ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

Τελευταία Νέα του "Αντιαιρετικός"

Ευχαριστούμε όλες και όλους εσάς που επισκέπτεστε το ιστολόγιο μας ... Διαβάστε την καινούργια σελίδα μας "Απάνθισμα Πατερικών Κειμένων" ...ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

23 Νοε 2008

ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ: ΛΑΘΗ, ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ «ΣΚΟΠΙΑΣ»


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το παρακάτω άρθρο το γράψαμε για δυο λόγους. Πρώτον γιατί μας το είχαν ζητήσει επανειλημμένα πολύ πιστοί. Δεύτερον γιατί διαπιστώσαμε από τον ανεπάντεχο διάλογο που έγινε και εξακολουθεί να γίνεται – ήδη τα σχόλια έχουν ξεπεράσει τα 2500! – στο άρθρο μας «Αποφατισμός και ο άστεγος Θεός», πως είναι ένα ακαταμάχητο όπλο των Ορθοδόξων, εναντίον των Μαρτύρων του Ιεχωβά.

Είναι βέβαιο πως αν θελήσει κάποιος να γράψει όλα τα λάθη, τα ψέματα και τις αντιφάσεις της Οργάνωσης των Μαρτύρων του Ιεχωβά «Σκοπιά» δεν θα του έφτανε ένας ολόκληρος τόμος!
Γι’ αυτό και εμείς θα επιλέξουμε να παρουσιάσουμε κάποια από αυτά και ίσως στο μέλλον να επανέρθουμε με περισσότερα....

Κατ’ αρχάς πιστεύουμε, πως πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τι είναι αλήθεια και τι ψέμα. Όμως επειδή θέλουμε να είμαστε αντικειμενικοί, θα αφήσουμε την ίδια την «Σκοπιά» να μας το διευκρινίσει.
Έτσι στο περιοδικό της Οργάνωσης «Σκοπιά» της 1ης Αυγούστου 2003, σελίδα 14, διαβάζουμε πολύ ωραία, πως η αλήθεια ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ. Και πως για κάτι υπάρχει πάντα ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Δεν είναι δυνατόν να ισχύει το ίδιο και το αντίθετό του.


"Σκοπιά" 1 Αυγούστου 2003, σελίδα 14, Τι είναι αλήθεια

Και συνεχίζοντας λίγο παρακάτω στην σελίδα 16, υποστηρίζει, πως αν ΜΑΣ ΠΙΑΣΟΥΝ ΝΑ ΛΕΜΕ ΕΝΑ ΨΕΜΑ δεν πρόκειται να μας ξαναπιστέψουν ποτέ στο μέλλον.


"Σκοπιά" 1 Αυγούστου 2003, σελίδα 16, Δεν θα μας πιστεύουν αν μας πιάσουν να λέμε έστω και ένα ψέμα

Ακολουθώντας λοιπόν την συλλογιστική της «Σκοπιάς» καιρός είναι να δούμε αν όντως η Οργάνωση των Μαρτύρων του Ιεχωβά έχει πει ποτέ ψέματα. Κατά την προσφιλή μας τακτική, όπως κάναμε και στα άλλα άρθρα μας που αφορούν τους Μάρτυρες του Ιεχωβά, θα αφήσουμε τα ίδια τα έντυπα της Οργάνωσης να μας διαφωτίσουν σ’ αυτό το τόσο σπουδαίο ζήτημα.

Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΘΕΟΣ
Στη «Σκοπιά» 1 Δεκεμβρίου 1975, σελίδα 731, υπάρχει ένα άρθρο με τον τίτλο «Είναι η Μαρία πράγματι “Μητέρα του Θεού”;»Όπως καταλαβαίνουμε το άρθρο ασχολείται με την Παναγία, γιατί ως γνωστόν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά αρνούνται όχι μόνο την αγιότητά της, αλλά δεν δέχονται πως ο Χριστός που γέννησε ήταν Θεός. Λένε, πως έγινε μετά ένα είδος Θεού κατά την βάπτισή του. Γράφει λοιπόν μεταξύ άλλων το περιοδικό «Σκοπιά»:
«Επομένως μόνον αν μπορεί να ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ότι ο Ιησούς Χριστός είναι “Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΘΕΟΣ ” και “ ΙΣΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ” μπορεί η Μαρία ορθά να ονομαστεί “ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ”. Αλλά είναι ο Ιησούς πράγματι “Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΘΕΟΣ ” και “ ΙΣΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ; ”»
Και συνεχίζει παρακάτω:
« Η Αγία Γραφή ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ την έκφραση “ ο Αληθινός Θεός ” αναφορικά με τον Ιησού Χριστό. Ο Ιησούς ο ίδιος περιόρισε αυτόν τον προσδιορισμό στον Πατέρα του.»

"Σκοπιά" 1 Δεκεμβρίου 1975, σελίδα 731, Πουθενά η Γραφή δεν χρησιμοποιεί για τον Χριστό την έκφραση "αληθινός Θεός"
Για να δούμε τώρα, γράφει η Γραφή πουθενά πως ο Χριστός είναι “ ο Αληθινός Θεός ” ; Και επειδή θέλουμε να είμαστε και πάλι αντικειμενικοί, θα χρησιμοποιήσουμε την Καινή Διαθήκη του Βάμβα, που επί χρόνια χρησιμοποιούσαν οι Μ. του Ιεχωβά.
Στην Καινή Διαθήκη του Βάμβα λοιπόν, και πιο συγκεκριμένα, στην Πρώτη Επιστολή του Ευαγγελιστή Ιωάννη, κεφάλαιο 5, στίχο 20 διαβάζουμε:
«Εξεύρομε δε ότι ο Υιός του Θεού ήλθε, και έδωκε εις ημάς νόησιν, δια να γνωρίζομεν ΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟΝ. Και είμεθα ΕΝ ΤΩ ΑΛΗΘΙΝΩ, εν τω ΥΙΩ ΑΥΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΩ. ΟΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΘΕΟΣ, και η ζωή η αιώνιος».Νομίζουμε πως τα σχόλια περιττεύουν.

ΣΤΑΥΡΟΣ
Γνωστόν επίσης είναι, πως οι Μάρτυρες του Ιεχωβά εχθρεύονται το ιερότερο σύμβολό μας τον Σταυρό.
Την εχθρότητά τους αυτή που φτάνει στο σημείο απέχθειας κατά του Σταυρού, τονίζει η «Σκοπιά» της 15ης Ιουλίου 1968, σελίδα 439. Γράφει λοιπόν: « Οι αληθινοί Χριστιανοί (δηλ. οι Μ. του Ιεχωβά) ΟΥΔΕΠΟΤΕ εσεβάσθησαν τον Σταυρό…». Και συνεχίζει λέγοντας, πως ο Σταυρός είναι ένα ειδωλολατρικό σύμβολο και πως ο Χριστός δεν σταυρώθηκε σε Σταυρό δύο πασσάλων αλλά σε ένα όρθιο ξύλο.

"Σκοπιά" 15 Ιουλίου 1968, σελίδα 439, Οι Μ. του Ιεχωβά ποτέ δεν λάτρεψαν τον Σταυρό
Λέει αλήθεια λοιπόν η «Σκοπιά»; Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά ΟΥΔΕΠΟΤΕ σεβάστηκαν τον Σταυρό; Δυστυχώς πρόκειται για μια ακόμη «αλήθεια» (δηλ. ψέμα) της «Σκοπιάς». Γιατί ενώ έχουμε όλη την καλή διάθεση να την πιστέψουμε δεν μας αφήνει ή ίδια και τα έντυπά της.
Έτσι στο βιβλίο της «Σκοπιάς», «Διαγγελείς της Βασιλείας» σελίδα 200, διαβάζουμε, πως οι Σπουδαστές της Γραφής (παλιά ονομασία των Μαρτύρων του Ιεχωβά), φορούσαν από το 1891 έως το 1931 ΜΙΑ ΚΑΡΦΙΤΣΑ στο πέτο τους που ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕ τον Σταυρό και πως ΣΤΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ του κυριότερου εντύπου της δηλ. την «Σκοπιά», ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΝ ο Σταυρός.

Βιβλίο "Διαγγελείς της Βασιλείας", Οι Μ. του Ιεχωβά λάτρευαν τον Σταυρό

Σ’ αυτό το σημείο έχουμε να κάνουμε και μια ερώτηση στην «Σκοπιά» και τους Μάρτυρες του Ιεχωβά.
Ο Κάρολος Ρώσσελ που υπήρξε ο ιδρυτής τους και θεωρούνταν «ο πιστός και φρόνιμος δούλος του Θεού», καθώς και οι άλλοι Μάρτυρες του Ιεχωβά της εποχής εκείνης, που σέβονταν τον Σταυρό υπήρξαν «μαϊμού» Χριστιανοί και ειδωλολάτρες; Πως τότε θα συμβασιλεύσουν με τον Χριστό, αυτοί που θεωρούνται ένα είδους «αγίων» από την «Σκοπιά» και τους Μάρτυρες του Ιεχωβά; Είναι δυνατόν να δεχτεί ο Χριστός δίπλα του «μαϊμού» Χριστιανούς και ειδωλολάτρες;
ΕΥΑ
Στην δεκαετία του 60, μπαίνει σε εφαρμογή από την Οργάνωση των Μαρτύρων του Ιεχωβά «Σκοπιά», που ως γνωστόν είναι μια εκδοτική Εταιρία με Θρησκευτικό κάλυμμα, μία από τις μεγαλύτερες απάτες όλων των εποχών.
Ο ορισμός της επανόδου της Δευτέρας Παρουσίας του Χριστού. Και πράγματι ορίζεται ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΤΟΥ 1975.
Και ξεχύνονται τα στίφη των Μαρτύρων του Ιεχωβά ανά τον κόσμο, να πουλήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα έντυπα της Οργάνωσης, γιατί έτσι πίστευαν πως θα γίνουν αρεστοί στον Ιεχωβά τους, με αποτέλεσμα να γεμίσουν τα ταμεία της Οργάνωσης στο Μπρούκλυν με τεράστια έσοδα και κέρδη.
Πλήθος άρθρων της εποχής εκείνης στα έντυπα της Οργάνωσης, έρχονται ως αρωγοί στην προσπάθειά τους αυτή.
Ένα από αυτά είχε να κάνει και με το πότε δημιουργήθηκε η Εύα. Γιατί η «Σκοπιά» υποστήριζε πως αν βρούμε πότε δημιουργήθηκε η Εύα θα βρούμε ΑΚΡΙΒΩΣ και ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΛΘΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ.
Για να γίνουμε όμως πιο κατανοητοί, ας μας επιτραπεί να πούμε δυο πράγματα παραπάνω.
Η «Σκοπιά» λοιπόν υποστήριξε στα έντυπά της, πως κάθε δημιουργική ημέρα του Θεού, είχε μήκος 7.000 χρόνια. Άρα και η έβδομη ημέρα κατά την οποία αναπαύτηκε ο Θεός, πρέπει και αυτή να έχει μήκος 7.000 χρόνια. Προσοχή όμως! Μέσα σε αυτή την ημέρα αναπαύσεως του Θεού, περιλαμβάνεται και η Χιλιετής διακυβέρνηση του Χριστού (γι’ αυτό άλλωστε και οι Μάρτυρες του Ιεχωβά αποκαλούνται και Χιλιαστές), η οποία αρχίζει με την Δευτέρα Παρουσία του.
Βρίσκοντας λοιπόν πότε δημιουργήθηκε η Εύα, θα βρούμε – υποστήριζε η «Σκοπιά» – πότε θα έρθει ο Χριστός.
Έτσι στην «Σκοπιά» της 1ης Αυγούστου 1968, σελίδα 463, υπάρχει ένα άρθρο με τον τίτλο «η έβδομη ημέρα». Εκεί μεταξύ άλλων γράφει πως ή Εύα δημιουργήθηκε λίγες ημέρες ή μήνες, μετά την δημιουργία του Αδάμ το 4026 π.Χ. Και δεν αφήνει καμιά αμφιβολία για το έτος αφού ξαναγράφει ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ το έτος της δημιουργίας του Αδάμ και της Εύας το 4026 π.Χ.


"Σκοπιά" 1 Αυγούστου 1968, σελίδα 463, Η Εύα δημιουργήθηκε το 4026 π.Χ.

Και ολοκληρώνει το άρθρο λέγοντας, πως σε οχτώ χρόνια από το φθινόπωρο του 1967 συμπληρώνονται τα 6000 έτη της αναπαύσεως του Θεού και το 1975 αρχίζει η Χιλιετής διακυβέρνηση του Χριστού.
Το 1975 όμως ήρθε και πέρασε, χωρίς να συμβεί απολύτως τίποτε, απογοητεύοντας χιλιάδες οπαδούς της, οι οποίοι «φρονίμως ποιούντες» την εγκατέλειψαν.
Και αντί να βγει και να ζητήσει συγγνώμη, ως θα όφειλε, πρωτίστως από τους οπαδούς της που τους απάτησε, όχι μόνο δεν ζήτησε συγγνώμη, αλλά πήγε να βγει και από πάνω κιόλας!
ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ Η ΕΥΑ, αποφαίνεται στη «Σκοπιά» της 1ης Ιανουαρίου 1976, σελίδα 3, γιατί δεν ξέρουμε πόσος χρόνος μεσολάβησε μεταξύ δημιουργίας του Αδάμ και της Εύας!!!
Απολαύστε λοιπόν την «Σκοπιά», ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΨΕΥΤΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ, στο ντοκουμέντο που ακολουθεί.


"Σκοπιά" 1 Ιανουαρίου 1976, σελίδα 3, Δεν ξέρουμε πότε δημιουργήθηκε η Εύα

Εμείς τι άλλο να προσθέσουμε «ουδέν σχόλιο».

ΠΡΟΦΗΤΗΣ
Από την ίδια εποχή μας έρχεται και το επόμενο επεισόδιο, στο σήριαλ «αλήθειες» δηλ. ψέματα της «Σκοπιάς».
Επειδή έχει παρατηρήσει κάποια χαλαρότητα στην διακίνηση των περιοδικών της, από τους οπαδούς της, άρα φοβάται διαφυγόντα κέρδη, καταφεύγει σε έμμεσες απειλές εναντίον τους.
Έτσι στην «Σκοπιά» της 1ης Ιουνίου1973, σελίδα 342, τους απειλεί να μην πιστεύουν τον κόσμο που την αποκαλεί «ψευτοπροφήτη» (σ.σ. καλέ που το είδανε αυτό!) και να περιμένουν να βγουν αληθινά αυτά που λέει, γιατί πράγματι η «Σκοπιά» είναι ΠΡΟΦΗΤΗΣ.

"Σκοπιά" 1 Ιουνίου 1973, σελίδα 342, Η Σκοπιά είναι προφήτης

Μάλιστα τον προφήτη αυτόν τον έχρισε όχι ο οποιοσδήποτε, αλλά ο ίδιος ο Ιεχωβά!Θα χρειαζόμασταν σελίδες ολόκληρες για να αναφέρουμε τις ….. «προφητείες» της «Σκοπιάς», για να γελάσει ο κάθε πικραμένος, γεγονός που ίσως κάνουμε στο μέλλον.
Και ερχόμαστε σε ένα άλλο έντυπο της Οργάνωσης που φέρει τον τίτλο «Πώς να συζητάτε λογικά από τις Γραφές».
Στην σελίδα 432
του εντύπου αυτού, η «Σκοπιά» ασχολείται με τους …. Ψευτοπροφήτες. Όχι – όχι δεν καταλάβατε καλά. Δεν εννοεί τον εαυτό της, αλλά τους άλλους!! Γιατί; Επειδή ως άλλη παρθένος κόρη που έμεινε έγκυος χωρίς να το καταλάβει, έτσι και η «Σκοπιά», γεμάτη σεμνότητα και ταπεινότητα, ισχυρίζεται πως ποτέ δεν είπε πως είναι προφήτης, γιατί άκουσον – άκουσον έχει κάνει και λάθη.

Βιβλίο "Πως να συζητάτε λογικά", σελίδα 432, Η Σκοπιά δεν είναι προφήτης
Προφανώς περνώντας τα χρόνια, γέρασε η «Σκοπιά», οπότε φυσικό επακόλουθο είναι να μην θυμάται τι έλεγε το 1973.
Όσο γι’ αυτό που γράφει παρακάτω, και το οποίον κατά κόρον επικαλούνται οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, πως δηλαδή και οι απόστολοι είχαν κάνει λάθη δεν υπάρχει ψευδέστερον τούτου.
Μετά την Πεντηκοστή, ποτέ οι απόστολοι, ούτε λάθη έκαναν, ούτε είπαν κάτι και μετά το πήραν πίσω, όπως κάνουν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, οι οποίοι επιπλέον υποστηρίζουν, πως έγινε πάνω τους και … δεύτερη έκχυση του Αγίου Πνεύματος.
Σταματάμε εδώ, και θα επανέρθουμε στο μέλλον και με άλλες «αλήθειες» δηλ. ψέματα της «Σκοπιάς» όπως:
Ο Ενώχ πέθανε – Ο Ενώχ δεν πέθανεΟι κυβερνήσεις ανήκουν στον διάβολο – Οι κυβερνήσεις ανήκουν στον ΘεόΟι Σοδομίτες σώθηκαν – Οι Σοδομίτες δεν σώθηκανΟ Χριστός λατρεύεται – Ο Χριστός δεν λατρεύεται, και ξανά λατρεύεται, και ξανά δεν λατρεύεται !!!
Αν κάποιος τώρα κάποιος μας ρωτήσει υπάρχουν άραγε άνθρωποι που τα πιστεύουν αυτά, δεν θα του απαντήσουμε εμείς αλλά θα αφήσουμε τον Αϊνστάιν να απαντήσει:
«Δυο πράγματα δεν έχουν όρια, το σύμπαν και Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΒΛΑΚΕΙΑ. Για το πρώτο δεν είμαι απόλυτα σίγουρος».




ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προσοχή! Χωρίς όνομα ή κάποιο ψευδώνυμο δεν γίνεται δημοσίευση σχολίου. Επίσης δεν πρέπει να είναι υβριστικό και άσχετο με το θέμα του άρθρου.

31 σχόλια:

goooooood girl είπε...

i like your blog......

Ανώνυμος είπε...

καλή η ξανθιά αλλά μάλλον το κορίτσι χτύπησε λάθος πόρτα.

ας σοβαρευτούμε
κυρ. γιώργη...

ΕΙΠΕ ΠΟΤΕ Η ΣΚΟΠΙΑ για το τέλος του κοσμου το 1975.

ΝΑΙ ή ΟΧΙ??

Αργείς.... μακρύ μάλλον το ταξίδι.

Τέως μάρτυρας

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Χρήστο, (και φίλτατοι συνομιλητές)
για μια ακόμη φορά "ανεβάζεις" αποκαλυπτικότατο άρθρο που επισημένει τις ψευδοδιδασκαλίες της εταιρίας ΣΚΟΠΙΑ και από βάθους καρδίας θέλω να σου εκφράσω τις ευχαριστίες μου.
Ο διάλογος όπως πάντα ανοικτός αναμένει τον αντίλογο.
7 μέρες από τότε που ξεκίνησε το πολυήμερο ταξίδι του ο κ.γιώργος και του ευχόμαστε καλή επάνοδο γιατί πολλά θέματα έχουν μείνει ανοικτά και αναπάντητα.
Απουσίασα και εγώ αρκετές ημέρες και αφού δεν είχα υπολογιστή διάβασα λίγο εντατικότερα την Καινή Διαθήκη ξαναβρίσκοντας αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα.

Με τον κ.γιώργο είχαμε διαφωνήσει σε πολλά θέματα, στα οποία του δόθηκε και η ευκαιρία να δείξει κάποια στιγμή το πραγματικό πρόσωπο των μελών της εταιρίας ΣΚΟΠΙΑ όταν έρχονται σε δύσκολη θέση. Στο μέλλον θα θυμίσω εκφράσεις που χρησιμοποίησε για το πρόσωπό μου.

Θα επανέλθω όμως σε αυτά τα θέματα αρχίζοντας με το κόλημα που έχει φάει η εταιρία ΣΚΟΠΙΑ στο ότι είναι ενάντια στις εντολές του Θεού το να ονομάζεται κάποιος πατέρας ή διδάσκαλος.

Διαβάζοντας σκόνταψα σε τόσα χωρία που επιβεβαιώνουν τη χρήση της έννοιας του πατρός και διδασκάλου, που θα χρειαζόμουν δεκάδες σχόλια για να τα αναφέρω.
Θα περιοριστώ σε μερικά.

Απ.Πάυλος:

Κορινθ. Α4,14
ουκ εντρεπων υμας γραφω ταυτα αλλ ως τεκνα μου αγαπητα

Κορινθ Α 4,17
δια τουτο επεμψα υμιν τιμοθεον ος εστιν τεκνον μου αγαπητον

Κορινθ. Β 6.13
την δε αυτην αντιμισθιαν ως τεκνοις λεγω πλατυνθητε και υμεις

Γαλάτας 4,19
τεκνια μου ους παλιν ωδινω

Φιληπ. 2,22
την δε δοκιμην αυτου γινωσκετε οτι ως πατρι τεκνον συν εμοι εδουλευσεν εις το ευαγγελιον

Τιμοθ. Α 1,2
τιμοθεω γνησιω τεκνω εν πιστει χαρις ελεος ειρηνη απο θεου πατρος

Τιμοθ. Α 1,18
ταυτην την παραγγελιαν παρατιθεμαι σοι τεκνον τιμοθεε κατα τας προαγουσας επι σε προφητειας

Τιμοθ. Β 1,2
τιμοθεω αγαπητω τεκνω χαρις ελεος ειρηνη απο θεου πατρος και χριστου ιησου του κυριου ημων

Τιμοθ. Β 2,1
συ ουν τεκνον μου ενδυναμου εν τη χαριτι τη εν χριστω ιησου

Τίτον 1,4
τιτω γνησιω τεκνω κατα κοινην πιστιν χαρις

Φιλήμ. 1,10
παρακαλω σε περι του εμου τεκνου ον εγεννησα εν τοις δεσμοις ονησιμον

Απ.Ιωάννης:

Ιωάννου Α 2,1
τεκνια μου ταυτα γραφω υμιν ινα μη αμαρτητε

Ιωάν. Α 2,12
γραφω υμιν τεκνια οτι αφεωνται υμιν αι αμαρτιαι δια το ονομα αυτου

Ιωάν. Α 2,28
και νυν τεκνια μενετε εν αυτω ινα

Ιωαν. Α 3,7
τεκνια μηδεις πλανατω υμας

Ιωάν. Α 3,18
τεκνια μη αγαπωμεν λογω

Ιωάν. Α 5,21
τεκνια φυλαξατε από των ειδωλων

Ιωάν. Γ 1,4
μειζοτεραν τουτων ουκ εχω χαραν ινα ακουω τα εμα τεκνα εν αληθεια περιπατουντα

Αγαπητέ γιώργο και γενικότερα αγαπητοί οπαδοί της εταιρίας ΣΚΟΠΙΑ μη σας κάνει εντύπωση το ότι προσφωνούμε τους ιερείς μας "πατέρες".
Δεν κάνουμε τίποτα διαφορετικό από το να ακολουθούμε τα βήματα των πρώτων ιερέων επισκόπων και αποστόλων της εκκλησίας του Χριστού.

Αν κάνει λάθος ο Απ.Πάυλος, ο Απ. Ιωάννης και άλλοι απόστολοι που μας ονομάζουν παιδιά τους και που νιώθουν πατέρες μας, τότε κάνουμε και εμείς λάθος όπως έκαναν λάθος και οι πρώτοι χριστιανοί και παραλήπτες των επιστολών που δεν τους αποκήρυξαν. Αν όχι, τότε θα πρέπει η εταιρία ΣΚΟΠΙΑ να αναθεωρήσει για άλλη μια φορά τις δοξασίες της, όπως εχει κάνει πολλάκις στο παρελθόν.
Εις ο Πατήρ αλλά πολλοί οι πατέρες, σαρκικοί και πνευματικοί.

Θα συνεχίσω και ως προς την έννοια διδάσκαλος αλλά και για την Θεότητα του Χριστού, για το Άγιο Πνεύμα και για πολλά άλλα.

Εδώ θα είμαστε για να διαλεγόμαστε και να ορθοτομούμε πάντα εν Χριστώ και δια Χριστόν.

Πέτρος

Γιώργος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα σας κύριε Γιώργο, και καλώς ήρθατε από το ταξίδι σας. Μόλις πριν από λίγο διάβασα τα ειρωνικά σας σχόλια γύρω από το ξεκάθαρο για την Αγία μας Γραφή θέμα περί της αιωνίου κολάσεως.
Όπως καταλαβαίνεται δεν έχει κανένα νόημα, αν αρχίσω τώρα να σας αραδιάζω το ένα εδάφιο πίσω από το άλλο. Έτσι αποφάσισα να επικεντρωθώ μονάχα σε ένα γραφικό σημείο επί του θέματος, και με τη βοήθεια του Θεού ας προσπαθήσουμε να δώσουμε μια απάντηση γύρω από το θέμα αυτό.
Το Γραφικό σημείο λοιπόν που σας προτείνω να συζητήσουμε είναι το εξής.
ΜΑΤΘΑΙΟΣ 18.34-35
…παρέδωκεν αύτών τοίς βασανισταίς…
…Ούτω καί ό Πατήρ μου ό έπουράνιος ποιήσει ύμίν,…
Σύμφωνα με το εδάφιο αυτό η κόλασης είναι τόπος βασάνων οδύνης για τους σκληρούς και αμετανόητους ανθρώπους καθώς και για τους δαίμονες.
Περιμένω το σχόλιό σας.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Υ.Γ Γιατί αλλάξαμε θέση σχολίων, οι άλλοι θα μας χάσουν τώρα εδώ μέσα. Θα αποθηκεύσω το σχόλιό μου και στο άρθρο ΄΄αποφατισμός΄΄ και καλύτερα απαντήστε εκεί.

Ανώνυμος είπε...

Το μπλογκ της Ορθόδοξης Ιεραποστολής ξεκίνησε εκστρατεία για τη σωτηρία των παιδιών και των προσφύγων στην Αφρική, στην Ασία και σε όλο το κόσμο.

Επειδή ο Χριστός και η Εκκλησία Του δεν στέλνουν τους ανθρώπους να μοιράζουν έντυπα για να σωθούν, αλλά μοιράζει αγάπη, δημιουργώντας σχολεία, μοιράζοντας φάρμακα, εμβόλια, γάλα, χυμούς, πόσιμο νερό, καλό θα ήταν όλοι μας να λάβουμε μέρος στην εκστρατεία αγάπης. Η Ορθόδοξη Εκκλησία και ο Χριστός μας θέλουν δρομείς της Αγάπης και όχι ισόβιους πλασιέ μιας αμερικανικής εκδοτικής εταιρίας η οποία δεν έχει ούτε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα σε όλο το κόσμο!Μόνο τυπογραφεία και αίθουσες προετοιμασίας υποψηφίων, ισοβίων, αμισθί πλασιέ !

( http://ierapostoli.wordpress.com/ )

Ανώνυμος είπε...

The Watchtower strives hard to control the flow of information to the individual Witness, and prefers that all instruction come through the magazines they carry door-to-door. Without this form of control, even as they themselves admit, they would believe just the same as other Bible believers.

My hope is that there will be a day in each of their lives when the Watchtower magazine is no longer needed, and they can go to college, vote for office, and contribute money and time to other, more vital causes in their community. More than likely they will then cease to be persecuted, except in a few societies more authoritarian than their own

( http://newsblaze.com/story/20081128120856zzzz.nb/topstory.html )


Δείτε την ιστορία ενός 4χρονου κοριτσιού στο οποίο δόθηκε αίμα, στην Ιρλανδία, παρά τις αντιδράσεις των γονιών του! Από τη στιγμή που τα παιδιά δεν έχουν ενταχθεί στη Σκοπιά , πως η Σκοπια επιβάλλει τέτοια ηθικά διλήμματα στους γονείς τους ;


( http://www.watchtowernews.org/ )

Και φυσικά όσα ανήθικα συμβαίνουν σε όλο το κόσμο, συμβαίνουν και στο κλειστό χώρο των αιρέσεων, πάρα την προσπάθεια εξωραϊσμού της βιτρίνας με απόλυτη πειθαρχία, συνεχείς παρακολουθήσεις ομιλιών και διαρκές τρέξιμο, παρά το ομοιόμορφο ντύσιμο ( αντάξιο του καθημερινού μάρκετινγκ ), τις συγκεντρώσεις για ανύψωση του ηθικού των μελών, που τέλος ακούνε και τέλος δεν βλέπουν στην υπηρεσία τους ως ισόβιων πλασιέ μιας αμερικανικής πολυεθνικής εκδοτικής εταιρίας!

Ανώνυμος είπε...

DIABAZO TIS PALIOFILADES SAS ´KAI MOU ERXETAI GIA EMETO:
MORE TI ELLINES EISTE ESEIS POU SAS ARESEI NA DIABAZETE GIA TO TI EKANE O TANAKA O MARK O KLARK KAI OLA AUTA TA AMERIKANAKIA?
NTROPI SAS.
ARAGE AUTOI EKEI STHN AMERIKA NA FERNOUN STA PALIOFILADIA TOUS PARADEIGMATA ME ELLINES MARTURES?
OUTE MIA STO EKATOMIORIO:
MARTIRES TOU IEXOBA ANTHELINES:

Γιώργος είπε...

πρός κ. Ιωάθαμ με το σχόλιό του:
"Το Γραφικό σημείο λοιπόν που σας προτείνω να συζητήσουμε είναι το εξής. ΜΑΤΘΑΙΟΣ 18.34-35
…παρέδωκεν αύτών τοίς βασανισταίς…
…Ούτω καί ό Πατήρ μου ό έπουράνιος ποιήσει ύμίν,… Σύμφωνα με το εδάφιο αυτό η κόλασης είναι τόπος βασάνων οδύνης για τους σκληρούς και αμετανόητους ανθρώπους καθώς και για τους δαίμονες. Περιμένω το σχόλιό σας."

ΑΠΑΝΤΗΣΗ - διπλή
Βέβαια δεν υπάρχει καμιά κόλαση όπου κάποιοι βασανίζονται.
Το δείχνει το Πράξεις β' 24, 27 "όν ο Θεός ανέστησε λύσας τας οδύνας του θανάτου, καθότι ούκ ήν δυνατόν κρατείσθαι αυτόν υπ' αυτού... ότι ούκ εγκαταλείψης την ψυχήν μου εις άδου"

Και να το πώ στα νεώτερα Ελληνικά: "τον οποίο (Χριστό) ο Θεός ανέστησε 'λύνοντας' τις οδύνες του θανάτου, καθότι δεν ήταν δυνατόν να κρατείται αυτός (ο Χριστός δηλαδή) υπ' αυτού (του θανάτου δηλαδή)... διότι δεν θα εγκαταλείψεις την ψυχή μου στον άδη"

Τα εδάφια αυτά δείχνουν καθαρά ότι όταν κάποιος είναι "δέσμιος" στον θάνατο - στην προκειμένη περίπτωση ο ίδιος ο Χριστός - θεωρείται ότι 'βρίσκεται σε οδύνες θανάτου' ότι 'υποφέρει' και ότι ο Θεός χρειάστηκε να επέμβει μέσω ανάστασης για να 'λύσει΄ τις 'οδύνες του θανάτου΄ του Γιού του.

Συνεπώς δεν πρόκειται για κανένα κατά γράμμα βασανισμό ούτε του Χριστού στον άδη ούτε οποιουδήποτε νεκρού που "κρατείται" στον άδη.
Ενώ ο Χριστός μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα αναστήθηκε από τον άδη και σταμάτησε αυτός ο συμβολικός 'βασανισμός' κράτησης στον άδη, οι άλλοι νεκροί έπρεπε να περιμένουν "κρατούμενοι" στα δεσμά του άδη για πολύ περισσότερο καιρό μέχρι την ανάστασή τους είτε ως δίκαιοι είτε ως άδικοι, σύμφωνα με το Ιωάννης ιε' 28,29 όπου δίνεται η υπόσχεση ότι "όλοι οι 'εν τοις μνημείοις' θα ακούσουν τη φωνή του και θα βγούν... εις ανάστασιν ζωής, οι δε (άλλοι) ... εις ανάστασιν κρίσεως"

Υπάρχει όμως και ο λεγόμενος "δεύτερος θάνατος" που συμβολίζεται από τη "λίμνη της φωτιάς".
Όσοι υποστούν το "δεύτερο θάνατο" αυτοί θα "κρατούνται για πάντα" από το θάνατο, χωρίς δικαίωμα ανάστασης και συνεπώς θα τεθούν σε αιώνιο περιορισμό 'βασανισμού' δέσμευσης, σε αντίθεση με τον Χριστό που ο περιορισμός 'οδύνων' δέσμευσής του στον άδη ήταν περιορισμένος για διαστήματα τριών ημερών.

Άρα αιώνιος 'βασανισμός' σημαίνει αιώνια δέσμευση στο θάνατο και όχι 'νεκρών' συνειδητότητα ύπαρξης.

Συνεπώς δεν υπάρχει καμιά κόλαση βασάνων για νεκρούς και αυτό συμφωνεί με τις ακόλουθες αλήθειες της Γραφής:
1.
Γένεση 2:7 "έγινε ο άνθρωπος εις ψυχήν ζώσαν" (δεν έλαβε ψυχή αλλά έγινε ψυχή, δηλαδή ζωντανή ύπαρξη)
2.
το αποτέλεσμα της αμαρτίας δεν ήταν μεταθάνατια συνέχιση της ζωής αλλά αφαίρεση της ζωής. Γένεση 3:19 "χώμα είσαι και στο χώμα θα επιστρέψεις"
(όπως έγραψα δεν του έδινε ο Θεός με το θάνατό του κανένα 'Διαβατήριο' με εισιτήριο "ΠΡΟΣ παράδεισον" ή "προς κόλασιν")
3.
το αποτέλεσμα της αμαρτίας είναι θάνατος επειδή "η ψυχή που αμαρτάνει, πεθαίνει" (Ιεζεκιήλ ιη' 4)
4.
"μέσω της αμαρτίας μπήκε ο ΘΑΝΑΤΟΣ... σε όλους τους ανθρώπους" (Ρωμαίους 5:12)
5. οι νεκροί δεν γνωρίζουν ούτε αισθάνονται τίποτα και δεν έχουν ΚΑΜΙΑ υπαρξιακή συνειδητότητα,επειδή δεν ζούν (Εκκλησιαστής 9:5 Ψαλμοί 146:4)
6.
ο Θεός δεν θέλει ούτε ευχαριστιέται με τον θάνατο ενός ασεβούς (Ιεζεκιήλ ιη' 23), συνεπώς πολύ περισσότερο ούτε θέλει να βασανίζει αιώνια ανθρώπους.

Μη φοβάστε λοιπόν κανένας.
Ο Θεός που είναι "αγάπη" δεν βασανίζει κανέναν σε καμιά δήθεν κόλαση βασάνων.
Μόνο ο διάβολος θα διέδιδε κάτι τέτοιο για να κακοπαραστήσει τον Θεό.

Δύο είναι οι προοπτικές για όλους:
1. αιώνια ζωή και
2. αιώνιος θάνατος, όχι αιώνια βάσανα.
Όταν λέγει η Γραφή "Μακάριος ο άνθρωπος που φοβάται τον κύριο" (Ψαλμός 128:1) εννοεί ότι είναι ευτυχισμένος ο άνθρωπος που έχει υγιή φόβο για τον Θεό, που τον κάνει να προσέχει για να μη τον δυσαρεστήσει και όχι να έχει έναν αρρωστημένο και εξαθλιωτικό φόβο και τρόμο αιώνιων βασάνων σε μιά δήθεν κόλαση που είναι ανύπαρκτη.

Μη φοβάστε καμιά κόλαση λοιπόν.
Γνωρίζετε τον τελευταίο εχθρό; Δεν είναι κάποια ανύπαρκτη κόλαση.
(1 Κορινθίους 15:26) "Ως τελευταίος εχθρός, θα εκμηδενιστεί ο θάνατος"

Τελικά δηλαδή θα σταματήσει και ο θάνατος. (Αποκάλυψη κα' 3,4 "ο θάνατος δεν θα υπάρχει πιά")

Από την άλλη, ο Θεός συστήνει πάντα τη ζωή:
"Τόσο αγάπησε ο Θεός τον κόσμο, ώστε έδωσε τον μονογενή Γιό Του, για να μη καταστραφεί όποιος ασκεί πίστη σε αυτόν αλλά να έχει αιώνια ζωή" (Ιωάννης 3:16)

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

καταρχας καλησπερα και συγχαρητηρια για τις εμπεριστατομενες αποψεις οι "ψευδομαρτυρες του ιεχωβα" ειναι απλως ανθρωποι πλανεμενοι και αποριας αξιο ειναι που μενουν στην πλανη με τοση εμμονη αυτο δηλωνει ψυχοπαθολογικες καταστασεις.[ ειμαι κακος το ξερω αλλα σπουδασα θεολογος γιατι λατρεψα την αληθεια]
τωρα οσο για την εννοια "βασανος" να πω κατι απλο πολλες φορες διαβαζουμε το ευαγγελιο χωρις να λαμβανουμε υποψη μια βασικη παραμετρο οτι παρολη την θεοπνευστια του ιερου κειμενου το γραψαν ανθρωποι και απευθυνεται προς ανθρωπους επισης οι λεξεις οι εννοιες και τα παραδειγματα ειναι προσαρμοσμενα στην αντιληψη των ανθρωπων της εποχης κατα συνεπεια ειναι πολυ λογικο να καταλαβει κανεις οτι η βασανος ειναι το βασανιστηριο σε πρωτη ερμηνεια βασανηστηριο ομως που προερχεται απο την αρση της ευνοιας του κυριου και αυτο ερμηνευει τωρα το κομματι θεολογικα ως εξης οταν πλεον ο ανθρωπος απορριπτει το θεο περναιε στη βασανο δηλαδη στο αιωνιο μαρτυριο της απουσιας του θεου απο μεσα του οταν απορριπτουμε το θεο ουσιαστικα φτανουμε να γινομαστε ερμαια των καιρων [και ιδου η βασανος] απορριπτουμε την κινηση του θεου να γινει ανθρωπος ουσιαστικα απορριπτουμε τον ιδιο τον θεο απο τη ζωη μας ε πως λοιπον να μην ειναι βασανηστηριο αυτο; εμεις οι ιδιοι λεμε στο θεο "τραβα δε σε θελω αλλο" μα ο θεος μας την εχει "στημενη" στη γωνια εμεις βασανιζομαστε απο μονοι μας δε μας βασανιζει ο θεος και ς θυμομαστε κατι απλο κολαση ειναι η αγαπη του θεου μια αγαπη που εξ αιτιας της αποστροφης προς το θελημα του παρολο που μας περικλειει δεν την νοιωθουμε

Ανώνυμος είπε...

Γειά σας αγαπητέ κύριε θεολόγε.
Διάβασα το σχόλιο σας και την άποψή σας για την λέξη "βάσανος".
Σέβομαι τις σπουδές σας και τα χαρτιά που πιθανόν έχετε στην κατοχή σας.
Εγώ δεν είμαι θεολόγος, αυτό όμως δεν με εμποδίζει καθόλου στη θεολογικές μου θέσεις και γνώσεις. (αν έχω γνώσεις, δε ξέρω)

Είπατε λοιπόν πως οι Ιεχωβάδες είναι πλανεμένοι. Πολύ φοβούμαι όμως ότι κινδυνεύετε να πέσετε στα λάθη που κάνουν. Καλοπροαίρετα το λέω.
Οι μ.τ.Ιεχωβά σκέφτονται κατά τον ίδιο τρόπο, όπως το αναλύσατε εσείς. Τι εννοώ;

Η λέξη ΄΄βάσανος΄΄ είπατε, δεν έχει την ίδια σημασιολογία…..κτλ
Κατά τον ίδιο τρόπο οι μάρτυρες ακύρωσαν τον ιερό Σταυρό του Κυρίου, γιατί λέει, η λέξη Σταυρός εκείνη την εποχή σήμαινε κάτι άλλο.
Παρατηρώ, πως η πολύ μόρφωση, μάλλον κακό προσφέρει στους ανθρώπους. Δε το λέω για εσάς μη το πάρετε προσωπικά.

Η Αγία μας Γραφή, δόξα να έχει ο Κύριος είναι ξεκάθαρη και πεντακάθαρη. Στο συγκεκριμένο χωρίο, είδαμε να λέει, …παρέδωκεν αύτών τοίς βασανισταίς…
Θα μου πείτε, είναι σωστό να το δεχτώ όπως το λέει; Κι αν όντως είχε κάποια άλλη σημασία η λέξη αυτή την εποχή εκείνη;
Ας πούμε λοιπόν πως είχε άλλη σημασία.

Θα δεχτούμε πως άλλη σημασία είχε και όταν έλεγε το
΄΄έκεί έσται ο κλαυθμός και ο βρυγμός των οδόντων; ΜΑΤΘΑΙΟΣ 13.50΄΄
Θα δεχτούμε πως άλλη σημασία είχε όταν έλεγε οι μεν σε αιώνια ζωή οι δε σε ονειδισμό και αιώνια καταισχύνη; ΔΑΝΙΗΛ 12.2

Τι λέτε; Θα το δεχτούμε κι αυτό;

Αυτή είναι η άποψή μου.
Ελπίζω να μην είπα κάτι που σας πρόσβαλε. Αν ναι, σας ζητώ ακ των προτέρων συγνώμη.

Με εκτίμηση,
Ιωάθαμ!

Υ.Γ Την επόμενη φορά αν θέλετε δώστε ένα ψευδώνυμο, βοηθάει πολύ.

Ανώνυμος είπε...

Είναι κρίμα και άδικο να μην παραδεχτεί ένας αντικειμενικός αναγνώστης αυτών των σχολίων που παρατίθονται, ότι ο Γιώργος προσπαθεί να βοηθήσει των κο Ιωάθαμ και τον κο "Ανώνυμο" να καταλάβουν κάποιες ΒΑΣΙΚΕΣ γραφικές πραγματικότητες. Βέβαια πιστεύω ότι είστε σκεπτόμενα άτομα και έχετε αντιληφθεί τι σας λέει. Καταλαβαίνω επίσης πως και εγώ αν ήμουν στη θέση σας δεν θα έκανα πίσω αλλά θα έψαχνα οτιδήποτε υπήρχε για να "χτυπήσω" το Γιώργο. Με αυτό όμως το διάλογο μήπως δεν βοηθάτε την κατάσταση αλλά δίνεται ένα βήμα αμφισβήτησης των λεγομένων σας?

Τι θα κερδίσετε απαντώντας έτσι χωρίς απτά επιχειρήματα? Μήπως κάνα μηνιαίο κρατικό μισθό? Σας έχει δώσει τόσα "χαστουκια"(σε μορφή απαντήσεων) που αν ήμουν στη θέση σας, όσο εγωισμό και αν είχα, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ θα ντρεπόμουν.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΑΝΩΝΥΜΟ ΜΑΡΤΥΡΑ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ

Κύριε ανώνυμε ΜτΙ, έχετε κάνει ένα μικρό λάθος. Η κυρία συζήτηση με τον κ. Γιώργο, δεν διεξάγεται στο παρόν άρθρο, αλλά στο «Αποφατισμός και ο Άστεγος Θεός». Εκεί θα δείτε τις απαντήσεις που έχει λάβει ο κ. Γιώργος και από τον κ. Ιωάθαμ και από τους άλλους συνομιλητές, σε τέτοιο βαθμό ώστε να «καταπιεί κυριολεκτικά την γλώσσα του». Αν νομίζετε πως ψεύδομαι μια δοκιμή θα σας πείσει μπαίνοντας στα αντίστοιχα σχόλια.
Αν παρόλα αυτά εξακολουθείτε να έχετε την ίδια γνώμη, για να γίνεται πιστευτός πρέπει να αφήσετε τις αοριστίες και να γίνετε συγκεκριμένος. Μετά χαράς λοιπόν σας περιμένουμε στα σχόλια του «Αποφατισμός και ο Άστεγος Θεός».

Μετά τιμής Χρήστος - αντιαιρετικός

Υ.Γ. Αυτό για την πληρωμή τι το θέλατε. Χωρίς αποδείξεις αναδεικνύεστε σε κοινό συκοφάντη. Ευχαρίστως όμως να ανακαλέσω, αν προσκομίστε αποδείξεις, προς επίρρωση των λεγομένων σας. Σε αντίθετη περίπτωση, η «ρετσινιά» του συκοφάντη θα σας ακολουθεί.

Ανώνυμος είπε...

Προτείνω εις όλα τα συμπαθή ΘΥΜΑΤΑ της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΚΟΠΙΑ, τις κάτωθι ιστοσελίδες:

- http://freedomfromthejw.blogspot.com/
- http://rwssel.pblogs.gr/2008/09/raymond-franz-crisis-of-conscience-9-hronia-sto-kyb-swma-twn-mar.html

- http://rwssel.pblogs.gr/2009/02/410178.html

Eπιπλέον, προσφέρω το ποσόν του 1 εκατ. Ευρώ, σε οποιονδήποτε μπορεί να μου αποδείξει, ότι η ΕΤΑΙΡΕΙΑ $κοπιά, ΔΕΝ ΠΡΟΕΒΛΕΨΕ ΤΟ 1975 ως το τέλος του κόσμου.

TO XONTRO TSAROUXI είπε...

όλα τα συμπαθή ORTHODOKSA STRABOΘΥΜΑΤΑ POU KOIMOUNTAI ME TSAROUXIA MERA -NUXTA.
POIOS THA SAS TA BGALEI;
AGKILWSH THA PATHOUN TA PODIA SAS

Ανώνυμος είπε...

Χαιρετώ τους τυφλούς!!!

Η θρησκεία σας έχει έσοδα
δισεκατομμυρίων,
δεν πληρώνει φόρους, και πάντα χρειάζεται λίγα ακόμα.

Να μια ιστορία με πολύ παραμύθιασμα !

Τα λόγια του George Carlin μένουν αληθινα ακόμα και μετά τον θανατό του .....


Σκεφτείτε το !
Η θρησκεία έχει πείσει τους ανθρώπους ότι υπάρχει ένα αόρατο
ον που ζει στον ουρανό που βλέπει ότι κάνεις, κάθε λεπτό και κάθε μέρα.

Και ο αόρατος άνθρωπος έχει μια λίστα
με δέκα πράγματα που δεν θέλει να κάνεις. Και αν κάνεις κάποιο απο αυτά τα δέκα πράγματα,
έχει ένα ειδικό μέρος γεμάτο φωτιά και καπνό
και οδύνη και αγωνία που θα σε στείλει να ζεις και να υποφέρεις
και να καίγεσαι, να πνίγεσαι και να κλαις και να οδύρεσαι.

εις τους αιώνες των αιώνων.
Αλλά σε αγαπάει 
Σε αγαπάει και χρειάζεται χρήματα.
Πάντα χρειάζεται λεφτά !
Είναι παντοδύναμος, απαράμιλλος,
παντογνώστης και πάνσοφος.
Για κάποιο λόγο - δεν μπορεί
να διαχειριστεί τα χρήματα !

Νικόλαος είπε...

Μία φτηνή αντιμετώπιση του Θεού. Ο Θεός δεν έχει ανάγκη από τα χρήματα, αλλά την καρδιά μας που είναι μέλος του σώματός Του. Ένας άπορος τι χρήματα έχει να δώσει στον Θεό; Και όμως, αυτός είναι πιο κοντά στον Θεό.

Γιώργος είπε...

κ.Χρήστος:
"στο «Αποφατισμός και ο Άστεγος Θεός». Εκεί θα δείτε τις απαντήσεις που έχει λάβει ο κ. Γιώργος και από τον κ. Ιωάθαμ και από τους άλλους συνομιλητές, σε τέτοιο βαθμό ώστε να «καταπιεί κυριολεκτικά την γλώσσα του».
Μετά τιμής Χρήστος - αντιαιρετικός
13 Δεκέμβριος 2008 7:46 μμ "

Μου θυμήσατε κ.Χρήστο το τραγούδι του Μ.Χιώτη και της Μ.Λίντα "Περασμένες μου αγάπες"
Και ένα άλλο που λέει:
"Φεύγει ο χρόνος πίσω δεν γυρνά
μ' αναμνήσεις κι' όνειρα τρελά"

Καταλάβατε τι εννοώ.

Τελικά το «καταπιεί κυριολεκτικά την γλώσσα του» ισχύει για άλλους, όχι για μένα.
Πιστεύω το έχετε καταλάβει περισσότερο από πολλούς άλλους αυτό το διάστημα.

Βέβαια τελικά στον Αρμαγεδδώνα θα συμβεί αυτό που γράφετε σε όσους δεν φαντάζεστε - και σχεδόν κυριολεκτικά με πολύ δραματικό τρόπο - ως θεολόγος θα το γνωρίζετε, απλώς υπενθυμίζω μια άλλη περιγραφή:
(Ζαχαρίας 14:12)
"Η σάρκα του ανθρώπου θα σαπίζει, ενώ αυτός θα στέκεται στα πόδια του· τα δε μάτια του θα σαπίζουν στις κόγχες τους και η γλώσσα του θα σαπίζει μέσα στο στόμα του"

Ακόμα και συμβολικά να το πάρει κάποιος, αυτή η περιγραφή ξεπερνά τον συμβολισμό "έχει καταπιεί τη γλώσσα του" [ως ανικανότητα διαλεκτικής αντίδρασης]

Η προφητεία του Ζαχαρία περιλαμβάνει γενικότερη ανικανότητα.

Μια άλλη προφητεία όμως περιγράφει περισσότερα:
(Σοφονίας 1:14‐18)
»Η μεγάλη ημέρα του Ιεχωβά πλησιάζει... είναι ημέρα σφοδρής οργής, ημέρα στενοχώριας και οδύνης, ημέρα θύελλας και ερήμωσης, ημέρα σκοταδιού και ζοφερότητας, ημέρα σύννεφων και ζόφου... θα περπατούν σαν τυφλοί· ...το αίμα τους θα χυθεί σαν σκόνη... Ούτε το ασήμι τους ούτε το χρυσάφι τους θα μπορέσουν να τους διασώσουν την ημέρα της σφοδρής οργής του Ιεχωβά· ...θα προκαλέσει ... τρομερή εξόντωση, όλων των κατοίκων της γης».

Μη βιάζεστε λοιπόν κ.Χρήστο, πάλι με το συμπάθειο, και κάνετε 'πρόωρες ανακοινώσεις' ούτε να λέτε πρόωρα 'μεγάλες κουβέντες', επειδή ο χρόνος είναι αμείληκτος κριτής [δικαιώνει ή καταδικάζει]

Από τη μεριά μου, εγώ θα συνεχίσω με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, μέχρι να δω "τα ραδίκια ανάποδα" όπως έλεγε χαριτολογώντας ο πατέρας μου.

Αφήστε λοιπόν το αναγνωστικό κοινό σας να κρίνει με βάση τα όσα διαβάζει, χωρίς πρόωρες αστήρικτες 'μονοπωλιακές' κριτικές και εντυπωσιακές δηλώσεις εκ μέρους σας που είναι σαν προδιαθετικά πυροτεχνήματα.

φιλικότατα
Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Εγραψα
ΩςΑνωνυμος_
"ΕΞΟΔ.17,2 ΚΑΙ ΕΛΟΙΔΟΡΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΩΥΣΕΩΣ ΛΕΓΟΝΤΕΣ ΔΟΣ ΕΙΣ ΗΜΑΣ ΥΔΩΡ ΔΙΑ ΝΑ ΠΙΩΜΕΝ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ Ο ΜΩΥΣΗΣ ΔΙΑ ΤΙ ΛΟΙΔΟΡΕΙΤΕ ΚΑΤ ΕΜΟΥ ΔΙΑ ΤΙ ΠΕΙΡΑΖΕΤΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟΝ.Ομοιως στην Κ.Δ Α΄Κορινθ 10,9 μηδε εκπειράζωμεν τον Χριστόν, καθώς τινες αυτων επείρασαν, και υπο των οφεων απώλλυντο.Εδω βλεπουμε καθαρα οτι ο Γιαχβε της Π.Δ ηταν ο Χριστος.
Ανοιγοντας στο ιδιο χωριο του Αποστ.Παυλου στην Α.Γραφη της Σκοπιας διαβαζουμε << Ουτε να υποβαλλουμε σε δοκιμη τον Ιεχωβα,οπως (τον) υπεβαλαν σε δοκιμη μερικοι απ' αυτους,απλως και μονο για να αφανιστουν απο τα φιδια (Α΄ Κορ.10.9)>>.Γιατι σβησατε την λεξη Χριστος και βαλατε τη λεξη Ιεχωβα?.

Απαντηση που ελαβα από ανωνυμο ν2 ΜΤΙ.
[Το ερώτημα το θέτετε, κ. Ανώνυμε, είναι λογικό. Υπάρχουν λιγοστά εδάφια που φαίνεται να δείχνουν ότι ο Γιαχβέ της Παλαιάς Διαθήκης είναι ο Χριστός της Καινής.]


ο κ Γιωργος απαντησε

Η ΜΝΚ ΣΩΣΤΟΤΑΤΑ το μεταφράζει το εδάφιο Α Κορινθίους 10,9 με βάση το
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ Westcott & Hort
Αυτόν που ονομάζει το κείμενο "κύριον" είναι ο ίδιος με τον "ολοθρευτή" (εξολοθρευτή), που λέει παρακάτω, δηλαδή τον Ιεχωβά/Γιαχβέ. Τον Ιεχωβά/Γιαχβέ πείραξαν, ο Ιεχωβά/Γιαχβέ έστειλε τα φίδια και χάθηκαν,
ο Ιεχωβά όταν γόγγυξαν τους κατέστρεψε.


Ο ανωνυμος ΑΠΑΝΤΑ .

Τοσα χρονια που χρησιμοποιουσατε την Κ.Δ του Βαμβα πριν φτιαξετε την δικη σας εσφαλμενα κυρρησατε Χριστον ως ΙΕΧΩΒΑ? Όταν γυρνουσατε από πορτα σε πορτα με την Κ.Δ του Βαμβα που γραφει Χριστον αντι Ιεχωβα ΠΟΤΕ ΛΕΓΑΤΕ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΟΤΕ Η ΤΩΡΑ.

Κ.Δ βαμβα,9 ΜΗΔΕ ΑΣ ΠΕΙΡΑΖΩΜΕΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΙΝΕΣ ΑΥΤΩΝ ΕΠΕΙΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΑΠΩΛΕΣΘΗΣΑΝ ΥΠΟ ΤΩΝ ΟΦΕΩΝ .

Αρχαιο Κειμενο 9 μηδε εκπειράζωμεν τον Χριστόν, καθώς τινες αυτων επείρασαν, και υπο των οφεων απώλλυντο

Μην μου αραδιαζεις λοιπον εμενα μπουρδες διοτι εσεις χρησημοποιουσατε τον Βαμβα που λεει Χριστον τοτε ενώ τωρα το αλλαξατε κατά το κειμενο Westcott Hort που λεει Κυριον για να μην φαινεται ότι ο Γιαχβε της Παλαιας είναι ο Ιησους της Κ.Δ
Οσο γιαυτα που γραφεις παρακατω κ Γιωργο
-Αυτόν που ονομάζει το κείμενο "κύριον" είναι ο ίδιος με τον "ολοθρευτή" (εξολοθρευτή), που λέει παρακάτω, δηλαδή τον Ιεχωβά/Γιαχβέ.
Τον Ιεχωβά/Γιαχβέ πείραξαν, ο Ιεχωβά/Γιαχβέ έστειλε τα φίδια και χάθηκαν,
ο Ιεχωβά όταν γόγγυξαν τους κατέστρεψε.-δικαιολογεις μονος σου πληρως την αποψη ότι ο Χριστος στην προς Κορινθιους είναι ο Γιαχβε της Παλαιας στην περιπτωση της Κ.Δ του Βαμβα που χρηιμοποιουσατε.
Υ.Γ. Μην απαντατε με κατεβατα της Σκοπιας απλως για να απαντατε διοτι τα σχολια καταγραφονται και ΜΕΝΟΥΝ εις τον αιωνα.
Αποφασιστε ποτε κηρυσσατε λανθασμενα ,πριν με τον Βαμβα που λεγατε τον Χριστο Γιαχβε η τωρα που λετε μονον τον Πατερα Γιαχβε.
Μην νομιζετε ότι θα σας απαντησω ότι κι αν πειτε διοτι ετσι μειωνω τον εαυτο μου και τον κανω βλακωτερο των βλακων. ΔΕΝ ΧΑΝΩ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΜΟΥ ΜΕ ΑΣΤΕΙΟΥΣ ΣΥΝΟΜΗΛΙΤΕΣ
Θα εισασταν σωστοι αν δεν χρηιμοποιουσατε καθολου την Κ.Δ του Βαμβα.
Χαιρετισματα στη Σκοπια που αλλαζει τους Ιεχωβα με την ΩΡΑ και σε οσους την Πιστευουν Σκεφτειτε λιγο τον Αινσταιν που ειπε ότι δυο πραγματα δεν εχουν ορια,το συμπαν και η βλακεια.Επιτρεψτε μου να προσθεσω κι ένα ακομα,Η ΑΜΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΣΚΟΠΙΑΣ.
Καληνυχτα και Ονειρα Προφητικα κ Γιωργο με πολύ νέο ΦΩΣ

Ανώνυμος είπε...

Σκοπιά 1η Μαϊου 1997, σελίδα 9

Ο ΙΕΧΩΒΑ ΘΕΟΣ είναι η μεγαλιωδης προσωπικοτητα που προσδιοριζει τους αληθινους αγγελιοφορους του.Τους προσδιοριζει κανοντας να επαληθευονται τα αγγελματα που μεταδιδει μεσω αυτων.Ο Ιεχωβα είναι επισης η μεγαλη προωπικοτητα που εκθετει τους ψευδεις αγγελιοφορους.Πως τους εκθετειϗ
Διαψευδει τα σημεια και τις προβλεψεις τους.Ετσι δειχνει ότι εκεινοι είναι αυτοανακηρυχθεντες προγνωστες των οποιων τα αγγελματα στην πραγματικοτητα πηγαζουν από την ιδια τους την παραπλανητικη σκεψη-ναι από την ανοητη σαρκικη νοοτροπια τους.

Γιαυτο ο Ιεχωβα ειπε στον Ιεζεκιηλ ¨ Αλλοιμονο στους ανοητους προφητες που βαδιζουν ακολουθωντας το δικο τους πνευμα ενώ δεν εχουν δει τιποτα!

Δευτερονόμιο 18/ιη΄ 22: "Όταν τις προφήτης λαλήση εν τω ονόματι τού Κυρίου και ο λόγος δεν γείνη, ουδέ συμβή, ούτος είναι ο λόγος τον οποίον ο Κύριος δεν ελάλησεν. Ελάλησεν αυτόν ο προφήτης εν υπερηφανία. Δεν θέλετε φοβηθή απ' αυτού"

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΩ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΩ ΜΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΧΩ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΥΖΗΓΟ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΑΔΕΡΦΟΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΩ ΚΑΚΙΑ ΕΤΣΙ ΜΕ ΔΙΔΑΞΕ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΝΑ ΣΥΓΧΩΡΩ. ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΣΤΟΥΣ
ΝΑ ΜΕΛΕΤΑΤΕ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΤΗΣ Μ.Ν.Κ. ΘΑ ΠΕΣΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ. ΑΜΗΝ

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΚΑ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΕ ΣΥΝΕΤΡΙΨΑΝ ΜΕΧΡΙ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΛΕΩ ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΤΗ ΛΕΜΕΣΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕ ΝΑ ΑΝΤΕΞΩ Ο ΘΕΟς ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΚΡΑΤΑΩ ΚΑΚΙΑ

Ανώνυμος είπε...

τον κανονα των 27 βιβλιων της Κ.Δ τον καθορισε η Εκκλησια μετα τους διωγμους και βεβαια μετα το θανατο των αποστολων με οικουμενικες συνοδους πως γινεται οι Μ.Ι να λενε οτι η Εκκλησια επεσε σε αποστασια μετα το θανατο και του τελευταιου Αποστολου? αρα και τα 27 βιβλια ειναι αντικανονικα
τοτε γιατι τα δεχονται? Τους Αγιους Πατερες που αρνειται η οργανωση αυτους επικαλειται για την εγκυροτητα της Κ.Δ ας ανασκοπισουν στο βιβλιο ολη η γραφη θεοπνευστη και θα δουν

Χρήστος – αντιαιρετικός είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε από την Κύπρο σας παρακαλώ πολύ επικοινωνείστε μαζί μου στο ιμέηλ palchristos@yahoo.gr Ήδη έχω δημοσιεύσει πέντε άρθρα του πρώην ΜτΙ Ονήσιμου Ελευθεριάδη. Θα χαρώ να δημοσιεύσω και την δικιά σας εμπειρία. Επίσης θα χαρεί πολύ και ο Ονήσιμος να έρθετε σε επαφή. Όσο για τον κανόνα της Κ.Δ. δεν ξέρω αν το προσέξατε το τελευταίο μου άρθρο ασχολείται με αυτό το θέμα. Περιμένω νέα σας. Σας ευχαριστώ πολύ.

Χρήστος – αντιαιρετικός

ΟΝΗΣΙΜΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ είπε...

`




Αγαπητά μου αδέρφια, είμαι ο Ονήσιμος Ελευθεριάδης, και είμαι ένας από αυτούς που κατάφεραν με την βοήθεια Του Τριαδικού Θεού, να βγουν από την σέκτα της Σκοπιάς.

Εμένα με κυνήγησαν πάρα πολύ, και με διώκουν ακόμα.

Θα ήταν μεγάλη χαρά μου, να έρθουμε σε επαφή το γρηγορότερο, το e-mail μου θα σας το δώσει ο κ. Χρήστος Αντιαιρετικός.

Θα ήταν χαρά μας, να σας έχουμε στις συζητήσεις μας στους διαλόγους του Αντιαιρετικού, αλλά και σε ιδιωτικό επίπεδο.

Να σας έχει Ο Θεός, πάντα καλά, και να είστε δυνατοί στην πίστη, καθώς αποκαλύπτεται την αλήθεια για Τον Χριστό.

Θα ήταν μεγάλη η τιμή και η χαρά, να επικοινωνήσουμε, όσο γίνεται πιο γρήγορα!

Σας χαιρετώ, με αγάπη Χριστού,

ο αδερφός σας,

Ε.Ονήσιμος.






`

Ανώνυμος είπε...

Γειά σας.
Τυχαία μπήκα πριν λίγο στην ιστοσελίδα σας ψάχνοντας πληροφορίες για τους μάρτυρες του Ιεχωβά.
Ο λόγος είναι πως πριν λίγες μέρες γνώρισα έναν ηλικιωμένο μάρτυρα σε μια παιδική χαρά (όπου πηγαίνω τον γυό μου) και μου έπιασε την κουβέντα.
Είμαι Ορθόδοξος -όχι ιδιαίτερα πράγματα- και μη γνωρίζοντας τι πιστέυουν αυτοί οι άνθρωποι άρχισα την κουβέντα-περισσότερο από περιέργεια.
Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι η εμμονικότητα των απόψεών του.
Δε γνωρίζω πολλά για το Χριστιανισμό και έτσι του απαντούσα μέσω της επιστήμης μου (είμαι φυσικός).
Όταν λοιπόν μου είπε για το παράλογο του Τρισυπόστατου, του αντέταξα το δισυπόστατο που κυριαρχεί στην ύλη (η ύλη έχει και σωματιδιακό αλλά και κυματικό χαρακτήρα).
Μάλιστα το δισυπόστατο (ο κυματο-σωματιδιακός χαρακτήρας της ύλης) είναι πέρα πασης αμφισβητήσεως (βλ. κβαντομηχανική, κύμα de Broglie, θεωρία των κβάντα κ.λ.π).
Δηλαδή, εδώ η ύλη ξεκάθαρα έχει δύο υποστάσεις, και εμείς θα υποδείξουμε του Θεού να έχει μία;
Κάποια στιγμή μάλιστα φαίνονταν τόσο χαμένος με αυτά που άκουγε (πιθανόν για πρώτη φορά) που από τη μία μου φαινόταν αστείος ο τρόπος που προσπαθούσε να υποστηρίξει πράγματα τα οποία δεν καταλάβαινε, και από την άλλη τον λυπόμουνα..

Αυτό που μου έκανε εντύπωση, είναι πως γίνεται άνθρωποι οι οποίοι υποτίθεται "ψάχνουν" την αλήθεια, να εγκλωβίζονται τόσο εύκολα και να υποστηρίζουν τα πιο παράδοξα ακόμα και μπροστά σε κάποιον επιστήμονα.

Αποκόμισα την εντύπωση πως η οργάνωσή τους πρέπει να λειτουργεί μάλλον ως ένα είδος κλάμπ, ή λέσχης, και οι άνθρωποι αυτοί-χωρίς να το συνειδητοποιούν-εγκλωβίζουν όλον τον τρόπο της ζωής τους σε αυτό.
Νομίζω πως συνάπτουν μόνο σχέσεις μεταξύ τους επειδή φοβούνται.
Ναι, αυτός νομίζω πως είναι ο καλύτερος χαρακτηρισμός: Είναι απλά φοβισμένες ψυχούλες.

Χρήστος – αντιαιρετικός είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε – φυσικέ, φοβισμένους δεν θα τους έλεγα τους ΜτΙ, χαμένους ναι. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα γι’ αυτούς δεξιά της οθόνης έχω τα θέματα που ασχολούνται μαζί τους. Εκτός αυτού έχω δημοσιεύσει τέσσερα νομίζω θέματα ενός πρώην ΜτΙ του Ονήσιμου Ελευθεριάδη το «Κατάθεση ψυχής» «Τα πέτρινα παιδικά χρόνια» «Η σκληρή εφηβεία» και το τελευταίο πριν δυο βδομάδες περίπου «Η σφαγή των νηπίων» που περιγράφουν εκ των έσω τις συμπεριφορές και πρακτικές της Οργάνωσης. Εκτός αυτού μπορείτε να ρωτήσετε ότι θέλετε τον Ονήσιμο για τους ΜτΙ και να σας λύσει κάθε απορία. Σας ευχαριστώ που μας προτιμήσατε.

Χρήστος – αντιαιρετικός

ΟΝΗΣΙΜΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ είπε...







Αγαπητέ, κύριε,

Είστε Φυσικός, και έχετε ασχοληθεί με τον τομέα αυτό.

Και εγώ, αγαπούσα τα γράμματα, από μικρό παιδί, αλλά, είχα την ατυχία να γεννηθώ από γονείς, Μάρτυρες του Ιεχωβά,

αυτός είναι και ο λόγος, που δεν συνέχισα στις σπουδές μου.

Μπορείτε να διαβάσετε τα άρθρα μου,
και να διαπιστώσετε και ο ίδιος, τι έχω περάσει από μικρό παιδί, μέσα στην σέκτα των Μαρτύρων του Ιεχωβά.

Θα ήταν μεγάλη η χαρά μου, αν είχαμε κάποιο διάλογο, και σας απαντούσα, σε όποιες απορίες έχετε, σχετικά με τα εν λόγω θέματα.

Ο κ. Χρήστος Αντιαιρετικός, θα σας δώσει το e-mail μου, και θα μιλήσουμε.

Μπορείτε να με ρωτήσετε, και απευθείας μέσω των σχολίων σας, στο μπλόγκ του Αντιαιρετικού, για να μάθουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι.

Χάρηκα για το ενδιαφέρον σας, και θα χαρώ ακόμα περισσότερο, αν συνεχίσουμε τον διάλογο.



Ε.Ονήσιμος.





Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί Χρήστο και Ονήσιμε,
είμαι ο ανώνυμος-φυσικός (Σπύρος) και θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον που δείξατε.
Βρήκα πράγματι αρκετές αναφορές για τους μάρτυρες του Ιεχωβά.
Αυτό που με συγκλόνισε ήταν η μαρτυρία του πρώην μάρτυρα Ν.Μαυρομάγουλου, στην ιστοσελίδα της ΟΟΔΕ. Διάβασα και το βιβλίο του "Αναζητώντας την Αλήθεια", αλλά παρακολούθησα και τις συνεντεύξεις του.
Από σήμερα θα διαβάσω και τα άρθρα του αγαπητού Ονήσιμου.
Κάνετε εξαιρετική δουλειά, και είμαι σίγουρος πως βοηθάτε πολλές ψυχές.
Θα τα ξαναπούμε.
Να είστε καλά.

Χρήστος - αντιαιρετικός είπε...

Αγαπητέ Σπύρο, σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Χαίρομαι πολύ όταν μπορώ και βοηθάω κάποιους ανθρώπους. Αυτός άλλωστε είναι και ο καημός του Ονήσιμου. Να βοηθήσουμε να ξεφύγουν από την Οργάνωση της Σκοπιάς όσο το δυνατόν περισσότεροι για να αναπνεύσουν τον αέρα της ελευθερίας και της ορθής σκέψης. Το μόνο που θέλουμε από σένα είναι να ενημερώνεις όσο τον δυνατό περισσότερο κόσμο. Θα χαρώ πολύ να τα ξαναπούμε.

Χρήστος - αντιαιρετικός

Ονήσιμος. είπε...







Αγαπητέ Σπύρο, και εγώ με την σειρά μου, σε ευχαριστώ πολύ, για τα καλά σου, λόγια.

Πράγματι, καημός και πόθος, είναι να βοηθήσω, όσα πρόσωπα με αξιώσει ο Κύριος μας.

Κάνουμε τον δίκαιο αγώνα μας, με την δύναμη Του Αγίου Πνεύματος, και όλη η τιμή και η δόξα, ανήκει, στην Αγία Τριάδα, και πουθενά αλλού!

Είμαι πάντοτε ανοιχτός και πρόθυμος, να μιλήσουμε, σε δημόσιο και ιδιωτικό, επίπεδο.

Θα σε περιμένω, μαζί με τον άνθρωπο του Θεού, που τόσο με βοήθησε, τον Χρήστο - αντιαιρετικό,

και θα είναι μεγάλη μας χαρά, να λύσουμε όλες τις απορίες, από βιωματικό και πρώτο χέρι!

Να σε έχει ο Θεός καλά.

Με αγάπη Χριστού,

Ονήσιμος. -





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...