ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

Τελευταία Νέα του "Αντιαιρετικός"

Ευχαριστούμε όλες και όλους εσάς που επισκέπτεστε το ιστολόγιο μας ... Διαβάστε την καινούργια σελίδα μας "Απάνθισμα Πατερικών Κειμένων" ...ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

20 Απρ 2009

ΤΟ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ» ΤΗΣ ΣΚΟΠΙΑΣ ή Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΕ … ΔΙΑΚΟΠΕΣ!!!!

Στο μέσον η ... κυβέρνηση του Θεού και γύρω - γύρω οι υπήκοοι! Από το τευχίδιο της "Σκοπιάς" η "Κυβέρνηση που θα φέρει τον Παράδεισο" σελ. 25

Είναι γνωστό στους περισσότερους που ασχολούνται με τους Μάρτυρες του Ιεχωβά, πως η διδασκαλία τους περιλαμβάνει ένα συνονθύλευμα από παλιότερες και νεότερες αιρέσεις. Έτσι είναι πολύ δύσκολο αν ερωτηθεί κάποιος, να μπορέσει να ορίσει τα κύρια χαρακτηριστικά της διδασκαλία αυτής, που παρέχεται από τα έντυπα της Εταιρείας «Σκοπιά».
Παρόλα αυτά αν προσπαθούσαμε να ορίσουμε, μέσα από αυτό το ομιχλώδες τοπίο της διδασκαλίας της, κάποια εξέχοντα σημεία, θα στεκόμασταν σε τέσσερα –κατά την γνώμη μας – σπουδαιότερα σημεία:...


1. Διαστρεβλώνοντας το στίχο 45 του κεφαλαίου 24 από το κατά Ματθαίο Ευαγγέλιο, που αναφέρεται σε κάθε πιστό που θα εκμεταλλευτεί το χάρισμα (τάλαντο), το οποίο του έδωσε ο Θεός για τη σωτηρία του, αυτοαποκαλείται η Σκοπιά «πιστός και φρόνιμος δούλος του Θεού» που έχει οριστεί από τον Ιεχωβά να δίνει τη κατάλληλη τροφή (διδασκαλία) στα πλήθη των οπαδών της.
2. Ο Θεός έχει προσωπικό όνομα, το Ιεχωβά, και όποιος δεν το γνωρίζει αυτό κινδυνεύει η σωτηρία του. (περισσότερα βλέπε στο άρθρο μας, «Ιεχωβά: ένα τεχνητό όνομα για το Θεό»).3. Κακοποιώντας το χωρίο της Αποκάλυψης κεφάλαιο 7, στίχοι 1-9 χωρίζει τους οπαδούς της στα δύο. Σ’ αυτούς που θα ζήσουν στον Ουρανό και θα συγκυβερνήσουν με το Χριστό και ανέρχονται σε 144.000 και στο πολύ τον Όχλο ( όπου ανήκει και το πλήθος των Μ. του Ιεχωβά) που θα ζήσει στη Γη, σε κατάσταση Παραδείσια και θα τον κυβερνάνε ο Χριστός με τις 144.000. (περισσότερα βλέπε στο άρθρο μας, «Η τελετή της ανάμνησης ή το ασανσέρ της Σκοπιάς»).4. Η ίδρυση της Βασιλείας του Θεού από το Χριστό, το 1914.
Από όλα τα παραπάνω εκτεθέντα, το σπουδαιότερο όλων είναι ο ισχυρισμός της Σκοπιάς για την ίδρυση της Βασιλείας του Θεού το 1914, το οποίο αποτελεί και το θεμέλιο λίθο – το «Ευαγγέλιο» της – του οικοδομήματος της.
Αν αφαιρέσεις αυτόν το λίθο, όλο το οικοδόμημα της Σκοπιάς καταρρέει σαν χάρτινος πύργος. Και το γελοίο όσο και τραγικό της υπόθεσης είναι πως πρόκειται για ένα ακόμη «παραμύθι» της Σκοπιάς, που στηρίζεται όχι μόνο πάνω στις γνωστές παλινωδίες και ψεύδη της, αλλά εκτελεί εν ψυχρώ και την ιστορική αλήθεια.Και αφού πρόκειται για «παραμύθι», καταλληλότερη «γιαγιά» από τη Σκοπιά δεν μπορεί να υπάρξει. Έτσι μέσα από τα έντυπά της θα μας διηγηθεί η ίδια το «παραμύθι» του 1914. Μη φοβάστε όμως. Κακός λύκος δεν υπάρχει! Εμπρός λοιπόν. «Δώσε κλώτσο να γυρίσει, παραμύθι ν’ αρχινίσει».

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΕ … ΔΙΑΚΟΠΕΣ!
Προσλαμβάνοντας τους ισχυρισμούς των Αντβεντιστών – αίρεση Προτεσταντική – η Σκοπιά, ισχυρίζεται πως η διακυβέρνηση του Θεού που εκπροσωπούνταν από το Ισραήλ, έπαψε να υφίσταται, όταν καταστράφηκε η Ιερουσαλήμ και αιχμαλωτίστηκε ο τελευταίος βασιλιάς Σεδεκίας, από τον Βαβυλώνιο ηγεμόνα Ναβουχοδονόσορα το 607 π.Χ.
Η διακυβέρνηση αυτή, άρχισε πάλι να ισχύει μετά από 2520 χρόνια, όταν ανέλαβε βασιλιάς αυτής της διακυβέρνησης ο Χριστός το 1914. Περισσότερα αλλά κυρίως μπερδεμένα μπορεί να βρει κάποιος στο βιβλίο της Σκοπιάς «Μπορείτε να ζείτε», σελίδες 139 – 141 .
Και που είναι το πρόβλημα θα μπορούσε να πει κάποιος. Πρώτον και κύριον δεν υπάρχει ένα πρόβλημα, αλλά πολλά προβλήματα, με εξέχον την πτώση της Ιερουσαλήμ.Πουθενά μα πουθενά, κανένας ιστορικός, κανένα Λεξικό, καμιά εγκυκλοπαίδεια, καμιά άποψη ειδικών επιστημόνων δεν συμφωνεί με το έτος πτώσης της Ιερουσαλήμ το 607 π.Χ.Για τον απλό λόγο, πως η πτώση της Ιερουσαλήμ, έλαβε χώρα το 587/6 π.Χ.Βέβαια στο απλό ερώτημα, τι έκανε ο Χριστός μέχρι το 1914 που ανέλαβε βασιλιάς, η Σκοπιά απαντάει πως καθόταν αδρανής στα δεξιά του Πατέρα του! Διακοπές λοιπόν ο Χριστός για εκατοντάδες χρόνια !!!! Και για τους «άπιστους Θωμάδες» το παρακάτω απόσπασμα από βιβλίο της Σκοπιάς «Μπορείτε να ζείτε», σελίδα 68, θα αποδείξει την αλήθεια των λεγομένων μας:


«Μπορείτε να ζείτε» σελίδα 68: Ο Χριστός ξεκουράζεται δίπλα στον Πατέρα του!

Ο Χριστός βέβαια πάντοτε ήταν βασιλιάς και δεν περίμενε … το «σύνθημα» της Σκοπιάς να αναλάβει το 1914. Αυτό φαίνεται άλλωστε στην Γραφή, όταν οι Μάγοι ψάχνοντας για τον νεογέννητο Χριστό ρωτάνε: « Που είναι ο γεννηθείς βασιλιάς των Ιουδαίων;» Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, κεφάλαιο 2, στίχος 2.Επίσης ούτε αυτός μένει αργός, ούτε ο Πατέρας του, άλλο αν η Σκοπιά τον στέλνει … διακοπές! « Ο δε Ιησούς αποκρίθηκε σ’ αυτούς, ο Πατέρας μου εργάζεται ως τώρα, και εγώ εργάζομαι». Κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο, κεφάλαιο 5, στίχος 17.

ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΤΟ 1874 ή ΤΟ 1914;
Ότι δεν έγινε καμιά ίδρυση της βασιλείας το 1914 και πρόκειται για ένα ακόμη μεγαλειώδες ψέμα της Σκοπιάς, μας το δείχνει και το εξής γεγονός. Πως για δεκάδες χρόνια η Σκοπιά υποστήριζε πως η ίδρυση της βασιλείας είχε γίνει το 1874 !!!! Ούτε κακοήθεις και συκοφάντες είμαστε, ούτε από το μυαλό μας τα βγάλαμε. Η ίδια η Σκοπιά τα γράφει στο βιβλίο της «Διαγγελείς της Βασιλείας», σελ. 46 – 47.Συγκεκριμένα γράφει, πως ο ιδρυτής των ΜτΙ, Κάρολος Ρώσσελ εξέδωσε το 1877, μαζί με κάποιον Μπάρμπουρ, ένα βιβλίο με τίτλο «Τρεις Κόσμοι και η Σοδειά αυτού του Κόσμου». Σ’ αυτό λοιπόν το βιβλίο υποστήριζε πως η ίδρυση της βασιλείας είχε γίνει το 1874:



«Διαγγελείς της Βασιλείας» σελίδα 47: Ο Χριστός ήρθε αόρατα το 1874!

Άλλωστε το 1914 – σύμφωνα με τα έντυπα της Σκοπιάς – δεν περίμεναν να εγκαθιδρυθεί η βασιλεία του Χριστού, αλλά να μεταλλαχτούν και αποκτώντας πνευματικά σώματα να αναληφθούν στον ουρανό!!!Έτσι είχαν ορίσει, πως τον Οκτώβριο του 1914, θα λάβαιναν τα πνευματικά σώματα! Μάλιστα ένα σημαντικό στέλεχος της Οργάνωσης, ο Μακμίλαν, πίστευε ότι η ομιλία που εκφωνεί στις 30 Σεπτεμβρίου, θα είναι και η τελευταία γιατί σύντομα θα πήγαιναν στον Ουρανό! Και σε άλλο σημείο της ίδιας σελίδας, ο ίδιος Μ. του Ιεχωβά παραδέχεται ότι δεν θα εκπλησσόταν καθόλου, αν μια ανακοίνωση του τότε προέδρου και ιδρυτή της Οργάνωσης, Κάρολου Ρώσσελ, γινόταν σήμα για την ουράνια ανάληψή τους! Τι μέγεθος αφελείας, τι μέγεθος ανοησίας!Άξια προσοχής επίσης είναι, τα όσα γράφονται λίγο πιο κάτω, που δείχνουν το ποιόν αυτών των ατόμων και πως αντιμετωπίζουν τα πράγματα γύρω από την Αγία Γραφή και το Θεό. Φαντάζονταν ! λέει, πως θα πήγαιναν να κατοικήσουν στον ουρανό οι ΜτΙ, αν και η Γραφή σύμφωνα και με τη δική τους δήλωση δεν έλεγε τίποτα τέτοιο ! Η φαντασία στην εξουσία που λέει και το γνωστό σύνθημα των αναρχικών.
Όλα λοιπόν τα κωμικά και αστεία γύρω από την «ανάληψη» των ΜτΙ, μπορεί να τα διαβάσει κάποιος στους «Διαγγελείς της Βασιλείας», σελ. 62 – 63:

«Διαγγελείς της Βασιλείας» σελίδα 62: Οι ΜτΙ περιμένουν να «αναληφθούν» στον ουρανό!



Η … ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ 1914
Και το «παραμύθι» της Σκοπιάς για την ίδρυση της βασιλείας το 1914, από τον Χριστό, δεν έχει τέλος. Είναι τόσο «παχύδερμο» η Σκοπιά, που δεν την νοιάζει να γελοιοποιείται συνεχώς. Επειδή η «βασιλεία του 1914» είναι δική της ανακάλυψη. Ο Κολόμβος βρήκε την Αμερική και αυτή την βασιλεία του 1914. Και λέμε για ανακάλυψη, γιατί πράγματι πρόκειται για τέτοια.
Επειδή όποιος διαβάσει τα τότε έντυπα της Σκοπιάς, δεν θα βρει ούτε την παραμικρότερη νύξη για κάτι ανάλογο. Και πως θα μπορούσε άλλωστε αφού η θεωρία για την βασιλεία του 1914, «ανακαλύφτηκε» μετά από έντεκα ολόκληρα χρόνια!! Ναι, καλά διαβάσατε. Το … 1925, «ανακάλυψαν» πως είχε ιδρυθεί η βασιλεία του Χριστού το 1914!!!
Τότε η Σκοπιά δημοσίευσε στο ομώνυμο περιοδικό, της 15ης Μαρτίου, άρθρο με τίτλο «Η Γέννηση του Έθνους», όπου ισχυρίζονταν πως είχε ιδρυθεί η Μεσσιανική Βασιλεία του Χριστού. Μάλιστα όπως ισχυρίζεται και το έντυπό της, προσκόμιζε αποδείξεις για την εγκαθίδρυση της βασιλείας αυτής!! Και είναι τόσο ατράνταχτες οι αποδείξεις αυτές, αφού εκτός των άλλων, είχε στείλει και πολεμικό ανταποκριτή στον Ουρανό και μετέδιδε στη Σκοπιά όλες τις πληροφορίες, για την μάχη που γινόταν μεταξύ των αγγελικών δυνάμεων και των δαιμονικών δυνάμεων που έληξε – σύμφωνα με τη Σκοπιά – με τη νίκη των αγγελικών δυνάμεων και την εξορία του Σατανά στα περίχωρα της γης!!
Πέρα από το χιούμορ που κάνουμε, με τον πολεμικό ανταποκριτή, πρόκειται για μία ακόμη υλική και παχυλή αντίληψη της Σκοπιάς, γύρω από τα πνευματικά πράγματα και συγκεκριμένα από το 12 κεφάλαιο της Αποκάλυψης του Ιωάννη, που το εκλαμβάνει κυριολεκτικά και όχι συμβολικά ως θα όφειλε, ορίζοντας κιόλας και το έτος (1914) που συνέβησαν αυτά, λες και ήταν παρούσα.
«Οι Διαγγελείς της Βασιλείας», σελ. 138 – 139, μας βοηθάνε για μια ακόμη φορά, να αποδείξουμε την αλήθεια των ισχυρισμών μας:



«Διαγγελείς της Βασιλείας» σελίδες 138 – 139: Το 1925 «ανακάλυψαν» οι ΜτΙ πως ιδρύθηκε η Βασιλεία το 1914!

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΗΡΘΕ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ … ΕΡΘΕΙ!
Ερχόμαστε τώρα να δούμε πως δικαιολογεί η Σκοπιά, το αυθόρμητο ερώτημα που ανεβαίνει στα χείλη του οιοσδήποτε, που διαβάζει για την ίδρυση της Βασιλείας του Θεού από το Χριστό το 1914: «Αφού ήρθε ο Χριστός γιατί δεν τον βλέπουμε;» Και το ερώτημα αυτό γίνεται επιτακτικότερο, αφού η Γραφή είναι γεμάτη από περιγραφές για την ορατή επιστροφή του Χριστού. Ενδεικτικά αναφέρουμε δύο χωρία από το Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, που όχι μόνον δεν αφήνουν καμία αμφιβολία περί του αντιθέτου, αλλά δεν επιδέχονται και παρερμηνειών ή συμβολισμών.
Ερωτώμενος λοιπόν ο Χριστός από τους μαθητές του, λίγο πριν από το πάθος του, για την επάνοδό του λέει:
«Διότι όπως η αστραπή βγαίνει από την ανατολή και φαίνεται ως την δύση, έτσι θα είναι και η έλευση του Υιού του ανθρώπου. Όπου είναι το πτώμα, εκεί θα μαζευτούν οι αετοί». Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, κεφάλαιο 24, στίχοι 27 – 29.Βλέπουμε λοιπόν στο παραπάνω χωρίο ο ίδιος ο Χριστός να υποστηρίζει πως η επάνοδός του, θα είναι τόσο φανερή, όπως η αστραπή που φωτίζει τον ουρανό και όπως μαζεύονται οι αετοί όταν βλέπουν ένα πτώμα.Ομοίως και ο στίχος 30: «Και τότε θα φανεί εις τον ουρανό το σημείο του Υιού του ανθρώπου και τότε θα θρηνήσουν όλες οι φυλές της γης, και θα ιδούν τον Υιό του ανθρώπου να έρχεται επάνω στα σύννεφα του ουρανού με πολλή δύναμη και δόξα».Γνωρίζοντας λοιπόν όλα αυτά η Σκοπιά, προσπαθεί να δικαιολογήσει τον ανύπαρκτο ερχομό του Χριστού καταφεύγοντας σε ένα ευφυολόγημα, που μόνο άφθονο γέλιο και θυμηδία μπορεί να προκαλέσει, υποστηρίζοντας ότι: Ο Χριστός ήρθε χωρίς …. να έρθει!!!Γράφει λοιπόν στους «Διαγγελείς της Βασιλείας», σελ. 137, πως το 1914 οι ΜτΙ κατανόησαν ότι είχε αρχίσει η αόρατη παρουσία του Χριστού, όχι με το να επανέλθει εκείνος προσωπικά (έστω και αόρατα) στα περίχωρα της γης, αλλά με το να στρέψει την προσοχή του στη γη!






«Διαγγελείς της Βασιλείας» σελίδα 137: Ο Χριστός ήρθε το 1914 χωρίς να έρθει!



Απ’ όλα λοιπόν τα παραπάνω εκτεθέντα, συνάγεται εύκολα το συμπέρασμα, πως η βασιλεία του 1914, βρίσκεται μόνο στη φαντασία της Σκοπιάς. Προσέξτε επίσης και το ρήμα που χρησιμοποιεί. Και αυτό δεν είναι άλλο από το αόριστο ρήμα «κατανόησαν», το οποίο βέβαια κάθε άλλο, παρά αποδεικτική αξία περικλείει για τον ερχομό του Χριστού.
Άξιο προσοχής επίσης είναι, πως το παραπάνω απόσπασμα της Σκοπιάς, περιέχει και αντίφαση. Γιατί γράφει, πως άρχισε η αόρατη παρουσία του Χριστού, χωρίς να έλθει ο Χριστός στη γη, έστω και αόρατα!Ορθά λοιπόν και εμείς κάναμε λογοπαίγνιο, λέγοντας πως Ο Χριστός ήρθε χωρίς …. να έρθει!!!Βέβαια αν μας ρωτήσει κάποιος που είδε η Σκοπιά πως ο Χριστός έστρεψε την προσοχή του στη γη, θα τον παραπέμψουμε στον … πολεμικό ανταποκριτή, που αναφέραμε πιο πάνω. Αυτός φαίνεται όταν ήταν στον … ουρανό, θα είδε τον Χριστό να στρέφει την προσοχή του στη γη και ενημέρωσε τη Σκοπιά!!!
Λίγο Γραφή αν γνώριζε η Σκοπιά, δεν θα έλεγε αυτά που λέει. Επειδή η Γραφή λέει ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που υποστηρίζει η Σκοπιά.
Γιατί ο Χριστός πάντα είναι μαζί μας αοράτως και πάντα έχει στραμμένο το ενδιαφέρον του στη γη:
«Και να, εγώ είμαι μαζί σας όλες τις ημέρες μέχρι την συντέλεια του κόσμου» Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, κεφάλαιο 28, στίχος 20.«Διότι όπου είναι δύο ή τρεις συνηγμένοι στο όνομά μου, εκεί είμαι και εγώ ανάμεσά τους». Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, κεφάλαιο 18, στίχος 20.Άλλωστε όσο και να φανεί απίστευτο αυτό που θα γράψουμε, ούτε η ίδια η Σκοπιά διαφωνεί μαζί μας. Και δεν αστειευόμαστε. Σοβαρολογούμε πέρα ως πέρα.
Γιατί στην σελίδα 29, από τους «Διαγγελείς της Βασιλείας», ερχομένη σε κόντρα με τον ίδιο της τον εαυτό γράφει το εξής απίστευτο, βάζοντας η ίδια μπουρλότο στο σαθρό και ψεύτικο οικοδόμημα της «Βασιλείας του 1914», πως ο Χριστός από τον ουρανό είχε πάντα στραμμένη την προσοχή του στη γη!!!!



«Διαγγελείς της Βασιλείας» σελίδα 29: Ο Χριστός πάντα ήταν παρών «αοράτως»!

Σχόλια; Εσείς τι λέτε, χρειάζονται;






ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προσοχή! Χωρίς όνομα ή κάποιο ψευδώνυμο δεν γίνεται δημοσίευση σχολίου. Επίσης δεν πρέπει να είναι υβριστικό και άσχετο με το θέμα του άρθρου.

1.243 σχόλια:

«Παλαιότερο   ‹Παλαιότερο   1001 – 1200 από 1243   Νεότερο›   Νεότερο»
Ανώνυμος είπε...

O άνθρωπος Ιησούς δεν γνώριζε ότι είναι και Θεός Ιησούς; H ανθρώπινη φύση δεν επικοινωνούσε με τη θεϊκή;

Kαι τέλος πάντων, αυτό το τσίρκο παράλογων ακροβατισμών, η τριαδικότητα και η δύο φύσεις, δεν αντιλαμβάνεστε σε τι γραφικότητες σας οδηγεί; Ο τριαδικός Θεός κατέστησε έγκυο τη μάνα του, με έμβρυο μία από τις υποστάσεις του;

Δήκτης.
14 Οκτωβρίου 2011 2:42 μ.μ.




κ. Δήκτη, λυπάμαι για τα βλάσφημα λόγια σου!
Πρώτον δεν είστε γνώστης καλά της Αγίας Γραφής και της παράδοσης της Ορθοδόξου Εκκλησίας και για αυτό λέτε, ότι σας κατέβη το κεφάλη.
Δικαίωμα σου να πιστεύεις ότι θέλεις, αλλά να επιμένεις στην ιδέα σου, ότι είναι έτσι τα πράγματα για το πρόσωπο του Χριστού, αυτό είναι πώρωση, διαστροφή της συνειδήσεως και βλασφημία κατά του ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ.
Να ξέρεις κάτι μέσα σου έχεις μια ψυχούλα, είτε το πιστεύεις είτε όχι, κάποτε θα φύγεις απ’ την ζωή, όπως και όλοι μας, όμως όταν η ψυχή βγει απ’ το στόμα και πηγαίνοντας στο ουρανό θα δει δαίμονες και αγγέλους, αν φύγει ο άνθρωπος από εδώ αμετανόητος τότε θα είναι αργά γι’ αυτόν. Είναι αποδειγμένο από ανθρώπους που γύρισαν απ’ την άλλη ζωή, να διαβάσουμε και στον Ευαγγελιστή (Λουκά ιστ’ 19 έως 31).


Μετά πόνου ψυχής

Γεώργιος.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ είπε...

«ἀπάτωρ, ἀμήτωρ, ἀγενεαλόγητος, μήτε ἀρχὴν ἡμερῶν μήτε ζωῆς τέλος ἔχων, ἀφωμοιωμένος δὲ τῷ υἱῷ τοῦ θεοῦ, μένει ἱερεὺς εἰς τὸ διηνεκές» (ΕΒΡ.Ζ:3)

Με αφορμή την αναφορά τού ανωτέρω χωρίου από τον αγαπητό Γεώργιο (σχόλιο 12 Οκτωβρίου 2011 11:26 π.μ.), αναφέρουμε τα εξής:

Αν και ο Μελχισεδέκ ως άνθρωπος απέθανε, σκοπίμως υπό τής Γραφής αποσιωπάται το τέλος του, όπως επίσης δεν αναφέρεται ούτε η γέννησή του, αλλά ούτε και η γενεαλογία του. Εσκεμμένως λοιπόν αποσιωπώνται αυτά τα στοιχεία του, ώστε έτσι ο περίφημος εκείνος ιερεύς να εμφανίζεται ως μη έχων αρχή και τέλος ζωής, και ως μένων ιερεύς εις το διηνεκές, για να είναι τύπος τού Χριστού!

Ό,τι δε ο Μελχισεδέκ ως τύπος έχει φαινομενικώς και τυπικώς, ο Χριστός ως αντίτυπος έχει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΣ!

Ήτοι:

‘ἀπάτωρ’ = ως άνθρωπος, εφόσον ο Ιωσήφ ήτο πατήρ του «ως ενομίζετο», δηλαδή κατά τον Νόμο (ΛΟΥΚ. Γ:23). Ως Θεός είναι τοις πάσι γνωστό ότι έχει Πατέρα.

‘ἀμήτωρ’ = ως Θεός, εφόσον είναι τοις πάσι γνωστό ότι ως άνθρωπος έχει μητέρα.

‘ἀγενεαλόγητος’ = ως Θεός, εφόσον την γενεαλογία τού ανθρώπου Ιησού αναφέρουν ΚΑΙ ο Ματθαίος (Α:17) αλλά ΚΑΙ ο Λουκάς (Γ:23-38).

‘μήτε ἀρχὴν ἡμερῶν μήτε ζωῆς τέλος ἔχων’ = ως Θεός, διότι ως άνθρωπος ΚΑΙ αρχή ημερών είχε, εφόσον εγεννήθη εν χρόνω, αλλά ΚΑΙ τέλος ζωής είχε, εφόσον απέθανε κι ετάφη!

Να πούμε δε εις το σημείο αυτό εντελώς ενημερωτικά, ότι η ανωτέρω αρνητική διατύπωση, είναι ισχυροτέρα και επιτυχεστέρα τής θετικής, όσον αφορά εις τις ιδιότητες τού Χριστού [π.χ. ‘ο πρώτος και ο έσχατος’, ‘το Α και το Ω’, ‘η αρχή και το τέλος’ (ΑΠΟΚ. Α:8,17, Β:8, ΚΒ:6,13)], διότι η αιωνιότης είναι απουσία χρόνου, άρα και αρχής και τέλους, ο δε Υιός, εν προκειμένω, διακηρύσσεται υπό τής Γραφής ως ΑΝΑΡΧΟΣ και ΑΤΕΛΕΥΤΗΤΟΣ, άρα ΓΙΑΧΒΕ ΠΕΡΑΝ ΠΑΣΗΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑΣ!

Προσκαλούμε λοιπόν και προκαλούμε, τούς μονίμους αμφισβητίες τής Γραφής, τής Χριστιανικής Ορθοδόξου Πίστεως και τού Θεανδρικού Προσώπου τού Χριστού, να λάβουν θέση επί τού ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ χωρίου (ΕΒΡ. Ζ:3) και επιχειρηματολογώντας να μάς αποδείξουν, ότι τα πράγματα δεν έχουν όπως τα περιγράψαμε.

Αναμένουμε...


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ

αλεξης. είπε...

Τσιμπιριδης:o Yioς και ο πατηρ ειναι ΕΝΑ κατα την ουσια και οχι ΕΝΑ προσωπο ειναι δυο διαφορετικα προσωπα ...
Γιωργος(μτσ):οχι τσιμπιριδη ο Υιος και ο Πατηρ ειναι δυο διαφορετικα προσωπα...αλλο ο Υιος αλλος ο Πατηρ...
Tσιμπιριδης:ναι αυτο λεω και εγω o Yioς και ο πατηρ ειναι ΕΝΑ κατα την ουσια και οχι ΕΝΑ προσωπο ειναι δυο διαφορετικα προσωπα ...
Γιωργος(μτσ):ΟΟΟΟΟΧΙ Τσιμπιριδη ο Υιος και ο Πατηρ ειναι δυο διαφορετικα προσωπα...αλλο ο Υιος αλλος ο Πατηρ...
Τσιμπιριδης:ναι Γιωργο ειναι δυο διαφορετικα προσωπα της μιας κοινης ουσιας της Θεικης!!!
Γιωργος(μτσ):ooooooooooooxi Τσιμπιριδη ο Υιος και ο Πατηρ ειναι δυο διαφορετικα προσωπα...αλλο ο Υιος αλλος ο Πατηρ...
Τσιμπιριδης:ωραια κοιτα να στο διατυπωσω αλλιως ο Υιος και Πατηρ ειναι ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ????
Γιωργος (μτσ):OOOOOOOOOOOOOOOOOOOXIIIIIIIIIIIIIIII Τσιμπιριδη ο Υιος και ο Πατηρ ειναι δυο διαφορετικα προσωπα...αλλο ο Υιος αλλος ο Πατηρ...
............................................................................................
Υ.Γ
Νομιζω οτι δεν χρειαζεται κ αλλη αναλυση απλως ξεχασα να βαλω και τον δηκτη που φωναζει καπου εκει αναμεσα"ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΤΑΙ???ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΗΡ"

Ανώνυμος είπε...

Αυτά που θα παραθέσω, θα ήθελα ένας «ΜτΙ» να μου απάντηση, με ειλικρίνεια και αληθινά.

Στην «Σκοπιά» ( το 1920 πρώτη Ιουνίου σελ. 317 τόμος 41 και αριθ. 11ος ) μας λέει «… ότι ο Θεός εξέλεξεν ένα νέον φρουρόν, εν νέον στόμα, εν τω πρόσωπο του αδελφού Ρώσσελλ».
Στην σελίδα ( 174 του 1920, 1 Απριλίου αριθ. 7ος και τόμος 42) μας λέει η «Σκοπιά». «… Πιστεύουμε ότι ο Κύριος καθοδηγεί τον αδελφό Ρώσσελ διαρκούντος του χρόνου της υπηρεσίας αυτού εις ότι έπραξεν, όσον αφορά
Την διεκπεραίωση του έργου αυτού ( του Κυρίου;…»).
Και στην σελ. ( 184, 1 Απρ. του 1920) μας λέει η «Σκοπιά».
«… Εν συνόψει λέγομεν κατά την γνώμη ημών ο αδελφός Ρώσσελ ήτο ο ΕΚΛΕΤΟΣ δούλος του Κυρίου…».
Έφόσον κατά την «Σκοπιά», ο Ρώσσελ, ήταν το «ΝΕΟΝ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ» κ.τ.
Η ερώτηση μου είναι, ο Ρώσσελ, παρά που ήταν κατά της «αθανασίας ψυχής» και σε άλλα, ήταν όμως υπέρ του Σταυρού, ( βιβλίο Έτους 1983 και σελ. 38) υπέρ του στρατού, («Γραφικαί Μελέται του Ρώσσελ» 1886, τόμος ΣΤ , σελ. 569).
Σε άλλο βιβλίο, που λέγετε «Προφητεία», σελ. 284 το (1929) μας λέει:
«…ΟΛΑ ΤΑ ΕΘΝΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΣΑΤΑΝΑ, ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ…»!!!
Εδώ τι γίνετε τώρα;;; Ποιος έχει δίκαιο;;; O Ρώσσελ;;; Που ήταν κατά την «Σκοπιά» το νέο στόμα του Θεού και ο εκλεκτός δούλος του Κυρίου!!!
Η ο Ιωσήφ Ρόδερφορδ!!!
Παρακαλώ ένα «ΜτΙ» να μου απαντήσει για τον Σταυρό και για τον στρατό.
Και σε ποιόν πρόεδρο δικό σας, μετά από τον Ρώσσελ, ανακήρυξε η Σκοπιά ότι ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟΝ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ;!!!


Με αγάπη Χριστού,

Γεώργιος.

Ανώνυμος είπε...

Γεώργιος: @ «όταν η ψυχή βγει απ’ το στόμα και πηγαίνοντας στο ουρανό θα δει δαίμονες και αγγέλους, αν φύγει ο άνθρωπος από εδώ αμετανόητος τότε θα είναι αργά γι’ αυτόν.» @

Συμπαθέστατε αγαπητέ Γεώργιε, ευχαριστώ για την πληροφορία πως η ψυχή ...βγαίνει απ’ το στόμα. Φαντάζομαι, αν για κάποιον λόγο το στόμα παραμείνει ερμητικά κλειστό, η ψυχή αναζητά άλλη έξοδο και πιθανότατα διαφεύγει διά των ρουθουνίων ή διά των ώτων ή διά του πρωκτικού σφυκτήρος.

Όσο για το πότε είναι αργά, όπως λέει και ο Χρυσόστομος «μετά την εντεύθεν αποδημίαν, η μετάνοια καιρόν ουκ αν έχοι». Άκαιρος γαρ η μετάνοια, ουδέν ωφελεί. Κι έπειτα σου λένε πως “ο Θεός αγάπη εστί”.

Μετά πόνου οφθαλμού.



Ο Μελχισεδέκ εκτός από βασιλιάς της Σαλήμ, ήταν και “ ιερεύς του Θεού του υψίστου”. Ο Θεός, εκτός από τον Αβραάμ, παράλληλα είχε “πλευρίσει” και κανέναν άλλον; Πώς ένας βασιλιάς, βρέθηκε πιστός του Γιαχβέ, όταν ακόμα ο άρτι προσύλητος Αβραάμ, έβοσκε γίδια περιπλανόμενος;

«όπου πρόδρομος υπέρ ημών εισήλθεν Ιησούς, κατά την τάξιν Μελχισεδέκ αρχιερεύς γενόμενος εις τον αιώνα.» (Εβρ. 6:20)

«Τοιούτος γαρ ημίν έπρεπε αρχιερεύς, όσιος, άκακος, αμίαντος, κεχωρισμένος από των αμαρτωλών και υψηλότερος των ουρανών γενόμενος» (Εβρ. 7:26)

Γενόμενος; Μα δεν ήταν “υψηλότερος των ουρανών”; Ξέρω ξέρω, η ανθρώπινη φύση του. Ό, τι σας βολεύει κατά περίπτωση. Απάτωρ ως άνθρωπος, αμήτωρ ως Θεός. Μονά ζυγά δικά σας.

Ο άνθρωπος Ιησούς απευθυνόμενος στον Θεό Ιησού: «Θεέ μου Θεέ μου, ινα τί με εγκατέλιπες;»
Φαίνεται πως δεν γνώριζε η αριστερά του (ανθρώπινη φύση) τι ποιεί η δεξιά του (θεϊκή φύση).

Στην Αγία Γραφή «τον Ιησούν ανέστησεν ο Θεός». «Ον ο Θεός ανέστησε» λέει ο Παύλος. Ανέστησε τον εαυτό του, λέτε εσείς. Η θεϊκή φύση του, ξε-σαρκώθηκε προσωρινώς, έριξε μια ανάσταση στη νεκρή σάρκα και επανήλθε σ’ αυτήν μετά το σχετικό ρεκτιφιέ της (σώμα επουράνιον, πνευματικόν, άφθαρτον). Έμπαινε κι έβγαινε δηλαδή. Όπως τα δαιμόνια.

«Εις Θεός ο Πατήρ», κύριοι. Χωνέψτε το.


Δήκτης.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ: @ Καταλάβαμε λοιπόν ότι η "Έναρξη της Αποστασίας" για τους ΜτΙ είναι πολύ σημαντικό ζήτημα, γι' αυτό και αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερη σοβαρότητα, σα να ήταν λάστιχο σε σώβρακο... @

Σωστά το έθεσες. Κάποια στιγμή το λάστιχο έσπασε. Είναι η χρονική στιγμή που η αποστασία ολοκληρώθηκε. Πολύ πριν κάποιοι ιεράρχες αντικαταστήσουν τα σώβρακα με στρινγκ.

Δήκτης.

Χάρης είπε...

Κύριε Γιώργο,

Επειδή οι ΜΤΙ δεν θα απαντήσουν στα ερωτήματά σας, όπως δεν απάντησαν και στα δικά μου σχετικά με το ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ τεύχος της Σκοπιάς 15 Ιουλίου 2011, επιτρέψτε μου να σας απαντήσω εγώ για λογαριασμό τους μιας και έχω γίνει ξεφτέρι στις γελοίες δικαιολογίες που επικαλούνται για να αποκρύψουν την πικρή γι αυτούς αλήθεια.

Ένας ΜΤΙ του Ιεχωβά, λοιπόν, θα σας έλεγε ότι οι διαφορετικές απόψεις που διακρατούσαν οι 2 πρώτοι πρόεδροι της Σκοπιάς (στην πραγματικότητα, 1ος πρόεδρος της Σκοπιάς ήταν ο Τραπεζίτης και Μεγαλοβιομήχανος William Conley με Αντιπρόεδρο τον Ιωσήφ Ρώσσελ και Γραμματέα-Ταμία τον Κάρολο Ρώσσελ, 1881-1884) οφείλονταν στην "προοδευτική αποκάλυψη της αλήθειας" και "στην αυξανόμενη κατανόηση του θελήματος του Θεού" που λάβαινε χώρα καθώς ερχόταν "νέο φως" από το Πνεύμα του Θεού.

Τώρα, αν θέλετε να σας περιγράψω την πραγματικότητα, θα σας έλεγα ότι ο μέγας μπλοφαδόρος και μεγαλοαπατεώνας Ιωσήφ Ρόδερφορδ, απο το 1916 έως το 1926, εκθείαζε τον Πιστό και Φρόνιμο Δούλο Κάρολο Ρώσσελ για να μπορέσει να σταθεί στην Προεδρία της Εταιρίας. Όταν το 1926 ένιωσε ότι εδραιώθηκε στην εξουσία (μετά την απόλυτη ξεφτίλα που βίωσε με την γελοία προφητεία του 1925), άρχισε να απορρίπτει ένα-ένα τα δόγματα, τις ερμηνείες και τις χρονολογίες του Ρώσσελ, έργο που ολοκλήρωσε περίπου το 1935.

Έτσι, η Εταιρία Σκοπιά του 1935 ήταν μια εντελώς διαφορετική παραθρησκεία (είναι επιεικώς ο καταλληλότερος χαρακτηρισμός της) απο αυτήν που καθιέρωσε ο ιδρυτής της Κ. Ρώσσελ. Μη ρωτάτε λοιπόν τους ΜΤΙ για τις διαφορετικές απόψεις των προέδρων Ρώσσελ και Ρόδερφορδ. Ήταν ζήτημα πολιτικής του Ρόδερφορδ να ξεκόψει τους Μάρτυρες του Ιεχωβά (1931) απο τους Σπουδαστές της Γραφής του Ρώσσελ.

Η πλειονότητα των Μαρτύρων του Ιεχωβά σήμερα έχει μαύρα μεσάνυχτα για τα θέματα αυτά. Είναι, όμως, απορίας άξιον το πώς οι απολογητές των ΜΤΙ που συμμετέχουν στον εδώ διάλογο, ενώ γνωρίζουν αυτά τα αδιαμφισβήτητα γεγονότα, τα καταπίνουν και συνεχίζουν να υποστηρίζουν τη σαθρή (και ανύπαρκτη) θεολογία του Ιωσήφ Ρόδερφορδ, του Φρέντερικ Φρανς και του Κυβερνώντος Σώματος. Υποθέτω ότι, όταν γράφουν αυτά που διαβάζουμε εδώ, κατόπιν θα γελάνε και οι ίδιοι μ' αυτά που γράφουν διότι, βεβαίως-βεβαίως, δεν είναι τόσο ηλίθιοι για να τα πιστεύουν. Τότε, θα αναρωτηθείτε, γιατί τα γράφουν; Μα διότι έχουν 'διοριστεί' να τα γράφουν, και οι άνθρωποι επιτελούν 'όσια' το καθήκον που τους έχει ανατεθεί. Αυτό πρέπει να τους το αναγνωρίσουμε.

Γιώργος είπε...

Τσιμπιρίδης:
"Το ότι το «῾Ωσαννὰ» κ.Γιώργο εν προκειμένω σημαίνει «δόξα», φαίνεται από το ότι το παράλληλο στο ΜΑΤΘ. ΚΑ:9 και ΜΑΡΚ. ΙΑ:10 «῾Ωσαννὰ ἐν τοῖς ὑψίστοις» εις το ΛΟΥΚ. ΙΘ:38 είναι «δόξα ἐν ὑψίστοις»! Το χωρίο έχει ως εξής: «Εὐλογημένος ὁ ἐρχόμενος ὁ βασιλεὺς ἐν ὀνόματι κυρίου· ἐν οὐρανῷ εἰρήνη καὶ δόξα ἐν ὑψίστοις». Ο ίδιος δηλαδή ο Ευαγγελιστής Λουκάς, κ.Γιώργο, ερμηνεύει το «῾Ωσαννὰ» ως «δόξα»!"
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ
10 Οκτωβρίου 2011 9:32 μ.μ.

'Ιωάννης Χρυσόστομος':
"Τί ἐστιν Ὡσαννὰ ἐν τοῖς ὑψίστοις;
Τουτέστι Σῶσον δὴ ὁ ἐν τοῖς ὑψίστοις•
τὸ γὰρ Ὡσαννὰ σῶσον δὴ ἑρμηνεύεται τῇ Ἑβραΐδι φωνῇ.
Ὡσαννὰ ἐν τοῖς ὑψίστοις.
Τουτέστιν ὡς ἄνω σωτηρία καὶ κάτω φιλανθρωπία."

Εσείς κ.Τσιμπιρίδη, ΔΕΝ συμφωνείτε με τον 'άγιό σας τον Χρυσόστομο',
μόνο και μόνο επειδή το 'ωσαννά' το αποδίδει
"Σῶσον δὴ ὁ ἐν τοῖς ὑψίστοις•
τὸ γὰρ Ὡσαννὰ σῶσον δὴ ἑρμηνεύεται τῇ Ἑβραΐδι φωνῇ."

συμφωνώντας και ο 'άγιός σας' με τη ΜΝΚ των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά;

κ.Τσιμπιρίδη, διαφωνείτε με τον 'άγιό' σας από αντίδραση που αυτός συμφωνεί με τη ΜΝΚ, αποδίδοντας το Ὡσαννὰ σῶσον;

Γεώργιος
Γιώργο, να προσέξουμε καλά την «ΜΝΚ» πως το λέει (Ματθ. κα’ 9). «…Σώσε, σε ικετέουμε, τον Γιο του Δαβιδ!»
[EΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ: "ὡσαννὰ {σώσε/σώσον} τῷ υἱῷ Δαυίδ εὐλογημένος ὁ ἐρχόμενος ἐν ὀνόματι κυρίου ὡσαννὰ {σώσε/σώσον} ἐν τοῖς ὑψίστοις"]

ΤΣΙΜΠΙ|ΡΙ|ΔΗΣ:
"Δεν πήρατε θέσιν εις την ερμηνείαν ... τού Ευαγγελιστού Λουκά, ότι δηλαδή το «῾Ωσαννὰ» σημαίνει «δόξα»!"

Η ΜΝΚ σωστά αποδίδει και αυτό το εδάφιο όπως έχει οπότε δεν χρειάζεται να πάρω λόγο ούτε και να εξηγήσω για ποιο λόγο ο Λουκάς χρησιμοποίησε το αντίστοιχο εδάφιο αναφέροντας 'δόξα'
[π.χ. δεν θα ήταν απαράδεκτο ούτε παράξενο
αν μερικοί - παράλληλα με άλλους που έλεγαν 'ωσαννά ἐν ὑψίστοις' από τον όχλο χρησιμοποιούσαν ΚΑΙ την έκφραση 'δόξα ἐν ὑψίστοις' {την οποία προτίμησε να χρησιμοποιήσει ο Λουκάς} - ΛΟΥΚ. ΙΘ:38 «Εὐλογημένος ὁ ἐρχόμενος ὁ βασιλεὺς ἐν ὀνόματι κυρίου· ἐν οὐρανῷ εἰρήνη καὶ δόξα ἐν ὑψίστοις» -
το τελευταίο άλλωστε θυμίζει τα λόγια που κατέγραψε ο ίδιος ο Λουκάς όταν γεννήθηκε ο Ιησούς:
"δόξα εν υψίστοις Θεω και επί γης ειρήνη, εν ανθρώποις ευδοκία" (Λουκάς 2:14)]
στη θέση του 'ωσαννά' που σημαίνει 'σώσον' σύμφωνα και με τη μαρτυρία του Ιωάννη Χρυσόστομου. [Άλλωστε ο Χρυσόστομος μετέφρασε, δεν μετέφρασε ο ευαγγελιστής Λουκάς]
Έτσι η αντίρρηση του κ.Τσιμπιρίδη:
"Μήπως, κ.Γιώργο, έχεις σκοπό να αμφισβητήσεις τον Χριστό και τον Ευαγγελιστή Λουκά προκειμένου να δικαιώσεις την μόνιμη διαστροφέα τών Ιερών Γραφών Εταιρία Σκοπιά;"
πέφτει στο κενό.

Με βάση τα προηγούμενα που έγραψα, η ΜΝΚ των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά ΣΩΣΤΑ έκανε τη μετάφραση ΚΑΙ σε αυτά [και του Ματθαίου και του Λουκά] τα εδάφια.
Οπότε μάλλον [αναφορικά με τις ανυπόστατες κατηγορίες κατά της ΜΝΚ] πρόκειται
είτε για άγνοια
είτε για αδικαιολόγητη εμπαθή προκατάληψη που συνοδεύεται από άγνοια.

Δέχεστε τελικά ότι η ΜΝΚ σωστά μεταφράζει το ὡσαννὰ σώσε όπως δέχεται και μεταφράζει και ο Ιωάννης Χρυσόστομος;

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Γιώργος είπε...
Γεώργιος
Γιώργο, να προσέξουμε καλά την «ΜΝΚ» πως το λέει (Ματθ. κα’ 9). «…Σώσε, σε ικετέουμε, τον Γιο του Δαβιδ!»
[EΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ: "ὡσαννὰ {σώσε/σώσον} τῷ υἱῷ Δαυίδ εὐλογημένος ὁ ἐρχόμενος ἐν ὀνόματι κυρίου ὡσαννὰ {σώσε/σώσον} ἐν τοῖς ὑψίστοις"]



Πάλι λάθος κάνεις. Να δούμε και παρακάτω στην ΜΝΚ.
«… Ευλογημένος αυτός που έρχεται στο όνομα του Ιεχωβά!
(ΣΩΣΕ ΤΟΝ,…»). ΔΗΛΑΔΗ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΕ Ο ΛΑΟΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ;;; ΑΠΟ ΤΙ;;;

Γεώργιος.

Γιώργος είπε...

Αν το 37ο έτος του Ναβουχοδονόσορα Β' ήταν το 588 π.κ.χ. τότε το 18ο έτος του - το έτος που κατέστρεψε την Ιερουσαλήμ - ήταν το 607 π.κ.χ.

Όμως, η πινακίδα VAT 4956 περιέχει και άλλα στοιχεία που τεκμηριώνουν το έτος 607 π.κ.χ.
Περιέχει 13 παρατηρήσεις για τη σελήνη και 15 παρατηρήσεις για διάφορους πλανήτες.

Αυτές περιγράφουν τη θέση της σελήνης ή κάποιων πλανητών σε συνάρτηση με ορισμένα άστρα ή αστερισμούς.
Ακόμα επισημαίνονται στην πινακίδα VAT 4956 οχτώ χρονικά διαστήματα ανάμεσα σε ανατολή και δύση του ήλιου και της σελήνης.

Οι μελετητές ανέλυσαν προσεκτικά τις 13 θέσεις της σελήνης που αναφέρει η πινακίδα VAT 4956.

Έκαναν ανάλυση των δεδομένων με ένα ηλεκτρονικό πρόγραμμα που δείχνει τη θέση διάφορων ουρανίων σωμάτων σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία στο παρελθόν.
Η ηλεκτρονική ανάλυση έδειξε ότι
1.
και οι 13 περιγραφόμενες θέσεις της σελήνης - στο 37ο έτος του Ναβουχοδονόσορα Β' - αντιστοιχούν στο έτος 588/587 και δεν αντιστοιχούν στο έτος 568/567.
2.
Η 3η γραμμή της πινακίδας αναφέρει ότι η σελήνη βρέθηκε σε μια ορισμένη θέση τη "νύχτα της 9ης [Νισάνου].
Οι λόγιοι παραδέχτηκαν ότι το 568 η σελήνη είχε βρεθεί στη θέση αυτή στις 8 Νισάνου και όχι την 9η αλλά έριξαν το ΄λάθος' στον γραφέα της πινακίδας στην προσπάθειά τους να στηρίξουν το 568, ενώ η θέση της σελήνης με βάση την πινακίδα στη γραμμή 3 αντιστοιχεί ΑΚΡΙBΩΣ στις 9 Νισάνου του 588 π.κ.χ.

Έτσι τα δεδομένα της πινακίδας VAT 4956 ταιριάζουν στο έτος 588 ως το 37ο έτος του Ναβουχοδονόσορα Β' και επομένως αποδεικνύουν ότι το έτος 607 - ως το 18ο έτος του Ναβουχοδονόσορα Β' - είναι το έτος καταστροφής της Ιερουσαλήμ.
Γιώργος 3 Οκτωβρίου 2011 8:07 μ.μ.

Γεώργιος:
"Γιώργο, αυτά που γράφεις περί χρονολογίες , για την καταστροφή της Ιερουσαλήμ , ότι δήθεν έγινε το (607 και όχι το 587), κάνεις μεγάλο λάθος!"
Γεώργιος. 4 Οκτωβρίου 2011 12:19 π.μ.

Ο Γεώργιος όμως δεν είπε τίποτα σχετικό με το 607 π.κ.χ.
Δεν παρεξηγώ το ότι δεν γνωρίζει σχετικά, [κανένας άλλωστε δεν είναι ενημερωμένος για ΟΛΑ τα θέματα] αλλά περιμένει τι θα πουν οι άλλοι.


ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ:
"Δεν πιστεύω κ.Γιώργο να έχετε την απαίτηση να σάς απαντήσουμε εις ΟΛΟ το άρθρο τής Σκοπιάς με την μία, εφόσον ευρίσκομεθε ακόμη εις το στάδιο τής ερεύνης."


Δεν αμφιβάλλω κ.Τσιμπιρίδη. Ερευνήστε. [Οι δε άλλες ερωτήσεις που ΄ξεφεύγουν' από το ουσιαστικό τμήμα έχουν μάλλον 'αποπροσανατολιστικό χαρακτήρα']
Χωρίς έρευνα, τι να πείτε, εκτός από το ότι άλλοι - που δεν ξέρουν - κάνουν 'copy-paste' και "όσοι ξέρουν" σιωπούν επ' αυτού γιατί 'ερευνούν';


Γιώργος

ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ είπε...

K Δήκτη πώς εσύ πού δεν πιστεύεις σε Θεό και έχεις δηλώσει ευθέως άθεος τελειώνεις το σχόλιο σου με το...

@«Εις Θεός ο Πατήρ», κύριοι. Χωνέψτε το.@

Μπράβο σου κ Δήκτη αρχίζεις να πιστεύεις ότι υπάρχει ΘΕΟΣ και για να σε βοηθήσω σου στέλνω ένα εδάφιο που αναφέρει οτι υπάρχει και υιός πού είναι και αυτός ...ο Θεός.

Πρός Ρωμαίους.
(ΚΕΦ.Θ). ΑΛΗΘΕΙΑΝ λέγω έν Χριστώ, δέν ψεύδομαι, ( έχων συμμαρτυρούσαν μέ εμέ τήν συνείδησίν μου έν Πνεύματι Αγίω.).............................

5 τών οποίων είναι οί πατέρες,καί έκ τών οποίων εγεννήθη ο Χριστός τό κατά σάρκα,ο ών επί πάντων ΘΕΟΣ ευλογητός είς τούς αιώνας.Αμήν.

Είναι με άρθρο ο Θεός φίλε Δήκτη για να μήν λέμε άλλα στό λέω.

Φιλικά.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ είπε...

Αγαπητέ κ.Γιώργο, πρεσβύτερε τών εν Γερμανία ΜτΙ

Είπατε τα εξής:

«Δεν αμφιβάλλω κ.Τσιμπιρίδη. Ερευνήστε. [Οι δε άλλες ερωτήσεις που ‘ξεφεύγουν’ από το ουσιαστικό τμήμα έχουν μάλλον ‘αποπροσανατολιστικό χαρακτήρα’] Χωρίς έρευνα, τι να πείτε, εκτός από το ότι άλλοι - που δεν ξέρουν - κάνουν ‘copy-paste’ και ‘όσοι ξέρουν’ σιωπούν επ’ αυτού γιατί ερευνούν’;» (Γιώργος 16 Οκτωβρίου 2011 12:43 μ.μ.)

Κ.Γιώργο, μού προξενεί εντύπωση, ότι μετά από τόσους μήνες διαλόγου μεταξύ ημών και υμών, δεν έχετε ακόμη καταλάβει ένα πράγμα:

Τον Τσιμπιρίδη δεν τον προκαλεί σε διάλογο ένας Μάρτυρας τού Ιεχωβά, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ 607 π.Χ.! Πόσο μάλλον όταν αυτός ο Μάρτυρας, έχει καταπιεί ΤΡΕΙΣ (3) ΦΟΡΕΣ την γλωσσίτσα του σε δύο (2) καίρια ερωτήματα που αφορούν εις τις δύο πρόσφατες Σκοπιές για την καταστροφή τής Ιερουσαλήμ, ΚΑΙ ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΕΒΑΛΕ! (Αναπάντητες ερωτήσεις: 3 Οκτωβρίου 2011 8:14 μ.μ., 3 Οκτωβρίου 2011 4:26 μ.μ. & 6:14,6:15 μ.μ., 4 Οκτωβρίου 2011 12:27, 12:28 π.μ.)

Αφού λοιπόν κ.Γιώργο επιμένετε να με προκαλείτε σάς ενημερώνω λοιπόν, ότι μέσα εις την επομένη εβδομάδα θα πάρετε τις απαντήσεις επί τής απάτης τής Σκοπιάς εις το αστρονομικό ημερολόγιο VAT 4956, αλλά μετά να δω ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΤΑΝΘΕΙΤΕ Ε Σ Ε Ι Σ ΠΛΕΟΝ για να βρείτε τις απαντήσεις που θα χρειασθείτε!

Μάλλον θα αρχίσετε να εκλιπαρείτε την Σκοπιά προς ανεύρευνση νέων επιχειρημάτων, διότι αυτά κατέρρευσαν ΑΜΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΩΝ!

Μην μού εξαφανισθείτε μόνον και βάλουμε την κ.Νικολούλη να σάς αναζητεί!

Αλλά το πόσο ΤΡΕΜΕΙ ΤΟ ΦΥΛΛΟΚΑΡΔΙ ΣΑΣ το συγκεκριμένο θέμα που λέγεται 607 π.Χ., φαίνεται από το γεγονός, ότι σάς ζητήσαμε μίαν απλή μετάφραση να κάνετε 2 Γερμανικών προτάσεων εις τα Ελληνικά, αλλά εσείς... όπου φύγει φύγει!!!

Εάν λοιπόν εις τα εύκολα, σφυρίζετε αδιάφορα, από εβδομάδα που θα σάς ζητήσω να πάρετε θέση εις την απάτη τής Σκοπιάς, όσον αφορά εις το αστρονομικό ημερολόγιο VAT 4956, τί θα κάνετε;

Ετοιμασθείτε λοιπόν, διότι από εβδομάδα σάς βλέπω να κάνετε...ΔΙΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ!!!

Όσο λοιπόν πατάτε εις την γη ακόμη, σάς επιτρέπω να ονειρεύεσθε, να ελπίζετε και να πιστεύετε, ότι η Σκοπιά, με ‘ατράνταχτα’ επιχειρήματα, έχει αποδείξει την αυθεντικότητα τής χρονολογίας 607 π.Χ. ως έτους καταστροφής τής Ιερουσαλήμ. Δηλαδή, εάν καταλάβατε καλά, θα σάς επιτρέψω να ονειρεύεσθε για λίγες ημέρες ακόμη, διότι από εβδομάδα θα χάσετε το έδαφος κάτω από τα πόδια σας και σάς υπόσχομαι, ότι σε λίγες ημέρες ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΣΑΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ!!!


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Ο Γεώργιος όμως δεν είπε τίποτα σχετικό με το 607 π.κ.χ.
Δεν παρεξηγώ το ότι δεν γνωρίζει σχετικά, [κανένας άλλωστε δεν είναι ενημερωμένος για ΟΛΑ τα θέματα] αλλά περιμένει τι θα πουν οι άλλοι.

Γιώργος
16 Οκτωβρίου 2011 12:43 μ.μ.


Γιώργο, όχι δεν ξέρω, απλός προς το παρόν δεν θέλω ασχοληθώ με αυτό το θέμα.


Θα παρουσιάσω λίγο από τα λόγια, του πρώην συμπρεσβυτέρο σου.

Carl Olof Jonsson, Göteborg, Sweden.
ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΗ.


Όταν άρχισε μελέτη του το 1968. Τότε ήταν"σκαπανέας" «ολοχρόνιος ευαγγελιστής» των Μαρτύρων του Ιεχωβά. Στην πορεία της διακονίας του έκανε μια Γραφική μελέτη, για να απόδειξη την ορθότητα της ημερομηνίας που η Εταιρία υποδείκνυε σαν το έτος για την καταστροφή της Ιερουσαλήμ από τους Βαβυλώνιους, δηλαδή το 607 π.Χ. Τόνισε πως οι ιστορικοί τοποθετούν το συμβάν εκείνο είτε στο 587 είτε στο 586 π.Χ. Σαν αποτέλεσμα εκείνης της πρόκλησης, άρχισε περιοδική έρευνα επί του θέματος που συνεχίστηκε μέχρι το τέλος του 1975, οπότε αναγκάστηκε με δυσφορία, από το αυξανόμενο βάρος των αποδείξεων ενάντια στο 607 π.Χ., να συμπεράνει πως η Εταιρία Σκοπιά έσφαλε.

Εξαιτίας, αυτής της έρευνας που έκανε δεν πίστεψε η Σκοπιά στην έρευνα του, παρά που είχε ιστορικά ντοκουμέντα.

Και μετά φυσικά παραιτήθηκε από τη θέση του ως πρεσβύτερος στην τοπική εκκλησία των «ΜτΙ» και εξήγησε τους λόγους με μια επιστολή προς τους συμπρεσβυτέρους του. Γρήγορα μαθεύτηκε ανάμεσα στους «ΜτΙ» αδελφούς του σε διάφορα μέρη της Σουηδίας, πως είχε απορρίψει τη χρονολογία της Εταιρίας.

Δήξε μου εσύ έναν ιστορικό, που να έχει πει, ότι έγινε η άλωσης της Ιερουσαλήμ το 607 π.Χ!!!


ΓΕΩΡΓΙΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ο Χριστός είναι ο φυσικός μονογενής Υιός του Θεού, ενώ ο πρώην
Αρχάγγελος Εωσφόρος δεν είναι. Ο πρώην δεύτερος πρόεδρο σας, στο λόγο του ταύτισε το Χριστό με τον Εωσφόρο, τους έκανε ΑΔΕΛΦΙΑ!!!


Γιώργο, γιατί αποφεύγεις να απαντήσεις;
Το ξαναλέω τέταρτη φορά. Να ξέρεις Υπάρχει απάντηση!

Δημοσιεύτηκε ( 11 Οκτ. 2011 και ώρα 5:16 μ.μ)

( 11 Οκτ. 2011 και ώρα 11:36 μ.μ)

( 12 Οκτ. 2011 και ώρα 9:02 π.μ.)


Γεώργιος

Ανώνυμος είπε...

Συμπαθέστατε αγαπητέ Γεώργιε, ευχαριστώ για την πληροφορία πως η ψυχή ...βγαίνει απ’ το στόμα. Φαντάζομαι, αν για κάποιον λόγο το στόμα παραμείνει ερμητικά κλειστό, η ψυχή αναζητά άλλη έξοδο και πιθανότατα διαφεύγει διά των ρουθουνίων ή διά των ώτων ή διά του πρωκτικού σφυκτήρος.

Όσο για το πότε είναι αργά, όπως λέει και ο Χρυσόστομος «μετά την εντεύθεν αποδημίαν, η μετάνοια καιρόν ουκ αν έχοι». Άκαιρος γαρ η μετάνοια, ουδέν ωφελεί. Κι έπειτα σου λένε πως “ο Θεός αγάπη εστί”.

Μετά πόνου οφθαλμού.
Δήκτης.




κ. Δήκτη, αυτό που ανέφερα για την ψυχή ότι βγαίνει απ’ το « στόμα». Αυτό είναι αποδειγμένο απ’ ανθρώπους που γύρισαν απ’ την άλλη ζωή.
Αν θες, ψάξε και αναζήτα απ’ χριστιανικά βιβλιοπωλεία με τίτλο «άνθρωποι που γύρισαν απ’ την άλλη ζωή» ή μπες στο (You tube) και «πάτησε» ΝΕΚΡΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΙΔΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΚΟΣΜΟ. Είναι μια ομολογία ενός ρώσου. Εμένα με ενδιαφέρει να φύγω απ’ αυτήν την ζωή έτοιμος και δεν με ενδιαφέρει αν βγει η ψυχή απ’ το στόμα.
Όμως, όταν ο άνθρωπος πεθαίνει, φεύγει η ψυχή του απ’ το σώμα, είτε το πιστεύεις, είτε όχι. «Όπως δε το σώμα χωρίς το πνεύμα είναι νεκρό,…» ( ΙΑΚΩΒΟΥ β’ 26 ).

Όσο για την μετάνοια, ότι κάνει ο άνθρωπος εδώ στη γη, στην άλλη ζωή εκεί θα τα βρει, είτε έργα μετανοίας, είτε έργα αμαρτίας, το ένα ΣΩΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΚΟΛΑΖΕΙ. « Και αν ο ευσεβής και ενάρετος με δυσκολία
σώζεται, ο ασεβής και αμαρτωλός που θα φανή;» ( Α’ ΠΕΤΡΟΥ δ’ 18).
Ο Θεός είναι αγάπη, όμως είναι και δικαιοσύνη!
Έχω μια απορία για σένα, τι πιστεύεις;;; σε τι δόγμα ανήκεις;;;
Για να ξέρουμε με ποιον έχουμε να κάνουμε. Εμείς, όπως κατάλαβες είμαστε Ορθόδοξοι Χριστιανοί. Μας λέει ο ( ΙΑΚΩΒΟΣ β’ 18).
«… Συ έχεις πίστη; Και έχω έργα. Απόδειξέ μου την πίστιν σου από τα έργα σου,…». Αυτά εν ολίγης.


Γεώργιος.

Γιώργος είπε...

Γιώργος είπε...

Γεώργιος
Γιώργο, να προσέξουμε καλά την «ΜΝΚ» πως το λέει (Ματθ. κα’ 9). «…Σώσε, σε ικετέουμε, τον Γιο του Δαβιδ!»
Γιώργος:
[EΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ:
"ὡσαννὰ {σώσε/σώσον} τῷ υἱῷ Δαυίδ εὐλογημένος ὁ ἐρχόμενος ἐν ὀνόματι κυρίου ὡσαννὰ {σώσε/σώσον} ἐν τοῖς ὑψίστοις"]

Γεώργιος:
"Πάλι λάθος κάνεις. Να δούμε και παρακάτω στην ΜΝΚ.
«… Ευλογημένος αυτός που έρχεται στο όνομα του Ιεχωβά!
(ΣΩΣΕ ΤΟΝ,…»). ΔΗΛΑΔΗ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΕ Ο ΛΑΟΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ;;; ΑΠΟ ΤΙ;;;
Γεώργιος."

Γεώργιε, όταν ο παπάς σας λέει: "σώσον κύριε τον λαό σου"
από τι λέει να σώσει ο Θεός τον λαό του;
Από ποιούς εχθρούς;
Η μήπως από την οικονομική κατάρρευση;
Η σταμάτησαν πλέον να το λένε επειδή δεν έχει νόημα, καθώς δεν περιμένουν απάντηση;

Όσον αφορά για τον Χριστό είπαμε με ποιον τρόπο ο λαός - που υποδεχόταν τον Χριστό ως Βασιλιά - ευχόταν την σωτηρία του Χριστού για να απελευθερωθούν με τη σειρά τους και αυτοί από τους Ρωμαίους κατακτητές.
Από την άλλη σε 7 μέρες θα καταδίκαζαν τον Χριστό σε θάνατο και θα τον εκτελούσαν.

Ήταν λοιπόν 'άτοπο' αυτό που ευχόταν ο λαός;

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Τσιμπιρίδης:
"Αφού λοιπόν κ.Γιώργο επιμένετε να με προκαλείτε σάς ενημερώνω λοιπόν, ότι μέσα εις την επομένη εβδομάδα θα πάρετε τις απαντήσεις επί τής απάτης τής Σκοπιάς εις το αστρονομικό ημερολόγιο VAT 4956, αλλά μετά να δω ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΤΑΝΘΕΙΤΕ Ε Σ Ε Ι Σ ΠΛΕΟΝ για να βρείτε τις απαντήσεις που θα χρειασθείτε!
...
Αλλά το πόσο ΤΡΕΜΕΙ ΤΟ ΦΥΛΛΟΚΑΡΔΙ ΣΑΣ το συγκεκριμένο θέμα που λέγεται 607 π.Χ., φαίνεται από το γεγονός, ότι σάς ζητήσαμε μίαν απλή μετάφραση να κάνετε 2 Γερμανικών προτάσεων εις τα Ελληνικά, αλλά εσείς... όπου φύγει φύγει!!!

Να ξεκαθαρίσουμε πρώτα τα γερμανικά που είναι για παιδάκια του νηπιαγωγίου.
Τόσο απλές είναι οι προτάσεις που είναι ανάξιες λόγου - πέρα από τα κύρια ονόματα για τα οποία δεν θα χρειαζόσασταν καμιά μετάφραση.
Γιατί λοιπόν ζητάτε μετάφραση;
Δεν την ξερετε;
Έχετε συνεργάτες που γνωρίζουν απλά 'παιδικά' γερμανικά.

Για το θέμα του 607 μου θυμίζετε δυστυχώς την παροιμία "Σκύλος που γαυγίζει δεν δαγκώνει"

Και όχι μόνο αυτό. Πάτε να κερδίσετε τις εντυπώσεις με τα 'μεγάλα κούφια λόγια'
Πασχίζετε παντιοτρόπως να βρείτε 'φόρμουλα αντιμετώπισης' της νέας κατάστασης που ξεφεύγει από τα παγιωμένα' επιχειρήματά σας και τον 'έλεγχο' των πραγμάτων και 'ψάχνεστε' "ερευνώντας" για 'προκατασκευασμένη' απάντηση μέσα σε μια εβδομάδα.

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Γεώργιος: @ κ. Δήκτη, αυτό που ανέφερα για την ψυχή ότι βγαίνει απ’ το « στόμα». Αυτό είναι αποδειγμένο απ’ ανθρώπους που γύρισαν απ’ την άλλη ζωή. @

Αυτό τώρα είναι ορθόδοξη άποψη; Η ψυχή βγαίνει απ’ το στόμα; Και τι γίνεται αν το στόμα είναι κλειστό; Βγαίνει απ’ τα ρουθούνια;
Και μέχρι να ‘ρθει η ώρα της να βγει, πού ακριβώς στο ανθρώπινο σώμα κατοικοεδρεύει η ψυχή;


Γεώργιος: @ Ο Θεός είναι αγάπη, όμως είναι και δικαιοσύνη! @

Αυτή είναι η μεγάλη απάτη του χριστιανισμού που θέλει και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο. Δεν γίνεται να είναι αγάπη και να είναι και δικαιοσύνη. Εκτός κι αν η αγάπη του Θεού είναι χλιαρότερη από την αγάπη ενός συνηθισμένου πατέρα για τα παιδιά του. Η λαϊκή σοφία διηγείται μια ιστοριούλα. Κάποτε ένας γιος έσφαξε τη μάνα του και της ξερίζωσε την καρδιά. Τρέχοντας ο γιος με την καρδιά της μάνας του στα χέρια, σκοντάφτει και πέφτει. Και τότε η καρδιά της μάνας τoυ ακούγεται να λέει: Χτύπησες παιδί μου;
E όχι φίλε μου. Δεν μπορεί η αγάπη του Θεού να είναι κατώτερη απ’ την αγάπη μιας μάνας. Θα πρέπει να κάνεις εκπτώσεις στην αγάπη αν θέλεις ο Θεός σου να είναι και δικαιοσύνη. Γιατί νομίζεις στη Δικαιοσύνη φοράνε μαντήλι στα μάτια; Για να μην διακρίνει ούτε τα παιδιά της. θα πρέπει να κάνεις στην άκρη την αγάπη αν θες να αποδώσεις δικαιοσύνη.
Όμως, ποιος πατέρας δεν δέχεται τη μετάνοια του παιδιού του πέραν μιας προθεσμίας; Ποιος πατέρας - τέρας;
Κι έπειτα, για ποια δικαιοσύνη μιλάς; Για ποιο έγκλημα, για ποια αμαρτήματα, είναι δίκαιο να καταδικαστείς αιωνίως (καθόσον η μετάνοια δεν γίνεται δεκτή μετά θάνατον);

Δήκτης.

Πάνος Σπιτζούρης είπε...

Κ. Δήκτης
''Όμως, ποιος πατέρας δεν δέχεται τη μετάνοια του παιδιού του πέραν μιας προθεσμίας; Ποιος πατέρας - τέρας;
Κι έπειτα, για ποια δικαιοσύνη μιλάς; Για ποιο έγκλημα, για ποια αμαρτήματα, είναι δίκαιο να καταδικαστείς αιωνίως (καθόσον η μετάνοια δεν γίνεται δεκτή μετά θάνατον);''

* * * *
Κύριε Δήκτη καλησπέρα, ονομάζομαι Σπιτζούρης Πάνος!

Διάβασα τυχαία το σχόλιό σας και να με συγχωρείτε για την παρέμβασή μου αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να μην απαντήσω σε άνθρωπο ασεβή όπως εσείς την ώρα μάλιστα που βρίζει ό,τι ιερό έχω, δηλαδή τον ίδιο τον Θεό που πιστεύω και λατρεύω.

Όταν ένας πατέρας κ. Δήκτη προειδοποιεί το παιδί του λέγοντας: ''παιδί μου μην παίρνεις ηρωίνη - η ηρωίνη οδηγεί στο θάνατο, αν το συνεχίσεις αυτό για 6, 8, 10 μήνες θα πεθάνεις και αν συμβεί αυτό παιδί μου δεν θα υπάρχει για σένα πια επιστροφή...κ.α.''

..και το παιδί ''γράφει'' τον πατέρα του στα παλαιότερα των υποδημάτων του όπως εσείς τον Θεό, και πράγματι 10 μήνες μετά το παιδί πεθαίνει.

Πείτε μας εσείς κύριε Δήκτη, τί πατέρας - τέρας είναι αυτός που έδωσε στο παιδί του 10 μήνες προθεσμία και ύστερα δεν το επανέφερε ξανά στη ζωή;

Πάνος Σπιτζούρης.

Γιώργος είπε...

Ο Γεώργιος όμως δεν είπε τίποτα σχετικό με το 607 π.κ.χ.
Δεν παρεξηγώ το ότι δεν γνωρίζει σχετικά, [κανένας άλλωστε δεν είναι ενημερωμένος για ΟΛΑ τα θέματα] αλλά περιμένει τι θα πουν οι άλλοι.
Γιώργος
16 Οκτωβρίου 2011 12:43 μ.μ.

Γεώργιος:
Γιώργο, όχι δεν ξέρω, απλός προς το παρόν δεν θέλω ασχοληθώ με αυτό το θέμα.

Εφόσον δεν ξέρεις είναι λίγο δύσκολο να κατανοήσεις τη σχετική αναφορά.
Λες στο τέλος: "Δήξε μου εσύ έναν ιστορικό, που να έχει πει, ότι έγινε η άλωσης της Ιερουσαλήμ το 607 π.Χ!!!"

Εγώ θα το πω αλλιώς:
Ας έρθει ένας ιστορικός,
αν είναι σε θέση και έχει όχι μόνο επιστημονική κατάρτηση ως ιστορικός, αλλά και αν μπορεί να αξιολογήσει τα στοιχεία που δείχνει η σφηνοειδής γραφή της πινακίδας VAT 4956 η οποία αναφέρει στην 1η γραμμή της: "Έτος 37 του Ναβουχοδονόσορα, βασιλιά της Βαβυλώνας".
[Μας ενδιαφέρει να προσδιορίσουμε
αν το 37ο έτος του Ναβουχοδονόσορα
ήταν το 588 ή το 568,
οπότε το 18ο έτος του - που κατάστρεψε την Ιερουσαλήμ - θα ήταν αντίστοιχα το 607 ή το 587].

Αν το 37ο έτος του Ναβουχοδονόσορα Β' ήταν το 588 π.κ.χ. τότε το 18ο έτος του - το έτος που κατέστρεψε την Ιερουσαλήμ - ήταν το 607 π.κ.χ.

Οι μελετητές ανέλυσαν προσεκτικά
τα δεδομένα με ένα ηλεκτρονικό πρόγραμμα.
Η ηλεκτρονική ανάλυση έδειξε ότι
1.
και οι 13 περιγραφόμενες θέσεις της σελήνης - στο 37ο έτος του Ναβουχοδονόσορα Β' - αντιστοιχούν στο έτος 588/587 και δεν αντιστοιχούν στο έτος 568/567.
2.
Η 3η γραμμή της πινακίδας αναφέρει ότι η σελήνη βρέθηκε σε μια ορισμένη θέση τη "νύχτα της 9ης [Νισάνου].
Οι λόγιοι παραδέχτηκαν ότι το 568 η σελήνη είχε βρεθεί στη θέση αυτή στις 8 Νισάνου και όχι την 9η αλλά έριξαν το ΄λάθος' στον γραφέα της πινακίδας στην προσπάθειά τους να στηρίξουν το 568, ενώ η θέση της σελήνης με βάση την πινακίδα στη γραμμή 3 αντιστοιχεί ΑΚΡΙΒΩΣ στις 9 Νισάνου του 588 π.κ.χ.

Έτσι τα δεδομένα της πινακίδας VAT 4956 ταιριάζουν στο έτος 588 ως το 37ο έτος του Ναβουχοδονόσορα Β' και επομένως αποδεικνύουν ότι το έτος 607 - ως το 18ο έτος του Ναβουχοδονόσορα Β' - είναι το έτος καταστροφής της Ιερουσαλήμ.

Θεωρώ προφανές ότι κανένας Έλληνας ιστορικός δεν έχει τα απαραίτητα στοιχεία, την πρόσβαση αλλά και την ειδικότητα να αξιολογεί στοιχεία πάνω σε πινακίδες με σφηνοειδή γραφή.

Η μελέτη των αναφερόμενων στοιχείων - από πρώτο χέρι - αφορά μόνο μετρημένους στα δάκτυλα ξενόγλωσσους ιστορικούς.

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Όσον αφορά για τον Χριστό είπαμε με ποιον τρόπο ο λαός - που υποδεχόταν τον Χριστό ως Βασιλιά - ευχόταν την σωτηρία του Χριστού για να απελευθερωθούν με τη σειρά τους και αυτοί από τους Ρωμαίους κατακτητές.
Από την άλλη σε 7 μέρες θα καταδίκαζαν τον Χριστό σε θάνατο και θα τον εκτελούσαν.
Ήταν λοιπόν 'άτοπο' αυτό που ευχόταν ο λαός;

Γιώργος


Όχι Γιώργο, δεν ευχόταν ο λαός να σωθεί ο Χριστός, αυτά είναι προσθήκες που έκανε η Σκοπιά στην ΜΝΚ. Για να κάνει το Χριστό κατώτερο από τον Πατέρα και ότι είναι αδύνατος και έχει ανάγκη προστασίας. Ο στόχος της Σκοπιάς είναι υποβάθμιση του Χριστού στο συγκεκριμένο εδάφιο (Ματθ. κα’ 9).

Να δούμε και κάποιες άλλες Αγίες Γραφές πώς το έχουν στην μετάφραση.
Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΤΟΥ ΠΑΝ. Ν. ΤΡΕΜΠΕΛΑ «…Δόξα είς τον απόγονον του Δαβίδ,…».
Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ Θ. ΚΟΛΙΤΣΑΡΑ «…δόξα και ύμνος είς τον απόγονον του Δαβίδ…».
ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΠΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΜΜ. ΜΠΕΝΑΚΗ, ΕΚΔΟΣΗ ΤΟ 1997.
«…Δόξα στον Υιό Δαβίδ! …».
Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΤΟΥ Ν. Ι. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟ ΕΚΔ. ΤΟ 2002.
«…Δόξα στον Υιό Δαβίδ!..».

Κατάλαβες Γιώργο.


Γεώργιος.

Ανώνυμος είπε...

Η μελέτη των αναφερόμενων στοιχείων - από πρώτο χέρι - αφορά μόνο μετρημένους στα δάκτυλα ξενόγλωσσους ιστορικούς.

Γιώργο


Στην εγκυκλοπαίδεια BRITANNICA, δέκατη πέμπτη έκδοση τόμος 22 και σελίδα 334 στην αγγλική, μας λέει ότι «… η καταστροφή της Ιερουσαλήμ έγινε το 586-587 π.Χ …».

Κατάλαβες Γιώργο. Είπα ότι δεν θέλω να ασχοληθώ με το θέμα αυτό προς το παρόν και όχι δεν ξέρω.

Καληνύχτα.
Ο Γεώργιος.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ είπε...

Αγαπητέ κ.Γιώργο

Είπατε ότι «Για το θέμα του 607 μου θυμίζετε δυστυχώς την παροιμία ‘Σκύλος που γαυγίζει δεν δαγκώνει’».

Το εάν όμως κ.Γιώργο ο συγκεκριμένος ‘σκύλος’ δαγκώνει ή όχι, αυτό θα το διαπιστώσετε εντός τής επομένης εβδομάδος, όταν και θα αισθανθείτε για τα καλά...τα ‘δόντια’ του! Εμείς το μόνον που επιθυμούμε είναι να είστε καλά διαβασμένος, διότι θα ΥΠΟΧΡΕΩΘΕΙΤΕ να απαντήσετε εις τα ψεύδη τής Σκοπιάς, και αφορούν εις την ‘καραμέλα’ που αναμασάτε από τότε που διαβάσατε το τεύχος τής 01.11.2011 και ονομάζεται ‘αστρονομικό ημερολόγιο VAT 4956’.

Είπατε επίσης, πολύ σωστά, ότι «Η μελέτη των αναφερόμενων στοιχείων - από πρώτο χέρι - αφορά μόνο μετρημένους στα δάκτυλα ξενόγλωσσους ιστορικούς.» ΑΥΤΟΥΣ λοιπόν κι εμείς, εντός τής εβδομάδος, θα αναφέρουμε, κι αν νομίζετε ότι δικαιώνουν την Εταιρία Σκοπιά...κούνια Ιεχωβίτικη που σάς κούναγε!

Για καλό και για κακό λοιπόν, πάρτε τα μέτρα σας και να είστε έτοιμος για μία περιποιημένη ψυχρολουσία που θα την θυμάστε για πολύ καιρό!

Υ.Γ. Θερμή παράκληση εις τον αγαπητό Γεώργιο να σταματήσει ΕΔΩ την οποιαδήποτε συζήτηση με τον κ.Γιώργο όσον αφορά το 607 π.Χ. και την καταστροφή τής Ιερουσαλήμ. Το συγκεκριμένο θέμα θα το συζητήσει ο γράφων, εντός τής εβδομάδος, με τον αγαπητό πρεσβύτερο τών Μαρτύρων τού Ιεχωβά.


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ

Χρήστος - αντιαιρετικός είπε...

ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ
Επειδή μπλέξανε πολλοί Γιωργάδες ο αναγνώστης δυσκολεύεται να παρακολουθήσει τον διάλογο, διότι δεν καταλαβαίνει από ποιο σημείο απαντά ποιος και σε ποιον. Καλό είναι λοιπόν ο κ. Γιώργος από την Γερμανία (ΜτΙ), να γράφει με πλάγια γράμματα ότι δεν ανήκει σ' αυτόν. Ο δε Γεώργιος (Ορθόδοξος) μιάς και δεν ξέρει ακόμα να γράφει ΄με πλάγια ή τονισμένα γράμματα να βρίσκει τρόπους να ξεχωρίζει τι είναι δικό του και τι όχι. Π.χ. μπορεί να γράψει ως εξής το σχόλιό του: "Είπε ο κ. Γιώργος(ΜτΙ)" και όταν γράψει τα δικά του να κάνει το εξής. Να χρησιμοποιήσει π.χ. κεφαλαία γράμματα: "ΑΠΑΝΤΩ" ή "ΑΠΑΝΤΗΣΗ" και μετά ας γράψει με μικρά.
Ενημερώνω επιπλέον πως ο κ. Δήκτης έχει δηλώσει πως είναι άθεος και άθρησκος αν δεν κάνω λάθος. Τα σχόλιά του μέχρι στιγμής κινούνται στα όρια του επιτρεπτού ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ.
Κ. Γιώργο από την Γερμανία (ΜτΙ), δυστυχώς δεν διαλέγεστε σωστά. Έχετε αφήσει κατ' επανάληψη αναπάντητα ερωτήματα και του κ. Μανδραγόρα, και του κ. Τσιμπιρίδη και του κ. Γεωργίου(Ορθόδοξου), οι οποίοι αναγκάζονται να "γίνονται κουραστικοί" βάζοντας ξανά και ξανά το ίδιο σχόλιο. Και μην επικαλεστείτε πως απαντάτε σε πολλούς. Όταν σας συμφέρει γράφετε ολόκληρα κατεβατά και όταν δεν σας συμφέρει εξαφανίζεστε και "ξεχνάτε" να απαντήσετε.

Χρήστος - αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

Η ευλογία του Θεού να είναι στους ευσεβείς αγωνιστές του «Αντιαιρετικού»

Ανώνυμος είπε...

Ο Χριστός είναι ο φυσικός μονογενής Υιός του Θεού, ενώ ο πρώην
Αρχάγγελος Εωσφόρος δεν είναι. Ο πρώην δεύτερος πρόεδρο σας, στο λόγο του ταύτισε το Χριστό με τον Εωσφόρο, τους έκανε ΑΔΕΛΦΙΑ!!!


Γιώργο ΜτΙ γιατί αποφεύγεις να απαντήσεις;
Το ξαναλέω πέμπτη φορά. Να ξέρεις Υπάρχει απάντηση!
Έχει δίκαιο ο κ. Χρίστος « Αντιαιρετικός», γινόμαστε κουραστική να βάζουμε το ίδιο

Δημοσιεύτηκε ( 11 Οκτ. 2011 και ώρα 5:16 μ.μ)

( 11 Οκτ. 2011 και ώρα 11:36 μ.μ)

( 12 Οκτ. 2011 και ώρα 9:02 π.μ.)

(16 Οκτωβρίου 2011 8:03 μ.μ.)


GEORGIOS.



Υ.Γ μέχρι τώρα εμφανιζόμουν ως Γεώργιος. Τώρα θα εμφανίζομαι ως GEORGIOS

Γιώργος είπε...

Όσον αφορά για τον Χριστό είπαμε με ποιον τρόπο ο λαός - που υποδεχόταν τον Χριστό ως Βασιλιά - ευχόταν την σωτηρία του Χριστού για να απελευθερωθούν με τη σειρά τους και αυτοί από τους Ρωμαίους κατακτητές.
Από την άλλη σε 7 μέρες θα καταδίκαζαν τον Χριστό σε θάνατο και θα τον εκτελούσαν.
Ήταν λοιπόν 'άτοπο' αυτό που ευχόταν ο λαός;
Γιώργος


Όχι Γιώργο, δεν ευχόταν ο λαός να σωθεί ο Χριστός, αυτά είναι προσθήκες που έκανε η Σκοπιά στην ΜΝΚ. Φαίνεται ότι και σένα σε ξεγέλασαν και δεν ξέρεις τι λες όταν μιλάς για προσθήκες. Προφανώς δεν είσαι σε θέση να καταλάβεις τι σημαίνει ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ Wetscott & Hort ούτε τι σημαίνει Nestle & Aland επειδή ΠΟΤΕ ΔΕΝ ασχολήθηκες και ΠΟΤΕ ΔΕΝ σύγκρινες, γι’ αυτό και μιλάς έχοντας πλήρη άγνοια Για να κάνει το Χριστό κατώτερο από τον Πατέρα και ότι είναι αδύνατος και έχει ανάγκη προστασίας. Ο στόχος της Σκοπιάς είναι υποβάθμιση του Χριστού στο συγκεκριμένο εδάφιο (Ματθ. κα’ 9).
Ούτε ο απόστολος Παύλος υποβάθμιζε τον Χριστό όταν είπε θεόπνευστα - άρα για του πνεύματος του Θεού - τα εξής:
«ος εν ταις ημέραις της σαρκός αυτού
δεήσεις τε και ικετηρίας προς τον δυνάμενον σώζειν αυτόν εκ θανάτου
μετά κραυγής ισχυράς και δακρύων προσενέγκας,
και εισακουσθείς από της ευλαβείας,
καίπερ ων υιός, έμαθεν αφ’ ων έπαθε την υπακοήν,
και τελειωθείς εγένετο τοις υπακούουσιν αυτώ πάσιν αίτιος σωτηρίας αιωνίου» (Εβρ. 5:5-9)

Ποιον υποτιμά εδώ ο Θεός λέγοντας ότι ο Χριστός έκανε δεήσεις και ικεσίες προς τον Θεό που μπορούσε να τον σώσει από τον θάνατο;
Μήπως ο Θεός υποτιμά τον Χριστό, ο οποίος με δυνατή κραυγή παρακαλούσε τον πατέρα του;

Υποτιμά ο Θεός τον Γιο του;

Τον υποτίμησε θεωρώντας τον αδύναμο και ανίσχυρο ενώπιον του θανάτου που αντιμετώπιζε;

Γιατί λοιπόν θεωρείς ότι γίνεται υποτίμηση του Χριστού από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά, όταν ο ίδιος ο Θεός αναφέρεται στο Γιο του παρόμοια σύμφωνα με το θεόπνευστο λόγο Του;

Όσον αφορά τη μετάφραση του ωασαννά, εφόσον διαφωνείς με τον άγιό σου τον Ιωάννη Χρυσόστομο, πήγαινε και πέστου να διορθώσει αυτό που θεωρείς λάθος του, δηλαδή να πει:
'Ιωάννης Χρυσόστομος':
"Τί ἐστιν Ὡσαννὰ ἐν τοῖς ὑψίστοις;
Τουτέστι Σῶσον δὴ ὁ ἐν τοῖς ὑψίστοις•
τὸ γὰρ Ὡσαννὰ σῶσον δὴ ἑρμηνεύεται τῇ Ἑβραΐδι φωνῇ.
Ὡσαννὰ ἐν τοῖς ὑψίστοις.
Τουτέστιν ὡς ἄνω σωτηρία καὶ κάτω φιλανθρωπία."

Φίλε Γεώργιε, δέχεσαι ότι ο Χρυσόστομος μεταφράζοντας το Ὡσαννὰ σῶσον ήξερε τι έλεγε ή δεν ήξερε και χρειαζόταν εσένα να τον διορθώσεις;

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Υ.Γ. Θερμή παράκληση εις τον αγαπητό Γεώργιο να σταματήσει ΕΔΩ την οποιαδήποτε συζήτηση με τον κ.Γιώργο όσον αφορά το 607 π.Χ. και την καταστροφή τής Ιερουσαλήμ. Το συγκεκριμένο θέμα θα το συζητήσει ο γράφων, εντός τής εβδομάδος,
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ
17 Οκτωβρίου 2011 1:41 π.μ.

κΤσιμπιρίδη, δίκαιο έχεις. Αντιλαμβάνεσαι τους περιορισμούς του Γεωργίου στο θέμα αυτό που άλλωστε και ο ίδιος παραδέχτηκε και ο ίδιος δήλωσε ότι σταματάει να συζητάει για το 607.

Βλέπω όμως ότι δεν σου πολυαρέσει το κείμενο στη σφηνοειδή γραφή στην πινακίδα VAT 4956 ούτε και σε πολυταιριάζει.

Αναζητάς λοιπόν τους ιστορικούς που θα προσπαθήσουν να διαπιστώσουν αν πράγματι θα καταφέρουν αν αντιταχτούν με επιχειρήματα και όχι με γενικόλογα στις συγκεκριμένες αναφορές σχετικά με το αν αληθεύει ότι
τα δεδομένα της πινακίδας VAT 4956 ταιριάζουν στο έτος 588 ως το 37ο έτος του Ναβουχοδονόσορα Β' και επομένως αποδεικνύουν ότι το έτος 607 - ως το 18ο έτος του Ναβουχοδονόσορα Β' - είναι το έτος καταστροφής της Ιερουσαλήμ.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Γεώργιος:
Ο Χριστός είναι ο φυσικός μονογενής Υιός του Θεού, ενώ ο πρώην
Αρχάγγελος
[που το βρήκες αυτό Γεώργιε;
Μήπως το ονειρεύτηκες;
Δεν γνωρίζεις ότι υπάρχει μόνο ένας αρχάγγελος που ονομάζεται Μιχαήλ "με φωνή Χριστού", δηλαδή είναι ο ίδιος ο Χριστός ο αρχάγγελος Μιχαήλ;]
Εωσφόρος δεν είναι.

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Που είσαι Γιώργο;
Καημένε ΜτΙ που μπήκες εδώ να ευαγγελίσεις κόσμο, τρομάρα σου!.

Η μία αστοχία μετά την άλλη.
Που είσαι να πάρεις πίσω τα όσα έχεις πει για το Χρυσόστομο;

Που είσαι να απαντήσεις στο ερώτημα μου που κοντεύει να συμπληρώσει τον πρώτο του Μήνα που μένει αναπάντητο : Δέχεσαι τον Άγιο Πολύκαρπο ως άξιο μαθητή του Ιωάννη , τον οποίο ο ίδιος ο Ιωάννης εγκατέστησε Επίσκοπο στη Σμύρνη;;; Αμφισβητείς την επιλογή του Ιωάννη του Ευαγγελιστή, ναι ή όχι;;;

(Πρώτη Δημοσίευση ερωτήματος στις 28 Σεπτεμβρίου 2011 9:24 π.μ.)

ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ος εν ταις ημέραις της σαρκός αυτού
δεήσεις τε και ικετηρίας προς τον δυνάμενον σώζειν αυτόν εκ θανάτου
μετά κραυγής ισχυράς και δακρύων προσενέγκας,
και εισακουσθείς από της ευλαβείας,
καίπερ ων υιός, έμαθεν αφ’ ων έπαθε την υπακοήν,
και τελειωθείς εγένετο τοις υπακούουσιν αυτώ πάσιν αίτιος σωτηρίας αιωνίου» (Εβρ. 5:5-9)

Ποιον υποτιμά εδώ ο Θεός λέγοντας ότι ο Χριστός έκανε δεήσεις και ικεσίες προς τον Θεό που μπορούσε να τον σώσει από τον θάνατο;
Μήπως ο Θεός υποτιμά τον Χριστό, ο οποίος με δυνατή κραυγή παρακαλούσε τον πατέρα του;

Υποτιμά ο Θεός τον Γιο του;

Τον υποτίμησε θεωρώντας τον αδύναμο και ανίσχυρο ενώπιον του θανάτου που αντιμετώπιζε;

Γιατί λοιπόν θεωρείς ότι γίνεται υποτίμηση του Χριστού από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά, όταν ο ίδιος ο Θεός αναφέρεται στο Γιο του παρόμοια σύμφωνα με το θεόπνευστο λόγο Του;

Όσον αφορά τη μετάφραση του ωασαννά, εφόσον διαφωνείς με τον άγιό σου τον Ιωάννη Χρυσόστομο, πήγαινε και πέστου να διορθώσει αυτό που θεωρείς λάθος του, δηλαδή να πει:
'Ιωάννης Χρυσόστομος':
"Τί ἐστιν Ὡσαννὰ ἐν τοῖς ὑψίστοις;
Τουτέστι Σῶσον δὴ ὁ ἐν τοῖς ὑψίστοις•
τὸ γὰρ Ὡσαννὰ σῶσον δὴ ἑρμηνεύεται τῇ Ἑβραΐδι φωνῇ.
Ὡσαννὰ ἐν τοῖς ὑψίστοις.
Τουτέστιν ὡς ἄνω σωτηρία καὶ κάτω φιλανθρωπία."

Φίλε Γεώργιε, δέχεσαι ότι ο Χρυσόστομος μεταφράζοντας το Ὡσαννὰ σῶσον ήξερε τι έλεγε ή δεν ήξερε και χρειαζόταν εσένα να τον διορθώσεις;

Γιώργος



Γιώργο, αυτό που ανάφερες προς ( Εβρ.5:5-9).
Mη ξεχνάς ότι ο Χριστός ως Άνθρωπος έκανε της δεήσεις, όμως ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ O ΜΕΓΑΛΟΣ ΘΕΟΣ. ( Τιτ. β’ 13).
βλέπε ( 12 Οκτ. 2011 ώρα 11:20 π.μ και ώρα 11:26). Αυτή ΕΙΝΑΙ η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ.
Το δεύτερο που λες για τον Άγιο Ιωάννη το Χρυσόστομο.
Την ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΙ ΕΔΩΣΑ ΣΤΙΣ ( 11 Οκτ. 2011 και ώρα 8:19 μ.μ).


GEORGIOS

Ανώνυμος είπε...

Γιώργος είπε...


Όχι Γιώργο, δεν ευχόταν ο λαός να σωθεί ο Χριστός, αυτά είναι προσθήκες που έκανε η Σκοπιά στην ΜΝΚ. Φαίνεται ότι και σένα σε ξεγέλασαν και δεν ξέρεις τι λες όταν μιλάς για προσθήκες. Προφανώς δεν είσαι σε θέση να καταλάβεις τι σημαίνει ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ Wetscott & Hort ούτε τι σημαίνει Nestle & Aland επειδή ΠΟΤΕ ΔΕΝ ασχολήθηκες και ΠΟΤΕ ΔΕΝ σύγκρινες, γι’ αυτό και μιλάς έχοντας πλήρη άγνοια

Μάλλον εσύ Γιώργο, ΜτΙ ΕΧΕΙΣ ΠΛΗΡΗΣ ΑΓΝΙΑ.
Πες μου ΠΟΙΑ NESTLE- ALAND NOVUM TESTAMENTUM GRAECE EΧΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ « ΙΕΧΩΒΑ» ΟΠΩΣ ΤΟ ΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ;;; όπως το λέτε στο κατά ( Ματθ. κα’ 9). Να τι λέτε « … Ευλογημένος αυτός που έρχεται στο όνομα του Ιεχωβα!».
ΣΕ ΠΟΙΑ NESTLE- ALAND YΠΑΡΧΕΙ TO ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ;;;;;;;;;;;;;;;
.


GEORGIOS.

Ανώνυμος είπε...

Και κάτι ακόμα Γιώργο ΜτΙ, να δούμε και παρακάτω στον ( Ματθ. κα’ 15-16), Πως το μεταφράζει η ΜΝΚ:
Όταν είδαν οι πρωθιερείς και γραμματείς τα θαυμαστά πράγματα που έκανε, καθώς και τα αγόρια που κραύγαζαν στο ναό και έλεγαν:
« Σώσε σε ικετεύουμε, το Γιο του Δαβίδ!» αγανάκτησαν και του είπαν:
« Ακούς τι λένε αυτά;» Ο Ιησούς του είπε: «Ναι. Ποτέ δεν διαβάσετε ότι:
Από στόμα νηπίων και βρεφών που θηλάζουν ετοίμασες αίνο;».
βλέπουμε αγαπητή αναγνώστε, ότι η Σκοπιά ΔΙΟΡΘΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ. To Ωσαννά το μεταφράζει και εδώ: « Σώσε σε ικετεύουμε το Γιο του Δαβίδ!» Αν ήταν έτσι πως τα λένε, οι αρχιερείς και γραμματείς δεν θα έφτιαχναν παράπονα στο Χριστό. Επειδή δοξολόγησαν το Χριστό, για αυτό έκαναν τα παράπονα τους.
Αμέσως ο Ιησούς τους λέγει: «Ναι! Δεν διαβάσετε ποτέ, Από το στόμα παιδιών, που είναι νήπια και θηλάζουν, έβγαλες τέλειον ύμνον;».
Άραγε το Ωσαννά = Δόξα..
ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ Γιώργο ΜτΙ. Έχει δίκαιο ο κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕ ΣΤΙΣ ( 10 Οκτ. 2011 και ώρα 9: 32 μ.μ.) Μπορεί κάποιος να μου απαντήσει τι λέξει; ΠΡΩΘΙΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΗ;;;.


GEORGIOS.

Υ.Γ Αντί να εμφανίζομαι ως Γεώργιος, θα εμφανίζομαι ως GEORGIOS

Ανώνυμος είπε...

GEORGIOS.

Υ.Γ Αντί να εμφανίζομαι ως Γεώργιος, θα εμφανίζομαι ως GEORGIOS
___________________________________

Eντάξει! Μόνο μην εμφανιστείς ως Γιάννης ή Γιωργογιάννης γιατί τότε θα μας μπερδέψεις.

Scrooge Mac Duck

Ανώνυμος είπε...

Γεώργιος:
Ο Χριστός είναι ο φυσικός μονογενής Υιός του Θεού, ενώ ο πρώην
Αρχάγγελος
[που το βρήκες αυτό Γεώργιε;
Μήπως το ονειρεύτηκες;
Δεν γνωρίζεις ότι υπάρχει μόνο ένας αρχάγγελος που ονομάζεται Μιχαήλ "με φωνή Χριστού", δηλαδή είναι ο ίδιος ο Χριστός ο αρχάγγελος Μιχαήλ;]
Εωσφόρος δεν είναι.

Γιώργος


Έτσι Γιώργο ΜτΙ, ονομάζεται για σας ο Χριστός και αρχάγγελος Μιχαήλ. Τι θα ακούσουμε από εσάς άλλο;
Για να δούμε: Στο βιβλίο «ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΙΣ» του Ιωσήφ Ροδερφορδ του ( 1926 και σελ. 248) μας λέει: «Εν τη μεγάλη ταύτη μάχη ο Μιχαήλ, όστις είναι ο Χριστός Ιησούς,…».
Στο βιβλίο σας « ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΣ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΤΗΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ» (Έκδοση το 1988 και σελ. 115) μας λέει: «… Ότι ο Ιησούς είναι ο Αρχάγγελος…».
« Ωστόσο, οι Γραφές δείχνουν ότι ο αναστημένος Ιησούς Χριστός είναι ο αρχηγός όλον των αγγέλων- ο Μιχαήλ αρχάγγελος».( Ξύπνα 8 Φεβρουαρίου το 2002 σελ. 17). «… Ενώ ο Μωυσής ήταν δούλος του Θεού, ο Ιησούς ήταν ο Γιος του Θεού, και επομένως, ο Μεγαλύτερος Μωυσής( ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΜΕΓ. ΑΠΟΚ. ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ σελ. 218). Γιώργο ΜτΙ, ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Η ΣΚΟΠΙΑ ΣΟΥ;;; Παίζεται με το Χριστό;;; Μία αρχάγγελος Μιχαήλ είναι, μία ο Μεγαλύτερος Μωυσής, μία ο Γιος του Θεού, άλλο τι θα μας πείτε;;;
Το νόημα του Ιωσήφ Ροδερφορδ, που ταύτισε το Χριστό με το Εωσφόρο ως δύο Υιούς είναι: Ότι ο Χριστός είναι το πρώτο δημιούργημα του Θεού και το ίδιο,ο Εωσφόρος είναι το δημιούργημα του, για αυτό το ονόμασε και αρχάγγελο Μιχαήλ το Χριστό = ΑΔΕΛΦΙΑ.
Βλέπετε αγαπητοί αναγνώστε τη ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ. Να αφήσεις, Γιώργο ΜτΙ, της άρες μάρες κουκουνάρες.



GEORGIOS

Ανώνυμος είπε...

Πάνος Σπιτζούρης: @ Όταν ένας πατέρας κ. Δήκτη προειδοποιεί το παιδί του λέγοντας: ''παιδί μου μην παίρνεις ηρωίνη - η ηρωίνη οδηγεί στο θάνατο, αν το συνεχίσεις αυτό για 6, 8, 10 μήνες θα πεθάνεις και αν συμβεί αυτό παιδί μου δεν θα υπάρχει για σένα πια επιστροφή...κ.α.''
..και το παιδί ''γράφει'' τον πατέρα του στα παλαιότερα των υποδημάτων του όπως εσείς τον Θεό, και πράγματι 10 μήνες μετά το παιδί πεθαίνει.

Πείτε μας εσείς κύριε Δήκτη, τί πατέρας - τέρας είναι αυτός που έδωσε στο παιδί του 10 μήνες προθεσμία και ύστερα δεν το επανέφερε ξανά στη ζωή;
@


Αν μπορούσε να αποτρέψει το παιδί του από το να πάρει ηρωΐνη και δεν το έκανε, τότε ναι, είναι πατέρας-τέρας. Αν μπορούσε να επαναφέρει στη ζωή το παιδί του και δεν το έκανε, τότε είναι πατέρας-τέρας.
Και για να το θέσω πιο κοντά στην περίπτωση του “Πατρός ημών”, αν μπορούσε να “βγάλει” από το δρόμο του παιδιού του την ηρωΐνη και δεν το έκανε, τότε σίγουρα είναι πατέρας-τέρας.

Ο Πατήρ ημών αγαπητέ, άφησε το απόλυτο Κακό να κόβει βόλτες στην παιδική χαρά (Παράδεισος) που έπαιζαν τα παιδιά του και δεν το εμπόδισε να “πλασάρει” την “ηρωΐνη” σ’ αυτά. Αντιθέτως, καθόταν και παρακολουθούσε ενώ τα παιδιά του φλέρταραν με το θάνατο.
Εσύ, βλέποντας το παιδί σου να βαδίζει προς ένα γκρεμό, δεν θα του έκοβες το δρόμο; Θα το άφηνες να γκρεμοτσακιστεί σεβόμενος την ελευθερία του, το αυτεξούσιο και το δικαίωμα να επιλέγει;
Ο Θεός είναι αγάπη (στον υπέρτατο βαθμό) ή υπέρμαχος της ελευθερίας; (Ούτε το δεύτερο βέβαια είναι αν αναλογιστούμε ότι άλλαζε τα φώτα στον λαό του όποτε αυτός επέλεγε να ακολουθήσει άλλο δρόμο).
Και τα δύο, δεν γίνεται. Αν υπεραγαπάς το παιδί σου δεν το αφήνεις να αυτοκαταστραφεί σεβόμενος την ελευθερία του. Το βουτάς -παρά τη θέλησή του- από τα μαλλιά λίγο πριν πέσει στον γκρεμό, λίγο πριν δαγκώσει τον απαγορευμένο καρπό.

Εσύ ως πατέρας, θα έθετες ποτέ προθεσμία στο παιδί σου για να μετανοήσει; Και έστω ότι έθετες. Αν μετά την προθεσμία, το παιδί σου μετανοούσε ειλικρινά και σε θερμοπαρακαλούσε να το συγχωρέσεις, δεν θα το συγχωρούσες;
Σύμφωνα με την Κ.Δ. και τον Χρυσόσοστομο, ο Πατέρας ημών, ΔΕΝ συγχωρεί τα παιδιά του μετά την προθεσμία (θάνατο). Και θέλουν να μας πείσουν πως αυτός ο Πατέρας ΕΙΝΑΙ αγάπη.

Θέλουν να μας πείσουν πως είναι και δικαιοσύνη. Ειλικρινά δεν μπορώ να φανταστώ ποιο έγκλημα, ποια αμαρτήματα μπορούν να επισύρουν αιώνια ποινή. Ποια αμαρτήματα μπορεί να σε θέτουν στους απόβλητους της Βασιλείας του Θεού στην αιωνιότητα (προσπάθησε να αντιληφθείς τι σημαίνει αιωνιότητα).
Ο Παύλος -και όχι μόνον αυτός- εξαιρεί τους πόρνους τους μοιχούς και τους αρσενοκοίτες από τη βασιλεία του Θεού. Είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Kαταδικάζεις κάποιον σε αιώνια κάθειρξη ενώ δεν έχει καν βλάψει συνάνθρωπό του;

Δήκτης.

Πάνος Σπιτζούρης είπε...

Κύριε Δήκτη καλησπέρα σας, είμαι ο Πάνος Σπιτζούρης.

Διάβασα το σχόλιό σας το οποίο πήρε μορφή κειμένου.

Δεν θυμάμαι να σας ζήτησα να αρθρογραφήσετε για κάποιο θέμα, αλλά σας ρώτησα κάτι πολύ συγκεκριμένο.

Για κάποιο λόγο (που μόνο εσείς γνωρίζετε), στρέψατε το διάλογο αλλού.

Το ευχάριστο τουλάχιστον είναι ότι δέχεστε την Αγία Γραφή και τα γραφόμενά της, για το λόγο αυτό φαντάζομαι με παραπέμπετε σε Αυτήν!

Στο ''άρθρο'' σας προσπαθείτε να πείτε κάποια αλήθεια την οποία όμως αφήσατε μισή.

Λέτε:
''Ο Πατήρ ημών αγαπητέ, άφησε το απόλυτο Κακό να κόβει βόλτες στην παιδική χαρά (Παράδεισος) που έπαιζαν τα παιδιά του και δεν το εμπόδισε να “πλασάρει” την “ηρωΐνη” σ’ αυτά. Αντιθέτως, καθόταν και παρακολουθούσε ενώ τα παιδιά του φλέρταραν με το θάνατο''.

Γιατί δεν αναφέρεστε στην προειδοποίηση του Θεού στους πρωτόπλαστους όταν τους μίλησε για τον θάνατο μετά την παρακοή τους;

Εώς ότου γίνει η παρακοή, σε ποιά παιδική χαρά έκοβε βόλτες το κακό κύριε Δήκτη;

Αυτά γιατί τα αποκρύπτετε;

Γιατί δεν μιλάτε για τον εγωισμό των πρωτοπλάστων παρά αρέσκεστε να τους δικαιολογείτε κατηγορώντας τον Θεό;

Γιατί δεν τονίζετε την ελευθερία που εδόθη σε αυτούς και τον απόλυτο σεβασμό του Θεού προς τον άνθρωπο;

Ποιός ευθύνεται για τον θάνατο κύριε Δήκτη;

Έσπρωξε ο Θεός τους ανθρώπους στον θάνατο ή ο άνθρωπος τον επέλεξε;

Όσο για τις προθεσμίες, σας ρώτησα κάτι αλλά δεν μου απαντήσατε παρά μόνον ''φιλοσοφίες'' μας είπατε.

Ο πατέρας που δίνει προθεσμία στο παιδί του 8,9,10 μήνες ζωής λόγο της ηρωίνης και το παιδί του κάνει του κεφαλιού του είναι πατέρας - τέρας;

Απαντήσατε μόνον:
''Αν μπορούσε να αποτρέψει το παιδί του από το να πάρει ηρωΐνη και δεν το έκανε, τότε ναι, είναι πατέρας-τέρας''.

Με ποιό τρόπο θα μπορούσε ένας πατέρας να αποστρέψει το παιδί του κύριε Δήκτη αν το παιδί του δεν υπακούει τον πατέρα του;
Θέλετε να κάνουμε διάλογο με τα ''αν'' ή με το πώς έχουν τα πράγματα;

Τί πρέπει κατά τη γνώμη σας να κάνει αυτός ο δόλιος πατέρας, να δέσει το παιδί του με αλυσίδες;

Θα σας άρεσε αλήθεια ένας τέτοιος Θεός;

Σπιτζούρης Πάνος

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ είπε...

Θέμα προς συζήτησιν με τον αγαπητό κ.Γιώργο, πρεσβύτερο τών εν Γερμανία ΜτΙ, καθώς και με ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΜτΙ που επιθυμεί να συμμετάσχει εις αυτήν:

«Η εσφαλμένη χρονολόγηση τής Σκοπιάς εις το αστρονομικό ημερολόγιο VAT 4956»


«Τι δείχνουν τα κείμενα; Εξετάσετε για παράδειγμα την πινακίδα VAT 4956. Η πρώτη γραμμή της αναφέρει: ‘Έτος 37 του Ναβουχοδονόσορα, βασιλιά της Βαβυλώνας’. Στη συνέχεια, περιγράφει λεπτομερώς τη θέση της σελήνης και κάποιων πλανητών σε συνάρτηση με διάφορα άστρα και αστερισμούς. Περιλαμβάνει επίσης μία σεληνιακή έκλειψη. Οι λόγιοι λένε ότι όλες αυτές οι θέσεις σημειώθηκαν το 568/567 Π.Κ.Χ., πράγμα που θα σήμαινε ότι το 18ο έτος τού Ναβουχοδονόσορα Β΄, οπότε αυτός κατέστρεψε την Ιερουσαλήμ, ήταν το 587 Π.Κ.Χ. Αλλά υποδεικνύουν αδιάσειστα αυτές οι αστρονομικές αναφορές μόνο το έτος 568/567 Π.Κ.Χ.;

Η πινακίδα κάνει λόγο για μία σεληνιακή έκλειψη που, βάσει υπολογισμών, συνέβη τη 15η ημέρα τού τρίτου βαβυλωνιακού μήνα, του Σιμάνου. Και όντως συνέβη μιά σεληνιακή έκλειψη τη βαβυλωνιακή ημερομηνία που αντιστοιχεί στις 4 Ιουλίου (σύμφωνα με το Ιουλιανό ημερολόγιο) του 568 Π.Κ.Χ. Εντούτοις, συνέβη και μία άλλη είκοσι χρόνια νωρίτερα, στις 15 Ιουλίου του 588 Π.Κ.Χ.

Αν το 37ο έτος του Ναβουχοδονόσορα Β΄ ήταν το 588 Π.Κ.Χ., τότε το 18ο έτος του ήταν το 607 Π.Κ.Χ. – αυτό ακριβώς που υποδηλώνει η Βιβλική χρονολόγηση ως το έτος καταστροφής τής Ιερουσαλήμ»! (Σκοπιά, 01.11.2011, σελ.25)

Πριν προχωρήσουμε εις την ανάλυση τού συγκεκριμένου αστρονομικού ημερολογία, να αναφέρουμε ενημερωτικά, ότι το αστρονομικό πρόγραμμα που εχρησιμοποιήθη για την εξέταση είναι το Chris Marriott’s SkyMap Pro 11.04, το οποίο χρησιμοποιεί την σύγχρονη ολοκληρωμένη Σεληνιακή θεωρία ΕLP2000-82B.

Η τιμή ‘delta-T’ που εχρησιμοποιήθη για την κοσμική επιτάχυνση τής Σελήνης είναι 1,7 milliseconds ανά αιώνα, η οποία είναι το αποτέλεσμα τής εκτενούς ερεύνης τού Richard Stephenson εις το έργο του Historical Eclipses and Earth’s Rotation, Cambridge, 1997. Το πρόγραμμα ως εκ τούτου διατηρεί υψηλή ακρίβεια εις βάθος χρόνου. Τοιαύτη ακρίβεια δεν υφίσταται εις πολλά άλλα σύγχρονα αστρονομικά προγράμματα

Εις την παραδοσιακή χρονολόγηση για το 37ον έτος τού Ναβουχοδονόσορος, η συγκεκριμένη έκλειψη που αναφέρει η Σκοπιά, δύναται ευκόλως να ταυτοποιηθεί με την έκλειψη τής 4ης Ιουλίου 568 π.Χ. (κατά το Ιουλιανό ημερολόγιο). Έτσι, η Βαβυλωνιακή ημερομηνία τής 15ης τού 3ου μήνα, αντιστοιχεί προς την 4ην Ιουλίου 568 π.Χ.

Από αυτήν την ημερομηνία δυνάμεθα να μετρήσουμε προς τα πίσω προς την 1ην τού 3ου μήνα, η οποία ήτο η 20η/21ην Ιουνίου 568 π.Χ. (από ηλιοβασίλεμα εις ηλιοβασίλεμα). Όπως επιπλέον δείχνει η πινακίδα, ότι δηλαδή ο προηγηθείς 2ος μήνας (Ayyaru) είχε 29 ημέρες και ο 1ος μήνας (Nisannu) 30 ημέρες, είναι εύκολο να διαπιστώσουμε, ότι η 1η Ayyaru πέφτει εις την 22αν/23ην Μαΐου 568 π.Χ. και ότι η 1η Nisannu, δηλαδή η πρώτη ημέρα τού 37ου έτους τού Ναβουχοδονόσορος, εις την 22αν/23ην Απριλίου 568 π.Χ.

Μετακινώντας όμως προς τα πίσω το 37ο έτος τού Ναβουχοδονόσορος, δηλαδή εις το 588/587 π.Χ., όπως προτείνει η Σκοπιά αγαπητοί αναγνώστες, ευρίσκουμε, ότι και εις αυτό το έτος επίσης υπήρξε μία Σεληνιακή έκλειψη (η οποία όμως δεν ήτο ορατή από τον Βαβυλωνιακό ορίζοντα) και η οποία έλαβε μέρος την 15ην Ιουλίου 588 π.Χ.

Συμφώνως προς την Σκοπιά, αυτή είναι η έκλειψη που το αστρονομικό ημερολόγιο VAT 4956 χρονολογεί εις την 15ην τού 3ου μήνα (Simanu). Μετρώντας τώρα προς τα πίσω από την 15ην Ιουλίου, η Σκοπιά υπολογίζει την τού 3ου μήνα (Simanu) εις την 30ην Ιουνίου 588 π.Χ., την 1ην τού 2ου μήνα (Ayyaru) εις την 1ην Ιουνίου 588 π.Χ. και την 1ην τού 1ου μήνα (Nisannu) εις την 1ην Μαΐου 588 π.Χ.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ είπε...

Οι δύο λόγοι που εκθέτουν ως εσφαλμένη την χρονολόγηση τής Σκοπιάς όσον αφορά εις την γραμμή 1 τού αστρονομικού ημερολογίου VAT 4956.

Εις το σημείον όμως αυτό, αγαπητοί αναγνώστες, με την συγκεκριμένη χρονολόγηση που προτείνει και αποδέχεται η Εταιρία Σκοπιά, αναφύονται τα εξής προβλήματα, για τα οποία βεβαίως δεν τολμάει να ενημερώσει τούς αναγνώστες:

1ον) Η πρώτη ημέρα τού Βαβυλωνιακού έτους, δηλαδή η 1η Nisannu, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΡΧΙΣΕ ΤΟΣΟ ΑΡΓΑ, όσο προτείνει η Σκοπιά, δηλαδή τον Μάιο μήνα! Όπως άλλωστε φαίνεται από τούς πίνακες τών Parker & Dubberstein, εις μίαν περίοδο 700 ετών (626 π.Χ.–75 μ.Χ.), η 1η Nisannu ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΥΝΕΠΕΣΕ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΜΑΙΟ ΜΗΝΑ!!!

Η ίδια δε διαπίστωση υφίσταται και για τούς ακόλουθους μήνες: Η 1η Ayyaru ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΡΧΙΣΕ ΤΟΣΟ ΑΡΓΑ, όσο προτείνει η Σκοπιά, δηλαδή τον Ιούνιο μήνα, όπως και η 1η Simanu ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΡΧΙΣΕ ΤΟΣΟ ΑΡΓΑ, όσο προτείνει η Σκοπιά, δηλαδή εις την 30ην Ιουνίου! (όρα R.A. Parker & W.H. Dubberstein, Babylonian Chronology: 626 Β.C.–AD 75, Providence: Brown University Press, 1956, σελ.27-47)

ΓΙ’ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, η συγκεκριμένη Σεληνιακή έκλειψη (που το υπό έρευναν αστρονομικό ημερολόγιο VAT 4956 χρονολογεί εις την 15ην τού 3ου μήνα Simanu), δεν δύναται να είναι αυτή που προτείνει η Εταιρία Σκοπιά, δηλαδή η 15ην Ιουλίου 588 π.Χ. Με την ανωτέρω λοιπόν επιχειρηματολογία, καταρρίπτεται ο ισχυρισμός ‘τού πιστού και φρονίμου δούλου’, ότι ΔΗΘΕΝ το συγκεκριμένο αστρονομικό ημερόλογιο υποδεικνύει ως το 37ον έτος τού Ναβουχοδονόσορος το 588 π.Χ., και άρα, το 18ον έτος του που κατέστρεψε την Ιερουσαλήμ, το 607 π.Χ.!

Συνεχίζοντας την μελέτην μας, αγαπητοί αναγνώστες, θα παραθέσουμε επιπλέον πληροφορίες τις οποίες η Σκοπιά ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΙ από τους αναγνώστες.

2ον) Ο δεύτερος λοιπόν λόγος για τον οποίον δεν ισχύει η χρονολόγηση τής Σκοπιάς, είναι ο εξής: Η συγκεκριμένη Σεληνιακή έκλειψη τής 15ης Ιουλίου 588 π.Χ., για την οποίαν ποιείται λόγο η Σκοπιά, κατεγράφει υπό τών Βαβυλωνίων εις ΑΛΛΗΝ σφηνοειδή πινακίδα με την κωδική ονομασία BM 38462, που είναι το No 1420 εις τον κατάλογο LBAT τού A. J. Sachs (Late Babylonian Astronomical and Related Texts) και Nο 6 εις τον κατάλογο ADT τού Hermann Hunger (Astronomical Diaries and Related Texts from Babylonia, τόμ.1, Βιέννη, 2001).

Η χρονολογική αξία αυτού τού αστρονομικού ημερολογίου είναι τής ιδίας βαρύτητος με αυτήν τού VAT 4956. Περιλαμβάνει ετήσιες ημερολογιακές αναφορές Σεληνιακών εκλείψεων, από το 1ον έως το 29ον βασιλικόν έτος τού Ναβουχοδονόσορος (604/603-576/575 π.Χ.). Τα διασωθέντα τμήματα αυτής τής πινακίδος, περιέχουν 37 καταγραφές εκλείψεων, 22 εκ τών οποίων είχαν προβλεφθεί, 14 είχαν παρατηρηθεί και μία που είναι αβέβαιη.

Όπως προείπαμε, έχει καταγεγραμμένη εις την πρόσοψη (γραμμή 16-18), την έκλειψη τής 15ης Ιουλίου 588 π.Χ. (αυτήν δηλαδή που η Σκοπιά ισχυρίζεται, ότι ΔΗΘΕΝ αναφέρεται εις το VAT 4956), η οποία όμως χρονολογείται εις το 17ον ΚΑΙ ΟΧΙ εις το 37ον έτος τού Ναβουχοδονόσορος!

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ είπε...

Η πινακίδα περιγράφει δύο σεληνιακές εκλείψεις εις αυτό το έτος (17ον). Η μία εχρονολογήθη εις την 15ην Ιουλίου 588 π.Χ., κατά τον 4ον μήνα Duzu, και όχι εις τον 3ον μήνα (Simanu), όπως ψευδώς ισχυρίζεται η Εταιρία Σκοπιά ότι συνέβη η συγκεκριμένη έκλειψη: «Εντούτοις, συνέβη και μία άλλη είκοσι χρόνια νωρίτερα, στις 15 Ιουλίου του 588 Π.Κ.Χ.» (Σκοπιά, 01.11.2011, σελ.25).

Οπότε, αγαπητοί Μάρτυρες τού Ιεχωβά, δεν υπάρχει ουδεμία περίπτωση να είναι αυτή η έκλειψη που καταγράφεται εις τον 3ον μήνα (Simanu) εις το αστρονομικό ημερολόγιο VAT 4956!!!

Το ότι αυτή η έκλειψη (κατά τον 4ον μήνα Duzu) είναι πράγματι η έκλειψη τής 15ης Ιουλίου 588 π.Χ., επιβεβαιώνεται από τις λεπτομέρειες που αναφέρονται όσον αφορά εις την δευτέραν έκλειψη, η οποία και χρονολογείται εις τον 10ον μήνα (Tebetu) τού 17ου έτους τού Ναβουχοδονόσορος. Οι πληροφορίες σχετικά με τον χρόνο τής συγκεκριμένης εκλείψεως αποτελούν μεγίστη βοήθεια, αλλά και αίρουν οποιαδήποτε αμφιβολία για την ταυτοποίησή της.

Το κείμενο λοιπόν, τού υπό εξέτασιν αστρονομικού ημερολογίου BM 38462, συμφώνως προς την μετάφρασιν τού Hermann Hunger (Astronomical Diaries and Related Texts from Babylonia, τόμ.5, Βιέννη, 2001, σελ.29), έχει ως εξής:

«[Year] 17, Month IV, [omitted.]
[Month] X, the 13th, morning watch, 1 beru 5o [before sunrise?]
All of it was covered. [It set eclips]ed.»


Η δευτέρα λοιπόν έκλειψη κατά τον 10ον μήνα (Tebetu, 6 μήνες μετά την πρώτην), έλαβε χώρα την 8ην Ιανουαρίου 587 π.Χ. Αυτή η ημερομηνία επομένως αντιστοιχεί εις την 13ην τού 10ου μηνός εις το Βαβυλωνιακό ημερολόγιο. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ με την χρονολόγηση τών Parker & Dubberstein, η οποία υποδεικνύει, ότι η τού 10ου μηνός (Tebetu) συνέπεσε την 26ην/27ην Δεκεμβρίου 588 π.Χ. (όρα R.A. Parker & W.H. Dubberstein, Babylonian Chronology: 626 Β.C.–AD 75, Providence: Brown University Press, 1956, σελ.28).

Οι Βαβυλώνιοι υποδιαιρούσαν τις 24 ώρες τής ημέρας εις 12 beru ή 360 USH (μοίρες), έτσι το 1 beru αντιστοιχούσε εις 2 ώρες και 5 USH (= μοίρες, τών 4 λεπτών εκάστης), δηλαδή εις 2 ώρες και 20 λεπτά. Συμφώνως τώρα προς την πινακίδα, αυτή η έκλειψη ξεκίνησε 2 ώρες και 20 λεπτά προ τού ηλιοβασιλέματος, ήταν ολική ‘All of it was covered’ και ‘[It set eclips]ed’, δηλαδή έλαβε τέλος μετά την δύση τής Σελήνης.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ είπε...

Μετά από την παρένθεση που κάναμε, για να αποδείξουμε ποία ήτο και πότε ακριβώς έλαβε χώρα η έκλειψη εις την οποίαν αναφέρεται η Εταιρία Σκοπιά, επανερχόμεθα ήδη εις το υπό έρευνα αστρονομικό ημερολόγιο VAT 4956, το οποίο εις την πρόσοψη και εις την γραμμή 1, αναφέρει τα εξής:

«Έτος 37 τού Ναβουχοδονόσορος, βασιλέως τής Βαβυλώνος. Μήνας 1, (η πρώτη τού οποίου συνέπεσε με) την 30ην (τού προηγηθέντος μηνός), η Σελήνη έγινε ορατή ΠΙΣΩ από τον Ουράνιο Ταύρο» (τα κεφαλαία δικά μας)

Εξέταση χρονολογήσεως ιστορικών: Nisannu 1=22/23 Απριλίου 568 π.Χ.

Η πληροφορία, ότι η τού 1ου μηνός (Nisannu) συνέπεσε με την 30ην τού προηγηθέντος μηνός αναγράφεται για να δείξει, ότι ο προηγηθέν Σεληνιακός μήνας (Addaru τού 36ου έτους τού Ναβουχοδονόσορος, όπως φαίνεται επίσης εις την πρόσοψη τής πινακίδος εις την γραμμή 5 τού κειμένου), είχε μόνον 29 ημέρες. Το 568 π.Χ. η 1η Nisannu συνέπεσε με την 22αν/23ην Απριλίου (από το απόγευμα τής 22ας έως το απόγευμα τής 23ης) κατά το Ιουλιανό ημερολόγιο.

Μετά το ηλιοβασίλεμα (περίπου 18:30) και προ τής δύσεως τής Σελήνης (περίπου 19:30), εις την 22αν Απριλίου, η Νέα Σελήνη, έγινε ορατή περίπου 5.50 (μοίρες) ανατολικά, ΠΙΣΩ από τον Α΄ τού Ταύρου, το πιο λαμπερό άστρο εις τον αστερισμό τού Ταύρου (‘the Bull of Heaven’). Όλα αυτά τα στοχεία ταιριάζουν αρκετά εις την θέση τών ουρανίων σωμάτων που αναφέρονται εις το αστρονομικό ημερολόγιο VAT 4956.

Εξέταση χρονολογήσεως Σκοπιάς: Nisannu 1=1ην Μαΐου 588 π.Χ.

Κατά την χρονολόγηση τής Σκοπιάς τώρα, το 588 π.Χ. η 1η Nisannu συνέπεσε κατά την 3ην/4ην Απριλίου, συμφώνως προς τούς συγχρόνους υπολογισμούς τής πρώτης θεάσεως τής νέας Σελήνης. Μεταξύ ηλιοβασιλέματος (περίπου 18:18) και δύσεως Σελήνης (περίπου 19:14) εις την 3ην Απριλίου, η νέα Σελήνη έγινε ορατή εις την δυτική άκρη τού αστερισμού τού Ταύρου, περίπου 14ο (μοίρες) δυτικά, ΕΜΠΡΟΣΘΕΝ από τον Α΄ τού Ταύρου.

Έτσι η Σελήνη, εμφανέστατα πλέον αγαπητοί αναγνώστες, δεν ήτο ΠΙΣΩ από τον αστερισμό τού Ταύρου την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, όπως απαιτεί η περιγραφή τού αστρονομικού ημερολογίου VAT 4956!!!

Η θέση λοιπόν τών ουρανίων σωμάτων καθώς και η εξήγηση που προσπαθεί να δώσει η Εταιρία Σκοπιά, επί σκοπώ βεβαίως να παραπλανήσει τούς αναγνώστες, δεν ταιριάζουν με αυτά που περιγράφονται εις την γραμμή 1 τού αστρονομικού ημερολογίου VAT 4956!

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ είπε...

Όπως λοιπόν διεπιστώσατε αγαπητέ κ.Γιώργο, πρεσβύτερε τών εν Γερμανία Μαρτύρων τού Ιεχωβά, πιστός εις την υπόσχεσή μου, όχι μόνον σάς απήντησα ΕΝΤΟΣ τής εβδομάδος, αλλά με ισχυράν επιχειρηματολογίαν σάς απέδειξα, ότι η ανεκδιήγητος Εταιρία Σκοπιά, δεν διστάζει, όχι μόνον Θεολογικώς και Αγιογραφικώς, αλλά και Αστρονομικώς πλέον, να συνεχίζει το ‘θεάρεστον’ έργον τής παραπλανήσεως τών ανθρώπων που τής εμπιστεύτηκαν την σωτηρίαν των.

Η δική σας στάση τώρα κ.πρεσβύτερε ποία θα είναι; Θα συνεχίσετε να υποστηρίζετε την Σκοπιά εις το ‘θεάρεστον’ έργον της; Μα για να το κάνετε αυτό θα πρέπει να ανατρέψετε ΟΛΑ τα ανωτέρω προαναφερθέντα ντοκουμέντα και να καταρρίψετε την ημετέραν επιχειρηματολογίαν, με αντίστοιχα ντοκουμέντα και αντίστοιχην επιχειρηματολογίαν και ΟΧΙ με ‘άρες-μάρες-κουκουνάρες’, όπως έχετε συνηθίσει έως τώρα να απαντάτε, όταν δεν έχετε συγκεκριμένες να εκφράσετε απαντήσεις!

Αυτά όλα που μόλις διάβασατε, αγαπητέ κ.Γιώργο, είναι απλώς ΕΝΑ ΜΙΚΡΟΥΛΗ ΔΕΙΓΜΑ τού τί μέλλει δημοσιεύεσθαι σε 1-2 μήνες, και θα αφορά αποκλειστικά και μόνον την απάτη τής Σκοπιάς εις το 607 π.Χ. Εάν ενθυμήσαι καλώς, έχουμε δεσμευθεί δημοσίως, ότι το συγκεκριμένο διπλό άρθρο τής Σκοπιάς (01.10 & 01.11.2011) θα το περιποιηθούμε καταλλήλως, δηλαδή θα το κάνουμε ‘φύλλο και φτερό’. Κάτι πού ελπίζω ΗΔΗ να το διεπιστώσατε.

Εις μίαν απάντησή σας εις τον αγαπητόν GEORGIO είπατε τα εξής:

«Ας έρθει ένας ιστορικός, αν είναι σε θέση και έχει όχι μόνο επιστημονική κατάρτηση ως ιστορικός, αλλά και αν μπορεί να αξιολογήσει τα στοιχεία που δείχνει η σφηνοειδής γραφή της πινακίδας VAT 4956 η οποία αναφέρει στην 1η γραμμή της: ‘Έτος 37 του Ναβουχοδονόσορα, βασιλιά της Βαβυλώνας’... Θεωρώ προφανές ότι κανένας Έλληνας ιστορικός δεν έχει τα απαραίτητα στοιχεία, την πρόσβαση αλλά και την ειδικότητα να αξιολογεί στοιχεία πάνω σε πινακίδες με σφηνοειδή γραφή. Η μελέτη των αναφερόμενων στοιχείων - από πρώτο χέρι - αφορά μόνο μετρημένους στα δάκτυλα ξενόγλωσσους ιστορικούς.» (17 Οκτωβρίου 2011 12:34 π.μ.)

Είπατε επίσης εις απάντησής σας προς τον γράφοντα:

«Για το θέμα τού 607 π.Χ. μου θυμίζετε δυστυχώς την παροιμία ‘Σκύλος που γαβγίζει δεν δαγκώνει’» (16 Οκτωβρίου 2011 11:07 μ.μ.)

Φαντάζομαι λοιπόν, τα ημέτερα επιχειρήματα που προαναφέραμε, εφόσον δεν είμαστε και ιστορικοί, να είναι για την αφεντιά σας παιχνιδάκι να τα ανατρέψετε! Επειδή λοιπόν κανένας Έλληνας, όπως είπατε, δεν είναι εις θέσιν να αξιολογεί στοιχεία επάνω σε πινακίδες με σφηνοειδή γραφή, γι’ αυτό κι εμείς εις την ημετέραν βιβλιογραφία, παραπέμπουμε ΜΟΝΟΝ εις ειδήμονες κι αυθεντίες επί τού συγκεκριμένου θέματος, γι’ αυτό κι αναμένουμε εναγωνίως να αμφισβητίσετε το κύρος και την αυθεντία τών απόψεων τών επιστημόνων που παραθέτουμε.

Α! Κλείνοντας να μην ξεχάσω να σάς ερωτήσω το εξής βασικό:

«Τελικά κ.Γιώργο, αυτό το ‘παλιόσκυλο’ δαγκώνει κιόλας ή μόνον να ‘γαβγίζει’ ξέρει;;;»!!!


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ

αλεξης είπε...

βρε δηκτη κριμα ειναι αγορι μου,γιατι τοσο πολυ χολη????τοσο πολυ μισος???αφου ειναι ανυπαρκος για σενα τι σε κανει να μισης κατι το οποιο για σενα δεν υπαρχει,?????αφου ξερεις καλυτερα απο μενα ΟΤΙ Η ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ (οχι καποιας ιεραρχιας της ελλαδας,της ρωσιας,και της ρουμανιας)ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ Η ΑΙΩΝΙΑ ΚΟΛΑΣΗ ΔΕΝ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΜΑΣ!!!ΑΠΟ ΤΟ ΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ!!!! ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΗΣ ΣΚΟΠΙΑΣ ""ΞΥΠΝΑ""

Νίκος είπε...

Kαλημέρα,ένας φίλος με προέτερψε να διαβάσω τα σχόλια του άρθρου.Να τονίσω οτι δεν ειμαι μάρτυρας ,κάνω γραφική μελέτη και έχω δει πολλά καλα στοιχεία και πιστεύω πως αν δεν τα λένε όλα σωστά(ακόμα δεν τα ξέρω ολα)λένε τα πιο πολλά!
Όσο για την ορθοδοξία και ως προς τα δογματικά και τα ηθικά.....χάλια!!!Μην πω κατι αλλο!!!!
Τώρα,δεν δέχομαι με τίποτα την παράδοση της ορθοδοξίας!και κύριως τους πατέρες...!!!
Και τα παιδιά που κάνω μελέτη με διαβεβαίωσαν για τις σκέψεις μου!!
Βλέποντας ένα συγκεκριμένο θέμα (το 607 δεν με αφορά ακόμα)και μιλάω για το "Ωσαννά" έχω να πω κάτι...
Πιστεύω ότι οι διάλογοι που κανεται ειναι στημένοι!! μεταξύ σας τσακώνεστε για να κερδίζετε εντυπώσεις!!!και ο φίλος που με προέτρεψε να δω τα σχόλια η έχει πέσει στην παγίδα σας η με κοροϊδεύει και αυτός!!!
Ξέρω πολύ καλά τους μάρτυρες του Ιεχωβά ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΒΑΖΑΝ ΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΙΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΊΞΟΥΝ ΤΗΝ ΜΝΚ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ!!
"ΕΤΣΙ ΛΕΕΙ Ο Ψ ΠΑΤΕΡΑΣ ΟΠΟΤΕ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Η ΜΝΚ....ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΔΗ ΤΙΣ ΕΧΕΤΑΙ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ...
ΕΧΩ ΔΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΤΗΜΈΝΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΚΑΠΟΙΟΥ "ΓΙΩΡΓΟΥ"...ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ...ΚΑΠΟΙΟΥ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ..ΟΥΤΕ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΑΙ(ΟΛΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΝΟΜΑ??)!!!ΘΑ ΘΊΞΩ Κ ΑΛΛΟΥΣ ΣΤΗΜΕΝΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ....
ΚΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΝΤΩΣ!!

Πάνος Σπιτζούρης είπε...

Καλησπέρα στον δύσπιστο Νίκο είμαι ο Πάνος Σπιτζούρης.

Σε καλωσορίζουμε στον ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟ.

Αν είναι στημένα όσα γίνονται εδώ, μείνε να στήσουμε και μαζί ένα διάλογο.

Έχουμε σίγουρα να πούμε πολλά.

Οι φίλοι σου οι Ιεχωβάδες σου κάνουν γραφική μελέτη από τη ΜΝΚ;

Την επόμενη φορά που θα πας για μελέτη ρώτα τον φίλο σου ποιός έγραψε τη ΜΝΚ;

Ξέρει;

Ποιοί είναι οι συγγραφείς της.

Εσύ γνωρίζεις;

Σπιτζούρης Πάνος

Ονήσιμος Ελευθεριάδης είπε...

Αγαπητέ κύριε Νίκο,
έχω γεννηθεί από γονείς Μάρτυρες του Ιεχωβά.

Έχω βασανιστεί και διωχθεί, καθώς ακόμη εξακολουθώ να διώκομαι από την σέκτα αυτή.

Γνωρίζω καλύτερα από πολλούς "γνώστες" τις τακτικές και τα τεχνάσματα της σέκτας, για τον απλούστατο λόγο πως τα έχω υποστεί στην πράξη.

Δεν γνωρίζεις ούτε στο ελάχιστο που πας να ενταχθείς και ποιες συνέπειες θα έχει αυτό στην ζωή την δική σου και των δικών σου προσώπων.

Ίσως κάποτε που θα καταλάβεις, θα πας και θα ευχαριστήσεις το πρόσωπο που σε προέτρεψε να διαβάσεις τα σχόλια του άρθρου αυτού.

Προκαλώ ανοικτά να με αντιμετωπίσει δημόσια, όποιο πρόσωπο μέλος της σέκτας, ή και οι διδάσκοντες σου γνώστες των διδασκαλιών της σέκτας.

Αγαπητέ φίλε Νίκο,
αρκεί να σκεφτείς τούτο:

Γιατί δεν έρχονται σε δημόσιο διάλογο οι Μάρτυρες του Ιεχωβά;

Ας έλθουν να διαλεχθούν μαζί μου, εγώ δεν υπήρξα ποτέ επίσημο μέλος, ούτε βαπτίστηκα ποτέ ως μέλος της σέκτας.

Μπορείς να τους μεταφέρεις την πρόσκληση-πρόκληση, και τότε θα δεις ότι αυτοί τους οποίους θεωρείς γνώστες και ειδήμονες των Γραφών, δεν είναι τίποτε άλλο παρά θρασύδειλα ανθρωπάκια που ψάχνουν για αδαείς προς προσηλυτισμό και ένταξη στην οργάνωση των Μαρτύρων του Ιεχωβά.

Ο Ιησούς Χριστός διαλέγονταν στις πλατείες και τις οδούς, οι μαθητές Του έκαναν το ίδιο.

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά γιατί ξεμοναχιάζουν το θύμα τους και το απομονώνουν σε κάποιο απόμερο μέρος δίχως άλλους ακροατές;

Τι φοβούνται;


Μήπως φοβούνται την αλήθεια;
Όποιος κατέχει την αλήθεια δεν φοβάται γιατί η αλήθεια έξω διώχνει τον φόβο.

Να λοιπόν αγαπητέ,
εγώ δεν ονομάζομαι Γιώργος, ούτε είμαι ανύπαρκτο πρόσωπο όπως ισχυρίζεσαι.

Σκέψου καλύτερα πριν προχωρήσεις σε έναν δρόμο ο οποίος δεν έχει γυρισμό.


Ονήσιμος Ελευθεριάδης

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ είπε...

Αγαπητέ Νίκο, καλωσήλθες εις τον Αντιαιρετικό!

Το εάν οι διάλογοι εις το συγκεκριμένο blog είναι στημένοι ή όχι αυτό θα το διαπιστώσεις εν καιρώ κι όχι με μίαν απλή ανάγνωση.

Εντύπωση σε αυτά που έγραψες μού προκάλεσαν δύο ακόμη πράγματα:

Πρώτον, εξέφρασες γνώμη για τα δογματικά ‘χάλια’ τής Ορθοδοξίας, εν αντιθέσει βεβαίως εννοείται προς τις δογματικές ‘αλήθειες’ τού ‘πιστού και φρονίμου δούλου’! Μπορείς σε παρακαλώ πολύ να γίνεις πιο συγκεκριμένος; Πες μας μερικά Ορθόδοξα ‘χάλια’ και μερικές Ιεχωβίτικες ‘αλήθειες’, έτσι για να ξεκινήσει ΑΚΟΜΗ ΕΝΑΣ ‘στημένος’ διάλογος !

Δεύτερον, είπες ότι η χρονολογία 607 π.Χ. δεν σε αφορά ακόμη! Νίκο πότε θα αρχίσει να σε ενδιαφέρει το βασικότερο και κυριώτερο δόγμα τών Μαρτύρων τού Ιεχωβά, όταν (ό μη γένοιτο) βαπτισθείς και μετά; Μα είναι δυνατόν να λες, ότι δεν σε ενδιαφέρει το 1914 ως έτος τής Β΄ Παρουσίας τού Χριστού; Διότι (ίσως) χωρίς να το ξέρεις ΑΥΤΟ κατ’ ουσίαν λες, εφόσον το 1914 βασίζεται εξ ολοκλήρου εις το έτος ΑΠΑΤΗ τής Σκοπιάς 607 π.Χ.!

Τα παιδιά με τα οποία κάνεις μελέτη γιατί άραγε δεν σε ενημέρωσαν ακόμη; Μήπως διότι γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ εγκυκλοπαίδεια, ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ιστορικός, ΟΥΤΕ ΕΝΑ αρχαιολογικό ντοκουμέντο που να επιβεβαιώνει την χρονολογία που προτείνει η Σκοπιά ως έτους καταστροφής τής Ιερουσαλήμ; Ή μήπως γνωρίζουν, ότι το 607 π.Χ. βασίζεται εις ΜΗ ΑΝΑΚΑΛΥΘΦΕΝΤΑ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ; Διάβασε, αγαπητέ Νίκο, και την κυνική ομολογία τής ιδίας τής Σκοπιάς για τού λόγου το αληθές:

«Από κοσμική άποψη, αυτά τα στοιχεία των αποδείξεων μπορεί να φαίνονται ότι καθορίζουν τη Νεο-Βαβυλωνιακή χρονολογία για το 18ο έτος του Ναβουχοδονόσορ (και της καταστροφής της Ιερουσαλήμ) το 587/6 π.Χ. Εν τούτοις, κανείς ιστορικός δεν μπορεί να αρνηθεί την πιθανότητα ότι η σημερινή εικόνα της Βαβυλωνιακής ιστορίας θα μπορούσε να είναι παραπλανητική ή εσφαλμένη. Είναι γνωστό για παράδειγμα, ότι οι αρχαίοι ιερείς και βασιλιάδες μερικές φορές αλλοίωναν τα ιστορικά υπομνήματα για δικούς τους σκοπούς. Ή, ακόμη κι αν η ανακαλυφθείσα απόδειξη είναι ακριβής, μπορεί να ερμηνεύεται εσφαλμένα από τους σημερινούς επιστήμονες ή να είναι ημιτελής, έτσι ώστε ΜΗ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΕΝΤΑ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ θα μπορούσαν να αλλοιώσουν βασικά τη χρονολογία της περιόδου εκείνης.» (Ελθέτω η βασιλεία σου, έκδ.1982, σελ.187, τα κεφαλαία δικά μας).

Δηλαδή, εάν κατάλαβες καλά αγαπητέ Νίκο, το βασικότερο δόγμα τών Μαρτύρων τού Ιεχωβά, η Β΄ Παρουσία τού Χριστού δηλαδή, εκ τού οποίου εξαρτώνται ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ, βασίζεται εις ΜΗ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΕΝΤΑ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, διότι τα ΗΔΗ ανακαλυφθέντα γκρεμίζουν το παραμύθι τής Σκοπιάς περί 607 π.Χ. και περί ΔΗΘΕΝ Β΄ Παρουσίας το 1914!!!

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ είπε...

Όμως, αγαπητέ Νίκο, μού διέφυγε το εξής: Η Σκοπιά ανεκάλυψε πλέον ιστορικά ‘ντοκουμέντα’ που να στηρίζουν και να επιβεβαιώνουν την χρονολογία 607 π.Χ. ως έτους καταστροφής τής Ιερουσαλήμ, και ΗΔΗ έχουν δημοσιευθεί και οι αγαπητοί μας Μάρτυρες τού Ιεχωβά, όχι μόνον τα έχουν καταπιεί αμασητί, αλλά ανεθάρρησαν και διαδίδουν πλέον τα ‘καλά νέα’ περί τής ‘εγκυρότητος’ πλέον κι ‘αξιοπιστίας’ τού 607 π.Χ. και τής κατ’ επέκτασιν Β’ Παρουσίας τού Χριστού εις το 1914!!!

Γι’ αυτό κι εμείς εις το υπό άμεσιν έκδοσιν βιβλίον μας με τον τίτλο «Το μέγα ψεύδος τής Σκοπιάς ως προς το έτος καταστροφής τής Ιερουσαλήμ, τής ενάρξεως ‘τών καιρών τών εθνών’ το 607 π.Χ. και τής Β΄ Παρουσίας τού Χριστού το 1914. Απαντήσεις εις τα Αγιογραφικά και ιστορικά ‘ντοκουμέντα’ τής Σκοπιάς 01.10. και 01.11.2011» δεσμευθήκαμε δημοσίως, ότι τα συγκεκριμένα δύο άρθρα τής Σκοπιάς θα τα κάνουμε ‘φύλλο και φτερό’, προκειμένου να έρθουν εις την επιφάνεια οι τρόποι και οι μέθοδοι με τούς οποίους αλλοιώνει, όχι μόνον την Γραφή αλλά και την Αστρονομία πλέον (!!!), επί σκοπώ βεβαίως την παραπλάνηση και παροδήγηση αυτών που την εμπιστεύθηκαν για την σωτηρίαν τους!

Ένα μικρό δείγμα λοιπόν τής παραπλανήσεως που επιχειρεί η Σκοπιά εις το τεύχος τής 1ης Νοεμβρίου, καθώς και για τις αλλοιώσεις και τα ψεύδη που έχει δημοσιεύσει όσον αφορά εις το αστρονομικό ημερολόγιο VAT 4956, πήρες ΗΔΗ διαβάζοντας την ανωτέρω ανάλυση που μόλις εχθές εδημοσιεύσαμε.

Τελειώνοντας, θα σού αφιερώσω ένα μικρό απόσπασμα από το προαναφερθέν υπό έκδοσιν βιβλίο μας, εις το οποίο αναλύουμε την σπουδαιότητα τής εσχατολογικής χρονολογήσεως τής Εταιρίας Σκοπιάς, για να συνειδητοποιήσεις την σοβαρότητα τού συγκεκριμένου θέματος και να αρχίσεις σιγά-σιγά να τού δίνεις την δέουσα σημασία:


Όμως, ένα τέτοιο επιχείρημα είναι άκυρο, εάν οι υποθετικοί συλλογισμοί τής Εταιρίας σχετικά με την χρονολογία τής Βίβλου είναι εσφαλμένοι. Η αντίληψη, ότι είναι δυνατόν σήμερα να προσδιοριστεί μία τάξη ‘πιστών και φρονίμων δούλων’ που ο Χριστός, ως ‘Κύριος’ εις την παραβολή τού κατά ΜΑΤΘ. 45-47, έχει ‘καταστήσει επί πάντων τών υπαρχόντων Του’, βασίζεται εξ ολοκλήρου εις τον χρονολογικό υπολογισμό, ότι ο ‘Κύριος’ ήλθε αοράτως εις το 1914 και έκανε έναν τέτοιο διορισμό.

Εάν, όπως θα αποδείξουμε εις την παρούσα μελέτη, οι ‘καιροί τών εθνών’ ΔΕΝ έληξαν το 1914, τότε βεβαίως ο Χριστός ΔΕΝ επέστρεψε εις εκείνο το έτος, οι δε ιθύνοντες τής Εταιρίας Σκοπιά ΔΕΝ δύνανται να ισχυριστούν ότι έχουν καταστεί ή διοριστεί ‘επί πάντων τών υπαρχόντων (τού Κυρίου)’ εις το 1914. Επιπλέον, εάν τα πράγματα έχουν έτσι, ΔΕΝ δύνανται δικαιωματικά να προβάλλουν αξίωση ‘μονοπωλιακής δημοσίευσης τής αληθείας’.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ είπε...

Ποιές δογματικές διδασκαλίες καταρρέουν από την μη Έλευση τού Χριστού εις το 1914.

Όλο αυτά τα προαναφερθέντα, αν και ελάχιστοι ακόλουθοι τής Οργανώσεως δύνανται να τα συγκρατήσουν και να τα αποδείξουν, εν τούτοις σχεδόν όλοι τους τα δέχονται χωρίς καμία αμφιβολία ή σοβαρό έλεγχο. Επίσης, ελάχιστοι είναι ενήμεροι τού πόσο πολύ επηρεάζει το δόγμα τού 1914 ΟΛΑ τα υπόλοιπα δόγματα τής Οργανώσεώς τους.

Αποδεικνύοντας λοιπόν ως εσφαλμένη την χρονολογία 607 π.Χ. που υποδεικνύει η Σκοπιά, ως το έτος τής απομακρύνσεως τού τελευταίου βασιλέως τού Ιούδα τού Σεδεκίου από τον θρόνο τής Ιερουσαλήμ, καταρρέει αυτομάτως και ΟΛΟ το ανωτέρω σκεπτικό, που αφορά εις την χρονολογία ενάρξεως τών ‘καιρών τών εθνών’ και τής Δευτέρας Παρουσίας τού Χριστού εις το 1914!

Το γεγονός τής καταστροφής τής Ιερουσαλήμ υπό τού Ναβουχοδονόσορος, είναι σπουδαιοτάτης σημασίας για τούς Μάρτυρες τού Ιεχωβά, διότι από αυτό το γεγονός πρέπει να αρχίσουν να μετρούν τα 2.520 χρόνια για να φθάσουν εις την εσχατολογική χρονολογία τους κατά την οποία άρχισε η Δευτέρα Παρουσία τού Ιησού Χριστού.

Αυτό λοιπόν το γεγονός, που συμπίπτει με το 18ον έτος τής βασιλείας τού Ναβουχοδονόσορος, οι Μάρτυρες τού Ιεχωβά το τοποθετούν εις το έτος 607 π.Χ., δηλαδή, ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 20 ολόκληρα έτη ενωρίτερα από την ημερομηνία που ΟΛΟΙ οι σύγχρονοι ιστορικοί το τοποθετούν, και ΟΛΟΣ ο αρκετά μεγάλος όγκος τών ιστορικών ντοκουμέντων υποδεικνύει.

Πολύ εύκολα και γρήγορα δύναται ο καθένας να το ελέγξει, αρκεί να ανοίξει την οποιαδήποτε εγκυκλοπαίδεια έχει εις την βιβλιοθήκη τής οικίας του και να αναγνώσει στο λήμμα ‘Σεδεκίας’, ή ‘Ιερουσαλήμ’, ή ‘Ναβουχοδονόσορ’, και να εξακριβώσει πότε ακριβώς άρχισε η βασιλεία του και να υπολογίσει ποιο ήτο το 18ο έτος του. ΟΛΕΣ οι ιστορικές πηγές μαρτυρούν και συμφωνούν, ότι αυτό ήτο το 587 π.Χ. και όχι το 607 π.Χ.!

Εάν λοιπόν το έτος ενάρξεως τών «καιρών τών εθνών» δεν ήτο το 607 π.Χ., αλλά το 587 π.Χ., τότε και το έτος λήξεώς των δεν είναι το 1914 μ.Χ., αλλά το 1934 μ.Χ.! Κάτι τέτοιο όμως, γκρεμίζει συθέμελα ΟΛΟΚΛΗΡΟ το εσχατολογικό οικοδόμημα τής Εταιρίας Σκοπιά και μαζί με αυτό και ΟΛΟΚΛΗΡΟ το δογματικό «πιστεύω» τών Μαρτύρων τού Ιεχωβά!

Όπως προείπαμε, ελάχιστοι Μάρτυρες τού Ιεχωβά αντιλαμβάνονται πόσο πολύ το δόγμα περί τού 1914 επηρεάζει ΟΛΑ τα υπόλοιπα δόγματα τής Οργανώσεώς τους. Συγκεκριμένα λένε, ότι μετά από εκείνο το έτος, όταν ο Χριστός ανέλαβε εξουσία, κατόπιν ερεύνης όλων τών θρησκειών, βρήκε την Οργάνωσή τους ως τάξη να υπηρετεί σαν ένας ‘πιστός και φρόνιμος δούλος’ που έδιδε εις τον λαό Του πνευματική τροφή. Από τότε, ισχυρίζονται, ότι αποτελούν την ΜΟΝΗ αληθινή θρησκεία (Μπορείτε να ζείτε για πάντα στον Παράδεισο στη γη, έκδ.1982, σελ.193, παρ.8).

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ είπε...

Ενδεικτικώς αναφέρουμε τις κυριώτερες δογματικές διδασκαλίες που συμπαρασύρει η μη Έλευση τού Χριστού εις το 1914:

1η) Εάν το συγκεκριμένο δόγμα τής Σκοπιάς περί Β΄ Παρουσίας εις το 1914 είναι εσφαλμένο, ο ισχυρισμός τών Μαρτύρων τού Ιεχωβά, ότι αποτελούν την Οργάνωση τού Θεού, καταρρέει.

2η) Καταρρέει επίσης και η υποτιθέμενη εξουσία τής ‘ιεραρχίας’ τής Εταιρίας Σκοπιά επάνω εις τούς πιστούς της, καθώς και ο ισχυρισμός, ότι ΜΟΝΟΝ το Κυβερνών Σώμα έχει την εξουσία να εξηγεί την Αγία Γραφή (Σκοπιά 01.10.1986, σελ.24-25).

3η) Καταρρέει επίσης και το δικαίωμα τής Σκοπιάς να ορίζει δόγματα και πιστεύω με απαίτηση να γίνονται αποδεκτά από τούς ακολούθους της και μάλιστα αποκόπτει όσους δεν τα δέχονται.

4η) Καταρρέει επίσης και η εξουσία της εις το να καθορίζει την κρίση εκ τών προτέρων το ποιος θα πεθάνει και ποιος θα αναστηθεί εις τον Αρμαγεδδώνα.

5η) Εκ τής μη ελεύσεως τού Χριστού εις το 1914 καταρρέει επίσης και άλλο ένα βασικό δόγμα τής Σκοπιάς, αυτό περί τών δύο κλήσεων, διότι το 1935 υποτίθεται ότι συμπληρώθηκε ο αριθμός τών 144.000! («Ο Ιωάννης, σε μια άλλη όραση, βλέπει να σφραγίζονται και οι τελευταίοι από τους 144.000. (Αποκάλυψις 7:1-8) Τα πράγματα δείχνουν ότι αυτή η σύναξη ουσιαστικά συμπληρώθηκε γύρω στο 1935» Σκοπιά 01.01.1988, σελ.11, «Φαίνεται όμως ότι, στα μέσα της δεκαετίας του 1930, ο πλήρης αριθμός των 144.000 βασικά συμπληρώθηκε» Σκοπιά 15.08.1996, σελ.31).

6η) Καταρρέει επίσης ΟΛΟ το εσχατολογικό οικοδόμημα τής Εταιρίας Σκοπιά, συμπαρασύροντας την ‘σωτηριολογία’ τους, την αντίληψή τους για το σχέδιο τού Θεού, τις παραβολές και τούς τύπους τής Αγίας Γραφής.

7η) Μαζί με όλα τα παραπάνω καταρρέει επίσης και η αντίληψή τους περί Αντιλύτρου και μεσιτείας Χριστού (Σκοπιά 15.08.1989, σελ.30), καθώς και η αντίληψή τους περί τής προανθρώπινης υπάρξεως τού Ιησού, τον οποίον θεωρούν Αρχάγγελο (Σκοπιά 15.04.1985, σελ.28).

Με λίγα λόγια, αν η περί τού 1914 διδασκαλία τών Μαρτύρων τού Ιεχωβά είναι εσφαλμένη, ΓΚΡΕΜΙΖΟΝΤΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΤΟΥΣ! Αυτό ακριβώς το λάθος θα αποδείξουμε εις την συνέχεια.


Ελπίζω αγαπητέ Νίκο να λάβεις σοβαρά υπ’ όψιν όλα τα προαναφερθέντα ντοκουμέντα, και θα’ λεγα όχι μόνο εσύ, αλλά και οι φίλοι σου, με τούς οποίους βεβαίως κάποια στιγμή θα συζητήσεις το σοβαρότερο ΟΛΩΝ τών δογμάτων τής Εταιρίας Σκοπιάς, που ονομάζεται ‘καιροί εθνών’ και (ΔΗΘΕΝ) λήξη αυτών εις το 1914!

Εις την διάθεσίν σου για οποιαδήποτε ερώτηση ή διευκρίνηση.


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ

Χρήστος – αντιαιρετικός είπε...

Χα – χα – χα ! Όλα τα περίμενα !!! Αλλά να βγάλουν και τον κ. Γιώργο Μάρτυρα του Ιεχωβά εκ Γερμανίας «μαϊμού» μάρτυρα, ε, αυτό δεν το περίμενα!!!
Όσος για σας κ. Νίκο, αφήστε τα παραμύθια πως δεν είστε ΜτΙ, και πηγαίνετε αυτά να τα «πουλήσετε» αλλού. Είσαστε Μάρτυρας του Ιεχωβά και μάλιστα «καραμπινάτος». Και μόνο που μπήκατε στον «Αντιαιρετικό» συκοφαντώντας τους πάντες και τα πάντα αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Είναι η πάγια τακτική των ΜτΙ. Και θα σας πω εγώ γιατί μπήκατε. Μπήκατε να σώσετε τα προσχήματα, και να μιλήσετε για «στημένους διαλόγους» επειδή διαπιστώσατε πόσο «ξύλο» διαλεκτικό τρώει ο κ. Γιώργος, με αποτέλεσμα να καταρρίπτετε ο μύθος των …. ανίκητων ΜτΙ στον διάλογο.
Παρόλα αυτά, εγώ δέχομαι την πρόκλησή σας. Και καλώ και εγώ μαζί με τους άλλους συμμετέχοντες στον διάλογο να μας φέρετε «ορίτζιναλ» ΜτΙ για διάλογο, να συζητήσουμε ΟΠΟΙΟ ΘΕΜΑ ΘΕΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ. Ελπίζω να μην εξαφανιστείτε γράφοντας ένα ακόμη συκοφαντικό σχόλιο κατά την πάγια τακτικής σας και να δεχτείτε την πρόσκληση – πρόκλησή μου. Εμπρός λοιπόν. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.

Χρήστος – αντιαιρετικός

Χρήστος - αντιαιρετικός είπε...

Κ. Γιώργο εκτός από άρας - μάρας - κουκουνάρας, είστε πλέον και "μαϊμού" Μάρτυρας του Ιεχωβά!!!


Χρήστος - αντιαιρετικός

Χρήστος - αντιαιρετικός είπε...

Ε, ρε πλάκα που απέκτησε τώρα ο διάλογος! Τώρα δεν μένει στον κ. Γιώργο τίποτα άλλο, παρά να πει αυτός, πως ο κ. Νίκος είναι βαλτός για να τον κατηγορήσει και άντε τώρα να αποδείξει ο ένας ή ο άλλος πως "δεν είναι ελέφαντας"!!! Περιμένουμε με ενδιαφέρον πλέον τις καινούργιες εξελίξεις.

Την καλημέρα μου σε όλους.

Χρήστος - αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

Προς κ.Νίκο

Επαναλαμβάνω κι εγώ : “Και καλώ και εγώ μαζί με τους άλλους συμμετέχοντες στον διάλογο να μας φέρετε «ορίτζιναλ» ΜτΙ για διάλογο, να συζητήσουμε ΟΠΟΙΟ ΘΕΜΑ ΘΕΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ”

Για να σας δείξω ότι οι διάλογοι είναι αληθινοί πέρα για πέρα και πως συμμετέχουν πρόσωπα υπαρκτά σας λέω τα εξής :

Ο Γιώργος είναι ΜτΙ , είναι υπαρκτό πρόσωπο και το ξέρουμε αυτό 100%.

Ο Τσιμπιρίδης είναι κι αυτός υπαρκτό πρόσωπο και έχει γράψει και βιβλίο μάλιστα.

Αν πας στη σελίδα «ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ» θα δεις ότι ο Τσιμπιρίδης δίνει το ιμεήλ του.

Σε κάποιον άλλον είχε πει το εξής : Κλείνοντας, θέλω να σάς πω, ότι εάν επιθυμείτε, για διαφόρους λόγους, να έλθετε εις τηλεφωνική επικοινωνία μαζί μου, μπορείτε να στείλετε το τηλέφωνό σας εις την εξής διεύθυνση: geotsii_gr@yahoo.com
27 Απριλίου 2011 10:23

Πηγή σχολίου : μ.μ.http://antiairetikos.blogspot.com/2011/04/blog-post_5722.html

Όποτε δεν έχετε παρά να δοκιμάστε εάν είναι αληθινό πρόσωπο ο Τσιμπιρίδης!

Για τον Γιώργο σας παραπέμπω σε δικό του σχόλιο όπου ο ίδιος έδωσε δημοσίως το τηλέφωνο του. Πάρτε τον να δείτε αν είναι αληθινό πρόσωπο.

"Γιώργος είπε.. Και αν ρώτησες πράγματι δικό σου θεολόγο... εεε... φιλόλογο ήθελα να πω,
μπορείς μήπως να μου δώσεις το τηλέφωνό του να τον κάνω και εγώ μια ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ερωτησούλα;
(Εγώ θα τον τηλεφωνήσω, δεν θα ξοδευτεί. Η ας μου κάνει μια αναπάντητη στο σταθερό τηλέφωνο 0049.231.5586056 και θα πάρω πίσω)4 Αυγούστου 2009 6:06 μ.μ."

Ελάτε σε επαφή με τα πρόσωπα αυτά.

Δείτε αν θέλετε πόσα ψέματα σας λένε στη Σκοπιά.

Μπείτε εδώ http://oodegr.com/paratir/meletes/meletes.htm

Scrooge Mack Duck

Πάνος Σπιτζούρης είπε...

Κύριε Νίκο χαίρεται, είμαι ο Σπιτζούρης Πάνος.

Στο σχόλιό σας γράψατε:
''Πιστεύω ότι οι διάλογοι που κανεται ειναι στημένοι!!μεταξύ σας τσακώνεστε για να κερδίζετε εντυπώσεις!!!
19 Οκτωβρίου 2011 12:44 π.μ.''
* * *
Κύριε Νίκο, και το δικό σας σχόλιο στημένο είναι, δεν το κάνατε εσείς, εμείς το κάναμε για να κερδίσουμε εντυπώσεις.

Κάποιος από εμάς σκέφτηκε να γράψει το σχόλιό σας για να δοθεί λίγη ένταση στον μεταξύ μας διάλογο.

Σας το λέω για να μην μας ζητάτε μετά πνευματικά δικαιώματα για ένα σχόλιο που δεν γράψατε.

Δεν μπορείτε να πείτε όμως!

Τούτη τη φορά η φαντασία μας ''οργίασε'', ούτε Γεωργίου γράψαμε, ούτε Γιώργος, αλλά Νίκος!

Μας παραδέχεστε;

Πάνος Σπιτζούρης.

Χάρης είπε...

Ωραιότατη απάντηση κ. Πάνο στον ανοήτως προλαλήσαντα (κ.Νίκο). Ευρηματική και με φαντασία. Ας ξαναμιλήσει!

Πάνος Σπιτζούρης είπε...

Κύριε Χάρη καλησπέρα είμαι ο Σπιτζούρης o Πάνος.

Σας ευχαριστώ για το σχόλιό σας

- να είστε καλά!

Εμπνέομαι από αυτά που διαβάζω από αναγνώστες σαν τον κύριο Νίκο. :-)

Πάνος Σπιτζούρης.

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο

Που είσαι;

Καημένε ΜτΙ που μπήκες εδώ να ευαγγελίσεις κόσμο, τρομάρα σου!.

Η μία αστοχία μετά την άλλη.
Που είσαι να πάρεις πίσω τα όσα έχεις πει για το Χρυσόστομο;

Που είσαι να απαντήσεις στο ερώτημα μου που κοντεύει να συμπληρώσει τον πρώτο του Μήνα που μένει αναπάντητο : Δέχεσαι τον Άγιο Πολύκαρπο ως άξιο μαθητή του Ιωάννη , τον οποίο ο ίδιος ο Ιωάννης εγκατέστησε Επίσκοπο στη Σμύρνη;;; Αμφισβητείς την επιλογή του Ιωάννη του Ευαγγελιστή, ναι ή όχι;;;

(Πρώτη Δημοσίευση ερωτήματος στις 28 Σεπτεμβρίου 2011 9:24 π.μ.)

ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Νίκος είπε...


Τώρα,δεν δέχομαι με τίποτα την παράδοση της ορθοδοξίας!και κύριως τους πατέρες...!!!
aaa
ΕΧΩ ΔΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΤΗΜΈΝΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΚΑΠΟΙΟΥ "ΓΙΩΡΓΟΥ"...ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ...ΚΑΠΟΙΟΥ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ..ΟΥΤΕ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΑΙ(ΟΛΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΝΟΜΑ??)!!!ΘΑ ΘΊΞΩ Κ ΑΛΛΟΥΣ ΣΤΗΜΕΝΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ....
ΚΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΝΤΩΣ!!

19 Οκτωβρίου 2011 12:44 π.μ.




Αγαπητέ Νίκο, είμαι ο ( GEORGIOS ) το πραγματικό μου όνομα είναι Γεώργιος, δεν είναι τίποτα στημένο εδώ μέσα, όσα λέγονται είναι όλα αληθινά . Λες ότι δεν δέχεσαι την παράδοση της Ορθοδοξίας.
H Ιερά Παράδοση της Ορθοδοξίας, βοηθεί είς την ορθή ερμηνεία της Αγίας Γραφής. Εάν όμως η Αγία Γραφή μας παραγγέλλει να τηρούμε την Παράδοση, τι έχετε να πήτε; κ. Νίκο;
«…Στήκετε και κρατείτε τάς παραδόσεις άς εδιδάχθητε είτε διά λόγου είτε δι’ επιστολής ημών» ( β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ β’ 15)
« Επαινώ υμάς, αδελφοί, ότι πάντα μου μέμνησθε και καθώς παράδωκα υμίν τάς παραδόσεις κατέχετε». ( Α’ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ ια’ 2).
« Γνωρίζω δέ υμίν, αδελφοί, το ευαγγέλιον ό ευηγγελισάμην υμίν, ο και παρελάβετε, εν ω και εστήκατε,» ( Α’ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ ιε’1).
Ο ΑΠ. ΠΑΥΛΟΣ ΟΜΙΛΕΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΠΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΣΤΟΥΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΠΑΡΕΛΑΒΑΝ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΑΝ.
ΠΕΡΙ ΠΟΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΟΜΙΛΕΙ Ο ΠΑΥΛΟΣ, ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΓΡΑΦΗ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ;
ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΔΑΦΙΟ ΑΥΤΟ, ΟΤΙ Η Κ. ΔΙΑΘΗΚΗ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ. ΠΡΩΤΑ, ΕΔΟΘΗ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΣ, ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΓΡΑΠΤΟΣ!!!
ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΡΑΠΤΟ ΛΟΓΟ.
Αφού λες, ότι ξέρεις καλά τους ΜτΙθα σε πω κάτι.
Διαβάζουμε στην Σκοπιά 1 Απριλίου το 2010 και σελίδα 13.
«ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ, ΗΤΑΝ 2; 3; 30; Η ΓΡΑΦΗ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ. Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΤΡΕΙΣ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΑ ΕΙΔΗ ΔΩΡΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ». Εδώ η Σκοπιά χρησιμοποιεί ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ( για τους τρείς σοφούς Μάγους που πρόσφεραν στον Ιησού χρυσάφι, λιβάνι και σμύρνα. ΜΑΤΘΑΙΟΣ Β’ 7- 11).
Νίκο, αφού τους ξέρεις καλά να τους χαίρεσαι

GEORGIOS.

αλεξης. είπε...

Nτου και ξυλο στον Νικο το βρωμιλο!!!απανω του παιδια να τον φαμε !!!μη τολμησει να πλησιασει την ορθοδοξια τωρα που ακομη ειναι στην ερευνα!!!!αλλα τι λεω κανας στημενος ταγος της σκοπιας θα ειναι που η κατασταση του δεν εχει πισωγυρισμο!!ειναι πια αργα γι αυτον !!!ενας ανθρωπος που στα λογια του Γιωργου της γερμανιας ειδε ενα μαιμου μαρτυρα ...φατε τον !!!Μας λεει στημενους επειδη δεν ειδε στον μαρτυρα της σκοπιας τα παραμυθια που του αραδιαζουν οι δασκαλοι του.....καληνυχτα!!!!

Υ.Γ
Αν ξαναστυλει και λειπω φατε τον

Υ.Γ2
ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΑΡΤΥΡΑ ΤΗΣ ΣΚΟΠΙΑΣ(ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ) ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΞΑΝΑΣΤΕΙΛΕΤΕ ΜΥΝΗΜΑ ...Η ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΛΛΑ 607 ΧΡΟΝΙΑ ...ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΚΑΤΙ Η ΣΚΟΠΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ COPY PASTE

Ανώνυμος είπε...

Τώρα,δεν δέχομαι με τίποτα την παράδοση της ορθοδοξίας!και κύριως τους πατέρες...!!!
Και τα παιδιά που κάνω μελέτη με διαβεβαίωσαν για τις σκέψεις μου!!
και μιλάω για το "Ωσαννά" έχω να πω κάτι...

Ξέρω πολύ καλά τους μάρτυρες του Ιεχωβά ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΒΑΖΑΝ ΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΙΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΊΞΟΥΝ ΤΗΝ ΜΝΚ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ!!
"ΕΤΣΙ ΛΕΕΙ Ο Ψ ΠΑΤΕΡΑΣ ΟΠΟΤΕ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Η ΜΝΚ....



Αγαπητέ Νίκο, εμείς δεν διαφωνούμε με τον Άγιο Ιωάννη Χρυσόστομο όσο να αναφορά για το Ωσαννά. Ο Γιώργος ο ΜτΙ από την γερμανία, παρουσίασε τα μισά λόγια του Ιερού Χρυσοστόμου, την απάντηση θα βρεις στις ( 11 Οκτ. 2011 και ώρα 8:19 μ.μ) και του κ.ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑ, στις ( 11 Οκτ. 2011 και ώρα 8:49 μ.μ).


GEORGIOS.

Ανώνυμος είπε...

Που είσαι Νίκο, να απάντησης στα συκοφαντικά λόγια σου, ότι δήθεν είναι στημένα εδώ μέσα!


GEORGIOS

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ είπε...

Αγαπητέ κ.Γιώργο, πρεσβύτερε τών εν Γερμανία ΜτΙ

Λυπούμαι που σάς στεναχωρήσαμε και κατάπιατε την γλώσσα σας για ακόμη μία φορά, αλλά αυτά που περνάτε τώρα δεν είναι τίποτε άλλο παρά τα αποτελέσματα τής πλάνης που επιλέξατε να υπηρετήσετε. Ελπίζουμε τώρα, μετά το κάζο που πάθατε, να εμπεδώσατε πλέον καλά, ότι τον Τσιμπιρίδη δεν τον προκαλεί ΚΑΝΕΙΣ Μάρτυς τού Ιεχωβά σε συζήτηση για την απάτη τής Σκοπιάς ως προς το έτος 607 π.Χ.

Σάς προειδοποιήσαμε επανειλημμένως, ότι εντός εβδομάδος σάς περιμένει τέτοια ψυχρολουσία, που ούτε καν την φαντάζεστε. Μάς ακούσατε; Όχι! Απεναντίας συνεχίσατε να μάς προκαλείτε κάνοντας αλλεπάληλα cope-paste από το περίφημο άρθρο τής Σκοπιάς 01.11.2011, για το οποίο σάς είχαμε και πάλι επανειλημμένως προειδοποιήσει, ότι θα το κάνουμε ‘φύλλο και φτερό’! Λάβατε υπ’ όψιν τις προτροπές μας; Και πάλιν όχι!

Τώρα τί μέλλει γενέσθαι κ.Γιώργο; Θα παραμείνετε εις μίαν Οργάνωσιν εις την οποίαν, όπως περιτράνως απεδείχθη, κάνει μοντάζ τις Σεληνιακές εκλείψεις, προκειμένου να προκύψει το ποθούμενο (607 π.Χ.);

Και για ποίο ακριβώς μοντάζ εννοώ θα το αναλύσουμε πολύ συνοπτικώς, για να καταλάβουν άπαντες οι αναγνώστες, τί ακριβώς εστί Εταιρία Σκοπιά. Θα καταλάβουν άπαντες πλέον, ότι η Σκοπιά δεν ‘κόβει-ράβει’ ΜΟΝΟΝ την Γραφή εις τα δογματικά της μέτρα, αλλά πλέον επεκτάθηκε και εις την Αστρονομία!!!

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ είπε...

ΤΟ ΜΟΝΤΑΖ ΠΟΥ ΕΠΕΧΕΙΡΗΣΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ Η ΣΚΟΠΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ VAT 4956 ΚΑΙ ΒΜ 38462

Aγαπητοί αναγνώστες, αυτή τη φορά θα απλουστεύσουμε κατά πολύ τα πράγματα, και χωρίς να αναφέρουμε λεπτομερώς Σεληνιακές εκλείψεις και δύσκολους υπολογισμούς, θα περιγράψουμε πολύ συνοπτικώς τί ακριβώς προσεπάθησε η αδίστακτη Εταιρία Σκοπιά να κάνει, προκειμένου να εξαπατήσει τούς απληροφόρητους αναγνώστες, ότι ΔΗΘΕΝ το αστρονομικό ημερολόγιο VAT 4956 αναφέρεται εις το 588 π.Χ. ως το 37ον έτος τού Ναβουχοδονόσορος, άρα το 18ον που κατέλαβε και κατέστρεψε την Ιερουσαλήμ ταυτίζεται προς το 607 π.Χ.!

Έχουμε δύο αστρονομικά ημερολόγια που έκαστο αναφέρει τα εξής:

VAT 4956 = Περιγράφει εις την πρόσοψη εις την γραμμή 1 μίαν Σεληνιακή έκλειψη που συνέβη το 37ον έτος τού Ναβουχοδονόσορος, εις την 15ην ημέρα τού 3ου μήνα (Simanu), την οποίαν οι επιστήμονες ταυτίζουν χρονολογικώς προς την 4ην Ιουλίου 568 π.Χ.

ΒΜ 38462 = Περιγράφει εις την πρόσοψη εις τις γραμμές 16-18 μίαν Σεληνιακή έκλειψη που συνέβη το 17ον έτος τού Ναβουχοδονόσορος, εις τον 4ον μήνα (Duzu), την οποίαν οι επιστήμονες ταυτίζουν χρονολογικώς προς την 15ην Ιουλίου 588 π.Χ.

Η Σκοπιά λοιπόν, αγαπητοί αναγνώστες, έκανε το εξής τέχνασμα:

Πήρε την έκλειψη τού αστρονομικού ημερολογίου ΒΜ 38462 (τού 4ου μήνα τού 17ον έτος τού Ναβουχοδονόσορος, τού 588 π.Χ.) και προσπαθεί να πείσει τούς απληροφόρητους αναγνώστες, ότι είναι ΑΥΤΗ για την οποίαν κάνει λόγο το έτερον αστρονομικόν ημερολόγιον VAT 4956 (που όμως η έκλειψη που περιγράφει αυτό είναι τού 3ου μήνα τού 37ον έτος τού Ναβουχοδονόσορος, τού 568 π.Χ.!!!)

Γιατί όμως να το κάνει αυτό η Σκοπιά; Τί κρύβεται άραγε πίσω από αυτήν την ενέργεια;

Η αδίστακτη Εταιρία Σκοπιά, αγαπητοί αναγνώστες, προέβη εις αυτό το τέχνασμα ή μοντάζ, μεταξύ τών δύο ημερολογίων, για τον απλούστατο λόγο, ότι θέλει να ΤΑΥΤΙΣΕΙ το 37ον έτος τού Ναβουχοδονόσορος (για το οποίο κάνει λόγο το VAT 4956) προς το 588 π.Χ. (για το οποίο κάνει λόγο το ΒΜ 38462!!!)

Ερμηνεύοντας λοιπόν το VAT 4956 με βάση, ΟΧΙ το έτος 568 π.Χ., αλλά με βάση πλέον το έτος τού ΑΛΛΟΥ αστρονομικού ημερολογίου (ΒΜ 38462), δηλαδή το 588 π.Χ., να κατορθώσει, ΕΞΑΠΑΤΩΝΤΑΣ τούς αναγνώστες, να φθάσει εις το ποθούμενον σφόδρα και παντιοτρόπως, 607 π.Χ.!!!

Διότι, εάν κατορθώσει να ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΕΙ τούς αναγνώστες, ότι το VAT 4956 ταυτίζει το 37ον έτος τού Ναβουχοδονόσορος προς 588 π.Χ., τότε το 18ον έτος του είναι το 607 π.Χ. και άρα φθάνει εις το ποθούμενον! (Για να θυμηθούμε και λίγο τον Άγιον Κοσμά τον Αιτωλό)

Τέλεια η προσπάθεια ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ τών αναγνωστών εκ μέρους τής Σκοπιάς, αγαπητέ κ.Γιώργο, πρεσβύτερε τών εν Γερμανία Μαρτύρων τού Ιεχωβά, αλλά....

ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ!!!

Να ενημερώσεις λοιπόν τούς υπευθύνους σου και τα ανώτερα στελέχη, ότι απεκαλύφθησαν πλέον οι μέθοδοι εξαπάτησης ‘τού πιστού και φρονίμου δούλου’, ώστε να ψάξουν να αναζητήσουν έτερους νέους τρόπους προς εξαπάτησιν τών ανθρώπων που τούς ενεπιστεύθησαν την σωτηρίαν των!

Υ.Γ. Μην ντρέπεσαι κ.πρεσβύτερε τών ΜτΙ, βγες από την κρυψώνα σου, διότι θα βάλουμε την κ.Νικολούλη να σε αναζητήσει και τότε θα σε ξετρυπώσει όπουδήποτε κι αν έχεις κρυφτεί!!!


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ

Νίκος είπε...

Όλοι νομίζω έχουν το δικαίωμα στο σφάλμα,διάβασα και άλλα σχόλια και έχω σχηματίσει διαφορετική άποψη,(όσων αφορά στο να είναι στημένοι διάλογοι)αλλά τα έχασα διαβάζοντας κάποια πράγματα,
Οι φίλοι που κάνω γραφική μελέτη μου μιλάνε μόνο απο την γραφή και ξαφνιάστηκα διαβάζοντας περί πατέρων κλπ...
Το που πάω να μπλέξω ειναι επιλογή μου ,δεν πίστευα καν στον Θεο και το παράδειγμα της ζωής τους με έκανε να ειμαι διαφορετικός άνθρωπος με τον καιρο ξεκίνησα να ενδιαφέρομαι και για την Γραφή!!!
Λυπάμαι που σας αναστάτωσα

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Νίκο

Δεν σημαίνει πως επειδή δεν ενδιαφερόσουν πριν για τον Θεό ενώ τώρα ενδιαφέρεσαι , είσαι και στη σωστή πλευρά. Πρόσεξε γιατί τώρα που έχεις ενδιαφέρον προσπαθεί να σε ρίξει στην πλάνη ο διάβολος, κι όπως είχες χρόνια πριν που δεν ήσουν κοντά στον θεό, κατά τον ίδιο τρόπο ο διάβολος θα προσπαθήσει να σε ρίξει σε ψεύτικη θρησκεία, για να μην πω σε ψεύτικη οργάνωση.

Πρόσεξε, ερεύνησε καλά όλες τις πλευρές της οργάνωσης και ειδικά την Ιστορία της και τις ψευδοπροφητείες της, ρώτα κόσμο και μην ενθουσιάζεσαι. Δες αν αντέχουν σε διάλογο οι απόψεις τους.Δοκίμασε τες πρώτα απέναντι σε δεινούς συζητητές.

Δεν σου κάνει καμία εντύπωση που ολόκληρος πρεσβύτερος των ΜΤΙ δεν μου απαντάει σε μια απλή ερώτηση εδώ κι ένα μήνα : Δέχεσαι τον Άγιο Πολύκαρπο ως άξιο μαθητή του Ιωάννη ,τον οποίο ο ίδιος ο Ιωάννης εγκατέστησε Επίσκοπο στη Σμύρνη;;; Αμφισβητείς την επιλογή του Ιωάννη του Ευαγγελιστή, ναι ή όχι;;;

(Πρώτη Δημοσίευση ερωτήματος στις 28 Σεπτεμβρίου 2011 9:24 π.μ.)

ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ

Καλή τύχη.

Χάρης είπε...

Κε Τσιμπρίδη, εύγε για την ενδελεχή ανάλυση του θέματος του 607 π.Χ. και την αποκάλυψη της επιχειρούμενης εξαπάτησης του κοινού (αλλά και των ΜΤΙ) από την Εταιρία Σκοπιά.

Για τους γνωρίζοντες, είναι προφανείς οι λόγοι για τους οποίους η Ηγεσία της Σκοπιάς αποφάσισε να "μιλήσει" για ένα θέμα που το αποφεύγει όπως ο Διάβολος το λιβάνι. Ήθελε απλώς "να δείξει" ότι δεν φοβάται να συζητήσει το καυτό ζήτημα του χρόνου της καταστροφής της Ιερουσαλήμ. Για ν' αποφύγει όμως τις κακοτοπιές, δεν το έβαλε στην εσωτερική Σκοπιά Μελέτης ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ!! Υπήρχε ο κίνδυνος ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ!! Το έβαλε στο τεύχος για το Κοινό, ΤΟ ΧΩΡΙΣΕ ΣΤΑ ΔΥΟ, και με μια ερμηνευτική ταχυδακτυλουργία, προσπάθησε ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ!!

Είναι βέβαιο ότι κανένα επιχείρημα δεν θα πείσει την Ηγεσία της Σκοπιάς ότι η Ιερουσαλήμ καταστράφηκε το 586/587 και όχι το 607. Ούτε οι εκατοντάδες Επιστήμονες ούτε οι εκατοντάδες Εγκυκλοπαίδειες αρκούν για τη Σκοπιά. Ο λόγος είναι προφανής: Αν δεχθεί το 587 καταρρέει το ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ 1914, και επομένως, και ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΤΟ 1918.Και αν καταρρεύσουν αυτά τα ΔΥΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ, θα καταρρεύσει και Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΟΣ ΣΩΜΑΤΟΣ. Εδώ είναι η καρδιά του ζητήματος. Η ΕΞΟΥΣΙΑ!!

Κανηνύχτα σας!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Νίκο, πρόσεξε εκεί που πας να μπλέξεις, ερεύνησε καλά.
Τις έρευνες που έκανα για την ΜΝΚ των ΜτΙ, περιέχουν αιρετικές διαστροφές και πολλά μεταφραστικά λάθη επάνω στο ιερό κείμενο της Αγίας Γραφής. Ότι χρειαστείς εμείς εδώ είμαστε. Ο Χριστός μας λέει « και θα γνωρίσετε την αλήθεια, και η αλήθεια θα σας ελευθέρωση.» ( ΙΩΑΝΝΗΣ η’ 32). Εύχομαι καλή φώτιση φίλε μου.


GEORGIOS.

Χάρης είπε...

Όπως αναμενόταν, ο Carl Olof Jonsson απάντησε στα άρθρα της Σκοπιάς 1 Οκτωβρίου 2011 και 1 Νοεμβρίου 2011, ανασκευάζοντας τα σαθρά "επιχειρήματα" με τα οποία η Σκοπιά επιχειρεί να εξαπατήσει το Κοινό και τους Μάρτυρες του Ιεχωβά για το έτος καταστροφής της Ιερουσαλήμ. Την απάντηση θα την βρείτε εδώ:
http://kristenfrihet.se/vtsvar/vtsvar1.pdf

Ανώνυμος είπε...

Νίκο, αυτό το σχόλιο που θα γράψω μέσα από την Αγία Γραφή θα είναι για εσένα. Όσοι ΜτΙ, υποστηρίζουν ότι η «ΜΝΚ» είναι σωστή, κάνουν μεγάλο λάθος. Αρχίζουμε από το Αρχαίο Κείμενο:
« Αυτός δε ο Θεός καί πατήρ ημών καί ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός κατευθύναι την οδόν ημών πρός υμάς»( Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ γ’ 11). Στο εδάφιο αυτό ο Απόστολος Παύλος, αφού αναφέρεται σε δύο πρόσωπα, το πρόσωπο του Θεού Πατέρα και το πρόσωπο του Ιησού Χριστού, κανονικά έπρεπε να χρησιμοποίηση ρήμα του πληθυντικού και να πη κατευθύναιεν η καταυθύνειαν = (είθε να κατευθύνουν). Εδώ χρησιμοποίησε όμως ενικό, κατευθύναι ( = είθε να κατευθύνει), γιατί τα δύο πρόσωπα είναι ένας Θεός κατά την ουσία . Η εταιρεία « Σκοπιά με χωρίς φόβο, διορθώνει τον Απόστολο και τον ενικό μεταφράζει σε πληθυντικό!!! Να δούμε από την δική τους μετάφραση: « Είθε ο ίδιος ο Θεός και Πατέρας μας και ο Κύριος μας Ιησούς να κατευθύνουν ευνοϊκά την οδό μας προ εσάς». Γιατί; για να πλήξη την αλήθεια της ενότητας των δύο, του Ιησού Χριστού και του Θεού Πατρός. Βλέπεις φίλε Νίκο, με ποιους πας να μπλέξεις! Παρά τις σαφείς προειδοποιήσεις του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και του Αποστόλου Παύλου. ( Βλέπε ΜΑΤΘΑΙΟΣ ε’ 18. ΛΟΥΚΑΣ ιστ’ 17. ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ κβ’ 18-19 και ΓΑΛΑΤΑΣ α’ 8-9).


Με αγάπη Χριστού,

GEORGIOS.

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο «ΜτΙ», από την Γερμανία που κρύφτηκες; Βγες να απαντήσεις, ειδικότερα για το ( 607) δεν θα υποστηρίξεις το δούλο; Μη φοβάσαι δεν δαγκώνουμε. Το έχει πει ο κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ , ότι εντός της εβδομάδος θα παρουσίαζε στοιχεία για την πινακίδα και για το ( 607) . Βλέπεις τα λάθη της Σκοπιά σου που έκανε!


GEORGIOS.

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο

Που είσαι;

Καημένε ΜτΙ που μπήκες εδώ να ευαγγελίσεις κόσμο, τρομάρα σου!.

Η μία αστοχία μετά την άλλη.
Που είσαι να πάρεις πίσω τα όσα έχεις πει για το Χρυσόστομο;

Που είσαι να απαντήσεις στο ερώτημα μου που κοντεύει να συμπληρώσει τον πρώτο του Μήνα που μένει αναπάντητο : Δέχεσαι τον Άγιο Πολύκαρπο ως άξιο μαθητή του Ιωάννη , τον οποίο ο ίδιος ο Ιωάννης εγκατέστησε Επίσκοπο στη Σμύρνη;;; Αμφισβητείς την επιλογή του Ιωάννη του Ευαγγελιστή, ναι ή όχι;;;

(Πρώτη Δημοσίευση ερωτήματος στις 28 Σεπτεμβρίου 2011 9:24 π.μ.)

ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ είπε...

Αγαπητέ κ.Γιώργο, πρεσβύτερε τών εν Γερμανία ΜτΙ

Λυπούμαι που έγινα αιτία να σταματήσετε να γράφετε εις τον Αντιαιρετικό, αλλά όπως σάς είπα και εις το τελευταίο μου σχόλιο, όλα αυτά που περνάτε τώρα δεν τίποτε άλλο παρά τα αποτελέσματα τής πλάνης τής Σκοπιάς, τήν οποίαν επιλέξατε να υπηρετήσετε, κι έτσι να γίνετε κι εσείς βοηθός (τής Σκοπιάς) εις την παραπλάνηση και απώλεια κι άλλων συνανθρώπων μας.

Εάν είστε ειλικρινής με τον εαυτό σας κι αγαπάτε την αλήθεια, όπως θέλω να πιστεύω, θα πρέπει να θέσετε υπ’ όψιν σας κάποια πράγματα και να πάρετε ορισμένες αποφάσεις, οι οποίες άπτονται τής αιωνιότητός σας. Θέλετε να παραμείνετε εις την Σκοπιά απατώντας τον εαυτό σας και τούς συνανθρώπους σας, ενώ εν γνώσει σας γνωρίζετε, ότι δεν ισχύει ούτε το 607 π.Χ. ούτε και κατ’ επέκτασιν το 1914, κι άρα δεν υπάρχει κανένας ‘πιστός και φρόνιμος δούλος’ (τουλάχιστον εις το πρόσωπον τής Βιβλικής και Φυλλαδικής Εταιρίας Σκοπιά);

Τότε μπορείτε να συνεχίσετε να ζείτε το όνειρο και το παραμύθι τής Σκοπιάς και να δικαιώσετε για ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ τον γράφοντα όταν έλεγε και ξαναέλεγε, ότι είστε τού δόγματος και τής νοοτροπίας «Μην με ξυπνάτε μην με ενοχλείτε»!

Εάν όμως είστε τίμιος και ειλικρινής με τον εαυτό σας και λάτρης τής αληθείας (ένεκα τής οποίας ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ εγκαταλείψατε την Ορθοδοξία κι ενταχθήκατε εις την Σκοπιά) και δεν σάς αρέσει να κοροιδεύετε εαυτόν αλλά και τούς συνανθρώπους σας, τότε πρέπει να κοστολογήσετε και να αξιολογήσετε τα ντοκουμέντα που σάς εκθέσαμε και να πάρετε κάποιες σοβαρές αποφάσεις.

Εχθές εδημοσιεύθη το Β΄ Μέρος τής μελέτης μας που αφορά εις την εσφαλμένη χρονολόγηση τής Σκοπιάς εις το αστρονομικό ημερολόγιο VAT 4956 κι αφορά πλέον την ανάλυση τής γραμμής 3 που επικαλείται η Σκοπιά εις το τεύχος τής 01.11.2011 σελ.26-27. Το Α΄ Μέρος τής μελέτης μας αφορούσε εις την γραμμή 1 τής πινακίδος.

Θέλω να έχετε μίαν πλήρη απάντηση ΚΑΙ γι’ αυτό το θέμα, διότι το cope-paste που μάς κάνατε από την συγκεκριμένη Σκοπιά περιελάμβανε ΚΑΙ ΑΥΤΟ το επιχείρημα, ότι ΔΗΘΕΝ το VAT 4956 εις την γραμμής 3 υποδεικνύει το 588 π.Χ. ως το 37ον έτος τής βασιλείας τού Ναβουχοδονόσορος!

Σάς αφιερώνω λοιπόν την μελέτη μας για την γραμμή 3 τού αστρονομικού ημερολογίου VAT 4956 την οποίαν μπορείτε να διαβάσετε εδώ:

http://oodegr.com/paratir/meletes/xronologisi/587_vat4956_2.htm#3

με την ελπίδα, ότι θα αξιολογήσετε και θα εκτιμήσετε καταλλήλως τα ντοκουμέντα που παραθέτουμε και ότι θα πράξετε κατά συνείδησιν!

Με αγάπη Χριστού


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Σπιτζούρης Πάνος: @
Τί πρέπει κατά τη γνώμη σας να κάνει αυτός ο δόλιος πατέρας, να δέσει το παιδί του με αλυσίδες;

Θα σας άρεσε αλήθεια ένας τέτοιος Θεός;
@


Φαντάζομαι πως εσάς, σας αρέσει αυτός ο Θεός, αλλιώς δεν θα πιστεύατε σ’ αυτόν. Τους Θεούς άλλωστε ανέκαθεν οι άνθρωποι τούς έφτιαχναν σύμφωνα με τα γούστα τους.

Ο πατέρας δεν χρειάζεται να δέσει το παιδί του με αλυσίδες, αν έχει τη δύναμη να δέσει τον έμπορο της ηρωΐνης. Αντιθέτως ο παντοδύμανος Γιαχβέ έδωσε άδεια στον έμπορο να διακινήσει ελεύθερα το εμπόρευμά του. Στο όνομα ποιας αγάπης;

Ο πατέρας επαναφέρει με λαχτάρα το παιδί του στη ζωή χωρίς να απαιτεί συγγνώμες μετάνοιες κι άλλες τέτοιες αηδίες. Ο Γιαχβέ όμως το καταδίκασε ο ίδιος σε θάνατο.
Είναι τουλάχιστον ηλίθιο να πιστεύει κανείς, πως οι αθώοι πρωτόπλαστοι θα είχαν την παραμικρή τύχη μπροστά στο απόλυτο Κακό, μπροστά στην υπέρτατη δύναμη δελεασμού, αποπλάνησης και παραπλάνησης. Και είναι τουλάχιστον ανήθικο να κρίνεις τα παιδιά που έπεσαν θύματα του πρεζέμπορα, ως άξια θανατικής ποινής, όχι μόνον αυτά αλλά και κάθε απόγονό τους που δεν συμμετείχε καν στο συμβάν. Πώς η αμαρτία απέκτησε ιδιότητες DNA;

Ο Γιαχβέ απαγόρευσε στα παιδιά του να φάνε από το δέντρο της γνώσης του καλού και του κακού. Ο Διάβολος όμως απολάμβανε απόλυτη ελευθερία. Γιατί δεν έβγαλε ένα απαγορευτικό και γι’ αυτόν (μακρυά απ’ τα παιδιά μου τσόγλανε!);

Όταν ένας άνθρωπος αποκτά παιδιά, έχει την υποχρέωση να τα φροντίζει, να τα προστατεύει από κάθε κίνδυνο (και από κάθε επικίνδυνο), να υπομένει τα καπρίτσια τους και τις “επαναστάσεις” τους, να μην απλώνει χέρι πάνω τους παρά μονάχα για να τα χαϊδέψει. Έχει υποχρέωση να διασφαλίζει και να περιφρουρεί την ευτυχία τους. Ο Θεός όμως σχεδόν εξαρχής συμπεριφέρθηκε στα παιδιά του εντελώς αντίθετα, και είναι λυπηρό που κάποιοι δεν μπορούν να αντιληφθούν πως η συμπεριφορά του αυτή θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί ως κακούργημα.



αλέξης: @ Η ΑΙΩΝΙΑ ΚΟΛΑΣΗ ΔΕΝ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΜΑΣ!!!ΑΠΟ ΤΟ ΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ!!!! @

Αγαπητό μου παιδί αλέξη, εξήγησέ μου σε παρακαλώ, με δικά σου λογάκια, τι λέει ο άγιος -βοήθειά σου- Χρυσόστομος εδώ:

«μετά την εντεύθεν αποδημίαν η μετάνοια καιρόν ουκ αν έχοι. Επεί και ο πλούσιος εξωμολογείτο και μετενόει, αλλ’ ουδέν ωφελείτο διά την ακαιρίαν.»
(Ι. Χρυσόστομος, “Ερμηνεία εις τον ∆ʹ Ψαλμόν”)

«Οράς πώς (ο πλούσιος μετά θάνατον) φιλάνθρωπος γέγονε και ήμερος και συμπαθητικός; Τι ουν; Απώνατο τι της μετανοίας; Εγένετο τι κέρδος αυτώ από της κατανύξεως; Ουδαμώς. Άκαιρος γαρ η μετάνοια. Ελύθη το θέατρον, απήλθε τα σκάμματα, ουκ έτι καιρός παλαισμάτων ην.»
(Ι. Χρυσόστομος, Non esse ad gratiam concionandum. “Ότι επικίνδυνον και τοις λέγουσι και τοις ακούουσι το προς χάριν δημηγορείν, και ότι χρήσιμον και δικαιοσύνη μεγίστη το κατηγορείν των οικείων αμαρτημάτων.”)

Μετά θάνατον, μπορείς να αλλάξεις το πώς δέχεσαι την αγάπη του Θεού;
Μπορείς να μετατρέψεις την αιώνια κόλασή σου, σε αιώνιο παράδεισο;
O θείος Χρυσόστομος λέει όχι.
Ο πατήρ ημών που δήθεν είναι αγάπη, εκδικείται τα παιδιά του με τον πλέον σαδιστικό τρόπο και “εις τον αιώνα”, για τις -κατά το βίο τους- επιλογές τους.

Δήκτης.

αλεξης. είπε...

Τιμη μου κυριε Δηκτη που απο "κλασικη περιπτωση ηλιθιου"εγινα "αγαπητο" σας παιδι....
Μου θυμιζεται εναν παιδικο μου φιλο που σημερα δυστυχως ....δεν ειναι κοντα μας...
Το παιδι αυτο πεθανε απο τα ναρκωτικα σε ηλικια 31 ετων.....
Καποτε λοιπον οταν το παιδι αυτο ηταν 14....περιπου και εμπλεκε με αλλες παρεες ο πατερας του ανακαλυψε οτι εκανε χρηση ναρκωτικων...τοτε του εκανε ανεπαληλες συστασεις να σταματησει πριν να ειναι αργα...
Τιποτα ο φιλος μου εκει ,δεν ακουγε κανεναν...και η πλακα ξερεις που ειναι κ Δηκτη??ελεγε παντα "αυτος δεν ειναι πατερας ειναι τερας"!!!
Και γιατι??εδιωχνε τους αλητες που ερχοντουσαν σπιτι,εκανε τελος παντων οτι μπορουσε να μην μπλεξει χειροτερα....και για τον φιλο μου ηταν τερας....
Θυμαμαι παντα και δν το ξεχναω ποτε!! λιγο πριν ο φιλος μου εγγαταλυψει το σπιτι του, του ελεγε ο πατερας του:"ο δρομος που θες να παρεις δεν εχει γυρισμο...μη φυγεις τωρα που ακομα μπορεις ....μετα δεν θα μπορεις....μην...μην...μην...
Ομοιοτητες κ Δηκτη με εσας???πολλες!!!
Δηκτης
Μετά θάνατον, μπορείς να αλλάξεις το πώς δέχεσαι την αγάπη του Θεού;
ο Φιλος μου
Μετα την φυγη μου απ το σπιτι,μπορω να κανω χρηση ηρωινης και γυρισω ξανα πισω??
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΚΤΗ
ΟΧΙ ΚΥΡΙΕ ΔΗΚΤΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΠΩΣ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΤΟΥ...ΟΧΙ ΝΑ ΤΟ ΜΕΤΑΒΑΛΕΙ...
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ
ΔΕΝ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΠΟΤΕ ΠΙΣΩ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟΤΕ ΕΛΕΓΕ ΣΙΓΑ....ΘΑ ΑΛΛΑΞΩ ΜΕΤΑ...ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ??ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΩ ΜΕΤΑ???ΔΕΝ ΓΥΡΙΣΕ ΠΟΤΕ ΠΙΣΩ...
ΔΗΚΤΗΣ
Μπορείς να μετατρέψεις την αιώνια κόλασή σου, σε αιώνιο παράδεισο;

ΟΧΙ Κ ΔΗΚΤΗ...ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΠ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΟΥ...Η ΕΠΑΦΗ ΤΟΥ ΑΜΑΡΤΩΛΟΥ ΜΕ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΝ ΦΛΕΓΕΙ....ΤΟ ΞΥΛΟ ΚΑΙΓΕΤΑΙ...ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΒΑ ΤΟΥ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟΥ...ΤΟ ΜΕΤΑΛΟ ΛΑΜΠΕΙ....ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΟΥ Κ ΔΗΚΤΗ....


ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΥΝΗΜΑ ΣΟΥ Κ ΔΗΚΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΡΩΝΕΙΚΟ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ"σιγα μας εκανες να κλαψουμε"η "τι σχσεση εχει αυτο που λες με το θεμα??"

δικαιωμα σου

Ανώνυμος είπε...

Αντιλαμβάνεσαι φαντάζομαι, πως ο πατέρας αυτός, αν είχε τη δύναμη να εξαφανίσει τα ναρκωτικά, θα το έκανε. Κι αν είχε τη δύναμη να επαναφέρει στη ζωή το παιδί του, θα το έκανε. Κάθε πατέρας, αν είχε τη δύναμη να αναστρέψει τις αρνητικές συνέπειες των επιλογών του παιδιού του, θα το έκανε.
Ο Θεός την έχει, αλλά δεν το κάνει. Τιμώρησε τους πρωτόπλαστους και συνεχίζει να τιμωρεί τα παιδιά του για τις επιλογές τους.

Η μη αποδοχή της μετάνοιας μετά θάνατον, αντιστρατεύεται την αγάπη αλλά και τη δικαιοσύνη. Όποιος θέτει τέτοια όρια, δεν έχει την παραμικρή σχέση με την αγάπη αλλά ούτε και με τη δικαιοσύνη. Ποιος πατέρας δεν θα έκανε δεκτή τη μετάνοια του παιδιού του επειδή “άργησε” να μετανοήσει;
Καμία παράβαση, κανένα έγκλημα και κανένα αμάρτημα, δεν μπορεί να έχει αιώνια ποινή.
Κι όπως καταλαβαίνεις, ένας πατέρας που πραγματικά είναι αγάπη, θα φρόντιζε ώστε το φως της αγάπης του, να είναι για όλα τα παιδιά του ευχάριστο, παρηγορητικό και θεραπευτικό. Αυτά που λες περί αμαρτωλών που το φως της αγάπης τούς καίει, είναι ανοησίες, διαμετρικά αντίθετες τόσο με την αγάπη όσο και με την πατρική στοργή.
Βέβαια δεν περίμενα και κάτι καλύτερο από κάποιον που πιστεύει σε έναν Θεό-πατέρα και τον θεωρεί “αγάπη” ενώ απαιτούσε να δολοφονούνται τα ανυπάκουα παιδιά. (Αυτό άλλωστε έπραξε και ο ίδιος με τα δικά του).

Δήκτης.

Ανώνυμος είπε...

Υ.Γ. Μην ντρέπεσαι κ.πρεσβύτερε τών ΜτΙ, βγες από την κρυψώνα σου, διότι θα βάλουμε την κ.Νικολούλη να σε αναζητήσει και τότε θα σε ξετρυπώσει όπουδήποτε κι αν έχεις κρυφτεί!!! ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ

KYRIE TSAMPOURIDH, EDW EIMAI.
8A EPANEL8W OTAN MPORESW NA GRAPSW ME ELLHNIKOUS XARAKTHRES.

SE OSA EGRAPSES T I P O T A DEN APANTHSES EPI OSWN ANEFERA.
APLWS WS APLHROFORHTOS PANTELWS TA PARAVLEPEIS.
LES ALLA ANTI ALLWN.
DEN MILAS KA8OLOU EPI THS OUSIAS.
DEN SE PLHROFORHSAN KALA OI PLHROFORIODOTES SOU.
DEN EDWSES KAMIA OUSIASTIKH APANTHSH.

JIORGOS

Ανώνυμος είπε...

APLWS EPANAFERW AUTA POU DEN APANTH8HKAN:

Αν το 37ο έτος του Ναβουχοδονόσορα Β' ήταν το 588 π.κ.χ. τότε το 18ο έτος του - το έτος που κατέστρεψε την Ιερουσαλήμ - ήταν το 607 π.κ.χ.

Όμως, η πινακίδα VAT 4956 περιέχει και άλλα στοιχεία που τεκμηριώνουν το έτος 607 π.κ.χ.
Περιέχει 13 παρατηρήσεις για τη σελήνη και 15 παρατηρήσεις για διάφορους πλανήτες.
Αυτές περιγράφουν τη θέση της σελήνης ή κάποιων πλανητών σε συνάρτηση με ορισμένα άστρα ή αστερισμούς.
Ακόμα επισημαίνονται στην πινακίδα VAT 4956 οχτώ χρονικά διαστήματα ανάμεσα σε ανατολή και δύση του ήλιου και της σελήνης.

Οι μελετητές ανέλυσαν προσεκτικά τις 13 θέσεις της σελήνης που αναφέρει η πινακίδα VAT 4956.

Έκαναν ανάλυση των δεδομένων με ένα ηλεκτρονικό πρόγραμμα που δείχνει τη θέση διάφορων ουρανίων σωμάτων σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία στο παρελθόν.
Η ηλεκτρονική ανάλυση έδειξε ότι
1.
και οι 13 περιγραφόμενες θέσεις της σελήνης - στο 37ο έτος του Ναβουχοδονόσορα Β' - αντιστοιχούν στο έτος 588/587 και δεν αντιστοιχούν στο έτος 568/567.
2.
Η 3η γραμμή της πινακίδας αναφέρει ότι η σελήνη βρέθηκε σε μια ορισμένη θέση τη "νύχτα της 9ης [Νισάνου].
Οι λόγιοι παραδέχτηκαν ότι το 568 η σελήνη είχε βρεθεί στη θέση αυτή στις 8 Νισάνου και όχι την 9η αλλά έριξαν το ΄λάθος' στον γραφέα της πινακίδας στην προσπάθειά τους να στηρίξουν το 568, ενώ η θέση της σελήνης με βάση την πινακίδα στη γραμμή 3 αντιστοιχεί ΑΚΡΙBΩΣ στις 9 Νισάνου του 588 π.κ.χ.

Έτσι τα δεδομένα της πινακίδας VAT 4956 ταιριάζουν στο έτος 588 ως το 37ο έτος του Ναβουχοδονόσορα Β' και επομένως αποδεικνύουν ότι το έτος 607 - ως το 18ο έτος του Ναβουχοδονόσορα Β' - είναι το έτος καταστροφής της Ιερουσαλήμ.
Γιώργος 3 Οκτωβρίου 2011 8:07 μ.μ.

JIORGOS

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ είπε...

Αγαπητέ κ.Γιώργο, πρεσβύτερε τών εν Γερμανία ΜτΙ

ΕΑΝ είστε εσείς ο αποστολέας τών ανωτέρω δύο μηνυμάτων, και μιά που αποφασίσατε να ξεμυτίσετε από την κρυψώνα σας, μετά από την παρέλευση 35 ημερών, οφείλω να σάς ενημερώσω για μερικά πράγματα:

1ον) Με το όνομά μου δεν σηκώνω λογοπαίγνια. Μήπως σάς πείραξε το γεγονός, ότι βγαίνουμε επωνύμως και ξεσκεπάζουμε τις πλάνες τής Σκοπιάς, και τώρα προσπαθείτε να μάς μειώσετε, ειρωνευόμενος το όνομα τού συνομιλητού σας, διότι αδυνατείτε να αντικρούσετε την επιχειρηματολογία μας, επειδή δηλαδή τα βρήκατε ολίγον ‘μπαστούνια’, για να το εκφράσουμε και εις την δημοτική;

Όπως εμείς σάς σεβόμαστε και σάς ομιλούμε εις τον πληθυντικό το ίδιο ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να κάνετε κι εσείς. Όχι βέβαια να μάς ομιλείτε εις τον πληθυντικό, εφόσον μάς χωρίζει μιά δεκαετία περίπου, αλλά τουλάχιστον να σεβαστείτε το γεγονός τής επωνυμίας μας, όπως εμείς σεβόμαστε το γεγονός, ότι δημοσιεύετε φωτογραφίες και τηλέφωνό σας χωρίς αυτό να το έχουμε σχολιάσει δυσμενώς. Humor μπορείτε να κάνετε, όπως άλλωστε κάνω κι εγώ. Άλλο όμως το humor κι άλλο αυτό που κάνετε εσείς. Ελπίζω να έγινα κατανοητός και να μην επαναληφθεί παρόμοια ενέργειά σας.

2ον) «Σε όσα έγραψες τίποτα δεν απάντησες επί όσων ανέφερα. Απλώς ως απληροφόρητος παντελώς, τα παραβλέπεις. Λες άλλα αντί άλλων. Δεν μιλάς καθόλου επί τής ουσίας. Δεν σε πληροφόρησαν καλά οι πληροφοριοδότες σου. Δεν έδωσες καμία ουσιαστική απάντηση» (Γιώργος 22 Νοεμβρίου 2011 3:15 μ.μ.)

Κύριε Γιώργο γράφοντας όλα τα ανωτέρω ξέρετε τί έχετε καταφέρει; Να γελάει μαζί σας ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ το παρδαλό αλλά ΚΑΙ το μη παρδαλό κατσίκι!!! Μα είναι δυνατόν να λέτε ότι δεν σάς απήντησα; Κι αφού δεν σάς απήντησα γιατί εξαφανιστήκατε για 35 ημέρες; Γιατί δεν βγήκατε την επομένη ημέρα να το καταγγείλετε, αλλά αφήσατε να περάσουν 35 ολόκληρες ημέρες;

Μήπως για να συνέλθετε από την ‘καρπαζιά’ που φάγατε (η οποία δεν ξέρετε από πού σας ήλθε) και θέλατε χρόνο για να συνέλθετε και να πάρετε τα πάνω σας; Τώρα λοιπόν που ανακτήσατε δυνάμεις αρχίσατε να μάς λέτε ‘ανέκδοτα’ με σκοπό να ευθυμήσουμε;

Ας αφήσουμε όμως το humor και να έλθουμε εις το δια ταύτα. Το αστρονομικό ημερολόγιο VAT 4956 έχει συνολικά, και εις τις δύο όψεις του, 13 γραμμές με καταγραφές αστρονομικών παρατηρήσεων. Μήπως κ.Γιώργο έχετε την απαίτηση να σάς αναπτύξω και να σάς αναιρέσω ΚΑΙ ΤΙΣ 13 ΓΡΑΜΜΕΣ;;;

Σάς αναίρεσα την και την γραμμή, διότι αυτές οι δύο γραμμές αναλύονται λεπτομερώς εις την Σκοπιά 01.11.2011 σελ.25-27. Απαντήσατε μήπως σε κάποια από τις δύο γραμμές; Όχι! Ε λοιπόν, γιατί να συνεχίσω να αναπτύσσω και τις υπόλοιπες 11;

Εφόσον η Σκοπιά ΔΕΝ δικαιώνεται εις την γραμμή 1 και 3 που αναπτύσσει λεπτομερή επιχειρηματολογία εις το άρθρο τού Νοέμβρη, μήπως έχετε την εντύπωση, ότι ενδέχεται να δικαιώνεται εις τις υπόλοιπες γραμμές τις οποίες αναφέρει απλά και μόνον αοριστολογώντας;

Μάλλον εδώ σάς αρμόζει το ‘κούνια Ιεχωβίτικη που σάς κούναγε’!

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ είπε...

Οι υπόλοιπες γραμμές κ.Γιώργο αναφέρονται ακροφυγώς από τούς αρθρογράφους τής Σκοπιάς και με αοριστολογίες. Μήπως αυτό που ισχυριζόμαστε εμείς το έχετε διαπιστώσει ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ, γι’ αυτό εις το cope-paste που μάς κάνατε για ακόμη μία φορά, παραλείψατε λέξεις που υποδηλώνουν την αοριστολογία τών συγκεκριμένων αρθρογράφων;

Ενώ δηλαδή το κείμενο τής Σκοπιάς αναφέρει τα εξής:

«Εκτός από την προαναφερθείσα έκλειψη, στην ίδια πινακίδα εμφανίζονται 13 παρατηρήσεις για την σελήνη και 15 παρατηρήσεις για διαφόρους πλανήτες. Αυτές περιγράφουν τη θέση τής σελήνης ή κάποιων πλανητών σε συνάρτηση με ορισμένα άστρα ή αστερισμούς. Ακόμη, επισημαίνονται οκτώ χρονικά διαστήματα ανάμεσα σε ΚΑΠΟΙΑ ανατολή και σε ΚΑΠΟΙΑ δύση τού ηλίου και τής σελήνης» (Σκοπιά 01.11.2011 σελ.25 τα κεφαλαία δικά μας)

Ο κ.Γιώργος το ανωτέρω κείμενο τής Σκοπιάς το παραθέτει ως εξής:

«Περιέχει 13 παρατηρήσεις για τη σελήνη και 15 παρατηρήσεις για διάφορους πλανήτες. Αυτές περιγράφουν τη θέση της σελήνης ή κάποιων πλανητών σε συνάρτηση με ορισμένα άστρα ή αστερισμούς. Ακόμα επισημαίνονται στην πινακίδα VAT 4956 οχτώ χρονικά διαστήματα ανάμεσα σε ανατολή και δύση του ήλιου και της σελήνης». (Γιώργος 22 Νοεμβρίου 2011 3:1 μ.μ.)

Παρατηρήστε αγαπητοί αναγνώστες το επιλεκτικό cope-paste που έκανε ο κ.Γιώργος από την Σκοπιά. Η λέξις ‘κάποια’ που αναφέρεται δύο φορές εις την ίδια πρόταση και φανερώνει αοριστολογία, ο κ.Γιώργος θεώρησε σωστό να μην την παραθέσει και να την κάνει...ΓΑΡΓΑΡΑ!!! Τολμάς κ.Γιώργο να πετσοκόβεις, να λογοκρίνεις και να παραθέτεις μισερά τα κείμενα τής Σκοπιάς; Μπράβο σου, προχωρημένο σε βρίσκω! Εάν δεν διστάζεις να πετσοκόβεις την Σκοπιά, φαντάσου πώς θα μεταχειρίζεσαι την Γραφή!

3ον) Ώστε κ.Γιώργο δεν απήντησα εις την πρόσκληση-πρόκληση που μού απευθύνατε όσον αφορά εις το αστρονομικό ημερολόγιο VAT 4956; Τα πέντε (5) όμως συνεχόμενα σχόλιά μου με ημερομηνία 18 Οκτωβρίου 2011 5:44 μ.μ., 5:46 μ.μ., 5:49 μ.μ., 5:50 μ.μ. και 5:51 μ.μ. και τίτλο «Η εσφαλμένη χρονολόγηση τής Σκοπιάς εις το αστρονομικό ημερολόγιο VAT 4956» που αφορούσαν ΜΟΝΟΝ εις την γραμμή 1 τού συγκεκριμένου ημερολογίου, δεν σάς γεμίζουν το μάτι;

4ον) Τα δύο άλλα επίσης σχόλια που έστειλα μετά από τρεις ημέρες (21 Οκτωβρίου 2011 8:46 μ.μ. και 8:47 μ.μ.) με τίτλο «Το ‘μοντάζ’ που επεχείρησε να εφαρμόσει η Σκοπιά για να εξαπατήσει τούς αναγνώστες όσον αφορά τα αστρονομικά ημερολόγια VAT 4956 και ΒΜ 38462» και ανέλυσα, συνοπτικώς πλέον, το περίφημο ‘μοντάζ’ που έκανε η Σκοπιά εις το τεύχος τής 01.11.2011 ΟΥΤΕ ΑΥΤΑ σάς γεμίζουν το μάτι;

5ον) Το σχόλιο που σάς έγραψα εις την 1ην Νοεμβρίου 2011 1:35 μ.μ. με το οποίο σάς ενημερώνω, ότι ολοκλήρωσα την ανάλυση ΚΑΙ τής γραμμής 3 τού ημερολογίου VAT 4956 και μπορείτε να επισκεφτείτε τον ακόλουθο δεσμό

http://oodegr.com/paratir/meletes/xronologisi/587_vat4956_2.htm#3

προκειμένου να έχετε μίαν πλήρη απάντηση αλλά και μίαν πλήρη εικόνα τής ΑΠΑΤΗΣ που επεχείρησε η Σκοπιά εις βάρος τών αναγνωστών, ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ σάς γεμίζει το μάτι;

Τότε κ.Γιώργο λυπούμαι, αλλά εμείς δεν δυνάμεθα να κάνουμε κάτι επιπλέον για να σάς βοηθήσουμε προκειμένου να ξαναβρείτε την όρασή σας. Γνωρίζουμε όμως ποίος δύναται να σάς βοηθήσει.

Λέγεται ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ!

Επισκεφθείτε τον το συντομότερο ώστε να εξάγετε τις διόπτρες τής Σκοπιάς και να ανακτήσετε την όρασή σας!!!


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Το αστείο είναι πως το 587 και όχι το 607, επιβεβαιώνει τραγικά και θριαμβευτικά την “Σκοπιά”. Κι όμως, επιμένουν βλακωδώς στο 607. Η χρονολογία ορόσημο ήταν το 1934 και όχι το 1914.
Το 1934 ο Αδόλφος Χίτλερ έγινε Führer. Ο Γιώργος καταλαβαίνει.

Kraken

Γιώργος είπε...

Τσιμπιρίδης:
Τολμάς κ.Γιώργο να πετσοκόβεις, να λογοκρίνεις και να παραθέτεις μισερά τα κείμενα τής Σκοπιάς; Μπράβο σου, προχωρημένο σε βρίσκω! Εάν δεν διστάζεις να πετσοκόβεις την Σκοπιά, φαντάσου πώς θα μεταχειρίζεσαι την Γραφή!

Εσύ κ.Τσιμπιρίδη όταν διαβάζεις ένα βιβλίο ή ένα θέμα σε περιοδικό ή εφημερίδα και καταγράφεις τα συμπεράσματά σου, πετσοκόβεις το βιβλίο ή το θέμα επειδή στο συμπέρασμά σου δεν τα περιλαμβάνεις επί λέξει όλα;

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Τσιμπιρίδης:
3ον) Ώστε κ.Γιώργο δεν απήντησα εις την πρόσκληση-πρόκληση που μού απευθύνατε όσον αφορά εις το αστρονομικό ημερολόγιο VAT 4956; Τα πέντε (5) όμως συνεχόμενα σχόλιά μου με ημερομηνία 18 Οκτωβρίου 2011 5:44 μ.μ., 5:46 μ.μ., 5:49 μ.μ., 5:50 μ.μ. και 5:51 μ.μ. και τίτλο «Η εσφαλμένη χρονολόγηση τής Σκοπιάς εις το αστρονομικό ημερολόγιο VAT 4956» που αφορούσαν ΜΟΝΟΝ εις την γραμμή 1 τού συγκεκριμένου ημερολογίου, δεν σάς γεμίζουν το μάτι;


Bέβαια δεν έχω διαπιστώσει καμιά απάντηση επί της ουσίας παρά μόνο υπεκφυγές!!

Γιώργος

Πίτερ είπε...

Κύριος Τσιμπιρίδης:
Εάν δεν διστάζεις να πετσοκόβεις την Σκοπιά, φαντάσου πώς θα μεταχειρίζεσαι την Γραφή!
____________

Ναι αλλά ποιά Γραφή εννοείτε κύριε Τσιμπιρίδη;

Την ήδη ''πετσοκομμένη'' από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά;

Νομίζω πως η οργάνωση την έχει ''πετσοκόψει'' τόσο, πού όσο κι αν προσπαθήσει ο κύριος Γιώργος να την ''πετσοκόψει'' περισσότερο, απλά θα μένει με την προσπάθεια.

Μέχρι και ο τίτλος που της έχουν δώσει ''πετσοκομμένος'' είναι και αυτός.

Μετάφραση Νέου Κόσμου.

Όποιος την έχει διαβάσει καταλαβαίνει ότι δεν πρόκειται για μετάφραση αλλά για ερμηνευτική απόδοση.

Σε μια μετάφραση για παράδειγμα, παίρνεις τη λέξη ''σταυρός'' από τα αγγλικά και την μεταφέρεις στα ελληνικά ως λέξη''σταυρός''.

Αυτοί πήραν τη λέξη ''σταυρός'' από τα ελληνικά για να τη ''μεταφράσουν'' στα ελληνικά ως ''ξύλο βασανισμού''.

Πού είναι η μετάφραση;

Γι΄ αυτό κύριε Τσιμπιριδη εξηγήστε ακριβώς στον κύριο Γιώργο ποια Αγία Γραφή εννοείτε;

Πίτερ.

Γιώργος είπε...

Τσιμπιρίδης:
4ον) Τα δύο άλλα επίσης σχόλια που έστειλα μετά από τρεις ημέρες (21 Οκτωβρίου 2011 8:46 μ.μ. και 8:47 μ.μ.) με τίτλο «Το ‘μοντάζ’ που επεχείρησε να εφαρμόσει η Σκοπιά για να εξαπατήσει τούς αναγνώστες όσον αφορά τα αστρονομικά ημερολόγια VAT 4956 και ΒΜ 38462» και ανέλυσα, συνοπτικώς πλέον, το περίφημο ‘μοντάζ’ που έκανε η Σκοπιά εις το τεύχος τής 01.11.2011 ΟΥΤΕ ΑΥΤΑ σάς γεμίζουν το μάτι;

Λυπάμε αλλά τίποτα δεν απαντήθηκε απ' όσα έγραψα:
Ούτε βέβαια και το "5ον)" περιλαμβάνει κάτι επί του σημείου.
Για να απαντηθεί αυτό που έγραψα περιλαμβάνει τη γνώση της σφηνοειδούς γραφής και περιλαμβάνει αντίστοιχη μελέτη.

Δεν υπάρχει τίποτα που να πείθει οτι κάποιος έκανε αντίστοιχη έρευνα και μελέτη - όχι όλες τις παλιές - επί όσων ανέφερε η Σκοπιά. Ας εμφανιστεί ο 'επιστήμονας' που να είναι σε θέση να ερευνήσει και να μελετήσει προσεκτικά επί των αναφερόμενων και εδώ είμαστε.
Γι' αυτό ξαναπαραθέτω:
Αν το 37ο έτος του Ναβουχοδονόσορα Β' ήταν το 588 π.κ.χ. τότε το 18ο έτος του - το έτος που κατέστρεψε την Ιερουσαλήμ - ήταν το 607 π.κ.χ.

Όμως, η πινακίδα VAT 4956 περιέχει και άλλα στοιχεία που τεκμηριώνουν το έτος 607 π.κ.χ.
Περιέχει 13 παρατηρήσεις για τη σελήνη και 15 παρατηρήσεις για διάφορους πλανήτες.
Αυτές περιγράφουν τη θέση της σελήνης ή κάποιων πλανητών σε συνάρτηση με ορισμένα άστρα ή αστερισμούς.
Ακόμα επισημαίνονται στην πινακίδα VAT 4956 οχτώ χρονικά διαστήματα ανάμεσα σε ανατολή και δύση του ήλιου και της σελήνης.

Οι μελετητές ανέλυσαν προσεκτικά τις 13 θέσεις της σελήνης που αναφέρει η πινακίδα VAT 4956.

Έκαναν ανάλυση των δεδομένων με ένα ηλεκτρονικό πρόγραμμα που δείχνει τη θέση διάφορων ουρανίων σωμάτων σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία στο παρελθόν.
Η ηλεκτρονική ανάλυση έδειξε ότι
1.
και οι 13 περιγραφόμενες θέσεις της σελήνης - στο 37ο έτος του Ναβουχοδονόσορα Β' - αντιστοιχούν στο έτος 588/587 και δεν αντιστοιχούν στο έτος 568/567.
2.
Η 3η γραμμή της πινακίδας αναφέρει ότι η σελήνη βρέθηκε σε μια ορισμένη θέση τη "νύχτα της 9ης [Νισάνου].

Οι λόγιοι παραδέχτηκαν ότι το 568 η σελήνη είχε βρεθεί στη θέση αυτή στις 8 Νισάνου και όχι την 9η αλλά έριξαν το ΄λάθος' στον γραφέα της πινακίδας στην προσπάθειά τους να στηρίξουν το 568, ενώ η θέση της σελήνης με βάση την πινακίδα στη γραμμή 3 αντιστοιχεί ΑΚΡΙBΩΣ στις 9 Νισάνου του 588 π.κ.χ.

Έτσι τα δεδομένα της πινακίδας VAT 4956 ταιριάζουν στο έτος 588 ως το 37ο έτος του Ναβουχοδονόσορα Β' και επομένως αποδεικνύουν ότι το έτος 607 - ως το 18ο έτος του Ναβουχοδονόσορα Β' - είναι το έτος καταστροφής της Ιερουσαλήμ.
Γιώργος 3 Οκτωβρίου 2011 8:07 μ.μ.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Πίτερ Πίτερ
πάρε και κανένα Ελληνικό Κείμενο Κ.Δ. 'της προκοπής' - έστω to NOVUM TESTAMENTUM GRAECE του Eberhard / Erwin Nestle [και σύγκρινε τις εκδόσεις π.χ. την 1η του 1898, την 13η του 1927, την 24η του 1963 κλπ (τις έχω αυτές)] {για να μη πω την έκδοση Westcott & Hort 1881 } - που χρησιμοποιείται γενικότερα στην Ευρώπη και άσε το 'μεταλλαγμένο' κείμενο - όπως αποδείχτηκε και είναι γενικά παραδεκτό από τους λόγιους ερευνητές - που χρησιμοποιούν οι ορθόδοξοι.

Γιώργος

Πίτερ είπε...

Κύριε Γιώργο Μάρτυρα του Ιεχωβά, πολλές αλήθειες λέτε στο προσωπικό σας ιστολόγιο για τον θεό που πιστεύετε.

Είστε πραγματικά αποκαλυπτικός.

Σε αυτό οφείλεται μάλλον και η μεγάλη σας αντιστρεψιμότητα.

Καλή συνέχεια στο έργο σας εύχομαι.

Αλήθεια μου κάνει εντύπωση όμως.

Σας επιτρέπει η οργάνωση να δραστηριοποιείστε στο ίντερνετ;

http://platsias.blogspot.com/

Πίτερ.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ είπε...

Αγαπητέ κ.Γιώργο, πρεσβύτερε τών εν Γερμανία ΜτΙ

Σάς έχω πει και παλαιότερα, ότι για την περίπτωσή σας η επιστήμη έχει ΗΔΗ σηκώσει τα χέρια ψηλά!

Συνεχίζετε ένα παραλήρημα, ότι δήθεν δεν έχω απαντήσει εις την πρόσκληση-πρόκλησή σας επί τού αστρονομικού ημερολογίου, αγνοώντας επισταμένως να σχολιάσετε και να αναλύσετε τα ΕΚΤΕΝΕΣΤΑΤΑ σχόλιά μας εις το περίφημο αστρονομικό ημερολόγιο VAT 4956. Και σα να μην έφθανε αυτό, αναφέρατε και τα εξής τραγελαφικά:

«Δεν έχω διαπιστώσει καμιά απάντηση επί της ουσίας παρά μόνο υπεκφυγές...Ας εμφανιστεί ο 'επιστήμονας' που να είναι σε θέση να ερευνήσει και να μελετήσει προσεκτικά επί των αναφερόμενων και εδώ είμαστε»

Κύριε Γιώργο, ενώ σάς απαντήσαμε ΕΚΤΕΝΕΣΤΑΤΑ εμείς που δεν είμεθα επιστήμονες, εσείς, όχι μόνο ήσασταν εδώ (όπως λέτε ανωτέρω), αλλά βάλατε την γλώσσα μέσα κι εξαφανιστήκατε για 35 ημέρες! Είδε κι έπαθε η κ.Νικολούλη να σάς ξετρυπώσει κι εσείς τώρα, μετά την πάροδο 35 ολόκληρων ημερών, θυμηθήκατε να μάς πείτε ότι δεν απαντήσαμε κι ότι ζητάτε απαντήσεις από ειδικούς; Για ποιό λόγο;

Εδώ αδυνατείτε να αρθρώσετε λέξη εις τις ημέτερες απαντήσεις, θέλετε κι απαντήσεις από ειδικούς; Άλλωστε και οι δικές μας απαντήσεις είναι απόρροια ερεύνης ειδικών επιστημόνων, αλλά δεν σάς γεμίζουν το μάτι! Εν τοιαύτη περιπτώσει ευρίσκει πλήρη εφαρμογή εις εσάς η ρήσις: «Όσα δεν φθάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια»!

Κι εφόσον επιμένετε να γελοιοποιείστε δημοσίως έτι περισσότερον, γράφοντας τα εξής τραγελαφικά: «Λυπάμαι αλλά τίποτα δεν απαντήθηκε απ' όσα έγραψα», τότε λυπούμεθα κι εμείς, διότι διαπιστώνουμε ότι δεν έχετε ΑΚΟΜΗ επισκεφθεί τον Οφθαλμίατρο τον οποίον σάς συστήσαμε εις το τελευταίο μας σχόλιο!

Τί περιμένετε κ.Γιώργο και δεν πάτε εφόσον βλέπετε ότι το πρόβλημα τής οράσεώς σας επιδεινώνεται;


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "ΤΟ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ» ΤΗΣ ΣΚΟΠΙΑΣ ή Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΕ … ΔΙΑΚΟΠ...":

Γιώργο ΜτΙ, ας εξετάσουμε προσεκτικά το φως που σας δίνει η Σκοπιά στην ερώτηση :

ΘΑ ΑΝΑΣΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΩΝ ΣΟΔΟΜΩΝ;;;

NAI … Γραφικαί Μελέται – τόμος Α’ σελ. 121.

ΟΧΙ… Σκοπιά (1 Ιουνίου 1988 σελ. 31).

ΝΑΙ… Μπορείτε να Ζείτε για Πάντα…( 1982 στην σελ. 179).

ΟΧΙ… Μπορείτε να Ζείτε για Πάντα στον Παράδεισο στη Γη ( Επανέκδοση, το 1993 στην σελ. 179).

ΝΑΙ… Σκοπιά 1 Αυγούστου το 1965 σελ. 479 ( Αγγλική έκδοση).

ΟΧΙ… Σκοπιά 1 Ιουνίου το 1952 σελ. 338 ( Αγγλική έκδοση).

ΝΑΙ…Ενόραση- τόμος 2ος, σελ. 985 ( Αγγλική έκδοση).

ΟΧΙ…Αποκάλυψη το Μεγαλειώδες Αποκορύφωμά της Πλησιάζει ( Το 1988 και σελ. 273). Να δούμε τι λέει στην « Επιστολή Προς τα Σόδομα και τα Γόμορρα».
«...Το εδάφιο Ιούδα 7 (ΜΝΚ) δηλώνει ότι εκείνοι οι Σοδομίτες υπέστησαν δικαστική τιμωρία αιώνιας φωτιάς, πράγμα που σημαίνει αιώνια καταστροφή».

ΝΑΙ «Σκοπιά» 15 Ιουνίου το 1965, σελ. 362. Να δούμε τι λέει:
«…Ούτε και ο Πέτρος λέγει ότι οι Σοδομίται και οι Γομορίται υπέστησαν αιώνια καταστροφή».

Γιώργο MτΙ, τι είδους «φως» είναι αυτό;;; Είναι αδύνατον να προέρχεται από το Θεό της βίβλου, διότι το φως του είναι αιώνιο και δεν αναβοσβήνει όπως το « φως» της Σκοπιάς.

Τελικά θα ΑΝΑΣΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΩΝ ΣΟΔΟΜΩΝ;!


GEORGIOS

Ανώνυμος είπε...

MONO MH STEBOXWRIESTE
KAI MH VIAZESTE
8A SKONTAPSETE OPWS TOSO POLLES FORES

JIORGOS

Ανώνυμος είπε...

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
MO NO MH STEBOXWRIESTE
KAI MH VIAZESTE
8A SKONTAPSETE OPWS TOSO POLLES FORES



Είδαμε, Γιώργο «ΜτΙ», ποιος σκοντάφτει εδώ μέσα.
Η εταιρία σας «Σκοπιά» ΨΕΥΔΕΤΑΙ στα ίδια κείμενα της.

GΕΟRGIOS

Γιώργος είπε...

Τι λες βρε Γεώργιε!!!
Η Σκοπιά 'ανοίγει' τα μάτια των τυφλών που πιστεύουν στα μεγάλα ψέματα
(π.χ. ιδιάζουσα φιλοσοφική τριάδα και δήθεν μεταθανάτια αθανασία ψυχής).

Πως κατήντησε οικονομικά η κατά 80 - 90% ορθόδοξη Ελλάδα με τις ορθόδοξες ευλογίες των εκάστοτε πρωθυπουργών της από τους ιερείς σας;
Παρά την ορθόδοξη θρησκεία - με το μεγαλύτερο ποσοστό ορθοδόξων στην Ευρώπη - και τις ευλογίες των δήθεν 'εθνοσωτήρων' ιερέων - που καπηλεύονται το παρελθόν - βουλιάζει οικονομικά και βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση από όλα τα μη ορθόδοξα ευρωπαϊκά κράτη και παρακαλάει για βοήθεια από αλλόθρησκους Ευρωπαίους για να μη πάθει πολύ μεγαλύτερη ζημιά.

Η μήπως είναι ανεξάρτητη και απενοχοποιημένη η επίσημη κρατική θρησκεία από τα όλα συμβάντα - αλλά κατά τα άλλα εμφανίζεται ως πανεθνικός 'σωτήρας';

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Αναφορικά με την ανάσταση των κατοίκων των Σοδόμων και Γομμόρων
η Βιβλική εγκυκλοπαίδεια Ενόραση, Τόμος 1ος σ. 1088 γράφει:
"Όταν ο Ιησούς χρησιμοποίησε την έκφραση «Ημέρα της Κρίσης», έφερε στο προσκήνιο την ανάσταση των νεκρών.
Αφού ανέφερε ότι μια πόλη μπορεί να απέρριπτε τους αποστόλους και το άγγελμά τους, είπε: «Θα είναι πιο υποφερτό για τη γη των Σοδόμων και των Γομόρρων στην Ημέρα της Κρίσης παρά για εκείνη την πόλη». (Ματ 10:15)
Μολονότι χρησιμοποιούσε προφανώς μια υπερβολή (επειδή τα Σόδομα και τα Γόμορρα είχαν υποστεί αιώνια καταστροφή), η δήλωσή του υποδείκνυε όντως μια μελλοντική κρίση για τουλάχιστον ορισμένους κατοίκους μιας τέτοιας Ιουδαϊκής πόλης του πρώτου αιώνα. (Παράβαλε Ματ 11:22-24· Λου 10:13-15· Ιου 7.) Ακόμη σαφέστερη είναι η δήλωση του Ιησού ότι «η βασίλισσα του νότου θα εγερθεί στην κρίση». (Ματ 12:41, 42· Λου 11:31, 32)"

Επίσης αναφέρεται στη Σκοπιά 1.6.1988 σ. 30-31 Ερωτήσεις από Αναγνώστες:
"Πριν από το 1964, θεωρούσαμε ότι αυτά τα εδάφια σημαίνουν πως οι άνθρωποι της Χοραζίν, της Βηθσαϊδάν και της Καπερναούμ άξιζαν αιώνια καταστροφή.
Ωστόσο, άρθρα της Σκοπιάς του 1964 και του 1965 διασαφήνισαν ότι όλοι όσοι είναι στον Άδη, ή αλλιώς στον Σιεόλ, (στον κοινό τάφο του ανθρώπινου γένους) θα βγουν από εκεί στην ανάσταση και από εκεί και έπειτα θα ‘κρίνονται κατά τα έργα τους’.—Αποκάλυψις 20:13.
Αυτά τα άρθρα έκαναν επίσης τον εξής συλλογισμό:
Τα εδάφια Ματθαίος 11:23 (Κείμενο· ΜΝΚ) και Λουκάς 10:15 (Κείμενο· ΜΝΚ)
λένε ότι η Καπερναούμ δεν θα υψωνόταν ως στον ουρανό, αλλά θα ‘καταβιβαζόταν ως τον άδη’, πράγμα που υποδηλώνει, τουλάχιστον, υποβίβαση των ανθρώπων εκείνης της πόλης.
Στην ίδια περικοπή, ο Ιησούς ανέφερε τις αρχαίες πόλεις Τύρο και Σιδώνα.
Σύμφωνα με τα εδάφια Ιεζεκιήλ 32:21, 30, ορισμένοι άνθρωποι της Σιδώνας, οι οποίοι είχαν καταδικαστεί από τον Θεό, πήγαν στον Σιεόλ. (Ησαΐας 23:1-9, 14-18· Ιεζεκιήλ 27:2-8)
Αφού ο Ιησούς παραλλήλισε την Τύρο και τη Σιδώνα με τα Σόδομα, αυτό έδειχνε ότι και οι άνθρωποι των Σοδόμων βρίσκονταν στον Σιεόλ.
Όμως, μια επανεξέταση των εδαφίων Ματθαίος 11:20-24, έγειρε ερωτηματικά σχετικά με το αν ο Ιησούς συζητούσε εκεί για αιώνια κρίση και ανάσταση.
Το σημείο που ήθελε να τονίσει ήταν το πόσο αδιάφοροι ήταν οι άνθρωποι της Χοραζίν, της Βηθσαϊδάν και της Καπερναούμ, και επομένως το πόσο απίθανο ήταν ότι θα άλλαζαν, ακόμα και στην Ημέρα της Κρίσης.
Αυτό που είπε ο Ιησούς, πως δηλαδή θα ήταν ‘πιο υποφερτό’ για την Τύρο και τη Σιδώνα και για τα Σόδομα και τα Γόμορρα ‘τη Μέρα της Κρίσης’, ήταν ένα είδος υπερβολής (σχήμα λόγου για να τονιστεί ένα σημείο), την οποία δεν είχε, κατ’ ανάγκη, την πρόθεση να την πάρουμε κατά γράμμα, όπως ακριβώς και άλλες παραστατικές υπερβολές τις οποίες χρησιμοποίησε.
Για παράδειγμα:
«Ευκολώτερον δε είναι ο ουρανός και η γη να παρέλθωσι παρά μία κεραία του νόμου να πέση».
«Ο ουρανός και η γη θέλουσι παρέλθει, οι δε λόγοι μου δεν θέλουσι παρέλθει». (Λουκάς 16:17· 21:33· Ματθαίος 5:18· παράβαλε Εβραίους 1:10-12.)
Ξέρουμε ότι ο κατά γράμμα ουρανός και η κατά γράμμα γη δεν θα παρέλθουν ποτέ. (Ψαλμός 78:69· 104:5· Εκκλησιαστής 1:4)
Ο Ιησούς είπε επίσης: «Ευκολώτερον είναι κάμηλος να περάση δια της τρύπης της βελόνης παρά πλούσιος να εισέλθη εις την βασιλείαν του Θεού». (Μάρκος 10:25)
Σίγουρα, ο Ιησούς δεν εννοούσε ότι κανένας πλούσιος δεν θα μπορούσε να γίνει σε καμιά περίπτωση μαθητής· μερικοί πλούσιοι του πρώτου αιώνα έγιναν χρισμένοι Χριστιανοί. (1 Τιμόθεον 6:17-19)
Ο Ιησούς χρησιμοποίησε αυτή την υπερβολή για να τονίσει πόσο δύσκολο είναι για έναν πλούσιο να θέσει τον Θεό πριν από τον υλικό πλούτο και τις ανέσεις.—Λουκάς 12:15-21.

συνεχίζω
Γιώργος

Γιώργος είπε...

Επομένως, όταν ο Ιησούς είπε ότι ‘θα ήταν πιο υποφερτό τη Μέρα της Κρίσης για την Τύρο και τα Σόδομα’ δεν εννοούσε κατ’ ανάγκη ότι εκείνοι οι άνθρωποι θα είναι παρόντες τη Μέρα της Κρίσης. Μπορεί απλώς να τόνιζε πόσο αδιάφοροι και αξιοκατάκριτοι ήταν οι περισσότεροι άνθρωποι στη Χοραζίν, στη Βηθσαϊδάν και στην Καπερναούμ.
Λέμε οι περισσότεροι, επειδή μερικοί από την Καπερναούμ δέχτηκαν τον Χριστό. (Μάρκος 1:29-31· Λουκάς 4:38, 39)
Ωστόσο, βασικά αυτές οι πόλεις τον απέρριψαν.
Μερικοί κάτοικοί τους, όπως συνέβη και με τους γραμματείς και τους Φαρισαίους, μπορεί μάλιστα να αμάρτησαν κατά του αγίου πνεύματος, αμαρτία η οποία είναι αδύνατον να συγχωρεθεί ακόμη και ‘στον μέλλοντα αιώνα [στο σύστημα πραγμάτων που θα έρθει (ΜΝΚ)]’. Αυτά τα άτομα πηγαίνουν στη Γέεννα.—Ματθαίος 12:31, 32· 23:33.
Εκτός από τα όσα είπε ο Ιησούς γι’ αυτό το σημείο, τα εδάφια Ιεζεκιήλ 32:21, 30 μας λένε ότι οι ειδωλολάτρες κάτοικοι των αρχαίων πόλεων Τύρου και Σιδώνας είναι στον Σιεόλ· [[ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ που θα αναστηθούν]] έτσι αυτοί πρόκειται να αναστηθούν.
Τι θα πούμε λοιπόν, για τους κατοίκους ‘της γης των Σοδόμων τη Μέρα της Κρίσης’;
Απλώς και μόνο το γεγονός ότι ο Ιησούς παραλλήλισε τη Σιδώνα με τα Σόδομα δεν αποδεικνύει ποιες είναι οι μελλοντικές προοπτικές εκείνων των ασεβών, τους οποίους ο Θεός κατέστρεψε με θειάφι και φωτιά.

Τι άλλο λέει η Αγία Γραφή γι’ αυτό το ζήτημα;
Ένα από τα σχόλια που είναι περισσότερο επί του σημείου βρίσκεται στο εδάφιο Ιούδα 7. Ο Ιούδας είχε μόλις μιλήσει
(1) για Ισραηλίτες που καταστράφηκαν λόγω έλλειψης πίστης και
(2) για αγγέλους που αμάρτησαν και είναι ‘φυλαγμένοι με παντοτινά δεσμά για την κρίση της μεγάλης ημέρας’.
Κατόπιν, ο Ιούδας έγραψε: «Καθώς τα Σόδομα και τα Γόμορρα . . . πρόκεινται παράδειγμα, τιμωρούμεναι με το αιώνιον πυρ».
Η εφαρμογή που έχει γίνει σ’ αυτό το εδάφιο είναι ότι αυτές καθαυτές οι πόλεις καταστρέφονται αιώνια, και όχι οι άνθρωποι.
Όμως, αν ληφθούν υπόψη τα εδάφια Ιούδα 5 και 6, πιθανόν οι περισσότεροι άνθρωποι θα θεωρήσουν ότι το εδάφιο 7 εννοεί τιμωρία για άτομα.
(Παρόμοια θα θεωρήσουν ότι τα εδάφια Ματθαίος 11:20-24 επικρίνουν ανθρώπους, και όχι πέτρες ή κτίρια.)
Κάτω απ’ αυτό το φως, το εδάφιο Ιούδα 7 εννοεί ότι οι ασεβείς των Σοδόμων και των Γομόρρων κρίθηκαν και καταστράφηκαν αιώνια.
Κοιτάζοντας και αλλού, είναι αξιοσημείωτο ότι διαπιστώνουμε πως, πάνω από μια φορά, η Αγία Γραφή συνδέει τον Κατακλυσμό και τα Σόδομα και τα Γόμορρα.
Τι λένε τα συμφραζόμενα σ’ αυτές τις περιπτώσεις;
Ο Ιησούς, όταν ρωτήθηκε για ‘τη συντέλεια του αιώνος [συστήματος πραγμάτων (ΜΝΚ)]’ προείπε το ερχόμενο «τέλος» και μια ‘μεγάλη θλίψη τέτοια που δεν έχει ξαναγίνει απ’ αρχής κόσμου’. (Ματθαίος 24:3, 14, 21)
Στη συνέχεια μίλησε για ‘τις ημέρες του Νώε’ και για τα όσα ‘έγιναν στις ημέρες του Λωτ’ ως παραδείγματα ανθρώπων που δεν έδωσαν καθόλου σημασία στην προειδοποίηση για την επικείμενη καταστροφή.
Ο Ιησούς πρόσθεσε: «Ωσαύτως θέλει είσθαι καθ’ ην ημέραν ο Υιός του ανθρώπου θέλει φανερωθή». (Λουκάς 17:26-30· παράβαλε Ματθαίος 24:36-39.)
Μήπως ο Ιησούς έδειχνε με παραστατικό τρόπο απλώς και μόνο ποια θα ήταν η στάση των ανθρώπων ή μήπως τα συμφραζόμενα αυτών των παραδειγμάτων υποδηλώνουν ότι περιλαμβάνονταν αιώνιες κρίσεις;
Αργότερα, ο Πέτρος έγραψε για τις κρίσεις του Θεού και για την τιμωρία που Εκείνος επέβαλε σε όσους το άξιζαν.

συνεχίζω
Γιώργος

Γιώργος είπε...

Στη συνέχεια, ο Πέτρος χρησιμοποίησε τρία παραδείγματα:
Οι άγγελοι που αμάρτησαν, ο αρχαίος κόσμος των ημερών του Νώε και εκείνοι που καταστράφηκαν στα Σόδομα και Γόμορρα.
Οι τελευταίοι, έγραψε ο Πέτρος, ‘έθεσαν υπόδειγμα για τους ασεβείς σχετικά με τα όσα πρόκειται να γίνουν’. (2 Πέτρου 2:4-9)
Κατόπιν, παρέβαλε την καταστροφή που υπέστησαν οι άνθρωποι στον Κατακλυσμό με την επικείμενη «ημέραν της κρίσεως και της απωλείας των ασεβών ανθρώπων».
Αυτή προηγείται των υποσχεμένων νέων ουρανών και της υποσχεμένης νέας γης.—2 Πέτρου 3:5-13.
Έτσι, στο τέλος του παρόντος ασεβούς συστήματος, θα έχουν υποστεί τελική κρίση αυτοί τους οποίους θα εκτελέσει ο Θεός;
Αυτό υποδηλώνουν τα εδάφια 2 Θεσσαλονικείς 1:6-9: «Είναι δίκαιον ενώπιον του Θεού να ανταποδώση θλίψιν εις τους όσοι σας θλίβουσιν, εις εσάς δε τους θλιβομένους άνεσιν μεθ’ ημών, όταν ο Κύριος Ιησούς αποκαλυφθή απ’ ουρανού μετά των αγγέλων της δυνάμεως αυτού εν πυρί φλογός, κάμνων εκδίκησιν εις τους μη γνωρίζοντας Θεόν και εις τους μη υπακούοντας εις το ευαγγέλιον του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, οίτινες θέλουσι τιμωρηθή με όλεθρον αιώνιον από προσώπου του Κυρίου και από της δόξης της δυνάμεως αυτού».
Υπάρχει μια ενδιαφέρουσα ομοιότητα ανάμεσα στη φρασεολογία αυτής της περιγραφής και στα όσα είπε ο Ιούδας ότι συνέβησαν στην περίπτωση των Σοδόμων.
Επιπλέον, τα εδάφια Ματθαίος 25:31-46 και Αποκάλυψις 19:11-21 υποδηλώνουν ότι ‘τα ερίφια’ που θα εκκοπούν στον επικείμενο πόλεμο του Θεού θα υποστούν «κόλασιν [εκκοπή (ΜΝΚ)] αιώνιον» στη «λίμνην του πυρός», η οποία συμβολίζει μόνιμο αφανισμό.—Αποκάλυψις 20:10, 14.
Συνεπώς, επιπρόσθετα μ’ αυτά που λέει το εδάφιο Ιούδα 7, η Αγία Γραφή χρησιμοποιεί τα Σόδομα και Γόμορρα και τον Κατακλυσμό ως υποδείγματα για το καταστροφικό τέλος του παρόντος ασεβούς συστήματος.
Είναι προφανές λοιπόν, ότι εκείνοι τους οποίους εκτέλεσε ο Θεός σ’ αυτές τις κρίσεις του παρελθόντος, υπέστησαν αμετάκλητη καταστροφή.
Φυσικά, ο καθένας μας μπορεί να δει αν έτσι έχουν τα πράγματα με το να αποδειχτεί πιστός στον Ιεχωβά τώρα.
Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να ζήσουμε στο νέο κόσμο και να δούμε ποιους θα αναστήσει και ποιους δεν θα αναστήσει ο Θεός.
Εμείς ξέρουμε ότι οι κρίσεις του είναι τέλειες.
Ο Ελιού μας διαβεβαιώνει: «Βεβαίως, ο Θεός δεν θέλει πράξει ασεβώς, ουδέ θέλει διαστρέψει ο Παντοδύναμος την κρίσιν».—Ιώβ 34:10, 12."

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Συνοψίζοντας μπορούμε να πούμε ότι γενικότερα πρόκειται όχι μόνο για ενδεχόμενη / υποθετική ανάσταση αναφορικά με τους κατοίκους των Σοδόμων και Γομόρρων [που κάποιοι μπορεί να τους θεωρούν {αν και όχι όλους} - όχι εντελώς αδιακιολόγητα - ανάξιους για ανάσταση] αλλά για κάθε άνθρωπο.

['πρόταση - γρίφος';]

Σκέψου Γεώργιε για παράδειγμα τη γυναίκα του Λώτ:
Και αυτή θανατώθηκε από τον Θεό και έγινε 'στήλη άλατος'.
Επίσης και άλλοι θανατώθηκαν από τον Θεό
είτε μέσω του Κατακλυσμού στις ημέρες του Νώε
είτε στην Ερυθρά θάλασσα - Αιγύπτιοι -
είτε αργότερα στις ημέρες του Κορέ, Δαθάν και Αβειρών [οι ίδιοι και άλλοι 250]
είτε σε διάφορες παρόμοιες περιπτώσεις.
Ακόμα ο Ανανίας και η Σαπφείρα θανατώθηκαν άμεσα από τον Θεό παρότι ήταν μέλη της Χριστιανικής Εκκλησίας επειδή είπαν ψέματα κατά του αγίου πνεύματος [αποτέλεσμα να πέσει μεγάλος φόβος σε όλη την Εκκλησία]. (Πράξεις 5:1-11)

Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι κάποιος θα πρέπει να έχει θανατωθεί από τον Θεό ως απόδειξη ότι έχει διαπράξει την ασυγχώρητη αμαρτία κατά του αγίου πνεύματος ώστε να μην έχει ανάσταση.

Σημασία έχει όμως για τον καθένα προσωπικά, τι κάνει ο ίδιος για να μη χάσει τελειωτικά τη ζωή του - οπότε και ο ίδιος δεν θα πάρει ποτέ απάντηση [ενώ άλλοι θα πάρουν και για τον ίδιο] - έχοντας υπόψη τις αναφορές της Αγίας Γραφής και τα προειδοποιητικά παραδείγματα.

Ενα είναι το πιο απλό για όλες τις ερωτήσεις περί ανάστασης:
Είναι θέμα χρόνου να αποδειχτεί το ποιος θα έχει αναστηθεί, όταν θα έχει γίνει ήδη η ανάσταση όλων.
Οι σύγχρονοι 'των άλλων' θα γνωρίζουν αν εκείνοι 'οι άλλοι' έχουν αναστηθεί, εφόσον θα έχουν αναστηθεί οι ίδιοι.

Άρα η έλλειψη / απουσία κάποιων από την ανάσταση - στα μάτια των ήδη αναστημένων - θα φανερώνει τελικά ότι δεν έχουν αναστηθεί.
[π.χ. αν οι κόρες του Λώτ 'ξανασυναντήσουν' τους πρώην υποψήφιους συζύγους από τα Σόδομα - αν 'οχι', θα είναι αυτονόητο το συμπέρασμα]

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Πίτερ:
Κύριε Γιώργο Μάρτυρα του Ιεχωβά, πολλές αλήθειες λέτε στο προσωπικό σας ιστολόγιο για τον θεό που πιστεύετε. Είστε πραγματικά αποκαλυπτικός.

Δεν το θεώρησα αναγκαίο να γράψω εκεί κάτι παραπάνω - δεν θα πρωτοτυπούσα άλλωστε εφόσον κάποιος μπορεί να δει την
επίσημη ιστοσελίδα

Γιώργος

Πίτερ προς Γιώργο Μ.τ.Ιεχωβά είπε...

Γιώργος Μ.τ.Ιεχωβά:
''Δεν το θεώρησα αναγκαίο να γράψω εκεί κάτι παραπάνω - δεν θα πρωτοτυπούσα άλλωστε εφόσον κάποιος μπορεί να δει την επίσημη ιστοσελίδα''.
_________________

Στην επίσημη ιστοσελίδα μπορεί κάποιος να θέσει ερωτήματα κύριε Γιώργο και να του απαντήσει κάποιος υπεύθυνα από την Οργάνωση όπως εσύ στον ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟ;

Και αν ναι - σύνδεσμο;

Αν όχι - γιατί;

Πίτερ

Γιώργος είπε...

Αλέξης:
...
Τσιμπιριδης:ωραια κοιτα να στο διατυπωσω αλλιως ο Υιος και Πατηρ ειναι ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ????
Γιωργος (μτσ):OOOOOOOOOOOOOOOOOOOXIIIIIIIIIIIIIIII Τσιμπιριδη ο Υιος και ο Πατηρ ειναι δυο διαφορετικα προσωπα...αλλο ο Υιος αλλος ο Πατηρ...
Υ.Γ Νομιζω οτι δεν χρειαζεται κ αλλη αναλυση απλως ξεχασα να βαλω και τον δηκτη που φωναζει καπου εκει αναμεσα"ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΤΑΙ???ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΗΡ"
15 Οκτωβρίου 2011 11:52 π.μ.


Αλέξη,
έκανες αναφορά για το ότι άλλος είναι ο Θεός και άλλος ο Γιος του ο πρωτότοκος και μονογενής [κατά Γιώργο].
Και επίσης ότι υποθετικά κατά την ουσία [κατά Τσιμπιρίδη] είναι ΕΝΑ.


Οι άνθρωποι βέβαια έχουν μια 'ουσία' που προσδιορίζει την ανθρώπινη φύση τους.
Μήπως έχουν την ίδια ουσία και με τα ζώα απλώς επειδή οι διαδικασίες διατήρησης της ζωής τους (οξυγόνο, νερό, διατροφή, αποβολή ουσιών και τρισδιάστατο περιβάλλον δράσης) είναι οι ίδιες;
Βέβαια όλες οι υλικές 'υποστάσεις' ΔΕΝ έχουν την ίδια - έστω υλική - ουσία παρά την ύπαρξη μερικών κοινών στοιχείων και χαρακτηριστικών.

Είνα αυτονόητο ότι ούτε και οι πνευματικές οντότητες έχουν την ίδια ουσία απλώς και μόνο επειδή είναι πνευματικές και δρουν σε υπερδιάστατο πνευματικό περιβάλλον.

Ο Χριστός δεν είναι παντογνώστης εφόσον και πολύ καιρό μετά την ανάστασή του έλαβε την Αποκάλυψη από τον Πατέρα του - την έλαβε επειδή δεν την είχε.
(Αποκάλυψη Α 1):
"Aποκάλυψη του Iησού Xριστού, την οποία του έδωσε ο Θεός"
["Ἀποκάλυψις Ἰησοῦ Χριστοῦ ἣν ἔδωκεν αὐτῷ ὁ θεὸς"]

Εννοείται ότι και οι άγγελοι με "πνευματική ουσία" δεν είναι παντογνώστες, άρα δεν υπάρχει ταυτοσημότητα πνευματικής ουσίας.

Θα θεωρούσα λοιπόν αυτονόητο να συμφωνείτε μαζί μου ότι υπάρχει διάκριση ανάμεσα σε πνευματικές οντότητες όσον αφορά την ουσία τους που προσδιορίζει τις πνευματικές ιδιότητές τους και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.

Η Αγία Γραφή ξεκαθαρίζει ότι ο μοναδικός παντογνώστης - μεταξύ άλλων συμπεριλαμβανομένης και της Παντοδυναμίας - στο Σύμπαν / Υπερσύμπαν είναι ο Πατέρας του Χριστού.

Άρα υπάρχει εμφανής 'εκ φύσεως' διαφορά στην πνευματική τους φύση που απορρέει της διαφορετικής και μη ταυτόσημης πνευματικής 'ουσίας' τους.
Άρα η διαφορά ανάμεσα
στον Παντογνώστη Παντοδύναμο αθάνατο Υψιστο Θεό
και
στον Γιό του τον Χριστό
δεν έγκειται μόνο στο ξεχωριστό πρόσωπο αλλά και στις ιδιαίτερες ιδιότητές τους.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Στην επίσημη ιστοσελίδα μπορεί κάποιος να θέσει ερωτήματα κύριε Γιώργο και να του απαντήσει κάποιος υπεύθυνα από την Οργάνωση όπως εσύ στον ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟ;
Και αν ναι - σύνδεσμο;
Αν όχι - γιατί;
Πίτερ

Γνωρίζω ότι δίνονται απαντήσεις σε προσωπικό επίπεδο για συγκεκριμένα θέματα που μπορούν να τεθούν γραπτώς ή προφορικώς.
Άλλωστε είναι αυτονόητο ότι οι επίσημες απαντήσεις δεν θα αντανακλούν ατομικές απόψεις, παρά αυτές που ήδη είναι ως επίσημες ήδη καταγραμμένες.
Οι επισημες απαντήσεις δεν έχουν την 'ελευθεριάζουσα' δομή όπως εδώ ή σε άλλες συζητήσεις.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

'τυπογραφικό':
Συνοψίζοντας μπορούμε να πούμε ότι γενικότερα πρόκειται όχι μόνο για ενδεχόμενη / υποθετική ανάσταση αναφορικά με τους κατοίκους των Σοδόμων και Γομόρρων [που κάποιοι μπορεί να τους θεωρούν {αν και όχι όλους} - όχι εντελώς αδικαιολόγητα - ανάξιους για ανάσταση] αλλά για κάθε άνθρωπο.

Πίτερ προς Γιώργο Μ.τ.Ιεχωβά είπε...

Γιώργος Μ.τ.Ιεχωβά:
''Γνωρίζω ότι δίνονται απαντήσεις σε προσωπικό επίπεδο για συγκεκριμένα θέματα που μπορούν να τεθούν γραπτώς ή προφορικώς.
Άλλωστε είναι αυτονόητο ότι οι επίσημες απαντήσεις δεν θα αντανακλούν ατομικές απόψεις, παρά αυτές που ήδη είναι ως επίσημες ήδη καταγραμμένες.
Οι επισημες απαντήσεις δεν έχουν την 'ελευθεριάζουσα' δομή όπως εδώ ή σε άλλες συζητήσεις.''
_______________________

Σε προσωπικό επίπεδο και για συγκεκριμένα θέματα!..

Όπως βλέπεις κύριε Γιώργο, κατά την δική σου ομολογία, επιβάλλεται να ''κατασκευάσεις'' το δικό σου ιστολόγιο όπου εκεί δεν θα γίνεται διάλογος επί προσωπικού απομονώνοντας τα επιχειρήματα των άλλων.
Διότι από προσωπική εμπειρία πλέον ξέρεις κι εσύ, ότι στον ''ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟ'' δεν μιλήσαμε ποτέ επί προσωπικού και για συγκεκριμένα θέματα αλλά μιλάμε για όλους και για όλα βάση επιχειρημάτων πάντα και προ παντώς, ΔΗΜΟΣΙΩΣ.

Και μόνο το γεγονός ότι η Οργάνωσή ''σου'', δεν ανοίγει δημόσιο διάλογο με τους αναγνώστες θα έπρεπε να σε προβληματίζει!

Περιμένω λοιπόν από εσένα, αντί να κάθεσαι να γράφεις σχόλια του στυλ ''ό,τι να΄ναι'', να αρχίσεις να αρθρογραφείς στο προσωπικό σου ιστολόγιο για τόσα και τόσα θέματα που μας βρίσκουν αντίθετους, έτσι ώστε να μπορούμε κι εμείς κι όλος ο κόσμος να σε βρίσκει και να του επιτρέπεται επιτέλους να εκφράζει την αντίθεσή του.

Γιατί δεν το κάνεις;

Εκτός κι αν αληθεύει αυτό που έχω ακουστά, ότι δηλαδή η Οργάνωση, δεν επιτρέπει στους Μάρτυρες του Ιεχωβά να δραστηριοποιούνται μέσω ίντερνετ.

Δεν ξέρω αν πρέπει να το πιστέψω αυτό, και ο λόγος επειδή η Οργάνωση από μόνη της έχει επίσημη ιστοσελίδα.

Άρα, πώς θα απαγορεύσει κάτι το οποίο ίδια δεν κάνει;

Πίτερ

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο ΜτΙ, δεν απάντησες τίποτα απο αυτά που έγραψα στις (3 Δεκ. 6:22 π.μ).Τα είπατε ναί η οχι;! Μήπως είναι ψέματα; Δεν παραδέxεστε τα λάθη σας και όλα τα δικαιολογήτε.
Πάντως ξέρεις τον τρόπο να ξεφέυγεις και να γράφης τις άρες, μάρες, κουκουνάρες σου.

GEORGIOS.

Υ.Γ. Γιατί αποφεύγεις να απαντήσεις στο κ.ΓΕΩΡΓΙΟ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗ,όσο αφορά για το (607),ΤΟ ΦΟΒΑΣΕ;!

αλεξης. είπε...

Να φανταστω οτι λυπατε τοσο καιρο κ Γιωργο διοτι παρακολουθησατε ιδιαιτερα μαθηματα του τυπου "πως να μιλαω δημοσια με ορθοδοξους την ωρα που μπορει να με βλεπουν ομοπιστοι η υποψηφια μελοι της σκοπιας"
Οποτε θα ειστε πιο προσεκτικος στο να χρησιμοποιτε "μηδενικα"για να στιριξετε τη ΜΝΚ ......


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΛΟΙΠΟΝ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Βρὲ παλιόπαιδο Ἀλέξη
Γιατί τα μαρτύρησες τί πῆγε κι ἔκανε ὁ Γιῶργος ὅσο ἔλλειπε ;
Δὲν βλέπεις ὅτι πῆγε κι ἔκανε μαθήματα ἐντατικὰ πῶς νὰ ἀντιμετωπίζει ὀρθόδοξους;;;
Γιῶργο δεῖξε μας τί ἔμαθες ὅσο ἔλειπες!!!

Ἡ μαμὰ Σκοπιὰ

Ανώνυμος είπε...

Γιώργος: @ Άρα η έλλειψη / απουσία κάποιων από την ανάσταση - στα μάτια των ήδη αναστημένων - θα φανερώνει τελικά ότι δεν έχουν αναστηθεί.
[π.χ. αν οι κόρες του Λώτ 'ξανασυναντήσουν' τους πρώην υποψήφιους συζύγους από τα Σόδομα - αν 'οχι', θα είναι αυτονόητο το συμπέρασμα]
@

Φίλτατε Γιώργο, οι κάτοικοι της Ιερουσαλήμ έκαναν πολύ χειρότερα αυτά που έκαναν οι κάτοικοι των Σοδόμων:
«Συ όμως δεν περιεπάτησας κατά τας οδούς αυτών και δεν έπραξας κατά τα βδελύγματα αυτών, αλλ’ ως εάν ήτο τούτο πολύ μικρόν, υπερέβης αυτών την διαφθοράν εν πάσαις ταις οδοίς σου. Ζω εγώ, λέγει Κύριος ο Θεός, η αδελφή σου Σόδομα δεν έπραξεν αυτή και αι θυγατέρες αυτής, ως έπραξας συ και αι θυγατέρες σου.» (Ιεζ. 16:47-48).
Οι κάτοικοι της Ιερουσαλήμ υπερέβησαν σε διαφθορά τους Σοδομίτες και έπραξαν πολύ χειρότερα από αυτά που έπραξαν οι Σοδομίτες. Έτσι τουλάχιστον λέει ο Ιεζεκιήλ.
Αυτοί, θα αναστηθούν; Κι αν αναστηθούν αυτοί, γιατί όχι και οι κάτοικοι των Σοδόμων;
Θα ήθελα επίσης να σε ρωτήσω:
1. Σε αντίθεση με τους κατοίκους της Ιερουσαλήμ την εποχή του Ιεζεκιήλ,
αναγνωρίζεις “ελαφρυντικά” στους Σοδομίτες; Διότι μπορεί μεν να ήταν άνθρωποι «πονηροί και αμαρτωλοί εναντίον του Θεού σφόδρα» αλλά πιθανότατα αγνοούσαν τόσο το θέλημα όσο και την ύπαρξη του θεού του Αβραάμ και του Λωτ.
2. Πώς είναι δυνατόν να μην υπήρχαν ούτε δέκα “δίκαιοι” στα Σόδομα (ου μη απολέσω ένεκεν των δέκα); Παιδιά δεν υπήρχαν;
Κάποιοι βέβαια εντελώς αυθαίρετα υποστηρίζουν πως δεν υπήρχαν παιδιά γιατί ήταν μια πόλη αποκλειστικά ομοφυλόφιλων, αλλά τότε γιατί πήγε να κατοικήσει εκεί ο Λωτ, και βρήκε και υποψήφιους γαμπρούς για τις κόρες του;
3. Τι σε “ξενίζει” (για να μην πω “σοκάρει”) περισσότερο; Οι “άγριες”
διαθέσεις των Σοδομιτών για τους φιλοξενούμενους του Λωτ («εξάγαγε αυτούς προς ημάς, ίνα συγγενώμεθα αυτοίς») ή η προθυμία του Λωτ να θέσει στη διάθεσή τους τις παρθένες κόρες του και να κάνουν εις αυτάς, ό,τι φανή εις αυτούς αρεστόν;

Δήκτης.

Ανώνυμος είπε...

Γιώργος είπε...
Τι λες βρε Γεώργιε!!!
Η Σκοπιά 'ανοίγει' τα μάτια των τυφλών που πιστεύουν στα μεγάλα ψέματα
(π.χ. ιδιάζουσα φιλοσοφική τριάδα και δήθεν μεταθανάτια αθανασία ψυχής).

9 Δεκεμβρίου 2011 2:08 μ.μ.


Γιώργο «ΜτΙ», πολλές φορές το έχεις πει για την μεταθανάτια ζωή, ότι δήθεν δεν υπάρχει και
κάνουν λάθος οι ορθόδοξοι που πιστεύουν. Να ξέρεις κάτι, κανένας «ΜτΙ», δεν τα βάζει με τον GEORGIO, στο θέμα αυτό. Τα δικά σας επιχειρήματα είναι ΣΑΠΟΥΝΟΦΟΥΣΚΕΣ .


GEORGIOS.

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο «ΜτΙ», θέλεις να κάνουμε διάλογο περί αθάνατης ψυχής! Αλλά πρώτα θα απάντησεις σε ερωτήματα που σου αναθέσαμε. Όπως το ( 607) και αν τελικά θα αναστηθούν οι Σοδομίτες!


GEORGIOS

Γιώργος είπε...

Τσιμπιρίδης:
"‘μήτε ἀρχὴν ἡμερῶν μήτε ζωῆς τέλος ἔχων’ = ως Θεός, διότι ως άνθρωπος ΚΑΙ αρχή ημερών είχε, εφόσον εγεννήθη εν χρόνω, αλλά ΚΑΙ"


Δηλαδή τι ακριβώς γεννήθηκε που δεν προϋπήρχε;
Δεν γεννήθηκε ένας τέλειος άνθρωπος;
Σίγουρα ο αυλος υπερδιάστατος Θεός που είναι πνευματική οντότητα δεν γεννιέται από υλικό τρισδιάστατο άνθρωπο που αποτελεί 'χώμα' δημιουργημένος από το χώμα της γης.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

GEORGIE,
θέλεις απάντηση στο ερώτημα αν θα αναστηθούν οι Σοδομίτες.

Επειδή όμως κάνουμε διάλογο που σημαίνει ότι ο καθένας εκθέτει τις απόψεις του, εσύ δεν παρουσίασες τη δική σου άποψη σχετικά με το αν πιστεύεις δικαιολογημένα ότι θα αναστηθούν οι σοδομίτες!!!

Πρέπει λοιπόν να διστάζεις να απαντήσεις;

Γιώργος είπε...

GEORGIOS: Γιώργο «ΜτΙ», πολλές φορές το έχεις πει για την μεταθανάτια ζωή, ότι δήθεν δεν υπάρχει και
κάνουν λάθος οι ορθόδοξοι που πιστεύουν. Να ξέρεις κάτι, κανένας «ΜτΙ», δεν τα βάζει με τον GEORGIO, στο θέμα αυτό.


Μπα GEORGIE,
ΣΚΕΨΟΥ ότι κανείς δεν θέλει να πεθάνει, ούτε ακόμα και αν έχει τη φαντασίωση ή υποθέτει ότι ζει κάποιο άγνωστο αθάνατο τμήμα του εαυτού του ως μεταθανάτια αθάνατη υπαρξιακή οντότητα - που διαφεύγει το θάνατο - που τη λένε υποθετικά 'ψυχή' [ψυχές βέβαια είναι και τα ζώα που όταν πεθαίνουν δεν ζουν μεταθανάτια - ή κατ' εσένα ζουν;].

Επίσης όταν γεννιέται κάποιος υπάρχει χαρά, όταν πεθαίνει επικρατεί λύπη και πένθος.
Η δε Αγία Γραφή δηλώνει ότι ο θάνατος είναι αποτέλεσμα της αμαρτίας.
Αν επρόκειτο να ζει κάτι που να αποτελεί ολοκληρωμένη προσωπικότητα με πλήρη υπαρξιακή συναίσθηση, αισθήσεις αλλά και νοημοσύνη και να μην είναι ένα τμήμα του εαυτού κάποιου, αυτό τουλάχιστο δεν θα έπρεπε να μην είχε αμαρτήσει και να μην είναι καταδικασμένο στο θάνατο;
Ομως ο Αδάμ και η Εύα είχαν καταδικαστεί σε θάνατο ως άτομα και όχι τμηματικά.
Ο θάνατος επήλθε σε όλους λόγω της αμαρτίας. Σε αυτό δεν έγινε καμιά εξαίρεση. Δεν ζουν οι αμαρτωλοί άνθρωποι αιώνια. Υφίστανται την αγωνία του θανάτου.
Δεν υπάρχει καμιά απαλλαγή από το θάνατο και για κανέναν.
Α ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ 15:22 "ἐν τῷ Ἀδὰμ πάντες ἀποθνῄσκουσιν [άρα κανένας δεν ξεφεύγει το θάνατο, έστω κι αν δεν τον θέλει]"
Ούτε και θα χρειαζόταν οι άνθρωποι τον Χριστό για απολύτρωση από το θάνατο αν από μόνοι τους μπορούσαν να ζούν ως αθάνατοι.
Έτσι φαίνεται αυτονόητο ότι κανένας δεν ζει αθάνατα μετά το θάνατο.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Δήκτης:
Φίλτατε Γιώργο, οι κάτοικοι της Ιερουσαλήμ έκαναν πολύ χειρότερα αυτά που έκαναν οι κάτοικοι των Σοδόμων:
«Συ όμως δεν περιεπάτησας κατά τας οδούς αυτών και δεν έπραξας κατά τα βδελύγματα αυτών, αλλ’ ως εάν ήτο τούτο πολύ μικρόν, υπερέβης αυτών την διαφθοράν εν πάσαις ταις οδοίς σου. Ζω εγώ, λέγει Κύριος ο Θεός, η αδελφή σου Σόδομα δεν έπραξεν αυτή και αι θυγατέρες αυτής, ως έπραξας συ και αι θυγατέρες σου.» (Ιεζ. 16:47-48).
Οι κάτοικοι της Ιερουσαλήμ υπερέβησαν σε διαφθορά τους Σοδομίτες και έπραξαν πολύ χειρότερα από αυτά που έπραξαν οι Σοδομίτες. Έτσι τουλάχιστον λέει ο Ιεζεκιήλ.
Αυτοί, θα αναστηθούν; Κι αν αναστηθούν αυτοί, γιατί όχι και οι κάτοικοι των Σοδόμων;

Λογική φαίνεται και αυτή η σκέψη.
Όμως η πλήρης αξιολόγηση των καταστάσεων και η απόφαση αφορά μόνο τον ίδιο τον Δημιουργό.
Βέβαια ο ίδιος ο Θεός πήρε απόφαση άμεσης καταστροφής των κατοίκων των Σοδόμων και όπως φαίνεται χωρίς κάποια ιδιαίτερη προειδοποίηση ενώ τους Ισραηλίτες τους προειδοποιούσε συνεχώς αλλά συγχρόνως τους ανεχόταν για μεγαλύτερο διάστημα και χωρίς την άμεση ενέργεια καταστροφής από τον ίδιο.
Το ερώτημα είναι:
Θα πρέπει να αναμένεται ότι για όσους καταστράφηκαν άμεσα από τον ίδιο τον Θεό θα υπήρχε βάση για να θεωρήσει κάποιος ότι η καταστροφή τους θα ήταν τελειωτική χωρίς δυνατότητα ανάστασης;
Τότε θα συμπεριλαμβανόταν σε αυτούς και η γυναίκα του Λώτ και οπωσδήποτε αρκετοί Ισραηλίτες [π.χ. οι 250 μαζί με τους Κορέ, Δαθάν και Αβειρών] και κάποιοι Χριστιανοί [Ανανίας και Σαπφείρα]
μαζί με όλους εκείνους που θα αμάρταιναν ασυγχώρητα και δεν θα είχαν ανάσταση, έστω κι αν είχαν έναν 'φυσιολογικό' θάνατο χωρίς άμεση επέμβαση του Θεού εναντίον τους.
Από την άλλη αν κάποιος σκεφτόταν: 'Πως είναι δυνατόν να αναστήσει ο Θεός άτομα που θεώρησε ότι έπρεπε να τους στερήσει πρόωρα τη ζωή;
Πως θα 'έβλεπαν' αυτοί την ανάστασή τους από Αυτόν που τους τιμώρησε δικαιολογημένα με πρόωρο θάνατο ενώ συγχρόνως δεν θανάτωσε άμεσα άλλους που ίσως είχαν κάνει χειρότερα πράγματα;
... δεν θα είχε και αυτό κάποια λογική;

ΓΡΑΦΕΙΣ:
Θα ήθελα επίσης να σε ρωτήσω:
1. Σε αντίθεση με τους κατοίκους της Ιερουσαλήμ την εποχή του Ιεζεκιήλ,
αναγνωρίζεις “ελαφρυντικά” στους Σοδομίτες; Διότι μπορεί μεν να ήταν άνθρωποι «πονηροί και αμαρτωλοί εναντίον του Θεού σφόδρα» αλλά πιθανότατα αγνοούσαν τόσο το θέλημα όσο και την ύπαρξη του θεού του Αβραάμ και του Λωτ.

ΑΥΤΟ που γράφεις θα μπορούσε να αληθεύει. Φυσικά δεν γνωρίζουμε ούτε έχουμε στη διάθεσή μας όλα τα στοιχεία που οδήγησαν στην απόφαση της καταστροφής εναντίον τους. Ομως προφανώς ο Θεός δεν τους θεώρησε άξιους να συνεχίσουν να ζουν.


2. Πώς είναι δυνατόν να μην υπήρχαν ούτε δέκα “δίκαιοι” στα Σόδομα (ου μη απολέσω ένεκεν των δέκα); Παιδιά δεν υπήρχαν;
Κάποιοι βέβαια εντελώς αυθαίρετα υποστηρίζουν πως δεν υπήρχαν παιδιά γιατί ήταν μια πόλη αποκλειστικά ομοφυλόφιλων, αλλά τότε γιατί πήγε να κατοικήσει εκεί ο Λωτ, και βρήκε και υποψήφιους γαμπρούς για τις κόρες του;


Αρα απάντησες μόνος σου. Υπήρχαν οικογένειες εκεί αλλά όχι μόνο με ομοφυλόφιλους γιούς!!!!


3. Τι σε “ξενίζει” (για να μην πω “σοκάρει”) περισσότερο; Οι “άγριες”
διαθέσεις των Σοδομιτών για τους φιλοξενούμενους του Λωτ («εξάγαγε αυτούς προς ημάς, ίνα συγγενώμεθα αυτοίς») ή η προθυμία του Λωτ να θέσει στη διάθεσή τους τις παρθένες κόρες του και να κάνουν εις αυτάς, ό,τι φανή εις αυτούς αρεστόν;
Δήκτης.

Δέχομαι την πραγματικότητα και την απόφαση του Θεού. Οπότε γιατί να με σοκάρει κάτι;
Δεν διεκδικώ την άποψη 'Υπερθεού'. Οσον αφορά για τον Λώτ δεν τον παρεξηγώ καθόλου ούτε και έφταιγε αυτός σε τίποτα ούτε και βρέθηκε τυχαία 'δίκαιος'.


Γιώργος

αλεξης. είπε...

ΓΙΩΡΓΟΣ:


"Έτσι φαίνεται αυτονόητο ότι κανένας δεν ζει αθάνατα μετά το θάνατο."

Ματθ.22-32.......

ΓΙΩΡΓΟΣ:κανένας δεν ζει αθάνατα μετά το θάνατο....
Ματθ.22-32
"Εγώ είμαι ο Θεός τού Αβραάμ, και ο Θεός τού Ισαάκ, και ο Θεός τού Ιακώβ»; Ο Θεός δεν είναι Θεός νεκρών, αλλά ζωντανών.¨"


Υ.Γ
Τι να πω.....εγω μπερδευτικα λιγο...μα να μηνσυμβαδιζει η σκοπια ουτε λιγο με την γραφη???

Υ.Γ(2)
Γιωργος ΘΑ πει"εκει μιλαει για ανασταση οχι για μετα θανατον ζωη"


Υ.Γ(3)
Την ωρα που μιλαει ο Κυριος(στα εβραικα Γιαχβε)ο Αβρααμ ο Ισαακ και ο Ιακωβ εχουν πεθανει καποια εκατονταδες χρονια πιο πριν ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΤΟΥΣ ΛΕΕΙ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ

Υ.Γ(4)

ΑΛΛΑ ΟΟΟΟΟΟΧΙ!!!!!¨"Έτσι φαίνεται αυτονόητο ότι κανένας δεν ζει αθάνατα μετά το θάνατο."
ΣΚΟΠΙΑ ΕΙΠΕ:
ΔΕΝ ΖΕΙ ΔΕΝ ΖΕΙ ΔΕΝ ΖΕΙ ΔΕΝ ΖΕΙ ΔΕΝ ΖΕΙ ΔΕΝ ΖΕΙ ΔΕΝ ΖΕΙ ΔΕΝ ΖΕΙ ΔΕΝ ΖΕΙ....!!!!!!!!!

Γιώργος είπε...

Αλέξης:
"ΓΙΩΡΓΟΣ:κανένας δεν ζει αθάνατα μετά το θάνατο....
Ματθ.22-32
"Εγώ είμαι ο Θεός τού Αβραάμ, και ο Θεός τού Ισαάκ, και ο Θεός τού Ιακώβ»; Ο Θεός δεν είναι Θεός νεκρών, αλλά ζωντανών."

Για την ανάσταση γίνεται λόγος εν προκειμένω και όχι για ζωή μετά το θάνατο η οποία δεν υπάρχει χωρίς να γίνει ανάσταση των νεκρών.

αλεξης. είπε...

ΠΩΣ ΑΠΟΔΥΚΕΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΩΥΣΗ ,ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΛΕΓΕΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ ΤΟΥ ΙΣΑΑΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΑΚΩΒ ,ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΗ??ΠΩΣ ΒΓΑΖΕΙΣ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ ΕΚΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΗ???

ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗ ΚΑΤΑΝΟΕΙΣ ΤΟ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ¨ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ,ΘΕΟΣ ΝΕΚΡΩΝ ,ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΑΤΑΙΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ ΖΩΝΤΑΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

Γιώργος είπε...

απλώς αν οι νεκροί ζούσαν, δεν θα γινόταν καθόλου λόγος για ανάσταση νεκρών.
Ομως δεν γίνεται ποτέ ανάσταση ζωντανών αλλά νεκρών.
Χωρίς ανάσταση είναι μάταια ακόμα και η πίστη, όπως εξηγεί ο απόστολος Παύλος:
Α' Κορ. 15:12 "Εἰ δὲ Χριστὸς κηρύσσεται ὅτι ἐκ νεκρῶν ἐγήγερται, πῶς λέγουσί τινες ἐν ὑμῖν ὅτι ἀνάστασις νεκρῶν οὐκ ἔστιν; 13 εἰ δὲ ἀνάστασις νεκρῶν οὐκ ἔστιν, οὐδὲ Χριστὸς ἐγήγερται· 14 εἰ δὲ Χριστὸς οὐκ ἐγήγερται, κενὸν ἄρα τὸ κήρυγμα ἡμῶν, κενὴ δὲ καὶ ἡ πίστις ὑμῶν. 15 εὑρισκόμεθα δὲ καὶ ψευδομάρτυρες τοῦ Θεοῦ, ὅτι ἐμαρτυρήσαμεν κατὰ τοῦ Θεοῦ ὅτι ἤγειρε τὸν Χριστόν, ὃν οὐκ ἤγειρεν, εἴπερ ἄρα νεκροὶ οὐκ ἐγείρονται· 16 εἰ γὰρ νεκροὶ οὐκ ἐγείρονται, οὐδὲ Χριστὸς ἐγήγερται. 17 εἰ δὲ Χριστὸς οὐκ ἐγήγερται, ματαία ἡ πίστις ὑμῶν.

Στο δε Ματθαίος 22:31,32 γίνεται λόγος για την ΑΝΑΣΤΑΣΗ των ΝΕΚΡΩΝ:
περι δε της αναστασεως των νεκρων ουκ ανεγνωτε το ρηθεν υμιν υπο του θεου λεγοντος
32 εγω ειμι ο θεος αβρααμ και ο θεος ισαακ και ο θεος ιακωβ ουκ εστιν [ο] θεος νεκρων αλλα ζωντων"

Γιώργος

Ο ψαράς είπε...

Γιώργο Μάρτυρα του Ιεχωβά σπουδαστή των Γραφών, ερμηνευτή της Αποκαλύψεως, όταν διαβάζεις τη Γραφή να μην την κρατάς ανάποδα.

Διάβασε άνθρωπε μου στην Αποκάλυψη το άνοιγμα της πέμπτης σφραγίδας.

Να την κρατάς από την ορθή όμως όταν τη διαβάζεις και όχι ανάποδα.

Για δες εκεί τι γράφει και άσε αυτά τα ''αλλοπρόσαλλα'' που σου μαθαίνουν στα σεμινάρια που πηγαίνεις.

Με το να κουβαλάς περιοδικά δεν ωφελείσαι τίποτα αν δεν γνωρίζεις τα στοιχειώδη της Γραφής.

Και πάρε να διαβάζεις τη σωστή Αγία Γραφή.

Δεν είναι δυνατόν να είσαι γόνος Ελλήνων και να μου διαβάζεις αγγλομεταφράσεις.

Προσβάλλεις τον ίδιο σου τον εαυτό με αυτό δεν το καταλαβαίνεις;

Οι Άγγλοι έχουν ανάγκη από μετάφραση το κατανοώ και το σέβομαι. Εσύ ως Έλληνας για ποιό λόγο να διαβάζεις μια μετάφραση από τα αγγλικά στα ελληνικά;

Γι΄ αυτό δεν μπορείς να καταλάβεις τα αυτονόητα.

Όσο για το σπουδαστής των Γραφών, που το είδατε αυτό γραμμένο στη Γραφή και το εφαρμόσατε στους εαυτούς σας; Λέει πουθενά στη Γραφή ότι έστω και ένας μαθητής του Χριστού ήταν σπουδαστής των Γραφών;

Εδάφιο τώρα!

Ο Ψαράς

Κοσμάς Αιτωλός είπε...

Γιατί άραγε ο Γιώργος, (Μάρτυρας του Ιεχωβά), δεν παραθέτει από την Μετάφραση Νέου Κόσμου, όταν σχολιάζει;

αλεξης είπε...

Οπότε κ Γιώργο όταν ο Θεός λέει ότι είναι Θεός του Αβραάμ του Ισαάκ και του Ιακώβ , σύμφωνα με την συλλογιστική σας μάλλον εννοεί ότι ήταν Θεός τους όταν ήταν ζωντανοί ΣΤΗ ΓΗ... για κάποιες χιλιάδες χρόνια ΔΕΝ είναι!!! ΚΑΙ φυσικά μετά την ανάσταση θα είναι ξανά Θεός τους......

ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Για τον ψαρά

Όταν διαβάζουμε ότι ο Ιωάννης είδε “από κάτω από το θυσιαστήριο τις ψυχές των σφαγμένων εξαιτίας τού λόγου τού Θεού, και εξαιτίας της μαρτυρίας που είχαν” αυτό σημαίνει ότι είδε εκείνους τους ανθρώπους που είχαν σφαχτεί εξαιτίας του Λόγου του Θεού και εξαιτίας της μαρτυρίας που είχαν.
Πώς είδε και άκουσε αυτούς τους νεκρούς ακόμα ανθρώπους; Μα σε όραμα. “Κατά την κυριακήν ημέραν ήλθον εις έκστασιν πνευματικήν” διαβάζουμε στην Αποκάλυψη 1:10, ενώ το 9:17 μας λέει: “Και έτσι είδα τα άλογα μέσα στην όραση”.
Αυτό που ο Ιωάννης είδε ήταν μια όραση, ένα όραμα και αυτό που βλέπει κάνεις στο όραμα δεν σημαίνει ότι είναι στην κυριολεξία εκεί ή ότι συμβαίνει στην πραγματικότητα. Συμβαίνει στο όραμα.
Πέρα όμως απ’ αυτό, υπάρχει μια άλλη ξεκάθαρη απόδειξη ότι οι μάρτυρες της Αποκάλυψης ΔΕΝ ζούσαν κάπου στον ουρανό όταν παρουσιάζονται να μιλούν στον Θεό. Αυτή η απόδειξη είναι στην δεύτερη αναφορά σε ψυχές στο βιβλίο της Αποκάλυψης, στο 20:4-6. Εκεί διαβάζουμε:
“Και είδα θρόνους και επάνω σ’ αυτούς κάθησαν, και τους δόθηκε κρίση, και είδα τις ψυχές των αποκεφαλισμένων εξαιτίας της μαρτυρίας τού Ιησού, και εξαιτίας τού λόγου τού Θεού, και οι οποίοι δεν προσκύνησαν το θηρίο ούτε την εικόνα του, και δεν πήραν το χάραγμα επάνω στο μέτωπό τους κι επάνω στο χέρι τους, και ανέζησαν και βασίλευσαν μαζί με τον Χριστό 1.000 χρόνια. Οι υπόλοιποι, όμως, των νεκρών δεν ανέζησαν, μέχρις ότου συμπληρωθούν τα 1.000 χρόνια, αυτή είναι η πρώτη ανάσταση. Μακάριος και άγιος όποιος έχει μέρος στην πρώτη ανάσταση. Επάνω σ’ αυτούς ο δεύτερος θάνατος δεν έχει εξουσία, αλλά θα είναι ιερείς τού Θεού και του Χριστού, και θα βασιλεύσουν μαζί του για 1.000 χρόνια.”
Οι “ψυχές των αποκεφαλισμένων εξαιτίας της μαρτυρίας τού Ιησού, και εξαιτίας τού λόγου τού Θεού” της Αποκάλυψης 20:4 είναι προφανώς οι ίδιες με “τις ψυχές των σφαγμένων εξαιτίας τού λόγου τού Θεού, και εξαιτίας της μαρτυρίας που είχαν” της Αποκάλυψης 6:9, συν εκείνους που μαρτύρησαν στο εν τω μεταξύ. Αυτές δεν είναι “ψυχές που φτερουγίζουν κάπου στον ουρανό”, αλλά άνθρωποι, μάρτυρες που σφαγιάστηκαν για την μαρτυρία του Ιησού και για τον λόγο του Θεού. Τι διαβάζουμε γι’ αυτούς στην Αποκάλυψη 20:4-5; Διαβάζουμε ότι “ανέζησαν και βασίλευσαν μαζί με τον Χριστό 1.000 χρόνια”. ΑΝΕΖΗΣΑΝ, ΞΑΝΑΕΖΗΣΑΝ, το οποίο προφανώς δηλώνει ότι ΔΕΝ ζούσαν πιο πριν. Διαφορετικά -αν ζούσαν πιο πριν δηλαδή- το κείμενο δεν θα μας ελεγε ότι “ανέζησαν”, δηλαδή έγιναν και πάλι ζωντανοί. Ο στίχος 5 το κάνει επίσης καθαρό: “Οι υπόλοιποι, όμως, των νεκρών δεν ανέζησαν” μας λέει. Μ’ άλλα λόγια: Πριν την Αποκάλυψη 20:4: κανένας από αυτούς δεν ζούσε. Μετά την Αποκάλυψη 20:4, εκείνοι που αποκεφαλίστηκαν εξαιτίας του Λόγου του Θεού από νεκροί έγιναν ζωντανοί, ξανάζησαν. Πώς; Με τον μόνο τρόπο που μπορεί ένας νεκρός να ζήσει και πάλι, με ανάσταση. Το διαβάζουμε στο παραπάνω απόσπασμα: “αυτή είναι η πρώτη ανάσταση!”
Όλοι οι άλλοι, που δεν πήραν μέρος σ’ αυτή την ανάσταση συνέχισαν να μην ζουν, συνέχισαν δηλαδή να είναι νεκροί (“δεν ανέζησαν” μας λέει ο Λόγος του Θεού).

Έχοντας δει τα παραπάνω, ας πάμε πάλι στην Αποκάλυψη 6:9-11. Τι είδε ο Ιωάννης εκεί; Είδε εκείνους που σφαγιάστηκαν για τον λόγο του Θεού και για την μαρτυρία που είχαν. Μιλούσαν στον Θεό και του ζητούσαν να εκδικηθεί το αίμα τους. Ήταν αυτοί οι νεκροί άνθρωποι ζωντανοί -αν και δεν είχαν αναστηθεί- και μιλούσαν στην κυριολεξία; Όχι. Αυτό που ο Ιωάννης είδε ήταν ένα όραμα.

Βαρκάρης.

Ψαράς είπε...

Ψαράς στον βαρκάρη.

1ον δεν θυμάμαι να σε ρώτησα κάτι εσένα προσωπικά.

2ον πες μου σε ποια αίρεση ανήκεις;

και

3ον - όπου λέει στην Γραφή ''όραμα'' σημαίνει πάντα κάτι το φανταστικό - ανύπαρκτο - διαφορετικό από αυτό που γράφει;

Ψαράς.

Ανώνυμος είπε...

Γιώργος είπε...
GEORGIE,
θέλεις απάντηση στο ερώτημα αν θα αναστηθούν οι Σοδομίτες.

Επειδή όμως κάνουμε διάλογο που σημαίνει ότι ο καθένας εκθέτει τις απόψεις του, εσύ δεν παρουσίασες τη δική σου άποψη σχετικά με το αν πιστεύεις δικαιολογημένα ότι θα αναστηθούν οι σοδομίτες!!!

Πρέπει λοιπόν να διστάζεις να απαντήσεις;
(26 Δεκεμβρίου 2011 5:50 μ.μ)




Γιώργο ΜτΙ, όλοι θα αναστηθούνε. «…Οπωσδήποτε έρχεται ώρα, που όλοι όσοι θα βρίσκονται στα μνήματα, θ’ ακούσουν τη φωνή του, και θα βγουν από τα μνήματα με ανάσταση…» ( Ιωάννης ε’ 28-29). Η πάντες=(όλοι) στο αρχαίο κείμενο, όπως διαβάζουμε. Ποιο παραπάνω στο ίδιο Ευαγγελιστή, στο στίχο (23) λέει, «ίνα πάντες τιμώσι τον Υιόν,…» δηλαδή, για να τιμούν όλοι τον Υιόν και όχι μερικοί.
Νομίζω έγινα κατανοητός.


GEORGIOS

Ανώνυμος είπε...

Τελικά Γιώργο, Μάρτυρα του Ιεχωβά δεν μας έλυσες την απορία. Πότε είχε δίκαιο η Σκοπιά, όταν έλεγε πως θα σωθούν οι Σοδομίτες ή όταν έλεγε πως δεν θα σωθούν; Και μια και μιλάμε για μεταφράσεις της Καινής Διαθήκης για διάβασε το άρθρο του Αντιαιρετικού που ασχολείται με την Δαιμονική μετάφραση της Καινής Διαθήκης του Γκρέμπερ που χρησιμοποιούσε η Σκοπιά http://antiairetikos.blogspot.com/2011/11/blog-post_27.html και πες μας, μήπως λέει ψέματα πουθενά ο Αντιαιρετικός ή μήπως κατηγορεί ... άδικα την Σκοπιά;

Ο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Όσο αφορά για την ψυχή, Γιώργο ΜτΙ, θα σου πω απλά μέσα από τα βιβλία σας. Διαβάζουμε « Από τον Απολεσθέντα Παράδεισο Στον Αποκαταστημένο Παράδεισο» στην σελίδα (213) παράγραφος ( 7).« Πότε αυτά τα μέλη του πνευματικού έθνους του Θεού άρχισαν να ζουν με τον Χριστό στον ουρανό;«… αλλά άρχισαν να ζουν μαζί του στον ουρανό ύστερα από λίγα χρόνια.»
Αν λοιπόν η ψυχή του ανθρώπου εκμηδενίζεται, εξαφανίζεται και βρίσκεται στην ανυπαρξία, όπως πιστεύετε εσείς, τότε τι είναι αυτό που πηγαίνει στους ουρανούς;;; Μήπως στους ουρανούς πηγαίνει ένα σκέτο μηδενικό; Σκέψου, Γιώργο ΜτΙ, ότι η «Σκοπιά» σε παραπλανεί, αφού η ίδια δέχεται την ύπαρξη αθάνατης ψυχής στους πρεσβυτέρους και στους 144.000 Γιαχωβίτες που πέθαναν αλλά συγκυβερνούν με το Χριστό.
( Σκοπιά 1/6/ 1995 σελ. (10)και παράγραφος (16).
Και αλλού λέτε στο περιοδικό « Η Κυβέρνηση Που θα φέρει Τον Παράδεισο» το ( 1985, 1991) στην σελίδα 18, λέτε:
«Απο την εποχή του Ιησού μέχρι τη δική μας, ο Ιεχωβά συγκέντρωνε εκείνους οι οποίοι θα βασιλεύσουν στον ουρανό μαζί με τον Ιησού». Έχετε, Γιώργο, και φωτογραφίες των αρχηγών σας, όπως ο Φρέντερικ Γ. Φρανς, του Νάθαν Νόρρ, του Ιωσήφ Ρόδερφορδ, και του Ρώσσελ,κτλ.
Μπράβο σας, τους βάλατε στο ουρανό, πως τα καταφέρατε;;;
ΔΗΛΑΔΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ « ΣΚΟΠΙΑ» Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΜΕ ΨΥΧΗ ΑΘΑΝΑΤΗ; ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΟΧΙ;


GEORGIOS.

Κοσμάς Αιτωλός είπε...

"ΘΑ ΑΝΑΣΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΩΝ ΣΟΔΟΜΩΝ;"


1. ΝΑΙ... Γραφικαί Μελέται - τόμος Α΄ σελ. 121.


2. ΝΑΙ... Σκοπιά 7-1879 σελ. 8 (Αγγλική έκδοση).


3. ΟΧΙ... Σκοπιά 1-6-1952 σελ. 338 (Αγγλική έκδοση).


4. ΟΧΙ... Σκοπιά 15-2-1954 σελ. 61.


5. ΝΑΙ... Σκοπιά 1-8-1965 σελ. 479 (Αγγγλική έκδοση).


6. ΝΑΙ... Σκοπιά 1965 σελ. 364.


7. ΟΧΙ... Σκοπιά 1-6-1988 σελ. 31.


8. ΝΑΙ... Μπορείτε να Ζείτε για Πάντα (Παλαιά Έκδοση) σελ. 179.


9. ΟΧΙ... Μπορείτε να Ζείτε για Πάντα (Νέα Έκδοση) σελ. 179.


10. ΝΑΙ... Ενόραση - τόμος 2ος, σελ. 985 (Αγγλική έκδοση).


11. ΟΧΙ... Αποκάλυψη, σελ. 273.

Ανώνυμος είπε...

Για να εξετάσουμε καλά, Γιώργο ΜτΙ, την «Σκοπιά» της (1/6/1995 και σελ. 10, παράγραφος 16.
«Αυτό θα σήμαινε για μερικούς ότι θα λάβαιναν το δώρο της αθάνατης ζωής ως πνευματικά πλάσματα στον ουρανό μαζί με τον Χριστό, και για την πλειονότητα ότι θα επέστρεφε σε ζωή πάνω σε μια τέλεια γη.—Λουκάς 23:43· 1 Κορινθίους 15:20-22, 53, 54· Αποκάλυψη 7:4, 9, 17· 14:1, 3».
Δηλαδή τι νόημα βγαίνει; Ότι η ίδια δέχεται την ύπαρξη αθάνατης ψυχής, στους (144.000) και στους (24) πρεσβυτέρους κτλ. Σύμφωνα με το βιβλίο "ΑΠΟ ΤΟΝ Απολεσθέντα Παράδεισο" στην σελ΄. 213 και παράγραφος 7-8 λέτε:
ΠΟΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΣΤΟ ΟΥΡΑΝΟ; ΟΧΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΟΛΙΣ ΕΛΑΒΕ, Ο ΧΡΙΣΤΟΣ, ΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΟΥ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΕΤΟΣ 1914, ΑΛΛΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΖΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ».
Στην παράγραφο (8) τελευταία κάτω λέτε ότι:
«…ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΤΟΣ 1918, ΕΓΙΝΕ Η ΟΥΡΑΝΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΑΟΡΑΤΗ ΣΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΑΥΤΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΑΡΧΙΖΑΝ ΝΑ ΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ».
Το ερώτημα μου είναι, εφόσον δεν πιστεύτε στην αθάνατη ψύχη. Πώς και πού βρέθηκαν οι 144.000 εκλεκτοί Ιεχωβάδες που σταδιακά πεθαίνουν και πηγαίνουν στους ουρανούς να γίνουν συγκυβερνήτες με το Χριστό; TI EINAI AYTO ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ;
Αν μου πεις ότι ανεβαίνουν, ως πνευματικά πλάσματα.
Πώς ερμηνεύετε τον πνευματικό πλάσμα; Τι είναι αυτό;



GEORGIOS

Για βαρκάρη και κ.Γιώργο ΜτΙ είπε...

Για ''βαρκάρη'' και κύριο Γιώργο ΜτΙ - Σπουδαστή των Γραφών.

Κύριε ''βαρκάρη'' σου έθεσα κάποια ερωτήματα, πότε θα τα απαντήσεις;

Σου θυμίζω:

1ον δεν θυμάμαι να σε ρώτησα κάτι εσένα προσωπικά.

2ον πες μου σε ποια αίρεση ανήκεις;

και

3ον - όπου λέει στην Γραφή ''όραμα'' σημαίνει πάντα κάτι το φανταστικό - ανύπαρκτο - διαφορετικό από αυτό που γράφει;

Και πάμε στον κύριο Γιώργο ΜτΙ.

Κύριε Γιώργο διάβασες αγαπητέ μου την πέμπτη σφραγίδα;

Και πες σε παρακαλώ, πώς προκύπτει μέσα από το λόγο του Θεού το ''Σπουδαστής των Γραφών;''

Εδάφιο Τώρα!

Ο Ψαράς.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ είπε...

Αγαπητέ ‘Βαρκάρη’

Κατ’ αρχήν σε καλωσορίζω εις τον Αντιαιρετικό με την ελπίδα, ότι η παραμονή σου θα είναι μακροχρόνια κι ότι τουλάχιστον οι απαντήσεις οι δικές σου θα είναι εύστοχες κι όχι ‘άρες-μάρες-κουκουνάρες’ με τις οποίες έχουμε χορτάσει πλέον από το έτερον αδελφάκι σου τον κ.Γιώργο, τον πρεσβύτερο τών εν Γερμανία Μαρτύρων τού Ιεχωβά.

Τελικά αγαπητέ ‘Βαρκάρη’ η συμβουλή που έδωσε ο ‘Ψαράς’ εις τον κ.Γιώργο τον εν Γερμανία, να διαβάζει δηλαδή την Αγία Γραφή από την καλή κι όχι από την ανάποδη, μάλλον απευθύνεται ΚΑΙ Σ’ ΕΣΕΝΑ, διότι εάν την φράση ‘έζησαν και εβασίλευσαν μετά τού Χριστού χίλια έτη’ (ΑΠΟΚ. Κ:4) εσύ την καταλαβαίνεις ως ‘ανέζησαν και βασίλευσαν μαζί με τον Χριστό 1.000 χρόνια’ τότε αγαπητέ μου μάλλον έχεις σοβαρό πρόβλημα.

Και το πρόβλημα δεν εντοπίζεται ΜΟΝΟΝ εις την λάθος ερμηνεία ή κατανόηση τής συγκεκριμένης εκφράσεως τού Ιωάννου, αλλά και εις το γεγονός να ισχυρίζεσαι ότι το (αρχαίο) κείμενο αναγράφει το ρήμα ‘ανέζησαν’ (!!!), λέγοντας τα εξής τραγελαφικά:

«ΑΝΕΖΗΣΑΝ, ΞΑΝΑΕΖΗΣΑΝ, το οποίο προφανώς δηλώνει ότι ΔΕΝ ζούσαν πιο πριν. Διαφορετικά - αν ζούσαν πιο πριν δηλαδή - το κείμενο δεν θα μας έλεγε ότι ‘ανέζησαν’, δηλαδή έγιναν και πάλι ζωντανοί. Ο στίχος 5 το κάνει επίσης καθαρό: ‘Οι υπόλοιποι, όμως, των νεκρών δεν ανέζησαν’ μας λέει. Μ’ άλλα λόγια: Πριν την Αποκάλυψη 20:4: κανένας από αυτούς δεν ζούσε. Μετά την Αποκάλυψη 20:4, εκείνοι που αποκεφαλίστηκαν εξαιτίας του Λόγου του Θεού από νεκροί έγιναν ζωντανοί, ξανάζησαν. Πώς; Με τον μόνο τρόπο που μπορεί ένας νεκρός να ζήσει και πάλι, με ανάσταση».

Εις το σημείο λοιπόν αυτό, αγαπητέ ‘Βαρκάρη’, εγείρονται ορισμένα ερωτήματα εις τα οποία καλείσαι να δώσεις ικανοποιητικές απαντήσεις:

1ον) Μπορείς σε παρακαλώ πολύ να μάς υποδείξεις εις ποίο αρχαίο κείμενο ή χειρόγραφο κώδικα εις το ΑΠΟΚ. Κ:4, αντί τού ‘έζησαν’ αναγράφεται το συγκεκριμένο ρήμα ‘ανέζησαν’ βάσει τού οποίου απορρέει και η εσφαλμένη ερμηνεία σου;

2ον) Εάν το ‘έζησαν’ έχει εδώ την έννοια τής σωματικής αναστάσεως (όπως εσφαλμένως πιστεύεις), τότε, βάσει αυτής τής λογικής, πρέπει να έχει την ΙΔΙΑ ακριβώς έννοια και εις άλλα παρεμφερή χωρία όπως:

«ἀμὴν ἀμὴν λέγω ὑμῖν ὅτι ἔρχεται ὥρα, καὶ νῦν ἐστιν, ὅτε οἱ νεκροὶ ἀκούσουσιν τῆς φωνῆς τοῦ Υἱοῦ τοῦ Θεοῦ, καὶ οἱ ἀκούσαντες ζήσονται» (ΙΩΑΝ. Ε:25)

Εφόσον λοιπόν το ζήσονται έχει σχέση με σωματική ανάσταση και μόνο, ποιοι είναι, αγαπητέ ‘Βαρκάρη’, οι (σωματικώς) νεκροί τής εποχής τού Χριστού (καὶ νῦν ἐστιν), που ήκουσαν τής φωνής τού Υιού τού Θεού και ΚΑΤ’ ΕΣΕΝΑ, ανεστήθησαν σωματικώς;

Μπορείς σε παρακαλώ πολύ να μάς τούς υποδείξεις και ταυτοχρόνως να μάς εξηγήσεις πώς γίνεται οι σωματικώς νεκροί να ακούσουν λόγια θεία (εφόσον τελούν εν ανυπαρξία) και αυτό το γεγονός να συντελέσει εις την σωματική τους ανάσταση;

«ὁ πιστεύων εἰς ἐμέ, κἂν ἀποθάνῃ, ζήσεται• καὶ πᾶς ὁ ζῶν καὶ πιστεύων εἰς ἐμὲ οὐ μὴ ἀποθάνῃ εἰς τὸν αἰῶνα» (ΙΩΑΝ. ΙΑ:26, στίχ.25-26 κατά την Μ.Ν.Κ.)

Εάν εδώ το ζήσεται έχει την έννοια τής σωματικής αναστάσεως, τότε ο Χριστός αντιφάσκει προς Εαυτόν, διότι από την μία μάς λέγει ότι ο κάθε πιστός πεθαίνει (σωματικά) κι ανασταίνεται (‘κἂν ἀποθάνῃ, ζήσεται’), κι από την άλλη, ότι ΟΛΟΙ οι πιστοί δεν θα πεθάνουν ΠΟΤΕ (‘πᾶς ὁ ζῶν καὶ πιστεύων εἰς ἐμὲ οὐ μὴ ἀποθάνῃ εἰς τὸν αἰῶνα’), άρα δεν υφίσταται γι’ αυτούς καμία ανάστασις!!!

Eις αυτές τις τραγελαφικές ερμηνείες καταλήγουμε, αγαπητέ ‘Βαρκάρη’, εάν δεχθούμε ότι το ρήμα ‘ζω’ έχει την έννοια τής σωματικής αναστάσεως.

Εάν αυτές οι ερμηνείες εσένα σε ικανοποιούν, τότε εις εμάς δεν πέφτει κανένας λόγος! Εμείς απλώς σού υποδεικνύουμε το αλλοπρόσαλο τών ερμηνειών τής Σκοπιάς κι εσείς δύνασαι από μόνος σου να εξάγεις τα συμπεράσματά σου.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ είπε...

Μιά όμως που μπήκες εις τον Αντιαιρετικό προκειμένου να υπερασπίσεις την Σκοπιά, θα ήθελα επί τη ευκαιρία να μάς πεις την γνώμη σου και το πώς χαρακτηρίζεις αυτό που έκανε ο ‘δούλος’ εις την Σκοπιά τής 01.11.2011 σελ.25 όπου πήρε την έκλειψη Σελήνης τού αστρονομικού ημερολογίου ΒΜ 38462 (πού εγένετο το 17ο έτος τού Ναβουχοδονόσορος το 588 π.Χ.) και την ‘κοτσάρισε’ εις άλλο αστρονομικό ημερολόγιο, το VAT 4956 (τού οποίου η έκλειψη Σελήνης εγένετο το 37ο έτος τού Ναβουχοδονόσορος, το 568 π.Χ.), προκειμένου να εξαπατήσει τούς αναγνώστες, ότι ΔΗΘΕΝ το 37ο έτος τού Ναβουχοδονόσορος ταυτίζεται με το 588 π.Χ., ώστε να προκύψει το 607 π.Χ. ως το 18ο έτος τού Ναβουχοδονόσορος κι άρα τής καταστροφής τής Ιερουσαλήμ;

Κι όλα αυτά για να ισχυροποιήσει και να στηρίξει (έστω κι εξαπατώντας) το αστήριχτο 607 π.Χ. ως το έτος καταστροφής τής Ιερουσαλήμ και κατά προέκταση το 1914 ως το έτος τής Β΄ Παρουσίας τού Χριστού!

Κι αν ενδιαφέρεσαι να εμβαθύνεις περισσότερο εις την ανωτέρω απάτη τής Σκοπιάς και να ενημερωθείς για τις λεπτομέρειες τής παγίδας που έστησε, δεν έχεις παρά να επισκεφθείς τούς ακολούθους δεσμούς και να διαβάσεις με προσοχή τί σοφίστηκε η Σκοπιά, ώστε να τής προκύψει το 607 π.Χ. ως το 18ο έτος τού Ναβουχοδονόσορος:

Η εσφαλμένη χρονολόγηση τής Σκοπιάς εις το αστρονομικό ημερολόγιο VAT 4956 (Μέρος Α΄). Το «μοντάζ» που επεχείρησε να εφαρμόσει η Σκοπιά για να εξαπατήσει τους αναγνώστες της, όσον αφορά εις τα Αστρονομικά Ημερολόγια VAT 4956 και ΒΜ 38462

http://www.oodegr.com/paratir/meletes/xronologisi/587_vat4956_1.htm

Η εσφαλμένη χρονολόγηση τής Σκοπιάς εις το αστρονομικό ημερολόγιο VAT 4956 (Μέρος Β΄). Η σύγχυση τού εμπνευστού τών άρθρων τής Σκοπιάς Rolf Furuli, για την ημερομηνία τού Αστρονομικού Ημερολογίου.

http://www.oodegr.com/paratir/meletes/xronologisi/587_vat4956_2.htm#3


Το αδελφάκι σου ο κ.Γιώργος, ο πρεσβύτερος τών εν Γερμανία Μαρτύρων τού Ιεχωβά, όταν μάς προσκάλεσε-προκάλεσε να τού απαντήσουμε και να σχολιάσουμε τήν συγκεκριμένη Σκοπιά και το αστρονομιό ημερολόγιο VAT 4956, μετά την δημοσίευση τών ανωτέρω μελετών, άνοιξε η γη και τον κατάπιε κι εμφανίστηκε μετά από 35 ολόκληρες ημέρες για να μάς πει ότι δεν απαντήσαμε εις το άρθρο τής Σκοπιάς (!!!). Αυτά άλλωστε μπορείς να τα διαπιστώσεις και μόνος σου επισκεπτόμενος τα σχόλια με τις ακόλουθες ημερομηνίες.

Πέντε (5) συνεχόμενα σχόλιά μου με ημερομηνία 18 Οκτωβρίου 2011 5:44 μ.μ., 5:46 μ.μ., 5:49 μ.μ., 5:50 μ.μ. και 5:51 μ.μ. και τίτλο «Η εσφαλμένη χρονολόγηση τής Σκοπιάς εις το αστρονομικό ημερολόγιο VAT 4956» που αφορούσαν ΜΟΝΟΝ εις την γραμμή 1 τού συγκεκριμένου ημερολογίου!

Δύο (2) έτερα επίσης σχόλια που έστειλα μετά από τρεις ημέρες (21 Οκτωβρίου 2011 8:46 μ.μ. και 8:47 μ.μ.) με τίτλο «Το ‘μοντάζ’ που επεχείρησε να εφαρμόσει η Σκοπιά για να εξαπατήσει τούς αναγνώστες όσον αφορά τα αστρονομικά ημερολόγια VAT 4956 και ΒΜ 38462» και ανέλυσα, συνοπτικώς πλέον, το περίφημο ‘μοντάζ’ που έκανε η Σκοπιά εις το τεύχος τής 01.11.2011 σελ.25.

Επειδή λοιπόν όλα αυτά τα σχόλια δεν ‘γεμίζουν το μάτι’ τού εν Γερμανία πρεσβυτέρου (σου), μήπως δύνασαι τουλάχιστον ΕΣΥ ή έστω ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ εκ τών αδελφών σου να μάς κάνει κάποιο σχόλιο και να μάς εξηγήσει για ποίον λόγο προέβη η Σκοπιά εις το συγκεκριμένο ‘μοντάζ’ τών αστρονομικών ημερολογίων VAT 4956 και ΒΜ 38462 ώστε να παροδηγήσει και να εξαπατήσει τούς αναγνώστες, ότι ΔΗΘΕΝ το 37ον έτος τού Ναβουχοδονόσορος ταυτίζεται προς το 588 π.Χ. κι άρα το 18ον προς το 607 π.Χ., ώστε δι’ αυτής τής ΑΠΑΤΗΣ να έχει ισχύ και υπόσταση το 1914 ως έτος Β΄ Παρουσίας τού Χριστού;

Εις την διάθεσή σου για οποιανδήποτε διευκρίνιση.


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ

Γιώργος είπε...

περί 607 και 587 π.κ.χ.
κ.Τσιμπιρίδη, αερολογείτε συνεχώς.
Σε όσα έγραψα δεν διαπίστωσα να γράφειτε ΤΙΠΟΤΑ.
Αλλωστε πως και τι να γράψετε εκτός από ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ;
Είχα γράψει:

Ας έρθει ένας ιστορικός
,
αν είναι σε θέση και έχει όχι μόνο επιστημονική κατάρτηση ως ιστορικός, αλλά και αν μπορεί να αξιολογήσει τα στοιχεία που δείχνει η σφηνοειδής γραφή της πινακίδας VAT 4956 η οποία αναφέρει στην 1η γραμμή της: "Έτος 37 του Ναβουχοδονόσορα, βασιλιά της Βαβυλώνας".
[Μας ενδιαφέρει να προσδιορίσουμε
αν το 37ο έτος του Ναβουχοδονόσορα
ήταν το 588 ή το 568,
οπότε το 18ο έτος του - που κατάστρεψε την Ιερουσαλήμ - θα ήταν αντίστοιχα το 607 ή το 587].

Αν το 37ο έτος του Ναβουχοδονόσορα Β' ήταν το 588 π.κ.χ. τότε το 18ο έτος του - το έτος που κατέστρεψε την Ιερουσαλήμ - ήταν το 607 π.κ.χ.

Οι μελετητές ανέλυσαν προσεκτικά
τα δεδομένα με ένα ηλεκτρονικό πρόγραμμα.
Η ηλεκτρονική ανάλυση έδειξε ότι
1.
και οι 13 περιγραφόμενες θέσεις της σελήνης - στο 37ο έτος του Ναβουχοδονόσορα Β' - αντιστοιχούν στο έτος 588/587 και δεν αντιστοιχούν στο έτος 568/567.
2.
Η 3η γραμμή της πινακίδας αναφέρει ότι η σελήνη βρέθηκε σε μια ορισμένη θέση τη "νύχτα της 9ης [Νισάνου].
Οι λόγιοι παραδέχτηκαν ότι το 568 η σελήνη είχε βρεθεί στη θέση αυτή στις 8 Νισάνου και όχι την 9η αλλά έριξαν το ΄λάθος' στον γραφέα της πινακίδας στην προσπάθειά τους να στηρίξουν το 568, ενώ η θέση της σελήνης με βάση την πινακίδα στη γραμμή 3 αντιστοιχεί ΑΚΡΙΒΩΣ στις 9 Νισάνου του 588 π.κ.χ.

Έτσι τα δεδομένα της πινακίδας VAT 4956 ταιριάζουν στο έτος 588 ως το 37ο έτος του Ναβουχοδονόσορα Β' και επομένως αποδεικνύουν ότι το έτος 607 - ως το 18ο έτος του Ναβουχοδονόσορα Β' - είναι το έτος καταστροφής της Ιερουσαλήμ.

Προφανώς κανένας Έλληνας ιστορικός δεν έχει τα απαραίτητα στοιχεία, την πρόσβαση αλλά και την ειδικότητα να αξιολογεί στοιχεία πάνω σε πινακίδες με σφηνοειδή γραφή.
Μπορείτε να πείτε κ.Τσιμπιρίδη ποιος ιστορικός με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά έκανε μελέτη επ' αυτών που αναφέρω;
Μην ΑΕΡΟΛΟΓΕΙΤΕ όμως και πάλι, διότι δεν έχω διαπιστώσει τίποτε άλλο σε σας παρά μόνο αερολογίες με εμπαθείς κουτολασπολογίες και μανιακές ψευδολογίες.

Γιώργος

Υ.Γ. Οχι τίποτα άλλο αλλά από την εμμονή σας στη σύγκριση 607/587 θα πάθετε και τίποτα. Να το πω και αλλιώς: κάθεστε και συγκρίνετε δυο μάτια για να δείξετε το σύνολο, ενώ κρύβετε όλα τα άλλα στοιχεία που κάνουν προφανή τη διαφορά ανάμεσα σε πίθηκο και άνθρωπο Δεν φταίω αν δεν βρίσκετε άλλλη διαφορά εκτός από την εμμονή στα 'μάτια'.

Γιώργος είπε...

GEORGIOS:
Το ερώτημα μου είναι, εφόσον δεν πιστεύτε στην αθάνατη ψύχη. Πώς και πού βρέθηκαν οι 144.000 εκλεκτοί Ιεχωβάδες που σταδιακά πεθαίνουν και πηγαίνουν στους ουρανούς να γίνουν συγκυβερνήτες με το Χριστό; TI EINAI AYTO ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ; Αν μου πεις ότι ανεβαίνουν, ως πνευματικά πλάσματα.
Πώς ερμηνεύετε τον πνευματικό πλάσμα; Τι είναι αυτό;
GEORGIOS

GEORGIE, αυτά που ρωτάς είναι από τα πολύ απλά ως απάντηση, χωρίς φυσικά να ανήκει στα απλά ως νόημα.
Δεν πρόκειται όμως για κατανόηση του νοήματος, γιατί θα ήταν το ίδιο όπως το να σας απαντούσα πως είναι δυνατόν να εμφανίζεται ως άνθρωπος σε έναν κλειστό χώρο ένας άγγελος και πως εξαφανίζεται στιγμιαία.
Οι άγγελοι είναι υπάρξεις πνευματικές, άρα να το πω απλώς:
ζουν σε υπερδιάστατο πνευματικό χώρο / βασίλειο, ενώ οι άνθρωποι σε κατώτερο - ή αν το θέλετε απλώς 'διαφορετικό' τρισδιάστατο υλικό βασίλειο.

Το ερώτημα που κάνετε αυτό καθαυτό είναι απλούστατο:
Ο Θεός 'μεταφέρει' την ίδια υπαρξιακή οντότητα με την αυτογνωσία και την υπαρξιακή συναίσθηση σε άλλο υπερδιάστατο χώρο δίδοντας πνευματικό σώμα για υπερδιάστατους χώρους.
Αυτή η 'μεταφορά' των στοιχείων και ιδιοτήτων της προσωπικότητας κάποιου σε 'πνευματικό σώμα' γίνεται 'στιγμιαία' 'εν ριπή οφθαλμού' ώστε να συνεχίζεται η αυτογνωσία της προσωπικής υπαρξιακής οντότητας ώστε να αυτοαναγνωρίζεται και να αυτοπροσσδιορίζεται ο 'μεταφερομενος', χωρίς όμως υλικά ανθρώπινα χαρακτηριστικά και υλικό σώμα.
Η εξήγηση είναι απλούστατη αλλά η κατανόησή τους είναι 'άλλου επιπέδου' και δεν αναμένεται να υπάρχει σε όλους αντίληψη περί αυτών. Ως εκ τούτου ο Χριστός που αποκάλυψε πολλές αλήθειες - στην ουσία όλες όσες του μετάδωσε ο πατέρας του - δεν θέλησε να αποκαλύψει πράγματα αυτονόητα για αγγέλους - εκ φύσεως - αλλά ακατανόητα - λόγω φυσικών περιορισμών - για ανθρώπους.

Οσον αφορά για την ερώτηση: τι είναι ένα πνευματικό πλάσμα / ον, το παράδειγμα με τους αγγέλους το φανερώνει. Επ' αυτού δεν χρειάζονται περαιτέρω επεξηγήσεις.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Τελικά Γιώργο, Μάρτυρα του Ιεχωβά δεν μας έλυσες την απορία. Πότε είχε δίκαιο η Σκοπιά, όταν έλεγε πως θα σωθούν οι Σοδομίτες ή όταν έλεγε πως δεν θα σωθούν;
Ο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΟΣ


Τελικά Θεσσαλονικιέ οι Σοδομίτες έχουν πεθάνει και κριθεί δίκαια προ πολλού.
Αν διαβάσεις όμως την Αποκάλυψη και τις προφητείες του Χριστού θα δεις ότι μπροστά μας - ως μελλοντικός - είναι ο υπερπαγκόσμιος πόλεμος (επειδή θα συμμετέχουν και υπερανθρώπινοι άγγελοι) o γνωστός Αρμαγεδδώνας.

Μάλλον προσωπικά θα ήθελες να γνωρίζεις: Αν είσαι ζωντανός όταν θα ξεσπάσει η μεγαλύτερη καταστροφή στα ιστορικά χρονικά - ο Αρμαγεδδώνας - δεν θα ήθελες να γνωρίζεις ότι αν - μη γένοιτο - θανατωνόσουν από τον Θεό, θα σε επανέφερε στη ζωή λίγο αργότερα;
Και δεν θα ήθελες να γνωρίζεις, πως θα μπορούσες να επιβιώσεις από την τρομερή καταστροφή του Αρμαγεδδώνα;

Γιώργος

Γιώργος είπε...

GEORGIOS:
Γιώργο ΜτΙ, όλοι θα αναστηθούνε. «…Οπωσδήποτε έρχεται ώρα, που όλοι όσοι θα βρίσκονται στα μνήματα, θ’ ακούσουν τη φωνή του, και θα βγουν από τα μνήματα με ανάσταση…» ( Ιωάννης ε’ 28-29)

Δες το εδάφιο λίγο πιο προσεκτικά:
Λέει:
"παντες οι εν τοις μνημειοις" και όχι γενικά 'πάντες'.
Άλλο το να λες "όλοι/πάντες"
και άλλο το να λες "όλοι οι παρόντες / όλοι oι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης / όλοι οι Έλληνες" κλπ.
Ο Χριστος είπε ότι μερικοί δεν θα έχουν ανάσταση, όπως τα ερίφια της παραβολής του Χριστού (Ματθ. κεφ. 25) και επίσης κάποιοι θρησκευτικοί ηγέτες - όπως οι Φαρισαίοι - που είναι 'υποψήφιοι" για τη γέεννα.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

ΔΗΛΑΔΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ « ΣΚΟΠΙΑ» Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΜΕ ΨΥΧΗ ΑΘΑΝΑΤΗ; ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΟΧΙ;
GEORGIOS.
28 Δεκεμβρίου 2011 7:40 μ.μ.

GEORGIE κανένας θνητός άνθρωπος δεν έχει κάτι το αθάνατο μέσα του.
Ένας νεκρός μπορεί να ζήσει μόνο όταν αναστηθεί από τους νεκρούς.
Φυσικά ο Θεός έχει όλα τα στοιχεία της προσωπικότητας κάποιου ώστε να αναστήσει πολλά εκατομμύρια ανθρώπους και όχι να δημιουργήσει από την αρχή εκατομμύρια άλλους.

Γιώργος είπε...

Κύριε Γιώργο διάβασες αγαπητέ μου την πέμπτη σφραγίδα;
Ο Ψαράς.

ΝΑΙ και περιμένω την επόμενη σχετική ερώτησή σου!

Γιώργος είπε...

TSIMPIRIDHSΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ:
2ον) Εάν το ‘έζησαν’ έχει εδώ την έννοια τής σωματικής αναστάσεως (όπως εσφαλμένως πιστεύεις), τότε, βάσει αυτής τής λογικής, πρέπει να έχει την ΙΔΙΑ ακριβώς έννοια και εις άλλα παρεμφερή χωρία όπως:
«ἀμὴν ἀμὴν λέγω ὑμῖν ὅτι ἔρχεται ὥρα, καὶ νῦν ἐστιν, ὅτε οἱ νεκροὶ ἀκούσουσιν τῆς φωνῆς τοῦ Υἱοῦ τοῦ Θεοῦ, καὶ οἱ ἀκούσαντες ζήσονται» (ΙΩΑΝ. Ε:25)

Εδώ το εδάφιο αναφέρεται γενικά στην υπόσχεση του Χριστού για ζωή μέσω ανάστασης αλλά δεν γίνεται καμιά αναφορά στο είδος της ανάστασης.

Γιώργος είπε...

ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ:
Εφόσον λοιπόν το ζήσονται έχει σχέση με σωματική ανάσταση και μόνο, ποιοι είναι, αγαπητέ ‘Βαρκάρη’, οι (σωματικώς) νεκροί τής εποχής τού Χριστού (καὶ νῦν ἐστιν), που ήκουσαν τής φωνής τού Υιού τού Θεού και ΚΑΤ’ ΕΣΕΝΑ, ανεστήθησαν σωματικώς;

Θα μου επιτρέψεις να σου απαντήσω κ.Τσιμπιρίδη ότι με βάση την προηγούμενη διευκρίνιση δεν τίθεται τέτοιο θέμα, καθώς ανήκει και αυτό στα αυτονόητα.

Γιώργος είπε...

ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ:
Μπορείς σε παρακαλώ πολύ να μάς τούς υποδείξεις και ταυτοχρόνως να μάς εξηγήσεις πώς γίνεται οι σωματικώς νεκροί να ακούσουν λόγια θεία (εφόσον τελούν εν ανυπαρξία) και αυτό το γεγονός να συντελέσει εις την σωματική τους ανάσταση;

Οπως ο Λάζαρος κ.Τσιμπιρίδη 'άκουσε' τη φωνή του Χριστού.
Αυτό σημαίνει ότι όταν ο Χριστός μίλησε στον Λάζαρο, ήδη ο Λάζαρος θα είχε αναστηθεί τη στιγμή εκείνη ακριβώς ώστε να μπορέσει να ακούσει τη φωνή του Χριστού.
Aν οι νεκροί άκουγαν φωνές ως νεκροί, τότε θα άκουγαν και όλες τις φωνές όλων των άλλων.
Αλλά αν άκουγαν έχοντας ικανότητα ακοής,
μήπως θα τους είχε στερηθεί η όραση ώστε να μη βλέπουν
και θα τους είχε στερηθεί η ικανότητα επικοινωνίας ώστε να μη μπορούν να μιλήσουν
και η δύναμη ώστε να μη μπορούν ούτε να μετακινηθούν ούτε να κάνουν κάτι;
Φυσικά ούτε ο Λάζαρος πήγε σε κάποια κόλαση όπου βασανιζόταν ούτε είχε μεταφερθεί σε κάποιο παράδεισο ούτε σε άλλους γαλαξίες ώστε να διαμαρτυρηθεί στον Χριστό γιατί τον μετέφερε ξανά στη γη για να ξαναπεθάνει πάλι.
Ο Λάζαρος ως νεκρός βρισκόταν σε κατάσταση 'σιωπής' και έλλειψης κάθε υπαρξιακής συνειδητότητας.
Συνεπώς αυτονόητα όταν επανήλθε στη ζωή δεν ανέφερε καμιά καταπληκτική και πρωτόγνωρη συγκλονιστική μεταθανάτια εμπειρία επειδή απλώς δεν πήγε πουθενά και ως νεκρός είχε χάσει απλώς κάθε υπαρξιακή συνειδητότητα.

Η Αγία Γραφή δηλώνει ξεκάθαρα ότι οι νεκροί δεν ζουν.

Κανένας αναστημένος δεν είπε ποτέ ότι όταν πέθανε συνέχισε να ζει κάπου αλλού - ούτε ο Λάζαρος, ούτε η κόρη του Ιαείρου ούτε ο γιός της χήρας: ΟΛΟΙ αυτοί αναστήθηκαν από τον Χριστό αλλά δεν πήγαν πουθενά αλλού ως μεταθανάτιοι δήθεν ζωντανοί.
Εννοείται ότι ούτε οι Σοδομίτες που κάηκαν με φωτιά και πέθαναν δεν πήγαν σε αιώνια κόλαση φωτιάς, ώστε να συνεχίσουν να βασανίζονται αιώνια.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ:
«ὁ πιστεύων εἰς ἐμέ, κἂν ἀποθάνῃ, ζήσεται• καὶ πᾶς ὁ ζῶν καὶ πιστεύων εἰς ἐμὲ οὐ μὴ ἀποθάνῃ εἰς τὸν αἰῶνα» (ΙΩΑΝ. ΙΑ:26, στίχ.25-26 κατά την Μ.Ν.Κ.)
Εάν εδώ το ζήσεται έχει την έννοια τής σωματικής αναστάσεως,[ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ] τότε ο Χριστός αντιφάσκει προς Εαυτόν, διότι από την μία μάς λέγει ότι ο κάθε πιστός πεθαίνει (σωματικά) κι ανασταίνεται (‘κἂν ἀποθάνῃ, ζήσεται’), κι από την άλλη, ότι ΟΛΟΙ οι πιστοί δεν θα πεθάνουν ΠΟΤΕ (‘πᾶς ὁ ζῶν καὶ πιστεύων εἰς ἐμὲ οὐ μὴ ἀποθάνῃ εἰς τὸν αἰῶνα’), άρα δεν υφίσταται γι’ αυτούς καμία ανάστασις!!![ΘΑ ΗΤΑΝ ΛΟΓΙΚΟ ΑΝ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ]
Eις αυτές τις τραγελαφικές ερμηνείες καταλήγουμε, αγαπητέ ‘Βαρκάρη’, εάν δεχθούμε ότι το ρήμα ‘ζω’ έχει την έννοια τής σωματικής αναστάσεως.

Εφόσον ξεκαθαρίστηκε ότι το ρήμα 'ζω' δεν έχει μόνο την έννοια της σωματικής ανάστασης αλλά κάθε ανάστασης, δεν τίθεται θέμα και η αντίστοιχη επιχειρηματολογία δεν έχει αντίκρισμα.

ΑΝ ΠΑΛΙ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΔΑΦΙΩΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ, ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Γιατί άραγε ο Γιώργος, (Μάρτυρας του Ιεχωβά), δεν παραθέτει από την Μετάφραση Νέου Κόσμου, όταν σχολιάζει;
27 Δεκεμβρίου 2011 2:55 μ.μ.

Χρησιμοποιώ συνήθως το Ελληνικό κείμενο των Westcott & Hort [και μερικές φορές με 'αυτοσχέδια' μετάφραση] το οποίο αποτελεί τη Βάση για τη Μετάφραση Νέου κόσμου.

Φυσικά οι Έλληνες έχουν το πλεονέκτημα της γλώσσας που δεν έχουν άλλοι ξένοι που αναγκαστικά χρησιμοποιούν κάποια μετάφραση στη γλώσσα τους, ακόμα κι αν έχουν μάθει τα Ελληνικά του κειμένου της Κ.Δ. [όπως οι φοιτητές θεολογίας σε ξένα πανεπιστήμια]

Ψαράς για κ.Γιώργο ΜτΙεχωβά είπε...

Κύριε Γιώργο ΜτΙεχωβά καλησπέρα, χρόνια πολλά και καλή χρονιά να έχουμε.

Εφόσον διάβασες την πέμπτη σφραγίδα όπως σου είχα ''παραγγείλει'' και δεν έχεις τίποτα να σχολιάσεις, άρα καταλαβαίνω ότι παραδέχεσαι την μετα θάνατον ζωή όπου ο Ιωάννης βλέπει τις ψυχές των νεκρών.

Χαίρομαι που συμφωνήσαμε λοιπόν σε κάτι.

Περιμένεις είπες την επόμενη ερώτησή μου.

Μα την προηγούμενη ερώτησή μου δεν την απάντησες.

Θέλω να πιστεύω ότι απλά δεν την πρόσεξες.

Η ερώτηση ήταν.

Βάση του ότι εσείς οι Μάρτυρες του Ιεχωβά πράττετε μόνο όσα λέει η Γραφή και τίποτα πέρα από αυτήν, σου ζήτησα να μου φέρεις το ανάλογο εδάφιο όπου στην Αγία Γραφή έστω και ένας μαθητής να ονομάστηκε ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΣ ΤΩΝ ΓΡΑΦΩΝ.

Σε ποιό εδάφιο στηρίχτηκε και σας ονόμασε έτσι η Οργάνωση;

Εάν δεν έχεις εδάφιο για να στηρίξεις αυτό το σοβαρό ζήτημα, καταλαβαίνεις φαντάζομαι ότι καταρρέει το οικοδόμημα της Οργάνωσής σου.

Κατανοείς φαντάζομαι ότι η Οργάνωση ψεύδεται λέγοντας ότι στηρίζεται μόνο στην Αγία Γραφή.

Περιμένω την απάντησή σου.

Δεκτή μόνο μέσα από την Αγία Γραφή!

Ο Ψαράς.

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο σου ξαναθυμίζω τι έχει γράψει η Σκοπιά για τους Σοδομίτες:



"ΘΑ ΑΝΑΣΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΩΝ ΣΟΔΟΜΩΝ;"


1. ΝΑΙ... Γραφικαί Μελέται - τόμος Α΄ σελ. 121.


2. ΝΑΙ... Σκοπιά 7-1879 σελ. 8 (Αγγλική έκδοση).


3. ΟΧΙ... Σκοπιά 1-6-1952 σελ. 338 (Αγγλική έκδοση).


4. ΟΧΙ... Σκοπιά 15-2-1954 σελ. 61.


5. ΝΑΙ... Σκοπιά 1-8-1965 σελ. 479 (Αγγγλική έκδοση).


6. ΝΑΙ... Σκοπιά 1965 σελ. 364.


7. ΟΧΙ... Σκοπιά 1-6-1988 σελ. 31.


8. ΝΑΙ... Μπορείτε να Ζείτε για Πάντα (Παλαιά Έκδοση) σελ. 179.


9. ΟΧΙ... Μπορείτε να Ζείτε για Πάντα (Νέα Έκδοση) σελ. 179.


10. ΝΑΙ... Ενόραση - τόμος 2ος, σελ. 985 (Αγγλική έκδοση).


11. ΟΧΙ... Αποκάλυψη, σελ. 273.




Σε ξαναρωτάω λοιπόν. Πότε είχε δίκαιο όταν έλεγε πως θα αναστηθούν ή όταν έλεγε πως δεν θα αναστηθούν;

Γιατί σύμφωνα με τη Σκοπιά της 1/8/2003 σελ.14 μόνο μία αλήθεια μπορεί να υπάρχει. Δύο αλήθειες ίσον ένα ψέμα. Ορίστε και το σχετικό κομμάτι της Σκοπιάς:


«*** w03 1/8 σ. 14 παρ. 1 Μιμούμαστε τον Θεό της Αλήθειας ***
Η αλήθεια δεν είναι ζήτημα προσωπικής άποψης. Παραδείγματος χάρη, η ανθρώπινη ψυχή ή είναι αθάνατη ή δεν είναι. Ο Σατανάς ή υπάρχει ή δεν υπάρχει. Η ζωή ή έχει σκοπό ή δεν έχει. Σε κάθε περίπτωση, μπορεί να υπάρχει μόνο μία σωστή απάντηση. Η μία είναι αληθινή και η άλλη ψεύτικη. Δεν μπορούν να είναι και οι δύο αληθινές.»


Άντε λοιπόν μην κάνεις τον «Αλέκο» και πες μας. Πότε είχε δίκαιο. Όταν έλεγε πως θα αναστηθούν ή όταν έλεγε πως δεν θα αναστηθούν. Ή μήπως έλεγε … ψέματα παρουσιάζοντας δυο διαφορετικές εκδοχές του ίδιου πράγματος που έρχονται σε σύγκρουση μεταξύ τους; Λέει ….ψέματα ποτέ η Σκοπιά, Γιώργο;

Τον «Αλέκο» έκανες και στο άλλο που σε ρώτησα, παραπέμποντάς σε, στο άρθρο του «Αντιαιρετικού» για την Δαιμονική μετάφραση που χρησιμοποιούσε ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΗΣ η Σκοπιά.
Σε ματαξαναρωτάω λοιπόν και γι’ αυτό το ζήτημα. Λέει ψέματα πουθενά ο «Αντιαιρετικός»; Μήπως …. συκοφαντεί τη Σκοπιά και δεν το ξέραμε;

Απάντησε λοιπόν σ’ αυτά που σε ρωτάω και άσε κατά μέρους τις «άρες – μάρες – κουκουνάρες» σου, γιατί ξέρεις τι επίμονος ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΟΣ είμαι.


Ο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΟΣ


Υ.Γ. 1: Ο Τσιμπιρίδης σε έχει κάνει «ρόμπα» για την πινακίδα του 607, και η μόνη άμυνά σου είναι να λες πως δεν σου απαντάει. Σου το ματαξαναλέω και αυτό για να το θυμάσαι. Οι αναγνώστες του «Αντιαιρετικού» δεν τρώνε «κουτόχαρτο» και βλέπουν την αδυναμία σου να απαντήσεις, αφού απλώς παπαγαλίζεις τι λέει η Σκοπιά.
Υ.Γ. 2: Ελπίζω να μην το ματαξαναπαίξεις «κομήτης» και απαντήσεις μετά από καναδυο μήνες πάλι, γράφοντας πάλι τις γνωστές σου «άρες – μάρες – κουκουνάρες»

Ανώνυμος είπε...

Γιώργος είπε...

Το ερώτημα που κάνετε αυτό καθαυτό είναι απλούστατο:
Ο Θεός 'μεταφέρει' την ίδια υπαρξιακή οντότητα με την αυτογνωσία και την υπαρξιακή συναίσθηση σε άλλο υπερδιάστατο χώρο δίδοντας πνευματικό σώμα για υπερδιάστατους χώρους.
Αυτή η 'μεταφορά' των στοιχείων και ιδιοτήτων της προσωπικότητας κάποιου σε 'πνευματικό σώμα' γίνεται 'στιγμιαία' 'εν ριπή οφθαλμού' ώστε να συνεχίζεται η αυτογνωσία της προσωπικής υπαρξιακής
(2 Ιανουαρίου 2012 1:10 π.μ. )




Γεώργο ΜτΙ, αυτά που λες είναι εκτός Αγίας Γραφής.
Μπορείς να μου απόδειξης μέσα απ’ την Γραφή, ότι:

Ο Θεός μεταφέρει την ίδια υπαρξιακή οντότητα, δίδοντας πνευματικό σώμα στον ουρανό;



GEORGIOS

Ανώνυμος είπε...

Γιώργος είπε...
Δες το εδάφιο λίγο πιο προσεκτικά:
Λέει:
"παντες οι εν τοις μνημειοις" και όχι γενικά 'πάντες'.
Άλλο το να λες "όλοι/πάντες"
και άλλο το να λες "όλοι οι παρόντες / όλοι oι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης / όλοι οι Έλληνες" κλπ.
Ο Χριστος είπε ότι μερικοί δεν θα έχουν ανάσταση, όπως τα ερίφια της παραβολής του Χριστού (Ματθ. κεφ. 25) και επίσης κάποιοι θρησκευτικοί ηγέτες - όπως οι Φαρισαίοι - που είναι 'υποψήφιοι" για τη γέεννα.

Γιώργος
(2 Ιανουαρίου 2012 1:41 π.μ).




Γεώργο ΜτΙ, Έχεις λάθος. Το «πάντες» = ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΡΙΚΟΙ.
ΝΑ το ξαναδούμε. ( Ιωάννης ε’ 28-29) «…Οπωσδήποτε έρχεται ώρα, που όλοι, όσοι θα βρίσκονται στα μνήματα, θ’ ακούσουν τη φωνή του. Πάμε στο στοίχο (29) και θα βγούν από τα μνήματα με ανάσταση για ζωή όσοι έπραξαν τα αγαθά, και με ανάσταση για για καταδίκη όσοι έπραξαν τα φαύλα. Εδώ βλέπουμε ότι, θα αναστηθούν και θα καταδικαστούν οι αμαρτωλοί που έπραξαν τα πονηρά.
ΝΑ αναφέρω και άλλα στοιχεία, όσο αναφορά το «πάντες»= όλοι.
«Το θαύμα του χορτασμού των πεντακισχιλίων ανδρών».
( ΜΑΤΘΑΙΟΣ, ιδ’ 20) « Και έφαγον πάντες…». = ΕΦΑΓΑΝ «ΟΛΟΙ» ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΡΙΚΟΙ. Ο Χριστός προσεύχεται για όλους τους πιστούς.
( ΙΩΑΝΝΗΣ, ιζ’ 21) « ίνα πάντες έν ώσι» = ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ «ΟΛΟΙ» ΕΝΑ.
Στο (ΜΑΤΘΑΙΟ κε’ 31 έως 46) που ανέφερες, δεν λέει ότι δεν θα αναστηθούν μερικοί. Αλλοίμονο στο άνθρωπο που επιμένει και αλλάζει το Ευαγγέλιο, θα έχει το ανάθεμα του Αποστόλου Παύλου ( ΓΑΛΑΤΑΣ α’ 8-9).



GEORGIOS.

Υ.Γ Το προηγούμενο σχόλιο μου, που σχολίασα, όταν ανέφερα για το «πνευματικό σώμα»,¨εννοούσα με τα θάνατον και όχι την ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.

Ανώνυμος είπε...

Γεώργο ΜτΙ, μπορείς να πεις η «Σκοπιά», με ποια εξουσία έβαλε τους πρώην αρχηγούς σας, στο ουρανό; Πού βρήκε αυτήν την εξουσία; Πώς είναι σίγουροι ότι θα συγκυβερνούν στο ουρανό με το Χριστό; Δηλαδή η «Σκόπια» πήρε ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΟ, ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΤΟ ΟΥΡΑΝΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥ ΟΧΛΟ; ΤΙ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ!
Στο περιοδικό « Η Κυβέρνηση Που θα φέρει Τον Παράδεισο» το ( 1985, 1991) στην σελίδα 18, λέτε:
«Απο την εποχή του Ιησού μέχρι τη δική μας, ο Ιεχωβά συγκέντρωνε εκείνους οι οποίοι θα βασιλεύσουν στον ουρανό μαζί με τον Ιησού». Έχετε, Γιώργο, φωτογραφίες των αρχηγών σας, όπως ο Φρέντερικ Γ. Φρανς, του Νάθαν Νόρρ, του Ιωσήφ Ρόδερφορδ, και του Ρώσσελ,κτλ.


(Το έχω δημοσιεύσει και στις 28 Δεκεμβρίου 2011 7:40 μ.μ)





GEORGIOS.

Κοσμάς Αιτωλός είπε...

Αγαπητέ Ψαρά,
αν δεν κάνω λάθος, είπες στον Γιώργο,

(Μάρτυρα του Ιεχωβά),

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.

Ψαρά, έκανες ΜΕΓΑΛΟ λάθος!

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά ΔΕΝ λένε χρόνια πολλά.

Αν κάποιος Μάρτυρας του Ιεχωβά,ευχηθεί χρόνια πολλά, και τον ακούσει άλλος Μάρτυρας του Ιεχωβά, τότε ο τελευταίος θα πλησιάσει τους πρεσβυτέρους της εκκλησίας, και θα αποκαλύψει την παράβαση, και ο πρώτος Μάρτυρας του Ιεχωβά, ο οποίος ευχήθηκε χρόνια πολλά, θα περάσει δικαστική επιτροπή.

Αν ζητήσει συγγνώμη μετά δακρύων, τότε, ΙΣΩΣ τον συγχωρήσουν οι πρεσβύτεροι.

Διαφορετικά, αν είναι αμετανόητος, και συνεχίσει να εύχεται χρόνια πολλά, θα αποκοπεί από την Χριστιανική Εκκλησία.

Φυσικά μετά, θα καταστραφεί στον Αρμαγεδδών, από τον δίκαιο σφαγέα του Ιεχωβά.

(κάποιοι όροι, διατυπώθηκαν βάσει της ορολογίας, την εν λόγω σέκτας).

Για αυτό αγαπητέ Ψαρά, μη ξανά διατυπώσεις την ευχή, χρόνια πολλά, εις τον Γιώργο, (Μάρτυρα του Ιεχωβά).




Καλή χρονιά, και Χρόνια πολλά, σε ΟΛΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

Γιώργος είπε...

GEORGIE κανένας θνητός άνθρωπος δεν έχει κάτι το αθάνατο μέσα του.

(2 Ιανουαρίου 2012 1:49 π.μ).



Αυτός που λες είσαι τόσο σίγουρος; ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ.

Γιώργο Μτι, άφησε την Αγία Γραφή να σου δείξει ότι υπάρχει «ψυχή» με την έννοια της ζωής ( ΝΕΦΕΣ Εβραΐκά) και «ψυχή» με την έννοια του Πνεύματος( ΡΟΥΑΧ Εβραϊκά). « Και καθώς έβγαινε η ψυχή της (επειδή πέθανε)…» Από την «ΜΝΚ» ( Γεν. λε’ 18). Από πού βγήκε ή ψυχή; Φυσικά από μέσα της. «Αλλά ο Παύλος κατέβηκε κάτω, έπεσε πάνω του και τον αγκάλιασε και είπε: « Μη φωνάζετε, γιατί η ψυχή του είναι μέσα του». Από την «ΜΝΚ»( Πραξ. κ’ 10).Ακόμη διάβασε για τον "εσω άνθρωπο"= ψυχή, που δεν διαφθείρεται, αλλά ανανεώνεται απο ημέρα σε ημέρα.( Β'Κορινθ. δ'16) «Στα χέρια σου εμπιστεύομαι το πνεύμα μου» Από την «ΜΝΚ» ( ΨΑΛΜΟΣ λα’5), για μας (λ’ ή ΛΑ’ 6). «…και γέρνοντας το κεφάλι του, παρέδωσε το πνεύμα του». Από την «ΜΝΚ» ( ΙΩΑΝΝΗΣ ιθ’ 30). « Και ο Ιησούς φώναξε με δυνατή φώνη και είπε: « Πατέρα, στα χέρια σου εμπιστεύομαι το πνεύμα μου».Από την «ΜΝΚ»( ΛΟΥΚΑΣ κγ’ 46). Και λιθοβολούσαν τον Στέφανο, ενώ εκείνος έκανε επίκληση και έλέγε: « Κύριε Ιησού, δέξου το πνεύμα μου». Από την «ΜΝΚ» ( ζ’59). « Και επιστρέψη ο χους επί την γην, ως ήν, και το πνεύμα επιστρέψη προς τον Θεόν, ος έδωκεν αυτό. ( ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΗΣ ΙΒ’ 7)Αυτά τα λίγα χωρία που ανέφερα, μας δείχνουν ότι, ο Άνθρωπος έχει Αθάνατη ψυχή = πνεύμα μέσα του, Με την Χάριν του Θεού.

Ας πάρουμε από την αρχή, πώς έχουν τα πράγματα.

« Και είπε ο Θεός: Ας φτιάξουμε τον άνθρωπο σύμφωνα με την εικόνα τη δική μας και την ομοίωση,…» ( Γεν. α’26). Εδώ βλέπουμε ο Τριαδικός Θεός (που δεν πιστεύεις εσύ) δημιουργεί ψυχή = πνεύμα, με την φράση «με την εικόνα τη δίκη μας», διότι ο Θεός είναι Πνεύμα.
Έρχεται (ο προφ. Ζαχαρίας ιβ’ 1) και μας λέει:
«…Λέει ο Ιεχωβά, Αυτός που εκτείνει τους ουρανούς και θέτει το θεμέλιο της γης και πλάθει το πνεύμα του ανθρώπου μέσα του». Από την «ΜΝΚΉ Αγία Γραφή, με την λέξιν ψυχή, ονομάζει και την προσωπικότητα του Θεού. Ουδέποτε δε θα έκαμνε τούτο η Αγία Γραφή, εάν εις την λέξιν ψυχή συνέδεε την έννοιαν της μηδενίσεως, ως πράττετε εσείς. Ιδού μερικά χωρία της Γραφής:
«Και θήσω την σκηνήν μου εν υμίν, και ου βδελύξεται η ψυχή μου υμάς,» ( ΛΕΥΙΤΙΚΟΝ κστ’ 11. ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΒΔΟΜΗΚΟΝΤΑ). «Και τάς νουμηνίας υμών και τάς εορτάς υμών μισεί η ψυχή μου…».
«… και προσοχθιεί η ψυχή μου υμίν». ( ΛΕΥΙΤ. κστ’ 30).
«…λέγει Κύριος, η εν λαώ τοιούτω ουκ εκδικήσει η ψυχή μου; Υπάρχουν και άλλα Γραφικά χωρία, αυτά είναι αρκετά όσο αφορά την λέξιν ψυχή που αναφέρεται στην προσωπικότητα του Θεού. Εάν λοιπόν παραδεχθώμεν, ότι η λέξις ψυχή σημαίνει αποκλειστικώς ζωήν σαρκικήν και υλικήν, όπως λέτε εσείς και ότι είναι θνητή, ξέρετε τη συμπέρασμα βγαίνει απ’ αυτό; Ότι και ο Θεός δεν έχει αθάνατον ψυχήν, είναι θνητή, αποθνήσκει, άρα και ο Θεός, κατά εσάς, δεν έχει αθανασίαν, αλλά είναι θνητός!!!
Είδατε σε την πλάνη και κακοδοξία πέφτετε!!!



GEORGIOS

Ανώνυμος είπε...

Αναφέρω το κεφ. και το στοίχο, που μου διέφυγε να το γράψω.


«Και τάς νουμηνίας υμών και τάς εορτάς υμών μισεί η ψυχή μου…».( Ησ. α’14).


GEORGIOS

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος είπε...
Γιώργος είπε...

GEORGIE κανένας θνητός άνθρωπος δεν έχει κάτι το αθάνατο μέσα του.

(2 Ιανουαρίου 2012 1:49 π.μ).



Αυτός που λες είσαι τόσο σίγουρος; ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ.

Γιώργο Μτι, άφησε την Αγία Γραφή να σου δείξει ότι υπάρχει «ψυχή» με την έννοια της ζωής ( ΝΕΦΕΣ Εβραΐκά) και «ψυχή» με την έννοια του Πνεύματος( ΡΟΥΑΧ Εβραϊκά). « Και καθώς έβγαινε η ψυχή της (επειδή πέθανε)…» Από την «ΜΝΚ» ( Γεν. λε’ 18). Από πού βγήκε ή ψυχή; Φυσικά από μέσα της. «Αλλά ο Παύλος κατέβηκε κάτω, έπεσε πάνω του και τον αγκάλιασε και είπε: « Μη φωνάζετε, γιατί η ψυχή του είναι μέσα του». Από την «ΜΝΚ»( Πραξ. κ’ 10).Ακόμη διάβασε για τον "εσω άνθρωπο"= ψυχή, που δεν διαφθείρεται, αλλά ανανεώνεται απο ημέρα σε ημέρα.( Β'Κορινθ. δ'16) «Στα χέρια σου εμπιστεύομαι το πνεύμα μου» Από την «ΜΝΚ» ( ΨΑΛΜΟΣ λα’5), για μας (λ’ ή ΛΑ’ 6). «…και γέρνοντας το κεφάλι του, παρέδωσε το πνεύμα του». Από την «ΜΝΚ» ( ΙΩΑΝΝΗΣ ιθ’ 30). « Και ο Ιησούς φώναξε με δυνατή φώνη και είπε: « Πατέρα, στα χέρια σου εμπιστεύομαι το πνεύμα μου».Από την «ΜΝΚ»( ΛΟΥΚΑΣ κγ’ 46). Και λιθοβολούσαν τον Στέφανο, ενώ εκείνος έκανε επίκληση και έλέγε: « Κύριε Ιησού, δέξου το πνεύμα μου». Από την «ΜΝΚ» ( ζ’59). « Και επιστρέψη ο χους επί την γην, ως ήν, και το πνεύμα επιστρέψη προς τον Θεόν, ος έδωκεν αυτό. ( ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΗΣ ΙΒ’ 7)Αυτά τα λίγα χωρία που ανέφερα, μας δείχνουν ότι, ο Άνθρωπος έχει Αθάνατη ψυχή = πνεύμα μέσα του, Με την Χάριν του Θεού.

Ας πάρουμε από την αρχή, πώς έχουν τα πράγματα.

« Και είπε ο Θεός: Ας φτιάξουμε τον άνθρωπο σύμφωνα με την εικόνα τη δική μας και την ομοίωση,…» ( Γεν. α’26). Εδώ βλέπουμε ο Τριαδικός Θεός (που δεν πιστεύεις εσύ) δημιουργεί ψυχή = πνεύμα, με την φράση «με την εικόνα τη δίκη μας», διότι ο Θεός είναι Πνεύμα.
Έρχεται (ο προφ. Ζαχαρίας ιβ’ 1) και μας λέει:
«…Λέει ο Ιεχωβά, Αυτός που εκτείνει τους ουρανούς και θέτει το θεμέλιο της γης και πλάθει το πνεύμα του ανθρώπου μέσα του». Από την «ΜΝΚ.» Ή Αγία Γραφή, με την λέξιν ψυχή, ονομάζει και την προσωπικότητα του Θεού. Ουδέποτε δε θα έκαμνε τούτο η Αγία Γραφή, εάν εις την λέξιν ψυχή συνέδεε την έννοιαν της μηδενίσεως, ως πράττετε εσείς. Ιδού μερικά χωρία της Γραφής:
«Και θήσω την σκηνήν μου εν υμίν, και ου βδελύξεται η ψυχή μου υμάς,» ( ΛΕΥΙΤΙΚΟΝ κστ’ 11. ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΒΔΟΜΗΚΟΝΤΑ). «Και τάς νουμηνίας υμών και τάς εορτάς υμών μισεί η ψυχή μου…».(Ησ. α’14)
«… και προσοχθιεί η ψυχή μου υμίν». ( ΛΕΥΙΤ. κστ’ 30).
«…λέγει Κύριος, η εν λαώ τοιούτω ουκ εκδικήσει η ψυχή μου;» ( ΙΕΡΕΜΙΑΣ Θ’ 9). Υπάρχουν και άλλα Γραφικά χωρία, αυτά είναι αρκετά όσο αφορά την λέξιν ψυχή που αναφέρεται στην προσωπικότητα του Θεού. Εάν λοιπόν παραδεχθώμεν, ότι η λέξις ψυχή σημαίνει αποκλειστικώς ζωήν σαρκικήν και υλικήν, όπως λέτε εσείς και ότι είναι θνητή, ξέρετε τη συμπέρασμα βγαίνει απ’ αυτό; Ότι και ο Θεός δεν έχει αθάνατον ψυχήν, είναι θνητή, αποθνήσκει, άρα και ο Θεός, κατά εσάς, δεν έχει αθανασίαν, αλλά είναι θνητός!!!
Είδατε σε την πλάνη και κακοδοξία πέφτετε!!!



GEORGIOS

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ είπε...

Αγαπητέ κ.Γιώργο, πρεσβύτερε τών εν Γερμανία ΜτΙ

Eπειδή ΟΥΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ Ο ΙΔΙΟΣ κατ’ ουσίαν πιστεύετε αυτά που λέτε, ότι δήθεν δεν σάς απήντησα, αλλά κι επειδή δυστυχώς δεν επισκεφθήκατε ακόμη τον Οφθαλμίατρο που σάς συνέστησα, με αποτέλεσμα το πρόβλημα τής οράσεώς σας να επιδεινώνεται ραγδαίως, επαναδημοσιεύω τις ‘αερολογίες’, τις εμπαθείς ‘κουτολασπολογίες’ και μανιακές ‘ψευδολογίες’ οι οποίες έγιναν η αιτία να ανοίξει η γη και να σάς καταπιεί για 35 ολόκληρες ημέρες!

Όχι τίποτ’ άλλο, απλώς για να διαπιστώσουν και οι πρόσφατοι αναγνώστες τού Αντιαιρετικού το ποιον τού συνομιλητού μου, αλλά επίσης να πάρουν μία γεύση οι απανταχού Μάρτυρες τού Ιεχωβά και να διαπιστώσουν, τί είδους άνθρωποι ηγούνται τής Οργανώσεως και εις τί γκρεμό οδηγούν τούς ανθρώπους που τούς έχουν εμπιστευθεί την σωτηρία τους.

Να διαπιστώσουν επίσης την ακριβή εφαρμογή που ευρίσκει εις τούς ποιμένες τους η ρήσις τού Θεανθρώπου «ἄφετε αὐτούς· τυφλοί εἰσιν ὁδηγοί· τυφλὸς δὲ τυφλὸν ἐὰν ὁδηγῇ, ἀμφότεροι εἰς βόθυνον πεσοῦνται» (ΜΑΤΘ. ΙΕ:14) καθώς επίσης και η ετέρα «μήτι δύναται τυφλὸς τυφλὸν ὁδηγεῖν; οὐχὶ ἀμφότεροι εἰς βόθυνον ἐμπεσοῦνται;» (ΛΟΥΚ. ΣΤ:39)

«Προφανώς κανένας Έλληνας ιστορικός δεν έχει τα απαραίτητα στοιχεία, την πρόσβαση αλλά και την ειδικότητα να αξιολογεί στοιχεία πάνω σε πινακίδες με σφηνοειδή γραφή. Μπορείτε να πείτε κ.Τσιμπιρίδη ποιος ιστορικός με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά έκανε μελέτη επ' αυτών που αναφέρω;» (Σχόλιο κ.Γιώργου 2 Ιανουαρίου 2012 12:44 π.μ.)

Ώστε κ.Γιώργο θέλετε και όνομα συγκεκριμένου Έλληνος Ασσυριολόγου που να έχει αποφανθεί περί τών συγκεκριμένων σφηνοειδών επιγραφών; Γιατί όμως ζητείτε συγκεκριμένα Έλληνα Ασσυριολόγο; Οι ξένοι λόγιοι Ασσυριολόγοι που έχουν αποφανθεί επί τού αστρονομικού ημερολογίου VAT 4956 δεν σάς γεμίζουν το μάτι;

Η ίδια η ομολογία τής Σκοπιάς που παραδέχεται ότι «Οι λόγιοι λένε ότι όλες αυτές οι θέσεις σημειώθηκαν το 568/568 Π.Κ.Χ., πράγμα που θα σήμαινε ότι το 18ο έτος τού Ναβουχοδονόσορα Β΄, οπότε αυτός κατέστρεψε την Ιερουσαλήμ, ήταν το 587 Π.Κ.Χ.» (Σκοπιά, 01.11.2011, σελ.25) ΟΥΤΕ αυτή η παραδοχή τού ‘δούλου’ σάς γεμίζει το μάτι;

Oι λόγιοι κ.Γιώργο που έχουν εξετάσει τούς ισχυρισμούς τού Rolf Furuli (εις τον οποίον βασίζεται η ερμηνεία τών σφηνοειδών πινακίδων και κατ’ επέκτασιν η εσχατολογική χρονολόγηση τής Εταιρίας Σκοπιάς τού τεύχους τής 1ης Νοεμβρίου), καθώς και ηγετικές αυθεντίες εις τις αστρονομικές πινακίδες, έχουν ΗΔΗ αποφανθεί και συμφωνούν ΟΜΟΦΩΝΩΣ, ότι οι σεληνιακές θέσεις τού VAT 4956 υποστηρίζουν το έτος 568/567 π.Χ. και όχι τούς χρονολογικούς ισχυρισμούς τού Rolf Furuli περί 588/587 π.Χ.

Κι επειδή απεγνωσμένα ζητάς και κάποιο όνομα ειδήμονος, σε παραπέμπω εις τα σχόλια επί τών Σεληνιακών παρατηρήσεων τού καθηγητή Hermann Hunger, εις την αναθεώρηση τού βιβλίου τού Rolf Furuli, Assyrian, Babylonian, and Egyptian Chronology. Volume II of Assyrian, Babylonian, Egyptian, and Persian Chronology Compared with the Chronology of the Bible. Oslo, Awatu Publishers, 2nd ed., 2008 που μπορείς να βρεις εδώ:

http://kristenfrihet.se/kf4/reviewHunger.htm.

Μόνο κ.Γιώργο πριν διαβάσεις την μελέτη τού συγκεκριμένου καθηγητού, οπλίσου με αρκετό θάρρος. Έχε για καλό και για κακό τα χάπια τής πιέσεως κοντά σου, διότι ο Hermann Hunger έχει κάνει ‘φύλο και φτερό’ τον Rolf Furuli κι έχει αναθεωρήσει και διαψεύσει ΟΛΕΣ του τις παρατηρήσεις επί τού αστρονομικού ημερολογίου VAT 4956!!!

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ είπε...

Θέλεις κ.Γιώργο να αναφέρω και άλλους ειδήμονες μήπως το ματάκι σου αρχίσει σιγά-σιγά να ξεθολώνει και ίσως να γεμίζει; Πολύ ευχαρίστως!

Οι Σεληνιακές θέσεις που καταγράφονται εις το αστρονομικό ημερολόγιο VAT 4956 έχουν εξετασθεί και συγκριθεί με σύγχρονους υπολογισμούς από τούς F. R. Stephenson και D. M. Willis σε μελέτη που εδημοσίευσαν εις το «Under One Sky: Astronomy and Mathematics in the Ancient Near East» (J. M. Steele and A. Imhausen [eds.], Münster 2002), σελ.423-428.

Το συμπέρασμα εις το οποίο κατέληξαν κ.Γιώργο είναι, ότι η παραδοσιακή χρονολόγηση 568/567 π.Χ. μπορεί με σιγουριά να επιβεβαιωθεί! Τα αποτελέσματα τής ερεύνης τους μπορείτε να τα διαβάσατε επιγραμματικά εις το πίνακα τής σελ.424. (Προσέξτε όμως το επικείμενο εγκεφαλικό ώστε να μην έχω και τύψεις εις την συνείδησίν μου!)

Τί είπατε κ.Γιώργο, δεν σάς αρκούν αυτοί οι επιστήμονες; Θέλετε να παραθέσω έτι περισσοτέρους; Πολύ ευχαρίστως!

Άλλοι ειδήμονες, αγαπητέ κ.Γιώργο, που έχουν εξετάσει τις Σεληνιακές θέσεις τού αστρονομικού ημερολογίου VAT 4956 κι έχουν καταλήξει εις τα ίδια συμπεράσματα με τούς ανωτέρω, είναι και οι AnnOMaly και Alleymon (Marjorie Alley). Αμφότεροι είναι ικανότατοι λόγιοι κι εδημοσίευσαν τα συμπεράσματά τους εις το www.jehovahs-witness.net debate forum εις τις 20 Σεπτεμβρίου 2011. Εχρησιμοποίησαν και συνέκριναν διάφορα αστρονομικά προγράμματα, επί σκοπώ να αποδείξουν ότι οι διαφορές μεταξύ των ήσαν αμελητέες!

Την συγκεκριμένη μελέτη μπορείτε κ.Γιώργο να την διαβάσετε εδώ:

Page 1: http://www.jehovahs-witness.net/watchtower/bible/216056/1/VAT-4956-Comparison-Of-The-Lunar-Three-Time-Intervals-For-Years-568-7-BCE-and-588-7-BCE

Page 2: http://www.jehovahs-witness.net/watchtower/bible/216056/2/VAT-4956-Comparison-Of-The-Lunar-Three-Time-Intervals-For-Years-568-7-BCE-and-588-7-BCE



Ακολουθούν αγαπητοί αναγνώστες τα σχόλια που δημοσιεύσαμε εις τις 18 και 21 Οκτωβρίου καθώς και 1 Νοεμβρίου 2011 τα οποία κι έγιναν η αιτία να ανοίξει η γη και να καταπιεί τον κ.Γιώργο για 35 ολόκληρες ημέρες, μετά την παρέλευση τών οποίων (και την βοήθεια εννοείται τής κ.Νικολούλη), ξεπρόβαλε δειλά-δειλά από την κρυψώνα του για να μάς πει, ότι δεν απαντήσαμε τίποτα επί τού θέματος και ότι εκστομίζουμε μόνον ‘αερολογίες’, εμπαθείς ‘κουτολασπολογίες’ και μανιακές ‘ψευδολογίες’!!!

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ είπε...

Θέμα προς συζήτησιν με τον αγαπητό κ.Γιώργο, πρεσβύτερο τών εν Γερμανία ΜτΙ, καθώς και με ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΜτΙ που επιθυμεί να συμμετάσχει εις αυτήν:

«Η εσφαλμένη χρονολόγηση τής Σκοπιάς εις το αστρονομικό ημερολόγιο VAT 4956»


«Τι δείχνουν τα κείμενα; Εξετάσετε για παράδειγμα την πινακίδα VAT 4956. Η πρώτη γραμμή της αναφέρει: ‘Έτος 37 του Ναβουχοδονόσορα, βασιλιά της Βαβυλώνας’. Στη συνέχεια, περιγράφει λεπτομερώς τη θέση της σελήνης και κάποιων πλανητών σε συνάρτηση με διάφορα άστρα και αστερισμούς. Περιλαμβάνει επίσης μία σεληνιακή έκλειψη. Οι λόγιοι λένε ότι όλες αυτές οι θέσεις σημειώθηκαν το 568/567 Π.Κ.Χ., πράγμα που θα σήμαινε ότι το 18ο έτος τού Ναβουχοδονόσορα Β΄, οπότε αυτός κατέστρεψε την Ιερουσαλήμ, ήταν το 587 Π.Κ.Χ. Αλλά υποδεικνύουν αδιάσειστα αυτές οι αστρονομικές αναφορές μόνο το έτος 568/567 Π.Κ.Χ.;

Η πινακίδα κάνει λόγο για μία σεληνιακή έκλειψη που, βάσει υπολογισμών, συνέβη τη 15η ημέρα τού τρίτου βαβυλωνιακού μήνα, του Σιμάνου. Και όντως συνέβη μιά σεληνιακή έκλειψη τη βαβυλωνιακή ημερομηνία που αντιστοιχεί στις 4 Ιουλίου (σύμφωνα με το Ιουλιανό ημερολόγιο) του 568 Π.Κ.Χ. Εντούτοις, συνέβη και μία άλλη είκοσι χρόνια νωρίτερα, στις 15 Ιουλίου του 588 Π.Κ.Χ.

Αν το 37ο έτος του Ναβουχοδονόσορα Β΄ ήταν το 588 Π.Κ.Χ., τότε το 18ο έτος του ήταν το 607 Π.Κ.Χ. – αυτό ακριβώς που υποδηλώνει η Βιβλική χρονολόγηση ως το έτος καταστροφής τής Ιερουσαλήμ»! (Σκοπιά, 01.11.2011, σελ.25)


Πριν προχωρήσουμε εις την ανάλυση τού συγκεκριμένου αστρονομικού ημερολογία, να αναφέρουμε ενημερωτικά, ότι το αστρονομικό πρόγραμμα που εχρησιμοποιήθη για την εξέταση είναι το Chris Marriott’s SkyMap Pro 11.04, το οποίο χρησιμοποιεί την σύγχρονη ολοκληρωμένη Σεληνιακή θεωρία ΕLP2000-82B.

Η τιμή ‘delta-T’ που εχρησιμοποιήθη για την κοσμική επιτάχυνση τής Σελήνης είναι 1,7 milliseconds ανά αιώνα, η οποία είναι το αποτέλεσμα τής εκτενούς ερεύνης τού Richard Stephenson εις το έργο του Historical Eclipses and Earth’s Rotation, Cambridge, 1997. Το πρόγραμμα ως εκ τούτου διατηρεί υψηλή ακρίβεια εις βάθος χρόνου. Τοιαύτη ακρίβεια δεν υφίσταται εις πολλά άλλα σύγχρονα αστρονομικά προγράμματα

Εις την παραδοσιακή χρονολόγηση για το 37ον έτος τού Ναβουχοδονόσορος, δύναται ευκόλως να ταυτοποιηθεί με την έκλειψη τής 4ης Ιουλίου 568 π.Χ. (κατά το Ιουλιανό ημερολόγιο). Έτσι, η Βαβυλωνιακή ημερομηνία τής 15ης τού 3ου μήνα, αντιστοιχεί προς την 4ην Ιουλίου 568 π.Χ.

Από αυτήν την ημερομηνία δυνάμεθα να μετρήσουμε προς τα πίσω προς την 1ην τού 3ου μήνα, η οποία ήτο η 20η/21ην Ιουνίου 568 π.Χ. (από ηλιοβασίλεμα εις ηλιοβασίλεμα). Όπως επιπλέον δείχνει η πινακίδα, ότι δηλαδή ο προηγηθείς 2ος μήνας (Ayyaru) είχε 29 ημέρες και ο 1ος μήνας (Nisannu) 30 ημέρες, είναι εύκολο να διαπιστώσουμε, ότι η 1η Ayyaru πέφτει εις την 22αν/23ην Μαΐου 568 π.Χ. και ότι η 1η Nisannu, δηλαδή η πρώτη ημέρα τού 37ου έτους τού Ναβουχοδονόσορος, εις την 22αν/23ην Απριλίου 568 π.Χ.

Μετακινώντας όμως προς τα πίσω το 37ο έτος τού Ναβουχοδονόσορος, δηλαδή εις το 588/587 π.Χ., όπως προτείνει η Σκοπιά αγαπητοί αναγνώστες, ευρίσκουμε, ότι και εις αυτό το έτος επίσης υπήρξε μία Σεληνιακή έκλειψη (η οποία όμως δεν ήτο ορατή από τον Βαβυλωνιακό ορίζοντα) και η οποία έλαβε μέρος την 15ην Ιουλίου 588 π.Χ.

Συμφώνως προς την Σκοπιά, αυτή είναι η έκλειψη που το αστρονομικό ημερολόγιο VAT 4956 χρονολογεί εις την 15ην τού 3ου μήνα (Simanu). Μετρώντας τώρα προς τα πίσω από την 15ην Ιουλίου, η Σκοπιά υπολογίζει την τού 3ου μήνα (Simanu) εις την 30ην Ιουνίου 588 π.Χ., την 1ην τού 2ου μήνα (Ayyaru) εις την 1ην Ιουνίου 588 π.Χ. και την 1ην τού 1ου μήνα (Nisannu) εις την 1ην Μαΐου 588 π.Χ.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ είπε...

Οι δύο λόγοι που εκθέτουν ως εσφαλμένη την χρονολόγηση τής Σκοπιάς όσον αφορά εις την γραμμή 1 τού αστρονομικού ημερολογίου VAT 4956.

Εις το σημείον όμως αυτό, αγαπητοί αναγνώστες, με την συγκεκριμένη χρονολόγηση που προτείνει και αποδέχεται η Εταιρία Σκοπιά, αναφύονται τα εξής προβλήματα, για τα οποία βεβαίως δεν τολμάει να ενημερώσει τούς αναγνώστες:

1ον) Η πρώτη ημέρα τού Βαβυλωνιακού έτους, δηλαδή η 1η Nisannu, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΡΧΙΣΕ ΤΟΣΟ ΑΡΓΑ, όσο προτείνει η Σκοπιά, δηλαδή τον Μάιο μήνα! Όπως άλλωστε φαίνεται από τούς πίνακες τών Parker & Dubberstein, εις μίαν περίοδο 700 ετών (626 π.Χ.–75 μ.Χ.), η 1η Nisannu ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΥΝΕΠΕΣΕ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΜΑΙΟ ΜΗΝΑ!!!

Η ίδια δε διαπίστωση υφίσταται και για τούς ακόλουθους μήνες: Η 1η Ayyaru ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΡΧΙΣΕ ΤΟΣΟ ΑΡΓΑ, όσο προτείνει η Σκοπιά, δηλαδή τον Ιούνιο μήνα, όπως και η 1η Simanu ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΡΧΙΣΕ ΤΟΣΟ ΑΡΓΑ, όσο προτείνει η Σκοπιά, δηλαδή εις την 30ην Ιουνίου! (όρα R.A. Parker & W.H. Dubberstein, Babylonian Chronology: 626 Β.C.–AD 75, Providence: Brown University Press, 1956, σελ.27-47)

ΓΙ’ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, η συγκεκριμένη Σεληνιακή έκλειψη (που το υπό έρευναν αστρονομικό ημερολόγιο VAT 4956 χρονολογεί εις την 15ην τού 3ου μήνα Simanu), δεν δύναται να είναι αυτή που προτείνει η Εταιρία Σκοπιά, δηλαδή η 15ην Ιουλίου 588 π.Χ. Με την ανωτέρω λοιπόν επιχειρηματολογία, καταρρίπτεται ο ισχυρισμός ‘τού πιστού και φρονίμου δούλου’, ότι ΔΗΘΕΝ το συγκεκριμένο αστρονομικό ημερόλογιο υποδεικνύει ως το 37ον έτος τού Ναβουχοδονόσορος το 588 π.Χ., και άρα, το 18ον έτος του που κατέστρεψε την Ιερουσαλήμ, το 607 π.Χ.!

Συνεχίζοντας την μελέτην μας, αγαπητοί αναγνώστες, θα παραθέσουμε επιπλέον πληροφορίες τις οποίες η Σκοπιά ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΙ από τους αναγνώστες.

2ον) Ο δεύτερος λοιπόν λόγος για τον οποίον δεν ισχύει η χρονολόγηση τής Σκοπιάς, είναι ο εξής: Η συγκεκριμένη Σεληνιακή έκλειψη τής 15ης Ιουλίου 588 π.Χ., για την οποίαν ποιείται λόγο η Σκοπιά, κατεγράφει υπό τών Βαβυλωνίων εις ΑΛΛΗΝ σφηνοειδή πινακίδα με την κωδική ονομασία BM 38462, που είναι το No 1420 εις τον κατάλογο LBAT τού A. J. Sachs (Late Babylonian Astronomical and Related Texts) και Nο 6 εις τον κατάλογο ADT τού Hermann Hunger (Astronomical Diaries and Related Texts from Babylonia, τόμ.1, Βιέννη, 2001).

Η χρονολογική αξία αυτού τού αστρονομικού ημερολογίου είναι τής ιδίας βαρύτητος με αυτήν τού VAT 4956. Περιλαμβάνει ετήσιες ημερολογιακές αναφορές Σεληνιακών εκλείψεων, από το 1ον έως το 29ον βασιλικόν έτος τού Ναβουχοδονόσορος (604/603-576/575 π.Χ.). Τα διασωθέντα τμήματα αυτής τής πινακίδος, περιέχουν 37 καταγραφές εκλείψεων, 22 εκ τών οποίων είχαν προβλεφθεί, 14 είχαν παρατηρηθεί και μία που είναι αβέβαιη.

Όπως προείπαμε, έχει καταγεγραμμένη εις την πρόσοψη (γραμμή 16-18), την έκλειψη τής 15ης Ιουλίου 588 π.Χ. (αυτήν δηλαδή που η Σκοπιά ισχυρίζεται, ότι ΔΗΘΕΝ αναφέρεται εις το VAT 4956), η οποία όμως χρονολογείται εις το 17ον ΚΑΙ ΟΧΙ εις το 37ον έτος τού Ναβουχοδονόσορος!

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ είπε...

Η πινακίδα περιγράφει δύο σεληνιακές εκλείψεις εις αυτό το έτος (17ον). Η μία εχρονολογήθη εις την 15ην Ιουλίου 588 π.Χ., κατά τον 4ον μήνα Duzu, και όχι εις τον 3ον μήνα (Simanu), όπως ψευδώς ισχυρίζεται η Εταιρία Σκοπιά ότι συνέβη η συγκεκριμένη έκλειψη: «Εντούτοις, συνέβη και μία άλλη είκοσι χρόνια νωρίτερα, στις 15 Ιουλίου του 588 Π.Κ.Χ.» (Σκοπιά, 01.11.2011, σελ.25).

Οπότε, αγαπητοί Μάρτυρες τού Ιεχωβά, δεν υπάρχει ουδεμία περίπτωση να είναι αυτή η έκλειψη που καταγράφεται εις τον 3ον μήνα (Simanu) εις το αστρονομικό ημερολόγιο VAT 4956!!!

Το ότι αυτή η έκλειψη (κατά τον 4ον μήνα Duzu) είναι πράγματι η έκλειψη τής 15ης Ιουλίου 588 π.Χ., επιβεβαιώνεται από τις λεπτομέρειες που αναφέρονται όσον αφορά εις την δευτέραν έκλειψη, η οποία και χρονολογείται εις τον 10ον μήνα (Tebetu) τού 17ου έτους τού Ναβουχοδονόσορος. Οι πληροφορίες σχετικά με τον χρόνο τής συγκεκριμένης εκλείψεως αποτελούν μεγίστη βοήθεια, αλλά και αίρουν οποιαδήποτε αμφιβολία για την ταυτοποίησή της.

Το κείμενο λοιπόν, τού υπό εξέτασιν αστρονομικού ημερολογίου BM 38462, συμφώνως προς την μετάφρασιν τού Hermann Hunger (Astronomical Diaries and Related Texts from Babylonia, τόμ.5, Βιέννη, 2001, σελ.29), έχει ως εξής:

«[Year] 17, Month IV, [omitted.]
[Month] X, the 13th, morning watch, 1 beru 5o [before sunrise?]
All of it was covered. [It set eclips]ed.»


Η δευτέρα λοιπόν έκλειψη κατά τον 10ον μήνα (Tebetu, 6 μήνες μετά την πρώτην), έλαβε χώρα την 8ην Ιανουαρίου 587 π.Χ. Αυτή η ημερομηνία επομένως αντιστοιχεί εις την 13ην τού 10ου μηνός εις το Βαβυλωνιακό ημερολόγιο. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ με την χρονολόγηση τών Parker & Dubberstein, η οποία υποδεικνύει, ότι η τού 10ου μηνός (Tebetu) συνέπεσε την 26ην/27ην Δεκεμβρίου 588 π.Χ. (όρα R.A. Parker & W.H. Dubberstein, Babylonian Chronology: 626 Β.C.–AD 75, Providence: Brown University Press, 1956, σελ.28).

Οι Βαβυλώνιοι υποδιαιρούσαν τις 24 ώρες τής ημέρας εις 12 beru ή 360 USH (μοίρες), έτσι το 1 beru αντιστοιχούσε εις 2 ώρες και 5 USH (= μοίρες, τών 4 λεπτών εκάστης), δηλαδή εις 2 ώρες και 20 λεπτά. Συμφώνως τώρα προς την πινακίδα, αυτή η έκλειψη ξεκίνησε 2 ώρες και 20 λεπτά προ τού ηλιοβασιλέματος, ήταν ολική ‘All of it was covered’ και ‘[It set eclips]ed’, δηλαδή έλαβε τέλος μετά την δύση τής Σελήνης.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ είπε...

Μετά από την παρένθεση που κάναμε, για να αποδείξουμε ποία ήτο και πότε ακριβώς έλαβε χώρα η έκλειψη εις την οποίαν αναφέρεται η Εταιρία Σκοπιά, επανερχόμεθα ήδη εις το υπό έρευνα αστρονομικό ημερολόγιο VAT 4956, το οποίο εις την πρόσοψη και εις την γραμμή 1, αναφέρει τα εξής:

«Έτος 37 τού Ναβουχοδονόσορος, βασιλέως τής Βαβυλώνος. Μήνας 1, (η πρώτη τού οποίου συνέπεσε με) την 30ην (τού προηγηθέντος μηνός), η Σελήνη έγινε ορατή ΠΙΣΩ από τον Ουράνιο Ταύρο» (τα κεφαλαία δικά μας)

Εξέταση χρονολογήσεως ιστορικών: Nisannu 1=22/23 Απριλίου 568 π.Χ.

Η πληροφορία, ότι η τού 1ου μηνός (Nisannu) συνέπεσε με την 30ην τού προηγηθέντος μηνός αναγράφεται για να δείξει, ότι ο προηγηθέν Σεληνιακός μήνας (Addaru τού 36ου έτους τού Ναβουχοδονόσορος, όπως φαίνεται επίσης εις την πρόσοψη τής πινακίδος εις την γραμμή 5 τού κειμένου), είχε μόνον 29 ημέρες. Το 568 π.Χ. η 1η Nisannu συνέπεσε με την 22αν/23ην Απριλίου (από το απόγευμα τής 22ας έως το απόγευμα τής 23ης) κατά το Ιουλιανό ημερολόγιο.

Μετά το ηλιοβασίλεμα (περίπου 18:30) και προ τής δύσεως τής Σελήνης (περίπου 19:30), εις την 22αν Απριλίου, η Νέα Σελήνη, έγινε ορατή περίπου 5.50 (μοίρες) ανατολικά, ΠΙΣΩ από τον Α΄ τού Ταύρου, το πιο λαμπερό άστρο εις τον αστερισμό τού Ταύρου (‘the Bull of Heaven’). Όλα αυτά τα στοχεία ταιριάζουν αρκετά εις την θέση τών ουρανίων σωμάτων που αναφέρονται εις το αστρονομικό ημερολόγιο VAT 4956.

Εξέταση χρονολογήσεως Σκοπιάς: Nisannu 1=1ην Μαΐου 588 π.Χ.

Κατά την χρονολόγηση τής Σκοπιάς τώρα, το 588 π.Χ. η 1η Nisannu συνέπεσε κατά την 3ην/4ην Απριλίου, συμφώνως προς τούς συγχρόνους υπολογισμούς τής πρώτης θεάσεως τής νέας Σελήνης. Μεταξύ ηλιοβασιλέματος (περίπου 18:18) και δύσεως Σελήνης (περίπου 19:14) εις την 3ην Απριλίου, η νέα Σελήνη έγινε ορατή εις την δυτική άκρη τού αστερισμού τού Ταύρου, περίπου 14ο (μοίρες) δυτικά, ΕΜΠΡΟΣΘΕΝ από τον Α΄ τού Ταύρου.

Έτσι η Σελήνη, εμφανέστατα πλέον αγαπητοί αναγνώστες, δεν ήτο ΠΙΣΩ από τον αστερισμό τού Ταύρου την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, όπως απαιτεί η περιγραφή τού αστρονομικού ημερολογίου VAT 4956!!!

Η θέση λοιπόν τών ουρανίων σωμάτων καθώς και η εξήγηση που προσπαθεί να δώσει η Εταιρία Σκοπιά, επί σκοπώ βεβαίως να παραπλανήσει τούς αναγνώστες, δεν ταιριάζουν με αυτά που περιγράφονται εις την γραμμή 1 τού αστρονομικού ημερολογίου VAT 4956!

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ είπε...

Όπως λοιπόν διεπιστώσατε αγαπητέ κ.Γιώργο, πρεσβύτερε τών εν Γερμανία Μαρτύρων τού Ιεχωβά, πιστός εις την υπόσχεσή μου, όχι μόνον σάς απήντησα ΕΝΤΟΣ τής εβδομάδος, αλλά με ισχυράν επιχειρηματολογίαν σάς απέδειξα, ότι η ανεκδιήγητος Εταιρία Σκοπιά, δεν διστάζει, όχι μόνον Θεολογικώς και Αγιογραφικώς, αλλά και Αστρονομικώς πλέον, να συνεχίζει το ‘θεάρεστον’ έργον τής παραπλανήσεως τών ανθρώπων που τής εμπιστεύτηκαν την σωτηρίαν των.

Η δική σας στάση τώρα κ.πρεσβύτερε ποία θα είναι; Θα συνεχίσετε να υποστηρίζετε την Σκοπιά εις το ‘θεάρεστον’ έργον της; Μα για να το κάνετε αυτό θα πρέπει να ανατρέψετε ΟΛΑ τα ανωτέρω προαναφερθέντα ντοκουμέντα και να καταρρίψετε την ημετέραν επιχειρηματολογίαν, με αντίστοιχα ντοκουμέντα και αντίστοιχην επιχειρηματολογίαν και ΟΧΙ με ‘άρες-μάρες-κουκουνάρες’, όπως έχετε συνηθίσει έως τώρα να απαντάτε, όταν δεν έχετε συγκεκριμένες να εκφράσετε απαντήσεις!

Αυτά όλα που μόλις διάβασατε, αγαπητέ κ.Γιώργο, είναι απλώς ΕΝΑ ΜΙΚΡΟΥΛΗ ΔΕΙΓΜΑ τού τί μέλλει δημοσιεύεσθαι σε 1-2 μήνες, και θα αφορά αποκλειστικά και μόνον την απάτη τής Σκοπιάς εις το 607 π.Χ. Εάν ενθυμήσαι καλώς, έχουμε δεσμευθεί δημοσίως, ότι το συγκεκριμένο διπλό άρθρο τής Σκοπιάς (01.10 & 01.11.2011) θα το περιποιηθούμε καταλλήλως, δηλαδή θα το κάνουμε ‘φύλλο και φτερό’. Κάτι πού ελπίζω ΗΔΗ να το διεπιστώσατε.

Εις μίαν απάντησή σας εις τον αγαπητόν GEORGIO είπατε τα εξής:

«Ας έρθει ένας ιστορικός, αν είναι σε θέση και έχει όχι μόνο επιστημονική κατάρτηση ως ιστορικός, αλλά και αν μπορεί να αξιολογήσει τα στοιχεία που δείχνει η σφηνοειδής γραφή της πινακίδας VAT 4956 η οποία αναφέρει στην 1η γραμμή της: ‘Έτος 37 του Ναβουχοδονόσορα, βασιλιά της Βαβυλώνας’... Θεωρώ προφανές ότι κανένας Έλληνας ιστορικός δεν έχει τα απαραίτητα στοιχεία, την πρόσβαση αλλά και την ειδικότητα να αξιολογεί στοιχεία πάνω σε πινακίδες με σφηνοειδή γραφή. Η μελέτη των αναφερόμενων στοιχείων - από πρώτο χέρι - αφορά μόνο μετρημένους στα δάκτυλα ξενόγλωσσους ιστορικούς.» (17 Οκτωβρίου 2011 12:34 π.μ.)

Είπατε επίσης εις απάντησής σας προς τον γράφοντα:

«Για το θέμα τού 607 π.Χ. μου θυμίζετε δυστυχώς την παροιμία ‘Σκύλος που γαβγίζει δεν δαγκώνει’» (16 Οκτωβρίου 2011 11:07 μ.μ.)

Φαντάζομαι λοιπόν, τα ημέτερα επιχειρήματα που προαναφέραμε, εφόσον δεν είμαστε και ιστορικοί, να είναι για την αφεντιά σας παιχνιδάκι να τα ανατρέψετε! Επειδή λοιπόν κανένας Έλληνας, όπως είπατε, δεν είναι εις θέσιν να αξιολογεί στοιχεία επάνω σε πινακίδες με σφηνοειδή γραφή, γι’ αυτό κι εμείς εις την ημετέραν βιβλιογραφία, παραπέμπουμε ΜΟΝΟΝ εις ειδήμονες κι αυθεντίες επί τού συγκεκριμένου θέματος, γι’ αυτό κι αναμένουμε εναγωνίως να αμφισβητίσετε το κύρος και την αυθεντία τών απόψεων τών επιστημόνων που παραθέτουμε.

Α! Κλείνοντας να μην ξεχάσω να σάς ερωτήσω το εξής βασικό:

«Τελικά κ.Γιώργο, αυτό το ‘παλιόσκυλο’ δαγκώνει κιόλας ή μόνον να ‘γαβγίζει’ ξέρει;;;»!!!


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ είπε...

Αγαπητέ κ.Γιώργο, πρεσβύτερε τών εν Γερμανία ΜτΙ

Λυπούμαι που σάς στεναχωρήσαμε και κατάπιατε την γλώσσα σας για ακόμη μία φορά, αλλά αυτά που περνάτε τώρα δεν είναι τίποτε άλλο παρά τα αποτελέσματα τής πλάνης που επιλέξατε να υπηρετήσετε. Ελπίζουμε τώρα, μετά το κάζο που πάθατε, να εμπεδώσατε πλέον καλά, ότι τον Τσιμπιρίδη δεν τον προκαλεί ΚΑΝΕΙΣ Μάρτυς τού Ιεχωβά σε συζήτηση για την απάτη τής Σκοπιάς ως προς το έτος 607 π.Χ.

Σάς προειδοποιήσαμε επανειλημμένως, ότι εντός εβδομάδος σάς περιμένει τέτοια ψυχρολουσία, που ούτε καν την φαντάζεστε. Μάς ακούσατε; Όχι! Απεναντίας συνεχίσατε να μάς προκαλείτε κάνοντας αλλεπάληλα cope-paste από το περίφημο άρθρο τής Σκοπιάς 01.11.2011, για το οποίο σάς είχαμε και πάλι επανειλημμένως προειδοποιήσει, ότι θα το κάνουμε ‘φύλλο και φτερό’! Λάβατε υπ’ όψιν τις προτροπές μας; Και πάλιν όχι!

Τώρα τί μέλλει γενέσθαι κ.Γιώργο; Θα παραμείνετε εις μίαν Οργάνωσιν εις την οποίαν, όπως περιτράνως απεδείχθη, κάνει μοντάζ τις Σεληνιακές εκλείψεις, προκειμένου να προκύψει το ποθούμενο (607 π.Χ.);

Και για ποίο ακριβώς μοντάζ εννοώ θα το αναλύσουμε πολύ συνοπτικώς, για να καταλάβουν άπαντες οι αναγνώστες, τί ακριβώς εστί Εταιρία Σκοπιά. Θα καταλάβουν άπαντες πλέον, ότι η Σκοπιά δεν ‘κόβει-ράβει’ ΜΟΝΟΝ την Γραφή εις τα δογματικά της μέτρα, αλλά πλέον επεκτάθηκε και εις την Αστρονομία!!!

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ είπε...

ΤΟ ΜΟΝΤΑΖ ΠΟΥ ΕΠΕΧΕΙΡΗΣΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ Η ΣΚΟΠΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ VAT 4956 ΚΑΙ ΒΜ 38462

Aγαπητοί αναγνώστες, αυτή τη φορά θα απλουστεύσουμε κατά πολύ τα πράγματα, και χωρίς να αναφέρουμε λεπτομερώς Σεληνιακές εκλείψεις και δύσκολους υπολογισμούς, θα περιγράψουμε πολύ συνοπτικώς τί ακριβώς προσεπάθησε η αδίστακτη Εταιρία Σκοπιά να κάνει, προκειμένου να εξαπατήσει τούς απληροφόρητους αναγνώστες, ότι ΔΗΘΕΝ το αστρονομικό ημερολόγιο VAT 4956 αναφέρεται εις το 588 π.Χ. ως το 37ον έτος τού Ναβουχοδονόσορος, άρα το 18ον που κατέλαβε και κατέστρεψε την Ιερουσαλήμ ταυτίζεται προς το 607 π.Χ.!

Έχουμε δύο αστρονομικά ημερολόγια που έκαστο αναφέρει τα εξής:

VAT 4956 = Περιγράφει εις την πρόσοψη εις την γραμμή 1 μίαν Σεληνιακή έκλειψη που συνέβη το 37ον έτος τού Ναβουχοδονόσορος, εις την 15ην ημέρα τού 3ου μήνα (Simanu), την οποίαν οι επιστήμονες ταυτίζουν χρονολογικώς προς την 4ην Ιουλίου 568 π.Χ.

ΒΜ 38462 = Περιγράφει εις την πρόσοψη εις τις γραμμές 16-18 μίαν Σεληνιακή έκλειψη που συνέβη το 17ον έτος τού Ναβουχοδονόσορος, εις τον 4ον μήνα (Duzu), την οποίαν οι επιστήμονες ταυτίζουν χρονολογικώς προς την 15ην Ιουλίου 588 π.Χ.

Η Σκοπιά λοιπόν, αγαπητοί αναγνώστες, έκανε το εξής τέχνασμα:

Πήρε την έκλειψη τού αστρονομικού ημερολογίου ΒΜ 38462 (τού 4ου μήνα τού 17ον έτος τού Ναβουχοδονόσορος, τού 588 π.Χ.) και προσπαθεί να πείσει τούς απληροφόρητους αναγνώστες, ότι είναι ΑΥΤΗ για την οποίαν κάνει λόγο το έτερον αστρονομικόν ημερολόγιον VAT 4956 (που όμως η έκλειψη που περιγράφει αυτό είναι τού 3ου μήνα τού 37ον έτος τού Ναβουχοδονόσορος, τού 568 π.Χ.!!!)

Γιατί όμως να το κάνει αυτό η Σκοπιά; Τί κρύβεται άραγε πίσω από αυτήν την ενέργεια;

Η αδίστακτη Εταιρία Σκοπιά, αγαπητοί αναγνώστες, προέβη εις αυτό το τέχνασμα ή μοντάζ, μεταξύ τών δύο ημερολογίων, για τον απλούστατο λόγο, ότι θέλει να ΤΑΥΤΙΣΕΙ το 37ον έτος τού Ναβουχοδονόσορος (για το οποίο κάνει λόγο το VAT 4956) προς το 588 π.Χ. (για το οποίο κάνει λόγο το ΒΜ 38462!!!)

Ερμηνεύοντας λοιπόν το VAT 4956 με βάση, ΟΧΙ το έτος 568 π.Χ., αλλά με βάση πλέον το έτος τού ΑΛΛΟΥ αστρονομικού ημερολογίου (ΒΜ 38462), δηλαδή το 588 π.Χ., να κατορθώσει, ΕΞΑΠΑΤΩΝΤΑΣ τούς αναγνώστες, να φθάσει εις το ποθούμενον σφόδρα και παντιοτρόπως, 607 π.Χ.!!!

Διότι, εάν κατορθώσει να ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΕΙ τούς αναγνώστες, ότι το VAT 4956 ταυτίζει το 37ον έτος τού Ναβουχοδονόσορος προς 588 π.Χ., τότε το 18ον έτος του είναι το 607 π.Χ. και άρα φθάνει εις το ποθούμενον! (Για να θυμηθούμε και λίγο τον Άγιον Κοσμά τον Αιτωλό)

Τέλεια η προσπάθεια ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ τών αναγνωστών εκ μέρους τής Σκοπιάς, αγαπητέ κ.Γιώργο, πρεσβύτερε τών εν Γερμανία Μαρτύρων τού Ιεχωβά, αλλά....

ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ!!!

Να ενημερώσεις λοιπόν τούς υπευθύνους σου και τα ανώτερα στελέχη, ότι απεκαλύφθησαν πλέον οι μέθοδοι εξαπάτησης ‘τού πιστού και φρονίμου δούλου’, ώστε να ψάξουν να αναζητήσουν έτερους νέους τρόπους προς εξαπάτησιν τών ανθρώπων που τούς ενεπιστεύθησαν την σωτηρίαν των!

Υ.Γ. Μην ντρέπεσαι κ.πρεσβύτερε τών ΜτΙ, βγες από την κρυψώνα σου, διότι θα βάλουμε την κ.Νικολούλη να σε αναζητήσει και τότε θα σε ξετρυπώσει όπουδήποτε κι αν έχεις κρυφτεί!!!


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ είπε...

Αγαπητέ κ.Γιώργο, πρεσβύτερε τών εν Γερμανία ΜτΙ

Λυπούμαι που έγινα αιτία να σταματήσετε να γράφετε εις τον Αντιαιρετικό, αλλά όπως σάς είπα και εις το τελευταίο μου σχόλιο, όλα αυτά που περνάτε τώρα δεν τίποτε άλλο παρά τα αποτελέσματα τής πλάνης τής Σκοπιάς, τήν οποίαν επιλέξατε να υπηρετήσετε, κι έτσι να γίνετε κι εσείς βοηθός (τής Σκοπιάς) εις την παραπλάνηση και απώλεια κι άλλων συνανθρώπων μας.

Εάν είστε ειλικρινής με τον εαυτό σας κι αγαπάτε την αλήθεια, όπως θέλω να πιστεύω, θα πρέπει να θέσετε υπ’ όψιν σας κάποια πράγματα και να πάρετε ορισμένες αποφάσεις, οι οποίες άπτονται τής αιωνιότητός σας.

Θέλετε να παραμείνετε εις την Σκοπιά απατώντας τον εαυτό σας και τούς συνανθρώπους σας, ενώ εν γνώσει σας γνωρίζετε, ότι δεν ισχύει ούτε το 607 π.Χ. ούτε και κατ’ επέκτασιν το 1914, κι άρα δεν υπάρχει κανένας ‘πιστός και φρόνιμος δούλος’ (τουλάχιστον εις το πρόσωπον τής Βιβλικής και Φυλλαδικής Εταιρίας Σκοπιά);

Μπορείτε να συνεχίσετε να ζείτε το όνειρο και το παραμύθι τής Σκοπιάς και να δικαιώσετε για ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ φορά τον γράφοντα όταν έλεγε και ξαναέλεγε, ότι είστε τού δόγματος και τής νοοτροπίας «Μην με ξυπνάτε μην με ενοχλείτε»!

Εάν όμως είστε τίμιος και ειλικρινής με τον εαυτό σας και λάτρης τής αληθείας (ένεκα τής οποίας ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ εγκαταλείψατε την Ορθοδοξία κι ενταχθήκατε εις την Σκοπιά) και δεν σάς αρέσει να κοροιδεύετε εαυτόν αλλά και τούς συνανθρώπους σας, τότε πρέπει να κοστολογήσετε και να αξιολογήσετε τα ντοκουμέντα που σάς εκθέσαμε και να πάρετε κάποιες σοβαρές αποφάσεις.

Εχθές εδημοσιεύθη το Β΄ Μέρος τής μελέτης μας που αφορά εις την εσφαλμένη χρονολόγηση τής Σκοπιάς εις το αστρονομικό ημερολόγιο VAT 4956 κι αφορά πλέον την ανάλυση τής γραμμής 3 που επικαλείται η Σκοπιά εις το τεύχος τής 01.11.2011 σελ.26-27. Το Α΄ Μέρος τής μελέτης μας αφορούσε εις την γραμμή 1 τής πινακίδος.

Θέλω να έχετε μίαν πλήρη απάντηση ΚΑΙ γι’ αυτό το θέμα, διότι το cope-paste που μάς κάνατε από την συγκεκριμένη Σκοπιά περιελάμβανε ΚΑΙ ΑΥΤΟ το επιχείρημα, ότι ΔΗΘΕΝ το VAT 4956 εις την γραμμής 3 υποδεικνύει το 588 π.Χ. ως το 37ον έτος τής βασιλείας τού Ναβουχοδονόσορος!

Σάς αφιερώνω λοιπόν την μελέτη μας για την γραμμή 3 τού αστρονομικού ημερολογίου VAT 4956 την οποίαν μπορείτε να διαβάσετε εδώ:

http://oodegr.com/paratir/meletes/xronologisi/587_vat4956_2.htm#3

με την ελπίδα, ότι θα αξιολογήσετε και θα εκτιμήσετε καταλλήλως τα ντοκουμέντα που παραθέτουμε και ότι θα πράξετε κατά συνείδησιν!

Με αγάπη Χριστού


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ είπε...

Oπότε, αγαπητοί αναγνώστες, μετά από όλες τις ανωτέρω εις βάθος αναλύσεις, ο κ.Γιώργος έπραξε κατά συνείδησιν λέγοντας τα εξής:

«Περί 607 και 587 π.κ.χ. κ.Τσιμπιρίδη, αερολογείτε συνεχώς. Σε όσα έγραψα δεν διαπίστωσα να γράφειτε ΤΙΠΟΤΑ. Αλλωστε πως και τι να γράψετε εκτός από ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ;... Μην ΑΕΡΟΛΟΓΕΙΤΕ όμως και πάλι, διότι δεν έχω διαπιστώσει τίποτε άλλο σε σας παρά μόνο αερολογίες με εμπαθείς κουτολασπολογίες και μανιακές ψευδολογίες.

Υ.Γ. Οχι τίποτα άλλο αλλά από την εμμονή σας στη σύγκριση 607/587 θα πάθετε και τίποτα. Να το πω και αλλιώς: κάθεστε και συγκρίνετε δυο μάτια για να δείξετε το σύνολο, ενώ κρύβετε όλα τα άλλα στοιχεία που κάνουν προφανή τη διαφορά ανάμεσα σε πίθηκο και άνθρωπο. Δεν φταίω αν δεν βρίσκετε άλλη διαφορά εκτός από την εμμονή στα 'μάτια'.» (2 Iανουαρίου 2012, 12:44 π.μ.)


Τελικά, αγαπητοί αναγνώστες, ποιος ‘πιθηκίζει’ εν προκειμένω εμμένοντας ότι δεν έχουμε ακόμη απαντήσει επί τού αστρονομικού ημερολογίου VAT 4956;

Τα συμπεράσματα δικά σας.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ

Ο Ψαράς για κ.Κοσμά είπε...

Κύριε Κοσμά καλημέρα σας.

Σε σχόλίό σας με ημερομηνία...

2 Ιανουαρίου 2012 4:27 μ.μ.

...μου γράψατε ότι Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά ΔΕΝ λένε χρόνια πολλά.

Αν κάποιος Μάρτυρας του Ιεχωβά,ευχηθεί χρόνια πολλά, και τον ακούσει άλλος Μάρτυρας του Ιεχωβά, τότε ο τελευταίος θα πλησιάσει τους πρεσβυτέρους της εκκλησίας, και θα αποκαλύψει την παράβαση, και ο πρώτος Μάρτυρας του Ιεχωβά, ο οποίος ευχήθηκε χρόνια πολλά, θα περάσει δικαστική επιτροπή.

Αν ζητήσει συγγνώμη μετά δακρύων, τότε, ΙΣΩΣ τον συγχωρήσουν οι πρεσβύτεροι.

Διαφορετικά, αν είναι αμετανόητος, και συνεχίσει να εύχεται χρόνια πολλά, θα αποκοπεί από την Χριστιανική Εκκλησία.

Υποθέτω ότι αστειευόμενος το λέτε αυτό.

Δεν νομίζω η Αγία Γραφή να καταδικάζει τις ευχές!

Δηλαδή οι ΜτΙεχωβά όταν παντρεύονται δεν λένε στο ζευγάρι να ζήσετε;

Κι αυτό σαν χρόνια πολλά είναι.

Εγώ πολλά πράγματα δεν γνωρίζω από αιρέσεις γι΄ αυτό έχω μπερδευτεί τώρα γιατί δεν ξέρω αν μου το είπατε αυτό σοβαρά.

Αλλά αν είναι έτσι, πού το στηρίζουν αυτό στην Αγία Γραφή;

Λέει στην Αγία Γραφή να μην ευχόμαστε χρόνια πολλά ο ένας στον άλλο;

Δεν νομίζω.

Ο Ψαράς.

Κοσμάς Αιτωλός είπε...

Αγαπητέ κ.Ψαρά,
δυστυχώς δεν αστειεύομαι καθόλου!

Θα ήθελα να είναι αστείο, αλλά ΔΕΝ είναι.

Ότι έγραψα στο σχόλιό μου είναι αληθές.

Αν έχει το σθένος, ας παρουσιαστεί κάποιος Μάρτυρας του Ιεχωβά, και ας με διαψεύσει.

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο ΜτΙ, να δούμε πόσο καιρό θα κάνεις πάλι, να εμφανιστής στο Αντιαιρετικό;
Να σε υπενθυμίσω κατι που είπες;

«Απλώς τι ξαναλέω δεν βρέθηκε ακόμα δάσκαλος για μένα»

19 Σεπτεμβρίου 2011 3:49 μ.μ.




GEORGIOS

Ο Ψαράς για Βαρκάρη είπε...

Για ''Bαρκάρη''.

Κύριε ''βαρκάρη'' σου έθεσα κάποια ερωτήματα, πότε θα τα απαντήσεις;

Σου θυμίζω:

1ον δεν θυμάμαι να σε ρώτησα κάτι εσένα προσωπικά.

2ον πες μου σε ποια αίρεση ανήκεις;

και

3ον - όπου λέει στην Γραφή ''όραμα'' σημαίνει πάντα κάτι το φανταστικό - ανύπαρκτο - διαφορετικό από αυτό που γράφει;

Γιατί δεν απαντάς;

Έκανες κάποια αναφορά σε ''όραμα''.

Δεν μπορείς να στηρίξεις τώρα;

Θα περιμένω μέχρι τον Αρμαγεδδών για να απαντήσεις;

Ο Ψαράς.

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο ΜτΙ, αυτά που γράφω περί ψυχής, είναι ή μόνη αρχή. Σου παρουσιάζω μερικά χωρία από την «ΜΝΚ», ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΑΙΝΕΥΕΙΣ ΠΟΛΗ.
Διάβασε προσεκτικά, αυτά που σε γράφω.
Ο Προφήτης Ιεζεκιήλ ομιλεί για τον Φαραώ, που μετά θάνατό του κατέβηκε στον Άδη και μόλις είδε εκεί και άλλους άρχοντες άλλων χωρών παρηγορήθηκε!(ΙΕΖΕΚΙΗΛ λβ’ 17 εώς 32). Ας πάρουμε τον στοίχο (21,30-31) από την «ΜΝΚ».

« Οι κορυφαίοι των κραταιών αντρών θα μιλήσουν μέσα από τον Σιεόλ=(Άδης) πρός αυτόν, μαζί με τους βοηθούς του. Οπωσδήποτε θα κατέβουν κάτω θα κείρονται όπως οι απερίτμητοι, θανατωμένοι από σπαθί».

«Εκεί βρίσκονται οι ηγεμόνες του βορά, όλοι τους, και όλοι οι Σιδώνιοι, οι οποίοι κατέβηκαν ντροπιασμένοι μαζί με τους θανατωμένους, παρά το ότι ήταν τρομακτικοί λόγω της κραταιότητά τους. Και θα κείτονται απερίτμητοι μαζί με τους θανατωμένους από σπαθί κια θα βαστάξουν την ταπείνωσή τους μαζί με εκείνους που κατεβαίνουν στο λάκκο».

«Αυτούς θα δει ο Φαραώ και ασφαλώς θα παρηγορηθεί για όλο το πλήθος του».

Βλέπεις, Γιώργο ΜτΙ, στο στίχο (21) ότι, οι ψυχές μιλούν μέσα από τον Άδη! Είδες και στο στίχο (31), ο Φαραώ πεθαμένος Βλέπει όλο το λαό του που έχουν πεθάνει.
Δεν υπάρχει ανυπαρξία ψυχής,ούτε εκμηδενίζεται,αλλά ζη μετά θάνατο.
Στο έχω ξαναπεί, ότι η «Σκοπιά», σε παραπλανεί, γιατί δεν Βλέπεις την αλήθεια, που είναι μπροστά στα μάτια σου;
Ποιος είναι έξω από την πραγματικότητα; Ας στο κρίνουν οι αναγνώστες του αντιαιρετικού.

Με αγάπη Χριστού


Georgios

Ανώνυμος είπε...

«Και ότε ήνοιξε την πέμπτην σφραγίδα, είδον υποκάτω του θυσιαστηρίου τας ψυχάς των εσφαγμένων δια τον λόγον του Θεού και δια την μαρτυρίαν του αρνίου ην είχον. Και έκραξαν φωνή μεγάλη λέγοντες, έως πότε, ο δεσπότης ο άγιος και ο αληθινός, ου κρίνεις και εκδικείς το αίμα ημών εκ των κατοικούντων επί της γης;» [Απ. 6:9-10]

1. Αυτές τις ψυχές, για πολύ δυστυχισμένες τις κόβω. Κράζουν για εκδίκηση. Ανυπομονούν να έρθει η μέρα της εκδίκησης. Σπαραξικάρδιες κραυγές που εκλιπαρούν για εκδίκηση. Αυτός είναι ο επουράνιος παράδεισος όπου πάνε οι ορθόδοξες ψυχές; Και εκτός από τις κραυγές εκδίκησης, με τι άλλο περνούν την ώρα τους;

2. Σύμφωνα με το σύμβολο της πίστεως, οι χριστιανοί προσδοκούν ανάσταση νεκρών. Οι ψυχές στον επουράνιο παράδεισο, προσδοκούν και αυτές ανάσταση νεκρών; Και τι έχει να προσθέσει σε μία ψυχή ... ένα σώμα, έστω και “ανακαινισμένο” έστω και “πνευματικόν” αλλά ... σώμα;
Υποτίθεται ότι η άυλη κατάσταση είναι ανώτερη. Ο Θεός είναι άυλος. Είναι δυνατόν ο άνθρωπος ενώ μεταβαίνει (η ψυχή του μετά θάνατον) σε ανώτερη (πνευματική) κατάσταση, να προσδοκά ξανά την ενσάρκωσή του (ανάσταση νεκρών); Τι είναι αυτό που προσδοκά τελικά; Την υλική υπόσταση; Τον υλικό κόσμο;


Γιώργος: @ Κανένας αναστημένος δεν είπε ποτέ ότι όταν πέθανε συνέχισε να ζει κάπου αλλού - ούτε ο Λάζαρος, ούτε η κόρη του Ιαείρου ούτε ο γιός της χήρας: ΟΛΟΙ αυτοί αναστήθηκαν από τον Χριστό αλλά δεν πήγαν πουθενά αλλού ως μεταθανάτιοι δήθεν ζωντανοί. @

Ειδικά ο Λάζαρος, με τη μεγαλύτερη χρονικά παραμονή στον “άλλο κόσμο” θα μπορούσε να γράψει την εμπειρία του και να γίνει best seller.
Τρία τινά:
1ον. Η μεταθανάτια εμπειρία του ήταν άνευ ενδιαφέροντος, έστω και παραμικρού.
2ον. Αποσιωπήθηκε σκόπιμα από τους ευαγγελιστές ώστε να έχουν θέμα οι χριστιανοί να αλληλοτρώγονται για το αν η ψυχή τους εκτός από την Κούλουρη αποδημεί και σ’ άλλα μέρη.
3ον. Η ανάστασή του συνοδεύτηκε με αμνησία, ίσως και με άλλα κουσούρια, καθόσον σύμφωνα με τα ευαγγέλια ο αναστάσιμος Λάζαρος δεν έβγαλε κιχ. Ούτε μία λέξη.

Δήκτης.

Γιώργος είπε...

Georgios: Ο Προφήτης Ιεζεκιήλ ομιλεί για τον Φαραώ, που μετά θάνατό του κατέβηκε στον Άδη και μόλις είδε εκεί και άλλους άρχοντες άλλων χωρών παρηγορήθηκε!(ΙΕΖΕΚΙΗΛ λβ’ 17 εώς 32). Ας πάρουμε τον στοίχο (21,30-31) από την «ΜΝΚ». « Οι κορυφαίοι των κραταιών αντρών θα μιλήσουν μέσα από τον Σιεόλ=(Άδης) πρός αυτόν, μαζί με τους βοηθούς του. Οπωσδήποτε θα κατέβουν κάτω θα κείρονται όπως οι απερίτμητοι, θανατωμένοι από σπαθί».
«Εκεί βρίσκονται οι ηγεμόνες του βορά, όλοι τους, και όλοι οι Σιδώνιοι, οι οποίοι κατέβηκαν ντροπιασμένοι μαζί με τους θανατωμένους, παρά το ότι ήταν τρομακτικοί λόγω της κραταιότητά τους. Και θα κείτονται απερίτμητοι μαζί με τους θανατωμένους από σπαθί κια θα βαστάξουν την ταπείνωσή τους μαζί με εκείνους που κατεβαίνουν στο λάκκο».
«Αυτούς θα δει ο Φαραώ και ασφαλώς θα παρηγορηθεί για όλο το πλήθος του».

GEORGIE, δεν θα ήθελα και εγώ να σου πω το ίδιο για σένα, αν θέλεις να το ξέρεις.
Δεν θα ήθελα να σου πω, να σε έστειλνε κάποιος στον άδη για να παρηγορηθείς με τις χιλιάδες νεκρών, γιατί και εσύ αν πήγαινες στον άδη δεν θα ήσουν τίποτα παραπάνω από ένας νεκρός.
Αν εσύ όμως βιάζεσαι να πας στον άδη για να συναντήσεις και συ κάποιους νεκρούς δικούς σου, τι να σου πω;
Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα, αλλά θα έχεις εσύ και κάποιοι δικοί σου που θα σε χάσουν.
Αν βέβαια νομίζεις ότι λίγοι - ζωντανοί - θα σε χάσουν και πολλοί -νεκροί - θα σε βρουν στον άδη, νομίζω ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο να κάνεις και εσύ ένα πρόωρο ταξιδάκι εκεί που όπως καταλαβαίνω δεν το επιθυμείς πριν έρθει η 'ώρα' σου.
Δεν βιάζεσαι βλέπω και τόσο να κάνεις ένα αγύριστο ταξιδάκι για να συναντήσεις κάποιους προγόνους σου και συ μαζί με τον Φαραώ - (Εννοείται ότι στην Βασιλεία του Θεού θα γίνουν αναστάσεις δικαίων και αδίκων, αλλά δεν μιλάμε για αυτό τώρα.)

Θα ήμουν αγενής αν σου το έλεγα αυτό, επειδή ναι μεν ο Θεός έχει το κάθε δικαίωμα να στείλει κάποιους είτε πρόωρα στον άδη (όπως τους Σοδομίτες, μερικούς Αιγύπτιους, τους επί εποχής Νώε κ.α.) είτε να τους αφήσει - ως συνήθως - να έχουν έναν φυσικό θάνατο.
Αν όμως ο Θεός σε έστελνε και σένα να συναντήσεις κάποιους στον άδη, θα καταλάβαινες ότι κάτι δεν θα πήγαινε καλά με σένα, επειδή ο Θεός δεν θέλει το θάνατο αλλά τη ζωή. Και δεν πιστεύω από τώρα και να τολμάς να κάνεις ενέργειες για να κατεβείς στον άδη, όπως και για κάποιους που άνοιξε η γη και τους κατάπιε ζωντανούς. Δεν θα ονειρευόσουν έναν τέτοιο θάνατο.


Γιώργος

Γιώργος είπε...

...συνέχεια...

Τα εδάφια στα οποία αναφέρθηκες έχουν να κάνουν με την ανικανότητα των ζωντανών να παραμείνουν στη ζωή, όσο δυνατοί κι αν εμφανίζονται, άλλο τόσο ανίσχυροι είναι όταν πεθαίνουν.
Το ότι παρηγοριούνται οι νεκροί στον άδη, έχει την έννοια ότι ξέρουν ως ζωντανοί ότι άλλοι ήδη έχουν προηγηθεί στην 'κάθοδο' προς την ανυπαρξία του άδη και έτσι παρηγοριούνται καθώς γνωρίζουν ότι δεν είναι ούτε οι πρώτοι ούτε και οι τελευταίοι, καθώς με σιγουριά οι ζωντανοί γνωρίζουν ότι θα πεθάνουν, αλλά οι νεκροί δεν γνωρίζουν εντελώς τίποτα.

Δεν θα σου πω να ρωτήσεις για σιγουριά κανένα νεκρό μήπως και σου απαντήσει, επειδή δεν θα το είχε κάνει μόνο σε σένα κάποιος νεκρός, αλλά θα το είχαν συνήθεια επί δισεκατομμύρια φορές.
Αυτό όμως δεν είναι τωρινό για να πούμε πως δεν ισχύει, εφόσον είναι επί χιλιάδες χρόνια παγιωμένο ως δεδομένο.
Άρα όταν διαβάζεις την Αγία Γραφή και δεν έχεις την ικανότητα να αντιλαμβάνεσαι το ολοκληρωμένο νόημά της αλλά και τη σημασία όλων όσα αναφέρει, τότε καταλήγεις σε λάθος συμπεράσματα και σε φαντασιώσεις που επιθυμείς.
Η φαντασίωση μιας αθανασίας στον καταδικασμένο σε θάνατο άνθρωπο δεν αλλάζει την καταδίκη του σε θάνατο.
Εκτός και αν δεν θεωρείς το θάνατό σου καταδίκη, αλλά άνοιγμα φτερών για άλλους γαλαξίες. Τότε ελεύθερα μπορείς να ... αποδημήσεις, άλλο αν δεν ξέρεις που θα βρεθείς και φοβάσαι το θάνατο τόσο που αρχίζεις να τρέμεις με την ιδέα ότι θα πας να συναντήσεις τον Φαραώ ή τους φιλόσοφους Σωκράτη, Αριστοτέλη, Πλάτωνα, τους ήρωες Λεωνίδα, Μ.Αλέξαντρο, Κολοκοτρώνη, Καραϊσκάκη...
Δεν νομίζω να σου ανοίχτηκε η όρεξη για αυτοκτονία, επειδή ...όπως και να πεθάνεις, εφόσον πιστεύεις στην αθάνατη ψυχή, αυτή ως αθάνατη δεν μεταβάλλεται λόγω κάποιας αυτοκτονίας.
Να σου πω όμως - πέρα από αυταπάτες και όνειρα θερινής νυχτός - ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα ζεις αν δεν αναστηθείς από τους νεκρούς. (Ιωάννης 15:28,29)
Η ανάσταση από τους νεκρούς είναι η μοναδική ελπίδα για ζωή αυτών.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Βρε Ψαρά, αν περιμένεις μέχρι τον Αρμαγεδδώνα για να πάρεις απάντηση, τότε θα έχεις την πιο σίγουρη και τελική απάντηση και χωρίς περαιτέρω συζήτηση.

Μέχρι τότε εμείς συζητάμε.

Κάνεις την ερώτηση αν ενα "όραμα", όταν το αναφέρει η Γραφή σημαίνει πάντα κάτι το φανταστικό.
Σου λέω προαρμαγεδδώνια ΟΧΙ πάντα, αλλά τις περισσότερες φορές. (π.χ. τα οράματα που είδε ο Δανιήλ,
το όραμα του Πέτρου με τα ακάθαρτα ζώα, τα οράματα της Αποκάλυψης με διάφορα τέρατα είτε με δέκα κεφάλια και δέκα / επτά κέρατα, είτε το θηρίο με δυο κέρατα, είτε γίνεται λόγος για ακρίδες είτε για άλογα είτε ακόμα και για ένα αρνί που συμβολίζει τον Χριστό - Ο Χριστός δεν είναι κατά γράμμα 'αρνί')

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Ψαρά, ρωτάς τον βαρκάρη σε ποιά 'αίρεση' ανήκει.

Μήπως θα έπρεπε να σου απαντήσει: "στην αίρεση που ανήκε σύμφωνα με τους Ιουδαίους και ο απόστολος Παύλος όταν έγινε Χριστιανός";

Εγώ φυσικά δεν θα σε ρωτούσα σε ποια αίρεση ανήκεις, επειδή σε όποια και να ανήκεις δεν έχει σημασία.
Και φυσικά δεν χρειάζεται κανείς να σε ρωτήσει εσένα, σαν να μη καταλαβαίνει ότι διατηρείς όχι απλώς αιρετικές αλλά και ειδωλολατρικές συνήθειες και δοξασίες.

Από την άλλη, εύκολα διαπιστώνεται ότι κάνεις ερωτήσεις χωρίς νόημα!

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Γιώργο ΜτΙ, να δούμε πόσο καιρό θα κάνεις πάλι, να εμφανιστής στο Αντιαιρετικό; Να σε υπενθυμίσω κατι που είπες;
«Απλώς τι ξαναλέω δεν βρέθηκε ακόμα δάσκαλος για μένα»
19 Σεπτεμβρίου 2011 3:49 μ.μ.
GEORGIOS
3 Ιανουαρίου 2012 9:59 μ.μ.

Είπε κανένας ότι δεν ισχύει αυτό που είπα; Δεν τόξερα!!!

Γιώργος είπε...

Ψαρά, όταν εσείς λέτε 'χρόνια πολλά' γιατί το λέτε;
Πάντα το λέτε ή όταν γίνεται κάποια δική σας γιορτή;
Και αν πρόκειται για δική σας γιορτή, γιατί θα πρέπει να συμμετέχουν και άλλοι που δεν δέχονται οτιδήποτε δεν στηρίζεται στις αρχές και οδηγίες της Αγίας Γραφής;

Γιώργος είπε...

Ψαράς: Η ερώτηση ήταν. Βάση του ότι εσείς οι Μάρτυρες του Ιεχωβά πράττετε μόνο όσα λέει η Γραφή και τίποτα πέρα από αυτήν, σου ζήτησα να μου φέρεις το ανάλογο εδάφιο όπου στην Αγία Γραφή έστω και ένας μαθητής να ονομάστηκε ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΣ ΤΩΝ ΓΡΑΦΩΝ. Σε ποιό εδάφιο στηρίχτηκε και σας ονόμασε έτσι η Οργάνωση; Εάν δεν έχεις εδάφιο για να στηρίξεις αυτό το σοβαρό ζήτημα, καταλαβαίνεις φαντάζομαι ότι καταρρέει το οικοδόμημα της Οργάνωσής σου.

Ψαρά, σε ποιο εδάφιο στηρίζονατι οι καθολικοί, ευαγγελικοί / προτεστάντες, ορθόδοξοι όσον αφορά το όνομά τους;
Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά στηρίζονται στην Αγία Γραφή για το όνομα 'Χριστιανοί Μάρτυρες του Ιεχωβά'.

Προηγουμένως λεγόταν "ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΩΝ ΓΡΑΦΩΝ" καθώς μελετούσαν και προσαρμοζόταν στην Αγία Γραφή.

Ήταν πράγματι "ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΩΝ ΓΡΑΦΩΝ" εφόσον διαπίστωσαν ότι θα πρέπει με βάση την Αγία Γραφή να αποκαλούνται "Χριστιανοί Μάρτυρες του Ιεχωβά".

Έτσι ο κάθε ειλικρινής 'σπουδαστής των γραφών' θα πρέπει καθώς μελετάει την Αγία Γραφή να αλλάζει προσαρμοζόμενος στις διδασκαλίες της Αγίας Γραφής τις οποίες δεν γνώριζε προηγουμένως. έστω και αν έλεγε παλιότερα ότι ήταν απλώς 'Χριστιανός'

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο, τι έγινε; Το δικό μου το σχόλιο το έκανες «gargara» και «ξέχασες» να το απαντήσεις; Αφού είσαι …. Δάσκαλος (το άλλο με το Τοτό το ξέρεις;), γιατί δεν το απάντησες ούτε την προηγούμενη φορά – γιατί εγώ άλλα σε είχα ρωτήσει, και εσύ μου έγραψες για τον Αρμαγεδδώνα!!!!! – ούτε τώρα;
Τώρα τι σόι «δάσκαλος» είσαι το ξέρουμε πολύ καλά όλοι εδώ μέσα. Μήπως θέλεις να σου θυμίσω πόσες φορές το έβαλες στα πόδια σαν λαγός μην απαντώντας στα ερωτήματά μου;
Σου ξαναβάζω λοιπόν το σχόλιό μου για να σου φρεσκάρω τη μνήμη.
Ο «φίλος» σου ο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΟΣ:


Γιώργο σου ξαναθυμίζω τι έχει γράψει η Σκοπιά για τους Σοδομίτες:


"ΘΑ ΑΝΑΣΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΩΝ ΣΟΔΟΜΩΝ;"


1. ΝΑΙ... Γραφικαί Μελέται - τόμος Α΄ σελ. 121.


2. ΝΑΙ... Σκοπιά 7-1879 σελ. 8 (Αγγλική έκδοση).


3. ΟΧΙ... Σκοπιά 1-6-1952 σελ. 338 (Αγγλική έκδοση).


4. ΟΧΙ... Σκοπιά 15-2-1954 σελ. 61.


5. ΝΑΙ... Σκοπιά 1-8-1965 σελ. 479 (Αγγγλική έκδοση).


6. ΝΑΙ... Σκοπιά 1965 σελ. 364.


7. ΟΧΙ... Σκοπιά 1-6-1988 σελ. 31.


8. ΝΑΙ... Μπορείτε να Ζείτε για Πάντα (Παλαιά Έκδοση) σελ. 179.


9. ΟΧΙ... Μπορείτε να Ζείτε για Πάντα (Νέα Έκδοση) σελ. 179.


10. ΝΑΙ... Ενόραση - τόμος 2ος, σελ. 985 (Αγγλική έκδοση).


11. ΟΧΙ... Αποκάλυψη, σελ. 273.




Σε ξαναρωτάω λοιπόν. Πότε είχε δίκαιο όταν έλεγε πως θα αναστηθούν ή όταν έλεγε πως δεν θα αναστηθούν;

Γιατί σύμφωνα με τη Σκοπιά της 1/8/2003 σελ.14 μόνο μία αλήθεια μπορεί να υπάρχει. Δύο αλήθειες ίσον ένα ψέμα. Ορίστε και το σχετικό κομμάτι της Σκοπιάς:


«*** w03 1/8 σ. 14 παρ. 1 Μιμούμαστε τον Θεό της Αλήθειας ***
Η αλήθεια δεν είναι ζήτημα προσωπικής άποψης. Παραδείγματος χάρη, η ανθρώπινη ψυχή ή είναι αθάνατη ή δεν είναι. Ο Σατανάς ή υπάρχει ή δεν υπάρχει. Η ζωή ή έχει σκοπό ή δεν έχει. Σε κάθε περίπτωση, μπορεί να υπάρχει μόνο μία σωστή απάντηση. Η μία είναι αληθινή και η άλλη ψεύτικη. Δεν μπορούν να είναι και οι δύο αληθινές.»


Άντε λοιπόν μην κάνεις τον «Αλέκο» και πες μας. Πότε είχε δίκαιο. Όταν έλεγε πως θα αναστηθούν ή όταν έλεγε πως δεν θα αναστηθούν. Ή μήπως έλεγε … ψέματα παρουσιάζοντας δυο διαφορετικές εκδοχές του ίδιου πράγματος που έρχονται σε σύγκρουση μεταξύ τους; Λέει ….ψέματα ποτέ η Σκοπιά, Γιώργο;

Τον «Αλέκο» έκανες και στο άλλο που σε ρώτησα, παραπέμποντάς σε, στο άρθρο του «Αντιαιρετικού» για την Δαιμονική μετάφραση που χρησιμοποιούσε ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΗΣ η Σκοπιά.
Σε ματαξαναρωτάω λοιπόν και γι’ αυτό το ζήτημα. Λέει ψέματα πουθενά ο «Αντιαιρετικός»; Μήπως …. συκοφαντεί τη Σκοπιά και δεν το ξέραμε;

Απάντησε λοιπόν σ’ αυτά που σε ρωτάω και άσε κατά μέρους τις «άρες – μάρες – κουκουνάρες» σου, γιατί ξέρεις τι επίμονος ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΟΣ είμαι.


Ο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΟΣ


Υ.Γ. 1: Ο Τσιμπιρίδης σε έχει κάνει «ρόμπα» για την πινακίδα του 607, και η μόνη άμυνά σου είναι να λες πως δεν σου απαντάει. Σου το ματαξαναλέω και αυτό για να το θυμάσαι. Οι αναγνώστες του «Αντιαιρετικού» δεν τρώνε «κουτόχαρτο» και βλέπουν την αδυναμία σου να απαντήσεις, αφού απλώς παπαγαλίζεις τι λέει η Σκοπιά.
Υ.Γ. 2: Ελπίζω να μην το ματαξαναπαίξεις «κομήτης» και απαντήσεις μετά από καναδυο μήνες πάλι, γράφοντας πάλι τις γνωστές σου «άρες – μάρες – κουκουνάρες»

Κοσμάς Αιτωλός είπε...

Γιώργο, (Μάρτυρα του Ιεχωβά),
είπες στο σχόλιό σου, τα ακόλουθα:

"Ψαρά, όταν εσείς λέτε 'χρόνια πολλά' γιατί το λέτε;
Πάντα το λέτε ή όταν γίνεται κάποια δική σας γιορτή;
Και αν πρόκειται για δική σας γιορτή, γιατί θα πρέπει να συμμετέχουν και άλλοι που δεν δέχονται οτιδήποτε δεν στηρίζεται στις αρχές και οδηγίες της Αγίας Γραφής;
5 Ιανουαρίου 2012 3:28 π.μ."



Γιώργο, (Μάρτυρα του Ιεχωβά),
με το σχόλιό σου αυτό, με δικαιώνεις, (κάτι που δεν χρειάζεται, διότι γνωρίζεις πολύ καλά, ότι, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, να λένε χρόνια πολλά).

Θα ήθελες να μας πεις, και να να μας αποδείξεις μέσα από την Αγία Γραφή, για ποιο γραφικό λόγο, οι Μάρτυρες του Ιεχωβά δεν λένε, και δεν εύχονται, χρόνια πολλά;

Εγώ ΜΠΟΡΩ να σου αποδείξω μέσα από την Αγία Γραφή, ότι ΠΡΕΠΕΙ οι Χριστιανοί να λένε, και να εύχονται χρόνια πολλά.

Εσύ μπορείς να μας αποδείξεις μέσα από την Αγία Γραφή, ότι ΔΕΝ πρέπει να λένε οι Χριστιανοί χρόνια πολλά;

Για να μη σε κρατώ σε αγωνία, θα παραθέσω ένα χωρίο, όπου ο Δανιήλ εύχεται χρόνια πολλά, ή ΕΚΑΤΟΧΡΟΝΟΣ.

Εσείς μήπως έχετε άλλη ερμηνεία μέσω του προοδευτικού φωτός σας, από αυτή που είχε ο Δανιήλ;

Το χωρίο είναι το ακόλουθο:

«και ειπεν δανιηλ τω βασιλει βασιλευ εις τους αιωνας ζηθι»

ΔΑΝΙΗΛ 6:21.

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο ΜτΙ, καημένε, τα όσα ανέφερες στις( 5-1-2012, 2:45 και 2:48 π.μ) είναι εκτός της Αγίας Γραφής. Εσύ δεν κατάλαβες το νόημα του ( ΙΕΖΕΚΙΗΛ, λβ’ 17 εώς 32), να ξέρεις ο φανατισμός κάνει κακό στο εαυτό σου.
Δεν ΣΧΟΛΙΑΣΕΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΑ ΟΣΑ ΑΝΕΦΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ, στις (2-1-2012 και ώρα 10:30).


GEORGIOS

Ψαράς για κ.Γιώργο ΜτΙεχωβά είπε...

Γιώργος ΜτΙεχωβά:
''Κάνεις την ερώτηση αν ενα "όραμα", όταν το αναφέρει η Γραφή σημαίνει πάντα κάτι το φανταστικό.
Σου λέω προαρμαγεδδώνια ΟΧΙ πάντα, αλλά τις περισσότερες φορές. (π.χ. τα οράματα που είδε ο Δανιήλ,
το όραμα του Πέτρου με τα ακάθαρτα ζώα, τα οράματα της Αποκάλυψης με διάφορα τέρατα είτε με δέκα κεφάλια και δέκα / επτά κέρατα, είτε το θηρίο με δυο κέρατα, είτε γίνεται λόγος για ακρίδες είτε για άλογα είτε ακόμα και για ένα αρνί που συμβολίζει τον Χριστό - Ο Χριστός δεν είναι κατά γράμμα 'αρνί')
Γιώργος

Κ.Γιώργο ΜτΙεχωβά Σπουδαστή των Γραφών.

Θα πρέπει να σου πω για να το ξέρεις ότι δεν με ενδιαφέρει η προσωπική σου άποψη.

Για να δεχτώ λοιπόν την απάντησή σου θα πρέπει αυτή να προέρχεται μόνο μέσα από την Αγία Γραφή την οποία εσύ δέχεσαι.

Πού λέει στη Γραφή ότι προαρμαγεδδώνια τα οράματα δεν σήμαιναν πάντα κάτι το φανταστικό;

Τις προσωπικές σου απόψεις και τις προσωπικές ερμηνείες να τις κρατάς για σένα.

Εσείς δέχεστε μόνο όσα λέει η Γραφή συνεπώς είσαι υποχρεωμένος ό,τι λες να το αποδεικνύεις μόνο μέσα από αυτήν, διαφορετικά απορρίπτεται!

Περιμένω εδάφιο λοιπόν.

Ο Ψαράς.

Ψαράς για κ.Γιώργο ΜτΙεχωβά είπε...

Κ.Γιώργος ΜτΙεχωβά:
''Εγώ φυσικά δεν θα σε ρωτούσα σε ποια αίρεση ανήκεις, επειδή σε όποια και να ανήκεις δεν έχει σημασία.
Και φυσικά δεν χρειάζεται κανείς να σε ρωτήσει εσένα, σαν να μη καταλαβαίνει ότι διατηρείς όχι απλώς αιρετικές αλλά και ειδωλολατρικές συνήθειες και δοξασίες.

Από την άλλη, εύκολα διαπιστώνεται ότι κάνεις ερωτήσεις χωρίς νόημα!

Γιώργος ''

Φυσικά δεν θα μπορούσες να με ρωτήσεις σε ποια αίρεση ανήκω για το λόγο ότι δεν ανήκω σε αίρεση!

Εσείς φύγατε από την Ορθή Δόξα στον Θεό και όχι εμείς.

Συνεπώς εγώ μπορώ να ρωτάω σε ποιά αίρεση ανήκει ο καθένας.

Εσείς όμως όχι διότι την δική μου Εκκλησία δεν την ίδρυσε ο Ρώσσελ που η ιδέα της γυναίκας του τον έκανε πιστό και φρόνιμο δούλο κι εσείς αμέσως το δεχτήκατε, αλλά ο Ίδιος ο Χριστός και οι Απόστολοί του οι Άγιοι τους οποίους έως και σήμερα τιμούμε.

Στο σχόλιο σου όμως άνοιξες καινούριες ''πληγές''.

Με αποκάλεσες ειδωλολάτρη.

Τί στοιχεία έχεις για να το λες αυτό;

Πρόσεχε γιατί η συκοφαντία δεν είναι ότι το καλύτερο.

Πες μου αμέσως τί εννοείς όταν λες ότι διατηρώ ειδωλολατρικές συνήθειες και δοξασίες.

Στοιχεία τώρα!

Ο Ψαράς

Ψαράς για κ.Γιώργο ΜτΙεχωβά είπε...

Κ.Γιώργος ΜτΙεχωβά:
Ψαρά, όταν εσείς λέτε 'χρόνια πολλά' γιατί το λέτε;
Πάντα το λέτε ή όταν γίνεται κάποια δική σας γιορτή;
Και αν πρόκειται για δική σας γιορτή, γιατί θα πρέπει να συμμετέχουν και άλλοι που δεν δέχονται οτιδήποτε δεν στηρίζεται στις αρχές και οδηγίες της Αγίας Γραφής;

Κ.Γιώργο Μάρτυρα του Ιεχωβά σπουδαστή των Γραφών..

Όταν ο κύριος Κοσμάς μου μετέφερε ότι για τους ΜτΙεχωβά η ευχή πρόσεξε τί λέω Η ΕΥΧΗ είναι βαρύτατο αμάρτημα υπέθεσα και ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι αστειεύεται.

Όταν όμως διάβασα το σχόλιό σου - έπαθα!

Αυτά τα οποία λές, μόνο από ένα αρρωστημένο μυαλό μπορούν να υπωθούν.

Όταν ένα ζευγάρι ΜτΙεχωβά παντρεύεται τί του λέτε κύριε Γιώργο;

Δεν τους εύχεστε να ζήσουν;

Τί τους λέτε κακό ψόφο;

Είναι δυνατόν να διαβάζω αυτά που λες και να τα εννοείς;

Επιτέλους μάγια σας κάνουν στην Οργάνωση;

Ευχές ανταλλάσσουμε κύριε Γιώργο όχι κατάρες!

Τόσο κακό είναι να πεις χρόνια πολλά;

Πες μου που απαγορεύει η Αγία Γραφή να λες σε αλλόθρησκο χρόνια πολλά;

Είναι γελοίο και μόνο που το συζητάμε.

Δηλαδή αν ένας που δεν σας ξέρει τί λέτε και τί πιστεύετε σου πει χρόνια πολλά τί θα του πεις;

Μιλάμε ότι έχω ταραχτεί εντελώς με το θέμα.

Εδάφιο τώρα!

Ο Ψαράς!

Ψαράς για κ.Γιώργο ΜτΙεχωβά είπε...

Ο Ψαράς (δηλαδή εγώ) ρώτησε:
Σε ποιό εδάφιο στηρίχτηκε και σας ονόμασε έτσι η Οργάνωση; ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΩΝ ΓΡΑΦΩΝ ΔΗΛΑΔΗ Εάν δεν έχεις εδάφιο για να στηρίξεις αυτό το σοβαρό ζήτημα, καταλαβαίνεις φαντάζομαι ότι καταρρέει το οικοδόμημα της Οργάνωσής σου.

Κ.Γιώργος ΜτΙεχωβά απάντησε:
Ψαρά, σε ποιο εδάφιο στηρίζονατι οι καθολικοί, ευαγγελικοί / προτεστάντες, ορθόδοξοι όσον αφορά το όνομά τους;

Κύριε Γιώργο δεν καταλαβαίνω για ποιό λόγο κάνετε αυτό ερώτημα;

Εσείς είστε ο λαός του Θεού.
Οι Καθολικοί και όλοι οι άλλοι έπεσαν σε σφάλματα.

Κάνατε κι εσείς το ίδιο;
Ποια η διαφορά σας με τους άλλους λοιπόν;
Είστε κι εσείς μία από τα ίδια;
Ό,τι έκαναν οι άλλοι κάνατε κι εσείς; Αυτό μας λέτε!

Άλλωστε εγώ ως Ορθόδοξος δεν υποχρεούμαι να σου αποδείξω κάτι μέσα από την Αγία Γραφή για αυτά που πιστεύω επειδή ο Απ.Παύλος μου έχει πει εκτός από τις Γραφες να τηρώ και τις παραδόσεις!

ΕΣΥ ΠΡΕΠΕΙ Ο,ΤΙ ΛΕΣ ΝΑ ΤΟ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΕΙΣ ΔΕΧΕΣΤΕ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΛΕΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ

Συνεπώς μη με ξαναρωτήσεις που λέει στη Γραφή το τάδε και το κάνω έτσι.

Μετά λες:
Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά στηρίζονται στην Αγία Γραφή για το όνομα 'Χριστιανοί Μάρτυρες του Ιεχωβά'.

Ασφαλώς αστειεύεσαι!
Πού το είδες αυτό το όνομα γραμμένο στην Αγία Γραφή και τέλος πάντων από και ως που είστε εσείς Χριστιανοί;

Χριστιανός είναι εκείνος που δέχεται τον Χριστό ως Θεό του!

Εσείς τον Χριστό τον κάνατε Αρχάγγελο Μιχαήλ.

Το Χριστιανοί από που σας προέκυψε;

Μήπως είναι κι αυτό ένα ακόμη κόλπο της Οργάνωσης για να παραπλανείτε τον κόσμο;

Εσείς κύριε Γιώργο είστε Μάρτυρες του Ιεχωβά!

Χριστιανοί δεν θα λέγεστε ποτέ.

Μετά λες:
Προηγουμένως λεγόταν "ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΩΝ ΓΡΑΦΩΝ" καθώς μελετούσαν και προσαρμοζόταν στην Αγία Γραφή.

Ήταν πράγματι "ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΩΝ ΓΡΑΦΩΝ" εφόσον διαπίστωσαν ότι θα πρέπει με βάση την Αγία Γραφή να αποκαλούνται "Χριστιανοί Μάρτυρες του Ιεχωβά".

Όπως σου είπα και σε προηγούμενο σχόλιό μου, δεν με ενδιαφέρουν οι απόψεις σου όπως ούτε και αυτές της Οργάνωσης στην οποία ανήκεις.

Αν δεν μου φέρεις εδάφιο στο οποίο έστω και ένας μαθητής του Χριστού να ονομάστηκε ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΣ ΤΩΝ ΓΡΑΦΩΝ, τότε η Οργάνωσή σου και μαζί με αυτήν κι εσύ, ψεύδεστε ότι όσα λέτε και κάνετε στηρίζονται μόνο στην Αγία Γραφή.

Εδάφιο τώρα!

Και σου ξαναλέω.

Εγώ για όσα λέω και υποστηρίζω, δεν είμαι υποχρεωμένος να σου φέρω εδάφιο γιατί για εσένα η πίστη σου αρχίζει εκεί που τελειώνει η Αποκάλυψη του Ιωάννη ενώ για εμένα εκεί αρχίζει!

Εδάφιο κύριε Γιώργο για να συνεχίσουμε.

Ο Ψαράς

Κοσμάς Αιτωλός είπε...

Αγαπητέ Ψαρά,
επειδή διαπίστωσα πως όντως δεν γνωρίζετε αρκετά από αυτά που απαγορεύονται για έναν Μάρτυρα του Ιεχωβά, (όπως άλλωστε και πολύς κόσμος δεν γνωρίζει), θα παραθέσω και μερικά άλλα, εκτός από τις ευχές, χρόνια πολλά, κ.τ.λ.

Ένας Μάρτυρας του Ιεχωβά, θα αποκοπεί, και θα περάσει από Ιεροδικεία, δεν θα του λένε καλημέρα, συγγενείς, φίλοι, ακόμη και όλοι όσοι ζουν σε άλλο σπίτι, όσοι ζουν στο ίδιο σπίτι, θα του λένε καλημέρα, αλλά θα απαγορεύεται κάθε συζήτηση για θρησκευτικά ζητήματα.

Ένας Μάρτυρας του Ιεχωβά απαγορεύεται επί ποινή αποκοπής, (αφορισμού), να:

1) Να εύχεται χρόνια πολλά.

2) Να αφήνει μούσι, ή να είναι αξύριστος.

3) Να προσεύχεται στην συνάθροιση, δίχως γραβάτα.

4) Να προσεύχεται στην συνάθροιση, δίχως να φοράει σακάκι.

5) Να στέκεται προσοχή κατά την διάρκεια του Εθνικού ύμνου.

7) Να παρίσταται σε σχολικές εορτές.

8) Να παρίσταται σε γενέθλια.

9) Να παρίσταται σε θρησκευτικούς γάμους.

10) Να παρίσταται σε θρησκευτικές κηδείες.

11) Να παρίσταται σε μνημόσυνα.

12) Να ψηφίζει στις εκλογές.
(πάσης φύσεως εκλογές).

13) Να θέτει υποψηφιότητα για πάσης φύσεως πολιτικό αξίωμα.

14) Να θέτει υποψηφιότητα για πάσης φύσεως συνδικαλιστικό αξίωμα.

15) Να θέτει υποψηφιότητα για διαχειριστής πολυκατοικίας, ή οποιουδήποτε άλλου νομοθετημένου κατεστημένου που προϋποθέτει εκλογική διαδικασία.

16) Να θέτει υποψηφιότητα για κάποιο αξίωμα σε σχολικό επίπεδο, ή πάσης φύσεως συλλογική δραστηριότητα.

17) Να ορκίζεται σε πάσης φύσεως πολιτικό, ή άλλου είδους δικαστήριο, ή υπηρεσία.

18) Να υπηρετήσει ως αστυνομικός.

19) Να υπηρετήσει ως στρατιωτικός.

20) Να υπηρετήσει ως στέλεχος, πρόεδρος, ή οτιδήποτε σχετικό με δημόσιο τομέα.

21) Να υπηρετήσει ως δικαστικός.


Η λίστα είναι ατελείωτη...χρήση αίματος...στράτευση...προσηλυτισμός...αποκοπή...μπορώ να συμπληρώσω μια ατέλειωτη λίστα με τα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ενός Μάρτυρα του Ιεχωβά.

Αυτός είναι και ο λόγος, που στις τάξεις των Μαρτύρων του Ιεχωβά, υπάρχει τεράστιο ποσοστό ανθρώπων με ψυχολογικά προβλήματα, αυτοκτονίες, ναρκωτικά, ψυχοφάρμακα, αλκοολισμό, αλλά πάνω απ΄όλα, διαλυμένα σπιτικά, προσωπικά και οικογενειακά δράματα.

Αγαπητέ Ψαρά, μπορείς να ρωτήσεις τον Γιώργο, (Μάρτυρα του Ιεχωβά), αν όσα γράφω σε αυτό το σχόλιο είναι αληθή.

Όταν τελειώσετε με αυτή την λίστα των ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ για έναν Μάρτυρα του Ιεχωβά, τότε θα σας φτιάξω, και θα δημοσιοποιήσω, μια αρκετά...μεγαλύτερη...


Με μεγάλη λύπη, και πόνο ψυχής, αναλογιζόμενος τα αθώα θύματα, παραθέτω αυτό το σχόλιο.

Ψαράς για κ.Κοσμά και κ.Γιώργο ΜτΙ είπε...

Κ. Κοσμά καλησπέρα!

Μετά στο σχόλιο του κ.Γιώργου ΜτΙεχωβά σπουδαστή των Γραφών για το θέμα χρόνια πολλά που σας δικαίωσε πλήρως, δεν έχω κανένα λόγο πλέον να μην πιστέψω όσα μου γράψατε σχετικά με τις απαγορεύσεις των ΜτΙεχωβά.

Σίγουρα θα μιλήσουμε με τον κΓιώργο για πολλά από τα ζητήματα που ρίξατε στο ''τραπέζι''.

Περιμένω όμως πρώτα να μου απαντήσει στα ερωτήματα που έθεσα.

Μέσα σε αυτά που γράψατε μου έκανε μεγάλη εντύπωση κάτι που είπατε.

Λέτε:
''Αυτός είναι και ο λόγος, που στις τάξεις των Μαρτύρων του Ιεχωβά, υπάρχει τεράστιο ποσοστό ανθρώπων με ψυχολογικά προβλήματα, αυτοκτονίες, ναρκωτικά, ψυχοφάρμακα, αλκοολισμό, αλλά πάνω απ΄όλα, διαλυμένα σπιτικά, προσωπικά και οικογενειακά δράματα''.

Καθώς διάβαζα το σχόλιό σας ''κόλλησα'' στη λέξη -ψυχοφάρμακα-.

Τί ακριβώς προσπαθούν οι ΜτΙεχωβά να γιατρέψουν όταν παίρνουν ψυχοφάρμακα;

Γι΄ αυτούς υποτίθεται ότι δεν υπάρχει ψυχή.

Άρα δεν υπάρχουν και ψυχικές ασθένειες.

Δεν ξέρω πώς να φανταστώ ένα ΜτΙεχωβά να πηγαίνει σε ψυχίατρο ψυχολόγο και να του λέει τι;

Έχω ψυχολογικά προβλήματα;

Μιλάμε για ΤΗΝ αντίθεση!

Θα ήθελα να μας έλεγε δυο λόγια ο κύριος Γιώργος καί για αυτό το ζήτημα.

Παραδέχονται την ψυχιατρική;

Ο Ψαράς

Υ.Γ Κ.Κοσμά σας ευχαριστώ για τον διάλογο και τις διαφωτιστικές σας πληροφορίες.

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο ΜτΙ, ο «Άδης», στο εβραϊκό λέγετε (σεόλ) και ο τάφος ή το μνήμα λέγεται κεμπέρ. Η Γραφή διακρίνει «θάνατον» και «άδην» ( Αποκ. α’ 18. στ’ 8 και κ’ 13, 14). Ο «θάνατος» είναι διά τα σώματα, τα οποία αποθνήσκουν, ο «άδης» είναι για τις ψυχές, που δεν αποθνήσκουν. « Είς τον άδην όμως θέλεις καταβή, είς τα βάθη του λάκου Σύ δέ απερρίφθης του τάφου… Δεν θέλεις ενωθή μετ’ αυτών είς ενταφιασμόν»
( Ησ.ιδ’15, 19, 20 κατά το Μασοριτικόν, προς ο πρβλ. Ο’).Εδώ φαίνεται, ότι άλλο τάφος και άλλο άδης.
Ο βασιλεύς της Βαβυλώνος κατεβαίνει στον άδην, ως ψυχή, αλλά δεν αξιούται τάφου, ως σώμα. Ρίπτεται επί των ορέων και κατατρώγεται υπό των ορνέων. «Στον δε άδη βασανιζόμενος ο (πλούσιος) σήκωσε τα μάτια του και βλέπει το Αβραάμ από μακριά και το Λάζαρο στην αγκαλιά του» ( ΛΟΥΚΑΣ ιστ’ 23). Εδώ Βλέπουμε από τον άδη, ως ψυχή ο πλούσιος, βλέπει τον Αβραάμ και το πτωχό Λάζαρο, αφού προηγούμενος έχει πεθάνει. Αν μου πεις ότι είναι παραβολή, γιατί οι παραβολές που είπε ο Χριστός, είναι παραμύθια; Δεν είναι πραγματικά; Υπάρχουν π.χ και σπορεύς και σπόρος και σπορά και πετρώδη και γη αγαθή κ.τ.λ. Για αυτό ο Χριστός συνέθεσε την παραβολή του σπορέος.(Λουκ. η’4 εώς 8)
Πάμε στο (ΙΕΖΕΚ. Λβ’ 21, 22, 24,26,29,30,31.). Να πάρουμε από την αρχή, ένα, ένα του στίχους εν συντομία.
«Εκεί, στον Άδη,… Είναι ο Ασούρ… Εκεί είναι ο Αιλάμ…Εκεί είναι ο Μοσόχ, ο Θοβέλ…Εκεί είναι ο Εδώμ… Εκεί είναι οι ηγεμόνες του βορά…Ο Φαραώ θα τους δει όλους αυτούς και θα παρηγορηθεί για το λαό του που εξολοθρεύτηκε στη μάχη. ΕΓΩ ΤΟ ΛΕΩ, Ο ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ.
Ποιος είσαι εσύ, Γιώργο ΜτΙ, ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΟΥ ΑΚΟΜΑ ΕΛΕΓΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΟ! ΜΕ ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ ΣΤΟΝ στιχ.(31) ΕΓΩ ΤΟ ΛΕΩ Ο ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ, ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ; ΟΤΙ Ο ΦΑΡΑΩ ΔΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΔΗ, ΠΟΥ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗ ΜΑΧΗ. Είτε το πιστεύεις, είτε όχι, οι ΨΥΧΕΣ ΖΟΥΝΕ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΩΝ! Εμείς πιστεύουμε, ότι λέει η Αγία Γραφή, και όχι σε ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ!



GEORGIOS

Ανώνυμος είπε...

Θα ήμουν αγενής αν σου το έλεγα αυτό, επειδή ναι μεν ο Θεός έχει το κάθε δικαίωμα να στείλει κάποιους είτε πρόωρα στον άδη (όπως τους Σοδομίτες, μερικούς Αιγύπτιους, τους επί εποχής Νώε κ.α.) είτε να τους αφήσει - ως συνήθως - να έχουν έναν φυσικό θάνατο.
Αν όμως ο Θεός σε έστελνε και σένα να συναντήσεις κάποιους στον άδη, θα καταλάβαινες ότι κάτι δεν θα πήγαινε καλά με σένα, επειδή ο Θεός δεν θέλει το θάνατο αλλά τη ζωή. Και δεν πιστεύω από τώρα και να τολμάς να κάνεις ενέργειες για να κατεβείς στον άδη, όπως και για κάποιους που άνοιξε η γη και τους κατάπιε ζωντανούς. Δεν θα ονειρευόσουν έναν τέτοιο θάνατο.

Γιώργος
(5 Ιανουαρίου 2012 2:45 π.μ).




Μακάρι, Γιώργο ΜτΙ, να ζούσα στην εποχή εκείνη του Χριστού, που κήρυτε το λόγο του Θεού και να πέθαινα ποιο μπροστά από το σταυρικό του θάνατο και να πήγαινα στον άδη. Εκεί πιθανότατα θα τον έβλεπα, διότι και εκείνος πήγε στο άδη και κήρυξε τα στα πνεύματα = ψυχές.( (Α’ΠΕΤΡΟΥ γ’ 19). Να διαβάσουμε από την «ΜΝΚ»( Α’ΠΕΤΡΟΥ δ’ 6). «Διότι γι’ αυτόν το σκοπό διακηρύχτηκαν τα καλά νέα στους νεκρούς,…». Βλέπεις, Γιώργο, ποιο είναι το νόημα της μετάφραση σας; ΟΤΙ ΖΟΥΝΕ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ Ή ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. Πως είναι δυνατόν, ο Χριστός, που πήγε στο άδη ως ψυχή με την Θεότητα του να κήρυξη τα καλά νέα, σε ανυπαρξία; Σε εξαφανισμό; Σε εκμηδενισμό;! Αλλοίμονο μας.


GEORGIOS

Ανώνυμος είπε...

κ.Γιώργο, πρεσβύτερε των εν Γερμανία ΜτΙ, θα ήθελα να σε κάνω κάποιες ερωτήσεις, όσο αναφορά για τους σοφούς «Μάγους», που προσκύνησαν το νεογέννητο Χριστό, μια που είναι σήμερα με το παλιό ημερολόγιο Χριστούγεννα. Θα κάνω πρώτα ένα μικρό πρόλογο.
Σε πόλεις ή σε χωριά μοιράζετε περιοδικά της «Σκοπιάς» ή του «Ξύπνα», έτσι δεν είναι; Επειδή μ’ αρέσει η έρευνα που κάνω και απ’ την που έκανα στα περιοδικά σας βλέπω πολλές πλάνες έχετε, θα σε πω γιατί. Νομίζω η «Σκοπιά» είναι ο πιστός και φρόνιμος δούλος για σας, δεν σας δίνει πνευματική τροφή; έτσι δεν είναι; Στην «Σκοπιά» ( 1 Αυγ. Σελίδα 16, το 2003) λέτε ότι: « Όταν είμαστε γνωστοί ως φιλαλήθεις, οι άλλοι πιστεύουν αυτά που λέμε, μας εμπιστεύονται. Εντούτοις, αν μας πιάσουν να λέμε έστω και ένα ψέμα, μπορεί να αμφιβάλλουν για το πόσο αληθινό είναι οτιδήποτε θα πούμε στο μέλλον». Στην «Σκοπιά» ( 1 Ιαν. 2008 και σελ.31) λέτε. «…Ο αριθμός των αστρολόγων, αλλιώς « μάγων», που επισκέφτηκαν τον Ιησού όταν ήταν παιδί δεν αποκαλύπτεται και δεν υπάρχει καμία ισχυρή βάση για την αντίληψη που ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΤΡΕΙΣ». Στην « Σκοπιά» ( 1 Δεκ. 2009 και σελ. 31) λέτε. « Προσέξτε ότι η αφήγηση αναφέρει απλώς « μάγοι», όχι «τρεις μάγοι». Στην «Σκοπιά» ( 1 Απριλ. 2010 και σελ. 13) λέτε. « ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ, ΗΤΑΝ 2; 3; 30; Η Γραφή δεν αναφέρει. Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΤΡΕΙΣ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ; ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΑ ΕΙΔΗ ΔΩΡΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ». Από την άλλη είστε κατά της παράδοσης και απ’ την άλλην υπέρ της παράδοσης! Δυστυχώς, Γιώργο, την πνευματική τροφή που δίνει η «Σκοπιά» είναι δηλητηριώδης, μολυσμένοι και ψεύτικη. Εσείς το είπατε στην « Σκοπιά» ( 1 Αυγ. 2003 και σελ. 16), με τον λόγο σας, ΕΝΤΟΥΤΟΙΣ, ΑΝ ΜΑΣ ΠΙΑΣΟΥΝ ΝΑ ΛΕΜΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΨΕΜΑ κ.τ.λ. Εδώ και τώρα βγες να με διαψεύσεις.




Αντώνης

Ανώνυμος είπε...

@ Να πάρουμε από την αρχή, ένα, ένα του στίχους εν συντομία.
«Εκεί, στον Άδη,… Είναι ο Ασούρ… Εκεί είναι ο Αιλάμ…Εκεί είναι ο Μοσόχ, ο Θοβέλ…Εκεί είναι ο Εδώμ… Εκεί είναι οι ηγεμόνες του βορά…
@


Γεώργιε, πού βρίσκεται ο άδης,
στον οποίο βρίσκονται όλοι αυτοί;

«υιέ ανθρώπου, θρήνησον επί την ισχύν Αιγύπτου, και καταβιβάσουσιν αυτής τας θυγατέρας τα έθνη νεκράς εις το βάθος της γης, προς τους καταβαίνοντας εις βόθρον.»

«εκεί εδόθησαν οι άρχοντες Ασσούρ οι δόντες την ισχύν αυτού εις τραύμα μαχαίρας, ούτοι μετά τραυματιών εκοιμήθησαν, μετά καταβαινόντων εις βόθρον

«νυν δε εις άδην καταβήση και εις τα θεμέλια της γης.» [Ησ. 14:15]

«και ηνοίχθη η γη και κατέπιεν αυτούς και τους οίκους αυτών και πάντας τους ανθρώπους τους όντας μετά Κορέ και τα κτήνη αυτών. Και κατέβησαν αυτοί και όσα εστίν αυτών ζώντα εις άδου.» [Αρ. 16:32-33]


Μήπως ο άδης ταυτίζεται με το θάνατο;
Μήπως ο ευρισκόμενος στον άδη, είναι απλά ο πεθαμένος, ο νεκρός;

«ως πρόβατα εν άδη έθεντο, θάνατος ποιμανεί αυτούς» [Ψλμ. 48:15]

«έδωκεν η θάλασσα τους νεκρούς τους εν αυτή, και ο θάνατος και ο άδης έδωκαν τους νεκρούς τους εν αυτοίς» [Απ. 20:13]

«ήγγισε δε εις θάνατον η ψυχή αυτού, η δε ζωή αυτού εν άδη.» [Ιώβ 33:22]

Δήκτης.

Ανώνυμος είπε...

Μήπως ο άδης ταυτίζεται με το θάνατο;
Μήπως ο ευρισκόμενος στον άδη, είναι απλά ο πεθαμένος, ο νεκρός;

Δήκτης.
(8 Ιανουαρίου 2012 12:58 π.μ)



«καταβήσομαιπρος τον υιόν μου πενθών είς άδου»
( Γεν. λζ’35). Ο Ιωσήφ υποτίθεται, ότι κατεσπαράχθη υπό θηρίου. Είπε λοιπόν ο Ιακώβ, ότι θα κατέβαινε προς τον υιόν του είς τον άδην, ασφαλώς δεν ήθελε να πει, ότι θα κατέβαινε είς τον τάφον προς συνάντηση του υιού του, ή είς την κοιλία του θηρίου, ή όποια ως υποτίθεται, έγινε τάφος του υιού του. Αλλά ήθελε να πει, ότι θα κατέβαινε ως ψυχή προς συνάντηση της ψυχής του υιού του στην χώρα των ψυχών « Εισελεύσονται είς τα κατώτατα της γης, παραδοθήσονται είς χείρας ρομφαίας, μερίδες αλωπέκων έσονται»( Ψαλμ. ξβ’ 10-11). Ο τάφος είναι στην επιφάνια της γης, ο άδης είναι είς τα κατώτατα της γης. Οι εχθροί του Ψαλμωδού δεν θα εισέλθουν εις τον τάφον, διότι ως σώματα θα καταφαγωθούν από αλώπεκας θα εισέλθουν όμως ως ψυχαί εις τα κατώτατα της γης.
«Ουκ εγκαταλείψεις την ψυχήν μου εις άδην, ουδέ δώσεις τον όσιόν σου ιδείν διαφθοράν» ( Ψαλμ. ιε’ [ιστ’10]. Εδώ ομιλεί προς τον Θεόν ο Μεσσίας ως άνθρωπος και προλέγει την ανάστασή του λέγων: Δεν θα εγκατάλειψης την ψυχή μου εις τον άδην( εις τα κατώτατα της γης), ούτε θα αφήσεις τον όσιόν σου να γνωρίση φθοράν και αποσύνθεσειν (κατά την σάρκα εν τω τάφω).Ως άνθρωπος λοιπόν και ο Χριστός έχει ψυχήν, η οποία κατήλθεν εις το άδην, και σάρκα, η οποία ετέθη εις τον τάφον. Βλ.( Πραξ. β’27, 31) « Δώσε λοιπόν διαταγή ν’ ασφαλισθή ο τάφος…» ( Ματθ. κζ’ 64). «Εις τούτο και νεκροίς ευηγγελίσθη,ίνα κριθώσι μέν κατά ανθρώπους σαρκί, ζώσι δε κατά Θεόν πνεύματι».(Α’ Πέτρου δ’6).
Ο Χριστός κατέβη στον άδην και εκήρυξε το ευαγγέλιον εις τους νεκρούς. Δια τούτο ο Χριστός εκήρυξε και στους νεκρούς, διότι πέθαναν μεν ως προς τους ανθρώπους κατά σάρκα, αλλά ζούν προς στον Θεόν κατά το πνεύμα. Βλ. (Α’ Πέτρ. γ’ 18-20). Αν είναι ο άδης τάφος για τα σώματα των ανθρώπων όσοι ισχυρίζεστε, είναι δυνατόν ο Χριστός, να κήρυξε στον άδη σε σώματα διαλυμένα; Σε κόκαλα ανθρώπων; Δεν στέκετε αυτό. Διαβάζουμε στο «Μεγάλο Λεξικό» του Χρήστου Γιοβάνη,( στην σελ. 19-20) άδης… ο κάτω κόσμος που πηγαίνουν οι ψυχές μετά θάνατο, ο κόσμος των νεκρών.



GEORGIOS

Y.Γ. Γιώργο ΜτΙ, τι λες, τα είπε σωστά, ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ, ΟΣΑ ΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ VAT 4956!

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο ΜτΙ, από την Γερμανία, μου κάνει εντύπωση στο εξής, ότι ενώ το παίζεις πολύξερος αλλά δεν μπορείς να απάντησης σε ερωτήματα που σου ανέθεσαν:
1)Σε κάποιον Θεσσαλονικιό, στο θέμα για τους Σοδομίτες, αν αναστηθούν ναι ή όχι.
2) Σε κάποιον ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗ, στο θέμα του αστρονομικού ημερολογίου.
3) Σε κάποιον Γεώργιο, στο θέμα της ψυχής.
Νομίζω ένας που κατέχει την αλήθεια δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

Τα “κατώτατα της γης” είναι πλήρη μάγματος κι αν κάποιος ισχυρίζεται πως αποτελεί χώρο φιλοξενίας ψυχών, μόνο τη συμπάθεια μας θα κερδίσει.
Αγιογραφικώς τα πράγματα δεν είναι ξεκάθαρα περί ψυχής και άδη. Αλλωστε ο “άδης”, όχι μόνο ως λέξη, είναι δάνειο από τη μυθολογία των Ελλήνων.

«και ηνοίχθη η γη και κατέπιεν αυτούς και τους οίκους αυτών και πάντας τους ανθρώπους τους όντας μετά Κορέ και τα κτήνη αυτών. Και κατέβησαν αυτοί και όσα εστίν αυτών ζώντα εις άδου.» [Αρ. 16:33]

Αν ο άδης είναι αυτό που λες, τότε και τα ζώα έχουν ψυχή, τότε και οι ψυχές των ζώων πηγαίνουν στον άδη.


Δήκτης.

Γιώργος είπε...

Ψαράς για κ.Γιώργο ΜτΙεχωβά είπε...
Κύριε Γιώργο ΜτΙεχωβά καλησπέρα, ... Εφόσον διάβασες την πέμπτη σφραγίδα όπως σου είχα ''παραγγείλει'' και δεν έχεις τίποτα να σχολιάσεις, άρα καταλαβαίνω ότι παραδέχεσαι την μετα θάνατον ζωή όπου ο Ιωάννης βλέπει τις ψυχές των νεκρών.

Εννοείται πως όχι. Συμβολικά γίνεται λόγος για τις ψυχές που "φωνάζουν" κάτω από το συμβολικό - άρα μη πραγματικό - όχι κατά γράμμα - ουράνιο θυσιαστήριο με τον ίδιο τρόπο που το αίμα του νεκρού Αβελ "φώναζε" σύμφωνα με την αφήγηση της Γένεσης.
Γένεση 4:10 "ο Θεός είπε: Η φωνή του αίματος του αδελφού σου βοά σε μένα από τη γη"
Και δεν θα έλεγες ότι το χυμένο αίμα των νεκρών φωνάζει πραγματικά - ούτε όλων των άλλων νεκρών -, παρά μόνο συμβολικά επειδή το αίμα δεν είναι φορέας της προσωπικότητας κάποιου αλλά αποτελεί σύμβολο και μόνο της ζωής χωρίς πραγματική κατά γράμμα ζωή.
Το αίμα εκατομμυρίων νεκρών υπό συμβολική έννοια θα βοούσε προς τον Θεό, ενώ το αίμα πραγματικά δεν μιλάει κατά γράμμα.
Έτσι και οι ψυχές "υποκάτω του θυσιαστηρίου" που αναφέρει η Αποκάλυψη αποτελούν σύμβολο της ζωής χωρίς πραγματική αυτόνομη ικανότητα ζωής.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Ψαράς: "σου ζήτησα να μου φέρεις το ανάλογο εδάφιο όπου στην Αγία Γραφή έστω και ένας μαθητής να ονομάστηκε ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΣ ΤΩΝ ΓΡΑΦΩΝ. Σε ποιό εδάφιο στηρίχτηκε και σας ονόμασε έτσι η Οργάνωση;"

Αυτό που λες δείχνει ότι συμφωνείς με τη γραφική βάση για το όνομα "Χριστιανοί Μάρτυρες του Ιεχωβά"
["«ο Θεός επεσκέφθη τα έθνη ώστε να λάβει εξ αυτών λαόν διά το όνομα αυτού» Πράξεις Αποστόλων 15.14"]
Αυτό επίσης φανερώνει την προσαρμοστικότητα / προοδευτικότητα κατανόησης των ΜτΙ στις αναφορές της Αγίας Γραφής αλλά και εκθέτει την αδιαλλαξία άλλων θρησκειών των οποίων το όνομα εξακολουθεί να μην έχει γραφική βάση.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΟΣ:
σύμφωνα με τη Σκοπιά της 1/8/2003 σελ.14 μόνο μία αλήθεια μπορεί να υπάρχει. Δύο αλήθειες ίσον ένα ψέμα. Ορίστε και το σχετικό κομμάτι της Σκοπιάς:
«*** w03 1/8 σ. 14 παρ. 1 Μιμούμαστε τον Θεό της Αλήθειας ***
Η αλήθεια δεν είναι ζήτημα προσωπικής άποψης. Παραδείγματος χάρη, η ανθρώπινη ψυχή ή είναι αθάνατη ή δεν είναι. Ο Σατανάς ή υπάρχει ή δεν υπάρχει. Η ζωή ή έχει σκοπό ή δεν έχει. Σε κάθε περίπτωση, μπορεί να υπάρχει μόνο μία σωστή απάντηση. Η μία είναι αληθινή και η άλλη ψεύτικη. Δεν μπορούν να είναι και οι δύο αληθινές.»

... πες μας. Πότε είχε δίκαιο. Όταν έλεγε πως θα αναστηθούν ή όταν έλεγε πως δεν θα αναστηθούν. Ή μήπως έλεγε … ψέματα παρουσιάζοντας δυο διαφορετικές εκδοχές του ίδιου πράγματος που έρχονται σε σύγκρουση μεταξύ τους;

Είναι αλήθεια ότι δεν υπάρχουν πολλές εκδοχές παρά μόνο δύο - όπως και σε πολλά άλλα ζητήματα: Η θα αναστηθούν κάποιοι Σοδομίτες - που καταστράφησαν με φωτιά ως αποτέλεσμα της τιμωρίας από τον Θεό - ή όχι.
Η Αγία Γραφή δεν απαντάει άμεσα και σαφώς σε αυτό το θέμα. Άρα είναι θέμα απλώς 'εκτίμησης και αξιολόγησης' των σχετικών αναφορών της Αγίας Γραφής.
Ποιο όμως είναι καθοριστικής σημασίας για τον καθένα προσωπικά;
Αν θα αναστηθούν οι Σοδομίτες ή πως μπορεί κάποιος να έχει την εύνοια του Θεού ώστε να μην καταστραφεί τελειωτικά - όταν ξεσπάσει ξαφνικά και απρόσμενα ο Αρμαγεδδώνας - χωρίς δυνατότητα ανάστασης;
Η σκέψη αν θα αναστηθούν ή όχι κάποιοι Σοδομίτες δεν εξασφαλίζει κανενός την ανάσταση και εφόσον δεν καταγράφηκε δεν αποτελεί αναγκαίο στοιχείο προσωπικής επιβίωσης.
Εννοείται ότι η καταστροφή των Σοδομιτών αποτελεί προειδοποιητικό παράδειγμα για όσους ενεργούν ανάλογα αμετανόητα, όπως δήλωσε ο Χριστός: "όπως συνέβη στις ημέρες του Λωτ: έτρωγαν, έπιναν, αγόραζαν, πουλούσαν, φύτευαν, έχτιζαν. 29 Αλλά την ημέρα που βγήκε ο Λωτ από τα Σόδομα, έβρεξε φωτιά και θειάφι από τον ουρανό και τους κατέστρεψε όλους. 30 Το ίδιο θα είναι την ημέρα που θα αποκαλυφτεί ο Γιος του ανθρώπου." (Λουκάς 17:28-30)


Γιώργος

Γιώργος είπε...

Κοσμάς Αιτωλός: "Γιώργο, (Μάρτυρα του Ιεχωβά), είπες στο σχόλιό σου, τα ακόλουθα:
"Ψαρά, όταν εσείς λέτε 'χρόνια πολλά' γιατί το λέτε;
Πάντα το λέτε ή όταν γίνεται κάποια δική σας γιορτή;
Και αν πρόκειται για δική σας γιορτή, γιατί θα πρέπει να συμμετέχουν και άλλοι που δεν δέχονται οτιδήποτε δεν στηρίζεται στις αρχές και οδηγίες της Αγίας Γραφής;
5 Ιανουαρίου 2012 3:28 π.μ."

Γιώργο, (Μάρτυρα του Ιεχωβά),
με το σχόλιό σου αυτό, με δικαιώνεις, (κάτι που δεν χρειάζεται, διότι γνωρίζεις πολύ καλά, ότι, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, να λένε χρόνια πολλά)."


Φυσικά κάποιοι που λένε 'χρόνια πολλά' τα λένε στα πλαίσια κάποιων δικών τους γιορτών.
Οι ΜτΙ εφόσον δεν γιορτάζουν γιορτές που δεν είναι για Χριστιανούς,
είναι επόμενο ότι δεν συμμετέχουν σε αυτές ούτε με αντίστοιχες ευχές που ουσιαστικά στερούνται κάθε ουσίας και σημασίας.
Επίσης το να εύχεται κάποιος 'χρόνια πολλά' στα πλαίσια μιας μη χριστιανικής γιορτής, δεν βοηθάει και πολύ, εφόσον ο Θεός που γνωρίζει την ημέρα και την ώρα της καταστροφής δεν επηρεάζεται στην αποφασή του για καταστροφή όσα 'χρόνια πολλά' και να εύχονται κάποιοι σε άλλους.

Με αυτή την έννοια το να ευχηθεί κάποιος σε κάποιον 'χρόνια πολλά' και την άλλη μέρα να καταστραφεί - επειδή η ανθρωπότητα δεν μπορεί να αποφύγει την ημέρα της καταστροφής και της απώλειας των ασεβών ανθρώπων (Β Θεσσαλονικείς 1ο κεφάλαιο)
Θα αποτελούσε ανευθυνότητα για έναν Χριστιανό, να έχει ρητές - από τον Θεό μέσω της Αγίας Γραφής - εντολές κηρύγματος που περιλαμβάνει προειδοποίηση για καταστροφή των ασεβών / ανυπάκουων
και να διαδίδει αυταπάτες εφησυχασμού για 'χρόνια πολλά'
που εξάλλου δεν μετέδιδε ο Χριστός - πόσο μάλλον σε σχέση με αλλόθρησκες γιορτές.

Αντί για αυθαίρετες και κενές ανούσιες αποπροσανατολιστικές ευχές ένας Χριστιανός πρέπει να μεταδίδει το λόγο του Θεού ο οποίος μπορεί να οδηγήσει κάποιον στην απόκτηση της εύνοιας του Θεού με επακόλουθo την αιώνια ζωή και όχι απλώς 'χρόνια πολλά' ή 'χρόνια λίγα και καλά' που εύχονται κάποιοι άλλοι.


Γιώργος

Γιώργος είπε...


Επιπρόσθετα ανέφερες το περιστατικό με τον Δανιήλ που ευχήθηκε στον βασιλιά Δαρείο:
«και ειπεν δανιηλ τω βασιλει βασιλευ εις τους αιωνας ζηθι ["Βασιλιά, είθε να ζεις στους αιώνες"]» ΔΑΝΙΗΛ 6:21.

Αυτή ήταν μια προσωπική ευχή που δεν ήταν σε κάποια πλαίσια γενικής ανταλλαγής ευχών στη διάρκεια μιας ειδωλολατρικής γιορτής.

Ψαράς για κ.Γιώργο ΜτΙεχωβά είπε...

Κύριε Γιώργο ΜτΙεχωβά σπουδαστή των Γραφών.

Λυπάμαι πραγματικά που συμπεριφέρεσαι με αυτό τον τρόπο στην Αγία Γραφή.

Έτσι σας μαθαίνουν στην Οργάνωση;

Να απορρίπτετε χωρία εκείνα που δεν σας συμφέρουν παρουσιάζοντας κάποια άλλα των οποίων το περιεχόμενο είναι διαφορετικό;

Λες:
''Συμβολικά γίνεται λόγος για τις ψυχές που "φωνάζουν" κάτω από το συμβολικό - άρα μη πραγματικό - όχι κατά γράμμα - ουράνιο θυσιαστήριο''

Πού το λέει αυτό ο Ιωάννης κ.Γιώργο;

Ότι δηλαδή είναι συμβολικό και μη πραγματικό αυτό που βλέπει;

Μήπως να σου θυμίσω ότι το βιβλίο του Ιωάννη λέγεται ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ;

Εδάφιο τώρα!

Ο Ψαράς!

Ψαράς για κ.Γιώργο ΜτΙεχωβά είπε...

Στο ερώτημά μου:

Σε ποιό εδάφιο στηρίχτηκε η Οργάνωση και σας ονόμασε σπουδαστές των Γραφών, με παραπέμπεις στο Πράξεις Αποστόλων 15.14 το οποίο λέει:

''Ο Συμεών φανέρωσε με ποιον τρόπο ο Θεός επισκέφθηκε κατ' αρχάς τα έθνη, ώστε να πάρει απ' αυτά λαό για το όνομά του''.

Πού λέει εδώ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΩΝ ΓΡΑΦΩΝ;
Κ.Γιώργο με κοροϊδεύεις;

Το όνομα "Χριστιανοί Μάρτυρες του Ιεχωβά", πού το είδατε αυτό γραμμένο στην Αγία Γραφή και το λέτε;

Δείξε μου έστω και έναν Απόστολο που να επικαλείται Χριστιανός Μάρτυρας του Ιεχωβά.

Εδάφια τώρα!

Ο Ψαράς.

Γιώργος είπε...

Ψαράς:
Γιώργος ΜτΙεχωβά:
''Κάνεις την ερώτηση αν ενα "όραμα", όταν το αναφέρει η Γραφή σημαίνει πάντα κάτι το φανταστικό.
Σου λέω προαρμαγεδδώνια ΟΧΙ πάντα, αλλά τις περισσότερες φορές. (π.χ. τα οράματα που είδε ο Δανιήλ,
το όραμα του Πέτρου με τα ακάθαρτα ζώα, τα οράματα της Αποκάλυψης με διάφορα τέρατα είτε με δέκα κεφάλια και δέκα / επτά κέρατα, είτε το θηρίο με δυο κέρατα, είτε γίνεται λόγος για ακρίδες είτε για άλογα είτε ακόμα και για ένα αρνί που συμβολίζει τον Χριστό - Ο Χριστός δεν είναι κατά γράμμα 'αρνί')

Γιώργος

Κ.Γιώργο ΜτΙεχωβά Σπουδαστή των Γραφών. Θα πρέπει να σου πω για να το ξέρεις ότι δεν με ενδιαφέρει η προσωπική σου άποψη.
Για να δεχτώ λοιπόν την απάντησή σου θα πρέπει αυτή να προέρχεται μόνο μέσα από την Αγία Γραφή την οποία εσύ δέχεσαι.
Πού λέει στη Γραφή ότι προαρμαγεδδώνια τα οράματα δεν σήμαιναν πάντα κάτι το φανταστικό;
Τις προσωπικές σου απόψεις και τις προσωπικές ερμηνείες να τις κρατάς για σένα.


Σου ανέφερα παραδείγματα που είναι αυτονόητα, όπως
τα οράματα της Αποκάλυψης με διάφορα τέρατα / θηρία είτε με δέκα κεφάλια και δέκα / επτά κέρατα, είτε το θηρίο με δυο κέρατα, είτε το θηρίο με τον αριθμό 'Χξς' ['666'] είτε γίνεται λόγος για ακρίδες είτε για άλογα είτε ακόμα και για ένα αρνί που συμβολίζει τον Χριστό - Ο Χριστός δεν είναι κατά γράμμα 'αρνί')

Δεν είναι αυτονόητο για σένα ότι στα οράματα της Αποκάλυψης δεν πρόκειται για κατά γράμμα θηρία αλλά για συμβολισμό;
Δεν είναι αυτονόητο για σένα ότι ο Χριστός δεν είναι κατά γράμμα αρνί;
Δεν είναι αυτονόητο για σένα ότι ο Χριστός συμβολίζεται από ένα αρνί πολλαπλώς στην Αποκάλυψη;

Τα αυτονόητα και τα απλούστατα τα θεωρείς "δικές μου απόψεις";

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Ψαράς:
Με αποκάλεσες ειδωλολάτρη.
Τί στοιχεία έχεις για να το λες αυτό;

Ειδωλολάτρης είναι αυτός που αποδίδει λατρευτικό σεβασμό σε διάφορα υλικά αντικείμενα με το να τα προσκυνάει / φιλάει, ακόμα και να προσδίδει ιδιότητες 'φυλαχτού' στα αντικείμενα αυτά [π.χ. υποθετικά τμήματα του λεγόμενου 'τίμιου σταυρού' - και όχι άλλων ξύλων τα οποία χρησιμοποιούνταν ως συνηθισμένος τρόπος εκτέλεσης οποιασθήποτε θανατικής καταδίκης την εποχή εκείνη].

Μήπως οι ορθόδοξοι δεν προσκυνούν εικόνες και διάφορα λείψανα νεκρών, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τα λόγια του Χριστού ότι ο Θεός πρέπει να προσκυνείται 'με πνεύμα και αλήθεια' [Ιωάννης 4:23,24 "23 Όμως, έρχεται ώρα, και ήδη είναι, όταν οι αληθινοί προσκυνητές θα προσκυνήσουν τον Πατέρα με πνεύμα και με αλήθεια· επειδή, ο Πατέρας τέτοιου είδους ζητάει να είναι εκείνοι που τον προσκυνούν.
24 Ο Θεός είναι πνεύμα· και εκείνοι που τον προσκυνούν με πνεύμα και με αλήθεια πρέπει να τον προσκυνούν"];

Γιώργος

Ψαράς για κ.Γιώργο ΜτΙεχωβά είπε...

Κ.Γιώργος ΜτΙεχωβά.
''Ειδωλολάτρης είναι αυτός που αποδίδει λατρευτικό σεβασμό σε διάφορα υλικά αντικείμενα με το να τα προσκυνάει...''

Πότε με έχεις δει εμένα να κάνω κάτι τέτοιο και με αποκαλείς ειδωλολάτρη;

Ντοκουμέντο τώρα!

Ο Ψαράς

Γιώργος είπε...

Ψαράς: Χριστιανός είναι εκείνος που δέχεται τον Χριστό ως Θεό του!


Χριστιανός είναι εκείνος που
1.
δέχεται τον Χριστό ως μονογενή Γιο του Θεού και τον αναγνωρίζει
α)
ως λυτρωτή
β)
ως διορισμένη 'κεφαλή' της Χριστιανικής Εκκλησίας και κριτή της ανθρωπότητας
γ)
ως διορισμένο Βασιλιά από τον Θεό και μελλοντικό κυβερνήτη της γης οδηγώντας ανθρώπους στην αιώνια ζωή με τελειότητα υπό παραδεισιακές συνθήκες
2.
υπακούει στις εντολές του Χριστού ως εκπροσώπου και απεσταλμένου του Θεού
3.
αναγνωρίζει και πιστεύει στον ουράνιο Πατέρα του Χριστού και Τον δέχεται όπως Τον δεχόταν και ο Χριστός ως δικό του Πατέρα και δικό του Θεό.
4.
δέχεται και αναγνωρίζει γενικότερα τις οδηγίες που ισχύουν για Χριστιανούς με βάση την Αγία Γραφή.

Γιώργος

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   1001 – 1200 από 1243   Νεότερο› Νεότερο»
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...