ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

Τελευταία Νέα του "Αντιαιρετικός"

Ευχαριστούμε όλες και όλους εσάς που επισκέπτεστε το ιστολόγιο μας ... Διαβάστε την καινούργια σελίδα μας "Απάνθισμα Πατερικών Κειμένων" ...ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

8 Ιαν 2012

ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΕΝΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ


Του Ονήσιμου Ελευθεριάδη


      Η θρησκευτική ελευθερία είναι ένα από τα πολυτιμότερα, αν όχι το πολυτιμότερο αγαθό, και κατάκτηση του ανθρώπου. Ιδρυτής της θρησκευτικής ελευθερίας είναι ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός. Άλλωστε όπως είναι γνωστό, ο Κύριος είπε, πως όποιος θέλει να τον ακολουθήσει, δεν ανάγκασε κανέναν, ούτε απέκρυψε κάτι, ή παραπλάνησε κάποιον. Οπότε λοιπόν είναι αυτονόητο ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι αποδεκτή η ένταξη, παραμονή και αποδοχή μιας οποιασδήποτε θρησκευτικής ή πολιτικής σέκτας. 
       Με τον όρο σέκτα, ή σέχτα, προερχόμενο από την λατινική λέξη secta (εκ του ρήματος sequor "ακολουθώ") περιγράφεται γενικά μια μικρή οργανωμένη ομάδα προσώπων με ίδιες πεποιθήσεις που ακολουθούν κάποιον, με την έννοια του δασκάλου ή αρχηγού, και που διαφοροποιείται από κάποια άλλη γενικότερη ομάδα...
        Μαχόμενοι δια την πίστη των Αγίων πατέρων μας, οι οποίοι διατήρησαν και διαφύλαξαν ανόθευτο το Ιερό Ευαγγέλιο, και τα δόγματα της πίστεως, σε καμία περίπτωση δεν θα μπούμε ουδέποτε στην ανελεύθερη τακτική, και εκλογίκευση οποιασδήποτε σέκτας.
Η απόλυτη ελευθερία, βρίσκει την τέλεια εφαρμογή της, μέσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Η ευλογία και η χαρά, ακολουθούν τον άνθρωπο μετά την βάπτιση, και την ένταξή του εις την Εκκλησία Του Κυρίου. Πως το γνωρίζω αυτό; Θα φανεί μετά την ανάγνωση  του άρθρου αυτού, το οποίο αποτελεί την συνέχεια της αυτοβιογραφίας μου. 
       Πρέπει όμως να ομολογήσω, πως, μέσω των εντύπων της «Σκοπιάς», κατά διαστήματα είχα και κάποιας μορφής βοήθεια, στην αναζήτησή μου για την ανεύρεση της αλήθειας. Έτσι στη «Σκοπιά» της 1ης Φεβρουαρίου 1992 σελ. 19 – 23 διάβασα τα εξής:

«Δίδασκε η Πρώτη Εκκλησία ότι ο Θεός Είναι Τριάδα;
Μέρος 2ο—Δίδαξαν οι Αποστολικοί Πατέρες τη Δοξασία της Τριάδας;
Στη Σκοπιά της 1ης Νοεμβρίου 1991, το 1ο Μέρος αυτής της σειράς εξέτασε το αν ο Ιησούς και οι μαθητές του δίδαξαν τη δοξασία της Τριάδας—την άποψη ότι ο Πατέρας, ο Γιος και το άγιο πνεύμα είναι τρία ίσα πρόσωπα αλλά ένας Θεός. Οι σαφείς αποδείξεις από την Αγία Γραφή, από τους ιστορικούς, ακόμα και από τους θεολόγους καταδεικνύουν ότι δεν τη δίδαξαν. Τι μπορεί να ειπωθεί για τους εκκλησιαστικούς ηγέτες οι οποίοι ακολούθησαν αμέσως έπειτα—δίδαξαν αυτοί την Τριάδα;
«ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ» είναι ο όρος που χρησιμοποιείται για να προσδιορίσει τους εκκλησιαστικούς ηγέτες οι οποίοι έγραψαν για τη Χριστιανοσύνη στα τέλη του πρώτου και στις αρχές του δεύτερου αιώνα της Κοινής μας Χρονολογίας. Μερικοί απ’ αυτούς ήταν ο Κλήμης της Ρώμης, ο Ιγνάτιος, ο Πολύκαρπος, ο Ερμάς και ο Παπίας.
Λέγεται ότι ήταν σύγχρονοι μερικών από τους αποστόλους. Επομένως, θα πρέπει να ήταν εξοικειωμένοι με τις αποστολικές διδασκαλίες. Σχετικά με τα συγγράμματα αυτών των αντρών, Η Νέα Εγκυκλοπαίδεια Μπριτάνικα (The New Encyclopædia Britannica) λέει:
«Στο σύνολό τους τα συγγράμματα των Αποστολικών Πατέρων είναι πιο πολύτιμα από ιστορική άποψη από οποιαδήποτε άλλα Χριστιανικά κείμενα εκτός από την Καινή Διαθήκη».1
Αν οι απόστολοι δίδασκαν τη δοξασία της Τριάδας, τότε και εκείνοι οι Αποστολικοί Πατέρες θα πρέπει να την είχαν διδάξει επίσης. Θα πρέπει να κυριαρχούσε στη διδασκαλία τους, εφόσον τίποτα δεν ήταν πιο σημαντικό από το να πουν στους ανθρώπους ποιος είναι ο Θεός. Δίδαξαν, λοιπόν, τη δοξασία της Τριάδας;
Μια από τις Πρώτες Διακηρύξεις Πίστης
Μια από τις πρώτες μη Βιβλικές διακηρύξεις Χριστιανικής πίστης βρίσκεται σ’ ένα βιβλίο που αποτελείται από 16 μικρά κεφάλαια και είναι γνωστό ως Η Διδαχή ή αλλιώς Διδαχή των Δώδεκα Αποστόλων. Μερικοί ιστορικοί το τοποθετούν χρονολογικά πριν από ή γύρω στο έτος 100 Κ.Χ. Ο συγγραφέας του είναι άγνωστος.2
Η Διδαχή ασχολείται με πράγματα που θα χρειαζόταν να μάθουν οι άνθρωποι για να γίνουν Χριστιανοί.»

      Αυτή η παραδοχή και η ενημέρωση από την Σκοπιά, μου έδωσε το έναυσμα να ερευνήσω περαιτέρω, και να μάθω σχετικά με τα ντοκουμέντα, και τα στοιχεία, που παρέχει το τόσο σπουδαίο από ιστορικής πλευράς, και χρήσιμο στον σύγχρονο ερευνητή, γραπτό, με την επωνυμία «Η ΔΙΔΑΧΗ ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ».
Στο ιστορικό αυτό κείμενο, είναι προφανή τα εξής βασικά σημεία:
1) Η ομολογία του βαπτίσματος στην Αγία Τριάδα, και η τριπλή επανάληψή του.
2) Η Εκκλησιαστική νηστεία κάθε Τετάρτη και Παρασκευή, που προϋποθέτει ιερέα και θυσιαστήριο.
3) Η καθημερινή Θεία Ευχαριστία, και ειδικά κάθε Κυριακή, ο τρόπος της Λειτουργίας αυτής στην πρώτη Χριστιανική Εκκλησία, και η αναφορά της ως "Λειτουργία", και κυρίως η αναφορά της ως 
τελούντα την Θεία αυτή Ευχαριστία, που είναι φυσικά οι "προφήτες", εκ των οποίων προέκυψαν οι Επίσκοποι της αμέσως επόμενης γενιάς Χριστιανών. Για τους προφήτες έχουμε εδώ την πληρέστερη γνωστή πηγή του ρόλου τους στην Εκκλησία, και μας βοηθάει να κατανοήσουμε πώς προέκυψαν οι Επίσκοποι μετά από τη μεταβατική ομάδα των Προφητών. 
4) Η πρώτη γνωστή αναφορά από την εποχή της Καινής Διαθήκης.
5) Βρίσκουμε το δίδυμο: "επισκόπους" και "διακόνους", κάτι που αντιστοιχεί στο Αγιογραφικό "Πρεσβυτέρους και Διακόνους", μια και στην αρχαιότατη αυτή προχριστιανική εποχή, ο όρος "επίσκοπος" δεν είχε ακόμα διαχωρισθεί από τον όρο "πρεσβύτερος", κάτι που το βρίσκουμε πλέον σαφώς διαχωρισμένο λίγα μόλις χρόνια αργότερα, στις επιστολές του αγίου Ιγνατίου (προ του 107 π.Χ.). Και παρατηρούμε ακόμα το ότι χειροτονούνταν, και δεν "διορίζονταν" απλώς, όπως συνηθίζουν οι σύγχρονες αιρέσεις.
6) Σε σωτηριολογικό επίπεδο τώρα, παρατηρούμε την ίδια Ορθόδοξη πίστη για πορεία προς την τελείωση (και όχι την απλή ένταξη "κάπου", του Προτεσταντισμού), τη σωτηριολογική σημασία του βαπτίσματος, που χωρίς αυτό κάποιος δεν μπορεί να κοινωνήσει καν, και βρίσκουμε και την Ορθόδοξη πίστη για το δοκιμαστικό πυρ της Μέλλουσας κρίσεως, κάτι εντελώς διαφορετικό και από το Παπικό Καθαρτήριο, και από την Προτεσταντική κόλαση βασανισμού.
7) Σημαντική είναι και η αναφορά στην έννοια των "σημείων" της 2ας Παρουσίας, δείχνοντας ότι είναι σημεία της ίδιας εποχής, και καμία σχέση δεν έχουν με τα δεινά της ιστορίας, που ισχυρίζονται οι σύγχρονες Προτεσταντικές αιρέσεις. Ομοίως και ο Αντίχριστος αναφέρεται ως πρόσωπο, και όχι ως "ομάδα", όπως ισχυρίζονται τέτοιες ομάδες.    
      Το πρωτοχριστιανικό αυτό σύγγραμμα, μας δείχνει ότι από την εποχή των Αποστόλων ως σήμερα, οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί τρώμε από το ίδιο θυσιαστήριο, από το οποίο δεν έχουν εξουσία να φάνε οι αιρετικοί.
      Με μεγάλη ικανοποίηση βλέπω το έργο Του Κυρίου να αλλάζει την ζωή μου, και να αλλάζει και τις ζωές των δικών μου ανθρώπων, καθώς και πολλών άλλων ειλικρινών ανθρώπων σε κάθε σημείο της γης. Ο Κύριος με έχει ευλογήσει με αληθινούς, με πραγματικούς, με γνήσιους αδελφούς και αδελφές, που με αγκάλιασαν, και νοιάζονται πραγματικά για μένα, και όχι υποκριτικά. 
      Η υποκρισία! Μια μεγάλη αλήθεια, ένα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά των αιρετικών, μετά τον εγωισμό και την αλαζονεία.
     Αυτό που χαρακτηρίζει τους περισσότερους αιρετικούς, αλλά και τους περισσότερους από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά που γνωρίζω, είναι κυρίως αυτά τα δυο, η υποκρισία και ο εγωισμός. 
Το κυριότερο μέλημά τους είναι αυτό. Να μη θίξει κανείς τον εγωισμό τους, να μη θίξει κανείς την υπερηφάνειά τους, μια υπερηφάνεια που ξεπερνά κάθε προηγούμενο και δεν μπορεί να την αντέξει ο υγιής και απλός άνθρωπος αυτού του επίγειου κόσμου. 
     Ένα χαρακτηριστικό περιστατικό που θυμάμαι, είναι αυτό κάποιου Μάρτυρα του Ιεχωβά, ο οποίος ήταν πρεσβύτερος στις στρατιωτικές φυλακές, όταν ήμουν κρατούμενος σε αυτές λόγω της άρνησης στρατεύσεως για λόγους συνειδήσεως, κάτι βεβαίως που είναι πέρα για πέρα ψευδές. Κανείς δεν έχει πρόβλημα συνειδήσεως, ο μοναδικός λόγος, που δεν δέχονται να πιάσουν όπλο, είναι ο φόβος της αποκοπής. 
     Αυτός ο πρεσβύτερος λοιπόν, ήταν τόσο ανήθικος,  που κάθε βδομάδα είχε επισκεπτήριο από κάποια κυρία, (έλεγε πως είναι αρραβωνιαστικιά του) και την έκλεινε στο ειδικό δωμάτιο – το  αποκαλούσαν οι κρατούμενοι αυτό το δωμάτιο, με την χαρακτηριστική ονομασία, «καμαράκι» – στο οποίο διεξάγονταν  τα Ιεροδικεία, τα θρησκευτικά δικαστήρια, και οι ανακρίσεις των οπαδών, και εκεί σε αυτό τον χώρο, προφανώς, είχε ανάρμοστες σχέσεις, κάτι εντελώς παράνομο με τους νόμους της φυλακής, αλλά και αυτών της θρησκείας των Μαρτύρων του Ιεχωβά. 
     Την ίδια στιγμή αυτός ο κύριος δίκαζε, ανέκρινε, παρακολουθούσε, κατέδιδε, αφόριζε, και απέκοπτε άλλους Μάρτυρες του Ιεχωβά για λόγους εντελώς ασήμαντους, σε σχέση με τα δικά του ανδραγαθήματα. 
     Η υποκρισία, ο εγωισμός και η σκληροκαρδία, αποτελούν φυσικά επακόλουθα, για ανθρώπους που δεν έχουν γνωρίσει Τον Θεό, και δεν μπορούν να αντιληφθούν την έννοια της αμαρτίας. Για αυτούς αμαρτία αποτελεί μια πράξη νομικίστικης υφής που αντιμετωπίζεται με κατασταλτικά μέσα, δίχως ίχνος ελέους και αγάπης, και όλα αυτά εφόσον γίνει αντιληπτό από μια απρόσεκτη στάση της διπρόσωπης και υποκριτικής ζωής του θλιβερού οπαδού της σέκτας. 
     Αξιοσημείωτο είναι ένα γεγονός που συνέβη στην γιορτή της «ανάμνησης», μιας τελετής των Μαρτύρων του Ιεχωβά, εις ανάμνηση του θανάτου Του Κυρίου. Όταν λοιπόν,  παρανόμως ή με ειδική άδεια πέρασαν μέσα στην φυλακή το κρασί για την ανάμνηση,  ο πρεσβύτερος, μαζί με τον διακονικό, μετά την τελετή, πήραν το κρασί, και κρύφτηκαν σε κελί της φυλακής, όπου είχαν μεταφέρει κρέας και άλλα εδέσματα, και ήπιαν όλη την φιάλη του «ευλογημένου οίνου» και άρχισαν να μεθοκοπούν και να χορεύουν.
     Γνωρίζαμε επίσης κάποιους χρήστες ναρκωτικών ουσιών, καθώς και  χρήστες καπνού πράγματα που απαγορεύονται ρητά από την Οργάνωση των Μαρτύρων του Ιεχωβά και επισύρουν στους αμετανόητους την ποινή της «αποκοπής», την απομάκρυνση δηλαδή από την Οργάνωση. 
     Αλλά στο στρατιωτικό δικαστήριο είχαν όλοι αυτοί οι «χριστιανοί», τύψεις, και πρόβλημα συνειδήσεως, δεν μπορούσαν να πιάσουν όπλο. Είχαν γραφικά εκπαιδευμένη συνείδηση. Η συνείδησή τους δεν τους το επέτρεπε αυτό. (Το αξιοσημείωτο είναι, πως, κάποιοι που έφυγαν από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά, είναι ακόμη και τώρα αντίθετοι στο να υπερασπίζονται την πατρίδα με όπλα. Τέτοιου τύπου εχθροί της Ελλάδος, δεν έχουν καμία θέση, στην Πατριωτική συνείδηση, των Ελλήνων Ορθοδόξων Χριστιανών. Αυτοί, είναι τόσο προβληματικοί, που φτάνουν  στο σημείο να δημιουργούν δικά τους δόγματα, καπηλευόμενοι τα Ιερά και Όσια της Εκκλησίας.) Αυτοί λοιπόν, οι τόσο ευσυνείδητοι θρησκευόμενοι, όταν αλλοιώνουν την Αγία Γραφή, και τους Πατέρες της Ορθόδοξης Εκκλησίας, τότε η Γραφικά εκπαιδευμένη συνείδησή τους, δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα. Δεν τους
ενοχλεί καθόλου! 
     Κάποια άλλη φορά, πλησίασα κάποιον αξιωματούχο της εταιρίας, που ήθελε να με βοηθήσει να προχωρήσω στην «αλήθεια», (με τον όρο ¨αλήθεια¨ οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, εννοούν την οργάνωση, την εταιρία, στην οποία είναι μέλη), γιατί σαν ειλικρινής άνθρωπος που είμαι, ειδικά όταν αφορά θρησκευτικά ζητήματα, δεν μπορούσα να καταλάβω κάτι, και έτσι τον ρώτησα.
«Αδελφέ _____  δεν μπορώ να καταλάβω κάτι, και θα ήθελα να με βοηθήσεις να δώσω μια εξήγηση στην απορία μου αυτή.
Από την προσωπική μου μελέτη, της Αγίας Γραφής, διαπίστωσα, πως ο Ιησούς Χριστός, όταν μιλούσε στους ακολούθους Του, τους έλεγε ότι θα ήταν μισούμενοι από όλους τους ανθρώπους, λόγω του ονόματός Του, και όχι λόγω του ονόματος του Ιεχωβά, όπως η 
εταιρία Σκοπιά μας διδάσκει.
Αυτό το υποστηρίζουν τα ακόλουθα εδάφια:
«Ματθαίος 10,22:  Και θέλετε είσθαι μισούμενοι υπό πάντων διά το όνομά μου· ο δε υπομείνας έως τέλους, ούτος θέλει σωθή.
Ματθαίος 24,9:  Τότε θέλουσι σας παραδώσει εις θλίψιν και θέλουσι σας θανατώσει, και θέλετε είσθαι μισούμενοι υπό πάντων των εθνών διά το όνομά μου
Μάρκος 13,13:  Και θέλετε είσθαι μισούμενοι υπό πάντων διά το όνομά μου· ο δε υπομείνας έως τέλους, ούτος θέλει σωθή.
Λουκάς 21,17:  Και θέλετε είσθαι μισούμενοι υπό πάντων διά το όνομά μου.» 
Αδελφέ, του είπα, αυτό δεν μπορώ να το εξηγήσω.
Πως η εταιρία του Ιεχωβά, δεν συνταυτίζεται με τα λόγια Του Ιησού Χριστού, και βγάζει Το όνομα Του Ιησού Χριστού, και βάζει στην θέση αυτή, το όνομα Ιεχωβά, αντίθετα με την διδασκαλία Του 
Ιησού Χριστού;
Αν το 1919 μ.Χ., όπως υποστηρίζουμε, ο Ιησούς Χριστός, ήρθε και έκανε έλεγχο σε όλες τις θρησκείες, και βρήκε και έκρινε, ως την μόνη σωστή θρησκεία, την εταιρία «Σκοπιά», τότε γιατί η εταιρία «Σκοπιά», αλλάζει τα λόγια Του Κυρίου Ιησού Χριστού, και βάζει άλλο όνομα, στην θέση Του ονόματος Του Ιησού Χριστού;»
     Δυστυχώς η απάντηση του αδελφού, ήταν να με επικρίνει έντονα, και να με απειλήσει, πως αν δεν αλλάξω τρόπο έρευνας, και συνεχίσω να χρησιμοποιώ  δικές μου εκλογικεύσεις στα πιστεύω μου, τότε θα αναγκαστεί να ενημερώσει το πρεσβυτέριο, για τον περαιτέρω έλεγχο, και την συμμόρφωσή μου με τα δόγματα της εταιρίας Σκοπιά. 
      Πολλές φορές έρχονται στο νου, χαριτωμένα περιστατικά, όταν σκεφτεί κάποιος τους φρεσκοξυρισμένους, ευθυτενείς, χαμογελαστούς νεαρούς, να διορθώνουν την ατσαλάκωτη γραβάτα, και να ανοίγουν την δερμάτινη τσάντα τους μπροστά στην ανοικτή πόρτα του ανυποψίαστου Χριστιανού, αλλά όταν βρίσκεσαι στην φυλακή 18 ετών, και υφίστασαι Ιεροδικεία από δεινούς Ιεροεξεταστές, όταν σε ανακρίνουν, και όταν διασαλεύεται η οικογένειά σου, όταν υποφέρει από κρίσεις, ο άρρωστος καρδιοπαθής  πατέρας σου, και όταν μαθαίνεις ότι η μάνα σου οδηγείται στα ψυχοφάρμακα...τότε... 
Τότε αλλάζει το σκηνικό, και αρχίζεις να βιώνεις, και να ζεις, μέσα σε μια κατάσταση κολάσεως, και αδιεξόδου. 
      Η Ορθόδοξη Εκκλησία Του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, αποτελεί την μοναδική ελπίδα, αποτελεί την μοναδική οδό, και την μοναδική σανίδα σωτηρίας, για τον άνθρωπο που θέλει να ζήσει μέσα στην Θεία χάρη. 
      Υπάρχουν άνθρωποι βασανισμένοι, άνθρωποι που βίωσαν τον πόνο και την στέρηση μέσα στην κόλαση της σέκτας αυτής. Όλοι αυτοί μπορούν να διαβεβαιώσουν πως, μετά την ένταξή τους εις την Εκκλησία, στο σώμα Του Χριστού, άνοιξαν οι πύλες, και από τα ουράνια ο Τριαδικός Θεός ευλόγησε, και η ευλογία δεν έχει τέλος Μαλαχίας 3:10. 
      Τους τελευταίους μήνες έχω τόσους πολλούς λόγους να είμαι περισσότερο χαρούμενος και ευτυχισμένος. Βλέπω  πολλούς πρώην Μάρτυρες του Ιεχωβά να βλέπουν την αλήθεια, ο Κύριος Ιησούς Χριστός ανοίγει τον δρόμο και οδηγεί τους πληγωμένους και φορτωμένους με θλίψη, και οδύνη, αδελφούς που πλανήθηκαν, ξανά μέσα στους κόλπους Της Αγίας μας Ορθόδοξης Εκκλησίας. 
Μάλιστα, και ένα συγγενικό μου πρόσωπο δίνει την δική του μάχη, και βρίσκεται σε πάρα πολύ καλό δρόμο, κάνει σταθερά βήματα και η Αγία Τριάδα τον ευλογεί σπάζοντας τις αλυσίδες του Σατανά και  ήδη άρχισε να ανασαίνει τον καθαρό αέρα του Ορθόδοξου πεντακάθαρου, και απέραντου ουρανού.
      Προσευχόμαστε, κλαίμε, και παρακαλούμε Τον Τριαδικό Θεό να βοηθήσει όλους όσους έχουν αγνή και ειλικρινή καρδιά, όσους βρίσκονται στα δίχτυα των ανίερων σεκτών, να βγουν, να φύγουν, και να πετάξουν ελεύθεροι προς τον καταγάλανο και απέραντο ουρανό της μάνας μας Ορθοδοξίας, και Του Κυρίου μας Ιησού Χριστού που δέχεται και ελεεί τον διψασμένο, και ταπεινό άνθρωπο, για να τον εξυψώσει σε πνευματικά ύψη, τα οποία νους ανθρώπου δεν έχει φανταστεί ποτέ! 
    Εκτός από τις δικές μας προσευχές, είναι αναγκαίο και οι ίδιοι οι ειλικρινείς ερευνητές, ακόμη και μέσα από την σέκτα, να κάνουν τις δικές τους φιλότιμες προσπάθειες για να απαλλαχτούν από τα ανίερα δεσμά και να ανταποκριθούν στο κάλεσμα Του Κυρίου, βγαίνοντας γοργά μέσα από την σάπια και διεφθαρμένη σύναξη. 
      Στην εποχή μας είναι πολλά τα μέσα, και τα όργανα του διαβόλου. Όμως, πολύ περισσότερα είναι τα μέσα, όσων θέλουν να μάθουν την αλήθεια.
     Το διαδίκτυο αποτελεί ένα από αυτά τα όπλα στον πόλεμο κατά του κακού. Το διαδίκτυο έχει χαλάσει τα σχέδια πολλών αντίχριστων απατεώνων και δεν μπορούν να κρυφτούν. Μέσω του διαδικτύου μεταδίδεται η αλήθεια των πρώην Μαρτύρων του Ιεχωβά, οι οποίοι παλιότερα δεν είχαν αυτό μέσο στην διάθεσή τους.
 Τώρα οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, μπορούν να διαβάσουν, να μελετήσουν, να έρθουν σε επαφή, και να δουν την αλήθεια που τους έχουν κρύψει, να την ανακαλύψουν μέσα σε πολλές ιστοσελίδες, αλλά ειδικότερα μέσα στις ιστοσελίδες αντιαιρετικού χαρακτήρα, και φυσικά μέσα στις ιστοσελίδες των πρώην Μαρτύρων του Ιεχωβά, των πρώην αδελφών τους, και με αυτό τον τρόπο να ελευθερωθούν και να έρθουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία που ο Ιησούς Χριστός αγόρασε με το ίδιο Του το Αίμα Πράξεις 20:28,29.     
     Καθώς βρισκόμουν εχθές σε ένα κατάστημα και συζητούσα με τον καταστηματάρχη, βγαίνοντας έπειτα από το κατάστημα, αντικρίζω δυο κυρίες με προκλητική αμφίεση, και με ανάλογο βάψιμο, να προχωρούν προς το εσωτερικό του καταστήματος. Βεβαίως εξεπλάγην όταν είδα να κρατούν εις τα χέρια, και να έχουν εις τις τσάντες τους, τα έντυπα της σέκτας. Με το γνωστό ψεύτικο, υποκριτικό, και εμετικό χαμόγελο άρχισαν να ομιλούν εις τον καταστηματάρχη και να προπαγανδίζουν τα πιστεύω της Οργάνωσης των Μαρτύρων του Ιεχωβά, δείχνοντάς του τα έντυπα της σέκτας. Αλλά για κακή τους τύχη ο καταστηματάρχης ήταν φίλος μου, και πιστός Ορθόδοξος, και δεν κατάφεραν οι εν λόγω κυρίες, να τον προσηλυτίσουν, όσες προσπάθειες και αν έκαναν. 
      Αυτό το σκηνικό είναι καθημερινό και επαναλαμβάνεται σε όλες σχεδόν τις χώρες. Είναι λοιπόν υποχρέωση όλων όσων γνωρίζουν, να λένε και να διαδίδουν την αλήθεια, έτσι ώστε να μην έχει χώρο, και να μη μπορεί να προσηλυτίσει κανείς αιρετικός, τις αστήρικτες ψυχές των αμαθών συνανθρώπων μας.
     Από την ημέρα του βαπτίσματός μου και μετά, έχει αλλάξει η ζωή μου ριζικά. Αισθάνομαι πάρα πολύ όμορφα, είμαι ελεύθερος και ευτυχισμένος. Με την χάρη του Κυρίου έχω παντρευτεί μια πιστή Ορθόδοξη Χριστιανή. Έχουμε ανοίξει ένα ευλογημένο σπιτικό και ακολουθούμε την Εκκλησιαστική ζωή. Αυτό μας δίνει μεγάλη χαρά και γαλήνη. Με την βοήθεια Του Τριαδικού Θεού υπερνικούμε τα χτυπήματα και τις επιθέσεις όσων μισούν την Ορθοδοξία, και δυστυχώς είναι πολλοί αυτοί, και ειδικά στο συγγενικό περιβάλλον. Όμως φαίνεται καθαρά, πως το χέρι Του Θεού είναι το ισχυρότερο όπλο, και δεν μπορεί να το νικήσει κανείς.
     Αν και σε φυσιολογικές συνθήκες μετά από όλη αυτή την εναντίωση και τον διωγμό, από τους αιρετικούς θα έπρεπε να είχαμε καμφθεί, εμείς αντιθέτως δυναμώνουμε, και πλέουμε σε πελάγη ευτυχίας μέσα στους κόλπους της Αγίας Εκκλησίας Του Κυρίου,  με ένα πλήθος αδελφών δίπλα μας, που είναι πάντα σε ετοιμότητα  να μας προσφέρουν την πολύτιμη βοήθειά τους, όταν χρειαστεί. 
       Είναι δυνατή η μαρτυρία αυτή, διότι είναι υπαρκτή, ζωντανή, και αποτελεί βίωμα δικό μου, και της συζύγου μου.  Δεν είναι κάτι που το διαβάσαμε σε κάποιο βιβλίο, ή μας το έχει διηγηθεί κάποιος κάποτε.  Είναι αυτό που τώρα ζούμε, είναι η αλήθεια της ζωής μας, και αυτή την αλήθεια κανείς δεν μπορεί να την αμφισβητήσει, γιατί είναι ζωντανή και υπαρκτή, κόντρα σε όλα τα ψέματα και τις συκοφαντίες που θέλουν, όποιον βγει από την σέκτα των Μαρτύρων του Ιεχωβά να καταστρέφεται.
  Αυτό που είναι έντονα χαραγμένο στην μνήμη μου, είναι η πλύση εγκεφάλου, και το τακτικότατο εκβιαστικό και βασανιστικό μάθημα.  
     Συνεχώς μου λέγανε οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, και οι γονείς, συγγενείς, και ο αδελφός που μου έκανε μελέτη, τα εξής:  
 « Όποιος βγαίνει από την οργάνωση του Ιεχωβά καταστρέφεται. Τον παίρνει ο Σατανάς και πολλές φορές μπαίνουν δαιμόνια μέσα του. Πέφτει στα ναρκωτικά, στην πορνεία, μπαίνει φυλακή, και είναι δυστυχισμένος. Οι κοσμικοί τον κατατρέχουν και τον απομονώνουν». 
     Μάλιστα, για όσους ήθελαν να βαπτιστούν, και να γίνουν Ορθόδοξοι Χριστιανοί, μου έλεγαν πως:
 «Οι παπάδες αυτό θέλουν, να πιάσουν κάποιον πρώην Μάρτυρα του Ιεχωβά και να τον διαπομπεύσουν, να φέρουν τα κανάλια της τηλεοράσεως την ώρα του βαπτίσματος μέσα στην Εκκλησία, και να τον κάνουν ρεζίλι, να τον ξεφτιλίσουν σε όλο τον κόσμο. 
Να τον βάλουν κάτω από τα ράσα τους, και να τον διασύρουν.»     
Αυτά και πολλά άλλα μου έλεγαν, και λένε μεταξύ τους.
Αυτό που έχω να πω, είναι ότι όλα, μα όλα, όσα λένε οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, είτε ιδιωτικώς είτε δημοσίως, για την Ορθόδοξη Εκκλησία, είναι όλα, μα όλα φρικτά ψέματα. Τίποτα από όλα όσα μου έλεγαν δεν είναι αλήθεια. Αυτό μπορώ να το λέω με βεβαιότητα διότι το έχω ζήσει ο ίδιος. Έχω κάνει όλα τα βήματα που χρειάζονται για να βγει κάποιος από την σέκτα, και γνωρίζω ακριβώς όλες τις καταστάσεις αυτές. 
Έχω βιώσει την αγάπη της Εκκλησίας Του Χριστού, και μαρτυρώ πως όσα μου είχαν ενσταλάξει οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, και οι γονείς μου, σχετικά με την Ορθόδοξη Εκκλησία, είναι όλα μα όλα ψέματα. Αυτός είναι ο λόγος που παρακαλώ όλους, όσους ανήκουν στους Μάρτυρες του Ιεχωβά, και θέλουν να φύγουν από αυτή την σέκτα, και να γίνουν Ορθόδοξοι Χριστιανοί, να μη φοβούνται. Όλα όσα λένε οι Μάρτυρες του Ιεχωβά για την Ορθόδοξη Εκκλησία είναι όλα ψέματα, και τα λένε για να κρατούν τα θύματά τους μέσα στην σέκτα, και να τα τρομοκρατούν με ψέματα και συκοφαντίες. 
     Με την ευκαιρία του άρθρου, θα ήθελα να ευχαριστήσω το σπίτι που με φιλοξενεί, τον ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟ, και να δώσω για άλλη μια φορά, τις θερμότερες ευχές και την αγάπη μου, εις τον αξιέπαινο και σεμνό ιδιοκτήτη του Αντιαιρετικού, αγαπητό φίλο μου, και εν Χριστώ αδελφό μου, κ. Χρήστο.
     Μια ολόκληρη ζωή δεν εξιστορείται σε μερικά άρθρα. Θα συνεχίσω με την βιογραφία μου, και θα σχολιάζω σε θέματα που θεωρώ ουσιώδη και χρήσιμα. 
     Θα αποτελούσε παράλειψη αν δεν ευχαριστούσα και όλους τους αναγνώστες του «Αντιαιρετικού», οι οποίοι επιβραβεύουν το Θεάρεστο έργο, που επιτελείται μέσω αυτού του ιστολογίου. 
      Ένα μήνυμα προς τους Μάρτυρες του Ιεχωβά: 
 «Μη φοβάστε, είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε.
 Η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει την αγκαλιά ανοικτή και σας αγαπάει.
 Κάντε το πρώτο βήμα, και ο Κύριος είναι δυνατός και δεν θα λησμονήσει το έργο σας. 
 Αδέλφια, βγείτε από την σέκτα, μη καθυστερείτε καθόλου, τώρα είναι ο κατάλληλος καιρός!» 
Για όποιον επιθυμεί να έρθει σε επαφή μαζί μου, ο κύριος Χρήστος, ο ιδιοκτήτης του Αντιαιρετικού θα κοινοποιήσει ευχαρίστως, το προσωπικό μου e-mail.

Με αγάπη Χριστού, ο αδελφός σας, 
Ονήσιμος Ελευθεριάδης.
 
 
 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προσοχή! Χωρίς όνομα ή κάποιο ψευδώνυμο δεν γίνεται δημοσίευση σχολίου. Επίσης δεν πρέπει να είναι υβριστικό και άσχετο με το θέμα του άρθρου.

 

64 σχόλια:

Νικόλαος είπε...

Συγχαρητήρια, αδελφέ μου! Ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός να είναι πάντα δίπλα σου και στη σύζυγό σου. Το άρθρο σου να γίνει παράδειγμα για όσους μάρτυρες του Ιεχωβά ψάχνουν τον αληθινό Θεό, για να βρουν τον δρόμο τους. Αφού τον βρήκες εσύ και έσπασες τόσες βαριές αλυσίδες, θα τον βρουν κι αυτοί!

vasilis123 είπε...

Συγγνωμη για την ακαταστασια στα 3 κειμενα που σας παρεθεσα,θα κοιταξω να τα επαναλαβω εν πληροτητι...!!!

vasilis123 είπε...

ΞΑΝΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΕ ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ

Καλησπερα προς τους ορθοδοξους χριστιανους αδελφους εν Χριστω,(οχι

ολους),εκεινους που αληθινα πιστευουν και αγαπουν τον Θεο και τον

Ιησου Χριστο...!!!

Δεν ειμαι ορθοδοξος χριστιανος,αλλα επιθυμω να ειμαι ορθοδοξος

χριστιανος,και ελπιζω να ειμαι,και να γινομαι ολοενα και

περισσοτερο ορθοδοξος χριστιανος...!!!

Δεν ανηκω σε καμμια απο τις υπαρχουσες χριστιανικες εκκλησιες του

σημερα...οι οποιες διαμαχονται μεταξυ τους,εκ των οποιων,η καθε

μια απο αυτες,διισχυριζεται οτι κατεχει ορθα την διδασκαλια του

Ιησου Χριστου,ενω οι αλλες κατα τον ενα η τον αλλο τροπο

πλανωνται...!!!
Οι οποιες λενε στον ανθρωπο που θελει να μαθει την Αληθεια του

Ιησου Χριστου...ελα σε μας,εμεις θα σε διδαξουμε επ`ακριβως την

Αληθεια του Ιησου Χριστου,μην πας στις αλλες χριστιανικες

εκκλησιες ,γιατι αυτες θα σε πλανησουν περι της Αληθειας,του λενε

ακομα...μην πας μονος σου να μελετησεις την Αγια Γραφη,θα

πλανηθεις,κινδυνευεις να την καταλαβεις εσφαλμενα,ελα σε μας,εμεις

θα σου εξηγησουμε ορθα την Αγια Γραφη.

Η απαντηση μου σε αυτες τις εκκλησιες ειναι...

1)Κατ`αχην,επειδη σας βλεπω αντιμαχομενες μεταξυ σας,και την καθε

μια απο σας,να αποκαλει την αλλη,αιρετικη και πλανη,δεν μπορω να

εμπιστευθω καμμια απο σας,ωστε να την δεχτω οτι αυτη θα με διδαξει

ορθα την Αληθεια του Ιησου Χριστου...!!!
2)Ναι ,θελω να μαθω την Αληθεια του Ιησου Χριστου χωρις καμμια

πλανη...!!!
Εμπιστευομαι μετα πασης σιγουριας τους αποστολους του Ιησου

Χριστου,αυτοι ειναι ΟΙ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ,οι

οποιοι θα με διδαξουν επ`ακριβως χωρις καμμια πλανη την Αληθεια

του Ιησου Χριστου.
3)Θα παω στα γραφομενα των αποστολων στην Καινη Διαθηκη,τα οποια

γραφομενα ειναι Λογια Αληθειας του Ιησου Χριστου ανευ καμμιας

πλανης.
Θα τα μελετω με πιστη,και δεν θα προσπαθω να τα εννοω απο μονος

μου,ΑΛΛΑ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΘΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΙ ΣΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ,να μου δινει

φωτιση και νοηση ωστε να εννοω ορθα τον Λογο του στην Καινη

Διαθηκη...!!!
Και πιστευω οτι ο Ιησους Χριστος θα απαντησει στο αιτημα μου...και

θα μου διδει φωτιση και νοηση ωστε να εννοω ορθα τον Λογο του στην

Καινη Δαιθηκη,γιατι ο Ιησους Χριστος υποσχεθηκε και ειπε,(το λεω

με δικα μου λογια...(σε αυτον που ζηταει θα του δοθει).
Και πιστευω οτι ο Ιησους Χριστος κραταει τις υποσχεσεις του...!!!

Συνεχιζω στην επομενη επιστολη μου...

Ονήσιμος Ελευθεριάδης είπε...

Νικόλαε, εν Χριστώ αδελφέ,
σε ευχαριστώ για το σχόλιο, και τα καλά σου λόγια.

Εγώ είμαι ένας ασήμαντος, και σφόδρα αμαρτωλός.

Εύχομαι η Αγία Τριάδα, να φωτίσει τις πλανεμένες ψυχές, και όλους όσους ξέρουν, και μπορούν, να κάνουν κάτι, ώστε να σωθούν οι πλανεμένοι, και να έρθουν στην Αγία Ορθόδοξη Εκκλησία Του Ιησού Χριστού, για να σωθούν.

vasilis123 είπε...

ΞΑΝΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΕ ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ


Αδελφοι ορθοδοξοι χριστιανοι

Στην Καινη Διαθηκη διαβαζουμε...
Ιωάννης 16:13 Όταν δε έλθη εκείνος, το Πνεύμα της αληθείας, θέλει σας οδηγήσει εις πάσαν την αλήθειαν·

Στον Λογο αυτο,ο Ιησους Χριστος υποσχεται στους αποστολους,οτι θα
λαβουν Αγιο Πνευμα,και οτι το Πνευμα το Αγιο θα τους οδηγουσε εις πασα την Αληθεια...!!!

Επειδη πιστευουμε οτι ο Ιησους Χριστος κραταει τις υποσχεσεις του,γι`αυτο πιστευουμε και ειμαστε σιγουροι,οτι οι αποστολοι ελαβαν Αγιο Πνευμα,και οτι το Αγιο Πνευμα τους οδηγησε εις πασα την Αληθεια...!!!
Αρα λοιπον,αφου οι αποστολοι οδηγηθηκαν εις πασα την Αληθεια,αυτο σημαινει,οτι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ,ΑΛΛΟΣ ΤΙΣ ΠΙΣΤΟΣ,ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ...αδελφοι ελατε να σας πω μιαν αληθεια του Ιησου Χριστου την
οποια οι αποστολοι την αγνοουσαν...!!!
Παντες οι πιστοι ολων των αιωνων,αυξανονται εις την Αληθεια του Ιησου Χριστου,και ειναι δυνατον η γνωση τους αυτη,να γινει
μεγιστη,δηλαδη ιση με την γνωση της Αληθειας στην οποια οδηγηθηκαν
οι αποστολοι,δεν ειναι δυνατον ομως να γινει μεγαλυτερη της γνωσης των αποστολων...!!!

Την πασα αυτη Αληθεια του Ιησου Χριστου,στην οποια οδηγηθηκαν οι
αποστολοι δια Πνευματος Αγιου,την διδαξαν προφορικα στις εκκλησιες
των πιστων κατα τον πρωτο αιωνα,και την εγραψαν επισης,ωστε να ειναι παρακαταθηκη Αληθειας προς ολους τους πιστους των
επερχομενων αιωνων...ειναι τα γραφομενα της Καινης Διαθηκης...!!!
Στα γραφομενα τους οι αποστολοι στην Καινη Διαθηκη,μας διδουν
ΟΡΘΕΣ=ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ διδασκαλιες Αληθειας του Ιησου Χριστου περι ολων των ζητηματων που ειναι αναγκη να πληροφορηθει ο πιστος...!!!

ΒΑΣΙΚΟ ΚΟΙΝΟ ΓΝΩΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ
(ορθοδοξια,καθολικη εκκλησια,προτεσταντες,ευαγγελικοι,πεντηκοστιανοι,μαρτυρες του
Ιεχωβα,και οι υπολοιπες)
Εκτος του ο,τι παραδεχονται την Αγια Γραφη οτι ειναι αληθινος Λογος του Θεου,εχουν και παραδεχονται ως φωτισμενους υπηρετες του Χριστου,ανθρωπους που ως συνηθως ειναι πολυγραφοτατοι,οι οποιοι με τα γραφομενα τους επιχειρουν να εξηγουν ορθα,(καθωςισχυριζονται),τα γραφομενα της Αγιας Γραφης...!!!

Ετσι...
Η ορθοδοξια και η καθολικη εκκλησια εχουν τους λεγομενους πατερες της εκκλησιας.
Οι μαρτυρες του Ιεχωβα εχουν το κυβερνων σωμα,τους διδασκαλους της
σκοπιας.
Οι προτεσταντες εχουν τους δικους τους...
Οι ευαγγελικοι τα ιδιο...
Οι πεντηκοστιανοι τα ιδιο...
κ.ο.κ.


Συνεχιζω στην επομενη επιστολη μου...

Κοσμάς Αιτωλός είπε...

Αγαπητέ Βασίλη 123,
για κάτι που μπορώ να σε διαβεβαιώσω, είναι πως, σε αυτό το ιστολόγιο, θα λάβεις όλες τις απαντήσεις, στις απορίες, και τις ερωτήσεις σου.

Αυτό που πρέπει να κάνεις, είναι να σχολιάζεις, και να αρχίσεις από ένα συγκεκριμένο θέμα.

Εμείς είμαστε Ορθόδοξοι Χριστιανοί (στην πλειοψηφία), και δεν έχουμε κάποιο συμφέρον με αυτά που γράφουμε.

Ότι λέμε είναι καρπός της πίστεως, και της αγάπης μας, προς Τον Ιησού Χριστό, και Την Αγία Του Ορθόδοξη Εκκλησία.

Η αλήθεια, είναι μια, και ΑΠΟΛΥΤΗ.

Δεν υπάρχουν πολλές αλήθειες.

Σου εύχομαι καλή συνέχεια, στην αναζήτησή σου αυτή.

Ο Κύριος, ας μας οδηγεί όλους, στην αλήθεια Του, πάντοτε.

vasilis123 είπε...

ΞΑΝΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΕ ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ



ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΛΗΘΙΝΑ ΠΙΣΤΟΥΣ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΑΥΤΩΝ...

Μπορουμε να εμπιστευομαστε αυτους τους ανθρωπους που μας συστηνονται ως φωτισμενοι του Θεου???
Αυτα που λενε,ειναι οντως ορθα???

Πως θα το διαπιστωσουμε αυτο???

ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ...

Οταν ο πιστος,θα μελετα την Αγια Γραφη,και συγχρονως θα ζητα απο
τον Χριστο,(οχι απο αυτες τις εκκλησιες),να του δινει φωτιση και
νοηση ωστε να εννοει ορθα τον Λογο της Αληθειας....
Μονο τοτε θα αυξηθει εις την Αληθεια σε τετοιο μετρο,ωστε να
μπορει να διακρινει,αν αυτοι οι φωτισμενοι των εκκλησιων
αυτων,μιλουν πραγματι ορθα...!!!

Επειδη απευθυνομαι προς ορθοδοξους πιστους στον Χριστο,θα αναφερθω
περι των φωτισμενων της ορθοδοξιας,δηλαδη περι των λεγομενων πατερων της εκκλησιας.

Θα αναφερθω,(μπορω να αναφερθω και σε αλλα παρα πολλα),περι του ζητηματος της Θειας Κοινωνιας...

Μας διδασκει ο αποστολος Παυλος στην Γραφη...

Α`Κορινθιους 11.23-25
23 Διότι εγώ παρέλαβον από του Κυρίου εκείνο, το οποίον και
παρέδωκα εις εσάς, ότι ο Κύριος Ιησούς εν τη νυκτί καθ' ην
παρεδίδετο έλαβεν άρτον,
24 και ευχαριστήσας έκοψε και είπε· Λάβετε, φάγετε· τούτο είναι το σώμα μου το υπέρ υμών κλώμενον· τούτο κάμνετε εις την ανάμνησίν μου.
25 Ομοίως και το ποτήριον, αφού εδείπνησε, λέγων· Τούτο το ποτήριον είναι η καινή διαθήκη εν τω αίματί μου· τούτο κάμνετε,
οσάκις πίνητε, εις την ανάμνησίν μου.

Ο αποστολος Παυλος στα εδαφια αυτα,φανερα μας διδασκει περι της
Κοινωνιας του σωματος και του αιματος του Κυριου...μας λεει...οτι πρωτα οι πιστοι κοινωνουν το σωμα του Κυριου τρωγοντας τον αρτο,και μετα κοινωνουν το αιμα του Κυριου πινοντας το κρασι...!!!

Ερωρτηση...
Με ποιο δικαιωμα εκεινοι οι πατερες της ορθοδοξου εκκλησιας,αλλαξαν τον τροπο της Θειας Κοινωνιας???
Με ποιο δικαιωμα διδαξαν μια θεια κοινωνια,ψωμι βουτηγμενο σε
κρασι???

Αδελφοι ορθοδοξοι χριστιανοι

Διαβαζετε μετα πιστεως την Αγια Γραφη,χωρις να λαμβανετε υπ`οψιν
σας πως την ερμηνευουν οι λεγομενοι πατερες της εκκλησιας,αλλα ζητωντες συγχρονως απο τον Κυριο Ιησου Χριστο να σας διδει φωτιση και νοηση ωστε να εννοειτε ερθα τον Λογο της Αληθειας...!!!

Δεν εχετε αναγκη να ανατρεχετε στα γραφομενα των πολυγραφοτατων
πατερων της εκκλησιας,γιατι αυτοι οι ανθρωποι εχουν γραψει
διδασκαλιες που δεν συμφωνουν με αυτα που μας διδασκουν οι
αποστολοι...!!!
Εχουν φερει νεες διδασκαλιες,οι οποιες δεν συμφωνουν με αυτα που
μας διδασκουν οι αποστολοι,ισχυριζομενοι οτι αυτες οι νεες διδασκαλιες ειναι διδασκαλιες που τις ελαβαν απο τον Χριστο δια Πνευματος Αγιου,και ονομαζουν αυτες τις διδασκαλιες ιερα παραδοση,και λενε στους πιστους οτι πρεπει να πιστευουν και σε αυτες τις διδασκαλιες...!!!

Και σας εφερα ενα παραδειγμα...
Περι του ζητηματος της Θειας Κοινωνιας,τι μας διδασκουν οι
αποστολοι,και τι διδασκουν αυτοι!!!

Χρήστος - αντιαιρετικός είπε...

Αγαπητέ Βασίλη 123, σου διέγραψα τα 3 ακατάστατα σχόλια σου για να μην μπερδεύονται οι αναγνώστες. Ελπίζω να μην έχεις αντίρρηση. Αν θέλεις πάντως σου τα ξαναανεβάζω.

Χρήστος - αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

vasilis123 είπε...

ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΛΗΘΙΝΑ ΠΙΣΤΟΥΣ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΑΥΤΩΝ...

Μπορουμε να εμπιστευομαστε αυτους τους ανθρωπους που μας συστηνονται ως φωτισμενοι του Θεου???.

Ο αποστολος Παυλος στα εδαφια αυτα,φανερα μας διδασκει περι της
Κοινωνιας του σωματος και του αιματος του Κυριου...μας λεει...οτι πρωτα οι πιστοι κοινωνουν το σωμα του Κυριου τρωγοντας τον αρτο,και μετα κοινωνουν το αιμα του Κυριου πινοντας το κρασι...!!!

Ερωτηση...
Με ποιο δικαιωμα εκεινοι οι πατερες της ορθοδοξου εκκλησιας,αλλαξαν τον τροπο της Θειας Κοινωνιας???
Με ποιο δικαιωμα διδαξαν μια θεια κοινωνια,ψωμι βουτηγμενο σε
κρασι???

Αδελφοι ορθοδοξοι χριστιανοι

Διαβαζετε μετα πιστεως την Αγια Γραφη,χωρις να λαμβανετε υπ`οψιν
σας πως την ερμηνευουν οι λεγομενοι πατερες της εκκλησιας.
Δεν εχετε αναγκη να ανατρεχετε στα γραφομενα των πολυγραφοτατων
πατερων της εκκλησιας,γιατι αυτοι οι ανθρωποι εχουν γραψει
διδασκαλιες που δεν συμφωνουν με αυτα που μας διδασκουν οι
αποστολοι...!!!


Όταν μπαίνει κάποιος στο «αντιαιρετικό» νομίζοντας μπαίνει σε αδιάβαστους ανθρώπους.
K. Βασίλειε, όταν βγαίνεις και κατηγορείς τους Αγίους Πατέρες της Ορθοδόξους Εκκλησίας ότι δήθεν άλλαξαν τον τρόπο της Θείας Κοινωνίας, πρέπει να έχεις επιχειρήματα. Έχεις ποτέ σου μπει μέσα στο ιερό μίας Ορθοδόξου Εκκλησίας το πώς Κοινωνούν οι Ιερείς μας; Και γιατί επικράτησε η αγία Λαβίδα εδώ και πολλά Χρόνια; Για να σου απαντήσω στο θέμα αυτό, πρέπει και εσύ να μου απάντησης αυτά που θα σε πω.
Πες μου, ποιοι είναι αυτοί οι Πατέρες, που άλλαξαν τον τρόπο της Θ. Κοινωνίας; Και πότε; Μας λες εκείνοι οι Πατέρες, ονομασία δεν έχουνε; Αν δεν ξέρεις γιατί τους κατηγορείς; Μας είπες ένα κεφ. ( Α’ Κορ.11,23-25) μέσα από την Αγία Γραφή και καλά έκανες. Την Γραφή που κρατάς στα χέρια σου και όλος ο χριστιανικός κόσμος ότι τα βιβλία της Κ. Διαθήκης είναι «27». Σε ερωτώ που αναφέρεται μέσα στην Κ. Διαθήκη ότι τα βιβλία της είναι «27» και όχι 25 ή 28 ή 30; Θέλω να μου δείξεις το χωρίο που το αναφέρει. Αν γνωρίζεις στους πρώτους χρόνους του χριστιανισμού, κυκλοφορούσαν ψευδεπίγραφα βιβλία. Το κατά Ιωσήφ Ευαγγέλιο, το κατά Νικόδημο και πολλά άλλα. Ποιος ξεχώρισε τα ψεύτικα, από τα αληθινά και μας παρέδωσε τα «27» ως γνήσια και Θεόπνευστα;;; Αυτά ως μία εισαγωγή. Αν μου απάντησης, θα σου απαντήσω και εγώ στο σχόλιο σου.

Με αγάπη Χριστού
GEORGIOS.

vasilis123 είπε...

Φιλε συνομιλητη
και αδελφε εν Χριστω(αν τον αγαπας και τον πιστευεις με την καρδια σου)
Ο/Η Ανώνυμος
GEORGIOS.
16 Ιανουαρίου 2012 11:28 π.μ.

Εγραψες στην επιστολη σου...
(Όταν μπαίνει κάποιος στο «αντιαιρετικό» νομίζοντας μπαίνει σε αδιάβαστους ανθρώπους.)

Φιλε μου,δεν μπηκα εδω νομιζοντας οτι θα συναντησω συνομιλητες αδιαβαστους...!!!

Εγραψες...
(K. Βασίλειε, όταν βγαίνεις και κατηγορείς τους Αγίους Πατέρες της Ορθοδόξους Εκκλησίας ότι δήθεν άλλαξαν τον τρόπο της Θείας Κοινωνίας, πρέπει να έχεις επιχειρήματα.)

Φιλε μου,δεν χρειαζεται να επιχειρηματολογησω περι τουτου,γιατι ειναι φανερη η αλλαγη περι του τροπου της Θειας Κοινωνιας...!!!
Επιχειρηματολογησα σε οτι αφορα,το γιατι δεν επρεπε να εισαγουν αυτην την αλλαγη..!!!
Και το ξαναλεω με λιγα λογια...κανενας δεν εχει το δικαιωμα να αλλαξει τον τροπο με τον οποιο θα πρεπει να γινεται η Κοινωνια του σωματος και του αιματος του Κυριου Ιησου Χριστου,τον οποιο τροπο τον διδαξε ο Ιδιος ο Κυριος...!!!

Εγραψες...
(Έχεις ποτέ σου μπει μέσα στο ιερό μίας Ορθοδόξου Εκκλησίας το πώς Κοινωνούν οι Ιερείς μας; Και γιατί επικράτησε η αγία Λαβίδα εδώ και πολλά Χρόνια;)

Φιλε μου
δεν εχω μπει σε ιερο της ορθοδοξου εκκλησιας,και ουτε εχω δει πως κοινωνει ο ιερεας,αυτο που ξερω ειναι,το πως κοινωνουν οι πιστοι ορθοδοξοι,οι οποιοι ενεκα της πιστης τους λογιζονται πιστοι του Χριστου,χριστιανοι,και για τους οποιους ισχυουν αυτα που ειπε ο Ιησους Χριστος περι του τροπου της Θειας Κοινωνιας...!!!
Το πως και το γιατι εφευρεθηκε καιεπικρατησε η λαβιδα και το βουτηγμενο σε κρασι ψωμι,δεν το ξερω,αυτο που ξερω ειναι οτι δεν επρεπε να εφευρεθει...!!!

Εγραψες...
(Πες μου, ποιοι είναι αυτοί οι Πατέρες, που άλλαξαν τον τρόπο της Θ. Κοινωνίας; Και πότε; Μας λες εκείνοι οι Πατέρες, ονομασία δεν έχουνε; Αν δεν ξέρεις γιατί τους κατηγορείς;)

Φιλε μου
Δεν εψαξα να μαθω ποιοι ηταν,γιατι αυτο δεν ειναι σημαντικο,ουτε το ποτε επεφεραν την αλλαγη αυτη ειναι σημαντικο...!!!
Σημαντικο ειναι,αυτη καθ`εαυτη η αλλαγη που επεφεραν,η οποια δεν επιτρεπετε και δεν θα επρεπε να γινει...!!!

Περι του κειμενου της Καινης Διαθηκης και των εν αυτη βιβλια που με ρωτας...ανοιγεις μεγα θεμα...!!!

Τωρα,θα σου απαντησω με λιγα λογια...
Οι πιστοι του πρωτου αιωνα και ολων των αιωνων,δεχονται και πιστευουν οτι οι αποστολοι οδηγηθηκαν δια Πνευματος Αγιου εις πασα την Αληθεια του Ιησου Χριστου και του Θεου...!!!
Την Αληθεια αυτη οι αποστολοι την διδαξαν στους πιστους προφορικα,και την εγραψαν επισης,(εν τω θεληματι του Θεου),ωστε να ειναι παρακαταθηκη σωτηριας επι της Γης εις τους αιωνας...!!!
Αν και πολλοι θελησαν να εξαφανισουν την Αληθεια αυτη απο προσωπου Γης,πλην ομως δεν το μπορεσαν,γιατι το να υπαρχει η Αληθεια επι της Γης ειναι ΙΣΧΥΡΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΥ ΘΕΟΥ...!!!
Γι`αυτο πιστευουμε οτι απο την Αληθεια του Ιησου Χριστου,απο τον Λογο του Ιησου Χριστου,δεν εχει χαθει ουτε ενα ιωτα,καθως ειναι και γεγραμμενο...!!!
ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ...!!!

Η Αληθεια οπως ειπα πριν,δοθηκε στις εκκλησιες απο τους αποστολους,και διατηρηθηκε επι της Γης,ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ,και δια της φροντιδας των επι της Γης πιστων Του...!!!
Οι πιστοι βεβαιως φροντισαν οχι μονο να διατηρουν την Αληθεια επι της Γης,αλλα και να την φυλαττουν απο τα νοθα βιβλια τα οποια δηθεν περιειχαν Αληθεια του Ιησου Χριστου...!!!
Εκεινους τους πατερες της εκκλησιας,που φανερα διδαξαν τους πιστους,διδασκαλιες που δεν συμφωνουν με τα λογια των αποστολων,δεν τους δεχομαι οτι υπηρετησαν εν πιστη το θελημα του Θεου,να διατηρουν την Αληθεια επι της Γης ακεραια και αμολυντη...!!!
Δεν τους δεχομαι γιατι...αν οντως ειχαν τον ποθο να διατηρουν ακεραια και αμολυντη την Αληθεια του Ιησου Χριστου,δεν θα επρεπε να φερουν νεες διδασκαλιες που φανερα ειναι ασυμφωνες με τις διδασκαλιες των αποστολων...!!!

Πάνος Σπιτζούρης είπε...

''οδηγοι τυφλοι οι διυλιζοντες τον κωνωπα την δε καμηλον καταπινοντες''


Πάνος Σπιτζούρης

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ vasilis123

Καθώς θέλεις να γίνονται όλα ορθά και σύμφωνα με το γράμμα της Κ.Δ. πες μου σε παρακαλώ:

Τι ρούχα φοράς; π.χ. φοράς Παντελόνια και μπλούζες ή πουκάμισα κ.λπ.;

Και μία ακόμη ερώτηση: στους γονείς σου πως μιλάς; Φωνάζεις για παράδειγμα τον πατέρα σου, "πατέρα" και όταν το λες εκφράζεις την τιμή σου προς αυτόν;

Αν θέλεις απάντησε μου σε αυτές τις δύο απλές ερωτήσεις.

[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

vasilis123 είπε...

Φιλε συνομιλητη
[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]
17 Ιανουαρίου 2012 6:04 π.μ.

Με το συμπαθιο,αλλα εδω μιλαμε περι της Αληθειας του Θεου,δεν μιλαμε περι ντυσιματος...αν θελεις ομως ,περι ντυσιματος,ειδικα για τις γυναικες,αλλα και για τους ανδρες,ο Θεος ζητα να ντυνονται σεμνα...!!!
Περι της συμπεριφορας μας προς τους γονεις μας,ο Λογος του Θεου μας διδασκει,οτι πρεπει να ειναι μετα σεβασμου και αγαπης...!!!

Κοσμάς Αιτωλός είπε...

Βασίλη123, γράφεις το εξής:

Γι`αυτο πιστευουμε οτι απο την Αληθεια του Ιησου Χριστου,απο τον Λογο του Ιησου Χριστου,δεν εχει χαθει ουτε ενα ιωτα,καθως ειναι και γεγραμμενο...!!!
ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ...!!!

17 Ιανουαρίου 2012 12:24 π.μ.
___________


Δηλαδή θέλετε να πείτε, ότι, δεν θεωρείτε την Παλαιά Διαθήκη, μέρος Του Θείου λόγου;

Αποδέχεστε μόνο την Καινή Διαθήκη, και όχι την Παλαιά Διαθήκη;

Ανώνυμος είπε...

vasilis123 είπε...
ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ...!!!


Οι πιστοι βεβαιως φροντισαν οχι μονο να διατηρουν την Αληθεια επι της Γης,αλλα και να την φυλαττουν απο τα νοθα βιβλια τα οποια δηθεν περιειχαν Αληθεια του Ιησου Χριστου...!!!
Εκεινους τους πατερες της εκκλησιας,που φανερα διδαξαν τους πιστους,διδασκαλιες που δεν συμφωνουν με τα λογια των αποστολων,δεν τους δεχομαι οτι υπηρετησαν εν πιστη το θελημα του Θεου,να διατηρουν την Αληθεια επι της Γης ακεραια και αμολυντη...!!!

(17 Ιανουαρίου 2012 12:24 π.μ).


Λυπάμαι, κ. Βασίλη, που δεν απάντησες στα ερώτημα που σου ανέθεσα (16-01-2012 και ώρα 11-28 π.μ). Δεν θα ήθελα αμέσως να σου απαντήσω στο σχόλιο σου περί Θ. Κοινωνίας, αν πρώτα δεν συμφωνήσουμε σε κάποια θέματα. Αν σου απαντήσω νομίζω ότι δεν θα πιστέψεις. Θα σου αναφέρω (2) Γραφικά χωρία μπορείς να τα διαβάσεις για να καταλάβεις τι εννοώ. Το πρώτο είναι στο ( Ματθ. κα’23 έως 27) και το άλλο το ίδιο στο (Ματθ.κζ’41,42) ειδικά το τελευταίο τη λέγανε οι Ιουδαίοι «…Εάν είναι βασιλεύς του Ισραήλ, ας κατεβή τώρα από το σταυρό, και θα πιστεύσωμε σ’αυτόν».Και αν κατέβαινε θα τον πίστευαν; Μου ανέφερες ένα κεφ.(Α’κορ. 11,23-25) εκείνο το ήξερες, γιατί να μη ξέρεις εκείνους, τους ονομαστικά Πατέρες; Για μένα φίλε μου έχει μεγάλη σημασία. Eσυ δέχεσαι μόνο ότι τη λέει η Αγία Γραφή και εκτός αυτήν δεν πιστεύεις τίποτα άλλο; Μπορείς σε παρακαλώ να μου δείξεις μέσα από την Αγία Γραφή το πως παίρνανε το Σώμα και το Αίμα του Χριστού οι πρώτοι χριστιανοί από τους Απόστολους; Μπορείς από την Γραφή να μου δείξεις, ότι οι τέσσερις Ευαγγελιστές είναι οι ίδιοι υγγραφείς ο καθένας στο δικό του αρχαίο κείμενο; Μπορείς να μου αποδείξεις μέσα από Γραφή, ποιος είναι συγγραφέας στις ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ;

GEORGIOS

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ vasilis123

Μου απάντησες ότι αρκεί να ντύνεσαι σεμνά, αυτό όμως το λες ΕΣΥ.
Διότι, ο Κύριος σύμφωνα με το Ιω. 19,23 φορούσε χιτώνα, και μάλιστα, "ην δε ο χιτών άραφος". Επίσης, ο Κύριος στο Μαρκ. 6,9 έδωσε εντολή στους Αποστόλους να φοράνε σανδάλια και χιτώνα.

[Σχετικά, η Κ.Δ. δίνει την εξής εντολή στον λαό: να δίνουμε χιτώνες σε αυτούς που δεν έχουν (Λουκ. 3,11)].

Κατά συνέπεια, εάν δεν φοράς χιτώνα και σανδάλια, παραβιάζεις τις εντολές του Κυρίου και το παράδειγμα που μας έδωσε μέσα από την Κ.Δ.

Επίσης, αν και δεν απάντησες ακριβώς στο ερώτημα που σου έδωσα, θα πρέπει να ξέρεις ότι όποιος φωνάζει τον πατέρα του "πατέρα", παραβιάζει τις εντολές του Κυρίου, διότι ο Ιησούς δίδαξε: "Και πατέρα μη καλέσητε υμών επί της γης" (Ματθ. 23,9-10).

Επίσης, ενώ μου λες ότι πρέπει να τιμάς τους γονείς σου, ο Κύριος έδωσε σαφή εντολή για όποιον θέλει να είναι μαθητής του: "Εί τις έρχεται προς με και ου μισεί τον πατέρα εαυτού και την μητέρα ... ου δύναταί μου μαθητής είναι" (Λουκ. 14,26).

Έχεις κάτι να μου απαντήσεις που σου λέω ότι είμαι βέβαιος πως καταπατάς τον λόγο του Κυρίου και δεν σέβεσαι όσα είπε;


[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

vasilis123 είπε...

Φιλε συνομιλητη
Ο/Η Κοσμάς Αιτωλός
17 Ιανουαρίου 2012 12:24 π.μ.

Αποδεχομαι και τα γεγραμμενα της Παλαιας Διαθηκης οτι ειναι Λογος του Θεου...ειναι ο Λογος του Θεου ο γενομενος δια των προφητων του Θεου...!!!

vasilis123 είπε...

Φιλε συνομιλητη
Ο/Η Ανώνυμος
GEORGIOS
17 Ιανουαρίου 2012 7:35 μ.μ.

Σου απαντησα ηδη στο ερωτημα σου,και σου ειπα...
Δεν ενδιαφερθηκα να μαθω ποιοι ηταν οι συγκεκριμενοι εκεινοι πατερες της εκκλησιας που θεσπισαν την αλλαγη περι της Θειας Κοινωνιας...δεν ενδιαφερθηκα να μαθω τα ονοματα τους γιατι αυτο δεν εχει σημασια,(καπως θα τους λεγανε-δεν με ενδιαφερει),αυτο που ενδιαφερει,και εχει σημασια,ειναι το τι διδαξαν εν ονοματι του Θεου,και αν αυτο συμφωνει με αυτα που οι αποστολοι μας διδασκουν...!!!
Δηλαδη,πες οτι ηταν ο ταδε η ο δεινα,και λοιπον,τι εγινε?
Αλλαζει μηπως οτι κανανε μια αλλαγη που δεν επιτρεπετε???!!!
Οχι βεβαια...!!!

ΛΕς...
(Για μένα φίλε μου έχει μεγάλη σημασία.)

Γιατι εχει μεγαλη σημασια για σενα?

Με ρωτας...
(Eσυ δέχεσαι μόνο ότι τη λέει η Αγία Γραφή και εκτός αυτήν δεν πιστεύεις τίποτα άλλο;)

Ναι,δεχομαι μονο την Αγια Γραφη οτι ειναι Ο ΜΟΝΟΣ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΜΟΝΟΥ ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΘΕΟΥ...!!!
Πας πιστος πρεπει να μαθαινει τον Λογο του Θεου μονο απο την Αγια Γραφη...!!!
Ειδικα στην Καινη Διαθηκη,εχουμε τον Λογο του Θεου ,τον δια των αποστολων,για τους οποιους πιστευουμε μετα πασης βεβαιοτητας,οτι οδηγηθηκαν δια Πνευματος Αγιαου εις πασα την Αληθεια,την οποια πασα Αληθεια την διδαξαν στις εκκλησιες προφορικα,και την εγραψαν για να ειναι παρακαταθηκη Αληθειας και σωτηριας προς τις γενιες των πιστων των επερχομενων αιωνων...!!!
ΠΑΣΑ ΑΛΛΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΦΑΝΕΡΑ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ...!!!
ΟΠΟΙΟΣ ΛΑΛΗΣΕ Η ΛΑΛΕΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΦΑΝΕΡΑ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ,ΔΕΝ ΕΛΑΛΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ...!!!

Με ρωτας...
(Μπορείς σε παρακαλώ να μου δείξεις μέσα από την Αγία Γραφή το πως παίρνανε το Σώμα και το Αίμα του Χριστού οι πρώτοι χριστιανοί από τους Απόστολους;

Σε αυτο που με ρωτας,αναφερομαι λεπτωμερως στην επιστολη μου...
15 Ιανουαρίου 2012 10:20 μ.μ.

Με ρωτας...
(Μπορείς από την Γραφή να μου δείξεις, ότι οι τέσσερις Ευαγγελιστές είναι οι ίδιοι υγγραφείς ο καθένας στο δικό του αρχαίο κείμενο; Μπορείς να μου αποδείξεις μέσα από Γραφή, ποιος είναι συγγραφέας στις ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ;)

Δεν μπορω να σου το αποδειξω...!!!
Ομως...
Πιστευουμε οτι στην Καινη Διαθηκη εχουμε τον Λογο του Χριστου τον δια των αποστολων...!!!
Ο Λογος αυτος εγραφει ειτε ιδιοχειρως απο τους αποστολους,ειτε δια των συνεργατων των,ειτε ακομα και δια χειρος πιστου που δεν υπηρξε συνεργος των αποστολων,αλλα εμαθε τον Λογο αυτον απο τους αποστολους,η τον εμαθε απο αλλους πιστους οι οποιοι τον εμαθαν απο τους αποστολους...!!!
Με τον ενα η με τον αλλο τροπο,ο γεγραμμενος Λογος στην Καινη Διαθηκη,ειναι Λογος του Ιησου Χριστου παραδεδομενος στους πιστους δια των αποστολων...!!!

vasilis123 είπε...

Φιλε
Ο/Η Ανώνυμος
[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]
17 Ιανουαρίου 2012 9:16 μ.μ.

Το οτι με το περασμα των χρονων,οι ανθρωποι αλλαξαν την ενδυμασια τους,με αποτελεσμα,ο χιτων να κοπει στην μεση,ανω χιτωνας(απο την μεση και πανω),και κατω χιτωνας(απο την μεση και κατω),και ο μεν ανω χιτωνας μετεβληθει σε πουκαμισο η σε μπλουζα,και ο κατω χιτωνας σε φουστανελα η παντελονι,αυτο ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ...!!!
Πουθενα στην Αγια Γραφη ο Θεος δεν διδασκει τον ανθρωπο για <>,αυτο που τον διδασκει ειναι να ντυνεται σεμνα...!!!
Σε ειδικη περιπτωση ο Θεος διδασκει συγκεκριμενη ενδυση,(ιερατικα ρουχα),που θα επρεπε να εχουν οι ιερεις του Θεου συμφωνα με τον Νομο του...!!!

Ακομα ο Θεος στον Νομο του διδασκει και απαγορευει ρουχα με συμμικτη κλωστη...

Λευιτικό 19:19 Τα νόμιμά μου θέλετε φυλάττει....ουδέ θέλεις βάλει επάνω σου ένδυμα σύμμικτον εξ ετεροειδούς κλωστής.

Απο αυτην την εντολη,οι πιστοι εκ των εθνων ειμαστε ελευθεροι,δεν επιβαλλεται να την τηρουμε...!!!

Ακομα διδασκει ο Θεος περι ενδυμασιας...

Δευτερονόμιο 22:5 Η γυνή δεν θέλει φορέσει το ανήκον εις άνδρα, ουδέ ο ανήρ θέλει ενδυθή στολήν γυναικός· επειδή πάντες οι πράττοντες ούτως είναι βδέλυγμα εις Κύριον τον Θεόν σου.

Αυτην την εντολη πρεπει να την τηρουμε...δεν πρεπει να ντυνομαστε γυναικεια...!!!

Διαβαζουμε στην Γραφη...
Γένεση 3:21 Και έκαμε Κύριος ο Θεός εις τον Αδάμ και εις την γυναίκα αυτού χιτώνας δερματίνους, και ενέδυσεν αυτούς.

Δεν σημαινει οτι παντες πρεπει να φοραμε δερματινους χιτωνες...ο Ιησους Χριστος δεν φορουσε δερματινο χιτωνα,φορουσε χιτωνα ιφασματινο...!!!

Αρα λοιπον νοουμε απο τον Λογο του Θεου περι ενδυμασιας,οτι τον Θεο τον ενδιαφερει να ντυνομαστε σεμνα και ευπρεπως...το οτι ο χιτων μετεβληθει σε πουκαμισο η μπλουζα,και σε φουστανελα η παντελονι,αυτο δεν συνιστα παραβιαση του Λογου του Θεου...!!!

Αν ομως καποιος λαλησει δηθεν εν ονοματι του Θεου...και μας πει...μπορουμε να ντυνομαστε και ασεμνα...(ειδικα για τις γυναικες...με τα μπουτια και τα στηθια απ`εξω)...(για μας τους ανδρες...να ντυνομαστε με γυναικεια ρουχα)....τοτε θα πουμε οτι αυτος ο ανθρωπος δεν λαλει συμφωνα με τον Λογο του Θεου...!!!

Εγραψες...
(Επίσης, αν και δεν απάντησες ακριβώς στο ερώτημα που σου έδωσα, θα πρέπει να ξέρεις ότι όποιος φωνάζει τον πατέρα του "πατέρα", παραβιάζει τις εντολές του Κυρίου, διότι ο Ιησούς δίδαξε: "Και πατέρα μη καλέσητε υμών επί της γης" (Ματθ. 23,9-10).)

Διαβαζουμε στην Γραφη...

Πράξεις Αποστόλων 22:1 Άνδρες αδελφοί και πατέρες, ακούσατέ με απολογούμενον τώρα προς εσάς.

Εδω ο αποστολος Παυλος ονομαζει απο σεβασμο,τους μεγαλους σε ηλικια ησραηλιτες...(πατερες)...δεν αμαρτανει βεβαιως ο αποστολος Παυλος...!!!

Α' Κορινθίους 10:1 Δεν θέλω δε να αγνοήτε, αδελφοί, ότι οι πατέρες ημών ήσαν πάντες υπό την νεφέλην, και πάντες διά της θαλάσσης διήλθον,
Εφεσίους 6:4 Και οι πατέρες, μη παροργίζετε τα τέκνα σας, αλλ' εκτρέφετε αυτά εν παιδεία Κυρίου.
Κολοσσαείς 3:21 Οι πατέρες, μη ερεθίζετε τα τέκνα σας, διά να μη μικροψυχώσιν.

Δεν αμαρτανει ο αποστολος Παυλος που ονομαζει πατερες,τους σαρκικους πατερες...!!!

ΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΟΥΣ ΣΑΡΚΙΚΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ...!!!

Επισης...

A' Ιωάννου 2:13 Γράφω προς εσάς, πατέρες, διότι εγνωρίσατε τον απ' αρχής. Γράφω προς εσάς, νεανίσκοι, διότι ενικήσατε τον πονηρόν. Γράφω προς εσάς, παιδία, διότι εγνωρίσατε τον Πατέρα.

Α`ΘΕΣΣ. 2.10-11
10 Σεις είσθε μάρτυρες και ο Θεός ότι οσίως και δικαίως και αμέμπτως εφέρθημεν προς εσάς τους πιστεύοντας,
11 καθώς εξεύρετε ότι ένα έκαστον υμών, ως πατήρ τα εαυτού τέκνα,

Απο τον Λογο του Θεου διδασκομαστε οτι δεν ειναι κακο να ονομαζεται ενας αδελφος πατερας με την ΕΝΝΟΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΥΤΗΝ,οτι η πνευματικη του συμπεριφορα προς τους αδελφους του εν Χριστω,ηταν ωσαν πατερας προς υιο...!!!

Συνεχιζω στην επομενη επιστολη μου...

vasilis123 είπε...

Φιλε
Ο/Η Ανώνυμος
[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]
17 Ιανουαρίου 2012 9:16 μ.μ.


Εγραψες...
(Επίσης, ενώ μου λες ότι πρέπει να τιμάς τους γονείς σου, ο Κύριος έδωσε σαφή εντολή για όποιον θέλει να είναι μαθητής του: "Εί τις έρχεται προς με και ου μισεί τον πατέρα εαυτού και την μητέρα ... ου δύναταί μου μαθητής είναι" (Λουκ. 14,26).)

Ο Κυριος Ιησους Χριστος δεν μας διδασκει να μισουμε τον πατερα μας με την εννοια του καθ`ολοκληριαν μισους...!!!
Αλιμονο...!!!
Πως ειναι δυνατον ο Ιησους Χριστος να μας διδασκει να μισουμε εναν ανθρωπο,(τον πατερα μας),για τον οποιο σταυρωθηκε...???!!!
Η λυτρωτικη Αγαπη του Θεου και του Ιησου Χριστου ισχυει και για τον πατερα μας τον σαρκικο...και αυτο πρεπει να το εχουμε υπ`οψιν μας παντα...!!!
Ο Κυριος Ιησους Χριστος μας διδασκει να μισουμε κατα μερος τον πατερα μας και σε ειδικες περιπτωσεις...δηλαδη...να μισουμε τις κακες του πραξεις,και τον κακο του χαρακτηρα,ο οποιος ειναι μεγας κινδυνος να μεταδωθει και σε μας τα παιδια του με την πατρικη επιρροη σε μας...ακομα να μισουμε κατα μερος τον απιστο σαρκικο πατερα μας,που μας επιτιθεται επειδη πιστευουμε στον Χριστο και μας ζητα να εγκαταλειψουμε την πιστη στον Χριστο...!!!
Σε αυτην την περιπτωση,ναι μεν μισουμε κατα μερος τον πατερα μας,αλλα τον αγαπαμε με αγαπη Χριστου,ως ανθρωπο,ως μια ανθρωπινη ψυχη η οποια ειναι στον θανατο της απιστιας,και επιθυμουμε και προσευχομαστε για την σωτηρια του,να μετανοησει και να σωθει...!!!

Κατα το ιδιο Πνευμα ο Κυριος Ιησους Χριστος μας λεει να μισουμε τις ψυχες μας...

Ιωάννης 12:25 Όστις αγαπά την ψυχήν αυτού, θέλει απολέση αυτήν, και όστις μισεί την ψυχήν αυτού εν τω κόσμω τούτω, εις ζωήν αιώνιον θέλει φυλάξει αυτήν.

Τι εννοουμε απο το παραπανω Λογο???

Να μισουμε ολοκληρωτικα την ψυχη μας???
Οχι βεβαια...!!!
Πρεπει να μισουμε την κακια ψυχη μας...η ψυχη μας αν μεινει με τις κακιες πανω της θα απωλεσθει...γι`αυτο πρεπει να μισουμε την ψυχη μας που επιθυμει την αμαρτια και εντρυφει εις αυτην...!!!
Την ψυχη μας,δηλαδη τον εαυτο μας,τον αγαπαμε,και ειναι καλο να αγαπαμε τον εαυτο μας και να θελουμε το καλο μας...ειναι καλο να θελουμε να σωθει η ψυχη μας...ειναι καλο να θελουμε να σωθει ο εαυτος μας...!!!
(βεβαια ομως μην καταντησουμε φιλαυτοι και μεινουμε μονο στο να σωθει ο εαυτουλης μας,και να μην μας ενδιαφερει η σωτηρια των συνανθρωπων μας).
Πρεπει να γνωριζουμε ομως,οτι η ψυχη μας λογω των αμαρτιων που εχουμε πραξει,εχει γινει βρωμικη και μισητη απο τον Θεο...αυτην την ψυχη μας,την βρωμικη,την αμαρτωλη,την αδικη,την πονηρη,πρεπει να την μισουμε,και να θελουμε να αλλαξει η ψυχη μας,απο βρωμικη και αμαρτωλη να γινει συγχωρεμενη και καθαρη δια πιστεως στον Ιησου Χριστο...μονο ετσι θα σωσουμε την ψυχη μας...!!!

Ανώνυμος είπε...

vasilis123 είπε...

Με ρωτας...
(Μπορείς σε παρακαλώ να μου δείξεις μέσα από την Αγία Γραφή το πως παίρνανε το Σώμα και το Αίμα του Χριστού οι πρώτοι χριστιανοί από τους Απόστολους;

Σε αυτο που με ρωτας,αναφερομαι λεπτωμερως στην επιστολη μου...
15 Ιανουαρίου 2012 10:20 μ.μ.


(18 Ιανουαρίου 2012 1:59 μ.μ).



Φίλε, Βασίλη, δεν κατάλαβες τι εννοούσα, πως δίνανε οι Αγ. Απόστολοι στους πιστούς το Σώμα και το Αίμα του Χριστού, πως μεταλάβαιναν; Θέλω να μου το δείξεις μέσα από την Γραφή.


GEORGIOS

Ανώνυμος είπε...

1/1

Πραγματικά η απάντηση του vasilis123 με έκανε να χαμογελάσω!

Για όσους δεν κατάλαβαν ο vasilis123
μας είπε ότι:

"αυτο ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ...!!!"

και επίσης:

"Ο Κυριος Ιησους Χριστος δεν μας διδασκει να μισουμε τον πατερα μας με την εννοια του καθ`ολοκληριαν μισους...!!!"


Αυτά τα έγραψε o vasilis123, που μπήκε υποτίθεται για να μας διδάξει να τηρούμε αυτούσια τα γραπτά της Κ.Δ.

Κι όμως...

Ενώ του προσκόμισα αυθεντικά εδάφια της Αγίας Γραφής, αντί να μου συστήσει να τα τηρήσω αυτούσια τι κάνει;!

ΜΟΥ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ ΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ!!!

Αντί να μου προτείνει να τα τηρήσω κατά γράμμα, ο vasilis123 μου λέει τι εννοεί ο Κύριος και τι εννοεί η Καινή Διαθήκη με τα εδάφια αυτά!!!!

Δεν είναι εκπληκτικό; Με τα παραπάνω που του έγραψα μισοαστεία-μισοσοβαρά, ο vasilis123 είδε και μόνος του και παραδέχτηκε ενώπιον όλων ότι δεν αποδέχεται αυτούσια τα εδάφια της Κ.Δ. αλλά πρέπει πρώτα να τα ΕΡΜΗΝΕΥΣΕΙ γιατί παρουσιάζουν δυσκολίες που του ήταν αδύνατο να τις ξεπεράσει αλλιώς.

Έτσι λοιπόν, ενώ ο ο vasilis123 μπήκε εδώ ως υπηρέτης της Κ.Δ., ξαφνικά μας προέκυψε ΕΡΜΗΝΕΥΤΗΣ της Κ.Δ. και διερμηνέας του Ιησού Χριστού και μας εξηγεί τι εννοούσε ο Κύριος!

Έτσι, ο vasilis123, από πιστά υπάκουος μαθητής του "λόγου του Θεού", έγινε ιδρυτής μιας δικής του θρησκείας και μας προσκάλεσε να γίνουμε οπαδοί των ΔΙΚΩΝ του ερμηνειών!


Εμείς όμως αγαπητέ, δεν ακολουθούμε τις ερμηνείες, ούτε τις δικές σου, ούτε κανενός άλλου των ιδίων προϋποθέσεων.

Δεν υπάρχει καμία ασφαλέστερη πηγή ερμηνείας, από εκείνη που παρέδωσε:

Ο Αυτόπτης και ο Αυτήκοος μάρτυς της διδασκαλίας του Κυρίου, στους μαθητές του,
οι μαθητές αυτοί στους δικούς τους μαθητές,
εκείνοι στους δικούς τους μαθητές,
εκείνοι στους επόμενους κ.ο.κ.

Αυτή η πορεία της ερμηνείας είναι μια ασφαλής αλυσίδα που μας οδηγεί πίσω ολοταχώς στον ίδιο τον Κύριο, στους πρώτους αυτόπτες και αυτήκοους μάρτυρες. Χωρίς την αλυσίδα αυτή που κρατά το πλοίο της Εκκλησίας σε ασφαλή πορεία Σωτηρίας, τίποτε δεν μπορεί να περάσει τον απέραντο ωκεανό των ερμηνευτικών παιχνιδιών του ανθρωπίνου μυαλού, που μέσα από τις λάθος και αυθαίρετες ερμηνείες, δημιουργεί λάθος πορείες και ρίχνει το πλοίο στα βράχια.

Αντιθέτως, η Αποστολική Διαδοχή της Ορθόδοξης Εκκλησίας παραδίδει ταυτόχρονα τον Κανόνα της Πίστεως που εδώ και 2.000 χρόνια κρατάει τον άνθρωπο επάνω στο πλοίο της Εκκλησίας ώστε να διέλθει με ασφάλεια τον αχανή και σκοτεινό ωκεανό των ερμηνειών που κάνει ο κάθε vasilis123 με συνδυασμούς εδαφίων που κατά τη γνώμη ΤΟΥ, απαντούν στα ερωτήματα της Κ.Δ.


Σαν και σένα vasilis123 έχουν γεννηθεί στην ιστορία ΧΙΛΙΑΔΕΣ ερμηνευτές του λόγου του Θεού! Δυστυχώς!



ΣΥΝΕΧΙΖΩ...

[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

Ανώνυμος είπε...

2/2


Θέλω να προσέξεις κάτι, που μοιάζει αδιανόητο για όσους σκέφτονται με τον προτεσταντικό τρόπο σαν εσένα, αλλά είναι πραγματικότητα.

Ένα από τα δυσκολότερα εδάφια της Κ.Δ., βρίσκεται στο Β΄ Θεσ. 2,1-8.
Εκεί, ο Παύλος μιλά για ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα που αναμένει ο Χριστιανός στα πλαίσια της Θείας Οικονομίας: τα σημεία που προμηνύουν την πορεία μας προς τα έσχατα.
Κι όμως, σε αυτό το δυσερμήνευτο ζήτημα που έδωσε αφορμή για ποικίλες ερμηνείες καθώς οι άνθρωποι δυσκολεύονταν να προδιορίσουν ποιο είναι "το κατέχον" και ποιος "ο κατέχων", ο Απ. Παύλος λέει το εκπληκτικό:

"Δε θυμάστε ότι αυτά σας τα έλεγα όταν ακόμη ήμουν μαζί σας;" (Β΄ Θεσ. 2,5)!

Ο Παύλος δηλαδή, διδάσκοντας ακριβώς το αντίθετο από αυτό που σκέφτεσαι vasilis123, μετέδωσε ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της Κ.Δ. μέσω της ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, μέσω της ΑΓΡΑΦΗΣ παραδόσεως!

Γι' αυτό, πάντα η Εκκλησία δέχτηκε, σύμφωνα κατά απόλυτο τρόπο με το πνεύμα της Κ.Δ., ότι δεν μπορεί να ισχύει το Sola Scriptura ("μόνο η Γραφή") που επικαλούνται οι Προτεστάντες, αλλά οφείλουμε να δώσουμε βάση σε μια εξαιρετικά ασφαλή Ιερή Παράδοση που μεταδώθηκε αναλλοίωτη σύμφωνα με το πνεύμα της Αγίας Γραφής και όχι σύμφωνα με το γράμμα το οποίο απαιτεί πολλές φορές ΕΡΜΗΝΕΙΑ όπως είδες και μόνος σου:

Αυτή την παράδοση την έδωσε ο Αυτόπτης και ο Αυτήκοος μάρτυς στους μαθητές του, οι μαθητές αυτοί, στους δικούς τους μαθητές, εκείνοι στους δικούς τους μαθητές, εκείνοι στους επόμενους.

Πριν από, λίγο vasilis123, έγινες ένας ξεκάθαρος Προτεστάντης: έγινες ερμηνευτής του Κυρίου, μας έδωσες τις δικές σου ερμηνείες για όσα Είπε, και μας πρότεινες να δεχτούμε τις δικές ΣΟΥ κρίσεις για τα λόγια του Κυρίου.

Μην νομίζεις λοιπόν ότι αποτελεί "ταπείνωση" και "υπακοή" στον λόγο του Θεού η ιδιωτική ερμηνεία που κάνει ο καθείς κατ' οίκον. Αντιθέτως, αποτελεί την μεγαλύτερη έπαρση που μπορεί να πράξει άνθρωπος απέναντι στην διδασκαλία του Κυρίου.
Ταπείνωση χρειαζόμαστε αγαπητέ vasilis123. Ταπείνωση είναι και να βλέπουμε τι έχτισαν οι άλλοι που έζησαν πριν από εμάς. Έπαρση είναι να θεωρούμε ότι όλα αυτά που έχτισαν οι άλλοι είναι για γκρέμισμα... Ταπείνωση απέναντι στην Εκκλησία, την μία και μοναδική που δημιούργησε ο ίδιος ο Κύριος.
Και δεν πρόκειται να δημιουργήσει άλλη.


[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

αλεξης. είπε...

Πρεπει να γνωριζουμε ομως,οτι η ψυχη μας λογω των αμαρτιων που εχουμε πραξει,εχει γινει βρωμικη και μισητη απο τον Θεο...

vasilis123 συνηδητοποιεις τι λες???
Βλεπεις που οδηγει η αιρεση??
Λογω της αμαρτιας σου σε μισει ο Θεος??
Αγαπας τον Θεο vasilis123 επειδη θες??η επειδη πρεπει??
Αγαπας τον Θεο και τηρεις τις εντολες του για να μην σε μισει???
Το να δεχεσαι την Αγια γραφη χωρις να δεχεσαι την εκκλησια ειναι σαν να αποδεχεσαι την κληρονομια του πατερα σου αλλα να μην τον αναγνωριζεις ως νομιμο πατερα σου!
Διαβαζεις ορισμενες επιστολες μαζεμενες σε ενα βιβλιο βγαζεις το νοημα το δικο σου,(οπως και τοσοι αλλοι κανουν πχ.μαρτυρες της σκοπιας,πεντηκοστιανοι,κλπ)ΔΕΝ σε ενδιαφερει καθολου οτι τα πρωτοτυπα κειμενα των αποστολων δεν βρεθηκαν ΠΟΤΕ!!!
ΑΛΛΑ εσυ λες οτι πχ την προς ρωμαιους επιστολη την εγραψε ο Απ.Παυλος,και ποιος διεσωσε,το γραπτο λογο,διεδωσε,διατηρησε δεν σε ενδιαφερει!!Η καινη διαθηκη δεν ειναι κορανι vasilis123 που κατεβηκε απ τον ουρανο,ειναι ειστολες που πατερες της εκκλησιας εγγυουνται μεσω της παραδοσης της εκκλησιας για το γνησιο των συγγραφεων!!Ξερεις ποσες ψευτικες επιστολες αποριφθηκαν απο τους πατερες που εσυ ΔΕΝ δεχεσαι για να εχεις εσυ σημερα στα χερια σου μονο τα γνησια λογια των αποστολων???Και ειναι γνησια επειδη αυτοι μας το εγγυουνται και οχι επειδη διαβαζεις "λογια αγαπης που θα τα ελεγε μονο Απ.Παυλος"
Στον δρομο για τον Παραδεισο vasilis123 χρειαζεσαι ορθο καθοδηγητη,η ορθη λατρεια βρισκεται μονο στην κιβωτο της σωτηριας
ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ!!

ΜΕ ΑΓΑΠΗ

Χρήστος - αντιαιρετικός είπε...

Βασίλη 123, αφού δέχεσαι μόνο ότι γράφει η Κ.Δ. για λύσε μου και μένα μια απορία. Δεξί μάτι και δεξί χέρι έχεις ή είσαι μονόφθαλμος και κουλός; Γιατί γράφει η Κ.Δ. πως είπε ο Χριστός:
«Εάν ο δεξιός σου οφθαλμός σε σκανδαλίζει βγάλτον και πέταξτον μακριά γιατί σε συμφέρει να χαθεί ένα από τα μέλη σου παρά να ριφθεί όλο το σώμα σου στη γέενα. Και εάν το δεξί σου χέρι σε σκανδαλίζει κόψτο και ρίξτο μακριά γιατί σε συμφέρει να χαθεί ένα από τα μέλη σου παρά να ριφθεί όλο το σώμα σου στη γέενα.»Ματθ. 5:29 – 30

Λοιπόν αγαπητέ Βασίλη 123 σύμφωνα με τα παραπάνω μάλλον θα είσαι μονόφθαλμος και κουλός. Εάν όμως δεν είσαι ούτε μονόφθαλμος ούτε κουλός, τότε θα πρέπει να είσαι Θεός γιατί μόνο αυτός δεν σκανδαλίζεται. Λύσε μου λοιπόν την απορία. Είσαι μονόφθαλμος και κουλός ή Θεός;

Χρήστος - αντιαιρετικός

vasilis123 είπε...

Φιλε συνομιλητη
Ο/Η Ανώνυμος
GEORGIOS
18 Ιανουαρίου 2012 4:59 μ.μ.

Με ρωτας...
πως δίνανε οι Αγ. Απόστολοι στους πιστούς το Σώμα και το Αίμα του Χριστού, πως μεταλάβαιναν; Θέλω να μου το δείξεις μέσα από την Γραφή.

Οι αποστολοι διδαξαν τους πιστους περι της Θειας Κοινωνιας,οπως ακριβως τους διδαξε ο Κυριος Ιησους Χριστος την νυχτα εκεινη (αυτο που ειναι γνωστο ως ...μυστικος δειπνος)...!!!
Διαβασε στην Καινη Διαθηκη και θα πληροφορηθεις...!!!
Εκει δεν θα δεις να προσφερει ο Ιησους Χριστος στους μαθητες βουτηγμενο ψωμι σε κρασι...!!!
Αντιθετως βουτηγμενο ψωμι σε κρασι εδωσε ο Χριστος στον Ιουδα τον προδοτη...!!!
Οι εκκλησιες του Χριστου , ελαβαν απο τους αποστολους αυτο που ο Κυριος τους παρεδωσε ως Θεια Κοινωνια...δηλαδη...πρωτα τρωνε το ψωμι το οποιο ειναι το σωμα του Χριστου,και αφου κοινωνισουν το σωμα,μετα πινουν το κρασι το οποιο ειναι το αιμα του Κυριου...!!!
Η ορθοδοξια,απο ποιον ελαβε βουτηγμενο ψωμι σε κρασι???!!!
Ποιος αποστολος της το εδωσε???!!!

vasilis123 είπε...

Φιλε συνομιλητη
Ο/Η Ανώνυμος
[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]
18 Ιανουαρίου 2012 5:48 μ.μ.
18 Ιανουαρίου 2012 5:51 μ.μ.

Εγραψες...
(Αυτά τα έγραψε o vasilis123, που μπήκε υποτίθεται για να μας διδάξει να τηρούμε αυτούσια τα γραπτά της Κ.Δ.)

Φιλε μου
Δεν ειμαι εγω αυτος που θα σας διδαξει περι της Αληθειας του Θεου,αυτοι που μας διδασκουν ειναι οι αποστολοι του Ιησου Χριστου...!!!

Εγραψες περι εμου...
(ΜΟΥ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ ΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ!!!)
(Έτσι, ο vasilis123, από πιστά υπάκουος μαθητής του "λόγου του Θεού", έγινε ιδρυτής μιας δικής του θρησκείας και μας προσκάλεσε να γίνουμε οπαδοί των ΔΙΚΩΝ του ερμηνειών!)

Φιλε μου
Δεν σου ερμηνευω την Καινη Διαθηκη...!!!
Εγω δεν συστηνω τον εαυτο μου,ως αποκλειστικο φωτισμενο του Θεου,τον οποιο παντες οι αλλοι πρεπει να ερθουν σε μενα για να τους διδαξω τον Λογο του Θεου...!!!
Ουτε φερω δηθεν νεες διδασκαλιες (ιερα παραδοση),διδασκαλιες δηθεν παρα Θεου,δηθεν επιπροσθετες και συμπληρωματικες διδασκαλιες των διδασκαλιων που μας παραδιδουν οι αποστολοι στην Καινη Διαθηκη...!!!
Αυτα τα ειπανε και τα κανανε εκεινοι οι δηθεν πατερες της εκκλησιας,που εφεραν πληθος διδασκαλιων,οι οποιες ρητα διαφερουν απο τα γραφομενα των αποστολων...!!!
Με ρωτησες περι συγκεκριμενων εδαφιων και σου απαντησα,και αυτο που σου απαντησα ειναι αυτο που εγω εχω εννοησει διαβαζοντας τα εδαφια της Αγιας Γραφης,περι των οποιων με ρωτας...!!!
Εσυ και ο καθεις,δεν θα εκλαβεις αυτα που εγω λεω ως ορθα,χωρις να βεβαιωθεις απο τον Ιησου Χριστο...!!!
Ο Ιησους Χριστος ΜΟΝΟ ειναι εκεινος που θα σε διδαξει ορθα περι των Λογων εν τω Βιβλιω της Καινης Διαθηκης...!!!
ΜΟΝΟ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ θα σου δειξει αν αυτα που γραφω ειναι ορθα η οχι...!!!

Συνεχιζω στην επομενη επιστολη...

vasilis123 είπε...

Φιλε συνομιλητη
Ο/Η Ανώνυμος
[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]
18 Ιανουαρίου 2012 5:48 μ.μ.
18 Ιανουαρίου 2012 5:51 μ.μ.

Εγραψες...
(Δεν υπάρχει καμία ασφαλέστερη πηγή ερμηνείας, από εκείνη που παρέδωσε:
Ο Αυτόπτης και ο Αυτήκοος μάρτυς της διδασκαλίας του Κυρίου, στους μαθητές του,
οι μαθητές αυτοί στους δικούς τους μαθητές,
εκείνοι στους δικούς τους μαθητές,
εκείνοι στους επόμενους κ.ο.κ.)

Φιλε μου
Κατ`αρχην μια διορθωση...
Παντες οι πιστοι ονομαζονται ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΘΗΤΕΣ...δεν υπαρχει μαθητης ανθρωπων...δεν υπαρχει π.χ. μαθητης του αποστολου Παυλου η μαθητης του αποστολου Πετρου...!!!
Τετοιες πλανες εκφρασεις μπορει να συναντας στα γραφομενα της (ιερας παραδοσης),στην Καινη Διαθηκη δεν υπαρχουν τετοιες πλανες εκφρασεις...!!!
Σε οτι αφορα την κατα διαδοχη παραδοση της Αληθειας του Χριστου απο γενια σε γενια...
Ο Ιησους Χριστος παρεδωσε πασα την Αληθεια (την οποια ειναι να διδαχθει ο μαθητης σε αυτην την ζωη),εις τους αποστολους,και διεταξε τους αποστολους να την παραδωσουν στις εκκλησιες των μαθητων,οι εκκλησιες παραλαβουσες την Αληθεια του Ιησου Χριστου απο τους αποστολους την διεφυλαξαν εν τη παροδω των αιωνων εν τω θεληματι του Παντοδυναμου Θεου...!!!
Παντες οι μαθητες ολων των αιωνων μαθαινουν απο τους αποστολους,απο τα γραφομενα τους στην Καινη Διαθηκη...ουδεις μαθητης,οποιασδηποτε εποχης,δικαιουται να μπει αναμεσα στους πιστους και στους αποστολους,δεν δικαιουται να λεει στους πιστους...αδελφοι ελατε να σας εξηγησω το τι οι αποστολοι μας διδασκουν...δεν δικαιουται να λεει...αδελφοι μην πατε μονοι σας στα γραφομενα των αποστολων να μαθαιτε την Αληθεια,εγω ειμαι εκεινος ο αποκλειστικος φωτισμενος που μονο εγω μπορω να σας εξηγησω το τι μας διδασκουν οι αποστολοι...!!!
Ο τοιουτος που θα λαλησει ετσι...δεν μιλαει κατα Χριστω...ειναι ειτε πλανος ειτε πλανημενος...!!!
Αν εκεινοι οι δηθεν πατερες της εκκλησιας λαλουσαν εκ της Αληθειας,δεν θα συνεβαινε να διδασκουν διδασκαλιες που φανερα διαφερουν απο τις διδασκαλιες που μας παραδιδουν οι αποστολοι στην Καινη Διαθηκη...!!!

Συνεχιζω στην επομενη επιστολη....

vasilis123 είπε...

Φιλε συνομιλητη
Ο/Η Ανώνυμος
[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]
18 Ιανουαρίου 2012 5:48 μ.μ.
18 Ιανουαρίου 2012 5:51 μ.μ.

Περι των εδαφιων...
Β΄ Θεσ. 2,1-8.
"Δε θυμάστε ότι αυτά σας τα έλεγα όταν ακόμη ήμουν μαζί σας;" (Β΄ Θεσ. 2,5)!

Εγραψες...
(Ο Παύλος δηλαδή, διδάσκοντας ακριβώς το αντίθετο από αυτό που σκέφτεσαι vasilis123, μετέδωσε ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της Κ.Δ. μέσω της ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, μέσω της ΑΓΡΑΦΗΣ παραδόσεως!)

Φιλε μου
Στο συγκεκριμενο εδαφιο
Β΄ Θεσ. 2,1-8.
"Δε θυμάστε ότι αυτά σας τα έλεγα όταν ακόμη ήμουν μαζί σας;" (Β΄ Θεσ. 2,5)!

Ο αποστολος Παυλος μαρτυρει και λεει...
οτι αυτο που τωρα τους το επαναλαμβανει γραπτως,τους το εχει πει ηδη στο παρελθον προφορικα...!!!
Λεει δηλαδη...
Δεν θυμαστε οτι αυτα...
Ποια αυτα???
Αυτα που στην επιστολη τους γραφει...!!!
Δηλαδη ΟΧΙ ΑΛΛΑ , αλλα ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ ΓΡΑΦΕΙ....!!!
Και αυτο ακριβως λεω και πιστευω και γω...
Οτι οι αποστολοι εγραψαν στην Καινη Διαθηκη την Πασα Αληθεια του Ιησου Χριστου την οποια την διδαξαν στις εκκλησιες προφορικα...!!!
Τι αραγε ψαχνεις να βρεις???!!!
Ψαχνεις παραθυρακι αραγε???!!!
Ψαχνεις παραθυρακι αραγε να μπασεις μεσα στην διδασκαλια του Χριστου,εκεινες τις διδασκαλιες των δηθεν πατερων της εκκλησιας,οι οποιες φανερα διαφωνουν με τους αποστολους???!!!
Αν οντως φιλε μου
ψαχνεις παραθυρακι να μπασεις αυτες τις διδασκαλιες...σου λεω δεν θα βρεις...!!!
Δεν θα βρεις παραθυρακι να μπασεις την διδασκαλια της Θειας Κοινωνιας,(βουτηγμενο ψωμι σε κρασι),γιατι οι αποστολοι φανερα και ρητως μας διδασκουν στην Καινη Διαθηκη το πως γινεται ορθα η Θεια Κοινωνια...!!!

Εγραψες...
(Πριν από, λίγο vasilis123, έγινες ένας ξεκάθαρος Προτεστάντης: έγινες ερμηνευτής του Κυρίου, μας έδωσες τις δικές σου ερμηνείες για όσα Είπε, και μας πρότεινες να δεχτούμε τις δικές ΣΟΥ κρίσεις για τα λόγια του Κυρίου)

Δεν ειμαι προτεσταντης,δεν ανηκω σε καμμια εκκλησια του σημερα,και ουτε εχω ιδρυσει καποια αλλη νεα εκκλησια του σημερα...ο μη γενοιτο...!!!
Θελω να ανηκω στον Κυριο Ιησου Χριστο,αν ανηκω στον Χριστο,ανηκω στην εκκλησια του,την οποια ο ιδιος ιδρυσε τον πρωτο αιωνα...!!!
Πιστευω οτι οι αποστολοι οδηγηθηκαν,καθως ο Κυριος τους το υποσχεθηκε,δια Πνευματος Αγιου εις πασα την Αληθεια,αυτην την Πασα Αληθεια την διδαξαν στις εκκλησιες προφορικα,και την εγραψαν...για να ειναι παρακαταθηκη σωτηριας επι της Γης εις τους αιωνας...!!!
Κανενας δεν εχει το δικαιωμα να μας πει...ελατε σε μενα,σας φερνω διδασκαλιες τις οποιες οι αποστολοι δεν μας τις λενε στην Καινη Διαθηκη...η δεν τις ειχαν πληροφορηθει...!!!
Κανενας δεν εχει το δικαιωμα να λεει στους πιστους...αδελφοι εσεις μην πιστευεται οτι θα καταλαβετε την Αληθεια διαβαζοντας απ`ευθειας την Αγια Γραφη,θα πλανηθειτε...εσεις χρειαζεστε εμενα,εγω ειμαι ο αποκλειστικος φωτισμενος του Θεου που θα σας διδαξω ορθα την Αληθεια της Αγιας Γραφης...!!!
Στον τοιουτο του απαντω...
Εισαι <> καθως νομιζεις οτι εσυ εισαι ο αποκλειστικος φωτισμενος του Θεου,και οτι πρεπει να ερθω σε σενα για να με διδαξεις ορθα την Αγια Γραφη...!!!
Θα πηγαινω στην Αγια Γραφη,θα την μελετω με πιστη,και δεν θα προσπαθω να την εννοω με το μυαλο μου,αλλα θα προσευχομαι συγχρονως στον ζωντανο Ιησου Χριστο,να μου δινει φωτιση και νοηση ωστε να εννοω ορθα τα γραφομενα εν τη Αγια Γραφη...και πιστευω οτι ο Ιησους Χριστος θα απαντησει στο αιτημα μου....γιατι ο Ιησους Χριστος υποσχεται και λεει...στον αιτουντα θα δωθει...και πιστευω οτι ο Ιησους Χριστος κραταει τις υποσχεσεις του...!!!

vasilis123 είπε...

Διορθωση στην τελευταια μου επιστολη στην προτελευταια πραγραφο..

Ειχα γραψει...

Στον τοιουτο του απαντω...
Εισαι <> καθως νομιζεις οτι εσυ εισαι ο αποκλειστικος φωτισμενος του Θεου,και οτι πρεπει να ερθω σε σενα για να με διδαξεις ορθα την Αγια Γραφη...!!!

Διορθωση...

Στον τοιουτο του απαντω...
Εισαι (στα χαμενα) καθως νομιζεις οτι εσυ εισαι ο αποκλειστικος φωτισμενος του Θεου,και οτι πρεπει να ερθω σε σενα για να με διδαξεις ορθα την Αγια Γραφη...!!!

Ανώνυμος είπε...

1/2

Αγαπητέ vasilis123

Καταρχάς ο Χριστός δεν έδωσε κανένα ψωμί βουτηγμένο σε κρασί στον Ιούδα, αλλά του έδωσε ψωμί βουτηγμένο στην πιατέλα του φαγητού!

Από εκεί και πέρα:

Θα πρέπει να ξέρεις ότι είσαι Προτεστάντης, αλλά δυστυχώς είτε δεν θέλεις να το παραδεχτείς, είτε δεν το έχεις καταλάβει ακόμα...

Προφανώς, τα παραθυράκια τα έχεις ανάγκη προκειμένου να εισάγεις το παράλογο Sola Scriptura, δηλαδή την προτεσταντική πίστη ότι πηγή της Χριστιανικής πίστεως είναι μόνο η Αγία Γραφή. Και μάλιστα, το χειρότερο όλων, στα λόγια μας λες ότι τη θες ερμηνευμένη κατά γράμμα, ενώ μόλις ανακαλύπτεις ότι τα εδάφια σε δυσκολεύουν, την ερμηνεύεις ανακατεύοντας εδάφια κατά βούληση.

Δυστυχώς, οι άνθρωποι που είναι ισχυρογνώμονες δεν θέλουν να καταλάβουν.
Και είναι στοιχειώδες το να καταλάβεις ότι η εκκλησιαστική κοινότητα και ζωή προηγήθηκαν της Αγίας Γραφής και υπήρχαν ήδη και χωρίς αυτήν!
Άρα, πως είναι δυνατόν, να δεχτεί η Εκκλησία το Sola scriptura, αυτό το παράλογο δόγμα, όταν την Αγία Γραφή την γέννησε η Εκκλησία, και η Εκκλησία γεννήθηκε την ημέρα της Πεντηκοστής, και όμως δεν υπήρχε Καινή Διαθήκη σε γραπτή μορφή τότε! Για δεκαετίες ολόκληρες δεν υπήρχαν Ευαγγέλια όπως τα γνωρίζουμε σήμερα.

Πως ζούσε η Εκκλησία τότε vasilis123;
Είτε σου αρέσει είτε όχι, η Εκκλησία για όλα αυτά τα χρόνια ζούσε ΜΟΝΟ με την προφορική παράδοση και με τίποτε άλλο.


Και έρχεσαι εσύ να μας πεις ότι η Εκκλησία που γέννησε την Αγία Γραφή έχει ανάγκη από... παραθυράκια;!

Άλλωστε, έχεις προφανώς άγνοια ότι ο ίδιος ο Απόστολος Παύλος, τη διδασκαλία του τη θεωρεί καρπό της παράδοσης. Επομένως η παράδοση κάνει τις Επιστολές του, και όχι αυτές την παράδοση.

«Εγώ αυτό παρέλαβα από τον ίδιο τον Κύριο, κι αυτό σας παρέδωσα ...» (Α΄ Κορ. 11,23).

Η πηγή της πίστεώς μας δηλαδή είναι προφορική, και μάλιστα, αφού γνωρίζουμε ότι ο Παύλος δεν ήταν μαθητής του Κυρίου, την προφορική παράδοση που του παρέδωσαν οι μαθητές, την θεωρούσε σαν να του μίλησε ο ίδιος ο Κύριος, ο οποίος δεν έγραψε τίποτα.

Και ο ίδιος ο Απόστολος Παύλος καταδικάζει τις θεωρίες σου και λέει:

«Αδερφοί, να είστε σταθεροί και να μένετε πιστοί στις διδασκαλίες που σας παραδώσαμε είτε ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ είτε με επιστολή μας» (Β΄ Θεσσ. 2,15)

Στα λόγια του αυτά ο Παύλος, δεν έδωσε μεγαλύτερη βαρύτητα στο «με επιστολή», αλλά μίλησε για μια κοινή και ενιαία πηγή διδασκαλίας.

Άκου τον Παύλο vasilios123 και όχι μόνο τον εαυτό σου...

ΣΥΝΕΧΙΖΩ...

[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

Ανώνυμος είπε...

2/2

Δεν φτάνουν όμως αυτά. Για την Θεία Κοινωνία, αν υπήρχε σωτηριολογική σημασία στις ακραίες λεπτομέρειες, τότε θα μας είχαν παραδοθεί όλες στο κείμενο της Κ.Δ.

Κι όμως, ενώ ο vasilis123 μας λέει ότι:

"πρωτα οι πιστοι κοινωνουν το σωμα του Κυριου τρωγοντας τον αρτο, και μετα κοινωνουν το αιμα του Κυριου πινοντας το κρασι...!!!"

Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά:

Διότι ο vasilis123, ως ερμηνευτής της Κ.Δ. φτιάχνει μια δική του αίρεση στην οποία αποφασίζει να αγνοήσει τον Λουκά που μας λέει ότι ΠΡΩΤΑ μοιράστηκαν το κρασί και μετά το ψωμί, και κατόπιν δεν μας λέει αν τα έλαβαν χωριστά ή μαζί και τα δύο!

Διότι είναι και αυτό απόλυτα λογικό, ότι όπως το σώμα δεν υπάρχει ποτέ χωρίς το αίμα, έτσι και το ψωμί μπορεί να αναμιγνύεται με το κρασί. Και φυσικά, είτε αναμιγνύεται στο στόμα μας, είτε στο Άγιο Ποτήριο, είναι το ένα και το αυτό.


Άρα vasilis123 εδώ θα πρέπει να ερμηνεύσεις κατά βούληση την Κ.Δ και να μας πεις αν πρέπει πρώτα να μοιράζεται το κρασί, ή πρώτα το ψωμί!

Και φυσικά, αν θέλουμε κατά γράμμα εξέταση των εδαφίων, η Θεία Κοινωνία πρέπει να εντάσσεται στα πλαίσια του βραδυνού μας.

Σύμφωνα με τον Μάρκο και τον Ματθαίο είχε ξεκινήσει το δείπνο και ενώ έτρωγαν μοίρασε το ψωμί ο Κύριος και μετά το κρασί χωρίς να ξέρουμε αν συνέχισαν να τρώνε.

Σύμφωνα με τον Λουκά, φαίνεται ότι δεν είχαν ξεκινήσει να τρώνε και Ο κύριος πρώτα έδωσε ένα ποτήρι κρασί και ζήτησε να το μοιραστούν όλοι, κατόπιν ΕΦΑΓΑΝ και μετά μοίρασε το ψωμί.

Σύμφωνα με τον Παύλο ξέρουμε ότι μοίρασε πρώτα το ψωμί, μετά ΕΦΑΓΑΝ και μετά μοίρασε το κρασί.

Τι απ' όλα έγινε;

Μάλιστα, η "Διδαχή των 12 Αποστόλων" πανάρχαιο εκκλησιαστικό κείμενο τοποθετεί πρώτα το ποτήριο και μετά τον άρτο (θ΄,2).

Ας μην θυμίζουμε λοιπόν τους Φαρισαίους που ταλαιπωρούσαν τον λαό με ανούσιους υποκριτικούς νόμους και τους κατέκρινε ο Κύριος.

Εσύ vasilis123 για να έχουμε το καλό ρώτημα, από ποιον λαμβάνεις το ψωμί και το κρασί;

[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

Χρήστος - αντιαιρετικός είπε...

Όλα τα είχαμε δει και ακούσει και μόνο αυτό μας έμεινε να δούμε, που συνέβη με τον vasilis123 .
Ισχυρίστηκε λοιπόν ο vasilis123 πως δέχεται μόνο την Καινή Διαθήκη αλλά ΑΓΝΟΕΙ το τι γράφει μέσα αυτή, με αποτέλεσμα να γράφει άλλα αντί άλλων!

Χρήστος - αντιαιρετικός

vasilis123 είπε...

Φιλε συνομιλητη
Ο/Η αλεξης
18 Ιανουαρίου 2012 6:09 μ.μ.

Εγραψες...
(vasilis123 συνηδητοποιεις τι λες???
Βλεπεις που οδηγει η αιρεση??)


Φιλε μου
Οι αποστολοι δεν διδαξαν αιρετικες διδασκαλιες...οσο δεχομαι ΜΟΝΟ αυτα που λενε οι αποστολοι,ειμαι στην ασφαλεια,ειμαι στην βεβαιοτητα οτι εχω δεχθει μη αιρετικες διδασκαλιες...!!!
Αν εγω ειμαι αιρετικος,τοτε θα πρεπει να με συλλαμβανεις να λαλω διεστραμμενα,δηλαδη να λαλω διαφορετικα απο αυτα που διδασκουν οι αποστολοι...!!!
Ιδου λοιπον,απο πλευρας μου ειναι καλοδεχουμενη καθε κριτικη...κρινε αυτα που γραφω....και εξετασε τα,δες αν συμφωνουν με αυτα που διδασκουν οι αποστολοι η οχι...!!!
Εγω αυτο κανω με τις εκκλησιες του σημερα,(ορθοδοξια,καθολικη εκκλησια,ευαγγελικη,πεντηκοστιανη,μαρτυρες του Ιεοβα,και τις αλλες)...κρινω καποιες απο τις διδασκαλιες τους,και τις βρισκω να μην συμφωνουν με αυτα που διδασκουν οι αποστολοι...!!!
Πλην ομως δεν ειμαι τυφλος,αναγνωριζω και δεχομαι την πιστη εκεινων των μελων (οχι ολων)των εκκλησιων του σημερα...γιατι,αν και γνωριζω οτι πλανωνται ως προς εκεινες τις συγκεκριμενς πλανες διδασκαλιες που εχουν διδαχθει απο τους διδασκαλους τους,δεν μπορω να παραβλεψω (ελπιζω να μην κανω λαθος)την αγαπη τους προς τον Θεο και τον Χριστο την οποια δειχνουν ειτε με τα λογια τους,ειτε με τα εργα τους(ελπιζω να μην κανω λαθος,ο Χριστος γνωριζει)...!!!
Ευχαριστω τον Θεο και τον Χριστο για την γνωση αυτη που μου εδωσε,ωστε να μην ειμαι τυφλος,και να μην απορριπτω την πιστη των πλανημενων αδελφων μου...!!!
Με αυτα που σου γραφω,δεν θελω να σου (ριξω σταχτη) στα ματια,για να δεχτεις τα λεγομενα μου,εσυ εχεις ολο το δικαιωμα απο τον Χριστο,να εχεις τα ματια σου ανοικτα,και να εξεταζεις τα λεγομενα μου,μηπως ειναι διεστραμμενα και διαφορετικα απο αυτα που οι αποστολοι διδασκουν...!!!

Συνεχιζω στην επομενη επιστολη...

vasilis123 είπε...

Φιλε συνομιλητη
Ο/Η αλεξης
18 Ιανουαρίου 2012 6:09 μ.μ.

Εγραψες...
(Λογω της αμαρτιας σου σε μισει ο Θεος??)

Φιλε μου
Παντες εμεις οι ανθρωποι εχουμε αμαρτησει και αδικησει και ασεβησει...οι πραξεις μας αυτες μας εχουν καταστησει ενοχους και μισητους ενωπιον του Θεου...ο Θεος μισει τις πραξεις αυτες...και δεν ειναι λαθος να πουμε οτι ο Θεος μισει και τους ανθρωπους(δηλαδη τις ψυχες) για τις πραξεις τους αυτες...!!!
Εμεις οι ανθρωποι ενεκα των πραξεων μας αυτων,ειμαστε οχι μονο ενοχοι και μισητοι ενωπιον του Θεου,αλλα και αξιοι θανατου συμφωνα με την ΔΙΚΑΙΑ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ...!!!
Επειδη ομως Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ ΕΛΕΗΜΩΝ ΟΙΚΤΙΡΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥΕΛΕΟΣ,βλεποντας οτι τελικα θα επρεπε να μας εξολοθρευσει ενεκα των αμαρτιων μας,μας λυπηθηκε και μας ελεησε ενεκα ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥ,και μας εδωσε την ευκαιρια να συγχωρεθουμε,να σωθουμε,και να ζησουμε αιωνιως δια πιστεως στον Ιησου Χριστο,ο οποιος τις αμαρτιες μας επεφορτισθει και εδωσε την ζωη του επι του σταυρου,θανατωθεις κατα σαρκα,γενομενος λυτρο των αμαρτιων ημων...!!!
Ο ΜΟΝΟΓΕΝΗΣ ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ,Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ,ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΣΩΤΗΡΑΣ ΗΜΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ...!!!
Φιλε μου σου φαινεται παραξενο και απιστευτο αυτο που λεω...οτι ενεκα των αμαρτιων μας εχουμε γινει ενοχοι και μισητοι ενωπιον του Θεου...???

Δες τι λεει η Γραφη για να πεισθεις...

Παροιμιες 6.16-18
16 Ταύτα τα εξ μισεί ο Κύριος, επτά μάλιστα βδελύττεται η ψυχή αυτού·
17 οφθαλμούς υπερηφάνους, γλώσσαν ψευδή και χείρας εκχεούσας αίμα αθώον,
18 καρδίαν μηχανευομένην λογισμούς κακούς, πόδας τρέχοντας ταχέως εις το κακοποιείν,
Ιερεμίας 44:4 Και απέστειλα προς εσάς πάντας τους δούλους μου τους προφήτας, εγειρόμενος πρωΐ και αποστέλλων, λέγων, Μη πράττετε το βδελυρόν τούτο πράγμα, το οποίον μισώ.
Ζαχαρίας 8:17 Και μη βουλεύεσθε κακόν εν ταις καρδίαις σας έκαστος κατά του πλησίον αυτού και όρκον ψευδή μη αγαπάτε· διότι πάντα ταύτα είναι εκείνα, τα οποία μισώ, λέγει Κύριος.
Ψαλμοί 36:2 Διότι απατά εαυτόν εις τους οφθαλμούς αυτού περί του ότι θέλει ευρεθή η ανομία αυτού διά να μισηθή.
Ιερεμίας 12:8 Η κληρονομία μου έγεινεν εις εμέ ως λέων εν δρυμώ· εξέπεμψε την φωνήν αυτής εναντίον μου· διά τούτο εμίσησα αυτήν.
Ωσηέ 9:15 Πάσα η κακία αυτών είναι εν Γαλγάλοις· διότι εκεί εμίσησα αυτούς· διά την κακίαν των πράξεων αυτών θέλω εξώσει αυτούς από του οίκου μου· δεν θέλω αγαπά πλέον αυτούς· πάντες οι άρχοντες αυτών είναι αποστάται.
Αμώς 5:21 Εμίσησα, απεστράφην τας εορτάς σας, και δεν θέλω οσφρανθή εν ταις πανηγύρεσιν υμών.
Αμώς 6:8 Κύριος ο Θεός ώμοσεν εις εαυτόν, Κύριος ο Θεός των δυνάμεων λέγει, Εγώ βδελύττομαι την έπαρσιν του Ιακώβ και εμίσησα τα παλάτια αυτού· διά τούτο θέλω παραδώσει την πόλιν και το πλήρωμα αυτής.

Συνεχιζω στην επομενη επιστολη μου...

vasilis123 είπε...

Φιλε συνομιλητη
Ο/Η αλεξης
18 Ιανουαρίου 2012 6:09 μ.μ.

Εγραψες...
(Αγαπας τον Θεο vasilis123 επειδη θες??η επειδη πρεπει??
Αγαπας τον Θεο και τηρεις τις εντολες του για να μην σε μισει???)

Φιλε μου αγαπαω τον Θεο,επειδη αυτος πρωτα με αγαπησε,και με λυπηθηκε εμενα τον κακο και τον αδικο και τον βρωμιαρη ανθρωπο,τον αξιο θανατου...λυπηθηκε την ζωη μου,και εδωσε τον Μονογενη Υιο του Ιησου Χριστο λυτρο των αμαρτιων μου...!!!

Εγραψες...
(Το να δεχεσαι την Αγια γραφη χωρις να δεχεσαι την εκκλησια ειναι σαν να αποδεχεσαι την κληρονομια του πατερα σου αλλα να μην τον αναγνωριζεις ως νομιμο πατερα σου!)

Φιλε μου
Δεχομαι την Αγια Γραφη,δεχομαι και την εκκλησια,δηλαδη δεχομαι τους αληθινα πιστους ολων των αιωνων,δεν δεχομαι εκεινες τις πλανες διδασκαλιες που πλανεψαν και πλανουν την εκκλησια δηλαδη τους πιστους...!!!

Εγραψες...
(ΔΕΝ σε ενδιαφερει καθολου οτι τα πρωτοτυπα κειμενα των αποστολων δεν βρεθηκαν ΠΟΤΕ!!!)

Φιλε μου
Ναι,δεν με ενδιαφερει,και δεν με χαλαει καθολου...!!!
Γιατι πιστευω οτι ο Λογος του Θεου υπαρχει επι της Γης,με το ΙΣΧΥΡΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΥ ΘΕΟΥ...και δια της επιμελειας,φροντιδας και φυλαξης που ενηργησαν περι του Λογου,οι πιστοι ανθρωποι του Θεου ολων των αιωνων...!!!
Αν και πολλοι εχθροι του Θεου,ηθελαν εαν ηταν δυνατον,να εξαφανισουν τον Λογο του Θεου απο προσωπου Γης,πλην ομως δεν το μπορεσαν,γιατι δεν ηταν δυνατον να αθετησουν το ΙΣΧΥΡΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΥ ΘΕΟΥ να υπαρχει ο Λογος του επι της Γης,για να σωζονται δι`αυτου,οι πιστοι εκεινοι ανθρωποι ολων των αιωνων...!!!
Και πιστευω οτι απο τον Λογο του Θεου,δεν εχει χαθει ουτε ενα ιωτα...καθως ειναι και γεγραμμενο...!!!


Συνεχιζω στην επομενη επιστολη μου...

vasilis123 είπε...

Φιλε συνομιλητη
Ο/Η αλεξης
18 Ιανουαρίου 2012 6:09 μ.μ.

Εγραψες...
(και ποιος διεσωσε,το γραπτο λογο,διεδωσε,διατηρησε δεν σε ενδιαφερει!!Η καινη διαθηκη δεν ειναι κορανι vasilis123 που κατεβηκε απ τον ουρανο,ειναι ειστολες που πατερες της εκκλησιας εγγυουνται μεσω της παραδοσης της εκκλησιας για το γνησιο των συγγραφεων!!)

Φιλε μου
Εχω πει παραπανω πως υπαρχει ο Λογος του Θεου επι της Γης...!!!
Εκεινους τους δηθεν πατερες της εκκλησιας που φανερα διδασκουν διδασκαλιες διαφορετικες απο αυτα που οι αποστολοι διδασκουν,δεν τους συγκαταλεγω,δεν τους δεχομαι ως υπηρετες του Θεου,που ενηργησαν εν πιστη υπηρετωντας το θελημα του Θεου να υπαρχει και να διασωζεται η Αγια Γραφη επι της Γης...γιατι αν πραγματικα αγαπουσαν τον Λογο του Θεου,δεν θα εφεραν διδασκαλιες νεες,δηθεν εκ του Θεου,οι οποιες φανερα διαφωνουν με τα λεγομενα των αποστολων...!!!

Ενα παραδειγμα...
Οι δασκαλοι της (σκοπιας)
Οι δασκαλοι του (βιβλιου των μορμονων)
Εχουν και διατηρουν και αναπαραγουν,την Αγια Γραφη μαζι με τις δικες τους διδασκαλιες...της (σκοπιας) και του (βιβλιου των μορμονων)αντιστοιχα,αυτο για μενα δεν σημαινει,οτι οι συγκεκριμενοι αυτοι δασκαλοι,που φανερα διδασκουν διδασκαλιες που δεν συμφωνουν με την Αγια Γραφη,επειδη ανατυπωνουν την Αγια Γραφη,ειναι και υπηρετες του Θεου...!!!
Οι δασκαλοι αυτοι,αν ηταν στο χερι τους,θα διδασκαν τους πιστους,οτι δεν χρειαζεται καν η Αγια Γραφη,και οτι πρεπει να την πεταξουν,δεν το λενε ομως αυτο,γιατι φοβουνται την αντιδραση εκεινων των ανθρωπων που ειναι μελη των εκκλησιων τους,οι οποιοι ανθρωποι πιστευουν οτι ο Ιησους Χριστος ειναι Αληθεια και οτι η Αγια Γραφη ειναι Αληθεια...οι πλανημενοι αυτοι πιστοι,πολυ πιθανον να επαναστατουσαν,οταν οι δασκαλοι αυτοι,θα τους ελεγαν οτι δεν μας χρειαζεται η Αγια Γραφη και οτι πρεπει να την πεταξουμε...!!!
Για τον λογο αυτο λοιπον,εξ`αναγκης,οι δασκαλοι των εκκλησιων αυτων,διατηρουν την Αγια Γραφη και την αναπαραγουν...!!!
Επιπροσθετως δε,αναπαραγουν και διατηρουν την Αγια Γραφη και για εναν ακομα λογο...την χρησιμοποιουν για να προσελκυσουν και αλλους πιστους ανθρωπους και να τους κανουν μελη των εκκλησιων τους...!!!
ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΩΣ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΑΛΗΘΙΝΑ ΠΙΣΤΟΥΣ,ΠΛΑΝΗΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ...!!!

Εγραψες...
(Ξερεις ποσες ψευτικες επιστολες αποριφθηκαν απο τους πατερες που εσυ ΔΕΝ δεχεσαι για να εχεις εσυ σημερα στα χερια σου μονο τα γνησια λογια των αποστολων???Και ειναι γνησια επειδη αυτοι μας το εγγυουνται και οχι επειδη διαβαζεις "λογια αγαπης που θα τα ελεγε μονο Απ.Παυλος")

Φιλε μου
Παν ψευδος απορριφθηκε και δεν εγινε παραδεκτο ως Λογος του Θεου,απο τους ΑΛΗΘΙΝΑ ΠΙΣΤΟΥΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ,ΠΛΑΝΗΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ...!!!
Εκεινους τους πατερες της εκκλησιας,που επεφεραν νεες διδασκαλιες οι οποιες φανερα διαφωνουν με τις διδασκαλιες των αποστολων,δεν τους δεχομαστε ως διασωστες της Αγιας Γραφης,ουτε τους δεχομαστε οτι διεφυλαξαν την Αγια Γραφη απο τα νοθα βιβλια...!!!
Αν πραγματικα ειχαν ζηλο Θεου,να φυλαξουν τον Λογο του Θεου αμολυντο απο ξενες διδασκαλιες,δεν θα επεφεραν νεες διδασκαλιες που φανερα διαφωνουν με τις διδασκαλιες των αποστολων...!!!

Εγραψες...
(Στον δρομο για τον Παραδεισο vasilis123 χρειαζεσαι ορθο καθοδηγητη,η ορθη λατρεια βρισκεται μονο στην κιβωτο της σωτηριας
ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ!!)

Φιλε μου
Παραδεισος ειναι η Αιωνια Ζωη,και η Αιωνια Ζωη ειναι ο Ιησους Χριστος ο Αληθινος,αν τον πιστευουμε και τον αγαπαμε με την καρδια μας,τοτε αυτος ειναι μεθ`ημων και μας διδει ζωη αιωνιο...!!!
Αν δεχομαστε τον Ιησου Χριστο,τοτε δεχομαστε και τους αποστολους του...!!!
Οι αποστολοι ειναι οι ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΑΣΦΑΛΩΣ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΟΥ ΑΛΗΘΙΝΟΥ...!!!

Παντα ανθρωπο που διδασκει διδασκαλιες οι οποιες φανερα διαφωνουν με τα γεγραμμενα των αποστολων,δεν πρεπει να τον δεχομαστε ως υπηρετη του Θεου,ειναι ειτε πλανος,ειτε πλανημενος,τετοιοι ηταν παντες εκεινοι οι δηθεν πατερες της εκκλησιας που διδασκουν διδασκαλιες οι οποιες φανερα διαφωνουν με τις διδασκαλιες των αποστολων...!!!

Ανώνυμος είπε...

vasilis123 είπε...
Με ρωτας...
πως δίνανε οι Αγ. Απόστολοι στους πιστούς το Σώμα και το Αίμα του Χριστού, πως μεταλάβαιναν; Θέλω να μου το δείξεις μέσα από την Γραφή.

Οι αποστολοι διδαξαν τους πιστους περι της Θειας Κοινωνιας,οπως ακριβως τους διδαξε ο Κυριος Ιησους Χριστος την νυχτα εκεινη (αυτο που ειναι γνωστο ως ...μυστικος δειπνος)...!!!

(
(21 Ιανουαρίου 2012 2:35 μ.μ) .
GEORGIOS,είπε.

Φίλε, Βασίλη, δεν απάντησες σωστά, εγώ δεν σου είπα οι Αγ. Απόστολοι πως δίδασκαν τους πιστούς περί Θ. Κοινωνίας…το θέμα είναι πως την παίρνανε; Πως το δίνανε το σώμα του Χριστού και το Αίμα του; Με ποιο τρόπο το παίρνανε οι πρώτοι χριστιανοί; Ξέρω για το μυστικό Δείπνο δεν φτάνει φίλε μου μόνο η Αγία Γραφή, Χρειάζεται και η Ιερά παράδοση σε θέματα τέτοια και σε πολλά άλλα. Η ίδια Γραφή μας λέει να κρατούμε της Παραδόσεις.
(β’ Θεσ. 2,15) «Στήκετε και κρατείτε τας παραδόσειςας εδιδάχθητε είτε δια λόγου είτε δι’ επιστολής ημών». « Υπέρ αυτών τοις τέκνοις υμώνδιηγήσασθε , και τα τέκνα υμών τοις τέκνοις αυτών, και τα τέκνα αυτών είς γενεάν ετέραν».( Ιωήλ 1,3). Βλέπε επίσης ( Ψαλμ.77 ή 78, 3-4. Β’ Θεσ. 3,6. Α’Κορ. 11,2. Φιλιπ. 4, 9. Β’Τιμ. α’13-14. Β’ Ιωάν. 12 στίχ. Β’ Τιμ. β’1-2).
κ. Βασίλη, εσύ και όλοι οι αιρετικοί που απορρίπτετε την Ιερά Παράδοση σας διαψεύδει η Αγία Γραφή κατά τρόπο κατηγορηματικό και βρίσκεστε σε λάθος δρόμο. Ας παρακολουθήσουμε:
« Ως δε διεπορεύοντο τας πόλεις, παρεδίδουν αυτοίς φυλάσσειν τα δόγματα τα κεκριμένα υπό των Αποστόλων και των Πρεσβυτέρων των Ιερουσαλήμ». ( Πραξ. 16,4).

Συνεχίζω.

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με το ανωτέρω εδάφιο, ο Απ. Παύλος έδινε εντολές στους Χριστιανούς της Ιερουσαλήμ να φυλάττουν τα δόγματα τα κεκριμένα. Ποια είναι αυτά; Αυτά τα δόγματα είναι οι αποφάσεις που εγκρίνουν από τους Αποστόλους και από τους διαδόχους των Αποστόλων, τους Πρεσβυτέρους. Αυτές τις αποφάσεις, κατά την εντολή του Απ. Παύλου, έπρεπε να τις διατηρούν ανόθευτες. Η εντολή του Απ. Παύλου, για τη διατήρηση αυτής της Παραδόσεως, δεν πρέπει να τηρείται και από τους Χριστιανούς της σημερινής εποχής; Ασφαλώς πρέπει! Διότι αν δεν τηρούμε και αυτή την εντολή και την καταργήσουμε, τότε καταργούμε και την Αγία Γραφή. Βγαίνει το συμπέρασμα σ’ αυτό το χωρίο, αν απορρίψουμε την ανωτέρω Ιερά Παράδοση, τότε απορρίπτουμε και την Αγία Γραφή. Πόσα είναι τα βιβλία της Κ. Διαθήκης το γνωρίζουμε από την Ιερά Παράδοση καθώς και ποιοι είναι οι συγγραφείς. Η Ιερά Παράδοση προηγείται της Αγίας Γραφής χρονολογικά. Πρώτα το Ευαγγέλιο κηρύχθηκε προφορικά και μετά γράφτηκε. Η Γραφή μας μιλά για νηστεία που έφτιαχναν οι Απόστολοι ( Πραξ. 14,23 και 13,2-3) πως νήστευαν; Από τη νήστευαν; Στο ορθόδοξο Χριστιανό απαντά η Ιερά Παράδοση, το πώς να νηστεύει. Να προσευχόμαστε κατά ανατολάς, το να κάνουμε το σημείο του Σταυρού, πως πρέπει να γίνεται το βάπτισμα, ο γάμος, η Θ. Λειτουργία, ο Αγιασμός, οι νεκρώσιμη ακολουθία τα μνημόσυνα και πολλά άλλα ακόμη που κάνει η Αγία Εκκλησία μας, τα διδασκόμεθα από την Ιερά Παράδοση.

Συνεχίζω.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί επικράτησε η λαβίδα στην Ορθόδοξη εκκλησία εδώ και πάρα πολλά χρόνια; Στην αρχαία εκκλησία ελάβαιναν το άγιον άρτον, δηλαδή το Σώμα του Χριστού οι χριστιανοί, όπως και ιερείς το κάνουν σήμερα, εις τας χείρας ον τρόπον λαμβάνουσι νυν το αντίδωρον. Άρχισαν τα προβλήματα κατασκεύασαν αγγεία χρυσά, ή από άλλην ύλην πολύτιμον, και εις εκείνα δεχόμενοι το άχραντον σώμα του Κυρίου, ούτως αυτό μεταλάμβανον. Όσοι παίρνανε τότε, το άγιον άρτον στα χέρια τους και δεν πρόσεχαν, υπήρξε κίνδυνος να παραπέσει κανένας μαργαρίτης από τα χέρια τους και αυτό ήταν μεγάλη αμαρτία. Το άλλο πρόβλημα ήταν, γιατί μερικοί η υποκρινόμενοι πως είναι χριστιανοί, ή αιρετικοί, ή δεισιδαίμονες άνθρωποι, λαμβάνουσι είς χείρας τον άγιον άρτον, ή τον έρριπτον, ή τον έκρυπταν, ή είς μαγείας και πονηρίας άλλας τον εμεταχειρίζοντο. Αυτό φίλε μου αποτελούσε μεγάλη και φοβερή αμαρτία. Σύμφωνα με την Αποστολικήν παράδοσην, ο μεν ιερεύς έδιδε το θείον σώμα, ο δε Διάκονος πλησίον ιστάμενος με τον άγιον ποτήριον, διένεμε το θείον αίμα. Αλλά επειδή έπειτα εξέλιπον οι Διάκονοι, από τας περισσοτέρας Εκκλησίας, καθώς και με την πείραν βλέπομεν, όπου λείπουσι, και μάλιστα είς τα χωρία και είς τας πτωχικάς Εκκλησίας, και εντεύθεν συνέβαινε δυσκολία ό αυτός ιερεύς να τα μεταδίδη χωριστά καθ’ ένα οικονομικώτατα και λυσιτελέστατα επενοήθη ή λαβίς ίνα, γενομένης της ενώσεως, μεταδίδη ευκόλως, και μάλιστα εις τα νήπια.


Συνεχίζω.

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν είχαμε την Ιερά Παράδοση δεν θα τα ξέραμε αυτά.
Για να σε πω να καταλάβεις, θα σου παρουσιάσω ένα Γραφικό χωρίο μέσα από την παραβολή του Ασώτου. ( Λουκ. 15, 22-23)
«…Εξενέγκατε την στολήν … και δότε δακτύλιον… και υποδήματα< εις τους πόδας, και ενέγκαντες τον μόσχον τον σιτευτόν. …». Φίλε μου αυτά κάτι συμβολίζουνε, αν τα πάρουμε κατά γράμμα δεν καταλάβουμε τίποτα. Χρειάζεται η Ιερά Παράδοση για να δόση την εξήγηση της αλληγορικής ερμηνείας της παραβολής. στολήν= Άγιο Βάπτισμα. Δακτύλιον= η χάρη του Αγίου Πνεύματος.
Υποδήματα= για να μη πληγώνονται τα πόδια του από τους νοητούς όφεις και σκορπιούς και να πατεί «επάνω όφεων και σκορποίων» ( Λουκ. 10, 19).
Μόσχον σιτευτόν = ο Υιός του Θεού, το μυστήριο της Θ. Ευχαριστίας, η ευσπλαχνία του Πατέρα. Η πίστης του Ορθόδοξου Χριστιανού αντλείται φίλε μου, Από την Αγία Γραφή και την Ιερά παράδοση. Για την Ιερά Παράδοση είδη ανέφερα κάποια χωρία.

GEORGIOS

Ονήσιμος Ελευθεριάδης είπε...

Είναι κωμικοτραγικό το φαινόμενο, να προσπαθεί ο Γιώργος από την Γερμανία, (ο γνωστός Μάρτυρας του Ιεχωβά), να αγωνίζεται να με προσηλυτίσει, μέσω προσωπικών μηνυμάτων.

Γιώργο, αν θέλεις, μπορείς να με προσηλυτίσεις από εδώ, από το δημόσιο βήμα του Αντιαιρετικού.

Ακολουθούν τα μηνύματα που μου έστειλε ο Γιώργος, και οι απαντήσεις οι δικές μου.


Γιώργος:

platsias@g​mx.de

[MIA ERWTHSH STON ONHSIMO ELEUTHERIADH‏

Καλησπέρα Ονήσιμε.

Διάβασα λίγο το ιστορικό σου, ότι ήσουν αβάπτιστος ευαγγελιζόμενος των Μαρτύρων του Ιεχωβά.
Θα ήθελα απλώς να σε ρωτήσω αν πιστεύεις στην αθανασία της ύπαρξης του ανθρώπου μέσω μιας άϋλης ψυχής.
Αν πιστεύεις δηλαδή ότι συνεχίζει να υπάρχει ο άνθρωπος ως 'αθάνατη' - άρα ΜΗ ΘΝΗΤΗ - οντότητα αλλά απλώς χωρίς το ανθρώπινο σώμα του.

Και επ' αυτού θα ήθελα να σε ρωτήσω αν ο Θεός,
όταν είπε στον Αδάμ ότι θα πέθαινε μετά την αμαρτία,
δεν εννοούσε θάνατο αλλά πρόωρη μετάβαση κάπου αλλού ως αποτέλεσμα και τιμωρία για την αμαρτία.
Τι νόημα θα είχε η τιμωρία ως αποτέλεσμα της ανυπακοής αν θα συνέχιζε ο άνθρωπος να υπάρχει ως οντότητα κάπου αλλού;
Όταν ο Θεός είπε εκείνο το γνωστό "ΚΑΘ' ΗΝ ΗΜΕΡΑΝ ΦΑΓΕΙΣ (από τον απαγορευμένο καρπό) ... ΘΕΛΕΙΣ ΕΞΑΠΑΝΤΟΣ ΑΠΟΘΑΝΕΙ",
μήπως δεν έκανε αυτό ακριβώς ο Θεός;
Μήπως δεν επέβαλε ως τιμωρία το θάνατο;
Αν ο Αδάμ ζούσε κάπου αλλού μετά τη ζωή, δεν θα συμπέρανε ο Αδάμ ότι ο Θεός του είπε ψέματα ότι θα πέθαινε ενώ μετά τον θάνατο θα μπορούσαν άνθρωποι να ζουν ΩΣ ΑΘΑΝΑΤΟΙ σε κάποιον μεταθανάτιο παράδεισο;
Δεν θα συμπέρανε ο Αδάμ ότι ο Σατανάς του έλεγε την αλήθεια,
ότι θα γινόταν ΣΑΝ ΘΕΟΣ αν έτρωγε από τον απαγορευμένο καρπό;

Η πίστη σε μια αθανασία ψυχής δεν δικαιώνει συνεπώς τον διάβολο ως αληθινό;

Αυτό δεν ήθελε να πετύχει ο διάβολος; Οτι έλεγε δηλαδή δήθεν την αλήθεια;
Με αυτόν τον τρόπο δεν ξεγέλασε την Ευα, λέγοντας ότι ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΙΝΕ αλλά θα γινόταν ως ΘΕΟΣ;
Το ίδιο δεν συμβαίνει με τη ΔΗΘΕΝ αθανασία της ψυχής;
Δεν ακυρώνεται η αληθινότητα του Θεού - που μίλησε για ΘΑΝΑΤΟ -
και δεν δικαιώνεται το πρώτο ψέμα του διαβόλου - που ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ;

'Αρα στην περίπτωση της ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ,
δεν μίλησε για ΘΑΝΑΤΟ Ο ΘΕΟΣ και
Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΓΙΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ;;;;;;;;;;

ΟΤΑΝ δέχεται κάποιος την έμφυτη αθανασία,
δεν δείχνει ότι πιστεύει και εμπιστεύεται στο ψέμα του διαβόλου περι αθανασίας;;;;
Δεν δείχνει ταυτόχρονα ότι ΔΕΝ πιστεύει στον Θεό που μίλησε για θάνατο;;;;

Επιπρόσθετα
ΑΝ Ο ΘΕΟΣ ΒΑΣΑΝΙΖΕ ΤΟΝ ΑΔΑΜ, ΤΗΝ ΕΥΑ και άλλους ανθρώπους ΑΙΩΝΙΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΛΑΣΗ,
δεν θα ΕΛΕΓΕ ΨΕΜΑΤΑ Ο ΘΕΟΣ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ, σε περίπτωση ανυπακοής, ΘΑ ΠΕΘΑΙΝΑΝ,
ενώ ο Θεός ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΑΣΑΝΙΖΕ ΑΙΩΝΙΑ, αν δεν πέθαιναν πραγματικά;;;;

ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑΝ ο Αδάμ και η Ευα ότι τους κορόϊδευε ο Θεός όταν τους ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΡΥΨΕ ΤΑ ΑΙΩΝΙΑ ΒΑΣΑΝΑ σε κάποια μεταθανάτια φρικτή κόλαση;

ΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ που είπε ψέματα; Δεν είναι ο Σατανάς που μίλησε για αθανασία;;;;;

ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ συνεπώς στην ΑΘΑΝΑΣΙΑ κάποιας ψυχής, άρα δέχεται ότι ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΙΑ Η ΖΩΗ, άρα δέχεται ως αλήθεια το ψέμα του διαβόλου που μίλησε για αθανασία, ενώ ο ΘΕΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΘΑΝΑΤΟ ως αποτέλεσμα της ανυπακοής!!!!

Κάνε σκέψεις επ' αυτών για να δεις ότι αυτή είναι η αλήθεια: ότι ο θάνατος είναι ΤΙΜΩΡΙΑ για την ανυπακοή, αλλιώς θα έβγαινε ψεύτης ο Θεός που είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΕΙ ΨΕΜΑΤΑ.

Ετσι η δήθεν αθανασία ενός 'άϋλου τμήματος' του ανθρώπου, είναι ξεκάθαρο ψέμα.


Φιλικά
Γιώργος]

Ονήσιμος Ελευθεριάδης είπε...

Ονήσιμος:

Δεν έχω πρόσβαση στον υπολογιστή μου, και σου γράφω από ένα ίντερνετ καφέ.

Συγγνώμη, αλλά θα ήθελα να σε ρωτήσω ποιος είσαι. Δεν σε θυμάμαι.

Αν θέλεις, μπορείς να μου πεις ποιος είσαι, και τότε θα είμαι πρόθυμος,
να κάνουμε κάποιο διάλογο.

Σε ευχαριστώ πολύ, για το ενδιαφέρον σου.

Ονήσιμος:

Αν είσαι ο Γιώργος που γράφει εις τον Αντιαιρετικό, ο Μάρτυρας του Ιεχωβά,
θα ήθελα να σε ενημερώσω, πως, ήρθε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, σε όραμα στον ύπνο μου,
και μου αποκάλυψε ότι η Ορθοδοξία, είναι η αληθινή θρησκεία.

Να προσευχηθείς και εσύ στον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, και θα σε βοηθήσει.

Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, έκανε πολλές προφητείες που βγήκαν όλες αληθινές.

Ο Κύριος μαζί σου!


Γιώργος:

platsias@g​mx.de

[ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΕΚΡΟΣ, Κοσμάς ο Αιτωλός‏

Καλημέρα Άκη.
Ναι ακριβώς αυτός είμαι, που γράφει στον Αντιαιρετικό.
Αν εσύ όμως προσεύχεσαι σε κάποιον άνθρωπο και όχι στον Θεό,
τότε δεν ακολουθείς τις οδηγίες του Θεού,
καθώς ο Θεός ακούει προσευχές και απαντάει σε αυτές και όχι κάποιος ζωντανός ή νεκρός άνθρωπος.
Κανένας μαθητής του Χριστού δεν προσευχόταν ποτέ σε κάποιον προφήτη, ούτε στον Μωϋσή που έκανε πολλά θαύματα με τη δύναμη του Θεού, ούτε στον θεόπνευστο Ησαϊα, ούτε στον Δανιήλ ούτε στον Ιερεμία ούτε στον Ιωάννη το Βαπτιστή ούτε σε άλλον προφήτη.
Ο Χριστός δίδαξε να προσεύχονται οι άνθρωποι στον Πατέρα του. Γνωρίζεις το "Πάτερ ημων". Γνωρίζεις επίσης ότι ΕΝΑΣ είναι ο μεσίτης μεταξύ Θεού και ανθρώπων, ΜΟΝΟ ο Χριστός και όχι κάποιος άλλος.
Συνεπώς δεν συμβαδίζει με το πνεύμα του Θεού ούτε με τις οδηγίες του Χριστού όταν ΔΕΝ προσεύχεσαι στον Θεό αλλά σε κάποιον νεκρό άνθρωπο.
Επίσης δεν μπορεί να είναι αληθινή μια θρησκεία που δεν ακολουθεί τον Χριστό ούτε τις διδασκαλίες του αλλά επιπρόσθετα είναι υποκριτική όπως οι Φαρισαίοι της εποχής του Χριστού, αλλά και διώκουν άλλους ανθρώπους όπως και οι Φαρισαίοι δίωκαν τους αληθινούς Χριστιανούς. Διώχτες δεν μπορεί να είναι αληθινοί παρά μόνο ψεύτες, καθώς τα έργα τους τους διαψεύδουν και η άγνοιά τους στο πνευματικό σκοτάδι τους προδίδει καθώς και ο ρόλος τους να πηγαίνουν με τους πολιτικούς και να απειλούν όσους δεν τους υποστηρίζουν.

Γιώργος]

Ονήσιμος Ελευθεριάδης είπε...

Ονήσιμος:

Αγαπητέ Μάρτυρα του Ιεχωβά, Γιώργο platsias@gmx.de,
αν θέλεις να με βοηθήσεις, και επιθυμείς να με φέρεις στον ίσιο
δρόμο, μπορείς να συνεχίσεις τον διάλογο μαζί μου.

Παρακάτω, παραθέτω τον δεσμό που θα επισκεφτείς, για να συνεχίσουμε
την συζήτηση αυτή.

http://antiairetikos.blogspot.com/2012/01/blog-post_08.html

Ονήσιμος Ελευθεριάδης είπε...

Προκαλεί εντύπωση, το θράσος των Μαρτύρων του Ιεχωβά, να προσπαθούν να ξεμοναχιάσουν το θύμα τους, για να του ενσταλάξουν το δηλητήριο της αίρεσης, και να το μολύνουν.

Αυτό προσπάθησε να κάνει, ο Γιώργος από την Γερμανία, και σε εμένα.

Για να δούμε, θα έρθει εδώ για να συνεχίσει τον διάλογο, ή θα γίνει "λαγός", όπως πολύ ορθά, αναφέρεται στο αντίστοιχο άρθρο;

Ανώνυμος είπε...

ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ συνεπώς στην ΑΘΑΝΑΣΙΑ κάποιας ψυχής, άρα δέχεται ότι ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΙΑ Η ΖΩΗ, άρα δέχεται ως αλήθεια το ψέμα του διαβόλου που μίλησε για αθανασία, ενώ ο ΘΕΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΘΑΝΑΤΟ ως αποτέλεσμα της ανυπακοής!!!!

Κάνε σκέψεις επ' αυτών για να δεις ότι αυτή είναι η αλήθεια: ότι ο θάνατος είναι ΤΙΜΩΡΙΑ για την ανυπακοή, αλλιώς θα έβγαινε ψεύτης ο Θεός που είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΕΙ ΨΕΜΑΤΑ.

Ετσι η δήθεν αθανασία ενός 'άϋλου τμήματος' του ανθρώπου, είναι ξεκάθαρο ψέμα.


Φιλικά
Γιώργος
(18 Φεβρουαρίου 2012 1:46 μ.μ.)




Αγαπητέ, Ονήσιμε Ελευθερίαδη,
όσο αφορά για την αθανασία της ψυχής το παρουσίασα,τον Γιώργο τον ΜτΙ,στο άρθρο το "ΕΥAΓΓΕΛΙΟ" ΤΗΣ ΣΚΟΠΙΑΣ... στις
(02-Ιαν.2012 ώρα 10:30μ.μ).Φυσικά απάντηση δεν έλαβα, όπως δεν απάντησε και στην Γενιά το 1914 εδω και 4 Μήνες στις( 12-1-2012 ώρα 10:08 μ.μ και 14 Ιαν. 2012 ώρα 10:37 μ.μ).Μας Κάνει και το δάσκαλο όπου το συμφέρει.Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΦΩΤΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΛΑΝΕΜΕΝΟΥΣ.


GEORGIOS

Ανώνυμος είπε...

Ο Γιώργος θα απαντήσει στην Γενιά του 2012. Αυτοί που γεννήθηκαν το 2012 θα λάβουν την απάντησή τους από τον Γιώργο μόλις γίνουν 18 ετών!

Χο - χο - χο.

Ονήσιμος Ελευθεριάδης είπε...

Αγαπητέ GEORGIOS, εννοείς πως ο Γιώργος, δεν μπορεί να απαντήσει, και γιαυτό μου έστελνε μηνύματα, και με ξεμονάχιασε, για να με προσηλυτίσει;

Εννοείς πως, είναι κοινός απατεώνας, και γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτό που πράττει είναι απάτη, και Θεομαχία;

Τότε, αν όντως αληθεύουν όλα αυτά, πρόκειται για απατεώνα, και όχι για έντιμο άνθρωπο. Πόσο μάλλον για κάποιον που πιστεύει σε θεό.

(Όταν αναφέρω τον θεό, εννοώ τον θεό των Μαρτύρων του Ιεχωβά. Δεν αναφέρομαι στον Αληθινό Θεό των Χριστιανών).

Ανώνυμος είπε...

Ονήσιμος Ελευθεριάδης είπε...
;

Εννοείς πως, είναι κοινός απατεώνας, και γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτό που πράττει είναι απάτη, και Θεομαχία;


Aγαπητέ, Ονήσιμε, ο Γιώργος ο ΜτΙ, και όλοι οι Μάρτυρες λένε «ότι έχουν βρει την αληθινή θρησκεία» Ξύπνα Μάρτιος 2008 σελ.9. Φυσικά πιστεύουν ότι εμείς έχουμε λάθος δρόμο και γι’ αυτό προσπαθούν να μας προσηλυτίσουν προς την απώλεια. Ο Γιώργος ο ΜτΙ, που προσπάθησε να σε προσηλυτίσει έρχεται σε αντίθεση σε ένα βιβλίο τους που λέγετε ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ στην σελ.10 να δούμε τι λέει. Οι Μάρτυρες δεν επιζητούν να εξαναγκάζουν τους ανθρώπους να αλλάξουν την θρησκεία τους. Ένας που πολεμά με λύσσα την Θεότητα του Χριστού και του Αγίου Πνεύματος είναι θεομάχος και πλάνος. Μας προειδοποιεί ο Ιωάννης Ευαγγελιστής, στην β’ επιστολή του 10 στοίχο. Όποιος έρχεται προς εσάς και δεν φέρει αυτή τη διδασκαλία, να μη τον δέχεσθε στο σπίτι, και «Χαίρετε» σ’ αυτόν να μη λέγετε. Η Εκκλησία μας κάνει οικονομία στο θέμα των διαλόγων με τους αιρετικούς, μήπως γυρίσουν από την πλάνη που βρίσκονται. Ο Απ. ΙΟΥΔΑΣ, στην επιστολή του στο 23 λέει. « Άλλους δε με φόβο να προσπασθήτε να σώζετε αρπάζοντας από τη φωτιά, μισώντας ακόμη και το ένδυμα τους το μολυσμένο από την σάρκα.
Ο ΚΑΛΟΣ ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ, ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΦΩΤΙΖΕΙ ΤΑ ΠΛΑΝΕΜΕΝΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ, Η ΑΛΛΙΩΣ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΙΑΝ, ΑΓΙΑΝ, ΚΑΘΟΛΙΚΗΝ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΝ.


GEORGIOS

Ανώνυμος είπε...

Ο σκοταδιμός των σταυροφόρων του μεσαίωνα αποτελεί το φως του Θεού τους;
Η οι σταυροφόροι είχαν θεό τους τον διάβολο του σκοταδιού;

Ιδού η απορία:
ΟΙ σταυροφόροι στις σταυροφορίες τους ΠΟΙΟΝ ακολουθούσαν ως πατέρα τους;
Τον διάβολο του σκότους
ή τον Θεό του φωτός;
Ήταν τα έργα των σταυροφόρων
έργα σκοταδιού ή έργα φωτός;


Ο "ΠΡΟΣ_ΣΚΕΨΗ"

Ανώνυμος είπε...

2.
ΟΙ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΟΙ σε ποιον Θεό ΔΕΧΟΝΤΑΝ ότι πίστευαν;
ΔΕΝ πίστευαν σε τριαδικό Θεό;

ΟΙ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΟΙ είχαν τον τριαδικό Θεό ως συνεργάτη στα εγκλήματά τους;

Ο "ΠΡΟΣ_ΣΚΕΨΗ"

Ανώνυμος είπε...

Το γεγονός ότι έχει επαναληφθεί ΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ φορές, σε όλους τους αιώνες, η εγκληματική πράξη της δολοφονίας του ερωτικού συντρόφου ή του συζύγου και πολλές φορές μάλιστα με ιδιαίτερα απεχθή τρόπο, κατά τη γνώμη σου μας διδάσκει να σταματήσουμε να ερωτευόμαστε ή να παντρευόμαστε;

Περιμένουμε εναγωνίως την απάντησή σου...

[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

Ανώνυμος είπε...

Μια παρατήρηση μόνο να κάνω...

Επειδή αναφέρεσαι ΕΙΔΙΚΑ σε ΤΡΙΑΔΙΚΟ Θεό και έτσι δίνεις την υποψία αντιτριαδικής προτεσταντικής ταυτότητας στον εαυτό σου, πιθανόν Ιεχωβίτης, λέω ότι είναι ΤΙΜΙΟ να μας πεις σε ποιο θρησκευτικό δόγμα πιστεύεις.

Κι επειδή θέλω να πιστεύω ότι δεν θα πεις ψέματα, σε ρωτάω ευθέως:

Είσαι Μάρτυρας του Ιεχωβά, ή κατηχούμενός τους ή σκοπεύεις γενικά να γίνεις μέλος τους ή θα ήθελες να είσαι μέλος τους;

[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
Το γεγονός ότι έχει επαναληφθεί ΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ φορές, σε όλους τους αιώνες, η εγκληματική πράξη της δολοφονίας του ερωτικού συντρόφου ή του συζύγου και πολλές φορές μάλιστα με ιδιαίτερα απεχθή τρόπο, κατά τη γνώμη σου μας διδάσκει να σταματήσουμε να ερωτευόμαστε ή να παντρευόμαστε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Οταν κάποιος αγαπάει αληθινά και είναι ερωτευμένος ΔΕΝ σκοτώνει, όπως και δεν σκοτώνει όποιος αγαπάει τον Θεό και υπακούσει σε ΑΥΤΟΝ.
Άρα οι σταυροφόροι προέρχονταν όχι από τον Θεό αλλά από τον Διάβολο.
Άρα ο τριαδικός Θεός τους δεν είναι ο αληθινός στον οποίο πρέπει να πιστεύει κάποιος. ΑΛΛΟΣ κρύβεται πίσω από τον τριαδικό θεό και αυτός ΔΕΝ είναι ο αληθινός Θεός.

Και η αλήθεια κάποιων καταστάσεων δεν αφορά τη ΓΕΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ αλλά την συγκεκριμμένη.
Αρα δεν πρόκειται για το τι πρεσβεύω εγώ προσωπικά.
Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΠΙΣΤΗ ΔΕΝ ΑΝΑΙΡΕΙ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΙΑΔΙΣΤΩΝ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΩΝ.

Ο "ΠΡΟΣ_ΣΚΕΨΗ"

Ονήσιμος Ελευθεριάδης είπε...

Ο Γιώργος συνεχίζει τον προσηλυτισμό, με προσωπικά μηνύματα.
Ακολουθεί το σημερινό μήνυμα που μου έστειλε, και ως συνήθως, θέλει να με κάνει να πιστέψω τα αντίχριστα δόγματα της σέκτας, της οποίας είναι μέλος.

Απολαύστε τον!

Α' ΜΕΡΟΣ

Ακολουθεί το μήνυμα του Γιώργου: platsias@g​mx.de

Αθανασία ψυχής ή γενική θνησιμότητα;‏

Θεωρείς ότι σε κάνει κάποιος προσηλυτισμό;
Δηλαδή κάποιος μπορεί να κάνει και εμένα 'προσηλυτισμό' με οποιοδήποτε τρόπο;
Ας δοκιμάσει.
Εγώ δεν θεωρώ καμιά προσπάθεια κάποιου να συζητήσει μαζί μου ως προσπάθεια για προσηλυτισμό.
Ούτε ο Χριστός το θεωρούσε έτσι, ούτε όταν μίλησε με τη Σαμαρείτισσα στο πηγάδι εκτός κατοικήσιμης περιοχής σε ανοιχτά προσβάσιμη ύπαιθρο αλλά ούτε και η Σαμαρείτισσα θεώρησε την συζήτηση με τον Χριστό ως προσηλυτισμό ούτε ως "προσηλυτιστική δράση" του Χριστού.
Ούτε επίσης όταν ο Χριστός μίλησε με τον Νικόδημο στη διάρκεια της νύχτας θεώρησε τη συζήτηση ως προσηλυτισμό.
Ούτε εγώ χρησιμοποιώ τέτοια έκφραση όταν κάνω οποιαδήποτε συζήτηση με κάποιον.
Είμαι πρόθυμος για κάθε είδους γραφική συζήτηση και για οποιοδήποτε θέμα.

Μη νομίζεις όμως ότι περνάει απαρατήρητο ότι σε όσα έγραψα για το θέμα της θνητής ψυχής, άρα της ολοκληρωτικής θνησιμότητας του ανθρώπου, δεν έγινε κανένας αντίλογος / διάλογος, αλλά μόνο υπεκφυγή σε άλλα θέματα, άσχετα με το συζητούμενο.

ΕΤΣΙ ΕΘΕΣΑ ΩΣ ΘΕΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ, "ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ";
Έθεσα θέμα το: Αν πιστεύεις δηλαδή ότι συνεχίζει ο άνθρωπος να υπάρχει άθελά του - κάπου αλλού, κάπου μακριά, που ο ίδιος δεν μπορεί να προσδιορίσει, ούτε και να αποφασίσει - ο άνθρωπος ως 'αθάνατη' - άρα ΜΗ ΘΝΗΤΗ - οντότητα αλλά απλώς χωρίς το ανθρώπινο σώμα του. (Αν δεν μπορεί να αποφασίσει που θα πάει αν ζούσε, τότε αυτό θα αποτελούσε ΤΙΜΩΡΙΑ από κάποιον που τον εξουσιάζει)

Και επ' αυτού θα ήθελα να σε ρωτήσω αν ο Θεός,
όταν είπε στον Αδάμ ότι θα πέθαινε μετά την αμαρτία,
δεν εννοούσε θάνατο αλλά πρόωρη μετάβαση κάπου αλλού ως αποτέλεσμα και τιμωρία για την αμαρτία.
Τι νόημα θα είχε η τιμωρία σε θάνατο ως αποτέλεσμα της ανυπακοής αν θα συνέχιζε ο άνθρωπος να υπάρχει ως οντότητα κάπου αλλού;

Ονήσιμος Ελευθεριάδης είπε...

Β' ΜΕΡΟΣ


Όταν ο Θεός είπε εκείνο το γνωστό "ΚΑΘ' ΗΝ ΗΜΕΡΑΝ ΦΑΓΕΙΣ (από τον απαγορευμένο καρπό) ... ΘΕΛΕΙΣ ΕΞΑΠΑΝΤΟΣ ΑΠΟΘΑΝΕΙ",
μήπως δεν έκανε αυτό ακριβώς ο Θεός;
Μήπως ο Θεός δεν επέβαλε ως τιμωρία το θάνατο;
Αν ο Αδάμ ζούσε κάπου αλλού μετά τη ζωή, δεν θα συμπέρανε ο Αδάμ ότι ο Θεός του είπε ψέματα ότι θα πέθαινε, ενώ μετά τον θάνατο θα μπορούσαν άνθρωποι να ζουν ΩΣ ΑΘΑΝΑΤΟΙ σε κάποιον μεταθανάτιο παράδεισο;
Δεν θα συμπέρανε ο Αδάμ, ότι ο Σατανάς του έλεγε την αλήθεια,
ότι θα γινόταν ΣΑΝ ΘΕΟΣ, αν έτρωγε από τον απαγορευμένο καρπό;

Η πίστη σε μια αθανασία ψυχής δεν δικαιώνει συνεπώς τον διάβολο ως αληθινό, επειδή ο άνθρωπος θα συνέχιζε να υπάρχει και να ζει αθάνατος κάπου αλλού, αν ήταν αθάνατος;
Αυτό δεν ήθελε να πετύχει ο διάβολος; Οτι έλεγε δηλαδή δήθεν την αλήθεια;
Με αυτόν τον τρόπο δεν ξεγέλασε την Ευα, λέγοντας ότι ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΙΝΕ αλλά θα γινόταν ως ΘΕΟΣ;
Το ίδιο δεν συμβαίνει με τη ΔΗΘΕΝ αθανασία της ψυχής;
Δεν ακυρώνεται η αληθινότητα του Θεού - που μίλησε για ΘΑΝΑΤΟ -
και δεν δικαιώνεται το πρώτο ψέμα του διαβόλου - που ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ;

'Αρα στην περίπτωση της ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ,
δεν μίλησε για ΘΑΝΑΤΟ Ο ΘΕΟΣ και
Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΓΙΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ;;;;;;;;;;

ΟΤΑΝ δέχεται κάποιος την έμφυτη αθανασία,
δεν δείχνει ότι πιστεύει και εμπιστεύεται στο ψέμα του διαβόλου περι αθανασίας;;;;
Δεν δείχνει ταυτόχρονα ότι ΔΕΝ πιστεύει στον Θεό που μίλησε για θάνατο;;;;
Επιπρόσθετα
ΑΝ Ο ΘΕΟΣ ΒΑΣΑΝΙΖΕ ΤΟΝ ΑΔΑΜ, ΤΗΝ ΕΥΑ και άλλους ανθρώπους ΑΙΩΝΙΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΛΑΣΗ,
δεν θα ΕΛΕΓΕ ΨΕΜΑΤΑ Ο ΘΕΟΣ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ, σε περίπτωση ανυπακοής, ΘΑ ΠΕΘΑΙΝΑΝ,
ενώ ο Θεός ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΑΣΑΝΙΖΕ ΑΙΩΝΙΑ, αν δεν πέθαιναν πραγματικά;;;;
ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑΝ ο Αδάμ και η Ευα ότι τους κορόϊδευε ο Θεός όταν τους ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΡΥΨΕ ΤΑ ΑΙΩΝΙΑ ΒΑΣΑΝΑ σε κάποια μεταθανάτια φρικτή κόλαση;
ΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ που είπε ψέματα; Δεν είναι ο Σατανάς που μίλησε για αθανασία;;;;;
ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ συνεπώς στην ΑΘΑΝΑΣΙΑ κάποιας ψυχής, άρα δέχεται ότι ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΙΑ Η ΖΩΗ, άρα δέχεται ως αλήθεια το ψέμα του διαβόλου που μίλησε για αθανασία, ενώ ο ΘΕΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΘΑΝΑΤΟ ως αποτέλεσμα της ανυπακοής!!!!
ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΑΠ' ΑΥΤΩΝ; Πιστεύεις ότι έλεγε την αλήθεια ο διάβολος στην Εύα ότι δεν θα πέθαινε αλλά θα γινόταν σαν τον Θεό;
Η έλεγε ο Θεός την αλήθεια που μίλησε για θάνατο ως αποτέλεσμα της ανυπακοής;
Φιλικά
Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Ο φίλος "προς σκέψη" απάντησε ο ίδιος στο αυτονόητο, αφήνοντας φυσικά τον εαυτό του εκτεθειμένο. Η ευθύνη δεν είναι του Τριαδικού Θεού όπως σωστά ομολογεί ο ίδιος, αλλά είναι ευθύνη του ανθρώπου αν δεν υπακούει στον Τριαδικό Θεό.

Αφού λοιπόν τον είδαμε να κρίνει με δύο μέτρα και δύο σταθμά, μας λέει και το εξής πολύ ενδιαφέρον:

"δεν σκοτώνει όποιος αγαπάει τον Θεό και υπακούσει σε ΑΥΤΟΝ."

Πιστεύω διαβάσαμε όλοι την παραπάνω φράση που έγραψε ο φίλτατος -κατά τη γνώμη μου- Μάρτυρας του Ιεχωβά, που εντούτοις δεν ομολογεί την πίστη του, πράξη που θεωρώ ανέντιμη σε έναν τέτοιο διάλογο.

Καθώς λοιπόν αντιχούν ακόμα στα αυτιά μας τα λόγια του χρήστη ότι "δεν σκοτώνει όποιος αγαπάει τον Θεό και υπακούσει σε ΑΥΤΟΝ.", διαβάζουμε στο περιοδικό "Ξύπνα" τεύχ. 5 του 1994:

«Αυτός (16 χρόνων) και η οικογένεια του ήταν Μάρτυρες του Ιεχωβά, οι οποίοι απορρίπτουν τις μεταγγίσεις αίματος [...] Ο Δρ Ζαρντίν ρώτησε: ‘Συνειδητοποιείς ότι μπορεί να πεθάνεις αν δεν κάνεις μετάγγιση αίματος;’ - ‘Ναι’. - 'Και είσαι πρόθυμος να το κάνεις αυτό;' - ‘Αν χρειαστεί’» (σελ. 4)

«Μαμά... Να παρακούσω τον Θεό και να παρατείνω τη ζωή μου για λίγα χρόνια τώρα και στη συνέχεια εξαιτίας της ανυπακοής μου στον θεό να χάσω την ανάσταση και να μη ζήσω για πάντα στην παραδεισένια γη του αυτό απλώς δεν είναι έξυπνο» (σελ. 4-5)

«Η κηδεία του ήταν η μεγαλύτερη που είχε δει ποτέ το γραφείο τελετών...ήταν ένας από τους ΠΟΛΛΟΥΣ νεαρούς που θέτουν τον Θεό στην πρώτη θέση» (σελ. 8)

«Οι θεράποντες γιατροί της Λενί (12 χρόνων) αποφάσισαν ότι θα έπρεπε να της γίνει μετάγγιση συμπυκνωμένων ερυθρών αιμοσφαιρίων και αιμοπεταλίων και να αρχίσει αμέσως χημειοθεραπεία... Η Λενί είπε ότι δεν ήθελε αίμα ή παράγωγα αίματος, ότι είχε διδαχτεί πως ο Θεός το απαγορεύει αυτό... Οι γονείς της υποστήριζαν τη στάση της». (σελ. 9)

Θάνατος και κηδείες αναμένουν τα δύστυχα παιδάκια των ΜτΙ με την φονική, εγκληματική συγκατάθεση των γονιών τους!

Και βεβαίως διαβάζουμε:

"Σε παλαιότερες εποχές, χιλιάδες νεαροί πέθαναν επειδή έθεταν τον Θεό στην πρώτη θέση. Υπάρχουν νεαροί που εξακολουθούν να το κάνουν αυτό, μόνο που σήμερα το δράμα εκτυλίσσεται σε νοσοκομεία και αίθουσες δικαστηρίων, ενώ το ζήτημα είναι το αίμα" (σελ. 2)

Εδώ είναι η θλιβερή ομολογία ότι οι γονείς ΜτΙ -ως γνωστόν- προκειμένου να αναγκάζουν τα νοσοκομεία να αφήνουν τα παιδιά τους να πεθάνουν, καταφεύγουν στα δικαστήρια για να εκδοθούν μέσω αυτών οι θανατικές καταδίκες των παιδιών τους ώστε να μην τυχόν τους γίνουν μεταγγίσεις και έτσι σωθούν...

Θυμίζουμε για άλλη μια φορά την ομολογία του εν λόγω χρήστη:

"δεν σκοτώνει όποιος αγαπάει τον Θεό και υπακούσει σε ΑΥΤΟΝ."

Άρα, καταλαβαίνουμε όλοι ότι οι ΜτΙ δεν έχουν ουδεμία σχέση με πίστη στον Θεό, πράγμα που άλλωστε ήδη γνωρίζαμε...

[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
Ο φίλος "προς σκέψη" απάντησε ο ίδιος στο αυτονόητο, αφήνοντας φυσικά τον εαυτό του εκτεθειμένο. Η ευθύνη δεν είναι του Τριαδικού Θεού όπως σωστά ομολογεί ο ίδιος, αλλά είναι ευθύνη του ανθρώπου αν δεν υπακούει στον Τριαδικό Θεό

Φυσικά, δεν υπάρχει ούτε ένας που να υπακούσει σε τριαδικό θεό που είναι ανίσχυρος να έχει έστω και κάποιους να τον υπακούν. Αυτό φάνηκε και φαίνεται σε πολέμους όπου τριαδιστές καθολικοί, ευαγγελικοί, ορθόδοξοι κ.α. αλληλοσκοτώνονταν και αλληλοσκοτώνονται σε δεμομένη ευκαιρία (π.χ. παγκόσμιοι πόλεμοι, πόλεμοι στα Βαλκάνια κλπ).

Γενικά όλοι οι τριαδιστές είναι εθνικιστές στην πράξη και σε δεύτερη μοίρα θεωρητικά Χριστιανοί.

Άρα οι τριαδιστές ανήκουν στη μάζα του κόσμου που δεν διαφέρει ούτε από μουσουλμάνους, ούτε από άτομα άλλων θρησκειών των οποίων η πρώτη θρησκεία είναι ο εθνικισμός και ο ΠΡΩΤΟΣ ΘΕΟΣ στον οποίο υπακούν είναι πρακτικά το ΚΡΑΤΟΣ, ενώ ο ίδιος ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, καθώς υπάκουε ΠΡΩΤΑ και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στον Πατέρα του ακολουθώντας τις οδηγίες του Πατέρα του και όχι των εθνικιστών Ιουδαίων της εποχής του που ενεργούσαν με εθνοκεντρική νοοτροπία.
Οπως οι εθνοκεντρικοί Ιουδαίοι θεωρούσαν τον Χριστό ως εχθρό της πατρίδας τους, έτσι λειτουργούν σήμερα και οι εθνοκεντρικές θρησκείες που μόνο υποκρίνονται σεβασμό και υπακοή στον Θεό, ενώ οι βλέψεις τους, οι ελπίδες τους και οι φόβοι τους έχουν καθαρά εθνικιστικό χαρακτήρα.

Το αποτέλεσμα είναι ότι
ο τριαδικός θεός είναι φτιαχτός για εθνικιστικά πλαίσια και συνεπώς ανίκανος και ανίσχυρος
ενώ
ο αληθινός Θεός ως Παντοδύναμος ασκεί μεγάλη δύναμη σε όσους τον αποδέχονται και τον αναγνωρίζουν με αποτέλεσμα να τον υπακούν.

ο "ΠΡΟΣ_ΣΚΕΨΗ"

Ανώνυμος είπε...

Το
"δεν σκοτώνει όποιος αγαπάει τον Θεό και υπακούσει σε ΑΥΤΟΝ."
παρατηρώ ότι
1.
κάνει εντύπωση, γι' αυτό και αναφέρεται και
2.
έχει παρεξηγηθεί, επειδή αυτό δεν σημαίνει ότι όποιος αγαπάει και υπακούει στον Θεό, δεν θυσιάζεται για τον Θεό.
Παράδειγμα αποτελεί
ο Χριστός.
Θυσιάστηκε για ανθρώπους
αλλά δεν σκότωνε ανθρώπους.

Και ο απόστολος Παύλος επίσης
θανατώθηκε
αλλά ως Χριστιανός αυτός ο πρωην διώκτης έγινε μόνο διωκόμενος και στο τέλος θανατώθηκε επειδή δεν αρνήθηκε ούτε εγκατέλειψε την αληθινή πίστη του.
Έτσι ένας αληθινά ακόλουθος του Χριστού είναι τόσο ισχυρός στην πίστη ώστε ούτε η απειλή του θανάτου από αντιφρονούντες είναι σε θέση να τον αποτρέπει από την υπακοή του στον αληθινό Θεό.

ο "ΠΡΟΣ_ΣΚΕΨΗ"

Ανώνυμος είπε...

Ενώ τα καρναβάλια και oι μασκαράδες πέρασαν κάποιοι δυστυχώς επιμένουν να είναι ακόμα μεταμφιεσμένοι παρότι αναγννωρίζονται πολύ εύκολα...


O Mεταμφιεσμένος

Ανώνυμος είπε...

Εντωμεταξύ δεν ξέρει ούτε να κρυφτεί ο άνθρωπος.

Ενώ είναι ο ίδιος με άλλο ψευδώνυμο, διατηρεί τον τρόπο γραφής του Γιώργου του ΜτΙ!!!!!

Προσέξτε το αδιαμόρφωτο κείμενο, και τα κεφαλαία ανάμεσα στις γραμμές!!!!


Ά, ρε Γιώργο ΜτΙ, λίγη τσίπα επιτέλους!!!!

[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

Ανώνυμος είπε...

Και βεβαίως, το να λέει κάποιος ΜτΙ ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία που διώχθηκε και κατασφάχθηκε από όλες τις αιρέσεις από τις οποίες άντλησαν δόγματα οι ΜτΙ, είναι εντελώς γελοίο.

Οι ΜτΙ υιοθέτησαν τις ανθρωποθυσίες των ειδωλολατρών. Και οι ειδωλολάτρες κατέσφαξαν τους ορθοδόξους.

Οι ΜτΙ υιοθέτησαν τον Αρειανισμό, και οι αρειανιστές εξίσου κατέσφαξαν τους ορθοδόξους.

Οι ΜτΙ υιοθέτησαν τον ιρανικό ανεικονισμό που εξαπλώθηκε μέσω των Μανιχαίων, σε ισλαμιστές, σε Παυλικιανούς και σε εικονομάχους, οι οποίοι και πάλι κατέσφαξαν τους ορθοδόξους!!!

Οπότε, καταλαβαίνετε την ποίτητα μιας σέκτας που έχει υιοθετήσει τα δόγματα όλων των σφαγέων της Εκκλησίας.

Και προσθέτω ένα ακόμη στοιχείο από τις σχέσεις των ΜτΙ με τα SS των Ναζί, ώστε να δούμε και πάλι την ποιότητα των ανθρώπων αυτών και του "θεού" που πιστεύουν:

«[...] οι μελετήτριες της Βίβλου, οι αποκαλούμενες "βιβλικές μέλισσες" [...] Δυστυχώς ήταν λίγες [...] ήταν πολύ επιθυμητά στοιχεία. Εργάζονταν σε σπίτια που είχαν πολλά παιδιά, στη λέσχη των αξιωματικών των SS [...] Δεν ήταν αναγκαία η επιτήρησή τους, δεν χρειάζονταν φυλάκια. Εργάζονταν με επιμέλεια και προθυμία, γιατί αυτή ήταν η εντολή του Ιεχωβά [...] Αρχικά είχαμε φοβηθεί ότι θα ήθελαν να προσηλυτίσουν τα παιδιά στον Ιεχωβά, αποδείχθηκε όμως πως δεν έκαναν κάτι τέτοιο. Δεν μίλησαν ποτέ στα παιδιά για θρησκευτικά θέματα [...] Μια απ' αυτές εργαζόταν σε έναν αξιωματικό των SS και τον κοίταζε στα μάτια για να μαντέψει τις επιθυμίες του. Αρνιόταν όμως, για λόγους αρχής, να καθαρίσει τη στρατιωτική του στολή, το πηλήκιο, τα παπούτσια, καθετί που είχε σχέση με το στρατό. Δεν δεχόταν ούτε και να ακουμπήσει τα αντικείμενα αυτά».

(Rudolf Hoess - Αυτοβιογραφία, εκδ. Νεφέλη, 1995, σελ. 130-131.)

Προσέξτε αγαπητοί φίλοι:

Ο "θεός" τους, τους επιτρέπει να υπηρετούν φριχτούς εγκληματίες πολέμου, βιαστές, ανελέητους σφαγείς, κατά συρροή δολοφόνους, ανθρωπόμορφα κτήνη όπως ήταν τα μέλη των SS.
Μόνο στην Ελλάδα έχουμε 700.000 νεκρούς από τα κτήνη αυτά, των οποίων οι ιδανικοί υπηρέτες, υποστηρικτές της καθημερινότητάς τους, αυτοί που φρόντιζαν τα SS να είναι πάντα χορτάτοι και περιποιημένοι ώστε να βγαίνουν να σφάζουν, ήταν οι Ιεχωβίτες.

Υπηρετούσαν με χαρά (και όχι από φόβο), γιατί αυτό έλεγε ο "θεός" τους, να υπηρετούν πρόθυμα τους μεγαλύτερους εκτελεστές του πλανήτη, αυτούς που έβαζαν στους φούρνους ανθρώπους ζωντανούς για να δουν πόσο αντέχουν στη θερμοκρασία, που εμβολίαζαν τα θύματά τους με κάθε είδους φριχτή ασθένεια για να δουν αν παράγουν αντισώματα, που έκαναν σκοποβολή για να περνούν την ώρα τους επάνω στους έγκλειστους των στρατοπέδων!

Οι Ιεχωβίτες, μάλιστα, φρόντιζαν να μην δημιουργούν και προβλήματα στα κτήνη των SS και τους υπηρετούσαν χωρίς φύλαξη ώστε να μην σπαταλούν ανθρώπινο δυναμικό εξαιτίας τους, και έτσι να υπάρχουν διαθέσιμοι περισσότεροι φονιάδες.

Μπορείς λοιπόν ανεμπόδιστα, πρόθυμα και με χαρά, με προτροπή του "θεού" των Ιεχωβιτών, να είσαι υπηρέτης ενός -εν γνώση σου- κατά συρροή δολοφόνου...

[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

Ανώνυμος είπε...

Η καπήλευση της πράξης του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και Θεού, από ανθρώπους που ενώ δεν αναφέρεται πουθενά στην Γραφή η απαγόρευση μετάγγισης εντούτοις την εφαρμόζουν με θανατηφόρα αποτελέσματα στα ίδια τους τα παιδιά, είναι φριχτή...

Διότι, στις δύο περιπτώσεις ανθρωποθυσιών στη Γραφή, δείχνει ο Θεός την απέχθειά του σε οποιοδήποτε δώρο ανθρώπινης ζωής προς τον ίδιο:

Η (μή) θυσία του Αβραάμ δεν πραγματοποιείται με θεϊκή παρέμβαση (Γεν. 22,9-13) και αυτό σημαίνει αποστροφή τέτοιων θυσιών.

Επίσης, η περίπτωση θυσίας της κόρης του Ιεφθαέ (Κριτ. 11,39) ουδέποτε ζητήθηκε από τον Θεό, και ήταν δική του, αυθαιρεσία.

Και βεβαίως, ο Παύλος μας δείχνει ότι το να κάνουμε κακό στον εαυτό μας είναι καταδικαστέο από τη Γραφή:

"ο Παύλος έκραξε με δυνατή φωνή, λέγοντας 'Μη πράξεις τίποτε κακό στον εαυτό σου'" (Πράξ. 16,27-28).

Το να αφήνεις κάποιον να πεθάνει χωρίς να του παράσχεις την απαιτούμενη βοήθεια, είναι συμμετοχή εκ προμελέτης σε φόνο, παράβαση σαφέστατης εντολής του Θεού.
Τη στιγμή μάλιστα που ο Χριστός έκανε θεραπεία το Σάββατο για να σώσει απλά το ΧΕΡΙ ενός ανθρώπου...


[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

Ανώνυμος είπε...

@ Ο "θεός" τους, τους επιτρέπει να υπηρετούν φριχτούς εγκληματίες πολέμου, βιαστές, ανελέητους σφαγείς, κατά συρροή δολοφόνους, ανθρωπόμορφα κτήνη όπως ήταν τα μέλη των SS. @

Όχι ο θεός τους βρε, ο δικός σου θεός:

«Οι οικέται υποτασσόμενοι εν παντί φόβω τοις δεσπόταις, ου μόνον τοις αγαθοίς και επιεικέσιν, αλλά και τοις σκολιοίς.» [Α’ Πέτρου 2:18]

σκολιός: διεστραμμένος, άδικος.


Δήκτης.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...