεβείς ανθρώπους: «Μήπως είναι άδικος ο Θεός, όταν επιφέρει την οργή; Κατά ανθρώπινο τρόπο μιλώ» επιστολή προς Ρωμαίους κεφάλαιο3, στίχος 5.Ο αποφατισμός (από το ρήμα αποφάσκω = αρνούμαι) όταν αναφέρεται στον Θεό χρησιμοποιεί ταυτόχρονα με τις θετικές κατηγορίες των λέξεων και αρνητικές. Π.χ. «υπερούσιος ουσία», «ανώνυμο όνομα» κ.λ.π. Με αυτό τον τρόπο θέλει να δείξει πως ο Θεός είναι μία ύπαρξη, πέρα και πάνω από την δημιουργία και τα όντα, και δεν μπορεί να ταυτιστεί ή να συγκριθεί με κανένα με αυτά....
 Έτσι η ουσία του Θεού παραμένει άγνωστη για το πεπερασμένο μυαλό του ανθρώπου. Γράφει πολύ όμορφα ο εκκλησιαστικός πατέρας Ιωάννης Δαμασκηνός (7ος – 8ος αιώνας μ.Χ.): « άπειρος και ακατανόητος ο Θεός, και το μόνο κατανοητό η απειρία και ακατανοησία αυτού».
Παρόλα αυτά όμως, δεν πρέπει να νομιστεί, πως για τον αποφατισμό ο Θεός είναι μια απρόσωπη ουσία που δεν μπορεί να επικοινωνήσει ο άνθρωπος μαζί του. Όπως τονίζει ο άγιος Γρηγόριος Παλαμάς (1296 – 1359 αρχιεπίσκοπος Θεσσαλονίκης), μπορεί ο Θεός να είναι απρόσιτος ως προς την ουσία του, επικοινωνεί όμως με τον άνθρωπο και την δημιουργία μέσω των ακτίστων ενεργειών του. Και όχι μόνο επικοινωνεί με τον άνθρωπο, αλλά τον καλεί να μετέχει «ψυχή τε και σώματι» με τις ενέργειες αυτές.
Πράγμα που μπορεί να επιτύχει ο άνθρωπος με την νέκρωση των αισθήσεων, την συγκέντρωση του νου με την επανάληψη της γνωστής σύντομης προσευχής «Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ του Θεού ελέησόν με» και άλλες πρακτικές ενέργειες. Καθαρισμένος πλέον ο άνθρωπος απολαμβάνει την θέα του Θεού – παρόλο που αυτή παραμένει ασαφής – και την απέραντη αγάπη του. Προσοχή όμως! Σύμφωνα με την Ορθόδοξη μυστική θεολογία όλα αυτά δεν είναι κατορθώματα του ανθρώπου αλλά χαρίσματα του Θεού.

Ο ΑΣΤΕΓΟΣ ΘΕΟΣΣε αντίθεση με την Ορθόδοξη θεολογία , η Οργάνωση των Μαρτύρων του Ιεχωβά “Σκοπιά”, τα πνευματικά πράγματα τα αντιμετωπίζει με ένα πολύ υλιστικό τρόπο. Ούτε ο ίδιος ο Θεός δεν της ξεφεύγει.
Στηριζόμενη στην 1η επιστολή του αποστόλου Παύλου προς Κορινθίους κεφάλαιο15, στίχος 44 που μιλάει για την ανάσταση του ανθρωπίνου σώματος σε κατάσταση αφθαρσίας και αθανασίας κατά την Δευτέρα Παρουσία του Χριστού (βλέπε στίχους 35-54 για του λόγου το αληθές), υποστηρίζει πως ο Θεός έχει σώμα και εγκέφαλο! πνευματικό. Και αφού έχει σώμα λέει, κάπου πρέπει να μένει!! Και όπως γράφει στο βιβλίο της «Μπορείτε να ζείτε» σελίδα 36, θεωρεί ως τόπο κατοικίας του τον ουρανό.


Βιβλίο Μαρτύρων του Ιεχωβά "Μπορείτε να ζείτε", σελίδα 36: Ο Θεός έχει πνευματικό σώμα και μυαλό!

Βέβαια όπως γνωρίζουμε από τις φυσικές επιστήμες ουρανός δεν υπάρχει, απλώς αυτό που βλέπουμε για ουρανό είναι μια ψευδαίσθηση που δημιουργείται από το ηλιακό φως, όταν περνώντας μέσα από τον ατμοσφαιρικό αέρα διαχέει δηλ. σκορπίζει πιο πολύ απ’ όλα τα χρώματα το γαλάζιο.
Στην δε Αγία Γραφή η λέξη ουρανός έχει πολλές έννοιες. Άλλοτε σημαίνει τη μεγαλοπρέπεια του Θεού, άλλοτε χρησιμοποιείται με την έννοια του στερεώματος απηχώντας τις αντιλήψεις των ανθρώπων εκείνης της εποχής για τον κόσμο και το σύμπαν και άλλοτε σε πληθυντικό αριθμό τους αγγέλους.
Εάν όμως, θελήσουμε να ακολουθήσουμε τη συλλογιστική της Οργάνωσης των Μαρτύρων του Ιεχωβά “Σκοπιά”, πως ο ουρανός είναι κυριολεκτικά η κατοικία του Θεού, μήπως τότε πρέπει να υποθέσουμε, ότι ο Θεός πριν να δημιουργήσει τον ουρανό, όπως γράφει το βιβλίο της Αγίας Γραφής Γένεσις κεφάλαιο 1, στίχος 1 ήταν …. ΑΣΤΕΓΟΣ;


Η ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΩΝ ΔΑΙΜΟΝΩΝ!
Και αφού δεν της ξέφυγε της Οργάνωσης των Μαρτύρων του Ιεχωβά ο Θεός και η κατοικία του, βάλθηκε ν’ ανακαλύψει και τη κατοικία των δαιμόνων! Και οποίος θρίαμβος. Όχι μόνο τη βρήκε αλλά ανακάλυψε και τη βάση τους από την οποία εξορμούν εναντίον των ανθρώπων. Και η οποία σύμφωνα με το επίσημο έντυπο της «Σκοπιά» της 1ης Φεβρουαρίου 1968 σελίδα 72, δεν είναι και πολύ μακριά. Στα γειτονικά μέρη της Γης, δίπλα μας δηλαδή, στο φεγγάρι, στον Άρη, στην Αφροδίτη, σε κανένα μετεωρίτη ίσως.


Περιοδικό Μαρτύρων του Ιεχωβά "Σκοπιά" της 1ης Φεβουαρίου 1968, σελίδα 72: Οι δαίμονες κατοικούν στο φεγγάρι!
Γι αυτό και μας φτάνουν εύκολα. Δίνουν ένα πήδο και νάτοι οι διάβολοι ωραίοι και καλοί, προσπαθούν να μας παρασύρουν στον κακό δρόμο. Όμως η “Σκοπιά” μας έχει αφήσει με την απορία και δεν μας εξηγεί, πως μπορούν και τους ξεφεύγουν οι αστροναύτες και δεν τους έχουν πιάσει ακόμα αιχμαλώτους οι δαίμονες, κάθε φορά που επισκέπτονται από τη δεκαετία του ’60 μέχρι και σήμερα απρόσκλητοι το φεγγάρι. Που πας έτσι κύριε στο σπίτι του άλλου; Ρώτα πρώτα αν σε θέλει, χτύπα και καμιά πόρτα.

ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ ΟΤΑΝ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
Δυστυχώς πέρα από τη φαιδρότητα του πράγματος, αυτά παθαίνει όποιος δεν έχει το Πνεύμα του Θεού. Καταφεύγει σε γραφικότητες και γελοιότητες. Οι δαίμονες σαν πνευματικά πρόσωπα που είναι, δεν έχουν ανάγκη ούτε από κατοικίες ούτε από άλλου είδους υλικές ανάγκες. Επιπλέον δεν υπόκεινται στους περιορισμούς του χρόνου και του χώρου κάτω από τους οποίους ζούμε εμείς. Δηλ. ο άγγελος ή ο δαίμονας δεν χρειάζεται να πάρει αεροπλάνο ή άλλο μεταφορικό μέσο για να μετακινηθεί από το ένα σημείο στο άλλο της γης ή του σύμπαντος. Άλλωστε λίγο Αγία Γραφή να διάβαζε η “Σκοπιά” δεν θα έλεγε τέτοιες γελοιότητες.Στο θαύμα που διηγείται ο ευαγγελιστής Μάρκος (βλέπε κατά Μάρκον ευαγγέλιο κεφάλαιο 5, στίχοι 1-13), ότι έκανε ο Χριστός στη περιοχή των Γεργεσηνών, όταν θεράπευσε ένα δαιμονισμένο, σημειώνει ότι είχαν μπει μέσα στο δαιμονισμένο μια λεγεώνα! – στρατιωτικό τμήμα του Ρωμαϊκού στρατού, αποτελούμενο από 6000 άντρες – από δαίμονες. Και λίγο παρακάτω στο στίχο 13 λέει, ότι ο Χριστός, κατόπιν παρακλήσεως των δαιμόνων, τους επέτρεψε να μπουν σ’ ένα κοπάδι χοίρων που έβοσκε εκεί γύρω και αποτελούνταν από 2000 ζώα. Γι αυτό τονίσαμε και παραπάνω ότι για τα πνευματικά όντα δεν ισχύουν οι παράμετροι που ισχύουν για μας, αλλά σε ποιον να τα πεις και ποιος να σ’ ακούσει. Στη “Σκοπιά” ή στους δυστυχείς οπαδούς της που πολλοί απ’ αυτούς δεν ξέρουν ούτε να γράφουν και να διαβάζουν και όμως γεμάτοι από εωσφορική αλαζονεία, είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να σου κάνουν μάθημα για το Θεό και τη Γραφή, αφού όπως υποστηρίζουν όλα αυτά τα παίζουν στα δάχτυλά τους.




ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προσοχή! Χωρίς όνομα ή κάποιο ψευδώνυμο δεν γίνεται δημοσίευση σχολίου. Επίσης δεν πρέπει να είναι υβριστικό και άσχετο με το θέμα του άρθρου.

2.541 σχόλια:

«Παλαιότερο   ‹Παλαιότερο   1601 – 1800 από 2541   Νεότερο›   Νεότερο»
Γιώργος είπε...

Νικόλαος: "Δεν ασπάζεται την αθανασία της ψυχής (όπως οι Θνητοψυχίτες). Δεν αναγνωρίζει την Παναγία ως Θεοτόκο και Αειπάρθενο (όπως ο Νεστόριος)."

Γιώργος
"Η ψυχή η αμαρτήσασα αυτή θέλει αποθάνει" Ιεζ. ιη 4
"Αποθανέτω η ψυχή μου μετά των Φιλισταίων" είπε ο Σαμψών.
Άρα η ψυχή πεθαίνει και δεν υπάρχει αθανασία της.

Η λέξη 'Παναγία' είναι ανθρώπινη επινόηση και όχι του Θεού, άρα είναι αντιγραφική.
Η λέξη θεοτόκος είναι όχι μόνο αντιγραφική και ανθρώπινη επινόηση αλλά και παράλογη, επειδή κάνει μια ανθρώπινης φύσης μητέρα να γεννήσει έναν Γιό που δεν αντιστοιχεί με την ανθρώπινη φύση.
Αν γεννούσε θεό γιατί χρειάστηκε να τον γεννήσει; Για πλάκα; Αυτό είναι ανιστόρητος παραλογισμός. Ξεχνιέται και ο λόγος που γεννήθηκε ο Ιησούς ως άνθρωπος: Για να θυσιάσει την αναμάρτητη ανθρώπινη ζωή του ως λύτρο υπέρ της ανθρωπότητας.

ΠΟΤΕ και από κανέναν στην Αγία Γραφή δεν θεωρείται η Μαρία η μητέρα του Ιησού θεοτόκος. Ούτε και φυσικά γεννήθηκε από τη Μαρία ένας άγγελος επειδή η αγία Γραφή αναφέρει ότι ο Ιησούς ήταν λίγο ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ από τους αγγέλους - ως άνθρωπος.
Ούτε θεό γέννησε συνεπώς η Μαρία ούτε άγγελο παρά μόνο αυτό που μπορούσε να γεννήσει: έναν τέλειο άνθρωπο. Δεν μεγάλωνε 'ψεύτικα' κάποιος μη άνθρωπος μέσα της.
Ενημερωθήτε και λίγο επιστημονικά για να δείτε τα στάδια που περνάει ένα ανθρώπινο έμβρυο στη μήτρα μιας μητέρας με βάση τη ικανότητα μετάδοσης της ζωής που έδωσε ο Θεός στους ανθρώπους.
Εξάλλου ο Ιησούς προόδευε σε σοφία όπως κάθε άνθρωπος προοδεύει.
(Λουκάς 2:52) "ο Ιησούς συνέχισε να προοδεύει σε σοφία και σε ηλικία και σε εύνοια από Θεό και ανθρώπους"

Το δε αειπάρθενο πάλι είναι αντίθετο με την ευλογία του γάμου του Ιωσήφ με τη Μαρία. Ο Θεός πρόσταξε στον Ιωσήφ μέσω αγγέλου να παραλάβει τη Μαρία τη ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ.
Δεν εμπόδιζε ο Θεός τις φυσιολογικές σεξουαλικές σχέσεις σε ένα παντρεμένο ζευγάρι ούτε απαγόρευσε κάτι τέτοιο στον Ιωσήφ.
Δεν την άφησε ο Θεός τη Μαρία μόνη - να ζεί χωριστά από τον άντρα της - εκτός φυσιολογικού γάμου.
Ο Ιωσήφ με τη Μαρία έκαναν άλλωστε τέσσερα αγόρια και τουλάχιστο δύο κόρες.
Γραφική παράθεση:
1.
(Ματθαίος 1:25) "δεν είχε σχέσεις μαζί της μέχρι που εκείνη γέννησε γιο· και αυτός κάλεσε το όνομά του Ιησού."
2.
(Ματθαίος 13:55-56) "Δεν είναι αυτός ο γιος του ξυλουργού; Δεν ονομάζεται η μητέρα του Μαρία, και οι αδελφοί του Ιάκωβος και Ιωσήφ και Σίμων και Ιούδας; 56 Και οι αδελφές του δεν είναι όλες μαζί μας;"
3.
(Ματθαίος 12:46) "Ενώ μιλούσε ακόμη στα πλήθη, η μητέρα του και οι αδελφοί του στάθηκαν έξω ζητώντας να του μιλήσουν"
4.
(Μάρκος 3:31-32) "ήρθαν η μητέρα του και οι αδελφοί του και, καθώς στέκονταν έξω, έστειλαν να τον φωνάξουν. Και γύρω του καθόταν πλήθος, γι’ αυτό του είπαν: «Δες! Η μητέρα σου και οι αδελφοί σου έξω σε ζητούν»"
5.
(Ιωάννης 2:12) "Έπειτα από αυτό, κατέβηκαν στην Καπερναούμ αυτός και η μητέρα του και οι αδελφοί του και οι μαθητές του"
6.
(Γαλάτες 1:19) "δεν είδα άλλον από τους αποστόλους παρά μόνο τον Ιάκωβο, τον αδελφό του Κυρίου." (ο απόστολος Παύλος αναφέρεται στον Ιάκωβο ως αδελφό του Χριστού)
7.
(Πράξεις 1:13-14) "ανέβηκαν στο ανώγειο όπου έμεναν, ο Πέτρος καθώς και ο Ιωάννης και ο Ιάκωβος και ο Ανδρέας, ο Φίλιππος και ο Θωμάς, ο Βαρθολομαίος και ο Ματθαίος, ο Ιάκωβος, ο γιος του Αλφαίου, και ο Σίμων ο ζηλωτής και ο Ιούδας, ο γιος του Ιακώβου. Όλοι αυτοί ενέμεναν σύσσωμοι στην προσευχή μαζί με μερικές γυναίκες και τη Μαρία, τη μητέρα του Ιησού, και με τους αδελφούς του."

Άρα πρόκειται για ανθρωποποίητους ανιστόρητους ισχυρισμούς τα 'παναγία - θεοτόκος- αειπάρθενος'.
ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ γραμμένα στην αγία Γραφή. Λές και ο Θεός χρειαζόταν ανθρώπινα 'συμπληρώματα'.

Αυτά τα συμπληρώματα αποτελούν παράνομες προσθήκες που αντιβαίνουν στο λόγο της αλήθειας.
Αν ήταν αλήθεια θα γραφόταν στο λόγο της αλήθειας.
Επειδή αυτά αποτελούν ανθρώπινα ψέματα ήταν φυσικό να μη καταγραφούν ΚΑΘΟΛΟΥ.
Πως βλέπει ο Θεός τις ανθρώπινες προσθήκες στο λόγο Του;
(Αποκάλυψη 22:18) "Αν κάποιος κάνει μια προσθήκη σε αυτά τα πράγματα, ο Θεός θα του προσθέσει τις πληγές που είναι γραμμένες σε αυτόν το ρόλο"

(Εβραίους 10:30-31) "«Η εκδίκηση είναι δική μου· εγώ θα ανταποδώσω»· ... Είναι φοβερό να πέσει κανείς στα χέρια του ζωντανού Θεού"

Ο Θεός δεν θέλει ψεύτικες προσθήκες:
Δεν έχουν την εύνοια του Θεού όσοι επιμένουν στο ψέμα:
(Αποκάλυψη 22:15) "Έξω είναι οι σκύλοι και εκείνοι που ασκούν πνευματισμό και οι πόρνοι και οι φονιάδες και οι ειδωλολάτρες και ο καθένας που του αρέσει το ψέμα και εμμένει σε αυτό"

Η ταπεινότητα ενώπιον του Θεού περιλαμβάνει να εγκαταλείψει κάποιος τα ψέματα και να δεχτεί την αλήθεια.
Τότε μπορεί να συγχωρεθεί.
(1 Ιωάννη 2:4) "Αυτός που λέει: «Τον έχω γνωρίσει», και εντούτοις δεν τηρεί τις εντολές του, είναι ψεύτης και η αλήθεια δεν είναι σε αυτόν"
(Ιωάννης 15:10) "Αν τηρήσετε τις εντολές μου, θα παραμείνετε στην αγάπη μου, όπως εγώ έχω τηρήσει τις εντολές του Πατέρα και παραμένω στην αγάπη του"

Η αποδοχή της αλήθειας ανήκει σε αυτά που ζητάει ο Θεός.

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

κ. Γιώργος: «Το νεκρό του σώμα το εξαφάνισε ο Θεός, όπως είχε εξαφανίσει ο Θεός και το νεκρό σώμα του Μωϋσή παλιότερα.»


Πού στηρίζεται αυτό στην Αγία Γραφή; Λέει πουθενά ότι ο Χριστός ήταν ο Μιχαήλ και ξαναέγινε ο Μιχαήλ; Λέει πουθενά ότι «μετουσιώθηκε» σε άγγελο όπως μας λέτε; Πουθενά.

Τι λέει στη Αγία Γραφή; Ότι ο Χριστός αναστήθηκε. Από πού βγαίνει η λέξη αναστήθηκε; Από το ξανασηκώνομαι. Ξανασηκώθηκε ο Χριστός σαν Θε-άνθρωπος. Πολύ απλό. Ο Ευαγγελιστής Ιωάννης (π.χ.) ήξερε πολύ καλύτερα Ελληνικά (και Εβραϊκά φυσικά ― αυτό πάει για τη λέξη «Ιεχωβά») από μένα και από σας, κ. Γιώργο, για να περιγράψει το «μετουσιώθηκε» ―που ισχυρίζεται η Σκοπιά―, αντί του «αναστήθηκε».

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Γεώργιε είπατε "Όποιος προτρέχει και δεν παραμένει στη διδασκαλία του Χριστού δεν έχει Θεό" Χωρίς Θεό - άρα άθεος - καταντάει κάποιος που 'προτρέχει' από τις διδασκαλίες της Γραφής που αποτελούν τη 'διδασκαλία του Χριστού'. Σ' αυτή την κατηγορία υπάγονται οι 'διατεταγμένες νηστείες'.

Μα γιατί το λέτε αυτό; Ο Χριστός δίδαξε τη νηστεία. Δε καταλαβαίνω αυτό που είπατε, «σε αυτήν την κατηγορία», ποιος όρισε κατηγορίες στις εντολές του Χριστού;


Γεώργιος.
Δεν υπάρχει ούτε μια εντολή στην αγία Γραφή που να λέει ότι όσοι δεν νηστεύουν, δεν θα περάσουν στη Βασιλεία.

Μπορώ κι εγώ να πω το ίδιο τότε, δεν υπάρχει ούτε μία εντολή που να λέει όσοι δεν κηρύττουν δε θα περάσουν στη βασιλεία. Ή όσοι δε προσεύχονται δε θα περάσουν στη βασιλεία.
Κρίμα, κι εγώ νόμιζα ότι συμφωνούσαμε κύριε Γεώργιε.

Γεώργιος.
Δεν μπορεί κάποιος να πάει 'πρόωρα' σε δύσκολα, όπως στην περίπτωση της εκμάθησης μιας ξένης γλώσσας αρχίζει κάποιος από τα εύκολα, χωρίς άγχος αλλά και με ευχάριστο τρόπο.

Μάλιστα, δηλαδή, η αρχική πρόθεση, είναι όντως να με ρίξουν στα βαθιά και να με φορτώσουν με ένα σωρό υποχρεώσεις, απλά αυτό για να μην μου κακοφανεί θα μου το περνούσαν υποσυνείδητα με τέτοιο τρόπο ώστε να μην καταλάβαινα τίποτα.
Όχι κύριε Γεώργιε, δε συμφωνώ. Το ότι ακολουθεί κάποιος την πίστη στον αληθινό Θεό, δε σημαίνει απαραίτητα ότι υποχρεούται να κουβαλάει μαζί του και ένα τσουβάλι υποχρεώσεις τις οποίες μάλιστα να μη συμφωνούν και με τις διδαχές της Αγίας Γραφής, όπως π.χ διανομές φυλλαδίων.
Σύμφωνα με την έρευνά μου, αυτό είναι εμπορικό κόλπο στο οποίο καμία σχέση δεν έχει με το κήρυγμα του ευαγγελίου. Καταλαβαίνω πως αυτό που λέω σας προκαλεί για το λόγο αυτό σας ζητώ συγνώμη.

Γιώργος:
Τάξη κληρικών δεν υπήρχε στην πρώτη γνήσια Χριστιανική Εκκλησία. Υπήρχαν μόνο πρεσβύτεροι αλλά όχι ιερείς και σίγουρα κανένας δεν πληρωνόταν.

Βλέπετε πόσο μίσος εκφράζετε κύριε Γεώργιε για την ορθοδοξία;
Από πού προήλθε αυτό το μίσος σας;
Μα φυσικά από τα φυλλάδια της Σκοπιάς. Έχω διαβάσει αρκετά φυλλάδιά σας και με πολύ λύπη διαπίστωσα το μίσος που εισχωρεί στους οπαδούς της για τις άλλες εκκλησίες και φυσικά με το γάντι.

Πρώτα πρώτα όταν αναφέρεστε στην πρώτη εκκλησία, δίχως δεύτερη σκέψη μιλάμε για την ορθόδοξη εκκλησία η οποία ποτέ δεν αρνήθηκε τα δόγματά της. Όσοι προσπάθησαν να τη ρίξουν σε αποστασία δημιούργησαν αίρεση. Η έρευνά μου φανερώνει πως η εκκλησία του Χριστού ουδέ ποτέ αποστάτησε, διότι αν παραδεχόμαστε κάτι τέτοιο, θα βγάζαμε το Χριστό ψεύτη ο οποίος μας είχε υποσχεθεί ότι θα είναι πάντα κοντά μας μέχρι της συντέλειας του κόσμου.

Αντίθετα με εσάς που σε τακτά διαστήματα αρνείστε τη «σωστή» λατρεία του Θεού χάρη μιας «σωστότερης» λατρείας, περνώντας τις προηγούμενες δοξασίες σε δαιμονικές, και σας θυμίζω το σταυρό.


Οι ιερείς υπάρχουν στην Αγία Γραφή από την Παλαιά Διαθήκη ακόμα, αν έχετε αντιρρήσεις την επόμενη φορά θα σας υποδείξω και εδάφια, ακόμη και για το πώς πρέπει να ντύνονται οι ιερείς με ξεχωριστές και άγιες στολές.
Εκτός και αν εσείς δεν δέχεστε την Παλαιά Διαθήκη η οποία παρεμπίπτοντος διαθέτη πληθώρα εντολών του Θεού.

Γεώργιος.. όχι ιερείς και σίγουρα κανένας δεν πληρωνόταν.
Η εκκλησία της Ελλάδος, αν είσαστε σωστά ενημερωμένος, έδωσε τα περιουσιακά της στοιχεία στο κράτος. Με δικά της χρήματα πληρώνονται οι ιερείς κύριε Γεώργιε.

Λυπάμαι πολύ αλλά με απογοητεύσατε. Τα γραπτά σας είναι επιθετικά και χολώδη κατά της ορθοδόξου εκκλησίας. Δε πειράζει όμως, απλά θα σας προσθέσω στη λίστα των πολλών μαρτύρων που έχω κάνει διάλογο. Νόμιζα πως εσείς ξεχωρίζετε. Γράψτε λάθος!

Κύριε Γεώργιε, σας παρακάλεσα να γράφετε λιγότερα. Μου βγήκαν τα μάτια στον υπολογιστή να διαβάζω και να διαβάζω.
Διάλογο κάνουμε.

Ερευνητής

Γιώργος είπε...

Κύριε Γεώργιε είπατε "Όποιος προτρέχει και δεν παραμένει στη διδασκαλία του Χριστού δεν έχει Θεό" Χωρίς Θεό - άρα άθεος - καταντάει κάποιος που 'προτρέχει' από τις διδασκαλίες της Γραφής που αποτελούν τη 'διδασκαλία του Χριστού'. Σ' αυτή την κατηγορία υπάγονται οι 'διατεταγμένες νηστείες'.

Ερευνητής: "Μα γιατί το λέτε αυτό; Ο Χριστός δίδαξε τη νηστεία. Δε καταλαβαίνω αυτό που είπατε, «σε αυτήν την κατηγορία», ποιος όρισε κατηγορίες στις εντολές του Χριστού;"

Γιώργος:
Αναφέρθηκα σε 'διατεταγμένες νηστείες'. Ο Χριστός ποτέ δεν 'διέταξε νηστείες'. Άφησε προσωπική ελευθερία στο ζήτημα αυτό. Συνεπώς οι 'διατεταγμένες νηστείες' είναι εσφαλμένες επειδή δεν ζήτησε κάτι τέτοιο ο Χριστός ούτε και καθιέρωσε.
Ως εκ τούτου η επιβολή 'διατεταγμένων νηστειών' υπάγεται στο: "Όποιος προτρέχει και δεν παραμένει στη διδασκαλία του Χριστού δεν έχει Θεό"
Δεν έχει Θεό κάποιος επειδή 'προτρέχοντας' δεν υπολογίζει τον Θεό, δεν τον λαμβάνει υπόψη και κάνει στην ουσία "ό,τι του κατεβάσει", ως αυθαιρεσία, έτσι...απλώς..., θεωρώντας τους άλλους 'μεγάλα κορόϊδα' που δεν καταλαβαίνουν, υποτιμώντας τη νοημοσύνη τους, αν θεωρεί ότι έχουν και τέτοια.
Τέτοια υποτιμητική άποψη είχαν και οι Φαρισσαίοι γενικά για τους ανθρώπους.
Είναι του στίλ: „εμείς θα σου πούμε πότε να νηστεύσεις, - για το καλό σου - θέλεις δεν θέλεις – και μη μιλάς.“
Αυτός ο αυταρχισμός είναι το ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, η επιβολή εντολών από άνθρωπο σε άνθρωπο.
Είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ το ΝΑ ζητάει κάποιος ατελής και πλήρως φορτωμένος με αμαρτίες άνθρωπος ΠΑΡΑΠΑΝΩ απ' ότι ζητάει ο δίκαιος Θεός. Πάει δηλαδή να δώσει 'μαθήματα εξυπνάδας' στον Θεό.

Σαν να λέμε δεν ξέρει ο Θεός τι ζητάει, αλλά ξέρουν κάποιοι με φαρισσαϊκό σκεπτικό που πάνε – δήθεν - να συμπληρώσουν τον Θεό.

Όσον αφορά τις „κατηγορίες“ στις εντολές:
1.
(1 Ιωάννη 5:16-17) „Αν κανείς δει τον αδελφό του να αμαρτάνει με αμαρτία που δεν επισύρει θάνατο, θα ζητήσει, και αυτός θα δώσει ζωή σε εκείνον, ναι, σε εκείνους που δεν αμαρτάνουν ώστε να επισύρουν θάνατο. Υπάρχει αμαρτία που επισύρει θάνατο. Δεν του λέω να παρακαλέσει για εκείνη την αμαρτία. Κάθε αδικία είναι αμαρτία· και εντούτοις υπάρχει αμαρτία που δεν επισύρει θάνατο.“
Εννοείται ότι δεν υπάρχει αμαρτία χωρίς νόμο, επειδή ο νόμος καθορίζει τι είναι 'αμαρτία'. - Κατανοητό λοιπόν ότι δεν είναι κάθε αμαρτία της ίδιας κατηγορίας.
2.
και ο Χριστός μίλησε για εντολή 1η και εντολή 2η.
Μίλησε επίσης για:
3.
(Ματθαίος 23:26) „Τυφλέ Φαρισαίε, καθάρισε πρώτα το εσωτερικό του ποτηριού και του πιάτου, για να γίνει και το εξωτερικό του καθαρό.“
Ο Χριστός είπε τη σειρά σπουδαιότητας: Καθάρισε ΠΡΩΤΑ το εσωτερικό του ποτηριού...“ (Κάτι προηγείται και κάτι έπεται)
2.
(Ματθαίος 23:23-24) „Αλίμονο σε εσάς, γραμματείς και Φαρισαίοι, υποκριτές! Επειδή δίνετε το δέκατο από το δυόσμο και τον άνηθο και το κύμινο, αλλά έχετε αδιαφορήσει για τα πιο βαρυσήμαντα ζητήματα του Νόμου, δηλαδή τη δικαιοσύνη και το έλεος και την πιστότητα. Αυτά επιβαλλόταν να τα κάνετε, χωρίς όμως να αδιαφορήσετε για τα άλλα. Τυφλοί οδηγοί, που διυλίζετε το κουνούπι αλλά καταπίνετε την καμήλα!“ (Τους αποκάλεσε επιπρόσθετα και 'ανόητους')

Οι Φαρισσαίοι – ως εκπρόσωποι του θρησκευτικού κατεστημένου της εποχής τους - προφανώς αδιαφορούσαν για τα πιο βαρυσήμαντα ζητήματα – τη δικαιοσύνη, το έλεος και την πιστότητα – που ΕΠΙΒΑΛΛΟΤΑΝ να τα κάνουν και ασχολούνταν με ιδιαίτερη λεπτομέρεια με 'τα εύκολα' όπως το δέκατο και από τα πιό μικρά όπως το δυόσμο, την άνηθο και το κύμινο.
Τους αποκάλεσε τυφλούς οδηγούς λόγω της αδιαφορίας τους για τα πιό σημαντικά.
Σαν να τους έλεγε: „τι σας ωφελούν τα 'απλά' και 'εύκολα' – διύλιζαν το κουνούπι - αν αδιαφορείτε για τα πιό σπουδαία;
Η αλλιώς σαν να τους έλεγε: „Αλίμονο σε εσάς τυφλοί, επειδή κοροϊδεύετε τον κόσμο – ως τυφλοί οδηγοί – αποπροσανατολίζοντας τον κόσμο στο να μη ξεχωρίζει και ασχολείται με τα πιό σημαντικά.
4.
(Ματθαίος 23:27-28) „Αλίμονο σε εσάς, γραμματείς και Φαρισαίοι, υποκριτές! Επειδή μοιάζετε με ασβεστωμένους τάφους, οι οποίοι εξωτερικά μεν φαίνονται όμορφοι, αλλά μέσα είναι γεμάτοι κόκαλα νεκρών και κάθε είδους ακαθαρσία. Έτσι και εσείς, εξωτερικά μεν φαίνεστε δίκαιοι στους ανθρώπους, αλλά μέσα είστε γεμάτοι υποκρισία και ανομία.“

Επειδή στους Φαρισσαίους έλλειπαν τα πιο σπουδαία έχοντας ένα εξωτερικό προσωπείο δικαιοσύνης – για τα μάτια των άλλων - έμοιαζαν με ασβεστωμένο τάφο.
Αν αυτό που έκαναν – ο 'αποδεκατισμός του δυόσμου, του άνηθου και του κυμίνου' - ήταν ευάρεστο για τον Θεό, γιατί τους αποκάλεσε ο Χριστός: (Ματθαίος 23:33) „Φίδια, γεννήματα οχιάς, πώς θα ξεφύγετε από την κρίση της Γέεννας; „

Τόσο μεγάλη ήταν η κακία αυτών που - κατά τα άλλα- 'αποδεκάτιζαν το δυόσμο, τον άνηθο και το κύμινο' - εκτός του ότι: (Ματθαίος 22:15) „οι Φαρισαίοι ... συνεννοήθηκαν να τον παγιδέψουν με τα λόγια του“ - ο Χριστός τους κατηγόρησε ότι: (Ματθαίος 23:13) „κλείνετε τη βασιλεία των ουρανών ενώπιον των ανθρώπων· διότι εσείς οι ίδιοι δεν μπαίνετε ούτε και επιτρέπετε να μπουν εκείνοι που πηγαίνουν να μπουν“

Η τυφλότητά τους θα φαινόταν από τις μετέπειτα ενέργειές τους:
(Ματθαίος 23:34) „αποστέλλω σε εσάς προφήτες και σοφούς και δημόσιους δασκάλους. Μερικούς από αυτούς θα τους σκοτώσετε ... μερικούς από αυτούς θα τους μαστιγώσετε στις συναγωγές σας και θα επιφέρετε διωγμό σε αυτούς από πόλη σε πόλη“

Συνεπώς όλα δεν μπαίνουν στο ίδιο 'καζάνι', υπάρχουν περισσότερο και λιγότερο σημαντικά.
Όταν κάποιος δεν τα ξεχωρίζει και ασχολείται με τα λιγότερο σημαντικά, αποπροσανατολίζει τον κόσμο από τα πιο σπουδαία, και φτάνει – για διαφόρους λόγους - στο υποκριτικό φαρισσαϊκό επίπεδο.

Τέτοιοι αποπροσανατολισμοί αποσκοπούν και καταλήγουν σε εκμετάλλευση:
(2 Πέτρου 2:3) „με πλεονεξία θα σας εκμεταλλευτούν με πλαστά λόγια. Όσο για αυτούς όμως, ...η καταστροφή τους δεν κοιμάται“

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Γιώργο τι είναι αυτά που λες;
„εμείς θα σου πούμε πότε να νηστεύσεις, - για το καλό σου - θέλεις δεν θέλεις – και μη μιλάς.“

γνωρίζεις καλά την ορθοδοξία τώρα εσύ;
Σε ενοχλεί η νηστεία και δε σε ενοχλεί που σου δίνουν το χάρτη στο χέρι και σου λένε τρέξε να μοιράσεις;

Σοβαρολογείς τώρα;
Τόσο μίσος τελικά τρέφεις για τη νηστεία;
Ποιανού διδαχή είναι η νηστεία κύριε Γεώργιε γνωρίζεις άραγε, αρχίζω και αμφιβάλω.

Και μιας και ανέφερες τους Φαρισαίους, μάθε πως και αυτοί υπερηφανευότανε για τις γνώσεις που είχανε στις Γραφές.

Ο Χριστός όμως…
ΤΟΥΣ ΓΥΡΝΑΓΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ

Ερευνητής

Ανώνυμος είπε...

Τη νηστεία και ο Διάβολος την απεχθάνεται κύριε Γεώργιε.
Ερευνητής

Γιώργος είπε...

Γεώργιος: Δεν υπάρχει ούτε μια εντολή στην αγία Γραφή που να λέει ότι όσοι δεν νηστεύουν, δεν θα περάσουν στη Βασιλεία.

Ερευνητής:
Μπορώ κι εγώ να πω το ίδιο τότε, δεν υπάρχει ούτε μία εντολή που να λέει όσοι δεν κηρύττουν δε θα περάσουν στη βασιλεία. ...Κρίμα, κι εγώ νόμιζα ότι συμφωνούσαμε κύριε Γεώργιε.

Γιώργος:
Δεν υπάρχει εντολή "Να νηστεύετε"
υπάρχει όμως εντολή "Να κηρύττετε"
Το κήρυγμα είναι αναγκαίο για τη σωτηρία:
1.
του ίδιου του κήρυκα και
2.
αυτού που ακούει:
α)
(1 Τιμόθεον 4:16) "Πρόσεχε εις σεαυτόν και εις την διδασκαλίαν, επίμενε εις αυτά· διότι τούτο πράττων και σεαυτόν θέλεις σώσει και τους ακούοντάς σε"
β)
(1 Κορινθίους 9:16) ΜΝΚ: "αλίμονο σε εμένα αν δεν διακηρύξω τα καλά νέα!"
Άλλη μετάφραση: "αλλοίμονο είναι σε μένα αν δεν κηρύττω το ευαγγέλιο."

Άρα όποιος ΔΕΝ κηρύττει, δεν σώζεται ούτε ο ίδιος. Η συμμετοχή λοιπόν στο έργο κηρύγματος είναι αναγκαία για τη σωτηρία του ίδιου και των άλλων.
Το "ΑΛΙΜΟΝΟ αν δεν κηρύξω" ισχύει γιά τον καθένα.
Επιπλέον το κήρυγμα είναι πολλαπλή εντολή:
1.
(2 Τιμόθεον 4:1, 2, 5) "κήρυξε το λόγο, κάνε το αυτό με αίσθηση του επείγοντος ..., με κάθε μακροθυμία και τέχνη της διδασκαλίας... Επιτέλεσε τη διακονία σου στο πλήρες"
2.
“Πορευθέντες Μαθητεύσατε Πάντα τα Έθνη... διδάσκοντες αυτούς να φυλάττωσι πάντα όσα παρήγγειλα εις εσάς”. (Ματθαίος 28:19)
3.
«Θέλει κηρυχθεί τούτο το ευαγγέλιον της βασιλείας ...προς μαρτυρίαν εις πάντα τα έθνη, και τότε θέλει ελθεί το τέλος». (Ματθαίος 24:14)
4.
(Εφεσίους 6:11,15) "Ντυθείτε ολόκληρη την πανοπλία του Θεού για να μπορέσετε να μείνετε σταθεροί ενάντια στις μηχανορραφίες του Διαβόλου...φορώντας στα πόδια σας τον εξοπλισμό των καλών νέων της ειρήνης" (Το κήρυγμα αποτελεί μέρος της 'πνευματικής πανοπλίας του Χριστιανού' - όποιος δεν κηρύττει μοιάζει με έναν στρατιώτη που είναι ξυπόλυτος - δεν είναι 'έτοιμος' και δεν φοράει ολόκληρη την 'πανοπλία' του Θεού)
5.
(Ματθαίος 5:14-16) "Εσείς είστε το φως του κόσμου. Μια πόλη δεν μπορεί να κρυφτεί όταν βρίσκεται πάνω σε βουνό. Οι άνθρωποι ανάβουν λυχνάρι και το βάζουν, όχι κάτω από το μετρικό κάδο, αλλά πάνω στο λυχνοστάτη, και λάμπει πάνω σε όλους εκείνους που είναι στο σπίτι. Παρόμοια, ας λάμψει το φως σας μπροστά στους ανθρώπους"
6.
(Εφεσίους 5:8) "κάποτε ήσασταν σκοτάδι, αλλά τώρα είστε φως" (το κρυμμένο φώς πόσο μπορεί να χαρακτηριστεί 'φώς' - τι φωτίζει;)
7.
(1 Θεσσαλονικείς 5:5) "είστε όλοι γιοι φωτός και γιοι ημέρας."
8.
(1 Θεσσαλονικείς 2:2) "βρήκαμε την τόλμη μέσω του Θεού μας για να σας πούμε τα καλά νέα του Θεού με μεγάλο αγώνα"
9.
(Πράξεις 28:31) "κηρύττοντας τη βασιλεία του Θεού σε αυτούς και διδάσκοντας"
10.
(Εφεσίους 6:19-20) "ενεργώ ως πρεσβευτής ...για να μιλήσω σχετικά με αυτά με τόλμη όπως πρέπει να μιλήσω."
11.
(2 Τιμόθεον 4:2) "Κήρυξον τον λόγον, επίμενε ...μετά πάσης ...διδαχής"
12.
(Ιακώβου 1:22) "να γίνεστε εκτελεστές του λόγου και όχι μόνο ακροατές, απατώντας τον εαυτό σας με εσφαλμένη λογίκευση"
13.
(Ιακώβου 2:26) "όπως το σώμα χωρίς πνεύμα είναι νεκρό, έτσι και η πίστη χωρίς έργα είναι νεκρή" (στα έρεγα πίστης περιλαμβάνεται και το κήρυγμα)
14.
(Ρωμαίους 10:9) "αν διακηρύξεις το λόγο ... και ασκήσεις πίστη μέσα στην καρδιά σου... θα σωθείς"

Δεν νοείται λοιπόν Χριστιανός χωρίς να υπακούει στην εντολή του κηρύγματος. Και σωτηρία δεν είναι δυνατή χωρίς συμμετοχή σε αυτό το έργο.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Ερευνητής: "Σοβαρολογείς τώρα;
Τόσο μίσος τελικά τρέφεις για τη νηστεία; Ποιανού διδαχή είναι η νηστεία κύριε Γεώργιε γνωρίζεις άραγε, αρχίζω και αμφιβάλω."

Γιώργος:
Σαν να λέτε ποιανού διδαχή ήταν ο 'αποδεκατισμός' και ότι ο Χριστός έτρεφε μίσος για τον "αποδεκατισμό του δυόσμου, του άνηθου και του κυμίνου" από τους Φαρισσαίους.

Όμως Δεν ήταν ζήτημα του να καταδικάσει ο Χριστός τον 'αποδεκατισμό' από τους Φαρισσαίους, γιατί δεν το έκανε αυτό.

Παρατηρώ όμως ότι υπερασπίζεστε την καθιέρωση 'διατεταγμένων νηστειών' σε παρόμοιο βαθμό όπως οι Φαρισσαίοι στηρίζονταν στον 'αποδεκατισμό' και παρέβλεπαν αλλά και αντιδρούσαν σε πιό σπουδαία.

Γνωρίζετε ότι δεν τους αποκάλεσε ο Χριστός τους Φαρισσαίους: „Φίδια, γεννήματα οχιάς, πώς θα ξεφύγετε από την κρίση της Γέεννας;„ (Ματθαίος 23:33)
λόγω του αποδεκατισμού αλλά για άλλους λόγους όπως ανέλυσα.

Είναι πρωτίστως
α)
η παράλλειψη των πιό σπουδαίων
β)
ο αποπροσανατολισμός από τα πιό σπουδαία και
γ)
η εμμονή σε 'αντίσταση' και 'εναντίωση' στον Χριστό από τους Φαρισσαίους, όπως ανέλυσα στο προηγούμενο.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Ερευνητής: "Και μιας και ανέφερες τους Φαρισαίους, μάθε πως και αυτοί υπερηφανευότανε για τις γνώσεις που είχανε στις Γραφές. Ο Χριστός όμως…
ΤΟΥΣ ΓΥΡΝΑΓΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ

Γιώργος:
... και αυτοί ήθελαν να τον θανατώσουν όπως και τελικά κατάφεραν και δίωκαν τους ακολούθους του:
(Ιωάννης 15:20) "Εάν εμέ εδίωξαν, και σας θέλουσι διώξει".

Η υπερηφάνεια των Φαρισσαίων πήγαινε μαζί με τα δολοφονικά τους αισθήματα και την κακία τους.

Οι γνώσεις που είχε ο Χριστός δεν τον έκαναν ούτε υπερήφανο ούτε και μισούσε ούτε δίωκε άλλους - ξεσκέπαζε όμως με θάρρος την υποκρισία των Φαρισσαίων.

Ούτε οι αληθινοί Χριστιανοί ποτέ ήταν ούτε είναι διώκτες άλλων:
1.
(Ρωμαίους 13:9-10) "Πρέπει να αγαπάς τον πλησίον σου όπως τον εαυτό σου. Η αγάπη δεν εργάζεται το κακό στον πλησίον" (όποιος αγαπάει δεν κάνει κακό στον πλησίον)
2.
(Ψαλμός 97:10) ΜΝΚ:"Εσείς που αγαπάτε τον Ιεχωβά, να μισείτε το κακό" ('κακό' είναι επίσης το να κάνει κάποιος κακό σε άλλους)
3.
(Γαλάτας 6:10): "Ας εργαζώμεθα το καλόν προς πάντας"

Ένας Χριστιανός δεν κάνει κακό στους άλλους, αλλά προσπαθεί να κάνει το καλό.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Ερευνητής: "Τη νηστεία και ο Διάβολος την απεχθάνεται κύριε Γεώργιε."

Δεν νομίζω, όταν τόσο πολλές θρησκείες την έχουν καθιερώσει την νηστεία.
Ο διάβολος συνηθίζει να διαστρέφει, υπερβάλει και αποπροσανατολίζει:
π.χ.
(1 Τιμόθεο 4:1-3) "διδασκαλίες δαιμόνων:
1.
απαγορεύουν το γάμο,
2.
διατάζουν την αποχή από τροφές.

Μετάφραση: "στους έσχατους καιρούς μερικοί θα αποστατήσουν από την πίστη, προσέχοντας σε πνεύματα πλάνης και σε διδασκαλίες δαιμονίων,
...οι οποίοι εμποδίζουν τον γάμο, προστάζοντας αποχή από ορισμένα φαγητά, τα οποία ο Θεός τα έκτισε για να τα παίρνουν με ευχαριστία οι πιστοί και εκείνοι που γνώρισαν την αλήθεια."

Άρα στις διδασκαλίες δαιμονίων είναι και η ΠΡΟΣΤΑΓΗ της αποχής από ορισμένα φαγητά: "προστάζοντας αποχή από ορισμένα φαγητά"

Αυτό θυμίζει σημερινές διατεταγμένες νηστείες = αποχή από ορισμένα φαγητά.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Ερευνητής: "Κύριε Γεώργιε, σας παρακάλεσα να γράφετε λιγότερα. Μου βγήκαν τα μάτια στον υπολογιστή να διαβάζω και να διαβάζω. Διάλογο κάνουμε."

Ίσως να σας είναι πιό εύκολο το διάβασμα αν πατήσετε (αφού γυρίσετε στα αγγλικά το πληκτρολόγιο) τα πλήκτρα: 'Strg' (ή Control) - κάτω αριστερά ταυτόχρονα με το '+' - δεύτερη σειρά δεξιά,
οπότε μεγαλώνουν τα γράμματα στην οθόνη και γίνονται πιό ευανάγνωστα.

Αντίστοιχα τα μικραίνετε πατώντας: 'Strg' '-'

Γιώργος είπε...

Γιώργος:
Τάξη κληρικών δεν υπήρχε στην πρώτη γνήσια Χριστιανική Εκκλησία. Υπήρχαν μόνο πρεσβύτεροι αλλά όχι ιερείς και σίγουρα κανένας δεν πληρωνόταν.

Ερευνητής:
Βλέπετε πόσο μίσος εκφράζετε κύριε Γεώργιε για την ορθοδοξία; Από πού προήλθε αυτό το μίσος σας;

Γιώργος:
Η αναφορά μιας διαπιστωμένης πραγματικότητας δεν σημαίνει καθόλου μίσος για κανέναν. Το ότι "Τάξη κληρικών δεν υπήρχε στην πρώτη γνήσια Χριστιανική Εκκλησία." είναι μια διαπίστωση και όχι έκφραση μίσους.

Μιά άλλη πραγματικότητα είναι επίσης η εμπάθεια με την οποία η ορθόδοξη θρησκεία στηρίζεται - όπως λένε - στα 'δεκανίκια' του κράτους λες και είναι ανάπηρη και φοβάται ότι χωρίς αυτά τα 'δεκανίκια' του κράτους δεν υπάρχει κανένας θεός να την βοηθήσει.
Αν δε πιστεύει σε θεό τότε γιατί φοβάται;

Ανώνυμος είπε...

Στον κύριο Γεώργιο που είπε,
Δεν υπάρχει εντολή "Να νηστεύετε".

Τώρα εξηγούνται όλα κύριε Γεώργιε.
Είναι προφανές πως δεν γνωρίζετε όλες τις εντολές του Θεού, αλλά μονάχα εκείνες που σας υπέδειξαν κάποιοι για να εξυπηρετήσουν κάποια συμφέροντά τους. Ή δεν αφιερώνετε αρκετό χρόνο για τη μελέτη της Αγίας Γραφής.

Σας παραθέτω λοιπόν για να γνωρίσετε καλύτερα τις Γραφές κύριε Γεώργιε.
Το έχετε ανάγκη!!!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ Α’
Μη αποστερείτε αλλήλους, εκτός εάν ήναι τι εκ συμφώνου προς καιρόν, διά να καταγίνησθε εις την νηστείαν και εις την προσευχήν• και πάλιν συνέρχεσθε επί το αυτό, διά να μη σας πειράζη ο Σατανάς διά την ακράτειάν σας.

Μια πρόχειρη ματιά που έριξα στη ΜΝΚ η λέξη «νηστεία» ΕΧΕΙ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ.

Τώρα καταλαβαίνω γιατί αγνοείτε την εντολή της νηστείας.
Κύριε Γεώργιε, ίσως θα ήταν καλό για εσάς, εκτός από την ΜΝΚ να μελετάτε και το πρωτότυπο αρχαίο κείμενο και να κάνετε συγκρίσεις. Αν σας ενδιαφέρει η έρευνα δηλαδή. Αξίζει να σημειώσω πως και αυτό είναι εντολή, «ερευνάτε τις Γραφές». Μια έρευνα ποτέ δεν γίνεται μονόπλευρα. Προσέξτε λοιπόν. Είναι πολύ σοβαρή υπόθεση η προσωπική σας σωτηρία.

Ερευνητής

Ανώνυμος είπε...

Κύριος Γεώργιος είπε, Άρα στις διδασκαλίες δαιμονίων είναι και η ΠΡΟΣΤΑΓΗ της αποχής από ορισμένα φαγητά: "προστάζοντας αποχή από ορισμένα φαγητά"

Ερευνητής – κύριε Γεώργιε αντιλαμβάνεστε τι λέτε;
Απορώ πόσο μίσος έχετε άραγε στην καρδιά σας μέσα για την εκκλησία του Θεού;
Αντιλαμβάνεστε ότι δεν νηστεύετε; Εκφέρετε άποψη για τη νηστεία ή οποία κατ’ εντολή του Θεού εδόθη πως αυτή είναι δαιμονική;
Με έχετε βγάλει από τα ρούχα μου!
Τι διδαχές είναι αυτές αγαπητέ;
Ποιος σας τα είπε όλα αυτά;
Γιατί αρνηθήκατε αυτήν την τόσο εποικοδομητική για την ψυχή εντολή;
Τόσο αρρωστημένες απόψεις για τις εντολές του Θεού πρώτη φορά διαβάζω.
Δαιμονική η νηστεία;
Ο Χριστός όταν νήστεψε έκανε δαιμονικό έργο;
Αυτά σας μαθαίνουν στις αίθουσες ομιλιών;
Κύριε Γεώργιε πρέπει να συνέλθετε επειγόντως.

Τα άλλα που είπατε, πως ο Χριστός είπε «να κηρύττετε» σας το ξαναλέω δεν υποχρέωσε κανέναν να κηρύττει. Δείξτε μου εσείς που λέει είστε υποχρεωμένοι να κηρύττετε;
Είστε υποχρεωμένοι να προσεύχεστε.
ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΕΒΑΛΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΗ ΛΕΞΗ «ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ».
Νομίζω πως πρέπει να αρχίσετε σιγά σιγά να ερευνάτε την Αγία Γραφή.
Δε μπορώ ακόμα να πιστέψω αυτό που είπατε, πως η νηστεία είναι διδασκαλία δαιμονική.
Πόσο βρίζετε τη διδασκαλία του Χριστού να ξέρατε!!!

Η μοναδική περίπτωση όπου ο Χριστός χρησιμοποιεί τη λέξη «υποχρέωση» είναι η εξής.

ΤΟ ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ 13. 14
Εάν λοιπόν εγώ, ο Κύριος και ο Διδάσκαλος, σας ένιψα τους πόδας, και σεις χρεωστείτε να νίπτητε τους πόδας αλλήλων.

Αυτά ως προς την έρευνα. Λυπάμαι για το μίσος που έχετε και μαυρίζετε την ψυχή σας ανήμπορος να δεχτείτε τη διαφορετικότητα του άλλου.
Ισχυρίζεστε πως δεν πιάνετε όπλο γιατί «αγαπάτε» τον εχθρό. Αυτό φυσικά είναι μια πλάνη μετά από αυτά που λέτε και καταλαβαίνω πως σας είναι πράγματι εύκολο να αγαπάτε τον εχθρό που ποτέ δε γνωρίσατε ενώ σας είναι ευκολότερο να μισείτε τον εχθρό που συνδιαλέγεστε.
Λυπάμαι πραγματικά.
Δεν το περίμενα.

Ερευνητής

Ανώνυμος είπε...

Κύριος Γεώργιος είπε,
(1 Κορινθίους 9:16) ΜΝΚ: "αλίμονο σε εμένα αν δεν διακηρύξω τα καλά νέα!"
Άλλη μετάφραση: "αλλοίμονο είναι σε μένα αν δεν κηρύττω το ευαγγέλιο."

Ερευνητής – δε σας είπα εγώ ότι είναι λάθος να κηρύττουμε. Βεβαίως και αυτό είναι εντολή βγαλμένη από την Αγία Γραφή, πολύ σωστή η τοποθέτησή σας.
Εγώ όμως σας είπα, ότι στις εντολές ανήκει και η νηστεία.
Τη νηστεία τη ζήτησε ο Θεός κύριε Γεώργιε. Και αφού τη ζήτησε ο Θεός, για κάποιον που θέλει να λέγεται ακόλουθος του Θεού πρέπει να είναι συνεπείς και σε αυτό. Δε κρατάμε για τον εαυτό μας μόνο εκείνα που μας αρέσουν.

Ερευνητής

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα σε όλους τους κυρίους,

Έχω λίγες μέρες να γράψω, αλλά τρέχω με δουλειές. Δεν πειράζει, θα κλέβω λίγες μέρες από την εβδομάδα, για να συζητάμε.

Αφού δεν απαντήσατε, κ. Γιώργο, σε δεκάδες ερωτήσεις του κ. Χρήστου, του Ιωάθαμ κ.ά., έρχεστε πάλι να μας πείτε για την Παναγία (αλήθεια, σε τι μπορεί να ωφελήσει έναν άνθρωπο η υποβάθμιση της μητέρας του Χριστού;) και για τον δήθεν εκμηδενισμό των νεκρών. Αυτά τα ζητήματα έχουν απαντηθεί και σε προηγούμενα σχόλια άλλων συνομιλητών, αλλά θα απαντήσω επί τούτου και εγώ σε επόμενα σχόλιά μου, πρώτα ο Θεός.

Δεν είχα σκοπό να επανέλθω σε όλες αυτές τις κακοδοξίες της Σκοπιάς (για την Παναγία, τους νεκρούς κ.λπ.)· απλά τις συγκέντρωσα κάπου όλες μαζί (αν και ξέχασα το «αντίλυτρο» ― πού να τα θυμάμαι όλα) για να φανεί πως δεν ισχύει αυτό που λέτε για τον Ρώσσελ, ότι πέταξε όλη τη «σαβούρα» (με δικά μου λόγια το λέω) και έφτιαξε τη Σκοπιά. Μάλλον μάζεψε όλες της αιρέσεις και έφτιαξε την παναίρεση Σκοπιά, γιατί όλες οι κακοδοξίες της προϋπήρχαν. Δεν είναι κάτι το καινούργιο. Εκτός ίσως από τις δεκάδες ψευδοπροφητείες της, οι οποίες είναι σημείο των καιρών.

Τώρα λέτε εμμέσως πλην σαφώς (αχ αυτές οι ντρίμπλες σας) ότι η νηστεία είναι δαιμονική διδασκαλία! Και πώς να μην απορεί ο Ερευνητής. Μάλλον ερευνά περισσότερο της Γραφές από τη Σκοπιά, γι' αυτό.

1 Τότε o Iησούς ανήχθη εις την έρημον υπό του πνεύματος, πειρασθήναι υπό του διαβόλου. 2 και νηστεύσας ημέρας τεσσαράκοντα και νύκτας τεσσαράκοντα ύστερον επείνασεν. (Ματθ. δ' 1-2)

Ο Ιησούς για να αντιμετωπίσει τον διάβολο νήστεψε. Δεν νομίζω πάντως ότι είχε καμία ανάγκη να νηστέψει για να τον αντιμετωπίσει· το έκανε για να μας ξεστραβώσει εμάς, ότι έτσι μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τους δαίμονες. Η διδασκαλία της αντιμετώπισης δαιμόνων από τον Χριστό είναι δαιμονική, ή αντι-δαιμονική; Τι λέτε;

Αλλού γράφετε για «προσταγές» για νηστεία. Γιατί το γράφετε; Για να αλλάξετε θέμα. Δεν απαντάτε στο αν είναι καλή ή όχι η νηστεία. Φέρνετε το θέμα στο δήθεν «υποχρεωτικό» του πράγματος. Δεν ξέρετε όμως τι γίνεται στην Ορθόδοξη Εκκλησία και μάλλον τη συγκρίνετε με τη θεοκρατική Σκοπιά.

Στη Σκοπιά ξέρουμε τι γίνεται. Οι πολέμιοι του στρατού μάρτυρες του Ιεχωβά, είναι πιστά στρατιωτάκια της εταιρείας. Η εταιρεία καθορίζει την παραμικρή λεπτομέρεια της ζωής τους και ο καθένας πρέπει να υπακούσει. Αν δεν υπακούσει (την οποιαδήποτε από τις πολλές «προσταγές»), τον περιμένει ένα είδος δικαστηρίου με το ερώτημα της αποκοπής.

Τι γίνεται στην Ορθοδοξία; Η λέξη «προσταγή» δεν υπάρχει. Γιατί δεν υπάρχει; Γιατί πολύ απλά, ούτε η κεφαλή της Ορθοδοξίας, ο Χριστός δεν την χρησιμοποίησε ποτέ. (Ενώ τη λέξη «νηστεία» κάπου την πήρε το μάτι μου ;-).) Ο Χριστός είπε όποιος θέλει ας Τον ακολουθήσει (Ματθ. ις' 24). Σε όποιον αρέσει. Κανείς δεν προστάζει κανέναν στην Ορθοδοξία. Μόνο συμβουλές δίνει ο ένας στον άλλον, του στυλ π.χ. «καλό είναι για να πολεμάς τους πειρασμούς να νηστεύεις» (όπως ακριβώς έκανε και ο Χριστός), ή «αν αντέχεις, δοκίμασε να νηστέψεις τη Μεγάλη Σαρακοστή» (όπως και ο Χριστός νήστεψε σαράντα ημέρες).

Και, φυσικά, αν δεν κάνεις αυτά που σε συμβουλεύουν, πάλι δεν σου λέει κανείς τίποτα. Για να μην είμαι όμως και απόλυτος, το πολύ να σου πει ο πνευματικός σου: «Αν τη νηστεία τη βλέπεις σαν αγγαρεία, μην νηστεύεις». (Το αντίθετο από την προσταγή που λέτε!) Ή στην περίπτωση π.χ. που δεν συμπεριφέρεσαι καλά στους συνανθρώπους σου μπορεί να σου πει: «Κάνε προσπάθεια, αλλά μην αγχώνεσαι· προσπάθει απροσπαθί». Σου λένε ό,τι κάνεις να το κάνεις με την καρδιά σου και όχι για να το παίζεις καθαρός. Γιατί αν προσποιείσαι κάτι που δεν επιθυμείς, τα αποτελέσματα είναι γνωστά.

Καμία «προσταγή». Προσταγές υπάρχουν στις σέκτες.

Ανώνυμος είπε...

Νικόλαος: Ο Χριστός είπε όποιος θέλει ας Τον ακολουθήσει (Ματθ. ις' 24). Σε όποιον αρέσει. Κανείς δεν προστάζει κανέναν στην Ορθοδοξία.

Μάλιστα. Και πώς ακριβώς συνάδει το παραπάνω με το νηπιοβαπτισμό;

No44.

Ανώνυμος είπε...

Θα έλεγα ο κύριος με το 44 να μην προσπαθεί να αλλάξει θέμα.
Ο νηπιοβαπτισμός είναι ένα θέμα που κατά το παρελθών απαντήθηκε. Δεν έχετε παρά να ανατρέξετε σε προηγούμενα σχόλια.

Το θέμα της νηστείας όπως εξελίσσεται είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον.
Ας μην πηγαίνουμε από το ένα θέμα στο άλλο.
Ζητώ συγνώμη για την παρέμβαση, ελπίζω στην κατανόησή σας.

Παναγιώτης

Γιώργος είπε...

Νικόλαος: "Τώρα λέτε εμμέσως πλην σαφώς (αχ αυτές οι ντρίμπλες σας) ότι η νηστεία είναι δαιμονική διδασκαλία!"

Γιώργος
Και πάλι δεν καταλάβατε καλά αλλά και επιπρόσθετα όλα όσα λέτε είναι απλώς για να λέτε κάτι.

Εγώ δεν είπα ότι η νηστεία απαγορεύεται ούτε ότι είναι δαιμονική διδασκαλία.

Δαιμονική είναι η 'καθιέρωση ημερών νηστείας'.
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ εγώ, το λέει η αγία Γραφή:

ΈΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ:
(1 Τιμόθεο 4:1-3) "διδασκαλίες δαιμόνων:
1.
απαγορεύουν το γάμο,
2.
διατάζουν την αποχή από τροφές.

Μετάφραση: "στους έσχατους καιρούς μερικοί θα αποστατήσουν από την πίστη, προσέχοντας σε πνεύματα πλάνης και σε διδασκαλίες δαιμονίων,
...οι οποίοι εμποδίζουν τον γάμο, προστάζοντας αποχή από ορισμένα φαγητά, τα οποία ο Θεός τα έκτισε για να τα παίρνουν με ευχαριστία οι πιστοί και εκείνοι που γνώρισαν την αλήθεια."

Άρα στις διδασκαλίες δαιμονίων είναι και η ΠΡΟΣΤΑΓΗ της αποχής από ορισμένα φαγητά: "προστάζοντας αποχή από ορισμένα φαγητά"

Αυτό θυμίζει σημερινές διατεταγμένες νηστείες = αποχή από ορισμένα φαγητά.


Και για σύγκριση:
Kai ο γάμος δεν είναι δαιμονικής προέλευσης ούτε το να μη παντρευτεί κάποιος είναι δαιμονικής προέλευσης, εφόσον υπάρχει ελευθερία.

Η απαγόρευση όμως του γάμου - και όχι η ελευθερία κάποιου να μη παντρευτεί - είναι ΔΑΙΜΟΝΙΚΗΣ προέλευσης. Το εδάφιο το λέει καθαρά.

ΑΠΛΑ τα πράγματα. Τι το δύσκολο για να το καταλάβετε;

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Ερευνητής: "Σας παραθέτω λοιπόν για να γνωρίσετε καλύτερα τις Γραφές κύριε Γεώργιε. Το έχετε ανάγκη!!! ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ Α’ Μη αποστερείτε αλλήλους, εκτός εάν ήναι τι εκ συμφώνου προς καιρόν, διά να καταγίνησθε εις την νηστείαν και εις την προσευχήν• και πάλιν συνέρχεσθε επί το αυτό, διά να μη σας πειράζη ο Σατανάς διά την ακράτειάν σας. Μια πρόχειρη ματιά που έριξα στη ΜΝΚ η λέξη «νηστεία» ΕΧΕΙ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ. "

Γιώργος:
Αποδείξεις ότι η Μετάφραση Νέου Κόσμου σχετικά με το εδάφιο (1 Κορινθίους 7:5) έχει δίκαιο που δεν περιέχει την ΠΑΡΕΙΣΑΚΤΗ και ΝΟΘΕΥΜΕΝΗ προσθήκη περί νηστείας:

1η Απόδειξη.
To Ελληνικό Κείμενο Nestle-Aland
„ 5μὴ ἀποστερεῖτε ἀλλήλους, εἰ μήτι ἂν ἐκ συμφώνου πρὸς καιρὸν ἵνα σχολάσητε τῇ προσευχῇ καὶ πάλιν ἐπὶ τὸ αὐτὸ ἦτε, ἵνα μὴ πειράζῃ ὑμᾶς ὁ Σατανᾶς διὰ τὴν ἀκρασίαν ὑμῶν. „

2η Απόδειξη.
To Ελληνικό Κείμενο Westcott/Hort
„μὴ ἀποστερεῖτε ἀλλήλους, εἰ μήτι [ἂν] ἐκ συμφώνου πρὸς καιρόν, ἵνα σχολάσητε τῇ προσευχῇ καὶ πάλιν ἐπὶ τὸ αὐτὸ ἦτε, ἵνα μὴ πειράζῃ ὑμᾶς ὁ σατανᾶς διὰ τὴν ἀκρασίαν ὑμῶν.“

Συνεπώς μάλλον εσείς κ.Ερευνητή έχετε ανάγκη να γνωρίσετε καλύτερα τις Γραφές και να εξοικειωθείτε λίγο περισσότερο με τα ΝΟΘΑ και ΠΑΡΕΙΣΑΚΤΑ τμήματα που μερικοί ΠΡΟΣΘΕΣΑΝ στο αγνό κείμενο των θεόπνευστων συγγραφέων δια της πλαγίας οδού.

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Αδερφέ Γιώργο πότε θα σταματήσετε το copy/paste από την γνωστή μας βιβλιοθήκη της οργάνωσης.

Διάβασα τα πρώτα συνολικά διακόσια σχολια όλων όσων συμμετέχουν - το τελευταίο τρίωρο που ανακάλυψα το blog και γεμάτος ενδιαφέρον ξεκίνησα να διαβάζω - και βλέπω πως ενώ δείξατε οτι είστε ανοιχτό μυαλό, εφόσον τολμήσατε να συμμετέχετε σε τέτοιου είδους κουβέντα που η θεοκρατική μας οργάνωση ξέρετε πως ρητά απογορεύει, συνεχώς απαντάτε με τον γνωστό τρόπο που η οργάνωση ΜΑΣ έχει μάθει: ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΤΙ, ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΣΕΡΒΙΡΕΙ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΩΝ ΣΩΜΑ.

Παραμερίζουμε την ικανότητα προσωπικής αντίληψης και κατανόησης και φανατικά υποστηρίζουμε αυτό που μας εμφυτεύει με αρκετά έξυπνο τρόπο η εταιρεία...

Αντίθετα με σένα - και από εδω και πέρα σου μιλώ στον ενικό - όλοι οι υπόλοιποι σου απαντούν με πολύ λογικά επιχειρήματα και μάλιστα βασιζόμενοι στη Γραφή.

Ευτυχώς για μένα έχω αρχίσει τα τελευταία 2-3 χρόνια να ανοίγω τα μάτια και το μυαλο μου -επιτέλους- και αρχίζω να αντιλαμβάνομαι την πλάνη στην οποία από παιδάκι ήμουν - εδώ και 25 χρόνια που θυμάμε.

Κάνε μια σε βάθος έρευνα και θα καταλάβεις και εσύ οτι η καλοστημένη βιτρίνα του "αγνού" λαού τού Θεού είναι σε βάθος πολύ σάπια.

Δεν συζητάω βέβαια για δοξασίες σαν αυτή που πραγματεύεται και αυτό το blog.

Αντι να πιστεύουμε τα αυταπόδεικτα από τη Γραφη, προσπαθούμε να στηρίξουμε δοξασίες σε εξαιρέσεις της Αρχαίας Ελληνικής ή Εβραικής Γλώσσας.

Τέλος πάντων θα επανέρθω...

Αγρυπνος

Γιώργος είπε...

Δήθεν Άγρυπνε
που το παίζεις Μ. δεν λες και τίποτα ουσιαστικό και μόνο γράφεις για να αποπροσανατολίσεις.
Άσε τις κενές εξυπνάδες.
Δεν περνούν.

Ανώνυμος είπε...

Την καλημέρα μου σε όλους τους κυρίους συνομιλητές.
Παρακολουθώ τις συζητήσεις που γίνονται και τις βρίσκω πάρα πολύ ενδιαφέρον.
Στο θέμα της νηστείας αγαπητέ Γιώργο, θα με βρεις φυσικά αντίθετο, σχετικά με αυτό που λες:
«Άρα στις διδασκαλίες δαιμονίων είναι και η ΠΡΟΣΤΑΓΗ της αποχής από ορισμένα φαγητά: "προστάζοντας αποχή από ορισμένα φαγητά"».

Το χωρίο (κομμάτι) που χρησιμοποιείς για να αποδείξεις, πως η 'καθιέρωση ημερών νηστείας' είναι δαιμονική - είναι εντελώς λάθος.

Κατ’ αρχήν, το συγκεκριμένο χωρίο δεν αναφέρεται σε πιστούς οι οποίοι θα κάνουν νηστείες με λάθος τρόπο. Και δε καταλαβαίνω πως συνδύασες το χωρίο αυτό με τις καθιερωμένες ημέρες νηστείας εφ’ όσον δεν αναφέρεται τίποτα τέτοιο στο χωρίο αυτό.

Την καθιέρωση ημερών για νηστείες, την έχει αφήσει ο Θεός στην επιλογή των πρεσβυτέρων ήδη από τον καιρό της Παλαιάς Διαθήκης. Σημειώνω, πως ο Χριστός δεν το ακύρωσε.

Η αποχή από ορισμένα φαγητά, στο συγκεκριμένο χωρίο δεν αναφέρεται για ανθρώπους που θα κάνουν νηστείες απέχοντας από ορισμένα φαγητά, αλλά για ανθρώπους που θα απέχουν γενικώς από ορισμένα φαγητά θεωρώντας τα βρώμικα και βλαβερά και φέρνω ως παράδειγμα τους Μουσουλμάνους με το χοιρινό.
Επίσης το χωρίο αυτό μας μιλάει για αποστάτες και όχι για Χριστιανούς.

«στους έσχατους καιρούς μερικοί θα αποστατήσουν από την πίστη, προσέχοντας σε πνεύματα πλάνης και σε διδασκαλίες δαιμονίων»

Επομένως δεν μας μιλάει για τους πιστούς Χριστιανούς αλλά για ανθρώπους που θα έχουν απομακρυνθεί από την αλήθεια του ευαγγελίου και θα ακολουθούν άλλες διδασκαλίες.

Φυσικά θα συμφωνήσω όμως μαζί σου, πως η Γραφή δεν καταπιέζει κανέναν να νηστεύει αν δε θέλει, ούτε η εκκλησία το κάνει αυτό άλλωστε. Θα σημειώσω όμως πως ο Χριστιανός που νηστεύει θα έχει επιπλέον μισθό από το Θεό, άρα όσοι είναι ακόλουθοι του Θεού αναζητούν και καλύτερο μισθό, συνεπώς και νηστεύουν. Με τη διδασκαλία του ο Χριστός, όπως πολύ σωστά επισήμανε ο αγαπητός Νικόλαος τον οποίο έχω συμπαθήσει πάρα πολύ, μας δίδαξε πως η νηστεία είναι όπλο κατά του σατανά.

Δια μέσω της νηστείας άλλωστε και ο Κύριός μας, καταπάτησε το δαίμονα. Σημειώνω, ο πρώτος πειρασμός που χρησιμοποίησε ο διάβολος, ήταν αυτός του φαγητού. «Αν είσαι Υιός του Θεού, πες να γίνουν ψωμιά αυτές οι πέτρες». Καταλήγουμε, πως η νηστεία, με τη χάρη του Θεού, είναι η ατομική βόμβα κατά του δαίμονα. Θα αφήσουμε λοιπόν την ατομική βόμβα στο συρτάρι και θα τρέχουμε να πολεμάμε με νεροπίστολα;

Ο Παντοδύναμος Κύριος ας μας φωτίζει και ας μας οδηγεί.

Παναγιώτης

Υ.Γ 1. Ο κύριος Ερευνητής έκανε μια διαπίστωση και κατηγορώντας τη ΜΝΚ είπε τα εξής:
«Μια πρόχειρη ματιά που έριξα στη ΜΝΚ η λέξη «νηστεία» ΕΧΕΙ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ.»
Το περίεργο της υπόθεσης είναι πως κρατάω κι εγώ φυλαγμένες παρόμοιες σημειώσεις όπου η ΜΝΚ συστηματικά αφαιρεί τη λέξη «νηστεία» μέσα από την Αγία Γραφή.
Αλήθεια γιατί να συμβαίνει αυτό;

Υ.Γ 2. Έχω παρατηρήσει, τη μια να παραθέτεις από τη μετάφραση του Βάμβα, την άλλη από το αρχαίο ελληνικό και στα δύσκολα από το Westcott/Hort και Nestle-Aland.
Δεν τίθεται θέμα νοθείας ως πρόσθεση της λέξεως «νηστεία» αλλά αφαίρεσης της λέξεως. Ξέρω πως αδυνατείς να το παραδεχτείς, σε όσα όμως δεν συμφωνούν με τις διδασκαλίες σας, μη πετάς ένα «ΝΟΘΕΊΑ» και ξεμπερδέψαμε.

Την επόμενη φορά, αν χρειαστεί θα παρουσιάσω όλα τα σημεία από τα οποία η ΜΝΚ έχει αφαιρέσει τη λέξη «νηστεία».

Ανώνυμος είπε...

Αδερφέ Γιώργο και λοιποί συνομιλητές καλημέρα σας…

Είμαι ο Δήθεν Άγρυπνος που γράφω για να… αποπροσανατολίσω.

Στα λίγα λόγια που έγραψα πιο πάνω τα ξημερώματα, λέω όλη την ουσία.
Αδερφέ Γιώργο ξέρω σαν Μ. – χρησιμοποιώντας τον δικό σου συμβολισμό – κάτι που οι άλλοι συνομιλητές σου δεν ξέρουν: Ότι η πώρωση που μας ποτίζουν δεν είναι κάτι απλό. Ξέρω είναι δύσκολο και χρειάζεται μεγάλη υπέρβαση για να δεις τα πράγματα ρεαλιστικά και όπως είναι, όμως σε διαβεβαιώνω ότι ποτέ δεν είναι αργά…
Πίστεψε με ότι αν δεν ήταν οι ισχυροί οικογενειακοί δεσμοί με τους γονείς μου, που και εκείνοι είναι «γεννημένοι στην αλήθεια» (σημ. για τους κοσμικούς όπως σας αποκαλούμε: ο όρος γεννημένος στην αλήθεια σημαίνει ότι γεννήθηκε από γονείς Μ.) , αυτή τη στιγμή θα είχα ήδη αποχωρίσει από την παραπαίουσα αυτή οργάνωση.

Πάντως κάποιοι στα πρώτα σχόλια που διάβαζαν αναρωτιόντουσαν αν σε κάποιες περιπτώσεις πλατειάζεις λέγοντας και μερικά δικά σου πράγματα(ίσως εκεί που δεν σε κάλυπταν τα index).

Η αλήθεια φίλοι μου είναι ότι ο Γιώργος ίσως σιγά σιγά να βρίσκεται και σε καλό δρόμο.

Ήδη κάνει μια βασική υπέρβαση: Κάνει κάτι που η Οργάνωση τού απαγορεύει, δηλαδή να συμμετέχει σε αυτή τη κουβέντα.

Και Γιώργο δεν χρειάζεται εφόσον λές ότι είσαι Μ. να σου θυμίσω Διακονίες της Βασιλείας(μην το ψάχνετε οι απέξω πρόκειται για εσωτερική εγκύκλιο, ξέρει ο Γιώργος), που μιλούν τόσο απαγορευτικά για συμμετοχή σε τέτοιες συζητήσεις.

Δεν ξέρω αν είχες κάποιο προνόμιο στην εκκλησία σου, αλλά εγώ από κάτι τέτοια Κιβώτια Ερωτήσεων (Ονομασία σειράς άρθρων στην προαναφερθείσα εγκύκλιο) που κήρυττα από το Βήμα( όρος που χρησιμοποιείται για την εξέδρα από όπου εκφωνούντε οι ομιλίες μας, ξέρει ο Γιώργος) άρχισα να μπαίνω σε σκέψεις τα τελευταία 2 με 3 χρόνια.

Διαβάζοντας πολλά από τα σχόλια που προηγούνται το λιγότερο που μπορώ να κάνω είναι να συγχαρώ ανθρώπους σαν τους συνομιλητές σου, ανθρώπους που από προσωπική έρευνα και όχι από ετοιματζίδικα index, αποδεικνύουν ότι πιστεύουν αληθινά την έννοια ενός Θεού Υπέρτατου και όχι σε περιγραφές που υποτιμούν την ανθρώπινη νοημοσύνη – πόσο μάλλον την θεία.

Το κακό είναι ότι ενώ εκείνοι κάνουν κάποια σημαντική προσπάθεια, εσύ σε όλες μα όλες τις απαντήσεις σου κάνεις τα γνωστά σε εμένα copy/paste από την τροφή του πιστού και φρόνιμου δούλου, χωρίς την παραμικρή δική σου δόση σκέψης.

Δεν προσπαθείς να κατανοήσεις αυτά που με απλό τρόπο σου λένε, αλλά αντίθετα προσπαθείς να αντεπιτεθείς λες και θα νικήσει αυτός που θα πει τα περισσότερα και όχι τα σωστά.
Δηλαδή κουβέντα για την κουβέντα.
Τέλος πάντων.
Τώρα αν αυτά όλα σου φαίνονται …κενές εξυπνάδες που δεν περνούν, τι να πώ.
Τα λες όλα εσύ με τον φανατικό τρόπο που απαντάς.

Και τελειώνοντας το σχόλιο μου, φίλε Γιώργο κατέληξα στα συμπεράσματα αυτά ακλουθώντας το γνωστό moto της Οργάνωσης: Να αποδείξω την αλήθεια μέσα μου.

Η μέθοδος που χρησιμοποίησα είναι μία από τις σημαντικότερες και συχνότερα χρησιμοποιούμενες μεθόδους μαθηματικής απόδειξης: Η απαγωγή σε άτοπο.
Αυτή χρησιμοποιώ, και απελευθερώνομαι σιγά-σιγά.

Καλημέρα Αγρυπνος…

Ανώνυμος είπε...

Παναγιώτη η ερώτηση για το νηπιοβαπτισμό ήταν όντως εκτός θέματος(νηστεία) αλλά δυστυχώς δεν αντιστέκομαι στον πειρασμό να επισημαίνω χονδροειδείς αντιφάσεις.

Και για να είμαι εντός θέματος να επισημάω πως η«< νηστεία ήταν θρησκευτική συνήθεια αρχαιότερων λαών και την παρέλαβαν οι ισραηλίτες από τους αιγυπτίους. Τι να έκανε ο Χριστός; Να τους έλεγε να μη νηστεύουν; Δεν τους το είπε, όπως δεν τους είπε και να μην περιτέμνονται όπως δεν τους είπε να τρώνε χοιρινό κρέας, μια χαρά είναι το γουρουνάκι φάτε ελεύθερα. Τα άφησε να τους τα εξηγήσουν οι απόστολοί του.
Η δοξασίες περί της φυλακισμένης ανώτερης ψυχής στο κατώτερο φθαρτό ανθρώπινο σώμα προσδίδουν αξία στη νηστεία.Γι αυτό και νήστευαν οι αρχαίοι Αθηναίοι πριν τα Ελευσίνια μυστήρια.
Άλλο η εγκράτεια, άλλο να τρως για να ζεις αντί να ζεις για να τρως κι άλλο η δοξασία πως ο λιπόσαρκος με χνώτο βρωμερό από την ασιτία, που ο οργανισμός του τρώει τις ίδιες του τις σάρκες προκειμένου να προσλάβει πρωτεΐνη, βρίσκεται πλησιέστερα στο θεό.

Νο44.

Ανώνυμος είπε...

Στον αγαπητό φίλο 44.
Είπατε αγαπητέ – «Τι να έκανε ο Χριστός; Να τους έλεγε να μη νηστεύουν;»

Καταθέτω από τις λιγοστές μου γνώσεις.
Όταν λέτε λοιπόν «τι να τους έλεγε ο Χριστός;»
Φανερώνετε έναν Ιησού ανεκτικό που γενικός τους έκανε τη χάρη για να μην τους πάει κόντρα, και άφησε τα δύσκολα για τους αποστόλους του.

Συγχωρέστε με που δε θα συμφωνήσω, διότι όταν λέτε,
«Να τους έλεγε να μη νηστεύουν;»
Δείχνετε έναν Χριστό ο οποίος πιθανότατα ήταν κατά της νηστείας αλλά έκανε και τα στραβά τα μάτια.
Ό ίδιος όμως αγαπητέ 44 - νήστεψε.
Ματθ. 4. 2 «και νηστεύσας ημέρας τεσσαράκοντα και νύκτας τεσσαράκοντα…»
Άρα κάθε άλλο παρά κατά της νηστείας ήταν.

Ας μη ξεχνάμε βεβαίως πως ο Ιησούς άφησε και εντολές για το πώς πρέπει να γίνεται η σωστή νηστεία.

Ματθ. 6. 16-18
Και όταν νηστεύητε, μη γίνεσθε ως οι υποκριταί σκυθρωποί• διότι αφανίζουσι τα πρόσωπα αυτών, διά να φανώσιν εις τους ανθρώπους ότι νηστεύουσιν• αληθώς σας λέγω, ότι έχουσιν ήδη τον μισθόν αυτών.
Συ όμως όταν νηστεύης, άλειψον την κεφαλήν σου και νίψον το πρόσωπόν σου,
διά να μη φανής εις τους ανθρώπους ότι νηστεύεις, αλλ' εις τον Πατέρα σου τον εν τω κρυπτώ, και ο Πατήρ σου ο βλέπων εν τω κρυπτώ θέλει σοι ανταποδώσει εν τω φανερώ.

Έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ μέσα από τα λίγα που γνωρίζω.
(αν γνωρίζω κάτι) (;)

Παναγιώτης

Ανώνυμος είπε...

κ. Νο44: «Παναγιώτη η ερώτηση για το νηπιοβαπτισμό ήταν όντως εκτός θέματος(νηστεία) αλλά δυστυχώς δεν αντιστέκομαι στον πειρασμό να επισημαίνω χονδροειδείς αντιφάσεις.»


κ. Νο44, καλώς ήρθατε ξανά στη συζήτηση.

Αυτά που ρωτάτε έχουν απαντηθεί πολλάκις και δεν θα μπω στον πειρασμό να τα επαναλάβω.

Η Σκοπιά πότε όμως δεν απάντησε σε σχετικό σχόλιο του κ. Χρήστου για τα παιδιά και πώς τους επιβάλλει η Σκοπιά την εξής χονδροειδή αντίφαση όπως θα λέγατε και εσείς κ. Νο44:

« • Το 1975 η κοινή γνώμη της Δανίας είχε συγκλονιστεί, από την ΑΠΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΤΡΙΧΡΟΝΟΥ ΓΙΟΥ ΤΟΥΣ από το Νοσοκομείο Παίδων, από ένα ζευγάρι Μαρτύρων του Ιεχωβά, για να μην του γίνει μετάγγιση αίματος. Τίτλοι όπως «Παιδοκτόνοι», «Θρησκευτικός φανατισμός» «κυνικοί γονείς» , κοσμούσαν τον τύπο της Δανίας. (Σκοπιά 1/7/1981 σελ. 10 και 11).
» • Και το αλλοπρόσαλλο της Σκοπιάς. Ενώ απαγορεύει την μετάγγιση αίματος, ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ το εμβόλιο που αν και ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΚΛΑΣΜΑΤΑ ΑΙΜΑΤΟΣ είναι συνήθεια της κοινωνίας!!!! Η μετάγγιση δεν είναι; (Σκοπιά 1965 σελ. 170).»


Θα πάρουμε μία απάντηση ―έστω και μετά από τρεις μήνες;


Υ.Γ.: κ. Παναγιώτη, σας ευχαριστώ για τα πολύ καλά σας λόγια. Να είσαστε καλά εκεί που βρίσκεστε! Μου αρέσουν και εμένα τα σχόλιά σας, γιατί πολύ απλά είναι βγαλμένα από τη ζωή, γιατί εσείς πονάτε περισσότερο για τους ξενιτεμένους και τα πλανημένα αδέλφια μας, τους μάρτυρες του Ιεχωβά. Μακάρι να μπορούσαμε να τους προσφέρουμε κάτι, αλλά έχω αρχίσει να πιστεύω ότι μόνο με προσευχή και τη χάρη του Θεού θα ξεφύγουν από τον παραλογισμό της Σκοπιάς.

κ. Άγρυπνε, καλώς ήρθατε και εσείς! Η προσπάθειά σας και τα σχόλιά σας είναι αξιέπαινα. Καλό κουράγιο σας εύχομαι, για να σηκώσετε τη βαριά άγκυρα.

Γιώργος είπε...

Παναγιώτης: "Ματθ. 4. 2 «και νηστεύσας ημέρας τεσσαράκοντα και νύκτας τεσσαράκοντα…»"

Γιώργος:
Είδες λέει "νήστευσε".
Εσείς δεν νηστεύετε. Κάνετε ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ αποχή βρωμάτων που ως καθιερωμένη στην ορθόδοξη θρησκεία είναι διδασκαλία δαιμονίων.

Αρα ακολουθείτε τις διδασκαλίες των δαιμόνων και όχι του Χριστού:
Φαίνεται ότι εξακολουθείτε να δικαιολογείτε τις διδασκαλίες δαιμόνων:
Δαιμονική είναι η 'καθιέρωση ημερών νηστείας'.
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ εγώ, το λέει η αγία Γραφή:

ΈΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ:
(1 Τιμόθεο 4:1-3) "διδασκαλίες δαιμόνων:
1.
απαγορεύουν το γάμο,
2.
διατάζουν την αποχή από τροφές.

Μετάφραση: "στους έσχατους καιρούς μερικοί θα αποστατήσουν από την πίστη, προσέχοντας σε πνεύματα πλάνης και σε διδασκαλίες δαιμονίων,
...οι οποίοι εμποδίζουν τον γάμο, προστάζοντας αποχή από ορισμένα φαγητά, τα οποία ο Θεός τα έκτισε για να τα παίρνουν με ευχαριστία οι πιστοί και εκείνοι που γνώρισαν την αλήθεια."

Εδώ δεν λέει αποχή από συγκεκριμμένο είδος κρέατος όπως σε μερικές θρησκείες αλλά από τροφές.
Αυτό ακριβώς συμβαίνει στην ορθόδοξη θρησκεία. ΚΑΠΑΚΙ πάει. Όπως και ή άλλη η διδασκαλία δαιμόνων: "εμποδίζουν τον γάμο" που δεν εμποδίζει ο Θεός.
Ο διάβολος εμποδίζει το γάμο σε όσους τους έχει ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ.
Οι ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ είναι παντρεμμένοι ή απαγορεύεται να παντρευτούν;
Άρα οι διδασκαλίες των δαιμόνων τους το απαγορεύουν.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Παναγιώτης: "Έχω παρατηρήσει, τη μια να παραθέτεις από τη μετάφραση του Βάμβα, την άλλη από το αρχαίο ελληνικό και στα δύσκολα από το Westcott/Hort και Nestle-Aland.
Δεν τίθεται θέμα νοθείας ως πρόσθεση της λέξεως «νηστεία» αλλά αφαίρεσης της λέξεως. Ξέρω πως αδυνατείς να το παραδεχτείς, σε όσα όμως δεν συμφωνούν με τις διδασκαλίες σας, μη πετάς ένα «ΝΟΘΕΊΑ» και ξεμπερδέψαμε."

Γιώργος:
Φίλε Παναγιώτη αφού δεν καταλαβαίνεις ούτε αρχαία, ούτε σπούδασες κάτι, ούτε αρχαία Ελληνικά ούτε ξέρεις τι συμβαίνει με τις μεταφράσεις και τι θα πεί και τι είναι 'ελληνικό κείμενο', τι ασχολείσαι με πράγματα που αγνοείς;

Και τι πετάς πράγματα στα οποία έχεις παντελή αγνοια και που δεν καταλαβαίνεις;

Γίνεσαι γελοίος όταν λες: "Δεν τίθεται θέμα νοθείας ως πρόσθεση της λέξεως «νηστεία» αλλά αφαίρεσης της λέξεως."
Καταλαβαίνεις και τι λές ή μόνο το λές γιατί δεν έχεις τι άλλο να πείς;
ΚΑΙ από που μέχρι που ρεζιλεύεσαι λέγοντας ό,τι δεν καταλαβαίνεις;

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ. Ε ρε φίλε μη μιλάς και γελοιοποιείσαι.

ΠΟΥ καταλαβαίνεις εσύ από ΛΟΓΙΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ έρευνες; ΠΟΥ καταλαβαίνεις εσύ τι είναι αυτό 'το πράγμα';
Αφού μόνο σου ρωτούσες τι είναι αυτό το "Westcott/Hort" και ισχυριζόσουν τι έγραψε ο 'Ματθαίος' κλπ. Άστα πρώτα μάθε, μετά μίλα.

Γράφεις: "Έχω παρατηρήσει, τη μια να παραθέτεις από τη μετάφραση του Βάμβα, την άλλη από το αρχαίο ελληνικό και στα δύσκολα από το Westcott/Hort και Nestle-Aland."

Που καταλαβαίνεις εσύ τη διαφορά ανάμεσα σε μια μετάφραση όπως του Βάμβα και μπερδεύεσαι ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ λέγοντας "την άλλη από το αρχαίο ελληνικό" και "στα δύσκολα από το
Westcott/Hort και Nestle-Aland."

Δεν καταλαβαίνεις ΚΑΙ ΤΙ ΛΕΣ.

Αν ήξερες δεν θα τα έγραφες αυτά που γράφεις. Θέλεις δηλαδή πάλι να σου εξηγήσω για να καταλάβεις ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ γιατί δεν καταλαβαίνεις τι γράφεις;

Νομίζεις ότι ΟΛΟΙ οι επιστήμονες είναι δολοπλόκοι και δωροδοκούμενοι όπως μερικοί στην Ελλάδα;
Υπάρχουν τουλάχιστο απροκατάληπτοι Επιστήμονες που ενεργούν με βάση επιστημονικές μεθόδους και δεν εξαγοράζονται όπως οι Φαρισσαίοι εξαγόρασαν τους στρατιώτες που φύλαγαν τον τάφο του Χριστού και είπαν ψέματα.
Τα Εκατομμύρια - όπως του Εφραίμ - μπορεί να εξαγοράζουν μερικούς αλλά δεν φτάνουν για όλους.

Τα γρανάζια είναι πολύ μεγάλα για να μπορέσουν να λαδωθούν ΟΛΑ.

Αλλά και πάλι: Που καταλαβαίνεις εσύ τι θα πεί επιστημονική Έρευνα και εργασία;

Τουλάχιστο: Εφόσον δεν ξέρεις μη μιλάς.

Δηλαδή πας να πείσεις δια της άγνοιάς σου ΟΜΟΙΟΥΣ ΣΟΥ που έτυχε να είναι άνθρωποι αγράμματοι;

Κσι μη μου λες ότι παπάδες και θεολόγοι είναι Επιστήμονες γιατί θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι.

Πληρωμένοι Φαρισσαίοι - από τη στιγμή που πληρώνονται για θρησκευτικές γνώσεις - είναι, σε αντίθεση με τα λόγια του Χριστού: "Δωρεάν λάβατε, δωρεάν δότε".

Εδώ ο διάβολος πήγε να δώσει "όλα τα βασίλεια του κόσμου" στον Χριστό και δεν θα είχε να δώσει "ΚΑΤΙ" και σε παπάδες και θεολόγους;

Μόνο ένας μαθητής πρόδωσε το Χριστό για 30 αργύρια, οι παπάδες και οι θεολόγοι μένουν μόνο σε τόσο λίγα; Σε ψίχουλα;

Τα έργα τους και οι τραμπουκισμοί τους του είδους "Διαδήλωση κατά Αίθουσας Μαρτύρων του Ιεχωβά στην Χαλκιδική" δείχνουν τη δαιμονική τους προέλευση.

Για ποιό Χριστό μιλούν οι ορθόδοξοι; Καλύτερα να μιλούν για κρατικό "παρασιτισμό" στηριζόμενοι στα 'δεκανίκια' του κράτους.

Μη τυχόν και 'χάσουν τα δεκανίκια αυτά'.
Οι ορθόδοξοι μόνο για τον 'θεό-κράτος' μπορούν να μιλούν. - Τα άλλα είναι παραμύθια, για νηστείες και τέτοια = στάχτη στα μάτια - Στον Θεό-κράτος στηρίζονται.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

(ο Δήθεν) Άγρυπνος: "Η μέθοδος που χρησιμοποίησα είναι μία από τις σημαντικότερες και συχνότερα χρησιμοποιούμενες μεθόδους μαθηματικής απόδειξης: Η απαγωγή σε άτοπο."

Γιώργος
Γι' αυτό έχεις καταλήξει σε 'άτοπο'.
Είσαι εκτός τόπου και χρόνου.
Νομίζεις ότι μας δουλεύεις ψιλό γαζί. Και στα 'ίχνη σου' αφήνεις 'δακτυλικά αποτυπώματα' καραμπινάτου ορθόδοξου - όπως συνηθίζει να λέει ο κ.Χρήστος.
'Μπάμ' ορθόδοξου κάνεις από χιλιόμετρα. Το 'μπαρούτι' που μυρίζεις φαίνεται το συνήθισες και δεν το καταλαβαίνεις.

Δεν δουλεύεις καλύτερα τον εαυτό σου; Εκεί μπορεί να τα καταφέρνεις καλύτερα. Να αυτοκοροϊδεύεσαι δηλαδή. Αυτό κάνεις.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΚΥΡΙΟ ΓΙΩΡΓΟ

Κ. Γιώργος είπε: «Αυτό ακριβώς συμβαίνει στην ορθόδοξη θρησκεία. ΚΑΠΑΚΙ πάει. Όπως και ή άλλη η διδασκαλία δαιμόνων: "εμποδίζουν τον γάμο" που δεν εμποδίζει ο Θεός.
Ο διάβολος εμποδίζει το γάμο σε όσους τους έχει ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ.
Οι ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ είναι παντρεμμένοι ή απαγορεύεται να παντρευτούν;
Άρα οι διδασκαλίες των δαιμόνων τους το απαγορεύουν.»


«Και δεν μπορούσε να καταλάβει κανείς το άσμα παρά οι 144.000, που είχαν αγορασθεί από τη γη. Αυτοί είναι που ΔΕΝ ΕΜΟΛΥΝΘΗΣΑΝ ΜΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ, διότι είναι ΠΑΡΘΕΝΟΙ. Αυτοί είναι που ακολουθούν το Αρνίο όπου πηγαίνει.» Αποκ. 14, 3 -4.

Άρα ο Χριστός έχει δίπλα του άτομα του διαβόλου;

Μετά τιμής Χρήστος – αντιαιρετικός

Υ.Γ. Δεν σας είδα να σχολιάζετε τους εναπομείναντες χρισμένους ΜτΙ, οι οποίοι έφτασαν αισίως τις 10.000; Τι έγινε; Νεκρανάσταση χρισμένων ή ξαναγύρισαν 900 «αποκομμένοι» Χρισμένοι;

Ανώνυμος είπε...

Κ. Γιώργο χωρίς διάθεση να σας ειρωνευτώ, επειδή δεν θυμάμαι, μπορείτε να μου πείτε, πότε εγώ είπα καραμπινάτος Ορθόδοξος. Όχι ότι έγινε τίποτα, αλλά επειδή δεν θυμάμαι.

Μετά τιμής Χρήστος - αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά λυπάμαι, κ. Γιώργο, για αυτά που γράψατε στον κ. Παναγιώτη σε ανοίκειο ύφος.

Μεταξύ των άλλων λέτε:


κ. Γιώργος: «Δηλαδή πας να πείσεις δια της άγνοιάς σου ΟΜΟΙΟΥΣ ΣΟΥ που έτυχε να είναι άνθρωποι αγράμματοι;»


Συγγνώμη, ποιος είναι ο μέσος όρος των γνώσεων των μαρτύρων του Ιεχωβά που πιέζονται από την «Οργάνωση» να πλασάρουν τις Σκοπιές;

Από αυτούς που έχουν τελειώσει κάποια ανώτερη σχολή, πόσοι από αυτούς ενθαρρύνθηκαν από την Οργάνωση να το κάνουν; (Θέλω να μου πείτε συγκεκριμένα για το χρονικό διάστημα αμέσως πριν το 1975.)

Φίλε Παναγιώτη, μην ενοχληθείτε από αυτά που γράφει ο κ. Γιώργος. Να τον ευλογείτε! Άλλωστε και ο γέροντας Παΐσιος που γνωρίζω πόσο ευλαβείστε, ήταν αγράμματος, αλλά μακάρι να είχαμε έναν κόκκο από τη σοφία του ;-).

Ανώνυμος είπε...

κ. Γιώργος: «ΠΟΥ καταλαβαίνεις εσύ από ΛΟΓΙΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ έρευνες; ΠΟΥ καταλαβαίνεις εσύ τι είναι αυτό 'το πράγμα';
Αφού μόνο σου ρωτούσες τι είναι αυτό το "Westcott/Hort" και ισχυριζόσουν τι έγραψε ο 'Ματθαίος' κλπ. Άστα πρώτα μάθε, μετά μίλα.»



Πώς κάνετε έτσι, αδελφέ μου κ. Γιώργο; Αυτό είναι το δόγμα της Σκοπιάς και το έθιξε κάποιος; Δυστυχώς οι «λόγιες επιστημονικές έρευνες» είναι το πραγματικό δόγμα της Σκοπιάς. (Η Σκοπιά είναι η ίδια «επιστημονική» Οργάνωση που απαγορεύει τις μεταγγίσεις, αλλά επιτρέπει τα εμβόλια.)

Από αυτές τις έρευνες εκπορεύεται το ―τεχνητό κατά τη Σκοπιά― όνομα «Ιεχωβά» και η ΝΟΘΑ ―όπως θα γράφατε και εσείς― εισαγωγή του στην Καινή Διαθήκη από τη «Μετάφραση» Νέου Κόσμου, 237 ολόκληρες φορές. Από αυτές τις «λόγιες επιστημονικές έρευνες» προκύπτει ότι είναι απαραίτητο να πιστέψουμε σε αυτό το ―τεχνητό κατά τη Σκοπιά― όνομα για να σωθούμε. Από πουθενά αλλού.

Ας θίξουμε και εμείς ένα δόγμα της Σκοπιάς, κ. Γιώργο. Και εσείς μας είπατε ότι ο Χριστός δεν είναι Θεός και ότι ο Χριστός και ο Πρόδρομος βάπτιζαν συμβολικά στο νερό εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος και δεν κάναμε έτσι ;-).

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΚΥΡΙΟ ΓΙΩΡΓΟ

Κ. Γιώργο τι εμπάθεια είναι αυτή που δείξατε στον κ. Παναγιώτη; Γιατί του επιτεθήκατε κατ’ αυτόν τον τρόπο;

Αν έχετε επιχειρήματα εκθέστε τα, άσχετα το τι είναι ο άλλος. Καταλάβατε τελικά τι κάνατε; Επαληθεύσατε για μια ακόμη φορά το άρθρο μου «Καθαρά άτομα κ.λ.π.».

Επ’ αυτού να σας θυμίσω και κάποια «μαργαριτάρια» δικά σας.
1. Διάρρευση αντί για διαρροή
2. «Ανακάλυψη» Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας τον 4ο αιώνα!
3. Επίκληση … χειρογράφων Κ.Δ. το 125, αντί του ορθού που είναι μόλις ένα … χειρόγραφο!

Μήπως τέλος επιθυμείτε να σας γνωρίσω το πνευματικό επίπεδο των ΜτΙ στην Λαμία; Νομίζω πως δεν θα το επιθυμούσατε.

Προτείνω πάντως να ηρεμήσετε και να απαντήσετε με επιχειρήματα στον κ. Παναγιώτη. Νομίζω πως γι’ αυτά κρινόμαστε.

Αφού ξαναρχίσαμε το διάλογο, γιατί πρέπει να τον χαλάσουμε με προσωπικές επιθέσεις;

Μετά τιμής Χρήστος – αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

Απλά περαστικός ήμουν να σας πώ μια καλησπέρα. Βλέπω συνεχίζετε το βιβλικό πινγκ-πόνγκ.

Χαράς το κουράγιο σας...

Γιώργος είπε...

Γιώργος: «Το νεκρό του σώμα το εξαφάνισε ο Θεός, όπως είχε εξαφανίσει ο Θεός και το νεκρό σώμα του Μωϋσή παλιότερα.»

Νικόλαος: "Πού στηρίζεται αυτό στην Αγία Γραφή; Λέει πουθενά ότι ο Χριστός ήταν ο Μιχαήλ και ξαναέγινε ο Μιχαήλ; Λέει πουθενά ότι «μετουσιώθηκε» σε άγγελο όπως μας λέτε; Πουθενά."

Γιώργος:
Η αγία Γραφή δεν αναφέρεται σε καμιά „μετουσίωση“ ούτε όταν γεννήθηκε ο Χριστός ως άνθρωπος στη γη – μεταβιβάστηκε η δύναμη της ζωής του δια πνεύματος αγίου στη μήτρα της παρθένου Μαρίας - ούτε και όταν αναστήθηκε – προηγήθηκε ο θάνατος - ως υπερανθρώπινο πνευματικό πλάσμα, όπως ήταν πριν έλθει στη γη.

Για το θέμα του νεκρού σώματος του Μωϋσή:

(Δευτερονόμιο 34:5-6) „ο Μωυσής, ...πέθανε εκεί, στη γη του Μωάβ, σύμφωνα με την προσταγή του Ιεχωβά. Και εκείνος τον έθαψε στην κοιλάδα της γης του Μωάβ, μπροστά από τη Βαιθ-φεγώρ· και κανείς δεν γνωρίζει τον τάφο του μέχρι αυτή την ημέρα.

Αυτό δείχνει ότι ο Θεός δεν ήθελε να γνωρίζει κανένας που βρισκόταν ο τάφος του Μωϋσή.
Ο διάβολος όμως ήθελε το αντίθετο. Και έγινε 'αντιλογία' / αντιπαράθεση με τον αρχάγγελο Μιχαήλ για το πτώμα του Μωϋσή.
Ο Μιχαήλ ο Αρχάγγελος στάλθηκε από τον Θεό και συνέβει αυτό που περιγράφει ο Ιούδας, ο ετεροθαλής αδελφός του Χριστού:
(Ιούδα 9) „ο Μιχαήλ, ο αρχάγγελος, είχε μια διαφορά με τον Διάβολο και ήρθε σε αντιλογία για το σώμα του Μωυσή“

Φανερό λοιπόν ότι ο διάβολος ήθελε να πάρει το σώμα του Μωϋσή για να χρησιμοποιηθεί – καταχρηστικά - ως είδωλο – λόγω των πολλών θαυμάτων που είχε κάνει με τη βοήθεια του Θεού και της αναγνώρισης που είχε: δεν είχε άλλο λόγο ο διάβολος να θέλει το πτώμα του Μωϋσή.

Ποιός είναι αυτός ο Μιχαήλ ο Αρχάγγελος;
Στην αγία Γραφή μόνο ένας είναι ο Αρχάγγελος, ο αρχηγός των αγγέλων.

Μιά μικρή παρένθεση:
{ Η αγία Γραφή κατονομάζει μόνο έναν ακόμα άγγελο, τον άγγελο Γαβριήλ.
Ο Γαβριήλ στάλθηκε στον Ζαχαρία, τον πατέρα του Ιωάννη του Βαφτιστή, πριν γεννηθεί αυτός και του είπε: „Εγώ είμαι Γαβριήλ ο παριστάμενος ενώπιον του Θεού, και απεστάλην διά να λαλήσω προς σε και να σε ευαγγελίσω ταύτα.“
Εξι μήνες μετά στάλθηκε ο άγγελος Γαβριήλ στη Μαρία και ανήγγειλε τη γέννηση του Ιησού:
„ Εν δε τω μηνί τω έκτω απεστάλη ο άγγελος Γαβριήλ υπό του Θεού εις πόλιν της Γαλιλαίας ονομαζομένην Ναζαρέτ, προς παρθένον ηρραβωνισμένην με άνδρα ονομαζόμενον Ιωσήφ, εξ οίκου Δαβίδ, και το όνομα της παρθένου Μαριάμ. Και εισελθών ο άγγελος προς αυτήν, είπε· Χαίρε, κεχαριτωμένη· ο Κύριος μετά σού· ευλογημένη συ εν γυναιξίν. Και ιδού, θέλεις συλλάβει εν γαστρί και θέλεις γεννήσει υιόν και θέλεις καλέσει το όνομα αυτού Ιησούν. Ούτος θέλει είσθαι μέγας και Υιός Υψίστου θέλει ονομασθή, και θέλει δώσει εις αυτόν Κύριος ο Θεός τον θρόνον Δαβίδ του πατρός αυτού, “ Ούτε ο Γαβριήλ ούτε κάποιος άλλος άγγελος - εκτός από τον Μιχαήλ - ονομάζεται Αρχάγγελος } ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ ΤΕΛΟΣ

Συνεπώς επί περιόδου Μωϋσή ο Αρχάγγελος Μιχαήλ έπαιζε ήδη έναν μεγάλο ρόλο.
1.
Ήρθε σε 'αντιλογία' με τον διάβολο.
2.
Ο Μιχαήλ ο Αρχάγγελος πάλι επί περιόδου Κύρου Βασιλιά της Περσίας, είχε ενεργήσει ως βοηθός άλλου αγγέλου:
(Δανιήλ 10:20-21) „είπε: «Ξέρεις γιατί έχω έρθει σε εσένα; Και τώρα θα γυρίσω πίσω να πολεμήσω με τον άρχοντα της Περσίας. Όταν φύγω, ...θα έρθει ο άρχοντας της Ελλάδας. ...δεν υπάρχει κανείς που να αγωνίζεται μαζί μου σε αυτά τα πράγματα παρά μόνο ο Μιχαήλ, ο άρχοντάς σας.“
3.
(Δανιήλ 12:1) „Και στη διάρκεια εκείνου του καιρού θα εγερθεί / σηκωθεί ο Μιχαήλ, ο μεγάλος άρχοντας που στέκεται υπέρ των γιων του λαού σου. Και θα έρθει καιρός στενοχώριας τέτοιας που δεν θα έχει έρθει από τότε που υπήρξε έθνος ως εκείνον τον καιρό. και εν τω καιρώ εκείνω θέλει διασωθή ο λαός σου, πας όστις ευρεθή γεγραμμένος εν τω βιβλίω. Και πολλοί εκ των κοιμωμένων εν τω χώματι της γης θέλουσιν εξεγερθή, οι μεν εις αιώνιον ζωήν, οι δε εις ονειδισμόν και εις καταισχύνην αιώνιον.“

Εδώ αναφέρεται ο Μιχαήλ ως ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΧΟΝΤΑΣ που ενεργεί υπέρ του λαού του Θεού. Και θα έρθει καιρός στενοχώριας που δεν ξανάγινε από τότε που υπήρχε έθνος.... θα διασωθεί ο λαός του Θεού και ότι θα γίνει ανάσταση πολλών που κοιμούνται στο χώμα της γης.

Αυτό θυμίζει το:
(1 Θεσσαλονικείς 4:16) “ο ίδιος ο Κύριος θα κατεβεί από τον ουρανό με πρόσταγμα, με φωνή αρχαγγέλου και με σάλπιγγα Θεού, και εκείνοι που είναι νεκροί σε ενότητα με τον Χριστό θα αναστηθούν πρώτοι“

4.
(Αποκάλυψη 12:7-10) „ξέσπασε πόλεμος στον ουρανό: Ο Μιχαήλ και οι άγγελοί του πολέμησαν με το δράκοντα, και ο δράκοντας πολέμησε και οι άγγελοί του, αλλά δεν υπερίσχυσε ούτε βρέθηκε πια τόπος για αυτούς στον ουρανό. Ρίχτηκε κάτω, λοιπόν, ο μεγάλος δράκοντας, το αρχικό φίδι, εκείνος που αποκαλείται Διάβολος και Σατανάς, ο οποίος παροδηγεί ολόκληρη την κατοικημένη γη· ρίχτηκε κάτω στη γη, και οι άγγελοί του ρίχτηκαν μαζί του.“

Εδώ αναφέρεται ο αρχάγγελος Μιχαήλ μαζί με τους ΑΓΓΕΛΟΥΣ ΤΟΥ που πολέμησαν κατά του διαβόλου – και των δικών του αγγέλων – και τους νίκησαν. Ο διάβολος ηττήθηκε από τον Μιχαήλ τον Αρχάγγελο.

Και ο Χριστός αναφέρεται ως πολεμιστής στον ουρανό:
(Αποκάλυψη 19:11-13) „είδα τον ουρανό ανοιγμένο· και εμφανίστηκε ένα λευκό άλογο. Και εκείνος που κάθεται πάνω σε αυτό ...κρίνει και πολεμάει με δικαιοσύνη. Τα μάτια του είναι πύρινη φλόγα και στο κεφάλι του υπάρχουν πολλά διαδήματα. Έχει όνομα γραμμένο το οποίο κανείς δεν γνωρίζει παρά μόνο ο ίδιος, και είναι στολισμένος με ένα εξωτερικό ένδυμα ραντισμένο με αίμα, και το όνομα με το οποίο καλείται είναι Ο Λόγος του Θεού.“

Και ο Χριστός έχει στη διάθεσή του σε ΠΟΛΕΜΟ κατά των βασιλιάδων της γης το ΙΔΙΟ αγγελικό στράτευμα:
1.
(Αποκάλυψη 19:19) είδα το θηρίο και τους βασιλιάδες της γης και τα στρατεύματά τους συγκεντρωμένα για να διεξαγάγουν τον πόλεμο με αυτόν που καθόταν πάνω στο άλογο και με το στράτευμά του.“
2.
(Ματθαίος 24:31) „θα αποστείλει τους αγγέλους του με μεγάλο σάλπισμα, και αυτοί θα συγκεντρώσουν τους εκλεγμένους του“

Ποιά είναι τα κοινά σημεία μεταξύ του Χριστού και του Αρχάγγελου Μιχαήλ;
Η εντολή του Ιησού Χριστού για να αρχίσει η ανάσταση:
περιγράφεται σαν ‘φωνή Αρχαγγέλου’, (1 Θεσσαλονικείς 4:16, )
και το Ιούδας 9 λέει ότι ο Αρχάγγελος είναι ο Μιχαήλ.

Δεν θα υπήρχε λόγος να παρομοιάζεται η φωνή του Χριστού ως φωνή κάποιου κατώτερου – ως φωνή του Αρχαγγέλου Μιχαήλ -, αν ο Μιχαήλ ο Αρχάγγελος δεν ήταν ΑΚΡΙΒΩΣ ο ΙΔΙΟΣ ο ΧΡΙΣΤΟΣ.
Άρα ο Χριστός με φωνή – του ΕΝΟΣ – Αρχαγγέλου, είναι ο Αρχάγγελος ο Μιχαήλ, αλλιώς δεν θα αναφερόταν με φωνή αρχαγγέλου.
Συνεπώς πρόκειται για ΤΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΙΑ του Χριστού ως αρχηγού αγγέλων με τον αρχάγγελο Μιχαήλ.
Πρόκειται λοιπόν για ένα και το αυτό πρόσωπο.

2η ΤΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΙΑ:
Η έγερση του Μιχαήλ’ για να δράσει με εξουσία, συνδέεται με έναν ‘καιρό θλίψεως, (Δανιήλ 12:1) οποία ποτέ δεν έγεινεν αφού υπήρξεν έθνος, μέχρις εκείνου του καιρού’.
Το ίδιο ακριβώς θα κάνει ο Χριστός με τους αγγέλους του τον καιρό που σύμφωνα με τα λόγια του „θέλει είσθαι θλίψις μεγάλη, οποία δεν έγεινεν απ' αρχής κόσμου έως του νυν, ουδέ θέλει γείνει.“ (Ματθαίος 24:21 και Δανιήλ 12:)

Πρόκειται για την ίδια ΜΕΓΑΛΗ ΘΛΙΨΗ τη μεγαλύτερη στην ανθρωπότητα.

Σ' αυτή την περίοδο αναφέρεται η „ΕΓΕΡΣΗ' του Αρχάγγελου Μιχαήλ και η '“ΕΓΕΡΣΗ“ του Χριστού εφόσον „τότε θέλει φανή το σημείον του Υιού του ανθρώπου εν τω ουρανώ, και τότε θέλουσι θρηνήσει πάσαι αι φυλαί της γης και θέλουσιν ιδεί τον Υιόν του ανθρώπου ερχόμενον επί των νεφελών του ουρανού μετά δυνάμεως και δόξης πολλής.
Και θέλει αποστείλει τους αγγέλους αυτού μετά σάλπιγγος φωνής μεγάλης, και θέλουσι συνάξει τους εκλεκτούς αυτού εκ των τεσσάρων ανέμων απ' άκρων ουρανών έως άκρων αυτών“

Πρόκειται λοιπόν για την 'ΕΓΕΡΣΗ' ενός και του ΑΥΤΟΥ προσώπου του Μιχαήλ-Χριστού για να κάνει το ίδιο ακριβώς όπως περιγράφεται
στο Δανιήλ 12:1 „ο Μιχαήλ, ο μεγάλος άρχοντας που στέκεται υπέρ των γιων του λαού σου“ και
στο Ματθαίος 24:31 που ο Χριστός φροντίζει τη σύναξη των εκλεκτών αυτού. - που ανήκουν στο λαό του Θεού.

Συνεπώς ο Μιχαήλ ο Αρχάγγελος είναι ο Χριστός με φωνή Αρχαγγέλου.

Πρόκειται για ΕΝΑΝ πολεμιστή του Θεού με πολλά ονόματα, - εκτός των γνωστών Ιησούς Χριστός - όπως:
1.
ο Λόγος
α)
(Ιωάννης α:1) πριν έρθει στη γη ως άνθρωπος και
β)
Αποκάλυψη 19:11-13 μετά την επιστροφή του στον ουρανό στα δεξιά του Θεού: „κρίνει και πολεμάει με δικαιοσύνη. Τα μάτια του είναι πύρινη φλόγα ... Έχει όνομα γραμμένο το οποίο κανείς δεν γνωρίζει παρά μόνο ο ίδιος, ...και το όνομα με το οποίο καλείται είναι Ο Λόγος του Θεού“
2.
ο - Αρχάγγελος - Μιχαήλ – με φωνή Αρχαγγέλου.
3.
το Αρνί:
α)
Αποκάλυψη 5:6 „Καὶ εἶδον ... ἀρνίον ἑστηκὸς ὡς ἐσφαγμένον ἔχων κέρατα ἑπτὰ καὶ ὀφθαλμοὺς ἑπτά οἵ εἰσιν τὰ ἑπτὰ πνεύματα τοῦ θεοῦ“
β)
Αποκάλυψη 5:12 „άξιόν ἐστιν τὸ ἀρνίον τὸ ἐσφαγμένον λαβεῖν τὴν δύναμιν καὶ πλοῦτον καὶ σοφίαν καὶ ἰσχὺν καὶ τιμὴν καὶ δόξαν καὶ εὐλογίαν“
γ)
Αποκάλυψη 14:1 „Καὶ εἶδον, καὶ ἰδοὺ τὸ ἀρνίον ἑστὸς ἐπὶ τὸ ὄρος Σιών καὶ μετ' αὐτοῦ ἑκατὸν τεσσεράκοντα τέσσαρες χιλιάδες ἔχουσαι τὸ ὄνομα αὐτοῦ καὶ τὸ ὄνομα τοῦ πατρὸς αὐτοῦ γεγραμμένον ἐπὶ τῶν μετώπων αὐτῶν.

(Οι 144.000 έχουν γραμμένα στα μέτωπά τους ΔΥΟ ονόματα.
1.το όνομα του Πατέρα του αρνιού και
2.το όνομα του αρνιού, του Χριστού ή Μιχαήλ)

Σε κρίσιμες στιγμές αναλαμβάνει το ρόλο του ο Χριστός ως ο μοναδικός Αρχάγγελος Μιχαήλ - όπως φανερώνει και το όνομά του – ποιός είναι όμοιος με τον Θεό; - για να δείξει ότι κανείς δεν μπορεί να σφετεριστεί με επιτυχία την εξουσία του Θεού όπως κάνει ο διάβολος,

Ανασκοπώντας ο Χριστός ως ο ίδιος ο Αρχάγγελος Μιχαήλ:
1.αντιμάχεται με τον διάβολο για το σώμα του Μωϋσή
2.εγείρεται υπέρ του λαού του Θεού σε καιρό μεγάλης πρωτοφανούς θλίψης
3.πολεμά με τους αγγέλους του και νικά τον Σατανά και τους δικούς του

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

κ. Γιώργος: «Η αγία Γραφή δεν αναφέρεται σε καμιά „μετουσίωση“ ούτε όταν γεννήθηκε ο Χριστός ως άνθρωπος στη γη – μεταβιβάστηκε η δύναμη της ζωής του δια πνεύματος αγίου στη μήτρα της παρθένου Μαρίας - ούτε και όταν αναστήθηκε – προηγήθηκε ο θάνατος - ως υπερανθρώπινο πνευματικό πλάσμα, όπως ήταν πριν έλθει στη γη.»


Αυτή η παράγραφος μου αρκεί.

Ανώνυμος είπε...

Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη φιλοξενία και ένα μεγάλο ΛΥΠΑΜΑΙ προς τον κύριο Γιώργο.
Νομίζω πως δεν πρόκειται να βγάλετε ποτέ άκρη μαζί του για τον απλό λόγο ότι η Σκοπιά του έχει φυτέψει μεγάλο μίσος κατά της Ορθοδοξίας.

Καλή συνέχεια.

Ερευνητής

Ανώνυμος είπε...

κ. Γιώργος: «Άρα πρόκειται για ανθρωποποίητους ανιστόρητους ισχυρισμούς τα 'παναγία - θεοτόκος- αειπάρθενος'.
ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ γραμμένα στην αγία Γραφή. Λές και ο Θεός χρειαζόταν ανθρώπινα 'συμπληρώματα'.»



Ούτε «λόγιες επιστημονικές έρευνες» περί «Ιεχωβά» χρειάζεται ο Θεός, από Οργανώσεις οι οποίες το 1975 απέτρεπαν τους φοιτητές από το να γίνουν επιστήμονες.

Σχετικά με το θέμα μας τώρα, ορίστε δύο χωρία γι'αυτά που δήθεν «ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ γραμμένα στην αγία Γραφή»:

διά τούτο δώσει Κύριος αυτός υμίν σημείον· ιδού η παρθένος εν γαστρί έξει, και τέξεται υιόν, και καλέσεις τό όνομα αυτού Έμμανουήλ (Ησ. ζ' 14)

και πόθεν μοι τούτο ίνα έλθη η μήτηρ του Κυρίου μου προς μέ; (Λουκ. α' 43)


κ. Γιώργος: «Δεν εμπόδιζε ο Θεός τις φυσιολογικές σεξουαλικές σχέσεις σε ένα παντρεμένο ζευγάρι ούτε απαγόρευσε κάτι τέτοιο στον Ιωσήφ.»


Δεν εμπόδιζε και την παρθενία όμως μέσα στον γάμο. Ο Απόστολος Παύλος λέει μάλιστα ότι αυτή είναι επιθυμητή!


κ. Γιώργος: «Ο Ιωσήφ με τη Μαρία έκαναν άλλωστε τέσσερα αγόρια και τουλάχιστο δύο κόρες.»


Και στον σταυρό του Χριστού δεν βρέθηκε κανένα από τα παιδιά «της» για να την φροντίσει και αναγκάστηκε να υιοθετήσει τον Ιωάννη. Αυτά τα παιδιά ήταν του Ιωσήφ από άλλη σύζυγο.


Όσον αφορά την αθανασία της ψυχής (για να μην πει κανείς ότι αφήνουμε τίποτα αναπάντητο), παραπέμπω τους αναγνώστες στο σχετικό σχόλιο του κ. Χρήστου, καθώς και τις δικές σας, κ. Γιώργο, απαντήσεις ―όσες τέλος πάντων δεν προλάβατε να σβήσετε. Και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Γιώργος είπε...

Είχα γράψει (14 Ιανουάριος 2009 5:23 μμ):
"Η 'διάρρευση' μιας τόσο σημαντικής πληροφορίας είναι ευνόητο και αυτονόητο ότι δεν θα έκανε καλό ούτε στον Χριστό τον ίδιο ούτε σε ανθρώπους. Αυτό δεν 'αντιστοιχούσε' με την αγάπη ούτε με τη δικαιοσύνη του Θεού.
Δεν γνωρίζω αν άλλοι αντιλαμβάνονται το 'γιατί'.Γιώργος"

Γράφει λοιπόν ο ΝΙΚΟΣ: "Σημείωση: Και μία αβλεψία σας. Δεν υπάρχει λέξη 'διάρρευση', που γράφετε στο τέλος, αλλά διαρροή.
14 Ιανουάριος 2009 7:57 μμ"

Και γράφει ο κ.Χρήστος (16 Ιανουάριος 2009 6:57 πμ:):
"Υ.Γ. Κύριε Γιώργο, ανοίξτε και κανένα λεξικό και μην πετάτε «τούβλα», προς χάριν πολυμάθειας και εντυπωσιασμού. Προχτές αντί για διαρροή γράψατε διάρρευση !!!"
και
(15 Φεβρουάριος 2009 8:45 μμ): "Επ’ αυτού να σας θυμίσω και κάποια «μαργαριτάρια» δικά σας.
1. Διάρρευση αντί για διαρροή"

Γιώργος:
Μάλλον αυτά που γράφετε είναι από τα δικά σας "μαργαριταρένια" «τούβλα».

Θα σας έλεγα ΟΛΟΥΣ σας για την ΑΔΙΚΗ κριτική σας ΑΝΟΙΞΤΕ - πλην των άλλων - και κανένα ΚΑΛΟ ΛΕΞΙΚΟ. Αν έχετε - δεν ξέρω - λεξικά - σαβούρες δεν φταίω εγώ.

Μάθετε ότι:
"διάρρευση (= διάδοση) πληροφοριών"

(από ΚΑΛΟ Λεξικό, το καλύτερο που είχα μέχρι τώρα - γιατί άλλαξα μερικά)

Η λέξη διαρροή είναι πιό γενική έννοια, με σημασίες όπως:
1. η διαφυγή, η απώλεια υγρού ή αερίου μέσα από ανοίγματα
2. η γνωστοποίηση μη ανακοινώσιμων στοιχείων (ταυτόσημη έννοια με τη 'δική' μου - πάλι καλά)
3.εγκατάλλειψη ενός χώρου από πρόσωπα που ανήκαν σε αυτόν π.χ. Ψηφοφόρων

Άρα τα «τούβλα» σας επιστρέφονται.

Γιώργος

Υ.Γ. Μη στενοχωριέστε ότι αν ψάξω δεν θα βρώ πολλά «τούβλα» σας, αλλά δεν έχει νόημα - μερικά είναι εκ παραδρομής - ο 'αλληλοτουβλοπόλεμος' (δική μου λέξη - αν δεν σας αρέσει δικαίωμά σας)

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί μου,
λόγω της εργασίας μου έχασα πολλά "επεισόδια" από τον "διάλογο".

Θα επιστρέψω λίγο αργότερα στο περί γεννητού και κτιστού, που είχαμε αφήσει στη μέση, για να μην προκαλέσω πρόβλημα στη ροή του παρόντος.

κ.γιώργο, λέτε πολλά και χάνεται η ουσία. Εδώ δεν είναι βήμα της αίθουσάς σας για να δημιουργείτε την εντύπωση ότι κάνετε ομιλίες.
Δεν σας χειροκροτούν, σας οικτίρουν.

Λίγα και ουσιώδη.

Μιλάτε εσείς για επιστήμη όταν η άγνοιά σας στην γλώσσα που γράφτηκαν τα Ευαγγέλια προκαλεί θυμηδία;
Μη σας θυμίσω τις ασυνταξίες και τις ασυναρτησίες του παρελθόντος.

Τι πάθατε με τον κ.Παναγιώτη;
Ποια ευαίσθητη χορδή σας έθεσε σε ταλάντωση και δείξατε για μια ακόμη φορά το αληθινό πρόσωπο των μαρτύρων του Ιεχωβά, μεστός χολής;

Θα είμαι εδώ και πάλι για να τα λέμε και για να διδάξεις εσύ ο "των γραμμάτων" εμένα τον "αγράμματο".

κ.Χρήστο του φέρατε χωρίο εκ της Αποκαλύψεως και καλά κάνατε.

Όμως τι κατηγόρησαν τον Χριστό οι Φαρισαίοι;
"Με την δύναμη του διαβόλου εκβάλει τα δαιμόνια".
Αφού και ο Χριστός παρθένος ήταν, διόλου απίθανο να ακούσουμε την Σκοπιά, μετά από ένα νέο "φως" να λέει ότι είχαν δίκιο!

Παλλάδιος

Ανώνυμος είπε...

Όσο προσπαθούν οι μάρτυρες του Ιεχωβά να ερμηνεύσουν τα κείμενα της αγίας γραφής αποκομμένα από την εμπειρία και την φυσική συνέχεια της Εκκλησίας, αυτό που ονομάζουμε Παράδοση, θα ομοιάζουν με αρχαιολόγους, οι οποίοι, με 5 αράδες κείμενο στο χέρι, προσπαθούν να περιγράψουν τα ήθη, τα έθιμα και όλη την κοινωνική δομή μιας άλλης μακρινής εποχής του παρελθόντος.

Πόσο μάλλον όταν η έρευνα δεν είναι ελεύθερη αλλά κατευθυνόμενη και συνεχώς ευρισκόμενη υπό τον τρόμο της επικείμενης καταστροφής του Αρμαγέδωνος και της εκμηδένισης του ανθρώπου ως οντότητας.

Παλλάδιος

Γιώργος είπε...

Γιώργος: «Ο Ιωσήφ με τη Μαρία έκαναν άλλωστε τέσσερα αγόρια και τουλάχιστο δύο κόρες.»

Νικόλαος: "Και στον σταυρό του Χριστού δεν βρέθηκε κανένα από τα παιδιά «της» για να την φροντίσει και αναγκάστηκε να υιοθετήσει τον Ιωάννη. Αυτά τα παιδιά ήταν του Ιωσήφ από άλλη σύζυγο."

Γιώργος:
Σε άλλη περίπτωση ήταν μαζί: (Μάρκος 3:31-32) "ήρθαν η μητέρα του και οι αδελφοί του και, καθώς στέκονταν έξω, έστειλαν να τον φωνάξουν"
Έτσι είναι δική σας -ορθόδοξη - 'ΦΑΝΤΑΣΙΟΠΛΗΞΙΑ' ότι τα παιδιά του Ιωσήφ και της Μαρίας ήταν μόνο του Ιωσήφ από άλλη 'άγνωστη γυναίκα' - με την οποία 'πρόλαβε' και έκανε και ΤΕΣΣΕΡΑ παιδιά και τουλάχιστο δύο κόρες και μετά ήθελε να ΔΕΥΤΕΡΟΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙ μία νεαρή παρθένα. Μεγάλή αντιγραφική φαντασία.!!!
Αυτό το κάνετε για να στηρίξετε το ανιστόρητο 'αειπάρθενο' που σας επέβαλαν και που δεν το λέει η αγία Γραφή.

Το αειπάρθενο της Μαρίας είναι αντίθετο με την ευλογία του γάμου του Ιωσήφ με τη Μαρία από τον ΘΕΟ.

Ο διάβολος θα ήθελε να είναι χωριστά ο Ιωσήφ με τη Μαρία.
Ο διάβολος θέλει να χωρίζει, να χαλάει, να διαλύει οικογένειες.
Ο Θεός ΟΧΙ.

Ο Θεός πρόσταξε στον Ιωσήφ μέσω αγγέλου να παραλάβει τη Μαρία τη ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ.

Δεν εμπόδιζε ο Θεός τις φυσιολογικές σεξουαλικές σχέσεις σε ένα παντρεμένο ζευγάρι ούτε απαγόρευσε κάτι τέτοιο στον Ιωσήφ.

Δεν άφησε ο Θεός τη Μαρία μόνη - να ζεί χωριστά από τον άντρα της - εκτός φυσιολογικού γάμου.

Ο Ιωσήφ με τη Μαρία έκαναν μαζί τέσσερα αγόρια και τουλάχιστο δύο κόρες.
Γραφική παράθεση:
1.
(Ματθαίος 1:25) "δεν είχε σχέσεις μαζί της μέχρι που εκείνη γέννησε γιο· και αυτός κάλεσε το όνομά του Ιησού." (αφού γεννήθηκε ο Ιησούς ο Ιωσήφ είχε 'σχέσεις' με τη Μαρία - ΔΕΝ την χώρησε, μαζί ζούσαν ως νόμιμο ζευγάρι με την ευλογία του Θεού)
2.
(Ματθαίος 13:55-56) "Δεν είναι αυτός ο γιος του ξυλουργού; Δεν ονομάζεται η μητέρα του Μαρία, και οι αδελφοί του Ιάκωβος και Ιωσήφ και Σίμων και Ιούδας; 56 Και οι αδελφές του δεν είναι όλες μαζί μας;"
3.
(Μάρκος 3:31-32) "ήρθαν η μητέρα του και οι αδελφοί του και, καθώς στέκονταν έξω, έστειλαν να τον φωνάξουν. Και γύρω του καθόταν πλήθος, γι’ αυτό του είπαν: «Δες! Η μητέρα σου και οι αδελφοί σου έξω σε ζητούν»"
4.
(Ιωάννης 2:12) "Έπειτα από αυτό, κατέβηκαν στην Καπερναούμ αυτός και η μητέρα του και οι αδελφοί του και οι μαθητές του"
5.
(Γαλάτες 1:19) "δεν είδα άλλον από τους αποστόλους παρά μόνο τον Ιάκωβο, τον αδελφό του Κυρίου." (ο απόστολος Παύλος αναφέρεται στον Ιάκωβο ως αδελφό του Χριστού)
6.
(Πράξεις 1:13-14) "ανέβηκαν στο ανώγειο όπου έμεναν, ο Πέτρος καθώς και ο Ιωάννης και ο Ιάκωβος και ο Ανδρέας, ο Φίλιππος και ο Θωμάς, ο Βαρθολομαίος και ο Ματθαίος, ο Ιάκωβος, ο γιος του Αλφαίου, και ο Σίμων ο ζηλωτής και ο Ιούδας, ο γιος του Ιακώβου. Όλοι αυτοί ενέμεναν σύσσωμοι στην προσευχή μαζί με μερικές γυναίκες και τη Μαρία, τη μητέρα του Ιησού, και με τους αδελφούς του."

Άρα πρόκειται για ανθρωποποίητο ανιστόρητο ισχυρισμό το 'αειπάρθενος'. ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ γραμμένο στην αγία Γραφή.

Ο Χριστός ήξερε τι έκανε όταν ανέθεσε τη φροντίδα της Μαρίας στον Ιωάννη: Είχε έτσι η Μαρία διασφαλισμένη την ευλογία του Θεού με το να είναι σε διαρκή επικοινωνία με τη Χριστιανική Εκκλησία.
Τα ετεροθαλή αδέλφια του Χριστού δεν ήταν ούτε καν μαθητές του Χριστού μέχρι τότε - δεν τον πίστευαν.

Μόνο αργότερα - μετά την ανάσταση του Χριστού - δύο από αυτούς αναφέρεται ότι έπαιξαν πρωτεύοντα ρόλο στην Χριστιανική Εκκλησία. Ο Ιάκωβος και ο Ιούδας.

Εξάλλου κατά του γάμου είναι γενικότερα οι δαίμονες
θέλουν να "απαγορεύουν / εμποδίζουν το γάμο"

"στους έσχατους καιρούς μερικοί θα αποστατήσουν από την πίστη, προσέχοντας σε πνεύματα πλάνης και σε διδασκαλίες δαιμονίων,
...οι οποίοι εμποδίζουν τον γάμο"

Συνεπώς σε όσους έχουν αποστατήσει από την πίστη επέβαλαν οι δαίμονες διαδοχικά ιδιαίτερα μέχρι τον 4ο αιώνα πολλές ψεύτικες διδασκαλίες, τις 'δικές τους διδασκαλίες', μεταξύ των οποίων και το να "εμποδίζουν τον γάμο", όπως σε ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Παλλάδιος: "Πόσο μάλλον όταν η έρευνα δεν είναι ελεύθερη αλλά κατευθυνόμενη και συνεχώς ευρισκόμενη υπό τον τρόμο της επικείμενης καταστροφής του Αρμαγέδωνος και της εκμηδένισης του ανθρώπου ως οντότητας."

Γιώργος:
Γιατί εσείς περιμένετε κάτι διαφορετικά από αυτά που γράφει η Αποκάλυψη για τον πόλεμο του Αρμαγεδδώνα και απ' όσα είπε ο Χριστός για τη μεγάλη θλίψη και για τα συμβολικά 'πρόβατα' και 'ερίφια';

Και εφόσον μετά τη χιλιετή βασιλεία θα αφανιστούν και οι δαίμονες με τον διάβολο, τι λέτε, θα μείνουν οι άνθρωποι που θα παρασυρθούν μαζί τους;

Για διαβάστε και λίγο την Αποκάλυψη.

Είναι φυσικό ότι για να συγκεντρώσουν οι δαίμονες τους ανθρώπους στον Αρμαγεδδώνα, οι άνθρωποι δεν θα ξέρουν τι κάνουν. Θα οδηγούνται 'εκεί' χωρίς να το καταλαβαίνουν.
Τότε πως εσείς να το καταλάβετε;

Οι προετοιμασίες των δαιμόνων για τον Αρμαγεδδώνα δεν θα γίνουν την τελευταία στιγμή!!!

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Παλλάδιος: "Όσο προσπαθούν οι μάρτυρες του Ιεχωβά να ερμηνεύσουν τα κείμενα της αγίας γραφής αποκομμένα από την εμπειρία και την φυσική συνέχεια της Εκκλησίας, αυτό που ονομάζουμε Παράδοση"

Γιώργος:
Για ποιά Εκκλησία μιλάτε;
Έχετε εσείς 'Εκκλησία'; Μη λέτε για 'Εκκλησία' και δεν το ήξερα.!!!

Μάλλον μιλάτε για τη φυσική συνέχεια της σκοταδιστικής ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ σας.

Υπάρχει και τίποτα άλλο πέρα από φανατισμένους τραμπούκους που ενεργοποιούνται ΜΟΝΟ όταν μάθουν ότι Μάρτυρες του Ιεχωβά θέλουν να χτίσουν μια Αίθουσα Συναθροίσεων; (Δείτε και κανένα Βίντεο για το πως μαζεύονται οι κληρικοί σε πρώτες θέσεις σε διαδηλώσεις π.χ. περίπτωση Χαλκιδικής)

Οι δε πολλοί - το 80% των Ελλήνων - δεν σας δίνουν σημασία.

Αλλιώς ο "Κόσμος" σας θυμάται δυό - τρείς φορές το χρόνο και τρείς φορές στη ζωή: γέννηση - γάμος - κηδεία.
Τίποτε άλλο.

Στηρίζεστε στην παράδοση ακριβώς όπως και οι Φαρισσαίοι. Καμιά διαφορά.
Ο Χριστός είπε ποιόν είχαν ΄πατέρα' οι Φαρισσαίοι. Οι Φαρισσαίοι ήθελαν το κακό του Χριστού, όχι ο παρασυρόμενος κόσμος.

Δεν τα είπε αυτά – ότι είχαν πατέρα ους το διάβολο κλπ - ο Χριστός για το 'λαό': τους έβλεπε και τους λυπόταν ως παραπεταμένα πρόβατα χωρίς ποιμένα.

Ποιά ήταν τα καλά αποτελέσματα της πίστης των Φαρισσαίων στην παράδοση;
Η παράδοση δεν τους άλλαζε τους Φαρισσαίους προς τίποτα καλύτερο.
Τους έκανε πιο ισχυρογνώμονες και μεγάλωνε το μίσος τους ενάντια στον Χριστό.

Την ίδια μισαλλοδοξία – πιθανόν μόνο μουσουλμάνοι σας ξεπερνούν - έχει εκδηλώσει η ορθόδοξη θρησκεία ιδιαίτερα αλλά όχι μόνο υπό ολοκληρωτικά καθεστώτα - δικτατορία - κατά των Μαρτύρων του Ιεχωβά.

Τελικά η ορθόδοξη θρησκεία δεν είναι η μόνη χαμένη της υπόθεσης, η μόνη που δεν έχει μέλλον. Ένα μικρό κομματάκι είναι και τίποτα άλλο - στα 6 δις ανθρώπων.

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Περί νηστείας θα μπορούσα κ.γιώργο να παραθέσω σπουδαία κείμενα Πατέρων της Εκκλησίας.
Αν δε, ακολουθούσα τη δική σας τακτική, παράθεσης "σεντονιών" (μακροσκελών κειμένων), σας διαβεβαιώ ότι θα θέλατε αρκετά λεπτά, όχι για να τα διαβάσετε, αλλά για να τα προσπεράσετε.

Δεν το κάνω, από σεβασμό σε αυτούς που μας διαβάζουν και θα αρκεστώ σε ελάχιστα δικά μου.

Στην Εκκλησία η έννοια της νηστείας δεν έχει καμμία έως ελάχιστη σχέση με την νηστεία των αρχαίων ή και νεωτέρων θρησκειών.
Οι ιουδαίοι ή οι μουσουλμάνοι, για παράδειγμα, απέχουν από κάποιες συγκεκριμένες τροφές γιατι τις θεωρούν ακάθαρτες.
Πιστεύουν ότι αν τις φάνε θα χάσουν την επαφή με το θείο, θα μολυνθούν.

Στην Εκκλησία, νηστεία είναι η συμμετοχή σε ένα κοινό άθλημα.
Με το να νηστεύσω, υπερβαίνω για λίγο τη θνητότητα, την φυσική ανάγκη για σωματική επιβίωση, έχοντας σαν πρότυπο τον Χριστό, αυτόν που ενίκησε τον θάνατο.
Αυτό προκαλεί την γεύση των εσχάτων στο τώρα και σε συνδυασμό με την προσευχή οδηγεί στον φωτισμό και στην αυτογνωσία. Το να δω τι πραγματικά είμαι. Να φωτιστεί το σκότος της ψυχής μου.
Το είδος, ο χρόνος και η κλιμάκωση της νηστείας δεν είναι απόφαση μερικών έξυπνων ή ανοήτων, αλλά διαμορφώθηκε μέσα από την εμπειρία της Εκκλησίας, στερεώθηκε μέσα από τοπικές και οικουμενικές συνόδους, εκφράζοντας την αποδοχή των πιστών και είναι στο χέρι μελλοντικών συνόδων να αλλάξει, αφού δεν αποτελεί δογματικό όρο της πίστεως.
Για παράδειγμα θα αναφέρω ότι η νηστεία των χριστουγέννων είναι μεταγενέστερη και προκάλεσε ζωηρές συζητήσεις και αντιπαραθέσεις ιδιαίτερα μεταξύ μοναχών, οι οποίοι δεν την αποδέχθηκαν στο σύνολό τους εξ αρχής.

Επίσης δεν είναι τύπος, αφήνεται στην διακριτική ευχέρεια πνευματικού-πιστού και διαμορφώνεται κατά περίπτωση μέσα στο γενικό πλαίσιό της.

Κατανοώ ότι, σαν μάρτυρας του Ιεχωβά που είστε, δεν μπορείτε να κατανοήσετε την αξία της νηστείας γιατί δεν πιστεύετε στην αθανασία της ψυχής. Η νηστεία, σας είναι άχρηστη αφού μόνο το σώμα έχει αξία για εσάς.
Βλέπετε τα πράγματα είναι αλυσίδα.
Αν βγάλετε αυθαίρετα έναν κρίκο από το παρελθόν αυτομάτως χάνετε την συνέχεια και όλα αλλοιώνονται.
Αυτό έκανε και ο Ρώσσελ κόβοντας κάθε δεσμό με το παρελθόν, ανακηρύσσοντας εαυτόν σε είδος νέου προφήτη αποκλειστικού φορέα της χάριτος του Θεού.

Παλλάδιος

Ανώνυμος είπε...

κ.γιώργο γράφετε:
"Ο Χριστός ήξερε τι έκανε όταν ανέθεσε τη φροντίδα της Μαρίας στον Ιωάννη: Είχε έτσι η Μαρία διασφαλισμένη την ευλογία του Θεού με το να είναι σε διαρκή επικοινωνία με τη Χριστιανική Εκκλησία.
Τα ετεροθαλή αδέλφια του Χριστού δεν ήταν ούτε καν μαθητές του Χριστού μέχρι τότε - δεν τον πίστευαν."

Η γλώσσα σας προτρέχει και λαλεί την αλήθεια. Αφού παραδέχεστε ότι ήταν ΕΤΕΡΟΘΑΛΗ αδέλφια θα πούμε τα υπόλοιπα και περί Παρθένου, αύριο.

Παλλάδιος

Γιώργος είπε...

Παλλάδιος: "Όμως τι κατηγόρησαν τον Χριστό οι Φαρισαίοι; "Με την δύναμη του διαβόλου εκβάλει τα δαιμόνια"."
Γιώργος
... και μισούσαν οι Φαρισσαίοι θανάσιμα τον Χριστό όπως οι σημερινοί Φαρισσαίοι τους Μάρτυρες του Ιεχωβά. Έτσι φαίνεται ποιοί είναι με τον διάβολο.
Ωραίο παράλληλο.
Το μίσος φαίνεται με - πολλές φορές κρυφά- υπογείως - έργα μίσους.

Πόσο θα επιθυμούσαν οι σημερινοί Φαρισσαίοι μια 'καλή' δικτατορία για να περνάει η μπογιά τους ακόμα περισσότερο!!!
"Βγάλτε λίγη δημοκρατία ρε παιδιά!!! Πολλή βάλατε!!! Το πολύ βλάπτει... και την τσέπη..."
Όσο περισσότερη δημοκρατία υπάρχει, τόσο χειρότερα για την κρατική θρησκεία.

Όσο ξυπνάει ο κόσμος, τόσο σπρώχνονται προς το παρελθόν οι 'καλές στιγμές' αυθαιρεσίας της σκοταδιστικής θρησκείας.

Δεν μιλάτε όμως για το στήριγμα στα 'δεκανίκια' του κράτους;
Φοβάστε;

Έτσι ήταν ο Χριστός;

Οι Φαρισσαίοι τα είχαν με τον Πιλάτο, όχι ο Χριστός.

Και πάλι λέτε ότι βγάζετε δαίμονες;
Από ποιους; Πάλι από εσάς.
Σε εσάς πηγαίνουν, από εσάς κάνουν δήθεν ότι βγαίνουν, σε εσάς ξαναγυρίζουν. Κυκλοφέρνουν. Ούτε σας αφήνουν καθόλου. Σας βρίσκουν και δουλειά.

Και η τακτική των δαιμόνων ποιά είναι; Να κοροϊδεύουν. Βρίσκουν και κάνουν.

Σας δίνουν δήθεν να καταλάβετε ότι κάποιος είναι υπό την επήρειά τους.

Μετά πάνε κάποιοι δήθεν να τους βγάλουν και αυτοί προσποιούνται
ότι δήθεν φεύγουν. Και συνεχίζουν να ξεκαρδίζονται στα γέλια με τους αφελείς.

Μετά κάνουν το ίδιο 'παιχνίδι' με άλλους ευάλωτους ανθρώπους - θύματα. Και το 'παιχνίδι' συνεχίζεται.
Και σας δίνουν την εντύπωση:
ΜΠΑ - ΜΠΑ τι ΠΑΛΙ ΗΤΑΝ αυτό;
Να ο Χριστός είναι μαζί. Μεγάλο θαύμα.
Και οι δαίμονες θα σκάνουν στο γέλιο με την κοροϊδία που κάνουν σε τόσους αφελείς.

Σας δουλέυουν με ψιλό γαζί.
Και εσείς "πέρα βρέχει". Το βασικό: Τα λεφτά να πέφτουν για τους παπάδες.
Και ο κόσμος να φοβάται... τους δαίμονες που κάνουν πλάκα και τους ... παπάδες που τα μαζεύουν.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Παλλάδιος: "παραδέχεστε ότι ήταν ΕΤΕΡΟΘΑΛΗ αδέλφια "

Γιώργος:
Φυσικά, αφού και η Μαρία και ο Ιωσήφ γνώριζαν ότι ο Ιησούς ήταν δια πνεύματος αγίου, ενώ τα άλλα παιδιά του Ιωσήφ και της Μαρίας ήταν και από τους δυό με τον φυσιολογικό ανθρώπινο τρόπο.

Ο Ιωσήφ δεν είχε συμμετοχή στην περίπτωση του Ιησού.
Είναι φυσικό ότι τα άλλα παιδιά ήταν ετεροθαλή προς τον Ιησού.

Γιώργος είπε...

Παλλάδιος: "δεν μπορείτε να κατανοήσετε την αξία της νηστείας γιατί δεν πιστεύετε στην αθανασία της ψυχής. Η νηστεία, σας είναι άχρηστη αφού μόνο το σώμα έχει αξία για εσάς. Βλέπετε τα πράγματα είναι αλυσίδα."

Γιώργος:
Γι' αυτό και οι Μουσουλμάνοι έχουν το Ραμαζάνι και νηστεύουν, γιατί πιστεύουν στην αθανασία της ψυχής όπως και οι Φαρισσαίοι - τα παιδιά του διαβόλου - που νήστευαν και αυτοί.

Μήπως είστε με τους νηστεύοντες Φαρισσαίους και τους Μουσουλμάνους στην ίδια "αληθινή" θρησκεία και δεν το ξέρετε;

Αλυσίδα πάνε: Φαρισσαίοι - ορθόδοξοι - Μουσουλμάνοι: όλοι μαζί για τη 'σωτηρία της ψυχής' δια 'πατρός' των Φαρισσαίων που είπε στην Εύα "ΑΛΗΘΩΣ, δεν θα πεθάνετε":
Καθαρή αναμετάδοση: η αθανασία της ψυχής κόντρα στο λόγο του Θεού: - αν φάτε - θα πεθάνετε.

Έτσι εσείς βρήκατε το 'κόλπο': ΠΑΝΤΑ ΑΝΑΠΟΔΑ στον Θεό. Δεν μπορείτε αλλιώς.

Ενώ ο διάβολος σας τουμπάρει και τον πιστεύετε. 'Αθανασία' σας έταξε, πιό πολλά απ' όσα έταξε στον Χριστό με τους πειρασμούς.

Δεν αντέχετε αν δεν τον πιστεύετε ε; Δεν γίνεται αλλιώς;

Πως καταντήσατε να πιστεύετε στα λόγια του διαβόλου, ότι είστε αθάνατοι - σας βολεύει φαίνεται η ψευδαίσθηση περί αθανασίας - είναι το ναρκωτικό σας- σας ντοπάρει, ενώ ο Θεός δηλώνει "μισθός της αμαρτίας είναι θάνατος", αυτό δεν σας αρέσει ε, πολύ φρικτό ακούγεται, δεν θέλετε θάνατο;

Εσείς πως τα καταφέρνετε με αυτό το σκεπτικό του απατεώνα και εχθρού - όλων - να κοιμάστε;

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Παλλάδιος: "Βλέπετε τα πράγματα είναι αλυσίδα. Αν βγάλετε αυθαίρετα έναν κρίκο από το παρελθόν αυτομάτως χάνετε την συνέχεια και όλα αλλοιώνονται. Αυτό έκανε και ο Ρώσσελ κόβοντας κάθε δεσμό με το παρελθόν"

Γιώργος:
Πάλι καλά που έκοψε και ο Χριστός κάθε κρίκο και δεσμό με τους Φαρισσαίους πού όλα τα είχαν ΑΛΛΟΙΩΣΕΙ όπως και ο Ρώσσελ με τους μετέπειτα Φαρισσαίους και άρχισε εκκαθαριστικό "5ο άθλο του Ηρακλή".
Και επειδή δεν πρόλαβε να τελειώσει, πάλι καλά συνέχισαν οι επόμενοι.

Έτσι αποχαιρετίσαμε το βαθύ σκοτάδι μια για πάντα.

Ποτέ ξανά πίσω στο φαρισσαϊκό σκοτάδι.

Επιτέλους είδαμε μεγάλο ΦΩΣ που "λάμπει διαρκώς περισσότερο μέχρι να γίνει τέλεια η ημέρα" -
και με τον Αρμαγεδδώνα τελικά όλα θα αστράψουν και μετά,
με τις αναστάσεις των νεκρών όλα θα λάμψουν - από χαρά -
να γνωρίσω και τον παππού - και τον πατέρα κάποιου κ. Χρήστου από τη Λαμία.

Ε μπήκα σε περιέργεια !!!

Γιώργος

Γιώργος είπε...

κ.Χρήστος: "«Και δεν μπορούσε να καταλάβει κανείς το άσμα παρά οι 144.000, που είχαν αγορασθεί από τη γη. Αυτοί είναι που ΔΕΝ ΕΜΟΛΥΝΘΗΣΑΝ ΜΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ, διότι είναι ΠΑΡΘΕΝΟΙ. Αυτοί είναι που ακολουθούν το Αρνίο όπου πηγαίνει.» Αποκ. 14, 3 -4.
Άρα ο Χριστός έχει δίπλα του άτομα του διαβόλου;"

Γιώργος:
Το εδάφιο μάλλον δεν το καταλαβαίνετε.
Δεν εννοεί κατά γράμμα ΠΑΡΘΕΝΟΙ.

Όσοι είναι με τον Χριστό είναι ΠΑΡΘΕΝΟΙ πνευματικά, δηλαδή διατήρησαν πνευματική ΑΓΝΟΤΗΤΑ και δεν μολύνθηκαν από ΑΠΟΣΤΑΤΙΚΕΣ δοξασίες - ούτε μολύνθηκαν πνευματικά από διάφορες οργανώσεις, όπως συμβολίζεται για των ΓΥΝΑΙΚΩΝ - που άρχισαν τα μετέπειτα χρόνια να φουντώνουν και εξακολουθούν μέχρι σήμερα.

Αυτά για λίγη διευκρίνιση... για εσάς.

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Για κ. Γιώργο

Κ. Γιώργο γράφετε: «Όσοι είναι με τον Χριστό είναι ΠΑΡΘΕΝΟΙ πνευματικά, δηλαδή διατήρησαν πνευματική ΑΓΝΟΤΗΤΑ και δεν μολύνθηκαν από ΑΠΟΣΤΑΤΙΚΕΣ δοξασίες - ούτε μολύνθηκαν πνευματικά από διάφορες οργανώσεις, όπως συμβολίζεται για των ΓΥΝΑΙΚΩΝ - που άρχισαν τα μετέπειτα χρόνια να φουντώνουν και εξακολουθούν μέχρι σήμερα.»

Επιτρέψτε μου κ. Γιώργο να διαφωνήσω. Το χωρίο είναι ξεκάθαρο και δεν επιδέχεται παρερμηνειών. Και αυτό φαίνεται που δίπλα στη λέξη Παρθένοι έχει το επεξηγηματικό, αυτοί που δεν μολύνθηκαν με γυναίκες. Εκτός αυτού η απάντησή σας δεν έχει αγιογραφική κάλυψη ως θα όφειλε. Ειδικά το δεύτερο σκέλος της που υποστηρίζετε πως γυναίκες σημαίνει τις διάφορες οργανώσεις είναι παντελώς αυθαίρετο. Πρώτον γιατί η λέξη Οργάνωση δεν υπάρχει πουθενά μέσα στην Αγία Γραφή . Και δεύτερον δεν υπάρχει χωρίο στην Αγία Γραφή που με τη λέξη γυναίκες να εννοεί τις οργανώσεις.

Θα ήθελα λοιπόν τα αντίστοιχα αγιογραφικά χωρία και τότε θα δεχτώ την ερμηνεία σας. Νομίζω αγιογραφικά καλύπτουμε τις απαντήσεις μας και όχι πετάμε κάτι χωρίς να το αποδεικνύουμε.

Όπως επίσης ξεχάσατε να μου απαντήσετε για την αύξηση των 10.000 χρισμένων.

Σας ευχαριστώ

Χρήστος - αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

Για κ. Γιώργο

Κ. Γιώργο γράφετε:

2η ΤΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΙΑ:
Η έγερση του Μιχαήλ’ για να δράσει με εξουσία, συνδέεται με έναν ‘καιρό θλίψεως, (Δανιήλ 12:1) οποία ποτέ δεν έγεινεν αφού υπήρξεν έθνος, μέχρις εκείνου του καιρού’.
Το ίδιο ακριβώς θα κάνει ο Χριστός με τους αγγέλους του τον καιρό που σύμφωνα με τα λόγια του „θέλει είσθαι θλίψις μεγάλη, οποία δεν έγεινεν απ' αρχής κόσμου έως του νυν, ουδέ θέλει γείνει.“ (Ματθαίος 24:21 και Δανιήλ 12:)

Πρόκειται για την ίδια ΜΕΓΑΛΗ ΘΛΙΨΗ τη μεγαλύτερη στην ανθρωπότητα.

Σ' αυτή την περίοδο αναφέρεται η „ΕΓΕΡΣΗ' του Αρχάγγελου Μιχαήλ και η '“ΕΓΕΡΣΗ“ του Χριστού εφόσον „τότε θέλει φανή το σημείον του Υιού του ανθρώπου εν τω ουρανώ, και τότε θέλουσι θρηνήσει πάσαι αι φυλαί της γης και θέλουσιν ιδεί τον Υιόν του ανθρώπου ερχόμενον επί των νεφελών του ουρανού μετά δυνάμεως και δόξης πολλής.
Και θέλει αποστείλει τους αγγέλους αυτού μετά σάλπιγγος φωνής μεγάλης, και θέλουσι συνάξει τους εκλεκτούς αυτού εκ των τεσσάρων ανέμων απ' άκρων ουρανών έως άκρων αυτών“


Κ. Γιώργο, επιτρέψτε μου να διαφωνήσω. Δεν υπάρχει ΤΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΙΑ Χριστού – Μιχαήλ, στα συγκεκριμένα χωρία που αναφέρατε.

Στο Δανιήλ 12,1 ο Μιχαήλ εγείρεται ΠΡΟ της θλίψεως ενώ ο Χριστός εμφανίζεται ΜΕΤΑ την θλίψη

«Αμέσως ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΛΙΨΗ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΕΚΕΙΝΩΝθα σκοτεινιάσει ο ήλιος ….. και τότε θα φανεί το σημάδι του Υιού του ανθρώπου στον ουρανό, και τότε θα θρηνήσουν όλες οι φυλές της γης, ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΝ ΤΟΝ ΥΙΟΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΠΑΝΩ ΣΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ» Ματθ. 24, 29 -30 .

Παρακαλώ ελέγξτε το για να δείτε πως έχω δίκαιο, οπότε στο συγκεκριμένο σημείο δεν υπάρχει ταύτιση Χριστού – Μιχαήλ

Σας ευχαριστώ.

Μετά τιμής Χρήστος - αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

Στον αγαπητό φίλο και αδερφό Γιώργο.
Κάνοντας ένα μικρό πρόλογο, θα έλεγα πως, δεν κατάλαβα, πώς από εκεί που όμορφα και ωραία μιλούσαμε για την νηστεία, ξαφνικά άρχισες να μου επιτίθεσαι, υποβιβάζοντας το μορφωτικό μου επίπεδο, για το οποίο εγώ προσωπικά ποτέ δεν καυχήθηκα πως έχω.
Έτσι, επειδή μου αρέσει να μιλάω μέσα από την Αγία Γραφή, αγαπητέ φίλε μου Γιώργο, θα μου επιτρέψεις να σου θυμίσω ένα ομορφότατο εδάφιο και το λέω ομορφότατο μόνο και μόνο για να ευλογήσω τα γένια μου, :-) στις λιγοστές γνώσεις που έχω. Το εδάφιο λέει τα εξής:

Ματθ. 11.25
«…ο Ιησούς είπε• Δοξάζω σε, Πάτερ, κύριε του ουρανού και της γης, ότι απέκρυψας ταύτα από σοφών και συνετών και απεκάλυψας αυτά εις νήπια•».

Δεν έχω κανένα πρόβλημα να παραδεχτώ πως οι γνώσεις μου βρίσκονται ακόμα εις νηπιακή κατάσταση. Θα σημειώσω όμως πως εσείς κάποτε, (μάρτυρες του Ιεχωβά) ονομαζόσαστε «σπουδαστές της Γραφής ». Το εδάφιο όμως λέει, πως ο Πάτερ του ουρανού και της γης τα απέκρυψε από τους σοφούς. Επομένως, νομίζω πως ο Κύριος, μου δίνει το δικαίωμα να μελετώ και να συμμετέχω σε συζητήσεις όπου δεν χρειάζονται επιδείξεις γνώσεων.

Άλλωστε, φαντάζομαι πως κι εσύ φίλε μου, όταν βγαίνεις στο έργο (από σπίτι σε σπίτι) δε ζητάς να σου υποδείξουν χαρτιά και διπλώματα ώστε να κρίνεις αν αξίζει τον κόπο να κάνεις κουβέντα με τους ανθρώπους που σε υποδέχονται.

Αυτά ως προς τις γνώσεις μου και τις δικαιολογίες μου με βάση τη Γραφή.

Ως προς τους κυρίους συνομιλητές, θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου, στον συμπαθέστατο κύριο Νικόλαο και τον κύριο Χρήστο, που έσπευσαν αμέσως να με υποστηρίξουν. Πράγματι φίλε Νικόλαε, δεν ενοχλήθηκα από αυτά που διάβασα στο σχόλιο του φίλου μου Γιώργου, απλός λιγάκι στεναχωρήθηκα. Δεν πειράζει όμως, το προσπερνάμε, ίσως στο μέλλον κάνω κι εγώ τα ίδια και χειρότερα, ίσως πάλι με τα σχόλια που άφησα ήδη να έγινα επιθετικός δίχως να το κατάλαβα, κι έτσι εξόργισα το φίλο μου Γιώργο. Άρα δικαιολογείται η επίθεσή του.

Για να γίνει όμως και αποκατάσταση του πολύ ωραίου διαλόγου που είχαμε, και να μην αισθάνεστε κι εσείς τον παραμικρό θυμό για τον φίλο μου και συνομιλητή σας / μας Γιώργο, σαν ενημερώνω πως αμέσως μετά από αυτά που διάβασα, επικοινωνήσαμε τηλεφωνικώς, και τα πνεύματα θέλω να πιστεύω ότι έχουν πλέον ηρεμήσει για τη συνέχεια. Αποφασίσαμε, (τηλεφωνικώς) ο κάθε ένας θα παραθέσει τη γνώμη του και τα στοιχεία που έχει και από εκεί και πέρα ο κάθε ένας κρίνει όπως καταλαβαίνει και όπως τον φωτίσει ο Θεός.
Φίλε Γιώργο, θα ήθελα να σου ζητήσω και συγνώμη ενώπιον όλων για το κακό ύφος που ίσως είχα στα σχόλιά μου και δεν το κατάλαβα. Φίλε μου με συγχωρείς!

Πάμε τώρα στα θέματά μας.
Σε προηγούμενο σχόλιό μου παρέθεσα το,
"Ματθ. 4. 2 «και νηστεύσας ημέρας τεσσαράκοντα και νύκτας τεσσαράκοντα…»"


Και μου απάντησες τα εξής:
Είδες λέει "νήστευσε".
Εσείς δεν νηστεύετε. Κάνετε ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ αποχή βρωμάτων που ως καθιερωμένη
στην ορθόδοξη θρησκεία είναι διδασκαλία δαιμονίων.

Δε σου κρύβω αγαπητέ Γιώργο, πόσο πολύ πειράζομαι όταν χτυπάς με τόσο βαριά λόγια την εκκλησία που με αντιπροσωπεύει και πολύ περισσότερο όταν λες πως η νηστεία που γίνεται στην ορθόδοξη εκκλησία (ο τρόπος δηλαδή) είναι δαιμονική.

Εγώ όπως γνωρίζεις πέρα από την Αγία Γραφή, άλλο βιβλίο δεν έχω μάθει να συμβουλεύομαι σε θέματα πίστεως. Θα επικαλεστώ λοιπόν ξανά τις λιγοστές μου γνώσεις και από τις λίγες σημειώσεις που έχω συγκεντρώσει θα σου υποδείξω το,
Προς Ρωμαίους επιστολή 14. 1-23
Για να μην κουράζω όμως περισσότερο τους κυρίους συνομιλητές από όσο ήδη τους έχω κουράσει θα παραθέσω μόνο το 1-2. το οποίο λέει τα εξής:

«Τον δε ασθενούντα κατά την πίστιν προσδέχεσθε, ουχί εις φιλονεικίας διαλογισμών.
Άλλος μεν πιστεύει ότι δύναται να τρώγη πάντα, ο δε ασθενών τρώγει λάχανα.»

Και πιο κάτω αν τελικά μπεις στον κόπο και το διαβάσεις όλο θα βρεις να λέει πως δεν είναι σωστό να κατακρίνουμε τον αδερφό. Ο κάθε ένας μας ότι κάνουμε για τον Κύριο το κάνουμε. Τρώμε ευχαριστώντας τον Κύριο, δεν τρώμε - και πάλι ευχαριστούμε τον Κύριο με τον τρόπο αυτό. Όσο για τους ασθενείς στην πίστη τρώνε λάχανα. Ας μην τους κατακρίνουμε λοιπόν. Ο κάθε ένας κάνει την προσφορά του στον Κύριο σύμφωνα με τη δύναμη της πίστης που έχει.

Στα μοναστήρια για παράδειγμα θα βρεις καλόγερους, (π.χ Γέρων Παΐσιος) να κάνουν νηστείες περνώντας ολόκληρη την ημέρα τους με μια μόνο φρυγανιά.

Κλείνω με το θέμα του γάμου που ανέφερες τα εξής,
Γιώργος. «Οι ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ είναι παντρεμμένοι ή απαγορεύεται να παντρευτούν;
Άρα οι διδασκαλίες των δαιμόνων τους το απαγορεύουν.»

Θα σου αναφέρω μερικά ανύμφευτα πρόσωπα από την Αγία Γραφή.
Ιησούς Χριστός έμεινε ανύμφευτος.
Ας μη ξεχνάμε παράλληλα πως κάπου υπάρχει ένα άλλο σημείο που λέει «μιμητές του Χριστού γίνεσθε.»
Ζητώ συγνώμη δεν το είχα σημειώσει για να σου πω που ακριβώς το λέει, δεν ήξερα πως θα το χρειαστώ. Έχω εμπιστοσύνη όμως στις γνώσεις σου και είμαι σίγουρος πως θυμάσαι πιο λέω.

Ο Ιωάννης ο βαπτιστής, ερημίτης και ανύμφευτος.
Προφήτης Ηλίας επίσης ανύμφευτος.
Ο απόστολος Παύλος, και αυτός ανύμφευτος.

Και κλείνω με ένα εδάφιο που νομίζω πως «τα λέει όλα» αν μου επιτρέπεις την έκφραση.

Ματθ. 19. 12
Διότι είναι ευνούχοι, οίτινες εκ κοιλίας μητρός εγεννήθησαν ούτω, και είναι ευνούχοι, οίτινες ευνουχίσθησαν υπό των ανθρώπων, και είναι ευνούχοι, οίτινες ευνούχισαν εαυτούς διά την βασιλείαν των ουρανών. Όστις δύναται να δεχθή τούτο, ας δεχθή.

Όποιος μπορεί λοιπόν αυτό να το δεχτεί ας το δεχτεί. Θέλω να πιστεύω πως δεν θα ξανά αναφέρεις πλέον για διδασκαλίες δαιμόνων.
Τα εδάφια που παρέθεσα νομίζω πως είναι ξεκάθαρα και δεν χωράνε καμία αμφιβολία. Τουλάχιστον, αυτά εμένα με πείθουν. Τώρα εσύ, δε ξέρω ίσως έχεις άλλα στοιχεία που να είναι ακόμα πιο ξεκάθαρα.

Έτσι τα αντιλαμβάνομαι εγώ μέσα από τα λίγα που γνωρίζω. (αν γνωρίζω κάτι) (;)

Ο Παντοδύναμος Κύριος ας μας φωτίζει και ας μας οδηγεί.

Το βράδυ ή ίσως αύριο το πρωί, παραθέσω τις σημειώσεις μου, για τη λέξη «νηστεία» η οποία όπως είπα, λείπει από την ΜΝΚ.

Ζητώ συγνώμη αν σας κούρασα με το μεγάλο σχόλιό μου.

Παναγιώτης

Υ.Γ αν θυμάμαι σωστά, και σε εσάς υπάρχει κάποιο αξίωμα που δεν νυμφεύονται για χάρη του κηρύγματος. Νομίζω, δε βάζω το χέρι μου στη φωτιά.

Υ.Γ όσο για τις «αξιόπιστες » ερευνητικές ομάδες που εμπιστεύεσαι (δικαίωμά σου φυσικά) Westcott/Hort και Nestle-Aland. Εγώ προσωπικά, δεν έχω λάβει εντολή από την Αγία Γραφή να στηρίζομαι στις επιστήμες του κόσμου οι οποίες κάθε 5 χρόνια αλλάζουν τις θεωρίες τους. Αν έχεις κάποιο εδάφιο που να στηρίζεις κάτι τέτοιο, ευχαρίστως το συζητάμε.

Γιώργος είπε...

Παναγιώτης: "Εγώ προσωπικά, δεν έχω λάβει εντολή από την Αγία Γραφή να στηρίζομαι στις επιστήμες του κόσμου"

Γιώργος
Για ποιά αγία Γραφή μιλάς; Για το "μεταλλαγμένο προϊόν" δια σωρείας προσθηκών που σας πάσαραν οι τετυφλωμένοι ψευτοπατέρες σας;

Γιώργος είπε...

Παναγιώτης: "υποβιβάζοντας το μορφωτικό μου επίπεδο"

Μόνος σου το υποβίβασες. Μη ρίχνεις το βάρος αλλού.
Ύστερα 'υποβιβασμένη ομάδα' που να την πάς;

Γιώργος είπε...

Παναγιώτης: "Ματθ. 11.25
«…ο Ιησούς είπε• Δοξάζω σε, Πάτερ, κύριε του ουρανού και της γης, ότι απέκρυψας ταύτα από σοφών και συνετών και απεκάλυψας αυτά εις νήπια•». Δεν έχω κανένα πρόβλημα να παραδεχτώ πως οι γνώσεις μου βρίσκονται ακόμα εις νηπιακή κατάσταση."

Γιώργος:
Δεν μιλάει γι' αυτά που λές ο Χριστός. Δεν μιλάει για όσους έχουν λανθασμένες 'νηπιακές' γνώσεις.

Ο Πατέρας του Χριστού τα έκρυψε από τους Φαρισσαίους, Γραμματείς κλπ. που θεωρούσαν τον εαυτό τους οι ίδιοι - λανθασμένα - σοφό και συνετό και τα αποκάλυψε σε αυτούς που οι γραμματείς και οι Φαρισσαίοι θεωρούσαν "νήπια", δηλαδή στους μαθητές του.

Δεν σημαίνει ότι ο καθένας πρέπει να το 'παίζει' πνευματικό νήπιο και τότε θα έχει την αλήθεια.
Δεν μιλάει για πνευματικά τυφλούς ο Χριστός όταν μιλάει για 'νήπια'.

Γιώργος είπε...

Παναγιώτης: "Το εδάφιο όμως λέει, πως ο Πάτερ του ουρανού και της γης τα απέκρυψε από τους σοφούς."

Γιώργος
Πάλι τα μπερδεύεις φίλε.
Δεν είναι κατά της αληθινής σοφίας ο Θεός.
1.
Δεν θεωρούνταν 'νήπιο' ούτε και ήταν πνευματικό νήπιο ο Χριστός:
Ματθαίος 13:54 "ἐδίδασκεν αὐτοὺς ἐν τῇ συναγωγῇ αὐτῶν, ὥστε ἐκπλήσσεσθαι αὐτοὺς καὶ λέγειν· πόθεν τούτῳ ἡ σοφία αὕτη καὶ αἱ δυνάμεις;"
2.
Λουκάς 2:40 "τὸ δὲ παιδίον ηὔξανεν καὶ ἐκραταιοῦτο πληρούμενον σοφίᾳ, καὶ χάρις θεοῦ ἦν ἐπ' αὐτό."
(ο Χριστός από μικρός προόδευε σε σοφία - δεν ήταν 'νήπιο')
3.
Λουκάς 2:52 "Ἰησοῦς προέκοπτεν [ἐν] τῇ σοφίᾳ"
4.
Λουκάς 11:49 "διὰ τοῦτο καὶ ἡ σοφία τοῦ θεοῦ εἶπεν ἀποστελῶ εἰς αὐτοὺς προφήτας καὶ ἀποστόλους, καὶ ἐξ αὐτῶν ἀποκτενοῦσιν καὶ διώξουσιν"
(μιλάει και η ΣΟΦΙΑ του Θεού όπως και το πνεύμα - για τους τριαδιστές)
5.
Πράξεις 6:10 "καὶ οὐκ ἴσχυον ἀντιστῆναι τῇ σοφίᾳ καὶ τῷ πνεύματι ᾧ ἐλάλει." (για τον Στέφανο μιλάει. Πάλι οι τριαδιστές 'τα κάνουν μπαλάκια' με "τῇ σοφίᾳ καὶ τῷ πνεύματι" γιατί τα μπερδεύουν)
6.
1 Κορινθίους 2:5 "ἵνα ἡ πίστις ὑμῶν μὴ ᾖ ἐν σοφίᾳ ἀνθρώπων ἀλλ' ἐν δυνάμει θεοῦ."
(η πίστη δεν προέρχεται / δεν σχετίζεται από / με την ανθρώπινη σοφία)
7.
1 Κορινθίους 3:19 "ἡ γὰρ σοφία τοῦ κόσμου τούτου μωρία παρὰ τῷ θεῷ ἐστιν."
(άλλη η σοφία του κόσμου - που έιναι μωρία για τον Θεό)
8.
2 Κορινθίους 1:12 "οὐκ ἐν σοφίᾳ σαρκικῇ ἀλλ' ἐν χάριτι θεοῦ"
(όχι μέσω σοφίας της σάρκας αλλά δια της χάρης - παρ'αξία καλοσύνης - του Θεού)
9.
Κολοσσαείς 1:9 "ἵνα πληρωθῆτε τὴν ἐπίγνωσιν τοῦ θελήματος αὐτοῦ ἐν πάσῃ σοφίᾳ καὶ συνέσει πνευματικῇ"
(για να γεμίσετε με την ακριβή γνώση του θελήματος του Θεού με κάθε σοφία και πνευματική σύνεση)
10.
Κολοσσαείς 1:28 "διδάσκοντες πάντα ἄνθρωπον ἐν πάσῃ σοφίᾳ"
(διδάσκοντας κάθε άνθρωπο με κάθε σοφία - θεϊκή εννοείται)
11.
Κολοσσαείς 4:5 "ἐν σοφίᾳ περιπατεῖτε πρὸς τοὺς ἔξω"
(να περπατάτε με σοφία προς τους έξω)
12.
Ιάκωβος 3:15 "οὐκ ἔστιν αὕτη ἡ σοφία ἄνωθεν κατερχομένη ἀλλὰ ἐπίγειος, ψυχική, δαιμονιώδης."
(υπάρχει και επίγεια, ζωώδης
δαιμονική σοφία)
13.
Ιάκωβος 3:17 "ἡ δὲ ἄνωθεν σοφία πρῶτον μὲν ἁγνή ἐστιν, ἔπειτα εἰρηνική"
(η σοφία από 'πάνω' - από τον Θεό δηλαδή - είναι πρώτα αγνή, έπειτα ειρηνική - τι είδους σοφία έχουν όσοι συμμετέχουν σε πολέμους; το λέει το Ιάκωβος 3:15)
14.
Αποκάλυψη 13:18 "ὧδε ἡ σοφία ἐστίν, ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου, ἀριθμὸς γὰρ ἀνθρώπου ἐστίν, καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ ἑξακόσιοι ἑξήκοντα ἕξ."
["Εδώ είναι που υπεισέρχεται η σοφία: Εκείνος που έχει νοημοσύνη ας υπολογίσει τον αριθμό του θηρίου, γιατί είναι αριθμός ανθρώπου· και ο αριθμός του είναι εξακόσια εξήντα έξι"]
(Για να φανεί και η σοφία σας του υπολογισμού του 666)
15.
1 Κορινθίους 1:19 "γέγραπται γάρ· ἀπολῶ τὴν σοφίαν τῶν σοφῶν καὶ τὴν σύνεσιν τῶν συνετῶν ἀθετήσω."
{"είναι γραμμένο: «Θα αφανίσω τη σοφία των σοφών, και τη νοημοσύνη των διανοουμένων θα την παραμερίσω»."}
16.
1 Κορινθίους 1:20 "Ποῦ σοφός; ... ποῦ συζητητὴς τοῦ αἰῶνος τούτου; οὐχὶ ἐμώρανεν ὁ θεὸς τὴν σοφίαν τοῦ κόσμου;"
["Πού είναι ο σοφός; ... Πού ο συζητητής αυτού του συστήματος πραγμάτων; Δεν κατέστησε ο Θεός ανόητη τη σοφία του κόσμου; "]
17.
1 Κορινθίους 2:6 "Σοφίαν δὲ λαλοῦμεν ἐν τοῖς τελείοις, σοφίαν δὲ οὐ τοῦ αἰῶνος τούτου οὐδὲ τῶν ἀρχόντων τοῦ αἰῶνος τούτου τῶν καταργουμένων"
["Μιλάμε δε για σοφία ανάμεσα σε εκείνους που είναι ώριμοι, αλλά όχι για τη σοφία αυτού του συστήματος πραγμάτων ούτε για τη σοφία των αρχόντων αυτού του συστήματος πραγμάτων, οι οποίοι θα εκμηδενιστούν"]


Ξεχωρίξει συνεπώς η ανθρώπινη σοφία (= μωρία για τον Θεό) που θα σβήσει και η θεϊκή σοφία.

Κατά τα άλλα ο Θεός δεν θέλει πνευματικά ΝΗΠΙΑ.
1.
Γαλάτες 4:3 "ὅτε ἦμεν νήπιοι ὑπὸ τὰ στοιχεῖα τοῦ κόσμου ἤμεθα δεδουλωμένοι"
["όταν ήμασταν νήπια, παραμέναμε υποδουλωμένοι από τα στοιχειώδη πράγματα του κόσμου"]
2.
Εφεσίους 4:14 "ἵνα μηκέτι ὦμεν νήπιοι, κλυδωνιζόμενοι καὶ περιφερόμενοι παντὶ ἀνέμῳ τῆς διδασκαλίας ἐν τῇ κυβείᾳ τῶν ἀνθρώπων, ἐν πανουργίᾳ πρὸς τὴν μεθοδείαν τῆς πλάνης"
["για να μην είμαστε πια νήπια, να μην κλυδωνιζόμαστε και μεταφερόμαστε εδώ και εκεί από κάθε άνεμο διδασκαλίας μέσω του δόλου των ανθρώπων, μέσω πανουργίας όσον αφορά την επινόηση πλάνης"]

(τα πνευματικά νήπια είναι εύκολα θύματα - οι περισσότεροι παραμένουν στο: 'όπως τα βρήκαμε' πλήρεις άγνοιας και αναισθησίας καρδιάς και παραμένουν μακροχρόνια θύματα δια 'δόλου αιώνων' παραδοσιακών θρησκευτικών συστημάτων μεθοδευμένης εξαπάτησης και επινοημένης πλάνης)

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Παναγιώτης: "Προς Ρωμαίους 14.1-2.
«Τον δε ασθενούντα κατά την πίστιν προσδέχεσθε, ουχί εις φιλονεικίας διαλογισμών. Άλλος μεν πιστεύει ότι δύναται να τρώγη πάντα, ο δε ασθενών τρώγει λάχανα.» Και πιο κάτω αν τελικά μπεις στον κόπο και το διαβάσεις όλο θα βρεις να λέει πως δεν είναι σωστό να κατακρίνουμε τον αδερφό."

Γιώργος:
Εδώ μιλάει για ζητήματα προσωπικής επιλογής και συνείδησης που αφορούν μόνο τους αδελφούς εντός της αληθινής Χριστιανικής πίστης.
1.
(Ρωμαίους 14:10) "Αλλά εσύ γιατί κρίνεις τον αδελφό σου; Ή και εσύ γιατί περιφρονείς τον αδελφό σου;"
2.
(Ρωμαίους 14:21) "Είναι καλό να μη φας κρέας ούτε να πιεις κρασί ούτε να κάνεις οτιδήποτε εξαιτίας του οποίου προσκόπτει ο αδελφός σου."
3.
(Ρωμ. 14:3) «Ο τρώγων ας μη καταφρονή τον μη τρώγοντα, και ο μη τρώγων ας μη κρίνη τον τρώγοντα· διότι ο Θεός προσεδέχθη αυτόν»

Εκείνος που τρώει κρέας με καλή συνείδηση, ίσως καταφρονεί εκείνον που δεν τρώγει, να τον θεωρεί υπερβολικό, άνθρωπο των άκρων.

Εκείνος που δεν τρώει, ίσως κρίνει εσφαλμένα εκείνον που προτιμά να τρώει κρέας σαν παραβάτη του νόμου.

Ένας Χριστιανός ως δούλος του Θεού δεν έχει το δικαίωμα να εκτιμά τους άλλους με βάση τις προσωπικές του απόψεις.
Έτσι, όταν πρόκειται για πράγματα που περιλαμβάνουν προσωπική εκλογή ή προτίμηση, δεν καταφρονεί τους ομοπίστους του, ούτε τους κρίνει σαν παραβάτες του νόμου.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Παναγιώτης: "Στα μοναστήρια για παράδειγμα θα βρεις καλόγερους, (π.χ Γέρων Παΐσιος) να κάνουν νηστείες περνώντας ολόκληρη την ημέρα τους με μια μόνο φρυγανιά."

Γιώργος:
Δοκιμή ελεύθερη για ορθόδοξους να "περνούν ολόκληρη την ημέρα τους με μια μόνο φρυγανιά."
Σε ένα χρόνο το πολύ θα δούν τα αποτελέσματα.

Δεν παίζει ρόλο η 'προσωπική επιλογή' σε ζητήματα διατροφής για τον Θεό. Ο Θεός θέλει την αλήθεια.
Η αλήθεια μετράει.
Παρόμοια κάνουν και βουδιστές, μουσουλμάνοι κ.α. 'ασκητές' αλλά ο Χριστός είπε:
(Ιωάννης 8:31-32) «Αν μείνετε στο λόγο μου, είστε πραγματικά μαθητές μου, και θα γνωρίσετε την αλήθεια και η αλήθεια θα σας ελευθερώσει»

Τα δε μοναστήρια είναι αντιγραφικά. Οι χριστιανοί δεν κλείνονται σε μοναστήρια.

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

κ. Γιώργος: «Πάλι καλά που έκοψε και ο Χριστός κάθε κρίκο και δεσμό με τους Φαρισσαίους πού όλα τα είχαν ΑΛΛΟΙΩΣΕΙ όπως και ο Ρώσσελ με τους μετέπειτα Φαρισσαίους και άρχισε εκκαθαριστικό "5ο άθλο του Ηρακλή".
Και επειδή δεν πρόλαβε να τελειώσει, πάλι καλά συνέχισαν οι επόμενοι.»



Συνέχισε η μία Σκοπιά να αναιρεί την προηγούμενη Σκοπιά ως δαιμονική, αυτό εννοείτε; Π.χ. η «νέα» Σκοπιά αναίρεσε ως δαιμονική τη διδασκαλία του Ρώσσελ περί σταυρού.


κ. Γιώργος: «Όσοι είναι με τον Χριστό είναι ΠΑΡΘΕΝΟΙ πνευματικά, δηλαδή διατήρησαν πνευματική ΑΓΝΟΤΗΤΑ και δεν μολύνθηκαν από ΑΠΟΣΤΑΤΙΚΕΣ δοξασίες - ούτε μολύνθηκαν πνευματικά από διάφορες οργανώσεις [...]»


Στη Σκοπιά αναφέρεστε; Γιατί αυτή είναι η μόνη Εταιρεία που αυτοχαρακτηρίζεται και ως «Οργάνωση». Γλώσσα λανθάνουσα τα αληθή λέγει ;-).

Ανώνυμος είπε...

κ.Γιώργο, μιλάτε για τα "κρατικά" δεκανίκια της ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ελλάδα των 10 εκκατομυρίων κατοίκων;
Γιατί δεν μιλάτε για την ορθόδοξη εκκλησία των άλλων 10 εκατ. ελλήνων της διασποράς που δεν έχει κανένα "δεκανίκι" από το κράτος;
Για τα εκατοντάδες εκατ. των Ρώσσων που βρέθηκαν υπό διωγμό επί 70 χρόνια και πλήρωσαν με το αίμα τους την πίστη τους; Και τώρα στέκονται πάλι όρθιοι;
Για τα εκατ. των ορθοδόξων, Βουλγάρων, Σέρβων, Ρουμάνων, κ.λ.π. όπου το κράτος είναι απόλυτα χωρισμένο από την Εκκλησία;

Τα παραμύθια λοιπόν να πάτε να τα πείτε στην αίθουσά σας και όχι εδώ.

Η Εκκλησία στην Ελλάδα δεν φοβάται χωρισμό. Οι εκάστοτε κυβερνώντες τον αποφεύγουν (παρόλο που φωνάζουν ως αντιπολιτευόμενοι) γιατί γνωρίζουν πολύ καλά τι πρέπει να επιστρέψουν στην εκκλησία τα οποία τα πήραν με τη βία, με πρόσχημα να αναλάβουν τη μισθοδοσία του κλήρου!

Παλλάδιος

Γιώργος είπε...

Παναγιώτης: "Κλείνω με το θέμα του γάμου που ανέφερες τα εξής, Γιώργος. «Οι ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ είναι παντρεμμένοι ή απαγορεύεται να παντρευτούν; Άρα οι διδασκαλίες των δαιμόνων τους το απαγορεύουν.»
Θα σου αναφέρω μερικά ανύμφευτα πρόσωπα από την Αγία Γραφή.
Ιησούς Χριστός έμεινε ανύμφευτος.
Ας μη ξεχνάμε παράλληλα πως κάπου υπάρχει ένα άλλο σημείο που λέει «μιμητές του Χριστού γίνεσθε.»

Γιώργος:
(1 Τιμόθεο 4:1-3) "διδασκαλίες δαιμόνων:
1. απαγορεύουν το γάμο,
2. διατάζουν την αποχή από τροφές.

Μετάφραση: "στους έσχατους καιρούς μερικοί θα αποστατήσουν από την πίστη, προσέχοντας σε πνεύματα πλάνης και σε διδασκαλίες δαιμονίων, ...οι οποίοι εμποδίζουν τον γάμο"

Εδώ δεν μιλάει για άτομα που προσωπικά αποφασίζουν να μη παντρευτούν αλλά για ΕΠΙΣΗΜΗ απαγόρευση του γάμου ως διδασκαλία δαιμόνων.
Αυτό συμβαίνει με τους Μητροπολίτες: τους εμποδίζουν να παντρευτούν: ΑΥΤΕΣ είναι διδασκαλίες δαιμόνων.

Το «μιμητές του Χριστού γίνεσθε» δεν αναφέρεται σε ζητήματα προσωπικής επιλογής γάμου, φαγητού, το είδος της 'κατάλληλης' ενδυμασίας κλπ. αλλά αναφέρεται για συμμόρφωση με το θέλημα του Θεού και για το τι είδους άτομο είναι κάποιος όπως εκδηλώνεται με τα λόγια του τα έργα του και τις ιδιότητες που τον χαρακτηρίζουν.

Ο Παύλος είπε: «Μιμηταί μου γίνεσθε, καθώς και εγώ του Χριστού». (1 Κορινθίους 11:1)

Μιμητές σε τι;
Σε αγάπη και έργα πίστης, σε υπομονή, σε εγκράτεια, σε πιστότητα, σε ταπεινοφροσύνη -
(Ιωάν. 13:12-15) «Έθεσα το υπόδειγμα για εσάς, ώστε, όπως έκανα εγώ σε εσάς, να κάνετε και εσείς» κλπ. γενικότερα σε λόγια - έργα - ιδιότητες.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Παλλάδιος: "κ.Γιώργο, μιλάτε για τα "κρατικά" δεκανίκια της ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ελλάδα των 10 εκκατομυρίων κατοίκων;
Γιατί δεν μιλάτε για την ορθόδοξη εκκλησία των άλλων 10 εκατ. ελλήνων της διασποράς που δεν έχει κανένα "δεκανίκι" από το κράτος;"

Γιώργος:
Έτσι μπράβο κ. Πάλλάδιε. Εδώ στην Ελλάδα πολύ 'ανάπηροι' το παίζουν.
Καιρός για αλλαγή. Αλλιώς είναι η 'ανικανότητά τους' εκ του πονηρού.
Θα τολμήσουν τέτοια 'ισότητα;' ή εξακολουθούν να το παίζουν 'νηπιακής' ηλικίας;
Πολύ ακόλουθοι του "Χριστού τους" - δηλαδή του κρατικού μηχανισμού - αποδεικνύονται μέχρι τώρα.

Γιώργος είπε...

Παλλάδιος: "Η Εκκλησία στην Ελλάδα δεν φοβάται χωρισμό."

Γιώργος:
Με τα λόγια; "Ε τι το λέει και δεν το κάνει";
Μήπως της ταιριάζει το "μπαστουνάκι αναπήρων";
Θέλει όμως και επιστροφή των 'κλοπιμαίων'. Αυτό είναι το χριστιανικό!!! Έτσι το είπε ο Χριστός.
Καλά, δεν έχουν τα 10 εκατομμύρια Χριστιανούς να τους καλύπτουν τις ανάγκες τους; Να τους ταϊσουν κλπ, όπως έκανε παλιότερα ο Χριστός; (Ματθαίος 6:33)
Η θέλουν τα εκατομμύρια κρατικής επιχορήγησης;
Ο Θεός θα τους αφήσει να πεινάσουν;
Τι είναι ο Θεός; "Απίστου χειρότερος" που να μη φροντίζει για τον "οίκο" του;
Αν ένας Χριστιανός που εσκεμμένα αμελεί να συντηρεί την οικογένειά του «ηρνήθη την πίστιν και είναι απίστου χειρότερος».—1 Τιμόθεον 5:8.
θα αμελούσε ο Θεός να 'συντηρήσει τον οίκο του' και έτσι να αρνηθεί τον εαυτό του και να γίνει "απίστου χειρότερος";

Που πάει το "Ο τρόπος σας έστω αφιλάργυρος, ... αυτός είπε· Δεν θέλω σε αφήσει ουδέ σε εγκαταλείψει». (Εβραίους 13:5)";

Καθόλου εμπιστοσύνη στον Παντοδύναμο; Και δεν συμφωνείτε και όλοι επ' αυτού;

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

κ.γιώργο

κατά την συνήθεια της Σκοπιάς απομονώνεις τα δικά μου λόγια, τα στρεβλώνεις και οδηγείς σε δικά σου συμπεράσματα.
Ευτυχώς που γίνεται αυτή η συζήτηση για να βλέπουν όλοι πως εργάζονται οι εργάτες του σκότους, οι της Σκοπιάς!

Επιβεβαιώνεις με τις συραφές σου το γεγονός ότι εκατοντάδες εκατομμύρια ορθοδόξων στον κόσμο "επιβιώνει" παρά την απόσταση από το κράτος!!!

Σ'ευχαριστώ!!!

Στην Ελλάδα ο χωρισμός (που θα γίνει) χρειάζεται χρόνο, για να λύσει το ΚΡΑΤΟΣ το νομικό πρόβλημα των επιστροφών όλων όσων οι πρόγονοί μας πρόσφεραν στην Εκκλησία, γιατί έτσι το ήθελαν αυτοί.
Η πολιτεία δεν έτοιμη. Όχι η Εκκλησία!

Απλά εσάς (τη Σκοπιά) σας συμφέρει για ευνόητους λόγους, το κράτος να στίψει και να πετάξει σαν λεμονόκουπα την Ελλαδική Εκκλησία.

Το:
"Ο τρόπος σας έστω αφιλάργυρος, ... αυτός είπε· Δεν θέλω σε αφήσει ουδέ σε εγκαταλείψει». (Εβραίους 13:5)";

Σας το επιστρέφω να το θέσετε ως ερώτημα στο κυβερνών σώμα της Σκοπιάς σας.

Να δω τι θα σας απαντήσει.

Παλλάδιος

Γιώργος είπε...

Γιώργος: «Πάλι καλά που έκοψε και ο Χριστός κάθε κρίκο και δεσμό με τους Φαρισσαίους πού όλα τα είχαν ΑΛΛΟΙΩΣΕΙ όπως και ο Ρώσσελ με τους μετέπειτα Φαρισσαίους και άρχισε εκκαθαριστικό "5ο άθλο του Ηρακλή". Και επειδή δεν πρόλαβε να τελειώσει, πάλι καλά συνέχισαν οι επόμενοι.»

Νικόλαος: "Συνέχισε η μία Σκοπιά να αναιρεί την προηγούμενη Σκοπιά ως δαιμονική, αυτό εννοείτε; Π.χ. η «νέα» Σκοπιά αναίρεσε ως δαιμονική τη διδασκαλία του Ρώσσελ περί σταυρού.¨"

Γιώργος:
Τα περί σταυρού παραλήφθησαν από "χριστιανοεμφανιζόμενους ειδωλολάτρες", άρα δεν ήταν 'πρωτοτυπία' του Ρώσσελ.

Όταν 'ανοίχτηκε' το 'κλειστό πακέτο' της ειδωλολατρείας στον καιρό του, το καθετί ειδωλολατρικό όταν - κατόπιν επισταμένης έρευνας - έγινε αντιληπτό, πήρε το δρόμο που έπρεπε, ξέρετε προς τα πού.

Μετά εσείς το γνωρίζετε ότι το 'συναισθηματικό δέσιμο' ξεπερνά τη λογική.
Ένα μικρό παιδί, όταν έχει συνηθίσει ένα παιχνίδι, δύσκολα το αποχωρίζεται θεληματικά.
Μόνο όταν αντιληφθεί ότι το κακό που προκύπτει δεν δικαιολογεί την αγάπη για αυτό, τότε παίρνει τα ανάλογα 'δραστικά μέτρα', έστω και με πόνο καρδιάς.

Ύστερα και εσείς το λέτε: "αν είσαι και παπάς με την αράδα σου θα πάς"...
Όλα με τη σειρά. Το καθετί στον καιρό του.

Άλλο παράδειγμα: Όταν κάποιος 'κληρονομεί' ένα ετοιμόρροπο σπίτι, θέλει χρόνο η ΠΛΗΡΗΣ επιδιόρθωση και αποκατάσταση.

Επιπρόσθετα η κατανόηση της Γραφής δεν έρχεται σε μια ημέρα. Απαιτεί μελέτη – μελέτη – μελέτη.
Εξάλλου αυτό έγινε με βάση του ότι οι Χριστιανοί
1.
"περπατούν δια πίστεως όχι δια όψεως". (2 Κορινθίους 5:7) και
2.
πρέπει να ‘φεύγουν από της ειδωλολατρείας’ (1 Κορινθίους 10:14)

Οι ειδωλολάτρες θέλουν 'όψη' επειδή δεν έχουν πίστη.
Η 'αναπηρία΄στην πίστη, χρειάζεται μπαστούνι δηλαδή 'υποστήριξη' διά ειδωλολατρικών συμβόλων και 'εικόνων'.

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

κ.γιώργο
Για τον Ρώσσελ (που ανέλαβε τον "καθαρισμό", έχουμε πολλά να πούμε στο μέλλον, όχι ανοησίες αλλά όλα βασισμένα σε επίσημα έγγραφα.

Θα τρομάξετε!

Παλλάδιος

Γιώργος είπε...

Ερευνητής: "Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη φιλοξενία και ένα μεγάλο ΛΥΠΑΜΑΙ προς τον κύριο Γιώργο. Νομίζω πως δεν πρόκειται να βγάλετε ποτέ άκρη μαζί του για τον απλό λόγο ότι η Σκοπιά του έχει φυτέψει μεγάλο μίσος κατά της Ορθοδοξίας. Καλή συνέχεια."

Γιώργος:
Να είστε καλά κ.Ερευνητή. Χάρηκα που έστω και για λίγο τα είπαμε.

Θα μου επιτρέψετε να σας πώ ότι η αγία Γραφή έχει δύναμη να φυτεύει πρωταρχικά αγάπη για τον Θεό, τον συνάνθρωπο και αγάπη για την αλήθεια. Η δίκαιη αγανάκτηση μερικές φορές είναι αναπόφευκτη.

Σας εύχομαι να συνεχίσετε απροκατάληπτα την έρευνά σας.

Γιώργος είπε...

Παλλάδιος: "... Θα τρομάξετε!"



'Συνηθισμένα τα βουνά από τα χιόνια'.

Το πιο τρομακτικό - "το άκρον άωτο του τρόμου" - για όλη την ανθρωπότητα, που δεν έγινε μέχρι τώρα, ούτε θα ξαναγίνει μετά - είπε ο Χριστός και περιγράφει η αγία Γραφή τι θα είναι για όλους: Η μεγάλη θλίψη με αποκορύφωμα τον Αρμαγεδδώνα.

Ανώνυμος είπε...

Την τρομοκρατία του αρμαγεδώνα στους μαθητευόμενούς σας για να τους κρατήσετε στον οργάνωσή σας.
Αυτό άλλωστε δεν κάνει η Σκοπιά δεώ και δεκαετίες;
Τώρα θα έλθει, τώρα θα έλθει και τρέχουν τα κοροϊδα!!!

Παλλάδιος

Ανώνυμος είπε...

'Συνηθισμένα τα βουνά από τα χιόνια'.

Βέβαια, του αναίσθητου το αυτί δεν ιδρώνει.

Παλλάδιος

Γιώργος είπε...

Παλλάδιος: "Η πολιτεία δεν έτοιμη. Όχι η Εκκλησία! Απλά εσάς (τη Σκοπιά) σας συμφέρει για ευνόητους λόγους, το κράτος να στίψει και να πετάξει σαν λεμονόκουπα την Ελλαδική Εκκλησία."

Γιώργος:
λεμονόκουπα: Έχετε υπαρξιακό πρόβλημα δηλαδή. Φοβάστε το 'στίψιμο' και το 'πέταμα'.
Σας έχει πιάσει υπαρξιακή 'τρομοφοβία'. Γιατί όμως;

Καλά δεν το είπα ότι στον Θεό δεν εμπιστεύεστε;

Εξάλλου και να σας πετάξει το κράτος δεν έχετε 10 εκατομμύρια ορθόδοξους; Τότε τι φοβάστε;

Η μήπως 'Προστάτης' σας είναι 'άλλος' που θέλει συνέχεια των τραμπουκισμών σας;

Γιώργος είπε...

Παλλάδιος: "Βέβαια, του αναίσθητου το αυτί δεν ιδρώνει."

Γιώργος:
"Είπε ο γάΙδαρος τον πετεινό κεφάλα"

Μήπως επί δικτατορίας - του Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών με 'Μαριονέτες' Αρχιεπίσκοπο και 'Ιερά σύνοδο' - είχε η αναισθησία σας όρια;

Γιώργος είπε...

Παλλάδιος: "Την τρομοκρατία του αρμαγεδώνα στους μαθητευόμενούς σας για να τους κρατήσετε στον οργάνωσή σας. Αυτό άλλωστε δεν κάνει η Σκοπιά δεώ και δεκαετίες; Τώρα θα έλθει, τώρα θα έλθει και τρέχουν τα κοροϊδα!!!"

Γιώργος
Ο Αρμαγεδώνας περιγράφεται στη Γραφή και θα είναι κατά των εχθρών του Θεού.
Εφόσον υπάρχουν δύο στρατόπεδα, αν κάποιος είναι στο στρατόπεδο του ηττημένου... έχει λόγο να φοβάται.

Όποιος είναι με τον νικητή, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.
1.
(2 Πέτρου 3:7) "ημέρα της κρίσης και της καταστροφής των ασεβών ανθρώπων" (ή δεν το πιστεύετε;)
2.
(Ρωμαίους 9:22, 23) "ανέχτηκε με πολλή μακροθυμία σκεύη οργής που έγιναν άξια για καταστροφή, ώστε να γνωστοποιήσει τον πλούτο της δόξας του σε σκεύη ελέους"
(Όσοι σκεπάζονται από το έλεος του Θεού δεν έχουν λόγους να φοβούνται)

ΛΕΤΕ: "και τρέχουν τα κοροϊδα!!!"

Για εσάς κορόϊδο και ο Χριστός και ο απόστολος Παύλος και όλοι οι πρώτοι Χριστιανοί... πού έτρεχαν.

Άρα λέτε και κορόϊδο τον απόστολο Παύλο που έτρεχε και έτρεχε και έτρεχε ... και έτρωγε και ξύλο από πάνω πολλές φορές.

Και όλοι οι πρώτοι Χριστιανοί έτρεχαν και έτρεχαν και τους έριχναν και στα λιοντάρια... επειδή... έτρεχαν.

Οι αποστάτες μετά έγιναν 'κηφήνες' και 'παράσιτα' που έτρωγαν... και έτρωγαν... και έτρωγαν, όπως και μέχρι σήμερα εξακολουθούν να τρώνε.. να τρώνε... να τρώνε.

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ Κ. ΓΙΩΡΓΟ

Αγαπητέ κ. Γιώργο. Για μία άλλη φορά θα σας υπενθυμίσω αυτό που είπα και χτες. Βλέπω μια πρωτοφανή στάση εμπάθειας εκ μέρους σας προς τον κ. Παναγιώτη. Από ότι κατάλαβα, γνωρίζεστε αρκετά καλά μεταξύ σας. Και ενώ ο κ. Παναγιώτης σας μιλά με ήρεμο τρόπο, εσείς του απαντάτε επιθετικά και με εμπάθεια. Μου είναι ειλικρινά ακατανόητη αυτή η συμπεριφορά σας. Και δεν το λέω αυτό επειδή ο κ. Παναγιώτης είναι Ορθόδοξος; Διαβάστε κάποια στιγμή ήρεμα τα σχόλιά σας και θα το καταλάβετε. Έτσι φέρνονται σε ένα φίλο; Για μια ακόμη φορά θα σας ρωτήσω. Αυτό είναι το καινούργιο ήθος που επαγγέλλεται η Σκοπιά;

Στο μεταξύ σας έχω κάνει κάποιες ερωτήσεις. Μήπως δεν μπορείτε να τις απαντήσετε και γι’ αυτό πάτε αλλού το θέμα;

Σας παρακαλώ απαντήστε τις για να γίνει ένας γόνιμος επιτέλους διάλογος.

Όσο για το μισθό των ιερέων, σας έχω δύο παραπομπές για να ερευνήσετε και να μου απαντήσετε με στοιχεία και όχι κραυγές.

Η μία αγιογραφική. Είναι από την προς Κορινθίους επιστολή 9, 13 – 14. Εκεί ο Παύλος γράφει πως ενώ μπορούσε να κάνει χρήση του δικαιώματος που του έδωσε ο Κύριος να ζει από τη διδασκαλία του Ευαγγελίου δεν το κάνει. Διαβάστε όλο το κεφάλαιο 9 από το στίχο 1 μέχρι 19. Θα δείτε είναι ξεκάθαρο.

«Δεν ξέρετε ότι εκείνοι που εκτελούν την λατρεία του ναού τρώγουν από το ναό, και εκείνοι που υπηρετούν στο θυσιαστήριο, λαμβάνουν ένα μέρος από όσα προσφέρονται στο θυσιαστήριο; Έτσι και ο Κύριος διέταξε: εκείνοι που κηρύττουν το Ευαγγέλιο να ζουν από το Ευαγγέλιο. Α΄ Κορινθίους 9,13-14»


Όσο για τους μισθούς που δίνει το κράτος σας έχω παραπομπή από το άρθρο μου «Βατοπαίδι και Εκκλησιαστική Περιουσία», όπου μπορείτε να βρείτε και την αντίστοιχη παραπομπή στην Καθημερινή και να επαληθεύσετε αν είναι αλήθεια αυτά που γράφω ή όχι.

Με στοιχεία λοιπόν μιλάει ο κόσμος, δεν κραυγάζει. Συζήτηση είπαμε κάνουμε.

«Κατά κόρον επίσης ακούγεται γιατί το κράτος να πληρώνει τους παπάδες. Αγνοούν όλοι αυτοί πως όταν το Ελληνικό κράτος πήρε το 1949 την εκκλησιαστική περιουσία, συμφώνησε με την Εκκλησία να πληρώνει τους μισθούς των ιερέων. Δύο ακόμη φορές το κράτος είχε πάρει την εκκλησιαστική περιουσία κινητή και ακίνητη. Το 1833 και το 1919. Μάλιστα το 1919 ενώ το Ελληνικό κράτος δήμευσε την εκκλησιαστική περιουσία ανεξαρτήτων στρεμμάτων, άφηνε στους ιδιώτες αναπαλλοτρίωτα μέχρι χίλια στρέμματα! (για περισσότερα βλέπε Δαμιανού Στρουμπούλη, «Τι έδωσε η Εκκλησία στο Κράτος σε κτήματα από το 1833 ως το 1951», Καθημερινή, Κυριακή – Δευτέρα 12 – 13 Απριλίου 1987, σελίδα 4). Οι υπολογισθέντες τόκοι από την δημευθείσα εκκλησιαστική περιουσία φθάνουν για να θρέψουν γενιές κληρικών.»

Πρώτα βέβαια επιθυμώ να μου απαντήσετε στις άλλες τρείς ερωτήσεις μου. Αν δεν μου απαντήσετε θα καταλάβουμε όλοι πως ισχύουν. Οπότε ούτε για τους 144.000 θα δικαιούστε να ομιλείτε, ούτε για την ταύτιση Χριστού – Μιχαήλ.

Ο κ. Παλλάδιος ας τον ειρωνεύεστε και αυτόν έχει δίκαιο. Κατά κόρον οι εφημερίδες γράφουν κατά καιρούς, όταν ασχολούνται με αυτό το θέμα , πως ο Χ υπουργός Οικονομικών πρέπει να βρει αστρονομικά ποσά για να επιστρέψει στην Εκκλησία.


Σας ευχαριστώ

Μετά τιμής Χρήστος – αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

Παλλάδιος:Στην Ελλάδα ο χωρισμός (που θα γίνει) χρειάζεται χρόνο, για να λύσει το ΚΡΑΤΟΣ το νομικό πρόβλημα των επιστροφών όλων όσων οι πρόγονοί μας πρόσφεραν στην Εκκλησία, γιατί έτσι το ήθελαν αυτοί.
Η πολιτεία δεν έτοιμη. Όχι η Εκκλησία!


Στους προγόνους σας συμπεριλαμβάνετε σουλτάνους, πασάδες και βυζαντινούς αυτοκράτορες;
Είναι γνωστό πως η μισή Ελλαδική γη επί Βυζαντίου ανήκε έμμεσα ή άμεσα στην Εκκλησία. Ο μεγαλύτερος φεουδάρχης και εκμεταλλευτής δουλοπάροικων στη βυζαντινή αυτοκρατορία ήταν το Πατριαρχείο. Και ο πατριάρχης Γενάδιος, μια χαρά τα συμφώνησε με το Μωάμεθ τον πορθητή ώστε να διατηρήσει τα προνόμια και την εκκλησιαστική περιουσία επί τουρκοκρατίας.
Στις κτηματικές διεκδικήσεις της η Εκκλησία έναντι του Δημοσίου επικαλείται συχνά τίτλους ιδιοκτησίας που της παραχωρήθηκαν από σουλτάνους και πασάδες.

Η αδηφαγία της και το σύνδρομο στέρησης που την διακατέχει από την εποχή τής βυζαντινής ίντριγκας, την ωθούν σε ενέργειες όπως αυτήν κατά την ενοποίηση του ταμείου κληρικών με αυτό των δημοσίων υπαλλήλων, όπου φρόντισε εκμεταλλευόμενη τη διαπλοκή της με την πολιτική εξουσία, να αρπάξει μέρος της ακίνητης περιουσίας του ταμείου κληρικών για να μην περάσει αυτή στο ταμείο δημοσίων υπαλλήλων.
Και πάντα χάρη στην διαπλοκή και τη χρησιμοποίηση του θρησκόληπτου ποιμνίου της ως χαρτί εκβιασμού προς τις κυβερνήσεις, έχει επιτύχει τα τελευταία χρόνια σκανδαλώδεις φοροαπαλλαγές. Πλέον η εκκλησία δεν πληρώνει κάνεναν απολύτως φόρο!

Νο44.

Ανώνυμος είπε...

Παλλάδιος:Στην Ελλάδα ο χωρισμός (που θα γίνει) χρειάζεται χρόνο, για να λύσει το ΚΡΑΤΟΣ το νομικό πρόβλημα των επιστροφών όλων όσων οι πρόγονοί μας πρόσφεραν στην Εκκλησία, γιατί έτσι το ήθελαν αυτοί.
Η πολιτεία δεν έτοιμη. Όχι η Εκκλησία!


Στους προγόνους σας συμπεριλαμβάνετε σουλτάνους, πασάδες και βυζαντινούς αυτοκράτορες;
Είναι γνωστό πως η μισή Ελλαδική γη επί Βυζαντίου ανήκε έμμεσα ή άμεσα στην Εκκλησία. Ο μεγαλύτερος φεουδάρχης και εκμεταλλευτής δουλοπάροικων στη βυζαντινή αυτοκρατορία ήταν το Πατριαρχείο. Και ο πατριάρχης Γενάδιος, μια χαρά τα συμφώνησε με το Μωάμεθ τον πορθητή ώστε να διατηρήσει τα προνόμια και την εκκλησιαστική περιουσία επί τουρκοκρατίας.
Στις κτηματικές διεκδικήσεις της η Εκκλησία έναντι του Δημοσίου επικαλείται συχνά τίτλους ιδιοκτησίας που της παραχωρήθηκαν από σουλτάνους και πασάδες.

Η αδηφαγία της και το σύνδρομο στέρησης που την διακατέχει από την εποχή τής βυζαντινής ίντριγκας, την ωθούν σε ενέργειες όπως αυτήν κατά την ενοποίηση του ταμείου κληρικών με αυτό των δημοσίων υπαλλήλων, όπου φρόντισε εκμεταλλευόμενη τη διαπλοκή της με την πολιτική εξουσία, να αρπάξει μέρος της ακίνητης περιουσίας του ταμείου κληρικών για να μην περάσει αυτή στο ταμείο δημοσίων υπαλλήλων.
Και πάντα χάρη στην διαπλοκή και τη χρησιμοποίηση του θρησκόληπτου ποιμνίου της ως χαρτί εκβιασμού προς τις κυβερνήσεις, έχει επιτύχει τα τελευταία χρόνια σκανδαλώδεις φοροαπαλλαγές. Πλέον η εκκλησία δεν πληρώνει κανέναν απολύτως φόρο!

Νο44.

Ανώνυμος είπε...

Ηγουμένη golden girl

Ηγουμένη παραπέμπεται για απάτη 750.000 ευρώ.

Σε δίκη παραπέμπεται η ηγουμένη του μοναστηρίου Εμμαούς
Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης παραπέμπεται να δικαστεί -με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης- η ηγουμένη του μοναστηρίου «Ανάσταση του Χριστού Εμμαούς» για απάτη από κοινού, κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια. Η ηγουμένη φέρεται να συμμετείχε στο διοικητικό συμβούλιο μίας εκ των δύο εταιριών που άφησε «κανόνι» πολλών εκατομμυρίων ευρώ, εξαπατώντας δεκάδες επενδυτές.

Καθημερινή 11/2/09

Η νηστεία θέλει καλοπέραση!

Γιώργος είπε...

κ.Χρήστος: "Έτσι και ο Κύριος διέταξε: εκείνοι που κηρύττουν το Ευαγγέλιο να ζουν από το Ευαγγέλιο. Α΄ Κορινθίους 9,13-14"

Γιώργος
Έτσι ακριβώς.
Έχετε 10 εκατομύρια ορθόδοξους για να καλύπτουν τις αντίστοιχες ανάγκες σας.
Όχι να τρώνε τον μισθό του 'Ιούδα του Ισκαριώτη' δεχόμενοι μισθό αδικίας από άθεους και αλλόθρησκους και αδιάφορους που δεν θέλουν.
Και αυτό που συμβαίνει δεν συμβιβάζεται με τη παράθεση από τη Γραφή που κάνετε.

Ούτε ο Χριστός ούτε ο απόστολος Παύλος χρηματοδοτούνταν από Φαρισσαίους εχθρούς τους και Ιουδαίους αντιπάλους τους και φυσικά ΟΧΙ από το κράτος.

Ο Χριστός στους πειρασμούς ΔΕΝ δέχτηκε αυτό που του 'πρόσφερε' ο διάβολος, ο εχθρός της αλήθειας.

Στούς ορθόδοξους δεν υπάρχουν όρια στο 'όσα μπορούν 'με το γάντι' να αρπάξουν'.

Στούς μαθητές του Χριστού ένας 'άρπαγας' βρέθηκε και δεν έμεινε για πολύ - ο προδότης Ιούδας.

Εσείς για τους 'προδότες' περιμένετε πρώτα κοσμικές 'δικαστικές' αποφάσεις - Ο Χριστός αλλιώς ενεργούσε.

Για τους ορθόδοξους δεν ισχύουν οι νόμοι και οι 'αρχές' του Χριστού.

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

κ. γιώργο

η Εκκλησία δεν φοβήθηκε ποτέ κανένα στίψιμο και κανένα πέταμα και πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί όπως προανέφερα η Ρωσσική εκκλησία.

Κάθε εχθρός της Εκκλησίας όπως και η Σκοπιά θα χαιρόταν αν το κράτος απορροφούσε ότι είχε και δεν είχε η Εκκλησία, αφού στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται.

Μη κόβετε και ράβετε τα λόγια μου.

Ρωήστε στο κυβερνών σώμα της Σκοπιάς να δούμε τι απάντηση θα πάρετε στο:

"Ο τρόπος σας έστω αφιλάργυρος, ... αυτός είπε· Δεν θέλω σε αφήσει ουδέ σε εγκαταλείψει». (Εβραίους 13:5)"

Αλλά είστε και διαστρεβλωτής.
Λέτε:
"Για εσάς κορόϊδο και ο Χριστός και ο απόστολος Παύλος και όλοι οι πρώτοι Χριστιανοί... πού έτρεχαν.

Άρα λέτε και κορόϊδο τον απόστολο Παύλο που έτρεχε και έτρεχε και έτρεχε ... και έτρωγε και ξύλο από πάνω πολλές φορές."

Έτρεχαν αλλά ΟΧΙ για τον Αρμαγεδώνα!!!
Η Αποκάλυψη γράφτηκε πολύ αργότερα!!!

Παλλάδιος

Ανώνυμος είπε...

κ.γιώργο

Η Σκοπιά διαχειρίζεται μετοχές εταιριών που της δωρήθηκαν από μέλη της; ΝΑΙ ή ΟΧΙ;
Οι εταιρίες αυτές ελέγχονται από αλόθρησκους, άθεους, κ.λ.π. ΝΑΙ ή ΟΧΙ;
Χρηματοδοτείται έτσι έμμεσα και από εχθρούς του Χριστούς;
ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

Αφήστε λοιπόν τα ηθικοπλαστικά παραμύθια για άλλους.

Παλλάδιος

Ανώνυμος είπε...

κ.γιώργο

επιτέλους ρίξατε τη μάσκα του προβάτου.

Ρίξτε τη χολή και το δηλητήριό σας εναντίον της Εκκλησίας του Χριστου να δουν όλοι ποιοι είναι πραμγατικά οι "μάρτυρες" του Ιεχωβά!!!

Παλλάδιος

Ανώνυμος είπε...

Για κ. Γιώργο

Αγαπητέ κ. Γιώργο, στο καινούργιο σχόλιό σας, που με αφορά, διαπίστωσα για μία ακόμη φορά παντελή έλλειψη επιχειρημάτων και έκθεση μόνο συκοφαντιών. Δεν μπορώ να καταλάβω το μένος σας των τελευταίων ημερών.

Εγώ μπήκα με όλη την καλή διάθεση να συνεχίσουμε την κουβέντα που είχαμε για λόγους διάφορους διακόψει και βλέπω ένα κ. Γιώργο αντί επιχειρημάτων που μας είχε συνηθίσει παλιότερα να επιδίδεται σε ένα άκρατο αγώνα συκοφαντιών.

Δεν πειράζει όμως, αυτό είναι δικαίωμά σας. Πριν απαντήσω στο σημερινό σας σχόλιο, περιμένω την απάντησή σας και στις άλλες ερωτήσεις μου, για να σας απαντήσω συνολικά.

Σας ευχαριστώ

Μετά τιμής Χρήστος – αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

κ.γιώργο

επιτέλους ρίξατε τη μάσκα του προβάτου.

Ρίξτε τη χολή και το δηλητήριό σας εναντίον της Εκκλησίας του Χριστου να δουν όλοι ποιοι είναι πραμγατικά οι "μάρτυρες" του Ιεχωβά!!!

Παλλάδιος

Ανώνυμος είπε...

κ.γιώργο

επιτέλους ρίξατε τη μάσκα του προβάτου.

Ρίξτε τη χολή και το δηλητήριό σας εναντίον της Εκκλησίας του Χριστου να δουν όλοι ποιοι είναι πραμγατικά οι "μάρτυρες" του Ιεχωβά!!!

Παλλάδιος

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη για την πολλαπλή επανάληψη του τελευταίου μου σχολίου.
Κάποιο πρόλβημα παρουσιάστηκε στο PC μου.

Παλλάδιος

Ανώνυμος είπε...

Στον αγαπητό φίλο Γιώργο.
Αναφερόμενος στο Westcott/Hort και Nestle-Aland για το οποίο εμπιστεύεσαι σου έκανα μια πάρα πολύ λογική ερώτηση - νομίζω.
Σου είπα, «Εγώ προσωπικά, δεν έχω λάβει εντολή από την Αγία Γραφή να στηρίζομαι στις επιστήμες του κόσμου οι οποίες κάθε 5 χρόνια αλλάζουν τις θεωρίες τους. Αν έχεις κάποιο εδάφιο που να στηρίζεις κάτι τέτοιο, ευχαρίστως το συζητάμε.»

Και ενώ περιμένω μια καθώς πρέπει απάντηση, μου απαντάς ως εξής,
«Για ποιά αγία Γραφή μιλάς; Για το "μεταλλαγμένο προϊόν" δια σωρείας προσθηκών που σας πάσαραν οι τετυφλωμένοι ψευτοπατέρες σας;»

Πολύ καλά λοιπόν, αφού το θέτεις έτσι, ας αφήσουμε τη δική μας τη Γραφή και ας πάμε στη «γνήσια» τη δική σας.
Μπορείς να μας παραθέσεις ένα εδάφιο από τη ΜΝΚ που να αφήνει εντολή ο Κύριος ή έστω κάποιος απόστολος να εμπιστευόμαστε τις επιστήμες του κόσμου σε θέματα πίστεως; Περιμένω μια σαφή απάντηση!

Πάμε στο άλλο τώρα.
Βιάστηκες να μας κατηγορήσεις πως η Αγία Γραφή που χρησιμοποιούμε εμείς οι Ορθόδοξοι είναι μεταλλαγμένο προϊόν.
Επ’ αυτού θα μπορούσες ίσως να γίνεις πιο συγκεκριμένος και να μιλήσεις με στοιχεία, πού στηρίζεσαι, τι στοιχεία έχεις και το λες αυτό;
Σημειώνω, πως κάποτε, χρησημοιοιούσες /ατε τη μετάφραση του Βάμβα για να διδάξετε την «αλήθεια». Τότε ήταν καλή η ορθόδοξη «πλασαρισμένη Αγία Γραφή;»
Βιάστηκες επίσης να μας κατηγορήσεις «δια σωρεία προσθηκών ». Μπορείς να μας τις υπογραμμίσεις αυτές τις προσθήκες να τις δούμε και εμείς;

Μετά κατηγόρησες τους πατέρες της εκκλησίας μας ως «τυφλωμένους, ως ψευδοπατέρες οι οποίοι μας πλάσαραν αυτό το μεταλλαγμένο προϊόν.
Θα μπορούσες ίσως και σε αυτή την περίπτωση να μας πεις τα ονόματα αυτών των τυφλωμένων ψευδοπατέρων;
1ον Ποιοι ήταν; (ονόματα παρακαλώ)
2ον Πόσοι ήταν;
3ον Πού ήταν;
4ον Τι ακριβώς πλάσαραν;
5ον Με ποιο τρόπο το πλάσαραν;
6ον Ποια χρονολογία έγιναν αυτά.


Σημειώνω, πως αν δε δώσεις διευκρινιστικές απαντήσεις πάνω στα ερωτήματα αυτά, πολύ φοβάμαι πως κινδυνεύεις να χαρακτηριστείς κοινός συκοφάντης. Μέσα σε ένα τόσο μικρό σχόλιο, χώρεσες πάρα πολύ σοβαρές κατηγορίες εις βάρος της θρησκείας μου.

Όσο για το θέμα της νηστείας, επειδή δεν μου αρέσει να αφήνω κενά, σου ξανατονίζω πως τα εδάφια που χρησιμοποιείς,
«(1 Τιμόθεο 4:1-3) "διδασκαλίες δαιμόνων:
1. απαγορεύουν το γάμο,
2. διατάζουν την αποχή από τροφές.» είναι εντελώς άσχετα με τη νηστεία. Αυτή είναι όντως διαστρέβλωση.
Θα μπορούσες τουλάχιστον να μας υποδείξεις πότε η Ορθόδοξη εκκλησία απαγόρευσε το γάμο;
Οι κληρικοί, που δεν παντρεύονται, το κάνουν από επιλογή και όχι επειδή τους απαγόρευσε η εκκλησία. Μην αφήνεις εντυπώσεις λοιπόν.

Ο Χριστός είπε - ..υπάρχουν ευνούχοι που έχουν ευνουχίσει τον εαυτό τους για χάρη της βασιλείας των ουρανών. ΜΝΚ Ματθ. 19.12

Και κλείνει με το καταπληκτικό, «Όποιος μπορεί να το δεχθεί, ας το δεχθεί.»
Το ότι εσύ δεν θέλεις να το δεχτείς ενώ ο Ιησούς στο προτείνει κιόλας, αυτό δε σημαίνει πως είναι διδασκαλία δαιμόνων. Εκτός και αν θεωρείς τη γνώμη σου πιο πάνω από τις εντολές του Χριστού.

Έτσι τα αντιλαμβάνομαι εγώ μέσα από τα λίγα που γνωρίζω. (αν γνωρίζω κάτι) (;)

Ο Παντοδύναμος Κύριος ας μας φωτίζει και ας μας οδηγεί.

Παναγιώτης

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Παναγιώτη,
μη πτοηθείς από τις προσβολές του κ.γιώργου, άλλωστε εμένα με αποκάλεσε "γαϊδαρο",

"μακαριοι εστε οταν ονειδισωσιν υμας",

ειδικά όταν οι ονειδισμοί προέρχωνται από ανθρώπους που υβρίζουν την θεότητα του Χριστού!

"χαιρετε και αγαλλιασθε οτι ο μισθος υμων πολυς εν τοις ουρανοις"

Παλλάδιος

Ανώνυμος είπε...

Άσε που το χωρίο που παραθέτει από την προς Τιμόθεον επιστολή γυρίζει εναντίον της διδασκαλίας της Σκοπίας περί Αγίου Πνεύματος:

"το δε πνευμα ρητως λεγει..."
Τιμ.Α 4,1

Το πνεύμα λέγει (μιλά) ως ιδιαίτερο πρόσωπο!!!

Παλλάδιος

Ανώνυμος είπε...

κ. Παλλάδιε, μη δίνετε σημασία. Αμφισβήτησε ο κ. Παναγιώτης το πραγματικό δόγμα της Σκοπιάς, δηλαδή τις «λόγιες επιστημονικές έρευνες» (όπως ακριβώς τις περιέγραψε ο ίδιος ο κ. Γιώργος) και έγινε ο κ. Γιώργος ταύρος εν υαλοπωλείω.


κ. Γιώργος: «Τα περί σταυρού παραλήφθησαν από "χριστιανοεμφανιζόμενους ειδωλολάτρες", άρα δεν ήταν 'πρωτοτυπία' του Ρώσσελ.»


Και την Αγία Γραφή από αυτούς τους «χριστιανοεμφανιζόμενους ειδωλολάτρες» την παρέλαβε η Σκοπιά, ξέρετε.


κ. Γιώργος: «Όταν 'ανοίχτηκε' το 'κλειστό πακέτο' της ειδωλολατρείας στον καιρό του, το καθετί ειδωλολατρικό όταν - κατόπιν επισταμένης έρευνας - έγινε αντιληπτό, πήρε το δρόμο που έπρεπε, ξέρετε προς τα πού.

[...]

»Ύστερα και εσείς το λέτε: "αν είσαι και παπάς με την αράδα σου θα πάς"...
Όλα με τη σειρά. Το καθετί στον καιρό του.»



Πότε θα καταργήσει η Σκοπιά και την Αγία Γραφή που παρέλαβε; Μα τι ρωτάω, ήδη την έχει κατακρεουργήσει με τη «Μετάφραση» Νέου Κόσμου του Μπρούκλιν.


κ. Γιώργος: «Η δίκαιη αγανάκτηση μερικές φορές είναι αναπόφευκτη.»


Αυτό να το λέτε εξ αρχής και σε αυτούς που προσπαθείτε να προσηλυτίσετε.


κ. Παλλάδιος: «... Θα τρομάξετε!»

κ. Γιώργος: «'Συνηθισμένα τα βουνά από τα χιόνια'.»


Ε, βέβαια, εδώ δεν σας συγκινεί η χιονοστιβάδα ψευδοπροφητειών της εταιρείας Σκοπιά...


κ. Γιώργος: «Μήπως επί δικτατορίας - του Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών με 'Μαριονέτες' Αρχιεπίσκοπο και 'Ιερά σύνοδο' - είχε η αναισθησία σας όρια;»


Το δόγμα της Ορθοδοξίας δεν περιλαμβάνει την Ιερά Σύνοδο. Μόνο τις αποφάσεις των επτά Οικουμενικών Συνόδων. Έχετε να πείτε τίποτα για αυτές; Συγκρίνεται η διαχρονική δογματική συνέπειά τους με το αλαλούμ της εταιρείας Σκοπιά;

(Όποιος ξέρει αγγλικά, αξίζει να ρίξει μια ματιά σε έναν γκρίζο πίνακα στη Wikipedia με τις δεκάδες αλλαγές στα δόγματα της Σκοπιάς που έχουν γίνει διαχρονικά. Είναι τόσο μεγάλο το αλαλούμ που αναγκάζονται οι άνθρωποι να χρησιμοποιούν διαγράμματα και πίνακες για να το περιγράψουν!)

Γιώργος είπε...

κ.Χρήστος: "Υ.Γ. Δεν σας είδα να σχολιάζετε τους εναπομείναντες χρισμένους ΜτΙ, οι οποίοι έφτασαν αισίως τις 10.000; Τι έγινε; Νεκρανάσταση χρισμένων ή ξαναγύρισαν 900 «αποκομμένοι» Χρισμένοι;"

Γιώργος:
Είναι αλήθεια ότι δεν έχω δυνατότητα - να μας πεί κάποιος ΑΝ έχει(; να μη γελάμε κιόλας!!!) - πρόσβασης στο πνευματικό βασίλειο.
Υποθέτω όμως - γιατί να το θεωρήσει κάποιος αυτό απίθανο; - ότι ο Θεός - ο οποίος κάνει τα ΠΑΝΤΑ 100% τέλεια - κράτησε μερικές κενές θέσεις από τους 144.000 για τη δική μας χρονική περίοδο, χωρίς να μιλάμε για αποκλειστικότητα εξήγησης, αλλά βλέπετε δεν υπάρχει πρόβλημα εξήγησης.
Έτσι μπορεί να εξηγηθεί η μικροαύξηση των σχεδόν 1000. (αυτό αντιστοιχεί με το 0,014 % - ΜΗΔΕΝ ΚΟΜΜΑ ΜΗΔΕΝ ΔΕΚΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ - των περ. 7.000.000 ΜτΙ παγκοσμίως ή ΜΗΔΕΝ ΚΟΜΜΑ ΤΡΙΑ ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ των νεοβαφτισμένων μιας χρονιάς)
(ενώ Μάρτυρες του Ιεχωβά βαφτίζονται ανά έτος π.χ.
298.304 το 2007,
248.327 το 2006,
247.746 το 2005,
262.416 το 2004,
258.845 το 2003,
265.469 το 2002,
263.431 το 2001)

(Επειδή ασχολείστε και λίγο με στατιστικά στοιχεία!!!)

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Προς αγαπητό κύριο Χρήστο.
Για μια ακόμη φορά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που προσπαθήσατε να με υπερασπιστείτε. Πράγματι, υπάρχει μια φιλία μεταξύ μας, ανάμεσα σε μένα και τον Γιώργο, και φυσικά δεν του κρατώ καμία κακία που μου απευθύνεται κάπως επιθετικά. Δέξου λέει το φίλο σου με τα ελαττώματα του.
Μήπως εγώ είμαι καλύτερος;
Άλλωστε στο χέρι μου είναι αν θέλω να του επιτεθώ κι εγώ φραστικά. Φυσικά όμως δεν θα το κάνω γιατί απλά δε βρίσκω το λόγο. Αλλά και λόγο να είχα πάλι δεν θα το έκανα γιατί είμαι αρκετά μικρότερός του, οπότε του οφείλω σεβασμό.
Εγώ λέω απλός εκείνο που πιστεύω. Ο κάθε άνθρωπος έχει τον δικό του τρόπο στο πως δίνει τις απαντήσεις του.

Χαίρομαι που συμμετέχω σε αυτό το διάλογο κι εγώ.
Πρέπει να σας πω πως μέσω της σελίδας σας έχω μάθει πάρα πολλά πράγματα τα οποία δε γνώριζα. Εδώ και πάρα πού καιρό ήμουν απλά ένας αναγνώστης, αλλά τελικά τόλμησα να πληκτρολογήσω σε μορφή σχολίου την άποψή μου και να καταθέσω κάτι από τις λιγοστές γνώσεις που έχω. (αν έχω) (;)

Τώρα αν καμιά φορά πέφτουν και μερικά νεύρα, η Γραφή μας λέει, να συγχωρούμε ο ένας τον άλλο.
Ίσως στο μέλλον εγώ φερθώ πολύ χειρότερα. Καλό θα είναι προτείνω, να συγκρατούμε τα νεύρα μας όταν πρόκειται να σχολιάσουμε, διότι τα σχόλια αυτά δημοσιεύονται και μπορεί να τα διαβάσει ο οποιοσδήποτε.

Ο Παντοδύναμος Κύριος ας μας φωτίζει και ας μας οδηγεί.
Καλό βράδυ σε όλους.

Παναγιώτης

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Παναγιώτη,
μιας και γράφεις ότι είσαι πολύ νεώτερος του κ.γιώργου,

"μηδεις σου της νεοτητος καταφρονειτω"
Τιμοθ.Α 4,12

Ο κ.γιώργος όταν παρέθεσε τα περί δαιμονιών στην επιστολή προς Τιμόθεον, δεν προχώρησε λίγο παρακάτω να διαβάσει το παραπάνω και να φερθεί σύμφωνα με το Ευαγγέλιο;

Παλλάδιος

Ανώνυμος είπε...

κ.γιώργο γράφετε:

"Είναι αλήθεια ότι δεν έχω δυνατότητα - να μας πεί κάποιος ΑΝ έχει(; να μη γελάμε κιόλας!!!) - πρόσβασης στο πνευματικό βασίλειο."

Ξεχάσατε να προσθέσετε ότι πρόσβαση στο πνευματικό βασίλειο έχει το κυβερνών σώμα της Σκοπιάς, ώστε να μπορεί με ασφάλεια να αυξομειώνει τον αριθμό των χρισμένων.

Παλλάδιος

Γιώργος είπε...

Παλλάδιος: ""το δε πνευμα ρητως λεγει..." Τιμ.Α 4,1 Το πνεύμα λέγει (μιλά) ως ιδιαίτερο πρόσωπο!!!"

Γιώργος
ΕΕΕ κ. Παλλάδιε εδώ τα μπερδεύετε πάλι.
Ξεχάσατε ότι και το ΝΕΡΟ μιλάει αλλά δεν λέτε ότι είναι πρόσωπο.
Πως σας διέφυγε κάτι τέτοιο;

Αλλά αν εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι το άγιο πνεύμα είναι πρόσωπο γιατί ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΤΕ να μας πείτε και ποιόν έχει ΠΑΤΕΡΑ το άγιο Πνεύμα;

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

κ.γιώργο
συμπεριφέρεστε λες και ανακαλύψατε την Αμερική!

Γράφετε:
"Αλλά αν εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι το άγιο πνεύμα είναι πρόσωπο γιατί ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΤΕ να μας πείτε και ποιόν έχει ΠΑΤΕΡΑ το άγιο Πνεύμα;"

Δεν τολμώ να ομολογήσω αυτό που ομολογούν τα εκατομμύρια των χριστιανών;

"Και εις το Πνεύμα το άγιον, το κύριον, το ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το σύν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των προφητών"

Παλλάδιος

Γιώργος είπε...

κ.Χρήστος: "Κ. Γιώργο χωρίς διάθεση να σας ειρωνευτώ, επειδή δεν θυμάμαι, μπορείτε να μου πείτε, πότε εγώ είπα καραμπινάτος Ορθόδοξος. Όχι ότι έγινε τίποτα, αλλά επειδή δεν θυμάμαι. Μετά τιμής Χρήστος - αντιαιρετικός 15 Φεβρουάριος 2009 7:30 μμ

Γιώργος:
Εννοούσα ότι όπως εσείς αποκαλέσατε κάποιον "ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΟ" Μάρτυρα του Ιεχωβά, έτσι κι εγώ αποκάλεσα τον δήθεν "Άγρυπνο" καραμπινάτο Ορθόδοξο που το παίζει Μ.

Εγώ όμως ΔΕΝ ΚΟΣΜΙΣΑ τον "καραμπινάτο Ορθόδοξο που το παίζει Μ." με το ΣΤΟΛΙΣΜΟ τον δικό σας για αυτόν που αποκαλέσατε "ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΟ Μάρτυρα του Ιεχωβά".

Να πως το γράψατε:

"... ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΟΣ Μ. ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ, ΟΙ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ, ΚΑΝΕΙ ΤΑΧΑ ΤΟΝ ΑΘΩΟ.
ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ Κ. ΓΙΩΡΓΟ, ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ, ΝΑ ΠΑΛΕΥΩ ΜΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΜΟΝΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΝΔΙΑΛΑΓΩ ΣΑΝ ΙΣΟΣ ΠΡΟΣ ΙΣΟΝ
ΜΕ «ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ» ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ, ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΧΩ ΔΙΑΛΟΓΟ.
ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΣΕ ΟΤΙ ΤΟΝ ΡΩΤΑΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΝΑ ΣΥΝΔΙΑΛΑΓΩ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ - ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΣ
2 Δεκέμβριος 2008 7:32 πμ"


Έτσι κ.Χρήστο είπατε: "ΜΕ «ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ» ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ, ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΧΩ ΔΙΑΛΟΓΟ."

Για να χρησιμοποιήσω τα δικά σας λόγια "«ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ» ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ" εμφανίζονται πολλά.

Δεν ξέρω αν φοβούνται τόσο πολύ ή αν θέλουν να υποκρίνονται τόσο πολύ.
Όπως είπατε: "«ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ» ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ"

και μεταμφιέζονται σε αυτό που δεν είναι.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

κ. Παλλάδιε δεν μου απαντήσατε στην ερώτησή μου: "Αλλά αν εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι το άγιο πνεύμα είναι πρόσωπο γιατί ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΤΕ να μας πείτε και ποιόν έχει ΠΑΤΕΡΑ το άγιο Πνεύμα;"

Απλή ερώτηση έκανα, αλλά απάντηση καμιά.

Ανώνυμος είπε...

κ.γιώργο μην προσπαθείτε να βάλετε την αγία γραφή μέσα σε ανθρώπινα καλούπια και να εκβιάσετε απαντήσεις.

"Όταν έλθη ο Παράκλητος ον εγώ πέμψω υμίν παρά του Πατρός, το Πνεύμα της αληθείας ο παρά του Πατρός εκπορεύεται, εκείνος μαρτυρήσει περί εμού"


Το Άγιον Πνέυμα ή αλλιώς ο Παράκλητος δεν γεννάται εκ του Πατρός αλλά εκπορεύεται παρά του Πατρός. Ένας οντολογικός τρόπος εντελώς διαφορετικός από κάθε τι που μπορούμε να καταλάβουμε εμείς οι άνθρωποι.

Οπότε το ερώτημά σας:

"ποιόν έχει ΠΑΤΕΡΑ το άγιο Πνεύμα;"

στερείται νοήματος!

Παλλάδιος

Γιώργος είπε...

Παλλάδιος: "Το Άγιον Πνέυμα ή αλλιώς ο Παράκλητος δεν γεννάται εκ του Πατρός αλλά εκπορεύεται παρά του Πατρός. Ένας οντολογικός τρόπος εντελώς διαφορετικός από κάθε τι που μπορούμε να καταλάβουμε εμείς οι άνθρωποι. Οπότε το ερώτημά σας:
"ποιόν έχει ΠΑΤΕΡΑ το άγιο Πνεύμα;"
στερείται νοήματος!"

Γιώργος
Φτάσατε λοιπόν στο συμπέρασμα ότι:
το άγιο πνεύμα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΕΡΑ -όπως έχει ο Χριστός -,
ή έχετε άλλη γνώμη;
Αν έχετε άλλη γνώμη μπορείτε να μου την πείτε.

Και επειδή λέτε ότι:
για "το πνεύμα του Θεού" δεν μπορείτε να γνωρίζετε γιατί όπως λέτε είναι "Ένας οντολογικός τρόπος εντελώς διαφορετικός από κάθε τι που μπορούμε να καταλάβουμε εμείς οι άνθρωποι."

και γι' αυτό δεν μπορείτε να καταλάβετε περί αυτού,

τότε να σας ρωτήσω για το σχετικά πιό ΕΥΚΟΛΟΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΠΝΕΥΜΑ που αναφέρει η αγία Γραφή, που δεν είναι τόσο δυσκολο στην κατανόηση όπως του Θεού:

να σας ρωτήσω σχετικά με αυτό το ΑΛΛΟ ΠΝΕΥΜΑ,

πού και αυτό το ξεχάσατε,

για "το πνεύμα του κόσμου"

μήπως γνωρίζετε
αν είναι και αυτό πρόσωπο
και έχει Πατέρα;

Τι λέτε δεν είναι αυτό πιό εύκολο;
Η μήπως ούτε και αυτό το καταλαβαίνετε;

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Προς κυρίους συνομιλητές και ιδιαίτερα στο φίλο μου Γιώργο.
Εκ των προτέρων σας ζητώ συγνώμη για το μακροσκελές σχόλιό μου. Πιστέψτε με, έκανα κάθε προσπάθεια να γράψω όσο το δυνατόν λιγότερα. Εκ του αποτελέσματος όμως, πιστεύω θα με δικαιολογήσετε. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!

Πριν δυο μέρες περίπου είχα υποσχεθεί πως θα δημοσιεύσω τα σημεία που έχω βρει στην ΜΝΚ όπου παραλείπεται η λέξη «νηστεία».

Στις 16 Φεβρουάριος 2009 2:15 μμ ο αγαπητός φίλος Γιώργος κατηγόρησε την ορθόδοξη εκκλησία και τους πατέρες αυτής με τον εξής υβριστικό τρόπο:
"μεταλλαγμένο προϊόν" δια σωρείας προσθηκών που σας πάσαραν οι τετυφλωμένοι ψευτοπατέρες σας;

Μετά από αυτό ως ήταν φυσικό, ακολούθησαν οι παρακάτω ερωτήσεις μου, οι
οποίες ακόμα δεν έχουν απαντηθεί’ και αυτές είναι οι εξής, τις θυμίζω:
«Θα μπορούσες ίσως και σε αυτή την περίπτωση να μας πεις τα ονόματα αυτών των τυφλωμένων ψευδοπατέρων;
1ον Ποιοι ήταν; (ονόματα παρακαλώ)
2ον Πόσοι ήταν;
3ον Πού ήταν;
4ον Τι ακριβώς πλάσαραν;
5ον Με ποιο τρόπο το πλάσαραν;
6ον Ποια χρονολογία έγιναν αυτά;»


Ακόμη, εκκρεμεί και μια άλλη πολύ σοβαρή κατ’ εμέ ερώτηση.
Επειδή ο αγαπητός Γιώργος κάθε λίγο και λιγάκι μας παραπέμπει στα κείμενα
Westcott / Hort και Nestle – Aland του έκανα το εξής σχόλιο με την ακόλουθη ερώτηση:
«δεν έχω λάβει εντολή από την Αγία Γραφή να στηρίζομαι στις επιστήμες του κόσμου οι οποίες κάθε 5 χρόνια αλλάζουν τις θεωρίες τους. Αν έχεις κάποιο εδάφιο που να στηρίζεις κάτι τέτοιο, ευχαρίστως το συζητάμε.»

Αγνοώντας και αμφισβητώντας την ορθόδοξη Αγία Γραφή, μου απάντησε αποφεύγοντάς με, ρωτώντας:
«Για ποιά αγία Γραφή μιλάς; Για το "μεταλλαγμένο προϊόν"…κτλ»

Με την απάντησή του αυτή, μου άφησε να καταλάβω πως πράγματι, στην Αγία Γραφή υπάρχει εντολή που όντως, λέει «να εμπιστευόμαστε τις επιστήμες του
κόσμου» και πως στη «μεταλλαγμένη ορθόδοξη Γραφή» είναι αδύνατο να το βρει κανείς για το λόγο ότι οι ορθόδοξες Γραφές κατά τον αγαπητό φίλο Γιώργο είναι αλλαγμένες.
Έτσι, του έκανα την εξής ερώτηση:

«Πολύ καλά λοιπόν, αφού το θέτεις έτσι, ας αφήσουμε τη δική μας τη Γραφή και ας πάμε στη «γνήσια» τη δική σας.
Μπορείς να μας παραθέσεις ένα εδάφιο από τη ΜΝΚ που να αφήνει εντολή ο Κύριος ή έστω κάποιος απόστολος να εμπιστευόμαστε τις επιστήμες του κόσμου σε θέματα πίστεως; Περιμένω μια σαφή απάντηση!»


Φυσικά, ούτε σε αυτό πήρα ακόμα κάποια σαφή απάντηση. Τώρα για πιο λόγο, οι φίλοι μας μάρτυρες του Ιεχωβά, εμπιστεύονται τις επιστήμες του κόσμου, οι οποίες κάθε 5 χρόνια αλλάζουν τις θεωρίες τους, σε αυτό αρμόδιος είναι μόνο ο Γιώργος να μας το εξηγήσει ή οποιοσδήποτε άλλος μάρτυρας του Ιεχωβά. Αν τελικά φίλε Γιώργο, πάρεις την απόφαση να το εξηγήσεις, παρακαλώ, μόνο μέσα από την Αγία Γραφή.

Αυτά ως προς τις υπενθυμίσεις.
Ξεφυλλίζοντας σήμερα το πρωί τη ΜΝΚ, έψαχνα να βρω ποιος είναι ο συγγραφέας της. Το μόνο που βρήκα ήταν να λέει το εξής:
«Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»
Η οποία επιτροπή, έχει λέει συναίσθηση της ιερής ευθύνης και κάπου προς το τέλος (στον πρόλογο όλα αυτά) λέει πως η επιτροπή αυτή εμπιστεύτηκε στο πνεύμα του Θεού για την πραγματοποίηση της μετάφρασης και άλλα τέτοια.

Δηλαδή, αγαπητέ φίλε Γιώργο, ήρθαν κάποιοι από κάπου κάποτε, μας έδωσαν κάποιο «ευαγγέλιο» κι εμείς το δεχτήκαμε ελαφρά τη καρδία ως τον λόγο του Θεού, του οποίου δε γνωρίζουμε ούτε ένα όνομα αυτών που τον ερμήνευσαν.
Αν εσένα προσωπικά σε πείθει η λέξη «ΕΠΙΤΡΟΠΗ», με γεια σου με χαρά σου.

Καταγγέλλουμε λοιπόν αυτήν την επιτροπή που δεν έχει ονόματα, πως αφαίρεσε τη λέξη «νηστεία» από την Αγία Γραφή. Και παραθέτω.

Α’ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ 7.5
Αρχαίο. ..αν εκ συμφωνου προς καιρον ινα σχολασητεα σχολαζητε τη νηστεια και τη προσευχη..

Βάμβας ..εκτός εάν ήναι τι εκ συμφώνου προς καιρόν, διά να καταγίνησθε εις την νηστείαν και εις την προσευχήν•

ΜΝΚ …προκειμένου να αφιερώσετε χρόνο για ----- προσευχή…κτλ.
Η λέξη «νηστεία» εξαφανίσθηκε.




ΜΑΤΘΑΙΟΣ 17. 21
Αρχαίο. τουτο δε το γενος ουκ εκπορευεται ει μη εν προσευχη και νηστεια.

Βάμβας. Τούτο δε το γένος δεν εξέρχεται, ειμή διά προσευχής και νηστείας.

ΜΝΚ. Δεν υπάρχει ολόκληρο το εδάφιο, το έχουν εξαφανίσει.
Σημείωση: όποιος έχει τη ΜΝΚ δίπλα από το εδάφιο 21 θα βρει μια παύλα ---- .




ΜΑΡΚΟΣ 9. 29
Αρχαίο. τουτο το γενος εν ουδενι δυναται εξελθειν ει μη εν προσευχη και νηστεια

Βάμβας. Τούτο το γένος δεν δύναται να εξέλθη δι' ουδενός άλλου τρόπου ειμή διά προσευχής και νηστείας.

ΜΝΚ αυτό το είδος δεν μπορεί να βγει με τίποτα παρά μόνο με προσευχή.
Η λέξη «νηστεία» εξαφανίσθηκε.





ΠΡΑΞΕΙΣ 10. 30
Αρχαίο. και ο κορνηλιος εφη απο τεταρτης ημερας μεχρι ταυτης της ωρας ημην νηστευω και την ενατην εννατην ωραν προσευχομενος εν τω οικω μου και ιδου ανηρ εστη ενωπιον μου εν εσθητι λαμπρα

Βάμβας. Και ο Κορνήλιος είπε• Από τεσσάρων ημερών ήμην νηστεύων μέχρι της ώρας ταύτης, και την εννάτην ώραν προσηυχόμην εν τω οίκω μου• και ιδού, εστάθη ενώπιόν μου ανήρ με ενδύματα λαμπρά,

ΜΝΚ Και ο Κορνήλιος είπε: Πριν από τέσσερις ημέρες, μετρώντας από αυτήν την ώρα, προσευχόμουν στο σπίτι μου την ένατη ώρα, όταν ένας άντρας με λαμπρή στολή στάθηκε μπροστά μου.
Η λέξη «νηστεία» εξαφανίσθηκε.

Πολλές πληγές έχει η ΜΝΚ αγαπημένε μου φίλε. Έλα μετά από αυτά που παρέθεσα, να με πείσεις πως η λέξη «νηστεία» είναι νόθα όπως σου αρέσει πάντα να λες.
Εμείς όπως θα διαπίστωσες, δε σας κατηγορούμε μόνο για προσθήκες αλλά και για αφαιρέσεις ολόκληρων εδαφίων.

Φυσικά, είναι δικαίωμα του καθενός να πιστεύει ότι θέλει και όπως θέλει. Δικαίωμά σου να πιστεύεις πως η ΜΝΚ είναι το «αληθινό ευαγγέλιο». Όταν όμως υπάρχουν στη μέση τόσο σοβαρά ζητήματα και μάλιστα για το λόγο του Θεού, δεν πετάμε ένα «ΝΟΘΟ» και καθαρίσαμε. Σου το έχω ξαναπεί και κατ’ ιδίαν. Μη τα βάζεις με μια παράδοση 2000 ετών. Επί Τουρκοκρατίας αν σε έψαχνα, δε θα σε έβρισκα πουθενά. Εμένα όμως μπορούσες να με βρεις. Πίστευε εκείνο που θέλεις και όπως νομίζεις, αλλά ειδικά με την ορθοδοξία καλά θα είναι να είστε όχι μόνο εσύ αλλά όλοι λίγο πιο προσεκτικοί ειδικά όταν έχετε διάθεση λασπολογίας. Περιμένω, να μου απαντήσεις στα ερωτήματα που σου έθεσα, στις πολύ βαριές κατηγορίες που εκτόξευσες εναντίον της θρησκείας μου.

Έτσι τα αντιλαμβάνομαι εγώ μέσα από τα λίγα που γνωρίζω. (αν γνωρίζω κάτι) (;)

Ο Παντοδύναμος Κύριος ας μας φωτίζει και ας μας οδηγεί.

Παναγιώτης

Γιώργος είπε...

Επειδή μπήκε ο Παναγιώτης πουλώντας εξυπνάδες το ξαναγράφω:
Η γραφή των ορθοδόξων είναι
"μεταλλαγμένο προϊόν" δια σωρείας προσθηκών που πάσαραν τετυφλωμένοι ψευτοπατέρες"

Έχει ο Παναγιώτης κάτι να πεί;

Γιώργος είπε...

Φίλε Παναγιώτη επειδή το πάς γραφικά απέδειξέ μου ότι ο η ορθόδοξη γραφή δεν είναι παραχαραγμένη και νοθευμένη.
ΕΝΑ προς ΕΝΑ.
Ισορροπία στα πράγματα.
Απλά πράγματα.

Ανώνυμος είπε...

Α, κ. Γιώργο, συγχωρέστε με, αλλά δεν είστε δίκαιος. Να απαντήσετε εσείς πρώτα στις απλές ερωτήσεις του κ. Παναγιώτη.

Όλο «εξυπνάδες» αυτός ο άνθρωπος... Να σας πω και εγώ μία; Να σας κάνω και εγώ μία ερώτηση;


κ. Γιώργος: «Τα περί σταυρού παραλήφθησαν από "χριστιανοεμφανιζόμενους ειδωλολάτρες", άρα δεν ήταν 'πρωτοτυπία' του Ρώσσελ.

[...]

»Άλλο παράδειγμα: Όταν κάποιος 'κληρονομεί' ένα ετοιμόρροπο σπίτι, θέλει χρόνο η ΠΛΗΡΗΣ επιδιόρθωση και αποκατάσταση.»


Από ποιον διορίστηκε ο Ρώσσελ να κάνει διορθώσεις στην Εκκλησία του Θεού; Μην μου απαντήσετε, έμαθα. Διορίστηκε από τον εαυτό του και αυτοανακηρύχτηκε «πιστός και φρόνιμος δούλος»!

Αν εγώ αυτοανακηρυχτώ «πιστός και φρόνιμος δούλος» για να σώσω την Εκκλησία, θα με πιστέψετε, κ. Γιώργο;


κ. Γιώργος: «Επιπρόσθετα η κατανόηση της Γραφής δεν έρχεται σε μια ημέρα. Απαιτεί μελέτη – μελέτη – μελέτη.»


Όχι, αγαπητέ. Η πίστη παραδόθηκε μία φορά και για πάντα, όπως γράφει και ο Ιούδας ο Θαδδαίος στην επιστολή του. Το λίγο-λίγο φως είναι «άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε».

Αγαπητοί, πάσαν σπουδήν ποιούμενος γράφειν υμίν περί της κοινής σωτηρίας, ανάγκην έσχον γράψαι υμίν παρακαλών επαγωνίζεσθαι τη άπαξ παραδοθείσα τοις αγίοις πίστει. (Ιούδ. 3)

Και ας μην ξεχνάμε και τα λόγια του Ίδιου του Χριστού για τους «σπουδαστές της Γραφής»:

39 ερευνάτε τας γραφάς, ότι υμείς δοκείτε εν αυταίς ζωήν αιώνιον έχειν· και εκείναί είσιν αι μαρτυροίσαι περί εμού· 40 και ου θέλετε ελθείν πρός με ίνα ζωήν έχητε. (Ιωάν. ε' 39-40)

Με απλά λόγια, ο Χριστός έλεγε στους Φαρισαίους ότι κάνουν μία στείρα μελέτη της Αγίας Γραφής. Εξάλλου, Τον έβλεπαν μπροστά τους και αυτοί περί άλλα τύρβαζαν.


κ. Γιώργος: «Και πάλι λέτε ότι βγάζετε δαίμονες;
Από ποιους; Πάλι από εσάς.
Σε εσάς πηγαίνουν, από εσάς κάνουν δήθεν ότι βγαίνουν, σε εσάς ξαναγυρίζουν. Κυκλοφέρνουν. Ούτε σας αφήνουν καθόλου. Σας βρίσκουν και δουλειά.»



Όσον αφορά αυτά που λέτε για τα δαιμόνια, το σκεπτικό σας έχει βάση. Όντως τα δαιμόνια μπορεί να «ανακυκλώνονται». Οπότε η εκβολή δαιμονίων δεν είναι κάτι το οποίο από μόνο του μπορεί να πείσει κάποιον ότι πρόκειται για πράξη του Θεού.

Υπάρχουν όμως θαύματα που στη Γραφή διαβάζουμε ότι μπορεί να τα κάνει μόνο ο Θεός. Π.χ. να βρει ένας τυφλός το φως του.

31 οίδαμεν δε ότι αμαρτωλών ο Θεός ουκ ακούει, αλλ' εάν τις θεοσεβής η και το θέλημα αυτού ποιή, τούτου ακούει. 32 εκ του αιώνος ουκ ηκούσθη ότι ήνοιξέ τις οφθαλμοίς τυφλού γεγεννημένου· 33 ει μη εν ούτος παρά Θεού, ουκ ηδύνατο ποιείν ουδέν. (Ιωάν. θ' 31-33)

Μην εθελοτυφλείτε, λοιπόν, κ. Γιώργο και βλέπετε μόνο τους εξορκισμούς. Η Ορθοδοξία και τυφλούς θεραπεύει και δεν μπορεί αυτό να είναι έργο δαιμόνων. Ο Χριστός τήρησε τη φοβερή και γενναιόδωρη υπόσχεσή Του, ότι μπορούμε να κάνουμε τα ίδια και μεγαλύτερα θαύματα από τον Ίδιο!

αμήν αμήν λέγω υμίν, ο πιστεύων εις εμέ, τα έργα α εγώ ποιώ κακείνος ποιήσει, και μείζονα τούτων ποιήσει (Ιωάν. ιδ' 12)

Ανώνυμος είπε...

AGAPITO MOU PAIDI GEORGIE. SE NOIOTHO KAI SE NOIAZOMAI. ASE KATA MEROS TON EKNEURISMO SOU. GONATISE KAI PROSEUXISOU. HREMISE. MAKARIOI OI PRAOI LEEI O KYRIOS. APANTISI POU DIDEAI ME NEURA DEN EXEI MESA TIS ALITHEIA. KATANOO POS EISAI MONOS SOU ENANTION POLLON. MEGALI APOFASI PIRES NA TA BALEIS ME TOSOUS. EGO SE THEORO PALIKARI KAI PIOTERO PROS ESE GERNO OS ANTHROPO PROS ANTROPO. OS PROS TIN PISTIN OMOS OI DROMOI MAS ALLAZOYN MA DEN EXEI SIMASIAN AYTO. EINAI FORES POY APO TA GRAPTA SOY NIOTHO POS SE KOITO KATAMATA KAI TOTE EINAI POU APOLITA SE NIOTHO. TOYTES TIS ORES XREIAZESAI AGAPI KAI IREMIA. EXO TIN AISTHISI POS NIOTHEIS TIN PISTI SOU NA KLONIZETAI. ASE TON EAUTO SOU ELEUTHERO KAI EPETREΨE STON KYRIO IHSOY XRISTO NA ENERGISEI STI ZOH SOY.
MIN EKNEURIZESAI AGAPIMENO MOY PAIDI. SIGXORA ME GIA AYTA POY SOY´PA.

AKAKIOS

Γιώργος είπε...

Παλλάδιος: "Αλλά είστε και διαστρεβλωτής. Λέτε: "Για εσάς κορόϊδο και ο Χριστός και ο απόστολος Παύλος και όλοι οι πρώτοι Χριστιανοί... πού έτρεχαν.
Άρα λέτε και κορόϊδο τον απόστολο Παύλο που έτρεχε και έτρεχε και έτρεχε ... και έτρωγε και ξύλο από πάνω πολλές φορές."

Έτρεχαν αλλά ΟΧΙ για τον Αρμαγεδώνα!!! Η Αποκάλυψη γράφτηκε πολύ αργότερα!!!"

Γιώργος:
Είναι σαν να λετε: Φανταστείτε λοιπόν πόσο ΠΟΛΥ περισσότερο θα έτρεχαν αν μάθαιναν και γνώριζαν από τότε για την Αποκάλυψη και τον Αρμαγεδδώνα.
Και σήμερα ο Αρμαγεδδώνας είναι πολύ πιο κοντά, δεν το νομίζετε;

Και θεωρώ ότι πιστεύετε και εσείς στον Αρμαγεδδώνα.

Ανώνυμος είπε...

κ.γιώργο,

η αποκάλυψη είναι ένα δυσερμήνευτο βιβλίο με πολλούς συμβολισμούς.

Το πρόβλημα με τον Αρμαγεδώνα το έχεις εσύ και οι "αδελφοί" σου, θύματα της μετοχικής εταιρίας Σκοπιά, που υπό την απειλή μιας διαρκούς καταστροφολογίας, σας κρατά δεσμίους στις δοξασίες της.

Φίλε μου τι να τον κάνω τον αρμαγεδώνα;
Έχω τον Χριστό και αυτό μου φθάνει, για να στο πω λαϊκά.

Γι'αυτό πήγαινε αλλού να "πουλήσεις" τρομοκρατία!

Ωραία ελευθερία επαγγέλλεται η εταιρία Σκοπιά...
Ευχαριστώ... δεν θα πάρω!

Παλλάδιος

Γιώργος είπε...

κ.Χρήστος: "Στο Δανιήλ 12,1 ο Μιχαήλ εγείρεται ΠΡΟ της θλίψεως ενώ ο Χριστός εμφανίζεται ΜΕΤΑ την θλίψη
«Αμέσως ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΛΙΨΗ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΕΚΕΙΝΩΝθα σκοτεινιάσει ο ήλιος ….. και τότε θα φανεί το σημάδι του Υιού του ανθρώπου στον ουρανό, και τότε θα θρηνήσουν όλες οι φυλές της γης, ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΝ ΤΟΝ ΥΙΟΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΠΑΝΩ ΣΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ» Ματθ. 24, 29 -30 .
Παρακαλώ ελέγξτε το για να δείτε πως έχω δίκαιο, οπότε στο συγκεκριμένο σημείο δεν υπάρχει ταύτιση Χριστού – Μιχαήλ"

Γιώργος
Υποθέτω λοιπόν ότι δέχεστε την ταύτιση του Χριστού με φωνή Αρχαγγέλου - Μιχαήλ του Αρχάγγελου στα άλλα σημεία.

Γι' αυτό θα αναφερθώ σε αυτό που δυσκολεύεστε να ταυτίσετε:
1. (Δανιήλ 12:1)
«Εν τω καιρώ εκείνω θέλει εγερθή Μιχαήλ, ο άρχων ο μέγας, ο ιστάμενος υπέρ των υιών του λαού σου· και θέλει είσθαι καιρός θλίψεως, οποία ποτέ δεν έγεινεν αφού υπήρξεν έθνος, μέχρις εκείνου του καιρού· και εν τω καιρώ εκείνω θέλει διασωθή ο λαός σου, πας όστις ευρεθή γεγραμμένος εν τω βιβλίω»

Σωστά λοιπόν παρατηρήσατε ότι "Στο Δανιήλ 12,1 ο Μιχαήλ εγείρεται ΠΡΟ της θλίψεως"

Πάμε τώρα στο Ματθαίος 24ο κεφάλαιο:
Οι μαθητές ρώτησαν τον Ιησού Χριστό:
«Τι το σημείον της παρουσίας σου και της συντελείας του αιώνος;» (Ματθαίος 24:3)
Η απάντηση του Χριστού - εν μέρει - ήταν:
1.
Ματθαίος 24:7: «Θέλει εγερθή έθνος επί έθνος και βασιλεία επί βασιλείαν»
2.
«Θέλουσι γείνει πείναι ...και σεισμοί κατά τόπους· πάντα δε ταύτα είναι αρχή ωδίνων». (Ματθαίος 24:7, 8)
3.
«Και επειδή θέλει πληθυνθεί η ανομία, η αγάπη των πολλών θέλει ψυχρανθεί».(Ματθαίος 24:12)

Μεταξύ άλλων - αυτά θα ήταν σημάδια της ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ του Χριστού και της συντέλειας.
Συνεπώς το (Ματθαίος 24:21) "τότε θα γίνει μεγάλη θλίψη, τέτοια που δεν έχει συμβεί από την αρχή του κόσμου μέχρι τώρα ούτε πρόκειται να ξανασυμβεί"
ΕΠΕΤΑΙ των αρχικών σημαδιών της ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ του Χριστού.
Με άλλα λόγια η μεγάλη θλίψη ΘΑ ΗΤΑΝ μετά την έναρξη του πολυσύνθετου ΣΗΜΕΙΟΥ της ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ του Χριστού.

Άρα ΠΡΙΝ τη μεγάλη θλίψη προηγούνται τα άλλα ΣΗΜΑΔΙΑ της ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ του Χριστού.

ΜΕΤΑ έρχεται ένα πιό ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΟ γεγονός όπως το αναφέρατε κ.Χρήστο:
«Αμέσως ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΛΙΨΗ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΕΚΕΙΝΩΝ θα σκοτεινιάσει ο ήλιος ….. και τότε θα φανεί το σημάδι του Υιού του ανθρώπου στον ουρανό, και τότε θα θρηνήσουν όλες οι φυλές της γης, ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΝ ΤΟΝ ΥΙΟΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΠΑΝΩ ΣΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ» Ματθ. 24, 29 -30 .

Ενώ δηλαδή θα ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΙΝ τα σημάδια της ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ του Χριστού, ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΜΕΤΑ τη μεγάλη θλίψη, "ΘΑ ΔΟΥΝ ΤΟΝ ΥΙΟΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΠΑΝΩ ΣΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ".

Το ότι θα έχουν λόγο να "θρηνήσουν" τότε, θα είναι μάλλον για κάτι θλιβερό για αυτούς γεγονός ή κατάσταση.

Συνεπώς, στην περίπτωση του Δανιήλ 12:1 (σε ΕΝΑ μόλις εδάφιο) έχουμε μια πολύ σύντομη περίληψη του ίδιου γεγονότος που με λεπτομερέστερη περιγραφή γίνεται αναφορά στο Ματθαίος 24ο κεφάλαιο.

Συνεπώς και εδώ πάλι έχουμε ΤΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΕΙΑ Χριστού με φωνή Αρχαγγέλου - Αρχάγγελου Μιχαήλ.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Παλλάδιος: "Φίλε μου τι να τον κάνω τον αρμαγεδώνα; Έχω τον Χριστό και αυτό μου φθάνει, για να στο πω λαϊκά.Γι'αυτό πήγαινε αλλού να "πουλήσεις" τρομοκρατία!"

Γιώργος:
κ.Παλλάδιε, στο τέλος θα βγάλετε και τον Χριστό ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ επειδή αυτός μετέδωσε στον Ιωάννη μέσω αγγέλου για τον Αρμαγεδδώνα και τα άλλα σημεία της Αποκάλυψης.

Τι να κάνουμε; Και η 'θαλασσοταραχή' (Αρμαγεδδώνας) προηγείται της τελικής 'γαλήνης' (χιλιετής Βασιλεία του Χριστού).

Ανώνυμος είπε...

κ. γιώργο,

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ είναι η Σκοπιά που ερμηνεύει τις γραφές όπως αυτή θέλει.

Παλλάδιος

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ παναγιώτη,
θέλεις να μάθεις ποιοι ήσαν στην επιτροπή που δημιούργησε τη μετάφραση του νεου κόσμου;
Γιατί ο γιώργος δεν πρόκειται να στο πει ποτέ.

1) Nathan Knorr: Πρόεδρος της Σκοπιάς - καμμία πανεπιστημιακή κατάρτιση σε βιβλικές γλώσσες!!!

2) Albert Schroeder: καμμία πανεπιστημιακή κατάρτιση σε βιβλικές γλώσσες!!!

3) George Gangas: καμμία πανεπιστημιακή κατάρτιση σε βιβλικές γλώσσες!!!

4) Fred Franz: Βασικός μεταφραστής, εδιδάχτηκε 21 ώρες κλασσικά Ελληνικά και 2 ώρες!!! εισαγωγικό μάθημα στα Βιβλικά Ελληνικά. Εγκατέλειψε πριν τελειώσει το 1ο έτος του πανεπιστημίου!!!

Παναγιώτη μου, αυτά είναι τα αστέρια που έγραψαν την μετάφραση.

3+1 άσχετοι!!!

Παλλάδιος

Γιώργος είπε...

Κ. Γιώργο γράφετε: «Όσοι είναι με τον Χριστό είναι ΠΑΡΘΕΝΟΙ πνευματικά, δηλαδή διατήρησαν πνευματική ΑΓΝΟΤΗΤΑ και δεν μολύνθηκαν από ΑΠΟΣΤΑΤΙΚΕΣ δοξασίες - ούτε μολύνθηκαν πνευματικά από διάφορες οργανώσεις, όπως συμβολίζεται για των ΓΥΝΑΙΚΩΝ - που άρχισαν τα μετέπειτα χρόνια να φουντώνουν και εξακολουθούν μέχρι σήμερα.»

κ.Χρήστος
Επιτρέψτε μου κ. Γιώργο να διαφωνήσω. Το χωρίο είναι ξεκάθαρο και δεν επιδέχεται παρερμηνειών. Και αυτό φαίνεται που δίπλα στη λέξη Παρθένοι έχει το επεξηγηματικό, αυτοί που δεν μολύνθηκαν με γυναίκες.

Γιώργος:
Το να είναι κάποιος παντρεμένος δεν σημαίνει ότι είναι μολυσμένος με γυναίκα. Ο γάμος είναι διευθέτηση του Θεού.

Εξηγώ:

Πρόκειται για τους 144.000:
(Αποκάλυψη 14:1-4) „είδα το Αρνί να στέκεται πάνω στο Όρος Σιών, και μαζί του εκατόν σαράντα τέσσερις χιλιάδες που είχαν
το όνομά του και
το όνομα του Πατέρα του
γραμμένα στα μέτωπά τους."

Αυτοί αναφέρονται ως η νύμφη του Χριστού:
(Αποκάλυψη 21:2) "είναι ετοιμασμένη σαν νύφη στολισμένη για το σύζυγό της"

Ο απόστολος Παύλος έγραψε στους Χριστιανούς της Κορίνθου:
«σας ηρραβώνισα με ένα άνδρα, δια να σας παραστήσω παρθένον αγνήν εις τον Χριστόν». (2 Κορινθίους 11:2)

Συνεπώς ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΘΕΝΟΥΣ αλλά για ΑΓΝΟΥΣ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ περιλαμβάνοντας νυμφευμένους - παντρεμένες, ΟΛΟΥΣ.

Ολόκληρη η Εκκλησία της Κορίνθου αποτελούνταν από οικογένειες, όχι μόνο άντρες και χαρακτηρίζονται ΟΛΟΙ ως "ΠΑΡΘΕΝΟΣ ΑΓΝΗ".

Γι' αυτό συστήνει ο απόστολος Παύλος να καθαριστούν από κάθε μολυσμό ΣΑΡΚΑΣ και ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ, ώστε να μη θεωρούνται μολυσμένοι:
(2 Κορινθίους 7:1) "ας καθαρίσωμεν ἑαυτοὺς ἀπὸ παντὸς μολυσμοῦ σαρκὸς καὶ πνεύματος, ἐπιτελοῦντες ἁγιωσύνην ἐν φόβῳ θεοῦ"

Οι παντρεμμένοι δεν θεωρούνται μολυσμένοι, αλλά άγιοι, έστω κι' αν μόνο ένας είναι πιστός. Επίσης θεωρούνται άγια και τα παιδιά, όταν υπάρχει στην οικογένεια ένας πιστός γονέας:
(1 Κορινθίους 7:14) "ἡγίασται γὰρ ὁ ἀνὴρ ὁ ἄπιστος ἐν τῇ γυναικί καὶ ἡγίασται ἡ γυνὴ ἡ ἄπιστος ἐν τῷ ἀδελφῷ· ἐπεὶ ἄρα τὰ τέκνα ὑμῶν ἀκάθαρτά ἐστιν, νῦν δὲ ἅγιά ἐστιν"

Δεν γίνεται λόγος λοιπόν για ΚΑΜΙΑ ΜΟΛΥΝΣΗ μόνο και μόνο επειδή κάποιος είναι παντρεμένος ή έχει και παιδιά.

Πρόκειται επίσης και για εξαγνισμό καρδιάς: (Ιάκωβος 4:8) "καθαρίσατε χεῖρας, ἁμαρτωλοί, καὶ ἁγνίσατε καρδίας"

Ο 'καθαρισμός των χεριών' δεν αναφέρεται απλώς σε κατά γράμμα 'καθάρισμα χεριών' αλλά σε πνευματικό καθαρισμό - από την αμαρτωλότητα.

Έγραψε επίσης: «Και ο Χριστός ηγάπησε την εκκλησίαν και παρέδωκεν εαυτόν υπέρ αυτής, δια να αγιάση αυτήν, καθαρίσας με το λουτρόν του ύδατος δια του λόγου, δια να παραστήση αυτήν εις εαυτόν ένδοξον εκκλησίαν, μη έχουσαν κηλίδα ή ρυτίδα ή τι των τοιούτων, αλλά δια να ήναι αγία και άμωμος».—Εφεσίους 5:25-27

Πρόκειται λοιπόν για πνευματικό καθαρισμό ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ της ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ και δεν γίνεται αναφορά σε 'κηλίδες' ή 'ρυτίδες' απλώς σωματικές.
ΟΛΟΚΛΗΡΗ η Κ.Δ. άλλωστε επανειλλημένα κάνει λόγο για ηθικό και πνευματικό καθαρισμό παράλληλα με τη σωματική καθαριότητα.

Η αγία Γραφή δηλώνει: «Τίμιος έστω ο γάμος εις πάντας και η κοίτη αμίαντος· τους δε πόρνους και μοιχούς θέλει κρίνει ο Θεός».—Εβραίους 13:4

Αυτό σημαίνει ότι δεν μολύνονται οι παντρεμένοι - εκτός αν είναι πόρνοι και μοιχοί.

Άλλωστε ο Χριστός είπε ότι θα γίνουν "σάρκα μία" ο άντρας και η γυναίκα του. ΔΕΝ υπάρχει καμιά μόλυνση εδώ.

Εννοείται ότι μερικοί Χριστιανοί που αναφέρονται στην Κ.Δ. - όλοι αναφέρονται ούτως ή άλλως ως "άγιοι" - ήταν παντρεμένοι, είχαν παιδιά και μερικοί / μερικές είχαν αλλόθρησκους συζύγους.
Π.χ. ο Τιμόθεος ήταν γιός πιστής - της Ευνίκης - με πατέρα μη Χριστιανό:
(Πράξεις 16:1) "στα Λύστρα. Και εκεί υπήρχε κάποιος μαθητής ονόματι Τιμόθεος, γιος Ιουδαίας πιστής αλλά από πατέρα Έλληνα."

(2 Τιμόθεο 1:5) "...ανυπόκριτη πίστη που είναι μέσα σου, και η οποία κατοίκησε πρώτα μέσα στη γιαγιά σου, τη Λωίδα, και στη μητέρα σου, την Ευνίκη"

Και σίγουρα δεν υπήρχε καμιά μόλυνση στη διευθέτηση του γάμου.

Έτσι δεν αφήνει περιθώρια η Αγία Γραφή να πάρει κάποιος το συγκεκριμένο χωρίο που αναφέρεται στους 144.000 ως ΠΑΡΘΕΝΟΥΣ και 'μη μολυσμένους με γυναίκες' κατά γράμμα, λαβαίνοντας υπόψη ότι περιλαμβάνονται και γυναίκες στους "μη μολυσμένους με 'γυναίκες' ως πνευματικούς ΑΓΝΟΥΣ "ΠΑΡΘΕΝΟΥΣ".

Αυτή η πνευματική αγνότητα [αγίους και αμώμους] γίνεται δυνατή μέσω της θυσίας του Χριστού:
(Κολοσσαείς 1:22) "διὰ τοῦ θανάτου παραστῆσαι ὑμᾶς ἁγίους καὶ ἀμώμους"

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Παλλάδιος: "ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ είναι η Σκοπιά που ερμηνεύει τις γραφές όπως αυτή θέλει."


Γιώργος
Ο Χριστός μάλλον σας τρομοκρατεί με τον Αρμαγεδδώνα που εμφανίζεται ως ανίκητος πολεμιστής του Θεού.

Άλλωστε έχετε και εσείς τη δυνατότητα να ερμηνεύσετε τον Αρμαγεδδώνα.
Δοκιμάστε να δούμε τι θα βρείτε να πείτε.

Σας προτείνω διαβάστε ειδικότερα το 19ο κεφάλαιο της Αποκάλυψης.

Γιώργος είπε...

Παλλάδιος:
"1) Nathan Knorr: Πρόεδρος της Σκοπιάς - καμμία πανεπιστημιακή κατάρτιση σε βιβλικές γλώσσες!!!
2) Albert Schroeder: καμμία πανεπιστημιακή κατάρτιση σε βιβλικές γλώσσες!!!
3) George Gangas: καμμία πανεπιστημιακή κατάρτιση σε βιβλικές γλώσσες!!!
4) Fred Franz: Βασικός μεταφραστής, εδιδάχτηκε 21 ώρες κλασσικά Ελληνικά και 2 ώρες!!! εισαγωγικό μάθημα στα Βιβλικά Ελληνικά.

Γιώργος:
Πολύ τους υποτιμάτε ρε παιδιά.

από την άλλη πέφτετε και σε αντιφάσεις:
Ζητάτε επιστημονική κατάρτιση και όταν σας μιλάνε για επιστημονική λόγια έρευνα των Westcott & Hort ΣΑΣ πιάνει ο μεγάλος πανικός.

Εξάλλου, ποιός σας λέει ότι ΑΥΤΟΙ ήταν οι 'μεταφραστές' και δεν ήταν απλώς οι ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ και οι ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ των μεταφραστικών εργασιών;
Συνήθως 'άλλοι μεταφράζουν' και οι 'Μεγάλοι' συντονίζουν.
Και ένας 'εργολάβος' συντονίζει οικοδομικές εργασίες αλλά άλλοι "αφανείς" 'χτίζουν'.
Και ένας "Project-Manager" είναι υπέθυνος για το 'Project', άλλοι 'συνεργάτες' όμως διορίζονται για τα διάφορα μέρη του.

Εσείς, όσοι σπουδάσατε, αν σπουδάσατε, δεν πήρατε μέρος σε κανένα "Project" για να καταλάβετε τι γίνεται; Η τη βγάζατε "Λούφα και παραλλαγή;"

Α! βάλατε και τον Έλληνα τον Γιώργο Γάγκα!!! στη 'μαύρη Λίστα'
- Δίπλα μου ήταν παλιά σε μια συνέλευση καλοκαιριού στη Θεσσαλονίκη -
(Εφόσον ήταν στους 144.000 θα μας βλέπει από 'ψηλά' - Μήπως θα λέει: "Πάτερ, άφες αυτοίς ού γαρ οίδασι τι ποιούσι";)

Πως και δεν συνεχίσατε τον κατάλογο των 'ανειδίκευτων' με
5. απόστολος ΙΩΑΝΝΗΣ, ψαράς:
καμμία "πανεπιστημιακή" κατάρτιση σε βιβλικές γλώσσες!!!
6. απόστολος Πέτρος, ψαράς: καμμία "πανεπιστημιακή" κατάρτιση σε βιβλικές γλώσσες!!!
7. τι να πούμε για άλλους όπως αποστόλους Φίλιππος, Ναθαναήλ
κλπ.

Βέβαια υπήρχε και ένας γιατρός ο Λουκάς, υπήρχε και ένας τρομερός σε επιχειρήματα Παύλος - που υπέστη και τον πιό μεγάλο ξυλοδαρμό από όλους -, αλλά μιλάτε για "πανεπιστήμιο" βιβλικών γλωσσών, όχι απλώς να γνωρίζουν Ελληνικά.

Μήπως όμως ακυρώνεται η αληθινότητα της Καινής Διαθήκης λόγω της μη 'επιστημονικής' κατάρτισης των συγγραφέων της;

Θα μου πείτε 'θεόπνευστοι ήταν' και αυτό είναι αλήθεια - όμως αυτό δεν έχει σχέση με 'επιστημονική κατάρτιση'.

Και επειδή το έφερε ο λόγος, να μη το αφήσουμε και έτσι: Δουλεύουν και οι δαίμονες στο φούλ, 'πλασάροντας' τα εμπορεύματά τους:
(1 Τιμόθεο 4:1-3) "διδασκαλίες δαιμόνων:
1. απαγορεύουν το γάμο,
2. διατάζουν την αποχή από τροφές.

"στους έσχατους καιρούς μερικοί θα αποστατήσουν από την πίστη, προσέχοντας σε πνεύματα πλάνης και σε διδασκαλίες δαιμονίων, ...οι οποίοι εμποδίζουν τον γάμο, προστάζοντας αποχή από ορισμένα φαγητά, τα οποία ο Θεός τα έκτισε για να τα παίρνουν με ευχαριστία οι πιστοί και εκείνοι που γνώρισαν την αλήθεια."

Τι νομίζετε, άνεργοι είναι οι δαίμονες;

Εσείς βέβαια λέτε ότι βγάζετε δαίμονες;
Από 'που' τους βγάζετε δεν ξέρω μόνο.
Από 'ποιους' ξέρω. Πάλι από εσάς.
Σας έλλειψαν ποτέ δαίμονες;

(Μη το παίρνετε προσωπικά- με το 'εσάς' ΕΝΝΟΩ όλους από τις θρησκείες που ισχυρίζονται ότι βγάζουν δαίμονες, καθολικών συμπεριλαμβανομένων, γενικά μιλάω, γι' αυτό θα συνεχίσω με 'αυτούς' αντί 'εσάς' και 'τους' αντι 'σας')

Σε 'αυτούς' πηγαίνουν,
από 'αυτούς' κάνουν δήθεν ότι βγαίνουν,
σε 'αυτούς' ξαναγυρίζουν.
Κυκλοφέρνουν. Κολπάκια τους κάνουν δηλαδή.
Ούτε τους αφήνουν καθόλου. Τους προτιμάνε. Μαζί τους είναι. Εκεί βολεύονται.

Και η τακτική των δαιμόνων ποιά είναι; Να κοροϊδεύουν.
Τους δίνουν δήθεν να καταλάβουν ότι κάποιος είναι υπό την επήρειά τους - με αρκετές παρενέργειες.
Μετά πάνε κάποιοι δήθεν να τους βγάλουν και αυτοί προσποιούνται
ότι δήθεν φεύγουν.
Και συνεχίζουν να ξεκαρδίζονται στα γέλια με τους αφελείς που νομίζουν ότι βγαίνουν - απλώς φανερά 'συμπτώματα' δεν τους προκαλούν για να ξεγελιούνται ότι 'γλύτωσαν'.

Μετά κάνουν το ίδιο 'παιχνίδι' με άλλους ευάλωτους ανθρώπους - θύματα. Και το 'παιχνίδι' συνεχίζεται.
Και τους δίνουν την εντύπωση:
ΜΠΑ - ΜΠΑ τι ΠΑΛΙ ΗΤΑΝ αυτό;
"Να ο Χριστός πάλι έκανε το 'Μεγάλο θαύμα'."

Και οι δαίμονες θα σκάνουν στο γέλιο με την κοροϊδία που κάνουν σε τόσους αφελείς.

Αυτοί δουλεύουν τον κόσμο ψιλό γαζί.
Και ο κόσμος "πέρα βρέχει". Δεν τα πιστεύουν αθτά βέβαια όλοι, αλλά μερικοί αφελείς.

Και όλο πηγαινοέρχονται οι δαίμονες ανάμεσα σε ορθοδόξους, καθολικούς, ευαγγελικούς - και όσους ισχυρίζονται ότι τους βγάζουν από ΜΕΛΗ τους -, που κάθε τόσο τους βγάζουν και όλο και ξαναγυρίζουν - βολτίτσες κάνουν - τους αρέσει η παρέα τους.

Και επειδή έγραψα το:
1 Τιμόθεο 4:1-3) "διδασκαλίες δαιμόνων:
1. απαγορεύουν το γάμο,
2. διατάζουν την αποχή από τροφές.

έχουν καταφέρει την παραχάραξη της Γραφής σε αυτούς που επηρεάζουν και όλο τριγυρνάνε και τους επηρεάζουν να δέχονται την παραχαραγμένη Γραφή με προσθήκες όπως "ΝΗΣΤΕΙΑ" - για να 'περάσει' η διαταγή τους πιό εύκολα:
Π.χ.
την πρόσθεσαν σε λίγα κείμενα στο Μάρκος 9:29 επηρεάζοντας ΜΟΝΟ ΜΕΡΙΚΟΥΣ αλλά ΟΧΙ ΟΛΟΥΣ και έτσι τελικά δεν πέρασε η ΑΠΑΤΗ αυτή της δαιμονικής παραχάραξης.

Έτσι δια ερεύνης και σύγκρισης φανερώθηκαν οι παραχαράξεις:
Όπως φανερώθηκαν και απομακρύνθηκαν με βάση τη λόγια εργασία των:
1.
(Westcott & Hort):
(Μάρκος 9:29) "καὶ εἶπεν αὐτοῖς· τοῦτο τὸ γένος ἐν οὐδενὶ δύναται ἐξελθεῖν εἰ μὴ ἐν προσευχῇ"
2.
(Nestle-Aland)
(Μάρκος 9:29) "και ειπεν αυτοις τουτο το γενος εν ουδενι δυναται εξελθειν ει μη εν προσευχη"

Έτσι οι δαίμονες συμπλήρωσαν τη Γραφή των ορθόδοξων στο Μάρκος 9:29 με τη λέξη "ΝΗΣΤΕΙΑ".
Αυτό ήθελαν.
Είπαμε: Διδασκαλίες δαιμόνων.
Οι δαίμονες "διατάζουν την αποχή από τροφές"
Εσείς δυστυχώς με τις 'καθιερωμένες' νηστείες σας κάνετε ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ στους δαίμονες.

Και δεν είναι 'χαζός' ούτε ο διάβολος, ούτε και οι δαίμονες.
Ο διάβολος 'ξεγέλασε' την Εύα όσο πιο γρήγορα γινόταν για να έχει επιτυχία.
Το ίδιο και οι παραχαράξεις της Γραφής έγιναν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα αλλά μόνο σε μερικούς.

Είναι όπως τα πλαστά χαρτονομίσματα: Δεν μπορούν να είναι πιο πολλά τα πλαστά από τα γνήσια που κυκλοφορούν.

Να συνεχίσω με τις άλλες 'ορθόδοξες' 'παραχαράξεις'
(Συγκριτική Συλλογή 'πλαστών' χαρτονομισμάτων!!!)
που συγκεντρώνει ο Παναγιώτης;

Αν το επιθυμείτε ... στη διάθεσή σας. Άρχισα με "δειγματοληψία".
Επιθυμείτε και τα άλλα;
ΕΝΑ - ΕΝΑ αν το θέλετε,
ΜΙΑ - ΜΙΑ να σας αποδείξω τις αποδεδειγμένες 'παραχαράξεις' που ταιριάζουν σε δαιμονικές διδασκαλίες.

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Πάλιν παραλαμβάνει αυτόν ο διάβολος εις όρος πολύ υψηλόν, και δεικνύει εις αυτόν πάντα τα βασίλεια του κόσμου και την δόξαν αυτών και λέγει προς αυτόν, Tαύτα πάντα θέλω σοι δώσει, εάν πεσών προσκυνήσης με. Ματθαίος 4:8-9

Άραγε ο διάβολος δεν ήξερε ποιος είναι ο Ιησούς;
Εννοείται ότι ήξερε και φυσικά τον πείραζε όταν του είπε: Εάν ήσαι Υιός του Θεού, ρίψον σεαυτόν κάτω
Αν ο Χριστός όμως ήταν ο Θεός, πώς είναι δυνατόν να του ζήτησε να τον προσκυνήσει και σε αντάλλαγμα να του χαρίσει τα βασίλεια του κόσμου; Είναι δυνατόν να τάξεις σε κάποιον αυτά που έτσι κι αλλιώς του ανήκουν;
Είναι ποτέ δυνατόν ο διάβολος να προσπάθησε να βάλει σε πειρασμό το Θεό; Eίναι δυνατόν να μη γνώριζε ο διάβολος ποιον είχε μπροστά του;
Να μη γνώριζε ποιον παρέλαβε κι έστησε στο πτερύγιον του ιερού και στην κορφή του όρους;
O διάβολος είναι παμπόνηρος και όχι χαζός ώστε να είπε ... έλα μπάρμπα να σου δείξω τα χωράφια σου.

Νο44.

Ανώνυμος είπε...

Ο διάβολος είναι παμπόνηρος και παράλογος ορισμένες φορές, αλλά δεν μπορεί να θεραπεύσει εκ γενετής τυφλούς, ούτε να ξέρει το μέλλον. Είναι ψευδοπροφήτης λοιπόν.

Και έρχομαι στον κ. Γιώργο. Τι μας προτείνετε δηλαδή; Να εμπιστευτούμε τον ψευδοπροφήτη Σκοπιά για να κατανοήσουμε τον Αρμαγεδδώνα;

Ανώνυμος είπε...

Προς αγαπητό Γιώργο.
Μην εκνευρίζεσαι κατ’ αρχάς, κουβέντα κάνουμε.
Μου ζητάς να σου αποδείξω πως η ορθόδοξη Γραφή δεν είναι νοθευμένη.
Εσύ κατηγορείς και όχι εγώ. Άρα δική σου δουλειά είναι να αποδείξεις πως είναι νοθευμένη
Εγώ σε αυτά που σας κατηγόρησα σου παρέθεσα και τα ανάλογα εδάφια.
Κάνε κι εσύ το ίδιο. Σου κάνω κάποιες πολύ συγκεκριμένες ερωτήσεις στις οποίες όχι μονάχα δεν απάντησες αλλά με ρωτάς κι από πάνω.
Απαντήσεις έδωσες σε αυτά που ρώτησα; ΟΧΙ

Όσο για το ότι μπήκα και λέω εξυπνάδες, αυτό τώρα ως τι το χρησιμοποίησες ως Γραφικό στοιχείο;
Συγνώμη που αντιμιλάω αλλά νομίζω πως πρέπει να μιλήσουμε με επιχειρήματα πάνω στις ερωτήσεις που θέτουμε. Αν δεν υπάρχουν επιχειρήματα, μπορείς να το πεις να ξέρω να σταματήσω.

Σηκώθηκα σήμερα το πρωί και βρήκα τα προσβλητικότατα για την ορθοδοξία σχόλιά σου, και βγήκα από τα ρούχα μου. Αντί να κάθεσαι να βρίζεις και να προσβάλεις μήπως θα ήταν πιο ωφέλιμο να καταθέσεις επιχειρήματα;

Για την επιτροπή μετάφρασης που εμπιστεύεσαι αγαπητέ Γιώργο διάβασα να γράφεις,
Εξάλλου, ποιός σας λέει ότι ΑΥΤΟΙ ήταν οι 'μεταφραστές' και δεν ήταν απλώς οι ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ και οι ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ των μεταφραστικών εργασιών;
Συνήθως 'άλλοι μεταφράζουν' και οι 'Μεγάλοι' συντονίζουν.
Και ένας 'εργολάβος' συντονίζει οικοδομικές εργασίες αλλά άλλοι "αφανείς" 'χτίζουν'.

Πρώτα – πρώτα καλό θα ήταν να μας εξηγήσεις για πιο λόγο μπήκαν στον κόπο να μεταφράσουν την ήδη μεταφρασμένη Αγία Γραφή;
Δεύτερον το σχόλιό σου δείχνει πως έχεις /ετε χάσει κάθε έλεγχο για το ποιος πραγματικά είναι αυτός /τοι που τελικά μετάφρασαν την ήδη μεταφρασμένη Αγία Γραφή. Και αντί αυτά τα ερωτήματα να σε απασχολούν περισσότερο από κάθε τι, θεωρείς πιο ωφέλιμο, το να μπαίνεις μέσα σε μια σελίδα και βρίζεις μια θρησκεία με 2000 χρόνια ιερής παράδοσης.


Όι αφανείς χτίστες σας, πράγματι, έκαναν καλή δουλεία. Αφαίρεσαν τη λέξη νηστεία, και θυμίζω,
Α’ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ 7.5
Η λέξη «νηστεία» εξαφανίσθηκε.

ΜΑΤΘΑΙΟΣ 17. 21
ΜΝΚ. Δεν υπάρχει ολόκληρο το εδάφιο, το έχουν εξαφανίσει.
Σημείωση: όποιος έχει τη ΜΝΚ δίπλα από το εδάφιο 21 θα βρει μια παύλα ---- .

ΜΑΡΚΟΣ 9. 29
Η λέξη «νηστεία» εξαφανίσθηκε.

ΠΡΑΞΕΙΣ 10. 30
Η λέξη «νηστεία» εξαφανίσθηκε.

Σημειώνω, επειδή σου αρέσει κιόλας να εξυμνείς το δαίμονα, πως μια τέτοια μετάφραση με την αφαίρεση της λέξης «νηστεία» μόνο υπό την επήρεια των δαιμόνων μπορούσε να γίνει αφού οι δαίμονες μας έχει πει ο Κύριος καταπολεμούνται με τη νηστεία. Αφού λοιπόν τον ενοχλούσε αυτή η λέξη και πολύ περισσότερο να τη διδάσκονται τα πλήθη, φρόντισε να αφαιρεθεί από το λόγο του Θεού από αφανείς χτίστες. Ενημερωτικά σου λέω πως έχω στην κατοχή πάρα μα πάρα πολλές διαστρεβλώσεις που έκαναν αυτοί οι αφανείς χτίστες. Έχουμε καιρό όμως θα δεις θα βγάλω πολλά.

Εγώ δεν θα αλλάξω θέμα όπως επιθυμείς, γιατί παρατήρησα πως ενώ σου έχω κάνει τόσες ερωτήσεις οι οποίες είναι πάρα πολύ σοβαρές, εως τώρα δεν έχεις απαντήσει σε καμία. Εγώ θα στις θυμίζω, δε μου είναι τίποτα να στις κάνω επικόλληση κάθε μέρα.

Έκανες επίσης το τραγικότατο λάθος να ταύτισης έναν απόστολο Ιωάννη έναν απόστολο Πέτρο και άλλους, οι οποίοι εκτός του ότι ήταν μαθητές του Χριστού ήταν και βαπτισμένοι με Πνεύμα Άγιο, με αφανείς χτίστες. Πως τολμάς απορώ;

Και σου θυμίζω, Δηλαδή, αγαπητέ φίλε Γιώργο, ήρθαν κάποιοι από κάπου κάποτε, μας έδωσαν κάποιο «ευαγγέλιο» κι εμείς το δεχτήκαμε ελαφρά τη καρδία ως τον λόγο του Θεού, του οποίου δε γνωρίζουμε ούτε ένα όνομα αυτών που τον ερμήνευσαν.
Αν εσένα προσωπικά σε πείθει η λέξη «ΕΠΙΤΡΟΠΗ», με γεια σου με χαρά σου.


Εμείς θα παραμείνουμε στην αγαπημένη Σας από παλιά μετάφραση του Βάμβα, που αυτός τουλάχιστον δεν ήταν αφανής χτίστης.

Εξακολουθείς να χρησιμοποιείς το
(1 Τιμόθεο 4:1-3) "διδασκαλίες δαιμόνων:
1. απαγορεύουν το γάμο,
2. διατάζουν την αποχή από τροφές.

Μα φίλε μου σε ρώτησα και πάλι δεν απάντησες, πότε απαγόρευσε η ορθόδοξη εκκλησία το γάμο;

Για την αποχή από τροφές, λυπάμαι, αλλά δε μπορώ να σε βοηθήσω που εσύ το ερμηνεύεις λάθος. Στο 1.Τιμόθεο 4. 1-3 δεν αναφέρει τίποτα για νηστεία. Θα έπιανε τόπο το επιχείρημά σου αν έλεγε, πως οι δαιμονικές διδασκαλίες προστάζουν ΝΗΣΤΕΙΕΣ ΜΕ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΡΟΦΕΣ κάτι τέτοιο όμως λυπάμαι δεν το λέει. Ίσως θα πρέπει να το ξαναδιαβάσεις.

Σου ομολογώ, πως αυτές τις δυο τρις μέρες που πήρα την απόφαση να συμμετέχω στο διάλογο κι εγώ, είμαι πραγματικά πάρα πολύ στεναχωρημένος με αυτά που γράφεις δίχως να φέρνεις και τις ανάλογες αποδείξεις. Πιο πολύ με πειράζει γιατί είσαι φίλος μου, και φυσικά σε συμπαθώ πολύ.
Δυστυχώς βλέπω πως λείπει ο σεβασμός από τούτο το διάλογο. Κρατιέμαι, και αλήθεια στο λέω, να μην παρασυρθώ κι εγώ μέσα σε αυτό το φραστικό χείμαρρο.

Έτσι τα αντιλαμβάνομαι εγώ μέσα από τα λίγα που γνωρίζω. (αν γνωρίζω κάτι) (;)

Ο Παντοδύναμος Κύριος ας μας φωτίζει και ας μας οδηγεί.
Παναγιώτης

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΚΥΡΙΟ ΓΙΩΡΓΟ

Αγαπητέ κ. Γιώργο, για να μην είναι μεγάλο το σχόλιό μου, σήμερα θα σας απαντήσω για την ταύτιση Χριστού – Μιχαήλ και αύριο για τους 144.000.

Αρχικά θέλω να διευκρινίσω, πως αυθαιρετήσατε, όταν υποστηρίξατε πως εγώ δέχομαι την ταύτιση Χριστού – Μιχαήλ. Και δεν χρειάζεται να πω πολλά για τον απλό λόγο, πως είναι μία ακόμη αντίφαση της Σκοπιάς.

Έτσι λοιπόν στις «Γραφικές Μελέτες» τόμος Γ΄ σελ. 63, γράφει πως ο Μιχαήλ είναι ο Χριστός.

Αντίθετα στις «Γραφικές Μελέτες» τόμος Ζ΄ σελ. 236, γράφει πως ο Μιχαήλ είναι ο Πάπας!

Πως λοιπόν να εμπιστευτώ την Σκοπιά η οποία δείχνει για μία ακόμη φορά δογματική αστάθεια. Ποιος μου λέει εμένα πως δεν θα ξαναγυρίσει στο παλιό «ξέρασμα». Άλλωστε δεν θα το έχει κάνει για πρώτη φορά.

Πάμε τώρα να δούμε αυτά που υποστηρίζετε για την ταύτιση Χριστού – Μιχαήλ. Ας ξαναδούμε πάλι το (Δανιήλ 12:1)
«Εν τω καιρώ εκείνω θέλει εγερθή Μιχαήλ, ο άρχων ο μέγας, ο ιστάμενος υπέρ των υιών του λαού σου· και θέλει είσθαι καιρός θλίψεως, οποία ποτέ δεν έγεινεν αφού υπήρξεν έθνος, μέχρις εκείνου του καιρού·»

Εδώ παρατηρούμε δύο σημεία όσον αφορά την παρουσία του Μιχαήλ:

1. Πως η παρουσία του είναι ορατή, αφού χρησιμοποιείται το ρήμα εγείρομαι δηλ. σηκώνομαι, ανασταίνομαι.
2. Η αμέσως επόμενη πρόταση συνηγορεί για την ορατή παρουσία του, αφού χρησιμοποιεί την μετοχή ιστάμενος, αυτός δηλ. που στέκεται, και συνεχίζει παρακάτω για να μην αφήσει καμιά αμφιβολία, πως θα στέκεται δίπλα στα παιδιά του Θεού.

Και βέβαια μετά ακολουθεί η θλίψη.

Πάμε τώρα να δούμε αυτά που υποστηρίζετε για την παρουσία του Χριστού.

Οι μαθητές ρώτησαν τον Ιησού Χριστό:
«Τι το σημείον της παρουσίας σου και της συντελείας του αιώνος;» (Ματθαίος 24:3)

Και πριν απαντήσει ο Χριστός για το έθνος εναντίον έθνους κ.λ.π. λέει κάτι άλλο σημαντικό το οποίο εσείς «ξεχάσατε» γιατί δεν σας βόλευε.

Τι λέει λοιπόν ο Χριστός στο Ματθαίος 24:4 :
«Προσέξτε μην σας κοροϊδέψει κανένας, γιατί θα έλθουν πολλοί στο όνομά μου και θα λέγουν, εγώ είμαι ο Χριστός».

Όπως βλέπετε λοιπόν κ. Γιώργο, ο Χριστός ούτε καν αναφέρει τίποτα για την παρουσία του αλλά αναφέρει για την παρουσία ψευτοπροφητών και ψευδόχριστων.

Μετά ακολουθούν τα διάφορα δεινά ως τον στίχο 20 και μετά στον στίχο 21 μιλάει για την μεγάλη θλίψη.

Και συνεχίζει ξεκάθαρα λέγοντας μέχρι τον στίχο 27. Πως πάλι δεν θα εμφανιστεί αυτός αλλά ψευδόχριστοι και ψευτοπροφήτες, που θα λένε πως ήρθε ο Χριστός και θα υποδεικνύουν και διάφορα μέρη της παρουσίας του. (Σας θυμίζει άραγε τίποτα αυτό; Μήπως υπάρχει άραγε κάποια Οργάνωση που έχει πει δυο φορές κιόλας – 1878 και 1914 – πως έχει έρθει ο Χριστός;)

Και στο στίχο 27 λέει κάτι συγκλονιστικό για την παρουσία του. Πως η παρουσία του θα είναι σαν την αστραπή που την βλέπουν όλοι. Και χρησιμοποιεί και μια ωραία παρομοίωση για να μην αφήσει καμιά αμφιβολία για την ορατή παρουσία του. «Όπου είναι το πτώμα, εκεί θα μαζευτούν και οι αετοί».

Και συνεχίζει παρακάτω με αυτά που ξαναείπα. Πως μετά την θλίψη των ημερών εκείνων θα παρουσιαστεί πάνω στα σύννεφα.

Οπότε είναι αδύνατη η ταύτιση Χριστού – Μιχαήλ.

Πάντως ακόμα και αν δεχτούμε, την αυθαιρεσίας σας, πως τα διάφορα σημάδια είναι ένα κατά κάποιο τρόπο εικονικό σημείο, της παρουσίας του Χριστού και πάλι δεν μπορεί να γίνει ταύτιση Χριστού – Μιχαήλ. Γιατί η μεν παρουσία του Μιχαήλ προ της θλίψεως είναι πραγματική, ενώ η κατ’ εσάς «παρουσία» του Χριστού είναι αόρατη. Πως λοιπόν συμβιβάζεται δύο ασυμβίβαστα πράγματα μεταξύ τους;

Επιπλέον ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΝ, το κεφάλαιο 24, δεν μιλάει για «πολυσύνθετο» σημείο. Που το είδατε γραμμένο αυτό; Για δείξτε το και σε εμένα γιατί δεν το είδα. Ούτε μιλάει για σημάδια, πληθυντικό αριθμό, όπως γράφετε εσείς. ΜΙΛΑΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΕΡΧΟΜΟΥ ΤΟΥ, ΕΝΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ. Και για να μην μείνει καμιά αμφιβολία περί αυτού λέει στο στίχο 30. ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ».

Σημείο λοιπόν στον στίχο 3, σημείο στο στίχο 30. Το «πολυσύνθετο» που είναι;

Ποιο ολοφάνερο από αυτό δεν γίνεται. Εσείς τι λέτε;

Μετά τιμής Χρήστος – αντιαιρετικός

Γιώργος είπε...

PΠαναγιώτης: "Εγώ σε αυτά που σας κατηγόρησα σου παρέθεσα και τα ανάλογα εδάφια."

Δηλαδή τα νοθευμένα εδάφια όπως σου απέδειξα.

Γιώργος είπε...

Παναγιώτης: "Σηκώθηκα σήμερα το πρωί και βρήκα τα προσβλητικότατα για την ορθοδοξία σχόλιά σου, και βγήκα από τα ρούχα μου. Αντί να κάθεσαι να βρίζεις και να προσβάλεις μήπως θα ήταν πιο ωφέλιμο να καταθέσεις επιχειρήματα;"


Ποιά λόγια θεωρείς προσβλητικότατα;
Εγώ φίλε έχω ζήσει την ορθοδοξία όπως οι μαθητές του Χριστού τους Φαρισσαίους.
Οι τραμπουκισμοί ήταν των τυφλωμένων Φαρισσαίων, όχι του Χριστού και των μαθητών του.

Αν σε τυφλώνουν και δεν βλέπεις πραγματικότητες, δικό σου θέμα.

Εγώ το βλέπω και θα το λέω αυτό που βλέπω. Εσύ συνέχισε να κρατάς τα μάτια σου κλειστά.

Συνεπώς τι μιλάς για πράγματα που αγνοείς;

Για τους Τραμπουκισμούς τύπου διαδηλώσεων κατά ανέγερσης Αίθουσας ΜτΙ στη Χαλκιδική, βλέπω μέχρι τώρα κανένας σας δεν μιλάει.
Τυφλοπόντικες το παίζετε;

Άρα δέχεστε τους τραμπουκισμούς των ορθοδόξων. Τι μιλάτε λοιπόν;

Γιώργος είπε...

Και επειδή μάλλον αναφέρεσαι στις κατηγορίες περί δαιμόνων.

Γιατί δεν αληθεύει ο ισχυρισμός σας ότι βγάζετε δαίμονες από δαιμονόπληκτους ορθόδοξους;

Δεν αληθεύει ότι οι δαίμονες δεν έχουν τέλος μέχρι σήμερα στην ορθοδοξία, όπου μπαινοβγαίνουν σε ορθόδοξους;

Η μήπως και οι τραμπουκισμοί ορθοδόξων δεν είναι απόδειξη δαιμονικής επίδρασης παρόμοιας με των Φαρισσαίων επί εποχής Χριστού;

Ανώνυμος είπε...

κ.γιώργο γράφετε:

"Ζητάτε επιστημονική κατάρτιση και όταν σας μιλάνε για επιστημονική λόγια έρευνα των Westcott & Hort ΣΑΣ πιάνει ο μεγάλος πανικός."

Όταν λοιπόν οι 4 άσχετοι της επιτροπής ανέλαβαν να μεταφράσουν από την επιστημονική λόγια έρευνα των Westcott & Hort, κατέληξαν στο έκτρωμα που ονομάζεται μετάφραση του νέου κόσμου ΜΝΚ.
Παρεπιπτόντως, η κριτική έκδοση των Westcott & Hort έχει εγκαταλειφθεί από την διεθνή επιστημονική κοινότητα ως παρωχημένη.

Έτσι μια ομάδα άσχετων και ανεκπαίδευτων μεταφαστών δημιούργησε ένα καρκίνωμα χρησιμοποιώντας μία μη αποδεκτή πλέον κριτική έκδοση!!!

Μπορείτε να μας παραθέσετε τα ονόματα και των απλών μεταφραστών;

Τα γνωρίζετε; Τι κατάρτιση έχουν;

Μη μας λέτε λοιπόν για επιστημονική ή όχι κατάρτιση.

Παλλάδιος

Ανώνυμος είπε...

Καταρχήν για το θέμα της εκβολής δαιμονίων. Παραδέχεστε, κ. Γιώργο, ότι οι Ορθόδοξοι εκβάλλουν δαιμόνια. Τα υπόλοιπα θαύματα, ή έστω ένα ποσοστό αυτών, τα παραδέχεστε, ναι ή όχι; Ή παραδέχεστε μόνο ό,τι σας συμφέρει;


Στο θέμα τώρα με τους «τραμπουκισμούς» των Ορθοδόξων σε βάρος της Σκοπιάς. Όντως, δεν είμαστε στην εποχή της Παλαιάς Διαθήκης να φέρονται στη Σκοπιά όπως τότε στους ψευδοπροφήτες. Και στο κάτω-κάτω πιστεύω ότι η Ορθόδοξη άκτιστη Εκκλησία ―αφού έχει κεφαλή τον Χριστό― δεν έχει τίποτα να φοβάται. Ούτε εμάς έχει ανάγκη. Π.χ. αν καθόμουν τώρα και προσευχόμουν, ίσως έκανα μεγαλύτερο καλό, από το να γράφω σχόλια που είναι «φωνή βοώντος εν τη ερήμω». Και ο γέροντας Παΐσιος ωραία τα έλεγε (αν και δεν αναφέρεται στη Σκοπιά):


- Γέροντα, τα διάφορα κινήματα, οι διαμαρτυρίες που γίνονται από τους Χριστιανούς έχουν κάποιο αποτέλεσμα;

- Η παρουσία των Χριστιανών είναι πλέον ομολογία πίστεως. Μπορεί κανείς με την προσευχή να βοηθήση περισσότερο, αλλά την σιωπή του θα την εκμεταλλευτούν οι άλλοι και θα πουν:
«Ο τάδε και ο τάδε δεν διαμαρτυρήθηκαν, επομένως είναι με το μέρος μας. Συμφωνούν μαζί μας.» Αν δεν αρχίσουν μερικοί να κτυπούν το κακό, να ελέγχουν δηλαδή αυτούς που σκανδαλίζουν τους πιστούς, θα γίνη μεγαλύτερο κακό.

Έτσι θα τονωθούν λίγο οι πιστοί, αλλά και θα εμποδιστούν λίγο όσοι πολεμούν την Εκκλησία. Η Εκκλησία δεν είναι δικό τους καΐκι, να κάνουν βόλτες. Είναι το σκάφος του Χριστού. Αυτοί είναι κατακριτέοι. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να έχουν μεγάλο μισθό, πολυτελές αυτοκίνητο, να τρέχουν στις διασκεδάσεις... Και ύστερα κάνουν νόμο να παντρεύονται με πολιτικό γάμο, νομιμοποιούν τις αμβλώσεις... Τι θα κάνη ο Θεός, άλλο θέμα.

Γιώργος είπε...

Αν δεν σς πάει η ΜΝΚ δικαίωμά σας.

Εγώ την βρίσκω πολύ καλή, χωρίς να αποκλείω και άλλες καλές.

Εν τω μεταξύ εσείς ασχολείστε με το να 'βγάζετε' δαίμονες από ορθόδοξους.

Παρεπιπτόντως, η κριτική έκδοση των Westcott & Hort υπάρχει και χρησιμοπιείται ΠΑΝΤΟΥ.
Εσάς όπως και τους καθολικούς ΠΩΣ να σας αρέσει; ΟΥΤΕ ΣΑΣ βολεύει.
Σας έχει δημιουργήσει μεγάλο ΠΑΝΙΚΟ.
Εδώ ο Αρμαγεδδώνας από τον Θεό δεν σας αρέσει, ούτε τον πιστεύετε από τη ΔΙΚΗ ΣΑΣ απόδοση της Γραφής.

Πως και δεν πετάξατε και ολόκληρη την Αποκάλυψη!!!

Παρεπιπτόντως, και οι Φαρισσαίοι δεν δέχονταν ούτε τον Χριστό ούτε τους μαθητές του.

Γιώργος είπε...

Νικολαος: "Παραδέχεστε, κ. Γιώργο, ότι οι Ορθόδοξοι εκβάλλουν δαιμόνια."

Εξήγησα πως δεν τα βγάζουν.
Οι δαίμονες το έχουν στο "αίμα" τους να κοροϊδεύουν. Τον 'ηθοποιό' κάνουν. 'Δίπλα' τριγυρίζουν. Νιώθουν σαν το 'σπίτι' τους.

Ανώνυμος είπε...

κ.γιώργο γράφετε:

"Παρεπιπτόντως, η κριτική έκδοση των Westcott & Hort υπάρχει και χρησιμοπιείται ΠΑΝΤΟΥ. "

Συμπληρώστε το σωστό: "ΠΑΝΤΟΥ στους μάρτυρες του Ιεχωβά"!!!

Έχει όμως εγκαταλειφθεί από την διεθνή επιστημονική κοινότητα ως παρωχημένη!!!

Τι θα γίνει με τα ονόματα των μεταφραστών της ΜΝΚ;

Τα γνωρίζετε ή εμπιστεύεστε ένα κείμενο ΑΓΝΩΣΤΩΝ;

Παλλάδιος

Γιώργος είπε...

Νικόλαος: "Τα υπόλοιπα θαύματα, ή έστω ένα ποσοστό αυτών, τα παραδέχεστε, ναι ή όχι;"

Γιώργος:
Εννοείται, ότι οι Αιγύπτιοι δια των δαιμόνων έκαναν ενώπιον του Μωϋσή τον 15ο αιώνα π.Χ. τα ραβδιά τους φίδια, - το εξήγησα παλιότερα - και επίσης κατάφεραν να μιμηθούν πετυχαίνοντας μερικές από τις 10 πληγές του Θεού κατά των Αιγυπτίων και του Φαραώ.

Συνεπώς και οι δαίμονες μπορούν να κάνουν και κάποια περιορισμένα θαύματα.

Πολλοί πίσης θα ισχυριζόταν στον Χριστό 'εκείνη την ημέρα' ότι έκαναν θαύματα στο όνομα του Χριστού.
Ο Χριστός όμως τους απέρριψε ονομάζοντάς τους "εργάτες της ανομίας". Άρα τα υποτιθέμενα θαύματά τους δεν ήταν από τον Θεό.

Ανώνυμος είπε...

Τα ίδια θα λέγατε και στον Χριστό, ο Οποίος ζήταγε να Τον πιστέψουν λόγω των θαυμάτων του;

Γιώργος είπε...

Παλλάδιος: "Παρεπιπτόντως, η κριτική έκδοση των Westcott & Hort υπάρχει και χρησιμοπιείται ΠΑΝΤΟΥ."
Συμπληρώστε το σωστό: "ΠΑΝΤΟΥ στους μάρτυρες του Ιεχωβά"!!!

Γιώργος:
Δεν το νομίζω. Εγώ τη συναντώ ΠΑΝΤΟΥ στο Διαδίκτιο.

Γιώργος είπε...

Νικόλαος: "Τα ίδια θα λέγατε και στον Χριστό, ο Οποίος ζήταγε να Τον πιστέψουν λόγω των θαυμάτων του;"

Γιώργος
Απεριόριστα θαύματα έκανε ο Χριστός,
περιορισμένα κάνει ο διάβολος.
Π.χ. ο διάβολος δεν μπορεί να κάνει αναστάσεις νεκρών.

Άλλωστε έχω γνωστές περιπτώσεις ορθόδοξων που μου αφηγούνταν πως γύριζαν από Μοναστήρι σε Μοναστήρι επί χρόνια για να θεραπευτούν τα παιδιά τους όπως σε μιά περίπτωση δύο παιδιών που ήταν - δυστυχώς - άτομα με ειδικές ανάγκες (Μογγολάκια) και του είπαν οι παπάδες τελικά ότι αυτά ΔΕΝ ΘΕΡΑΠΕΥΟΝΤΑΙ.

Δεν χρειάζεται να ξαναπώ τίνος τα θαύματα είναι περιορισμένα.

Γιώργος είπε...

Παλλάδιος: "Τι θα γίνει με τα ονόματα των μεταφραστών της ΜΝΚ;
Τα γνωρίζετε ή εμπιστεύεστε ένα κείμενο ΑΓΝΩΣΤΩΝ;"

Γιώργος:
Αν μου φέρουν ένα καλό Φορητό Computer - Notebook - που δουλεύει άψογα και έχει καλές επιδόσεις, τι με νοιάζει αν δεν είναι κάποιας γνωστής 'Μάρκας' ή δεν ξέρω τον κατασκευαστή του;

Και γιατί να πρέπει να γνωρίζω οπωσδήποτε τους κατασκευαστές της Εταιρίας αυτοκινήτων "Mercedes", Toyota, BMW, AUDI κλπ. εφόσον μπορώ και κρίνω αυτό που βλέπω δηλαδή την "κατασκευή τους", όπως και όλος ο κόσμος;

Αν εγώ θέλω να αγοράσω ένα αυτοκίνητο δεν με ενδιαφέρουν οι υπεύθυνοι της κάθε εταιρίας αυτοκινήτων .

Και όταν μου επιτρέπουν να κόψω ένα μήλο από μια μηλιά, δεν ρωτάω ποιός το φύτεψε, για να αποφασίσω αν θα το κόψω.

Εκ της 'δοκιμής', εκ του αποτελέσματος θα κρίνω, αν θα ξανακόψω.

Το ίδιο κάνω και με ένα λεξικό. Έχω τα κριτήριά μου καθώς ερευνώ για ένα καλό για μένα λεξικό.

Έτσι και στο θέμα της μετάφρασης. Υπάρχουν πολλές, ερευνώ, συγκρίνω, αποφασίζω ΕΓΩ ποιά θα χρησιμοποιώ τακτικά και ποιές για συγκριτικούς λόγους.

Πρέπει να σας πώ ότι η ΜΝΚ δεν με απογοήτευσε. Άλλες ναι, αυτή όχι.

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Γιώργος
Πως και δεν πετάξατε και ολόκληρη την Αποκάλυψη!!!

Nostos
Έχεις ιδέα μεγάλε πότε προστέθηκε η Αποκάλυψη στην Αγία Γραφή και από ποιους;
Εδώ να σε δω τι ξέρεις!

Nostos

Ανώνυμος είπε...

Γιώργος ο άπιστος και από το Θωμά πιο δύσπιστος είπε:

Πολλοί πίσης θα ισχυριζόταν στον Χριστό 'εκείνη την ημέρα' ότι έκαναν θαύματα στο όνομα του Χριστού.
Ο Χριστός όμως τους απέρριψε ονομάζοντάς τους "εργάτες της ανομίας".

Nostos
Λουκάς 10. 13-16
Αλλοίμονο σε σένα, Χοραζίν• αλλοίμονο σε σένα, Βηθσαϊδά• επειδή, αν τα θαύματα, που έγιναν ανάμεσά σας, γίνονταν στην Τύρο και στη Σιδώνα, πριν από πολύ καιρό θα μετανοούσαν, καθισμένες με σάκο και στάχτη.
Όμως, στην Τύρο και στη Σιδώνα ελαφρότερη θα είναι η τιμωρία στην κρίση, παρά σε σας.
Και εσένα, Καπερναούμ, που υψώθηκες μέχρι τον ουρανό, θα σε κατεβάσουν μέχρι τον άδη.
Όποιος ακούει εσάς, ακούει εμένα• και όποιος αθετεί εσάς, αθετεί εμένα• και εκείνος που αθετεί εμένα, αθετεί αυτόν που με απέστειλε.

Nostos

Ανώνυμος είπε...

Επίσης να μας πει ο κ. Γιώργος από ποιον έμαθε ποιοι είναι οι συγγραφείς των Ευαγγελίων. (Η Ορθοδοξία δεν τους έκρυψε, η Σκοπιά γιατί κρύβει τους μεταφραστές της;)


κ. Γιώργος: «Και γιατί να πρέπει να γνωρίζω οπωσδήποτε τους κατασκευαστές της Εταιρίας αυτοκινήτων "Mercedes", Toyota, BMW, AUDI κλπ. εφόσον μπορώ και κρίνω αυτό που βλέπω δηλαδή την "κατασκευή τους", όπως και όλος ο κόσμος;»


Τι επιμένετε κ. Παλλάδιε; Αφού έχει δίκιο ο κ. Γιώργος. Η εταιρεία Σκοπιά έβγαλε ένα βιβλίο, όπως και η Toyota έβγαλε το Yaris. Το ίδιο πράγμα δεν είναι; Για εταιρείες δεν μιλάμε;


Όσον αφορά τα θαύματα, ε βέβαια, όπως σας είπε και ο κ. Χρήστος, τις νεκραναστάσεις που η Ορθοδοξία τις κυνηγάει με το ντουφέκι, η Σκοπιά τις κάνει κατά εκατοντάδες. 881 «αναστάσεις» χρισμένων και δύο αόρατους(!) ερχομούς του Χριστού μόνο η Σκοπιά θα μπορούσε να πετύχει.

Ώστε μόνο όταν δείτε νεκρανάσταση θα πιστέψετε. Μην το κάνετε τώρα σαν τη γενιά των Φαρισαίων που σημείον ζητεί, και σημείον ου δοθήσεται αυτή (Λουκ. ια' 29).

Ανώνυμος είπε...

Γιώργος ο μοναδικός, ο ένας! Είπε:
Αν μου φέρουν ένα καλό Φορητό Computer - Notebook - που δουλεύει άψογα και έχει καλές επιδόσεις, τι με νοιάζει αν δεν είναι κάποιας γνωστής 'Μάρκας' ή δεν ξέρω τον κατασκευαστή του;

Nostos
Αυτά σας λένε οι αμερικάνοι στις συναθροίσεις για να δεχτείτε το προϊόν τους;
Δε σε νοιάζει δηλαδή ποιος την μετάφρασε;

Μας αποκάλυψες απόψε το πόσο σοβαρή οργάνωση είναι η οργάνωση του «Θεού».
Αν ερχόταν δηλαδή ο Χριστός και σε ρωτούσε ποιος σου έδωσε τη ΜΝΚ και εσύ γιατί την δέχτηκες; Θα του απαντούσες «Αν μου φέρουν ένα καλό Φορητό Computer - Notebook - που δουλεύει άψογα και έχει καλές επιδόσεις, τι με νοιάζει αν δεν είναι κάποιας γνωστής 'Μάρκας' ή δεν ξέρω τον κατασκευαστή του.»

Και ο Χριστός θα σου έλεγε «εύγε πιστέ δούλε.»

Γιώργος ο ανεπανάληπτος είπε:
Το ίδιο κάνω και με ένα λεξικό. Έχω τα κριτήριά μου καθώς ερευνώ για ένα καλό για μένα λεξικό.

Nostos
Με ποια κριτήρια Γιώργο μου, αποφασίζεις αν μια ερμηνεία είναι καλή η όχι;
Ποιος νομίζεις τελικά πως είσαι δε μας λες;
Είσαι σε θέση εσύ να κρίνεις αν μια μετάφραση είναι σωστή η όχι, τη στιγμή μάλιστα που δημοσιεύεις πως η ΜΝΚ είναι η καλύτερη;

Εκεί φτάνουν τα κριτήριά σου;
Είσαι σπουδαίος επιστήμονας!
Σου βγάζω το καπέλο!

Nostos

Γιώργος είπε...

Νικόλαος: "Όντως, δεν είμαστε στην εποχή της Παλαιάς Διαθήκης να φέρονται στη Σκοπιά όπως τότε στους ψευδοπροφήτες. Και στο κάτω-κάτω πιστεύω ότι η Ορθόδοξη άκτιστη Εκκλησία ―αφού έχει κεφαλή τον Χριστό― δεν έχει τίποτα να φοβάται."

Γιώργος:
Μόνο τον Αρμαγεδδώνα φοβάστε θα έλεγα. Τίποτα άλλο.

Η αγία Γραφή λέει ποιοί θανατώνουν ποιούς.
Διαβάστε για να δείτε ότι οι ψευδοπροφήτες
(Επειδή ο πατέρας τους ο διάβολος χαρακτηρίζεται ανθρωποκτόνος με δολοφονική μανία - άλλωστε η Εύα ήταν το πρώτο ανθρώπινο θύμα του)

σκότωναν τους αληθινούς προφήτες.
1.
(Ματθαίος 23:37-38) "Ιερουσαλήμ, Ιερουσαλήμ, αυτή που σκοτώνει τους προφήτες και λιθοβολεί τους απεσταλμένους σε αυτήν"
(π.χ. Ιωάννη Βαφτιστή, Ιησού, αργότερα Στέφανο, κατόπιν συμμετοχή σε φόνο Ιακώβου κλπ)
2.
(Ματθαίος 23:33-36) ΜΝΚ: "Φίδια, γεννήματα οχιάς, πώς θα ξεφύγετε από την κρίση της Γέεννας; Γι’ αυτόν το λόγο, αποστέλλω σε εσάς προφήτες και σοφούς και δημόσιους δασκάλους. Μερικούς από αυτούς θα τους σκοτώσετε και θα τους κρεμάσετε στο ξύλο, και μερικούς από αυτούς θα τους μαστιγώσετε στις συναγωγές σας και θα επιφέρετε διωγμό σε αυτούς από πόλη σε πόλη· ώστε να έρθει πάνω σας όλο το δίκαιο αίμα που χύθηκε στη γη, από το αίμα του δίκαιου Άβελ ως το αίμα του Ζαχαρία, του γιου του Βαραχία, τον οποίο δολοφονήσατε ανάμεσα στο αγιαστήριο και στο θυσιαστήριο"

(Οι Φαρισσαίοι και οι 'αντίστοιχοί τους' πολύ δολοφονικοί τύποι ήταν )
3.
(Αποκάλυψη 17:5-6) "«Βαβυλώνα η Μεγάλη, η μητέρα των πορνών και των αηδιαστικών πραγμάτων της γης». Και είδα ότι η γυναίκα ήταν μεθυσμένη από το αίμα των αγίων και από το αίμα των μαρτύρων του Ιησού"
(Βαβυλώνα = σύγχυση, Η Βαβυλώνα η Μεγάλη αναφέρεται στα γεμάτα σύγχυση θρησκευτικά συστήματα που υπάρχουν σε όλη τη γη - αυτά έχουν μανία τους να σκοτώνουν όπως επί ΜΕΣΑΙΩΝΑ)
3.
Σχετικά με τη θρησκευτική Βαβυλώνα, ο Λόγος του Θεού λέει: «Εν αυτή ευρέθη αίμα προφητών και αγίων και πάντων των εσφαγμένων επί της γης». (Αποκάλυψις 18:24)

(Για ΟΛΟΥΣ τους ΣΦΑΓΜΕΝΟΥΣ της γης είναι ΥΠΕΥΘΥΝΗ η Βαβυλώνα η Μεγάλη - άρα προέρχεται από τον διάβολο η Βαβυλώνα η Μεγάλη)
4.
(Αποκάλυψη 19:2) "αυτός εκτέλεσε κρίση εναντίον της μεγάλης πόρνης, η οποία διέφθειρε τη γη με την πορνεία της, και πήρε εκδίκηση από το χέρι της για το αίμα των δούλων του"
(Ο Θεός συνεπώς θα εκδικηθεί την Βαβυλώνα τη Μεγάλη για τους θανάτους των 'δούλων του')

Να λοιπόν που οι ψεύτικοι σκοτώνουν τους αληθινούς προφήτες.

Άρα μη τα διαστρέφετε τα γεγονότα ότι οι αληθινοί προφήτες σκότωναν τους ψεύτικους, επειδή ψεύτικοι σκότωναν αληθινούς, όπως είπε ο Χριστός.

(Φυσικά οι ψεύτικοι δεν σκότωναν μόνο αληθινούς αλλά εννοείται και όμοιούς τους χωρίς εξαίρεση)

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

κ.γιώργο γράφετε:

σχετικά για την έκδοση Westcott & Hort

"Δεν το νομίζω. Εγώ τη συναντώ ΠΑΝΤΟΥ στο Διαδίκτιο."

Στους πανεπιστημιακούς κύκλους, που ασχολούνται με τις κριτικές εκδόσεις, θα τη συναντήσετε μόνο ως ΠΑΡΩΧΗΜΕΝΗ!!!

Τις λέξεις sex, porn κ.λ.π. αν κάνετε μια αναζήτηση θα τις συναντήσετε κατά δισεκαττομύρια στο διαδύκτιο. Τι σημαίνει; ότι αποτελούν κριτήριο εγκυρότητας για τους ιστοτόπους που τις φιλοξενούν;

Γράφετε επίσης:

"Αν μου φέρουν ένα καλό Φορητό Computer - Notebook - που δουλεύει άψογα και έχει καλές επιδόσεις, τι με νοιάζει αν δεν είναι κάποιας γνωστής 'Μάρκας' ή δεν ξέρω τον κατασκευαστή του;"

1) με ένα email ή ένα τηλέφωνο μπορούμε εύκολα να πληροφορηθούμε τα ονόματα και την επιστημονική κατάρτιση των σχεδιαστών τους.

2) εδώ δεν πρόκειται για καταναλωτικό προϊόν (εκτός και αν το βλέπετε έτσι), αλλά για μια μετάφραση που βρίθει προσθηκών και αλλοιώσεων.
Άρα επιβάλεται να γνωστοποιήσει η Σκοπιά τα ονόματα και την επιστημονική κατάρτιση των μεταφραστών για να μπορεί ο καθένας να κρίνει την επάρκειά τους.

3) Μόνο για εσάς και τη Σκοπιά είναι καλή μετάφραση από τη στιγμή που τη δέχεστε a-priori και δεν μπαίνετε καν στον λογισμό του ποιοι είναι αυτοί που την μετέφρασαν.

Παλλάδιος

Γιώργος είπε...

Νόστος: "Με ποια κριτήρια Γιώργο μου, αποφασίζεις αν μια ερμηνεία είναι καλή η όχι; Ποιος νομίζεις τελικά πως είσαι δε μας λες; Είσαι σε θέση εσύ να κρίνεις αν μια μετάφραση είναι σωστή η όχι, τη στιγμή μάλιστα που δημοσιεύεις πως η ΜΝΚ είναι η καλύτερη; "

Γιώργος:
Δεν είμαι πρωτάρης. Πέντε μεταφράσεις έχω και όταν ανοίγω μία ακόμα σε ένα Βιβλιοπωλείο, ξέρω τι θέλω.

Νομίζω ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να κρίνει κάτι που αποφασίζει να έχει.

Πϊστεψέ με έχω πάει σε αρκετά Βιβλιοπωλεία στη Θεσσαλονίκη (Αριστοτέλους, Ερμού, Εγνατίας κλπ) και έχω κριτήρια επιλογής. Δεν πάω στα "τυφλά".

Όταν πιάνω μια Αγία Γραφή στα χέρια μου, νομίζω αντιλαμβάνεσαι σε ποιά εδάφια πάω.

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Γιώργος ο επιστήμον είπε
Όταν πιάνω μια Αγία Γραφή στα χέρια μου, νομίζω αντιλαμβάνεσαι σε ποιά εδάφια πάω.

Nostos
Και βέβαια ξέρω Γιώργο μου. Σε όλα τα εδάφια πας εκτός βέβαια εκείνων που σου υποδεικνύει το φιλαράκι σου ο Πάνος για τη νηστεία.

Nostos

Ανώνυμος είπε...

κ.γιώργο γράφεις:

"Πϊστεψέ με έχω πάει σε αρκετά Βιβλιοπωλεία στη Θεσσαλονίκη (Αριστοτέλους, Ερμού, Εγνατίας κλπ) και έχω κριτήρια επιλογής. Δεν πάω στα "τυφλά"."

Αφού πας στη Θεσσαλονίκη μπες στον κόπο να πας στο πανεπιστήμιο, να συναντήσεις καθηγητές που έχουν ασχοληθεί αποκλειστικά με τις βιβλικές γλώσσες και τις κριτικές εκδόσεις και να τους θέσεις τους προβληματισμούς σου.
Θα πάρεις πολλές επιστημονικές απαντήσεις που θα σε βοηθήσουν και θα σου "ανοίξουν" πολλούς ορίζοντες κατανόησης.

Παλλάδιος

Ανώνυμος είπε...

Γιώργος ο μελετηρός είπε
Δεν είμαι πρωτάρης. Πέντε μεταφράσεις έχω…

Nostos
Υποθέτω πως η μία είναι η ΜΝΚ
έτσι από περιέργεια για κοίτα ρε Γιωργάρα επιστήμονα, στις άλλες 4ις που έχεις, το εδάφιο ΜΑΤΘΑΙΟΣ 17. 21 το έχουν ή λείπει;
Κοίτα το, και πες μας κι εμάς να ξέρουμε!

Nostos

Ανώνυμος είπε...

Γιώργος ο μελετηρός είπε
Πϊστεψέ με έχω πάει σε αρκετά Βιβλιοπωλεία στη Θεσσαλονίκη (Αριστοτέλους, Ερμού, Εγνατίας κλπ) και έχω κριτήρια επιλογής. Δεν πάω στα "τυφλά".

Nostos
Όποιος έχει πάει σε αρκετά Βιβλιοπωλεία στη Θεσσαλονίκη αποκτά κριτήρια και μάλιστα τέτοια ώστε να είναι σε θέση να κρίνει ποια μετάφραση είναι καλή ή όχι;

Nostos

Ανώνυμος είπε...

Γιώργος ο μηλοφάγος είπε
Και όταν μου επιτρέπουν να κόψω ένα μήλο από μια μηλιά, δεν ρωτάω ποιός το φύτεψε, για να αποφασίσω αν θα το κόψω.

Nostos
Νομίζω δεν έχεις καταλάβει πως εδώ μιλάμε για την Αγία Γραφή και όχι για το περιβόλι της κυρά Ελένης.

Nostos

Ανώνυμος είπε...

Γιώργος ο αισιόδοξοαπαισιόδοξος είπε
Πρέπει να σας πώ ότι η ΜΝΚ δεν με απογοήτευσε. Άλλες ναι, αυτή όχι.

Nostos
Μπορείς να μας πεις ποιες είναι αυτές που σε απογοήτευσαν;
Πάντως του Βάμβα αποκλείεται δεν είναι έτσι;

Nostos

Ανώνυμος είπε...

Γιώργος ο ερευνητής της ορθοδοξίας είπε
μιά περίπτωση δύο παιδιών που ήταν - δυστυχώς - άτομα με ειδικές ανάγκες (Μογγολάκια) και του είπαν οι παπάδες τελικά ότι αυτά ΔΕΝ ΘΕΡΑΠΕΥΟΝΤΑΙ.

Nostos
Μήπως θα μπορούσες να μας πεις σε ποια περιοχή έγινε αυτό;
Ποιος παπάς το είπε;

Γιατί αν βγω κι εγώ αύριο και πω ότι ένας πρεσβύτερος μάρτυρας του Ιεχωβά θεράπευσε δυο μογκολάκια τι θα είχες να μου πεις; Θα με πίστευες;
Πρόσεχε τι θα απανήσεις.

Nostos

Ανώνυμος είπε...

κ. Γιώργος: «Η αγία Γραφή λέει ποιοί θανατώνουν ποιούς.
Διαβάστε για να δείτε ότι οι ψευδοπροφήτες
[...] σκότωναν τους αληθινούς προφήτες.»


Τι θέλετε να μας πείτε, ότι η Σκοπιά είναι αληθινός προφήτης; Δεν θα βάλω σύνδεσμο πάλι στις δεκάδες ψευδοπροφητείες της (που και πάλι αυτός ο κατάλογος είναι ελλιπής). Απλά θα ξαναγράψω τη σύνοψη που είχε κάνει ο κ. 33, για τον... αληθινό προφήτη Σκοπιά:

«Η συντέλεια θα έρθει το 1874, όχι λάθος το 1878, όχι πάλι λάθος το 1914, όχι κάτι δεν υπολογίσαμε σωστά το 1925, όχι - όχι τώρα είμαστε σίγουροι όσο ποτέ το 1975, εεεεε, όχι τελικά είχε γίνει αόρατα το 1914 και ο Χριστός τώρα κυβερνά»

Ανώνυμος είπε...

Προς αγαπητό, αδερφό Γιώργο.
Δεν μπορώ ακόμα να καταλάβω, για πιο λόγο εξακολουθείς και μου επιτίθεσαι φραστικά; Μήπως σου έκανα κάτι; Αν έκανα κάτι δίχως να το καταλάβω να ζητήσω συγνώμη.

Αν σου φαίνεται τόσο δύσκολο να έχεις διάλογο μαζί μου, αν θεωρείς τόσο δύσκολα αυτά που σε ρωτάω, μπορείς να μου το πεις αν είναι να σταματήσω. Σου εξήγησα πως εγώ που κατηγορώ τη ΜΝΚ πως αφαίρεσε τη λέξη «νηστεία» στο παρέθεσα και με τα ανάλογα εδάφια. Και αντί να αντιδράσεις και να μου μιλήσεις με στοιχεία, σου αρκούσε να απαντήσεις ως εξής.
Γιώργος είπε:
«Δηλαδή τα νοθευμένα εδάφια όπως σου απέδειξα.»

Ώστε θεωρείς πως είναι νοθευμένα; Ναι! Αυτό το είπες! Δεν το απέδειξες όμως! Μπορείς να μου εξηγήσεις τουλάχιστον πότε έγινε η νοθεία αυτή; Από ποιόν έγινε; Και τι ακριβώς νόθευσε;
Για να σε βοηθήσω και λίγο χρονολογικά, σου λέω πως αν έγινε κάποια νοθεία από πλευράς της ορθοδοξίας όπως λες, αυτή πρέπει να έγινε ανάμεσα από το 1994 μέχρι το 2009 γιατί η ΜΝΚ που κρατάω στα χέρια μου λέει πως αναθεωρήθηκε και κυκλοφόρησε το 1993 πράγμα που σημαίνει πως μέχρι και το 1992 / 93 χρησιμοποιούσες τη μετάφραση του Βάμβα.

Εκτός κι αν θέλεις να μου πεις, πως κήρυττες, μέσα από ένα μεταλλαγμένο προϊόν με σωρεία προσθηκών πλασαρισμένη από τετυφλωμένους ψευδοπατέρες (δικά σου λόγια) την αλήθεια του Θεού!

Σου υπενθυμίζω τα ερωτήματα που πρέπει να απαντήσεις, όπως σου είπα κι εχθές, δεν έχω κανένα πρόβλημα να στα κάνω επικόλληση κάθε μέρα μέχρι αυτά να απαντηθούν. Όσο δεν απαντάς, με στοιχεία όπως εγώ, δυσκολεύεις τη θέση σου.
Επιπρόσθετα για να μη γίνω κουραστικός στους αναγνώστες, κάθε μέρα θα βγάζω κι άλλες καινούριες αλλοιώσεις που έχουν κάνει οι αφανείς χτίστες, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.

1ον Πότε απαγόρευσε η ορθόδοξη εκκλησία το γάμο;
2ον Ποια είναι τα ονόματα των τετυφλωμένων ψευδοπατέρων που ανέφερες;
3ον Πόσοι ήταν αυτοί;
4ον Που ήταν;
5ον Τι ακριβώς πλάσαραν;
6ον Με πιο τρόπο τον πλάσαραν αυτό;
7ον Ποια χρονολογία έγιναν όλα αυτά;
8ον Westcott & Hort και Nestle-Aland Μπορείς να μας παραθέσεις ένα εδάφιο από τη ΜΝΚ που να αφήνει εντολή ο Κύριος ή έστω κάποιος απόστολος να εμπιστευόμαστε τις επιστήμες του κόσμου σε θέματα πίστεως; Περιμένω μια σαφή απάντηση!»
9ον ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ ΜΝΚ Καλό θα ήταν να μας εξηγήσεις για πιο λόγο μπήκαν στον κόπο να μεταφράσουν την ήδη μεταφρασμένη Αγία Γραφή;
10ον Περί ΝΟΘΕΙΑΣ Μπορείς να μου εξηγήσεις τουλάχιστον πότε έγινε η νοθεία αυτή; Από ποιόν έγινε; Και τι ακριβώς νόθευσε;
11ον Περί μεταφράσεως του Βάμβα: θέλεις να μου πεις, πως κήρυττες, μέσα από ένα μεταλλαγμένο προϊόν με σωρεία προσθηκών πλασαρισμένη από τετυφλωμένους ψευδοπατέρες (δικά σου λόγια) την αλήθεια του Θεού;


Άνοιξες πολλά μέτωπα αδερφέ Γιώργο. Μαζεύτηκαν κιόλας 11 ερωτήσεις.
Κλείνοντας να σου υπενθυμίσω τα εδάφια με τη λέξη «νηστεία» που πετάχτηκε εκτός της Γραφής Σας όπως η τρίχα από το ζυμάρι - από αφανείς χτίστες τους οποίους εσύ εμπιστεύεσαι ελαφρά τη καρδία από ότι διάβασα στα νέα σου σχόλια.

Α’ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ 7.5
Η λέξη «νηστεία» εξαφανίσθηκε.
ΜΑΡΚΟΣ 9. 29
Η λέξη «νηστεία» εξαφανίσθηκε.
ΠΡΑΞΕΙΣ 10. 30
Η λέξη «νηστεία» εξαφανίσθηκε.

ΜΑΤΘΑΙΟΣ 17. 21
ΜΝΚ. Δεν υπάρχει ολόκληρο το εδάφιο, το έχουν εξαφανίσει.
Σημείωση: όποιος έχει τη ΜΝΚ δίπλα από το εδάφιο 21 θα βρει μια παύλα ---- .


Και από αύριο αγαπητοί συνομιλητές, θα δημοσιεύω κι άλλες νοθείες των αφανών χτιστών.

Έτσι τα αντιλαμβάνομαι εγώ μέσα από τα λίγα που γνωρίζω. (αν γνωρίζω κάτι) (;)

Ο Παντοδύναμος Κύριος ας μας φωτίζει και ας μας οδηγεί.

Παναγιώτης

Γιώργος είπε...

ΠΡΟΣΟΧΗ:
ΠΑΡΑΧΑΡΑΚΤΕΣ της Γραφής ΠΡΟΣΘΕΣΑΝ - μεταξύ πολλών άλλων - και τη λέξη που αναφέρεται πιό κάτω:

"Α’ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ 7.5
Η λέξη «νηστεία» ΕΜΦΑνίσθηκε δια νόθας προσθήκης.
ΜΑΡΚΟΣ 9. 29
Η λέξη «νηστεία» ΕΜΦΑνίσθηκε δια νόθας προσθήκης.
ΠΡΑΞΕΙΣ 10. 30
Η λέξη «νηστεία» ΕΜΦΑνίσθηκε δια νόθας προσθήκης."

ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ προστέθηκε η λέξη ΝΗΣΤΕΙΑ που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ στο ΓΝΗΣΙΟ Ελληνικό κείμενο της Καινής Διαθήκης.

Τη λέξη ΝΗΣΤΕΙΑ την πρόσθεσαν παραχαράκτες της αγίας Γραφής, για να σας πείσουν να ακολουθείτε διδασκαλίες δαιμονίων που ΠΡΟΣΤΑΖΟΥΝ "αποχές τροφίμων"

Πολλές θρησκείες την έχουν καθιερώσει την νηστεία.
Τι είναι αυτό; Σύμφωνα με την αγία Γραφή: (1 Τιμόθεο 4:1-3) διδασκαλίες δαιμόνων:
1.
απαγορεύουν το γάμο,
2.
διατάζουν την αποχή από τροφές.

Λεπτομερέστερη Μετάφραση:

"στους έσχατους καιρούς μερικοί θα αποστατήσουν από την πίστη, προσέχοντας σε πνεύματα πλάνης και σε διδασκαλίες δαιμονίων,
...οι οποίοι εμποδίζουν τον γάμο, προστάζοντας αποχή από ορισμένα φαγητά, τα οποία ο Θεός τα έκτισε για να τα παίρνουν με ευχαριστία οι πιστοί και εκείνοι που γνώρισαν την αλήθεια."

Άρα στις διδασκαλίες δαιμονίων είναι και η ΠΡΟΣΤΑΓΗ της αποχής από ορισμένα φαγητά: "προστάζοντας αποχή από ορισμένα φαγητά"

Γιώργος είπε...

Γιώργος: «Η αγία Γραφή λέει ποιοί θανατώνουν ποιούς. Διαβάστε για να δείτε ότι οι ψευδοπροφήτες [...] σκότωναν τους αληθινούς προφήτες.»

Νικόλαος: "Τι θέλετε να μας πείτε, ότι η Σκοπιά είναι αληθινός προφήτης;"

Γιώργος:
Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά όσα λένε τα στηρίζουν στην αγία Γραφή.
Π.χ. - Για να τα πάρουμε ΕΝΑ - ΕΝΑ:

Μιλούν για τον Αρμαγεδδώνα: Αποκάλυψη 16:16

Οι ψευδοπροφήτες θα ήταν αναμενόμενο:
1.
να ΜΗ μιλούν για τον Αρμαγεδδώνα
2.
να ΜΗ πιστεύουν ότι θα εκπληρωθεί.

Εσείς πιστεύετε στον Αρμαγεδδώνα;

Γιώργος είπε...

Γιώργος: μιά περίπτωση δύο παιδιών που ήταν - δυστυχώς - άτομα με ειδικές ανάγκες (Μογγολάκια) και του είπαν οι παπάδες τελικά ότι αυτά ΔΕΝ ΘΕΡΑΠΕΥΟΝΤΑΙ.

Nostos
Μήπως θα μπορούσες να μας πεις σε ποια περιοχή έγινε αυτό;
Ποιος παπάς το είπε; ...Πρόσεχε τι θα απανήσεις.

Γιώργος:
Γνωρίζεις για το νόμο περί προστασίας προσωπικών δεδομένων. Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι δεν είναι νόμιμο αυτό που ζητάς.
(Άλλωστε εγώ σε αυτό το σπίτι δεν βρέθηκα ως ΜτΙ - ούτε είπα ούτε και γνώριζε αυτή η οικογένεια ότι ήμουν ΜτΙ - αλλά λόγω κάποιας άλλης υπηρεσίας. Απλώς επειδή τα δυό παιδιά ήταν εκεί και έγινε συζήτηση περί δυνατότητας θεραπείας μου αποκάλυψαν λεπτομέρειες για μοναστήρια, Τήνο, Εκκλησίες κλπ. - εφόσον ήταν πολύ προσκολλημένοι στη θρησκεία - όπου του είπαν ότι "δεν υπάρχει για αυτά θεραπεία")
Το σκεπτικό όμως δεν αλλάζει.

Εσύ γνωρίζεις τι γίνεται στα νοσοκομεία.
Δεν λείπουν από εκεί πιστοί ορθόδοξοι.

Στα νοσοκομεία πάνε και καλά κάνουν.
ΔΕΝ περιμένουν από κανένα παπά να τους θεραπεύσει - όπως και ο Χριστόδουλος στην Αμερική ΠΗΓΕ για προοπτική θεραπείας με επιστημονικές ιατρικές μεθόδους, ΕΦΟΣΟΝ κανένας ρασοφόρος ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ να τον θεραπεύσει και υπήρχε αποτυχία σε ΚΑΘΕ προσπάθεια θαύματος -.

Θαύματα δεν γίνονται - όπως δεν έγινε θαύμα ούτε στην περίπτωση του Χριστόδουλου (παρά τις συνεχείς επικλήσεις ιερέων για θεραπεία και προσευχές ΟΛΗΣ της Ελλάδας).

Η τηλεόραση έδειξε έναν παπά / αρχιμαντδρίτη - δεν ξέρω τι ήταν - πάντως ρασοφόρος ήταν, που πριν πεθάνει ο Χριστόδουλος είπε ότι θα "ήθελε ο Θεός να κάνει το θαύμα του για να έχει να απαντήσει σε κάποιους που δεν πιστεύουν στα θαύματα".

Δυστυχώς δεν άκουγε κανένας "από ψηλά" για να κάνει το αναμενόμενο θαύμα που δεν έγινε.

Ο Χριστός πάντως έκανε πολλές αναστάσεις, όπως του φίλου του Λαζάρου.
Θα ήταν πιό μεγάλο το θαύμα της ανάστασης - για τον Χριστόδουλο - αντί κάποιας θεραπείας.

Τόλμησε κανένας;
Πως να τολμήσει να ρεζιλευτεί δημόσια;

Άλλωστε ο Χριστός δεν έκανε μόνο θεραπείες και αναστάσεις νεκρών αλλά μπορούσε και έτρεφε θαυματουργικά τον κόσμο που πεινούσε, όπως σε μια περίπτωση με δύο ψάρια και πέντε ψωμιά χόρτασαν πέντε χιλιάδες άνδρες, συν γυναίκες και παιδιά.

(Ματθαίος 14:14-21) "Και όταν βγήκε, είδε ένα μεγάλο πλήθος· και τους σπλαχνίστηκε και θεράπευσε τους αρρώστους τους. Αλλά όταν βράδιασε, ήρθαν σε αυτόν οι μαθητές του και είπαν: «Ο τόπος είναι ερημικός και η ώρα είναι ήδη πολύ περασμένη· πες στα πλήθη να φύγουν, για να πάνε στα χωριά και να αγοράσουν για τον εαυτό τους τρόφιμα». Ωστόσο, ο Ιησούς τούς είπε: «Δεν χρειάζεται να φύγουν: Δώστε τους εσείς να φάνε». Εκείνοι του είπαν: «Δεν έχουμε τίποτα εδώ παρά μόνο πέντε ψωμιά και δύο ψάρια». Αυτός είπε: «Φέρτε τα εδώ σε εμένα». Έπειτα έδωσε εντολή στα πλήθη να πλαγιάσουν στο χορτάρι, πήρε τα πέντε ψωμιά και τα δύο ψάρια και, σηκώνοντας τα μάτια του προς τον ουρανό, είπε μια ευλογία και, αφού έσπασε τα ψωμιά, τα μοίρασε στους μαθητές, οι δε μαθητές στα πλήθη. Έφαγαν, λοιπόν, όλοι και χόρτασαν, και σήκωσαν το περίσσευμα από τα κομμάτια, δώδεκα καλάθια γεμάτα. Και όμως εκείνοι που έφαγαν ήταν περίπου πέντε χιλιάδες άντρες εκτός από τις γυναίκες και τα μικρά παιδιά."

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Το θαύμα με τον πολλαπλασιασμό των άρτων το είχε κάνει πρόσφατα και ο π. Ιάκωβος Τσαλίκης. Δεν το λέω για εσάς, κ. Γιώργο, το γράφω για τους υπόλοιπους. Και δεν το έκανε για πλάκα, ή για να πιστέψει κάποιος ―στους Φαρισαίους ο Χριστός δεν έκανε κανένα θαύμα, ούτε και τις αναστάσεις τις είδαν όλοι― το έκανε σε μία δύσκολη στιγμή του.

Ο Χριστός δεν θέλει να αρχίσει να κάνει θαύματα (βλ. περίπτωση Χριστόδουλου) για να πιστέψουν όλοι. Μας προτρέπει με τη δικιά μας πίστη να ενεργήσει η δύναμή Του.

Ο Χριστός δεν έκανε κάποιο θαύμα για να κατέβει από τον σταυρό. Όμοια και οι σύγχρονοι Άγιοι της Ορθοδοξίας (δεν αναφέρομαι στον Χριστόδουλο, δεν ξέρω τι έγινε στην περίπτωσή του) δεν ζήταγαν από τον Θεό να τους βοηθήσει, αλλά έτρεχαν στα νοσοκομεία και έβλεπαν σαν ευλογία (συγκεκριμένα ο γέροντας Παΐσιος) τις ασθένειες με τις οποίος ταλαιπωρούνταν.


κ. Γιώργος: «Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά όσα λένε τα στηρίζουν στην αγία Γραφή.»


Και οι Φαρισαίοι με αυτό το σκεπτικό σταύρωσαν τον Χριστό.


κ. Γιώργος: «Εσείς πιστεύετε στον Αρμαγεδδώνα;»


Η Ορθοδοξία πιστεύει σε ό,τι αναφέρεται στην Αγία Γραφή. Άρα πιστεύει και στον Αρμαγεδδώνα. Προσωπικά όμως δεν θα εμπιστευτώ και τον ψευδοπροφήτη Σκοπιά για να τον κατανοήσω.

Ανώνυμος είπε...

Γιώργος ο Φαρισαίος, που επιζητεί θαύμα όπως οι πρόγονοί του είπε:
«...ρασοφόρος ήταν, που πριν πεθάνει ο Χριστόδουλος είπε ότι θα "ήθελε ο Θεός να κάνει το θαύμα του για να έχει να απαντήσει σε κάποιους που δεν πιστεύουν στα θαύματα".»

Nostos
Ο Θεός σας έδωσε την καλύτερη απάντηση, με το να μη γίνει τελικά το θαύμα. Γιατί ένα θαύμα, προϋποθέτει πίστη. Και αυτήν, μόνο ο Θεός μπορεί να τη διακρίνει μέσα στις καρδιές των ανθρώπων.
Ακόμα όμως κι αν ο Αρχιεπίσκοπος είχε τόση πίστη ώστε ο Θεός δια μέσω θαύματος τον θεράπευε, πάλι δε θα πιστεύατε γεννήματα οχιάς, αλλά υμνούσατε και θα δοξάζατε το διάβολο πως τα θαύματα αυτά είναι του διαβόλου.

Λουκάς 10. 13
Αν τα θαύματα, που έγιναν ανάμεσά σας, γίνονταν στην Τύρο και στη Σιδώνα, πριν από πολύ καιρό θα μετανοούσαν.

Αλλοίμονο σε σένα, Χοραζίν• αλλοίμονο σε σένα, Βηθσαϊδά αλλοίμονο σε σας μάρτυρες του Ιεχωβά.

Nostos

Ανώνυμος είπε...

Γιώργος ο έμπειρος μας είπε:
«Δεν είμαι πρωτάρης. Πέντε μεταφράσεις έχω…»

Αλλά - ο Γιώργος ο καταπίνον τη γλώσσα του,
δε μας απάντησε όταν τον στρίμωξα λέγοντας:

Υποθέτω πως η μία είναι η ΜΝΚ,
έτσι από περιέργεια για κοίτα ρε Γιωργάρα επιστήμονα, στις άλλες 4ις που έχεις, το εδάφιο ΜΑΤΘΑΙΟΣ 17. 21 το έχουν ή λείπει;
Κοίτα το, και πες μας κι εμάς να ξέρουμε!

Τελικά, τι λες;
Θα λύσεις τη σιωπή σου;
Θα μας πεις να μάθουμε κι εμείς;
Ή προτιμάς να καταπίνεις τη γλώσσα σου;
Θα πνιγείς πρόσεχε!

Nostos

Ανώνυμος είπε...

Προς κυρίους συνομιλητές και στο φίλο μου Γιώργο ιδιαίτερα.

Όπως υποσχέθηκα, κάθε μέρα θα προσπαθώ να δημοσιεύω κάτι από τις διαστρεβλώσεις της ΜΝΚ. Σήμερα λοιπόν δημοσιεύω τις αλλαγές που έκαναν οι αφανείς χτίστες στο θέμα ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΠΝΕΥΜΑ όπου με τις προσθαφαιρέσεις τους, διδάσκουν, ότι το Άγιον Πνεύμα δεν είναι πρόσωπο αλλά η δύναμη του Θεού.

Δεν θέλω φίλε μου Γιώργο να σε κάνω να θυμώνεις, σκέψου πως αυτό που κάνω εγώ εδώ ανεπίσημα, η οργάνωση στην οποία ανήκεις, το κάνει επίσημα εδώ και χρόνια. Αφού λοιπόν πήρατε την απόφαση, να μας «πολεμήσετε» λογικό δεν είναι κι εμείς να αμυνθούμε;
Από θέση άμυνας λοιπόν παραθέτω.

ΜΑΤΘΑΙΟΣ 1. 18
Αρχαίο. Τοῦ δὲ Ἰησοῦ Χριστοῦ ἡ γένεσις οὕτως ἦν. μνηστευθείσης τῆς μητρὸς αὐτοῦ μαρίας τῷ Ἰωσήφ, πρὶν ἢ συνελθεῖν αὐτοὺς εὑρέθη ἐν γαστρὶ ἔχουσα ἐκ πνεύματος αγίου.

Βάμβας. Του δε Ιησού Χριστού η γέννησις ούτως ήτο. Αφού ηρραβωνίσθη η μήτηρ αυτού Μαρία μετά του Ιωσήφ, πριν συνέλθωσιν, ευρέθη εν γαστρί έχουσα εκ Πνεύματος Αγίου.

ΜΝΚ Η δε γέννηση του Ιησού Χριστού έγινε με αυτόν τον τρόπο. Τον καιρό που μητέρα του Μαρία ήταν αρραβωνιασμένη με τον Ιωσήφ, βρέθηκε να είναι έγκυος μέσω αγίου πνεύματος προτού αυτοί ενωθούν.

Παρατηρήσεις. Πήρε το εκ και το μετέτρεψε σε μέσω.
Δηλαδή προσπαθεί να περάσει πως όχι δια της δημιουργικής επενέργειας του Αγίου Πνεύματος αλλά …με …κάποια μεσολάβηση.
Τα συμπεράσματα δικά σας.
*
*
*
ΜΑΤΘΑΙΟΣ 1.20
Αρχαίο. ταῦτα δὲ αὐτοῦ ἐνθυμηθέντος ἰδοὺ ἄγγελος κυρίου κατ’ ὄναρ ἐφάνη αὐτῷ λέγων, Ἰωσὴφ υἱὸς Δαυίδ, μὴ φοβηθῇς παραλαβεῖν μαριὰμ τὴν γυναῖκά σου, τὸ γὰρ ἐν αὐτῇ γεννηθὲν ἐκ πνεύματός ἐστιν αγίου•

Βάμβας. Ενώ δε αυτός διελογίσθη ταύτα, ιδού, άγγελος Κυρίου εφάνη κατ' όναρ εις αυτόν, λέγων• Ιωσήφ, υιέ του Δαβίδ, μη φοβηθής να παραλάβης Μαριάμ την γυναίκα σου• διότι το εν αυτή γεννηθέν είναι εκ Πνεύματος Αγίου.

ΜΝΚ Αφού όμως σκέφτηκε καλά αυτά τα πράγματα, του εμφανίστηκε άγγελος του Ιεχωβά σε όνειρο, λέγοντας: «Ιωσήφ, γιε του Δαβίδ, μη φοβηθείς να πάρεις στο σπίτι τη Μαρία τη σύζυγό σου, γιατί αυτό που έχει γεννηθεί μέσα σε αυτήν είναι μέσω αγίου πνεύματος.»

Παρατηρήσεις. Το εκ έπαθε κι εδώ ότι ακριβώς και στο προηγούμενο εδάφιο ας μην επαναλαμβάνω τα ίδια. Εδώ όμως παρατηρούμε και το εξής. Αφαίρεσαν οι αφανείς χτίστες τη λέξη «Κυρίου» και εφεύραν αντί αυτής τη λέξη «Ιεχωβά». Τα συμπεράσματα δικά σας.
*
*
*
ΜΑΡΚΟΣ 12. 36
Αρχαίο. αὐτὸς γὰρ Δαυῒδ εἶπεν ἐν Πνεύματι ἁγίῳ• λέγει ὁ Κύριος τῷ Κυρίῳ μου, κάθου ἐκ δεξιῶν μου ἕως ἂν θῶ τοὺς ἐχθρούς σου ὑποπόδιον τῶν ποδῶν σου.

Βάμβας. Διότι αυτός ο Δαβίδ είπε διά του Πνεύματος του Αγίου• Είπεν ο Κύριος προς τον Κύριόν μου, Κάθου εκ δεξιών μου, εωσού θέσω τους εχθρούς σου υποπόδιον των ποδών σου.

ΜΝΚ Μέσω του αγίου πνεύματος ο ίδιος ο Δαβίδ είπε: «Ο Ιεχωβά είπε στον Κύριό μου: «κάθισε στα δεξιά μου ώσπου να βάλω τους εχθρούς σου κάτω από τα πόδια σου».

Παρατηρήσεις. Ότι έπαθε το εκ
στα προηγούμενα εδάφια το ίδιο τώρα παθαίνει το εν
και γίνεται και αυτό μέσω.

Πάμε να δούμε κι ένα άλλο που είναι πολύ σοβαρό. Στο εδάφιο αυτό γίνεται ταύτιση του Πατρός του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Οι αφανείς χτίστες όμως, φρόντισαν να εξαφανίσουν το Κύριος και στη θέση του να βάλουν ξανά την εφευρετική ανύπαρκτη λέξη Ιεχωβά.
Σκοπός των αφανών χτιστών, φυσικά είναι να υποβιβάσουν τον Υιό και να εξυψώσουν τον Πατέρα.

Ο Δαβίδ όμως είπε «Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΟΥ»
συνεπώς γινόμαστε μάρτυρες, μιας ακόμη διαστρέβλωσης της «ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ» των αφανών χτιστών.

Το συγκεκριμένο εδάφιο όμως, κρύβει και μια γκάφα αν μου επιτρέπετε την έκφραση στην οποία υπέπεσαν οι αφανείς χτίστες της «φωτισμένης» επιτροπής.

Ας το δούμε μαζί λοιπόν.
Ως γνωστόν, τα αδέρφια μας, οι μάρτυρες του Ιεχωβά, κατηγορούν την ορθοδοξία, ότι, όπου στα κείμενα έγραφε «Ιεχωβά» το άλλαξε και το μετέτρεψε σε Κύριος, με σκοπό δήθεν να αποκρύψουμε το όνομα του Θεού.

Το εδάφιο ΜΑΡΚΟΣ 12. 36 όμως, φανερώνει πως εκτός από τον πόλεμο που έχουν κηρύξει οι μάρτυρες του Ιεχωβά κατά των ελληνικών κειμένων, στρέφονται τώρα και κατά των Εβραϊκών Γραφών, μάλιστα πολύ σωστά διαβάζετε, κατά των Εβραϊκών!

Γιατί; Γιατί απλούστατα η λέξη «Κύριος» είναι λέξη ελληνική. Σε καμία περίπτωση λοιπόν, δε στέκει ο Δαβίδ να είπε: «Ο Ιεχωβά είπε στον Κύριό μου:» αλλά το πιο σίγουρο κατά 99,9% και δε λέω 100% γιατί δε γνωρίζω την Εβραϊκή, λέει «είπε ο Γιαχβέ στον Γιαχβέ μου». Κάτι τέτοιο όμως αν εκτυπωνόταν στη ΜΝΚ, πολύ εύλογο ερώτημα θα ήταν, οι πιστοί της οργάνωσης να διερωτηθούν, «μα καλά, πόσοι Γιαχβέ υπάρχουν;»

Για το σημείο αυτό, επειδή δεν μου αρέσει να αφήνω εντυπώσεις, κι επειδή μου αρέσει όταν δημοσιεύω κάποια κατηγορία, να είμαι 100% σίγουρος, θα παρακαλούσα τον φίλο μου Γιώργο, να ρίξει φως στην ιστορία αυτή. Ώστε αν κάνω κάποιο λάθος, να διορθώσω τις σημειώσεις μου.

Δε θέλω να σας κουράσω περισσότερο από όσο σας έχω ήδη κουράσει, ας αρκεστούμε για σήμερα μόνο σε αυτά. Έχουμε καιρό για άλλα.

ΠΡΟΣ ΑΓΑΠΗΤΟ ΦΙΛΟ ΓΙΩΡΓΟ

Σκουντώντας σε, φιλικότατα στο λέω, πως έβρισες (άθελά σου ίσως) μέσα σε σχόλιό σου τον Κύριο Ιησού Χριστό ό οποίος Ιησούς, δίδασκε ως εξής:

ΜΑΤΘΑΙΟΣ 6. 16-18
«Και όταν νηστεύετε, μη γίνεστε σαν τους υποκριτές, σκυθρωποί• επειδή, αφήνουν άπλυτα τα πρόσωπά τους, ….κτλ
…και ο Πατέρας σου που βλέπει στον κρυφό χώρο, θα σου ανταποδώσει στα φανερά.»

Κι εσύ φίλε μου έγραψες, (κατά λάθος μάλλον,)
Πολλές θρησκείες την έχουν καθιερώσει την νηστεία.
Τι είναι αυτό; Σύμφωνα με την αγία Γραφή: (1 Τιμόθεο 4:1-3) διδασκαλίες δαιμόνων:

Μα, είναι ποτέ δυνατόν να λες πως ο Χριστός δίδασκε ως δαίμονας; (ήμαρτον Κύριε) ή ότι δίδασκε διδασκαλίες δαιμόνων; Θέλω να πιστεύω πως μάλλον πρόκειται για λάθος.

Όπως σου υπέδειξα σε προηγούμενο σχόλιό μου, στο (1 Τιμόθεο 4:1-3) η λέξη «νηστεία» δεν υπάρχει αγαπημένε μου φίλε. Η αποχή από τροφές δεν έχει να κάνει με τη νηστεία, αλλά αναφέρεται σε εκείνους που θα απέχουν γενικώς από κάποια φαγητά τα οποία θα τα θεωρούν βρώμικα. Π.χ οι Μουσουλμάνοι = απέχουν από χοιρινό.
Τώρα βέβαια, εγώ δε πρόκειται να σε πιάσω από το λαιμό και να σε βάλω σώνει και καλά να το δεχτείς. Αν θέλεις το δέχεσαι, αν όχι, δικαίωμά σου είναι και αυτό. Πάντως εγώ, σου κατέθεσα από τις λιγοστές μου γνώσεις, από εκεί και πέρα εσύ ξέρεις, μόνο εσύ αποφασίζεις.

Σου υπενθυμίζω πως από τις 11 ερωτήσεις μου, (19 Φεβρουάριος 2009 9:23 πμ)
δεν μου απάντησες ακόμη σε καμία. Το μόνο που είπες ήταν πως η λέξη «νηστεία» είναι νόθα. Αυτή όμως είναι μία κατηγορία την οποία δεν στηρίζεις. Το να λες απλά τη λέξη «νόθα» δεν αποτελεί στοιχείο φίλε μου Γιώργο. Επομένως πώς να το δεχτώ ως απάντηση;

ΠΡΟΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ
Πριν κλείσω το σχόλιο αυτό, θα ήθελα να σας πω κάτι από καρδιάς και να το μοιραστώ μαζί σας.

Αυτό το οποίο κάνουμε εμείς εδώ, δηλαδή το να «πετάει» 10 Γραφικά εδάφια ο φίλος μου Γιώργος, ύστερα να «πετάμε» κι εμείς άλλα 10, συν τις ειρωνείες που δε λείπουν πολλές φορές από ότι διαβάζω, νομίζω, πως αυτό δεν διδάσκει πίστη.

Εδώ κάνουμε επίδειξη γνώσεων όπως έχω καταλάβει. Η γνώση όμως δεν σώζει. Ο Χριστός δεν έλεγε «οι γνώσεις σου σε έσωσε, αλλά η πίστη σου σε έσωσε». Μα θα μου πείτε, «τι θες να πεις πως δε χρειάζεται να γνωρίζουμε τις Γραφές;» Προς Θεού δε θέλω να πω αυτό. Το μόνο που λέω είναι πως «εντάξει ωραία είναι τα εδάφια, ωραία «τη» λέμε ο ένας στον άλλο, όμως αυτό που γίνεται, μήπως χαϊδεύει τον εγωισμό μας; Μήπως τον τρέφει; Ακόμα χειρότερα! Πρέπει να προσέξουμε νομίζω.

Καλό θα είναι, και πιο πολύ πιστέψτε με, το γράφω για να το λέω σε μένα και ύστερα σε εσάς, να μιλάμε για τα πράγματα του Θεού, να μιλάμε για την αλήθεια του ευαγγελίου, αλλά πρώτα να βάζουμε στην καρδιά μας την αγάπη και ύστερα να σχολιάζουμε.

Όχι πως εγώ που τα λέω τώρα αυτά είμαι καλύτερος, απλός μια πρόταση κάνω ας προσπαθούμε τουλάχιστον να καταλάβουμε πως πίσω απο κάθε υπολογιστή, υπάρχει μια ψυχή, ένας άνθρωπος, μια κατ’ εικόνα του Θεού, ένας αδερφός μας. Με το να αρπάζουμε από τα μούτρα ο ένας τον άλλο, νομίζω πως δεν ωφελείται κανένας μας από αυτό.

Έτσι τα αντιλαμβάνομαι εγώ μέσα από τα λίγα που γνωρίζω. (αν γνωρίζω κάτι) (;)

Συγνώμη αν έγινα λιγάκι γραφικός, και συγνώμη επίσης για το ένα ακόμα μακροσκελές σχόλιό μου.

Ο Παντοδύναμος Κύριος ας μας φωτίζει και ας μας οδηγεί.

Παναγιώτης

Ανώνυμος είπε...

Για κ. Γιώργο

Όπως είχα υποσχεθεί έρχομαι να απαντήσω για τις 144.000.

Κατ’ αρχάς με την φετινή τους αύξηση κατά 900 περίπου άτομα, δεν θα πολυασχοληθώ, αφού άλλωστε όπως και εσείς υποστηρίζετε πως η ερμηνεία που δώσατε, μπορεί να προκαλέσει και γέλια. Με κάτι λοιπόν γελοίο δεν ασχολούμαι. Όταν βρείτε αξιόλογα επιχειρήματα τα ξανασυζητάμε. Μέχρι τότε η «απάντησή» σας θα έχει τον χαρακτήρα του γελοίου.

Τα αγιογραφικά χωρία που με παραπέμπετε 2 Κορ. 11, 2 και Αποκ. 21,2 είναι παντελώς άσχετα με τους 144.000.

Γιατί και τα δύο χωρία είναι παρομοιώσεις, αφού και στα δύο περιέχεται το ομοιωματικό μόριο «σαν» που εισάγει παρομοιώσεις.

Αντίθετα στο Αποκ. 14, 1 – 4 που αναφέρονται οι 144.000, δεν υπάρχει κανένα μόριο «σαν», άρα είναι κυριολεξία.

Επιπλέον τι μπλέξατε τον γάμο με τον μολυσμό με την γυναίκα ακόμη δεν το κατάλαβα. Λογικό είναι ο παρθένος να μην είναι παντρεμένος, γι’ αυτό άλλωστε και λέγεται έτσι. Στο συγκεκριμένο χωρίο της Αποκ., ο Ιωάννης για να μην αφήσει την παραμικρή αμφιβολία για την αγνότητα των 144.000 λέει πως όχι μόνο δεν παντρεύτηκαν, αλλά δεν γνώρισαν και γυναίκα, και βέβαια εννοεί εκτός του γάμου, δηλ. πορνεία, που είναι όντως μολυσμός.

Γιατί πρέπει να παντρευτεί κάποιος για να πάει με γυναίκα; Χωρίς παντρειά δεν γίνεται; Αυτό λοιπόν επισημαίνει και ο Ιωάννης. Λογικό λοιπόν είναι να μην είναι και παντρεμένοι, αφού τους ονομάζει παρθένους. Και φυσικά δεν τα βάζει με τον γάμο, αφού ξέρει πως είναι ευλογημένος από το Θεό. Τώρα που είδατε στους 144.000 να περιλαμβάνονται γυναίκες μόνο εσείς και η Σκοπιά το ξέρετε!

Επιπλέον πως στο Αποκ. 21,2, εννοούνται οι 144.000, είναι μία ακόμη από τις «εφευρέσεις» της Σκοπιάς, που πιστά αναπαράγατε. Πουθενά δεν λέει πως η Νέα Ιερουσαλήμ που κατεβαίνει από τον Ουρανό είναι οι 144.000. Άλλωστε και ο πολύς όχλος στον Ουρανό είναι , αφού όπως έχω πει και παλιότερα εκτός του ότι βρίσκονται μπροστά στο θρόνο του Θεού είναι και στο Ναό του. Και που είναι ο Ναός του; Χρειάζεται να σας το πω.

Τελειώνοντας θέλω να σας θυμίσω για μια ακόμη φορά αυτό που υποστηρίξατε, πως γυναίκες σημαίνει τις διάφορες οργανώσεις είναι παντελώς αυθαίρετο. Ένας Θεός ξέρει που το βρήκατε και αυτό.



Για κ. Παναγιώτη

Κ. Παναγιώτη, συγγνώμη που ξέχασα να σας ευχαριστήσω για τα καλά σας λόγια. Θέλω να σας πω επίσης πως σας ζηλεύω και λίγο, για το ήθος που δείχνετε. Εγώ αν ήμουν στην θέση σας δεν ξέρω αν θα μπορούσα να συγκρατηθώ, από τις χωρίς λόγο επιθέσεις του κ. Γιώργου. Χαρά στο κουράγιο σας.

Θα επιθυμούσα αν βέβαια το θέλετε και εσείς, να επικοινωνήσουμε για να ανταλλάξουμε διάφορες ιδέες και γνώμες.

Σας θυμίζω το ιμέηλ μου: palchristos@yahoo.gr

Σας ευχαριστώ

Μετά τιμής Χρήστος–αντιαιρετικός

Γιώργος είπε...

κ. Γιώργος: «Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά όσα λένε τα στηρίζουν στην αγία Γραφή.»

Νικόλαος:
Και οι Φαρισαίοι με αυτό το σκεπτικό σταύρωσαν τον Χριστό.

Γιώργος:
Και εσείς συνεχίζεται το σκεπτικό των Φαρισσαίων

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Παναγιώτη, θα μπορούσατε να μου εξηγήσετε γιατί γράφετε στο σχόλιό σας «Από θέση άμυνας λοιπόν παραθέτω.;»

Μήπως σας πέρασε από το μυαλό, ή μήπως αισθάνεστε πως οι μάρτυρες είναι σε θέση να πολεμήσουν την ορθόδοξη πίστη;
Εδώ απλές ερωτησούλες κάνουμε στο φιλαράκι σου το Γιωργάρα, και δεν απαντάει. Που να του βάζαμε και δύσκολα;

Εγώ πάντως δεν αμύνομαι.
Τους κυνηγάω, κι αυτοί όπως βλέπεις, κρύβονται.

Nostos

Γιώργος είπε...

Νόστος : "Αλλά - ο Γιώργος ο καταπίνον τη γλώσσα του,
δε μας απάντησε όταν τον στρίμωξα λέγοντας: Υποθέτω πως η μία είναι η ΜΝΚ, έτσι από περιέργεια για κοίτα ρε Γιωργάρα επιστήμονα, στις άλλες 4ις που έχεις, το εδάφιο ΜΑΤΘΑΙΟΣ 17. 21 το έχουν ή λείπει;
Κοίτα το, και πες μας κι εμάς να ξέρουμε! Τελικά, τι λες; Θα λύσεις τη σιωπή σου; Θα μας πεις να μάθουμε κι εμείς; Ή προτιμάς να καταπίνεις τη γλώσσα σου; Θα πνιγείς πρόσεχε!"

Γιώργος:
Κάθε φορά πρέπει να ΠΟΥΛΑΤΕ ΕΞΥΠΝΑΔΕΣ και συνεχείς εντυπωσιασμούς.
1.
Η Κ.Δ. του καθηγητή της θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Β. Βέλλα με τη συμμετοχή άλλων τριών επίσης καθηγητών (Αντωνιάδου, Αλιβιζάτου, Κονιδάρη) το ΝΟΘΟ παρείσακτο εδάφιο ΜΑΤΘΑΙΟΣ 17. 21 το ΣΤΑΜΠΑΡΕΙ δια παρενθέσεων επειδή ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΑ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΑΡΧΑΙΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ.
2.
Το Ελληνικό κείμενο Westcott-Hort, το οποίο ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΡΕΜΕΤΕ, ΔΕΝ το έχει ΦΥΣΙΚΑ καθόλου το ΝΟΘΟ:
"20 ο δε λεγει αυτοις δια την ολιγοπιστιαν υμων αμην γαρ λεγω υμιν εαν εχητε πιστιν ως κοκκον σιναπεως ερειτε τω ορει τουτω μεταβα ενθεν εκει και μεταβησεται και ουδεν αδυνατησει υμιν
21 22συστρεφομενων δε αυτων εν τη γαλιλαια ειπεν αυτοις ο ιησους μελλει ο υιος του ανθρωπου παραδιδοσθαι εις χειρας ανθρωπων"
3.
Το Ελληνικό Κείμενο Nestle-Aland που χρησιμοποιείται στο Πανεπιστήμιο του Münster στη Γερμανία ΤΟ ΠΑΡΑΛΕΙΠΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ως ΝΟΘΟ που είναι:
"17:20 ο δε λεγει αυτοις δια την ολιγοπιστιαν υμων αμην γαρ λεγω υμιν εαν εχητε πιστιν ως κοκκον σιναπεως ερειτε τω ορει τουτω μεταβα ενθεν εκει και μεταβησεται και ουδεν αδυνατησει υμιν

17:21

17:22 συστρεφομενων δε αυτων εν τη γαλιλαια ειπεν αυτοις ο ιησους μελλει ο υιος του ανθρωπου παραδιδοσθαι εις χειρας ανθρωπων"
4.
Στην Ιστοσελίδα: http://bibledatabase.net/html/greek_na/40_017.htm
ΠΑΡΑΛΕΙΠΕΤΑΙ επίσης:

"17:20 ο δε λεγει αυτοις δια την ολιγοπιστιαν υμων αμην γαρ λεγω υμιν εαν εχητε πιστιν ως κοκκον σιναπεως ερειτε τω ορει τουτω μεταβα ενθεν εκει και μεταβησεται και ουδεν αδυνατησει υμιν

17:21

17:22 συστρεφομενων δε αυτων εν τη γαλιλαια ειπεν αυτοις ο ιησους μελλει ο υιος του ανθρωπου παραδιδοσθαι εις χειρας ανθρωπων"

Ούτε ΚΑΝ περιλαμβάνεται το ΝΟΘΟ εδάφιο και εδώ.
5.
Στο Πανεπιστήμιο της Βρέμης αναφέρουν ότι το εδάφιο αυτό είναι στο κείμενο Nestle-Aland ΗΔΗ "ausgelassen" - το έχουν ΑΦΗΣΕΙ δηλαδή ΕΞΩ.
Εκεί που ταιριάζει σε ΚΑΘΕ ΝΟΘΟ: ΕΞΩ.
6.
Στη "NET Bible First Edition" ΟΥΤΕ ΚΑΝ περιλαμβάνεται το παρείσακτο ΝΟΘΟ εδάφιο.
7.
Στην επόμενη ιστοσελίδα ΔΕΝ περιλαμβάνεται το ΝΟΘΟ εδάφιο:
http://www.sacred-texts.com/bib/gnt/mat017.htm#020
"20 ὁ δὲ λέγει αὐτοῖς, διὰ τὴν ὀλιγοπιστίαν ὑμῶν· ἀμὴν γὰρ λέγω ὑμῖν, ἐὰν ἔχητε πίστιν ὡς κόκκον σινάπεως, ἐρεῖτε τῶ ὄρει τούτῳ, μετάβα ἔνθεν ἐκεῖ, καὶ μεταβήσεται· καὶ οὐδὲν ἀδυνατήσει ὑμῖν.

21

22 συστρεφομένων δὲ αὐτῶν ἐν τῇ γαλιλαίᾳ εἶπεν αὐτοῖς ὁ ἰησοῦς, μέλλει ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου παραδίδοσθαι εἰς χεῖρας ἀνθρώπων"

8.
Στην επόμενη ιστοσελίδα ΔΕΝ περιλαμβάνεται το ΝΟΘΟ εδάφιο:
http://www-users.cs.york.ac.uk/~fisher/cgi-bin/gnt?id=0117

(ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΓΡΑΦΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ - το έχω κατεβάσει σε BMP φόρμα)


Εσείς δε οι υποστηρικτές των ΝΟΘΩΝ εδαφίων τι να πείτε;

Αυτό το ΝΟΘΟ εδάφιο - ΜΑΤΘΑΙΟΣ 17. 21 - σας διαβεβαιώνει ΨΕΥΤΙΚΑ δια πλαστογραφίας ότι βγάζετε δαίμονες από δυστυχείς δαιμονόπληκτους ορθόδοξους με προσευχή "και με νηστεία".

Γι' αυτό και οι δαίμονες προτιμούν την παρέα σας, επειδή δική τους διδασκαλία είναι η καθιέρωση νηστειών.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

κ.Χρήστος: "Κατ’ αρχάς με την φετινή τους αύξηση κατά 900 περίπου άτομα, δεν θα πολυασχοληθώ, αφού άλλωστε όπως και εσείς υποστηρίζετε πως η ερμηνεία που δώσατε, μπορεί να προκαλέσει και γέλια."


Λυπάμαι κ.χρήστο γιατί για γέλια είναι αυτό που γράφετε.

Ανώνυμος είπε...

Γιώργος ο ερευνητής.

Με συγχωρείς Γιώργο μου, είχες πει πως έχεις συνολικά 5 Γραφές και με άφησες να καταλάβω πως έχεις 5 διαφορετικές Γραφές. Δεν κατάλαβα πως εννοούσες πως έχεις 5 ίδιες.
Συγνώμη, έχεις δίκιο.
Τι δουλειά θα είχαν άλλωστε ορθόδοξες Γραφές σε ένα σπίτι μαρτύρων του Ιεχωβά?
Έχεις δίκιο!
Το Ματθαίος 17. 21 «είναι» νόθο.

Nostos

Γιώργος είπε...

κ. Χρήστος: "Τα αγιογραφικά χωρία που με παραπέμπετε 2 Κορ. 11, 2 και Αποκ. 21,2 είναι παντελώς άσχετα με τους 144.000. Γιατί και τα δύο χωρία είναι παρομοιώσεις, αφού και στα δύο περιέχεται το ομοιωματικό μόριο «σαν» που εισάγει παρομοιώσεις.

Γιώργος
Αυτό που λέτε είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟ.
Δηλαδή το ομοιωματικό μόριο «σαν» που εισάγει παρομοιώσεις ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΡΟΛΟ όσον αφορά τη σχέση των εδαφίων με τους 144.000.

Ούτε ο συσχετισμός με το "σαν" ή με το "ως" παίζει κάποιο ρόλο εδώ.

Άλλωστε το «σαν» στο κείμενο δεν υπάρχει πουθενά.

ΑΠΟΔΕΙΞΗ: Ελληνικό Κείμενο (Nestle-Aland)
(2 Κορινθίους 11:2)
"ζηλω γαρ υμας θεου ζηλω ηρμοσαμην γαρ υμας ενι ανδρι παρθενον αγνην παραστησαι τω χριστω"

ΠΟΥ το βλέπετε εδώ το ομοιωματικό μόριο «σαν» που εισάγει παρομοιώσεις; ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ.

ΜΝΚ: "είμαι ζηλότυπος για εσάς με ζηλοτυπία Θεού, γιατί εγώ προσωπικά σας αρραβώνιασα με έναν άντρα για να σας παρουσιάσω αγνή ως παρθένα στον Χριστό"

Ποιοί αναφέρονται ως αρραβωνιασμένοι ως παρθένα με τον Χριστό; Δεν είναι η Εκκλησία στην Κόρινθο;

Αν και το "ως" με το "σαν" έχουν κάποια διαφορά: Π.χ.
Άλλο το "ο τάδε εργάζεται ως δάσκαλος"
και άλλο "ο τάδε εργάζεται σαν δάσκαλος"
Το "ώς" δείχνει την ιδιότητά του και
Το "σαν" παρομοιάζει.

Αλλά και "σαν" παρομοίωση να το πάρετε ΔΕΝ παίζει κανένα ρόλο στην αναφορά στους 144.000, το νόημα δεν αλλάζει καθόλου.

Το Αποκάλυψη 21:2 αναφέρει "την πολιν την αγιαν ιερουσαλημ καινην ειδον καταβαινουσαν εκ του ουρανου απο του θεου ητοιμασμενην ως νυμφην κεκοσμημενην τω ανδρι αυτης"

"ειδον την πολιν την αγιαν, την νεαν Ιερουσαλημ καταβαινουσαν απο του Θεου εκ του ουρανου, ητοιμασμενην ως νυμφην κεκοσμημενην δια τον ανδρα αυτης."

Δηλαδή εσείς θεωρείτε ΜΟΝΟΣ σας - ή και η ορθόδοξη θρησκεία - ότι η "νύμφη" του Χριστού δεν είναι οι 144.000 που είναι μαζί με τον Χριστό;
Από ποιους αποτελείται η "νύμφη" του Χριστού η οποία αναφέρεται ως "Καινη" ή "νέα" Ιερουσαλήμ;

Συμφωνείτε ότι η "νύμφη" του Χριστού περιλαμβάνει τους αποστόλους του Χριστού και την πρώτη γνήσια Χριστιανική Εκκλησία ή έχετε άλλη άποψη;

Γιώργος

Γιώργος είπε...

κ.Χρήστος: "Επιπλέον τι μπλέξατε τον γάμο με τον μολυσμό με την γυναίκα ακόμη δεν το κατάλαβα. Λογικό είναι ο παρθένος να μην είναι παντρεμένος, γι’ αυτό άλλωστε και λέγεται έτσι. Στο συγκεκριμένο χωρίο της Αποκ., ο Ιωάννης για να μην αφήσει την παραμικρή αμφιβολία για την αγνότητα των 144.000 λέει πως όχι μόνο δεν παντρεύτηκαν, αλλά δεν γνώρισαν και γυναίκα, και βέβαια εννοεί εκτός του γάμου, δηλ. πορνεία, που είναι όντως μολυσμός.

Γιατί πρέπει να παντρευτεί κάποιος για να πάει με γυναίκα; Χωρίς παντρειά δεν γίνεται; Αυτό λοιπόν επισημαίνει και ο Ιωάννης. Λογικό λοιπόν είναι να μην είναι και παντρεμένοι, αφού τους ονομάζει παρθένους. Και φυσικά δεν τα βάζει με τον γάμο, αφού ξέρει πως είναι ευλογημένος από το Θεό. Τώρα που είδατε στους 144.000 να περιλαμβάνονται γυναίκες μόνο εσείς και η Σκοπιά το ξέρετε!"

Γιώργος:
Η σειρά είναι η εξής, όπως συζητήσαμε μέχρι τώρα:

Είχατε γράψει: "«Και δεν μπορούσε να καταλάβει κανείς το άσμα παρά οι 144.000, που είχαν αγορασθεί από τη γη. Αυτοί είναι που ΔΕΝ ΕΜΟΛΥΝΘΗΣΑΝ ΜΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ, διότι είναι ΠΑΡΘΕΝΟΙ. Αυτοί είναι που ακολουθούν το Αρνίο όπου πηγαίνει.» Αποκ. 14, 3-4"

Είχα γράψει: «Όσοι είναι με τον Χριστό είναι ΠΑΡΘΕΝΟΙ πνευματικά, δηλαδή διατήρησαν πνευματική ΑΓΝΟΤΗΤΑ και δεν μολύνθηκαν από ΑΠΟΣΤΑΤΙΚΕΣ δοξασίες...»

Απαντήσατε:
κ.Χρήστος: "Επιτρέψτε μου κ. Γιώργο να διαφωνήσω. Το χωρίο είναι ξεκάθαρο και δεν επιδέχεται παρερμηνειών. Και αυτό φαίνεται που δίπλα στη λέξη Παρθένοι έχει το επεξηγηματικό, αυτοί που δεν μολύνθηκαν με γυναίκες."

Είπα:
Γιώργος: "Το να είναι κάποιος παντρεμένος δεν σημαίνει ότι είναι μολυσμένος με γυναίκα. Ο γάμος είναι διευθέτηση του Θεού.
Εξηγώ:
Ο απόστολος Παύλος έγραψε στους Χριστιανούς της Κορίνθου:
«σας ηρραβώνισα με ένα άνδρα, δια να σας παραστήσω παρθένον αγνήν εις τον Χριστόν». (2 Κορινθίους 11:2)
Συνεπώς ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΘΕΝΟΥΣ αλλά για ΑΓΝΟΥΣ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ περιλαμβάνοντας νυμφευμένους - παντρεμένες, ΟΛΟΥΣ.

Ολόκληρη η Εκκλησία της Κορίνθου αποτελούνταν από οικογένειες, όχι μόνο άντρες και χαρακτηρίζονται ΟΛΟΙ ως "ΠΑΡΘΕΝΟΣ ΑΓΝΗ" αρραβωνιασμένοι (οι Κορίνθιοι Χριστιανοί) με τον Χριστό.

Οι παντρεμμένοι Χριστιανοί δεν θεωρούνται μολυσμένοι, αλλά άγιοι.

Γράφετε λοιπόν: "τι μπλέξατε τον γάμο με τον μολυσμό με την γυναίκα"

Εσείς το ισχυριστήκατε όπως είπατε: "Και αυτό φαίνεται που δίπλα στη λέξη Παρθένοι έχει το επεξηγηματικό, αυτοί που δεν μολύνθηκαν με γυναίκες."

ΣΥΜΦΩΝΕΙΕ όμως ότι ένας παντρεμένος με την γυναίκα του δεν είναι μολυσμένος.
Άρα το "επεξηγηματικό, αυτοί που δεν μολύνθηκαν με γυναίκες" δεν ισχύει ως "επεξηγηματικό" επειδή δεν μολύνεται κάποιος παντρεμένος με τη γυναίκα του.
(Δεν χρειάζεται δηλαδή να είναι κατά γράμμα παρθένος για να μη μολύνεται επειδή και ως παντρεμένος δεν σημαίνει ότι μολύνεται)

Έδειξα επίσης ότι οι Χριστιανοί Κορίνθιοι αναφέρονται από τον απόστολο Παύλο ως "«σας ηρραβώνισα με ένα άνδρα, δια να σας παραστήσω παρθένον αγνήν εις τον Χριστόν»."

Άρα αναφέρεται σε πνευματική καθαρότητα και αγνότητα - ως παρθένα αγνή στο Χριστό -.

Όταν λέει: "σας ηρραβώνισα με ένα άνδρα" δεν εννοεί ότι ο Παύλος αρραβώνιασε κάποιες Χριστιανές γυναίκες με τον Χριστό, αλλά πάλι σημαίνει την 'πνευματική' σχέση ανάμεσα στη Χριστιανική Εκκλησία της Κορίνθου και στον Χριστό και όχι κατά γράμμα.

Γράφετε: "Λογικό λοιπόν είναι να μην είναι και παντρεμένοι, αφού τους ονομάζει παρθένους."

Εδειξα λοιπόν ότι λογικό ήταν ότι περιλαμβάνονταν παντρεμένοι Χριστιανοί στην Κόρινθο - όπως και σε κάθε πόλη υπάρχουν οικογένειες - και ότι τόσο η αναφορά: "σας ηρραβώνισα με ένα άνδρα" όσο και η αναφορά: "δια να σας παραστήσω παρθένον αγνήν εις τον Χριστόν" έχει ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ και όχι κατά γράμμα σημασία.

Στο:
"144.000, που είχαν αγορασθεί από τη γη. Αυτοί είναι που ΔΕΝ ΕΜΟΛΥΝΘΗΣΑΝ ΜΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ, διότι είναι ΠΑΡΘΕΝΟΙ. Αυτοί είναι που ακολουθούν το Αρνίο όπου πηγαίνει"

φαίνεται ότι οι 144.000 είναι ΠΑΝΤΑ με το Αρνίο και

το Αποκάλυψη 21:2 αναφέρει:
"ειδον την πολιν την αγιαν, την νεαν Ιερουσαλημ καταβαινουσαν απο του Θεου εκ του ουρανου, ητοιμασμενην ως νυμφην κεκοσμημενην δια τον ανδρα αυτης."

Δεν δείχνει αυτό ότι οι 144.000 που ακολουθούν τον Χριστό οπουδήποτε πάει είναι η "νύμφη" του Χριστού "η κεκοσμημενην δια τον ανδρα αυτης";

Γιώργος

Γιώργος είπε...

κ.Χρήστος: "Τελειώνοντας θέλω να σας θυμίσω για μια ακόμη φορά αυτό που υποστηρίξατε, πως γυναίκες σημαίνει τις διάφορες οργανώσεις είναι παντελώς αυθαίρετο. Ένας Θεός ξέρει που το βρήκατε και αυτό."

Γιώργος:
κ.Χρήστο δεν είναι και τόσο 'αυθαίρετο'!!!
Η Γένεση 3:15 λέει:
"θα βάλω έχθρα ανάμεσα σε εσένα και στη γυναίκα και ανάμεσα στο σπέρμα σου και στο σπέρμα της"

Εδώ δεν πρόκειται για καμιά κατά γράμμα γυναίκα, αλλά για ένα σύνολο - οργανωμένων - υπάκουων πλασμάτων στον Θεό.

Επίσης το Γαλάτες 4:24-27 μιλάει για συμβολικές και όχι για κατά γράμμα γυναίκες:
"οι γυναίκες σημαίνουν δύο διαθήκες, η μία από το Όρος Σινά, που γεννάει παιδιά για δουλεία και η οποία είναι η Άγαρ. Αυτή δε η Άγαρ σημαίνει το Σινά,... και αντιστοιχεί με τη σημερινή Ιερουσαλήμ, επειδή είναι σε δουλεία μαζί με τα παιδιά της. Αλλά η άνω Ιερουσαλήμ είναι ελεύθερη, και αυτή είναι μητέρα μας. Διότι είναι γραμμένο: «Να ευφρανθείς, στείρα γυναίκα που δεν γεννάς· να ξεσπάσεις και να φωνάξεις δυνατά, γυναίκα που δεν έχεις πόνους γέννας· διότι τα παιδιά της ερημωμένης γυναίκας είναι περισσότερα από τα παιδιά εκείνης που έχει το σύζυγο»

Και εδώ δεν πρόκειται για κατά γράμμα γυναίκες αλλά για συμβολικές, η 'ανω Ιερουσαλήμ' ως αρχικά στείρα γυναίκα αλλά μετά χαρακτηρίζεται από τον απόστολο Παύλο ως 'η μητέρα μας'.

(Αποκάλυψη 12:1-2) "μεγάλο σημείο φάνηκε στον ουρανό, μια γυναίκα είχε τον ήλιο ως στολή, και η σελήνη ήταν κάτω από τα πόδια της, και στο κεφάλι της ήταν ένα στεφάνι από δώδεκα άστρα, και ήταν έγκυος. Και κραυγάζει από τους πόνους της και από την αγωνία της να γεννήσει."

Πάλι μια συμβολική γυναίκα - χωρίς επεξηγήσεις.

Και μια ακόμα αναφορά σε γυναίκα:
(Αποκάλυψη 17:3-5) "είδα μια γυναίκα να κάθεται πάνω σε ένα κατακόκκινο θηρίο που ήταν γεμάτο βλάσφημα ονόματα και που είχε εφτά κεφάλια και δέκα κέρατα. Και η γυναίκα είχε πορφυρή και κατακόκκινη στολή, και ήταν καλλωπισμένη με χρυσάφι και πολύτιμες πέτρες και μαργαριτάρια και είχε στο χέρι της ένα χρυσό ποτήρι που ήταν γεμάτο με αηδιαστικά πράγματα και με τα ακάθαρτα πράγματα της πορνείας της. Και στο μέτωπό της ήταν γραμμένο ένα όνομα, ένα μυστήριο: «Βαβυλώνα η Μεγάλη, η μητέρα των πορνών"

Και πάλι αυτή η γυναίκα δεν είναι κατά γράμμα.
Χαρακτηρίζεται ως 'η μητέρα των πορνών' άρα και πάλι 'επί μέρους ανθρώπινων οργανώσεων' χωρίς να επεκταθώ στο είδος των οργανώσεων αυτών.

Επίσης η 'νύμφη' του Χριστού δεν είναι κατά γράμμα γυναίκα.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Παναγιώτης: "ΜΑΤΘΑΙΟΣ 1. 18
Αρχαίο. Τοῦ δὲ Ἰησοῦ Χριστοῦ ἡ γένεσις οὕτως ἦν. μνηστευθείσης τῆς μητρὸς αὐτοῦ μαρίας τῷ Ἰωσήφ, πρὶν ἢ συνελθεῖν αὐτοὺς εὑρέθη ἐν γαστρὶ ἔχουσα ἐκ πνεύματος αγίου.

Βάμβας. Του δε Ιησού Χριστού η γέννησις ούτως ήτο. Αφού ηρραβωνίσθη η μήτηρ αυτού Μαρία μετά του Ιωσήφ, πριν συνέλθωσιν, ευρέθη εν γαστρί έχουσα εκ Πνεύματος Αγίου.

ΜΝΚ Η δε γέννηση του Ιησού Χριστού έγινε με αυτόν τον τρόπο. Τον καιρό που μητέρα του Μαρία ήταν αρραβωνιασμένη με τον Ιωσήφ, βρέθηκε να είναι έγκυος μέσω αγίου πνεύματος προτού αυτοί ενωθούν.

Παρατηρήσεις. Πήρε το εκ και το μετέτρεψε σε μέσω.
Δηλαδή προσπαθεί να περάσει πως όχι δια της δημιουργικής επενέργειας του Αγίου Πνεύματος αλλά …με …κάποια μεσολάβηση.
Τα συμπεράσματα δικά σας. "

Γιώργος
Παναγιώτη εσύ πως θα μετέφραζες το:
"εὑρέθη ἐν γαστρὶ ἔχουσα ἐκ πνεύματος αγίου";
πως θα μετέφραζες το: "ἐν γαστρὶ";

Του Βάμβα η μετάφραση: "ευρέθη εν γαστρί έχουσα εκ Πνεύματος Αγίου."
δεν λέει τίποτα σήμερα.

Η ΜΝΚ: "βρέθηκε να είναι έγκυος μέσω αγίου πνεύματος"
είναι η ΚΑΛΥΤΕΡΗ μετάφραση, που την καταλαβαίνουν ΟΛΟΙ.

Γράφεις: "Δηλαδή προσπαθεί να περάσει πως όχι δια της δημιουργικής επενέργειας του Αγίου Πνεύματος αλλά …με …κάποια μεσολάβηση."

Που το βλέπεις εσύ το
"ἐκ πνεύματος αγίου" ΩΣ
"δια της δημιουργικής επενέργειας του Αγίου Πνεύματος";

Που γράφει "δημιουργική επενέργεια"; ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ το έβγαλες;

ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΕΙ αυτό το ΔΙΚΟ ΣΟΥ
"δια της δημιουργικής επενέργειας του Αγίου Πνεύματος" που ισχυρίζεσαι;

ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΗΚΕΣ στο "ἐκ πνεύματος αγίου";

Στην κυριολεξία
"ἐκ πνεύματος αγίου" σημαίνει
"από πνεύμα άγιο".
Το ίδιο σημαίνει και το
"μέσω αγίου πνεύματος".

Ξεκαθάρισε πρώτα αυτό και μετά πάμε στα επόμενα που γράφεις

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Παναγιώτης: "για πιο λόγο μπήκαν στον κόπο να μεταφράσουν την ήδη μεταφρασμένη Αγία Γραφή;
Δεύτερον το σχόλιό σου δείχνει πως έχεις /ετε χάσει κάθε έλεγχο για το ποιος πραγματικά είναι αυτός /τοι που τελικά μετάφρασαν την ήδη μεταφρασμένη Αγία Γραφή. Και αντί αυτά τα ερωτήματα να σε απασχολούν περισσότερο από κάθε τι, θεωρείς πιο ωφέλιμο, το να μπαίνεις μέσα σε μια σελίδα και βρίζεις μια θρησκεία με 2000 χρόνια ιερής παράδοσης. "

Γιώργος:
Παναγιώτη διερωτάμε αν ξέρεις τι γράφεις.
Γράφεις λοιπόν:
"για πιο λόγο μπήκαν στον κόπο να μεταφράσουν την ήδη μεταφρασμένη Αγία Γραφή;"

Τι είναι πάλι αυτό που γράφεις; Το καταλαβαίνεις;
Ποιά "ήδη μεταφρασμένη Γραφή" εννοείς;

Μετά γράφεις το άλλο ΑΣΧΕΤΟ: "έχεις /ετε χάσει κάθε έλεγχο για το ποιος πραγματικά είναι αυτός /τοι που τελικά μετάφρασαν την ήδη μεταφρασμένη Αγία Γραφή"

Τι είναι πάλι αυτό; Για "τράνταγμα του κεφαλιού" το λές;

Αλλο πάλι ΑΣΧΕΤΟ γράφεις: "Και αντί αυτά τα ερωτήματα να σε απασχολούν περισσότερο από κάθε τι, θεωρείς πιο ωφέλιμο, το να μπαίνεις μέσα σε μια σελίδα και βρίζεις μια θρησκεία με 2000 χρόνια ιερής παράδοσης."

Ποιά ΝΗΠΙΑΚΑ ερωτήματα εννοείς; Τα προηγούμενά σου; Αυτά που λές τα έχω απαντημένα από τον παιδικό σταθμό. Ακόμα γι' αυτά ρωτάς;

Μετά για να κάνεις μια άσχετη εντύπωση λές: "βρίζεις μια θρησκεία με 2000 χρόνια ιερής παράδοσης"

Αυτό ανήκει στα 'επιχειρήματά σου';

Την πραγματικότητα τη νιώθεις σαν βρίσιμο; Πού το είδες το βρίσιμο;

Και τι σημασία έχουν τα επίσημα περ. 1694 χρόνια που τα λες 2000 χρόνια;

Το ίδιο λένε και οι Ιουδαίοι με τα 3.522 χρόνια.
Και τι σημασία έχουν τα 3.522 χρόνια όσον αφορά την αλήθεια;

Γιώργος

Γιώργος είπε...

ανοιχτό είναι και
το θέμα με τον Χριστό με φωνή Αρχαγγέλου ως Αρχάγγελο Μιχαήλ.

ΔΕΝ το ξέχασα. Θα επανέλθω.

Ανώνυμος είπε...

Για κ. Γιώργο.

1. Αύξηση των 144.000:

Κ. Γιώργο, εσείς γράψατε να μην γελάσουμε με αυτά που θα πείτε. Μήπως κάνω λάθος;
Εγώ είπα να μην ασχοληθώ με αυτό το θέμα για να σας βγάλω από το αδιέξοδο. Αφού επιμένετε όμως, θα ασχοληθώ και θα ήθελα τις απαντήσεις σας, όχι τις υποκειμενικές σας, δηλ. τι νομίζετε εσείς αλλά την διδασκαλία της Σκοπιάς επ’ αυτού.

Γιατί όπως σας είχα γράψει και παλιότερα στην Σκοπιά της 1/2/1999 σελ. 19, ο Φρ. Φρανς λέει πως η κλήση τερματίστηκε τα έτη 1931 – 35.

Άρα ή εσείς λέτε ψέματα ή ο Φρανς.

Επίσης που είναι γραμμένο είτε στην Βίβλο, είτε στα έντυπα της Σκοπιάς, πως έχουν μείνει κενές θέσεις και ότι με πιθανή αύξηση των ΜτΙ θα αυξηθούν και οι Χρισμένοι.

Στοιχεία παρακαλώ και όχι αερολογίες.

2. Γυναίκες – Οργανώσεις

Κ. Γιώργο εγώ δεν σας ρώτησα που αναφέρει η Βίβλος την λέξη γυναίκα – κες με μεταφορική έννοια, αλλά που με την λέξη γυναίκες αναφέρονται οργανώσεις. Εσείς το γράψατε αυτό δεν το έγραψα εγώ. Άλλωστε όπως σας είπα η λέξη Οργάνωση ούτε καν υπάρχει στην Γραφή. Μήπως κάνω λάθος;

Επιπλέον το Γεν. 3.15 είναι ξεκάθαρο. Τι είναι αυτά που γράφετε. Μιλάει για την Θεοτόκο και τον απόγονό της τον Χριστό. Μα το λέει παρακάτω.

«Αυτός δηλ. το σπέρμα της θα σου συντρίψει το κεφάλι (φιδιού – διαβόλου) και εσύ θα του πληγώσεις την φτέρνα (σταύρωση).

Τι γράφετε λοιπόν άλλα αντί άλλων.

3. Κορίνθιοι

Τι προσπαθείτε να παρουσιάσετε το μαύρο – άσπρο και μου λέτε πως το «ως» δεν είναι ίδιο με το «σαν» μερικές φορές κ.λ.π. κ.λ.π.

Το συγκεκριμένο χωρίο είναι ξεκάθαρο. Μιλάει για τους Κορινθίους που αποτελούν την εκκλησία της Κορίνθου, και τους παρουσιάζει ως αγνή παρθένα εις τον Χριστό. Είναι φανερή η παρομοίωση. Τι σχέση έχει αν είναι παντρεμένοι ή ανύπαντροι. Αφού πρόκειται για παρομοίωση.

Στο χωρίο της Αποκ. με τους 144.000, σας το ξαναλέω. Που την είδατε την παρομοίωση;

Και γιατί προσπαθήσατε να με μπερδέψετε με την ΜΝΚ αλλάζοντας τις λέξεις της παραπομπής σας για να μην ευδιάκριτη η παρομοίωση;

Γράψατε : «"είμαι ζηλότυπος για εσάς με ζηλοτυπία Θεού, γιατί εγώ προσωπικά σας αρραβώνιασα με έναν άντρα για να σας παρουσιάσω αγνή ως παρθένα στον Χριστό"»

αντί του ορθού:

«"είμαι ζηλότυπος για εσάς με ζηλοτυπία Θεού, γιατί εγώ προσωπικά σας αρραβώνιασα με έναν άντρα για να σας παρουσιάσω ως αγνή παρθένα στον Χριστό"»

Έπειτα το Αποκ. 21,2 εσείς το είχατε αναφέρει. Μήπως δεν περιέχει και αυτό το «ως»;

Και ένα τελευταίο για τις παρομοιώσεις. Πρέπει οπωσδήποτε να περιλαμβάνετε το «σαν» για να είναι παρομοίωση;

Όταν λέει κάποιος «έχω να πλύνω ένα βουνό από πιάτα», τι κάνει εκείνη τη στιγμή; Μιλάει κυριολεκτικά ή μεταφορικά;

Συνοψίζοντας λοιπόν, στο Κορ. φαίνεται ξεκάθαρα η παρομοίωση, ενώ στο Αποκ., ούτε καν υπάρχει τέτοια υπόνοια.

Όσο για τους ποιους περιλαμβάνει η «νύμφη» που ρωτάτε, σας λέω πως περιλαμβάνει όλους. Και τους 144.000, και τον πολύ όχλο (αλήθεια αυτό γιατί δεν το σχολιάσατε;), και τους Αποστόλους και όλους όσους έχουν κριθεί άξιοι από το Θεό.

Μετά τιμής Χρήστος – αντιαιρετικός


Υ.Γ. Γράψατε κάτι που δεν κατάλαβα. Διευκρινίστε το παρακαλώ:
«Γιώργος
Αυτό που λέτε είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟ.
Δηλαδή το ομοιωματικό μόριο «σαν» που εισάγει παρομοιώσεις ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΡΟΛΟ όσον αφορά τη σχέση των εδαφίων με τους 144.000.»

Ανώνυμος είπε...

κ.Χρήστος: Δηλαδή το ομοιωματικό μόριο «σαν» που εισάγει παρομοιώσεις ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΡΟΛΟ όσον αφορά τη σχέση των εδαφίων με τους 144.000.»

Αν δεν πρόκειται για παρομοίωση, θα πρέπει να δεχτούμε πως οι 144.000 θα είναι μόνο άντρες παρθένοι. Θα πρέπει δηλαδή να δεχτούμε πως ο Θεός θεωρεί τις γυναίκες κατώτερες από τους άντρες και ανάξιες για μια τέτοια θέση. Επίσης θα πρέπει να δεχτούμε την κυριολεκτική ερμηνεία περί μόλυνσης, δηλαδή ότι η επαφή με γυναίκα μολύνει τον άντρα.

Νο44.

Ανώνυμος είπε...

Στον αγαπητό φίλο μου Γιώργο.
"ΜΑΤΘΑΙΟΣ 1. 18 ἐκ πνεύματος αγίου.
Φίλε μου Γιώργο, για έναν άνθρωπο, όπως εσύ, που έχει διδαχθεί ΚΑΙ αρχαία, δεν επιτρέπεται να λέει, «Παναγιώτη εσύ πως θα μετέφραζες το:
"εὑρέθη ἐν γαστρὶ ἔχουσα ἐκ πνεύματος αγίου";

Παραθέτω από τις λιγοστές μου γνώσεις.
Κάτι άλλο σημαίνει να πω «μέσω του Γιώργου του είπα να κόψει ξύλα π.χ» και κάτι άλλο σημαίνει «είπα του Γιώργου να κόψει ξύλα».

Δυο άλλες μεταφράσεις που έχω, που είναι και στη δημοτική κιόλας, το εκ το μεταφράζουν = από
Δηλαδή από το Πνεύμα το Άγιο.
Η λέξη μέσω που χρησιμοποιεί η ΜΝΚ αποπροσανατολίζει και μειώνει το Άγιο Πνεύμα ώστε να μη μαθαίνουν οι άνθρωποι ότι το Άγιο Πνεύμα είναι Πρόσωπο.

Μετά εκνευρισμένος λες, πως τα έβγαλα από το μυαλό μου όλα αυτά και λίγο παρακάτω μισοπαραδέχεσαι τα λεγόμενά μου.
Έγραψες, «"ἐκ πνεύματος αγίου" σημαίνει "από πνεύμα άγιο".

Θα ήταν πιο ολοκληρωμένη η μετάφρασή σου αν έλεγες
¨από ΤΟ πνεύμα το Άγιο¨.
Άλλο σημαίνει αν πω «από Γιώργο το άκουσα» και κάτι άλλο σημαίνει αν πω «από ΤΟ γιώργο το άκουσα.»

Το μέσω αγίου πνεύματος αν και δεν είμαι φιλόλογος αλλά θα στο εξηγήσω γιατί η διαφορά βγάζει μάτι, σημαίνει πως απλός μεσολάβησε πνεύμα άγιο ώστε να μείνει η Μαρία έγκυος. Υπονοεί δηλαδή πως με κάποιο άλλο τρόπο έμεινε έγκυος (δε μα εξηγεί πως βέβαια) αλλά όμως μέσω δηλαδή μεσολάβηση όχι από το ίδιο το πνεύμα το άγιο.

Στο άλλο σχόλιο που άφησες, εκνευρισμένος ξανά και προσβλητικός στο πρόσωπό μου, αλλά δε πειράζει, ο κάθε ένας με τις αντιδράσεις του, έγραψες,
«Ποιά ΝΗΠΙΑΚΑ ερωτήματα εννοείς; Τα προηγούμενά σου; Αυτά που λές τα έχω απαντημένα από τον παιδικό σταθμό.»

Με αυτό δείχνεις πως τα ερωτήματα που σου έθεσα είναι πανεύκολα. Αντί όμως να τα απαντήσεις, άρχισες να μου λες σε πιο χώρο υποβάλλονται αυτά. Παιδικούς σταθμούς και τέτοια.
Υποθέτω, με αυτό που λες, πως διαλέγεις και τις ηλικίες στις οποίες διδάσκεις την αλήθεια του Θεού, υποτιμώντας την νηπιακή.

Όσο για το θέμα της Ιερής Παράδοσης, θα δημοσιεύσω αύριο επ’ αυτού.
Σε ευχαριστώ για τη συμμετοχή σου στο διάλογο, και δε πειράζει ας προσπαθείς με κάθε τρόπο να μειώνεις το μορφωτικό μου επίπεδο για το οποίο όπως είπα δεν καυχήθηκα ποτέ πως έχω. Για όσα δημοσιεύω όμως, να είσαι σίγουρος, αν δεν ήμουν σίγουρος για αυτά, δεν θα τα δημοσίευα.

Έτσι τα αντιλαμβάνομαι εγώ μέσα από τα λίγα που γνωρίζω. (αν γνωρίζω κάτι) (;)

Ο Παντοδύναμος Κύριος ας μας φωτίζει και ας μας οδηγεί.

Παναγιώτης

Ανώνυμος είπε...

Προς κυρίους συνομιλητές και ιδιαίτερα στο φίλο μου Γιώργο.

Σήμερα δημοσιεύω τα σημεία (όχι όλα – αυτό είναι αδύνατο τόσα που είναι) όπου οι αφανείς χτίστες της Μετάφρασης Νέου Κόσμου των μαρτύρων του Ιεχωβά, λειτούργησαν εναντίον του Τιμίου Σταυρού του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Θα δείτε, πως όπου υπάρχει η λέξη «σταυρός,» την έχουν μετατρέψει σύμφωνα με τις διδασκαλίες τους.
Από θέση άμυνας παραθέτω:

ΜΑΤΘΑΙΟΣ 10. 38
Αρχαίο. καὶ ὃς οὐ λαμβάνει τὸν σταυρὸν αὐτοῦ καὶ ἀκολουθεῖ ὀπίσω μου, οὐκ ἔστιν μου ἄξιος.

Βάμβας. και όστις δεν λαμβάνει τον σταυρόν αυτού και ακολουθεί οπίσω μου, δεν είναι άξιος εμού.

ΜΝΚ και όποιος δεν δέχεται το ξύλο του βασανισμού του και δεν ακολουθεί πίσω μου δεν είναι άξιος.

Παρατηρήσεις: Καμία!
Το πράγμα μιλάει μόνο του νομίζω. Τα συμπεράσματα δικά σας.
*
*
*
ΜΑΤΘΑΙΟΣ 20. 19
Αρχαίο. καὶ παραδώσουσιν αὐτὸν τοῖς ἔθνεσιν εἰς τὸ ἐμπαῖξαι καὶ μαστιγῶσαι καὶ σταυρῶσαι, καὶ τῇ τρίτῃ ἡμέρᾳ ἐγερθήσεται.

Βάμβας. και θέλουσι παραδώσει αυτόν εις τα έθνη διά να εμπαίξωσι και μαστιγώσωσι και σταυρώσωσι, και τη τρίτη ημέρα θέλει αναστηθή.

ΜΝΚ και θα τον παραδώσουν σε εθνικούς για να τον περιπαίξουν και να τον μαστιγώσουν και να τον κρεμάσουν στο ξύλο, και την τρίτη ημέρα θα εγερθεί.

Παρατηρήσεις: Καμία!
Το πράγμα μιλάει μόνο του και σε αυτή την περίπτωση νομίζω.
Τα συμπεράσματα δικά σας.
*
*
*
Α’ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ 1. 17
Αρχαίο. οὐ γὰρ ἀπέστειλέ με Χριστὸς βαπτίζειν, ἀλλ' εὐαγγελίζεσθαι, οὐκ ἐν σοφίᾳ λόγου, ἵνα μὴ κενωθῇ ὁ σταυρὸς τοῦ Χριστοῦ

Βάμβας. Διότι δεν με απέστειλεν ο Χριστός διά να βαπτίζω, αλλά διά να κηρύττω το ευαγγέλιον, ουχί εν σοφία λόγου, διά να μη ματαιωθή ο σταυρός του Χριστού.

ΜΝΚ Διότι ο Χριστός με απέστειλε, όχι για να βαφτίζω, αλλά για να διακηρύττω τα καλά νέα, όχι με σοφία λόγου, για να μην αποβεί άχρηστο το ξύλο βασανισμού του Χριστού.

Τα συμπεράσματα και πάλι δικά σας.
*
*
*
ΦΙΛΙΠΠΗΣΙΟΥΣ 3. 18-19 (το συγκεκριμένο εδάφιο, το άφησα επίτηδες για το τέλος γιατί «λέει πολλά».)
Αρχαίο. πολλοὶ γὰρ περιπατοῦσιν, - οὓς πολλάκις ἔλεγον ὑμῖν, νῦν δὲ καὶ κλαίων λέγω, τοὺς ἐχθροὺς τοῦ σταυροῦ τοῦ Χριστοῦ, ὧν τὸ τέλος ἀπώλεια,…

Βάμβας. Διότι περιπατούσι πολλοί, τους οποίους σας έλεγον πολλάκις, τώρα δε και κλαίων λέγω, ότι είναι οι εχθροί του σταυρού του Χριστού, των οποίων το τέλος είναι απώλεια,…

ΜΝΚ Διότι υπάρχουν πολλοί, τους ανέφερα συχνά αλλά τώρα και κλαίγοντας τους αναφέρω, οι οποίοι περιπατούν ως εχθροί του ξύλου βασανισμού του Χριστού, και το τέλος τους είναι καταστροφή,…

Βλέπουμε πως υπάρχει εσκεμμένη διαστρέβλωση, της Αγίας Γραφής.
Τη μια με τη «νηστεία» την άλλη με το Άγιο Πνεύμα» το «Κύριος» σε «Ιεχωβά» ο «σταυρός» «ξύλο βασανισμού.» Και πόσα άλλα υπάρχουν, πάρα πάρα πολλά. Κι όμως, οι μάρτυρες του Ιεχωβά τα δέχονται όλα αυτά ελαφρά τη καρδία.

Εμείς, εν πάση περιπτώσει εγώ, δεν έχω το δικαίωμα να κατακρίνω, ούτε το φίλο μου Γιώργο, ούτε κανέναν άλλο μάρτυρα του Ιεχωβά. Το μόνο που κάνουμε, παρουσιάζουμε τα στοιχεία που έχουμε, και από εκεί και πέρα, λίγο με τη λογική, λίγο με πίστη, λίγο με προσευχή, και με βοήθεια από άνωθεν, ζητούμε να βαδίσουμε τη σωστή οδό που οδηγεί κοντά στον Κύριο.

Αγαπημένε μου φίλε Γιώργο, όσο θα ακολουθείς τις επιστήμες, και απορρίπτεις την 2000 ετών χριστιανική παράδοση, δεν θα λέγεσαι πιστός δούλος το Θεού αλλά πιστός της επιστήμης.
Όταν βρεις χρόνο, περιμένω απαντήσεις με στοιχεία στα 11 εύκολα σχετικά ερωτήματα που σου έθεσα. (19 Φεβρουάριος 2009 9:23 πμ) δεν είναι σωστό ξέρεις να λες τόσα εναντίον της θρησκείας μου χωρίς να έχεις και τα ανάλογα στοιχεία.

Έτσι τα αντιλαμβάνομαι εγώ, μέσα από τα λίγα που γνωρίζω. (αν γνωρίζω κάτι) (;)

Ο Παντοδύναμος Κύριος ας μας φωτίζει και ας μας οδηγεί.

Παναγιώτης

Υ.Γ νῦν δὲ καὶ κλαίων λέγω,
τοὺς ἐχθροὺς τοῦ σταυροῦ τοῦ Χριστοῦ,
ὧν τὸ τέλος ἀπώλεια,..

Ανώνυμος είπε...

Περί Δαιμονισμένων

Ξέρω ότι δεν είναι και το πιο ευχάριστο θέμα αυτό, αλλά, επειδή το έθιξε και το ειρωνεύτηκε ο κ. Γιώργος, έκανα μία σχετική αναζήτηση μόνο στο Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο.

Καταρχήν να πω λίγα δικά μου λόγια για το θέμα. (Αν ξέρω κάτι, όπως θα έλεγε και ο φίλος μου ο Παναγιώτης.) Κ. Γιώργο, οι δαιμονισμένοι δεν είναι άξιοι ειρωνείας· κανένας δεν είναι άξιος ειρωνείας. Γιατί η δοκιμασία που περνάνε είναι παραχώρηση του Θεού για να επανέλθουν στον σωστό δρόμο. Ομοίως και οι καρκινοπαθείς παίρνουν «πόντους» για τη Βασιλεία των Ουρανών. Αυτά είναι τα δικά μου ανάξια λόγια που έχω να πω. Ας περάσουμε σε λίγα μόνο αποσπάσματα του Κατά Ματθαίον Ευαγγελίου που αφορούν το θέμα.

πολλοί ερουσίν μοι εν εκείνη τη ημέρα, Κύριε κύριε, ου τω σω ονόματι επροφητεύσαμεν, και τω σω ονόματι δαιμόνια εξεβάλομεν, και τω σω ονόματι δυνάμεις πολλάς εποιήσαμεν; (Ματθ. ζ' 22)

Το παραπάνω χωρίο είδα να το χρησιμοποιεί ο κ. Γιώργος σε παλαιότερο μήνυμά του για το πώς θα κρίνει ο Χριστός την Ορθοδοξία. Τότε νόμισα ότι το είπε «ειρήσθω εν παρόδω», δηλαδή ότι δεν το εννοεί αυτό που έγραψε. Στη συνέχεια όμως, προς έκπληξή μου, είδα να αναφέρεται στο ίδιο θέμα κοροϊδεύοντας την Ορθοδοξία ότι δήθεν ανακυκλώνει τα δαιμόνια στους πιστούς της.

Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα ένα ένα. Στο παραπάνω χωρίο που παραθέσατε, κ. Γιώργο, και εφόσον παραδεχθήκατε ότι αναφέρεται στην Ορθοδοξία, ομολογείτε ότι: (παρά τις όποιες αμαρτίες κάνουν ορισμένοι και θα κριθούν για αυτές από τον Χριστό) οι Ορθόδοξοι στο όνομά Του εκβάλλουν δαιμόνια και κάνουν πολλά θαύματα (δυνάμεις). Συ είπας.

Άλλο θέμα: Πρέπει να κοροϊδεύουμε τους δαιμονισμένους, ή να υπερηφανευόμαστε ότι είμαστε καλύτεροι από αυτούς;

και απήλθεν η ακοή αυτού εις όλην την Συρίαν· και προσήνεγκαν αυτώ πάντας τους κακώς έχοντας ποικίλαις νόσοις και βασάνοις συνεχομένους και δαιμονιζομένους και σεληνιαζομένους και παραλυτικούς, και εθεράπευσεν αυτούς. (Ματθ. δ' 24)

Ο Χριστός πάντως δεν τους κορόιδευε, αλλά τους θεράπευε, όπως έκανε και για αυτούς που είχαν αρρώστιες. Τους είχε στην ίδια μοίρα· με την ίδια αγάπη και την ίδια συμπόνοια τους αντιμετώπιζε.

Και έρχομαι τώρα στη Σκοπιά. Εφόσον κάποιοι συνάνθρωποί μας είναι δαιμονισμένοι, τι έχει να τους προτείνει η Σκοπιά, εκτός από το να τους ειρωνεύεται;

Όσον αφορά το ότι τα θαύματα της Ορθοδοξίας είναι του Σατανά, σας τα είπε και ο κ. Παλλάδιος. Εγώ δεν έχω τίποτα να πω, αφού υπάρχουν και τα λόγια του Κυρίου:

22 Τότε προσηνέχθη αυτώ δαιμονιζόμενος τυφλός και κωφός· και εθεράπευσεν αυτόν, ώστε τον κωφόν λαλείν και βλέπειν. 23 και εξίσταντο πάντες οι οχλοι και έλεγον, μήτι ούτος εστιν ο υιός Δαυίδ; 24 οι δε Φαρισαιοι ακούσαντες είπον, Ούτος ουκ εκβάλλει τα δαιμόνια ει μη εν τω Βεελζεβουλ άρχοντι των δαιμονίων. 25 ειδώς δε τας ενθυμήσεις αυτών ειπεν αυτοίς, Πάσα βασιλεία μερισθείσα καθ' εαυτής ερημουται, και πάσα πόλις ή οικία μερισθείσα καθ' εαυτής ου σταθήσεται. 26 και ει ο Σατανάς τον Σατανάν εκβάλλει, εφ' εαυτόν εμερίσθη· πώς ουν σταθήσεται η βασιλεία αυτού; (Ματθ. ιβ' 22-26)

Παρακάτω αναφέρει ο Χριστός για το θανάσιμο αμάρτημα της βλασφημίας του Αγίου Πνεύματος. Μήπως έχουν πιάσει οι καρδιές μας πουρί και δεν βλέπουμε τα έργα του Αγίου Πνεύματος, ή βλέπουμε μόνο αυτά που μας συμφέρουν;

Ανώνυμος είπε...

Προς όλους τους αγαπητούς κυρίους συνομιλητές.

Κατ’ αρχάς θέλω να σας ευχαριστήσω που με ανεχτήκατε όλο αυτό το διάστημα με τα μακροσκελή και κουραστικά σχόλιά μου. Θέλω να πιστεύω, πως πρόσθεσα κάτι κι εγώ μέσα από τις λιγοστές μου γνώσεις σε αυτόν το διάλογο.

Δυστυχώς, θα πρέπει να σταματήσω όμως να συμμετέχω, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως δεν θα διαβάζω τα πολύ ωραία σχόλιά σας. Λόγω κάποιας πάρα πολύ σοβαρής για μένα εργασίας, (θεολογική βεβαίως και αυτή) θα πρέπει να σταματήσω.

Είχα υποσχεθεί πως κάθε μέρα θα βγάζω τις διαστρεβλώσεις της ΜΝΚ.
Νομίζω όμως πως αυτά που ήδη έχω δημοσιεύσει είναι υπέρ αρκετά για να σχηματίσει κανείς άποψη γύρω από αυτό το ¨μεταλλαγμένο προϊόν¨ όπως θα έλεγε και ο φίλος μου Γιώργος.

Και πάλι σας ευχαριστώ όλους σας και καλή συνέχεια στο διάλογό σας.

Προς αγαπητό φίλο Γιώργο ιδιαίτερα.

Φίλε Γιώργο, όπως είπα και πριν, λόγο κάποιας πάρα πολύ σοβαρής θεολογικής εργασίας που έχω να κάνω, θα απομακρυνθώ από το διάλογο γιατί χρειάζομαι πάρα πολύ χρόνο για αυτήν.

Άλλωστε, νομίζω δεν έχει και κανένα νόημα ο διάλογος μαζί σου, αφού το μόνο που εισέπραξα από σένα είναι αστήρικτες συκοφαντίες για την θρησκεία μου και ανελέητη υποτίμηση στο πρόσωπό μου και εκτός από αυτά, απάντηση καμία στα ερωτήματά μου. Άρα δεν έχει και νόημα από ένα σημείο και πέρα.

Μου φτάνει να γνωρίζεις, πως δεν σου κρατώ καμία απολύτως κακία.

Αν και μικρότερός σου, θα ήθελα να σου δώσω μια μικρή συμβουλή, αν μου επιτρέπεις.

ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑΣ ΠΟΤΕ ΤΟ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗ ΣΟΥ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ – ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ.

Και κλείνω το σχόλιό μου με ένα παράδειγμα, που είχα δει στην τηλεόραση.

Ένας επιστήμονας, ο οποίος δούλευε για το αστεροσκοπείο της Αμερικής, έκανε μια περιοδεία σε Αφρικανικές χώρες μάλλον, δε θυμάμαι καλά, ψέματα θα πω.
Βρέθηκε λοιπόν να φιλοξενείται, από μια φυλή μαύρων, από αυτούς που δεν έχουν ρούχα, και ζούνε όπως κανένας ευρωπαίος δε θα μπορούσε να ζήση. Τέλος πάντων δεν έχει σημασία αυτό.

Ο επιστήμονας αυτός, έπιασε κουβέντα, με έναν από αυτούς τους «ασήμαντους» μαύρους για την καταγωγή της φυλής αυτής. Και ο μαυρούκος αυτός, ο «αμόρφωτος,» ο «ασήμαντος,» ο «τίποτα,» υπέδειξε στον επιστήμονα
έναν αστερισμό, ο οποίος αστερισμός παρακαλώ,
ΗΤΑΝ ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΑΜΕΡΙΚΗΣ.

Δεν θέλω να σχολιάσω τίποτα παραπάνω, πιστεύω, να έλαβες το μήνυμα.

Έτσι τα αντιλαμβάνομαι εγώ μέσα από τα λίγα που γνωρίζω. (αν γνωρίζω κάτι) (;)

Ο Παντοδύναμος Κύριος, ας μας φωτίζει και ας μας οδηγεί.

Παναγιώτης


Υ.Γ Φίλε Νικόλαε, τα σχόλιά σου παραμένουν μοναδικά. Εύχομαι, να μη σε ενοχλεί που τα αποθηκεύω σε φάκελο στον υπολογιστή μου.
Συγχαρητήρια, ο Κύριος να σου δίνει δύναμη!

Γιώργος είπε...

Νικόλαος: "Γιατί η δοκιμασία που περνάνε είναι παραχώρηση του Θεού για να επανέλθουν στον σωστό δρόμο. Ομοίως και οι καρκινοπαθείς παίρνουν «πόντους» για τη Βασιλεία των Ουρανών."

Γιώργος:
κ.Νικόλαε, αυτά που γράφετε εδώ δεν έχουν γραφική βάση.
Η "δοκιμασία της πίστης" δεν έχει σχέση με τις δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζουν γενικά όλοι οι άνθρωποι.
Η αγία Γραφή εξηγεί που οφείλονται οι συμφορές που βρίσκουν πολλούς ανθρώπους:
1.
(Εκκλησιαστής 9:11-12) "Επέστρεψα για να δω κάτω από τον ήλιο ότι δεν έχουν οι ταχείς τον αγώνα δρόμου ούτε οι κραταιοί τη μάχη ούτε και οι σοφοί έχουν την τροφή ούτε και αυτοί που διαθέτουν κατανόηση έχουν τα πλούτη ούτε και εκείνοι που διαθέτουν γνώση έχουν την εύνοια· επειδή καιρός και απρόβλεπτη περίσταση τους βρίσκουν όλους. Διότι και ο άνθρωπος δεν γνωρίζει ποιος είναι ο καιρός του. Σαν τα ψάρια που πιάνονται σε κακό δίχτυ, και σαν τα πουλιά που πιάνονται σε παγίδα, έτσι και οι γιοι των ανθρώπων παγιδεύονται σε καιρό συμφοράς, όταν αυτή πέφτει πάνω τους ξαφνικά."
2.
Το τελικό αποτέλεσμα γενικά είναι:
(Ιώβ 14:1-2) "Άνθρωπος γεννημένος από γυναίκα Είναι λιγόχρονος και χορτασμένος ταραχή. Σαν άνθος βγαίνει και κόβεται, Φεύγει σαν σκιά και παύει να υπάρχει."
3.
(Ιακώβου 4:14) "δεν γνωρίζετε ποια θα είναι η ζωή σας αύριο. Διότι είστε ομίχλη που εμφανίζεται για λίγο και κατόπιν εξαφανίζεται"
(το τι ξαφνικό μπορεί να βρεί κάποιον, δεν το ξέρει)
4.
(1 Πέτρου 1:24) "Διότι «κάθε σάρκα είναι σαν χορτάρι, και όλη η δόξα της είναι σαν άνθος χορταριού· το χορτάρι ξεραίνεται και το άνθος πέφτει" (το αναμενόμενο)
5.
(Ψαλμός 103:15-16) "Του θνητού ανθρώπου οι ημέρες είναι σαν τις ημέρες του χλωρού χορταριού· Σαν το άνθος του αγρού, έτσι ανθίζει και αυτός. Διότι άνεμος περνάει από πάνω του και αυτό δεν υπάρχει πια· Και ο τόπος του δεν θα το αναγνωρίζει πλέον."
6.
Δεν ταιριάζει η παραβολή του Χριστού - εκτός την σημασία που έχει σε πνευματικά ζητήματα - για τους ανθρώπους γενικότερα;
(Ματθαίος 7:26-27) "έχτισε το σπίτι του στην άμμο. Και έπεσε η βροχή και ήρθαν οι πλημμύρες και φύσηξαν οι άνεμοι και έπληξαν εκείνο το σπίτι και έπεσε, και η κατάρρευσή του ήταν μεγάλη»"

(Τέτοια 'πτώση' αναμένει - λόγω του θανάτου ως μισθού της αμαρτίας - τον καθένα - στον δε Αρμαγεδδώνα θα είναι δυστυχώς μια επιπρόσθετη 'μεγάλη κατάρρευση')

Γενικότερα τα περισσότερα εδάφια που έγραψα αναφέρονται στον μεγαλύτερο και 'τελευταίο' εχθρό του ανθρώπου, τον θάνατο που βρίσκει γενικά όλους.

Η δοκιμασία δε που περνάνε ορισμένοι λόγω παθήσεων ΔΕΝ είναι ΚΑΜΙΑ παραχώρηση του Θεού ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΟΔΗΓΕΙ στο "να επανέλθουν στον σωστό δρόμο".

Το δε "οι καρκινοπαθείς παίρνουν «πόντους» για τη Βασιλεία των Ουρανών" δεν ευσταθεί γραφικώς.
Ούτε οι καρκινοπαθείς παίρνουν "«πόντους» για τη Βασιλεία των Ουρανών", ούτε όσοι παθαίνουν εγκεφαλικά ούτε όσοι είναι τυφλοί, κωφάλαλοι, ούτε όσοι πέφτουν δυστυχώς θύματα κακοποιών ή εγκληματικών στοιχείων ή όσοι χάνουν τη ζωή τους λόγω απρόβλεπτων καταστάσεων ή σε πολέμους.

Στη Γραφή φαίνεται ότι υπεύθυνη για το θάνατο ΟΛΩΝ ΠΟΥ ΣΦΑΧΤΗΚΑΝ ΣΤΗ ΓΗ είναι η Βαβυλώνα η Μεγάλη.
(Αποκάλυψη 18:24) "σε αυτήν βρέθηκε το αίμα προφητών και αγίων και όλων εκείνων που σφάχτηκαν στη γη"
Τι "πόντους" να πάρουν για τη Βασιλεία όσοι έπεσαν θύματα της Βαβυλώνας της Μεγάλης;

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Νικόλαος: "πολλοί ερουσίν μοι εν εκείνη τη ημέρα, Κύριε κύριε, ου τω σω ονόματι επροφητεύσαμεν, και τω σω ονόματι δαιμόνια εξεβάλομεν, και τω σω ονόματι δυνάμεις πολλάς εποιήσαμεν; (Ματθ. ζ' 22)...
Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα ένα ένα. Στο παραπάνω χωρίο που παραθέσατε, κ. Γιώργο, και εφόσον παραδεχθήκατε ότι αναφέρεται στην Ορθοδοξία, ομολογείτε ότι: (παρά τις όποιες αμαρτίες κάνουν ορισμένοι και θα κριθούν για αυτές από τον Χριστό) οι Ορθόδοξοι στο όνομά Του εκβάλλουν δαιμόνια και κάνουν πολλά θαύματα (δυνάμεις). Συ είπας."

Γιώργος
Η σημασία αυτών που είπε ο Χριστός είναι ότι ΕΚΕΙΝΟΙ ΘΑ ΙΣΧΥΡΙΣΤΟΥΝ ότι έκαναν θαύματα πολλά και έβγαλαν δαίμονες στο όνομα του Χριστού.
Ο Χριστός ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ τις δικαιολογίες τους αλλά ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ επειδή είναι "εργαζόμενοι την ανομία"

Ο Χριστός τους θεωρεί ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥΣ παρά τις δικαιολογίες ότι έκαναν θαύματα ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ του.

Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι τα ισχυριζόμενα θαύματά τους είναι ΑΠΑΤΗΣ ψευτοθαύματα, εξωπραγματικά ΚΑΙ ΟΧΙ με τη δύναμη του Θεού και ΟΥΤΕ ΕΓΙΝΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ στο όνομα του Χριστού, εφόσον ο Χριστός τους ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ.

Οι ισχυρισμοί τους περί θαυμάτων ΔΕΝ ΒΟΗΘΟΥΝ καθόλου στο ζήτημα της ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΟΥΣ.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Νικόλαος: "Και έρχομαι τώρα στη Σκοπιά. Εφόσον κάποιοι συνάνθρωποί μας είναι δαιμονισμένοι, τι έχει να τους προτείνει η Σκοπιά, εκτός από το να τους ειρωνεύεται;

Γιώργος:
Οι προτάσεις των Μαρτύρων του Ιεχωβά είναι 'προτάσεις' της Αγίας Γραφής
Ο Χριστός δίνει υπόσχεση:
(Ιωάννης 8:31-32) "Αν μείνετε στο λόγο μου, είστε πραγματικά μαθητές μου, και θα γνωρίσετε την αλήθεια και η αλήθεια θα σας ελευθερώσει"

Επίσης:
1.
(Ιακώβου 4:7-8) "Υποταχθείτε, λοιπόν, στον Θεό· αλλά εναντιωθείτε στον Διάβολο, και θα φύγει από εσάς. Πλησιάστε τον Θεό, και αυτός θα πλησιάσει εσάς"
2.
(Εφεσίους 6:11-12) "Ντυθείτε ολόκληρη την πανοπλία του Θεού για να μπορέσετε να μείνετε σταθεροί ενάντια στις μηχανορραφίες του Διαβόλου· επειδή διεξάγουμε πάλη, όχι ενάντια σε αίμα και σάρκα, αλλά ενάντια στις κυβερνήσεις, ενάντια στις εξουσίες, ενάντια στους κοσμοκράτορες αυτού του σκοταδιού, ενάντια στις πονηρές πνευματικές δυνάμεις"

Άλλωστε οι δαίμονες έχουν έναν στόχο για ανθρώπους - θύματά τους:
(Αποκάλυψη 16:14-16) "δαίμονες και εκτελούν σημεία, και κατευθύνονται προς τους βασιλιάδες ολόκληρης της κατοικημένης γης, για να τους συγκεντρώσουν στον πόλεμο της μεγάλης ημέρας του Θεού του Παντοδύναμου. ... Και τους συγκέντρωσαν στον τόπο που ονομάζεται στην εβραϊκή Αρ-Μαγεδών."

Συνεπώς πρέπει να ακολουθεί κάποιος τις οδηγίες της Αγίας Γραφής - στις οποίες περιλαμβάνονται μερικά ακόμα - για να ξεφύγει από δαίμονες.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Νικόλαος: "ει ο Σατανάς τον Σατανάν εκβάλλει, εφ' εαυτόν εμερίσθη· πώς ουν σταθήσεται η βασιλεία αυτού; (Ματθ. ιβ' 22-26)
Παρακάτω αναφέρει ο Χριστός για το θανάσιμο αμάρτημα της βλασφημίας του Αγίου Πνεύματος. Μήπως έχουν πιάσει οι καρδιές μας πουρί και δεν βλέπουμε τα έργα του Αγίου Πνεύματος"

Γιώργος
Στα έργα του αγίου πνεύματος δεν είναι οι τραμπουκισμοί ορθόδοξων παλιών εποχών.
Το άγιο πνεύμα - με την προϋπόθεση ότι κάποιος έχει την αλήθεια του Θεού - παράγει “αγάπη, χαρά, ειρήνη, μακροθυμία, καλοσύνη, αγαθότητα, πίστη πραότητα εγκράτεια”
Αυτές και άλλες παρόμοιες ιδιότητες, αποδεικνύουν ότι το πνεύμα του Θεού δρά μέσα σε κάποιους. (Γα 5:22,23)

Από την άλλη υπάρχουν και τα 'άλλα' έργα:
(Γαλάτες 5:19-21) "Τα δε έργα της σάρκας είναι φανερά, και αυτά είναι: πορνεία, ακαθαρσία, έκλυτη διαγωγή, ειδωλολατρία, άσκηση πνευματισμού, έχθρες, έριδα, ζήλια, ξεσπάσματα θυμού, φιλονικίες, διαιρέσεις, αιρέσεις, φθόνοι, μεθύσια, ξέφρενα γλέντια και παρόμοια πράγματα. Σχετικά με αυτά σας προειδοποιώ, ... ότι αυτοί που πράττουν τέτοια πράγματα δεν θα κληρονομήσουν τη βασιλεία του Θεού."

Για δείτε και λίγο ποιά έργα παράγει ο κόσμος γενικά και κατά πόσον διαφέρουν Έλληνες από π.χ. Ιταλούς, Γερμανούς, Ισπανούς, Πορτογάλους, Αμερικανούς, Ιαπωνέζους κλπ. στην 'παραγωγή' των 'έργων της σάρκας' που οδηγούν στον θάνατο από τον Θεό.

Μήπως ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ;

Η δε βλασφημία κατά του αγίου πνεύματος περιλαμβάνει το να στρέφονται οι τότε και οι τωρινοί 'Φαρισσαίοι' ΑΝΤΙΘΕΤΑ στις αποδείξεις του αγίου πνεύματος, ιδιαίτερα το να στρέφεται κάποιος ΜΕ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΚΑΚΙΑ κατά όσων εκδηλώνουν τις ιδιότητες της αγάπης - ειρήνης κλπ. προσπαθώντας ως ΠΟΛΕΜΟΚΑΠΗΛΟΙ να τους επιβάλουν ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΟΠΛΑ σε βάρος άλλων - ΑΡΑ να παραβούν ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ του Θεού - αλλά και να θεωρούν ειρηνικούς ανθρώπους ως ΕΧΘΡΟΥΣ πατρίδας - ιδιαίτερα από λόγους ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΗΣ ΕΜΠΑΘΕΙΑΣ υπό το πρόσχημα ότι το κράτος έχει πολλούς εχθρούς και ότι δήθεν κινδυνεύει.

Ευτυχώς ΑΝΤΙΘΕΤΑ με αιμοβόρους θρησκοκαπηλευτές ρασοφόρους η πολιτεία αναγνώρισε το δικαίωμα της συνείδησης και έδωσε την δυνατότητα διαφορετικού είδους υπηρεσίας προς την πατρίδα.

Σε αυτό ΑΝΤΙτάχθηκαν με μανία οι ρασοφόροι ΑΝΕΠΙΤΥΧΩΣ, όπως και ΑΝΤΙτάχθηκαν και σε άλλα ζητήματα ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΥΧΕΙ... με τη δύναμη του Θεού.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Παναγιώτης : "νῦν δὲ καὶ κλαίων λέγω,
τοὺς ἐχθροὺς τοῦ σταυροῦ τοῦ Χριστοῦ,
ὧν τὸ τέλος ἀπώλεια"

Γιώργος
Εχθροί του σταυρού του Χριστού είναι όσοι δεν ακολουθούν την 'πορεία' αγάπης του Χριστού ούτε την αλήθεια του Χριστού, ούτε κάνουν το θέλημα του Θεού αλλά μάλλον το ΔΙΚΟ τους.

Αυτοί οι "εχθροί του σταυρού του Χριστού"
δεν εκδηλώνουν τον 'καρπό του πνεύματος' (αγάπη, χαρά, ειρήνη...) αλλά τα έργα της σάρκας δικαιολογούμενοι ότι ο Θεός συγχωρεί ενω νικούνται από τον κόσμο και τη σάρκα τους με αποτέλεσμα "ΑΠΩΛΕΙΑ".
Αυτοί είναι οι εχθροί του 'σταυρού του Χριστού' δηλαδή της πορείας του Χριστού που ήταν
ΚΟΝΤΡΑ στο ψέμα,
κόντρα στην διαφθορά,
κόντρα στο κακό, στο μίσος, στην κακία,
κόντρα στην απάτη,
κόντρα στον κόσμο.

Ο 'σταυρός τοῦ Χριστοῦ' σημαίνει ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΟΛΕΜΟ, ΑΝΟΙΧΤΗ ΜΑΧΗ με την αμαρτία, ΟΧΙ 'κατάθεση όπλων φωτός στο υπόγειο',
σημαίνει ΔΙΑΡΚΗ ΑΓΩΝΑ ώστε να μη θεωρηθεί απο τον Θεό ΕΞΩ:
(Αποκάλυψη 22:15)
"Έξω είναι οι σκύλοι και
εκείνοι που ασκούν πνευματισμό και οι πόρνοι και
οι φονιάδες και
οι ειδωλολάτρες και
ο καθένας που του αρέσει το ψέμα και εμμένει σε αυτό"

Συνεπώς
ούτε οι "σκύλοι" ('κύνες')
ούτε οι πόρνοι,
ούτε οι φονιάδες,
ούτε οι ειδωλολάτρες (εικόνες κλπ)
ούτε όσοι αρέσκονται και επιμένουν στο ψέμα
σηκώνουν το 'φορτίο ευθύνης / συμβολικό 'σταυρό' του Χριστού' ως Χριστιανοί.

Συνεπώς ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ αμετανόητοι και συνεχίζοντας την πορεία ειδωλοποίησης του εαυτού τους ως πόρνοι - κλέφτες - φονιάδες - ειδωλολάτρες - 'υπέρ του ψέματος' είναι οι ΕΧΘΡΟΙ του 'σταυρού του Χριστού'

Ο απόστολος Παύλος δήλωσε ξεκάθαρα:
«Ή δεν εξεύρετε ότι οι άδικοι δεν θέλουσι κληρονομήσει την βασιλείαν του Θεού; Μη πλανάσθε· ούτε πόρνοι ούτε ειδωλολάτραι ούτε μοιχοί ούτε μαλακοί ούτε αρσενοκοίται ... θέλουσι κληρονομήσει την βασιλείαν του Θεού. Και τοιούτοι υπήρχετέ τινες· αλλά απελούσθητε [καθαρισθήκατε πλήρως, ΜΝΚ], αλλά ηγιάσθητε, αλλ’ εδικαιώθητε δια του ονόματος του Κυρίου Ιησού και δια του Πνεύματος του Θεού ημών».—1 Κορινθίους 6:9-11.

Πιστεύω έγινε κατανοητή η σημασία "σταυρός του Χριστού" - όχι κατά γράμμα, επειδή κανένας δεν κουβαλάει κανέναν κατά γράμμα τον σταυρό του Χριστού - απομιμήσεις κουβαλούν για στολίδι πάρα πολλοί.

(Ματθαίος 16:24) "Τότε [ὁ] Ἰησοῦς εἶπεν τοῖς μαθηταῖς αὐτοῦ· εἴ τις θέλει ὀπίσω μου ἐλθεῖν, ἀπαρνησάσθω ἑαυτὸν καὶ ἀράτω τὸν σταυρὸν αὐτοῦ καὶ ἀκολουθείτω μοι."
"Αν κάποιος θέλει να έρθει πίσω μου, ας απαρνηθεί τον εαυτό του και ας σηκώσει το 'σταυρό' του και ας με ακολουθεί συνεχώς"

Ο Χριστός είπε: "ἀράτω τὸν σταυρὸν αὐτοῦ καὶ ἀκολουθείτω μοι"

Δεν είπε τον σταυρό ΜΟΥ αλλά τον σταυρό ΤΟΥ (ο καθένας τον ΔΙΚΟ ΤΟΥ, δηλαδή το ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΦΟΡΤΙΟ ΕΥΘΥΝΗΣ) και να ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ τον Χριστό - πάλι όχι κατά γράμμα - αλλά συμβολικά.

Το φόρτίο ευθύνης είναι ΝΑ ΖΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, όπως και ο Χριστός.

Είπαμε:
«Έξω δε είναι οι κύνες και οι μάγοι και οι πόρνοι και οι φονείς και οι ειδωλολάτραι και πας ο αγαπών και πράττων το ψεύδος». (Αποκάλυψις 22:15)

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Παναγιώτης: "ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑΣ ΠΟΤΕ ΤΟ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗ ΣΟΥ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ – ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ."

Γιώργος:
Και πάλι λάθος σκεπτικό έχεις φίλε.
Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία τι ξέρει κάποιος αλλά ΤΙ ΕΙΝΑΙ και ΤΙ ΚΑΝΕΙ.
Δεν δικαιώνεται κάποιος από τις γνώσεις του αλλά από τα έργα του.
1.
(1 Ιωάννη 2:4) "Αυτός που λέει: «Τον έχω γνωρίσει», και εντούτοις δεν τηρεί τις εντολές του, είναι ψεύτης και η αλήθεια δεν είναι σε αυτόν"
2.
(Τίτο 1:16) ΜΝΚ: "διακηρύττουν δημόσια ότι γνωρίζουν τον Θεό, αλλά τον απαρνούνται με τα έργα τους, επειδή είναι απεχθείς και ανυπάκουοι και δεν είναι επιδοκιμασμένοι για κανενός είδους καλό έργο."
Κείμενο:
"θεὸν ὁμολογοῦσιν εἰδέναι, τοῖς δὲ ἔργοις ἀρνοῦνται, βδελυκτοὶ ὄντες καὶ ἀπειθεῖς καὶ πρὸς πᾶν ἔργον ἀγαθὸν ἀδόκιμοι."
3.
(1 Κορινθίους 13:2,3) "αν έχω το χάρισμα της προφητείας και γνωρίζω όλα τα ιερά μυστικά και όλη τη γνώση, και αν έχω όλη την πίστη ώστε να μετατοπίζω βουνά αλλά δεν έχω αγάπη, δεν είμαι τίποτα. Εάν πάντα τα υπάρχοντά μου διανείμω, και εάν παραδώσω το σώμα μου δια να καυθώ αγάπην δε μη έχω, ουδέν ωφελούμαι"

Χωρίς αγάπη η γνώση είναι ΜΗΔΕΝ.

Εξάλλου ο Θεός δεν ξεχνάει τα ΕΡΓΑ και την ΑΓΑΠΗ κάποιου.
(Εβραίους 6:10) "ο Θεός δεν είναι άδικος ώστε να ξεχάσει το έργο σας και την αγάπη που δείξατε για το όνομά του"

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Παναγιώτης: "έχουν κηρύξει οι μάρτυρες του Ιεχωβά κατά των ελληνικών κειμένων, στρέφονται τώρα και κατά των Εβραϊκών Γραφών, μάλιστα πολύ σωστά διαβάζετε, κατά των Εβραϊκών!
Γιατί; Γιατί απλούστατα η λέξη «Κύριος» είναι λέξη ελληνική. Σε καμία περίπτωση λοιπόν, δε στέκει ο Δαβίδ να είπε: «Ο Ιεχωβά είπε στον Κύριό μου:» αλλά το πιο σίγουρο κατά 99,9% και δε λέω 100% γιατί δε γνωρίζω την Εβραϊκή, λέει «είπε ο Γιαχβέ στον Γιαχβέ μου». Κάτι τέτοιο όμως αν εκτυπωνόταν στη ΜΝΚ, πολύ εύλογο ερώτημα θα ήταν, οι πιστοί της οργάνωσης να διερωτηθούν, «μα καλά, πόσοι Γιαχβέ υπάρχουν;»"

Γιώργος
Παναγιώτη από γκάφα σε γκάφα πέφτεις.
Είναι ΜΟΝΟ γκάφες ή κοροϊδία; μόνος σου καροϊδεύεις τον εαυτό σου.
Δεν είναι μόνο αυτό αλλά η δυστυχώς κακοήθειά σου να ΒΓΑΖΕΙΣ παράλογα συμπεράσματα λέγοντας: "οι πιστοί της οργάνωσης να διερωτηθούν, «μα καλά, πόσοι Γιαχβέ υπάρχουν;" από μια ΓΚΑΦΑ σου.
Να σου δείξω τη 'γκάφα' σου:
Γράφεις:
"Σε καμία περίπτωση λοιπόν, δε στέκει ο Δαβίδ να είπε: «Ο Ιεχωβά είπε στον Κύριό μου:» αλλά το πιο σίγουρο κατά 99,9% και δε λέω 100% γιατί δε γνωρίζω την Εβραϊκή, λέει «είπε ο Γιαχβέ στον Γιαχβέ μου»."

Το πιό σίγουρο είναι ότι όχι 99,9% αλλά ΟΥΤΕ 0,01% ΔΕΝ είναι όπως το λές ΚΑΙ ΦΤΑΣΕΙΣ ΣΕ "παιδικά" συμπεράσματα. Μετά λες σε υποτιμούν.

Να σου το εξηγήσω για να μη λές ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΑ πράγματα περί Ελληνικής και Εβραϊκής γλώσσας - Επειδή ΑΝ και παλιότερα σου το έχω εξηγήσει πάλι όπως φαίνεται ούτε το κατάλαβες - άλλοι παίζουν βιολί αλλά εσύ το δικό σου.
Λές λοιπόν "το πιο σίγουρο κατά 99,9% λέει «είπε ο Γιαχβέ (1) στον Γιαχβέ (2) μου»."
Στο Γιαχβέ (1) υπάρχει το τετραγράμματο ΓΧΒΧ, δηλαδή Ιεχωβά.
Το (2) δεν είναι το ΓΧΒΧ αλλά το ΑΔΩΝΑΙ που μεταφράζεται στα Ελληνικά 'Κύριος'.

Συνεπώς η μετάφραση είναι - Από το: «είπε ο ΓΧΒΧ στον Αδωνάϊ μου» - "είπε ο Ιεχωβά στον κύριό μου",
Δηλαδή Ο Ιεχωβά μίλησε σε αυτόν που ο Δαβίδ αποκάλεσε κύριό του - στον Χριστό, όπως φαίνεται από τη συζήτηση μεταξύ Χριστού και Φαρισσαίων:
(Ματθαίος 22:41-46) "ο Ιησούς τούς ρώτησε: «Τι νομίζετε για τον Χριστό; Τίνος γιος είναι;» Αυτοί του είπαν: «Του Δαβίδ». Εκείνος τους είπε: «Πώς, λοιπόν, γίνεται να τον αποκαλεί ο Δαβίδ μέσω θεϊκής έμπνευσης “Κύριο”, λέγοντας: “Ο Ιεχωβά είπε στον Κύριό μου: «Κάθησε στα δεξιά μου ώσπου να βάλω τους εχθρούς σου κάτω από τα πόδια σου»”; Αν, λοιπόν, ο Δαβίδ τον αποκαλεί “Κύριο”, πώς αυτός είναι γιος του;» Και κανείς δεν μπορούσε να του απαντήσει λέξη ούτε τόλμησε κανείς από εκείνη την ημέρα να του κάνει πια ερωτήσεις."

Άρα τι να πώ τώρα στον ισχυρισμό σου: "δε στέκει ο Δαβίδ να είπε: «Ο Ιεχωβά είπε στον Κύριό μου:»"

Είναι ζήτημα ΑΓΝΟΙΑΣ ή μήπως συμβαίνει τίποτα άλλο;
Τι να πώ!!!
Μετά λες σε υποτιμούν κλπ.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Παναγιώτης: "Αγαπημένε μου φίλε Γιώργο, όσο θα ακολουθείς τις επιστήμες, και απορρίπτεις την 2000 ετών χριστιανική παράδοση, δεν θα λέγεσαι πιστός δούλος το Θεού αλλά πιστός της επιστήμης."

Τι είναι πάλι αυτό - εκτός το "Αγαπημένε μου φίλε Γιώργο" που γράφεις;
Που 'υπάγεται';
Πού 'καταχωρείται';
Λυπάμαι για σένα ή μάλλον για την 'παράξενη' και ανυπόστατη εμπάθειά σου.
Θέλει και εξήγηση; Αν σου απαντήσω θα πέσω σε άλλο επίπεδο... άστο καλύτερα!! ... Είπαμε...
Πες καλύτερα το τρσγούδι του Νταλάρα "Νύχτωσε χωρίς φεγγάρι, το σκοτάδι είναι βαθύ" - τόβαλα και στο 'Youtube' και το ακούω...

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Νύχτωσε χωρίς φεγγάρι,
το σκοτάδι είναι βαθύ
κι όμως ένα παλικάρι
δε μπορεί να κοιμηθεί 2χ

Πόρτα ανοίγει πόρτα κλείνει,
με βαρύ αναστεναγμό
ας μπορούσα να μαντέψω
τις καρδιάς του τον καημό 2χ

Γιωργάρα, ο Παναγιωτάκης είτε σ’ αρέσει είτε όχι
σε έβαλε στη θέση σου.
Κι άμα ρε μεγάλε έλεγε Αδωνάι γιατί αυτό το
μεταφράζεις στα ελληνικά
ενώ το τετραγράμματο όχι;

Έτσι βόλευε την εταιρία σου;
Και μιας και το ανέφερες το Αδωνάι
ξέρεις αλήθεια τι αντιπροσωπεύει ή
θα πρέπει να στο πω και αυτό;

Κύριε Παναγιώτη, μη μασάς.
Άστον να λέει.
Τα βρισίδια είναι η άμυνά του.
Όταν βρεις χρόνο μεγάλε,
ρίξε μας κι άλλες διαστρεβλώσεις.
Γουστάρουμε κάργα.

Γιωργάρα,

Πες αλεύρι..
Ο Παναγιωτάκης σε γυρεύει.

Nostos

Γιώργος είπε...

Νόστος: "Κι άμα ρε μεγάλε έλεγε Αδωνάι γιατί αυτό το
μεταφράζεις στα ελληνικά
ενώ το τετραγράμματο όχι;"

Γιώργος

Τα κύρια ονόματα δεν μεταφράζονται.
Το 'Ιεχωβά' είναι κύριο όνομα.
Όπως π.χ. δεν χρειάζεται να μεταφράζεται ένα όνομα π.χ. 'Wolfgang' το γερμανικό στα Ελληνικά.
Ούτε και ο Ελληνας 'Χαράλαμπος' όταν πάει στο εξωτερικό μεταφράζει το όνομά του κάτι σαν 'αυτός που λάμπει από χαρά' δηλώνοντας ότι λέγεται
'Freudestrahler' και όχι
'Haralambos' και μετατρέπει έτσι το όνομά του σε ένα άλλο όνομα.
Το όνομα προσαρμόζεται μόνο και μόνο για να διαβάζεται σε μια άλλη γλώσσα αλλά δεν μεταφράζεται.


Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Γιωργάρα, μην απαντάς τα μισά.
Άσε τις γαργάρες τώρα.
Ποιος κρύβεται πίσω από το όνομα Αδωνάι;
Για πάρτ’ το λίγο ιστορικά το θέμα, έλα
μη φοβάσαι.

Πες τι αντιπροσωπεύει αυτό το
Αδωνάι.

Nostos

Ανώνυμος είπε...

Αν κάνει κάποιος τον κόπο και διαβάσει λίγο την Αγία Γραφή (φυσικά δεν μιλάω για την προκατειλημμένη «Μετάφραση» Νέου Κόσμου), θα βρει παντού χωρία κόντρα στις δοξασίες της Σκοπιάς. Π.χ., κ. Γιώργο, είπατε ότι είναι δαιμονική διδασκαλία το να απέχουμε από συγκεκριμένες τροφές. (Έχει ήδη ειπωθεί πολλές φορές από άλλους συνομιλητές ότι στην Ορθοδοξία δεν ισχύει αυτή η εσαεί αποχή από συγκεκριμένες τροφές και ούτε υπάρχει κάποια «προσταγή» ή εντολή για νηστεία, αφού επαφίεται στον πιστό.)

Μετά μας είπατε ότι ο Χριστός όταν νήστευε δεν έτρωγε τίποτα. Αλλά όταν ο κ. Παναγιώτης σας είπε για μοναχούς που κάνουν το ίδιο, είπατε ότι αυτό θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία τους. Μα, ακριβώς για αυτόν τον λόγο δεν είναι πλήρης η νηστεία για τους περισσότερους Ορθοδόξους. Συ είπας. Ωστόσο, εφόσον κάποιος το επιθυμεί, μπορεί να κάνει τη νηστεία του πλήρη ―ο γέροντας Παΐσιος ας πούμε προέτρεπε σε ασιτία τη Μ. Παρασκευή και το Μ. Σάββατο. Αλλά αυτά δεν είναι για όλους.

Ας δούμε όμως καλοπροαίρετα τις διδασκαλίες της Σκοπιάς ότι είναι δαιμονική η νηστεία από συγκεκριμένα φαγητά. Ας δούμε δύο χωρία (δεν έκατσα να ψάξω, μπροστά μου τα βρήκα):

καλόν το μη φαγείν κρέα μηδέ πιείν οίνον μηδέ εν ω ο αδελφός σου προσκόπτει ή σκανδαλίζεται ή ασθενεί. (Ρωμ. ιδ' 21)

διόπερ ει βρώμα σκανδαλίζει τον αδελφόν μου, ου μη φάγω κρέα εις τον αιώνα, ίνα μη τον αδελφόν μου σκανδαλίσω. (Α' Κορ. η' 13)

Τι είναι αυτά που λέει ο Παύλος; Μόνιμη(!) αποχή από συγκεκριμένες τροφές; Δαιμονική διδασκαλία; Τι έχουμε εδώ; Έχουμε το ότι πάλι η Σκοπιά ξεχείλωσε την Αγία Γραφή.


κ. Γιώργος: «Η δοκιμασία δε που περνάνε ορισμένοι λόγω παθήσεων ΔΕΝ είναι ΚΑΜΙΑ παραχώρηση του Θεού ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΟΔΗΓΕΙ στο "να επανέλθουν στον σωστό δρόμο".»


Νομίζω ότι δεν το εννοείτε αυτό που γράφετε. Τι μας λέτε δηλαδή, ότι ο Θεός δεν είναι Παντοδύναμος και δεν μπορεί να σταματήσει την οποιαδήποτε ασθένεια ή τον οποιοδήποτε δαιμονισμό; Τότε για τι Θεό μιλάμε; Το οτιδήποτε συμβαίνει είναι παραχώρηση Θεού. Δεν εννοώ βέβαια ότι ο Θεός βάζει τους δαίμονες ή τους καρκίνους σε κάποιον, αλλά ότι τους επιτρέπει. Αυτό νοείται ως παραχώρηση. Και κάθε παραχώρηση έχει και τον σκοπό της. Το βλέπουμε και από τα λόγια του Χριστού προς τον παράλυτο της Βηθεσδά, αφού τον είχε θεραπεύσει:

Ίδε υγιής γέγονας· μηκέτι αμάρτανε, ίνα μη χειρόν σοί τι γένηται. (Ιωάν. ε' 14)



Νικόλαος: Και έρχομαι τώρα στη Σκοπιά. Εφόσον κάποιοι συνάνθρωποί μας είναι δαιμονισμένοι, τι έχει να τους προτείνει η Σκοπιά, εκτός από το να τους ειρωνεύεται;

κ. Γιώργος: «Οι προτάσεις των Μαρτύρων του Ιεχωβά είναι 'προτάσεις' της Αγίας Γραφής»


Δηλαδή η Σκοπιά εκβάλλει δαιμόνια όπως ο Χριστός. Γιατί όμως έχω μία αμφιβολία για αυτό;



Σχετικά με τη δήθεν ερμηνεία του Αρμαγεδδώνα από τη Σκοπιά. Ας μην κάνουμε τους έξυπνους ότι μπορούμε δήθεν να ερμηνέψουμε το δύσκολο κομμάτι Αρμαγεδδώνα (υπάρχουν και πιο εύκολα χωρία στην Αποκάλυψη, όπως αυτό που αφορά το χάραγμα), ειδικά η Σκοπιά που έχει φάει τα μούτρα της με τις ψευδοπροφητείες της. Εδώ από ό,τι φαίνεται από τα Ευαγγέλια κανένας δεν είχε καταλάβει πλήρως τις προφητείες της Παλαιάς Διαθήκης, όπως σας έχω ξαναγράψει. (Π.χ. αναρωτιόντουσαν πολλοί αφού ο Ιησούς είναι από τη Γαλιλαία, πώς είναι ο Μεσσίας, εφόσον οι προφητείες έγραφαν ότι θα είναι από τη Βηθλεέμ. Κάνανε λάστιχο και αυτοί τις προφητείες, όπως κάνει και η Σκοπιά.)

Και τελειώνω με μία απλή ερώτηση. Γιατί να εμπιστευτώ έναν οποιοδήποτε ψευδοπροφήτη (όπως η Σκοπιά) για να κατανοήσω το προφητικό βιβλίο της Αποκάλυψης;


Υ.Γ.: κ. Παναγιώτη, εσείς είστε άξιος θαυμασμού και όχι τα ελάχιστα που προλαβαίνω και γράφω (αν ξέρω κάτι, που λέτε και εσείς :-) ). Συνεχίστε να υπομένετε την ανοίκεια συμπεριφορά του κ. Γιώργου και ο Χριστός θα σας ανταμείψει όπως έκανε για πολλούς Αγίους που συκοφαντήθηκαν.

Ανώνυμος είπε...

Προς αγαπητό φίλο Γιώργο που μου απευθύνθηκε γράφοντας.

«Παναγιώτη από γκάφα σε γκάφα πέφτεις.
Είναι ΜΟΝΟ γκάφες ή κοροϊδία; μόνος σου καροϊδεύεις τον εαυτό σου.»

Αφού σε ευχαριστήσω για τα πολύ καλά σου λόγια
στην αναφορά μου περί «Γιαχβέ» και «Αδωνάι» επανέρχομαι κλέβοντας λιγάκι από τον πολύτιμο χρόνο μου για να κάνω μια «γκάφα» ακόμα έτσι για να σε ευχαριστήσω.

Οι Ιουδαίοι, από σεβασμό προς το όνομα ου Θεού, απέφευγαν να το προφέρουν και στη θέση των συμφώνων της λέξης ¨Γιαχβέ¨ διάβαζαν τη λέξη ¨Αδωνάι¨ που σημαίνει ¨Κύριος¨.
Επομένως αδερφέ Γιώργο, ή Γιαχβέ ή Αδωνάι, ό,τι κι αν γράφει από τα δύο στο ΜΑΡΚΟΣ 12. 36 η έννοια είναι ένα και το αυτό.

Επειδή όμως έχω και πάρα πολύ καλή μνήμη, θα πρέπει ίσως να σου θυμίσω πως το τεχνητό όνομα ¨Ιεχωβά¨ σας προέκυψε από «πάντρεμα» των συμφώνων της Λέξης ¨Γιαχβέ¨ και της λέξης ¨Αδωνάι¨.
Πιο αναλυτικά δηλαδή: ΓΧΒΧ + Αδωνάι = Ιεχωβά

Αυτά ως προς την αποκατάσταση της αλήθειας.
Χαίρομαι να πέφτω σε τέτοιες γκάφες όπως αυτή, καλή συνέχεια σε σένα και σε όλους σας.

Έτσι τα αντιλαμβάνομαι εγώ μέσα από τα λίγα που γνωρίζω. (αν γνωρίζω κάτι) (;)

Ο Παντοδύναμος Κύριος, ας μας φωτίζει και ας μας οδηγεί.

Παναγιώτης

Υ.Γ Φίλε Νικόλαε σε ευχαριστώ κι εγώ για τα πολύ καλά σου λόγια. Δε χρειάζεται όταν μου απευθύνεσαι να λές «κύριε» Παναγιώτη, το ¨Παναγιώτης¨ από μόνο του φτάνει. Γελάω κάθε φορά που διαβάζω στα σχόλιά σου να έχεις σχεδόν υιοθετήσει το *αν γνωρίζω κάτι*. Μέσω του κυρίου Χρήστου αν θέλεις κι αν έχετε επαφή, μπορείς να ζητήσεις το e-mail μου, και να τα λέμε και κατ’ ιδίαν θα χαρώ πάρα πολύ. Αν όχι πες μου αν είναι την επόμενη φορά να στο στείλω από δω. (αν θέλεις δηλαδή
Καλή συνέχεια και ο Θεός μαζί σου.

Ανώνυμος είπε...

Και κάτι ακόμα πολύ σημαντικό που το ξέχασα.
Όπως πολύ σωστά επισήμανε και ο κύριος Nostos όταν το Γιαχβέ το κρατάς εβραϊκό, τότε θα πρέπει να κρατήσεις και το Αδωνάι εβραϊκό για το λόγο ότι και το Αδωνάι αντιπροσωπεύει το όνομα του Θεού.

Έτσι τα αντιλαμβάνομαι εγώ μέσα από τα λίγα που γνωρίζω. (αν γνωρίζω κάτι) (;)

Ο Παντοδύναμος Κύριος, ας μας φωτίζει και ας μας οδηγεί.

Παναγώτης

Γιώργος είπε...

Παναγιώτης: "όταν το Γιαχβέ το κρατάς εβραϊκό, τότε θα πρέπει να κρατήσεις και το Αδωνάι εβραϊκό για το λόγο ότι και το Αδωνάι αντιπροσωπεύει το όνομα του Θεού."

Γιώργος
Αυτό που γράφεις Παναγιώτη ή μπορεί να θεωρηθεί άγνοια από μέρους σου ή το κάνεις ΕΠΙΤΗΔΕΣ.

Δεν φταίω εγώ που ΕΙΤΕ φτάνεις στο σημείο να ισχυρίζεσαι δια άγνοιας ανυπόστατα πράγματα ... ή που ΕΠΙΤΗΔΕΣ κάνεις ότι δεν ξέρεις.

Και το εξηγώ:

Δεν ξεχωρίζεις ή δεν έχεις γραμματικές γνώσεις ότι τα κύρια ονόματα όπως π.χ.
Ιεχωβά, Ιησούς Χριστός κλπ.
που είναι μοναδικά και προσδιορίζουν συγκεκριμένα ΑΤΟΜΑ δεν μεταφράζονται,

σε συσχετισμό με - γενικούς - τίτλους που αναφέρονται σε πολλούς, όπως βασιλιάς, γιατρός, δικηγόρος και ειδικότερα 'κύριος' (όλοι αξιούν να λέγονται 'κύριοι') και τα οποία μεταφράζονται;

Το κύριο όνομα Ιεχωβά μεταφέρεται σε πολλές γλώσσες, όπως και το κύριο όνομα Ιησούς Χριστός.

Έτσι σε διάφορες γλώσσες λέγεται π.χ. το
Ιεχωβά:
Jehova (γερμανικά),
Geova (Ιταλικά),
Jehovah (Αγγλικά).

Όμως αντίστοιχα μεταφράζεται το
'κύριος' π.χ. σε
Herr (γερμανικά),
Signore (Ιταλικά),
Lord (Αγγλικά).

Αν πάρουμε το
'Κύριος Ιεχωβά' αποδίδεται π.χ.:
Herr Jehova (γερμανικά),
Signore Geova (Ιταλικά),
Lord Jehovah (Αγγλικά),
Господ Йехова (Βουλγαρικά),
Señor Jehová (Ισπανικά).

Εδώ ξεχωρίζει το κύριο όνομα 'Ιεχωβά' που δεν μεταφράζεται από τον τίτλο 'κύριος' που μεταφράζεται.

Το εβραϊκό 'αδωνάϊ' μεταφράζεται στα ελληνικά 'κύριος' όπως μεταφράζονται αντίσοιχα και οι τίτλοι Βασιλιάς, γιατρός, δικηγόρος κλπ.

Έτσι φίλε τι ισχυρίζεσαι έχοντας άγνοια ή μήπως ΕΠΙΤΗΔΕΣ γράφεις όσα γράφεις;

Έτσι αυτό που γράφεις:
"όταν το Γιαχβέ το κρατάς εβραϊκό, τότε θα πρέπει να κρατήσεις και το Αδωνάι εβραϊκό για το λόγο ότι και το Αδωνάι αντιπροσωπεύει το όνομα του Θεού."
είναι ανυπόστατο και δείχνει τουλάχιστο άγνοια.

Αν πάλι δεν κατάλαβες αυτό που εξήγησα, και το θέλεις πιό αναλυτικά, Ευχαρίστως.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Παναγιώτης: "στη θέση των συμφώνων της λέξης ¨Γιαχβέ¨ διάβαζαν τη λέξη ¨Αδωνάι¨ που σημαίνει ¨Κύριος¨. Επομένως αδερφέ Γιώργο, ή Γιαχβέ ή Αδωνάι, ό,τι κι αν γράφει από τα δύο στο ΜΑΡΚΟΣ 12. 36 η έννοια είναι ένα και το αυτό."

Γιώργος:
... πως και γράφεις αυτό το "επομένως" στηριζόμενος σε αερολογίες; Εκτός και αν εκ παραδρομής έγραψες 'σύμφωνα'.

Αλλιώς τι τα γράφεις αφού δεν τα καταλαβαίνεις;
Μάθε πρώτα και μετά γράφε.
Θέλεις δηλαδή εξήγηση για τις γκάφες σου; Θέλεις επιχειρήματα;

Ποιός σου το είπε αυτό που γράφεις: "στη θέση των συμφώνων της λέξης ¨Γιαχβέ¨ διάβαζαν τη λέξη ¨Αδωνάι".;
Μήπως δεν ξέρεις τι είναι 'σύμφωνο';
Κάνε μαθήματα πρώτα για σύμφωνα.
Ρώτα και κανένα δάσκαλο να σου τα πεί.
Μετά λες σε υποβιβάζουν.
Μόνος σου υποβιβάζεσαι και θέλεις και επιχειρήματα.
Προτείνω να πας πρώτα σε δάσκαλο για να μάθεις ποιά είναι τα σύμφωνα. ΕΔΩ ήρθες να τα μάθεις;

Αλλιώς τι πετάς τις εξυπνάδες σου με ανυπόστατα παιδικά συμπεράσματα;

Τουλάχιστο διάβασε και τι γράφεις.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Παναγιώτης: "Επειδή όμως έχω και πάρα πολύ καλή μνήμη, θα πρέπει ίσως να σου θυμίσω πως το τεχνητό όνομα ¨Ιεχωβά¨ σας προέκυψε από «πάντρεμα» των συμφώνων της Λέξης ¨Γιαχβέ¨ και της λέξης ¨Αδωνάι¨."

Γιώργος
Ασε Παναγιώτη, από μνήμη 'σχίζεις' - τέτοια μνήμη να τη χαίρεσαι -, αλλά δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις και διαισθάνεσαι - αν τελικά συνειδητοποιείς - και τι είδους 'μαργαριταρένια ανέκδοτα' γράφεις.

Γιώργος είπε...

Νικόλαος: "ούτε υπάρχει κάποια «προσταγή» ή εντολή για νηστεία, αφού επαφίεται στον πιστό."



Τι λέτε κ.Νικόλαε;
Δεν έχετε συγκεκριμένες ημέρες νηστείας;
Μηπως δεν γνωρίζετε τις μέρες;

Ανώνυμος είπε...

Σας έχω ξαναγράψει ότι δεν τηρούνται από όλους αυτές οι μέρες. Η νηστεία στην Ορθοδοξία δεν αποτελεί επ' ουδενί εντολή, όπως ας πούμε οι δέκα εντολές.

Άλλωστε η Ορθοδοξία τηρεί τις διδασκαλίες του Χριστού, όπως υπάρχουν στο Ευαγγέλιο, που προτρέπουν να έχουμε αγάπη κ.λπ. κ.λπ. και μετά να νηστεύουμε (κατά δεύτερο λόγο).

Και μία ερώτηση. Τι είδους διδασκαλία ήταν η εντολή του Χριστού που έδωσε στους πρωτόπλαστους να μη φάνε το μήλο;

Γιώργος είπε...

Νικόλαος: "Γιατί να εμπιστευτώ έναν οποιοδήποτε ψευδοπροφήτη ... για να κατανοήσω το προφητικό βιβλίο της Αποκάλυψης;"

Γιώργος
Όσον αφορά για το ποιοί είναι ψευδοπροφήτες είστε εσείς οι ορθόδοξοι.
ΚΑΘΕ μέρα βγαίνετε και αποδεικνύεστε ψευδοπροφήτες ΚΑΙ ως φίλοι του κόσμου γίνεστε εχθροί του Θεού.

Τολμήστε ΟΜΩΣ να καταλάβετε ΠΡΩΤΑ ΕΣΕΙΣ την Αποκάλυψη για να την εξηγήσετε μετά και σε άλλους.

Από ποιά μεριά την καταλαβαίνετε;
Και τι το λέτε και δεν το κάνετε;

Εξηγήστε λοιπόν εσείς - που κατά τα άλλα μάθατε μόνο άλλους να κατηγορείτε - ποιός είναι ο Αβαδδών, ο Απολλύων, ο "άγγελος της αβύσσου" όπως φαίνεται στα επόμενα εδάφια;
(Αποκάλυψη 9:7-11) "οι μορφές των ακρίδων έμοιαζαν με άλογα ετοιμασμένα για μάχη· και πάνω στα κεφάλια τους φαινόταν να υπάρχουν στέμματα σαν χρυσάφι, και τα πρόσωπά τους ήταν σαν πρόσωπα αντρών, αλλά είχαν μαλλιά σαν μαλλιά γυναικών. Και τα δόντια τους ήταν σαν των λιονταριών· και είχαν θώρακες σαν σιδερένιους θώρακες. Και ο ήχος των φτερούγων τους ήταν σαν τον ήχο από άρματα πολλών αλόγων που τρέχουν σε μάχη. Επίσης, έχουν ουρές και κεντριά σαν σκορπιοί· και στις ουρές τους βρίσκεται η εξουσία τους να βλάψουν τους ανθρώπους πέντε μήνες. Έχουν βασιλιά τους τον άγγελο της αβύσσου. Στην εβραϊκή το όνομά του είναι Αβαδδών, στη δε ελληνική έχει το όνομα Απολλύων"

ΔΕΝ τολμάτε;

Οι ορθόδοξοι λένε πως καταλαβαίνουν την Αποκάλυψη;
Ιδού η ΡΟΔΟΣ.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Νικόλαος: "Σας έχω ξαναγράψει ότι δεν τηρούνται από όλους αυτές οι μέρες."

Γιώργος:
Συνεπώς δέχεστε τελικά ότι έχετε ΚΑΘΙΕΡΩΣΕΙ ΗΜΕΡΕΣ άσχετα αν δεν τις τηρούν όλοι.
Το αν τις τηρούν κάποιοι είναι άλλο ζήτημα.
Και οι νόμοι είναι καθιερωμένοι, άσχετα αν τους τηρούν όλοι.

Εγώ δεν μίλησα για το ποιός τηρεί αλλά για το ποιός προστάζει:
Η αγία Γραφή δείχνει ότι η καθιέρωση είναι δαιμονικής προέλευσης:
(1 Τιμόθεο 4:1-3) "διδασκαλίες δαιμόνων:
1. απαγορεύουν το γάμο,
2. διατάζουν την αποχή από τροφές.

Μετάφραση: "στους έσχατους καιρούς μερικοί θα αποστατήσουν από την πίστη, προσέχοντας σε πνεύματα πλάνης και σε διδασκαλίες δαιμονίων,
...οι οποίοι εμποδίζουν τον γάμο,
προστάζοντας αποχή από ορισμένα φαγητά,
τα οποία ο Θεός τα έκτισε για να τα παίρνουν με ευχαριστία οι πιστοί και εκείνοι που γνώρισαν την αλήθεια."

Αλλά έχετε να μας πείτε ΠΟΙΟΣ είναι
ο Αβαδδών, ο Απολλύων,
ο "άγγελος της αβύσσου"
όπως φαίνεται στα εδάφια Αποκάλυψη 9:7-11
Τόσα χρόνια ορθοδοξία, σχεδόν 1700, ΔΕΝ ΤΟ ΒΡΗΚΑΤΕ ΑΚΟΜΑ;

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Κ. Γιώργο, παρεξηγήσατε ορισμένα πράγματα. Διδασκαλίες δαιμόνων και δαιμονικά ευαγγέλια, άλλος χρησιμοποιεί, γεγονός που σας απέδειξα ουκ ολίγες φορές. Όσο για την Αποκάλυψη, αφού πρόκειται για προφητικό βιβλίο που επιδέχεται πολλές ερμηνείες, πολύ σοφά η Ορθοδοξία τηρεί χρυσή σιωπή, για να μην εκτίθεται και γελοιοποιείται όπως κάποιοι άλλοι. Γιατί οι Ορθόδοξοι δεν είναι Καραγκιόζηδες, ούτε αποτελούνται από ανεγκέφαλους πιστούς, να δέχονται την μια φορά πως ο Αββαδών είναι ο Χριστός, την άλλη ο διάβολος, οι ακρίδες είναι το χρισμένο υπόλοιπο των ΜτΙ, η θύρα για τους 144.000 έκλεισε το 1931 – 35, μπορεί όμως και το 1938, πιθανόν όμως να ξανάνοιξε από το ρεύμα και να δέχεται άτομα και από την σημερινή εποχή! Οι Ορθόδοξοι στην πλειοψηφία τους είναι σκεπτόμενα άτομα και όχι χαχόλοι να τους βάζουν να μαζεύουν κονσέρβες μήπως γίνει ο Αρμαγεδδώνας, που όλο έρχεται αλλά δεν μπορεί να στρίψει ακόμα καλά στη γωνία εδώ και 130 χρόνια περίπου;

Καταλάβατε τώρα την διαφορά των Ορθοδόξων από τους ΜτΙ;

Μετά τιμής Χρήστος - αντιαιρετικός

Γιώργος είπε...

κ.Χρήστος: "οι Ορθόδοξοι δεν είναι Καραγκιόζηδες, ούτε αποτελούνται από ανεγκέφαλους πιστούς"

Γιώργος:
Γι' αυτό δεν έχουν άποψη περί της Αποκάλυψης σαν να μη γράφτηκε δια αυτούς;
Μήπως κ.Χρήστο έτσι και είναι, ότι η Αποκάλυψη ΔΕΝ είναι για τους ορθόδοξους από τον Θεό, επειδή δεν είναι 'δούλοι' του Θεού, σύμφωνα με το (Αποκ. 1:1);
"αποκαλυψις ιησου χριστου ην εδωκεν αυτω ο θεος δειξαι τοις δουλοις αυτου α δει γενεσθαι εν ταχει"

Δεν σας δείχνει δηλαδή ο Θεός εσάς ποιός είναι ο Αβαδδών, ο Απολλύων, ο 'άγγελος της αβύσου';

Γιώργος

Γιώργος είπε...

και τι ωραία που τα λέτε κ.Χρήστο:
"...Αρμαγεδδώνας, που όλο έρχεται αλλά δεν μπορεί να στρίψει ακόμα καλά στη γωνία εδώ και 130 χρόνια περίπου;"

Γιώργος:
Λέτε ο Θεός τελικά να μη φέρει τον Αρμαγεδδώνα γιατί οι δαίμονες ... ξέχασαν... να παραπλανήσουν τους βασιλιάδες της γης και να τους οδηγήσουν στον πόλεμο της μεγάλης ημέρας του Θεού του Παντοκράτορα, δηλαδή στον Αρμαγεδδώνα;

Και μήπως δεν ισχύει ότι: (Αποκ. 16:9) "... εβλασφημησαν το ονομα του θεου ... και ου μετενοησαν";

Πιστεύετε ότι ο καιρός εκπλήρωσης των σημείων της παρουσίας του Χριστού απέχει πολύ από εμάς;

Δεν έχουν γίνει παγκόσμιοι πόλεμοι;
Δεν γίνεται το κήρυγμα της Βασιλείας εν όλη τη οικουμένη... (και τότε θέλει ελθεί το τέλος);
Δεν πεθαίνουν από την πείνα εκατομμύρια παιδιά κάθε χρόνο;

Μήπως πρέπει να γίνουν τρομερά χειρότερα τα πράγματα από όσο είναι σήμερα;

Πόσο χειρότερα πρέπει να γίνουν οι καταστάσεις για να θεωρείτε ότι τα 'σημάδια' που είπε ο Χριστός για την συντέλεια του αιώνος δεν εκπληρώνονται σήμερα;

Όταν θα ξεσπάσει η λεγόμενη 'Μεγάλη Θλίψη' που προφήτευσε ο Χριστός, τότε θα είναι πλεον αργά, γιατί τα γεγονότα τότε θα δραματοποιηθούν - η ανθρωπότητα θα είναι σαν ένα αυτοκίνητο που χάλασαν τα φρένα (τώρα δουλεύουν τα φρένα ακόμα σε κάποιο βαθμό - και δεν μπήκε ακόμα στην τελική 'κατηφόρα') που έχει πάρει την κατηφόρα προς τον γκρεμό - και θα οδηγήσουν στον Αρμαγεδδώνα.

Αν πάρει την 'τελική κατηφόρα χωρίς φρένα προς τον γκρεμό' τότε θα είναι πλέον αργά.

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

κ.γιώργο γράφεις στον κ.Παναγιώτη:
"Ποιός σου το είπε αυτό που γράφεις: "στη θέση των συμφώνων της λέξης ¨Γιαχβέ¨ διάβαζαν τη λέξη ¨Αδωνάι".;
Μήπως δεν ξέρεις τι είναι 'σύμφωνο';
Κάνε μαθήματα πρώτα για σύμφωνα.
Ρώτα και κανένα δάσκαλο να σου τα πεί."

Θα σε ρωτήσω εγώ λοιπόν κάτι, αφού τον κ.Παναγιώτη θέλεις να τον θεωρείς αδιάβαστο, αδιάβαστε!

Οι ραβίνοι και γενικότερα οι Ιουδαίοι (ακόμα και σήμερα) όταν διαβάζουν το τετραγράμματο, το προφέρουν ως Αδωνάϊ ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

Παλλάδιος

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   1601 – 1800 από 2541   Νεότερο› Νεότερο»
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...