ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

Τελευταία Νέα του "Αντιαιρετικός"

Ευχαριστούμε όλες και όλους εσάς που επισκέπτεστε το ιστολόγιο μας ... Διαβάστε την καινούργια σελίδα μας "Απάνθισμα Πατερικών Κειμένων" ...ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

24 Σεπ 2017

ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ, ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ;



Επιμέλεια : ''ΑΝΤΙΧΙΛΙΑΣΤΙΚΟΣ''


Σίγουρα ο παραπάνω τίτλος προκαλεί ερωτήματα στον αναγνώστη διότι τί σχέση θα μπορούσε να έχει ο Χριστός με έναν ήρωα όπως τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη;

Την ίδια απορία είχαμε κι εμείς μέχρι τη στιγμή εκείνη, που έντυπο της Οργάνωσης των Μαρτύρων του Ιεχωβά, μας πληροφόρησε ότι
ο Χριστός ήταν και Αυτός ήρωας!

Και όχι μόνον τον αποκαλεί ήρωα, αλλά ως έναν και μοναδικό ανάμεσα από όλους τους ήρωες της ιστορίας.

«Ο Ιησούς Χριστός ξεχωρίζει… ως ένας και μοναδικός ανάμεσα από όλους τους Ήρωες της ιστορίας»

ΣΚΟΠΙΑ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2008 Σελίδα 3 …
  
Δείτε το!

Το είπε ο: Φίλιπ Σαφ, θεολόγος και ιστορικός ελβετικής καταγωγής και η Οργάνωση των Μαρτύρων του Ιεχωβά προφανώς υιοθετεί μια τέτοια γνώμη γι’ αυτό άλλωστε την δημοσιεύει στο έντυπό της.

Γεννάται όμως ένα ερώτημα το οποίο κατά τη γνώμη μας θα πρέπει να προβληματίσει κυρίως τους οπαδούς της Οργάνωσης των Μαρτύρων του Ιεχωβά και κατόπιν να απαντηθεί σε εμάς. 

Τα έντυπα τα οποία μοιράζουν οι οπαδοί της Οργάνωσης από σπίτι σε σπίτι, στην δεύτερη σελίδα τους μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι :

'' Θεωρεί αυθεντία του την Αγία Γραφή''.
  
Δείτε το!
  
Εάν συνομιλήσετε με Μάρτυρα του Ιεχωβά και τον ρωτήσετε,
''τί γράφει μέσα το περιοδικό που μου προσφέρεις;'' θα σας απαντήσει, ''ό,τι λέει στην Αγία Γραφή''.

Λαμβάνοντας όμως υπόψη ότι το έντυπο εκτός της Αγίας Γραφής υιοθετεί στα έντυπά της και απόψεις θεολόγων ιστορικών, τότε βρισκόμαστε μάλλον μπροστά σε μια προβληματική ''ερμηνεία;'' που αν μη τί άλλο θα πρέπει κυρίως ο οπαδός της Οργάνωσης να γνωρίζει και να το ξεκαθαρίσει πρώτα με τον εαυτό του και μετά με τους άλλους.

Τελικά η Οργάνωση θεωρεί αυθεντία της την Αγία Γραφή ή παράλληλα θεωρεί αυθεντία της και απόψεις θεολόγων ιστορικών;

Το ζήτημα όσο κι αν φαίνεται σαν λεπτομέρεια, σαν, ''ωχ βρε αδερφέ τώρα με τί κάθεστε και ασχολείστε;...'', είναι πάρα πολύ σοβαρό.

Ο πιστός στην Οργάνωση Μάρτυρας του Ιεχωβά ξέρει ότι η ''θρησκεία'' του εκδίδει κάποια έντυπα μέσα στα οποία τα γραφόμενα σε αυτά στηρίζονται στην Αγία Γραφή.

Κατά την τακτική των Μαρτύρων του Ιεχωβά ρωτούμε λοιπόν κι εμείς:

Πού λέει στην Αγία Γραφή ότι ο Χριστός ήταν ήρωας και μάλιστα μοναδικός ανάμεσα από όλους;

Από ότι γνωρίζουμε σύμφωνα με αυτά που οι ίδιοι μας λέγουν, οι Μάρτυρες του Ιεχωβά δέχονται μονάχα όσα είναι γραμμένα στην Αγία Γραφή.

Συνεπώς καλούνται τώρα να αποδείξουν, όχι σε εμάς αλλά στους εαυτούς τους πρωτίστως, πώς προκύπτει μέσα από την Αγία Γραφή ο ήρωας Ιησούς Χριστός;

Το άρθρο δεν γράφτηκε με σκοπό να υποτιμήσει ή να προσβάλει την πίστη των Μαρτύρων του Ιεχωβά αλλά για να προβληματίσει θετικά σε ότι αφορά στα πράγματα του Θεού και την πίστη μας σε Αυτόν.

Ο Θεός να μας προστατεύει από την πλάνη των αιρέσεων.






ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προσοχή! Χωρίς όνομα ή κάποιο ψευδώνυμο δεν γίνεται δημοσίευση σχολίου. Επίσης δεν πρέπει να είναι υβριστικό και άσχετο με το θέμα του άρθρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...