ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

Τελευταία Νέα του "Αντιαιρετικός"

Ευχαριστούμε όλες και όλους εσάς που επισκέπτεστε το ιστολόγιο μας ... Διαβάστε την καινούργια σελίδα μας "Απάνθισμα Πατερικών Κειμένων" ...ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

27 Οκτ 2013

«Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΩΝ ΡΩΜΑΙΩΝ»!

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου – Καθηγητού

(Ανασκευή μιας ακόμη αντιχριστιανικής τερατολογίας)

 Άλλη μια «ρουκέτα» ρίχτηκε αυτές τις ημέρες από τους δαιμονικά μαινόμενους χριστιανομάχους. Όσο βλέπουν ότι τα βρώμικα χτυπήματά τους κατά της Εκκλησίας του Χριστού δεν φέρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, λυσσομανούν και προσπαθούν να εφεύρουν άλλα, πιο «αποτελεσματικά». Κάποιος, λοιπόν, Αμερικανός «επιστήμονας» ονόματι Joseph Atwill, εξέδωσε αυτές τις ημέρες μια βαρύγδουπη ανακοίνωση, ότι δήθεν ανακάλυψε τη γένεση του Χριστιανισμού! Ότι δήθεν, οι διδασκαλίες  της Εκκλησίας είναι «παραμύθια» και πως θα οδηγήσει τους ολιγόπιστους στην απιστία!...
Ας δούμε τι ισχυρίζεται και ας δώσουμε τις δέουσες απαντήσεις για την «συνταρακτική του ανακάλυψη». Αρχίζει ο «επιστήμων» με τον ισχυρισμό του, που δεν είναι βεβαίως δικός του, αλλά έχει υποστηριχθεί από χιλιάδες στόματα χριστιανομάχων, ότι ο Ιησούς Χριστός «δεν υπήρξε ποτέ»! Για να δικαιολογήσει όμως την αρχέγονη πίστη της Εκκλησίας σ’ Αυτόν, επινόησε τη «δημιουργία» του! Αυτό είχαν υποστηρίξει ανεπιτυχώς πολλοί αρνητές στο παρελθόν, όπως λ.χ. μαρξιστές ιστορικοί, οι οποίοι είχαν διατυπώσει τη θεωρία της «δημιουργίας» του Ιησού από το «προλεταριάτο» της εποχής εκείνης! Ο κ. Joseph Atwill δε δέχεται τη θεωρία της «δημιουργίας» του Ιησού από το ρωμαϊκό «προλεταριάτο», αλλά από τις ρωμαϊκές αρχές! Ούτε λίγο, ούτε πολύ ο Αμερικανός «επιστήμων» ισχυρίζεται πως οι Ρωμαίοι «δημιούργησαν» τον «μύθο» του Ιησού, με σκοπό να αποκοιμίσουν τους σκληροτράχηλους και δυσκολοκυβέρνητους Ιουδαίους, με το κήρυγμα της αγάπης και της ειρήνης, που επαγγέλλεται ο Ιησούς, ώστε να μην επαναστατούν κατά των κατακτητών τους! «Οι Ρωμαίοι εφεύρισκαν διάφορους τρόπους για αν διατηρήσουν την τάξη στην περιοχή, όταν δε μπορούσαν να έχουν το αποτέλεσμα που επιδίωκαν» δήλωσε ο Atwill. Δείτε και την «απόδειξη» της θεωρίας του: εκμεταλλεύτηκαν, λέει τις περί Μεσσία προσδοκίες των Ιουδαίων και τους τον «δημιούργησαν» για να τους ποδηγετήσουν!
Για να κάνει πιο αληθοφανή την αλλόκοτη θεωρία του, «επιστράτευσε» και το γνωστό Ιουδαίο ιστορικό Φλάβιο Ιώσηπο, στο έργο του οποίου, κατά τον συγγραφέα, «συναντάμε στοιχεία, που αναφέρονται στην Καινή Διαθήκη», χωρίς να έχει την ειλικρίνεια να αναφέρει ότι τα γεγονότα που αναφέρονται στην Καινή Διαθήκη, προηγούνται κατά σαράντα και πλέον χρόνια του έργου του Ιώσηπου! Και συνεχίζει ο «επιστήμων» με το εξής τραγελαφικό συμπέρασμα: «αυτό που διαφεύγει στους περισσότερους ερευνητές είναι ότι οι θέσεις του Ιησού έμοιαζαν αρκετά με αυτές που διατύπωσε ο αυτοκράτορας Τίτος Φλάβιος»!!!
Για να δώσει επίσης «κύρος» στη θεωρία του, την έντυσε με «επιστημονικό μανδύα», δηλώνοντας πως με τη θεωρία του υπηρετεί την επιστήμη! Ιδού τι δήλωσε: «Δεν θέλω να αναστατώσω τους Χριστιανούς, αλλά αυτή η έρευνα είναι αναγκαία για την επιστήμη. Όλοι πρέπει να γνωρίζουμε την αλήθεια για το παρελθόν μας έτσι ώστε να μπορούμε να κατανοήσουμε πως και γιατί οι κυβερνήσεις δημιουργούν ψεύτικους θεούς και αλλοιώνουν την ιστορία». Εκών - άκων, αποκάλυψε τις εσώτατες προθέσεις του, να καταδείξει το Χριστό ως «κυβερνητικό δημιούργημα ψεύτικου θεού»! Να απαλλάξει τον κόσμο, και προπάντων τον εαυτό του, από τον «υπαρκτό» Ιησού! Το εσώτατο πάθος της ψυχής του είναι εμφανές! 
Δε νομίζουμε ότι έχει την παραμικρή σοβαρότητα η αλλόκοτη θεωρία του Αμερικανού «επιστήμονα». Είναι τόσο επιστημονικά αστήρικτη, με τα αυθαίρετα υποκειμενικά συμπεράσματα, ώστε να αγγίζει τα όρια της φαιδρότητας και της γελοιότητας. Όμως επειδή κάποιοι αδαείς διάβασαν την εξωφρενική αυτή είδηση, της δήθεν «μεγάλης αποκάλυψης», την οποία βεβαίως πρόβαλλαν δεόντως τα κατευθυνόμενα μέσα μαζικής ενημέρωσης, και προφανώς σκανδαλίστηκαν, είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε μια σύντομη ανασκευή της.
Ο κ. Joseph Atwill  είτε αγνοεί, είτε, το χειρότερο, παραβλέπει την πολιτική και θρησκευτική κατάσταση του 1ου μ. Χ. αιώνα. Αποσιωπά το γεγονός ότι οι Ιουδαίοι θεωρούνταν από τους Ρωμαίους κατακτητές ο πλέον βάρβαρος, ατίθασος και δεισιδαίμων λαός. Ένα πραγματικό «μίασμα» στο μωσαϊκό των λαών της αυτοκρατορίας και ως εκ τούτου οι δυνάστες δεν έβλεπαν τίποτε το θετικό σ’ αυτούς. Ιδιαιτέρως αποστρέφονταν τη θρησκεία τους, η οποία, μόνη αυτή, μέσα στο απίστευτο εύρος των ειδωλολατρικών θρησκευμάτων, αρνούνταν να συγκεραστεί με αυτά και να ενταχθεί στα ανεκτά θρησκεύματα του κράτους. Η μόνη ανοχή τους για την ιουδαϊκή θρησκεία ήταν η καθημερινή θυσία στο ναό της Ιερουσαλήμ υπέρ του ρωμαίου αυτοκράτορα. Όταν αυτή έπαψε να τελείται, κατά την επανάσταση του 68 μ. Χ., αποτέλεσε την κύρια αιτία πολέμου με τους κατακτητές. Η Ιουδαία επίσης συγκαταλέγονταν στις πλέον ασήμαντες επαρχίες και ως εκ τούτου ελάχιστα ασχολούνταν η ρωμαϊκή εξουσία με αυτήν. Ασχολήθηκε μόνον όταν αναγκάστηκε να καταστείλει τις εξεγέρσεις των επαναστατημένων Ιουδαίων, οι οποίοι εμφορούνταν από μεσσιανικές ιδέες. Αυτές οι ιδέες ήταν μισητές από τους Ρωμαίους, διότι τους δημιουργούσαν προβλήματα. Αυτό σημαίνει ότι, όχι μόνο δεν ήταν δυνατόν να τις υιοθετήσουν, όπως αυθαίρετα υποστηρίζει ο Atwill, αλλά έκαναν ό, τι ήταν δυνατόν να τις πολεμήσουν και να τις εξαφανίσουν, διότι μπορούσαν να πάρουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις στους κατακτημένους λαούς.
Με άλλα λόγια, αν οι Ρωμαίοι κατακτητές χρησιμοποιούσαν τον ιουδαϊκό μεσσιανισμό, θα άνοιγαν, πέραν πάσης αμφιβολίας, τους ασκούς του Αιόλου για την εύθραυστη εσωτερική ειρήνη της αυτοκρατορίας! Θα ενεθάρρυναν τις απελευθερωτικές προσδοκίες, όχι μόνο των Ιουδαίων, αλλά και άλλων κατακτημένων λαών!
Κανένας όμως σοβαρός ιστορικός δεν αρνείται ότι ο Χριστιανισμός υπήρξε η κύρια αιτία της κατάρρευσης του ρωμαϊκού ιμπέριουμ. Οι Χριστιανοί, αρνούμενοι να λατρεύσουν το «θεό» αυτοκράτορα, το σύμβολο της ενότητας και της δύναμης της αυτοκρατορίας, έγιναν οι πιο επικίνδυνοι επαναστάτες και γι’ αυτό άλλωστε καταδιώχτηκαν άγρια, και όχι γι’ αυτή καθ’ εαυτή την πίστη τους, στο όντως ανεξίθρησκο ρωμαϊκό κράτος. Ύστερα από διακόσια πενήντα χρόνια κατόρθωσαν να γίνουν οι κύριοι της αυτοκρατορίας, παρ’ όλα τις φοβερές διώξεις και τα εκατομμύρια των μαρτυρικών θανάτων! Δηλαδή, αν δεχτούμε την αλλόκοτη θεωρία του Atwill, οι «ηλίθιοι» Ρωμαίοι δημιούργησαν τον Χριστιανισμό για να γκρεμίσει την αυτοκρατορία τους!
Ισχυρίζεται ο κ. Atwill  ότι ο αναμενόμενος Μεσσίας των Ιουδαίων πιστευόταν από αυτούς ότι θα έφερνε την αγάπη και την ειρήνη και έτσι θα «αποκοίμιζε» τους κατακτημένους Ιουδαίους. Αποσιωπά όμως ότι η ιουδαϊκή αντίληψη ήταν εντελώς διάφορη. Οι Ιουδαίοι δεν πρόσμεναν έναν πράο δάσκαλο, αλλά έναν ένδοξο και κραταιό βασιλιά, ο οποίος χωρίς οίκτο και έλεος θα κατάσφαζε τους εχθρούς τους και θα τους καθιστούσε κύριους και δυνάστες  της οικουμένης! Απόδειξη ότι οι άρχοντες των Ιουδαίων και η πλειοψηφία του ιουδαϊκού λαού απέρριψε το Χριστό, διότι δεν εκπλήρωνε τις δικές τους αντιλήψεις, και τον θανάτωσαν, σε αντίθεση με τους διάφορους επαναστάτες της εποχής, οι οποίοι είχαν γίνει θρύλοι για τον ιουδαϊκό λαό (Θευδάς, Σίμων, Ελεάζαρος, Ιούδας, κλπ)!  
Ισχυρίζεται τέλος ο κ. Atwill ότι δήθεν οι θέσεις του Ιησού έμοιαζαν αρκετά με αυτές που διατύπωσε ο αυτοκράτορας Τίτος Φλάβιος! Ψεύδος ανενδοίαστο!
Συγκρίνει και ταυτίζει τον απόλυτα αγαθό και αναμάρτητο Χριστό με τους διεφθαρμένους ρωμαίους αυτοκράτορες, οι οποίοι, κατά γενική ομολογία, είχαν ξεπεράσει κάθε όριο ηθικής παρεκτροπής και θηριωδίας! Κανένας σοβαρός ιστορικός δεν τόλμησε να το κάνει ως τώρα! Επικαλείται τον Ιώσηπο, αλλά δεν αναφέρει τις ασύλληπτες βαρβαρότητες και ωμότητες που διέπραξαν οι ρωμαίοι στρατιώτες κατά των Ιουδαίων επαναστατών στην φοβερή άλωση της Ιερουσαλήμ του 70 μ. Χ. κατά διαταγή του στρατηγού Τίτου, τις οποίες έχει διασώσει ο αποστάτης Ιουδαίος ιστορικός! Αυτή είναι η «επιστημονικότατα»  του κ. Atwill! Αυτός είναι ο «επιστήμων», ο οποίος «τόλμησε» να γκρεμίσει τον Χριστιανισμό και του οποίου την «επιστημονική» θεωρία προβάλλουν υπερβαλλόντως, όπως αναφέραμε, τα κατευθυνόμενα μέσα ενημέρωσης!  
Κλείνοντας την αναφορά μας στο παραδοξολόγημα - τερατολόγημα του Αμερικανού «επιστήμονα», θεωρούμε ότι δεν είναι τίποτε περισσότερο από ένα ακόμα βέλος του αντιχριστιανικού οπλοστασίου κατά της Εκκλησίας μας. Μια ακόμη αναποτελεσματική ρουκέτα, η οποία δε μπορεί να πλήξει την πίστη μας, αλλά μόνο να προκαλέσει θόρυβο και σύγχυση. Μια ακόμη απέλπιδα προσπάθεια των χριστιανομάχων να καταφέρουν όσο το δυνατόν πιο δυνατό κτύπημα στην αήττητη Εκκλησία του Χριστού, παρ’ όλο ότι  γνωρίζουν ότι τα  όπλα τους είναι σαθρά και αναποτελεσματικά και δεν μπορούν να κατεδαφίσουν το θείο εκκλησιαστικό οικοδόμημα. Γι’ αυτό στοχεύουν στις «παράπλευρες απώλειες», ήτοι στη δημιουργία σύγχυσης στους αδαείς και στη σπορά αμφιβολιών στους πιστούς. Αυτό το σκοπό έχει και η ειρημένη σαθρή και αντιεπιστημονική θεωρία!
 
 
 
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προσοχή! Χωρίς όνομα ή κάποιο ψευδώνυμο δεν γίνεται δημοσίευση σχολίου. Επίσης δεν πρέπει να είναι υβριστικό και άσχετο με το θέμα του άρθρου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί οι άθεοι αντιεπιστήμονες είναι ικανοί να πιστέψουν τα πάντα, εκτός από την αλήθεια. Για αυτό και οδηγούνται σε γελοίες θεωρίες.



Ιωάννης

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...