ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

Τελευταία Νέα του "Αντιαιρετικός"

Ευχαριστούμε όλες και όλους εσάς που επισκέπτεστε το ιστολόγιο μας ... Διαβάστε την καινούργια σελίδα μας "Απάνθισμα Πατερικών Κειμένων" ...ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

20 Ιαν 2013

ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ – EXELDIM


Του Ονήσιμου Ελευθεριάδη

     Μετά από αρκετούς μήνες, πήρα την απόφαση, με την ευκαιρία των 5 ετών από την δημιουργία του Αντιαιρετικού, να γράψω το καινούργιο μου άρθρο.  Όταν βρισκόμουν εις την πλάνη των Μαρτύρων του Ιεχωβά, δεν είχα την δυνατότητα να εκφράσω άποψη, ή να υποβάλλω ερώτηση, μετά από εύλογες απορίες μου σε οιοδήποτε ζήτημα με προβλημάτιζε.  Δόξα τω Θεώ, εις το Πανάγιο Όνομα Της Παναγίου Τριάδος απελευθερώθηκα από την βαριά δουλεία της πλάνης του εχθρού της αθάνατης ψυχής μας. Το άρθρο αυτό, ίσως αποτελέσει την σειρά κάποιων άρθρων μου, για την ανάπτυξη του φλέγοντος θέματος της Εξελικτικής Δημιουργίας, ή αλλιώς,  exeldim.  Ο Σατανάς μη μπορώντας να αντιμετωπίσει την αλήθεια, προσπαθεί να βλάψει την Αγία Ορθόδοξη Εκκλησία Του Κυρίου, μέσω διάφορων  ανίερων θεωριών, που σκοπό έχουν την πλάνη των πιστών, και την ρίψη των ψυχών εις χείρας του απ’ αρχής εχθρού μας, του Διαβόλου.  Δεν θα σας κουράσω με μακροσκελή πρόλογο, και θα μπω κατευθείαν στο ‘ψητό’.      
      Αυτό που διδάχτηκα από την νηπιακή μου ηλικία, είναι ότι, ο Θεός έπλασε τον άνθρωπο. Αυτό είναι κάτι που στηρίζει η Χριστιανική πίστη, και αναγράφεται εις το πρώτο βιβλίο της Αγίας Γραφής την Γένεση:
«Και είπεν ο θεός ποιήσωμεν άνθρωπον κατ’ εικόνα ημετέραν και καθ’ ομοίωσιν και αρχέτωσαν των ιχθύων της θαλάσσης και των πετεινών του ουρανού και των κτηνών και πάσης της γης και πάντων των ερπετών των ερπόντων επί της γης, και εποίησεν ο θεός τον άνθρωπον κατ’ εικόνα θεού εποίησεν αυτόν άρσεν και θήλυ εποίησεν αυτούς και ηυλόγησεν αυτούς ο θεός λέγων αυξάνεσθε και πληθύνεσθε και πληρώσατε την γην και κατακυριεύσατε αυτής και άρχετε των ιχθύων της θαλάσσης και των πετεινών του ουρανού και πάντων των κτηνών και πάσης της γης και πάντων των ερπετών των ερπόντων επί της γης» Γεν. 1:26 - 28
     Η Εξελικτική Δημιουργία, πρεσβεύει ως κεντρικό της δόγμα, πως, ο άνθρωπος ΔΕΝ είναι δημιούργημα του Τριαδικού Θεού, αλλά είναι ένα ζώο, το οποίο εξελίχθηκε σε άνθρωπο, και ο άνθρωπος παραμένει ζώο, το οποίο βρίσκεται σε μια συνεχή εξέλιξη του είδους του ακόμα και σήμερα!!
       Η Ορθόδοξη πίστη που διδάχτηκα από την Εκκλησία Του Ιησού Χριστού, έχει ως δόγμα την ενανθρώπηση του Θεού Λόγου, την διατήρηση της Θεϊκής φύσης Του, αλλά και την ανθρώπινη υπόσταση μέσω της οποίας θυσιάστηκε για το πλάσμα Του, τον άνθρωπο.
       Αυτό έρχεται να ανατρέψει η Εξελικτική Δημιουργία, δογματίζοντας την ζωική προέλευση, του σώματος που έλαβε ο Ιησούς Χριστός στη γη. Με πιο απλά λόγια, λένε ότι ο Ιησούς Χριστός ΔΕΝ έλαβε σώμα ανθρώπου, έλαβε σώμα ζώου. Αυτό αποδεικνύεται, από το δόγμα της Εξελικτικής Δημιουργίας, πως ο άνθρωπος είναι ζώο, και βρίσκεται συνεχώς σε πορεία εξέλιξης.
    Σε όσους έχουν ασχοληθεί με το θέμα αυτό, είναι γνωστή η δειλία των υποστηρικτών της Εξελικτικής Δημιουργίας, να προσέλθουν σε διάλογο, και αρκούνται στον ύπουλο προσηλυτισμό.  Όταν αποκαλυφθούν γίνονται ιδιαιτέρως επιθετικοί. Επίσης, δεν παίρνουν θέση, και ισχυρίζονται ότι βρίσκονται σε μια ομάδα που ασχολείται με το θέμα, και συνήθως η ομάδα αυτή, είναι τόσο υπαρκτή, όσο και η επωνυμία της. Βεβαίως δεν αναφέρονται διεξοδικά στο βασικό θέμα της ψυχής.
      Αν η ψυχή βρίσκεται σε εξέλιξη μαζί με το σώμα, πότε ακριβώς η ψυχή μπήκε στο σώμα του ζώου – ανθρώπου, αν στον παράδεισο θα υπάρχουν ψυχές πολλών ταχυτήτων, και αν είχαν ψυχή τα δισεκατομμύρια των ανθρώπων που ζούσαν έξω από τον κήπο της Εδέμ (σύμφωνα με την Εξελικτική Δημιουργία)  όταν ο Θεός έβαλε εκεί την ‘φυλή του Αδάμ’, δηλαδή τον Αδάμ, που δεν ήταν το πρώτο ζώο – άνθρωπος, αλλά ένα από τα πολλά ζώα – άνθρωποι που κατοικούσαν στον πλανήτη γη.  
      Αγαπητοί αναγνώστες, πάντα θέλαμε να μάθουμε την προέλευσή μας, αυτός ήταν ο διακαής πόθος μας, καθ’ όλη τη διάρκεια της υπάρξεως μας επάνω σ’ αυτόν τον πλανήτη.
   Στα ερωτήματα που εγείρονται, από που προήλθα και για ποιο σκοπό, υπάρχουν δυο απόψεις για να μας δώσουν τις απαντήσεις και θα πρέπει να βασίζονται στις αποδείξεις και στον ορθολογισμό. Δεν θα ανακατέψω την πίστη εδώ, γιατί νομίζω ότι θα δώσω την εντύπωση,  ότι θέλω να δικαιολογήσω κάτι υπέρ της μιας άποψης, οτιδήποτε δηλαδή δεν αποδεικνύεται.
      Έχουμε λοιπόν να κάνουμε με δυο διαχρονικά  πράγματα, τα οποία έχουν τα δικά τους επιχειρήματα, για να μας αποδείξουν την προέλευσή μας.
      Λίγο – πολύ,  όλοι έχουμε  διαβάσει, και έχουμε συζητήσει για την θεωρία της εξέλιξης του Δαρβίνου, και πολύ περισσότερο για την Δημιουργία της Αγίας Γραφής,  δηλαδή, Του Τριαδικού Θεού μας.
     Όμως, ενώ  στόχος μου δεν είναι να αναφέρω λεπτομέρειες, για πράγματα που είναι ήδη γνωστά με επιστημονικές μελέτες υπέρ της εξέλιξης, που στις περισσότερες φορές  φάσκουν και αντιφάσκουν, αλλά ούτε της Αγίας Γραφής από την άλλη σε θεολογικό επίπεδο, γιατί θα χρειαζόταν να κολυμπήσουμε σε βαθειά νερά, εν τούτοις θα αναφέρω μερικά.
   Πρέπει όμως να παραδεχτούμε ότι οι πρωτεργάτες της Εξελικτικής Δημιουργίας  βασίστηκαν στα χωρία της Παλαιάς Διαθήκης, Γένεση 1:20-23, για να στηρίξουν την θεωρία τους, υπονοώντας, ότι εκτός από το ζωικό βασίλειο, και ο άνθρωπος είναι αποτέλεσμα της εξέλιξης.
  Το πρόβλημα που γεννάται τώρα είναι μια τρίτη εκδοχή, η οποία παρουσιάστηκε, και έπεσε στην αντίληψή μου ως κεραυνός εν αιθρία και η οποία υφίστανται στο διαδίκτυο και παντρεύει με ένα ανίερο τρόπο την εξέλιξη με την δημιουργία, κάτω από μια νέα οπτική ως ένα «Τρίτο Μάτι» που την ονομάζει Εξελικτική Δημιουργία, η exeldim.
    Η exeldim, είναι επινόηση κάποιου, ή κάποιων, που δεν είναι ούτε επιστήμονες ούτε Θεολόγοι, (δεν το δηλώνουν) αλλά  ερμηνεύουν, και παντρεύουν δυο ανόμοια πράγματα δημιουργώντας ένα φαύλο κύκλο παραπληροφόρησης.
       Προκειμένου  λοιπόν να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους, θα αναφέρω περιληπτικά πλην σαφώς, την όποια διαφορετικότητα, ή συσχετισμό, της θεωρίας της εξέλιξης με την Αγιογραφική δημιουργία του ανθρώπου.
      Θα προσπαθήσω να εξηγήσω γιατί η συγκεκριμένη διαδικτυακή ιστοσελίδα της exeldim,  προωθεί  υλικό, το οποίο θέτει υπό διαπραγμάτευση,  την Αγιογραφική  δημιουργία του ανθρώπου, ως άμεσα δημιουργημένου  από τον Τριαδικό Θεό μας.
      Η δημιουργία του ανθρώπου από τον Θεό,  αναφέρεται στη Αγία Γραφή με έναν μοναδικό τρόπο στο πρώτο κεφάλαιο της Γενέσεως, και δεν αφήνει περιθώρια για να αμφισβητηθεί,  διότι αυτές οι ξεκάθαρες πληροφορίες  εδόθησαν σε ανθρώπους που δεν είχαν επιστημονικές  γνώσεις,  όχι μόνο να τις γράψουν αλλά ούτε να τις ερμηνεύσουν πριν από 3500 χρόνια τουλάχιστον.
     Και αφού η Αγία Γραφή δεν υπαινίσσεται πουθενά την καταγωγή μας, το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να την αποδεχτούμε, και να ευχαριστούμε τον Δημιουργό μας, για τα όσα μας αποκάλυψε.   
   Η εξέλιξη  υποστηρίζει πλέον την θεωρία της, στα απολιθώματα που ανακαλύπτονται, και τα οποία υπάρχουν παντού. Όταν λοιπόν βλέπουμε απολιθώματα βλέπουμε μορφές ζωής που υπήρξαν στο παρελθόν.
      Διάβαζαν και διαβάζουν με έναν επιστημονικό τρόπο τις πληροφορίες, που είναι και καλά, καταγεγραμμένες σε αυτά τα ευρήματα, βγάζοντας συμπεράσματα για το είδος, τον τρόπο ζωής του και κυρίως την ηλικία του, σαν να ήταν ληξίαρχοι της εποχής εκείνης.
       Υποστηρίζουν από την μια, ότι οι αλλαγές του ενός είδους σε ένα άλλο έγιναν σε βάθος εκατομμυρίων ετών και από την άλλη, ότι έγιναν με την απότομη αλλαγή των κλιματολογικών συνθηκών, που όμως και οι δυο εκδοχές δεν αποδεικνύονται, επειδή τα ευρήματα δεν επαρκούν και έχουν ελλείψεις.
       Αυτό δε, το ονόμασαν μακροεξέλιξη  για να δικαιολογήσουν ένα μεγαλύτερο λάθος που θα έκαναν, την ανάμιξη στην εξέλιξη των ειδών της κορωνίδας της δημιουργίας του Τριαδικού μας Θεού, τον άνθρωπο.
   Έψαξαν απεγνωσμένα, και ακόμα ψάχνουν να βρουν τους ενδιάμεσους κρίκους, ή τους χαμένους κρίκους, οι οποίοι θα επιβράβευαν μια για πάντα την θεωρία της εξέλιξης, αλλά μάταια δεν θα βρουν ποτέ κάτι που δεν υπήρξε.
      Και για να γίνω κατανοητός θα σας εξηγήσω, τι είναι ενδιάμεσος ή χαμένος κρίκος. Παραδείγματος χάριν,  έχουμε ένα σκύλο και υποστηρίζουμε  ότι έχει εξελιχθεί από μια γάτα, και έχουμε, και ευρήματα παλαιολιθικά  ενός σκύλου και μιας  γάτας, αυτό όμως που δεν έχουμε  είναι το απολίθωμα ενός σκύλου που να είναι κατά το ήμισυ  γάτα, η κατά ένα τέταρτο ή περισσότερο, δηλαδή ένα σκυλογάτο ή ένα γατόσκυλο.  
    Είναι σίγουρο ότι η ποικιλία ζωής  ήταν πολύ μεγαλύτερη στο παρελθόν, περισσότερα είδη απ’ ότι έχουμε σήμερα, αλλά όλα είναι ξεχωριστά στο δικό τους είδος και δεν υπάρχει ένα είδος που είναι ενδιάμεσο. Ο ενδιάμεσος ή χαμένος κρίκος απουσιάζει τόσο στα απολιθώματα όσο και στα είδη εν ζωή.
       Ως εκ τούτου, ελλείψει του ενδιάμεσου ή του χαμένου κρίκου, η εξέλιξη είναι ένα παραμύθι της Χαλιμάς, συγγνώμη, του Δαρβίνου ήθελα να πω.
   Έχουν προσπαθήσει με πολλούς ορισμούς να στηρίξουν την θεωρία της εξέλιξης, αλλά το μόνο που στηρίζουν είναι την θέση τους στα πανεπιστήμια, περιμένοντας να αποκαλύψουν ένα φάντασμα. 
       Και για να γίνουν πιο πιστευτοί, και πιο σοβαροί στην επιστημονική κοινότητα θέτουν στους  διαφωνούντες  το δίλλημα:  ‘Τώρα δηλαδή εσύ τι πιστεύεις, την Αλήθεια ή την Θρησκεία’ και κατ' αυτόν  τον τρόπο  χάνουν ναι μεν την ουσία, κερδίζουν όμως τις εντυπώσεις.
      Και εάν συνεχίσεις να τους αμφισβητείς, σου πετάνε το ‘μπαλάκι’ λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ, απόδειξε μας εσύ γιατί το κρανίο που ανακαλύψαμε δεν είναι τόσων χιλιάδων ετών, αποφεύγοντας έτσι τον ύφαλο του αναπόδεικτου ορισμού τους.
       Μέσα από όλα αυτά τα ‘γεννήθηκε’ η exeldim, που πάντρεψε με έναν ανίερο τρόπο την εξέλιξη με την δημιουργία, βάζοντας τον δημιουργό σε ένα καινούργιο ρόλο, αυτόν του παρατηρητή.
      Μέσα στην ιστοσελίδα της, η exeldim,  φιλοξενεί δεκάδες άρθρα διάφορων συγγραφέων επιστημόνων και μη, αλλά και άρθρα του ίδιου του διαχειριστή που υποστηρίζει ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι ο άνθρωπος είναι προϊόν εξέλιξης, και ότι προέρχεται, τουλάχιστον στην καλύτερη περίπτωση, από τον πίθηκο. Ερμηνεύει δε με μοναδικό και πρωτότυπο τρόπο, το πως διαπραγματεύτηκε ο Δημιουργός,  ώστε να ταιριάζει η δημιουργία με την εξέλιξη.
    Γι' αυτό θα ήθελα να ρωτήσω τον διαχειριστή, και οιονδήποτε εκ των συγγραφέων της exeldim, (αν υπάρχουν άλλοι συγγραφείς), να απαντήσουν σε μερικά  ερωτήματα:
Α)  Σε ποια στιγμή του χρονικού ορίζοντα, ο  Τριαδικός Θεός, ο Δημιουργός του ανθρώπου,  αποφάσισε να διαπραγματευτεί με τον πιθηκάνθρωπο, και να τον καταστήσει άνθρωπο, και με ποια κριτήρια;
Β) Με ποια κριτήρια,  ο Τριαδικός Θεός, ο Δημιουργός του ανθρώπου, αποδέχεται τον απόγονο του πιθήκου τον ευλογεί ως άνθρωπο, ενώ τον πατέρα του στην συγκεκριμένη στιγμή τον απορρίπτει ως πίθηκο;       
Γ) Πότε ο άνθρωπος, που προήλθε από τον πίθηκο, και αυτός με την σειρά του από κάτι άλλο, απόκτησε ψυχή, και πως γίνεται ο πίθηκος χωρίς ψυχή, να γεννήσει  άνθρωπο με ψυχή;
Δ) Γιατί ο πίθηκος ως μορφή, δεν εξυπηρετούσε τον Θεό, ενώ οι μοναδικές  διαφορές του, σύμφωνα με την Εξελικτική Δημιουργία,  είναι τα κάτω πόδια, η ομιλία και το 2% του DNA; 
E) Όταν ο Πανάγιος Τριαδικός Θεός μας, είπε, ας δημιουργήσουμε άνθρωπο, σκέφτηκε να εξελιχθεί ο άνθρωπος από ένα ή περισσότερα ζώα, ή δημιούργησε τον άνθρωπο από τον εξελιγμένο πλέον πίθηκο;

       Τις απαντήσεις αυτές τις περιμένω, από τους  διαχειριστές της ιστοσελίδας  exeldim,   λόγω του ότι είναι  μια ιστοσελίδα υψηλής  επιστημονικής  καταρτίσεως  εις  το  εν λόγω θέμα, για να μπορέσουμε εφόσον ενημερωθούμε, όλοι μας πλέον, να τρώμε αβίαστα κάθε πρωί, μια μπανάνα, προς τιμήν των αείμνηστων πιθηκοειδών προγόνων μας.
 
 
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προσοχή! Χωρίς όνομα ή κάποιο ψευδώνυμο δεν γίνεται δημοσίευση σχολίου. Επίσης δεν πρέπει να είναι υβριστικό και άσχετο με το θέμα του άρθρου.

683 σχόλια:

«Παλαιότερο   ‹Παλαιότερο   601 – 683 από 683
ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ είπε...

Απάντηση στο σχόλιό μου ΔΕΝ πήρα, από τον κ. Νικόλαο Μαυρομάγουλο, αλλά, διαβάζοντας τα σχόλια του Στώμεν Καλώς, και του Ονήσιμου Ελευθεριάδη, θα ήθελα να διευκρινίσω χωρίς να κάνω κριτική σε κανέναν, ότι, μερικά άρθρα στην ιστοσελίδα της ΟΟΔΕ, μου δημιουργούν έντονο προβληματισμό.

Εδώ στην Ολλανδία που ζω, τις ελεύθερες ώρες μου, ασχολούμαι με τα άρθρα της συγκεκριμένης ιστοσελίδας ΟΟΔΕ, και με άλλες αναλόγου ύφους.

Μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι ο/οι διαχειριστές αναρτούν άρθρα αμφιβόλου Χριστιανικής κατήχησης.

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, υπάρχει το άρθρο της ΟΟΔΕ, το οποίο επιχειρεί να συμβιβάσει στο μυαλό του αναγνώστη, τους εξωγήινους, με την Χριστιανική πίστη, και διδασκαλία.

Ο συγγραφέας του εν λόγω άρθρου, αφήνει να εννοηθεί, ότι ο Ιησούς Χριστός και ο απόστολος Παύλος, μας είπαν τα πράγματα, με τον τρόπο που τα έλεγε η Πυθία, δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ, η αλήθεια ΔΕΝ είναι μια, αλλά, πολλές…

Όπως έγραψα και πιο πάνω, αλλά είναι καλύτερη η αμάθεια, από την ημιμάθεια, και αν σε ρωτάω και δεν ξέρεις, μη μου πεις, άφησε να το κάνει κάποιος άλλος που γνωρίζει.

Ακολουθεί το άρθρο της ΟΟΔΕ, το οποίο υποστηρίζει τους υπαινιγμούς περί εξωγήινης ζωής, ταυτισμένης με τις αναφορές Του Ιησού Χριστού, και του αποστόλου Παύλου.

ΟΟΔΕ: «Στο χωρίο αυτό, όπως και στα επόμενα που θα δούμε, δεν δηλώνεται ξεκάθαρα ότι υπάρχει ζωή σε άλλους κόσμους, είναι όμως πιθανό να εννοεί και αυτό. Το ίδιο ισχύει και για τη φράση του Αποστόλου Παύλου στην προς Ρωμαίους επιστολή (8, 39) περί «κτίσης ετέρας». Μεταφράζουμε: «Και είμαι πραγματικά βέβαιος πως ούτε θάνατος ούτε ζωή, ούτε άγγελοι ούτε άλλες ουράνιες δυνάμεις, ούτε παρόντα ούτε μέλλοντα, ούτε κάτι άλλο στον ουρανό ή στον Άδη, ούτε καμία άλλη κτίση - δημιουργία δεν θα μπορέσει να μας χωρίσει από την αγάπη του Θεού».
Δε μπορούμε να γνωρίζουμε αν περιλαμβάνονται κι άλλα σκεπτόμενα όντα εκτός από μας στην ερμηνεία για την «άλλη κτίση» και τα «άλλα πρόβατα»[1]. Αν οι νύξεις αυτές αφορούν και στην περίπτωση ύπαρξης άλλων έλλογων όντων, δε σημαίνει ότι αυτά κατοικούν απαραίτητα σε άλλους πλανήτες. Μπορεί να ζουν σε άλλες διαστάσεις - πραγματικότητες π.χ., ή μπορεί να μην έχουν τη δική μας εξωτερική μορφή. Το ίδιο ισχύει και για τη φράση που υπάρχει στην Αποκάλυψη από τον Ιωάννη (5,13): «(μτφ.) Και ύστερα άκουσα κάθε δημιούργημα που βρίσκεται στον ουρανό και στη γη και κάτω από τη γη...».
Τέλος στα κατά Μάρκον (13,27) και κατά Ματθαίον (24, 31) Ευαγγέλια αναφέρεται ότι στη Δευτέρα Παρουσία οι άγγελοι θα μαζέψουν τους εκλεκτούς του Χριστού από το άκρο της γης ως το άκρο του ουρανού (στο κατά Μάρκον) ή από το ένα άκρο των ουρανών ως το άλλο (στο κατά Ματθαίον). Αυτό σημαίνει ότι αν υπάρχουν άλλα ευφυή όντα στο σύμπαν θα κριθούν και αυτά στη Δευτέρα Παρουσία από τον Υιό του Θεού, που προϋπήρχε της δημιουργίας του κόσμου (κατά Ιωάννη 17, 5 - 6 και 24 - 25).
http://www.oodegr.com/oode/biblia/texno1/A2a.htm

Αν κάποιος το καταλαβαίνει διαφορετικά, και μπορεί να μου το εξηγήσει, περιμένω την απάντηση…

Ανώνυμος είπε...

Όπως διαβάζω ΕΔΩ και ΕΔΩ, αυτό το ψηφιακό βιβλιαράκι, ίσα-ίσα, προσπαθεί να δείξει ότι τα φαινόμενα των UFO παρουσιάζουν ομοιότητες με δαιμονικά φαινόμενα.

Απλώς οι συγγραφείς έχουν επιλέξει έναν τρόπο παρουσίασης που να μην είναι επιθετικός, ώστε να πείσουν πιθανώς ευκολότερα αυτόν που πραγματικά πιστεύει στα φαινόμενα που παρουσιάζονται σαν UFO.

Λέει για παράδειγμα:

"Ζητάμε συγγνώμη αν φανήκαμε απόλυτοι σε πολλά σημεία του βιβλίου, θεωρώντας τους εξωγήινους ως δαίμονες. Νομίζουμε πως οφείλουμε στο βιβλίο να παραθέσουμε τη στερεή άποψη μας, βασισμένη σ' έναν ατέλειωτο κατάλογο από επιχειρήματα, με «καραμπινάτες» ομοιότητες των «εξωγήινων» και των δαιμόνων [...]. Κάθε ενέργεια και δραστηριότητα των UFΟ και των όντων τους (πλην βασικά του συγχρόνου-τεχνολογικού στοιχείου) συναντάται αντίστοιχα και στη συμπεριφορά των ψυχοκτόνων δαιμόνων [...] Βαρεθήκαμε λοιπόν τόσα χρόνια να περιμένουμε τους «εξωγήινους» για να μας διδάξουν τη «γνώση» (μήπως δεν έρθουν ποτέ τελικά;). Βαρεθήκαμε να περιμένουμε τους Ψευδοπροφήτες (Νοστράδαμο, Κέισυ) να επαληθευτούν. Βαρεθήκαμε να περιμένουμε τη λύτρωση από τις ξενόφερτες παραθρησκευτικές ομάδες, που υπόσχονται τόσα και τόσα. Μήπως τελικά η Αλήθεια κυκλοφορεί ανάμεσα μας; Όχι... Δεν εννοούμε κάποιους εξωγήινους. Εννοούμε τη γνήσια Ορθοδοξία, όπως αυτή εκφράζεται μέσω των Αγίων Πατέρων και των πραγματικών εκπροσώπων του Χριστού ακόμα και σήμερα..."

[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ είπε...

Τι κάνεις Παναγιώτη; Κουκιά σπέρνω…

Εγώ δεν αναφέρω αν προσπαθεί να δείξει το συγκεκριμένο βιβλιαράκι, αν παρουσιάζουν ομοιότητες με δαιμονικά φαινόμενα.

Ούτε, το τι γράφουν οι συγγραφείς, σε διάφορα άλλα σημεία.

Φυσικά και δεν μου κακοφαίνεται οτιδήποτε διαβάζω, όμως το σχόλιό μου στο συγκεκριμένο εστιάζεται στο ότι δεν δηλώνεται ξεκάθαρα ότι υπάρχει ζωή σε άλλους κόσμους, είναι όμως πιθανόν να εννοεί και αυτό.

Όταν τα άλλα πρόβατα, από το άλλο μαντρί, έχουν και δίπλωμα οδήγησης UFO, ε τότε η Αγία Γραφή δεν είναι ξεκάθαρη, σύμφωνα λοιπόν με αυτό το άρθρο της ΟΟΔΕ, είναι, ότι ο καθένας γουστάρει και καταλαβαίνει.

Εγώ ζήτησα εξήγηση πάνω σε αυτό το συγκεκριμένο άρθρο της ΟΟΔΕ, και όχι ότι γράφουν σε άλλα σημεία.

Δεν είπα ότι ολόκληρη η ΟΟΔΕ είναι για τα μπάζα, μια διευκρίνιση για κάτι συγκεκριμένο ζήτησα.

Αν μπορείς να μου εξηγήσεis, πάνω σε αυτό κάτι, τότε έχει καλώς, διαφορετικά να ετοιμάζω και εγώ, την διαστημοστολή.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Έλληνα της Ολλανδίας,

εσύ ο ίδιος απόρησες αν το άρθρο:

"επιχειρεί να συμβιβάσει στο μυαλό του αναγνώστη, τους εξωγήινους, με την Χριστιανική πίστη, και διδασκαλία."

Και μετά ρώτησες:

"Αν κάποιος το καταλαβαίνει διαφορετικά, και μπορεί να μου το εξηγήσει, περιμένω την απάντηση".

Και αυτό που σου παρέθεσα δείχνει πως όποια παρεξήγηση κι αν δημιουργεί στο μυαλό μας μία φράση, οφείλουμε πάντα να μελετούμε το πλήρες κείμενο.

Έτσι λοιπόν, η σύνδεση που κάνεις, δύσκολα γίνεται, όταν το κείμενο στο απόσπασμα που σου έδειξα, συνδέει τις αναφορές σε εξωγήινους με ψευδοπροφήτες και παραθρησκευτικές οργανώσεις. Και επιπλέον, συνδέει τα UFO με τα οποία ξέρουμε ότι έρχονται οι εξωγήινοι, με δαιμονικές δυνάμεις.

Άρα, στο δικό μου το μυαλό τουλάχιστον, με αυτά που διαβάζω, δεν "επιχειρεί να συμβιβάσει στο μυαλό του αναγνώστη, τους εξωγήινους, με την Χριστιανική πίστη, και διδασκαλία.".

Είναι πάντα καλό, πριν καταγγείλουμε κάτι, να γνωρίζουμε καλά το σύνολο αυτού. Διότι αν κάποιος γράψει ότι η Αγία Γραφή λέει μέσα πως:

"ουκ έστι Θεός"

εμείς θα μελετήσουμε και το υπόλοιπο, ώστε να καταλάβουμε ότι πρόκειται για παρεξήγηση, αφού συνολικά γράφει:

"είπεν άφρων εν τη καρδία αυτού ουκ έστι Θεός".

και έτσι λύνεται η παρεξήγηση.

Θυμίζω για άλλη μία φορά και την ηχογραφημένη ομιλία του γέροντα Πορφυρίου από την κασέτα με τίτλο: "Το Ορθόδοξο Πνεύμα είναι το αληθές".

Εκεί λοιπόν, στο μέσον περίπου της Α΄ Πλευράς, όταν ρώτησαν τον γέροντα για τους εξωγήινους, είπε ακριβώς τα εξής:

"Αν πάει κανείς στα άστρα και πει, ''και κει πάνω υπάρχουνε άνθρωποι'' και τους δούμε, δεν θα χαλάσει εμένανε η σκέψη μου· θα πω και κει πάνω είναι ο Χριστός, και κει είναι ο Θεός, έχει πάει και εκεί."

Λέει η Αγία Γραφή για εξωγήινους; Ή μήπως ο γέροντας ήταν αιρετικός;
Ασφαλώς όχι. Κατά τη γνώμη μου, ο γέροντας εννοεί, "μη μου κάνετε εμένα παιχνίδια με τις έρευνες σε άλλους πλανήτες κ.λπ., διότι εγώ τον έχω δει τον Θεό, άρα, ό,τι και να γίνει, και εξωγήινοι αν υπάρχουν, δεν χάνω την πίστη μου".

Χωρίς να είμαι και στο μυαλό τους, θα μπορούσαν και οι συγγραφείς του κειμένου να θέλουν να δείξουν κάτι παρόμοιο, διότι, ο επίλογος που προανέφερα δεν δείχνει πίστη σε φαινόμενα ερχομού εξωγήινων.

Χωρίς λοιπόν ν' αναφέρομαι σε σένα, αφού τα παρακάτω ισχύουν και για εμένα ακριβώς, σημειώνω το εξής:

Ο Χριστός δεν είπε ποτέ ότι θα πρέπει να ασπαζόμαστε αιρετικές διδασκαλίες. Μας είπε πάντως και κάτι άλλο:

"Πώς μπορείς και βλέπεις το σκουπιδάκι στο μάτι του αδερφού σου και δε νιώθεις ένα ολόκληρο δοκάρι στο δικό σου μάτι;" (Ματθ. 7,1-5).

"Μην κρίνετε τους συνανθρώπους σας [...] Μην τους καταδικάζετε [...] Συγχωρείτε" (Λουκ. 6,37-38)

Άρα, αρλούμπες, κουταμάρες, παρεξηγήσιμες εκφράσεις ή και πλάνες ακόμα, μπορεί να συμβεί διατυπώσει ο καθένας μας για διάφορους λόγους. Ο Θεοδώρητος Κύρου π.χ., πριν τον καλέσει για απολογία η Εκκλησία για κάποιες συγκεκριμένες διδασκαλίες του, ήταν ένας από τους πιο σεβαστούς Πατέρες της Εκκλησίας. Μετά όμως τις κατάλαβε και τις αποκήρυξε. Καλό είναι να κρίνουμε με επιείκεια και αφού πρώτα μελετήσουμε το σύνολο των σκέψεων κάποιου γιατί άνθρωποι είμαστε, και καμιά φορά μπορεί, να βρεθούμε κι εμείς σε αντίστοιχη θέση αφού ξέρουμε πως "εάν είπωμεν ότι αμαρτίαν ουκ έχομεν, εαυτούς πλανώμεν" (Α' Ιωάν. 1,8).

[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

Στῶμεν καλῶς είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ονήσιμος Ελευθεριάδης είπε...

Αγαπητέ αδελφέ εν Χριστώ, Στώμεν καλώς,
ομολογώ ότι έχω μείνει άφωνος, με όλες αυτές τις συνταρακτικές αποκαλύψεις που έκανες, και τώρα βλέπω να αποκαλύπτεται ένα παγόβουνο, χωρίς να γνωρίζω το μέγεθος που όντως έχει.
Ποτέ δεν δέχτηκα (για εμένα) την αίρεση της exeldim.

Αλλά, τώρα ξεφεύγει το θέμα, και αποκαλύπτονται πλήθος αιρέσεων.
Έχουν μιλήσει πολλοί, και κατά πολύ ανώτεροι από εμένα. Θα παραθέσω ένα σχόλιο ενός από αυτούς, πολύ αγαπητό, και σεβαστό πρόσωπο για εμένα. Αυτός είναι ο αγαπητός αδελφός, Θεολόγος, κ.Λάμπρος Σκόντζος.
Ο αδελφός έγραψε το εξής σχόλιο:

___"Παρακολουθώ με ενδιαφέρον το "διάλογο". Επί αυτού έχω να παρατηρήσω το εξής: Δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις βιολογίας και δεν κατέχω καλά το θέμα της θεωρίας εξελίξεως. Το ότι είναι θεωρία, αυτό λέει πολλά. Τιποτε δεν έχει αποδειχτεί. Αλλά το ότι η θεωρία αυτή αποτελεί "μπαϊράκι" των αθεϊστών και των χριστιανομάχων σημαίνει ότι η θεωρία της εξελίξεως δεν είναι χριστιανική. Οι αθεϊστές ξέρουν τι κάνουν!!! Αλλά αδέλφια εμάς τι μας νοιάζει; Γιατί να μαλώνουμε για αναπόδεικτες θεωρίες; Ηρεμήστε και ασχοληθείτε με προβλήματα που μας καίνε άμεσα.
Με αγάπη Χριστού για όλους
ΛΑΜΠΡΟΣ ΣΚΟΝΤΖΟΣ Θεολόγος
25 Ιανουαρίου 2013 - 11:35 π.μ."___

Αδελφέ, Στώμεν καλώς, το γεγονός ότι κάνεις τόσο συνταρακτικές αποκαλύψεις, και οι εν λόγω κύριοι δεν απαντούν, αυτό και μόνο αποδεικνύει την ενοχή τους. Αν δεν ήταν ένοχοι, θα έγραφαν, και με τα πλούσια επιχειρήματά τους, θα μας αποστόμωναν όλους εμάς, που έχουμε την αντίθετη (Ορθόδοξη) άποψη.

Χρήστος - αντιαιρετικός είπε...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ενημερώνω τους κ.κ. συμμετέχοντες στον διάλογο, πως τα σχόλιά τους είναι άσχετα με το θέμα του άρθρου. Ως εκ τούτου, από δω και στο εξής δεν πρόκειται να αναρτήσω σχόλια που δεν έχουν σχέση με το θέμα του άρθρου. Ευχαριστώ.

Χρήστος - αντιαιρετικός

ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ είπε...

Αγαπητέ Παναγιώτη, χαίρομαι που προσπαθείς να δώσεις, μια σοβαρή εξήγηση, για το συγκεκριμένο θέμα, των διφορούμενων εννοιών, και θέλω να σου πω, ότι, είμαι όπως και εσύ καλοπροαίρετος, και δεν κάνω κριτική για προσωπική προβολή.

Μου γράφεις ότι η όποια παρεξήγηση δημιουργείται στο μυαλό μας επειδή δεν διαβάζουμε το οποιοδήποτε κείμενο, για να αντιληφθούμε την έννοιά του, από τα συμφραζόμενα.

Το κείμενο όμως που μου παραθέτεις, στο σχόλιό σου της 17η Μαΐου 7:38 μ.μ. δεν δικαιολογεί το κείμενο που παρέθεσα εγώ, στις 16 Μαΐου 11:20 μ.μ.

Εκεί ο συγγραφέας ξεκαθαρίζει, ότι, ναι μεν δεν είναι σίγουρος ότι υπάρχει ζωή σε άλλους κόσμους, αλλά τα εδάφια που αναφέρει, τον κάνουν να πιστεύει ότι δεν είναι και απίθανο να ισχύει η ύπαρξη ζωής σε άλλους κόσμους, και χρησιμοποιεί Τον Ιησού Χριστό, τον απόστολο Παύλο, τον απόστολο Ιωάννη, και τον ευαγγελιστή Ματθαίο, για να μας διαφωτίσει.

Αφού λέει ότι λέει, στο τέλος του κειμένου, διαβάζουμε το εξής:
«Τέλος στα κατά Μάρκον (13,27) και κατά Ματθαίον (24, 31) Ευαγγέλια αναφέρεται ότι στη Δευτέρα Παρουσία οι άγγελοι θα μαζέψουν τους εκλεκτούς του Χριστού από το άκρο της γης ως το άκρο του ουρανού (στο κατά Μάρκον) ή από το ένα άκρο των ουρανών ως το άλλο (στο κατά Ματθαίον). Αυτό σημαίνει ότι αν υπάρχουν άλλα ευφυή όντα στο σύμπαν θα κριθούν και αυτά στη Δευτέρα Παρουσία από τον Υιό του Θεού, που προϋπήρχε της δημιουργίας του κόσμου (κατά Ιωάννη 17, 5 - 6 και 24 - 25).»

Θα μπορούσε να μας αναφέρει και τον Ενώχ, και τον Ηλία, και τον Ιεζεκιήλ, ότι τους πήραν και αυτούς τα διαστημόπλοια. Όμως, ας μείνουμε στην παράγραφο όπου βρίσκεται το ζητούμενο.

Λοιπόν, μας λέει ότι αν υπάρχουν, άλλα ευφυή όντα στο σύμπαν θα κριθούν και αυτά στην Δευτέρα Παρουσία από Τον Υιό Του Θεού, που προϋπήρχε της δημιουργίας του κόσμου.

Εδώ, αγαπητέ Παναγιώτη, αφού μας πετάει στα βαθιά νερά, έχουμε το δικαίωμα να κολυμπήσουμε όπως θέλουμε εμείς.

Εδώ καταλαβαίνουμε ότι εννοεί, ότι εφόσον θα κριθούν, και οι εξωγήινοι με εμάς, θα πρέπει να ήταν αμαρτωλοί σαν εμάς, ότι είχαν και αυτοί έναν Αδάμ, και μια Εύα, οι οποίοι αμάρτησαν, ότι ο Σατανάς ασχολήθηκε και με αυτούς, ότι ο Ιησούς Χριστός πήγε και σε αυτούς και σταυρώθηκε, και εγείρονται και τα άλλα εξής ερωτηματικά.

Αφού ο Σατανάς σύμφωνα με ένα εδάφιο της Αγίας Γραφής έπεσε, ή θα πέσει από τον ουρανό στην γη, για να παραπλανήσει και άλλο τους ανθρώπους, θα είναι μόνο στη γη, ή θα παραπλανεί και τους ευφυείς αμαρτωλούς στους άλλους πλανήτες;

Αν είναι και στους άλλους πλανήτες, τότε οι ουρανοί από τους οποίους εξέπεσε ή θα εκπέσει, είναι μια άλλη διάσταση, όπου δεν υπάρχει τίποτα κτιστό, και λογικά από εκεί τον έδιωξαν, άρα το κτιστό σύμπαν είναι δικό του.

Επίσης, συμφωνώ για το «μη κρίνετε για να μη κριθείτε» και το «κοίτα το δοκάρι στο μάτι σου πρώτα, και μετά το ξυλαράκι στο μάτι του άλλου»

Όμως, αυτό δεν έχει να κάνει με τις ερμηνείες του συγγραφέα του κειμένου που αναλύουμε, γιατί σύμφωνα με τις ρήσεις Του Ιησού Χριστού, όπως λες, δεν πρέπει να κριτικάρουμε κανέναν για τα λεγόμενά του, οπότε εκτός από τον συγκεκριμένο συγγραφέα, δεν πρέπει να κριτικάρουμε ούτε τον Ρώσσελ για τα όσα έχει γράψει.

Αναφέρεις αυτό που είπε ο Γέροντας Πορφύριος, φυσικά και δεν θα τον κριτικάρω, όμως θα πω την γνώμη μου.

Δεν έχει ξεκάθαρη γνώμη για Τον Ιησού Χριστό, ο σεβαστός Γέροντας, όταν λέει: «εάν πάει κάποιος και βρει ανθρώπους στα άστρα εμένα δεν με χαλάει» όμως, πιστεύω αυτή η σκέψη χαλάει άλλους που την ακούνε, που την διαβάζουν, και δείχνει κατά κάποιο τρόπο ότι ο συγγραφέας του παραπάνω κειμένου, δεν έχει και πολύ άδικο όταν αναφέρει ότι ο Ιησούς Χριστός είχε και άλλα πρόβατα, τα οποία κάποια μέρα θα συναντηθούν, και σύμφωνα με τις παραπάνω σκέψεις, στην ουσία, ζούμε ένα μπάχαλο από πλευράς πνευματικής ενημέρωσης.

Τέλος, ως αναφορά αν έχουμε αμαρτίες, δυστυχώς είμαστε φούλ, αλλά παρ΄όλα αυτά, δεν πιστεύουμε ούτε λέμε ότι ζούμε σε ένα συμπαντικό αλλαλούμ.

Στῶμεν καλῶς είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Στῶμεν καλῶς είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Χρήστος - αντιαιρετικός είπε...

Αγαπητέ Έλληνα της Ολλανδίας και Παναγιώτη. Ξέρετε πολύ καλά την εκτίμηση που τρέφω προς το πρόσωπό σας. Δεν μπορώ όμως να συνεχίσω να δημοσιεύω σχόλία σας για τους εξωγήινους, επειδή το θέμα του άρθρου ασχολείται με την εξέλιξη. Θα ήταν χαρά μου μεγάλη, αν κάποιος από εσάς του δυο, έγραφε ένα άρθρο για το θέμα αυτό, ώστε να το φιλοξενήσω στης στήλες του "Αντιαιρετικού", και εκεί φυσιολογικά να διεξαχθεί και ο ανάλογος διάλογος.
Κατ' εξαίρεση, θα αναρτήσω σήμερα το σχόλιο του Έλληνα της Ολλανδίας.
Αγαπητέ "Στώμεν Καλώς", ελπίζω να έλυσα την απορία σου. Επίσης θέλω να προσθέσω, πως δεν θα αναρτήσω ξανά σχόλιο που ασχολείται προσωπικά με τον Νίκο τον Μαυρομάγουλο. Σχόλια που ασχολούνται με τις απόψεις του για την εξέλιξη θα αναρτώ, προσωπικά π.χ. αν είχε τον τάδε παλιομερολογίτη δάσκαλο και τα συναφή όχι.
Σας ευχαριστώ.

Χρήστος - αντιαιρετικός

Ονήσιμος Ελευθεριάδης είπε...

Οι ίδιοι οι επιστήμονες (εξελικτικοί) δεν βλέπουν κανένα σημείο συνάντησης της επιστήμης και της πίστης, για τον απλό λόγο ότι πρόκειται για δύο διαφορετικούς χώρους αντίληψης του «όντος». Για την επιστήμη αυτός είναι το επιστητό, το σύμπαν, η φύση και για την Εκκλησία το «όντος ον», ο θεός.
Θεμελιώδης αρχή στην ορθόδοξη θεολογία, ήδη από την εποχή των καππαδοκών πατέρων είναι η κατηγορηματικά διατυπωμένη οντολογική διάκριση κτιστού-ακτίστου.
Αυτή η αρχή μας βοηθάει, αναλογικά σκεπτόμενοι, να εγκαταλείψουμε κάθε συμπλεγματική προσπάθεια εναρμόνισης της δαρβινικής εξέλιξης με την βιβλική δημιουργία, όπως εσχάτως επιχειρείται από τους υπεύθυνους των προαναφερόμενων ιστοσελίδων.
Ακόμη και ο όρος «εξελικτική δημιουργία» προϋποθέτει σύνθεση των δύο χώρων, σύνθεση όμως τεκμηριωμένη και αποδεδειγμένη. Με απλά λόγια, πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει εναρμόνιση των δύο τρόπων σκέψης, επιστημονικού και θεολογικού.
Αυτό όμως δεν ισχύει με κανένα τρόπο, πολύ περισσότερο από την πλευρά των επιστημόνων, για τους εξής απλούς λόγους:

1.Επειδή η επιστήμη δεν αισθάνεται την ανάγκη να θεωρήσει ως δεδομένη την ύπαρξη του θεού ώστε να αποδείξει, όσα αποδεικνύει, ούτε ακόμη βεβαίως περιλαμβάνει στις θεωρίες της κάποιο κεφάλαιο περί θεού ως πρωταρχικό και θεμελιακό για την αιτιολόγηση της όποιας θεωρίας. Με απλά λόγια, οι επιστήμονες ως επιστήμονες αγνοούν τον θεό, επειδή δεν αισθάνονται την ανάγκη του, ούτε περισσότερο θέλουν τον θεό. Είναι τελείως διαφορετικό όταν ο επιστήμονας θέλει και γνωρίζει τον θεό με την πίστη.

2. Επειδή ο ίδιος ο ορισμός της πίστης από τον απ.Παύλο δεν το επιτρέπει: « Ἔστι δὲ πίστις ἐλπιζομένων ὑπόστασις, πραγμάτων ἔλεγχος οὐ βλεπομένων - Ο χριστιανός πιστεύει σε αυτό που ελπίζει (ελθέτω η βασιλεία σου) και το θεωρεί ως υφιστάμενο δηλ. πραγματικό και ελέγχει πράγματα τα οποία δεν βλέπονται (π.χ. τα άρρητα ρήματα).

Στο σημείο αυτό θα θέσω μερικά ερωτήματα:

α) Οι δαρβινόπληκτοι που βλέπουν παντού στην Γένεση την εξέλιξη ως απαραίτητη για τον Αδάμ, τα ζώα και τα δέντρα, αναρωτήθηκαν ποτέ ποιάς εξελικτικής διαδικασίας αποτέλεσμα είναι τα δέντρα της ζωής και της γνώσης του καλού και του κακού;

β) Υπάρχει επιστημονική εργασία που να αποδεικνύει την ανάσταση του Χριστού με καθαρά επιστημονική μεθοδολογία; Το σώμα του Λαζάρου ευρισκόμενο τέσσερις μέρες στον τάφο είχε ήδη προχωρήσει σε σήψη κι όμως αναστήθηκε! Μπορεί κανείς να παρουσιάσει την χημική και βιολογική διεργασία;

γ) Υπάρχει στους ιατρικούς φακέλους περιστατικό ανάλογο με το αειπάρθενο της Παναγίας;
Η εξελικτική θεωρία στηρίζεται στην χημεία και την βιολογία κι αυτό σημαίνει πως αυτές οι δυο επιστήμες συνεισφέρουν τα δεδομένα τους για την διατύπωσή της. Πως μπορούν λοιπόν να συμβιβαστούν στην σκέψη των δαρβινόπληκτων τα παραπάνω; Απορρίπτουν τις γενικές επιστημονικές αρχές, αλλά εγκολπώνονται φανατικά τα επιμέρους πορίσματα;

Πηγή: Η Ορθόδοξη θέση για την Εξελικτική Δημιουργία (EXELDIM)

Ονήσιμος Ελευθεριάδης είπε...

Η αίρεση της Εξελικτικής Δημιουργίας EXELDIM, πρεσβεύει ως δόγμα της, πως, οι άνθρωποι, τα "νοήμονα πλάσματα" που 'έζησαν' προ του Αδάμ, ΔΕΝ έχουν αθάνατη ψυχή.
Δηλαδή, ο πατέρας και μάνα του Αδάμ, είναι ζώα, και δεν έχουν αθάνατη ψυχή.
Γεννάται το εύλογο ερώτημα: Ο Θεός καταδίκασε σε ανυπαρξία, σε αφαίρεση της ψυχής, δημιούργησε νοήμονες ανθρώπους, οι οποίοι γέννησαν τον Αδάμ, και τους αφαίρεσε την αθάνατη ψυχή; Πως οι αιρετικοί μπορούν να εξηγήσουν τον ισχυρισμό τους, ότι, οι γονείς του Αδάμ δεν έχουν αθάνατη ψυχή, αντιμετωπίζονται σαν τα άλογα ζώα, γουρούνια, σκύλους, φίδια...κ.τ.λ και ο Αδάμ το παιδί τους, κατέχει αθάνατη ψυχή;
Πως μπορούν να στηρίξουν μια τέτοια βλασφημία, μια τέτοια αδικία, προς Τον Δημιουργό του ανθρώπου;

Στην ιστοσελίδα τους αναγράφουν τα εξής:

Εάν όλοι οι κατ' εικόνα άνθρωποι μπορούν να αναστηθούν και να αποκτήσουν το καθ' ομοίωσιν, αυτό μας οδηγεί στο πρόβλημα: «ποιος ήταν ο πρώτος κατ' εικόνα άνθρωπος;» και ακόμα: «γιατί να μπορούν οι άνθρωποι να έχουν αθάνατη ψυχή, και όχι και οι ζωώδεις πρόγονοί τους;»

Είναι προφανές ότι υπήρξε κάποιος που ήταν το μεταβατικό στάδιο προς το κατ' εικόνα.
Πίσω από αυτόν, ΔΕΝ υπήρξε νοήμον πλάσμα, που να μπορεί να έχει αθάνατη ψυχή.


Διαβάστε ΕΔΩ

Ανώνυμος είπε...

Ονήσιμος Ελευθεριάδης είπε:

"Η αίρεση της Εξελικτικής Δημιουργίας EXELDIM, πρεσβεύει ως δόγμα της, πως, οι άνθρωποι, τα "νοήμονα πλάσματα" που 'έζησαν' προ του Αδάμ, ΔΕΝ έχουν αθάνατη ψυχή.
Δηλαδή, ο πατέρας και μάνα του Αδάμ, είναι ζώα, και δεν έχουν αθάνατη ψυχή".

Η προσωπική μου γνώμη είναι, ότι αυτοί οι άνθρωποι που υποστηρίζουν αυτά τα πράγματα δεν είναι συνειδητά χριστιανοί!

Το είδαν στο όνειρο τους να πιστεύουν ότι ο Αδάμ, είχε σαρκικό πατέρα; Μήπως μπορούν να μας πουν από την Γραφή πως λεγόταν ο πατέρας του Αδάμ;

Η Εκκλησία τέτοια πράγματα δεν πιστεύει!


Άκης.

Ονήσιμος Ελευθεριάδης είπε...

Άκη, Χριστός Ανέστη!
Καλώς όρισες στον διάλογο!

Αυτά τα πρόσωπα, οι ιδρυτές της αίρεσης "EXELDIM", δεν είναι τυχαία πρόσωπα, ούτε είναι κάποιοι άσχετοι με τις Γραφές, και τα πράγματα Του Θεού.
Προσηλυτίζουν πιστούς Ορθοδόξους, και άλλους που βγαίνουν από τις αιρέσεις και έρχονται στην Ορθοδοξία.

Εμένα προσωπικά, και τον σαρκικό αδελφό μου, καθώς και φίλους μας, προσπάθησε κάποιος συγκεκριμένος αιρετικός, να μας προσηλυτίσει στην αίρεση της EXELDIM.
Όταν αρνήθηκα να ασπαστώ την αίρεση αυτή, τότε, στο σταθερό τηλέφωνο του σπιτιού μου, επί μισή ώρα, με ουρλιαχτά, και βρισιές, με έκανε ράκος ψυχολογικά, και από τότε με διώκει.

Όσοι γνωρίζουν τον χαρακτήρα μου, γνωρίζουν ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα να πω το όνομά του, και να τον αντιμετωπίσω.
Αυτό δεν μπορώ να το κάνω, διότι το απαγορεύει ο ιδιοκτήτης του Αντιαιρετικού.
Αν το επιτρέψει, με μεγάλη χαρά, θα μιλήσω ονομαστικά για το πρόσωπο αυτό, και αν νομίζει ότι ψεύδομαι, ας έρθει στον διάλογο να με αντιμετωπίσει, και να δει ο κόσμος ποιος έχει το δίκιο με το μέρος του.
Η Εξελικτική Δημιουργία EXELDIM, είναι μια αιρετική κατασκευή, η οποία είναι γεμάτη από αιρετικές διδασκαλίες.

Επί σειρά μηνών, με στοιχεία και ντοκουμέντα, προσκαλούμε τους υποστηρικτές της Εξελικτικής Δημιουργίας, να έρθουν στον διάλογο, και όσο τους είδες εσύ, άλλο τόσο τους είδαμε και εμείς.
Το πρόβλημα με αυτή την αίρεση, είναι ότι βρίσκεται εντός της Εκκλησίας, και αν κάποιος δεν έχει τις απαραίτητες γνώσεις, είναι πάρα πολύ εύκολο να πέσει θύμα, και να προσηλυτιστεί χάνοντας την ψυχή του, και τον αγώνα προς τον παράδεισο.

Εμείς θα συνεχίσουμε τον καλό αγώνα, και συνεχώς θα φέρνουμε στο 'φως' καινούργια στοιχεία, προς ενημέρωση των αδελφών μας.

Ονήσιμος Ελευθεριάδης είπε...

Ως γνωστόν το φως φέγγει προοδευτικά, και φωτίζει αιρέσεις όπως τους Μάρτυρες του Ιεχωβά, και μερικούς υποστηρικτές της αίρεσης exeldim.

Επιτέλους, δόθηκε απάντηση στον Madragoras, ο οποίος έγραψε:

___Kαμία «θήλυ» δεν έπλασε την 7η ημέρα πριν από την Εύα όπως είδαμε πιο πάνω.Τα χωρία Γεν.1,26-27 δηλώνουν και τα δυο συμπληρωματικά πως έχουμε ανθρώπου πλασμένους «κατ’εικόνα και καθ’ομοίωσιν». Στην Πατερική Γραμματεία δεν υπάρχουν 2 είδη ανθρώπων πλασμένοι οι μεν μόνο κατ'εικόνα και οι δε κατ'εικόνα και καθ'ομοίωσιν."

Madragoras
9 Φεβρουαρίου 2013 - 12:12 π.μ.___

Η απάντηση είναι, ότι, ο Madragoras, και οι Πατέρες της Εκκλησίας, λένε μπούρδες, και ότι η Εύα (όπως και ο Αδάμ) δημιουργήθηκαν εντός ΔΥΟ ημερών, της έκτης και της έβδομης ημέρας.
Αντίθετα με όλους τους ΑΛΛΟΥΣ 'ανθρώπους'.

Η έκτη και η έβδομη ημέρα είναι παράλληλες, η έκτη ημέρα αναφέρεται στην σάρκα, ενώ η έβδομη ημέρα, αναφέρεται στο πνεύμα.
Αυτά ισχύουν για τους Αδάμ και Εύα, όχι για τους άλλους ανθρώπους προ αυτών.
Οι άλλοι άνθρωποι προ του Αδάμ και της Εύας, είναι άνθρωποι, αλλά είναι ταυτόχρονα ΚΑΙ κτήνη, και έχουν την ίδια κατάληξη με τα κτήνη, και τα κτήνη άνθρωποι.
Αυτό τον σκόπελο αδικίας από πλευράς του Θεού, δεν μας έχει εξηγήσει η exeldim.

Τώρα, ίσως θα ήθελε μια πιο προσεκτική διερεύνηση ο ισχυρισμός της exeldim, ότι η Εύα βρίσκεται εντός της έκτης, και εντός της έβδομης ημέρας, ταυτόχρονα, σε αντίθεση με τους άλλους ανθρώπους που μετείχαν μόνο της έκτης ημέρας, και σε ποιες Πατερικές γραφές, διαβάζουμε για τα δυο είδη ανθρώπων που έπλασε ο Θεός.

Ο Madragoras, πρέπει να επιδείξει υπομονή, καθώς η λάμψη του φωτός της exeldim, είναι σταδιακή, και η κατανόηση υπερβαίνει τους Πατέρες της Εκκλησίας, και την Αγία Γραφή.
Ο Madragoras, και όλοι εμείς, αξίζει να μελετήσουμε την φωτισμένη (!) απάντηση της exeldim, σε αυτό το άρθρο:


EXELDIM απάντηση στην ερώτηση του σχολιαστή Madragoras.

http://exeldim.site40.net/grafi/dimiurgia_ebas_1.htm

Ονήσιμος Ελευθεριάδης είπε...

Χαίρομαι, γιατί με την στάση δειλίας από μέρους των Εξελικτικών αιρετικών, φανερώνουν σε όλους, την αιρετική τους θέση.

Τολμούν να προχωρούν πιο πέρα απ' αυτό, και συνεχίζουν τις αιρετικές διδασκαλίες τους με περισσότερο ζήλο.

Λέγουν ότι:
"Ο Ιησούς Χριστός όταν κατέβηκε στον Άδη, κήρυξε στους προαδαμιαίους, ανέστησε τους προαδαμιαίους, και έδωσε στους προαδαμιαίους το Άγιο Πνεύμα, αγίασε, και ανέστησε τους προαδαμιαίους ανθρώπους".

Πως όμως γίνεται αυτό, την στιγμή που οι προαδαμιαίοι άνθρωποι ΔΕΝ έχουν ψυχή, και ψοφάνε σαν τα ζώα;
Αν είχαν ψυχή οι προαδαμιαίοι, τότε δεν διαφέρουν από τον Αδάμ, άρα ποιος ο λόγος που μας αναφέρει η Αγία Γραφή τον Αδάμ, και την πλάση του από Τον Θεό;

Στο ίδιο άρθρο, οι αιρετικοί αναφέρουν ότι, ο Αδάμ και η Παναγία είναι το ίδιο ισάξιοι, και δεν διαφέρουν σε τίποτα.

Είτε Παναγία Θεοτόκο λέμε, είτε Αδάμ να πούμε, είναι ΤΟ ΙΔΙΟ !!!
Γράφουν ότι, αν ήταν άδικο να διαλέξει ο Θεός τον Αδάμ ως πρώτο άνθρωπο, τότε θα ήταν εξίσου άδικο να διαλέξει και την Παναγία ο Θεός, ως μητέρα Του Χριστού, διότι δεν διαφέρει η Παναγία, σε αξία, από την αξία του Αδάμ !!!

Επειδή αναδημοσιεύοντας αυτές τις βλασφημίες της exeldim, αισθάνθηκα μια τάση για εμετό, θα αρκεστώ σε αυτά για σήμερα, και θα ασχοληθώ με άλλες πτυχές της αίρεσης exeldim, όταν θα νιώσω καλύτερα.

Όντως, αυτές τις βλασφημίες για Τον Χριστό, την Παναγία, και την Θεία πρόνοια, δεν τολμούν να τις ξεστομίσουν, ούτε οι εχθροί της Εκκλησίας, ούτε καν αυτοί οι Μάρτυρες του Ιεχωβά.


Αυτές τις βλασφημίες της exeldim, (και πολλές άλλες), μπορείτε να τις διαβάσετε σε αυτό το λίνκ:

http://exeldim.site40.net/grafi/ypostatikh_2.htm

ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ είπε...

Διάβασα το σχόλιο του Ονήσιμου Ελευθεριάδη, και θέλω να κάνω κάποιες σχετικές ερωτήσεις.
Η πρώτη ερώτηση αναφέρεται στους προαδαμιαίους που ανέστησε ο Ιησούς Χριστός όταν κατέβηκε στον Άδη.

Εάν οι προαδαμιαίοι είναι η συνέχεια της εξέλιξης των πιθηκοειδών, πως ορίζεται κάποιος ότι είναι άνθρωπος, και ο πατέρας του πίθηκος;
Μέχρι που λαμβάνει ο Θεός υπ’ όψη Του αυτό τον χρονικό ορίζοντα;

Η επόμενη ερώτηση σχετίζεται με το, εάν ήταν άδικο να μην είναι η Παναγία ίδια αξίας με τον Αδάμ;
Η αφήγηση της Γένεσης μας λέει ότι ο Αδάμ ήταν αναμάρτητος, και το Ιερό Ευαγγέλιο μας λέει, ότι «δι’ ενός ανθρώπου εισήλθε η αμαρτία εις τον κόσμο» και οι συνέπειες της.

Δηλαδή, δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε ότι ο Αδάμ ήταν αναμάρτητος, αλλά η Παναγία λόγω της κληρονομημένης αμαρτίας, δεν ήταν αναμάρτητη, και αυτό συνεπάγεται ότι δεν ήταν της ίδιας αξίας με τον Αδάμ.

Ίδιας αξίας με τον Αδάμ ήταν μόνο ο Ιησούς Χριστός ως προς την ανθρώπινη φύση Του, και αναφέρεται εις το Ιερόν Ευαγγέλιο, και ως ο δεύτερος Αδάμ.

Όλα τα αυτά, κατά την γνώμη, μου είναι αιρετικές, και βλάσφημες παρερμηνείες.

Ονήσιμος Ελευθεριάδης είπε...

Η Παναγία Θεοτόκος, είναι ένα πρόσωπο Ιερό για εμάς τους Ορθόδοξους Χριστιανούς, και σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να δεχτούμε τις συγκρίσεις, και τους παραλληλισμούς των αιρετικών, που την τοποθετούν στην θέση του Αδάμ, για να εδραιώσουν την αιρετική τους δοξασία περί της εξελίξεως του ανθρώπου από το κτήνος.

http://exeldim.site40.net/grafi/ypostatikh_2.htm

Αξίζει να δούμε τον τρόπο, και την έννοια υπό την οποία, εμείς οι Ορθόδοξοι τιμούμε την Παναγία.
Ακολουθεί ένα απόσπασμα των λόγων του Αρχιμανδρίτου Κλεόπα Ηλίε, όπου αναλύει με Ορθόδοξο τρόπο, το θέμα αυτό.

___Εμείς οι Ορθόδοξοι χριστιανοί τιμούμε την Παναγία Παρθένο Μαρία πιό πολύ απ’ όλους τους αγίους και αγγέλους του ουρανού, διότι αυτή καταξιώθηκε να γεννήσει τον Χριστό, τον Σωτήρα του κόσμου, διά της επισκιάσεως του Αγίου Πνεύματος. Η τιμή την οποία αποδίδουμε στην Μητέρα του Κυρίου είναι εξαιρετική, τιμιωτέρα ή ευλαβεστέρα, επειδή αυτή δεν είναι μια μόνο «φίλη Του», όμοια με τους άλλους αγίους, αλλά είναι υπέρ-αγία (Παναγία) απ’ όλους τους αγίους και τους αγγέλους.

Γι’ αυτό, τόσο οι άγγελοι όσο και οι άνθρωποι την προσκυνούν και την τιμούν με προσευχές, άσματα, ακολουθίες και εγκώμια. Τοιουτοτρόπως χαιρέτησε αυτήν ο Αρχάγγελος Γαβριήλ στον Ευαγγελισμό (Λουκ. 1,28-29) και η Αγία Ελισάβετ, η μητέρα του Αγίου Ιωάννου του Βαπτιστού (Λουκ. 1, 40-43).

Η ίδια η Παναγία Παρθένος Μαρία προφητεύει διά του Αγίου Πνεύματος: «ιδού γαρ από του νυν μακαριούσι με πάσαι αι γενεαί, ότι εποίησέ μοι μεγαλεία ο δυνατός…» ( Λουκ. 1, 48-49). Απ’ αυτά τα λόγια καταλαβαίνουμε, ότι η εξαιρετική τιμή της Μητέρας του Κυρίου είναι ηθελημένη και ορισθείσα από τον Ίδιον τον Θεό. Αυτή την εξαιρετική τιμή την οποία προσδίδει η Ορθόδοξος Εκκλησία στην Παρθένο Μαρία συγκροτεί τη λατρεία της Μητέρας του Κυρίου.

Στα πλαίσια της λατρείας της Υπεραγίας Θεοτόκου, αναφέρουμε κατά πρώτον τις μεγάλες Θεομητορικές εορτές οι οποίες είναι: Το Γενέσιον της Υπεραγίας Θεοτόκου, Τα Εισόδια, ο Ευαγγελισμός, η Κοίμηση της Θεοτόκου. Κατόπιν οι ακολουθίες οι οποίες γίνονται στις Εκκλησίες και τα μοναστήρια προς τιμήν της, οι χαιρετισμοί, οι παρακλητικοί κανόνες, οι αγιογραφημένες εικόνες και στολισμένες τόσο όμορφα, προ πάντων οι θαυμαστές και πολλές άλλες προσευχές διά των οποίων ζητούμε την βοήθεια της Μητέρας του Κυρίου όλες τις ημέρες της ζωής μας.

Τιμούμε την Θεομήτορα διότι αυτή είναι η μητέρα η οποία εγέννησε τον Υιόν του Θεού και η πρώτη η οποία πρεσβεύει υπέρ του κόσμου εμπρός στην Παναγία Τριάδα. Αυτή μας βοηθά πιό πολύ στην κατάκτηση της σωτηρίας διά των αγίων της προσευχών.

Όμως, κατά την μακραίωνα ιστορία εμφανίσθηκαν και μερικοί βλάσφημοι τόσον εναντίον του Σωτήρος και του Ευαγγελίου Του, όσον και εναντίον της Μητέρας του Κυρίου, τους οποίους ονομάζουμε αιρετικούς η οπαδούς άλλων ομολογιών (νεοπροτεστάντες).___


Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο, σε αυτό τον δεσμό:

http://www.impantokratoros.gr/F4F7C10C.el.aspx

Ανώνυμος είπε...

@ Η Παναγία Θεοτόκος, είναι ένα πρόσωπο Ιερό για εμάς τους Ορθόδοξους Χριστιανούς, και σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να δεχτούμε τις συγκρίσεις, και τους παραλληλισμούς των αιρετικών, που την τοποθετούν στην θέση του Αδάμ, για να εδραιώσουν την αιρετική τους δοξασία περί της εξελίξεως του ανθρώπου από το κτήνος. @


Ο Παύλος, ο οποίος έγραψε τόσα πολλά, πού τοποθετεί την Παναγία; Μήπως την αγνοεί παντελώς; Για ποιο λόγο δεν αναφέρει το παραμικρό για ένα τόσο σημαντικό πρόσωπο, ο πολυγραφότατος Παύλος;

O ίδιος ο Ιησούς, πού τοποθετεί τη μητέρα του; Μήπως πιο κάτω από όλους όσους ποιούν το θέλημα του Θεού;

«ιδού η μήτηρ σου και οι αδελφοί σου έξω ζητούσι σε. Και απεκρίθη αυτοίς λέγων, τις έστιν η μήτηρ μου ή οι αδελφοί μου; Και περιβλεψάμενος κύκλω τους περί αυτόν καθημένους λέγει, ίδε η μήτηρ μου και οι αδελφοί μου. Ος γαρ αν ποιήση το θέλημα του Θεού, ούτος αδελφός μου και αδελφή μου και μήτηρ εστί.» [Μρ. 3:32-35]

Στα ευαγγέλια υπάρχουν περισσότερες αναφορές σε άλλες γυναίκες παρά στη μητέρα του Ιησού.

Το λόγο για τον οποίο η μητέρα του Ιησού έγινε για την Ορθοδοξία τόσο σημαντικό πρόσωπο, αναζήτησέ τον στο γεγονός ότι ο χριστιανισμός διαθέτοντας μόνο “αρσενικούς” (Θεός, Πατέρας, Υιός, προφήτες, αγίους, πατριάρχες) έπρεπε να επικρατήσει σε μια γεωγραφική έκταση όπου λατρευόταν η παρθένα Αθηνά, η Δήμητρα, η Άρτεμις, η Αφροδίτη, η Ήρα, η Εστία, η Θέμις και πολλές άλλες θεότητες του άλλου φύλου. Αλλά και στο γεγονός ότι η γυναίκα-μάνα είναι ευαίσθητη, καταδεκτική, συμπονετική και ταυτίζεται πιο εύκολα με την αγάπη, τη στοργή, την κατανόηση, την ικεσία, την παράκληση μετά δακρύων.


Filos.

Ονήσιμος Ελευθεριάδης είπε...

Ας δούμε μερικά επιχειρήματα, που σίγουρα θα μας κάνουν να κλαίμε, από...τα γέλια!!!

Γράφουν οι "Πατέρες" της exeldim, ότι:

Το χωρίο Γένεσις 1/α: 26-28, και στο πρώτο μέρος του, εκφράζεται η ΠΡΟΘΕΣΗ τού Θεού να πλάσει τον άνθρωπο "κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσίν" Του.

Στο χωρίο αναγράφεται:
"Και είπεν ο Θεός· ποιήσωμεν άνθρωπον κατ' εικόνα ημετέραν και καθ' ομοίωσιν, και αρχέτωσαν των ιχθύων της θαλάσσης και των πετεινών του ουρανού και των κτηνών και πάσης της γης και πάντων των ερπετών των ερπόντων επί γης γης.

Και εποίησεν ο Θεός τον άνθρωπον, κατ' εικόνα Θεού εποίησεν αυτόν, άρσεν και θήλυ εποίησεν αυτούς.

Και ευλόγησεν αυτούς ο Θεός, λέγων· αυξάνεσθε και πληθύνεσθε και πληρώσατε την γην και κατακυριεύσατε αυτής και άρχετε των ιχθύων της θαλάσσης και των πετεινών του ουρανού και πάντων των κτηνών και πάσης της γης και πάντων των ερπετών των ερπόντων επί της γης".


Δηλαδή, ο Θεός δηλώνει την πρόθεση Του να φτιάξει, να δημιουργήσει τον άνθρωπο, άρα ο Θεός όταν λέγει, κατά τους αιρετικούς ΔΕΝ γίνεται, ο λόγος του Θεού ΔΕΝ αρκεί (κατά τους αιρετικούς) για να γίνει, για να ποιηθεί, για να δημιουργηθεί ο άνθρωπος.

Γράφουν ότι:
"Για την ακρίβεια, το χωρίο αναφέρεται ΠΡΩΤΙΣΤΑ στον Αδάμ και δευτερευόντως στους υπολοίπους ανθρώπους".

Που βρήκαν οι αιρετικοί, τους άλλους ανθρώπους; Ποια Πατερική ερμηνεία υπάρχει για τους άλλους ανθρώπους πριν τον Αδάμ; Που τα βρηκαν αυτά γραμμένα; Μήπως βρισκόμαστε εμπρός σε καινούργιους Πατέρες της Εκκλησίας, τους "Εξελικτικούς Πατέρες";

Προχωρώ με άλλο ανέκδοτο των αιρετικών:
"Το ότι σε αυτό το δεύτερο μέρος, περιγράφεται η δημιουργία τού ανθρώπου εν χρόνω, ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ότι είναι και χρονογράφημα".

Ερώτηση:
Αν αυτά που γίνονται εν χρόνω, δεν είναι χρονογράφημα όταν καταγράφονται, τότε τι είναι; Μήπως καλπάζει πολύ...η φαντασία;

Προχωρώ με άλλο ανέκδοτο:
"ο Θεός στο προηγούμενο χωρίο, λέει ότι σκοπός Του είναι να κάνει τον άνθρωπο και "καθ' ομοίωσιν", εκεί περιγράφεται ότι τον πλάθει ΜΟΝΟ κατ' εικόνα"

Ερώτηση:
Πως γίνεται ο Θεός να πλάθει τον Αδάμ, και ταυτόχρονα να έχει γονείς πιθηκανθρώπους; Τι είδους πλάσιμο είναι αυτό; Ή θα έχει γονείς πιθηκανθρώπους, ή θα τον έπλασε ο Θεός. Ας αποφασίσουν πια! Τι θα θεσπίσουν ως αιρετικό δόγμα; Έχουν μπερδέψει και τους προσηλυτισμένους στην exeldim!
Οι προσήλυτοι της exeldim δεν γνωρίζουν τι να πιστέψουν μέσα σε όλο αυτό τον παραλογισμό!

Προχωρώ με άλλο ανέκδοτο:
"Αυτός που δημιουργείται λοιπόν κατά την 6η Δημιουργική ημέρα ως "άρσεν και θήλυ", είναι ΠΡΩΤΙΣΤΑ η Ανθρωπότητα, όπως φαίνεται και από τον πληθυντικό "άρσεν και θήλυ εποίησεν αυτούς). Ήδη και πριν από τον Αδάμ. Εκεί βρίσκεται η ανθρωπότητα που δεν έχει λάβει το Άγιο Πνεύμα. Για την ακρίβεια, που δεν έχει φθάσει ακόμα σε φωτισμό και θέωση. Όλοι οι άνθρωποι που γεννήθηκαν, από τον πρώτο ως τον τελευταίο που θα γεννηθεί, που δεν έχουν φθάσει στον Φωτισμό και τη Θέωση. Όλοι όσοι γεννήθηκαν χωρίς Άγιο Πνεύμα, από τον πρώτο άνθρωπο που εξέλιξε ο Θεός και τον έκανε άνθρωπο, ως τον τελευταίο που θα γεννηθεί πριν τον Μέλλοντα αιώνα, είναι "κάτοικοι" τής 6ης Δημιουργικής ημέρας".

Απαντώ:

Εδώ πέφτει το τρελό γέλιο!!!

Ο Θεός όταν μίλησε για Αδάμ και Εύα, μιλούσε στον πληθυντικό για όλη την ανθρωπότητα των πιθήκων!!!
Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;
Όχι;

Ιδού:
"από τον πρώτο άνθρωπο που εξέλιξε ο Θεός και τον έκανε άνθρωπο, ως τον τελευταίο που θα γεννηθεί πριν τον Μέλλοντα αιώνα, είναι "κάτοικοι" τής 6ης Δημιουργικής ημέρας".

Ο Θεός εξέλιξε άνθρωπο, και ο πίθηκος γέννησε τον Αδάμ!!!
Τι δεν καταλάβατε; Καλά δεν τα γράφουν; Πολύ καλά και... λογικά!

Λοιπόν, άντε τώρα, καλό μεσημέρι, και θα πούμε κι' άλλα ανέκδοτα
της exeldim, αργότερα...

Να μη το ξεχάσω! Τα ανέκδοτα της exeldim, μπορείτε να τα διαβάσετε τον παρακάτω δεσμό:

http://exeldim.site40.net/grafi/ypostatikh_2.htm#6

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με το τελευταίο σχόλιο του Ονήσιμου, ( 6:59 μ.μ.) έχω να πω στο εξής:

Οι άνθρωποι της "exeldim" έχουν πέσει σε εσφαλμένες ερμηνείες! Δεν μπορεί να είσαι συνειδητά χριστιανός και να πιστεύεις αυτά τα πράγματα!

Ένα καρπούζι χωράει σε δυο μασχάλες;
Μπορεί να λέγω να είμαι στο φώς (Χριστό) και συγχρόνως να είμαι στο σκοτάδι (Διάβολο); [Β’ Κορ. 6:14,15].
Φυσικά ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει ότι θέλει.
Η τελική κρίση ανήκει χέρια του Θεού.
Αυτό όμως δεν μας απαγορεύει να ελέγξουμε κάποιες αντίθετες γνώμες [Β’ Τιμ. 3:16].

Άκης.

Ονήσιμος Ελευθεριάδης είπε...

Άκη, Χριστός Ανέστη!

Συμφωνώ με το τελευταίο σου σχόλιο (εννοείται ότι συμφωνώ).
Θα σου εξηγήσω υπό ποια έννοια διεξάγουμε αυτό τον αγώνα (πάντοτε με την ευλογιά του Πνευματικού μας).

Για να ακριβολογήσω, παραθέτω απόσπασμα από το σχόλιό σου:

"Οι άνθρωποι της "exeldim" έχουν πέσει σε εσφαλμένες ερμηνείες!
Φυσικά ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει ότι θέλει".


Απάντηση:

Απολύτως κανένα πρόβλημα, δεν έχουμε με τα πρόσωπα, ή με τα πιστεύω των προσώπων αυτών.
Το πρόβλημα αρχίζει, όταν αρχίζει ο προσηλυτισμός των αδελφών μας Ορθοδόξων Χριστιανών, από αυτές τις αιρετικές δοξασίες.
Για να γίνω πιο σαφής, θα αποδείξω με ένα πολύ απλό, και κατανοητό τρόπο, ότι αυτά που υποστηρίζουν τα άρθρα της ιστοσελίδας ΟΟΔΕ, για την εξέλιξη του ανθρώπου, τα ίδια ακριβώς υποστηρίζουν και τα άρθρα της ιστοσελίδας exeldim.

Η exeldim υποστηρίζει ότι την έκτη μέρα της δημιουργίας, ο Θεός δημιούργησε δια της εξελίξεως των ειδών, τα θηλαστικά.
Όταν γράφει την λέξη: "θηλαστικά" εννοεί τα ζώα ΚΑΙ τον άνθρωπο.

Αυτό αναγράφεται εδώ:

http://exeldim.site40.net/grafi/ypostatikh_2.htm

Ακριβώς το ίδιο, υποστηρίζει η ιστοσελίδα ΟΟΔΕ, δηλαδή την εξέλιξη των θηλαστικών, που όπως διαβάσαμε στην σελίδα exeldim, τα θηλαστικά είναι τα ζώα, και ένα από τα ζώα αυτά, είναι ΚΑΙ ο άνθρωπος.

Αυτό αναγράφεται στο άρθρο της ΟΟΔΕ, εδώ:

http://www.oodegr.com/oode/genesis/ktisis2.htm

Όπως βλέπεις αγαπητέ Άκη, η ΟΟΔΕ στο άρθρο της, και η EXELDIM στο άρθρο της, υποστηρίζουν το ίδιο, σε σχέση με την εξέλιξη των ειδών, εφόσον τα θηλαστικά αναφέρονται στα ζώα ΚΑΙ στον άνθρωπο.

Αγαπητέ Άκη, αν διαβάσεις την βιογραφία μου, στα άρθρα μου, εδώ στον Αντιαιρετικό, θα δεις ότι, όταν ήρθα σε επαφή με το διαδίκτυο, και ενημερώθηκα για τα περί της Ορθοδοξίας, η πρώτη επαφή μου, ήταν με την ιστοσελίδα της ΟΟΔΕ.

Προσωπικά εγώ, και μερικά άλλα πρόσωπα που γνωρίζω, βγήκαμε από την αίρεση, και είχαμε το ιδεολογικό υπόβαθρο, και την δύναμη του χαρακτήρα, και είπαμε όχι, στον προσηλυτισμό της exeldim.
Υπάρχουν όμως, πολλοί άλλοι, οι οποίοι όταν βγαίνουν από αιρέσεις, δεν έχουν την δύναμη, και τις γνώσεις, και ερχόμενοι σε επαφή με αυτές τις αιρετικές απόψεις της exeldim, μέσω του προσηλυτισμού που τους γίνεται, 'πέφτουν' στην αίρεση αυτή, και βγαίνοντας από την μια αίρεση, νομίζοντας ότι προχωρούν προς την Ορθοδοξία, κάποιοι κύριοι, τους οδηγούν σε μια άλλη αίρεση, την αίρεση της exeldim.

Αυτό ακριβώς πολεμά το άρθρο κάτω από το οποίο γράφουμε, όχι τις προσωπικές απόψεις κάποιων αιρετικών εξελικτικών.

Θα μου πεις, αυτό είναι καθήκον της Εκκλησίας. Θα σου απαντήσω, ναι.
Εκκλησία είμαστε όλοι μας, και εφόσον οι αιρετικοί έχουν το ελεύθερο να προσηλυτίζουν στην αίρεση της exeldim, έτσι και εμείς έχουν με το δικαίωμα να εκφράζουμε την Ορθόδοξη πίστη μας για το θέμα αυτό.

Θα σου υποβάλλω μια ερώτηση κρίσεως, αγαπητέ Άκη.

Η ερώτηση είναι η εξής:

Μέσα στα τόσα άρθρα, τις τόσες διαδικτυακές συζητήσεις, τις τόσες ώρες, μέρες, μήνες, χρόνια, αγωνίζονται κάποιοι και διεξάγουν αντιαιρετικό αγώνα, ΓΙΑΤΙ δεν διαθέτουν ελάχιστο από τον χρόνο τους, για να απαντήσουν σε αυτές τις ερωτήσεις, στο άρθρο μου;

Αν δεν θέλουν να απαντήσουν σε εμένα, ΓΙΑΤΙ δεν απαντούν σε όλους τους άλλους που ασχολήθηκαν με το θέμα αυτό, τους καθηγητές Θεολογίας, τους ερευνητές, και άπαντες τους Ορθοδόξους Χριστιανούς που αρνούνται ότι ο Χριστός έλαβε σάρκα πιθήκου;

Ακριβώς αυτό λένε για Τον Κύριο, διότι υποστηρίζουν ότι ΚΑΙ εμείς (ΤΩΡΑ) είμαστε ζώα σε τροχιά εξέλιξης, και η εξέλιξη δεν έχει σταματήσει ΠΟΤΕ.

Αγαπητέ Άκη, ελπίζω να σε κατατόπισα λίγο, και να κατάλαβες για ποιο λόγο κάνουμε τον αγώνα αυτό, και ποια είναι τα κίνητρα μας.

Για ότι άλλο επιθυμείς, ευχαρίστως θα σου απαντήσω.
Αν ενδιαφέρεσαι για τα προσωπικά μου στοιχεία, μπορείς να στείλεις μήνυμα στον ιδιοκτήτη του Αντιαιρετικού.

Ονήσιμος Ελευθεριάδης είπε...

Όπως είδαμε, οι αιρετικοί ιδρυτές της αίρεσης με τίτλο: Εξελικτική Δημιουργία, exeldim, στην απεγνωσμένη προσπάθειά τους να στηρίξουν τις αιρετικές θέσεις τους, έπιασαν μέχρι και την Παναγία στο στόμα τους, και συγκρίνουν την Παναγία με τον Αδάμ-πίθηκο (κατ'αυτούς).

Οι "αντιαιρετικοί" που μάχονται κατά πόδας τους Μάρτυρες του Ιεχωβά, και άλλες αιρέσεις, ούτε καν μπήκαν στον κόπο να γράψουν ένα "αντιαιρετικό" σχόλιο για το θέμα αυτό, ΓΙΑΤΙ;

Σχετικά με την δημιουργία της Εύας, γεννάται το ερώτημα:

"Εάν ήδη υπήρχαν γυναίκες έξω από τον Κήπο της Εδέμ, γιατί ο Θεός έπρεπε να πλάσει την Εύα από την πλευρά του Αδάμ, και δεν του έδωσε μια από αυτές που ήδη υπήρχαν;"

Η απάντηση που δίνουν οι αιρετικοί, είναι ότι: Οι πιθηκάνθρωποι εκτός του κήπου της Εδέμ, ζούσαν στην έκτη ημέρα της δημιουργίας, και ο Αδάμ ζούσε στην έβδομη ημέρα της δημιουργίας!!!

Δηλαδή, ο Αδάμ εντός του κήπου της Εδέμ, ζούσε σε διαφορετική δημιουργική ημέρα, από τους γονείς του, λίγα μέτρα μακριά, έξω από τον φράχτη του κήπου της Εδέμ!!!

Με αυτά τα γελοία επιχειρήματα, κάποιοι κακόμοιροι αδελφοί μας, πέφτουν στα δίχτυα των αιρετικών λύκων, και ασπάζονται την exeldim.

Δυστυχώς!

Αυτό το γράφουν, εδώ:

http://exeldim.site40.net/grafi/eva1.htm


Τολμούν να προχωρούν πιο πέρα απ' αυτό, και συνεχίζουν τις αιρετικές διδασκαλίες τους με περισσότερο ζήλο.

Λέγουν ότι:
"Ο Ιησούς Χριστός όταν κατέβηκε στον Άδη, κήρυξε στους προαδαμιαίους, ανέστησε τους προαδαμιαίους, και έδωσε στους προαδαμιαίους το Άγιο Πνεύμα, αγίασε, και ανέστησε τους προαδαμιαίους ανθρώπους".

Πως όμως γίνεται αυτό, την στιγμή που οι προαδαμιαίοι άνθρωποι ΔΕΝ έχουν ψυχή, και ψοφάνε σαν τα ζώα;
Αν είχαν ψυχή οι προαδαμιαίοι, τότε δεν διαφέρουν από τον Αδάμ, άρα ποιος ο λόγος που μας αναφέρει η Αγία Γραφή τον Αδάμ, και την πλάση του από Τον Θεό;

Στο ίδιο άρθρο, οι αιρετικοί αναφέρουν ότι, ο Αδάμ και η Παναγία είναι το ίδιο ισάξιοι, και δεν διαφέρουν σε τίποτα.

Είτε Παναγία Θεοτόκο λέμε, είτε Αδάμ να πούμε, είναι ΤΟ ΙΔΙΟ !!!
Γράφουν ότι, αν ήταν άδικο να διαλέξει ο Θεός τον Αδάμ ως πρώτο άνθρωπο, τότε θα ήταν εξίσου άδικο να διαλέξει και την Παναγία ο Θεός, ως μητέρα Του Χριστού, διότι δεν διαφέρει η Παναγία, σε αξία, από την αξία του Αδάμ !!!

Όντως, αυτές τις βλασφημίες για Τον Χριστό, την Παναγία, και την Θεία πρόνοια, δεν τολμούν να τις ξεστομίσουν, ούτε οι εχθροί της Εκκλησίας, ούτε καν αυτοί οι Μάρτυρες του Ιεχωβά.


Αυτές τις βλασφημίες της exeldim, (και πολλές άλλες), μπορείτε να τις διαβάσετε σε αυτό το λίνκ:

http://exeldim.site40.net/grafi/ypostatikh_2.htm

Ανώνυμος είπε...

"Όντως, αυτές τις βλασφημίες για Τον Χριστό, την Παναγία, και την Θεία πρόνοια, δεν τολμούν να τις ξεστομίσουν, ούτε οι εχθροί της Εκκλησίας, ούτε καν αυτοί οι Μάρτυρες του Ιεχωβά".


Συμφωνώ Ονήσιμε, ότι είναι "βλάσφημες" οι διδασκαλίες τους! Θα το ξαναπώ, οι συνειδητοί χριστιανοί δεν λένε τέτοια πράγματα!


Άκης.

Marturas X. είπε...

Δεν πιστευω οτι υπηρχε πιθηκανθρωπος!
Αν υπηρξε μπορείτε να μας πειτε τι χρωμα ματια ειχε?

Marturas X. είπε...

Υπαργουν Ορδοδοξοι Χριστιανοι να πιστεουν οτι ο Αδαμ ειχε γονεις?
Αν ειχε γονεις ο Αδαμ, η Γραφη δεν θα το ελεγε? Δινετε τοσο εμπιστοσυνη στους μπερδεμενους "επιστημονες" σε αυτο το θεμα και οχι στην Βιβλο?

Ονήσιμος Ελευθεριάδης είπε...

Marturas Χ, η απάντηση στο ερώτημα σου, για το αν υπάρχουν Ορθόδοξοι που να πιστεύουν ότι ο Αδάμ είχε γονείς, είναι ΟΧΙ.
Δεν υπάρχουν Ορθόδοξοι που να πιστεύουν ότι ο Αδάμ είχε γονείς. Αυτοί που το πιστεύουν αυτό ΔΕΝ είναι Ορθόδοξοι.

Αχαλαμπούχας είπε...

Όποιος ακολουθεί πιστά την επιστήμη να τί παθαίνει.

http://www.newsbeast.gr/health/arthro/557361/muthos-osa-gnorizate-gia-to-spanaki/

Αχαλαμπούχας

Marturas X. είπε...

Ειπες Ονησιμε, δεν υπαρχουν Ορθοδοξοι να πιστευουν οτι Αδαμ. ειχε γονεις.
Στο πρωτο σχολιο που διαβασα καποιος Ν.Μ.
ειπε οτι σε οδηγησε στην Ορθοδοξια.
Πως γινετε καποιος να σε οδηγησε στην Ορθοδοξια και να μη ειναι Ορθόδοξος?

υ.γ. Ειδα και τα αλλα σχολια αυτου του ανθρωπου, Ν.Μ. και καταλαβενω οτι πιστευει στους προαδαμιαιους .... Γιαυτο ερωτησα υπαρχουν και Ορθοδοξοι που πιστεουν...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Martura X. δεν σημαίνει ότι όλοι Ορθόδοξοι πιστεύουν ορθά και Ορθόδοξα. Μακάρι να πίστευαν!
Το ίδιο νομίζω ισχύ και για όλα τα θρησκεύματα.



Ζηλωτής

Ονήσιμος Ελευθεριάδης είπε...

Marturas X.__
Σωστά διάβασες. Είναι αλήθεια ότι στην αρχή, όταν γνώρισα τον κόσμο του διαδικτύου, 'έπεσα' πάνω σε αυτούς τους ανθρώπους. Ευτυχώς ο Τριαδικός Θεός δεν επέτρεψε να πλανηθώ.

Στην Εκκλησία Του Χριστού, οδηγεί ΜΟΝΟ ο Χριστός τα πρόβατά Του. Όποιος νομίζει ότι, επειδή μίλησε, και είπε δυο πράγματα σε κάποιον, ότι τον οδήγησε (αυτός) στην Ορθοδοξία, αυτός που το λέει αυτό, δεν έχει σχέση με την Ορθοδοξία ως προς αυτό το σημείο, και χρειάζεται να ξανά κατηχηθεί, και να ελέγξει αν περπατά στο σωστό δρόμο.

Ορθοδοξία είναι η 100% αλήθεια. Ορθοδοξία δεν είναι 99% αλήθεια, και 1% ψέμα. Όποιος δεν ασπάζεται κατά 100% την Ορθόδοξη διδασκαλία, στην καλύτερη περίπτωση είναι κατ' όνομα Ορθόδοξος. Δεν είναι το θέμα προσωπικό.

Εξετάζουμε αν οι προαδαμιαίοι άνθρωποι είναι Ορθόδοξη
θέση, και αν συμφωνεί με την Ορθόδοξη διδασκαλία, την πίστη που παραλάβαμε από τους Αγίους Πατέρες, και την Αγία Γραφή.


Ελπίζω ότι απάντησα, σε κάποιο βαθμό, στο ερώτημά σου.

Marturas X. είπε...

Εχω δεν δινω τοσο εμπιστοσυνη σε θεματα τετοια στους "επιστημονες". Οι "επιστημονες"σαν ανθρωποι μπορουν να σφαλουν !
Οι αγιοι ανθρωποι που εγραψαν την Αγια Γραφη δεν σφαλουν!
Πουθενα στην "Βιβλο" δεν γραφει οτι ο Αδαμ ειχε γονεις! Αν ειχε ο Αδαμ γονεις, η Γραφη θα το εγραφε εδω, "Α' Χρον. 1:1".

υ.γ. Ευχαριστω για της απαντησεις που με δωσατε!

Marturas X.

Marturas X. είπε...

Να σας πω και την αληθεια, πρωτη φορα σε αυτο το αρθρο εμαθα,οτι υπαρχουν ανθρωποι που πιστευουν οτι Αδαμ ειχε γονεις!
Εγω και η οικογενια μου και οι φιλοι μου, λεμε ενα μεγαλο ΟΧΙ στους προαδαμιαιους!

υ.γ. Το ευχαριστω που εδωσα ανηκει στον
Oνησιμο και στον ζηλωτη! Μπραβο και στον "αντιαιρετικο" που ανεβαζει τετοια αρθρα!

Marturas X.

Ονήσιμος Ελευθεριάδης είπε...

Marturas X.
Αγαπητέ, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Το ευχαριστώ, ο αίνος, η τιμή, και η δόξα, ανήκουν στον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, που δεν επέτρεψε να πλανηθούμε, και να πέσουμε από την πίστη, λατρεύοντας την επιστήμη, και τις βλάσφημες αιρέσεις της Νέας Εποχής.
Ο Κύριος είθε να ευλογεί, όσους Τον αγαπούν ειλικρινά.

Marturas X. είπε...

κ.αντιαιρετικε,μην δημοσιευετε το σχο
λιο ολο που εγραψα, μεχρι την ημερα που αναπαυθηκε ο Θεος. Σας ευχαριστω!

Η αλήθεια, I.Σ. είπε...

Δεν πιστεύω και εγω όπως ο "Marturas X.", ότι υπήρξε πιθηκανθρωπος!

Marturas X. είπε...

Αν ο Αδαμ ειχε "γονεις" δεν θα ελεγε ο απ.Παυλος, οτι ο Αδαμ επλασθη πρωτα! "Α' Τιμ.2:13".
Ο Αδαμ,αυτος ο ανθρωπος εζησε, 930 χρονια.
Υπαρχουν και σημερα ανθρωποι που εχουν αυτο το ονομα!
Ειμαι απολυτος οτι αν ο Αδαμ ειχε "γονεις", η Βιβλος θα το ελεγε!
Σε θεματα τετοια κανω υπακοη στην αγ. Γραφη και στην Εκκλησια μου!

Marturas X.

Ονήσιμος Ελευθεριάδης είπε...

Αγαπητέ Marturas X.
σωστά τα ερωτήματα, και ο προβληματισμός σου, αλλά όπως βλέπεις, οι "Ορθόδοξοι" της Exeldim, έχουν γίνει λαγοί, και ακόμη τρέχουν. . .

Marturas X. είπε...

Αν ειχε ο Αδαμ "γονεις", ο Μωυσης δεν θα εγραφε "δεν υπηρχε ανθρωπος να καλλιεργησει το εδαφος"! Γεν. 2:5.
Απορω για καποιους που πιστευουν οτι Αδαμ ειχε "γονεις"!
Η Βιβλος ειναι ξεκαθαρη, δεν υπηρξε ανθρωπος να καλλιεργησει το εδαφος!!!!
οι"μπερδεμενοι ερευνητες επιστημονες" ειπαν οτι ο Αδαμ και η Ευα, δεν συναντηθηκαν ποτε! Και ουτε ζευγαρωσαν!
Οσο αναφορα την χρονολογία... διαφωνουν μεταξυ τους!

Τμημα ειδησεων "defencenet.gr."

Ειναι δυνατον αυτοι οι επστημονες που λενε αυτα τα πραγματα, να εχουν σχεση με την Βιβλο ...???
Μηπως κανανε μια δικια τους "Βιβλο", και θελουν να μας την παρουσιασουν ετσι?

Marturas X.

Ονήσιμος Ελευθεριάδης είπε...

Αγαπητέ Marturas X.
πρέπει να ξεκαθαρίσουμε, ότι, αυτοί που πιστεύουν στην Exeldim, ΔΕΝ είναι Χριστιανοί.

Πλέον, έχει γίνει γνωστό, ότι, δεν δέχονται την Χριστιανική διδασκαλία, τους Αγίους, και την Αγία Γραφή. Ούτε οι πλέον αντιγραφικοί, οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, δεν δέχονται τις βλασφημίες της Exeldim.

Απατεώνες είναι, δεν άντεξαν στις αποκαλύψεις τους διαλόγου, και εξαφανίστηκαν από τον διάλογο, περιμένουν να ηρεμήσουν τα 'πνεύματα' και μετά θα ξαναχτυπήσουν, σαν εκείνο το τρομακτικό φίδι, που παραμονεύει, και χτυπάει ύπουλα, την φοβερή οχιά.

Marturas x. είπε...

Δηλαδη κ.Ονησιμε, οσοι πιστευουν στην "Exeldim" ειναι απατεωνες ...
Οπως ξερεις εχω δηλωσει και εγω οτι ο Αδαμ δεν ειχε γονεις... Συμφωνα με την Βιβλο.
Το ερωτημα μου ειναι, αν η ορθοδοξη εκκλησια στο μελλον υιοθετησει καποια πραγματα απο τους "εξελικτες", τι θα πειτε, πλανηθηκε η εκκλησια?
(Μην με παραξηγησετε, σε μια υποθεση που θα απαντησετε).

Marturas X.

H αλήθεια, Ι.Σ. είπε...

Aγαπητέ Martura X, συγγνώμη που παίρνω το λόγο.
Η Ορθόδοξη Εκκλησία μέχρι και σήμερα δεν πιστεύει ότι ο Αδάμ είχε γονείς…!
Τώρα στο μέλλον αν η Εκκλησία αποφασίσει κάτι για αυτό το θέμα που συζητιέται, θα το δούμε στην πορεία. Εμείς να μείνουμε σταθεροί όπως είμαστε μέχρι τώρα!


Η αλήθεια Ι.Σ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Marturas X. η Ορθόδοξος Εκκλησία κατά άποψή μου, «ουδέποτε» θα ασχοληθεί αν ο Αδάμ είχε γονείς…


Ζηλωτής

Ονήσιμος Ελευθεριάδης είπε...

Αγαπητέ Marturas x.
Η Εκκλησία, δεν είναι αίρεση για να αλλάζει την πίστη, και τις διδασκαλίες,και να διδάσκει κάποια δόγματα, με την πιθανότητα να τα αλλάξει, και μετά να τα ξανά αλλάξει, ή να τα διαφοροποιήσει.

Όσο για το άλλο που με ρώτησες, αν είναι απατεώνες οι οπαδοί της Exeldim, δεν έγραψα αυτό.

Έγραψα:

___"Απατεώνες είναι, δεν άντεξαν στις αποκαλύψεις του διαλόγου, και εξαφανίστηκαν από τον διάλογο, περιμένουν να ηρεμήσουν τα 'πνεύματα' και μετά θα ξαναχτυπήσουν, σαν εκείνο το τρομακτικό φίδι, που παραμονεύει, και χτυπάει ύπουλα, την φοβερή οχιά.
5 Αυγούστου 2013 - 12:30 π.μ.___"

Αναφέρθηκα σε αυτούς που έλαβαν μέρος στον διάλογο, και μετά από τις αποστομωτικές απαντήσεις μας, έφυγαν από τον διάλογο. Σε αυτούς αναφέρθηκα, και είπα ότι είναι απατεώνες, και όχι στους προσήλυτους, στα θύματά τους. Τα θύματα είναι για λύπηση, και πρέπει να τα βοηθήσουμε. Αυτό γίνεται με την αποκάλυψη της αλήθειας, και το ξεσκέπασμα της αίρεσης.

Marturas X. είπε...

Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας!
Το θεμα αυτο για εμενα εχει ληξη!

Marturas X.

Ονήσιμος Ελευθεριάδης είπε...

20 Ιανουαρίου 2013, με την χάρη Του Κυρίου, και την ευλογία του πνευματικού μου πατρός, δημοσίευσα, και επίσημα (διότι ανεπίσημα είχα ασχοληθεί πολύ πιο πριν), το άρθρο: ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ – EXELDIM, εις το ιστολόγιο: ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΣ, στο οποίο χρωστώ πολλά, και στον ιδιοκτήτη του, ο οποίος στάθηκε για εμένα ένας πολύτιμος φίλος από την αρχή της πορείας μου μέσα στην Εκκλησία Του Χριστού.

Αυτός ο φίλος, εκτός από φίλος και αδελφός, ήταν και είναι ο άνθρωπος ο οποίος με στήριξε με τις πνευματικές του νουθεσίες, και συμβουλές, εκτός από την ηθική στήριξη που μου παρείχε, και τον ευχαριστώ για αυτό μέσα από την καρδιά μου.

Μετά από δέκα μήνες σκληρού αγώνα, με μεγάλη μας χαρά διαπιστώνουμε ότι ο Κύριος ευλογεί την προσπάθεια αυτή, και υψώνονται φωνές επισφράγισης της θέσεως μας, θέση που είναι η θέση της Ορθόδοξης Εκκλησίας περί της αίρεσης της νέας εποχής ονόματι: Εξελικτική Δημιουργία Exeldim.

Αυτά δεν είναι δικά μας λόγια, και δεν είμαστε ακραίοι ή φανατικοί όπως μας κατηγορούσαν τόσους μήνες.
Αυτά είναι λόγια του π.ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΖΗΣΗ, ο οποίος με απλότητα, και σαφήνεια, ξεκαθαρίζει το τοπίο, και τοποθετεί το θέμα στην Ορθόδοξη θέση, και καταδεικνύει την Ορθόδοξη πίστη πάνω στο τόσο καυτό ζήτημα των προαδαμιαίων ανθρώπων, και της Εξελικτικής Δημιουργίας.

Μάλιστα, παρουσιάζει ένα εξαιρετικό αντιαιρετικό εγχειρίδιο, το οποίο θα βοηθήσει πάρα πολύ, στην αντιμετώπιση της αίρεσης Exeldim, καθώς οι ταγοί της νέας εποχής την χρησιμοποιούν ως αιχμή του δόρατος για να αλλοιώσουν το Ορθόδοξο φρόνημα.

Με χαρά παρουσιάζω, και σας προτρέπω να δείτε το video της παρουσίασης του νέου αυτού αντιαιρετικού εγχειριδίου, από τον σεβαστό π.ΘΕΟΔΩΡΟ ΖΗΣΗ.

Μπορείτε το παρακολουθήσετε σε αυτό τον δεσμό: http://antiairetikos-vs-exeldim.blogspot.gr/2013/10/exeldim-exeldim-exeldim.html

Παναγιώτης Νούνης (Panagiotis Nounis) είπε...

Και εγώ με την σειρά μου να ευχαριστήσω τον κ.Χρήστο και Κοσμά ειδικά για τις πολύτιμες τεχνικές συμβουλές που με δίδαξαν προ ετών!Παρόλα αυτά εν τέλη άρχισε να ξεκαθαρίζει το τοπίο με την Εξελικτική δημιουργία ,την οποία προπαγανδίζει ο κακόδοξος και αιρεσιάρχης προπαγανδιστής κ.Νικόλαος Μαυρομάγουλος!ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ,που τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες μίας διαδυκτιακής κινητοποίησης δια διαδυκτιακών ΒΙΝΤΕΩΝ με αποσαφηνίσεις με ακρίβεια της Ορθόδοξης Θεολογικής Δογματικής Διδασκαλίας μας απο μεγάλα θεολογικά αναστήματα!Παρόλα αυτά τόσο ο δάσκαλος και καθηγητής μας παπαΘεόδωρος ΖΗΣΗΣ όσο και ο πολυαγαπημένος καθηγητής και δάσκαλός μου κ.Δημήτρης ΤΣΕΛΕΓΓΙΔΗΣ θεωρώ ότι ήρθαν σε χρόνο τέλειο(μετά απο μεγάλες διαδυκτιακές συμπλοκές με τους οπαδούς του Μαυρομαγουλισμού) να θέσουν την ταφόπλακα εις την "θεϊστική" Εξελικτική Δημιουργία(EXELDIM) η οποία έχει ως νόσος προσβάλει πολλούς συναθρώπους και αδελφούς μας!Τόσο ο Δογματολόγος του Α.Π.Θ.κ.Τσελεγγίδης με την επιμέλεια του προσφάτος εκδοθέν βιβλίου http://apologitikaa.blogspot.com/2013/10/blog-post_6361.html και με την βιβλιοπαρουσίαση του Πατρολόγου π.Θ.Ζήση έχει ξεκαθαρίσει το ζήτημα των κακοδοξιών και αιρετικών πλανών και τους ευγνωμονούμε αμφότερους δια την εύστοχη και συγχρονισμένη επιστημονική παρέμβασή τους!Με αποτέλεσμα να εμφρανθούν οι ομόδοξοι και ομόφρονοι αδελφοί μας και να καταισχηνθούν οι ετερόδοξοι και κακόδοξοι "μεταλαγμένοι ορθόδοξοι" εχθροί μας,οι οποίοι ως νέοι προβατόσχυμοι λύκοι κατασπαράξανε τον Αμπελώνα Του Θεανθρώπου Χριστού μας,με τα αιρεικά διαδυκτιακά προστάγματα τους!ΤΡΙΑΣ ΑΓΙΑ ΔΟΞΑ ΣΟΙ!
Με τιμή προς εχθρούς και φίλους
Π.Ν.Ξ.

Χρήστος - αντιαιρετικός είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε που έκανες τα σχόλια για την εξέλιξη, δεν διάβασες μπροστά στον "Αντιαιρετικό" πως δεν αναρτώ σχόλια ανώνυμα; Σε παρακαλώ λοιπόν, αν θέλεις να σου αναρτήσω τα σχόλια βάλε ένα οποιοδήποτε όνομα ή ψευδώνυμο. Ευχαριστώ.

Χρήστος - αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

Μετά από την προ μηνών έκκλησή μου πως η 7η ερώτηση είναι ΑΝΤΙΓΡΑΦΙΚΗ επειδή υποστηρίζει πως ο Θεός έπλασε την Εύα κατά την 7η δημιουργική ημέρα, βλέπω ακόμα πως η ερώτηση αυτή δεν έχει κατέβει από το cite της Εxeldim.

_______
1η Ερώτηση: Πώς εξηγείς το ότι ενώ κατά το χωρίο Γένεσις 1: 24-31, ο άνθρωπος πλάσθηκε «άρσεν και θήλυ» κατά την 6η Δημιουργική ημέρα, ενώ η Εύα πλάσθηκε στην 7η Δημιουργική ημέρα, κατά το Γένεσις 2: 1,2,21,22; Γιατί η Εύα πλάθεται ΜΕΣΑ στον Παράδεισο, δηλαδή στην 7η Σαββατιαία ημέρα κατάπαυσης του Θεού! Ποιες ΑΛΛΕΣ «θήλυ» έπλασε λοιπόν ο Θεός στην 6η ημέρα ΠΡΙΝ από την Εύα; Και ακόμα, πώς λέει ότι έπλασε «άρσεν και θήλυ» ΜΟΝΟ κατ’ εικόνα Του, ενώ τον Αδάμ και την Εύα τους έπλασε ΚΑΙ ΚΑΘ’ ΟΜΟΙΩΣΙΝ; Δεν καταλαβαίνεις από αυτό ότι μιλάει για προαδαμιαίους; Διαφορετικά πιστεύεις έχουμε αντίφαση στην Αγία Γραφή; Βλέπεις ότι οι Δημιουργιστικές ερμηνείες οδηγούν σε αντιφάσεις το κείμενο της Αγίας Γραφής;
_______

Καταλαβαίνω βέβαια το λόγο που δεν κατεβαίνει. Αν αρνηθούν τον ΑΝΤΙΓΡΑΦΙΚΟ ισχυρισμό τους και πουν πως ο Θεός δεν δημιούργησε την Εύα την 7η ημέρα τότε αυτόματα καταρρέει όλο το οικοδόμημα της Εξέλιξης.

Madragoras

Ι.Π. είπε...

Συγχαρητηρια στον π.Θ. και στον Δ.Τ. για τα καλα τους λογια που ακουσαμε στο βιντεο!
Αλοιμονο σε αυτους που πιστευουν οτι υπηρχαν προαδαμιαιοι. Ειναι μεγαλη ΠΛΑΝΗ!



Ι.Π.

Marturas X. είπε...

Αφου, συμφωνα με τη θεωρια της εξελιξεως, ο ανθρωπος βγηκε απο τον πιθηκο με σταδιακη μεταβολη και, οπως ισχυρίζονται οι εξελικτικοι, χρειαστηκαν χιλιαδες χρονια για να συντελεσθει αυτη η μεταβασι, γιατι, μεχρι σημερα, δεν εχει βρεθει στα απολιθωματα ουτε ενας σκελετος "ενδιαμεσος" μεταξυ δηλαδη πιθηκου και ανθρωπου, ωστε να αποδεικνυεται αυτη η εξελικτικη πορεια? Γιατι για ενα τοσο καθολικο, κατα αυτους φαινομενο, για το οποιο τα τεκμηρια θα περιμενε κανεις να ειναι αφθονα και προχειρα, ψαχνουν με το "τουφεκι" να βρουν και να δειξουν καποιο τεκμηριο, κι αυτο στο τελος αποδεικνυεται οχι αυθεντικο αλλα. φτειαχτο? Γιατι βλεπουμε την εξελιξη μονο ζωγραφιστη σε βιβλια, και δεν την βλεπουμε χειροπιαστη σε μουσεια?
Μονο οι νομοι του ΜΕΝΤΕΛ, οι νομοι δηλαδη της κληρονομικοτητας, ειναι αρκετοι. Δεν αφηνουν περιθωρια της εξελιξεως.

Marturas X.

Ονήσιμος Ελευθεριάδης είπε...

Αγαπητέ αδελφέ Marturas X, συμφωνώ με τις ορθές διαπιστώσεις, και επισημάνσεις σου. Με την χάρη Του Τριαδικού Θεού μας, ξεσκεπάζεται συνεχώς, και όλο περισσότερο, η αίρεση της Εξελικτικής Δημιουργίας Exeldim.

Οι φανατικοί οπαδοί της αίρεσης αυτής, έφτασαν στο σημείο να δηλώσουν, ότι ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, φέρει (κατά σάρκα) ακόμη και τώρα εις τον ουρανό, το γονίδιο της ουράς, και οι πρόγονοι Του Κυρίου ήταν προαδαμιαίοι άνθρωποι, και πιθηκάνθρωποι που είχαν ουρά.

Έτσι έμεινε το γονίδιο της ουράς, και το φέρει (αιώνια) ο Κύριος μας Ιησού Χριστός. Πράγματι, είναι βλάσφημη αίρεση. Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά είναι άγιοι μπροστά στους αιρετικούς της Εξελικτικής Δημιουργίας Exeldim.

Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο,στο δεσμό αυτό: Ε Δ Ω

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το video στο οποίο
ο π.ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΖΗΣΗΣ ομιλεί περί της αιρέσεως Exeldim, και παρουσιάζει το νέο βιβλίο περί του θέματος της Εξελικτικής Δημιουργίας, με τίτλο: - "ΝΑ ΛΑΜΠΕΙΣ ΣΑΝ ΕΝΑ ΑΣΤΕΡΙ" - Βιογραφία και πνευματικές συζητήσεις του Νεομάρτυρος Ιερέως ΔΑΝΙΗΛ Σισόεβ, 2009.

Λεπτομέρειες για τον συγγραφέα, και τον βίο, καθώς και το συγγραφικό έργο κατά των Μαρτύρων του Ιεχωβά, και των αιρετικών της Εξελικτικής Δημιουργίας, μπορείτε να μάθετε από την παρουσίαση του βιβλίου, που κάνει ο π.ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΖΗΣΗΣ στο video του άρθρου.


Ιστολόγιο: ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ
Ηλεκτρονική διεύθυνση: http://antiairetikos-vs-exeldim.blogspot.gr/2013/10/video-2013.html

Marturas X. είπε...

Το βιντεο το ειδα, Ονησιμε, κατα την αποψη μου ειναι καλο. Τωρα τα υπολοιπα περι ουρα αν ειχαν.... τετοια βλασφημα λογια δεν σχολιαζω!

Marturas X.

Marturas X. είπε...

Ειπατε κ. Νικο Μ. στο σχολιο σας οτι ο ανθρωπος προηλθε απο τους "πιθηκους"
(23 Ιαν. 2013, 12:11 μ.μ.)

Αναφερεται αυτο που λετε μεσα στην Αγια Γραφη?
Γνωριζεται τον Ριτσαρντ Οουεν, ηταν Βρετανος βιολογος ανατομος και παλαιοντολογος.
Αυτος λοιπον το 1854 εδωσε μια διαλεξη στο Βρετανικο Συνδεσμο για την Αναπτυξη της Επιστημης (British Association for the Advancement of Science), υποστηριζοντας πως ειναι αδυνατον οι κτηνωδεις πιθηκοι .... να σταθουν ορθιοι και να μεταλλαχθουν σε ανθρωπους!
Επισης εχει κανει αυτος ο επιστημονας μελετες πανω στην ανατομια του εγκεφαλου των πρωτευοντων θηλαστικων, εδειξαν πως οι ανθρωποι δεν ηταν απλως ενα ξεχωριστο ειδος, αλλα ξεχωριστη υποκατηγορια!
Ακομα και ο γνωστος αθεος Richart dawking, αν και βιολογος επιστημονας δεν πιστευει στην θεωρια της εξελιξεως, αλλα λεει ο ανθρωπος προερχεται ... απο τους εξωγηινους!
Χωρις βεβαια να εχει καμια αποδειξη για αυτο που λεει. Αν και βιολογος θα επρεπε να πιστευε και να εχει στοιχεια για την θεωρια της εξελιξεως, ομως το αντιθετο την απορριπτει!
Βλεπετε κ Νικο Μ. οτι, οι επιστημονες μεταξυτους διαφωνουν!
Για αυτο εγω προσωπικα δεν εμπιστευομαι τοσο την επιστημη οσο αναφορα την εξελιξη!

Marturas X.

Υ.Γ. Μηπως μπορει καποιος εξελεκτις να μου απαντησει, οι "χημικοι επιστημονες" καταφεραν καμια φορα να ενωσουν και να γινει συλληψη, με εξωσωματικη γονιμοποιηση μεταξυ σπερματοζωαριου ανθρωπου και πιθηκου?

Ονήσιμος Ελευθεριάδης είπε...

Ο μέντορας των εν Ελλάδι εξελικτικών (αιρετικών) της Εξελικτικής Δημιουργίας Exeldim, ο Αλέξανδρος Καλόμοιρος, δίδασκε ότι ο Αδάμ ήταν μαϊμού, και ο Θεός του έδωσε την ψυχή.
Το ντοκουμέντο-φωτογραφία προέρχεται από το βιβλίο: "Η θεωρία της βιολογικής εξέλιξης και η Ορθοδοξία. Συγγραφείς: Οάνα Ιφτίμε - Αλεξάνδρου Ιφτίμε.
Εκδόσεις: "ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΥΨΕΛΗ"

Ιστολόγιο: ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ

http://antiairetikos-vs-exeldim.blogspot.gr/2013/10/exeldim_31.html

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Ιωάννης Ρωμανίδης, αποδέχεται την ύπαρξη του ανθρώπου πάνω στη γη εδώ και εκατομμύρια χρόνια καθώς και όλους τους σκελετούς ανθρωποειδών που έχει ανακαλύψει η επιστήμη. Δεν είναι όμως βέβαιος αν ο άνθρωπος εξελίχθηκε από κάποιον πίθηκο ή απλώς αρχικά “πιθηκόφερνε” εμφανισιακά και νοητικά και διαμορφώθηκε σταδιακά μέσα σε εκατομμύρια χρόνια με τις αλλαγές του τρόπου ζωής του, που οδήγησαν σε αλλαγές στον εγκέφαλό του και στο σώμα του.
Είναι βέβαιος όμως για το ακόλουθο:

«Το πρόβλημα είναι αν εξελίχθηκε ο άνθρωπος από τον πίθηκο, ή αν εμφανίζεται ο άνθρωπος ως άνθρωπος. Αυτό είναι Θεολογικό πρόβλημα, ή δεν είναι Θεολογικό πρόβλημα; Εγώ πιστεύω εις την ουσία, δεν είναι Θεολογικό πρόβλημα. Αλλά εξ απόψεως επιστημονικής βέβαια είναι πολύ ενδιαφέρον.

Και το κυριότερο, για τον ογκόλιθο αυτόν της ορθόδοξης Θεολογίας, είτε κατάγεται ο άνθρωπος από τον πίθηκο είτε όχι, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΗΜΑΣΙΑ.

«Γιατί να χάνουμε την υπομονή μας ας πούμε και να γίνουμε νευρικοί και να νομίζουμε ότι θα πέσει κάτω η Ορθοδοξία, αν αποδειχθεί το ένα ή το άλλο, τι σημασία έχει; Γιατί η Ορθοδοξία δεν είναι παρελθοντολογία να κάνουμε θεολογία περί τού παρελθόντος. Κάνουμε θεολογία περί του παρόντος. Γιατί το ενδιαφέρον τής Ορθοδοξίας είναι για τον άνθρωπο όπως είναι τώρα».


http://exeldim.site40.net/theologia/rwmanidhs_ekseliksi_1.htm


Filos.

Ονήσιμος Ελευθεριάδης είπε...

Υπάρχει διαφορετική άποψη από κάποιους άλλους... Έχει ξεσπάσει διαμάχη για το θέμα, και έχουν χωριστεί σε δυο στρατόπεδα. Περισσότερες πληροφορίες εδώ:
https://www.facebook.com/notes/νικόλαος-μαυρομάγουλος/ανακοίνωση-εκ-μέρους-τού-π-θεόδωρου-ζήση-για-τη-συκοφαντία-εναντίον-μου/680142055343503

Η ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ είπε...

“Φυσικά όπως έχουμε πει και πάλι, στο επιστημονικό αυτό θέμα, της προαδαμιαίας φθοράς των ζώων, οι άγιοι Πατέρες έκαναν λάθος’’!

“Το σωστό ερώτημα είναι στην ουσία: «Ως ποιο βαθμό πρέπει ο Χριστιανός να είναι προσκολλημένος σε κείμενα αγίων Πατέρων;» Με άλλα λόγια: «Είναι όλα όσα είπαν οι άγιοι Πατέρες ΑΛΑΘΗΤΑ;’’.

“Αλλά ο Δημιουργιστής αναγνώστης του σήμερα, μπορεί να δει αναλυτικά στην ιστοσελίδα μας, τόσο τις τεκμηριωμένες επιστημονικές αποδείξεις της αλήθειας της Εξέλιξης, όσο και της μη αναγκαιότητας, να παραμένουμε προσκολλημένοι σε εσφαλμένες ερμηνείες αγίων Πατέρων, σε επιστημονικά ζητήματα”.
“Βεβαίως πολλοί άγιοι πίστευαν λάθος ότι τα ζώα ήταν σε αυτή την κατάσταση σε όλον τον πλανήτη”.
Όλα αυτά τα γράφουν εδώ:
(http://exeldim.site40.net/dimiurgismos/serafeim_roouz_1.htm).

ΒΓΑΛΑΝΕ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ “ΛΑΘΟΣ” ΟΙ ΕΞΕΛΙΚΤΕΣ, ΚΑΙ ΥΨΩΣΑΝ τον π. Ιωάννη Ρωμανίδη!
Είπαν οι ‘εξελικτές’: Είναι όλα όσα είπαν οι άγιοι Πατέρες ΑΛΑΘΗΤΑ;
Μήπως αυτά που λένε αυτοί είναι όλα αλάθητα;
Ποιος συνειδητά Επίσκοπος ή Κληρικός πιστεύει, ότι από πιθήκους προήλθε ό άνθρωπος; Όπως πιστεύει ο κ. Μαυρομάγουλος.
Ποιος πιστός Επίσκοπος ή Κληρικός πιστεύει, ότι ο Αδάμ, πριν το φύσημα ήταν βιολογικά ζωντανός;
Μπορούν αυτά τα ερωτήματα να τα παρουσιάσουν οι ‘εξελικτές’ ‘γραπτώς’ και όχι προφορικός;

Ονήσιμος Ελευθεριάδης είπε...

Χαίρε "Η ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ", άλλοι σε αναζητούν, και άλλοι σε κρύβουν.
Ο συλλογισμός σου είναι ορθός. Ουσιαστικά ο σκοπός και ο στόχος, δεν είναι να πλήξουν τους Αγίους Πατέρες, ή την Ορθόδοξη πίστη, είναι και αυτό, αλλά όχι μόνο αυτό. Ο πραγματικός στόχος τους είναι ο Ιησούς Χριστός. Τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, Αυτόν θέλουν να πλήξουν με την αίρεση της Εξελικτικής Δημιουργίας.

Η Εξελικτική Δημιουργία, πρεσβεύει ως κύριο δόγμα της, την αδιάκοπη εξέλιξη σε άλλα είδη. Ισχυρίζονται ότι η εξέλιξη ΠΟΤΕ δεν έχει σταματήσει, και υφίσταται, και θα υφίσταται πάντοτε. Η εξέλιξη η οποία συνεπάγεται την εξέλιξη σε άλλα είδη, και όχι στο αυτό είδος ως κάποια πρόοδο, ή βιολογική διαιώνιση. Δογματίζουν την εξέλιξη, και την δημιουργία δια της εξελίξεως νέων ειδών.

Υποστηρίζοντας αυτό το δόγμα (είναι δόγμα όχι πρόταση) δηλώνουν την πίστη τους στο ότι η Αγία Γραφή είναι ένα παραμυθάκι, ο Θεός ΔΕΝ έχει τελειώσει την δημιουργία, δεν ισχύει η κατάπαυση, και εξακολουθεί να εργάζεται ο Θεός ΚΑΙ την έβδομη ημέρα. Αυτό το δόγμα της Exeldim δεν έχει καμία σχέση με την Ορθόδοξη πίστη, η οποία είναι ότι:

"Ο ἄνθρωπος εἶναι εἰκόνα τοῦ Ἰησοῦ Χριστοῦ, τοῦ σαρκωθέντος Υἱοῦ τοῦ Θεοῦ.
Ο ἄνθρωπος εἶναι χριστοειδής, ἀφοῦ εἶναι πλασμένος κατά τήν εἰκόνα τοῦ Χριστοῦ".


(http://antiairetikos-vs-exeldim.blogspot.gr/2013/10/blog-post_13.html#more)

Εφόσον λοιπόν, κατά την Ορθόδοξη πίστη Ο ἄνθρωπος εἶναι εἰκόνα τοῦ Ἰησοῦ Χριστοῦ, τοῦ σαρκωθέντος Υἱοῦ τοῦ Θεοῦ.
Ο ἄνθρωπος εἶναι χριστοειδής, ἀφοῦ εἶναι πλασμένος κατά τήν εἰκόνα τοῦ Χριστοῦ", δημιουργείται το εύλογο ερώτημα:

Πως είναι δυνατόν να εξελίσσεται ο άνθρωπος, εφόσον ο άνθρωπος είναι εικών Του Ιησού Χριστού, και ο Ιησούς Χριστός άπαξ έλαβε σάρκα ανθρώπου;

Αυτό το ερώτημα γεννά ακόμη περισσότερα ερωτήματα, όπως:

Πως θα σωθεί ο εξελισσόμενος άνθρωπος, εφόσον δεν είναι ο ίδιος άνθρωπος με τον άνθρωπο που ο Ιησούς Χριστός έλαβε την σάρκα κατά την ενανθρώπηση Του;

Μήπως εξελίσσεται παράλληλα με τον άνθρωπο, και ο Κύριος;

Η Εξελικτική Δημιουργία διδάσκει έναν εξελισσόμενο Χριστό;

Εφόσον την έκτη ημέρα σταμάτησε η δημιουργία, και την έβδομη ημέρα έχουμε την κατάπαυση, τότε πως ο Θεός συνεχίζει να δημιουργεί δια της εξελίξεως νέα είδη, και την έβδομη ημέρα, κατά το δόγμα της Εξελικτικής Δημιουργίας;

Εδώ πρέπει να τονιστεί το εξής: Όταν η Εξελικτική Δημιουργία αναφέρεται σε εξέλιξη, αναφέρεται στην εξέλιξη νέων, καινούργιων ειδών, μορφών ζωής, και όχι απαραίτητα στην εξέλιξη, ή βελτίωση του ιδίου είδους σε κάτι ανώτερο ή ισχυρότερο.

Δηλαδή, κάποια στιγμή ο άνθρωπος δεν θα είναι άνθρωπος, όπως δεν ήταν παλαιότερα άνθρωπος αλλά εξελίχθηκε σε άνθρωπο από άλλα έμβια όντα, έτσι και στο μέλλον ο άνθρωπος θα εξελιχθεί σε κάτι άλλο.

Αυτό ακριβώς υποστηρίζει η Εξελικτική Δημιουργία, και με αυτό το επιχείρημα ακυρώνει την σωτηρία του ανθρώπου από Τον Ιησού Χριστό, διότι ο Ιησούς Χριστός έλαβε σάρκα ανθρώπου, και δεν έλαβε σάρκα εξελισσόμενου σε άλλα είδη ανθρώπου, διότι αν ο άνθρωπος κατά σάρκα εξελίσσεται σε άλλα είδη (όπως δογματίζουν ότι εξελίχθηκε στην σημερινή του μορφή ο άνθρωπος) τότε βάζουν και Τον Κύριο σε διαδικασία εξελίξεως, ακυρώνοντας την σωτηρία του ανθρώπου δια της ενανθρωπήσεως, και της σταυρώσεως, αυτής της σταυρικής θυσίας Του Χριστού, και της ένδοξης ανάστασης Του.

Ανώνυμος είπε...

Ονήσιμε, γι αυτά που παρέθεσα εγώ, δεν υπάρχει διαφορετική άποψη ούτε διαμάχη. Πώς θα ήταν δυνατόν άλλωστε αφού πρόκειται για ηχητικό ντοκουμέντο. Έπειτα, εγώ δεν είπα πως ο Ρωμανίδης ήταν εξελικτής. Η διαμάχη είναι γύρω από το αν ήταν εξελικτής ή όχι.
Εγώ λέω μόνο αυτά που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν γιατί επιβεβαιώνονται από το ηχητικό ντοκουμέντο: Ο Ρωμανίδης αποδέχεται την ύπαρξη του ανθρώπου πριν από εκατομμύρια χρόνια χωρίς να παίρνει θέση αν εξελίχθηκε από τον πίθηκο ή όχι. Δεν θεωρεί θεολογικό πρόβλημα την αποδοχή ή όχι της εξελικτικής θεωρίας και δεν έχει καμιά απολύτως σημασία για την Ορθοδοξία το αν ισχύει ή όχι η εξελικτική θεωρία.
Αυτά και τίποτα παραπάνω.

Filos.

ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ είπε...

Αγαπητέ filos χρησιμοποιείς ως παραδείγμα τον π.Ρωμανίδη η ως τρομοκρατική ενέργεια για να πετύχεις το Διαίρει και Βασίλευε?
Θέλεις να μπερδεψεις τους αναγνώστες με μια δήλωση του π.Ρωμανίδη που δεν ειναι ούτε μισή αλλά ούτε και ολόκληρη.

Αναφέρεις οτι ο π.Ρωμανίδης δήλωσε το παρακάτω.......

@Γιατί να χάνουμε την υπομονή μας ας πούμε και να γίνουμε νευρικοί και να νομίζουμε οτι θα πέσει κάτω η Ορθοδοξία,αν αποδειχθεί το ενα η το άλλο,τι σημασία έχει?@

Εδω αγαπητέ Filos λέει ξεκάθαρα....αν αποδειχθεί το ένα η το άλλο... όπου εννοεί οτι η Ορθοδοξία έχει αποδείξεις για αυτό που είναι,ενώ η εξέλιξη είναι μόνο υποθέσεις.

Καλό είναι να σχολιάζουμε αλλά χωρίς τρικλοποδιές,ας μη τα ισοπεδώνουμε όλα.

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΛΗΝΑ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ, λες ανυπόστατα πράγματα. Ας δούμε ακριβώς τι δήλωσε ο Ρωμανίδης:

«Και νομίζω ότι είναι ανοησία μεγάλη και βλακεία, να κάθεται κανείς και να ασχολείται με απολογητικό τρόπο για ένα τέτοιο θέμα. Διότι αν ο άνθρωπος εξελίχθηκε από πίθηκο, εξελίχθηκε από πίθηκο. Εάν δεν εξελίχθηκε από πίθηκο, δεν εξελίχθηκε από πίθηκο. Δεν είναι έτσι;
Δηλαδή δεν ξέρω αν υπάρχει καμία άλλη περίπτωση. Ή εξελίχθηκε από πίθηκο, ή δεν εξελίχθηκε από πίθηκο. Αυτό είναι το επιστημονικό πρόβλημα.
Τώρα, γιατί να χάνουμε την υπομονή μας ας πούμε και να γίνουμε νευρικοί και να νομίζουμε ότι θα πέσει κάτω η Ορθοδοξία, αν αποδειχθεί το ένα ή το άλλο, τι σημασία έχει; Γιατί η Ορθοδοξία δεν είναι παρελθοντολογία να κάνουμε θεολογία περί του παρελθόντος. Κάνουμε θεολογία περί του παρόντος. Γιατί το ενδιαφέρον τής Ορθοδοξίας είναι για τον άνθρωπο όπως είναι τώρα.»

Το ένα, είναι η καταγωγή του ανθρώπου από πίθηκο. Το άλλο, είναι το ότι δεν κατάγεται από πίθηκο. Είτε αποδειχθεί το ένα είτε αποδειχθεί το άλλο, ο Ρωμανίδης λέει ότι δεν έχει καμιά σημασία για την Ορθοδοξία. Δεν αποτελεί θεολογικό πρόβλημα και είναι βλακεία να ασχολείσαι με αυτό.

Οπότε από τη μεριά μου, ούτε τρικλοποδιά υπάρχει ούτε ισοπεδώνω τίποτα. Μάλλον εσύ επιχειρείς να βάλεις τρικλοποδιά. Αποτυχαίνοντας παταγωδώς προφανώς αφού τα όσα είπε ο Ρωμανίδης είναι ξεκάθαρα και δεν επιδέχονται παρερμηνείες.

Filos.

Η ''ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ'' είπε...

Σύμφωνα με τις μελέτες μου, οι διάφοροι επιστήμονες είτε λέγονται αυτοί ‘παλαιοντολόγοι’, είτε ‘αρχαιολόγοι και φυσικοί’ κλπ, δεν μπορούν με ακρίβεια να προσδιορίσουν πότε εμφανίστηκε ο πρώτος άνθρωπος.
Λένε λοιπόν κάποιοι, ότι ο πρώτος άνθρωπος εμφανίστηκε στη γη πριν ‘3.500.000’ χρόνια, άλλοι λένε ‘10.000’ – ‘100.000’ ή για δέκα ‘εκατομμύρια’ χρόνια πριν, και ποιος ξέρει τι άλλο θα πουν στο μέλλον.
Αυτές είναι υποθέσεις. Το μόνο που είναι βέβαιο, ότι ο άνθρωπος είναι το τελευταίο από όλα τα δημιουργήματα και ότι δημιουργήθηκε από το Θεό την έκτη ημέρα.



Υ.Γ.
Κατά την άποψή μου, η διάσταση των απόψεων ανάμεσα στους ειδικούς επιστήμονες όσο αναφορά την χρονολογία του πρώτου ανθρώπου, αυτό και μόνο να μας κάνει πολύ επιφυλακτικούς.
Και κάτι ακόμα στον αρθρογράφο, φίλε Ονήσιμε, ο Θεός να σε έχει πάντα καλά!

ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ είπε...

Αγαπητέ Filos σου εχω ξαναπεί, οτι αναγνωρίζω οτι είσαι ένας έξυπνος σχολιαστής,πλήν όμως είσαι και ειδικός στο ανακάτεμα,δηλαδή και διπλωμάτης και λίγο Πυθία.

Αναφέρει ο π.Ρωμανίδης το παρακάτω με την δική σου ερμηνεία και να το αποδεχθούμε.

@Το ένα, είναι η καταγωγή του ανθρώπου από πίθηκο. Το άλλο, είναι το ότι δεν κατάγεται από πίθηκο. Είτε αποδειχθεί το ένα είτε αποδειχθεί το άλλο, ο Ρωμανίδης λέει ότι δεν έχει καμιά σημασία για την Ορθοδοξία. Δεν αποτελεί θεολογικό πρόβλημα και είναι βλακεία να ασχολείσαι με αυτό.@

Βλέπεις λοιπόν τι λέει, οτι είναι βλακεία να ασχολείται κάποιος με αυτό το θέμα, διότι στην ουσία αφού δεν εχει αποδείχθει, δεν είναι ουσιαστικής σημασίας.

Δεν ακυρώνεται το αποτέλεσμα απο μια διατύπωση η οποία έχει υπαινιγματικό χαρακτήρα και μη ζητάς να σε ταίσουμε κρεμούλα με το κουταλάκι του γλυκού,μεγάλο παιδί είσαι.

Ανώνυμος είπε...

Έλληνας της Ολλανδίας: @Το ένα, είναι η καταγωγή του ανθρώπου από πίθηκο. Το άλλο, είναι το ότι δεν κατάγεται από πίθηκο. Είτε αποδειχθεί το ένα είτε αποδειχθεί το άλλο, ο Ρωμανίδης λέει ότι δεν έχει καμιά σημασία για την Ορθοδοξία. Δεν αποτελεί θεολογικό πρόβλημα και είναι βλακεία να ασχολείσαι με αυτό.@

Βλέπεις λοιπόν τι λέει, οτι είναι βλακεία να ασχολείται κάποιος με αυτό το θέμα, διότι στην ουσία αφού δεν εχει αποδείχθει, δεν είναι ουσιαστικής σημασίας
.


Αυτό που λέει είναι ότι ακόμη κι αν αποδειχθεί πως ο άνθρωπος κατάγεται από τον πίθηκο, δεν έχει καμιά σημασία για την Ορθοδοξία.

Σε πολύ απλά ελληνικά τα έχει πει ο Ρωμανίδης. Γιατί μπερδεύεσαι; Ή μήπως σου είναι τόσο δύσκολο να δεχτείς ότι τα είπε;

Filos.

Ονήσιμος Ελευθεριάδης είπε...

@Η ''ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ''
Και κάτι ακόμα στον αρθρογράφο, φίλε Ονήσιμε, ο Θεός να σε έχει πάντα καλά!
7 Νοεμβρίου 2013 - 1:43 π.μ.@

Σε ευχαριστώ πολύ αδελφέ μου. Τους τελευταίους μήνες, μετά την αποκάλυψη του αιρεσιάρχη, μόνο θετικά σχόλια δεν ακούω.

Οι αδελφοί που γνωρίζουν το θέμα, ξέρουν ότι έχω πέσει θύμα πολλών προσωπικών επιθέσεων, και εκτός από τις λεκτικές επιθέσεις, έχουν ενοχλήσει κατ΄επανάληψη τον πνευματικό πατέρα μου, την οικογένεια μου, φίλους, και εν Χριστώ αδελφούς, προσπαθώντας να με πλήξουν με κάθε τρόπο, και να με φιμώσουν, για να σταματήσω τον αγώνα κατά της Exeldim.

Αυτός ο αγώνας διεξάγεται με την ευλογία Του Θεού, και του πνευματικού μου, και έτσι είναι αδύνατον ΄μικροί΄ άνθρωποι να τον σταματήσουν.

Ο Τριαδικός Θεός με ευλόγησε με το να με ελευθερώσει από την πλάνη, και να με φέρει στο φως της Ορθόδοξης Του Χριστού Εκκλησίας, και δεν έχω σκοπό να πέσω σε άλλη πλάνη, όπως προσπάθησαν να με ρίξουν στα δίχτυα της Εξελικτικής αιρετικής Δημιουργίας, ή σε άλλη πλάνη που ίσως βρεθεί στο δρόμο μου, καθώς ο πονηρός δεν μένει ποτέ άπραγος, δίχως την ανίερη ενασχόλησή του να αποζητά τις ψυχές των Χριστιανών.

Ευλογίες πολλές ήρθαν καθώς δεν σταματήσαμε τον καλό αγώνα, και έμαθαν πολλοί για αυτή την αίρεση, μίλησαν σεβαστοί αδελφοί, και πατέρες, και κυκλοφόρησαν αντιαιρετικά βιβλία, αποκλειστικά για την καταπολέμηση της αίρεσης, που φέρει τον νοσηρό τίτλο: Εξελικτική Δημιουργία Exeldim.

Αδελφέ μου "Η ''ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ", με συγκίνησες με τα καλά σου λόγια.
Σε ευχαριστώ πολύ, και εύχομαι να είσαι πάντα καλά, ο Κύριος να σε ευλογεί, και να σε ενδυναμώνει.

"Τί οὖν ἐροῦμεν πρὸς ταῦτα; εἰ ὁ Θεὸς ὑπὲρ ἡμῶν, τίς καθ' ἡμῶν;"

Προς Ρωμαίους 8:31

Marturas X. είπε...

Ειδη εκανα μια ερωτηση και δεν εχει απαντηθει απο κανεναν εξελικτη. Το ξαναλεω:
"Οι χημικοι επιστημονες καταφεραν καμια φορα να ενωσουν και να γινει συλληψη, με εξωσωματικη γονιμοποιηση μεταξυ ανθρωπου και πιθηκου"?

Marturas X.

ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ είπε...

Αγαπητέ Filos.

1) Δεν υποστηρίζω με την έννοια που το λες το π.Ρωμανίδη προσωπικά, αλλά ως σχολιαστής που αντιλαμβάνεται το θέμα όπως είναι γραμμένο και την απόδοση του αντικειμενικά και όχι όπως εσύ το ξεψειρίζεις για την πιθανότητα αλλοίωσης του.

2)Να δούμε πάλι τι λέει στην συγκεκριμένη πρόταση.

@«Το πρόβλημα είναι αν εξελίχθηκε ο άνθρωπος από τον πίθηκο, ή αν εμφανίζεται ο άνθρωπος ως άνθρωπος. Αυτό είναι Θεολογικό πρόβλημα, ή δεν είναι Θεολογικό πρόβλημα; Εγώ πιστεύω εις την ουσία, δεν είναι Θεολογικό πρόβλημα. Αλλά εξ απόψεως επιστημονικής βέβαια είναι πολύ ενδιαφέρον.@

Αφού ρωτάει, απαντάει οτι δεν είναι θεολογικό πρόβλημα και εδω εστιάζεται ολο το νόημα...οτι εξ απόψεως επιστημονικής έχει πολύ ενδιαφέρον...δηλαδή κάτσε να δούμε πόσο μακρυά θα την πάει την βάλιτσα η επιστημονική κοινότητα και μέχρι να βρούνε άκρη, εαν βρούνε, έμεις στις επάλξεις μας.

Οπως βλέπεις λοιπόν ο π. Ρωμανίδης το διασκεδάζει το θέμα απολύτως και καθαρά και νομίζω οτι εννοεί φέρτε μας.. αποδείξεις.. και εμείς είμαστε εδώ για να το συζητήσουμε.

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΛΗΝΑ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ, επειδή είσαι ικανός να μας πεις πως ο Ρωμανίδης υποστηρίζει περίπου ό, τι και ο Ονήσιμος, διαστρέφοντας πλήρως τα ντοκουμέντα, παραθέτω για άλλη μια φορά τα λόγια του Ρωμανίδη. Εσύ αν θες συνέχισε να προσπαθείς να κάνεις το άσπρο μαύρο.

«Έχει διαπιστωθεί τώρα, ότι ο άνθρωπος πριν από 500.000 χρόνια, δεν ήταν όπως είναι τώρα ο Χόμο Σάπιενς. Έχει μια περιορισμένη ιστορία. Παλαιότερα ο άνθρωπος είχε άλλη μορφή. Οπότε μέχρι τώρα, υπάρχουν τρία είδη ανθρώπων, που έχουν διαπιστωθεί από τους ανθρωπολόγους, που είναι εξακριβωμένο ότι είναι άνθρωποι δηλαδή. Είναι ο Χόμο Χαμπίλις, ο Χόμο Ερέκτους και ο Χόμο Σάπιενς δηλαδή. Λοιπόν, ο Χόμο Χαμπίλις, έχουν διαπιστώσει την ύπαρξή του, παραπάνω από 3.500.000 χρόνια».

«Αλλά τώρα ξέρουμε καλά, ότι τα δόντια των ανθρώπων, την εποχή εκείνη πριν από 3.500.000 χρόνια, είναι τα ίδια δόντια που έχουμε και σήμερα. Ίσως με μερικές μικροδιαφορές δηλαδή, αλλά πάλι δεν είναι δόντια κρεωφάγου.»

«Τώρα, το πρόβλημα είναι αν εξελίχθηκε ο άνθρωπος από τον πίθηκο, ή αν εμφανίζεται ο άνθρωπος ως άνθρωπος. Αυτό είναι Θεολογικό πρόβλημα, ή δεν είναι Θεολογικό πρόβλημα; Εγώ πιστεύω εις την ουσία, δεν είναι Θεολογικό πρόβλημα

«Ή εξελίχθηκε από πίθηκο, ή δεν εξελίχθηκε από πίθηκο. Αυτό είναι το επιστημονικό πρόβλημα.
Τώρα, γιατί να χάνουμε την υπομονή μας ας πούμε και να γίνουμε νευρικοί και να νομίζουμε ότι θα πέσει κάτω η Ορθοδοξία, αν αποδειχθεί το ένα ή το άλλο, τι σημασία έχει; Γιατί η Ορθοδοξία δεν είναι παρελθοντολογία να κάνουμε θεολογία περί τού παρελθόντος. Κάνουμε θεολογία περί του παρόντος. Γιατί το ενδιαφέρον τής Ορθοδοξίας είναι για τον άνθρωπο όπως είναι τώρα

Filos.

ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ είπε...

Αγαπητέ Filos δεν είμαι αυτιστικός για να υποστηρίζω το αντίθετο.

Υποστήριξα το νόημα σε αυτό που έγραψες στην αρχή,αλλά τώρα μου παρουσιάζεις και το προηγούμενο κείμενο το οποίο ενω σε δικαιώνει ολοκληρωμένο, εντούτοις δεν σε δικαιώνει το σκεπτικό του κειμένου σαν αποτέλεσμα.

Δηλαδή μπορεί ο π. Ρωμανιδης να ασπάζεται τις επιστημονικές αναφορές στο μεγαλύτερο τμήμα του κειμένου αλλά στο τέλος το απορρίπτει ως μη τεκμηριωμένο.

Τώρα όσον αφορά το τι πρεσβεύει ο π.Ρωμανίδης είναι προσωπική του επιλογή, εγω σχολιάζω το κείμενο.

Πάντως σύμφωνα με το κείμενο χωρίς την ανάλυση του και χωρίς την τοποθέτηση του ιδίου του αρθρογράφου, έχεις δίκιο να λές οτι λές.

Γι'αυτό λοιπόν ας φροντίσουν οι βράχοι της ορθοδοξίας να μην ανακατεύουν μακαρόνια με πιλάφι, γιατί στο τέλος θα το φάνε στα μούτρα.

Ερευνητής των Γραφών είπε...

Προσωπικά δεν θέλω να προκαλέσω. Μια ιστορία θα πώ:

Υπήρχε κάποιος άνθρωπος που κάποτε μεγάλωσε ως Μάρτυρας του Ιεχωβά και είχε ως ίνδαλμα τον ''Προφήτη'' Ρώσσελ.
Πριν χρόνια έγινε Χριστινιανός Ορθόδοξος, αλλά δεν ξέχασε το ίνδαλμα του:''Αν ο Ρώσσελ έφτιαξε μία θρησκεία''(είπε μέσα στην καρδιά του)''μπορώ και εγώ!!!''.
Και να'σου τσούπ, το site της Exel_dim!!!

Με αγάπη, του Μεγάλου Θεού και Σωτήρος Ημών, Ιησού Χριστού!
Ερμηνευτής των Γραφών.

Ανώνυμος είπε...

@ Δηλαδή μπορεί ο π. Ρωμανιδης να ασπάζεται τις επιστημονικές αναφορές στο μεγαλύτερο τμήμα του κειμένου αλλά στο τέλος το απορρίπτει ως μη τεκμηριωμένο. @

Κάνεις λάθος. Ο Ρωμανίδης δεν απορρίπτει τις επιστημονικές αναφορές. Γι αυτό έχω τονίσει κάποιες λέξεις από τις φράσεις του όπου φαίνεται ότι τις αποδέχεται.
Πώς είναι δυνατόν να τις απορρίπτει αφού λέει: «Αλλά τώρα ξέρουμε καλά, ότι τα δόντια των ανθρώπων, την εποχή εκείνη πριν από 3.500.000 χρόνια, είναι τα ίδια δόντια που έχουμε και σήμερα.»

Ο Ρωμανίδης δεν απορρίπτει καμιά επιστημονική αναφορά. Δέχεται πως ο άνθρωπος υπάρχει εδώ και εκατομμύρια χρόνια. Δέχεται πως υπήρξαν πριν εκατομμύρια χρόνια άνθρωποι που εμφανισιακά έμοιαζαν με πιθήκους, όπως αποκαλύπτουν οι σκελετοί τους. Αυτό που δεν έχει απαντηθεί ακόμα, όπως λέει και ο ίδιος, είναι αν ο άνθρωπος εμφανίστηκε (δημιουργήθηκε;) έτσι πριν από εκατομμύρια χρόνια ή εξελίχθηκε από κάποιον πίθηκο.

Filos.

Ονήσιμος Ελευθεριάδης είπε...

Ένα από τα πολλά αντιαιρετικά άρθρα του ιστολογίου "ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ" είναι το πρόσφατο (χθεσινό) με τίτλο:

"Η ΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ".

Αρθρογράφος είναι ο αντιαιρετικός ερευνητής,
κ. ΣΑΛΤΑΟΥΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ.

Τα γραφόμενα επικυρώνει ο θεολόγος κ. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, με συνέντευξη στο video που υπάρχει εντός του άρθρου, ως διαβεβαίωση των αποδείξεων του άρθρου.

Ο κ. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ είναι ένα πρόσωπο που πολλοί Ορθόδοξοι τιμούν, και σέβονται, και πολλοί αιρετικοί μισούν, και καταδιώκουν.

Απαντήσεις σχετικά με τα όσα συζητάτε στα τελευταία σχόλια του διαλόγου, υπάρχουν στο άρθρο αυτό, και μπορείτε να τις διαβάσετε, και να τις ακούσετε στην συνέντευξη που υπάρχει σε μορφή mp4 (video) μετά το τέλος του άρθρου.

Η ΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Υπό του αντιαιρετικού ερευνητού κ. ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΑΛΤΑΟΥΡΑ

http://antiairetikos-vs-exeldim.blogspot.gr/2013/11/blog-post_10.html

ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ είπε...

Εγώ αγαπητέ Filos δεν σχολιάζω κάτι απλά για να διαφωνήσω, γι άυτό ως πρός το κείμενο συνολικά, εν τέλει έχεις δίκιο.

Σχολίασα οτι φαινότανε μεμονωμένα διαφορετικό, αλλά λογικά έχεις δίκιο οπότε συμφωνώ μαζί σου, διαφωνώ όμως με τις δίπορτες κατηχήσεις απο όπου και αν προέρχονται.

Να σου πω λοιπον κάτι που σκέφτηκα πριν κάποιους μήνες μιάς και ο καθένας γράφει οτι θέλει και είναι τουλάχιστον όποιος θέλει.

Εάν σε εκατό με εκατοπενήντα χρόνια οι άνθρωποι καταφέρουν να κάνουν αποικία βιώσιμη στον πλανήτη Αρη και αρχίσουν να κάνουν παιδιά και να αυξάνονται και δεν έχει έρθει ο Αρμαγγεδών ενωρίτερα εδώ στην γή, πως θα αντιμετωπισουν κάποιον ιεραπόστολο που θα πάει εκει να τους κατηχήσει, όταν ολα είναι γραμμένα για την ζωή στην γή?

Θα του πούν αυτά που λες δεν είναι για εμάς, εδώ είναι ο Αρης, τράβα να τα πείς στους γήινους.

Εάν αυτό συμβεί, τότε σίγουρα η θεωρία της εξέλιξης θα έχει λόγους να πανηγυρίζει.

Όμως δυστυχώς δεν θα ζούμε για να το διαπιστώσουμε και ως εκ τούτου νομίζω οτι και τα στοιχεία του περελθόντος είναι γραμμένα στο ίδιο μήκος κύματος.

Βρήκαμε ενα δόντι και ζωγραφίσαμε ολόκληρο προιστορικό άνθρωπο.

Ξέρω καλά, ότι ειδικά εσυ που είσαι και δύσπιστος, θα ξεκαρδίζεσαι με αυτές τις θεωρίες του Μπόνγκο-Μπόνγκο και θα ήταν ωραίο να μας το έλεγες καμιά φορά.

Έλληνας είπε...

Δεν πιστεύω αυτά που διαβάζω. Υπάρχουν "Ορθόδοξοι" που πιστεύουν ότι υπήρχαν πριν τον Αδάμ άνθρωποι; Αυτά είναι γελοία πράγματα! Κρίμα!

Έλληνας είπε...

Ονήσιμε, σας ευχαριστώ γιια τα link που με δώσατε!

Ονήσιμος Ελευθεριάδης είπε...

ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ EXELDIM - Ο Θεός μετέτρεψε τον πίθηκο σε κάτι άλλο, και τον έκανε εικόνα Του Χριστού, κατ' εικόνα Θεού πλάσμα!

Αν αυτό που ισχυρίζονται οι αιρετικοί της Exeldim είναι αλήθεια, τότε πως δέχονται την ύπαρξη του ανθρώπου, και κατ' επέκταση την ανθρώπινη φύση Του Χριστού, εφόσον πιστεύουν ότι ο άνθρωπος δεν έγινε άνθρωπος, αλλά συνεχίζει να εξελίσσεται ακόμη και σήμερα;

Το Ιερό Ευαγγέλιο μας μεταφέρει την φωνή Του Θεού, και ο Πανάγιος Θεός μας αποκαλύπτει ότι Αυτός εποίησε εξ' ενός αίματος όλους τους ανθρώπους. Αν υπήρχαν πιθηκάνθρωποι πριν τον Αδάμ, όπως η αίρεση της Εξελικτικής Δημιουργίας δογματίζει, τότε δεν θα είχαμε δημιουργηθεί εξ ενός αίματος, αλλά... "εκ πολλών πιθήκων".

Για άλλη μια φορά η αίρεση "Exeldim" αρνείται την Αγία Γραφή, αρνείται την Ορθοδοξία, αρνείται Τον Ιησού Χριστό, και δηλητηριάζει τους αστήρικτους αδελφούς μας, με τον προσηλυτισμό στην σέκτα της Εξελικτικής Δημιουργίας, που λύκοι βαρείς έχουν δημιουργήσει εντός της Εκκλησίας προσφάτως και στην Ελλάδα.

Αδελφοί μου, ας κρατήσουμε ασάλευτη την πίστη μας στην αγία Ορθόδοξη Εκκλησία μας, και ας απομακρυνθούμε από τους βλάσφημους αιρετικούς που προσπαθούν να σύρουν ψυχές στην αιώνια κόλαση μέσω της διαστρέβλωσης του Ιερού Ευαγγελίου, και της Ορθοδόξου πίστεως μας. Εμείς προχωρούμε πάντοτε με γνώμονα την Ορθόδοξη πίστη, την Ιερά παράδοση, τους αγίους Πατέρες, και την Αγία Γραφή.

"ἐποίησέ τε ἐξ ἑνὸς αἵματος πᾶν ἔθνος ἀνθρώπων κατοικεῖν ἐπὶ πᾶν τὸ πρόσωπον τῆς γῆς, ὁρίσας προστεταγμένους καιροὺς καὶ τὰς ὁροθεσίας τῆς κατοικίας αὐτῶν".
Πράξεις 17:26


ΠΑΠΙΚΗ ΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ - ΟΜΙΛΙΑ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ π. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ.

Ονήσιμος Ελευθεριάδης είπε...

Κλικ πάνω σε αυτό το μήνυμα, για να διαβάσετε αυτό που τόσα χρόνια φωνάζουμε, και για το οποίο αγωνιζόμαστε με την βοήθεια του Θεού, όλοι εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί. ΣΑΛΤΑΟΥΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ► «Η ΣΥΝΟΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ Η ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» Το παρόν δημοσιεύεται έπειτα από άδεια της Συνοδικής επιτροπής επί των Αιρέσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ονήσιμος Ελευθεριάδης είπε...

Κλικ πάνω στο κείμενο αυτό, για να διαβάσετε το νέο άρθρο του Ορθόδοξου αντιαιρετικού ερευνητή και συγγραφέα κ. ΣΑΛΤΑΟΥΡΑ ΧΡΗΣΤΟΥ, με τίτλο:

«Η ΟΟΔΕ (ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΟΜΑΔΑ ΔΟΓΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ) ΚΑΙ Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ».

Σκοπός μας δεν είναι να προβάλλουμε κάποιο άλλο ιστολόγιο, αλλά το μόνο που θέλουμε είναι να διαβάσουν οι αναγνώστες μας, και να ενημερωθούν για τα νεότερα στοιχεία, σχετικά με το μεγάλο και σοβαρό θέμα της Εξελικτικής Δημιουργίας Exeldim.

Ανώνυμος είπε...

Θέλω και εγώ με τη σειρά μου να δώσω συγχαρητήρια στον κ. Ονήσιμο για το άρθρο του.

Δυστυχώς η exeldim αποτελεί ένα σοβαρό πρόβλημα, καθώς οι υποστηρικτές της είναι άνθρωποι με καλή γνώση της Αγίας Γραφής αλλά και των Πατέρων της Εκκλησίας, τους οποίους όμως επιμένουν να διαστρέφουν προκειμένου να πείσουν ότι συμφωνούν μαζί τους.

Όσο για τις παραπομπές που δίνουν σε πατερικά κείμενα, μπορώ, αρκετά εύκολα είναι η αλήθεια, να διακρίνω εντελώς διαφορετικές ερμηνείες από αυτές που δίνουν. Αν λοιπόν τα κείμενα αυτά επιδέχονται περισσότερες από μία ερμηνείες, μάλλον δεν είναι και πολύ ισχυρά επιχειρήματα.

Είναι πάντως κρίμα να βλέπει κανείς ανθρώπους που γλίτωσαν από μία πλάνη να πέφτουν σε μια άλλη. Είναι επίσης κρίμα που το έργο που άφησαν πίσω τους (ένα ιδιαίτερα μεγάλο έργο) δεν μπορεί πια να χρησιμοποιείται καθώς παραπέμπει στις σύγχρονες κακοδοξίες τους. Μακάρι να δουν το λάθος τους και να επιστρέψουν στην Αλήθεια.

Φιλικά,
Αγωνιστής.

Ονήσιμος Ελευθεριάδης είπε...

Αγωνιστή, το θέμα βρίσκεται στο αν η Ορθοδοξία δέχεται ότι ο Αδάμ προέρχεται από την σεξουαλική επαφή δυο προαδαμιαίων ανθρώπων, ή αν είναι δημιούργημα του Θεού.

Από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε.

Αυτή είναι η κεντρική διδασκαλία της "ορθόδοξης" Εξελικτικής Δημιουργίας, ότι ο Αδάμ είναι τέκνο ενός ζεύγους προαδαμιαίων ανθρώπων, και δεν είναι δημιούργημα του Θεού.

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς και η Εκκλησία απορρίπτει μια τέτοια άποψη, όπως φαίνεται καθαρά τόσο από το άρθρο όσο και από τα σχόλια. Άλλωστε η θεωρία της ύπαρξης περισσότερων πρωτοπλάστων εκτός του Αδάμ και της Εύας είναι όχι απλά αντιγραφική αλλά και αποκρυφιστική, κάτι που η Εκκλησία γνωρίζει.

Προσωπικά, εάν σε κάποιο θέμα η επιστήμη έρχεται σε αντίθεση με την Εκκλησία, και εφόσον η Εκκλησία αποδείξει αγιογραφικά ή/και πατερικά τη θέση της, θα την δεχτώ.

Εφόσον οι επιστημονικές θέσεις αλλάζουν ανάλογα με τα δεδομένα, θεωρώ την όποια προσπάθεια αλλαγής των δογμάτων της Εκκλησίας βάση των εν λόγω θέσεων από μάταιη έως επικίνδυνη.

Όσο για ορισμένες απόψεις που αναφέρθηκαν σε προηγούμενα σχόλια σχετικά με δήθεν επιστημονικά λάθη της Εκκλησίας και προσπάθεια φίμωσης της επιστήμης έχω να πω τα εξής:

1) Δεν με ενδιαφέρει η επιστημονική εγκυρότητα ή όχι ορισμένων θεολόγων, διότι δεν είναι η επιστήμη που με σώζει αλλά ο Θεός (πχ είτε είναι ο ήλιος είτε η γη το κέντρο του ηλιακού συστήματος η σωτηρία μου δεν επηρεάζεται).

2) Φίμωση της επιστήμης είχαμε από τους παπικούς και όχι από την Εκκλησία.

3) Οι περιπτώσεις επέμβασης των παπικών σε επιστημονικά θέματα γίνονταν χωρίς κατοχύρωση (είτε εκκλησιαστική είτε επιστημονική) σχετικά με την ορθότητα ή μη των θέσεών τους.

Φιλικά,
Αγωνιστής.

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   601 – 683 από 683   Νεότερο› Νεότερο»
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...