ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

Τελευταία Νέα του "Αντιαιρετικός"

Ευχαριστούμε όλες και όλους εσάς που επισκέπτεστε το ιστολόγιο μας ... Διαβάστε την καινούργια σελίδα μας "Απάνθισμα Πατερικών Κειμένων" ...ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

5 Ιουλ 2015

«ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ 1914 ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΧΑΤΟ ΚΑΙΡΟ»

Του Γεωργίου Διαμαντίδη

Στο παρόν άρθρο, θα παρουσιάσουμε μερικά ντοκουμέντα για τη γενιά του 1914. Τι πίστευαν  «οι Μάρτυρες του Ιεχωβά» για τη γενιά αυτή. Τι θα έβλεπαν οι επιζώντες από το έτος 1914 και πότε θα άρχιζε  «ο έσχατος καιρός» σύμφωνα με τους «ΜτΙ»!
Η προσεκτική ανάγνωση θα δώσει άλλη μια φορά στον αγαπητό αναγνώστη μια σαφή εικόνα, τι εστί «Μάρτυρες του Ιεχωβά»!...

 

«Μερικά άτομα που ζούσαν στο έτος 1914 μ. Χ., όταν άρχισε η σειρά των προλεχθέντων γεγονότων, θα ζουν επίσης όταν λήξη η σειρά στον Αρμαγεδδώνα. Όλα τα γεγονότα θα επέλθουν στη διάρκεια μιας γενεάς. Υπάρχουν εκατοντάδες εκατομμύρια άτομα που ζουν τώρα και τα οποία ζούσαν στο έτος 1914 και πολλά εκατομμύρια από αυτά τα άτομα μπορεί να ζήσουν ακόμη είκοσι χρόνια ή περισσότερα». (Σκοπιά 15 Ιανουαρίου 1957, σελ. 32).
1) ντοκουμέντο:


Μπορούν να μας απαντήσουν οι «Μάρτυρες του Ιεχωβά», ποια άτομα είναι αυτά που θα ζουν ακόμη, από το έτος 1914 όταν  λήξη η σειρά στον «Αρμαγεδδώνα;»
«Μέσω της «Σκοπιάς» ο Κύριος προμηθεύει «τροφήν εν καιρώ» στον οίκο του. Η τροφή αυτή πρέπει να χωνευθή με τη μελέτη». (ΘΕΟΚΡΑΤΙΚΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΓΓΕΛΕΙΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ, 1945-50, σελ. 224).


2) ντοκουμέντο:




Τι «ωραία» τα λέει η «Σκοπιά»! Είναι αλήθεια όμως, ότι ο Κύριος προμηθεύει «τροφήν εν καιρώ» μέσω της «Σκοπιάς;»
Είστε σίγουροι  «αγαπητοί Μάρτυρες του Ιεχωβά» γι’ αυτό;
Χωνέψτε λοιπόν την υπόλοιπη  μελέτη μας!  

«Πολλοί είναι οι άνθρωποι που ζουν από το έτος 1914 και οι οποίοι θα ζουν ακόμη, όταν θα είναι καιρός ν’ αρχίση ο Αρμαγεδδών»(ΑΠΟ ΤΟΝ Απολεσθέντα Παράδεισο Στον Αποκαταστημένο Παράδεισο, 1958-60, σελ. 205, παρ. 14).





3) ντοκουμέντο:

Μήπως  μπορούν να μας πουν «οι Μάρτυρες του Ιεχωβά», ποιοι  είναι αυτοί που ζουν ακόμα από το 1914 και θα δουν τον «Αρμαγεδδώνα;»
«Αλλ’ υπάρχουν άνθρωποι που ζουν ακόμη, οι οποίοι ζούσαν και στο 1914  και είδαν τι συνέβαινε τότε και οι οποίοι ήσαν αρκετά ενήλικοι ώστε  να ενθυμούνται τα γεγονότα εκείνα.  Αυτή η γενεά είναι τώρα προχωρημένη στα χρόνια. Πολλοί απ’ αυτή τη γενεά έχουν πεθάνει ήδη. Εν τούτοις, ο Ιησούς είπε πολύ έντονα: «Δεν θέλει παρέλθει η γενεά αύτη, εωσού γείνωσι πάντα ταύτα.» Μερικοί από τους ανθρώπους αυτής της γενεάς θα ζουν ακόμη για να ιδούν το τέλος του πονηρού αυτού συστήματος». (Η ΑΛΗΘΕΙΑ που οδηγεί στην ΑΙΩΝΙΟ ΖΩΗ, 1968, σελ. 95, παρ. 3).






4) ντοκουμέντο:


Μπορούν  να μας πουν οι «ΜτΙ», ποιοι θα είναι οι άνθρωποι της «γενεάς του 1914» για να δουν το «τέλος του πονηρού συστήματος;»
«Αυτοί που ενθυμούνται τα γεγονότα του 1914  είναι αρκετά ηλικιωμένοι τώρα. Πολλοί απ’ αυτούς έχουν ήδη πεθάνει. ‘Αλλά ο Ιησούς μας διαβεβαιώνει ότι εντός της γενεάς ταύτης’ πριν πεθάνουν όλοι, θα έλθη η καταστροφή του πονηρού αυτού συστήματος».
(Αληθινή Ειρήνη και Ασφάλεια – Από Ποια Πηγή; 1973-75, σελ. 88).




5) ντοκουμέντο:


Μήπως  μπορούν  να μας πουν οι «ΜτΙ», ποιοι θα είναι αυτοί που δεν πέθαναν ακόμη από το 1914, για να δουν την καταστροφή του «πονηρού συστήματος;»
«Επομένως, μερικοί από τη γενεά που ζούσε το 1914 μ.Χ. πρέπει να είναι μεταξύ των ανθρώπων που θα ιδούν την ολοκλήρωσι της νίκης του Χριστού όταν θ’ αναλάβη τον πλήρη έλεγχο των ανθρωπίνων υποθέσεων». (Είναι Αυτή η Ζωή το Παν πού Υπάρχει; 1974-77, σελ. 163).




6) ντοκουμέντο:


Ερωτούμε τους «ΜτΙ», ποιοι θα είναι αυτοί οι άνθρωποι του 1914, για να δουν την ολοκλήρωση νίκη του Χριστού;
«Ποια γενιά εννοούσε ο Ιησούς; Εννοούσε τη γενιά των ανθρώπων που θα ζούσαν το 1914. Οι άνθρωποι που απομένουν ακόμη από εκείνη τη γενιά είναι πολύ ηλικιωμένοι. Ωστόσο ορισμένοι απ’ αυτούς θα είναι ακόμη ζωντανοί για να δουν το τέλος του πονηρού συστήματος».
                                             ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝ
 Μερικοί από τη γενιά που ζούσε το 1914 θα δουν το τέλος του συστήματος πραγμάτων και θα επιζήσουν απ’ αυτό»

(ΜΠΟΡΕΙΤΕ να Ζείτε για Πάντα στον Παράδεισο στη Γη, 1982, σελ. 154, παρ. 8).




7) ντοκουμέντο:


Μπορούν να μας απαντήσουν «οι Μάρτυρες του Ιεχωβά», ποιοι θα είναι, τέλος πάντων, αυτοί οι ΖΩΝΤΑΝΟΙ  από το 1914, για να δουν το «τέλος του πονηρού συστήματος;» Και θα επιζήσουν απ’ αυτό;
«Ο τωρινός κακός κόσμος θα καταστραφεί από το Θεό, προτού παρέλθει η γενιά που είδε το 1914 (Ματθαίος κδ’ 3-34. Λουκάς κα’ 7-32)»(Επιβίωση σε μια Νέα Γη, 1984, σελ. 27).




8) ντοκουμέντο:

Μήπως και εδώ μπορούν να μας απαντήσουν οι «ΜτΙ», αν ζει  ακόμη η γενιά του 1914;                 «Έτσι και σήμερα, το μεγαλύτερο μέρος της γενιάς του 1914 έχει περάσει. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη στη γη εκατομμύρια άτομα που γεννήθηκαν εκείνη τη χρονιά ή πριν απ’ αυτή. Και παρ’ όλο που ο αριθμός μειώνεται, τα λόγια του Ιησού θα βγουν αληθινά, «δεν θα περάση η γενεά αυτή, πριν γίνουν όλα αυτά». (ΞΥΠΝΑ! – 8 Απριλίου 1988, σελ. 14).



9) ντοκουμέντο:

Δεν πέρασαν «ΜτΙ», 100 χρόνια από το 1914; 1914 + 100 = 2014. Τώρα έχουμε 2015! Δεν ήρθε κανένας «Αρμαγεδδώνας» (όπως το πιστεύεται εσείς)! Και κανένα «τέλος του πονηρού συστήματος πραγμάτων»!                                                                                                                 
Ξέρετε παλιότερα τι κήρυτταν οι «Σπουδασταί των Γραφών;»                                                                 
«Εν έτει 1919 πολλοί  Σπουδασταί των Γραφών εις διάφορα μέρη της γης, προβάλλοντας εκ των στρατοπέδων, δεσμωτηρίων, και άλλων φυλακών, χαίροντες δια το προνόμιόν των συνηθροίσθησαν και πάλιν· και εν κοινή ενεργεία εξήλθον ίνα εξαγγείλωσι το άγγελμα της παρουσίας του Κυρίου, και το άγγελμα, «Ο κόσμος ετελείωσεΕκατομμύρια νυν ζώντων ουδέποτε θα αποθανώσι.» (Η ΕΠΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ, 1925, σελ. 43).




10) ντοκουμέντο:

Βλέπετε λοιπόν τι είπατε στον παρελθόν του 1919;  Ο κόσμος ετελείωσε…!  Και τώρα λέτε, η γενιά του 1914  θα δει το «τέλος του πονηρού συστήματος πραγμάτων», (σύμφωνα με αυτά που παρουσιάσαμε)! Τι να πει κανείς!
                                                 Ο ΕΣΧΑΤΟΣ ΚΑΙΡΟΣ
«…ότι ευρισκόμεθα ήδη εις τον «έσχατον καιρόν από του 1799». «Από του 1874, λοιπόν, και εφεξής έχομεν το δεύτερον μέρος της περιόδου του «εσχάτου καιρού». (Η κιθάρα του Θεού, 1921, σελ. 265).




11) ντοκουμέντο:

«Τα φυσικά ταύτα γεγονότα δεν δύναται να διαμφισβητηθώσι και είναι αρκούντως πειστικά να πείσωσι πάσαν λογικευομένην διάνοιαν ότι ευρισκόμεθα εις τον Έσχατον Καιρόν από του 1799. Το τελεταίον μέρος του Εσχάτου Καιρού ο Ιησούς το προσδιορίζει ως καιρόν θερισμού· διό λέγει: «ο θερισμός συντέλεια αιώνος εστί.» (Ματθ. ιγ’ 39.) Ανέφερεν ότι θα ήτο παρών κατ’ εκείνον τον χρόνον. Από του 1874 και εντεύθεν είναι το τελευταίον μέρος της περιόδου του Εσχάτου Καιρού.» (Η ΕΠΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ, 1925, σελ. 30).




12) ντοκουμέντο:
                                       
Και τα δυο βιβλία μας μιλάνε για δυο «εσχάτους καιρούς». 1799-1874. Με μια μικρή διαφορά! Η Κιθάρα του Θεού γράφει: «Από του 1874, λοιπόν, και εφεξής έχομεν το δεύτερον μέρος της περιόδου του Εσχάτου καιρού». Ενώ  «η Επάνοδος του Κυρίου» έγραψε: «Από του 1874 και εντεύθεν είναι το τελευταίον μέρος της περιόδου του Εσχάτου Καιρού».  Ποια είναι η αλήθεια; Από το 1874, είναι το δεύτερος μέρος του «εσχάτου καιρού» ή το τελευταίον μέρος;              Μπορούν να μας απαντήσουν οι «ΜτΙ»;  
«Ο Ιησούς προείπεν ότι ο διωγμός θα έφθανεν εις το κατακόρυφον κατά το τέλος κου κόσμου όπου είμεθα από του 1914 μ. Χ (...) Ο Ιησούς λεπτομερώς εξέθεσε τα γεγονότα τα οποία κατηγορηματικός δεικνύουν ότι ο «έσχατος καιρός» του σατανικού κόσμου ήρχισε τω 1914». (Η ΣΚΟΠΙΑ 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1946, σελ. 13, παρ. 15).




13) ντοκουμέντο:

«Ο βιβλικός όρος «συντέλεια του αιώνος» σημαίνει μια νέα χρονική περίοδο, τον «έσχατον καιρόν» του παλαιού αυτού κόσμου. Η χρονική αυτή περίοδος είχε την αρχή της στο έτος 1914 (...)  Έτσι, το έτος 1914 εσήμανε την αρχή του «εσχάτου καιρού» για τον παρόντα  κόσμον». (ΑΠΟ ΤΟΝ Απολεσθέντα Παράδεισο Στον Αποκαταστημένο Παράδεισο, 1958-60, σελ. 174, παρ. 30).




14) ντοκουμέντο:

Η «Σκοπιά»  και το βιβλίο από τον «Απολεσθέντα Παράδεισο», μας δείχνουν ότι ο «έσχατος καιρός» άρχισε το «1914»! Τελικά, πότε άρχισε ο «έσχατος καιρός», το 1799, το 1874, ή το 1914 ; Μήπως σε όλα αυτά, μπορούν να μας απαντήσουν εδώ στο «αντιαιρετικό» οι «ΜτΙ»;                           
Να τι έγραψε η «Σκοπιά»! Τι ακριβώς; Πώς να Διαλέξετε τη Σωστή Θρησκεία: «Τι είναι που θα μας καθοδηγήσει στην εκλογή της σωστής θρησκείας; Η Ενσαΐκλοπίντια Γιουνιβερσάλις έχει δίκαιο όταν τονίζει τη σπουδαιότητα της αλήθειας. Μια θρησκεία που διδάσκει ψέματα δεν μπορεί να είναι αληθινή». (Σκοπιά 1 Δεκ. 1991, σελ. 7).




15) ντοκουμέντο:

Ευχαριστούμε τη «Σκοπιά», που δέχεται τη  δήλωση αυτή: «Μια θρησκεία που διδάσκει ψέματα δεν  μπορεί να είναι αληθινή»! Η «Σκοπιά» το έγραψε… και για την «Σκοπιά» ισχύει!                             
«ΜΕΣΩ ΤΗΣ «ΣΚΟΠΙΑΣ» Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΕΙ «ΤΡΟΦΗΝ ΕΝ ΚΑΙΡΩ» ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΝ ΤΟΥ. Η ΤΡΟΦΗ ΑΥΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΩΝΕΥΘΗ  ΜΕ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ!...                            
Δεν ξέρουμε «ΜτΙ», αν καταλάβατε καλά την μελέτη μας! Το σίγουρο είναι, ότι ακολουθείτε μια Οργάνωση που ψεύδεται!




ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προσοχή! Χωρίς όνομα ή κάποιο ψευδώνυμο δεν γίνεται δημοσίευση σχολίου. Επίσης δεν πρέπει να είναι υβριστικό και άσχετο με το θέμα του άρθρου.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ακόμα χειρότερο είναι το "νέο φως" που δίνει η εταιρία:

"Σκοπιά" 15/01/2014: "Κατανοούμε ότι με τη φράση «αυτή η γενιά» ο Ιησούς αναφερόταν σε δύο ομάδες χρισμένων Χριστιανών. Η πρώτη ομάδα υπήρχε ήδη το 1914 και διέκρινε αμέσως το σημείο της παρουσίας του Χριστού εκείνο το έτος... Η δεύτερη ομάδα που περιλαμβάνεται σε “αυτή τη γενιά” είναι χρισμένα άτομα τα οποία έχουν ζήσει ταυτόχρονα με την πρώτη ομάδα".

Ουσιαστικά μας λένε ότι όσοι τωρινοί κεχρισμένοι έζησαν παράλληλα με κάποιους από τη "γενιά του '14" είναι και αυτοί μέρος της "γενιάς". Πολύ ωραίος τρόπος για να επεκτείνεται η "γενιά" επ' άπειρον, καθώς κανείς δεν τους εμποδίζει να προσθέτουν συνεχώς νέα άτομα που "έζησαν παράλληλα" με τα προηγούμενα.

Συγχαρητήρια στον κ. Διαμαντίδη για το άρθρο του.

Φιλικά,
Αγωνιστής.

Γεώργιος Διαμαντίδης είπε...

Σας ευχαριστώ αγαπητέ Αγωνιστή για τα συγχαρητήρια!
Εννοείτε όταν τα βρίσκει σκούρα η «Σκοπιά» σε θέματα που την απασχολούν, τα δικαιολογεί με το «νέο φως» που δήθεν λαμβάνει!

Unknown είπε...

Είναι επίσης το 1925 και το 1975 : η πρόβλεψη τους για την έναρξη χιλιετους βασιλείας του Χριστού στη γη απεδείχθη ανακριβής.Ας διδαχθούν από τις αποτυχίες τους οι ανήκοντες στην οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβα.Το : ο υ δ ε ι ς οιδεν του Χριστού , όπως το έγραψε ο Ματθαίος , απεδείχθη και αποδεικνύεται διαχρονικο : Λόγος Θεού ο Χριστός.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...