ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

Τελευταία Νέα του "Αντιαιρετικός"

Ευχαριστούμε όλες και όλους εσάς που επισκέπτεστε το ιστολόγιο μας ... Διαβάστε την καινούργια σελίδα μας "Απάνθισμα Πατερικών Κειμένων" ...ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

11 Ιουλ 2010

«Σπορέας» αλήθειας ή «Διασπορέας» ψεύδους και απάτης;



Μετά την αποκάλυψη της απάτης του ιδιοκτήτη του Πεντηκοστιανού μπλογκσποτ «Άνωθεν Σοφία» ή anothensofia.blogspot.com κ. Κ που είχε ως αποτέλεσμα την διαγραφή των σχολίων μας – γεγονότα τα οποία εξιστορούνται λεπτομερώς στο άρθρο μας “«Άνωθεν Σοφία» ή «Άνωθεν Νοθεία» και φίμωση της ελεύθερης έκφρασης”– πιστοί στην υπόσχεση που δώσαμε στο εν λόγω άρθρο, ερχόμαστε να ασχοληθούμε με το τι διαμείφθηκε και τι ειπώθηκε μεταξύ ημών και του κ. Γεώργιου Οικονομίδη.Πριν όμως πούμε οτιδήποτε αξίζει να σημειώσουμε, πως ο κ. Γεώργιος Οικονομίδης είναι ο ιδιοκτήτης του Νεοπροτεσταντικού σάϊτ www.sporeas.gr.
Πιστεύουμε πως είναι ανήθικο και αντιδεοντολογικό να προκαταλαμβάνεται ο αναγνώστης του οποιοδήποτε άρθρου από τον συγγραφέα αυτού και να μην αφήνεται ανεπηρέαστος και απερίσπαστος να σχηματίσει αντικειμενική γνώμη, βασισμένος μόνο στα διαμειφθέντα γεγονότα.
Έτσι λοιπόν και εμείς για να μην κατηγορηθούμε πως προκαταλαμβάνουμε τον αναγνώστη αρνούμαστε να χαρακτηρίσουμε από πριν τις πράξεις και τις ενέργειες του κ. Οικονομίδη, αλλά εκθέτοντας τις πράξεις και τις ενέργειες του αυτές, θα προβαίνουμε σε σχολιασμό αυτών. Πάσα αντίρρηση για μεροληψία εκ μέρους μας δεκτή και προς συζήτηση..
Το μόνο που θέλουμε να έχει υπόψη του ο αναγνώστης είναι το εξής. Ο κ. Οικονομίδης «κόπτεται» στα άρθρα του και στα σχόλιά του πως υπηρετεί τον Χριστό και την αλήθεια, στον οποίο Χριστό σύμφωνα με το Ευαγγέλιο «δεν ευρέθη ψεύδος στο στόμα Αυτού». Συνέβη κάτι ανάλογο από τον κ. Οικονομίδη; Ας το κρίνει ο αναγνώστης αυτό.
Για λόγους οικονομίας του χώρου, αλλά και προς αποφυγή πλατειασμού του διαλόγου, εκθέτουμε κάποιες φορές μέρος μόνο των σχολίων – άλλωστε αρκετά από αυτά υπήρξαν μακροσκελή – αφού τα υπόλοιπα λεχθέντα είναι άσχετα με το προς συζήτηση θέμα. Για να προλάβουμε τυχόν αντιρρήσεις και ενστάσεις, έχουμε σε όλα τα σχόλια την ώρα και την ημερομηνία που έγιναν αυτά, οπότε μπορεί ο καθένας να καταφύγει στο χώρο που έγιναν αυτά ώστε να διαπιστώσει αν αποκρύπτουμε κάτι ή όχι. Μία παρατήρηση μόνον επ’ αυτού. Θα βρει όλα τα σχόλια εκτός των δικών μας, αφού όπως είπαμε και στην αρχή του άρθρου αυτά διαγράφησαν από τον ιδιοκτήτη του Πεντηκοστιανού μπλογκσποτ «Άνωθεν Σοφία» κ. Κ .
Ο διάλογος στον οποίο πήραμε μέρος εκ των υστέρων και όχι στα αρχικά του στάδια, διεξήχθη στο άρθρο «Περί Ιεράς Παράδοσης και Εικόνων (1)» του Πεντηκοστιανού μπλόγκσποτ «Άνωθεν Σοφία». Όπως είναι φανερό από τον τίτλο του άρθρου η συζήτηση αφορούσε τις εικόνες και το αν είναι ειδωλολατρία ή μη, η προσκύνηση αυτών εκ μέρους των Ορθοδόξων.

Απαντώντας λοιπόν ο κ. Οικονομίδης σε κάποιον Ορθόδοξο ονόματι Στέλιο, ο οποίος υποστήριζε πως δεν υπάρχει καμία απαγορευτική οδηγία από τους μεταποστολικούς πατέρες της εκκλησίας για την προσκύνηση των εικόνων μεταξύ άλλων γράφει και τα εξής:



«Γιώργος Οικονομίδης είπε...
Κατ’ αρχήν, συγχαίρω το νέα αυτό Blog του αγαπητού Κ, και είμαι σίγουρος ότι θα διαφωτιστούν πολλοί επισκέπτες του, μαθαίνοντας αλήθειες που σκόπιμα κρύβουν οι θρησκευόμενοι και θρησκόληπτοι «Blogονεοεκδότες» για να υποστηρίξουν τα αστήρικτα .
Ερχόμενος στο θέμα των εικόνων, διάβασα τις παραπάνω απόψεις του Στέλιου, και «εξεπλάγην» (τρόπος του λέγειν, διότι γνωρίζω από πρώτο χέρι την άγνοια και την σκόπιμη διαστρέβλωση των Γραφών από τέτοιους ανθρώπους). Τα γραφόμενα του Στέλιου, που βάλθηκε να «διαφωτίσει» τον συγγραφέα του άρθρου «προστατεύοντας» -δήθεν- τους αναγνώστες από την… πλάνη(!!!), μου ξύπνησαν στιγμές παρελθόντος όπου αντιμετώπιζα παρόμοιες ασυναρτησίες ….Μας λέει ο Στέλιος ότι: «Δεν έχουμε καμία ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΗ οδηγία από τους μεταποστολικούς πατέρες της εκκλησίας», αλλά του διαφεύγουν καθώς φαίνεται οι αποφάσεις Οικουμενικών Συνόδων ενάντια στις εικόνες. Η Οικουμενική Σύνοδος στο έτος 754 (εποχή της εικονομαχίας), με απόφαση της κατέληξε στα εξής αποστομωτικά για την σημερινή ορθοδοξία: «Ομοφώνως ορίζομεν απόβλητον είναι και αλλοτροίαν και εβδελυγμένην εκ της των χριστιανών εκκλησίας πάσαν εικόνα εκ πάσης ύλης και χρωματουργικής των ζωγράφων κακοτεχνίας πεποιημένην. Μηκέτι τολμάν άνθρωπον τον οιονδήποτε επιτηδεύειν το τοιούτον ασεβές και ανόσιον επιτήδευμα, ο δε τολμών επί του παρόντος κατασκευάσαι εικόνα ή προσκυνήσαι ή στήσαι εν εκκλησία ή εν ιδιωτικώ οίκο ή κρύψαι, εί μέν επίσκοπος ή πρεσβύτερος ή διάκονος είεν, καθαιρείσθω, ή δε μονάζων ή λαϊκός, αναθεματιζέσθω…». Στην Οικουμενική αυτή Σύνοδο λοιπόν, δεν ήταν ένας πατέρας, που μας ζητά ο Στέλιος να του υποδείξουμε ότι έδωσε ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΥΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ, αλλά… 348 πατέρες των μεταποστολικών χρόνων….
Εν Χριστώ Ιησού

Γιώργος Οικονομίδης
Εκδότης του www.sporeas.gr
14 Ιουνίου 2010 6:43 μ.μ.»


Στο παραπάνω λοιπόν σχόλιό του ο κ. Οικονομίδης – αφού στολίζει με ουκ ολίγα αρνητικά επίθετα εμάς τους Ορθοδόξους δείχνοντας τα πραγματικά του αισθήματα που τρέφει για μας, καθώς και την … εν Χριστώ αγάπη του – αποκαλεί την εικονομαχική σύνοδο της Ιέρειας του 754 μ.Χ. ως Οικουμενική, κάτι βέβαια που είναι παντελώς ψευδές αφού δεν έγινε ποτέ δεκτή ως Οικουμενική η εν λόγω σύνοδος από την Εκκλησία μας. Ακριβώς την ασυνέπειά του αυτή και το οφθαλμοφανές λάθος του αναλαμβάνει να διαφωτίσει έτερος Ορθόδοξος με το ψευδώνυμο «Φαλέας ο Χαλκηδόνιος»:

«Φαλέας ο Χαλκηδόνιος είπε...
Καλησπέρα σας.

Περαστικός είμαι και διάβασα μετα συγχωρήσεως τα εξης φαιδρά :‘’Γιώργος Οικονομίδης,Εκδότης του www.sporeas.gr ‘’Μας λέει ο Στέλιος ότι: «Δεν έχουμε καμία ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΗ οδηγία από τους μεταποστολικούς πατέρες της εκκλησίας», αλλά του διαφεύγουν καθώς φαίνεται οι αποφάσεις Οικουμενικών Συνόδων ενάντια στις εικόνες. Η Οικουμενική Σύνοδος στο έτος 754 (εποχή της εικονομαχίας), με απόφαση της κατέληξε στα εξής αποστομωτικά για την σημερινή ορθοδοξία: ...
''Ποιά σύνοδος του 754 είναι Οικουμενική κ.Οικονομίδη;
Η Σύνοδος αυτή είναι της Ιερείας η οποία εξέφραζε τις απόψεις του Αυτοκράτορα που ήταν κατά των εικόνων.Ο Κωνσταντίνος συνέταξε μια θεολογική πραγματεία στην οποία διατυπώθηκαν όλες οι θεολογικές απόψεις του Αυτοκράτορα όχι μόνο περί των ιερών εικόνων αλλά και περί των χριστολογικών προεκτάσεων της εικονίσεως του προσώπου του Χριστού.Η πραγματεία αυτή απεστάλη προς τους Επισκόπους της Αυτοκρατορίας οι οποίοι προσκλήθηκαν σε συνοδό για την επικύρωση και την υπογραφή των εικονομαχικών προτάσεων του Αυτοκράτορα (754).
Ακούς εκειί η συνοδός της Ιερείας είναι Οικουμενική!!!
Αυτά προς το παρόν.Δεν έχω τόσο χρόνο όσο εγώ θέλω να ασχοληθώ μαζί σας.Τον άλλο μήνα θα τα πούμε πιο καλά.Ευχαριστώ που διαβάσατε το σχόλιό μου.
14 Ιουνίου 2010 9:53 μ.μ.»

Στην σωστή επισήμανση του λάθους του κ. Οικονομίδη από τον «Φαλέα τον Χαλκηδόνιο» έρχεται να απαντήσει ο κ. Οικονομίδης με καινούργιο σχόλιο στο οποίο επισημαίνει και αποκαλύπτει την πηγή του ισχυρισμού του περί Οικουμενικής Συνόδου του 754 μ.Χ. Και αυτή η πηγή δεν είναι άλλη από τον Κωνσταντίνο Παπαρηγόπουλο, έναν από τους πιο αξιόλογους Έλληνες Ιστορικούς και το μνημειώδες έργο του «Ιστορία του Ελληνικού Έθνους». Γράφει λοιπόν ο κ. Οικονομίδης:

Γιώργος Οικονομίδης είπε...
Φίλε "Φαλέα Χαλκηδόνιε", έλεγα να το αφήσω για αργότερα αλλά δεν θέλω να εκτίθεσαι περισσότερο για το αν η Σύνοδος του 754 ήταν Οικουμενική ή όχι.
Δέν το έγραψα εκ παραδρομής αυτό, όπως σε διευκόλινα παραπάνω, αλλά σου γράφω και τα λόγια του Ιστορικού Κώστα Παπαρρηγόπουλου που μας λέει ότι: "Η συγκροτηθείσα Οικουμενική Σύνοδος συνήλθε μόλις τω 754, εν τη πρωτευούση". Εστίασε λοιπόν φίλε στις εικόνες που είναι το θέμα και άσε τους ακροβατισμούς κατά μέρος.

Εν Χριστώ Ιησού
Γιώργος Οικονομίδης
Εκδότης του http://www.sporeas.gr/
15 Ιουνίου 2010 3:36 π.μ.»

Στο παραπάνω σχόλιό του βλέπουμε τον κ. Οικονομίδη να αναφέρει και τα λόγια που είναι γραμμένα στην «Ιστορία του Ελληνικού Έθνους» του Κωνσταντίνου Παπαρηγόπουλου. Και αυτά είναι τα εξής: «"Η συγκροτηθείσα Οικουμενική Σύνοδος συνήλθε μόλις τω 754, εν τη πρωτευούση".»
Παρακαλούμε πολύ. Προσέξτε αυτά τα λόγια. Γιατί κατά το κοινώς λεγόμενον «εδώ παίζεται όλο το παιχνίδι».
Πράγματι ο Παπαρηγόπουλος χαρακτηρίζει την εικονομαχική σύνοδο της Ιέρειας του 754 μ.Χ. ως Οικουμενική; Είναι δυνατόν ένας ιστορικός τέτοιου βεληνεκούς να κάνει τέτοιο κραυγαλέο λάθος; Πριν δούμε την απάντηση του Φαλέα αξίζει να επισημάνουμε και μία παράλειψη του κ. Οικονομίδη. Πως δεν αναφέρει ούτε τον τόμο, ούτε την σελίδα της παραπομπής του. Τυχαίο; Δεν νομίζουμε. Το γιατί θα αποδειχτεί παρακάτω.Κατόπιν όλων αυτών έρχεται ο Φαλέας και με σχόλιό του όχι μόνο ανατρέπει τον ισχυρισμό του κ. Οικονομίδη αλλά και τον εκθέτει δημοσίως για απόπειρα παραπλάνησης των συμμετεχόντων και αναγνωστών του διαλόγου. Γράφει λοιπόν:


«ΦΑΛΕΑΣ
Γ.Οικονομίδης είπε...
Εξ' άλλου, αυτό που εστίασες στην πρώτη σου απάντηση στο μήνυμά μου ήταν εάν η Σύνοδος του 754 ήταν Οικουμενική ή όχι. Εγώ σου έδειξα τον χαρακτηρισμό "Οικουμενική" και από τον Ιστορικό Κώστα Παπαρρηγόπουλο που κατ' εσέ και αυτός σφάλει, όπως όλοι που δεν συμφωνούμε με την λανθασμένη πίστη σας.
Φαλέας. Τόμος Ε΄, σελίδα 290. Σημείωση: Ο Παπαρηγόπουλος ακολουθεί το πολυτονικό σύστημα: «Επωφελούμενος απ’ αυτά τα γεγονότα ο Κωνσταντίνος συγκάλεσε το 753 στην Κων/λη την οικουμενικήν του σύνοδο, που άρχισε όμως τις συνεδριάσεις της στις αρχές του 754. Η σύνοδος συνήλθε στο ανάκτορο της Ιερείας, που βρισκόταν στην ασιατική πλευρά του Βοσπόρου, και η πρώτη της συνεδρίαση έγινε στις 10 Φεβρουαρίου. Επειδή ο πατριάρχης Αναστάσιος είχε πεθάνει τον προηγούμενο χρόνο, ανατέθηκε η προεδρία στον αρχιεπίσκοπο Εφέσου Θεοδόσιο, γιο του Αψίμαρου ή Τιβέριου που είχε διατελέσει βασιλιάς, και στον επίσκοπο Πέργης Παστιλλά. Σ’ αυτή τη σύνοδο δεν εκπροσωπήθηκαν ούτε ο επίσκοπος Ρώμης ούτε οι πατριάρχες Αλεξανδρείας, Αντιοχείας, και Ιεροσολύμων, ούτε αναγνωρίστηκε αυτή ποτέ από την ορθόδοξη εκκλησία, αλλά αντίθετα καταδικάστηκε πανηγυρικά από την οικουμενική σύνοδο που συγκροτήθηκε στη Νίκαια μετά 33 χρόνια.»
Προσέξτε τον χαρακτηρισμό που δίνει o Παπαρηγόπουλος « την Οικουμενική του», ποιανού;.Μήπως του Αυτοκράτορα;Όπως βλέπετε αγαπητέ φίλε από τον Παπαρηγόπουλο σας τα παραθέτω.
Γ.Ο.Θα περιμένω, σεβόμενος τον χρόνο σου, για περισσότερη κουβέντα, όταν και αν το θελήσεις.
Φαλέας. Μπράβο. Και σας ευχαριστώ για αυτό που γράψατε.να είστε καλά.
Εις το επανειδείν.
15 Ιουνίου 2010 2:21 μ.μ.»

Με το παραπάνω σχόλιο του λοιπόν ο Φαλέας αποκαλύπτει την απάτη του κ. Οικονομίδη. Κατ’ αρχάς σεβόμενος το αναγνωστικό κοινό και την υπηρεσία της αλήθειας καθώς και την δεοντολογία του «ευ διαλέγεσθαι», αναφέρει τον τόμο και την σελίδα της παραπομπής του. Μετά με έντονα γράμματα επισημαίνει την ορθή γραφή του Παπαρηγόπουλου που απέχει πόρρω από τους ισχυρισμούς του κ. Οικονομίδη. Γιατί ο κ. Οικονομίδης δολίως είχε αποκόψει από το κείμενο του Παπαρηγόπουλου την λέξη «του» και αλλοίωνε παντελώς το κείμενο, οδηγώντας τον αναγνώστη στο επιθυμητό γι’ αυτόν αποτέλεσμα. Ας το δούμε πιο αναλυτικά για να γίνουμε κατανοητοί.
Οικονομίδης: «"Η συγκροτηθείσα Οικουμενική Σύνοδος συνήλθε μόλις τω 754, εν τη πρωτευούση".»Παπαρηγόπουλος: «Επωφελούμενος απ’ αυτά τα γεγονότα ο Κωνσταντίνος συγκάλεσε το 753 στην Κων/λη την οικουμενικήν του σύνοδο».
Δηλαδή ο Παπαρηγόπουλος γράφει στην Ιστορία του πως ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος ο Ε΄ συγκάλεσε όχι Οικουμενική σύνοδο, αλλά την δική του Σύνοδο που χαρακτήρισε Οικουμενική. Αυτό δα έλειπε να κάνει τέτοιο κραυγαλέο λάθος ο Παπαρηγόπουλος.Τότε ακριβώς, ειδοποιημένοι από φίλο της σελίδας μας, επεμβαίνουμε για πρώτη φορά στο διάλογο. Αγνοώντας και το συγκεκριμένο μπλογκ αλλά και τον διάλογο που διαμείβεται σ’ αυτό κάνουμε ένα απλό σχόλιο για να καυτηριάσουμε την ανεπίτρεπτη αυτή στάση του κ. Οικονομίδη, χωρίς βέβαια διάθεση συνέχισης του διαλόγου, καθώς η φροντίδα των δύο μπλογκσποτ που διαθέτουμε στην Ελληνική και την Αγγλική δεν μας αφήνουν χρόνο για τέτοιες πολυτέλειες. Γι’ αυτό άλλωστε μη γνωρίζοντας σχεδόν τίποτα από τα συμβαίνοντα και επειδή ο κ. Οικονομίδης υπογράφει ως εκδότης θεωρήσαμε λανθασμένα πως αυτός είναι ο ιδιοκτήτης του μπλογκσποτ, γεγονός που μας επισημάνθηκε από συμμετέχοντα στον διάλογο. Γράψαμε λοιπόν:


«Ανώνυμος είπε...
Κ. Γιώργο Οικονομίδη, επιτρέπετε σαν ιδιοκτήτης του μπλογκ να πέφτετε σε τέτοιο ατόπημα. Να παραπέμπετε σε πηγή χωρίς να αναφέρετε την σελίδα και τι επακριβώς γράφει; Ορίστε τώρα που σας διέσυρε ο κ. Φαλέας γράφοντας τα ακριβή λόγια του Παπαρηγόπουλου που δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που υποστηρίξατε εσείς. Πιθανόν γι' αυτό δεν γράψατε την σελίδα του Παπαρηγόπουλου γιατί τότε θα φαίνονταν η απάτη σας.

Μετά τιμής Χρήστος – αντιαιρετικός
15 Ιουνίου 2010 4:52 μ.μ.»

Στο παραπάνω σχόλιό μας λοιπόν, στηλιτεύαμε και εμείς την απάτη του κ. Οικονομίδη και τον καλούσαμε να προβεί σε κάτι τελείως απλό και αυτονόητο, που όφειλε εκ προοιμίου να είχε πράξει. Την ακριβή δημοσίευση για την θέση της παραπομπής του.Ποια ήταν όμως η αντίδραση του κ. Οικονομίδη στο ξεσκέπασμα της απάτης του; Ας δημοσιεύσουμε το σχόλιό του και μετά το σχολιάζουμε:

«Γιώργος Οικονομίδης είπε...
Αγαπητέ φίλε «Φαλέα», ευχαριστώ για την επισήμανση που μου έκανες στην αναφορά του Παπαρρηγόπουλου, για τον Κωνσταντίνο και «την οικουμενικήν του σύνοδο, λέγοντας μάλιστα: «Προσέξτε τον χαρακτηρισμό που δίνει o Παπαρηγόπουλος « την Οικουμενική του», ποιανού; Μήπως του Αυτοκράτορα; Όπως βλέπετε αγαπητέ φίλε από τον Παπαρηγόπουλο σας τα παραθέτω».

Εντάξει φίλε "Φαλέα"… Έχεις άραγε το κείμενο μπροστά σου, ή μήπως αντέγραψες ένα κείμενο με ερμηνεία κάποιου –δήθεν- σύγχρονου «ιστορικού» και μας το σέρβιρες με την παραπομπή κιόλας; Το εν λόγω κείμενο σου το παραθέτω αυθεντικό με την ομιλουμένη της εποχής του Παπαρρηγόπουλου, και έχει ως εξής:
«Ο Κωνσταντίνος απεφάσισε να προβή εις την αυστηροτέραν των πατρίων διαταγμάτων εκτέλεσιν. Διό απεφάσισε να συγκροτήση εν έτει 753 οικουμενικήν σύνοδον εν Κων/πόλει προς επίσημον κατάργησιν και απαγόρευσιν των εικόνων» … «Η συγκροτηθείσα οικουμενική Σύνοδος συνήλθε μόλις το 754 εν τη πρωτευούση. Επειδή δε ο πατριάρχης Αναστάσιος είχεν εν τω μεταξύ αποθάνει, η προεδρία ανετέθη εις τον Εφέσου Θεοδόσιον και εις τον Πέργης Παστιλλάν. Και δεν αντεπροσωπεύθησαν μεν εν αυτή ούτε ο επίσκοπος Ρώμης ούτε οι πατριάρχαι Αλεξανδρείας, Αντιοχείας και Ιεροσολύμων, ούδ’ ανεγνωρίσθη η σύνοδος αύτη κατόπιν υπό της Ορθοδόξου Εκκλησίας μετά την αναστήλωσιν των εικόνων».
Βλέπεις αγαπητέ μου «Φαλέα» τι εστί Παπαρρηγόπουλος; Επειδή η Ορθοδοξία δεν δέχτηκε τις αποφάσεις της Συνόδου εκείνης –για τους γνωστούς λόγους- στο μεταφρασμένο κείμενο σου δίδεται η εντύπωσις –όπως και το έγραψες- ότι η οικουμενικότητα της Συνόδου ήταν του Αυτοκράτορα.
Περιμένω αντιγραφή του αυθεντικού κειμένου και ας πάψει επιτέλους αυτή η ανοησία. Δεν θέλεις τον όρο Οικουμενική; Δικαίωμά σου. Ας παραδεχτώ ότι εκ παραδρομής εγράφη, έτσι για να σε ικανοποιήσω.
Όσον αφορά τον Χρήστο που με ύφος χιλίων πιθήκων νόμισε ότι με διέσυρες γράφοντας τα ακριβή λόγια του Παπαρρηγόπουλου, ας περιμένει και αυτός να διαβάσει τα ακριβή αυτά λόγια από σένα φίλε μου «Φαλέα».
Εν Χριστώ Ιησού
Γιώργος Οικονομίδης
Εκδότης του http://www.sporeas.gr/
15 Ιουνίου 2010 6:11 μ.μ.»

Βλέποντας λοιπόν την απάντηση του κ. Οικονομίδη έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:
1. Όχι μόνο δεν δέχεται την απόπειρα εκ μέρους του εξαπάτησης του κοινού, αλλά εγκαλεί κιόλας και τον Φαλέα πως δημοσίευσε αυτός πλαστό κείμενο του Παπαρηγόπουλου, βασισμένος σε κείμενο κάποιου ανυπόληπτου σύγχρονου ιστορικού. Γι’ αυτό άλλωστε και την λέξη «ιστορικού» την έχει κλεισμένη σε αγκύλες.
2. Ισχυρίζεται πως δημοσιεύει το πραγματικό κείμενο του Παπαρηγόπουλου στην γλώσσα εκείνης της εποχής δηλαδή την καθαρεύουσα στην οποία πράγματι είχε γράψει την Ιστορία του ο Παπαρηγόπουλος.
3. Το κείμενο αυτό ισχυρίζεται πως το έχει μπροστά του από το οποίο κάνει και την αντιγραφή. Προσοχή παρακαλώ σ’ αυτό που ισχυρίζεται ο κ. Οικονομίδης. Δεν πρόκειται στο σημείο αυτό για κάποια δογματική διαφορά μεταξύ αυτού και του Φαλέα ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΛΗΡΗ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΩΣ ΤΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ.

4. Για μία ακόμη φορά δεν δημοσιεύει ούτε τον τόμο ούτε την σελίδα της παραπομπής του.
5. Προκαλεί ειρωνευόμενος τον Φαλέα να δημοσιεύσει και αυτός το κείμενο του Παπαρηγόπουλου ώστε να αποστομώσει και εμάς που σκεφτήκαμε να τον αμφισβητήσουμε οι οποίοι μάλιστα είχαμε και ύφος … χιλίων πιθήκων! Προφανώς τους είχε μετρήσει νωρίτερα για να ξέρει πόσοι είναι επακριβώς! Ούτε ένας πίθηκος δεν του ξέφυγε!

Και δεν περιορίζεται μόνο σ’ αυτά, αλλά βέβαιος για την επικράτησή του και την δική μας κατατρόπωση δηλαδή των Ορθοδόξων, προχωρά σε ένα ακόμη ειρωνικό και υπερφίαλο σχόλιο, όταν τον παρατηρεί ο ιδιοκτήτης του μπλογκσποτ «Άνωθεν Σοφία» πως έχει ξεφύγει από το θέμα που συζητείται. Γράφει λοιπόν:


«Γιώργος Οικονομίδης είπε...
Αγαπητέ "Κ", σωστά υπενθυμίζεις ότι το θέμα μας είναι περί ιεράς παράδοσης και εικόνων! Σ' αυτό θα αρκεστώ και εγώ προσωπικά και ζητώ συγνώμη για το "μάκρος" των αντιπαραθέσεων με τους Στέλιο και Φαλέα, αλλά δέν μπορούσα να το αφήσω έτσι. Πρέπει να παίρνουν την απάντηση τους για να μή τους μείνει η... χαρά!!!

Τέλος με αυτό το θέμα της οικουμενικότητας.
Εν Χριστώ Ιησού
Γιώργος Οικονομίδης
Εκδότης του http://www.sporeas.gr/
15 Ιουνίου 2010 6:20 μ.μ.»


Που να ήξερε όμως ο δυστυχής πως είχε ανοίξει τους «ασκούς του Αιόλου» που θα παρέσυραν και αυτόν αλλά και τις απόπειρές του για πλαστογραφία της Ιστορίας, της ΑΛΗΘΕΙΑΣ και της εξαπάτησης του κοινού. Γι’ αυτό λοιπόν προχωράμε σε δημοσίευση σχολίου στο οποίο δημοσιεύουμε ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ τα λόγια του Παπαρηγόπουλου στην λόγια γλώσσα της εποχής του (καθαρεύουσα), όπου διαφαίνεται η απάτη του κ. Οικονομίδη. Και όχι μόνο αυτό. Η παράθεση εκ μέρους μας του Παπαρηγόπουλου γίνεται από δύο παρακαλώ εκδοτικούς και καταξιωμένους οίκους. Τις εκδόσεις Ελευθερουδάκη και τις εκδόσεις του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη. Τον προκαλούμε κιόλας, αφού και οι δύο είμαστε κάτοχοι ιστοσελίδων να δημοσιεύσουμε σ’ αυτές, τις φωτοτυπίες των σελίδων της «Ιστορίας του Ελληνικού Έθνους» του Παπαρηγόπουλου για να λάμψει η αλήθεια. Γράψαμε λοιπόν:

«Ανώνυμος είπε...
Κ. Γιώργο Οικονομίδη. Πρέπει να ντρέπεστε. Μόνο αυτό σας λέω. Γιατί τέτοιο τυχωδιοκτισμό στο όνομα του Χριστού, πρώτη φορά βλέπω. Γιατί εξκολουθείτε να διαστρεβλώνετε εν γνώσει σας για μία ακόμη φορά το κείμενο του Παπαρηγόπουλου και να γράφετε δικά σας πράγματα. Για μία ακόμη φορά ούτε σελίδα είπατε, ούτε τόμο ούτε τίποτα.

Το αυθεντικό κείμενο του Παπαρηγόπουλου έχει ως εξής μέχρι το επίμαχο σημείο:
"Εκ τούτων ωφελούμενος συνεκάλεσεν ούτος τω 753 εις Κωνσταντινούπολιν την οικουμενικήν αυτού σύνοδον, ήτις όμως δεν άρχισεν τας συνεδριάσεις της ειμή κατά τας αρχάς του 754. Συνήλθε δε εν τω ανακτόρω της Ιέρειας, το οποίον έκειτο επί της ασιανής του Βοσπορου παραλίας, και η πρώτη αυτή συνεδρίασις εγένετο τη δεκάτη Φεβρουαρίου"
Και τώρα οι παραπομπές μου οι οποίες είναι από δύο πηγές γιατί περίμενα το παιχνίδι σας:
1. Κωνσταντίνος Παπαρηγοπουλος "Ιστορία του Ελληνικού Έθνους", τόμος τρίτος, μέρος δεύτερο, σελίδες 74 - 75, Εκδόσεις Ελευθερουδάκη.
2. Κωνσταντίνος Παπαρηγοπουλος "Ιστορία του Ελληνικού Έθνους", τόμος 11, σελίδες 114 - 115, Εκδόσεις Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη.
Πρέπει να ντρέπεστε λοιπόν κ. Οικονομίδη για την προσπάθεια παραπλάνησης των αναγνωστών.
Και σας προκαλώ. Σκανάρετε τη σελίδα του Παπαρηγόπουλου και δημοσιεύστε την αν τολμάτε στο μπλογκσπότ σας. Εγώ όποια στιγμή θέλετε μπορώ να την δημοσιεύσω στο μπλογκσποτ "Αντιαιρετικός" antiairetikos.blogspot.com που διαθέτω για να δει ο κόσμος την αλήθεια.
Περιμένω λοιπόν, όπως περιμένω και την πηγή που πήρατε το απόσπασμα του Παπαρηγόπουλου.
Μετά τιμής Χρήστος – αντιαιρετικός
15 Ιουνίου 2010 6:44 μ.μ.»


Στο παραπάνω λοιπόν σχόλιο μας διαφαίνεται η απάτη του κ. Οικονομίδη. Γιατί ο Παπαρηγόπουλος γράφει: “Εκ τούτων ωφελούμενος συνεκάλεσεν ούτος τω 753 εις Κωνσταντινούπολιν την οικουμενικήν αυτού σύνοδον”. Όπως βλέπουμε λοιπόν έχουμε τονίσει με έντονα γράμματα την λέξη «αυτού», την οποία έχει αφαιρέσει από το δικό του κείμενο ο κ. Οικονομίδης για να υποστηρίξει ψευδώς πως ο Κωνσταντίνος ο Ε΄ συγκάλεσε Οικουμενική Σύνοδο.Μετά προβαίνουμε σε μία πράξη – να ευλογήσουμε και λίγο τα γένια μας – που μόνο ο «Αντιαιρετικός» μπορεί να προσφέρει και «κολλάει κυριολεκτικά στον τοίχο» τον κ. Οικονομίδη. Δημοσιεύουμε σχόλιο στο οποίο ενημερώνουμε τον κ. Οικονομίδη καθώς και τους συμμετέχοντες στον διάλογο, πως μπορούν να επισκεφτούν ένα πειραματικό μπλογκσποτ που διαθέτουμε, το http://thriskeftikes-apopeires.blogspot.com, ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΜΑΧΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ ΤΗΣ «ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ» ΤΟΥ ΚΩΝ. ΠΑΠΑΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ. Σημειωτέον πως οι φωτοτυπίες βρίσκονται ακόμα στην θέση τους για όποιον επιθυμεί να τις επισκεφτεί. Γράψαμε λοιπόν:

«Ανώνυμος είπε...
Και για να γνωρίσουν όλοι πως ο "Αντιαιρετικός" δεν μιλάει ποτέ χωρίς στοιχεία και για να αποδειχτεί η απατεωνιά του κ. Γ. Οικονομίδη και των συνοδοιπόρων του από αυτή τη στιγμή όποιος επιθυμεί μπορεί να πηγαίνει στο http://thriskeftikes-apopeires.blogspot.com ένα πειραματικό μπλογκσποτ που διαθέτουμε για να διαπιστώσει ο οιοσδήποτε ιδίοις όμμασι τι πραγματικά γράφει ο Παπαρηγόπουλος. Έχουμε σκαναρει τις επίμαχες σελίδες από την Ιστορία του Ελληνικού Έθνους. Πατήστε το χεράκι που εμφανίζεται πάνω σ' αυτές και θα έχετε μπροστά σας τι πραγματικά έγραψε ο Παπαρηγόπουλος. Όσο για τον Οικονομίδη καλά έκανε και έφυγε γιατί ήξερε τι τον περίμενε. Παντελής εξευτελισμός. Όπως λέει και ο σοφός λαός ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρεται. Το δυστύχημα είναι πως όλα αυτά γίνονται εν ονόματι της .... αλήθειας και του ... Χριστού.

Μετά τιμής
Χρήστος – αντιαιρετικός
15 Ιουνίου 2010 8:02 μ.μ.»

Μετά από αυτή την καταλυτική παρέμβασή μας, βγαίνει την άλλη μέρα ο κ. Οικονομίδης και αναγκάζεται να ομολογήσει αυτό που γνωρίζαμε ήδη από την πρώτη στιγμή. ΠΩΣ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΤΗΣ «ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ» ΤΟΥ ΚΩΝ. ΠΑΠΑΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΛΛΑ ΠΑΡΕΘΕΣΕ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΝ Σ’ ΑΥΤΗ!!!! Γι’ αυτό άλλωστε ποτέ δεν μπόρεσε να πει τον τόμο και την σελίδα από την Ιστορία του Παπαρηγόπουλου, παρά τις επανειλημμένες μας οχλήσεις. Και το κερασάκι στην τούρτα. Ζαλισμένος προφανώς ο κ. Οικονομίδης από το σοκ που του προκαλέσαμε, μπερδεύεται και νομίζει πως είναι ο Φαλέας αυτός ο οποίος δημοσίευσε τα κείμενα. Γράφει λοιπόν:

«Γιώργος Οικονομίδης είπε...
Αγαπητέ «Φαλέα», κατ’ αρχήν σ’ ευχαριστώ για το φωτοτυπημένο κείμενο του επίμαχου σημείου περί οικουμενικής Συνόδου του 754 που γράφει ο Κώστας Παπαρρηγόπουλος. Ομολογώ πως το κείμενο του ιδίου που εγώ αντέγραψα, -μη έχοντας ανα χείρας την εγκυκλοπαίδεια- ήταν από βιβλίο που πραγματεύεται στην γλώσσα της τότε εποχής το θέμα εικονολατρεία. Παραθέτοντας μου εσύ το εν λόγω κείμενο σε δημοτική μετάφραση, θεώρησα καλό να σου δείξω το αυθεντικό του Παπαρρηγόπουλου, αλλά όπως φαίνεται, στο βιβλίο το κείμενο –ναι μέν αυθεντικό- αναγραφόταν «περιληπτικά» ….


Εν Χριστώ Ιησού
Γιώργος Οικονομίδης
Εκδότης του http://www.sporeas.gr/
16 Ιουνίου 2010 1:29 μ.μ.»

Συμπερασματικά έχουμε να δηλώσουμε πως ο κ. Οικονομίδης είναι αδικαιολόγητος. Γιατί δεν θα μας πείραζε αν θα ερμήνευε διαφορετικά ένα χωρίο της Γραφής. Ούτε πάλι θα μας πείραζε τόσο η απόπειρά του να αποκόψει λέξεις από κείμενα – όπερ και έπραξε – για να εμφανίσει το επιθυμητό γι’ αυτόν αποτέλεσμα. Μας πείραξε όμως γιατί αποδείχτηκε συνειδητός ψεύτης, αφού εν γνώσει του δήλωνε πεισματικά και επανειλημμένα – ψευδώς όπως αποδείχτηκε – πως είναι κάτοχος της «Ιστορίας του Ελληνικού Έθνους» του Παπαρηγόπουλου.Έχοντας λοιπόν ξεσκεπάσει τα ψεύδη και τις απάτες του κ. Οικονομίδη, καθώς και αντίστοιχες απάτες του ιδιοκτήτη του Πεντηκοστιανού μπλογκσποτ «Άνωθεν Σοφία» κ. Κ, πέσαμε θύματα της βάρβαρης μεταχείρισης αυτού. Μας διέγραψε τα σχόλια μην αντέχοντας να λάμπει η αλήθεια. Δικαιολογία; Πως τα σχόλιά μας ήταν υβριστικά, κάτι που δεν μπόρεσε να τεκμηριωθεί ποτέ, παρά τις επανειλημμένες μας οχλήσεις.

Το μόνο που μπόρεσαν να ψελλίσουν ήταν πως αποκαλέσαμε τον κ. Οικονομίδη απατεώνα, κάτι που δεν αρνούμαστε.

Εσείς λοιπόν τι φρονείτε αγαπητοί αναγνώστες. Δίκαια ή άδικα τον αποκαλέσαμε απατεώνα;
 
 
 
 
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προσοχή! Χωρίς όνομα ή κάποιο ψευδώνυμο δεν γίνεται δημοσίευση σχολίου. Επίσης δεν πρέπει να είναι υβριστικό και άσχετο με το θέμα του άρθρου.

280 σχόλια:

«Παλαιότερο   ‹Παλαιότερο   201 – 280 από 280
Ανώνυμος είπε...




Αγαπητέ Ευστράτιε,
να τι λέγει η Αγία Γραφή,
για την θέση του Χριστιανού:



Ματθαίος 5:15
ουδέ ανάπτουσι λύχνον και θέτουσιν αυτόν υπό τον μόδιον, αλλ' επί τον λυχνοστάτην, και φέγγει εις πάντας τους εν τη οικία.


Μάρκος 4:21
Και έλεγε προς αυτούς· Μήπως ο λύχνος έρχεται διά να τεθή υπό τον μόδιον ή υπό την κλίνην; ουχί διά να τεθή επί τον λυχνοστάτην;


Λουκάς 11:33
Ουδείς δε λύχνον ανάψας θέτει εις τόπον απόκρυφον ουδέ υπό τον μόδιον, αλλ' επί τον λυχνοστάτην, διά να βλέπωσι το φως οι εισερχόμενοι.




Για ρώτησε τους ισχυρούς φίλους σου,
εφαρμόζουν αυτά τα εδάφια?


valo είπε...

Ακου φιλε Ακη.

Επειδη ηθελα να γινω μοναχός και
ξερω καποια πραγματα απο μέσα
Ορθοδοξία και Καθολικισμός
είναι πλεον αδελφά σωματεία.

Βλεπεις Ορθοδόξους ιεράρχες να χαριεντίζονται με καθολικους
Μια επίσκεψη σε Τήνο και Σύρο
θα σε πείσει.

Ο καημός του Χριστόδουλου ηταν να πάει στο Βατικανο ,πήγε και έκανε τρισάγια στους Πάπες.

Ο φτηνος φανατισμός ειναι για εσωτερική κατανάλωση ,για το χαζό πόπολο.

Δεν εχει και τοση διαφορα Ορθόδοξος με Καθολικό πλέον.
Είναι σχεδον το ίδιο.

Απλα πολλοι καθολικοι για λογους ευκολίας δηλώνουν Ορθόδοξοι.

Ανώνυμος είπε...




Αγαπητέ Ευστράτιε,
να κάνουμε μια ανακεφαλαίωση:




"Πήγαινες για μοναχός, δηλώνεις Ορθόδοξος επειδή σε συμφέρει,
η Ορθοδοξία είναι σωματείο, και αδερφό σωματείο, με την Καθολική Εκκλησία.
Αυτά τα δυο, είναι πλέον, ένα.

Δεν υπάρχει διαφορά, μεταξύ Ορθοδόξου και Καθολικού,

έχεις φίλους σου, τους δυνατούς Χριστιανούς ΜτΙ,

κατά την γνώμη σου, η Ορθοδοξία, έχει τα χάλια της,

και νομίζεις ότι είσαι Χριστιανός Ορθόδοξος."





Τώρα κατάλαβα απολύτως, περί τίνος πρόκειται!!!



Θεμιστοκλής Παπαϊωάννου είπε...

Στατιστικά για κ. Στέλιο:

Δηλωμένοι στο FWCC:

Αμερική: 167.765
Ευρώπη & Μέση Ανατολή: 22.723
Αφρική: 155.871
Ασία: 12.564

___________________________________

Σύνολον: 358.923*

*Χωρίς να μετριούνται οι Συναντήσεις αυτές που δεν δηλώνουν στοιχεία στο FWCC.

(Δείτε χάρτη δεδηλωμένων μελών http://www.fwccworld.org/find_friends/map.shtml )

valo είπε...

Ακου φίλε Ακη.

Το να αγνοει κανεις τις συμπροσευχες ,τους μεικτους γάμους
την έμμεση αναγνώριση του Καθολικου βαπτίσματος
είναι τουλάχιστον στρουθοκαμηλισμός.
Μην πω ανοησία.

Οι φανατικοί υπερορθόδοξοι θέλουν και τη πιτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο.

Δεν τολμούν να αποτειχιστούν οπως οι ΓΟΧ γιατι θα κοπουν οι
μισθοι των παπάδων αν γίνει σχίσμα
με την επίσημη εκκλησία.
Οπότε τσάμπα μάγκες.
Ομως οι αντιπαπικοι που βρισκονται εντος της επισιμης κρατικης εκκλησιας κοροιδευουν τον εαυτό τους.
Αναγνωρίζοντας ιερωσύνη σε ιεράρχες που θεωρούν αιρετικους(πχ Βαρθολομαίο) γίνονται αιρετικοί και αυτοι.

Τσάμπα μαγκες λοιπόν.
Βλεπεις το μπαγιόκο σε εποχες
χρεωκοπίας οπως τώρα γίνεται ισχυρότερο απο την πίστη.
Παλληκάρια ειναι οι Εσφιγμενίτες
που αυτο που πιστεύουν το κάνουν.
Δε γλείφουν κανένα για τα λεφτά.
Μπορεί να διαφωνώ μαζί τους
αλλα αυτη ειναι η αλήθεια.

Η Ορθοδοξία έχει οργανωτικά τα χάλια της πχ Ουκρανια.

Παρακμάζει και σε λίγο θα γίνει παράρτημα του Βατικανού.

Οσο για τους φίλους ΜΤΙ δεν κρινω τις παρεες με τη θρησκεία.

Φιλε Ακη πραγματικα σεν εχω καταλάβει τι θρησκεία έχεις
αν και μοιάζεις τελικά με μεταμφιεσμένο φανατικο ΧΟ που παριστάνει τον αδογμάτιστο.

Εγω σου είπα τι είμαι , και με θεωρείς ανίερο και συμφεροντολόγο.
Εσυ γιατι δε μας λες;

Ανώνυμος είπε...



Καλέ μου φίλε Ευστράτιε,

δεν αντιλαμβάνομαι, τον λόγο που εκφράζεσαι, με τόσο μίσος, για το Ορθόδοξο δόγμα!

Ειλικρινά, σε είχα εκτιμήσει, αλλά τώρα με αυτό τον καταιγισμό κατηγοριών, προς την Ορθοδοξία,
πραγματικά, πέφτω από τα σύννεφα!!!


Όλες αυτές τις κατηγορίες, προς την Ορθόδοξη Εκκλησία, είσαι σε θέση να τις αποδείξεις, ή απλά, κάπου τις άκουσες και τις λες και εσύ?

Λυπάμαι ειλικρινά!


Όσο για το τι είμαι και που πιστεύω, σου είπα, και σου ξανά είπα,
δεν θέλεις να εννοήσεις,
δεν μπορώ να κάνω κάτι, περισσότερο.

Ούτε πιστεύω, ότι η Ορθοδοξία, είναι ζωντανή, λόγω των μισθών των παπάδων, όπως ισχυρίζεσαι.


Αγαπητέ Ευστράτιε,
δεν ξέρω από που πηγάζει, το μίσος σου, προς την Ορθοδοξία.

Το μόνο που έχω να πως, είναι ότι, δεν είναι χριστιανικός αυτός ο τρόπος!


Και τι είδους "μοναχός" πήγες να γίνεις, με τόσο μίσος?


Προς Θεού, δεν είναι λόγια Χριστιανού, όλα αυτά!


Θα σε θυμηθώ στις προσευχές μου,
να σε ελεήσει ο Κύριος.



Ανώνυμος είπε...

Pilotos91 μάλλον δεν με καταλάβατε. Δεν συμμερίζομαι ούτε δικαιολογώ τους ΜτΙ. Σας είπα απλώς ότι τη μετάγγιση αίματος θα την είχαν καταδικάσει και οι οικουμενικές σύνοδοι αν εφαρμοζόταν εκείνη την εποχή.
Η Ζ’ οικουμενική σύνοδος θέσπισε κανόνα ο οποίος προστάζει “κανένας χριστιανός να μην τρώγη αίμα κανενός ζώου με οποιανδήποτε τέχνην και τρόπο ήθελε κατασκευασθή” εκτός κι αν ο Άγιος Νικόδημος δεν ήξερε τι του γίνεται και ερμηνεύει λανθασμένα τον κανόνα.
Είναι βέβαιο πως θα καταδίκαζαν τη μετάγγιση αίματος καθόσον πρωτοεφαρμόστηκε μεταγγίζοντας αίμα ζώου σε άνθρωπο. Εσείς τι λέτε; Θα επικροτούσε κάτι τέτοιο η Εκκλησία;
H Δυτική Εκκλησία καταδίκασε τη μετάγγιση αίματος στα πρώτα βήματά της, οι έρευνες απαγορεύτηκαν, γι’ αυτό και πέρασαν 200 χρόνια μέχρι να αποπειραθεί μετάγγιση ανθρώπινου αίματος σε άνθρωπο. Η Ανατολική Εκκλησία βέβαια, ένεκα τουρκοκρατίας εκείνα τα χρόνια ασχολιόταν με άλλα και δεν την απασχόλησε το θέμα.
Δυστυχώς ακόμη και σήμερα εντός της Ορθοδοξίας υπάρχουν φωνές σαν την ακόλουθη:

“Η μόνη μεταμόσχευση που μπορεί να επιτρέψει η Εκκλησία είναι η λήψη από υγιή δότη ενός των διπλών οργάνων, διότι το εναπομένον ένα συντηρεί τις ζωτικές ανάγκες του δωρητού και δεν οδηγεί στον θάνατο, μολονότι και εδώ υπάρχει το πρόβλημα της όποιας βλάβης της υγείας και αρτιμελείας …

Τελικώς μάλιστα πρέπει οι της Εκκλησίας με ικανοποίηση να δεχόμαστε το γεγονός ότι οι Έλληνες είμαστε απρόθυμοι να δηλώσουμε δωρηταί οργάνων, και ότι υπάρχει στην Ελλάδα έλλειψη οργάνων για τις μεταμοσχεύσεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε εγωιστές και αφιλάδελφοι, ότι δεν έχουμε αγάπη προς τους συνανθρώπους μας. Σημαίνει ότι αντιμετωπίζουμε πολύ πιο σοβαρά το μυστήριο της ζωής και του θανάτου, σεβόμαστε την αξία του ανθρωπίνου προσώπου, την ιερότητα του ανθρωπίνου σώματος, το οποίο αρνούμαστε να θεωρήσουμε δυνάμενο να καταστεί, ακόμη και με δική μας συγκατάθεση, σύνολο ανθρωπίνων ανταλλακτικών, που μερικές φορές τίθενται και σε αγοραπωλησία, όπως δυστυχώς θα γίνει σε λίγο με την λεγόμενη θεραπευτική κλωνοποίηση.”

Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Ζήσης
Καθηγητής Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ.
http://www.alopsis.gr/alopsis/metamos5.htm

Nikos.

valo είπε...

Aγαπητέ Ακη

Ευχαριστώ για τις προσευχές
σου ειναι καλοδεχούμενες.

Που είδες μίσος για την Ορθοδοξία;

Επειδη γραφω για μεικτους γάμους
και συμπροσευχές;
Ειναι αυτα ψεματα;

Ακη παρακολουθεις εκκλησιαστικη ειδησιογραφια;

Δε μου αρεσει ο στρουθοκαμηλισμος Ακη.
Θελω συγκεκριμενες απανατησεις
και οχι πυροτεχνήματα.

Γιατι αραγε αν καθολικος παει να γινει ορθόδοξος δεν τον ξαναβαπτιζουν;
Μονο τον χρίζουν.
Και γιατι στην τελικη να γίνει ΧΟ αφου αναγνωριζεται εμμεσα το καθολικο βάπτισμα;

Υπαρχει η Ορθοδοξια της μετριοπαθειας Ακη και η Ορθοδοξια των Εσφιγμενιτων και ΓΟΧ

Και δυστηχως η Ορθοδοξια τραβεστί
αυτων που παριστάνουν τους φανατικούς αλλα δεν φεύγουν απο την κρατική εκκλησία για να μην
κοπεί ο μισθός τους.

Και νομίζουν ολοι αυτοί οτι με τα καραγκιοζιλίκια τους ξεγελουν τον κόσμο.

Ακη ανήκω στη μετριοπαθή Ορθοδοξία που προσπαθεί να ερθει
σε ενωση με τη Ρώμη.

Οσο για την οργανωτικη κατάντια
στην Ουκρανια υπάρχουν 3 Ορθόδοξα σχίσματα και 4 μαζι με τους ουνίτες.
Ασε που οργιαζουν σε Ρωσια κλπ
οι προτεστάντες οι ΜΤΙ και οι βουδιστές(!)

Ακη δεν είναι ωραίο να ζούμε
με τα ψέματα.

Θεμιστοκλής Παπαϊωάννου είπε...

"Ασε που οργιαζουν σε Ρωσια κλπ
οι προτεστάντες οι ΜΤΙ και οι βουδιστές(!)"

Και είναι κακο δηλαδή που δρουν ελεύθερα (ακούς εκεί "οργιάζουν") Προτεστάντες, ΜτΙ και Βουδιστές; Δεν κατάλαβα... η Θρησκευτική ελευθερία είναι δώρο του Θεού.

valo είπε...

Φιλε Θεμιστοκλή χρησιμοποίησα λάθος όρο.
Και βέβαια ειναι η ανεξιθρησκεία
δικαίωμα.

Χρήστος – αντιαιρετικός είπε...

Αγαπητέ Ευστράτιε στο δια ταύτα λοιπόν. Μπήκες στο διάλογο εκθειάζοντας τις αίθουσες των ΜτΙ, μας είπες πόσοι είναι στην Ελλάδα, μετά στη Βουλγαρία – χωρίς βέβαια να σου ζητηθεί κάτι τέτοιο – μας έδωσες μετά κάποια άλλα στατιστικά διαφόρων άλλων ομολογιών - χωρίς και πάλι να σου ζητηθεί κάτι τέτοιο – μας εξομολογήθηκξες μετά τις θρησκευτικές σου περιπέτειες και σήμερα ολοκληρώσες με μια προφητεία – επηρεασμένος προφανώς από τους φίλους σου τους ΜτΙ - πως η Ορθοδοξία θα γίνει παράρτημα του Βατικανού. Τελικά μπορείς να μου πεις το εξής απλό. Τι ακριβώς θέλεις από εμάς που συμμετέχουμε στον διάλογο.
Όσο για το ποιος περνάει κρίση εσύ που όπως λες βλέπεις εκκλησιαστικές ειδήσεις δεν θα έπρεπε να το πεις αυτό. Το σοκ που περνάει ακόμα το Βατικανό με το σκάνδαλο της παιδεραστίας δεν έχει ξεπεραστεί ακόμα. Και οι ευθείες βολές και η αμφισβήτηση του Ρωμαίου ποντίφηκα και από τον απλό λαό δεν νομίζω πως είναι κάτι το αμελητέο και κάτι που είχε συμβεί κατά το παρελθόν.
Παρόλα αυτά θα ήθελα να μου πεις αυτό που σε ρωτάω και πιο πάνω. Τι ακριβώς θέλεις από εμάς;

Χρήστος – αντιαιρετικός

valo είπε...

Κυριε Χρηστο

Βλεπω ενοχληθείκατε απο αυτα που
είπα για τις συμπροσευχές κλπ
στον Ακη.

Μου αρεσει να μιλω με επιχειρήματα και οχι με πυροτεχνήματα.

Κυριε Χρηστο ,εσεις και οι υπερορθόδοξοι ομοιδεάτες που ταυτόχρονα συνήθως ειναι και εθνικιστές εαν είσασταν τίμιοι
με τον εαυτό σας και τους μετριοπαθείς ορθοδόξους απλα
θα αποχωρούσατε απο την κρατική εκκλησία μαζί με τους ιερείς που διαφωνούν με τις συμπροσευχες
και τους μεικτους γαμους.

Ομως ξερετε οτι οι διαφωνουντες ιερεις δεν το κανουν γιατι θα κοπει ο μισθός τους.

Αρα για ποια πίστη μου μιλατε
οταν ομοιδεατες σας κληρικοι
σκεφτονται το μισθό τους και
στις δυσκολίες πουλανε τα πιστεύω
τους.

Απ οτι καταλαβα φοβαστε το διάλογο γιατι ξερετε οτι το συγκεκριμένο θέμα καίει την εκκλησία και είναι πολύ δυσκολο.

Οσο για τις παιδεραστίες γιατι
δεν αναφέρετε τους ορθοδόξους παιδεραστες ιερείς σε Ελλάδα
και ΗΠΑ;

Γιατι έχετε 2 μετρα και σταθμά;

Χρήστος – αντιαιρετικός είπε...

Αγαπητέ Ευστράτιε διαβάζεις άραγε τα σχόλιά μου; Είναι τόσο δύσκολο να απαντήσεις αυτό που σε ρωτάω; Τι ακριβώς επιδιώκεις με αυτά που λες; Όσο για την παιδεραστία που συγκλόνισε και συγκλονίζει την Δυτική Εκκλησία είναι του ίδιου μεγέθους με αυτό της Αμερικής; Εγώ δεν στάθηκα στο ηθικό ζήτημα, το ποιος είναι ηθικά καλύτερος – άλλωστε ο Χριστός είπε πως οι πόρνες και οι τελώνες προάγουσι την Βασιλεία του θεού – αλλά το έφερα σε αντιστοιχία με ποια Εκκλησία αυτή την στιγμή περνάει κρίση. Και αυτή είναι αναμφίβολα η Καθολική.
Σε παρακαλώ να διαβάζεις τα σχόλιά μου και μετά να απαντάς. Μην βιάζεσαι.
Οπότε σε ξαναρωτάω αυτό που σε ρώτησα στο προηγούμενο σχόλιό μου και δεν απάντησες:

«Αγαπητέ Ευστράτιε στο δια ταύτα λοιπόν. Μπήκες στο διάλογο εκθειάζοντας τις αίθουσες των ΜτΙ, μας είπες πόσοι είναι στην Ελλάδα, μετά στη Βουλγαρία – χωρίς βέβαια να σου ζητηθεί κάτι τέτοιο – μας έδωσες μετά κάποια άλλα στατιστικά διαφόρων άλλων ομολογιών - χωρίς και πάλι να σου ζητηθεί κάτι τέτοιο – μας εξομολογήθηκξες μετά τις θρησκευτικές σου περιπέτειες και σήμερα ολοκληρώσες με μια προφητεία – επηρεασμένος προφανώς από τους φίλους σου τους ΜτΙ - πως η Ορθοδοξία θα γίνει παράρτημα του Βατικανού. Τελικά μπορείς να μου πεις το εξής απλό. Τι ακριβώς θέλεις από εμάς που συμμετέχουμε στον διάλογο;»

Χρήστος – αντιαιρετικός

valo είπε...

Κοιτα Χρηστο

Οταν κανεις διάλογο δεν μπορεις
βουβα να παρακολουθεις και να μην αναφέρεις καποια πραγματα.

Δυστηχως αθελα μου ξεφυγα απο
τους αρχικούς διαλόγους και μπηκα
στο θεμα του Παπισμού.

Και δεν καθοδηγω εγω το διάλογο κ.Χρηστο απλα συζητουμε πολλα θέματα.


Τωρα εαν θελετε να σταματήσω να γράφω πείτε το, ομως αυτο δείχνει
οτι θέλετε μονόλογο και φοβάστε το διάλογο.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Ευστράτιε νομίζω πως δεν μπορούμε να συννενοηθούμε. Σου αρέσει να κολλάς σε ορισμένα πράγματα. Με το ζόρι π.χ. να βγάλεις τον Άκη προτεστάντη. Έτσι τώρα λες για μένα πως φοβάμαι τον διάλογο και θέλω μονόλογο. Μα αγαπητέ μου Ευστράτιε αν ήθελα μονόλογο δεν θα πλησίαζαν τα σχόλια στον "Αντιαιρετικό" τις 10.000;
Ζήσε όμως με τις μονομανίες σου και τους αυθαίρετους χαρακτηρισμούς των άλλων πιστεύοντας πως κάνεις διάλογο.

Χρήστος - αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...




Αγαπητέ Ευστράτιε,

συμμετέχω και παρακολουθώ στους διαλόγους του "Α" εδώ και λίγους μήνες.

Πρώτη φορά είδα, να αποκαλούν τον ιδιοκτήτη του "Α", δειλό, και να του λένε, πως φοβάται τον διάλογο!

Όσο για το τετραπλό σχίσμα της Ορθόδοξης Εκκλησίας, στην Ουκρανία,
θα ήθελα να μου πεις περισσότερα,
για να μάθω, επειδή δεν γνωρίζω κάτι.

Ποιοι έκαναν τα σχίσματα, τους λόγους, τις χρονολογίες, και που βρίσκεται η κατάσταση, τώρα.

Ξέρω ότι θα απαντήσεις, γιατί δεν μιλάς με πυροτεχνήματα, αλλά, προσκομίζεις στοιχεία, για ότι λες.


Λες ότι, όταν κάποιος γεννημένος και βαπτισμένος, Καθολικός,
ασπάζεται την Ορθοδοξία, και γίνεται, Χριστιανός Ορθόδοξος,
ΔΕΝ τον βαπτίζει, η Ορθόδοξη Εκκλησία, αλλά, δέχεται σαν έγκυρο, το Καθολικό Βάπτισμα.

Τότε αν θελήσω να γίνω Ορθόδοξος,
να πάω στην Ρώμη, να βαπτιστώ, Καθολικός, και να είμαι συγχρόνως, βαπτισμένος Ορθόδοξος Χριστιανός,
μέσω του Καθολικού βαπτίσματος, που θα έχω κάνει.

Γιατί, αν έτσι έχουν τα πράγματα,
να βαπτιστώ και Ορθόδοξος?

Δυο σε ένα!!!

Όπως το Ούλτρεξ.

Δυο σε ένα!!!

Βαπτίζομαι Καθολικός, και είμαι ταυτόχρονα, και Καθολικός και Ορθόδοξος!!!

Κάνω και λιγότερα έξοδα, και λιγότερο κόπο.

Θα το σκεφτώ όταν έρθει η ώρα εκείνη...




Ευστράτιος:


Δε μου αρεσει ο στρουθοκαμηλισμος Ακη.
Θελω συγκεκριμενες απανατησεις
και οχι πυροτεχνήματα.

Γιατι αραγε αν καθολικος παει να γινει ορθόδοξος δεν τον ξαναβαπτιζουν;


16 Ιουλίου 2010 4:57 μ.μ

valo είπε...

Tα σχισματα στην Ουκρανία και οχι μονο ειναι πραγματικότητα
και εχουν να κάνουν με την εξουσία της Μοσχας στους Ουκρανούς Ορθοδόξους.

Παρόμοια κατάσταση υπάρχει και στην προτεσταντικη κατα πλειοψηφία Εσθονία οπου αλλη
Ορθοδοξη Εκκλησια αναγνωρίζει η Μοσχα και αλλη το Πατριαρχείο κωνστ/λεως.
με αποτέλεσμα τη σύγχηση στο ποίμνιο.
Ασε που έχουμε και τους Ουνίτες
αλλο σχίσμα κι αυτο που δέχεται τον Παπα Ρώμης. Στην Ορθοδοξια επικρατει οργανωτική ακαταστασία και αλληλοσπαρασσόμενες φατρίες.

Τωρα οσοι δε θελουν να τα δουν αυτα οκ ας πάνε για κουκουρούκου.

Μην κοιτάτε την Ελλαδα, εδω υπάρχει κρατικη εκκλησία που την ταιζει στην κυριολεξία το κράτος.
Τα σχίσματα των ΓΟΧ εδώ ελέγχωνται γιατι υπάρχει η απειλη οτι θα κοπει το μπαγιοκο.

Υπαρχουν ομως κι εδω σχίσματα
που διαμαρτύρονται για την σιωπηρη αναγνώριση των μυστηρίων της Ρώμης.πχ Μονη Εσφιγμένου.

Εχω συγγενη ορθόδοξο παπα που δεν θυμάται καν
ποσους μεικτούς γάμους τέλεσε με καθολικους αλλα και προτεσταντες!!

Μαλιστα το εβρισκε και φυσιολογικο!

Αυτον παντως τον παραδεχομαι ειναι συνεπης αδιάφορος.

Τους τσαμπα μάγκες δεν παραδεχομαι.

Δειτε την πραγματικοτητα ,δηλ.
τα οργανωτικα χάλια των ορθοδόξων που σε λίγο θα μοιάζουν με τους Λουθηρανους
απο τα πολλα σχίσματα.

valo είπε...

Οσο φιλε Ακη για το βαπτισμα που κανεις και χιουμορ
ω , ναι το καθολικο βαπτισμα
αναγνωρίζεται απο την κρατικη εκκλησια , ψαξτο το θέμα
ρωτα τον παπα της ενορίας σου.

Πες του οτι εισαι καθολικος και θελεις να γίνεις ΧΟ.

Δεν θα σε ξαναβαφτίσει μονο χρίσμα θα σου κάνει.

Σταματήστε να ζείτε στο ψευτικο
υπερορθόδοξο ψευτόκοσμό σας.

Απορώ πως δεν τα γνωρίζετε αυτα

Ανώνυμος είπε...




Αγαπητέ Ευστράτιε,
πάλι με μπερδεύεις, αυτή την φορά,
με βάφτισες, Ορθόδοξο!

Τόσο δύσκολο, είναι να καταλάβεις,
ότι, δεν ανήκω πουθενά?

Δεν μπορώ να σε ακολουθήσω, στον κατήφορο κατηγοριών και ύβρεων, προς την Ορθοδοξία.


Άλλωστε, δεν είμαι ο πλέον ειδικός, να απαντώ, στα θέματα που βάζεις, κάθε φορά.

Ούτε Θεολόγος είμαι, ούτε κληρικός,
ένας απλός ερευνητής είμαι!

Πάντως, πρέπει να έχεις πολύ μίσος, για την Ορθοδοξία.

Δεν ξέρω τον λόγο, αλλά έχεις μεγάλο μίσος.

Και βέβαια, σε καμία περίπτωση, δεν θα ήθελα να γίνω Ορθόδοξος, σαν και εσένα.

Αν έχει τέτοιους Ορθοδόξους, η Ορθοδοξία, τότε τι τους θέλει τους εχθρούς?

Πάντως, πες ότι θέλεις, υπάρχει ελευθερία, σε αυτό το μπλόγκ που γράφεις.


valo είπε...

Δυστηχως εχω μονοπωλησει το διαλογο και εχουμε ξεφυγει απο τα αρχικά θέματα.

Μπορω να συνεχίσω αυτο το διάλογο ομως φοβάμαι οτι θα βαρεθούν οι υπόλοιποι.

Αλλωστε αυτο το μπλογκ είναι κυρίως αντιχιλιαστικο και αντιπροτεσταντικο.

Ο Παπισμος δεν απασχολησε το μπλογκ οπότε ισως ειναι και ανούσιο να συνεχίσω το θέμα.

Ζητω συγνώμη απο τους υπολοιπους που μονοπωλησα το διάλογο με ενα θέμα που δεν τους αφορα(Κουάκερους,προτεστάντες ΜΤΙ
η και Ορθοδόξους)

valo είπε...

Παντως φίλε Ακη
αν γινεις Ορθόδοξος να ξέρεις
οτι τα θέματα της Ορθοδοξιας
σε σχεση ειδικα με τη Ρωμαικη
Εκκλησια ειναι πολύπλοκα
η αληθεια βρίσκεται κάπου στην μέση , η παράδοση χάνεται στους αιώνες πριν απο το 1054
και κατα την παράδοση πρεπει καποια στιγμη και η Ανατολή
να δεχθεί τον Ρωμης ως διάδοχο
του Πετρου όπως παλιά.

Παντως αν ρωτήσεις απλους ιερείς
θα βγάλεις ευκολα τα συμπεράσματά σου.

Ανώνυμος είπε...




Αγαπητέ Ευστράτιε,
το μπλόγκ, ασχολείται με τις αιρέσεις,
και ο παπισμός, αποτελεί την κυριότερη, μεγαλύτερη, και σατανικότερη, αίρεση,
κατά την Ορθοδοξία.

Άρα, είσαι μέσα στο θέμα, απολύτως!!!


valo είπε...

Ακη φοβαμαι οτι δεν πρεπει να συνεχίσω το θέμα.
Δεν νομίζω οτι ειναι στο πνευμα του μπλογκ.

Ο Καθολικισμος ειναι πολύπλοκο θέμα και δεν θεωρειται αιρεση
απο τους Ορθοδοξους οπως πχ οι προτεσταντικες παραφυάδες.
Αλλωστε τα αναθέματα αποσύρθηκαν.

Τωρα υπάρχει φανατισμος για εσωτερικη κατανάλωση απο κάποιους
που απευθύνεται σε αμόρφωτους θεολογικά.

Ψαξτο το θέμα φιλε ο Καθολικισμος αποτελεί ειδικη περίπτωση καθως τελούνται μεικτοι γάμοι αναγνωρίστηκαν μυστήρια κλπ

Ανώνυμος είπε...




Αγαπητέ Ευστράτιε,

Από τα λίγα που γνωρίζω, ο πάπας είναι αιρεσιάρχης, και ο παπισμός αίρεση,
κατά την Ορθοδοξία.

Χειρότεροι δε όλων, είναι οι παπικοί, που ενδύονται το ένδυμα του προβάτου, και παραπλανούν το ποίμνιο, κάνοντας δήθεν, τους Ορθοδόξους, σπέρνοντας παράλληλα, το σπέρμα του αιρετικού παπικού δόγματος.

Αυτοί είναι, απείρως χειρότεροι, από τους δεδηλωμένους Καθολικούς.


Ανώνυμος είπε...



Τόσες σημαντικές Σύνοδοι, όπως η Η΄ επί Μ. Φωτίου (879 - 880), οι

Ησυχαστικές Σύνοδοι τού 1341, 1347, 1451 (Θ΄ Οικουμενική), οι νεότερες πατριαρχικές Σύνοδοι τής ΚΠόλεως (1722, 1727, 1838 κ.ά), αλλά και οι θεοφώτιστοι άγιοι Πατέρες άγιος Μάρκος Εφέσου,

άγιος Αθανάσιος Πάριος, άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης, άγιος Νεκτάριος Πενταπόλεως με ευαγγελική,

πατερική και αγιοσυνοδική θεολογική τεκμηρίωση καταδικάζουν απερίφραστα ως αιρετικούς τους Λατίνους ή τους Λατινόφρονες.


Κατά κανόνα μάλιστα οι Σύνοδοι και οι Πατριαρχικές Εγκύκλιοι από ποιμαντική επιταγή περιφρουρήσεως τού λαού από τις προπαγάνδες τών Φραγκολατίνων, χρησιμοποιούν χαρακτηρισμούς εντονότατα οξείς, όχι όμως αναληθείς ή εμπαθείς.

Το αυτό παρατηρούμε και στο “Συνοδικό τής Ορθοδοξίας”, το οποίο περιελήφθη στο Τριώδιο και αναγινώσκεται στα Μοναστήρια.

Βάσει τέτοιων Ορθοδόξων Συνοδικών και Πατερικών κριτηρίων, σε άρθρο του ο Σεβ. Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, τονίζει ότι δεν υπάρχει απόστολική διαδοχή (παράδοσις Χάριτος και αληθείας) ούτε Μυστήρια ούτε κυριολεκτουμένη Εκκλησία στον Παπισμό.

Διαφορετικά, αν η ιστορική διαδοχή απότελούσε το εχέγγυο τής απόστολικότητος ερήμην τής αληθείας (ορθοδοξίας),

τότε θα έπρεπε να την αναγνωρίζουμε και στους λοιπούς αιρετικούς και αιρεσιάρχες, πράγμα ανυπόστατο.


Ανώνυμος είπε...



«Οι ορθόδοξοι Χριστιανοί πρέπει να αποστρέφωνται τους αιρετικούς, και τας τών αιρετικών τελετάς.

Μάλλον δε αυτοί, οι αιρετικοί δηλ. πρέπει να ελέγχωνται και να νουθετώνται από τους Επισκόπους και Πρεσβυτέρους, μήπως ήθελαν καταλάβουν και επιστρέφουν από την πλάνην των.

Δια τούτο ο παρών Κανών διορίζει ότι, όποιος Επίσκοπος, ή Πρεσβύτερος ήθελεν άποδεχθεί ως ορθόν και

αληθινόν το βάπτισμα των αιρετικών ή την παρ' αυτών προσαγομένην θυσίαν, ο τοιούτος, προστάζομεν να καθαιρεθή.

Επειδή ποίαν συμφωνίαν έχει ο Χριστός με τον διάβολον; ή ποίαν μερίδα έχει ο πιστός με τον άπιστον;

Διότι εκείνοι όπου δέχονται τα παρά των αιρετικών, ή τα όμοια φρονήματα εκείνων έχουσι και αυτοί, ή το ολιγώτερον δεν έχουσι προθυμίαν να ελευθερώνουν αυτούς από την κακοδοξίαν των.


ΟΙ ΓΑΡ ΣΥΝΕΥΔΟΚΟΥΝΤΕΣ ΕΙΣ ΤΑΣ ΕΧΕΙΝΩΝ ΤΕΛΕΤΑΣ, ΠΩΣ ΔΥΝΑΝΤΑΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΣΙΝ ΑΥΤΟΥΣ ΔΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΚΟΔΟΞΟΝ ΚΑΙ ΠΕΠΛΑΝΗΜΕΝΗΝ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΗΝ;»

(Πηδάλιο σελ.50-54).

Αβάπτιστοι, λοιπόν, οι αιρετικοί...

Άρα πώς κάποιος αβάπτιστος είναι Χριστιανός;;;;;

Άρα οι παπικοί ΔΕΝ είναι καν Χριστιανοί.

Ανώνυμος είπε...




Έχουμε και τον Άγιο Μάρκο τον Ευγενικό που δίνει ολοκληρωμένα την άποψη της Ορθοδόξου Εκκλησίας:



«ΑΠΑΝΤΕΣ ΟΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ, ΠΑΣΑΙ ΑΙ ΣΥΝΟΔΟΙ, ΠΑΣΑΙ ΑΙ ΘΕΙΑΙ ΓΡΑΦΑΙ, ΦΕΥΓΕΙΝ ΤΟΥΣ ΕΤΕΡΟΦΡΟΝΑΣ ΠΑΡΑΙΝΟΥΣΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΙΙΣΤΑΣΘΑΙ»


(PG 160. 105 C).



Ανώνυμος είπε...




Λέει ο π. Ιουστίνος Πόποβιτς, για τον παπισμό:


«Το ορθόδοξο δόγμα, μάλλον το πανδόγμα περί της Εκκλησίας, απερρίφθη και αντικατεστάθη δια του λατινικού αιρετικού παν-δόγματος περί του πρωτείου και του αλαθήτου του πάπα, δηλαδή του ανθρώπου.


Εξ αυτής δε της παναιρέσεως εγεννήθησαν και γεννώνται συνεχώς άλλαι αιρέσεις: το filloque, η απόβολή της Έπικλήσεως, τα άζυμα, η εισαγωγή της κτιστής χάριτος, το καθαρτήριον πυρ, το θησαυροφυλάκιον των περισσών έργων, η μηχανοποιημένη διδασκαλία περί της σωτηρίας και ως εκ τούτου μηχανοποιημένη διδασκαλία περί της ζωής, ο παπόκαισαρισμός, η Ιερά Έξέτασις, τα συγχωροχάρτια, ο φόνος του αμαρτωλού δια την αμαρτίαν, ο Ιησουητισμός, η σχολαστική, η καζουϊστική, ο μοναρχισμός, ο κοινωνικός ατομικισμός διαφόρων ειδών».



Τα μυστήρια των αιρετικών δεν έχουν Χάρη.

Ο αγιασμός τους δεν είναι αγιασμός, το βάπτισμά τους είναι άκυρο.

Αυτό ισχύει για όλους τους αιρετικούς, χωρίς διακρίσεις.

Εκκλησία και αίρεση, δεν μπορούν να συνυπάρξουν.

Ο Παπισμός, άρα, δεν είναι Εκκλησία.



valo είπε...

l@gon!n$Φιλε Ακη

Αλλες οι καταστάσεις τοτε, αλλες
τώρα.
Το Πατριαρχειο Κων/λεως σήμερα εχει αποσύρει τα αναθέματα και αποκαλει τη Ρώμη αδελφή εκκλησία.

Γινεται προσπάθεια επανένωσης
με αμοιβαίες υποχωρήσεις.

Οσο για τον Ναυπάκτου να αφήσει τις μπουρδες του,
να μας πει αν τελoυνται μεικτοι γάμοι εστω κατ οικονομια.

Γιατι ξερεις Ακη, πολλοι δικαιολογουνται με τον όρο κατ οικονομια.
Ετσι κατ οικονομια τελουν μεικτους γάμους, χριζουν και ΔΕΝ
βαπτιζουν κλπ.

Ετσι εμμεσα κατ οικονομια αναγνωριζουν τη διαδοχη τα μυστηρια κλπ.

Αυτα ειναι Ακη φτηνα κολπακια
που απευθυνονται σε διανοητικα
αναπηρους και γριουλες.

Ξερεις ,στη μεση είναι το μπαγιόκο.

Οι ΓΟΧ απο την αλλη είναι συνεπης ,ξαναβαπτίζουν και δεν δεχονται τα κατ οικονομιαν.

Αυτο το πληρώνουν με φτώχια
κόψιμο μισθού κλπ.

Καλα ειναι τα λόγια Ακη αλλα στις πράξεις τι κανουμε.

Και κοιτα φίλε το σήμερα ,
και σήμερα Πατερες είναι ο Βαρθολομαίος κλπ
Αυτοι αποφασιζουν και στην ουσια αν θελουν καταργουν και αναθέματα.

Ψαξτο καλυτερα το θέμα , δε σου μιλάει ασχετος , το παπαδαριο το ξερω πολυ καλα οπως και τα κόλπα του.
Μοναχός ήθελα να γίνω.

Ανώνυμος είπε...



Αγαπητέ Ευστράτιε,


«ο ιερέας δεν έχει κανένα δικαίωμα να εκφράζει ως επίσημη καμία δογματική γνώμη»



Τι σημαίνει «επίσημη δογματική γνώμη» ;

1. Αν σημαίνει προσωπική άποψη, αντίθετη με τη διδασκαλία της Εκκλησίας μας, ασφαλώς – ως ιερέας – δεν έχει τέτοιο δικαίωμα. Αλλά μήπως τέτοιο δικαίωμα έχει ένας Επίσκοπος ή Πατριάρχης; Ασφαλώς και ο Πατριάρχης δεν έχει, όπως και ο ιερέας!

2. Αν σημαίνει την διδασκαλία της Εκκλησίας μας, όχι μόνο έχει δικαίωμα ο ιερέας να την εκφράζει, αλλά έχει πρώτιστο καθήκον, έχει ύψιστη υποχρέωση να εκφράζει και να κηρύττει τη διδασκαλία της Εκκλησίας μας, όπως υποχρέωση έχει και ο Πατριάρχης !



valo είπε...

Aν Ακη το βάπτισμα των Καθολικων είναι άκυρο γιατι
εμμεσα το αναγνώρισαν;

γιατι ο Οροθδοξος κληρος με προσχημα τα κατ οικονομια παρουσιαζει σχιζοφρενικες συμπεριφορες;

Γιατι γινονται συμπροσευχες;

Γιατι αποσύρθηκαν τα αναθέματα;

Τι συμβαινει ;

Δεν ενεργει πλεον το Αγιο Πνευμα;

Εχω δει πολλες φορες μεικτους γάμους.

Το να ζουμε με τα ψεματα Ακη δεν ειναι ουτε ωραίο ούτε τίμιο.

Οσο για τον Ιουστινο Ποποβιτς
να ξερεις ΔΕΝ ειναι αλανθαστος.
Οπως και κανενας Αγιος.

Αυτα πρεπει να τα γνωριζεις
καθως πρεπει να υπάρχει συμφωνια της ολης εκκλησίας για κατι.

Και να ξερεις Ακη ιστορικα
η Εκκλησια χρησιμοποιει τον ορο κατ οικονομιαν για να παραβιαζει κανονες καθως
ειναι ξεκαθαρο πως γίνονται απαρχαιομενοι και δεν θεωρούνται
τελικα αλάνθαστοι.

Ανώνυμος είπε...



Αγαπητέ Ευστράτιε,

εγώ, παραθέτω έγκυρες πηγές, αποφάσεις συνόδων, και ντοκουμέντα, τα οποία διασφαλίζουν την θέση και την άποψη, της Ορθόδοξης Εκκλησίας,
και εσύ την ίδια στιγμή, μου μιλάς και μου λες να ρωτήσω τον παπά της περιοχής μου.

Τι νομίζεις, ο παπάς, θα πάει κόντρα στις συνόδους της Εκκλησίας?

Αγαπητέ, σε αυτό το μπλόγκ, μιλάμε με σοβαρά στοιχεία και ντοκουμέντα, και όχι με εικασίες και κουτσομπολιό της γειτονιάς.

valo είπε...

Απ οτι καταλαβες Ακη υπάρχει
η μαγικη λεξη κατ οικονομιαν.

Οσο για την παραδοση της Εκκλησιας
μη βιαζεσαι , ο διαδοχος του Πετρου ηταν αποδεκτος πολυ πριν το σχίσμα ,οπως σιωπηρα και το φιλιοκβε.

Το προβλημα δημιουργηθηκε οταν ο Παπας ανακατευτηκε στις Βυζαντινες επαρχιες και στη Βουλγαρία.

Ως τοτε και στην Ανατολη δεν τολμουσαν να τον αμφισβητησουν.

Διαβασε τον τυπο του Παπα Ορμισδα.

Τον υπεγραψαν ολοι οι Πατερες της εποχης και αναγνωριζεται το Παπικο πρωτείο.

Το Πατριαρχειο φίλε δεν παρουσιαζει πρωσοπικες αποψεις.

Απλα οι ανθρωποι ξερουν θεολογια και ξερουν οτι οι κανονες τελικα αλλαζουν αναλογα με τις συνθηκες.

Αν Ακη δεν τα δεχεσαι αυτα το ποιο τιμιο ειναι να γινεις ΓΟΧ που θεωρουν το Πηδαλιο
αλανθαστο οδηγο που δεν αλλαζει ποτε.

valo είπε...

Φιλε Ακη που μαλλον τρεφεις αυταπατες ο παπας της ενοριας
σου θα υπακουσει στο Δεσπότη του
που θα του πει να τελεσει μεικτους γάμους, να μην σε ξαναβαπτισει.

Επαναλαμβανω φιλε δεν μιλας σε ασχετο εχω φιλο αρχιμανδριτη και συγγενη παπα.

Εφαρμοζουν το κατ οικονομιαν και καταργουν στην ουσια κανονες του πηδαλιου.

Μην ζεις με ψευδαισθησεις και με κανονες του μεσαιωνα που τους παραβιαζουν οι ιδιοι οι παπαδες ΚΑΤ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΝ

Απορω Ακη σε τι κοσμο ζεις.

Ανθρωπε μου καθολικη κοινοτητα εκει που ζεις δεν υπάρχει;

Δεν εχεις δει μεικτο γαμο;

Συρο και Τηνο εχεις παει;

Για τον ορο κατ οικονομια που καταργει στην ουσια κανονες δεν εχεις ακουσει;

Ανώνυμος είπε...



Αγαπητέ, Ευστράτιε,
όλα αυτά λες, ΔΕΝ είναι επιχειρήματα,
είναι αστεία και ανέκδοτα για να γελάσουμε!

Και εσύ ο ίδιος να είσαι παπάς,αρχιμανδρίτης,δεσπότης,και πατριάρχης,

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΙΣ ΣΥΝΟΔΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ~ ΜΟΝΟ ΑΛΛΗ ΣΥΝΟΔΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΥΝΟΔΟ.


Από τον απλό παπά, μέχρι τον πατριάρχη, είναι όλοι ίδιοι,
δεν μπορούν να βγάλουν δικές τους απόψεις και γνώμες, σε κάτι που αποφασίστηκε σε κάποια σύνοδο.


valo είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
valo είπε...

Ρε Ακη ,τον ορο ΚΑΤ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΝ
δεν τον εχεις ξανακουσει;

Νομιζεις οτι ειναι ξενος προς την Ορθοδοξία;

Oλοι οι αλλοι ειναι ασχετοι και βλακες που τον χρησιμοποιουν;

Εσυ εισαι ο εξυπνος και οι αλλοι
που σπουδασαν θεολογια χαζοι;

Γιατι σου αρεσει να ζεις με παραμύθια;

Αυτοι που τελουν τους γάμους υπακοη στους ανωτέρους τους κάνουν.

Αυτοι που δε δεχονται αυτες τις πρακτικες ειναι οι ΓΟΧ.

Η πραγματικοτητα σημερα Ακη ειναι μια.
Αν σου αρεσει να ζεις στο δικο σου εκκλησιαστικο κοσμο που σταματησε στο Μαρκο τον Ευγενικό
που τον βλέπεις σαν αλάνθαστο Παπα οκ

Παντως συμβαινουν στην κρατικη εκκλησια αυτα που σου λεω και εφαρμωζονται κατ οικονομιαν.

Ανώνυμος είπε...




Αγαπητέ Ευστράτιε,
εγώ μιλώ με στοιχεία, και εσύ λες συνεχώς αφηρημένα λόγια, δίχως να μιλάς βάσει στοιχείων και ντοκουμέντων.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία, λειτουργεί κατά τον τρόπο που ανέφερα στα παρά πάνω σχόλια.

Ο Όρος "κατ οικονομία" αναφέρεται στην Εκκλησία, και όχι στον κάθε παπά, ατομικά.

Δεν είναι η Ορθοδοξία, σκορποχώρι να κάνει ο κάθε ένας, ότι του κατέβει.

Όλα λειτουργούν βάσει κανόνων και νόμων, που λαμβάνονται μέσα από τις συνόδους, όπου η Εκκλησία λειτουργεί με το Άγιο Πνεύμα, και όχι όπως επιθυμεί ο κάθε ένας ως πρόσωπο.

Έτσι έχουν τα πράγματα,
αν εσύ δεν είσαι ευχαριστημένος, να πας να ζήσεις στην Ρώμη, αγκαλιά με τον πάπα.

Δικαίωμά σου είναι!


Ανώνυμος είπε...


Αγαπητέ Ευστράτιε,


Έωλο θεωρούν οι συγγραφείς μας και το επιχείρημα, ότι το χρίσμα θεραπεύει την περί την πράξη «ατέλεια» του βαπτίσματος των Λατίνων.

Το χορηγούμενο χρίσμα, λέει ο Νεόφυτος,

δεν συνεπάγεται, ότι γίνεται «δεκτόν»το λατινικό βάπτισμα, καθ’ όσον το χρίσμα διακρίνεται του βαπτίσματος, καθώς αποτελεί χωριστό μυστήριο, το οποίο καθιστά μέτοχο της βασιλείας του Χριστού τον ήδη βαπτισθέντα.

(πρβλ. μη’ καν. Λαοδικείας).


Ο μη κανονικώς βαπτισθείς, άρα, και αναγεννηθείς δεν είναι δυνατόν να γίνει «μέτοχος Χριστού εν μόνω τω χρίσματι», καθ’ όσον η αναγέννηση του ανθρώπου δεν συντελείται δια του χρίσματος, αλλά δια του βαπτίσματος, το οποίον ακριβώς «συμφύτον ποιεί (αυτόν) του ομοιώματος και του θανάτου του Χριστού» (Ρωμ. 6, 5)
Ε, σ. 147 ιγ’.

valo είπε...

Ακη συνεχιζεις να αμφισβητεις
τους κατ οικονομια μεικτους
γαμους , το οτι δεν ξαναβαπτιζονται οι καθολικοι.

Μου κανει τρομερη εντυπωση η αρνηση της πραγματικοτητας.

Γιατι δεν μπαινεις στο σαιτ
της Ιερας Συνοδου που αναφερεται
στο θεμα;

Δεν γινεται Ακη να παραθετω εδω αυτουσια τις αποφασεις της
Ι. Συνοδου για το θεμα των μεικτων γαμων η το βαπτισμα.

Αναφερει ξεκαθαρα ολα αυτα που σου λεω τα οποια γινονται κατ οικονομιαν.

Ψαξε να τα βρεις.

Μην τα αμφισβητεις ομως γιατι εκτιθεσαι και δειχνεις τεραστια αγνοια για το θεμα.

Αυτα δεν εφαρμοζονται ετσι αυθαιρετα αλλα υπαρχουν σχετικες αποφασεις της Ι Συνοδου που ασχοληθηκε με το θέμα.

Τωρα αν ολα αυτα γινονται με την επιφοιτηση του Αγ. Πνευματος ειναι αλλη ιστορια
δεν θα τελειωσουμε ουτε αυριο.

Παντως δεν μπορω να πιστεψω οτι εχεις αγνοια του θεματος
και θελεις και ντοκουμεντα!!!!!!!!

Σε τι κοσμο ζεις ανθρωπε μου;

Αυτα ωφειλες να τα γνωρίζεις για να μην εκτίθεσαι.

Αν ειναι δυνατο εν ετη 2010
να αμφισβητεις την υπαρξη μεικτων γάμων , την αναγνωριση του καθολικου βαπτισματος εστω κατ οικονομιαν!

Αυτα δεν περιμενα να τα ακουσω

Δηλαδη τι θελεις , να σου στελνουμε και σχετικα βιντεο;

valo είπε...

Kαι κατι ακομα Ακη.

Τον παπα της γειτονιας σου να μην τον υποτιμας , αυτον να συμβουλευεσεαι για τα εκκλησιαστικα και για τα κατ οικονομιαν ζητηματα.

Ειναι ο κατ εξοχην αρμοδιος.

Παντως σχετικες αποφασεις
θα βρεις στο σαιτ της Ι. Συνόδου.

Τωρα βεβαια μπορει να βρεις κανα τρελοπαπα που σηκωνει μπαιρακι και δε δεχεται κατ οικονομιαν πραξεις.

Παντως οι πρακτικες ειναι αυτες που σου λεω.

Ανώνυμος είπε...

Άκης: Άρα οι παπικοί ΔΕΝ είναι καν Χριστιανοί.


Με αφορμή το θάνατο του Πάπα Ιωάννη-Παύλου του Β’ η Εκκλησία της Ελλάδος είχε βγάλει μια ανακοίνωση …

“Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος επί τη εκδημία του Πάπα Ιωάννη-Παύλου του Β’ του πνευματικού ηγέτη ενός δισεκατομμυρίου Ρωμαιοκαθολικών χριστιανών σε ολόκληρο τον πλανήτη, εκφράζει τα θερμότατα συλλυπητήριά Της προς όλα τα μέλη της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. “

Θα την βρείτε στο αρχείο ανακοινωθέντων της ιστοσελίδας της Ιεράς Συνόδου (www.ecclesia.gr).

Οπότε, προκύπτουν τρία τινά:

1. Για την Ορθοδοξία οι παπικοί ΕΙΝΑΙ χριστιανοί.

2. Η ηγεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος και η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ΔΕΝ είναι Ορθόδοξοι.

3. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος, ένεκα σκοπιμοτήτων, γράφει στις σόλες των υποδημάτων της, συνοδικές αποφάσεις και πατερικές διδασκαλίες.

Διαλέγετε και παίρνετε.

Nikos.

valo είπε...

Φιλε nikos τα πραγματα ειναι ακριβως οπως τα λες.

Εζησα την καθολικη κοινοτητα
και απο παλια γινονταν μικτοι γαμοι και ηταν εμμεσα αναγνωρισμενο το καθολικο βαπτισμα.

Αν ρωτησεις απλο ορθοδοξο παπα
θα σου πει τα ιδια.

Δεν μπορω να καταλαβω γιατι καποιοι δεν θελουν να δουν την πραγματικοτητα.

Αγνοουν εντελως τον ορο κατ οικονομια.

Θεμιστοκλής Παπαϊωάννου είπε...

Αγαπητέ Άκη,

Ο φίλος Ευστράτιος έχει δίκιο σχετικά με το βάπτισμα των Καθολικών και τους μεικτούς γάμους. Η μητέρα μου ήταν Ρωμαιοκαθολική, όταν παντρεύτηκε με τον πατέρα μου σε Ορθόδοξη Εκκλησία ήταν ακόμη Καθολική. Αργότερα διότι ήθελε να λαβαίνει μέρος στην Θεία Ευχαριστία έγινε Ορθόδοξη. Δεν την ξανά-βάπτισαν διότι το βάπτισμα της θεωρούνταν ΈΓΚΥΡΟ, της έδωσαν απλά το χρίσμα.

Και θα σου πω και κάτι άλλο η περίπτωση μας είναι σημαντική διότι μεταξύ των ιερέων της ενορίας "Άγιος Σπυρίδωνας Σταδίου" ήταν και είναι ακόμη ο σημερινός υπεύθυνος για θέματα αιρέσεων ιερέας κ. Κυριακός Τσουρός. Αν υπάρχει κάποιος που γνωρίζει τα πράγματα αυτά πιστεύω ότι είναι αυτός.

Στο σχολείο (Ορθόδοξο, ε...) έμαθα ότι οι Καθολικοί είναι ετερόδοξοι Χριστιανοί, μόνο μερικοί εδώ στο ίντερνετ έχουν την άποψη ότι δεν είναι και νομίζω ότι αυτοί πρέπει να το ξανά-εξετάσουν το θέμα.

Με αγάπη.

Ανώνυμος είπε...




Αγαπητοί: Ευστράτιε, Θεμιστοκλή, και Nikos,



Για την Ορθόδοξη Εκκλησία, αποτελεί κώλυμα σύναψης θρησκευτικού γάμου,

η διαφορά θρησκεύματος των μελλονύμφων.

Kατά συνέπεια, όπως ίσως θα γνωρίζετε,
δεν ευλογεί το γάμο λ.χ. χριστιανού ορθοδόξου με αλλόδοξη ή αλλόθρησκη,

εκτός κι αν το πρόσωπο αυτό αποδεχθεί τις αλήθειες της Πίστεώς,

κι αποφασίσει να ενταχθεί με το Μυστήριο του Βαπτίσματος στην Εκκλησία του Χριστού.

Αυτήν την πάγια τακτική Tης η Εκκλησία, την στηρίζει στην Αγία Γραφή.

Από την εποχή της Παλαιάς Διαθήκης θεωρείτο για το λαό του Θεού, τον Ισραήλ, «ανομία» ο γάμος με «αλλογενείς» και ειδωλολάτρες· κι αυτό για να μη νοθευτεί η αληθινή πίστη στον ένα Θεό.

Eπίσης στην Kαινή Διαθήκη ο Aπόστολος Παύλος συμβουλεύει: «Mην κάνετε αταίριαστους δεσμούς γάμου με απίστους.
Γιατί, ποια σχέση μπορεί να έχει η δικαιοσύνη με την ανομία; Ή τι κοινό υπάρχει ανάμεσα στο φως και στο σκοτάδι; Ποια συμφωνία μπορεί να γίνει ανάμεσα στο Xριστό και στο διάβολο; Ή τι έχει να μοιράσει ο πιστός με τον άπιστο; Mπορεί να υπάρχουν στον ίδιο τόπο ο ναός του Θεού - που είστε εσείς - και ο ναός των ειδώλων;

Γι’ αυτό, λέει ο Kύριος: Φύγετε μακριά απ’ αυτούς και ξεχωρίστε»

(B΄ Kορ. 6, 14-17).

Στηριγμένοι οι Πατέρες της Eκκλησίας,
όπως ο Mέγας Bασίλειος, σ’ αυτές κυρίως τις δύο αγιογραφικές προτάσεις όρισαν πως: «Δεν επιτρέπεται σε ορθόδοξο άνδρα να συνάψει γάμο με αιρετική γυναίκα ή και το αντίθετο»

(Mεγ. Bασίλειος, Στ΄ 72).

Kανόνες Oικουμενικών Συνόδων κι όχι μόνο, κατηγορηματικά αποφαίνονται: Oι Oρθόδοξοι, κληρικοί και λαϊκοί, δεν θα πρέπει να παντρεύουν τα παιδιά τους με αιρετικούς. «Mη δειν τους της Eκκλησίας αδιαφόρως πρός Γάμου κοινωνίαν συνάπτειν τά εαυτών παιδία αιρετικοίς»

(Δ΄ Oικουμ. Σύνοδος κανών 14· Σύνοδος Λαοδικείας Kανόνες 10, 31, 33, 37· ΣT΄ Oικουμ. Σύνοδος Kανών 72 και Σύνοδος Kαρθαγένης Kανών 29).


Tελευταία, «κατ’ οικονομίαν», ευλογείται ο γάμος ορθοδόξου με αιρετικό-σχισματικό, αν ο δεύτερος είναι βαφτισμένος χριστιανός και εφ’ όσον η χριστιανική ομολογία στην οποία ανήκει αποδέχεται το Iερό Bάπτισμα ως Mυστήριο.

Kατά την έκδοση της άδειας της τέλεσης αυτού του γάμου, μ’ έναν προτεστάντη ή με έναν ρωμαιοκαθολικό λ.χ., ο ορθόδοξος μέλλων ή μέλλουσα σύζυγος, διαβεβαιώνει εγγράφως την Ιερή Μητρόπολη, εκεί όπου θα γίνει ο γάμος, πως τα παιδιά που θα προέλθουν από αυτόν το μικτό γάμο, θα τα μεγαλώσει σύμφωνα με το Oρθόδοξο δόγμα.

Kάτι βέβαια που σε καμία περίπτωση δεν ελέγχεται ή δεν πιέζεται ο ορθόδοξος στη συνέχεια να κάνει.



Ανώνυμος είπε...




Αγαπητοί: Ευστράτιε, Θεμιστοκλή, και Nikos,



ΜΙΚΤΟΣ ΓΑΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ




Σέ περίπτωση Μικτού Γάμου, μεταξύ Ελλήνων πολιτών, Ορθοδόξου καί Ετεροδόξου (Ρωμαιοκαθολικού ή Προτεστάντη, μέ Τριαδικό Βάπτισμα, εκτός των ως άνω δικαιολογητικών (ενότητα. Α' παρ 1-11), από τό ετερόδοξο μέλος απαιτούνται επί πλέον τά εξής:


1. Πιστοποιητικό Βαπτίσεως. εκδίδεται από τόν Ναό, όπου τελέστηκε τό Βάπτισμα.


2. Πιστοποπιητικό αγαμίας. Εκδίδεται από τήν ετερόδοξη ενορία.


3. Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/1986 (πού αντικατέστησε τό Ν.105), ότι συμφωνεί τά τέκνα πού θά προέλθουν από τό γάμο, θά βαπτισθούν στήν Ορθόδοξη Εκκλησία.*


Σημ.1: Διότι υπάρχουν Προτεσταντικές παραχριστιανικές ομάδες, οι οποίες δέν έχουν τριαδικό Βάπτισμα μεταξύ των οποίων είναι καί οι εξής:


Αγαπινισμός, αδελφοί ελευθέρου Πνεύματος, αντβεντισταί της εβδόμης ημέρας, Βοημοί αδελφοί, εκκλησία του Θεού της Πεντηκοστής, Καθαροί, Κουάκεροι, Μορμόνοι, Χριστάδελφοι, τά Παιδιά του Μω, αποστολική εκκλησία της Πεντηκοστής, αντιτριαδικές Πεντηκοστιανές ομάδες (Κοινωνία των Μαθητών του Χριστού, ανανεωμένοι Χριστιανοί κλπ), Υπερκοινοτικές Πεντηκοστιανές Κινήσεις (Ευαγγελική αδελφότης η Πεντηκοστή, Πανελλήνιος Χριστιανική αδελφότης) αγγλικανοί αποσχισθέντες από τήν επίσημη αγγλικανική εκκλησία κλπ.



Ανώνυμος είπε...




Αγαπητοί: Ευστράτιε, Θεμιστοκλή, και Nikos,



ΜΙΚΤΟΣ ΓΑΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Γάμος μεταξύ Ορθοδόξων καί αλλοθρήσκων (εβραίων, Μουσουλμάνων κλπ.) δέν Ιερουργείται, εκτός εάν τό αλλόθρησκον μέλος δεχθεί νά βαπτιστεί καί νά γίνει Ορθόδοξος.


3. Γάμος μέ ετεροδόξους πού δέν έχουν Τριαδικό Βάπτισμα δέν Ιερουργείται, εκτός εάν τό ετερόδοξον μέλος δεχθεί νά βαπτισθεί καί νά γίνει Ορθόδοξος.



Ανώνυμος είπε...

<


Αγαπητοί: Ευστράτιε, Θεμιστοκλή, και Nikos,




ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Στην περίπτωση που Ετερόδοξος ή Αλλόθρησκος θελήσει να ενταχθεί στην Ορθόδοξη Εκκλησία, ισχύουν τα εξής:



α) Εάν είναι Ρωμαιοκαθολικός, χρίεται διά του Αγίου Μύρου.


β) Εάν είναι Προτεστάντης και ΕΧΕΙ Τριαδικό Βάπτισμα, χρίεται διά του αγίου Μύρου.


γ) Εάν είναι Προτεστάντης και ΔΕΝ έχει Τριαδικό Βάπτισμα (βλ.Σημ.), βαπτίζεται κανονικά.


δ) Εάν είναι αλλόθρησκος (Μουσουλμάνος, Βουδιστής, κλπ.) ή άθρησκος βαπτίζεται.


Σημ. Πρόκειται για αιρετικές παραφυάδες, μερικές από τις οποίες είναι και οι εξής: Αγαπινισμός, Αδελφοί ελευθέρου Πνεύματος, Αντβεντισταί της Εβδόμης Ημέρας, Βοημοί Αδελφοί, Εκκλησία του Θεού της Πεντηκοστής, Καθαροί, Κουάκεροι, Μορμόνοι, Χριστάδελφοι, τα Παιδιά του Μώ, Αποστολική Εκκλησία της Πεντηκοστής, Αντιτριαδικές Πεντηκοστιανές Ομάδες (Κοινωνία των Μαθητών του Χριστού, Ανανεωμένοι Χριστιανοί κλπ), υπερκοινοτικές Πεντηκοστιανές Κινήσεις (Ευαγγελική Αδελφότης ή Πεντηκοστή, Πανελλήνιος Χριστιανική Αδελφότης)



Ανώνυμος είπε...



Αγαπητοί: Ευστράτιε, Θεμιστοκλή, και Nikos,


ΕΝΗΛΙΚΕΣ


1) Ο Ετερόδοξος ή Αλλόθρησκος συμπληρώνει Αίτηση Βαπτίσεως, στην οποία καταγράφει όλα τα προσωπικά στοιχεία του (όνομα, διεύθυνση, θρήσκευμα, Χώρα προέλευσης κλπ) στην οποία αναφέρει ότι επιθυμεί να γίνει, Χριστιανός Ορθόδοξος αβιάστως και ελευθέρως και την οποία υποβάλλει στον ενοριακό Ναό, της περιοχής κατοικίας του.


2) Ο Εφημέριος διαβιβάζει την Αίτησή στην Ι. Αρχιεπισκοπή, δηλώνοντας, ότι ο Αιτών επιθυμεί να ενταχθεί στην Ορθόδοξη Εκκλησία, και εισηγείται να Κατηχηθεί και να Βαπτισθεί.


3) Η Αρχιεπισκοπή εγκρίνει την Αίτηση και καθορίζει τον Κατηχητή, καθώς και τον χρόνο της Κατήχησης και της Βάπτισης.


4) Μετά την τέλεση του Βαπτίσματος ο Νεοφώτιστος Έλληνας, καταθέτει τη Βεβαίωση Βαπτίσεως στον Δήμο, όπου είναι εγγεγραμμένος. Σε περίπτωση Αλλοδαπών, ο Νεοφώτιστος κρατά την Βεβαίωση Βαπτίσματος προς πιστοποίηση του Θρησκεύματος όπου δεί.



Χρήστος – αντιαιρετικός είπε...

Αγαπητέ Ευστράτιε, τώρα που σε γνώρισα καλύτερα θα ήθελα να μου λύσεις – αν το θέλεις και εσύ βέβαια – μία απορία.
Πριν όμως από αυτό θα ήθελα να κάνω κάποιες επισημάνσεις.
Κατ’ αρχάς μου αρέσει η ανεκτικότητα και η μετριοπάθεια που δείχνεις σε κάποια θρησκευτικά ζητήματα γεγονός που θα πρέπει να χαρακτηρίζει κάθε ένα που θέλει να ονομάζεται και να είναι Χριστιανός.
Μετά κάποια σχόλιά σου έχουν αρκετή οξυδέρκεια, γεγονός που χαρακτηρίζει και τον άθεο της παρέας μας τον Nikos. Π.χ. η παρατήρησή σου για τον Εθνικισμό στην Ορθοδοξία ήταν πολύ σωστή αν και οι ομόθρησκοί μου αγνοούν πως έχει καταδικαστεί από ενδημούσα σύνοδο της Κων/λης το 1872 ως αίρεση. Όμως όπως θα ξέρεις στα κράτη που υπάρχει η Ορθοδοξία υπήρξαν προβλήματα μετά την απελευθέρωση από τους Τούρκους. Π.χ. η Ελλάδα. Επειδή ήταν κομμάτι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, υπήρξε πρόβλημα μετά την απελευθέρωση από τους Τούρκους τι θα ήταν εκείνο που θα χαρακτήριζε κάποιον ως Έλληνα λόγω της πανσπερμίας των κατοίκων. Και τελικά Έλληνας ήταν αυτός που δέχονταν το Ανατολικό Ορθόδοξο δόγμα. Και έτσι έγινε η συμπόρευση θρησκείας και κράτους για αρκετά χρόνια αφού βόλευε την πλειοψηφία των κατοικούντων με όλα τα θετικά κι αρνητικά που λογικά υπήρχαν με την συμπόρευση αυτή.
Μετά όπως γνωρίζεις η Εκκλησία πάντα είχε προβλήματα από την σύστασή της κιόλας. Ιουδαΐζοντες, αιρέσεις, σχίσματα κ.λ.π. Ένας ζωντανός Οργανισμός έχει πάντα προβλήματα.
Επέτρεψέ μου τώρα να έρθω στον Άκη. Με τον Άκη με συνδέουν ιδιαίτερες σχέσεις που δεν μπορώ να αποκαλύψω γιατί θα του κάνω κακό. Ένα μόνο μπορώ να σου πω. Είναι αρκετά πονεμένος άνθρωπος και έχει περάσει και περνάει ακόμα μεγάλα προβλήματα για την ειλικρινή πίστη του στον Θεό και τον Χριστό. Θέλω μόνο στη συζήτηση μαζί του να μην επιμένεις σε κάποια πράγματα αν σου τα επισημάνει ποια είναι αυτά. Μάρτυρά μου έχω και τον Nikos που μπορεί να σου πει αν έχω δίκαιο ή άδικο. Γι’ αυτό μην σε ξενίζει που υπογράφει με αυτό τον παράξενο τίτλο. Έχει πολύ «ουρά» και περιπέτεια αυτός ο τίτλος που αναγκάστηκε να βάλει ο Άκης.
Και τώρα πάμε στην απορία μου.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έκανες τέτοια διαφήμιση και άσχετη κιόλας – ειδικά σε μένα που τους ξέρω απέξω και ανακατωτά – στους ΜτΙ;

Και όπως σου είπα. Αν θέλεις απαντάς. Καλή συνέχεια στον διάλογο.

Χρήστος – αντιαιρετικός

Θεμιστοκλής Παπαϊωάννου είπε...

Αγαπητέ φίλε Άκη θα ήθελα να συμπληρώσω ότι η μητέρα μου όντας ΚΑΘΟΛΙΚΉ παντρεύτηκε τον πατέρα μου όντας ΟΡΘΌΔΟΞΟΣ στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα Σταδίου (αν θες σου δίνω και την ακριβή διεύθυνση) από τον αποθανόντα ιερέα π. Βαλλινδρά. Στον συγκεκριμένο ναό από τότε μέχρι και σήμερα ιερουργεί και ο π. Κυριακός Τσουρός ΥΠΕΎΘΗΝΟΣ (σήμερα) σε ΘΈΜΑΤΑ ΑΙΡΈΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. Που με τον οποίο συναντιόμουν σχεδόν καθημερινά για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η μητέρα μου αργότερα επιθυμώντας να λαβαίνει από την Θεία Ευχαριστία πήρε το ΧΡΙΣΜΑ, δεν αναβαπτίστηκε. Γνωρίζω ακόμη ότι βαπτισμένο μέλος στην λεγόμενη "Εκκλησία του Χριστού" μπορεί να γίνει Ορθόδοξος με το χρίσμα, ΔΕΝ αναβαπτίζεται. Αυτά που λέω μπορώ να τα αποδείξω, διότι αφού έφυγα το 1993 (αρχές) από την "Εκκλησία Χριστού" επανήλθα για πολύ λίγο στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Επειδή είχα αναβαπτιστεί το 1992 στο δόγμα αυτό - ο ιερέας μου έκανε το ΧΡΙΣΜΑ, δεν με αναβάπτισε.

Οι γονείς μου παντρεύτηκαν 3 φορές (δεν ξέρω γιατί, ανόητο μου φαίνεται αλλά τι να κάνουμε τώρα). Μια φορά από το Δημαρχείο (Register) στην Αγγλία το 1972, μια φορά στην Καθολική Εκκλησία διότι η μητέρα μου ήταν Καθολική το 1973, και στην Ορθόδοξη Εκκλησία το 1977 διότι ο πατέρας μου ήταν Ορθόδοξος. Το 1977 έγινε και ο νηπιοβαπτισμός μου...

Ακόμη και να κάνω λάθος σε ορισμένες χρονολογίες τα γεγονότα έγιναν έτσι.

Ανώνυμος είπε...




Αγαπητέ Θεμιστοκλή,

μπορείς να διαβάσεις σε παρακαλώ, τα σχόλια που έκανα, πριν από μερικά λεπτά?

Σε ευχαριστώ!

Δεν έχω να πω κάτι άλλο για το θέμα αυτό.


Θεμιστοκλής Παπαϊωάννου είπε...

Φίλε Άκη,

Δεν νομίζω αυτά που έγραψες να έρχονται σε αντίθεση με την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΉ ιστορία που ανάφερα.

Έγραψες, "Γάμος μέ ετεροδόξους πού δέν έχουν Τριαδικό Βάπτισμα δέν Ιερουργείται..."

Άρα γάμος με ετερόδοξους που ΈΧΟΥΝ Τριαδικό Βάπτισμα ιερουργείται (άρα γάμος Ορθοδόξου - Καθολικού ιερουργείται).

Έγραψες, "α) Εάν είναι Ρωμαιοκαθολικός, χρίεται διά του Αγίου Μύρου. β) Εάν είναι Προτεστάντης και ΕΧΕΙ Τριαδικό Βάπτισμα, χρίεται διά του αγίου Μύρου."

Άρα και σε αυτό δεν διαφωνούμε ένας Καθολικός ή ένα μέλος της Ομολογίας "Εκκλησία του Χριστού" έχουν ΤΡΙΑΔΙΚΌ Βάπτισμα και για αυτό λαβαίνουν το χρίσμα.

Καλή σου μέρα!

Ανώνυμος είπε...



Αγαπητέ Θεμιστοκλή,

Είπα εγώ, ότι διαφωνούμε?

Αν διαβάσεις τα σχόλιά μου, θα δεις, ότι συμφωνούμε και όχι, ότι, διαφωνούμε!

Γιατί να διαφωνήσουμε?

Δεν υπάρχει λόγος.


valo είπε...

Φιλε Χρηστο

Δεν ηταν προθεση μου να προσβαλλω κανενα , απλα καμια
φορα στο διαλογο ξεφευγω.
Ζητω συγνωμη.

Ο φιλος Ακης βρηκε οπως του ειχα πει τις σχετικες αποφασεις της ΙΣ

Οποτε το θεμα εληξε.

Φιλε Χρηστο δεν εκανα διαφημιση στους ΜΤΙ απλα οι ΜΤΙ μου εκαναν
τρομερη εντυπωση για την ευγενεια και την καλοσυνη τους.

Η θρησκεια τους ειναι παραξενη και γεματη εμμονες και παραλογισμους.

Εχουν ομως σπανια καλοσυνη και ανθρωπια.

Φιλε Θεμιστοκλη

Η παρουσια σου στο μπλογκ ειναι κατι παραπανω απο πολυτιμη.
Εχεις εντονα προσωπικα βιωματα
και μου κανει εντυπωση η θρησκευτικη σου περιπλανηση.

Ποσοι Κουάκεροι ζουν περιπου στην Ελλαδα;

Ενδιαφερομαι για αυτη την ομαδα
ειναι και η ποιο πνευματικη
του προτεσταντικου χώρου.

Παντως η κατ οικονομιαν αναγνωριση
του Τριαδικου ετεροδοξου βαπτισματος οδηγει στην σιωπηρη
παραδοχη απο τους Ορθοδόξους
οτι και οι Καθολικοι και οι προτεσταντες ειναι χριστιανοι
και χριζουν ειδικης αντιμετωπισης.

Απο την αλλη υπαρχει το σχισμα των ΓΟΧ που εφαρμοζει με τρομερη αυστηροτητα το Πηδαλιο και καταδικαζει στην Κολαση και την Κρατικη Εκκλησια και τους αλλους χριστιανους.

Ανώνυμος είπε...




Αγαπητέ Ευστράτιε,

δεν κατάλαβες το νόημα και το πνεύμα των σχολίων μου!

Δεν βρήκα τίποτα που να μου είπες εσύ.

Όλα όσα έγραψα και υποστήριξα, βάσει αποφάσεων συνόδων και κειμένων των πατέρων, τα υποστηρίζω και τώρα, και είναι έτσι όπως τα έγραψα.

Σήμερα, με προσωπική μου επιλογή και απόφαση, παρέθεσα την επικρατούσα τακτική και θέση, στα εν λόγω θέματα.

Αυτό, δεν σημαίνει, ότι συμφωνώ, ούτε ότι, διαφωνώ.

Απλώς, αναφέρομαι στο, τι γίνεται, σήμερα.


Και βέβαια, διαφημίζεις τους ΜτΙ, και προσπαθείς να μας πείσεις, πως, είναι καλοσυνάτοι και αγαθοί.

Πόσο καιρό, κάνεις, γραφική μελέτη, μαζί τους?


Λες ότι έχουν σπάνια "καλοσύνη" και "ανθρωπιά".

Πως το ισχυρίζεσαι αυτό?

Με τι στοιχεία?

Μπορείς να το αποδείξεις?

Αυτοί που έτυχε να γνωρίζω εγώ, με έπεισαν, με τα δόγματα που πρεσβεύουν, ότι είναι παντελώς απάνθρωποι και άκαρδοι, για να μη πω, τομάρια.


Αν θέλεις να κάνουμε, σοβαρό διάλογο, να μιλήσεις με αποδείξεις,
και να θέσεις, ΕΝΑ, συγκεκριμένο θέμα, και να μη "πηδάς" από το ένα θέμα στο άλλο, όπως κάνουν οι φίλοι σου,ΜτΙ, οι οποίοι δεν έχουν αποδείξεις και ντοκουμέντα, για τα λεγόμενά τους.


Και υποψιάζομαι, ότι, θέλεις να παίξεις το ίδιο παιχνίδι, και με τον Θεμιστοκλή, όταν τον ρωτάς, δήθεν, για να μάθεις για την θρησκεία του.

Τελείωσε πρώτα, το θέμα, με τους ΜτΙ,
με το οποίο, μπήκες στην συζήτησή μας,
και έπειτα, ανοίγεις και άλλα θέματα, για άλλες θρησκείες.


Ανώνυμος είπε...




Αγαπητέ Ευστράτιε,

έγραψες:

"Ποσοι Κουάκεροι ζουν περιπου στην Ελλαδα;

Ενδιαφερομαι για αυτη την ομαδα
ειναι και η ποιο πνευματικη
του προτεσταντικου χώρου.

17 Ιουλίου 2010 12:54 μ.μ.

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

Ερώτηση:


"Πως ξέρεις, ότι, είναι, η πιο πνευματική, ομάδα,
εφόσον, δεν την γνωρίζεις καθόλου,
και ζητάς να μάθεις, για αυτήν"?

''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''


valo είπε...

Φιλε Ακη

Δεν καταλαβαινω γιατι εισαι τοσο
επιθετικος.

Δεν διαφημιζω τους ΜΤΙ ουτε και
κανω γραφικη μελετη μαζι τους.
Εχω παρακολουθησει συγκεντρωσεις
τους μου εδωσαν αρκετα εντυπα
και κρατησα επαφες με ΜΤΙ στα πλαισια της παρεας.

Σε Κουακερους δεν εχω παει ποτε
γιατι δεν υπαρχουν στη Θεσ/νικη.
Εχω παει σε Ευαγγελικες κοινοτητες
και εχω κι εκει γνωστους.

Ομως εχω διαβασει πολλα για τους Κουακερους και εχω δει και σχετικα βιντεο στο διαδικτυο.

Τωρα Ακη αν δεν δεχεσαι τις πρακτικες της Ιερας Συνοδου
για τα θεματα του βαπτισματος
και των γάμων με ετεροδοξους
ειναι αλλο θέμα.

Παντως στην αρχη δεν παραδεχωσουν οτι αυτα συμβαινουν.

Ακη μην τα βλεπεις ολα με φανατισμο ,μην πεφτεις στην παγιδα.
Αν βρεθεις σε νησια που υπαρχουν
καθολικοι πχ Κερκυρα
την ημερα της Αγιας Δωρεας των Καθολικων γιορταζει ολο το νησι
και πηγαινουν στην πομπη και ορθοδοξοι ιεράρχες.
Ορθόδοξοι και Καθολικοι προσκυνουν μαζι στα Καθολικα προσκυνηματα στην Τηνο.


Η θεολογια φιλε θελει ψαξιμο
ειναι επιστημη και εννοιες οπως το φιλιοκβε ειναι λεπτες και εντασσονται στα πλαισια της παραδοσης.

Ο Καθολικισμος ειναι θεολογικος
ογκολιθος και αυτο το ξερουν οι Ορθοδοξοι ιεράρχες.

Ανώνυμος είπε...




Αγαπητέ Ευστράτιε,

Άσε τις αερολογίες και τις υποδείξεις.
Δεν είσαι σε θέση, να κάνεις υποδείξεις σε κανέναν.

Δέχομαι την καλοπροαίρετη κριτική,
αλλά όχι από άτομα που μιλάνε με πονηριά και υπεκφυγές.

Μίλα ξάστερα και θέσε ΕΝΑ συγκεκριμένο θέμα,
και άσε τα λογοπαίγνια.

Θέσε ένα θέμα συγκεκριμένο.

Εγώ, ότι είπα, το στήριξα σε ντοκουμέντα,
εσύ, αερολογείς και μας εμπαίζεις.

Μίλησε συγκεκριμένα και όχι αόριστα.


valo είπε...

Φιλε Ακη

Ακομα δεν καταλαβαινω γιατι μου επιτιθεσαι ετσι.

Δεν κανω υποδειξεις , τη γνωμη
μου λεω.

Δεν εχω τιποτε μαζι σου.

Οσο για τον Καθολικισμο δεν ηθελα
απο την αρχη να συνεχισω το θεμα ωστοσο συνεχισα γιατι το ήθελες και τυγχανει να το γνωρίζω
παρα πολυ καλά.

Ομως το ξαναλέω αυτο το μπλογκ
ειναι κυριως αντιχιλιαστικο
και αντιπροτεσταντικο.

Δεν νομιζω οτι το θεμα ενδιαφερει τους υπόλοιπους.

Ανώνυμος είπε...



Αγαπητέ Ευστράτιε,

δεν κάνω καμία επίθεση,
η μοναδική επίθεση, βρίσκεται στην φαντασία σου.

Ούτε το θέμα του Καθολικισμού, το ξέρεις.

Δεν ξέρω τι κάνουν, σε άλλα μπλόγκ,
αλλά, εδώ στον "Α" μιλούμε με ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ.

Δεν λέει ο καθένας, το κοντό του και το μακρύ του.

Για ότι λες και ισχυρίζεσαι, να έχεις αποδείξεις.

Αλλάζεις διάφορα αναπάντητα θέματα, για να θολώσεις τα νερά.

Μίλησε για ΕΝΑ θέμα.

Το θέμα των ΜτΙ, δεν το σχολίασες και λες δυο αερολογίες, και συνεχίζεις σε άλλα θέματα, και χωρίς να ξέρεις την θρησκεία του Θεμιστοκλή, μας λες, ότι είναι η καλύτερη εν μέσω των προτεσταντικών.

Με ποιες γνώσεις, βγάζεις συμπεράσματα, για θέματα, που άλλοι, δαπάνησαν όλη την ζωή τους?

Μίλησε, για ΕΝΑ θέμα.

valo είπε...

Φιλε Ακη

Μπορεις να με παρουσιαζεις
σαν άσχετο ομως ειδες οτι ειχα δικιο για την εγκυροτητα του
καθολικου βαπτισματος και τους
μεικτους γάμους.

Σου το επιβεβαιωσε και ο Θεμιστοκλης και το ειδες και μονος σου απο τις αποφασεις της ΙΣ.

Εκτος αν εισαι σχισματικος ΓΟΧ
και δεν τα δεχεσαι.

Δικαιωμα σου παντως.

Πιστεψε με φιλε τον Καθολικισμο
τον ξερω πολυ καλα ,πηγαινω
σε Καθολικη Εκκλησια .
Οπως και σε Ορθόδοξη .

ΜΤΙ δεν ειμαι ομως δεν μπορω
να μην σχολιασω το ηθος
των ΜΤΙ.

Τωρα αλλο η συμπεριφορα των ΜΤΙ
και αλλο η πιστη τους.

Φιλε αν γινεις τελικα ορθόδοξος
να ξερεις σου ταιριαζουν περρισοτερο οι ΓΟΧ.

Εφαρμοζουν το Πηδαλιο σαν να ειναι οι εντολες του Θεου.

Στο ξαναλεω δεν εχω τιποτα προσωπικο μαζι σου.

Ανώνυμος είπε...




Αγαπητέ Ευστράτιε,

επειδή επαναλαμβάνεις τα ίδια και ξανά τα ίδια συνεχώς,
δεν θα σου επαναλάβω πάλι, αυτά που ήδη έγραψα.

Να διαβάσεις ξανά, τα προηγούμενα σχόλιά μου.

Και αν έχεις κάποιο θέμα συγκεκριμένο, με αποδείξεις και στοιχεία, τότε λέγε το, για να το συζητήσουμε.

Σχετικά με το αρχικό, θέμα, για τους ΜτΙ, έχεις μαύρα μεσάνυχτα.

Καλά που δεν σε τύλιξαν, ακόμη.



Χρήστος – αντιαιρετικός είπε...

Αγαπητέ φίλε Ευστράτιε παρόλο που μερικές φορές μέσα από τα γραπτά σου προσπαθείς να φανείς κυνικός για κάποια πράγματα πιστεύω τελικά πως είσαι άτομο με ευαισθησίες και καλοσύνη ψυχής. Γιατί δεν ήταν λίγες οι φορές που αναγνώρισες ή το λάθος σου ή ότι παραφέρθηκες και ζήτησες συγγνώμη γι’ αυτό, πράγμα που σε πληροφορώ εγώ μάλλον δεν θα το έκανα.

Για τους ΜτΙ πάντως δεν έχεις δίκαιο. Και δεν στο λέω αυτό γιατί έχω κάτι εναντίον τους αλλά δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια. Βέβαια έχεις το δικαίωμα να διαφωνείς επ’ αυτού και σ’ αυτό σου «βγάζω το καπέλο».

Θα ήθελα πάντως να μου κάνεις μια χάρη. Θέλω – με την ησυχία σου βέβαια – να διαβάσεις τα άρθρα «Κατάθεση ψυχής από πρώην ΜτΙ», «Τα πέτρινα παιδικά χρόνια ενός πρώην μτΙ», «Η σκληρή εφηβεία ενός πρώην ΜτΙ, στο ανελεύθερο και καταπιεστικό περιβάλλον της Σκοπιάς» και «η σφαγή των νηπίων στο όνομα του Γιαχβέ» και μετά τα ξαναλέμε. Διαβάζοντάς τα εκτός των άλλων ελπίζω να καταλάβεις κάτι που σου «φωνάζω» εδώ και μέρες.

Τα άρθρα θα τα βρεις στο δεξιό μέρος της σελίδας του «Αντιαιρετικού» εκεί που γράφω Διαβάστε επίσης.


Φίλε Θεμιστοκλή συγγνώμη που δεν σου έγραψα αλλά είχε πάρει «μονοπώλιο» το Ίντερνετ η κόρη μου. Πάντως θέλω να ξέρεις πως εγώ και ο Άκης είμαστε μαζί σου συνέχεια. Το εννοώ αυτό να το ξέρεις.

Επιτρέψτε μου τώρα να πάω να ρίξω μια βουτιά σε μια κοντινή παραλία της περιοχής μου. Στο Ασπρονέρι δίπλα στα Καμένα Βούρλα.

Τα λέμε το βράδυ. Νάστε καλά.


Χρήστος – αντιαιρετικός

Χρήστος - αντιαιρετικός είπε...

Συμπλήρωμα για Ευστράτιο.

Αν καταλάβεις αυτό που σου "φωνάζω" εδώ και μέρες ελπίζω να το κρατήσεις για τον εαυτό σου.

Φιλικά Χρήστος

Χρήστος – αντιαιρετικός είπε...

Αγαπητέ Ευστράτιε πιστεύω να διάβασες τα άρθρα που σου υπέδειξα και αφορούσαν την μαρτυρία ζωής του πρώην Μάρτυρα του Ιεχωβά, Ονήσιμου.

Θα με ενδιέφερε πάρα πολύ να ακούσω τη γνώμη σου επ’ αυτών, αφού εσύ έχεις σχηματίσει διαφορετική και τελείως αντίθετη γνώμη γι’ αυτούς. Θα ήθελα επίσης να μου πεις αν έκανες κοινωνούς των άρθρων αυτών τους φίλους σου Μάρτυρες του Ιεχωβά και αν ναι, τι σου είπαν.

Σε ενημερώνω πως ο Ονήσιμος είναι υπαρκτό πρόσωπο και δεν είναι πλάσμα της φαντασίας μου. Ενδεικτικά να σου πω, πως μου χάρισε την πλούσια βιβλιοθήκη του – την οποία ήταν έτοιμος να πετάξει στα σκουπίδια, αηδιασμένος από την Οργάνωση - με έντυπα της «Σκοπιάς» που μερικά όπως μου δήλωσε δεν τα έχουν ούτε ΜτΙ. Π.χ. το «Λάμπετε ως φωστήρες» που δεν δίνεται σε όποιον – όποιον αλλά σ’ αυτούς που πρόκειται να γίνουν τακτικοί σκαπανείς. Ή μου έδωσε όλη την σειρά των Εσωτερικών Εγκυκλίων της Σκοπιάς 2006 – 2009 «Η Διακονία της Βασιλείας μας». Με τον Ονήσιμο επικοινωνώ σχεδόν σε καθημερινή βάση, οπότε μπορώ να τον ενημερώσω για οτιδήποτε ειπωθεί γι’ αυτόν για να πάρει θέση ή να δώσει κάποιες διευκρινίσεις.
Σημειωτέον πως η αυτοβιογραφία του θα συνεχιστεί από τις σελίδες του «Αντιαιρετικού».

Περιμένω λοιπόν τις παρατηρήσεις τις δικές σου καθώς και των φίλων σου των Μαρτύρων του Ιεχωβά.

Χρήστος – αντιαιρετικός

Πίτερ είπε...

Κύριε Χρήστο καλημέρα.

Εκείνος ο Οικονομίδης που βρίσκεται;

Ακόμα γράφει άρθρο για να σας απανήσει στο "Σπόρο;" ή ψάχνει κανένα άλλο κείμενο να το αλλάξει για να συκοφαντήσει ξανά την Ορθοδοξία;

Χα!

Για φαντάσου!

Παίρνει τα κείμενα και αφαιρεί τις λέξεις που δεν του ταιριάζουν.

Κρίμα!

Και πίστεψε ότι δεν θα τον καταλάβαινε ποτέ κανείς.

Ααααχ!!! Κατακαημένε Οικονομίδη...

Πίτερ

Πίτερ προς κ.Χρήστο και Γιώργο είπε...

Κύριε Χρήστο και πάλι καλημέρα.

Εκείνος ο Γιώργος ο Μάρτυρας του Ιεχωβά που εξαφανίστηκε κι αυτός;

Τί τους κάνετε κύριε Χρηστο κι όλοι το βάζουν στα πόδια;

Γιώργο Γιώργο είσαι εδώ; ή μοιράζεις σκοπιές κατακαημένεεεε...

Πάντως Γιώργο ένα έχω να σου πω:

Δεν είσαι πλέον θύμα.

Έτσι κι εξακολουθείς να μοιράζεις ΣΚΟΠΙΕΣ, εις γνώσιν σου διδάσκεις λάθος διδασκαλίες.

Μετά από αυτήν την "μπόμπα" που έσκασε ο ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΣ από περιοδικό της Σκοπιάς με Ορθοδόξους το 200τόσο μ.Χ ειναι να σε/σας κλαίνε οι ρέγγες.

Γιώργο - έχεις πάψει προ πολλού να είσαι θύμα.

Εχε το νου σου τί λες από δω και πέρα.

Και στο λέω αυτό γιατί είμαι σίγουρος, ότι παρόλο που σου έδειξε ο ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΣ Ορθοδόξους το 200 μ.Χ και μέσα από τη Σκοπιά, εσύ εξακλουθείς και λες στον κοσμάκι που δε ξέρει:

"Το 350 δεν υπήρχε Ορθοδοξία".

Γειά σου Γιώργο.

Πίτερ

valo είπε...

Καλησπερα κ. Χρηστο και σε ολους.

Δυσκολευομαι να απαντω εγκαιρα
λογω επαγγελματικων υποχρεωσεων.

Διαβασα με προσοχη ολα τα αρθρα και οντως μενεις εκπληκτος απο την αυταρχικοτητα που περιγραφει ο Ονησιμος.

Τους ΜΤΙ δεν τους ξερω καλα ,ποτε δεν ισχυριστηκα κατι τετοιο.

Εμενα μου εχουν φερθεί άψογα
Πάντως εχω την εντυπωση οτι
η κατασταση στους ΜΤΙ εχει χαλαρώσει γιατι πρόσεξα οτι στις
συνάξεις τους αρκετοι μπαινοβγαίνουν και μαλλον βαριούνται.

Ετσι κι αλλιως κ Χρηστο δεν ειχα σκοπο να γίνω ΜΤΙ
απλα δεν καταλαβαίνω γιατί αυτοι
οι άνθρωποι βασανίζονται τόσο.

Ευχαριστω για το βήμα που μου δίνετε και ζητω και πάλι συγνώμη αν προσέβαλα εσας και
άλλους.
Ειναι παντως σίγουρο οτι τους ΜΤΙ τους ξερετε περρισοτερο απο εμένα ,εγω γενικα δεν τους εχω ζήσει ,απλος επισκεπτης τους
ημουνα.

Χρήστος – αντιαιρετικός είπε...

Αγαπητέ Ευστράτιε ειλικρινά ένοιωσα άσχημα που έγινα αιτία να γράψεις αυτό το απολογητικό σχόλιο. Αλήθεια δεν ήταν μέσα στις προθέσεις μου κάτι τέτοιο. Μετά γιατί άρχισες να χρησιμοποιείς πληθυντικό; Ενικό και πάλι ενικό.

Επίσης ούτε λόγος πότε θα γράφεις. Πάνω από όλα – ειδικά τώρα στην δύσκολη περίοδο που ζούμε – οι επαγγελματικές ασχολίες σου.

Όταν σε παρέπεμψα στα άρθρα του Ονήσιμου δεν το έκανα γιατί φοβήθηκα να μην γίνεις ΜτΙ, αλλά – αλήθεια σου λέω – μου προξένησε μεγάλη εντύπωση η προσπάθειά σου να τους ωραιοποιήσεις, ειδικά την συμπεριφορά τους.

Στην αρχή όταν μπήκες στο διάλογο πράγματι πίστεψα πως είσαι ΜτΙ – γιατί πολλοί μπαίνουν με τον δικό σου τρόπο – και υποψιάστηκα πως μπορεί να είσαι και ο Γιώργος με τον οποίο συζητάμε πάνω από δύο χρόνια. Είδα όμως πως μπαίνεις από την Θεσ/κη και κατάλαβα πως δεν είσαι ο Γιώργος γιατί αυτός είναι από τη Γερμανία.

Μετά έβαλες πολύ ωραία το ζήτημα σήμερα πως είσαι επισκέπτης σ’ αυτούς γι’ αυτό και δεν σου δείχνουν και το πραγματικό τους πρόσωπο.

Και θα σε παραπέμψω και σε ένα άλλο άρθρο μου. Είναι το «Προσπάθειες θρησκευτικού διαλόγου με τους χιλιαστές». Ότι γράφω μέσα είναι αλήθεια μέχρι κεραίας και είμαι και μετριοπαθής κιόλας στις εκφράσεις μου, γιατί ο ΜτΙ τον οποίο περιγράφω πως είχα σχέση όταν έδειξε το αληθινό πρόσωπό του, άρχισε να με βρίζει με ακατονόμαστες εκφράσεις όπως μ….α, π…..η, αι γ……ου και άλλα τέτοια. Σημειωτέον πως το άρθρο αυτό το δημοσίευσα στο τοπικό έντυπο της πόλης μου με την μεγαλύτερη κυκλοφορία τον «Λαμιακό Τύπο» και ούτε το διέψευσαν ποτέ, ούτε είπαν πως θα μου κάνουν μήνυση, ούτε βέβαια απάντησαν ποτέ, εν αντιθέσει με έναν Δωδεκαθεϊστή της πόλης μου με τον οποίο είχα διάλογο, τον οποίο έχω δημοσιεύσει στον «Αντιαιρετικό». Άλλωστε μπορείς να ρωτήσεις και τους φίλους σου ΜτΙ για να επικοινωνήσουν με τους εδώ της Λαμίας αν λέω αλήθεια ή ψέματα.



Θα ήθελα να σε παρακαλέσω, χωρίς να βιαστείς βέβαια, να τα θέσεις υπόψη όλα αυτά που συζητάμε στους φίλους σου ΜτΙ. Με ενδιαφέρει πολύ να δούμε ποια θα είναι η αντίδρασή τους.



Καλό σου βράδυ



Χρήστος – αντιαιρετικός



Υ.Γ. Πολύ ενδιαφέρον αυτό που είπες πως μπαινοβγαίνουν όλη την ώρα στις συναθροίσεις τους οι ΜτΙ επειδή βαριούνται. Το διάβασα και αλλού αυτό. Θα οφείλεται μάλλον όχι μόνο το ότι έχουν χιλιακούσει αυτά που λένε αλλά και για το «καινούργιο φως» που ήρθε και αφορά αυτό που σου έγραψα και παλιότερα δηλαδή την «νεκρανάσταση» των πεθαμένων ΜτΙ από το χρισμένο υπόλοιπο. Ήταν μεγάλο σοκ γι’ αυτούς. Δεν ξέρω αν κατάλαβες τι εννοώ αν όχι πες μου να σου εξηγήσω.

Χρήστος – αντιαιρετικός είπε...

Αγαπητέ Πήτερ ο Οικονομίδης έχει πάθει τέτοιο «ταράκουλο» που σε πληροφορώ πως μπήκε και διάβασε το σχόλιό σου στις 1.01.22 μ.μ. αλλά απάντηση δεν έδωσε. Τι να πει άλλωστε; Και άλλα ψέματα!



Χρήστος – αντιαιρετικός

valo είπε...

Xρηστο εχω την εντύπωση οτι πολλοι ΜΤΙ βαριουνται στις συναθροισεις και πηγαινουν
για να δουν φιλους τους απο την οργανωση.

Δεν κανω πλάκα, οι ΜΤΙ μοιάζουν
με ενα είδος θρησκευτικου ΚΚΕ.

Ειναι η ποιο παράξενη θρησκευτικη ομάδα μαζι με τους
μυστικοπαθείς αλλα φινετσάτους
μορμόνους.

Ειδα και ΜΤΙ πωρομένους Χρήστο.

Ηταν όμως λίγοι.

Οι περρισοτεροι ηταν καλοσυνάτοι,
χαζοχαρούμενοι για την εξω κοινωνία και πολλους τους έπιανε νύστα στα μέσα της συνάθροισης.

Παντως φιλοι μου ΜΤΙ δε νομίζω να γραψουν στο Ιντερνετ
γενικα το θεωρούν λιγο επικύνδυνο μεσο.

valo είπε...

Θελω ομως Χρηστο να πω καποια πραγματα.

Απο μικρη ηλικια η σχεση μου με τον Καθολικισμο ηταν στενη και
ενιωθα την εχθρικη σταση πολλων.
Οχι κληρικων.
Ομως θυμαμαι θεολόγο που για να με φέρει στην ορθοδοξια
με απειλούσε με τις φωτιες της κόλασης , και γενικα ο περιγυρος με αντιμετωπιζε παραξενα.

Αργοτερα ηθελα να γίνω ορθόδοξος μοναχός -αποφαση
ομως που δεν είχε βάθος.
Στην πραγματικότητα δεν
είχα αλλαξει , αλλα ολα έγιναν
απο πίεση και αγγαρεία.

Σκεφτομαι, για να νιώθει ασχημα
καποιος καθολικος -ειδικα στο παρελθον φαντάσου πως θα νιώθει ο ΜΤΙ.

Θελει ηρεμη προσεγγιση Χρηστο
γιατι με τη βια τελικα προκυπτει
μισος και εμπαθεια προς την ορθοδοξία και ας εγινες τυπικα ΧΟ.

Αυτα τα λεω απο προσωπικα
βιώματα φίλε.

Χρήστος – αντιαιρετικός είπε...

Αγαπητέ Ευστράτιε πολύ σωστές οι παρατηρήσεις σου για την προσωπική σου περιπέτεια. Δυστυχώς ενώ υποτίθεται πως εκπροσωπούμε την θρησκεία της αγάπης είναι μόνο στα λόγια, και αν αγαπάμε, αγαπάμε μόνον αυτόν που είναι του ίδιου δόγματος με εμάς. Η παραβολή του καλού Σαμαρείτη είναι μόνο για να την λέμε. Να την εφαρμόζουμε όχι. Και εγώ είχα μάθει να βλέπω περίεργα έναν Καθολικό, ένα Ευαγγελικό, ένα ΜτΙ. Όμως μην ξεχνάς ήταν και ζήτημα πολιτικό. Λόγω του εμφυλίου βόλευε την τότε κρατούσα κατάσταση να έχει καθαρό θρησκευτικό λαό ενός μόνο δόγματος για να κυριαρχεί εσαεί. Και δυστυχώς βρήκαν ευκαιρία και πολλοί μέσα από την Εκκλησία ξεχνώντας την αποστολή τους να σπείρουν το μίσος και την αντιπάθεια για τον αλλόδοξο και τον αλλόθρησκο. Βέβαια αυτός ο τόπος είχε προδοθεί επανειλλημένα από αυτούς που πίστεψε ως φίλους και εν μέρει δικαιολογείται η αντιπάθεια και η εχθρότητα. Ξεχνάμε όμως πως πάνω από όλα είναι η αγάπη προς τον εχθρό.
Επειδή η κόρη μου σπουδάζει Θες/κη και ανεβαίνω καμιά φορά, στείλε μου ένα ιμέηλ στο palchristos@yahoo.gr να τα πούμε αν ανέβω καμιά φορά.

Την Τετάρτη το απόγευμα πρόκειται να δημοσιεύσω το άρθρο του Θεμιστοκλή για τους Κουάκερους. Ελπίζω να διαφωτιστείς σε κάποια σημεία, αλλά πιστεύω πως ο Θεμιστοκλής θα σου λύσει και απορίες αν έχεις. Και βέβαια έχεις το ελεύθερο να διαφωνήσεις σε άλλα σημεία του.

Χρήστος – αντιαιρετικός


Υ.Γ. Έχω πρόβλημα όταν πάω να ανεβάσω σχόλιο. Δεν το δέχεται. Τα προηγούμενα τα έστειλα σε φίλο μου να τα ανεβάσει. Οπότε αν δεις να μην σου απαντάω αμέσως είναι από το πρόβλημα αυτό. Παιδί μου, ούτε η ιστοσελίδα μου δεν με θέλει!!! Κατάλαβε φαίνεται με ποιον έχει να κάνει!!

Ανώνυμος είπε...




Διαβάζοντας τα τελευταία σχόλια,είδα κάποιες απόψεις, και, αν μου επιτρέπετε θα ήθελα να εκφράσω, κάποιες απορίες μου.

Γιατί άραγε, οι φίλοι ΜτΙ, του Ευστράτιου,
να μη θέλουν να γράψουν και να υπερασπίσουν τις απόψεις τους, εδώ μαζί μας?


Τι είναι αυτό που φοβούνται?


Εκπαιδεύονται 3 φορές την εβδομάδα, επίσημα, και πολλές φορές, ανεπίσημα, για να διδάσκουν στους ανθρώπους, τις διδασκαλίες της Σκοπιάς,
γιατί, αρνούνται με τόσο σθένος, και δεν έρχονται, εδώ, στον διαδικτυακό αυτόν, αγρό, όπου θα ακούσουν τόσοι και τόσοι, σε μέρη που ούτε κατά διάνοια, δεν θα μπορούσαν να φτάσουν?


Ευστράτιε, προτείνω, να τους το πεις, και να μεταφέρεις, αυτά που λέμε εδώ,
και να μας πεις, πως αντέδρασαν και τι σου είπαν.


Εγώ, Ευστράτιε, αν ήμουν στην θέση σου, και τους είχα φίλους μου,
θα τους ρωτούσα και θα ζητούσα, με σθένος και υπομονή καθώς και επιμονή, να μου απαντήσουν, τι είναι αυτό που φοβούνται, την στιγμή, που είναι σίγουροι 100% πως, έχουν την αλήθεια, και δεν έρχονται σε δημόσιο διάλογο, μαζί μας, που το ζητάμε τόσο καιρό τώρα.


Όσο για τον αγαπητό οικοδεσπότη μας, θερμά συγχαρητήρια, που λέτε αλήθειες και από τις δυο πλευρές, και δεν φοβάστε να εκφράσετε άποψη, που δεν είναι αρεστή, στην πλειοψηφία των Ορθόδοξων Χριστιανών.


Πάντως, σήμερα περάσαμε στο άλλο άκρο, και αν δει κάποιος, κάποιον Έλληνα πολίτη, να κάνει μια πολιτισμένη παρατήρηση, στον ΜτΙ, που τον ξύπνησε Κυριακή χαράματα, για να του πλασάρει την καινούργια Σκοπιά, κινδυνεύει να κατηγορηθεί για ακραίος και ρατσιστής, και να λιθοβοληθεί για παραδειγματισμό στην κεντρική πλατεία.


Το ίδιο μπορεί να συμβεί, και στον Έλληνα, που θα ενοχλήσει τον μεθυσμένο γύφτο που τράκαρε το αμάξι του, λίγο πριν πάρει, το επίδομα της πρόνοιας και το ξοδέψει στο διπλανό ουζερί, την στιγμή που ο Έλληνας, δουλεύει όλη μέρα, για να πληρώσει το ΤΕΒΕ, και το επίδομα του αλκοολικού, τεμπέλη, τουρκόγυφτου.



Χρήστος – αντιαιρετικός είπε...

Αγαπητέ Άκη θα συμφωνήσω και εγώ μαζί σου όσον αφορά την παρατήρηση σου για τους ΜτΙ. Πράγματι θα ήταν ενδιαφέρον να μπουν στον «Αντιαιρετικό» κατόπιν βέβαια ενημέρωσης από τον Ευστράτιο και όχι μόνο να έχουμε διάλογο για δογματικά ζητήματα, αλλά πολύ περισσότερο θα ήθελα την γνώμη τους για τα όσα διηγείται ο Ονήσιμος.
Όσο γι’ αυτά που λες με τους γύφτους είναι ζήτημα που άπτεται της πολιτείας και όχι της θρησκείας. Αυτή θα έπρεπε να φροντίζει ώστε και οι νόμοι να εφαρμόζονται αλλά να έχει και σωστή μεταναστευτική πολιτική ούτως ώστε και μετανάστες να εισέρχονται στην χώρα μας τόσοι που θα μπορούσαμε οικονομικά να τους αντέξουμε αλλά να έχει και τις σωστές υποδομές να ενταχθούν και αυτοί ομαλά στο σύνολο, να πληρώνουν τους φόρους τους και τις άλλες υποχρεώσεις τους ως Έλληνες πολίτες και όλα αυτά να δημιουργούσαν μια αίσθηση δικαιοσύνης σε όλους ούτως ώστε να μην υπάρχουν προστριβές.

Όμως όπως ξέρεις και σκορποχώρι είμαστε αλλά το κυριότερο οι εκάστοτε κρατούντες πέρα από την ανικανότητά τους και την κοντόφθαλμη πολιτική τους αποδείχτηκαν κλέφτες και λωποδύτες. Και όταν το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, το μόνο που μας μένει είναι να κάνουμε την προσευχή μας για να μην δούμε τα χειρότερα.

Χρήστος – αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...



Στην ιστοσελίδα τους λένε, οι ΜτΙ:



"Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κηρυχτούν αυτά τα καλά νέα. Συχνά, κάποια συζήτηση με φίλους και γνωστούς δίνει την ευκαιρία για αυτό. Μερικοί κηρύττουν γράφοντας επιστολές ή χρησιμοποιώντας το τηλέφωνο. Άλλοι ταχυδρομούν έντυπα που περιέχουν ύλη η οποία, κατά τη γνώμη τους, θα ενδιέφερε ιδιαίτερα κάποιον γνωστό τους. Υποκινούμενοι από την επιθυμία τους να μην παραβλέψουν κανέναν, οι Μάρτυρες πηγαίνουν από πόρτα σε πόρτα με αυτό το άγγελμα."

`````````````````````````````````````

Και ερωτώ,

γιατί δεν χρησιμοποιούν και το δικό μας μπλόγκ, να διαδώσουν τα καλά νέα της βασιλείας, και να πληροφορήσουν, μέσω του διαδικτύου εκατομμύρια ανθρώπων?

Λένε ότι κάνουν, αυτό που έκανε ο Χριστός.

Τότε που έζησε ο Χρηστός στην γη,
δεν υπήρχε ίντερνετ και υπολογιστές,
ούτε καν, αυτοκίνητα.

Και αυτός είναι ο λόγος, που χρησιμοποιούσαν ο Κύριος και οι μαθητές Του, τα μέσα της εποχής.

Ο Απόστολος Παύλος, αν υπήρχε ίντερνετ την εποχή εκείνη, δεν θα το χρησιμοποιούσε για να διδάξει τους εθνικούς?

Αν υπήρχε αεροπλάνο, αυτός θα πήγαινε με τα πόδια, από την Κρήτη στην Μακεδονία ή στην Κύπρο,
για να διδάξει το ευαγγέλιο,
και δεν θα έμπαινε στο αεροπλάνο?



Οι ΜτΙ, γιατί δεν έρχονται σε διάλογο, μαζί μας, να μας διδάξουν το ευαγγέλιο, μέσω του ίντερνετ?

Δεν είναι εντελώς ανόητο?

Είναι σαν να έλεγε ο Απόστολος Παύλος:

Όχι δεν θα πάμε με το αεροπλάνο στην Θεσσαλονίκη, θα πάμε με τα πόδια!!!


Ανώνυμος είπε...

λιγο ασχετο βεβαια αλλα η σκοπια στο τευχος του απριλιου αλλαζει το φως σχετικα με τους αγιους
πλεον μιλαει για διασταυρωση της γενεας του 14 με τους αγιους που θα περασουν ζωντανοι τον αρμαγεδωνα.....αυτο και αν ειναι φως....


υπαρχει κανεις εδω να απαντησει ολα αυτα τα χρονια περι γενεας του 14 η οποια δεν προκειται να παρελθει και που αυτα διδασκαν απο πορτα σε πορτα και σκορπουσαν φρουδες ελπιδες με τι μουτρα αναιρουν τωρα αυτο το φως και μαλιστα τοσο μα τοσο ανωδυνα και πλεον μιλανε για μια διαδοχη γενεα στην ουσια η οποια ΜΑΛΛΟΝ θα εχει την τυχη ΙΣΩς να δει τον αρμαγεδωνα
τελικα η πορτα της ουρανιας κλησης ποτε εκλεισε?? μπορει κανεις να δωσει μια λογικη απαντηση??


μεχρι στιγμης κανεις μαρτυρας δεν εδωσε απαντηση..πιθανολογω πως δεν εχει ενημερωθει καν...πιθανων να μην το εχουν παρει ειδηση καν..και το τι ακριβως σημαινει διασταυρωση γενεας.....

Ανώνυμος είπε...



Αγαπητέ ανώνυμε, έχεις δίκαιο, αλλά οι ΜτΙ, είναι δειλοί, και δεν θα σου απαντήσουν.

Είχαμε κάποιον Γιώργο, ΜτΙ, αλλά έγινε καπνός, λόγω της αδυναμίας του να απαντήσει στα ντοκουμέντα.

Πάντως αν θέλεις, σε προσκαλώ να γράψεις, στον ακόλουθο δεσμό, που είναι το νεότερο θέμα του μπλόγκ μας.

Χαίρομαι που σε έχουμε στον διάλογό μας, και στην παρέα μας.

http://antiairetikos.blogspot.com/


Ανώνυμος είπε...

αυτος ο σπορεας ειναι απατεωνας.παντως δεν θελει να απαντα στα ερωτηματα.μια φορα τον ρωτησα διαφορα πραγματα για τον χριστιανισμο για το ποια ειναι η πιο παλια η οθοδοξια η πεντηκοστη η τι αλλο και ακομα περιμενω απαντηση.εαν ειμαι πλανημενος αγαπητε κυριε γιατι δεν μου απαντησες εστω σε ενα ερωτημα?

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   201 – 280 από 280   Νεότερο› Νεότερο»
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...