ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

Τελευταία Νέα του "Αντιαιρετικός"

Ευχαριστούμε όλες και όλους εσάς που επισκέπτεστε το ιστολόγιο μας ... Διαβάστε την καινούργια σελίδα μας "Απάνθισμα Πατερικών Κειμένων" ...ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

16 Αυγ 2010

ΕΝΑΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΜΑ ΤΙ... «ΠΡΟΦΗΤΗΣ»!


Όπως είναι γνωστό, ο Κύριος μιλώντας στους μαθητές του για την ένδοξη Δευτέρα Παρουσία του, τους προειδοποίησε πως στην διάρκεια των αιώνων, θα εμφανιστούν πολλοί ΨΕΥΤΟΠΡΟΦΗΤΕΣ οι οποίοι θα ορίσουν την ημέρα και την ώρα της Παρουσίας του αυτής. Όπως είναι εξίσου γνωστό, ένας από τους ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΨΕΥΤΟΠΡΟΦΗΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ, αναδείχτηκε η Οργάνωση των Μαρτύρων του Ιεχωβά «Σκοπιά» που έγινε η αιτία να γελάσει κάθε πικραμένος, με τις αλλεπάλληλες προβλέψεις και βέβαια τις αντίστοιχες διαψεύσεις.
Είπε λοιπόν κατά καιρούς η Εταιρία “Σκοπιά”:
Ο Χριστός θα έρθει το … 1878, ω συγνώμη το … 1914 εννοούσαμε, χμ … δεν ακούσατε καλά το … 1925 είπαμε, και βεβαίως – βεβαίως όταν λέμε 1925 σίγουρα εννοούμε το … 1975... 





Αλλά, ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Ενώ ο Χριστός – στο κατά Μάρκον Ευαγγέλιο κεφάλαιο 13, στίχο 32 – βεβαιώνει πως την ημέρα που θα ξανάρθει δεν την ξέρει κανείς, ούτε οι Άγγελοι στον ουρανό, ούτε ο Ίδιος(σαν άνθρωπος βέβαια), παρά μόνο ο Πατέρας Του, η Εταιρία “Σκοπιά” σαν άλλος προφήτης, από τη στιγμή της ίδρυσής της – ιδρύθηκε το έτος 1874 – μέχρι και τα πιο πρόσφατα χρόνια, ορίζει ημερομηνίες της συντέλειας του κόσμου και της Δευτέρας Παρουσίας του Χριστού.
Έτσι όρισε αρχικά το 1878 ως έτος της Δευτέρας Παρουσίας. Σύμφωνα λοιπόν με το βιβλίο της Οργάνωσης “Διαγγελείς της Βασιλείας”, σελ. 632, περίμεναν την άνοιξη του 1878, ο Χριστός να έρθει ξανά στη γη και να αναλάβει ως Ουράνιος Βασιλιάς την εξουσία. Επίσης πίστευαν, ότι οι τότε Μάρτυρες του Ιεχωβά θα πήγαιναν στον ουρανό για να είναι μαζί με το Χριστό!



Βιβλίο ΜτΙ “Διαγγελείς της Βασιλείας”, σελ. 632: Ο Χριστός θα αναλάβει ως Ουράνιος Βασιλιάς το 1878!


Όταν ήλθε και παρήλθε το 1878, χωρίς φυσικά να συμβεί τίποτε, όχι μόνο δεν πτοήθηκαν, αλλά αντίθετα όρισαν καινούργια χρονολογία της συντέλειας του κόσμου. Έτσι στο ίδιο βιβλίο της Εταιρίας δηλ. στους “Διαγγελείς της Βασιλείας” και στη σελίδα 62, διαβάζουμε αρκετά κωμικά πράγματα. Τον Οκτώβριο του 1914 περίμεναν ότι θα λάβαιναν πνευματικά σώματα! Μάλιστα ένα σημαντικό στέλεχος της Οργάνωσης, ο Μακμίλαν, πίστευε ότι η ομιλία που εκφωνεί στις 30 Σεπτεμβρίου, θα είναι και η τελευταία γιατί σύντομα θα πήγαιναν στον Ουρανό! Και σε άλλο σημείο της ίδιας σελίδας, ο ίδιος Μάρτυρας του Ιεχωβά παραδέχεται ότι δεν θα εκπλησσόταν καθόλου αν μια ανακοίνωση του τότε προέδρου και ιδρυτή της Οργάνωσης, Κάρολου Ρώσσελ, γινόταν σήμα για την ουράνια ανάληψή τους! Τι μέγεθος αφελείας, τι μέγεθος ανοησίας!






Βιβλίο ΜτΙ “Διαγγελείς της Βασιλείας”, σελ. 62: Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά πίστευαν το 1914 πως θα λάβουν πνευματικά σώματα και η ανακοίνωση του Ρώσσελ ήταν σήμα για να αρχίσουν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά να πηγαίνουν στον ουρανό!

Άξια προσοχής επίσης είναι, τα όσα γράφονται στη σελίδα 63 στους “Διαγγελείς της Βασιλείας” , που δείχνουν το ποιόν αυτών των ατόμων και πως αντιμετωπίζουν τα πράγματα γύρω από την Αγία Γραφή και το Θεό. Φαντάζονταν ! λέει, πως θα πήγαιναν να κατοικήσουν στον ουρανό οι ‘Σπουδαστές της Γραφής’(παλιά ονομασία των Μαρτύρων του Ιεχωβά, το Μάρτυρες του Ιεχωβά το πήρανε το 1931) αν και η Γραφή σύμφωνα και με τη δική τους δήλωση δεν έλεγε τίποτα τέτοιο ! Αν επρόκειτο για αφέλεια θα ήταν δεκτό και κατανοητό. Επειδή όμως η Οργάνωση των Μαρτύρων του Ιεχωβά το έχει κάνει κατ’ επανάληψη και κατ’ εξακολούθηση αυτό το πράγμα, τι άλλο δείχνει από τυχοδιωκτισμό και μάλιστα αισχίστου είδους, αφού δεν την νοιάζει να παίζει με τις ζωές χιλιάδων οπαδών της που αφελώς την εμπιστεύτηκαν. Ας πρόσεχαν όμως! Τι ισχυρίζονται τότε πως είναι σπουδαστές των Γραφών. Αν ήταν πράγματι σπουδαστές της, θα είχαν διαβάσει τα λόγια του Χριστού για τους ψευτοπροφήτες και θα είχαν φύγει άρον – άρον από τον «ψευδο – αγωγό του Ιεχωβά». Απολαύστε λοιπόν τον τυχοδιωκτισμό των ηγετών της Εταιρείας «Σκοπιάς» στο παρακάτω ντοκουμέντο που παραθέτουμε:




Βιβλίο ΜτΙ “Διαγγελείς της Βασιλείας”, σελ. 63: Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά φαντάζονταν πως θα πάνε στον ουρανό!

Το «παραμύθι» της Σκοπιάς για τον ορισμό της Δευτέρας Παρουσίας του Κυρίου αναλαμβάνει να συνεχίσει μετά το θάνατο του Ρώσσελ (1916) ο δεύτερος πρόεδρος της Ιωσήφ Ρόδερφορντ. Ένα αδίστακτο και αυταρχικό άτομο με πολλά πάθη και ιδιαίτερα αυτό του ποτού. Αυτός ξεπερνάει σε εφευρετικότητα τον προκάτοχό του Ρώσσελ γιατί όχι μόνο ορίζει την 1 Απριλίου του 1925 ως ημέρα επανόδου του Κυρίου αλλά επιπλέον υποστηρίζει πως θα αναστηθούν και οι δίκαιοι της Παλαιάς Διαθήκης (Αβραάμ, Ισαάκ, Νώε, Ιωνάς κ.λ.π.) που θα αποτελέσουν την κυβέρνηση του Χριστού! Και εξαπολύει τα «στίφη» των Μαρτύρων του Ιεχωβά να πουλήσουν τα έντυπα της Εταιρείας για να κτιστεί ένα σπίτι το οποίο θα φιλοξενήσει την … κυβέρνηση αυτή! Και πράγματι χτίζεται στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας, ένα μικρό παλατάκι με πολλαπλά δωμάτια, κήπους και αλέες που τη χλιδή του θα τη ζήλευε ακόμα και ένας σημερινός “κροίσος” του πλούτου το περίφημο Μπεθ – Σαρίμ. Τώρα αν στο πολυτελέστατο Μπεθ – Σαρίμ έμεινε ο ίδιος ο Ιωσήφ Ρόδερφορντ αντί για τους δίκαιους της Παλαιάς Διαθήκης «δεν τρέχει και τίποτα». Πάντα σε όλες τις εποχές θα υπάρχουν αφελείς και «κορόιδα» που θα εκμεταλλεύονται κάποιοι επιτήδειοι την θρησκευτική τους πίστη. Πριν βιαστείτε να μας κατηγορήσετε για συκοφάντες της «Σκοπιάς» σας παραπέμπουμε στη σελίδα 632 του γνωστού πλέον βιβλίου της Εταιρείας “Διαγγελείς της Βασιλείας” για να τα διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι:





Βιβλίο ΜτΙ “Διαγγελείς της Βασιλείας”, σελ. 632: Επάνοδος του Χριστού το 1925 και σχηματισμός Κυβέρνησης!

Η 1η Απρίλη του 1925 ήλθε και παρήλθε αλλά δυστυχώς για τη “Σκοπιά” ούτε οι δίκαιοι της Παλαιάς Διαθήκης αναστήθηκαν ούτε επανήλθε ο Χριστός. Σκέτο πρωταπριλιάτικο αστείο δηλαδή. Και στο σημείο αυτό θα θέλαμε να επιστήσουμε για μία ακόμη φορά την προσοχή του αναγνώστη στον τυχοδιωκτισμό της Οργάνωσης των Μαρτύρων του Ιεχωβά. Μήπως βγήκαν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά να ζητήσουν συγγνώμη για το λάθος τους όπως θα όφειλαν; Όχι βέβαια! Αντίθετα όπως φαίνεται στο παραπάνω ντοκουμέντο που δημοσιεύουμε όχι μόνο δεν ζήτησαν συγγνώμη, αλλά συνέχιζαν ΜΕ ΖΗΛΟ –όπως γράφει το κείμενο – να μεταδίδουν το λάθος τους! ΔΗΛΑΔΗ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΖΑΝ ΝΑ ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ!! Είναι λοιπόν αδίστακτα και τυχοδιωκτικά τα άτομα αυτά ή όχι;
Βέβαια όλη αυτή η υπόθεση είχε και ένα καλό. Πως ένας ικανός αριθμός Μαρτύρων του Ιεχωβά αηδιασμένος και αγανακτισμένος από μία ακόμη διάψευση των προσδοκιών τους περί της Δευτέρας Παρουσίας του Κυρίου, αποχωρεί από την Οργάνωση, γεγονός που δέχεται και η Εταιρεία στα έντυπά της.
Ύστερα από μια σιωπή 50 χρόνων γύρω από το θέμα αυτό, φτάνουμε στο 1975, έτος όπου ορίζεται από τη “Σκοπιά” σαν καινούργιο τέλος του κόσμου και αρχή της Χιλιετούς (γι’ αυτό ονομάζονται και Χιλιαστές) Βασιλείας του Χριστού. Βέβαια όποιος διαβάσει επιμελώς τα έντυπα της Εταιρείας θα διαπιστώσει, πως ανεπίσημα τουλάχιστον, διάφορα γεγονότα της Παγκόσμιας Ιστορίας – όπως λόγου χάρη η έναρξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου – εκλαμβάνονταν από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά ως αρχή του πολέμου του Αρμαγεδδώνα και της Δευτέρας Παρουσίας του Κυρίου. Για τον ορισμό του 1975 ως έτος ερχομού του Κυρίου θα μας βοηθήσει για μία ακόμη φορά το βιβλίο της Εταιρείας “Διαγγελείς της Βασιλείας” σελίδα 633:



Βιβλίο ΜτΙ “Διαγγελείς της Βασιλείας”, σελ. 633: Το 1975 ορίζεται από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά έτος επανόδου του Κυρίου

Ο παροξυσμός και οι ενθουσιαστικές τάσεις που κυριαρχούν σε πολλούς Μάρτυρες του Ιεχωβά την περίοδο εκείνη, για την επικείμενη Παρουσία του Χριστού φτάνει στα όρια της υπερβολής με τραγικά δυστυχώς για αρκετούς από αυτούς αποτελέσματα. Διότι εμπιστευόμενοι τις ψευτοπροφητείες της Σκοπιάς ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΖΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ αφού πιστεύουν πως δεν θα τους είναι αναγκαία πλέον. Και οι ιθύνοντες της ηγεσίας όχι μόνο τα αποδέχονται ευμενώς όλα αυτά, αλλά στο φυλλάδιο της Εταιρείας που επιγράφεται «Η Διακονία της Βασιλείας μας» ( Our Kingdom Ministry) και αποτελεί εσωτερική εγκύκλιο της Εταιρείας, επαινούνται τα άτομα αυτά για την πράξη τους αυτή και έμμεσα προτρέπονται να την μιμηθούν και άλλοι Μάρτυρες του Ιεχωβά. Το φυλλάδιο αυτό της « Διακονίας της Βασιλείας μας» ( Our Kingdom Ministry) - το οποίο διαθέτουμε εις την Αγγλική – είναι του Μαΐου του 1974 σελίδες 3 – 6 και το επίμαχο κομμάτι περιέχεται στο κείμενο που επιγράφεται «God’s Will for Us». Το παραθέτουμε προς άρση κάθε αμφιβολίας και αμφισβήτησης με την μετάφραση του στα Ελληνικά:

"God’s Will for Us Reports are heard of brothers selling their homes and property and planning to finish out the rest of their days in this old system in the pioneer service. Certainly this is a fine way to spend the short time remaining before the wicked world’s end.—1 John 2:17."


"Ακούγονται εκθέσεις από για αδελφούς που πουλούν τα σπίτια και τις περιουσίες τους και σχεδιάζουν να περάσουν τις υπόλοιπες μέρες σ’ αυτό το παλαιό σύστημα στην υπηρεσία σκαπανέα. Ασφαλώς αυτός είναι ένας εξαίρετος τρόπος για να περάσουν το βραχύ διάστημα που απομένει πριν το τέλος του πονηρού κόσμου. Α΄ Ιωάνν. 2:17 "

Εσωτερική εγκύκλιος ΜτΙ «Η Διακονία της Βασιλείας μας» ( Our Kingdom Ministry) σελ. 3 – 6 : Μάρτυρες του Ιεχωβά πουλάνε τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους το 1974 περιμένοντας την Χιλιετή Βασιλεία του Χριστού!

Η διάψευση των προσδοκιών και για το έτος αυτό, επέφερε στη “Σκοπιά” ένα βαρύτατο πλήγμα που άργησε πολύ να συνέλθει. Εκτός από τη γελοιοποίηση που γνώρισε -και γνωρίζει και σήμερα όταν αναφέρεται κάποιος στο έτος αυτό-, την εγκατέλειψαν κατά χιλιάδες οι οπαδοί της, ακόμα και άτομα από το Κυβερνών Σώμα (το ανώτατο κυβερνητικό και καθοδηγητικό όργανο των Μ. του Ιεχωβά που εδρεύει στο Μπρούκλυν της Νέας Υόρκης. Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά σ’ όλο τον κόσμο είναι υποχρεωμένοι να υπακούν τις εντολές του, χωρίς το δικαίωμα της αμφισβήτησης. Σε αντίθετη περίπτωση τίθενται εκτός Οργάνωσης), όπως ο Ραίημοντ Φρανζ (ανιψιός του τότε αντιπροέδρου και μετέπειτα προέδρου της Εταιρίας, Φρέντερικ Φρανζ). Έγινε από τους χειρότερους εχθρούς της Εταιρίας. Με συνεντεύξεις, άρθρα, βιβλία – ιδιαίτερα το περίφημο “Κρίση Συνείδησης ” (Crisis of Conscience)– και περιοδείες φώτισε πολλές από τις σκοτεινές και μυστικές πτυχές της “Σκοπιάς”.
Και ενώ δεν έχουν περάσει καλά – καλά ούτε έξι χρόνια από τη τελευταία ψευτοπροφητεία της για τη συντέλεια του κόσμου, η Οργάνωση επανέρχεται με καινούργια. Έτσι στη “Σκοπιά” της 1/3/1981 σελ. 30, διαβάζουμε ότι είναι απίθανο ο κόσμος να έχει επιζήσει μέχρι το τέλος του αιώνα, δηλ. το 2000.
Ο κόσμος όχι μόνο επέζησε, αλλά ανέδειξε για μια ακόμα φορά πόσο μεγάλος ψευτοπροφήτης είναι η “Σκοπιά”. Και αφού η Εταιρία, έχει το θράσος να επικαλείται τη Γραφή για να δικαιολογήσει τις ψευτοπροφητείες της, για να δούμε τι λέει η Γραφή για τους ψευτοπροφήτες και τι τέλος τους αξίζει :

§ “ Αν όμως κάποιος προφήτης αρχίσει από ασέβεια να λέει εξ ονόματός μου πράγματα που δεν τον διέταξα εγώ να τα πει ή αν μιλάει εξ ονόματος άλλων θεών, ο προφήτης αυτός πρέπει να θανατωθεί.
Ίσως τώρα να διερωτηθείτε: Πώς θα ξεχωρίζουμε το λόγο που δεν τον
είπε ο Κύριος; Λοιπόν : Αν ο προφήτης μιλήσει εξ ονόματος του Κυρίου
αλλά ο λόγος του δεν πραγματοποιηθεί και δεν επαληθευτεί, τότε τον λόγο
αυτόν δεν τον είπε ο Κύριος˙ ο προφήτης μίλησε με ασέβεια. Μην τον
φοβηθείτε.” Δευτερονόμιο 18, 20 – 22.



Τελειώνοντας και θέλοντας να δείξουμε το απύθμενο θράσος που διακατέχει την Οργάνωση, θα επικαλεστούμε ένα ακόμα ντοκουμέντο. Στη “Σκοπιά” της 1/5/1997 σελ. 8, έκπληκτοι βλέπουμε την Εταιρία χωρίς κανένα ίχνος ντροπής να τα βάζει με άλλους, αποκαλώντας τους ψευδείς αγγελιοφόρους και αυτοανακηρυχθέντες προγνώστες, των οποίων ο Θεός διέψευσε τα σημεία και τις προγνώσεις τους! Ιδού και το αντίστοιχο ντοκουμέντο:




“Σκοπιά” της 1ης Μαΐου 1997 σελ. 8: Ο Ιεχωβά εκθέτει τους άλλους ως ψευτοπροφήτες και όχι τη «Σκοπιά»!

Χρειάζονται άραγε σχόλια για τον τυχοδιωκτισμό, την αδιαντροπιά και το απύθμενο θράσος του μεγαλύτερου ψευτοπροφήτη όλων των εποχών την Εταιρεία «Σκοπιά»; Αφήνουμε εσάς να κρίνετε.
 
 
 
 
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προσοχή! Χωρίς όνομα ή κάποιο ψευδώνυμο δεν γίνεται δημοσίευση σχολίου. Επίσης δεν πρέπει να είναι υβριστικό και άσχετο με το θέμα του άρθρου.

26 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλό άρθρο αγαπητέ Χρήστο-Αντιαιρετικέ για τις ψευδό-προφητείες του ιδρυτή της Εταιρίας Σκοπιά. Οι ψευδό-προφητείες για την Δευτέρα ορατή Παρουσία του Κυρίου μας με στενοχωρούν πολύ διότι γελοιοποιούν στα μάτια του κόσμου το γεγονός αυτό που θα γίνει αλλά όχι όταν το περιμένουμε. Σας ενημερώνω δε ότι τελευταία υπάρχει νέο κίνημα ψευδό-προφητών από την Αμερική οι οποίοι λένε ότι η "αρπαγή" και κρίση θα γίνει στις 21 Μαΐου, 2011 ενώ η καταστροφή του κόσμου με φωτιά στις 21 Οκτωβρίου του 2011... όταν κάποιος από αυτούς με "προειδοποίησε" του απάντησα ότι θα τα πούμε στις 22 Οκτωβρίου 2011 και θα περιμένω να μου εξηγήσει γιατί δεν έγινε η (ψευδό) προφητεία...

Σαν δεν ντρέπονται λέω εγώ...

"ὁ δὲ εἶπεν· βλέπετε μὴ πλανηθῆτε· πολλοὶ γὰρ ἐλεύσονται ἐπὶ τῷ ὀνόματί μου λέγοντες· ἐγώ εἰμι, καί· ὁ καιρὸς ἤγγικεν· μὴ πορευθῆτε ὀπίσω αὐτῶν." (Λουκάς 21:8)

Ανώνυμος είπε...




Ε! Τι να πω τώρα?
Να σχολιάσω?
Τι να σχολιάσω?

Με δυο κουβέντες, "Είσαι τέλειος"

Και συμπληρώνω:

Το χειρότερο από όλα, είναι ότι, για όλα αυτά, τα ασύστολα ψεύδη, κατά την Οργάνωση, Εταιρία Σκοπιά,
ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΟΠΑΔΟΙ...!!!!

Δεν φταίει η εταιρία, αυτή τα είπε καλά, βάσει επενέργειας Αγίου Πνεύματος.

Αυτοί οι ακραίοι, φανατισμένοι οπαδοί, φταίνε για όλες τις ανίερες προβλέψεις.

Ο Σατανάς βάσει προφητείας, θα προσπαθήσει (και το κάνει),
να βγάλει τον Χριστιανό από τον δρόμο της σωτηρίας, και να του "πουλήσει" Θεό.


"καὶ ἀποκριθεὶς ὁ Ἰησοῦς εἶπεν αὐτοῖς· βλέπετε μή τις ὑμᾶς πλανήσῃ· πολλοὶ γὰρ ἐλεύσονται ἐπὶ τῷ ὀνόματί μου λέγοντες, ἐγώ εἰμι ὁ Χριστός, καὶ πολλοὺς πλανήσουσι. "


Δυστυχώς τα κατάφερε, με τα επτά εκατομμύρια ΜτΙ.

Χρήστο, να σε ευλογεί ο Κύριος, για το Θεάρεστο έργο, που επιτελείς, με αξιοθαύμαστη ταπεινότητα, κύρος, και ήθος.

Εύγε!

valo είπε...

Oι ΜΤΙ ανηκουν στους καλους ανθρωπους της κοινωνιας.

Ειναι καλοσυνατοι ,ευγενικοι και τους θαυμαζω.

Τωρα σαν δογμα δεν συμφωνω σε πολλα.
Οπως το θεμα της Αγιας Τριαδας που προσπαθουν με βαση την Αγια Γραφη να αποδειξουν οτι δεν υπαρχει.

Οπως και να χει το μπλογκ εχει ενδιαφεροντα θεματα και δινω συγχαρητηρια.

Παντως οι ΜΤΙ ειναι στην πλειοψηφια καλοσυνατοι και υποδειγμα χριστιανικης συμπεριφορας
αν και δεν τους θεωρω χριστιανους.

Στο κατω κατω λαθη κανει και η Ορθοδοξια.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Θεμιστοκλή,

Αν είχαμε χούντα και δεν πήγαινες στο στρατό, όπως κάνουν οι Κουακέροι, οι ευλογητοί φίλοι σου Ορθόδοξοι θα σε μπουζουριάζανε, θα σε σάπιζαν στο ξύλο και ο παπάς του αντιαιρετικού θα σου έκανε κήρυγμα για τη μεγάλη πλάνη στην οποία βρίσκεσαι.

Μάθε λοιπόν ότι η μεγαλύτερη ντροπή είναι η ενσωμάτωση της εκκλησίας στο κρατικό σύστημα.

Πάτερ Ονούφριος

Πίτερ προς Valo είπε...

Ο κύριος Valo κοιτάζει το δέντρο και χάνει το δάσος.

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά είναι όπως όλος ο κόσμος.

Μή σε ξεγελά η ψεύτικη εικόνα που ΠΡΕΠΕΙ να δείχνουν προς τα έξω.

Εκεί που νομίζεις ότι είσαστε οι καλύτεροι φίλοι και σου φέρονται παραπάνω από αδερφό, μόλις δουν ότι δεν πρόκειται να ακολουθήσεις την οργάνωση, σε κάνουν πέρα.

Η φιλία πλέον γίνεται απόμακρη.

Έχουμε εμπειρίες φίλε Valo.

Η Οργάνωση έτσι για να ξέρεις δηλαδή, έχει θύματα και θύτες.

Δηλαδή κάποιους οι οποίοι ακολουθούν την οργάνωση πιστά επειδή δεν ξέρουν τι εστί ΣΚΟΠΙΑ, καικάποιοι άλλοι που ξέρουν παρόλα αυτά συνεχίζουν και διδάσκουν πλάνες.

Παράδειγμα;

Το Γιώργο που είχαμε εδώ στον Αντιαιρετικό για πάαααρα πολύ καιρό αλλά εξαφανίστηκε διότι του αρέσει περισσότερο να διδάσκει πλάνες από το να παραδεχτεί την αλήθεια.

Κύριε Valo είσαι κρυφογιαχωβάς.

Πίτερ

Ανώνυμος είπε...




Συμφωνώ με τους κυρίους:

1)Πίτερ.

2)Πάτερ Ονούφριος.


valo είπε...

Κυριε Πιτερ

Τους ΜΤΙ δεν τους ξερω καλα.

Μεχρι στιγμης μου εχουν γενικα φερθει αψογα.

Πιθανον να ξερετε περισσοτερα απο εμενα στο θεμα .
Δεν ειμαι παντογνωστης.

Τωρα σαν θρησκεια δεν συμφωνω σε πολλα μαζι τους.
Επισης θυμιζουν λιγο στρατο στην οργανωση τους.

Κρυφογιαχωβας δεν ειμαι ,οι Μορμονοι μου αρεσαν περισσοτερο
και σαν περιβαλλον και σαν θρησκεια.


Μην νομιζετε μπορει σε λιγο να γινουν ποιο επικυνδινοι για την Ορθοδοξια απο τους ΜΤΙ.


Σε αλλες χωρες αυτο εχει ηδη συμβει.

Ανώνυμος είπε...

Προς "Πάτερ Ονούφριος"

Φίλε μου μεγαλύτερη ντροπή για έναν αληθινό Χριστιανό είναι να πηγαίνεις στο όνομα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και να λες στο όνομά Του αυτό που ο ίδιος ποτέ δεν σου είπε να πεις. Δηλαδή ντροπή μεγάλη για έναν άνθρωπο ενωμένο με την Άμπελο, τον Ιησού Χριστό είναι να βλέπει άλλους να προφητεύουν ψευδός στο όνομα του Κυρίου Του, αυτό φίλε μου είναι ψευδοπροφητεία - να λέω αυτό που ο Κύριος ΔΕΝ μου είπε να πω - και να το λέω στο Όνομά Του, σαν δήθεν αποκάλυψη που μου έδωσε Αυτός, είτε κατευθείαν, είτε μέσω των μελετών μου στην Αγία Γραφή.

(Συνεχίζεται)

Ανώνυμος είπε...

(Συνέχεια)

Η ψευδοπροφητεία είναι έγκλημα στην πίστη διότι κάνει τον Χριστιανισμό περίγελο στον κόσμο, διότι όταν ένας ψευδοπροφήτης (δεν με ενδιαφέρει σε ποιο δόγμα ανήκει αυτός) πει κάτι και αυτό που είπε στο όνομα του Θεού μου, δεν γίνει, τότε δίνει άλλοθι στον Διάβολο και στα όργανά του να κοροϊδεύουν όχι μόνο τον ψευδοπροφήτη αλλά μαζί με αυτόν κάθε Χριστιανό και την αληθινή Εκκλησία του Ιησού Χριστού.

Μόνο ένας ασεβής μπορεί να πει ότι το έργο του ψευδοπροφήτη δεν είναι καταστροφικό, χυδαίο δε έναντι του Κυρίου μας που έχυσε το αίμα Του στο Σταυρό για μας και που κάθε φορά που κάποιος πει στο όνομά Του κάτι και δεν γίνει - γίνεται αιτία να χαθεί μια ακόμη ψυχή, αφού μοιάζει ότι οι Χριστιανοί δεν ξέρουν τι λένε και άρα ούτε και ο Θεός μας ( ! ) Ω !!! Πόσο ΒΛΆΣΦΗΜΟΙ είναι οι ψευδοπροφήτες και καθένας που δίνει σε τέτοιους δικαιολογίες!

(Συνεχίζεται)

Ανώνυμος είπε...

(Συνέχεια)

Από τα αρχαία χρόνια ψευδοπροφήτες και ιερείς ταλανίζουν το λαό του Θεού (Ιερ.23:1-28) οι οποίοι δεν στάλθηκαν από τον Θεό (Ιερ.23:21,32). Όμως ο Λόγος του Θεού είναι σαν τη φωτιά, σαν το σφυρί που σπάει τον βράχο (Ιερ.23:28-29) και ελευθερώνει τον πιστό. Ο Λόγος του Θεού είναι αποτελεσματικός (Ης.55:8-11), είναι ζώσα δύναμη (Ιω.1:1-4) και είναι ο Χριστός (Ιω.1:14, Ιω.5:7, Αποκ.19:13). Ο Λόγος είναι μέσα μας (Δευτ.30:11-14, Ιερ.31:33, Ρωμ.10:8, Α’ Ιω.2:14). Ο Λόγος είναι η ρίζα της προφητείας και οδηγεί τον πιστό εσωτερικά (Β’ Πετ.1:19-21, Ης.30:21), είναι ζωντανός και διακρίνει τις σκέψεις και τους σκοπός μας (Ης.4:12). Η Αγία Γραφή είναι τα λόγια του Θεού (Εξ.20:1) αλλά μόνο ο Χριστός είναι ο Λόγος (Ιω.1:1-4). Οι ψευδοπροφήτες απαρνήθηκαν τον Λόγο, αφού τρέχουν χωρίς Αυτός να τους έχει στείλει (Ιερ.23:21,32).

Αλήθεια φίλε μου αν είσαι ιερέας σε ποια Ομολογία ανήκεις, γιατί δεν το γράφεις στο μήνυμά σου να ξέρω; Εσύ ξέρεις που ανήκω εγώ. Αν είσαι ΜτΙ να σε ρωτήσω πώς ακριβώς βοήθησε η Θρησκεία σου ώστε να καταργηθεί η υποχρεωτική στρατιωτική θητεία; Εμείς οι Κουάκεροι κάνουμε έργο προς αυτό. Οι ΜτΙ τι κάνανε;

"Μετά από έρευνα περίπου ενός χρόνου, ετοιμάστηκε και είναι διαθέσιμος στο Ιντερνετ ο Ευρωπαϊκός Διαδικτυακός Κατάλογος της Ειρήνης (Online European Peace Directory) από τους Κουάκερους. Οι Κουάκεροι – θρησκευτική ομάδα σχετικά άγνωστη στην Ελλάδα αλλά με σημαντική και έντονη παρουσία στην Ευρώπη και τις Η.Π.Α. – έχουν ως ενεργό στοιχείο του δόγματός τους την άρνηση στους στρατούς και τους πολέμους και τον αγώνα για την ειρήνη. Στο πλαίσιο αυτό κατέγραψαν φορείς που δουλεύουν έμπρακτα για τη ειρήνη στις χώρες της Ευρώπης και τους παρουσιάζουν εδώ. Οι Κουάκεροι – σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Γραφείο για την Αντίρρηση Συνείδησης και το Σύνδεσμο Αντιρρησιών Συνείδησης – κατέθεσαν το 2001 προσφυγή (collective complaint) στο Συμβούλιο της Ευρώπης ενάντια στην Ελλάδα, για παραβίαση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη σε σχέση με τους αντιρρησίες συνείδησης. Το κύριο ερώτημα ήταν αν η τότε διάρκεια της εναλλακτικής υπηρεσίας (δεκαοκτώ μήνες επιπρόσθετοι σε σχέση με τη στρατιωτική θητεία που θα υπηρετούσαν αν κατατάσσονταν) παραβίαζε τα άρθρα του Χάρτη και συνιστούσε διακριτική μεταχείριση σε βάρος των αντιρρησιών. Η υπόθεση έληξε με καταδίκη της Ελλάδας, αφού το Συμβούλιο της Ευρώπης θεώρησε πως οι επιπρόσθετοι δεκαοκτώ μήνες στερούν το δικαίωμα της εργασίας στους αντιρρησίες συνείδησης για υπέρμετρα μεγάλο χρονικό διάστημα, συνιστώντας διακριτική μεταχείριση σε βάρος τους σε σχέση με όσους επιλέγουν να υπηρετήσουν. Η καταδίκη αυτή ήταν και η κύρια αιτία που το καλοκαίρι του 2004 ο τρόπος υπολογισμού της εναλλακτικής υπηρεσίας άλλαξε, υιοθετώντας πλέον την προσέγγιση με τον συντελεστή. Η αλλαγή αυτή μείωσε αυτόματα την εναλλακτική υπηρεσία κατά επτά μήνες (από 30 σε 23), διάρκεια που βέβαια εξακολουθεί να είναι εκδικητική και τιμωρητική." ( http://www.antirrisies.gr/tekmiriwsi?q=node/156 )

(Συνεχίζεται)

Ανώνυμος είπε...

(Συνέχεια)

Από την μια γράφεις σε εμένα φανερά ενοχλημένος που μίλησα αυστηρά για ψευδοπροφήτες ότι "η μεγαλύτερη ντροπή είναι η ενσωμάτωση της εκκλησίας στο κρατικό σύστημα", λες και οι Κουάκεροι δεν αγωνιστήκαμε για χωρισμό κράτους - εκκλησίας, για να δικαιολογήσεις φανερά τι; Τους ψευδοπροφήτες; Είσαι στα καλά σου φίλε μου; Είσαι Χριστιανός; Ώστε για να δικαιολογήσουμε τον ψευδοπροφήτη θα πάμε την κουβέντα σε άλλα θέματα; Ναι, συμφωνώ μαζί σου ότι η Εκκλησία δεν πρέπει να είναι ενωμένη με το Κράτος και ο ίδιος ο Κύριος είπε ότι η Βασιλεία Του δεν είναι εκ του κόσμου τούτου... αλλά τι σχέση έχει αυτό με τους ψευδοπροφήτες; Σοβαρέψου φίλε μου, σοβαρέψου!

Αν ήταν χούντα και με φυλάκιζαν θα ήμουν μάρτυρας για τον Χριστό μου, εσένα τι σε αφορά;

Φίλοι μου δεν τρώμε κουτόχορτο...

Ο Θεός μαζί σας!

Υ.Γ.: Φίλοι μου δεν είναι μόνο Ορθόδοξοι έχω φίλους από πολλές Θρησκείες, πράγμα που δεν σημαίνει φυσικά ότι θεωρώ τις Θρησκείες τους σωστές.

Ανώνυμος είπε...

Προς - Άκης. - ,

Λες ότι συμφωνείς με τον παραπάνω κύριο; Σε τι συμφωνείτε στο να αλλάζει το θέμα της ανάρτησης ώστε να προσφέρει δικαιολογίες σε ψευδοπροφήτες ή για να πάει αλλού την κουβέντα;

valo είπε...

Πατερ Ονουφριε.

Η Ορθοδοξη Εκκλησια συνεργαστηκε με το κρατος ειτε αυτο λεγονταν Οθωμανικο ειτε Ελληνικο.

Ακομα και με τον Κομμουνισμο τα πηγαινε καλα - οταν βεβαια μπορουσε.

Διαβαστε την επιστολη αγιορειτων
προς τον Χιτλερ.
Προκαλει αφθονο γελωτα.

Γενικα η Ορθοδοξια ειχε αδυναμια
προς την εξουσια και τους πλουσιους.
Εχουμε και την αγιοποιηση του Τσαρου Νικολαου.

Οι Καθολικοι αφηστε το ειχαν γινει
οι ιδιοι εξουσια.

Το θεμα ειναι ποιος ευθυνεται για τα λαθη της Ορθοδοξιας.

Γιατι οι Ορθοδοξοι θεωρουν τους εαυτους τους την Εκκλησια του Χριστου.

Πως γινεται ομως η Εκκλησια του Χριστου να κανει λαθη;

Δεν ενεργει το Αγιο Πνευμα;

Ανώνυμος είπε...

Προς Valo.

Τελικά δογματικά τι πιστεύεις;

Απλά ρωτώ από περιέργεια... διότι από την μια είσαι Ορθόδοξος, σου αρέσουν οι Καθολικοί, από την άλλη οι ΜτΙ σου κάνουν "καλή εντύπωση", τώρα λες ότι ότι σου αρέσουν οι Μορμόνοι "σαν θρησκεία", και όχι τίποτα άλλο αλλά τα Δόγματα αυτά έχουν τεράστιες διαφορές και σημαντικές δογματικές διαφωνίες.

Αν θες να συζητήσουμε εκτός Φόρουμ το email μου είναι themis@christianquaker.net .

Καλημέρα!

Ανώνυμος είπε...




Θεμιστοκλή, ίσως να μη κατάλαβα καλά!

Με τον Ονούφριο είπα ότι συμφωνώ, σε αυτό που είπε, ότι οι Κουάκεροι, σαν τους ΜτΙ, είναι κατά του πολέμου και της στράτευσης.

ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΥΤΟ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Ok, αδελφέ μου Άκη, τότε έχεις δίκιο. Όμως ο σκοπός του κυρίου αυτού ήταν πονηρός αφού έφερε αυτά διότι ενοχλήθηκε που είπα ότι οι ψευδοπροφήτες πρέπει να ντρέπονται... αλλά δεν κατάλαβε ότι μιλούσε σε άνθρωπο που γνωρίζει τέτοιου είδους κόλπα και δεν μασάει..


"ὁ δὲ εἶπεν· βλέπετε μὴ πλανηθῆτε· πολλοὶ γὰρ ἐλεύσονται ἐπὶ τῷ ὀνόματί μου λέγοντες· ἐγώ εἰμι, καί· ὁ καιρὸς ἤγγικεν· μὴ πορευθῆτε ὀπίσω αὐτῶν." (Λουκάς 21:8)

Ανώνυμος είπε...



Φίλε μου καλέ, Νίκο Ορθόδοξε, χαίρομαι που γράφεις και μας φωτίζεις με την τεκμηριωμένη άποψή σου.

Συμφωνώ με όλα όσα είπες.

Είναι χαρά μου, που σε έχουμε στην παρέα μας.

Ο Κύριος να σε ενδυναμώνει!

Ανώνυμος είπε...

Το σχόλιο που ανάρτησα πριν, αναφέρεται στο θέμα της ανάρτησης:

"Απάντηση στον διαsporeas.gr της απάτης"

http://antiairetikos.blogspot.com/2010/08/sporeasgr.html

Ανώνυμος είπε...

"ὁ δὲ εἶπεν· βλέπετε μὴ πλανηθῆτε· πολλοὶ γὰρ ἐλεύσονται ἐπὶ τῷ ὀνόματί μου λέγοντες· ἐγώ εἰμι, καί· ὁ καιρὸς ἤγγικεν· μὴ πορευθῆτε ὀπίσω αὐτῶν." (Λουκάς 21:8)

valo είπε...

Φιλε Θεμιστοκλη

Ειμαι ΧΟ και εχω στενη σχεση με τον Καθολικισμο(ξερεις αυτα τα δυο
μοιαζουν πολυ)

Θρησκος δεν ειμαι απ οτι καταλαβες
και αμφισβητω πολλες πτυχες αυτων των δογματων.

Ερευνω και αλλα δογματα ομως κανενα δεν σταθηκε ικανο να με αλλαξει επισημα.

Συμπαθησα πολυ τους ΜΤΙ αλλα και τους Μορμονους.
Ειδα πολλα θετικα σ αυτους και μου εκαναν εντυπωση.

Τωρα οι Μορμονοι ειναι κατι σχετικα καινουργιο στην Ελλαδα
εχω ερθει σε επαφη και μ αυτους
και αντικειμενικα εχουν ωραια θρησκεια και ιδιαιτερη.

Αυτο δε σημαινει βεβαια οτι την
πιστευω κιολλας.

Ξερω μπορει καποιοι φανατικοι ΧΟ να εξοργιζονται ,ομως Ορθοδοξια δεν ειναι η οργη και ο φανατισμος.

Φιλε Θεμιστοκλη παρολο που δεν ειμαι θρησκος πηγαινω στην εκκλησια -συχνα σε καθολικη
αν και πιστευω οτι ο καθολικισμος ειναι γεματος υπερβολες που οφειλονται στο μεσαιωνα(οπως και η ορθοδοξια)

Γεμιζει ομως ευχαριστα το πρωι της Κυριακης.

Ευχαριστω φιλε θεμιστοκλη που μου εδωσες email σου

Ανώνυμος είπε...

Γιατί είναι Επικίνδυνο να Συνταυτιστείτε με τους Μάρτυρες του Ιεχωβά;

http://rwssel.blogspot.com/2010/08/blog-post_1441.html

Ανώνυμος είπε...

http://www.oodegr.com/oode/synaxaristis/agioi_rwsias/tsaros_1.htm

Ανώνυμος είπε...

O valo απο οτι δειχνει ψαχνεται ο ανθρωπος να βρει δε ξερω τι μονο ο ιδιος γνωριζει τι... ελπιζω τον θεο. Ειναι καλο να ψαχνεις βαλο και ελπιζω να το βρεις ειτε αυτο λεγεται θεος ειτε οτιδηποτε αλλο. Ο σκοπος αγιαζει τα μεσα. Ειδικα στην εποχη μας.

Ανώνυμος είπε...

Δογματικα η χρισ ορθο εκκλησια δεν κανει λαθος, αν υπαρχουν ανθρωπινες αδυναμιες και αμαρτιες ο καθενας βλεπη και ξεχωριζει τον λαθος ιερεα η τον λαθος ανθρωπο διοτι κυκλοφορουνε πολυ αθεολογιτη θεολογη στην εποχη μας
Ιωαννης

Γιωργος είπε...

έχω γράψει σχόλια και δεν τα έχετε
διμοσιευει γιατί;

ΧΡΗΣΤΟΣ είπε...

Γιατί ήταν και ανώνυμα και άσχετα με το θέμα του άρθρου. Και όπως γράφω και στην προμετωπίδα του "Αντιαιρετικού" αλλά και στο τρέιλερ, τα ανώνυμα και τα άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν τα ανεβάζω. Λόγου χάρη έγραψες πως βρέθηκαν κάτι σκελετοί στο υπόγειο κάποιας αρχιεπισκοπής. Τι σχέση έχει αυτό με το θέμα του άρθρου;

Χρήστος αντιαιρετικός

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...