ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

Τελευταία Νέα του "Αντιαιρετικός"

Ευχαριστούμε όλες και όλους εσάς που επισκέπτεστε το ιστολόγιο μας ... Διαβάστε την καινούργια σελίδα μας "Απάνθισμα Πατερικών Κειμένων" ...ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

28 Ιαν 2009

ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ: “ΑΤΑΚΤΟΥΛΗΔΕΣ”, Η “ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΕΛΦΗ ” (ΣΚΟΠΙΑ) ΣΑΣ ΒΛΕΠΕΙ!

Με αντίστοιχο μεγενθυτικό φακό, παρακολουθεί η "Σκοπιά" την προσωπική και ιδιωτική ζωή των Μαρτύρων του Ιεχωβά, ακόμα και στα εσώτερα της κρεβατοκάμαράς τους!!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δεν είχαμε προλάβει να δημοσιεύσουμε το παρακάτω άρθρο, και ήρθε ένας ανώνυμος ΜτΙ, να επιβεβαιώσει τα επιχειρήματα του άρθρου μας, δημοσιεύοντας ένα αισχρότατο σχόλιο. Το άρθρο αυτό το διαγράψαμε βέβαια, αλλά το δημοσιεύσαμε μετά, αφαιρώντας κάποια γράμματα από τις επίμαχες λέξεις. Όποιος επιθυμεί μπορεί να το βρει στα σχόλια, για να διαπιστώσει πόσο «καθαροί» είναι οι ΜτΙ.

ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΚΟΠΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΗΣ
Όπως είναι γνωστό οι διάφορες μυστικές οργανώσεις, τα διάφορα ανελεύθερα ή δικτατορικά καθεστώτα για να πετύχουν το σκοπό τους και να κρατηθούν στην εξουσία χρησιμοποιούν μεθόδους που απέχουν πολύ από το νομιμότητα. Οι μέθοδοι αυτοί μπορούν να περιλαμβάνουν μηχανισμούς τρομοκράτησης και χαφιεδισμού, επέμβαση στη ιδιωτική και προσωπική σφαίρα του ατόμου και γενικά οτιδήποτε καταρρακώνει την αξία του προσώπου και τα διεθνώς αναγνωρισμένα ατομικά δικαιώματα του καθενός....

Από τον κανόνα αυτό δυστυχώς δεν εξαιρείται και η Οργάνωση των Μαρτύρων του Ιεχωβά “Σκοπιά”, η οποία για να πετύχει το σκοπό της, ως άλλος Οργουελικός “Μεγάλος Αδελφός” δεν διστάζει να καταφύγει στον έλεγχο και τη κατασκοπεία ακόμα και της πιο απόρρητης προσωπικής σφαίρας των οπαδών της. Και όταν λέμε προσωπική σφαίρα εννοούμε τις πιο ιδιαίτερες στιγμές του καθενός, δηλ. αυτές που αφορούν τη σεξουαλική του πράξη! Ναι, όσο και αν φαίνεται απίθανο και απίστευτο η “Σκοπιά” επιθυμεί να την κρατούν ενήμερη για τις σεξουαλικές στάσεις!! που χρησιμοποίησαν κατά την ώρα της σεξουαλικής επαφής τα ζευγάρια των έγγαμων οπαδών της, και αν αυτές οι στάσεις τυγχάνουν την επιδοκιμασίας της ή όχι!
Από την άλλη μεριά τώρα, προκαλεί μεγάλη λύπη, αυτή η στάση των οπαδών της, οι οποίοι εντασσόμενοι στην Οργάνωση έχουν χάσει κάθε αίσθηση κριτικής σκέψης και ηθικού κριτηρίου και περιμένουν οδηγίες από την Εταιρία για να τους καθορίσει τι είναι ηθικό και τι όχι, κατά την τέλεση της σεξουαλικής πράξης, αντί να αποφασίζουν από μόνοι τους και να θέτουν οι ίδιοι τα όρια της ηθικής, με γνώμονα πάντα τον μη εξευτελισμό του ερωτικού συντρόφου που είναι εικόνα και φανέρωση του Θεού.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ «ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ» ΣΤΟΝ «ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ» ΤΗΣ ΣΚΟΠΙΑΣ
Έτσι η Οργάνωση με αφορμή το θέμα της σοδομίας που διαπραγματεύεται στο επίσημο έντυπό της “Σκοπιά” της 1ης Σεπτεμβρίου 1973, σελ. 542, μας αποκαλύπτει η ίδια, ότι είχε μπει στη κρεβατοκάμαρα των έγγαμων ζευγαριών της, όπου εκεί διαπίστωσε ότι αρκετά από τα μέλη της επιδίδονταν στην από το στόμα και πρωκτό συνουσία. Προσέξτε επίσης στο ντοκουμέντο το οποίο παραθέτουμε , την υποκρισία της Εταιρίας, για μια ακόμη φορά. Ενώ λέει ότι δεν είναι επιτρεπτό να ερευνά κάποιος την ιδιωτική ζωή των έγγαμων ζευγαριών, εν τούτοις θα λάβει τα μέτρα της όταν μάθει ότι εξακολουθεί να υπάρχει ανάμεσα στα έγγαμα ζευγάρια της, η προαναφερθείσα παρά φύση σεξουαλική ανωμαλία.


"Σκοπιά" 1 Σεπτεμβρίου 1973, σελ. 542: Οι Μ. του Ιεχωβά, ενασχολούνται με το στοματικό και πρωκτικό σεξ!


Όμως πως είναι δυνατόν να μαθαίνει η “Σκοπιά” τι συμβαίνει στη κρεβατοκάμαρα του ζευγαριού; Δυστυχώς, αυτή είναι η κατάντια για την οποία μιλήσαμε παραπάνω. Όσο και να φανεί απίστευτο, τους έχει γίνει τέτοια “πλύση εγκεφάλου”, ώστε ο ένας σύζυγος να “καρφώνει” τον άλλο!!Και η κατάντια αυτή δεν έχει τελειωμό όταν νεαρές σύζυγοι εξευτελίζονται κυριολεκτικά όταν καλούνται να απολογηθούν στους πρεσβυτέρους που αποτελούν τη δικαστική επιτροπή (ναι, καλά διαβάσατε, υπάρχουν δικαστήρια στην Οργάνωση, που ασχολούνται με διάφορα παραπτώματα ηθικής καθαρότητας και διδασκαλίας) και να περιγράψουν με λεπτομέρειες τι συμβαίνει στο εσωτερικό της συζυγικής τους κλίνης.Γάμοι να περνούν περιόδους μεγάλης αναταραχής και να κινδυνεύουν να διαλυθούν, όταν τυχαίνει το ένα μέλος του ζευγαριού να μην είναι Μάρτυρας του Ιεχωβά και να τα θεωρεί – όπως και πράγματι είναι – όλα αυτά απαράδεκτη ανάμιξη και βάναυση επέμβαση στην προσωπική του ζωή και ιδιαίτερα στις πιο απόκρυφες και τρυφερές στιγμές του.
Όμως, παρά τη κατασκοπεία της “Σκοπιάς” και την αδιάκριτη επέμβασή της στις κρεβατοκάμαρες των οπαδών της, η σοδομία και κάθε είδους σεξουαλική ανωμαλία καλά κρατεί στον “Παράδεισο“ της Οργάνωσης, αφού οι ίδιοι οι πρεσβύτεροι προέτρεπαν τα έγγαμα ζευγάρια των Μ. του Ιεχωβά να επιδίδονται στα ανάλογα “σπορ”. Έτσι η Εταιρία αναγκάζεται να στείλει επιστολή, στη συνάθροιση των Μ. του Ιεχωβά που βρίσκεται στη Καλιφόρνια των ΗΠΑ με τη κωδική ονομασία W, και να “μαλώσει” όσους πρεσβυτέρους συμβούλευσαν τα έγγαμα ζευγάρια πως το στοματικό σεξ δεν είναι ανήθικο:
«Αγαπητοί Αδελφοί, έχουμε ένα αντίγραφο επιστολής, με ημερομηνία 21 Ιουλίου, από την συνάθροιση της S Εκκλησίας στην Καλιφόρνια, στην οποία επιστολή, μας έγραψαν για θέματα που προέκυψαν.
Παρακαλούμε γνωρίστε μας αν κάποιος από τους πρεσβυτέρους της συνάθροισης έδωσε ανακριβή συμβουλή σχετικά με το στοματικό σεξ. Εάν κάποιος πρεσβύτερος της συναθροίσεως συμβούλευσε εγγάμους πως δεν θα ήταν ανήθικο να κάνουν στοματικό σεξ, τότε με ποια βάση δόθηκε αυτή η συμβουλή; Αν δόθηκε λανθασμένη συμβουλή, γνωρίσατέ μας αν λάβατε κατάλληλα μέτρα να διορθώσετε οποιαδήποτε παρεξήγηση στα πρόσωπα που δόθηκε η λανθασμένη συμβουλή και γνωρίσατέ μας αν οι εν λόγω πρεσβύτεροι τώρα συμφωνούν με αυτά που διατυπώθηκαν στις εκδόσεις της εταιρείας, σχετικά με το στοματικό σεξ. Αν κάποιος από εσάς ως πρεσβύτερος έδωσε σε πρόσωπα τη συμβουλή πως επιτρέπεται το στοματικό σεξ σαν προπαίγνιο, μια τέτοια συμβουλή δεν ήταν σωστή. Σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας για το ως άνω ζήτημα. Είθε η πλούσια ευλογία του Ιεχωβά να είναι μαζί σας, εάν πάντοτε προσπαθείτε να ανταποκρίνεσθε στην υπευθυνότητά σας ως πρεσβύτεροι, να την φροντίζετε με παραδειγματικό τρόπο».

Το παραπάνω ντοκουμέντο που δημοσιεύουμε, είναι από το βιβλίο του Ραίυμοντ Φράνζ, “Κρίση Συνειδήσεως” σελ. 45, αγγλική έκδοση. Το συγκεκριμένο ντοκουμέντο μπόρεσε να το έχει στην κατοχή του ο Ραίυμοντ Φράνζ, επειδή ως γνωστόν, υπήρξε μέλος του Κυβερνώντος Σώματος των Μ. του Ιεχωβά, δηλαδή αυτών που βρίσκονται στο Μπρούκλυν –την έδρα της Οργάνωσης Σκοπιά – και κυβερνούν τους ΜτΙ σε όλο τον κόσμο.

ΚΑΙ Η «ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ» ΤΩΝ ΜτΙ, ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ
Αξίζει βέβαια να σημειώσουμε στο σημείο αυτό, πόσο ελαστική είναι η ηθική συνείδηση της Οργάνωσης και πως την χρησιμοποιεί κάθε φορά. Γιατί στην επιστολή που στέλνεται, στην συνάθροιση W της Καλιφόρνιας, δεν επιπλήττει – όπως θα περίμενε κανείς – τους παραβάτες που επιδίδονται στο στοματικό σεξ, αλλά στρέφεται εναντίον των πρεσβυτέρων που θέλησαν να περάσουν την δική τους άποψη και όχι την άποψη της Εταιρίας.
Κλείνοντας το τόσο ενδιαφέρον – όπως πιστεύουμε – αυτό κεφάλαιο και παρά τις θεμιτές ή αθέμιτες προσπάθειες της “Σκοπιάς”, αρκετοί οπαδοί της, δεν σταμάτησαν ποτέ να επιδίδονται στην σεξουαλική διαφορετικότητα, γεγονός που αναγκάζει την Εταιρία να επανέρχεται συχνά – πυκνά σ’ αυτό το ζήτημα μέσα από τις εκδόσεις της.

Από τις πολλές σεξουαλικές παρεκτροπές που έχουμε “αλιεύσει” μέσα απ’ αυτές, παραθέτουμε την τελευταία χρονολογικά, για ν’ αποτελέσει εκτός των άλλων και πειστήριο για όσους Μ. του Ιεχωβά θα μπορούσαν να ισχυριστούν, ότι όλα τα παραπάνω εκτεθέντα συνέβαιναν πριν από πολλά χρόνια και ότι σήμερα δεν υπάρχουν τέτοιου είδους σεξουαλικές παρεκτροπές μέσα στην Οργάνωση, αλλά όλα πλέον είναι καθαρά και άγια. Είναι από τη “Σκοπιά” της 1ης Απριλίου 1999 σελ. 31, και αναφέρει για Μ. του Ιεχωβά, άντρες και γυναίκες, που ακολουθούν τις επαίσχυντες πράξεις των Χαναναίων .



"Σκοπιά" 1 Απριλίου 1999, σελ. 31: Οι Μ. του Ιεχωβά, επιδίδονται σε αναίσχυντες σεξουαλικές πράξεις, όπως οι Χαναναίοι!
Οι Χαναναίοι ήταν Σημιτικά φύλα, καταγόμενα από τον Χαναάν, τέταρτο γιο του Χαμ (γιο του Νώε), που κατοικούσαν στην Παλαιστίνη. Το όνομά τους εκτός των άλλων δηλώνει και τη σεξουαλική διαστροφή, όπως σοδομία, κτηνοβασία, ομοφυλοφιλία και ιδιαίτερα τις αιμομικτικές σχέσεις(δηλ. σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ συγγενών). Οι προφήτες του Ισραήλ, στα κηρύγματά τους, φέρονται με φοβερή σφοδρότητα εναντίον τους και προειδοποιούν τους Ισραηλίτες ότι θα τύχουν της Θείας Οργής, αν ακολουθήσουν τις ακάθαρτες σεξουαλικές συνήθειές τους.





ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προσοχή! Χωρίς όνομα ή κάποιο ψευδώνυμο δεν γίνεται δημοσίευση σχολίου. Επίσης δεν πρέπει να είναι υβριστικό και άσχετο με το θέμα του άρθρου.

34 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Kirie Antieretike. Poli endiaferon to neo sas arthro.
Omologo oti sokaristika.

Manolis

Ανώνυμος είπε...

Δημοσίευση του αισχρού σχολίου του ανώνυμου ΜτΙ

Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ: “ΑΤΑΚΤΟΥΛΗΔΕΣ”, Η “ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΕ...":

Για για ορθόδοξα ζευγάρια τα τσι….κια είναι οκέυ; Τα γλυφο…νια;
Μια ορθόδοξη χριστιανή αν παίρνει πί….ς στον άντρα της θα πρέπει να εξομολογηθεί την πράξη της αυτή ή ανάμεσα σε παντρεμένα ορθόδοξα ζευγάρια όλα επιτρέπονται;
Να τη χ….ει ο άντρας της στη μούρη είναι οκέυ ή υποπίπτει στο αμάρτημα του Αυνάν;

Δεν κατάλαβα, επικρίνεται την ενοχοποίηση του στοματικού σεξ από τους μάρτυρες του ιεχωβά ή τον big brother της κρεβατοκάμαράς τους;

Ομολογώ ότι ερεθίστηκα.



Ανάρτηση από τον/τη Ανώνυμος στο ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΣ τη 28 Ιανουάριος 2009 9:37 μμ



Μετά τιμής Χρήστος – αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

Προς ανώνυμο 44

Ή θα ζητήσεις δημόσια συγγνώμη για την ανήθικη και ανάρμοστη συμπεριφορά σου ή τα σχόλιά σου θα τα διαγράφω, από εδώ και στο εξής, όπως έκανα και με τα δυο καινούργια που έβαλες.

Χρήστος - αντιαιρετικός

Γιώργος είπε...

Νομίζω κ.Χρήστο ότι αν διαβαστεί ΟΛΟΚΛΗΡΟ το άρθρο στο οποίο αναφερθήκατε, θα έχει κάποιος πιό ολοκληρωμένη εικόνα για το θέμα αυτό.
Γι' αυτόν τον λόγο το παρουσιάζω για διευκρίνιση των πραγμάτων.

Σκοπιά 1 Απριλίου 1999, σελ. 28-31 με θέμα:
"Λατρεία του Βάαλ—Η Μάχη για τις Καρδιές των Ισραηλιτών"
Επί χίλια χρόνια σχεδόν, μαινόταν μια μάχη για τις καρδιές των μελών του ισραηλιτικού έθνους. Ο δεισιδαιμονικός φόβος και οι σεξουαλικές τελετουργίες από τη μια πλευρά μάχονταν εναντίον της πίστης και της οσιότητας από την άλλη. Αυτή η πάλη ζωής και θανάτου έφερε τη λατρεία του Βάαλ αντιμέτωπη με τη λατρεία του Ιεχωβά.
ΘΑ ΠΡΟΣΚΟΛΛΟΥΝΤΑΝ πιστά το έθνος του Ισραήλ στον αληθινό Θεό που τους έβγαλε από την Αίγυπτο; (Έξοδος 20:2, 3) Ή θα προσχωρούσαν στο στρατόπεδο του Βάαλ, του προσφιλούς θεού της Χαναάν, ο οποίος υποσχόταν να κάνει τη γη εύφορη;
Αυτή η πνευματική μάχη, η οποία διεξάχθηκε πριν από χιλιάδες χρόνια, έχει σημασία για εμάς. Γιατί; «Αυτά», έγραψε ο απόστολος Παύλος, «γράφτηκαν για προειδοποίηση δική μας, στους οποίους έχουν φτάσει τα τέλη των συστημάτων πραγμάτων». (1 Κορινθίους 10:11) Η προειδοποίηση που κρύβει αυτή η ιστορική σύγκρουση θα αποκτήσει μεγαλύτερο νόημα αν καταλάβουμε ποιος ήταν ο Βάαλ και τι περιλάμβανε η λατρεία του.
Ποιος Ήταν ο Βάαλ;
Οι Ισραηλίτες ήρθαν σε επαφή με τον Βάαλ όταν έφτασαν στη Χαναάν, γύρω στο έτος 1473 Π.Κ.Χ. Διαπίστωσαν ότι οι Χαναναίοι λάτρευαν ένα πλήθος θεών οι οποίοι δεν ήταν ανόμοιοι με τους θεούς της Αιγύπτου, αν και είχαν διαφορετικά ονόματα καθώς και μερικά διαφορετικά χαρακτηριστικά. Εντούτοις, η Αγία Γραφή ξεχωρίζει τον Βάαλ ως το βασικό θεό των Χαναναίων και τα αρχαιολογικά ευρήματα επιβεβαιώνουν την υπεροχή του. (Κριτές 2:11) Αν και ο Βάαλ δεν ήταν ο υπέρτατος θεός στο πάνθεό τους, ήταν εκείνος που είχε τη μεγαλύτερη σημασία για τους Χαναναίους. Πίστευαν ότι είχε εξουσία πάνω στη βροχή, στον άνεμο και στα σύννεφα και ότι μόνο εκείνος μπορούσε να απαλλάξει τους ανθρώπους—καθώς και τα ζώα τους και τις σοδειές τους—από τη στειρότητα και την ακαρπία, ακόμη και το θάνατο. Χωρίς την προστασία του Βάαλ, ο Μοτ, ένας εκδικητικός χαναανιτικός θεός, θα έφερνε σίγουρα συμφορές πάνω τους.
Η λατρεία του Βάαλ ήταν γεμάτη από σεξουαλικές τελετουργίες. Ακόμη και θρησκευτικά αντικείμενα που συνδέονταν με τον Βάαλ, όπως οι ιερές στήλες και οι ιεροί στύλοι, είχαν σεξουαλική σημασία. Προφανώς, οι ιερές στήλες—βράχοι ή πελεκημένες πέτρες με μορφή φαλλικού συμβόλου—αντιπροσώπευαν τον Βάαλ, το αρσενικό μέρος στη σεξουαλική ένωση. Οι ιεροί στύλοι, από την άλλη πλευρά, ήταν ξύλινα αντικείμενα ή δέντρα που αντιπροσώπευαν την Ασεράχ, τη σύντροφο του Βάαλ, το θηλυκό στοιχείο.—1 Βασιλέων 18:19.
Η ιεροδουλία και οι θυσίες παιδιών ήταν κάποιες άλλες βασικές πτυχές της λατρείας του Βάαλ. (1 Βασιλέων 14:23, 24· 2 Χρονικών 28:2, 3) Το βιβλίο Η Αγία Γραφή και η Αρχαιολογία (The Bible and Archaeology) λέει: «Στους ναούς των Χαναναίων υπήρχαν ιερόδουλοι και ιερόδουλες καθώς και κάθε είδους σεξουαλική ασυδοσία. [Οι Χαναναίοι] πίστευαν ότι, με κάποιον τρόπο, αυτές οι τελετουργίες έκαναν τις σοδειές και τα κοπάδια να αυξάνονται». Αυτή ήταν τουλάχιστον η θρησκευτική δικαιολογία, αν και τέτοιου είδους ανηθικότητα έβρισκε αναμφίβολα απήχηση στις σαρκικές επιθυμίες των λάτρεων. Πώς, λοιπόν, παραπλανούσε ο Βάαλ τις καρδιές των Ισραηλιτών;
Γιατί Ήταν Τόσο Ελκυστική;
Πολλοί Ισραηλίτες ίσως προτιμούσαν να ασκούν μια θρησκεία που δεν απαιτούσε πολλά από αυτούς. Η λατρεία του Βάαλ τούς απάλλασσε από την τήρηση των διατάξεων του Νόμου, όπως ήταν το Σάββατο και οι πολλοί ηθικοί περιορισμοί. (Λευιτικό 18:2-30· Δευτερονόμιο 5:1-3) Η υλική ευημερία των Χαναναίων πιθανώς έπειθε και άλλους ότι ο Βάαλ χρειαζόταν εξευμενισμό.
Τα ιερά των Χαναναίων, τα οποία ήταν γνωστά ως υψηλοί τόποι και βρίσκονταν σε δασότοπους στις κορυφές βουνών, θα πρέπει να αποτελούσαν ένα ελκυστικό σκηνικό για τις τελετές γονιμότητας που λάβαιναν χώρα εκεί. Σύντομα, οι Ισραηλίτες δεν ήταν ικανοποιημένοι με το να συχνάζουν απλώς στους ιερούς τόπους των Χαναναίων· έφτασαν στο σημείο να χτίσουν τους δικούς τους. «Και αυτοί επίσης έφτιαχναν υψηλούς τόπους και ιερές στήλες και ιερούς στύλους πάνω σε κάθε ψηλό λόφο και κάτω από κάθε θαλερό δέντρο».—1 Βασιλέων 14:23· Ωσηέ 4:13.
Αλλά, πάνω απ’ όλα, η λατρεία του Βάαλ έκανε έκκληση στη σάρκα. (Γαλάτες 5:19-21) Οι αισθησιακές πράξεις ξεπερνούσαν την επιθυμία για άφθονες σοδειές και πολυπληθή κοπάδια. Το σεξ εξυμνούνταν. Αυτό πιστοποιείται από τα πολλά ομοιώματα που έχουν ανασκαφτεί και τα οποία έχουν διογκωμένα σεξουαλικά χαρακτηριστικά, πράγμα που υποδηλώνει σεξουαλική διέγερση. Το φαγοπότι, ο χορός και η μουσική δημιουργούσαν την κατάλληλη ατμόσφαιρα για έκλυτη συμπεριφορά.
Μπορούμε να φανταστούμε μια χαρακτηριστική σκηνή στις αρχές του φθινοπώρου. Σε ένα εντυπωσιακό φυσικό περιβάλλον, έχοντας φάει μέχρι κορεσμού και νιώθοντας ευφορία από το κρασί, οι λάτρεις χορεύουν. Συμμετέχουν σε ένα χορό γονιμότητας για να αφυπνίσουν τον Βάαλ από τη θερινή του αδράνεια ώστε να ευλογήσει τη γη με βροχή. Χορεύουν γύρω από τις φαλλικές στήλες και τους ιερούς στύλους. Οι κινήσεις, ιδιαίτερα των ιερόδουλων, είναι ερωτικές και αισθησιακές. Η μουσική και το ακροατήριο τους παρακινούν να συνεχίσουν. Και πιθανώς στο αποκορύφωμα του χορού, οι χορευτές πηγαίνουν στα δωμάτια του οίκου του Βάαλ για να επιδοθούν σε ανήθικες σχέσεις.—Αριθμοί 25:1, 2· παράβαλε Έξοδος 32:6, 17-19· Αμώς 2:8.
Περπάτησαν Μέσω Όρασης, Όχι Μέσω Πίστης
Ενώ μια τέτοια αισθησιακή μορφή λατρείας έλκυε πολλούς, κάτι άλλο που ωθούσε τους Ισραηλίτες στη λατρεία του Βάαλ ήταν ο φόβος. Καθώς οι Ισραηλίτες έχαναν την πίστη τους στον Ιεχωβά, ο φόβος των νεκρών, ο φόβος για το μέλλον και η γοητεία του αποκρυφισμού τούς οδηγούσαν στην άσκηση πνευματισμού, ο οποίος με τη σειρά του περιλάμβανε τελετουργίες εσχάτης εξαθλίωσης. Η Διεθνής Στερεότυπη Εγκυκλοπαίδεια της Βίβλου (The International Standard Bible Encyclopedia) περιγράφει πώς τιμούσαν οι Χαναναίοι το πνεύμα του νεκρού ως μέρος της λατρείας των προγόνων: «Στο οικογενειακό μνήμα ή στους τύμβους διεξάγονταν συμπόσια . . . με τελετουργίες μέθης και σεξουαλικών πράξεων (πιθανώς και αιμομειξίας) στις οποίες θεωρούνταν ότι συμμετείχε και ο νεκρός». Η συμμετοχή σε τέτοιες εξευτελιστικές πνευματιστικές πράξεις απομάκρυνε τους Ισραηλίτες όλο και περισσότερο από τον Θεό τους, τον Ιεχωβά.—Δευτερονόμιο 18:9-12.
Τα είδωλα—και οι τελετουργίες που συνδέονταν με αυτά—έλκυαν επίσης τους Ισραηλίτες εκείνους που προτιμούσαν να περπατούν μέσω όρασης και όχι μέσω πίστης. (2 Κορινθίους 5:7) Ακόμη και αφού είχαν δει εντυπωσιακά θαύματα από το αόρατο χέρι του Ιεχωβά, πολλοί Ισραηλίτες που είχαν φύγει από την Αίγυπτο ένιωθαν την ανάγκη να έχουν ένα οπτικό μέσο για να τον θυμούνται. (Έξοδος 32:1-4) Μερικοί από τους απογόνους τους, παρόμοια, επιθυμούσαν να λατρεύουν κάτι ορατό, όπως ήταν τα είδωλα του Βάαλ.—1 Βασιλέων 12:25-30.
Ποιος Ήταν ο Νικητής;
Η μάχη για τις καρδιές των Ισραηλιτών μαινόταν επί αιώνες, από τον καιρό που έφτασαν στις πεδιάδες του Μωάβ, λίγο πριν μπουν στην Υποσχεμένη Γη, ως τον καιρό της εκτόπισής τους στη Βαβυλώνα. Φαινόταν να υπερισχύει πότε η μία πλευρά και πότε η άλλη. Μερικές φορές, η πλειονότητα των Ισραηλιτών έμεναν όσιοι στον Ιεχωβά, αλλά συχνά στρέφονταν στον Βάαλ. Ένας βασικός λόγος για τον οποίο συνέβαινε αυτό ήταν η συναναστροφή τους με τους ειδωλολατρικούς λαούς που τους περιέβαλλαν.
Έπειτα από τη στρατιωτική τους ήττα, οι Χαναναίοι μάχονταν με πιο ύπουλα μέσα. Ζούσαν δίπλα στους Ισραηλίτες και ενθάρρυναν τους κατακτητές τους να κάνουν δικούς τους τούς θεούς του τόπου. Θαρραλέοι κριτές όπως ο Γεδεών και ο Σαμουήλ αντιστάθηκαν σε αυτή την τάση. Ο Σαμουήλ παρότρυνε το λαό: «Να αποβάλετε τους θεούς των αλλοεθνών . . . , και να κατευθύνετε χωρίς παρεκκλίσεις την καρδιά σας στον Ιεχωβά και να υπηρετείτε αυτόν μόνο». Για κάποιο διάστημα οι Ισραηλίτες ακολούθησαν την προτροπή του Σαμουήλ, και «απέβαλαν τους Βάαλ και τις εικόνες της Αστορέθ και άρχισαν να υπηρετούν μόνο τον Ιεχωβά».—1 Σαμουήλ 7:3, 4· Κριτές 6:25-27.
Έπειτα από τη βασιλεία του Σαούλ και του Δαβίδ, ο Σολομών στα τελευταία χρόνια του άρχισε να προσφέρει θυσίες στους θεούς των αλλοεθνών. (1 Βασιλέων 11:4-8) Και άλλοι βασιλιάδες του Ισραήλ και του Ιούδα ενήργησαν παρόμοια και υποτάχθηκαν στον Βάαλ. Εντούτοις, πιστοί προφήτες και βασιλιάδες, όπως ο Ηλίας, ο Ελισαιέ και ο Ιωσίας, ανέλαβαν την ηγεσία στη μάχη εναντίον της λατρείας του Βάαλ. (2 Χρονικών 34:1-5) Επιπλέον, σε όλη αυτή την περίοδο της ιστορίας των Ισραηλιτών, υπήρχαν άτομα που παρέμειναν πιστά στον Ιεχωβά. Ακόμη και την εποχή του Αχαάβ και της Ιεζάβελ, όταν η λατρεία του Βάαλ βρισκόταν σε πλήρη άνθηση, εφτά χιλιάδες άτομα αρνήθηκαν “να λυγίσουν τα γόνατά τους στον Βάαλ”.—1 Βασιλέων 19:18.
Τελικά, μετά την επιστροφή των Ιουδαίων από την εξορία στη Βαβυλώνα, δεν γίνεται πια λόγος για τη λατρεία του Βάαλ. Όπως εκείνοι οι οποίοι αναφέρονται στο εδάφιο Έσδρας 6:21, αποχωρίστηκαν όλοι “από την ακαθαρσία των εθνών του τόπου για να αναζητήσουν τον Ιεχωβά, τον Θεό του Ισραήλ”.
Προειδοποιήσεις από τη Λατρεία του Βάαλ
Αν και η λατρεία του Βάαλ έχει χαθεί εδώ και πολύ καιρό, εκείνη η χαναανιτική θρησκεία έχει κάτι κοινό με τη σημερινή κοινωνία—την εξύμνηση του σεξ. Τα δελεάσματα για ανηθικότητα φαίνεται να υπάρχουν στον ίδιο τον αέρα που αναπνέουμε. (Εφεσίους 2:2) «Μαχόμαστε εναντίον της αόρατης δύναμης που ελέγχει αυτόν το σκοτεινό κόσμο, καθώς και των πνευμάτων που προέρχονται από το ίδιο το επιτελείο του πονηρού», προειδοποιεί ο Παύλος.—Εφεσίους 6:12, Φίλιπς (Phillips).
Αυτή η “αόρατη δύναμη” του Σατανά προάγει τη σεξουαλική ανηθικότητα προκειμένου να υποδουλώσει πνευματικά τους ανθρώπους. (Ιωάννης 8:34) Στη σημερινή ανεκτική κοινωνία, η ακολασία δεν αποτελεί μέρος κάποιας τελετής γονιμότητας αλλά, αντίθετα, είναι ένας τρόπος για να βρει κάποιος προσωπική ικανοποίηση ή να κάνει αυτό που τον ευχαριστεί. Και η προπαγάνδα είναι εξίσου πειστική. Μέσω της ψυχαγωγίας, της μουσικής και της διαφήμισης, τα σεξουαλικά μηνύματα διαποτίζουν τη συνείδηση των ανθρώπων. Οι υπηρέτες του Θεού δεν είναι άτρωτοι σε αυτή την επίθεση. Στην πραγματικότητα, η πλειονότητα των ατόμων που αποκόπτονται από τη Χριστιανική εκκλησία είναι άτομα τα οποία υπέκυψαν σε τέτοιες συνήθειες. Μόνο αν κάποιος Χριστιανός αποκρούει διαρκώς αυτές τις ανήθικες εισηγήσεις θα παραμείνει αγνός.—Ρωμαίους 12:9.
Οι νεαροί Μάρτυρες είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένοι στον κίνδυνο, εφόσον πολλά από εκείνα που μπορεί να τους φαίνονται ελκυστικά παρουσιάζονται σε συσχετισμό με το σεξ. Κάτι που κάνει τα πράγματα ακόμη χειρότερα είναι ότι πρέπει να αντιστέκονται στην επιρροή άλλων νεαρών οι οποίοι ασκούν πίεση πάνω τους. (Παράβαλε Παροιμίες 1:10-15.) Για παράδειγμα, αρκετοί μπλέχτηκαν σε προβλήματα όταν βρέθηκαν σε μεγάλες συγκεντρώσεις. Όπως συνέβαινε και με τη λατρεία του Βάαλ στους αρχαίους καιρούς, η μουσική, ο χορός και τα σεξουαλικά δελεάσματα δημιουργούν ένα μεθυστικό παρασκεύασμα.—2 Τιμόθεο 2:22.
«Πώς θα καθαρίζει ο νέος το δρόμο του;» ρώτησε ο ψαλμωδός. «Μένοντας σε επιφυλακή σύμφωνα με το λόγο [του Ιεχωβά]», απάντησε. (Ψαλμός 119:9) Όπως ακριβώς ο Νόμος του Θεού πρόσταζε τους Ισραηλίτες να αποφεύγουν τη στενή συναναστροφή με τους Χαναναίους, με τον ίδιο τρόπο η Αγία Γραφή μάς προειδοποιεί για τους κινδύνους των άσοφων συναναστροφών. (1 Κορινθίους 15:32, 33) Ένας νεαρός Χριστιανός δείχνει την ωριμότητά του όταν λέει όχι σε κάτι που μπορεί να είναι αισθησιακά ευχάριστο αλλά το οποίο γνωρίζει πως είναι ηθικά επιβλαβές. Όπως ο πιστός Ηλίας, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στο ρεύμα των δημοφιλών απόψεων να αποφασίζει αντί για εμάς.—1 Βασιλέων 18:21· παράβαλε Ματθαίος 7:13, 14.
Μια άλλη προειδοποίηση αφορά την απώλεια της πίστης, «την αμαρτία που μας μπλέκει εύκολα». (Εβραίους 12:1) Φαίνεται πως πολλοί Ισραηλίτες εξακολουθούσαν να πιστεύουν στον Ιεχωβά, αλλά απέβλεπαν στον Βάαλ ως το θεό ο οποίος θα προστάτευε τις σοδειές τους και θα προμήθευε για τις καθημερινές τους ανάγκες. Ίσως πίστευαν ότι ο ναός του Ιεχωβά στην Ιερουσαλήμ βρισκόταν πολύ μακριά και ότι η τήρηση των νόμων του ήταν μη πρακτική. Η λατρεία του Βάαλ ήταν τόσο εύκολη και άνετη—μπορούσαν μάλιστα να προσφέρουν καπνό στον Βάαλ από τις ταράτσες των σπιτιών τους. (Ιερεμίας 32:29) Είναι πιθανό να παρασύρθηκαν στη λατρεία του Βάαλ απλώς και μόνο συμμετέχοντας σε μερικές από τις τελετουργίες ή ίσως κάνοντας προσφορές στον Βάαλ στο όνομα του Ιεχωβά.
Πώς θα μπορούσαμε να χάσουμε την πίστη μας και σιγά σιγά να αποτραβηχτούμε από τον ζωντανό Θεό; (Εβραίους 3:12) Θα μπορούσαμε σταδιακά να χάσουμε την εκτίμηση που είχαμε παλιότερα για τις συναθροίσεις και τις συνελεύσεις. Μια τέτοια στάση προδίδει έλλειψη εμπιστοσύνης στην προμήθεια του Ιεχωβά για πνευματική “τροφή στον κατάλληλο καιρό”. (Ματθαίος 24:45-47) Έχοντας εξασθενήσει με αυτόν τον τρόπο, θα μπορούσαμε να πάψουμε να κρατάμε «σφιχτά το λόγο της ζωής» ή και να αναπτύξουμε διχασμένη καρδιά, ενδίδοντας ίσως στις υλιστικές επιδιώξεις ή στην ανηθικότητα.—Φιλιππησίους 2:16· παράβαλε Ψαλμός 119:113.
Ας Κρατάμε την Ακεραιότητά Μας
Αναμφίβολα, σήμερα διεξάγεται μια μάχη για την κατάκτηση της καρδιάς. Θα μείνουμε όσιοι στον Ιεχωβά ή θα παροδηγηθούμε από το χαλαρό τρόπο ζωής αυτού του κόσμου; Δυστυχώς, όπως οι Ισραηλίτες ελκύστηκαν από τις απεχθείς συνήθειες των Χαναναίων, μερικοί Χριστιανοί άντρες και γυναίκες σήμερα έχουν δελεαστεί με αποτέλεσμα να διαπράξουν επαίσχυντες πράξεις.—Παράβαλε Παροιμίες 7:7, 21-23.
Μια τέτοια πνευματική ήττα μπορεί να αποφευχθεί αν, όπως ο Μωυσής, “παραμένουμε σταθεροί σαν να βλέπουμε τον Αόρατο”. (Εβραίους 11:27) Είναι αλήθεια ότι πρέπει να “αγωνιζόμαστε σκληρά για την πίστη”. (Ιούδα 3) Αλλά αν μείνουμε όσιοι στον Θεό μας και στις αρχές του, μπορούμε να αποβλέπουμε στον καιρό κατά τον οποίο η ψεύτικη λατρεία θα χαθεί για πάντα. Όπως η λατρεία του Ιεχωβά υπερίσχυσε έναντι της λατρείας του Βάαλ, έτσι μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι σύντομα «η γη θα γεμίσει από τη γνώση του Ιεχωβά όπως τα νερά σκεπάζουν τη θάλασσα».—Ησαΐας 11:9.

Αυτά για διευκρίνιση του άρθρου της ΣΚΟΠΙΑΣ

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ γιώργο,
σε ευχαριστούμε για τον κόπο που έκανες να παραθέσεις ολόκληρο το άρθρο της ΣΚΟΠΙΑΣ.
Με την ολοκληρωμένη εικόνα που δίνεις, ΕΝΙΣΧΥΕΙΣ το άρθρο του κ.Χρήστου ως προς τα "παράξενα" (για να μη τα χαρακτηρίσω αλλιώς) που συμβαίνουν μεταξύ πολλών μελών της ΣΚΟΠΙΑΣ, καθώς και το ρόλο του big-brother που παίζει αυτή.

Σ'ευχαριστούμε, αλλά ταυτόχρονα περιμένουμε να λάβεις και θέση για τις αισχρολογίες του αδελφού σου μάρτυρα 44.

Διαβάζω στο άρθρο:
"Στην πραγματικότητα, η πλειονότητα των ατόμων που αποκόπτονται από τη Χριστιανική εκκλησία είναι άτομα τα οποία υπέκυψαν σε τέτοιες συνήθειες. Μόνο αν κάποιος Χριστιανός αποκρούει διαρκώς αυτές τις ανήθικες εισηγήσεις θα παραμείνει αγνός."

και

"Θα μείνουμε όσιοι στον Ιεχωβά ή θα παροδηγηθούμε από το χαλαρό τρόπο ζωής αυτού του κόσμου; Δυστυχώς, όπως οι Ισραηλίτες ελκύστηκαν από τις απεχθείς συνήθειες των Χαναναίων, μερικοί Χριστιανοί άντρες και γυναίκες σήμερα έχουν δελεαστεί με αποτέλεσμα να διαπράξουν επαίσχυντες πράξεις."

Θα πρέπει λοιπόν να εξετάσετε σοβαρά την αποκοπή του "μάρτυρα" 44 ο οποίος προβαίνει λεκτικά σε ανήθικες πράξεις παρόμοιες με αυτές που στηλιτεύει το άρθρο σας.

Αλλιώς γίνεστε το ίδιο ΑΝΗΘΙΚΟΙ με τους χριστιανούς που κατηγορείτε!

Πέτρος

Ανώνυμος είπε...

Itan omos alitheia logiko, ola auta, na katalixoun etsi. Auta simbenoun otan den iparxei i agapi metaxi ton anthropon. Apo poli kairo sas elega na eirineuete alla eseis...

O kirios Xristos, pire apofasi kali. Kalio na elegxei auta pou grafontai, para na afinei na dimosieuontai auta ta anithika sxolia pou toso poli me elipisan.

As mas lipithei o Theos pou eno sigentrothikame na omilisome gia to Theon ipotithetai, xefigame etnelos kai omilisame xeirotera kai apo ekeinous pou den egnorisan kai den akousan pote gia Theo.

Akakios

Ανώνυμος είπε...

Ώρες ώρες δεν ξέρω αν πρέπει να γελάω με την Σκοπιά ή να κλαίω.

Το βρήκα: Μπορούμε να κλαίμε από τα γέλια!

Μα είναι δυνατόν τέτοια κείμενα να είναι από την "ΜΟΝΗ αληθινή θρησκεία" του ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ?

Δεν ντρέπονται λίγο τα ρεζίλα που εμπαίζουν τα ΘΕΙΑ?

Καληνύχτα σας...

Alexandros είπε...

Kalispera sas,

Apofasisa na grapso dio logia dioti aisthanomai foberi aganaktisi apo tin upokrisia ton anthropon.
Eimai omofulofilos, kai o kathenas krini kai katakrini!!
Eite einai martures eite xristianoi eite katholiki ktl ktl!
Ksero ti thelo apo ta 5 mou kai den einai epilogi mou. Poios alloste tha epilege na zei etsi an mporouse na zei sumfona me ton koinonika apodekto tropo?
Kaneis!

Kai duo logia gia tous M.t.iexova.
Safos oi martures einai ermea kateuthinomena apo tin Skopia, to ksupna ktl. Omos, prepei na simiothei oti polla apo auta pou upostirizoun einai alitheies.
i diafora me emas tous O.X. einai oti ekeini tiroun tous nomous tou theou, opos ki an tous ermineuoun. ti ennoo? kanenas marturas den kapnizei dioti oi grafes apagoreuoun tis ousies. To tiroun!
emeis? kai se mas apagoreuete. kapnizoume omos. emas mas enoxli pou gia na mpoume se monastiri prepei na forame pantelonia kai oi gunaikes foustes, oi martures? pane kala ntumeni kai xairontai dioti upakoun. einai enomenoi kai auto enoxli!!
Kai kati teleutaio gia tous martures tora..
Edo kai 1 xrono exo sxesi me enan presbutero apo mia ekklisia tis athinas!giati to leo?
Dioti me kourase i ipokrisia kai apo tous men kai apo tous de.
i sxesi mou prin 3 mines einai presbuterio ( oi martures kseroun ti ennoo) gia na apofasisoun an tha apokopsoun ena melos tis ekklisias logo omofilofilias. kai i sxesi mou itan ekei kai fisika psifise apokopi!
anatrixiastiko kai upokritiko!
Stamatiste, loipon, na asxoliste me ton diplano sas, agapiste allious opos ki an einai dioti auto diaske o Ihsoun me tin ierodoulo kai frontiste na eiste eseis entaksi apenanti sto theo.

Sugnomi an bgainei entasi mesa apo ta legomena mou ki an prosbalo opoiondipote.. Apla aganakto!

Alexandros είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Alexandros είπε...

*eixe presbuterio

Ανώνυμος είπε...

Προς κύριο Αλέξανδρο!!!

Κύριε Αλέξανδρε, γράψατε:
«Safos oi martures einai ermea kateuthinomena apo tin Skopia, to ksupna ktl. Omos, prepei na simiothei oti polla apo auta pou upostirizoun einai alitheies.
i diafora me emas tous O.X. einai oti ekeini tiroun tous nomous tou theou, opos ki an tous ermineuoun. ti ennoo? kanenas marturas den kapnizei dioti oi grafes apagoreuoun tis ousies. To tiroun!»

Από αυτά που γράψατε, φανερώνετε πως είστε ακόμη πολύ στην αρχή. Το μόνο που γνωρίζετε υποθέτω είναι η καλή και υποκριτική εικόνα που ΠΡΕΠΕΙ να παρουσιάζουν προς τα έξω οι καταπιεσμένοι από την οργάνωσή στους μάρτυρες του Ιεχωβά.

Δεν τηρούν τους νόμους εις τους οποίους τους έχουν υπερφορτώσει, αλλά ΠΡΕΠΕΙ να τους τηρούν διότι σε αυτούς δεν είναι τα πράγματα τόσο αγγελικά πλασμένα όσο προσπαθούν να μας παρουσιάσουν.

Δεν καπνίζουν, όχι γιατί δε θέλουν, αλλά γιατί υπάρχει φόβος του καρφώματος και μάλιστα από ¨αδερφούς¨ της εκκλησίας τους, ακόμα και από τα ίδια τα μέλη της οικογενείας τους. Αν μαθευτεί πως κάποιος μάρτυρας του Ιεχωβά καπνίζει, τον αποκόπτουν από την ¨εκκλησία τους¨. Έτσι, προτιμούν να καπνίζουν σε υπόγεια και τουαλέτες στα κρυφά.

Θα ήθελες να συμβαίνει κάτι τέτοιο και στην δική μας Ορθόδοξη εκκλησία;
Σε ρωτώ γιατί διάβασα παρακάτω να λες: « emeis? kai se mas apagoreuete. kapnizoume omos.»

Κύριε Αλέξανδρε, όπως δε γίνεται με το ζόρι παντρειά, έτσι δεν γίνεται και με το ζόρι πίστη. Είναι άλλο να πιστεύω γιατί ελεύθερα αποφάσισα να πιστέψω και ακολουθώ το Θεό, και κάτι τελείως κουλό και ανάρμοστο να μου επιβάλουν την πίστη.

Αυτό είναι ανθρωπομήχανση!!!

Ο ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ

Alexandros είπε...

Kalispera!

Safos. Sumfono apoluta mazi sas k. Eureunita kai to ennoo.
Auto pou tha ithela omos na simioso kai, an thelete na epeksigiso, einai oti oi perissoteroi martures tou iexova einai mesa stin organosi apo paidia kai exoun galouxithei me auta ta pisteuo, opote gia mena einai aksio thaumasmou to gegonos oti upostirizoun auto pou pisteuoun me fobero zilo kai prosilosi (esto ki an auto kata tin orthodoksi ekklisia einai lathos).
Kai tha ithela episis na prostheso to eksis. Polu sosta paratirisate (kai eimai gnostis ek ton eso gia to pos leitourgei i organosi auti) oti i martures den kapnizoun dioti fobountai tin apokopi kai to karfoma esto kai apo tous filous, tous suggenis, akoma kai apo tous idious tous goneis tous! Kati tragiko. Omos, oi goneis autoi, oi filoi kai oi suggeneis etsi emathan apo tous dikous tous goneis kai tous papoudes tous ktl. kai auto to upostirizoun. Thelo na po, pos esto ki an olo auto einai katapiesi kai sterisi tis eleutherias tou atomou kai ola ta sxetika, emena prosopika den pauei na me entiposiazei i afosiosi tous kai i epimoni tous na diatiroun tin ekklisia tous ''kathari'' apo kapoion pou den tiri tous nomous tou theou, pou einai omologoumenos i apagoreusi tou kapnismatos (elpizo na katalabainete ton sumbolismo kai tin genikoteri idea autou pou leo)

Oson afora tora to an tha mou arese emena auto stin diki mou ekklisia tha sas apantiso os eksis.
Ean simera ego zousa se mia klisti koinonia (se ena xorio tis beroias, tis kozanis, i tis alexandroupolis) kai o iereas tis ekklisia mou enimeronotan oti eimai omofilofilos kai diatiro tetoiou idous sxesi den tha eprepe na me aforisi i ekklisia?? (na enimeroso oti exei ginei polles fores!)
I grafi to diloni ksekathara kai stin palea kai stin kaini diafiki apo ton ap. Paulo oti o Theos apagoreuei tin sinapsi sxeseon metaksi tou idiou filou.
Opote sas apanto pos OXI, den tha mou arese na me aforisoun, dioti epistimonika apodedigmeno den euthinome ego gia tin omofilofilia, omos simfona me tin enoli tou Theou, eimai amartolos! Sosta? Ti tha eprepe na ginei gia tin diki mou periptosi, loipon?

Euxaristo gia ton xrono sas..

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Αλέξανδρε, θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σας. Η υποκρισία πράγματι περισσεύει και σε μας και στους ΜτΙ και φυσικά εννοώ και τον εαυτό μου. Όμως αν διαβάσετε και άλλα άρθρα μου θα διαπιστώσετε την εξής διαφορά. Όλοι οι Ορθόδοξοι ποτέ δεν ισχυριστήκαμε πως είμαστε «καθαροί», εν αντιθέσει με τη Σκοπιά που όλη την ώρα επαίρεται για την δική της καθαρότητα καθώς και των οπαδών της. Γι’ αυτό άλλωστε και η πολεμική εναντίον της. Αντίθετα εμείς τονίζουμε την αμαρτωλότητά μας, προσβλέποντας στην χάρη του Θεού. Η θέση μου για την αμαρτία σαν αντιαιρετικός την έχω εκφράσει στο άρθρο μου με τίτλο ¨Τι είναι αίρεση¨. Αν δεν σας κάνει κόπο διαβάστε την. Θα ήθελα να σας ρωτήσω και το εξής, επειδή δεν έχω ακούσει κάτι περί αυτού. Γράφετε πως η Εκκλησία αφορίζει τους ομοφυλόφιλους. Μπορείτε παρακαλώ να γίνετε πιο συγκεκριμένος;

Σας ευχαριστώ

Χρήστος - αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Αλέξανδρε, δε σας κρύβω, πως έχω αρχίσει να σας συμπαθώ!!!
Καταλαβαίνω, τι λέτε και έχετε πάρα πολλά δίκια σε πολλά.

Έχω να σας πω, πως πριν τους γνωρίσω κι εγώ – τους μάρτυρες του Ιεχωβά – είχα παρόμοια γνώμη με τη δική σας. Σας ¨άκουσα¨ όμως να λέτε, πως δεν αντέχετε πλέον την υποκρισία στους ανθρώπους.

Το ίδιο κι εγώ κύριε Αλέξανδρε.
Δεν ταιριάζει όμως να λέτε – κατά τη γνώμη μου πάντα – πως δεν αντέχετε την υποκρισία και από την άλλη να θαυμάζετε τους μάρτυρες του Ιεχωβά.
Για μένα προσωπικά, αν η υποκρισία είχε όνομα θα λεγόταν Μάρτυρας του Ιεχωβά.

Σε ¨διπλανό¨ άρθρο του αξιότιμου κυρίου Χρήστου, με τίτλο:
ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ: ΑΠΟΦΑΤΙΣΜΟΣ… ΚΑΙ Ο ΑΣΤΕΓΟΣ ΘΕΟΣ στα άρθρα του 2008 μπορείτε να το βρείτε.

Επισκεφτείτε το κάποια στιγμή αν δε σας κάνει κόπο, να δείτε στα σχόλια, που αυτή τη στιγμή που μιλάμε, είναι πάνω από 2200 σχόλια, να δείτε εκεί τα πραγματικά αισθήματα των μαρτύρων του Ιεχωβά.

Να διαβάσετε πόση ¨χολή¨ κρύβουν για εμάς τους Ορθοδόξους.
Να διαβάσετε, αναφερόμενοι στην εγκυμοσύνη της Παναγίας, να μιλούν για μια γκαστρωμένη Εβραιοπούλα.
Να διαβάσετε, πως αναφέρονται σους Αγίους της εκκλησίας μας.

Μα, θα μου πείτε ίσως, «μα για πιο λόγο μιλάνε έτσι; κάτι τους είπατε!»
Ναι κύριε Αλέξανδρε, δεν τους κάναμε τη χάρη, αυτό είναι όλο. Και όταν σε ένα μάρτυρα δε του κάνεις τη χάρη, και καταλαβαίνει πως από σένα δε πρόκειται να πάρει ¨γαλόνια¨ από την εταιρία του, τότε γίνεται ¨Τούρκος¨ και φανερώνει ποιος πραγματικά κρύβεται κάτω από το κοστούμι και τη γραβάτα.

Όσο για το άλλο που είπατε: «emena prosopika den pauei na me entiposiazei i afosiosi tous kai i epimoni tous na diatiroun tin ekklisia tous ''kathari'' apo kapoion pou den tiri tous nomous tou theou,»

Θα σας πω, πως κι εμένα κάποτε με εντυπωσίαζε αυτό. Όταν όμως έμαθα για το ¨κρυφτό¨ που παίζουν πρώτα με τον ίδιο τους τον εαυτό και ύστερα με τους άλλους, έπαψε να με εντυπωσιάζουν.
Σας ¨βλέπω¨ να επιμένετε στο θέμα του τσιγάρου. Το ¨δυστύχημα¨ για κάποιους μάρτυρες, είναι πως αυτή η συνήθεια, το ελάττωμα αυτό, το κρατά κανείς στο χέρι, και φαίνεται σε όλους, οπότε είναι εύκολη περίπτωση αποκοπής.

Σας ρωτάω λοιπόν κύριε Αλέξανδρε: «Τι γίνεται όμως με τα ελαττώματα που δεν χρειάζεται να τα κρατά κανείς στο χέρι;» Τα κρύβουμε λοιπόν!!!

Άρα, για ποια καθαρή εκκλησία μιλάμε;
Κύριε Αλέξανδρε, μη ξεγελιέστε. Όπου υπάρχουν άνθρωποι, υπάρχει και αμαρτία. Αν υπήρχε καθαρή εκκλησία στον κόσμο, έστω και μία, μόνο μία, δε θα υπήρχε κανένας λόγος να έρθει ο Θεός στη γη και να πάθει για εμάς.

Μπορώ όμως να σας το πω και αλλιώς.
Να χαίρεστε αν αισθάνεστε ¨βρώμικος¨ και αμαρτωλός, γιατί ο Χριστός το είπε: Οι υγιείς δεν έχουν ανάγκη από το γιατρό αλλά οι άρρωστοι.

Η εκκλησία πρέπει να προσελκύει λοιπόν τους ¨αρρώστους¨ και όχι να τους διώχνει από τους κόλπους της.

Πάμε στο άλλο που με ρωτάτε: «Opote sas apanto pos OXI, den tha mou arese na me aforisoun, dioti epistimonika apodedigmeno den euthinome ego gia tin omofilofilia, omos simfona me tin enoli tou Theou, eimai amartolos! Sosta? Ti tha eprepe na ginei gia tin diki mou periptosi, loipon?

Κύριε Αλέξανδρε, όταν κάποιος είναι άρρωστος, χρειάζεται γιατρό!
Όταν κάποιος πάλι αισθάνεται αμαρτωλός όπως εσείς προς τιμήν σας, χρειάζεται πνευματικό!!!
Σκεφτείτε, πόσο παράλογο θα ήταν, να πήγαινε κανείς, να εξομολογηθεί σε έναν χειρούργο, ή να πήγαινε να τον χειρουργήσει ένας Δεσπότης.
Γιατί σας τα λέω τώρα αυτά;
Γιατί δεν είμαι εγώ ο αρμόδιος για να σας καθοδηγήσω για το πώς θα πρέπει να κινηθείτε από εδώ και στο εξής.
Το πρώτο και καλύτερο, είναι που γνωρίζετε πως αυτό που σας συμβαίνει (ομοφυλοφιλία) έρχεται κόντρα με τους Ιερούς νόμους του Θεού.
Εγώ αν μπορούμε αυτό να τα πούμε βοήθεια, το μόνο που έχω να σας προτείνω, είναι να ψάξετε να βρείτε έναν καλό πνευματικό και να του εξομολογηθείτε το πρόβλημά σας. Αυτός είναι ο αρμόδιος κατά τη γνώμη μου για εσάς.
Όσα στους ανθρώπους φαίνονται αδύνατα, για το Θεό είναι δυνατά. Φτάνει να πιστεύει και να ελπίζει κανείς σε εκείνον.

Με συγχωρείτε για το μακροσκελές σχόλιό μου, εύχομαι να μη σας κούρασα.

Ο Ερευνητής

Alexandros είπε...

Kalispera kai pali!

Den sas krubo pos eimai sokarismenos!!!
Tha ithela katarxin na apantisto prota se sas k. Ereunita, me perisia simpathia kai euxaristisi..

As ksekinisoume loipon kapos etsi..
Xrisimopoiisate tis lekseis “bromikos”, “amartolos” kai “arrostos”!
Oude pote aisthanthika gia ton eauto mou kanena apo ta tria auta epitheta!!!
Sas eipa apla ti anaferoun oi grafes. Alimono an aisthanomoun etsi, kai tha sas eksigiso giati. Opos proanefera, epistimonika apodedigmeno, I omofilofilia ofilete sta gonidia (xromosomata) pou periexi to DNA tou anthropou kai DEN apoteli epilogi. Den epeleksa na eimai omofilos, GENITHIKA! Opote kamia ntropi den aisthanomai. Kai an thelete na embathino se auto tha sas po to eksis, gnorizo ton sexoualiko mou prosanatolismo apo mikro paidi, apo tote pou antilifthika ton eauto mou. Mexri ta 21 mou xronia prospathisa na sinapso sxesis kai epafes me to antitheto filo me megali apotixia! An itan epilogi sas kai tha epelega na eimai eterofilos. Alloste to oti eseis eiste (fantazomai) eterofilos den einai epilogi sas! Os edo omos, den aisthanomai oti prepei na apodikso pos den eimai elefantas. (stin anafora sas sto na miliso me pneumatiko gia na zitiso voithia antilambaneste pos den tha sas apantiso.... )

(epidi mesa apo to grapto logo polles fores pareksigoume to ifos tou logout ha ithela na toniso oti sas milo me iremia kai xara gia auton ton epikodomitiko dialogo )

Tora oson afora ta sxolia sas gia tous martyres tolmo nap o pos eiste ligo proklitikos kai uperbolikos me auta pou lete. “Για μένα προσωπικά, αν η υποκρισία είχε όνομα θα λεγόταν Μάρτυρας του Ιεχωβά.” Katalabainete pos akoma kai to dikio na einai me tin diki sas pleura sigoura stin diadromi to xanete.. Exo filous m.t Iexova kai antitheto para upokrites kai kakoi anthropoi einai. Na tous liposaste tous perissoterous apo tous anthropous autous. Mi ksexnate ti egrapse o Aristotelis stin istoria tou spileou!!! Einai akrivos I idia periptosi. Exoun uposti plusi egkefalou, DEN ftaine. Exo auti ti stigma sta xeria mou teuxos tou periodikou ksupna kai an deite ton tropo pou grafoun mesa oi kurioi ekdotes apo to Brooklyn tha katalabaite pos oi martures pou sas xtupoun tin porta einai thumata! Agapiste kai vohthiste tous, mi tous dioxnete!!
Kai kati akoma, den kruboun xoli, agapite ereunita. Emeis tous kaname etsi, dioti ti ftainei to paidaki pou sto sxolio o mpampas den to afinei na parakolouthisei thriskeutika kai auto bgainei apo tin aithousa kais to dialleima ta alla paidia to xlebazoun kai to upotimoun dioti auto tous eipe I daskala gia tous martures???
Gnorizo tin katastasi apo mesa Ereunita, ksereis ti lene oi goneis martures sto paidi tous otan erxetai me klamata sto spiti? Pou to idio akouse kai o pateras apo ton diko tou petera! Epikalounte to edafio tis agias grafis pou leei pos I alithini xristiani tha diokonte mexri to telos kai pos I alithia briskete stous ligous!! Pos loipon ego, tha piso to mikro auto paidi pou simera einai 30 xronon oti zei se plani??pos voihtame oloi mas auton ton athropo simera? Na sas apantiso? DEN ton voithame! Dioti I skopia kai to ksupna mas exoun spirei apsoga tosa xronia tin exthra anamesa stous O.X. kai stous M.t.Iexova. Prosekste, KAI APO TIS DYO PLEURES!!!

Me ektimisi..

Alexandros είπε...

Kurie Xristo kalispera,

Sumfono apolita se auto pou anaferete gia tin katharotita kai tin antimetopisi tis skopias. Apla auto pou tha anefera pio pano ston k.Ereuniti, kai tha to po kai se sas einai to eksis. I skopia exei spirei anamesa se mas kai stous martures to misos. Gi’ auto tetoia menos kai apo tis duo pleures kai epitrepste mou apo tin diki mas isos perissotero. Eiani polu megali sizitisi omos na sas po kati, an parakolouthisete sinathrisi ton marturon tha katalabaite. Me duo logia perigrafete os eksis. Einai I kaluteri eteria auti ti stigma PAGKOSMIA I opoia exei sto dinamiko tis 7 ekatomiria ergate pou douleuoun amisthi!!! Katalabainete? Mporeite na dianoithite gia poso organosi xriazete gia na kratisi kaneis 7 ekatomiria kosmo se mia eteria, na douleuei gi autin xoris mistho kai na fobate kiolas o ergazomenos mipos o ergodotis ton apolisi!!! Fantastite!
Opote, exoume ki emeis euthuni pou exoun odigithi edo ta pragmata.

Oso gia tous aforismous ti thelete na mathete? Nai, I ekklisia exei aforisi omofilofilous kata kairous. Einai gnosto auto. Auto pou apla ego den katalabaino k.Xristo einai to eksis.. Apo ti stigma pou, kata tas grafas, OLOI mas apoteloume kath’ eikona kai omoiosi giati oxi oi omofiloi? Kati den einai parakseno edo?? Ti lete?

Euxaristo polu gia to xrono sas kai ton epikodomitiko dialogo…

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Αλέξανδρε καλησπέρα και σε εσάς,

Το σχόλιό σας για την Σκοπιά με άφησε πραγματικά άφωνο. Περιγράψατε μοναδικά την σχέση των ΜτΙ με την Οργάνωσή τους. Δεν γνωρίζω αν έχετε το διαβάσει το άρθρο μου «ΜτΙ, οι Πλασιέ του Θεού», γιατί εκεί περιγράφω και εγώ κάτι ανάλογο. Εσείς πάντως σε τρείς γραμμές περιγράψατε, ότι εγώ σε ολόκληρο άρθρο!
Ότι υπάρχει μίσος μεταξύ Ορθοδόξων και ΜτΙ είναι γεγονός αναμφισβήτητο. Χωρίς να θέλω να μας δικαιολογήσω, έχω να πω, πως θα έχετε διαπιστώσει και εσείς πως από τη δική μας πλευρά υπάρχει αυτή η αντιπάθεια προς τους ΜτΙ, γιατί πέρα από την γνωστή φορτικότητά τους, έχουν την τάση κατασυκοφάντησης των πάντων για να πουν μετά το «ποίημά» τους. Οπότε λογικό είναι από θέση άμυνας και εμείς να γινόμαστε επιθετικοί και εριστικοί, απέναντί τους. Βέβαια όπως είπατε αυτό είναι μια μεγάλη συζήτηση.
Επανερχόμενος στον αφορισμό των ομοφυλοφίλων, θέλω να σημειώσω, πως έχω πλήρη άγνοια επί του θέματος. Θα σας χρωστούσα μεγάλη χάρη, αν έχετε την δυνατότητα, να μου πείτε κάτι συγκεκριμένο επ’ αυτού – δεν επιμένω κιόλας – γιατί μου αρέσει να μαθαίνω.
Όσο το ότι και ο ομοφυλόφιλος είναι εικόνα του Θεού, δεν υπάρχει αντίρρηση επ’ αυτού. Όλοι μας είμαστε εικόνες του Θεού. Το κατ’ εικόνα αφού μας το έδωσε ο Θεός δεν το χάνουμε με τίποτα. Απλά η αμαρτία (αστοχία του τριαδικού τρόπου ύπαρξης του ανθρώπου) και εννοώ την κάθε είδους αμαρτία αμαυρώνει αυτή την εικόνα. Επειδή όμως βάλατε και κάποια αξιόλογα ζητήματα στον κ. Ερευνητή περί ομοφυλοφιλίας, θα ήθελα να σας απαντήσω ειλικρινώς πως επ’ αυτού δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις. Και επειδή μπορεί να προκαλέσω κάποια αστοχία ή να σας προσβάλλω σταματώ εδώ.
Πάντως θα είναι χαρά μου να σας έχουμε στην παρέα μας και να συζητάμε διάφορα ζητήματα.

Μετά τιμής Χρήστος – αντιαιρετικός

Alexandros είπε...

k.Xristo
euxaristo gia to sxolio sas.
Dustuxos oxi, den exo prolabei na diabaso to arthro sas dioti eimai kainourgios sto site auto kai den ksero akoma pos leitourgei kai pou na ta bro. meso google sas petixa, omos elpizo na ta bro ola!
ki ego xairomai gia tin sinomilia mas..

A.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Αλέξανδρε, σας γράφω για να σας βοηθήσω. Επειδή όλα τα blogs έχουν συγκεκριμένη δομή, και τα προηγούμενα θέματα τα κάνουν αρχείο, για να βοηθήσω τους αναγνώστες του αντιαιρετικού, έκανα το εξής. Έγραψα όλα τα θέματα στα δεξιά της σελίδας και γράφω και τον αντίστοιχο μήνα και έτος για να τα βρίσκει κάποιος εύκολα. Όμως αν βάλετε τον κένσορα πάνω τους δεν βγάζει «χεράκι» για να σας παραπέμψει, αλλά πηγαίνετε στο αρχείο που είναι και αυτό στα δεξιά της σελίδας και διαλέγετε το έτος και όταν ανοίξει, μπορεί να βρείτε εύκολα το οποιοδήποτε άρθρο. Βέβαια τον κατάλογο των άρθρων τον έβαλα για να γνωρίζει ο Χ επισκέπτης τι περιέχει ο αντιαιρετικός και να διαλέξει όποιο επιθυμεί. Αυτή τη στιγμή ένα άρθρο μου κατέχει ένα μοναδικό ρεκόρ. Έχουν γίνει πάνω από 2200 σχόλια και εξακολουθούν ακόμα. Είναι το «Αποφατισμός και ο άστεγος Θεός». Σας ευχαριστώ και εγώ, εκτός από την προτίμησής σας στην σελίδα μας και για το ύφος της γραφής σας. Σπανίζει στην εποχή μας.

Μετά τιμής Χρήστος - αντιαιρετικός

Ο Ερευνητής είπε...

Κύριε Αλέξανδρε, σας ζητώ ταπεινά συγνώμη,
Το σχόλιό σας, μου άφησε την αίσθηση πως είπα κάτι που πιθανόν σας πρόσβαλε.
Φυσικά δεν είχα καμία τέτοια απολύτως πρόθεση για κάτι τέτοιο.

Γράψατε:
« As ksekinisoume loipon kapos etsi..
Xrisimopoiisate tis lekseis “bromikos”, “amartolos” kai “arrostos”!»

Αυτά τα ανέφερα εντελώς υποθετικά και γενικά. Όχι προσωπικά σε σας!
Ίσως εγώ το διατύπωσα λάθος, κι έτσι δικαίως το πήρατε όπως το πήρατε.

Γράψατε:
«Oude pote aisthanthika gia ton eauto mou kanena apo ta tria auta epitheta!!!»

Επ΄ αυτού δε θα σας πω τίποτα παραπάνω από την ταπεινή μου άποψη.
Από ότι έχετε πει μέχρι τώρα, γνωρίζετε πως η ομοφυλοφιλία έρχεται κόντρα στο θέλημα του Θεού.
Εσείς όμως λέτε, πως ουδέ ποτέ δεν αισθανθήκατε να είστε αμαρτωλός.

Νομίζω, και εύχομαι να μην με παρεξηγήσετε γι΄αυτό που θα πω, πως το πρώτο βήμα ίσως, είναι αν πραγματικά σας ενδιαφέρει και αν είστε άνθρωπος που θα θέλατε να ακολουθήσετε τις εντολές και τους νόμους του Θεού, είναι, στις προσευχές σας να ζητάτε από τον Κύριο, να σας δώσει τη φώτιση ώστε να κατανοήσετε – αντιλήφθητε το μέγεθος της αμαρτίας αυτής.

Καταλαβαίνω, ίσως σκέφτεστε με αυτό που λέω: «να νιώσω αμαρτωλός με το στανιό βρε αδερφέ;»

Δε ξέρω τι θα σας απαντούσα αν μου κάνατε αυτή την ερώτηση. Εκείνο που γνωρίζω, είναι πως ο Κύριος σώζει τις ψυχές εκείνες, που παραδέχονται την αμαρτωλότητά τους, και «παλεύουν» να απαλλαχτούν από τα πάθη τους.
Ακόμα και οι Άγιοι, όσο ήταν στη ζωή, και ενώ είχαν το χάρισμα των θαυμάτων ως άνθρωποι, δεν θα τους άκουγες ποτέ να λένε είμαι καθαρός γι΄ αυτό θαυματουργό. ΟΧΙ! ΟΧΙ! Είμαστε αμαρτωλοί και είμαστε αμαρτωλοί λέγανε συνεχώς.

Ακόμα και για μία μέρα αγαπητέ Αλέξανδρε, αν ερχόταν ο άνθρωπος στη γη, πάλι θα έπεφτε σε αμάρτημα.

Και πάλι με συγχωρείτε!

Ο Ερευνητής.

Alexandros είπε...

Kyrie Ereunita,
einai polu megali sizitisi i analisi tis omofilofilias.
Tha ithela omos na mou asxoliasete, an thelete, pos eklambanete ta eksis simia (thriskeutika milontas):

"epistimonika apodedigmeno, I omofilofilia ofilete sta gonidia (xromosomata) pou periexi to DNA tou anthropou kai DEN apoteli epilogi. kaneis den epelekse na einai eite eterofilos eite omofilos"

kai:

"I ekklisia exei aforisi omofilofilous kata kairous. Einai gnosto auto. Auto pou apla ego den katalabaino, efoson einai epistimonika apodekto pos i omofilofilia einai ek genetis ipothesi (opos episis einai kati pou uparxei pantou sti fisi kai sta zoa) einai to eksis.. Apo ti stigmi pou, kata tas grafas, OLOI mas apoteloume kath’ eikona kai omoiosi,sumperilambanomenou kai ton parapano, giati oxi oi omofiloi? Kati den einai parakseno edo?? Ti lete?"

Euxaristo polu..

Ο Ερευνητής είπε...

Κύριε Αλέξανδρε, η αλήθεια είναι
πως δεν έτυχε ποτέ να ασχοληθώ και να ερευνήσω γύρω από το θέμα της ομοφυλοφιλίας σε σχέση με την εκκλησία.

Παρατηρώ πως «ανακατεύετε» την επιστήμη στη συζήτησή μας.
Ίσως σας παρηγορεί το γεγονός, πως επιστημονικά είστε καλυμμένος, η εκκλησία όμως αγαπητέ Αλέξανδρε, από όσο γνωρίζω, βαδίζει διαφορετικό δρόμο από αυτόν της επιστήμης.

Οι μάρτυρες του Ιεχωβά, ακολουθούν πιστά τις θεωρίες της επιστήμης οι οποίες κατά διαστήματα αλλάζουν, γιατί κάτι καινούριο έρχεται πάντα στο φως και απορρίπτει όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι «τώρα». Γι΄ αυτό οι δύστυχοι πέφτουν συνεχώς σε λάθη. Προς Θεού μη θεωρηθεί πως υποτιμώ το έργο της επιστήμης.

Εκείνο που θα σας έλεγα εγώ, βγαλμένο και αυτό από την ταπεινή μου ασήμαντη γνώμη είναι το εξής:

Οι Άγιοι, όσο ήταν στη ζωή, έδιναν μάχη με τα πάθη τους, με σκοπό να επιτύχουν τον αγιασμό της ψυχής τους. Ξεπέρασαν τους εαυτούς τους, και ο Θεός που έβλεπε τις προσπάθειές τους, τους «πλήρωσε» μετά θάνατο αναλόγως.

Ίσως, εσείς θα πρέπει να ξεπεράσετε τον εαυτό σας, δίνοντας μάχη εναντίον της ομοφυλοφιλίας, η οποία όπως λέτε επιστημονικά είναι αποδειγμένη, θεολογικά όμως δεν είναι αποδεκτή. Δείτε την ομοφυλοφιλία σαν ένα κομμάτι χρυσό, που σας δόθηκε
για να εργαστείτε πάνω σε αυτό. Και αν το αποτέλεσμα στο τέλος είναι καλό, θα «πληρωθείτε» κι εσείς αναλόγως.

Μην μπερδεύετε μόνο, τις εντολές του Θεού, με την επιστήμη.
Η επιστήμη μέχρι χθες μας μιλούσε για τον άνθρωπο που προήλθε από τον πίθηκο.
Ευτυχώς όμως, το πήραν πίσω.

Ποιος μπορεί να με διαβεβαιώσει εμένα, πως δεν θα βρεθεί «αύριο» (λέμε τώρα) μια άλλη έρευνα των επιστημόνων που να λέει: «Κύριοι συγνώμη τελικά είχε γίνει λάθος, τελικά οι ομοφυλία δεν οφείλεται στα γονίδια, αλλά στον τρόπο σκέψης.»

Ακούγεται ίσως γελοίο το παράδειγμά μου, αλλά σας εκφράζω και επισήμως, πως ενώ παραδέχομαι την επιστήμη και θεωρώ πολύτιμες τις προσπάθειες που κάνει, δεν την εμπιστεύομαι 100%.

Είπατε: «OLOI mas apoteloume kath’ eikona kai omoiosi,sumperilambanomenou kai ton parapano, giati oxi oi omofiloi?»

Δεν ισχυρίστηκα εγώ ποτέ, πως οι ομόφυλοι δεν είναι εικόνες του Θεού.

Καλή σας μέρα.

Ο Ερευνητής

Alexandros είπε...

Ποιος μπορεί να με διαβεβαιώσει εμένα, πως δεν θα βρεθεί «αύριο» (λέμε τώρα) μια άλλη έρευνα των επιστημόνων που να λέει: «Κύριοι συγνώμη τελικά είχε γίνει λάθος, τελικά οι ομοφυλία δεν οφείλεται στα γονίδια, αλλά στον τρόπο σκέψης.»

Kapote pisteuame episis pos i gi itan epipedi eno epita apodixthike oti einai stogili. An pisteuete pos uparxi peritosi anatheorisis.. isos exete dikaio!

maraki είπε...

egw tha ithela na rwthsw pws vlepoun oi anthrwpoi pou einai men X.O alla mono kai mono epeidh eimaste oloi oi ellines kai oxi gt exoun kapoia idiaiterh sxesh me thn ekklhsia kai to Theo, tous MTI!! dld anthrwpoi p den einai fanatismenoi me th thriskeia tous kai genika den tous endiaferoun kai poly oi thriskeies opote vlepoun pio antikeimenika ta pragmata! pragmatika me endiaferei poly h gnwmh tous!

alexandros είπε...

Fantazomai tha antimetopizoun to thema me adiaforia! apla.

alexandros είπε...

Fantazomai tha antimetopizoun to thema me adiaforia! apla.

Ανώνυμος είπε...

Εγραψα
ΩςΑνωνυμος_
"ΕΞΟΔ.17,2 ΚΑΙ ΕΛΟΙΔΟΡΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΩΥΣΕΩΣ ΛΕΓΟΝΤΕΣ ΔΟΣ ΕΙΣ ΗΜΑΣ ΥΔΩΡ ΔΙΑ ΝΑ ΠΙΩΜΕΝ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ Ο ΜΩΥΣΗΣ ΔΙΑ ΤΙ ΛΟΙΔΟΡΕΙΤΕ ΚΑΤ ΕΜΟΥ ΔΙΑ ΤΙ ΠΕΙΡΑΖΕΤΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟΝ.Ομοιως στην Κ.Δ Α΄Κορινθ 10,9 μηδε εκπειράζωμεν τον Χριστόν, καθώς τινες αυτων επείρασαν, και υπο των οφεων απώλλυντο.Εδω βλεπουμε καθαρα οτι ο Γιαχβε της Π.Δ ηταν ο Χριστος.
Ανοιγοντας στο ιδιο χωριο του Αποστ.Παυλου στην Α.Γραφη της Σκοπιας διαβαζουμε << Ουτε να υποβαλλουμε σε δοκιμη τον Ιεχωβα,οπως (τον) υπεβαλαν σε δοκιμη μερικοι απ' αυτους,απλως και μονο για να αφανιστουν απο τα φιδια (Α΄ Κορ.10.9)>>.Γιατι σβησατε την λεξη Χριστος και βαλατε τη λεξη Ιεχωβα?.

Απαντηση που ελαβα από ανωνυμο ν2 ΜΤΙ.
[Το ερώτημα το θέτετε, κ. Ανώνυμε, είναι λογικό. Υπάρχουν λιγοστά εδάφια που φαίνεται να δείχνουν ότι ο Γιαχβέ της Παλαιάς Διαθήκης είναι ο Χριστός της Καινής.]


ο κ Γιωργος απαντησε

Η ΜΝΚ ΣΩΣΤΟΤΑΤΑ το μεταφράζει το εδάφιο Α Κορινθίους 10,9 με βάση το
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ Westcott & Hort
Αυτόν που ονομάζει το κείμενο "κύριον" είναι ο ίδιος με τον "ολοθρευτή" (εξολοθρευτή), που λέει παρακάτω, δηλαδή τον Ιεχωβά/Γιαχβέ. Τον Ιεχωβά/Γιαχβέ πείραξαν, ο Ιεχωβά/Γιαχβέ έστειλε τα φίδια και χάθηκαν,
ο Ιεχωβά όταν γόγγυξαν τους κατέστρεψε.


Ο ανωνυμος ΑΠΑΝΤΑ .

Τοσα χρονια που χρησιμοποιουσατε την Κ.Δ του Βαμβα πριν φτιαξετε την δικη σας εσφαλμενα κυρρησατε Χριστον ως ΙΕΧΩΒΑ? Όταν γυρνουσατε από πορτα σε πορτα με την Κ.Δ του Βαμβα που γραφει Χριστον αντι Ιεχωβα ΠΟΤΕ ΛΕΓΑΤΕ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΟΤΕ Η ΤΩΡΑ.

Κ.Δ βαμβα,9 ΜΗΔΕ ΑΣ ΠΕΙΡΑΖΩΜΕΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΙΝΕΣ ΑΥΤΩΝ ΕΠΕΙΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΑΠΩΛΕΣΘΗΣΑΝ ΥΠΟ ΤΩΝ ΟΦΕΩΝ .

Αρχαιο Κειμενο 9 μηδε εκπειράζωμεν τον Χριστόν, καθώς τινες αυτων επείρασαν, και υπο των οφεων απώλλυντο

Μην μου αραδιαζεις λοιπον εμενα μπουρδες διοτι εσεις χρησημοποιουσατε τον Βαμβα που λεει Χριστον τοτε ενώ τωρα το αλλαξατε κατά το κειμενο Westcott Hort που λεει Κυριον για να μην φαινεται ότι ο Γιαχβε της Παλαιας είναι ο Ιησους της Κ.Δ
Οσο γιαυτα που γραφεις παρακατω κ Γιωργο
-Αυτόν που ονομάζει το κείμενο "κύριον" είναι ο ίδιος με τον "ολοθρευτή" (εξολοθρευτή), που λέει παρακάτω, δηλαδή τον Ιεχωβά/Γιαχβέ.
Τον Ιεχωβά/Γιαχβέ πείραξαν, ο Ιεχωβά/Γιαχβέ έστειλε τα φίδια και χάθηκαν,
ο Ιεχωβά όταν γόγγυξαν τους κατέστρεψε.-δικαιολογεις μονος σου πληρως την αποψη ότι ο Χριστος στην προς Κορινθιους είναι ο Γιαχβε της Παλαιας στην περιπτωση της Κ.Δ του Βαμβα που χρηιμοποιουσατε.
Υ.Γ. Μην απαντατε με κατεβατα της Σκοπιας απλως για να απαντατε διοτι τα σχολια καταγραφονται και ΜΕΝΟΥΝ εις τον αιωνα.
Αποφασιστε ποτε κηρυσσατε λανθασμενα ,πριν με τον Βαμβα που λεγατε τον Χριστο Γιαχβε η τωρα που λετε μονον τον Πατερα Γιαχβε.
Μην νομιζετε ότι θα σας απαντησω ότι κι αν πειτε διοτι ετσι μειωνω τον εαυτο μου και τον κανω βλακωτερο των βλακων. ΔΕΝ ΧΑΝΩ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΜΟΥ ΜΕ ΑΣΤΕΙΟΥΣ ΣΥΝΟΜΗΛΙΤΕΣ
Θα εισασταν σωστοι αν δεν χρηιμοποιουσατε καθολου την Κ.Δ του Βαμβα.
Χαιρετισματα στη Σκοπια που αλλαζει τους Ιεχωβα με την ΩΡΑ και σε οσους την Πιστευουν Σκεφτειτε λιγο τον Αινσταιν που ειπε ότι δυο πραγματα δεν εχουν ορια,το συμπαν και η βλακεια.Επιτρεψτε μου να προσθεσω κι ένα ακομα,Η ΑΜΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΣΚΟΠΙΑΣ.
Καληνυχτα και Ονειρα Προφητικα κ Γιωργο με πολύ νέο ΦΩΣ

Γιώργος είπε...

Έχω γράψει τα εξης για να εξηγήσω ότι
ο χρισμένος Χριστός
δεν είναι ο Ιεχωβά που δεν χρίστηκε ποτέ επειδή είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ και ο Πατέρας ΟΛΩΝ.

Η ΜΝΚ ΣΩΣΤΟΤΑΤΑ το μεταφράζει το εδάφιο Α Κορινθίους 10,9 με βάση το
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ Westcott & Hort

9 "μηδὲ ἐκπειράζωμεν τὸν κύριον, καθώς τινες αὐτῶν ἐπείρασαν καὶ ὑπὸ τῶν ὄφεων ἀπώλλυντο.
10 μηδὲ γογγύζετε, καθάπερ τινες αὐτῶν ἐγόγγυσαν καὶ ἀπώλοντο ὑπὸ τοῦ ὀλοθρευτοῦ. "

Αυτόν που ονομάζει το κείμενο "κύριον" είναι ο ίδιος με τον "ολοθρευτή" (εξολοθρευτή), που λέει παρακάτω, δηλαδή τον Ιεχωβά/Γιαχβέ.
Τον Ιεχωβά/Γιαχβέ πείραξαν,
ο Ιεχωβά/Γιαχβέ έστειλε τα φίδια και χάθηκαν,
ο Ιεχωβά όταν γόγγυξαν τους κατέστρεψε.

Συνεπώς ο απόστ. Παύλος δεν έγραψε σε καμιά περίπτωση ΕΔΩ "χριστόν".
Ούτως ή άλλως ο θεόπνευστος απόστ. Παύλος ήταν γνώστης των Εβραϊκών Γραφών από τις οποίες έκανε την παραπομπή.
Ο απόστ. Παύλος παραθέτει από το έδάφιο Δευτερονόμιο 6:16 "Δεν πρέπει να υποβάλλετε τον Ιεχωβά/Γιαχβέ τον Θεό σας σε δοκιμή"
Το εβραϊκό κείμενο αναφέρει το εβραϊκό ΓΧΒΧ, יהוה συνεπώς Ιεχωβά/Γιαχβέ.

Τον יהוה (Ιεχωβά) είχαν υποβάλει σε δοκιμή οι Ισραηλίτες.

Εξάλλου για τον Ιεχωβά Θεό πρόκειται στα εδάφια από το Δευτερονόμιο 6:13-17

"13 יהוה (Ιεχωβά) τον Θεόν σου θέλεις φοβείσθαι και αυτόν θέλεις λατρεύει και εις το όνομα αυτού θέλεις ομνύει.
14 Δεν θέλετε υπάγει κατόπιν άλλων θεών, εκ των θεών των εθνών των περικυκλούντων υμάς,
15 διότι יהוה (Ιεχωβά) ο Θεός σου είναι Θεός ζηλότυπος εν μέσω σου, διά να μη εξαφή ο θυμός יהוה (Ιεχωβά) του Θεού σου εναντίον σου και σε εξολοθρεύση από προσώπου της γης.
16 Δεν θέλετε πειράσει יהוה (Ιεχωβά) τον Θεόν σας, καθώς επειράσατε εν Μασσά.
17 Θέλετε φυλάττει επιμελώς τας εντολάς יהוה (Ιεχωβά) του Θεού υμών και τα μαρτύρια αυτού και τα διατάγματα αυτού, τα οποία προσέταξεν εις σε."

Ο απόστολος Παύλος συνεπώς παραθέτει από το εδάφιο 16 όπου γίνεται λόγος για τον ΙΕΧΩΒΑ / ΓΙΑΧΒΕ που μιλαει για τις ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ στους Ισραηλίτες, όχι για τον Χριστό που έγινε άνθρωπος σχεδόν 1500 χρόνια μετά.

Ο Ιησούς χρίστηκε ως ΧΡΙΣΤΟΣ εδώ στη γη, προηγουμένως επι ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ χρόνια ήταν γνωστός ως ο ΛΟΓΟΣ και μετά την αμαρτία των πρωτοπλάστων ως ΜΙΧΑΗΛ,
στη γη ονομάστηκε Ιησούς και Χριστός,
ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΆΛΥΨΗ γίνεται λόγος και για ΝΕΟ ΟΝΟΜΑ για τον Λόγο/Μιχαήλ/Ιησού/Χριστό.

Ώστε στο εδάφιο Α Κορινθίους 10:9 δεν γίνεται ΚΑΜΙΑ αναφορά στον 'Χριστό' επειδή χρίστηκε ΕΔΩ στη γη και ονομάστηκε Χριστός.

Γιώργος
30 Ιούλιος 2009 7:52 μμ

Έτσι δεν με ενδιαφέρει τι γράφει επ' αυτού κάποιος άλλος άγνωστος-ανώνυμος που προφανώς ΔΕΝ είναι ενημερωμένος.

Γιώργος είπε...

Έτσι συνέχισα την απόδειξη ότι
ΑΛΛΟΣ είναι ο Ιεχωβά και ΑΛΛΟΣ ο Γιός του ο Ιησούς Χριστός:

Αλλωστε ο απόστολος Παύλος αναφέρεται στους ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ ως προειδοποιητικό παράδειγμα:
Α Κορ. 10: 6-11
"6 Ταύτα δε έγειναν παραδείγματα ημών, διά να μη ήμεθα ημείς επιθυμηταί κακών, καθώς και εκείνοι [οι Ισραηλίτες] επεθύμησαν.
7 Μηδέ γίνεσθε ειδωλολάτραι, καθώς τινές εξ αυτών, ως είναι γεγραμμένον• Εκάθησεν ο λαός διά να φάγη και να πίη, και εσηκώθησαν να παίζωσι[οι Ισραηλίτες].
8 Μηδέ ας πορνεύωμεν, καθώς τινές αυτών επόρνευσαν και έπεσον εν μιά ημέρα εικοσιτρείς χιλιάδες. [Ισραηλίτες]
9 Μηδέ ας πειράζωμεν τον יהוה (Ιεχωβά), καθώς και τινές αυτών επείρασαν και απωλέσθησαν υπό των όφεων. [οι Ισραηλίτες]
10 Μηδέ γογγύζετε, καθώς και τινές αυτών εγόγγυσαν, και απωλέσθησαν υπό του εξολοθρευτού. [οι Ισραηλίτες]
11 Ταύτα δε πάντα εγίνοντο εις εκείνους [στους Ισραηλίτες] παραδείγματα, και εγράφησαν προς νουθεσίαν ημών

Συνεπώς ΞΕΚΑΘΑΡΑ για τον Ιεχωβά/Γιαχβέ ως εξολοθρευτή γίνεται λόγος στο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΟ εδάφιο - επειδή Αυτόν 'πείρασαν' και τους θανάτωσαν (τους Ισραηλίτες) τα φίδια που έστειλε ο Ιεχωβά/Γιαχβέ - και δεν γίνεται λόγος για τον Χριστό.

Έτσι ο Ιεχωβά/Γιαχβέ που αναφέρεται στην Π.Δ. και με πολλαπλές αναφορές και παραπομπές στην Κ.Δ. είναι ο Θεός, ο Πατέρας του Ιησού Χριστού που έχει ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑ.

Δεν υπάρχει λοιπόν καμιά ταύτιση Γιαχβέ/Χριστού ως την ίδια οντότητα.

Δεν ονομάζει κανένας Χριστιανός συγγραφέας της Κ.Δ. τον Χριστό ούτε Γιαχβέ ούτε Ιεχωβά ούτε τον ταυτίζει με Αυτόν αλλά τον διαχωρίζει καθαρά ως ΓΙΟ του ΥΨΙΣΤΟΥ ΘΕΟΥ.

Ο Ιεχωβά/Γιαχβέ ως ΠΑΤΕΡΑΣ ΟΛΩΝ δεν είναι Γιός ΚΑΝΕΝΟΣ,
ο Χριστός όμως είναι Γιός του Θεού Ιεχωβά/Γιαχβέ.

Επιπρόσθετα υπάρχει ΕΙΣ ΘΕΟΣ Ο ΠΑΤΗΡ (Α Κορινθίους 6:8)
Αυτός Ο ΕΙΣ ΘΕΟΣ Ο ΠΑΤΗΡ είναι και ΠΑΤΗΡ ΠΑΝΤΩΝ - ΠΑΤΕΡΑΣ _Ο_Λ_Ω_Ν
(Εφεσίους 4:6)

ΑΡΑ Ο ΠΑΤΗΡ _ Ο_Λ_Ω_Ν διαχωρίζει τον ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ από ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.
ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΜΕ κανέναν.
Είναι ο ΜΟΝΟΣ ΥΨΙΣΤΟΣ.
Ο Ιησούς είναι ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΥΨΙΣΤΟΥ.

Αυτός ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΟΛΩΝ έχει το ΔΙΚΟ ΤΟΥ ξεχωριστό ΟΝΟΜΑ:
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ 3:12 "ὁ νικῶν ποιήσω αὐτὸν στῦλον ἐν τῷ ναῷ τοῦ θεοῦ μου καὶ ἔξω οὐ μὴ ἐξέλθῃ ἔτι καὶ γράψω ἐπ' αὐτὸν τὸ ὄνομα τοῦ θεοῦ μου καὶ τὸ ὄνομα τῆς πόλεως τοῦ θεοῦ μου, τῆς καινῆς Ἰερουσαλήμ ἡ καταβαίνουσα ἐκ τοῦ οὐρανοῦ ἀπὸ τοῦ θεοῦ μου, καὶ τὸ ὄνομά μου τὸ καινόν."

"Όστις νικά, ... θέλω γράψει επ' αυτόν
1.
το όνομα του Θεού μου και
2.
το όνομα της πόλεως του Θεού μου, της νέας Ιερουσαλήμ, ήτις καταβαίνει εκ του ουρανού από του Θεού μου, και
3.
το όνομά μου το νέον.

Έτσι άλλο το ΟΝΟΜΑ του ΘΕΟΥ, άλλο το όνομα της Νέας Ιερουσαλήμ και άλλο το όνομα το ΝΕΟ του Ιησού.

Συνεπώς Ιεχωβά / Γιαχβέ λέγεται ΜΟΝΟ ο Θεός, εφόσον είναι το ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

ΠΟΤΕ κανένας θεόπνευστος Χριστιανός συγγραφέας δεν αποκάλεσε τον Χριστό Ιεχωβά.
Ο Ιεχωβά Θεός είναι ο Πατέρας του Ιησού Χριστού.
Χριστός ονομάζεται ΜΟΝΟ ο Ιησούς.
Μόνο ο Ιησούς χρίστηκε με άγιο πνεύμα από τον Πατέρα.

Ο Ιεχωβά δεν χρίστηκε ποτέ από κάποιον ώστε να ονομαστεί Χριστός.
Συνεπώς ο ΙΕΧΩΒΑ ο ΥΨΙΣΤΟΣ ΘΕΟΣ
δεν ονομάζεται Χριστός ούτε Ιησούς.

Άλλος είναι ο ΥΨΙΣΤΟΣ ΘΕΟΣ, ο Πατέρας ΟΛΩΝ
και άλλος είναι ο Χριστός, ο αγαπητός πρωτότοκος Γιός του ΥΨΙΣΤΟΥ Θεού.

Γιώργος

Πιστεύω έγινα κατανοητός.

Ανώνυμος είπε...

Πολυ ωραιο το αρθρο σας Κυριε Χρηστο...ειλικρινα αν και δε μου εκανε
καμια εντυπωση απο την στιγμη που ολα αυτα μου ακουγονται ακρως λογικα συμφωνα με
την παρα-λογικη των ΜτΙ. Αυτο που θα ηθελα να προσθεσω κ. Χρηστο ειναι οτι αυτα δεν ειναι τα μονα τραγελαφικα που μπορει να συμβουν εκει μεσα. Εχετε παρατηρησει το ποσο εντονα και παραλογα αντιδρουν σε θεματα ηθικης; Η αποθεωση των νευρωσεων και οι ΜτΙ πανε μαζι.
Τινγκα το σεξουαλικο απωθημενο...Και ολα τα συνεπακολπουθα αυτων. Μεχρις σημειου που την πληρωνουνε και αθωοι ανθρωποι κ. Χρηστο. Και τι θελω να πω με αυτο; Εαν τυχον εχετε διαβασει την ΟΟΔΕ στο σημειο που αναφερονται στα νυφοπαζαρα αν και ισως φανει τρελλο και υπερβολικο στον μεσο ασχετο αναγνωστη...η αληθεια ειναι οτι δυστυχως υφιστανται...Μιλαμε για ΤΟ γελιο κ. Χρηστο. Σε τετοιες εποχες θα αναρωτηθει κανεις και γινονται τετοια. Ω ναι και οχι μονο τετοια αλλα και πολλα αλλα κωμικοτραγικα. Εαν ειστε γυναικα κ. Χρηστο νεαρα και εμφανισιμη και ελευθερη μαυρο φιδι που σας εφαγε. Σε γδυνουν (χριστιανικα και σιωπηρα) με τα ματια τους. Η αποθεωση της πεινας και της ξελιγωμαρας κ. Χρηστο. χαχαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

Συνεχιζω

Κανενας σεβασμος κ. Χρηστο, αληθινος και οχι τυπικος.(Φοβουνται την Σκοπια και κρατιουνται γιαυτο μολις τα ξαμωλισουνε εξω καποια μελη τους δεν αφηνουνε ορθοδοξη για ορθοδοξη απηδηχτη) Εισαι γυναικα σου λεει και μελος εδωπερα ΕΧΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΕ ΠΑΝΤΡΕΥΤΩ σου λεει. Λυσσα κακια τους διακατεχει κ. Χρηστο λυσσα κακια μαυρη και αραχνη. Τους χτυπαει κατακουτελα η αγαμια και φταινε οι γυναικες μετα κ. Χρηστο. Λες και επειδη εισαι γυναικα σωνει και καλα πρεπει να τον παντρευτεις τον αλλον. χαχαχαχαχαχ . ΤΙ σου λεει; Τι με νοιαζουνε σου λεει εμενα οι προσωπικοτητες και τα πολλα πολλα Γυναικα θελω τωρα την θελω...Φανταστειτε λοιπον κ. Χρηστο σε μια τοσο μικρη ομαδα γκεττακι οπου οι γυναικες οι ελευθερες δεν ειναι και πολλες και οπου το μελος ανδρας της Σκοπιας πιεζεται απο την ηγεσια να παντρευτει αλλο μελος της Σκοπιας...τι μαλλιοτραβηγμα πεφτει για το ποιος θα προλαβει πρωτος να χορτασει την πεινα του. Δεν τον νοιαζει κ. Χρηστο ουτε αν ταιριαζει με την προσωπικοτητα ουτε εαν τον θελει η αλλη η οχι. Ουτε καν χρονο δεν της δινει τον απαραιτητο που χρειαζεται για την κοινωνικη και σωστη προσεγγιση. Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ. Μιλαμε ουτε οι κειβ μεν τετοια βαρβαριλα...χαχαχα. Φανταστειτε κ. Χρηστο απο προσωπικη μου εμπειρια μεχρι ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΜΕ ΜΑΛΩΝΕΙ κιολας ενας γιατι φαινεται δεν ειχε την καταλληλη ανταποκριση που ηθελε η περιμενε! Φανταστειτε κ. Χρηστο ουτε να μιλας σε αντρα εκει μεσα επιτρεπεται. Ετσι και μιλησεις σε ελευθερο αντρα ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙΣ ΚΙΟΛΑΣ!!!

Και ετσι και δε το κανεις κ. Χρηστο αρχιζει να σε μαλωνει και να σε επιπληττει και απο πανω...Μερικοι πιο δραστικοι ισως σου την πεσουνε και στα ισα και σε στριμωξουν σε καμια γωνια ετσι για να σου παρουν και τον αερα...ΠΟΙΑ ΕΙΣΑΙ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΣΑΙ; Ε; Εμενα τον ΤΑΔΕ; Γιατι εκτος απο την βαρεια αγαμια κ. χρηστο πασχουν και απο βαρεια και αγιατρευτα συμπλεγματα ανωτεροτητος!!!

Μης δινετε σημασια κ. Χρηστο που τους τσιμπαει μυγα τσε τσε οπως τους τσιμπησε με το συγκεκριμενο αρθρο σας και αρχισανε και αφριζανε και λεγανε και λεγανε και δεν τελειωνανε.

Δε φταινε οι κακομοιροι. Το σεξουαλικο απωθημενο εχει χτυπησει κοκκινο. Σε καποιον πρεπει να ξεσπασουν!!! Βρηκανε εσας λοιπον.

Ενα παρομοιο αρθρακι εγραψα και εγω στο νημα σεξ του μπλογκ Ρωσσελ και ενας πρωην ΜτΙ μου την ειπε κ. Χρηστο! Φανταστειτε!!! Και το αρθρακι ητανε καθαρα χιουμοριστικο. Αλλα ακουσε τον εξαψαλμο (τον οποιο δε ξερω αν δημοσιευσε ο διαχειριστης του μπλογκ).

Που εισαι ρε Αμορφωτε πρωην παλιογιαχωβα; Ελα εδω ρε αναδρο σκουληκι να σου δειξω ποσα απιδια χωραει ο σακκος. Τι κρυβεσαι πισω απο τον Ρωσσελ; Ελα εδω να σου παρει ο διαολος τον πατερα. Ελα!

Υ.Γ Μην πτοειστε κ. Χρηστο συνεχιστε το εργο σας. Διαβασα το αρθρο σας με ενα περιστατικο σας οπου ενας ΜτΙ σας επιτεθηκε και σας πιστευω απολυτα γιατι το χουν κανει και σε μενα...

Ανώνυμος είπε...

Merci d'avoir un blog interessant

gabtheo είπε...

Χριστός Ανέστη. Μόλις διάβασα τα σχόλια του κ. Αλέξανδρου για την ομοφυλοφυλία ισχυριζόμενος πως είναι γονιδιακή. Δυστυχώς αυτό δεν είναι αλήθεια. Η ομοφυλοφυλία είναι συμπεριφορική επιλογή σεξουαλικότητας. Η σεξουαλικότητα στους ανθρώπους είναι ρευστή. Αν θέλει ας μπει εδώ http://omofylofilia.gr . Ένα ενδιαφέρον site για τα θέματα που τον ενδιαφέρουν. Υπάρχουν και αρκετές μελέτες εκεί. Επίσης είναι μύθος να πιστεύουμε πως κατά απόλυτο τρόπο οι άνθρωποι στον μεσαίωνα ή "παλιότερα" πίστευαν σε μια επίπεδη γη. Ένα καλό βιβλίο είναι το Ο ΓΑΛΙΛΑΙΟΣ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΜΥΘΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ εκδόσεις Λογείον. Επίσης θερμή παράκληση. Όταν κάνουμε λόγο για ιστορικά γεγονότα είναι καλό να τα προσεγγίζουμε στην εποχή τους. Π.χ. ο Βουλγαροκτόνος. Ο τρόπος τιμωρίας των ατυχών Βουλγάρων ήταν ο λιγότερο απάνθρωπος μιας και οι ίδιοι όπως και ο εθνικός τους χώρος θεωρούνταν έδαφος της αυτοκρατορίας. Η στάση τους τιμωρούνταν με θάνατο. Ο Βουλγαροκτόνος τους τύφλωσε. Δεν δικαιολογείται με τα σημερινά δεδομένα η οποιαδήποτε τέτοια πράξη κάθε εξουσιαστή, αλλά άλλη εκείνη η εποχή ακόμα και υπό το φως του Χριστιανισμού. Ο Βασίλειος εκτός από χριστιανός ήταν και αυτοκράτορας. Ο νοών νοείτο! Ακόμη ποτέ η Εκκλησία δεν καταδικαζεί αμαρτωλούς, μόνο την αμαρτία. Ο αμαρτωλός καταδικάζεται από τις πράξεις του. Βλέπε Ιούδας.

Γιώργος είπε...

Ο Βουλγαροκτόνος ήταν χριστιανός;;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...