ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

Τελευταία Νέα του "Αντιαιρετικός"

Ευχαριστούμε όλες και όλους εσάς που επισκέπτεστε το ιστολόγιο μας ... Διαβάστε την καινούργια σελίδα μας "Απάνθισμα Πατερικών Κειμένων" ...ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

11 Δεκ 2016

Μ.Τ.Ι: ΤΟ ΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΗΤΟ ΥΠΟ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΚΙΝΟΥΜΕΝΟ!



Επιμέλεια : ¨ ΑΝΤΙΧΙΛΙΑΣΤΙΚΟΣ ¨


Όσο κι αν ακούγεται τρελό, όσο κι αν ξαφνιάζει τον αναγνώστη, είναι πράγματι αλήθεια πως οι Μάρτυρες του Ιεχωβά διδάσκονται από την Οργάνωσή τους ότι ο φωτεινός αστέρας που οδήγησε τους τρεις Μάγους στο Θείο Βρέφος, ήτο υπό του Διαβόλου κινούμενος.
Όπως μας είναι γνωστό από την Παλαιά Διαθήκη ο Δημιουργός των αστέρων είναι ο Κύριός μας.

«Και είπε ο Θεός:
Ας γίνουν φωστήρες στο στερέωμα του ουρανού, για να διαχωρίζουν την ημέρα από τη νύχτα· κι ας είναι για σημεία, και καιρούς, και ημέρες, και χρόνους·
και ας είναι για φωστήρες στο στερέωμα του ουρανού, για να φέγγουν επάνω στη γη. Και έγινε έτσι.
Και έκανε ο Θεός τούς δύο φωστήρες τους μεγάλους, τον φωστήρα τον μεγάλο για να εξουσιάζει επάνω στην ημέρα, και τον φωστήρα τον μικρότερο για να εξουσιάζει επάνω στη νύχτα· και τα αστέρια·»
Π. Διαθήκη Βιβλίο ΓΕΝΕΣΗ, Κεφ. 1, Στίχοι 14-16.


Στον ¨ ΑΝΤΙΧΙΛΙΑΣΤΙΚΟ ¨ δεν γίναμε ποτέ προκλητικοί και ούτε πρόκειται να γίνουμε.

Θα θέλαμε όμως μίαν υπεύθυνη απάντηση από πλευράς των Μαρτύρων του Ιεχωβά στα απλά εξής ερωτήματα:

-Λέει πουθενά στην Αγία Γραφή ότι ο Διάβολος κατασκεύασε δικούς του αστέρες;

-Λέει πουθενά στην Αγία Γραφή ότι έδωσε ο Θεός εξουσία στον Διάβολο να μετακινεί τους αστέρες;

Εάν είχε δοθεί μια τέτοια εξουσία στον Διάβολο είμαστε σίγουροι ότι όχι απλώς θα μετακινούσε ένα άστρο αλλά το μίσος του για το ανθρώπινο γένος θα τον οδηγούσε στο να καταστρέψει ολόκληρο τον πλανήτη μας.

Ας δούμε όμως πώς δικαιολογούν τη διδασκαλία τους!

Δεν είναι δυνατόν -μας λένε-, το Άστρο να ήταν εκ του Θεού, διότι αυτό οδήγησε τους τρεις Μάγους στον Βασιλιά Ηρώδη.

Σκοπός του Σατανά ήταν να εντοπιστεί το σημείο της γέννησης και να θανατωθεί το βρέφος, όπως έγινε δηλαδή στα άλλα βρέφη, με εντολή του Βασιλιά Ηρώδη.

Ο Σατανάς –διδάσκουν-, προσπάθησε δια μέσω των Μάγων να οδηγήσει τον Βασιλιά Ηρώδη στον εντοπισμό του βρέφους με σκοπό να το θανατώσει.

Για το λόγο αυτό οι τρεις Μάγοι δεν βρήκαν αμέσως το σημείο της γέννησης του Χριστού αλλά μέσω του Αστέρα, τους οδήγησε ο Σατανάς στο παλάτι του Βασιλιά Ηρώδη με σκοπό αυτός να το μάθει για να θανατώσει το Θείο Βρέφος.

                     (''κλικ'' στην εικόνα για να ανοίξει)
ΣΚΟΠΙΑ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1998 Σελίδα 9..
«Επομένως, το «άστρο» θα πρέπει να αποτελούσε επινόηση του εχθρού του Θεού, του Σατανά, ο οποίος θα έκανε τα πάντα προκειμένου να βλάψει τον Μεσσία

Αξίζει να αναφέρουμε στο σημείο αυτό ότι από τις Γραφές δεν προκύπτει μια τέτοια ερμηνεία, ούτε και η Ιερά Παράδοση της Εκκλησίας μας επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο.

Συνεπώς πρόκειται για παρερμηνεία και πλάνη.

Αν και υπάρχει μια παγίδα εδώ που αν κάποιος δεν την προσέξει μπορεί να βρει και το μπελά του διότι με βάση το φυλλάδιο της Οργάνωσης που παραθέτουμε, η Οργάνωση κατά κάποιο τρόπο βγαίνει καθαρή διότι τι λέει;
«..πρέπει να αποτελούσε επινόηση του Διαβόλου..»

Πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να μας κατηγορήσει ακόμη και για παραπληροφόρηση διότι κατά αυτόν τον τρόπο που είναι καταγραμμένη η πλάνη τους στο φυλλάδιο φανερώνει ότι:

..εμείς δεν είπαμε ότι το άστρο ήταν από τον Διάβολο σώνει και καλά, απλώς μια υπόθεση κάναμε – θα μπορούσαν κάλλιστα να μας πουν..

Μόνο που οι οπαδοί δεν διδάσκονται με βάση τα:

«Μπορεί, ίσως, πιθανόν,..» της Οργάνωσης αλλά ότι πράγματι το άστρο ήτο υπό του Διαβόλου κινούμενο.

Ρωτήστε όποιον οπαδό της Οργάνωσης θέλετε και θα το διαπιστώσετε.

Οριζοντίως και καθέτως υποστηρίζουν ότι το άστρο ήταν του Διαβόλου.

Σε αυτή την περίπτωση βέβαια μπορείτε να τους φανερώσετε το φυλλάδιο της Οργάνωσης και να τους επισημάνετε ότι η Οργάνωση (με βάση το συγκεκριμένο φυλλάδιο) δεν είναι απόλυτη σε αυτή τη διδασκαλία και να τους ρίξετε από τα σύννεφα!

ΠΩΣ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ;

«Πού είναι αυτός που γεννήθηκε, ο βασιλιάς των Ιουδαίων;
Επειδή, είδαμε το αστέρι του στην ανατολή, και ήρθαμε για να τον προσκυνήσουμε 
Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, Κεφ. 2, στίχοι 1 – 2..

Οι Μάγοι που ήξεραν να «διαβάζουν» τα άστρα επιβεβαιώνουν τίνος είναι το αστέρι που είδαν και ο Ευαγγελιστής το επιβεβαιώνει αυτό με τον γραπτό του λόγο.

«Είδαμε το αστέρι του βασιλιά των Ιουδαίων!»

-Το κυριότερο είναι πως όλα αυτά μας τα περιγράφει ο μαθητής και Ευαγγελιστής του Χριστού ο Ματθαίος.

-Αν ο Ματθαίος γνώριζε ότι το άστρο δεν ήταν του Θεού αλλά του Διαβόλου, δε θα άφηνε κάποια σημείωση;

-Δε θα εξηγούσε πως οι Μάγοι νόμιζαν ότι είδαν το άστρο του βασιλιά των Ιουδαίων;

Κάτι τέτοιο όμως όχι μόνο ο Ματθαίος δεν έγραψε, αλλά ούτε και οι άλλοι Ευαγγελιστές ισχυρίστηκαν κάτι ανάλογο, ούτε δε στις Πράξεις των Αποστόλων βρίσκουμε έστω και μία αναφορά.

Εδώ λοιπόν έχουμε να κάνουμε με μια επικίνδυνη πνευματικά περίπτωση, αφού δοξάζεται κατά κάποιον τρόπο ο Διάβολος αντί του Θεού.

Η Αγία Γραφή δεν ερμηνεύεται με εικασίες… όπως γίνεται στην ¨Σκοπιά¨ όπου γράφουν:

"θα πρέπει να ήταν από τον Διάβολο.."

ΓΙΑ ΠΙΟ ΛΟΓΟ ΟΙ ΜΑΓΟΙ ΠΗΓΑΝ ΠΡΩΤΑ ΣΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΗΡΩΔΗ;

Το γεγονός ότι οι Μάγοι επισκέφτηκαν πρώτα το παλάτι του βασιλιά Ηρώδη και ύστερα κίνησαν να βρουν την ακριβή τοποθεσία της γεννήσεως, ερμηνεύεται απλά και μάλιστα χωρίς «σενάρια» περί συμμετοχής του Σατανά.

-Το Άστρο ανήκε στον βασιλιά των Ιουδαίων.

-Πού αλλού θα πήγαιναν να βρουν το βασιλιά που μόλις γεννήθηκε;

-ΣΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΦΥΣΙΚΑ!!!

-Δεν συνηθίζεται οι βασιλιάδες να γεννιούνται σε στάβλους όπως έγινε στην μοναδική περίπτωση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

-Το παράλογο θα ήταν μάλλον αν οι Μάγοι βλέποντας το Άστρο του βασιλιά που γεννήθηκε δεν άφηναν στάβλο για στάβλο που να μην τον είχαν ψάξει..

-Μιας και οι οπαδοί της Οργάνωσης των Μαρτύρων του Ιεχωβά ισχυρίζονται ότι πιστεύουν μόνον όσα λέει στην Αγία Γραφή, περιμένουμε να μας υποδείξουν και ένα ανάλογο εδάφιο από την Αγία Γραφή διαφορετικά η διδασκαλία τους είναι άκυρη και επιπλέον αντι-Γραφική.

-Πού λέει στην Γραφή ότι το Άστρο ήταν του Διαβόλου;

Ο Θεός να μας προστατεύει από την πλάνη των αιρέσεων!





ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προσοχή! Χωρίς όνομα ή κάποιο ψευδώνυμο δεν γίνεται δημοσίευση σχολίου. Επίσης δεν πρέπει να είναι υβριστικό και άσχετο με το θέμα του άρθρου.

14 σχόλια:

ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ είπε...

Δεν είναι απαραίτητο να είσαι ΜτΙ για να κάνεις λογικές σκέψεις ,τόσο για το άστρο της Βηθλεεμ, όσο και για άλλα που δεν θα τα συναντήσουμε επί του παρόντος.
Ή Αγία γραφή, αναφερει από τη Γένεση έως την Αποκάλυψη ότι ο Θεός δεν διαπραγματευόταν με μάγους ,τους οποίους θεωρούσε οργανα του σατανά .
Τι τον έκανε λοιπόν όταν γεννήθηκε ο υιός του Ιησούς Χριστος, να καλέσει τους μάγους από την χαλδαια να το επισκεφτούν ως παιδί, οδηγουμενοιαπο ένα αστέρι που το έβλεπαν μόνο αυτοί και μάλιστα πολυ αργότερα από την γέννηση του ως βρέφος?
Γιατί ο θεός μέσω των αγγέλων κατευθύνει τους βοσκούς στην φάτνη την ώρα της γέννησης ,ενώ τους μάγους τους κατευθύνει με το φωτεινό αυτό αντικείμενο ,που μόνο αστέρι δεν ήτανε, δυό χρόνια αργότερα περίπου ?
Γιατί να τους οδηγήσει πρώτα στον Ηρωδη και όχι κατευθείαν στην φάτνη ,κάτι που έκανε μετά ?
Θα έβαζε ο Θεός σε κίνδυνο το θείο βρέφος και θα δημιουργούσε προηγούμενο ,ούτως ώστε ο Ηρωδης να θανατώσει όλα τα παιδιά έως δύο ετών?
Μετά,τι αστέρι ήταν αυτό ,γιατί αστέρι αυτόφωτο είναι ο ήλιος και παράγει φως προς ολες τις κατευθύνσεις,ενω το αστέρι της Βηθλεεμ ήταν σε μέγεθος σύμφωνα με την αφήγηση τόσο μεγάλο, όσο να σταθεί πανω απο το σπίτι που ήταν το παιδάκι και όχι το βρέφος στήν φάτνη.
Βγαίνει λοιπόν λογικά το συμπέρασμα ότι δεν ήταν αστέρι αλλά κάτι αλλο.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή, αν δεν ήταν άστρο, τι ήταν; Γιατί εγώ ξέρω, ότι, ο Θεός χρησιμοποιεί και γαϊδούρια που μιλάνε, το αστέρι γιατί να μη το χρησιμοποιήσει; Μήπως ήταν διαστημικό σκάφος, κάτι, βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας;




Μπέμπης

ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ είπε...

Στο Ματθαιος 2 κεφ 9-10 εδάφια αναφέρει ότι το άστρο ξαναφανηκε στους μάγους όταν εφυγαν από τον Ηρωδη και πήγαινε μπροστά τους και στην συνέχεια στάθηκε πάνω από το σπίτι.
Τι λοιπόν πιστευεις ότι ήταν ,άστρο σαν και αυτά που φαίνονται στον ουρανό ,διότι εαν ένα τέτοιο άστρο στεκοτανε μπροστά τους ,θα κάλυπτε χώρο όσο ή ασια και ή ευρωπη μαζι τουλαχιστον.
Εδώ λοιπόν μιλάμε για κάτι μικρό, το οποίο προχωράει μπροστά από τους μάγους, όχι επάνω τους, μπροστά τους, σταματάει ,χάνεται ,ξανά εμφανίζεται, άραγε έχουμε κάτι που φωτίζει αλλά δεν είναι άστρο.
Είναι αυτονόητο με βάση τα αστρονομικά δεδομένα, ότι ούτε γάιδαρος είναι, ούτε άστρο.

Ανώνυμος είπε...

Όλοι σχεδόν οι πατέρες, οι εκκλησιαστικοί συγγραφείς, οι υμνογράφοι και οι εικονογράφοι της Ορθοδοξίας δέχονται το άστρο ως άγγελο και όχι ως πραγματικό άστρο.
«Θεία δόξα και ουχί φυσικόν φαινόμενον»,
«Θεία δύναμη η οποία ενδύεται αστρική μορφή»,
«αστήρ μεν εστίν εις το φαινόμενον, δύναμις δε τις προς το νοούμενον»,
«μάλλον δε ουδέ αστήρ ην, αλλά δύναμις τις αόρατος εις ταύτην σχηματισθείσα την όψιν» κλπ.

Άστρο λοιπόν δεν ήταν αλλά άγγελος, θεόσταλτος σύμφωνα με τους πατέρες:
«Ελκύει δε τους μάγους δι’ αστέρος ο Θεός».
«Πριν η της φύσεως το παιδίον εξέλθη, σημεία επιτελεί» σύμφωνα με τον Χρυσότομο.

Αφού λοιπόν δεν ήταν αστέρας αλλά ήταν άγγελος, δεν ισχύει αυτό που αναφέρεται στο άρθρο: @-Λέει πουθενά στην Αγία Γραφή ότι έδωσε ο Θεός εξουσία στον Διάβολο να μετακινεί τους αστέρες;
Εάν είχε δοθεί μια τέτοια εξουσία στον Διάβολο είμαστε σίγουροι ότι όχι απλώς θα μετακινούσε ένα άστρο αλλά το μίσος του για το ανθρώπινο γένος θα τον οδηγούσε στο να καταστρέψει ολόκληρο τον πλανήτη μας.@

Επομένως δεν αποκλείεται η περίπτωση ...“διαβολικής επινόησης”. Πόσο μάλλον όταν η ίδια η Αγία Γραφή λέει ... «και ου θαυμαστόν, αυτός γαρ ο σατανάς μετασχηματίζεται εις άγγελον φωτός.» [Β’ Κρ. 11:14].

Filos.

Ανώνυμος είπε...

Χαίρομαι, γιατί βλέπω, ότι, ζητάς επιστημονική εξήγηση της Αγίας Γραφής.
Αφού προσπαθείς να εξηγήσεις την Αγία Γραφή με την επιστήμη, εξήγησε σε πρώτη φάση, τα εδάφια αυτά που έχουν άμεση σχέση με τα ουράνια σώματα, σαν αυτό του άστρου.

"Τότε, ο Ιησούς μίλησε στον Κύριο, την ημέρα που ο Κύριος παρέδωσε τους Αμορραίους μπροστά στους γιους Ισραήλ, και είπε μπροστά στον Ισραήλ:
Στάσου, ήλιε, επάνω στη Γαβαών, κι εσύ φεγγάρι, επάνω στη φάραγγα Αιαλών.
Και ο ήλιος στάθηκε, και το φεγγάρι έμεινε ακίνητο, μέχρις ότου ο λαός εκδικήθηκε τους εχθρούς του.

Δεν είναι αυτό γραμμένο στο βιβλίο του Ιασήρ;
Και ο ήλιος στάθηκε στο μέσον τού ουρανού, και δεν έσπευσε να δύσει μέχρι μια ολόκληρη ημέρα.
Και τέτοια ημέρα δεν υπήρξε ούτε πριν ούτε μετά, ώστε ο Κύριος να ακούσει φωνή ανθρώπου· επειδή, ο Κύριος πολεμούσε υπέρ του Ισραήλ.

(Ιησούς του Ναυή 10:12-14)."


Μπέμπης

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει άρθρο στον Αντιαιρετικό που αποσαφηνίζει ότι σύμφωνα με την Ορθοδοξία δεν επρόκειτο για άστρο αλλά για άγγελο.

http://antiairetikos.blogspot.gr/2012/01/blog-post.html

ΤΙ ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ; ΠΑΤΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ.

Αφού λοιπόν ήταν άγγελος, δεν θα μπορούσε κάποιος να αποκλείσει την περίπτωση σατανικού αγγέλου, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι ο ερχομός του Ιησού σημαδεύτηκε από τη σφαγή 14.000 νηπίων κατά την χριστιανική παράδοση.

Filos.

ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ είπε...

Δεν θα αμφισβητησω την παντοδυναμία του Θεού ως προς την έννοια,αλλα αυτή ή αφήγηση μόνο την πραγματικότητα δεν αποδίδει έτσι όπως περιγράφεται.
Στάθηκε ο ήλιος επάνω από την Γαβαων και το φεγγάρι επανω στην φαραγγα Αιαλων.
Μα είναι δυνατόν να πιστεύεις, ότι δύο τεράστια ουράνια σώματα στάθηκαν μαζί σε μία μικρή περιοχή του Ισραηλ.
Και εφόσον υπήρχε ο ήλιος για να βλέπουν ,το φεγγάρι τι χρειαζόταν?
Αυτο που θα στεκοτανε θα ηταν η γη, γιατί αυτή γυριζει ,αλλά εάν σταματαγε ή γη θα υπηρχαν αλλά προβλήματα.
Όπως φαίνεται λοιπόν αυτή ή αφήγηση είναι υπερβολή.

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν, η απάντησή μου είναι η εξής:

Το αστέρι δεν ήταν αστέρι, το αστέρι ήταν ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ.

Αυτό έγινε για να εξαναγκαστούν οι Εβραίοι να ψάξουν και να πιστέψουν στις προφητείες που μιλούσαν για την έλευση του Χριστού.

Και το αστέρι, δηλαδή ο άγγελος του Θεού, οδήγησε ανθρώπους άλλων εθνών στον Χριστό, έτσι ώστε ΟΛΟΙ να μάθουν και ΟΛΟΙ να εξετάσουν τις προφητείες, και έτσι να "ξυπνήσουν" και οι Εβραίοι βλέποντας τους αλλοεθνείς και τους αλλόπιστους να έρχονται και να προσκυνούν τον Χριστό, τον Χριστό, για Αυτόν που μίλησαν και έγραψαν όλοι οι προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης.

Δυστυχώς, οι Εβραίοι δεν πίστεψαν και έτσι καταδίκασαν μόνοι τους τους εαυτούς τους. Με τον ίδιο τρόπο καταδικάζουν τους εαυτούς τους, όλοι όσοι δεν πιστεύουν στον Χριστό και ψάχνονται στον ορθολογισμό για να εξηγήσουν τα ανεξήγητα, όπως ένα μυρμήγκι κοιτάζει τον ουρανό και τον εξετάζει, χωρίς να ξέρει και να εννοεί πως βρίσκεται κάτω από την πατούσα του ελέφαντα.

Αυτή είναι η απάντηση στα ερωτήματα.


Μπέμπης

ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ είπε...

Πιστός με γρίφους λοιπόν.
Πρέπει να κάνουμε θρησκευτικές εξισώσεις για να καταλάβουμε τι σκέφτεσαι.
Πριν ρωτούσες εάν το αστέρι ήταν διαστημόπλοιο και τώρα λες ότι ήταν άγγελος.
Ότι σου έρχεται λες.
Γράφεις ότι ο άγγελος του θεού, οδήγησε τους ανθρώπους άλλων εθνών στον Χριστο και εννοεις τους αστρολόγος της Περσιας.
Κοίταξε να μάθεις λοιπόν τι λέει ή γραφή για τους αστρολόγους στο βιβλίο 2 Βασιλέων κεφ.23 και εδάφιο 5 και άσε τα υπονοούμενα του ζωικού βασιλείου.
Όσο για αυτά που για εσένα είναι ανεξήγητα ,εγώ προσπαθώ μέσω διαλόγου, εάν είναι δυνατόν και εάν κάποιος γνωρίζει να μου τα γνωστοποιήσει, χωρίς υπαινιγμούς και άγνωστα τροπάρια.

Ανώνυμος είπε...

Τα "τροπάρια" είναι γνωστά σε όλους τους Ορθόδοξους, όσο για τους εκτός, ναι, είναι άγνωστα.
Το διαστημόπλοιο ήταν για τους ομοϊδεάτες σου που πλέκουν παρόμοια σενάρια.
Το Β' Βασιλέων αναφέρει Ιερείς και όχι Μάγους.
Οι Μάγοι πήραν εντολή από τον Θεό και δεν γύρισαν στον Ηρώδη.
Συνεργασία Θεού και Σατανά δεν υπάρχει, παρά μόνο σε νοσηρούς εγκεφάλους.
Το παράδειγμα με το μυρμήγκι ήταν πετυχημένο και το αστέρι ήταν άγγελος.
Δεν λέω "ότι μου έρχεται" και για να μάθεις, ψάξε και ανακάλυψε τα ονόματα αυτών που πιστεύουν το ίδιο με εμένα.

Καλή επιτυχία!


Μπέμπης

Ανώνυμος είπε...

@ Οι Μάγοι πήραν εντολή από τον Θεό και δεν γύρισαν στον Ηρώδη.
Συνεργασία Θεού και Σατανά δεν υπάρχει, παρά μόνο σε νοσηρούς εγκεφάλους.@

Γιατί δεν τους απέτρεψε εξ αρχής να πάνε στον Ηρώδη; Γιατί έπρεπε οπωσδήποτε να γνωστοποιηθεί η γέννηση του Ιησού στους διώκτες του; Πόσο μάλλον όταν ο Θεός προγνώριζε ότι αυτή η γνωστοποίηση θα σήμαινε το θάνατο των νηπίων της Βηθλεέμ και τη δυστυχία των γονιών τους.

Ο Θεός και ο Σατανάς μια χαρά συνεργάστηκαν στο βασανιστήριο του Ιώβ.

Filos.

Ανώνυμος είπε...

Ο από μηχανής θεός, προστάτης των ορθολογιστών εχθρών του Θεού, δεν έχει να προσφέρει, το άρθρο έχει άλλο θέμα, το άστρο της γεννήσεως.
Ο Θεός για τους λόγους που Αυτός γνωρίζει, επιτρέπει ή αποτρέπει, δεν μπορούμε εμείς, με την σχεδόν ανύπαρκτη κατανόηση, να κρίνουμε ποιο είναι το ορθό και ποιο το εσφαλμένο.
Όποιος το προσπαθήσει, γελοιοποιείται.
Εμείς οι Χριστιανοί επιλέξαμε να Τον πιστεύουμε.
Δεν είναι υποχρεωτικό, αν οι αντίθετοι βρουν τις απαντήσεις στα υπαρξιακά, τότε να μας τις φανερώσουν για να τους ακολουθήσουμε, μέχρι τότε θα βρίσκονται στην πλάνη του εχθρού.


Μπέμπης

ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣΟΛΛΝΔΙΑΣ είπε...

Μπέμπη θα έπρεπε να σχολιάζεις σε παιδικό blog.
Κάτω από το άρθρο γράφει αφήστε το σχόλιο σας και δεν προσδιορίζει ετικέτα .
Το ότι δεν καταλαβαίνεις το πνεύμα της συζήτησης δεν είναι ντροπή ,ντροπή είναι να αυτοπροσδιορίζεται φανατικός .
Κατέβασες τον διάλογο πιο κάτω και από παιδική συζήτηση.
Θα τελειώσω με το θέμα με κάτι τελευταία όχι για σένα αλλά για τους υπόλοιπους αναγνώστες ,ορθόδοξους ,ανορθόδοξους και ορθολογιστές.
Δεν απαντάς στις ερωτήσεις που γίνονται στον διάλογο διότι δεν είσαι ορθόδοξος.
Είπες ότι το άστρο δεν ήταν άστρο αλλά Άγγελος Κυρίου.
Γιατι αφού αυτό πιστεύεις εσύ και οι ομοπιστοι σου δεν το ανακοινώνεται στο ποιμνιο;
Λες να σας πάρουν με τις πέτρες;
Και επειδή λες ότι θέλεις θα σε ρωτήσω σύμφωνα με την δίκη σου τοποθέτηση.
Είπες ότι ο Ματθαίος ηξερε ότι ήταν άστρο ,ενώ σύμφωνα με σένα ήταν Άγγελος.
Εάν όμως ήξερε ότι δεν ήταν άστρο γιατι το έγραψε ,;
Ήταν παραμυθάς;
Έρχεσαι όμως τώρα εσύ ευθαρσώς και τον διαψεύδεις λέγοντας ότι ήταν Άγγελος Κυρίου.
Εμείς λέμε ότι ήταν κάτι άλλο εκτός από άστρο και μας τα χώνεις χωρίς να έχεις δυνατότητα να εξηγήσεις τα πως και γιατι..
Και ρωτάμε εμείς τώρα εσύ με ποιους είσαι αφού εμείς είμαστε καμένοι ,με τους ορθόδοξους του άστρου η με τους ορθόδοξους του αγγέλου .
Και να μάθεις να συνδιαλέγεσαι.

Ανώνυμος είπε...

Για το θέμα του άρθρου δεν έχω να προσθέσω κάτι περισσότερο.

Δέχομαι αυτά που αναγράφονται στο άρθρο αυτό:

http://antiairetikos.blogspot.gr/2012/01/blog-post.html

Αν δεν σας καλύπτει το άρθρο αυτό, λυπάμαι, θα πρέπει να αναζητήσετε αλλού τις απαντήσεις.

Σας ευχαριστώ για τα φιλικά σας σχόλια προς το πρόσωπό μου και εύχομαι σε όλους, Καλά Χριστούγεννα!


Μπέμπης

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...